Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Lääkärin vastaanotolla, osa 2

Kuulotesti kuiskaamalla – mikä voisi mennä pieleen?
Lääkärin vastaanotolla, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Säädytön lehmä 3.11.2022 0:24
   Tulos: +220 (396 ääntä)
   Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?

   Lainaa

  2. Tulos: +16 (90 ääntä)
   Ihan vähän vaan värikynää

   Lainaa

  3. Tinkimätön metsämarja 3.11.2022 0:57
   Tulos: +157 (171 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Itte luin ensin että tunnusteli pussit.

   Lainaa

  4. Ratsastanut metsämarja 3.11.2022 0:58
   Tulos: +149 (157 ääntä)
   Päiville alkais sopia "vahvuuksiksi" opaskoira :D

   Lainaa

  5. Suolestettu sikaministeri 3.11.2022 1:12
   Tulos: -97 (121 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Varmaankin tunnusteli pussit.

   Lainaa

  6. Tulos: +374 (380 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Juu. Sieltä vaippa-alueelta löytyy nivuset, joista lääkäri tunnustelee pulssin. Vissiin helpointa pienen vauvan kohdalla löytää pulssi sieltä.
   Ensiapukoulutuksessakin neuvotaan etsimään pulssia nivusista jos kaulalta ei onnistu.

   Lainaa

  7. Pehmeä jänis 3.11.2022 6:07
   Tulos: -160 (176 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Tohtori ollu mallia räplääjä

   Lainaa

  8. Kuutamokka 3.11.2022 6:22
   Tulos: +175 (177 ääntä)
   Mammutti: Juu. Sieltä vaippa-alueelta löytyy nivuset, joista lääkäri tunnustelee pulssin. Vissiin helpointa pienen vauvan kohdalla löytää pulssi sieltä. Ensiapukoulutuksessakin neuvotaan etsimään pulssia nivusista jos kaulalta ei onnistu.
   Aina oppii uutta, tätäkään en tiennyt

   Lainaa

  9. Kantava vadelma 3.11.2022 6:35
   Tulos: +160 (162 ääntä)
   Minulla kävi kerran optikolla, että katsoin väärää kohtaa, joten hämmennys oli suuri, kun optikon laitteesta loppui suurennos kesken. Vasta pienen ihmettelyn jälkeen tajusin että kuvio oli valtavana toisella ruudulla.

   Lainaa

  10. Kantava vadelma 3.11.2022 6:35
   Tulos: -5 (29 ääntä)
   Minulla kävi kerran optikolla, että katsoin väärää kohtaa, joten hämmennys oli suuri, kun optikon laitteesta loppui suurennos kesken. Vasta pienen ihmettelyn jälkeen tajusin että kuvio oli valtavana toisella ruudulla.

   Lainaa

  11. Tulos: +168 (176 ääntä)
   hoito vaihto ehto

   Lainaa

  12. Radioton mustikka 3.11.2022 7:46
   Tulos: +95 (123 ääntä)
   Mammutti: Juu. Sieltä vaippa-alueelta löytyy nivuset, joista lääkäri tunnustelee pulssin. Vissiin helpointa pienen vauvan kohdalla löytää pulssi sieltä. Ensiapukoulutuksessakin neuvotaan etsimään pulssia nivusista jos kaulalta ei onnistu.
   On totta, että nivusista pystyy tunnustelemaan pulssin ja se on aika helposti löydettävissä, mutta en suosittelisi ainakaan ensiaputilanteessa tunkemaan kättä toisen housuihin. Ohikulkijat siitä pahoittaa mielensä, joku tulee häiriköimään ja opettamaan moraalia sekä ihan vaan oman hygienian takia, koska ensiapua tarvitseva henkilö, jolla pulssi tuntuu vain nivusesta, on mahdollisesti laskenut alleen.  Se tieto riittää jo erittäin hyvin, ettei pulssia tunne kaulalta tai ranteesta. Se kertoo tilanteen vakavuudesta tarpeeksi ja hätäkeskus ohjeistaa jatkotoimet.

   Lainaa

  13. Pehmeä jänis 3.11.2022 8:07
   Tulos: -109 (117 ääntä)
   Pehmeä jänis: Tohtori ollu mallia räplääjä
   😄 Ja 16 tyypin mukaan kyseisessä toiminnassa ei oo mitää väärää, toivottavasti ootte jo listalla.

   Lainaa

  14. Kreisi omena 3.11.2022 8:10
   Tulos: +187 (249 ääntä)
   Siitä housun väristäkö olis pitänyt päätellä, että tyttö? Jos pojalle laittaa hailakan vaaleanpunaiset housut, nekö vaan lentää jalasta?

   Lainaa

  15. Sähkötön kärpänen 3.11.2022 8:26
   Tulos: -34 (50 ääntä)
   Riitta olettaa nyt vähän liikaa. Mutta kukapa meistä ei koko ajan ajattelisi kulleja.

   Lainaa

  16. Luonnonkihara maahinen 3.11.2022 8:31
   Tulos: +132 (136 ääntä)
   Radioton mustikka: On totta, että nivusista pystyy tunnustelemaan pulssin ja se on aika helposti löydettävissä, mutta en suosittelisi ainakaan ensiaputilanteessa tunkemaan kättä toisen housuihin. Ohikulkijat siitä pahoittaa mielensä, joku tulee häiriköimään ja opettamaan moraalia sekä ihan vaan oman hygienian [...]
   EA kurssin ihan vastikään uusineena mainitsen vielä, että ensiaputilanteessa ei oo enää ohjeistusta alkaa sitä pulssia edes etsimään, koska maallikolle sen löytäminen on vaikeeta ja sen etsimisessä kuluttaa arvokasta aikaa. Oleellista on katsoa se, että hengittääkö potilas ja sen perusteella edetä.

   Lainaa

  17. Alice Wonderland 3.11.2022 8:35
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Radioton mustikka: On totta, että nivusista pystyy tunnustelemaan pulssin ja se on aika helposti löydettävissä, mutta en suosittelisi ainakaan ensiaputilanteessa tunkemaan kättä toisen housuihin. Ohikulkijat siitä pahoittaa mielensä, joku tulee häiriköimään ja opettamaan moraalia sekä ihan vaan oman hygienian [...]
   "Valtimopulssia voidaan tunnustella ranne-, reisi- tai kaulavaltimosta. Pulssin tunnustelusta voidaan arvioida verenpaineen riittävyyttä, verenpaineen laskiessa ensin hiipuu ranne-, sen 
   jälkeen reisi- ja lopuksi kaulavaltimon pulssi. Tutkimuksen mukaan rannepulssi lakkaa tuntumasta, kun systolinen verenpaine on alle 70mmHg ja kaulavaltimopulssi, kun systolinen verenpaine on alle 50mmHg."
   Tyytyisin opettelemaan kaulavaltimosta pulssin tunnistamisen peruselvytystilanteessa. Vauvoille tehtävässä nivuspulssin tunnustelussa kartoitetaan mahdollisen sydänsairauden riskiä.

   Lainaa

  18. Tulos: +98 (106 ääntä)
   Pehmeä jänis: 😄 Ja 16 tyypin mukaan kyseisessä toiminnassa ei oo mitää väärää, toivottavasti ootte jo listalla.
   No uskohan jo, että sieltä vauvalta se pulssi tunnustellaan.

   Lainaa

  19. Huoleton kavioeläin 3.11.2022 8:38
   Tulos: +125 (127 ääntä)
   Lääkäri on neuvolakorttia kirjoittaessa miettiny varmaan edellistä asiakasta😅 virheitä sattuu paremmissakin piireissä

   Lainaa

  20. Maksuunpantu maahinen 3.11.2022 9:13
   Tulos: +93 (139 ääntä)
   Kreisi omena: Siitä housun väristäkö olis pitänyt päätellä, että tyttö? Jos pojalle laittaa hailakan vaaleanpunaiset housut, nekö vaan lentää jalasta?
   Tätä minäkin ihmettelin, että miten nelikuisesta pennusta näkee ulospäin sukupuolen. Mutta tottakai olisi pitänyt tehdä oletus pinkeistä alkkareista, koska muna katoaa, jos pojalle pukee pinkkiä päälle

   Lainaa

  21. Itseasiassa 3.11.2022 9:26
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Tero: hoito vaihto ehto
   Ehkä tämä selittää Jonin kommunikaatio-ongelman lääkärin kanssa. Todennäköisesti tarjottu hoiti ei toimi ja vaihtoehtija lääkärillä ei ole ja silti tintataan, että pitää saada jotain muuta.

   Lainaa

  22. Itseasiassa 3.11.2022 9:30
   Tulos: +67 (69 ääntä)
   Kreisi omena: Siitä housun väristäkö olis pitänyt päätellä, että tyttö? Jos pojalle laittaa hailakan vaaleanpunaiset housut, nekö vaan lentää jalasta?
   Jos jollain isosisaruksella tai tuttavan lapsella on ollut tuon väriset, niin ei sille 4 kk pojalle olisi mitenkään käynyt jos nyt olisi "tyttöjen väriset" housut. Voi pojallekin ostaa millaiset vain, mutta varsinkin jos niitä vaatteita pystyy kierrättämään lapselta toiselle, on ihan suotavaa väristä piittaamatta. Arvo Ylpön aikaan vaaleanpu oli poikien väri ja sininen tyttöjen, ajat muuttuvat ja siksi onkin aika vapauttaa värit.

   Lainaa

  23. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Nivustaipeesta tunnustellaan pulssi.

   Lainaa

  24. Tulos: +23 (47 ääntä)
   Tero: hoito vaihto ehto
   Jos se oli hoidon vaihto ehto. Eli ehto, jolla hoidon voi vaihtaa 🤷

   Lainaa

  25. Kannatettava eläin 3.11.2022 10:24
   Tulos: -69 (75 ääntä)
   Ehkä Marikan neuvolalääkäri on ollut tällainen edistyksellinen lekuri, jolle identiteetti on oleellisempaa myös terveysasioissa kuin fysiologia tai noh, materiaalinen todellisuus. Ja vissiin hänellä jokin kristallipallo, jonka avulla pystyy kertomaan lapsen sukupuolen :D

   Lainaa

  26. Tulos: +51 (61 ääntä)
   Kyllä on niin monenlaisia yleislääkäreitä että ei mitään järkeä. Jouduin kerran olemaan neljä viikkoa sänkyosastolla hoitovirheestä johtuneen verenmyrkytyksen takia. Sinä aikana suostuin toimimaan kohdehenkilönä usealle lääkäriopiskelijalle terveystarkastuksessa. Jossain vaiheessa sitten housut pois. Suurin osa niistä kysyi kohteliaasti lupaa tehdä kiveksille fyysisen tarkastuksen visuaalisen lisäksi, mutta muutamat niistä vain nappasi vehkeet kouraan kylmillä vinyylihanskoilla ennen kuin kerkesi sanomaan yhtään mitään. Minun piti myös arvioida asiakaskokemus jokaisesta tarkastuksesta. Muuten oli kaikki keskimäärin ihan asiallista, mutta nämä kiveksiin hyökkääjät oli kaikki jollain muullakin tavalla hyvin epämukavia koko tarkastuksen ajan. En muista enää sen tarkemmin miten, kun tuosta on jo niin kauan. Ehkä kymmenen vuotta. Lisähuomiona huomasin myös miten eri tavalla miehet ja naiset tekevät tuon tarkastuksen. Naisilla kosketus on niin hellä että liekkö saivat edes koeteltua sieltä mitään oleellista. Sinänsä ymmärtää, kun niillä ei ole omia millä testata millaista kosketusta ne kestää.

   Lainaa

  27. Korni appelsiini 3.11.2022 10:26
   Tulos: +35 (47 ääntä)
   Henkari: Jos se oli hoidon vaihto ehto. Eli ehto, jolla hoidon voi vaihtaa 🤷
   Silti yhdyssana..

   Lainaa

  28. Harmaa Soturi 3.11.2022 10:55
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Tero: hoito vaihto ehto
   Kiitos, ei tarvinut itse kirjoittaa, olisi saattanut tulla itku.

   Lainaa

  29. Tulos: -3 (23 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Niin. Vaipan pulssit on hyvä katsoa varsinkin noin pienillä.

   Lainaa

  30. Karski ylioppilas 3.11.2022 11:12
   Tulos: -47 (63 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Kyllä mulla ainaki sykkii housuissa niin, ettei jää pulssi epäselväks, varsinki jos naislääkäri kokeilee vaipasta.

   Lainaa

  31. Satavuotias ananas 3.11.2022 11:22
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Tätä minäkin ihmettelin, että miten nelikuisesta pennusta näkee ulospäin sukupuolen. Mutta tottakai olisi pitänyt tehdä oletus pinkeistä alkkareista, koska muna katoaa, jos pojalle pukee pinkkiä päälle
   Eiköhän niissä lääkärin tiedoissa ole ollut sukupuoli, ja viimeistään vaippaan kurkkaamisen olisi luullut tuovan selvyyden asiaan.

   Lainaa

  32. Harjaamaton hedelmä 3.11.2022 11:39
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Sähkötön kärpänen: Riitta olettaa nyt vähän liikaa. Mutta kukapa meistä ei koko ajan ajattelisi kulleja.
   Olettaa ainakin, että siellä olisi jotain lastoitettavaa. Ei taitaisi onnistua. Pitäisi vissiin ajatella niitä vähän enemmän.

   Lainaa

  33. Tulos: +60 (62 ääntä)
   Meillä on käytössä valmisfraaseja jotta ei jouduta kirjoittamaan aina samaa asiaa uudelleen - tässäkin lääkäri tod.näk. käyttänyt sellaista eikä ole muistanut korjata valmistekstiä oikean sukupuolen mukaiseksi.

   Lainaa

  34. Kulmikas sorsa 3.11.2022 13:11
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Niinpä, lääkäri tuskin on pulsseja tunnustellut vaipan _sisältä_, vaan vaipan _alta_.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 3.11.2022 14:20
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Toj Karin: Lisähuomiona huomasin myös miten eri tavalla miehet ja naiset tekevät tuon tarkastuksen. Naisilla kosketus on niin hellä että liekkö saivat edes koeteltua sieltä mitään oleellista. Sinänsä ymmärtää, kun niillä ei ole omia millä testata millaista kosketusta ne kestää.
   Jostain syystä gynekologitkin saavat ihan vain vatsaa painelemalla tunnusteltua jo oleellisia asioita, tuskin kiveksissä on yhtä paljon materiaalia edessä kuin kohdulla ja munasarjoilla. Ja koskee ihan nais- ja mieslääkäreitä.

   Lainaa

  36. Epäpätevä lintu 3.11.2022 14:28
   Tulos: +65 (69 ääntä)
   Lääkäreillä (usein myös terveydenhoitajilla), erityisesti rutiinikontrolleja tekevillä, on usein valmiit fraasit joita käyttävät. Ei ole mitään järkeä käyttää aikaa kirjoittaen samat asiat 10 kertaa päivässä kun voi ohjelmasta valita fraasin "Status 4kk" ja muokata tekstiin poikkeavat löydökset. Todennäköisesti tuossa on unohdettu kumittaa lopusta kivestutkimus tai ollut erillinen fraasi pojalle ja valittu vahingossa se. Pulssit tunnustellaan nivusista aortan koarktaation eli aortankaaren jälkeen tulevan ahtauman havaitsemiseksi heikkona pulssina. Tätä ei havaita yläraajoista, sillä ahtauma on yläraajoihin lähtevien haarojen jälkeen ja yläosassa vartaloa on pikemminkin korkeat pulssit. Toki selkeä pulssien puoliero voisi viitata myös alaraajoihin haarautuvan kohdan verenkierron ongelmaan. Kuuluu rutiinitarkastukseen. Hätätilanteissa (systolista)verenpainetasoa voi arvioida pulssia karkeasti tunnustelemalla seuraavasti: ranteesta tuntuu jos yli 80, nivusesta yli 70 ja kaulalta yli 60. Joskus verenpainemittarit näyttävät matalia paineita epäluotettavasti tai esimerkiksi poikkeava rytmi voi sotkea sitä. Maallikolle pulssin tunnustelu ei ole kovin luotettava sillä oman pulssin voi harjaantumattomana sekoittaa tutkittavan pulssiin. Terveisin akuuttilääkäri

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Vauvoilla tosiaan kokeillaan nivuspulssi koska se paljastaa mahdollisia sydämen ja verenkierron häiriöitä.

   Lainaa

  38. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 3.11.2022 22:27
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Epäpätevä lintu: Lääkäreillä (usein myös terveydenhoitajilla), erityisesti rutiinikontrolleja tekevillä, on usein valmiit fraasit joita käyttävät. Ei ole mitään järkeä käyttää aikaa kirjoittaen samat asiat 10 kertaa päivässä kun voi ohjelmasta valita fraasin "Status 4kk" ja muokata tekstiin poikkeavat [...]
   Ymmärsin että teksti luki neuvolakortissa, fyysinen läpyskä ainakin täällä meillä päin Suomea ja siihen siis kirjataan edelleen käsin ne tietyt jutut. Ehkä lekurille jäänyt fraasit päälle sisäiseen järjestelmäänsä?

   Lainaa

  39. lääkäri 4.11.2022 0:10
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Mammutti: Juu. Sieltä vaippa-alueelta löytyy nivuset, joista lääkäri tunnustelee pulssin. Vissiin helpointa pienen vauvan kohdalla löytää pulssi sieltä. Ensiapukoulutuksessakin neuvotaan etsimään pulssia nivusista jos kaulalta ei onnistu.
   Nivuspulsseja tunnustelee, kyllä. Mutta juuri nivusista siksi, että niiden puuttuminen voi viitata erääseen sydänvikaan, aortan koarktaatioon. 
   Ja lääkäreillä on valmiit fraasit teksteille, joista poistetaan ja lisätään ja muutetaan sanoja. Paljon nopeampaa, kuin kirjoittaa melkein samat asiat joka neuvolakävijästä. Onhan se hassua, että "kivekset +/+" unohtunut poistaa tytön kohdalta. Sori, olipa tylsä selitys, hauskempaa olisi ollut ettei lääkäri erota tyttöä pojasta.

   Lainaa

  40. Kintsana appelsiini 4.11.2022 6:57
   Tulos: -17 (29 ääntä)
   Toj Karin: Kyllä on niin monenlaisia yleislääkäreitä että ei mitään järkeä. Jouduin kerran olemaan neljä viikkoa sänkyosastolla hoitovirheestä johtuneen verenmyrkytyksen takia. Sinä aikana suostuin toimimaan kohdehenkilönä usealle lääkäriopiskelijalle terveystarkastuksessa. Jossain vaiheessa sitten [...]
   Sellaiset hoitsufantasiat sitten sieltä.

   Lainaa

  41. Tulos: +27 (33 ääntä)
   Kintsana appelsiini: Sellaiset hoitsufantasiat sitten sieltä.
   Siitä on kyllä kaikki erotiikka niin kaukana etten edes silloin nuorena ja viriilinä jannuna olisi saanut seisomaan siinä tilanteessa. Taidat kateellisena projisoida vain omia fantasioitasi.

   Lainaa

  42. Lojaali manaatti 4.11.2022 12:28
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Mulla oli tänään turkoosit housut. Minkä se tekee minusta?

   Lainaa

  43. Addiktoiva kirsikka 7.11.2022 7:46
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Toj Karin: Siitä on kyllä kaikki erotiikka niin kaukana etten edes silloin nuorena ja viriilinä jannuna olisi saanut seisomaan siinä tilanteessa. Taidat kateellisena projisoida vain omia fantasioitasi.
   Seli seli.

   Lainaa

  44. Taidokas Aasi 7.11.2022 11:05
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Jokes on you, kun Marikan lapsi paljastuukin myöhemmin transsukupuoliseksi. Lääkäri vain tiesi ennen kuin kukaan muu.

   Lainaa

  45. Tylppä sika 8.11.2022 12:27
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Hoitaja: Meillä on käytössä valmisfraaseja jotta ei jouduta kirjoittamaan aina samaa asiaa uudelleen - tässäkin lääkäri tod.näk. käyttänyt sellaista eikä ole muistanut korjata valmistekstiä oikean sukupuolen mukaiseksi.
   Mutta se kirjoitti ilmeisesti käsin, jos tarina pitää paikkansa ja virhe oli neuvolakortissa. Eli sellaiseen pahviseen läpyskään on kirjoittanut pojasta ja kiveksistä, samalla kun vastapäätä istuu tyttövauva. Onhan se nyt hivenen erikoista :D 
   Muttei mahdotonta. Jos mielessä oli lähinnä "kaikki oli hyvin, lapsi täysin terve, ei ongelmia" ja sit ulkomuistista kirjoitti perusliirumlaarumit miettimättä tarkemmin asiaa.

   Lainaa

  46. Moderni mustikka 10.11.2022 13:56
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Maksuunpantu maahinen: Tätä minäkin ihmettelin, että miten nelikuisesta pennusta näkee ulospäin sukupuolen. Mutta tottakai olisi pitänyt tehdä oletus pinkeistä alkkareista, koska muna katoaa, jos pojalle pukee pinkkiä päälle
   Mä luulen, että se sukupuoli olisi pitänyt olettaa niistä papereihin merkityistä sukupuolesta ja ehkä jopa nimestä ja aiemmasta potilashistoriasta. Sekä tietysti siitä että ilmeisesti ko. tyttöoletetulla ei kiveksiä tapahtumahetkellä ollut. Ehkä tarinankertoja yritri tuoda ilmi, että vaikka Arvo Ylpön aikaiselle lääkärille siniset Transformers-pöksyt vauvalla olisi saattanut olla jonkinlainen ymmärrettävä syy mennä sukupuolesta sekaisin, tässä tapauksessa ei ollut kyse siitäkään.

   Lainaa

  47. Kiperä tomaatti 10.11.2022 22:33
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mammutti: Juu. Sieltä vaippa-alueelta löytyy nivuset, joista lääkäri tunnustelee pulssin. Vissiin helpointa pienen vauvan kohdalla löytää pulssi sieltä. Ensiapukoulutuksessakin neuvotaan etsimään pulssia nivusista jos kaulalta ei onnistu.
   Pulssit tunnustellan neuvolassa nivusista, sillä puuttuvat/heikentyneet nivuspulssit pienellä lapsella voi merkitä mm. aortan koarktaatiota eli ahtaumaa, joka on vakava leikkaushoitoa vaativa tila. T. Neuvolalääkäri :)

   Lainaa

  48. Boheemi vaatekappale 12.11.2022 4:26
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Eikö tämä sama neuvolatarina ole kiertänyt netissä jo vaikka miten pitkään milloin kenenkin kertomana? Olen sen lukenut ensimmäisen kerran jo joitain vuosia sitten.

   Lainaa

  49. Marinoitu gaselli 8.12.2022 19:52
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Radioton mustikka: On totta, että nivusista pystyy tunnustelemaan pulssin ja se on aika helposti löydettävissä, mutta en suosittelisi ainakaan ensiaputilanteessa tunkemaan kättä toisen housuihin. Ohikulkijat siitä pahoittaa mielensä, joku tulee häiriköimään ja opettamaan moraalia sekä ihan vaan oman hygienian [...]
   Itse asiassa ea-tilanteessa ei nykyään ohjeisteta kiinnittämään pulssiin huomiota lainkaan, koska se on maallikon ja jopa ammattilaisten toimesta sangen epäluotettava metodi henkilön tilan arvioimiseen. Näin ainakin sanoivat ea-kurssilla toissa viikolla.

   Lainaa

  50. Kestävä keiju 2.2.2023 11:31
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Säädytön lehmä: Enemmän mua Marikan kertomassa häiritsee ”… kurkkasi vaipan sisään, tunnusteli sieltä pulssit.” Vaipasta?
   Joo, pieniltä tutkitaan nivuspulssit. Tuossa mokassa siis kyse siitä, että olisi pitänyt kirjoittaa nivuspulssit (tai mikä se lääkäreiden lyhenne sille onkaan) +/+, niin onkin kirjoitettu vahingossa kivekset.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: koira, kuiskata, kuulotesti, lääkäri, neuvola, penaali, plastiikkakirurgi, silmälääkäri, sukupuoli, vastaanotto, väärin kuultu