Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kulkuneuvola

Liikennesäännöistä en tiedä mitään, mutta muut ajavat väärin.
Suurenna näkymä
Kulkuneuvola
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -60 (278 ääntä)
   Mitkä on fatrengaat? Meillä päin on renkaita. Rengaat on joku uusi juttu.

   Lainaa

  2. Yskivä menninkäinen 24.11.2022 0:09
   Tulos: +706 (708 ääntä)
   Varmaan ne, jotka on asunut siellä iät ja ajat tunnistaa jo Jasminin auton.

   Lainaa

  3. Kokenut hanki 24.11.2022 0:35
   Tulos: -48 (164 ääntä)
   Yllättävän moni väistää silloinkin kun ei kuuluisi kun itse tarpeeksi jämäkästi lähtee tulemaan.

   Lainaa

  4. Seuraava hai 24.11.2022 0:42
   Tulos: +241 (245 ääntä)
   Jasmin on katujen kuningatar, häntä kuuluu väistää myös pihasta tullessa.

   Lainaa

  5. Vivahteeton ampiainen 24.11.2022 0:43
   Tulos: +110 (120 ääntä)
   Jasminin kaltaiset henkilöt nostavat DKT-taitojen opiskelun merkitystä. Tuomitsevat ajatukset nousi ensimmäisenä mieleen. Sen jälkeen voi vaan radikaalisti hyväksyä, että liikenteessä on idiootteja.

   Lainaa

  6. Spesiaali vadelma 24.11.2022 0:46
   Tulos: +281 (281 ääntä)
   Palomestari "jonkun verran" huumorituulella :D

   Lainaa

  7. Vivahteeton ampiainen 24.11.2022 1:04
   Tulos: +60 (78 ääntä)
   Seuraava hai: Jasmin on katujen kuningatar, häntä kuuluu väistää myös pihasta tullessa.
   Kertsiä pitää vaan muokata muotoon: "Hän oli kuningatar särkyneiden jäsenten"? 
   Enhän ollut ainoa, joka yhdisti katujen kuningattaren siihen biisiin? 

   Lainaa

  8. Helpottunut koala 24.11.2022 1:13
   Tulos: -10 (84 ääntä)
   Ei tässä Obi mitään vahinkoa käynyt vaan ihan onnenpotku koska yksi Citroën vähemmän maailmassa.

   Lainaa

  9. Helpottunut koala 24.11.2022 1:15
   Tulos: +41 (63 ääntä)
   Se piti vielä sanoa, että mulla olis myös yksi sitikka pihassa joka tarvitsisi ”helmojen hitsausta”.

   Lainaa

  10. Tulos: -157 (241 ääntä)
   Mä luulin ensin, että Nanna ohitti auton fillarinsa kanssa jonka vuoksi kuski huuteli perään. Ja mietin että onhan se joo vähän vaarallista siellä liikenteessä autojen seassa pyörällä painella menemään. Varsinkin jos vauhtia on sen verran että autoja ohittelee. Olikin siis täysin päinvastoin tämä tilanne, ja kieltämättä järkevämmältä kuulostaa. Siitäkin huolimatta olen Nannan kanssa samaa mieltä, kyllä nyt fillarilla saa ajaa missä vaan kunhan varovaisesti suhailee. Autotielle en silti uskaltaisi lähteä. Nää on näitä, näkeehän tuolla kaupungilla aikuisiakin ihmisiä jotka menee pyöräilykypärät päässä ja taluttaa suojatien yli yms. Mua kyllä hävettäisi tuollainen nössöily. Sama juttu heijastimien kanssa, itse kun yrittää olla mahdollisimman huomaamaton ettei poliisit huomaa.

   Lainaa

  11. Herkullinen Raato 24.11.2022 5:55
   Tulos: +165 (169 ääntä)
   Ville: Mitkä on fatrengaat? Meillä päin on renkaita. Rengaat on joku uusi juttu.
   Niitä myydään samassa hyllyssä kangaiden ja kengien kanssa.

   Lainaa

  12. Tulos: -27 (35 ääntä)
   Obi Sipilä?

   Lainaa

  13. Murheeton lammas 24.11.2022 6:54
   Tulos: +226 (230 ääntä)
   Kokenut hanki: Yllättävän moni väistää silloinkin kun ei kuuluisi kun itse tarpeeksi jämäkästi lähtee tulemaan.
   Niin yllättävän moni on sillälailla fiksu, ettei aja toisen päälle vaikka se olisikin toisen vika.

   Lainaa

  14. Tulos: +93 (143 ääntä)
   Kokenut hanki: Yllättävän moni väistää silloinkin kun ei kuuluisi kun itse tarpeeksi jämäkästi lähtee tulemaan.
   Yksi tärkeimmistä liikennesäännöistä on, että kaikkien liikenteessä olevien pitää pyrkiä välttämään onnettomuuksia. Se tarkoittaa sitä, että jos joku idiootti lähtee kiilaa eteesi kolmion takaa, niin sinulla on velvollisuus pyrkiä estämään onnettomuus, vaikka sinulla olikin etuajo-oikeus. Minulle jäi Jasminin jutusta sellainen kuva, että hän ajeli pyörällään ihan oikeassa paikassa, mutta kyseessä on sen verran räyhäkkään näköinen sähköpyörä, että kyseisen mamman mielestä sellaisella ei saa ajaa hänen pilttinsä lähettyvillä ja alkoi mesoamaan. Saattoi siinä olla kyse jostain muustakin, mutta ainakin kyseinen kirjoitus on hyvä esimerkki oikeinkirjoituksen ja järkevien lauserakenteiden tärkeidestä.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 24.11.2022 8:28
   Tulos: +140 (140 ääntä)
   Mä oon ollut tällaisen jasminen kyydissä valoristeyksessä, jossa oikealle kääntyvien ei tarvitse noudattaa valoja. Tämä kuski vain paineli kääntyvälle tielle, jossa meinasi tulla kovaa auto kylkeen. Kuskini vain ihmetteli, kun ei yhtään väistetä. Huomautin siinä risteyksessä olevan hänelle kolmio, mutta ei sitä kuulemma tarvitse noudattaa, kun ei tarvitse liikennevalojakaan. Ja tietysti "ainahan mä oon niin siinä ajanut".

   Lainaa

  16. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Olen huomannut, että muuten järkevillä ihmisillä on joskus pinttyneitä ajotapoja, joita ei vain saa kitkettyä. Isälläni on muutama tällainen ärsyttävä tapa, joista hänelle huomauttelen; vastaantulijan kaistalta oikaistaan kääntyessä, kotitieltä tullessa ei väistetä vasemmalta tulevaa vaikka pitäisi, koska "tämän päätien sivuteiltä tullessa on kirjoittamaton sääntö että vasemmalta tuleva väistää", ja suojatielle pääsyä odottavan jalankulkijan takia ei pysähdytä, koska "ei se oo astunut suojatien päälle niin ei se oo ylittämässä" 🤦 tuota viimeistä olen sentään vähän saanut muutettua tarpeeksi monta kertaa huomauttamalla, että ei kai jalankulkija uskalla astua tielle, jos auto on täyttä vauhtia tulossa kohti. Kyseisellä paikkakunnalla varttuessa muutenkin huomasin sen että autoilijat eivät siellä perkele väistä jalankulkijaa, henkensä kaupalla täytyy ylittää tie.

   Lainaa

  17. Tulos: +72 (72 ääntä)
   Jäin miettimään, että onkohan kuinka paljon muitakin liikennesääntöjä joita jasmin ei tiedä?

   Lainaa

  18. Arkkienkeli 24.11.2022 13:41
   Tulos: -10 (64 ääntä)
   Ville: Mitkä on fatrengaat? Meillä päin on renkaita. Rengaat on joku uusi juttu.
   Ainakin 28 kpl äidinkielentunnit väliin jättänyttä antoi kommentillesi alapeukkua. Ihmettelen kyllä miksi.

   Lainaa

  19. Impotentti kurkku 24.11.2022 13:53
   Tulos: +69 (73 ääntä)
   Piparjuuri: Olen huomannut, että muuten järkevillä ihmisillä on joskus pinttyneitä ajotapoja, joita ei vain saa kitkettyä. Isälläni on muutama tällainen ärsyttävä tapa, joista hänelle huomauttelen; vastaantulijan kaistalta oikaistaan kääntyessä, kotitieltä tullessa ei väistetä vasemmalta tulevaa vaikka [...]
   Olen huomannut saman. Mieheni laittaa mielestäni vilkun aivan liian myöhään eikä millään suostu laittamaan aiemmin. Ei edes jos käymme vanhempieni luona jossa pihatien jälkeen heti on risteävä tie samaan suuntaan pihatien kanssa. On meinannut usein pelti rytistä kun hän ei suostu ymmärtämään että muut luulevat hänen aikovan kääntyä vasta risteyksestä.
   Kaverini taas on tällainen lupsakka savolainen joka kotipaikallaan ajaa sen suurempia välittämättä mitä kaistaa ajetaan tai kuka väistää.
   Joka tapauksessa nyt kaikki, ihan sama millä liikkuu, käydään kertaamassa liikennesäännöt ja kaikki varmistaa, että takissa on edes yksi heijastin. Suojatielle tultaessa katsotaan ensin vasemmalle, sitten oikealle ja sitten taas vasemmalle eikä luoteta siihen että se yksi heijastin pelastaisi; autoilija ei välttämättä näe sinua vaikka olisi heijastinliivi. Kenestäkään ei varmaan ole kiva sanoa neliraajahalvaantuneena, että sen toisen olisi pitänyt väistää. Ja autoilijat muistavat olla tarkkana liikenteessä ja sovittaa nopeus tilanteen mukaisesti.
   Liikenteen turvallisuus on meidän kaikkien vastuulla.

   Lainaa

  20. Arkkienkeli 24.11.2022 14:07
   Tulos: -42 (48 ääntä)
   Piparjuuri: Olen huomannut, että muuten järkevillä ihmisillä on joskus pinttyneitä ajotapoja, joita ei vain saa kitkettyä. Isälläni on muutama tällainen ärsyttävä tapa, joista hänelle huomauttelen; vastaantulijan kaistalta oikaistaan kääntyessä, kotitieltä tullessa ei väistetä vasemmalta tulevaa vaikka [...]
   Ei kauaa, sillä 2023 alusta tulee uusi ajokoemääräys voimaan. Ajokoe tulee suorittaa kahden vuoden välein jotta ajo-oikeus säilyy. Koskee kaikkia ajokortin omistajia. Hinta on noin 45€.

   Lainaa

  21. Äänekäs vihannes 24.11.2022 14:09
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Vivahteeton ampiainen: Jasminin kaltaiset henkilöt nostavat DKT-taitojen opiskelun merkitystä. Tuomitsevat ajatukset nousi ensimmäisenä mieleen. Sen jälkeen voi vaan radikaalisti hyväksyä, että liikenteessä on idiootteja.
   No nyt ollaan dkt:n ytimessä :D

   Lainaa

  22. Pikkuvanha kesyaasi 24.11.2022 14:25
   Tulos: +61 (63 ääntä)
   Piparjuuri: Olen huomannut, että muuten järkevillä ihmisillä on joskus pinttyneitä ajotapoja, joita ei vain saa kitkettyä. Isälläni on muutama tällainen ärsyttävä tapa, joista hänelle huomauttelen; vastaantulijan kaistalta oikaistaan kääntyessä, kotitieltä tullessa ei väistetä vasemmalta tulevaa vaikka [...]
   Ukkini mielestä liikennemerkkejä ei tarvitse noudattaa, jos ollaan taajaman ulkopuolella. Mitähän varten liikennemerkit siellä metsässä sitten ukin mielestä ovat?

   Lainaa

  23. Riskaabeli raadonsyöjä 24.11.2022 15:24
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Tuli mieleen muuan kotiopetuksessa ollut neiti, joka oli lähdössä parkkipaikalta liikenteen joukkoon, oli kolmiot ja kaikki. Neiti ärähti ope-äidilleen, että väistäminen on noloa, eikä hän ainakaan kehtaa väistää. Ja painoi kaasua. Sekä äidillä että tyttärellä kolmosvaihde oli varattu moottoritienopeuksiin, kaikki hitaampi vedettiin ykkösellä ja kakkosella :D

   Lainaa

  24. Ovaali ahven 24.11.2022 16:40
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   -x-x-:
   Minulle jäi Jasminin jutusta sellainen kuva, että hän ajeli pyörällään ihan oikeassa paikassa, mutta kyseessä on sen verran räyhäkkään näköinen sähköpyörä, että kyseisen mamman mielestä sellaisella ei saa ajaa hänen pilttinsä lähettyvillä ja alkoi mesoamaan. Saattoi siinä olla kyse jostain muustakin, mutta ainakin kyseinen kirjoitus on hyvä esimerkki oikeinkirjoituksen ja järkevien lauserakenteiden tärkeidestä.
   Tarkoitat siis Nannaa, ja näin minäkin sen postauksen ensin tulkitsin, mutta kun hän kommenteissa puolustelee pyörälläajo-oikeuttaan sillä, ettei ole nähnyt kylttiä joka erikseen kieltäisi pyörällä ajamisen, niin ei kuulosta kauhean lupaavalta. Onhan noita jalkakäytävillä pyöräileviä vaikka kuinka ja osa ihan oikeasti ei tajua, että jos sitä ei ole merkitty pyörätieksi niin siinä ei yli 12-vuotiaat saa ajaa. Sitä ajamista ei siis erikseen tarvitse kieltää, vaan se on lähtökohtaisesti kiellettyä ellei sitä ole erikseen liikennemerkein osoitettu pyörätieksi.

   Lainaa

  25. Tulos: +57 (57 ääntä)
   Ei jumalauta, käsittämätöntä miten monella on ajokortti ja silti ei tiedä mitään liikennesäännöistä

   Lainaa

  26. Teroitettu orava 24.11.2022 17:45
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Nää muut ihmiset liikenteessä on juuri osa sitä syytä miks en uskalla ajaa :|

   Lainaa

  27. Puuton alpakka 24.11.2022 19:16
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Jos "aina" jossain risteyksessä, oli sitten etuajo-oikeutettu tai ei, joku meinaa ajaa kylkeen, niin kyllä minä opettelisin ennemmin väistämään kuin joka kerran jännittäisin, että miten käy.

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ovaali ahven: Tarkoitat siis Nannaa, ja näin minäkin sen postauksen ensin tulkitsin, mutta kun hän kommenteissa puolustelee pyörälläajo-oikeuttaan sillä, ettei ole nähnyt kylttiä joka erikseen kieltäisi pyörällä ajamisen, niin ei kuulosta kauhean lupaavalta. Onhan noita jalkakäytävillä pyöräileviä vaikka [...]
   Joo, Nannaa tarkoitin. Ei pitäisi kommentoida ennen aamukahveja... Voi olla noinkin. Oli niin epäselvästi kirjoitettu postaus, että ei siitä oikein ottanut selkoa, kuka oli oikeassa.

   Lainaa

  29. Nuutunut kivi 24.11.2022 20:19
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Vivahteeton ampiainen: Jasminin kaltaiset henkilöt nostavat DKT-taitojen opiskelun merkitystä. Tuomitsevat ajatukset nousi ensimmäisenä mieleen. Sen jälkeen voi vaan radikaalisti hyväksyä, että liikenteessä on idiootteja.
   Kiitos DKT muistutuksesta. Pitääpä taas vähän kertailla.

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 24.11.2022 20:20
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Pikkuvanha kesyaasi: Ukkini mielestä liikennemerkkejä ei tarvitse noudattaa, jos ollaan taajaman ulkopuolella. Mitähän varten liikennemerkit siellä metsässä sitten ukin mielestä ovat?
   Koristeena?

   Lainaa

  31. Itselataava hanhi 24.11.2022 22:20
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Wiltsu: Obi Sipilä?
   Kaukanen.

   Lainaa

  32. Jauhopussista löytynyt pingviini 25.11.2022 0:18
   Tulos: +7 (19 ääntä)
   Jasmin muokkasi myöhemmin aloitustaan, eli kyse ei ollut siitä että hän kääntyi pihatieltä eikä osannut väistämissääntöjä. Tuota asiaa puitiin pitkään Naistenhuoneella, mutta kyllä Jasmin oli oikeassa. Oli vain huonosti muotoiltu aloitus josta sai väärän kuvan.

   Lainaa

  33. Mäsä liitu 25.11.2022 7:19
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Mä luulen, et Nannalle huudettiin "Onko tämä joku pyöräTIE?"

   Lainaa

  34. Tulos: +4 (18 ääntä)
   Vähiin käyvät sellaiset ihan kävelytiet joilla ei pyörällä saisi ajaa, joten tietämättä puoliakaan faktoista arvaisin että tod näk pyöräily on ollut Nannan tapauksessa sallittua mutta sähköpyörä on lasta taluttavasta äidistä vaikuttanut enemmän uhalta kuin mahdollisuudelta. Ite tollasissa tilanteissa ihan pysähdyn yleensä keskustelemaan että mitä asia sitten pienen harkinnan jälkeen koskikaan. Usein käy ilmi että ensireaktion laannuttua huutelusta onkin voima laantunut.

   Lainaa

  35. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Yskivä menninkäinen: Varmaan ne, jotka on asunut siellä iät ja ajat tunnistaa jo Jasminin auton.
   Ei ne tunnista, anteeksi kun tuotan pettymyksen :/ ne kyllä tietää tasa-arvoiset risteykset

   Lainaa

  36. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Seuraava hai: Jasmin on katujen kuningatar, häntä kuuluu väistää myös pihasta tullessa.
   Kiitos! Niin mä olenkin. Pitäähän se nyt tännekin oikaista, vaikka näköjään oikeessa paikassa teksti onkin ;) ei ole piha kyseessä, vaan kun lähtee ajamaan niin äkkiä tulee tasa-arvoinen risteys. Muotoilin vain väärin.

   Lainaa

  37. Muikea Mastodontti 25.11.2022 23:59
   Tulos: -2 (24 ääntä)
   Miksi näitten queenbitch bimbojen nimi on aina joku Janica tai Jasmina tai Jessica? Onko se vaan että WT äidit antaa tyttärilleen stereotyyppisiä WT nimiä?

   Lainaa

  38. Moottoroitu viikuna 26.11.2022 1:53
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Miksi näitten queenbitch bimbojen nimi on aina joku Janica tai Jasmina tai Jessica? Onko se vaan että WT äidit antaa tyttärilleen stereotyyppisiä WT nimiä?
   Niin tytär kuin äitikin. Valitettavasti.

   Lainaa

  39. Uneton meduusa 26.11.2022 15:53
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Ovaali ahven: Tarkoitat siis Nannaa, ja näin minäkin sen postauksen ensin tulkitsin, mutta kun hän kommenteissa puolustelee pyörälläajo-oikeuttaan sillä, ettei ole nähnyt kylttiä joka erikseen kieltäisi pyörällä ajamisen, niin ei kuulosta kauhean lupaavalta. Onhan noita jalkakäytävillä pyöräileviä vaikka [...]
   Tosin tähän poikkeuksena puiston hiekkatiet. Niillä pyörällä ajo on lähtökohtaisesti sallittu, paitsi jos kielto on osoitettu joko pyöräilyn kieltävällä merkillä tai kävelytien merkillä.

   Lainaa

  40. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Teroitettu orava: Nää muut ihmiset liikenteessä on juuri osa sitä syytä miks en uskalla ajaa :|
   Ei tartte jännittää. Mä olen vasta kerran ollut sellaisessa kolarissa jossa olisi voinut lähteä henki ja vain kolmessa jossa peltiä meni ryttyyn. Sulla ainakin vaikuttaa olevan oikea asenne, eli haluat välttää kolareita ja noudattaa sääntöjä, ja siitä on hyvä lähteä liikenteeseen. Kun vain kaikille iskostuisi mieleen että vahinkoja sattuu ja niin itse kuin muutkin joskus ajavat väsyneenä, vieraalla paikkakunnalla, tai mitä näitä nyt on ja joskus joku jää kuolleeseen kulmaan tai tulee eteen sieltä stop-merkin takaa. Liikenne on juurikin yhteispeliä ja vaikka mikä ammattiautoilija olisit niin kukaan ei ole erehtymätön ja kuten joku jo sanoi pitäisi ensimmäinen ajatus pi olla välttää vahinkoja eikä se kuka on oikeassa tai kenellä on se velvollisuus väistää.

   Lainaa

  41. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Tuli mieleen muuan kotiopetuksessa ollut neiti, joka oli lähdössä parkkipaikalta liikenteen joukkoon, oli kolmiot ja kaikki. Neiti ärähti ope-äidilleen, että väistäminen on noloa, eikä hän ainakaan kehtaa väistää. Ja painoi kaasua. Sekä äidillä että tyttärellä kolmosvaihde oli varattu [...]
   ”Tämä ajo-opetus loppuu toistaiseksi tähän ja mahdollisesti jatkuu puolen vuoden kuluttua, jos siihen mennessä järkevöidyt niin, että osaat itse selittää, miksi sinua ei nykyisellä asenteellasi voi päästää rattiin. Asia on siihen asti loppuun käsitelty.”

   Lainaa

  42. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Jassu: Kiitos! Niin mä olenkin. Pitäähän se nyt tännekin oikaista, vaikka näköjään oikeessa paikassa teksti onkin 😉 ei ole piha kyseessä, vaan kun lähtee ajamaan niin äkkiä tulee tasa-arvoinen risteys. Muotoilin vain väärin.
   Nyt ymmärsin. Minä asun parin kilometrin päässä tasa-arvoisesta risteyksestä, jossa myös saa varoa vasemmalta tulijoita.

   Lainaa

  43. Triviaali pähkinä 28.11.2022 1:06
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   "Jonkun verran" tarkoittaa ihmistä, mutta ehkä auto tuhotui Obin verran. Luultavammin toimittaja Sohville tai vielä todennäköisemmin siteeratulle palomestarilla on käynyt yleinen virhe. Auto tuhoutui tietenkin "jonk*i*n verran.

   Lainaa

  44. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Triviaali pähkinä: "Jonkun verran" tarkoittaa ihmistä, mutta ehkä auto tuhotui Obin verran. Luultavammin toimittaja Sohville tai vielä todennäköisemmin siteeratulle palomestarilla on käynyt yleinen virhe. Auto tuhoutui tietenkin "jonk*i*n verran.
   Onkohan Muphryn laki tuttu siteeratulle palomestarilla?

   Lainaa

  45. Suurin piirtein alligaattori 28.11.2022 20:47
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Kokenut hanki: Yllättävän moni väistää silloinkin kun ei kuuluisi kun itse tarpeeksi jämäkästi lähtee tulemaan.
   Jyväskylässä tapahtuu tätä erittäin paljon. varmaan epävarmoja maalta tulevia vanhuksia tai jotain, kun väistellään kaikkea mitä ei tarvitsisi. Ikävä etelän itsevarmaa liikkennekulttuuria jossa mennään rivakasti silloin kun on oma vuoro, ja väistetään silloin kun ei ole. Ei tarvitse turhaan odotella. Jyväskylässä joutuu huitoa että tule nyt saatana sieltä kun on sinun vuorosi. Joskus pitää mennä välistä vaikka ei kuuluisi, kun toinen ei millään usko että on hänen vuoronsa. Ja kyllä, osaan liikennesäännöt. Teoriakokeesta aikoinaan inssin mukaan sangen harvinaiset täydet pisteet.

   Lainaa

  46. Yskivä pomelo 29.11.2022 18:16
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Taas vähän katkaisu Naistenhuoneen liikennemerkkitarinaa. Mimmin talo oli kadun perällä, kyseessä ei ollut pihatie, normaalit väistämissäännöt pätivät.

   Lainaa

  47. Tilattava tuhatjalkainen 25.12.2022 20:07
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Yskivä pomelo: Taas vähän katkaisu Naistenhuoneen liikennemerkkitarinaa. Mimmin talo oli kadun perällä, kyseessä ei ollut pihatie, normaalit väistämissäännöt pätivät.
   Meillä on tälläinen samanlainen tie, missä on paljon taloja (=pihoja) mutta siinä itse tiellä on tasa-arvoinen risteys, jossa siis vasemmalta tulevaa täytyy väistää. Vaikka se näyttää pihatieltä, niin ei ole. Olen itsekin ihmetellyt sitä risteystä, miksi siinä ei ole kolmiota, vaan tasa-arvoinen risteys, kun moni kuitenkin luulee siinä olevan kolmion.

   Lainaa

  48. Pimeä paprika 21.3.2023 18:17
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tilattava tuhatjalkainen: Meillä on tälläinen samanlainen tie, missä on paljon taloja (=pihoja) mutta siinä itse tiellä on tasa-arvoinen risteys, jossa siis vasemmalta tulevaa täytyy väistää. Vaikka se näyttää pihatieltä, niin ei ole. Olen itsekin ihmetellyt sitä risteystä, miksi siinä ei ole kolmiota, vaan tasa-arvoinen risteys, kun moni kuitenkin luulee siinä olevan kolmion.
   Ei ole ihme jos kolisee tai liikenne ei oikein suju. Toinen väistää vasemmalta tulijaa ilman kolmioita ja toinen oikealta tulijaa. Joka toinen kerta kolisee ja joka toinen kerta kukaan ei pääse risteykseen yli.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, etuajo-oikeus, hitsata, hitsaus, kuva, kävelytie, lehti, liikenne, liikennesäännöt, palaa, palanut, piha, pyörä, pyöräily, pyörätie