Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 63

Jos käytät julkisia, älä ole Kari.
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 63

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +148 (296 ääntä)
   Mitä merkitystä sillä on tekeekö Jan töitä kotona vai toimistolla tuon tarinan kannalta? Käytä kuulokkeita.

   Lainaa

  2. Lasiton hyönteinen 15.11.2022 0:40
   Tulos: +433 (457 ääntä)
   Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 15.11.2022 1:09
   Tulos: +311 (327 ääntä)
   Karin on pakko olla ihmiseksi naamioitunut avaruusolento. Suomalainen ihminen ei ikinä puhuisi bussissa tuntemattomille ja vielä vähemmän olisi hämmentynyt siitä, että vieruskaveria ei huvita rupatella.

   Lainaa

  4. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 15.11.2022 1:36
   Tulos: -129 (175 ääntä)
   Lasiton hyönteinen: Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.
   Korjaus, näin vain tietyssä osassa Suomea. 
   Ne on näköjään (mokan perusteella) nämä tamperelaiset, pääkaupunkiseudun asukkaiden (kokemuksesta) lisäksi, jotka on mielestään kosmopoliitteja suuren maailman tapaan. Toisin kuin ne kaikki muut juntit suomalaiset, jotka seisovat kahden metrin välein bussipysäkillä ja seisovat käytävillä mielummin kuin istuvat tuntemattoman viereen. Nämä kosmopoliitit, jotka haluaisivat tervehtiä suudellen satunnaisten tuttaviensa poskia kuin Pariisissa ikään, ja kertoa kuinka rakastavat sattumanvaraisen puhetoverinsa kenkiä, hiuksia tai huulipunan väriä, aivan kuten aina ystävälliset ja vilpittömät amerikkalaiset tekevät. Niitä, jotka kertovat pahoitellen kansainvälisille tuttavilleen hassuja stereotypioita ujoista, juroista ja mököttävistä suomalaisista, how awkward! 
   Kuitenkin tököttävät tosipaikan tullen tuppisuuna, katsellen maisemia/kännykkää/varpaitaan mieluummin kuin sanoisivat mitään kohteliasta small talkia tai, herra paratkoon, neuvoisivat eksynyttä maalaista. He jopa kuuntelevat itsellensä osoitettua random koirasedän yksinpuhelua puoli tuntia, sadatellen mielessään miten kamala matka onkaan, sen sijaan että sanoisi kohteliaasti heti alkuun, että haluaisivat olla matkan ajan rauhassa ajatuksiensa kanssa.
   (Lievä sarkasmivaroitus, mutta totta toinen puoli?)

   Lainaa

  5. Rakastettu näätä 15.11.2022 1:41
   Tulos: +122 (140 ääntä)
   Mäkään en mielelläni rupattele bussissa kellekään, muuta kuin kumppanille tai kaverille. Kerran näin kundin, jolla oli tosi mageet rastat ja niitä mun oli pakko kehua ja hetki rupateltiin. Muuten jos kuljen bussilla niin varmasti kuulokkeet korvilla ja katson ikkunasta ulos, sillä en halua yleensä jutella vieraiden kanssa. Mut toisinaan pakko kehua jos toisella matkustajalla on joku kiva tyyli tms. 💚

   Lainaa

  6. Puuton alpakka 15.11.2022 6:27
   Tulos: +178 (182 ääntä)
   En on sosiaalisesti kovin lahjakas, mutta ihanaa huomata, etten sentään ole ihan pahin. Jopa minä tajuaisin ihan itse, että jos toinen ei vastaa, hän ei halua puhua. Olen joskus istunut karin vieressä junassa muutaman tunnin ajan. Yritin tehdä töitä läppäri sylissä, mutta vierestä kuului taukoamatonta puhetta. Tai no, taukosi se aina välillä hetkeksi, kun hän kysyi jotain ja odotti vastausta, jota ei saanut. Jossain vaiheessa kävi mielessä sanoa, etten halua puhua, mutta en uskaltanut, ettei hän olisi innostunut liikaa saatuaan reaktiota aikaiseksi.

   Lainaa

  7. Tulos: +277 (283 ääntä)
   Karille haluaisin sanoa, että fiksu ihminen osaa lukea muiden ihmisten reaktioita, ja tämä "muumio keski -ikäinen nainen" varmaan oletti, että Kari ymmärtäisi tämän haluavan olla rauhassa, jos ei lähde mukaan keskusteluun. Kari on hyvä esimerkki siitä, että puheliaisuuden määrä ei ole mikään sosiaalisten taitojen mittari.

   Lainaa

  8. Tulos: +15 (29 ääntä)
   Minä joudun kokemaan Janin kohtalon jatkuvasti, sillä itselläni ei ole etätyömahdollisuutta.

   Lainaa

  9. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Mie kuljen julkisessa aina vastamelukuulokkeiden kaa, kun en jaksa kuunnella loputonta rään ryystämistä. Samalla näemmä estän Karien höpötykset.

   Lainaa

  10. Siirretty neuvonantaja 15.11.2022 6:39
   Tulos: +34 (72 ääntä)
   Aina jaksaa ihmetyttää että kuinka tylsää täytyy ihmisen elämän olla jotta viitsii keksiä ja kertoilla noita tarinoita, kuten Jan.

   Lainaa

  11. Ankara kettu 15.11.2022 6:40
   Tulos: +177 (177 ääntä)
   Kari on varmasti mielestään sellainen "supliikki kaveri, joka tulee juttuun kaikkien kanssa".

   Lainaa

  12. Uneton pöllö 15.11.2022 7:13
   Tulos: +130 (142 ääntä)
   Lasiton hyönteinen: Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.
   "Jään tässä pois" on liian pitkä. "Sori" ja käden heilautus ajaa saman asian.

   Lainaa

  13. Karmea greippi 15.11.2022 7:56
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   No olisko bussi-Kari ruvennut vain jänkkäämään, miksi et halua puhua, onko huono päivä??

   Lainaa

  14. Tulos: +157 (159 ääntä)
   Tilannetajuttomia kareja löytyy. Eräs entinen kollegani alkoi utelemaan perhettäni koskevasta surusta. Moneen kertaan sanoin etten halua puhua asiasta, ainakaan siinä asiakkaiden kuullen. Ei tajunnut lopettaa pälpättämistään edes siinä kohtaa kun purskahdin itkuun.

   Lainaa

  15. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Janetin päivitys justiinsa sellaista rasittavaa "nyhtökeskustelua", jossa ei voida yhdellä lauseella ilmaista asiaa suoraan vaan pitää nyhtää niitä vastauksia, että mistäköhän mahtaa olla kyse.

   Lainaa

  16. Reseptivapaa Dinosaurus 15.11.2022 8:30
   Tulos: +118 (122 ääntä)
   Ulkomailla asuneena tavallaan ymmärrän Kariakin, mutta täytyy sanoa, että se on kyllä yksi suomalaisen kulttuurin hienoimpia ominaisuuksia, että täällä lähtökohtaisesti kunnioitetaan toisten omaa rauhaa. Suomalainen hiljaisuus on jotain erikoisen kaunista!

   Lainaa

  17. Tulos: +78 (92 ääntä)
   Kyllä rasauttaa Karin kaltaiset ihmiset. Ainoat hyväksyttävät syyt puhua julkisella paikalla ihmisille on se että he ovat tuttuja tai puhujalla on jotain tärkeää kysyttävää jos kyseessä on tuntematon ihminen. Mieluusti se minäkin vastaan henkilölle joka kysyy tiedänkö milloin bussi tulee tai missä on x-paikka. Mutta sitä en voi sietää että tullaan bussissa huvikseen jutteleen niitä näitä. Kerrankin joku vanhempi rouvashenkilö päätti että hän istuu viereeni vaikka muualla olisi ollut täysin vapaita penkkejä ja alkoi juttelemaan kaupungin historiasta. Ymmärrän että joku on yksinäinen, mutta älkää nyt julkisissa liikennevälineissä alkako juttelemaan varsinkaan kun se "juttelukaveri" ei pääse pois tilanteesta! Aloittakaa mieluummin harrastus tai menkää johonkin tapahtumiin sosialisoitumaan.

   Lainaa

  18. Luvattu preeriasusi 15.11.2022 8:50
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Luulin että Kari puhui koiralleen ja siltä kysyi, että osaako puhua. Hämmennys oli suuri, kun koira vastasikin.

   Lainaa

  19. Norja kurkku 15.11.2022 9:39
   Tulos: -30 (76 ääntä)
   Rakastettu näätä: Mut toisinaan pakko kehua jos toisella matkustajalla on joku kiva tyyli tms. 💚
   Ei ole toisinaankaan pakko kehua. 💚 Anna nyt vaan ihmisten olla rauhassa.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 15.11.2022 9:41
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Mistä sitä voi tietää millainen päivä sillä kanssamatkustajalla on ollut? Mulla on lähiaikoina ollut henkilökohtaisen elämän puolesta niin kauheita päiviä, etten ole halunnut puhua edes kenellekään läheiselle. Olen myös ymmärtänyt, että joidenkin työ on sen luonteista, että haluaa olla omissa oloissaan sen työpäivän jälkeen. Ja olen ihminen joka on sekä bussipysäkillä että bussissa jutellut vieraiden kanssa useampaan otteeseen.

   Lainaa

  21. Nurja päärynä 15.11.2022 10:07
   Tulos: +105 (109 ääntä)
   Lasiton hyönteinen: Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.
   Lisäisin tähän vielä, että korrektimpi on "Jäisin täsä pois", jolloin suomalaisen nöyrästi annetaan päätäntävalta sille vieressä istuvalle, että jäätkö oikeasti pois vai et😅

   Lainaa

  22. Nurja päärynä 15.11.2022 10:10
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Korjaus, näin vain tietyssä osassa Suomea.  Ne on näköjään (mokan perusteella) nämä tamperelaiset, pääkaupunkiseudun asukkaiden (kokemuksesta) lisäksi, jotka on mielestään kosmopoliitteja suuren maailman tapaan. Toisin kuin ne kaikki muut juntit suomalaiset, jotka seisovat kahden metrin [...]
   Itse sekä Tampereella, Turussa, Jyväskylässä että Pk-seudulla asuneena voin todeta, että joka paikassa tulee murhaavia katseita jos avaat suusi julkisissa.

   Lainaa

  23. Rutikuiva monni 15.11.2022 10:14
   Tulos: +44 (68 ääntä)
   Lasiton hyönteinen: Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.
   "Jään tässä pois"??? MISSÄ sä oikein asut?
   Missään tapauksessa ei sanota vieressä istuvalle mitään. Mulkoilusta pitää arvata poisjääntiaikeet ja jos ei arvaa, voi huokailla ja vetää rukkasia käteen oikein teatraalisesti.

   Lainaa

  24. Tulos: +72 (82 ääntä)
   Uneton pöllö: "Jään tässä pois" on liian pitkä. "Sori" ja käden heilautus ajaa saman asian.
   Kyllä se "sori" on kans liikaa ja vasta viimeinen keino, jos kanssamatkustaja ei osaa lukea epämääräistä nykimistäsi ja lähdöntekemistäsi.

   Lainaa

  25. Tulos: 0 (38 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Korjaus, näin vain tietyssä osassa Suomea.  Ne on näköjään (mokan perusteella) nämä tamperelaiset, pääkaupunkiseudun asukkaiden (kokemuksesta) lisäksi, jotka on mielestään kosmopoliitteja suuren maailman tapaan. Toisin kuin ne kaikki muut juntit suomalaiset, jotka seisovat kahden metrin [...]
   Ei ketään kiinnosta lukea näin pitkiä kommentteja.

   Lainaa

  26. Harmaa kivi 15.11.2022 11:01
   Tulos: +20 (42 ääntä)
   Norja kurkku: Ei ole toisinaankaan pakko kehua. 💚 Anna nyt vaan ihmisten olla rauhassa.
     Voi kehua, jos on juuri jäämässä itse pois. Eli ei mitään mahdollisuutta, että toisen pitäisi vastata jotain tai muuten aloittaa juttua, jos haluaa vain saada sydämeltään sen "tuo muuten _on_ hyvä hiusväri" ja sitten menee tiehensä. Jos vaikuttaa siltä, että pitäisi aloittaa joku keskustelu asiasta, niin sitten se on liian kiusallista. Ja tosiaan, eihän tuolle Karille voi sanoa mitään, ei edes "anteeksi, yritän ajatella omiani", koska sitten tulee täyslaidallinen "Mitä? Miksi? Olen vain ystävällinen? Mikset???"-ja jos tosiaan, kuten esim. nimimerkit "Oho" ja "Itseasiassa" sanovat, voi olla sellainen päivä, ettei todellakaan ole halua selittää miksi ei.
     (Olen minäkin asunut ulkomailla, joskaan en tiedä miksi se pitää enää mainita, koska kuka ei). Suomalainen hiljaisuus on kaunis asia, tapa kunnioittaa sitä, että muut eivät ole olemassa minua varten. Ulkomaanelävänikin (mieheni) pitää siitä. Meidän pitäisi jättää kaikki Cannamaiset itsevähättelyt väliin, ja todeta, että tätä tapaamme tulisi vaalia. 

   Lainaa

  27. Tulos: +19 (37 ääntä)
   traumcity: Mitä merkitystä sillä on tekeekö Jan töitä kotona vai toimistolla tuon tarinan kannalta? Käytä kuulokkeita.
   Sitä että kotona istuessa työkavereiden härskit viestit ei haittaa ja ainoa syy miksi pitää käyttää bussia on töihin meno. Noin. Ei ollut vaikeaa.

   Lainaa

  28. It's a deal 15.11.2022 11:50
   Tulos: +94 (100 ääntä)
   Kaikkein pahinta busseissa ovat tutut, jotka ovat niin läheisiä, ettei voi vain teeskennellä ettei tunnista, mutta yhteistä jutunjuurta riittää kahdeksi minuutiksi 30 minuutin matkalla. Ja aina istuvat siihen viereen, kun eivät moikkaamisen jälkeen kehtaa mennä muualle.

   Lainaa

  29. Tulos: -2 (20 ääntä)
   Toj Karin: Sitä että kotona istuessa työkavereiden härskit viestit ei haittaa ja ainoa syy miksi pitää käyttää bussia on töihin meno. Noin. Ei ollut vaikeaa.
   Meinaatko että Jan on tuntemattomien seurassa ainoastaan työmatkat bussissa?

   Lainaa

  30. Nuhaton siili 15.11.2022 11:58
   Tulos: -21 (27 ääntä)
   Jan heitti taas melkosta legendaa. On taas varmaan ehkä se 5% totta eli puhelimeen tuli viesti ja sen avatessa siitä pääsi ääni. Loppu on sitten keksittyä. Miten tylsää sun elämän pitää olla, että jaksat alkaa keksimään jotain tuollaisia tarinoita facebookiin?

   Lainaa

  31. Malttamaton pingviini 15.11.2022 11:59
   Tulos: -36 (58 ääntä)
   Kyllä mulle saa jutella. Minusta ihan normaaleihin kansalais- ja ihmissuhdetaitoihin kuuluu se, että kykenee juttelemaan ihmisten kanssa ja asettamaan niissä rajansa. Toki kaikkein mieluiten juttelen komeiden nuorien miesten kanssa, mutta valitettavasti he eivät enää ole minusta kiinnostuneita.

   Lainaa

  32. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Karmea greippi: No olisko bussi-Kari ruvennut vain jänkkäämään, miksi et halua puhua, onko huono päivä??
   Ei, vaan ymmärtää pitää päänsä kiinni kun huomaa, että toista ei nyt vaan kiinnosta jutella.

   Lainaa

  33. Laskuvarjoton vesimeloni 15.11.2022 12:50
   Tulos: +1 (51 ääntä)
   Olen sitten ilmeisesti poikkeus Helsingissä syntyneenä ja täällä aina asuneena ihmisenä. Matkustan joka päivä julkisilla useita kertoja. Ehkä kerran kuussa alan syystä tai toisesta puhua vastapäätä istuvan ihmisen kanssa, erityisesti tätä tapahtuu metrossa jossa lähes kaikki penkit on vastakkain. Aina vähän eri syitä. Joskus olen kohteliaasti maininnut, että anteeksi mutta sulla on huulipunaa levinnyt poskelle tai repun tasku kokonaan auki (tms), ja siitä on edennyt juttua. Joskus vanhempi henkilö on kommentoinut tai kysynyt jotain ja on juteltu yleisiä loppumatkan ajan. Joskus olen ihan spontaanisti kommentoinut jos toisella on ollut jotain todella näyttävää tai hienoa päällä, ja on jääty juttelemaan mihin erityiseen tilaisuuteen hän on menossa jne. Puhun aina kaikille hyvin ystävällisesti ja ihan vilpittömästi. Ehkä siksi minulle myös vastataan samalla tavalla. Olen usein myös se, jolta kysytään ohjeita tai neuvoja kadulla. Ja tietysti autan jos osaan. Ehkä mulla on ystävällinen naama, josta paistaa läpi etten vastaa ikävästi tai ole töykeä. Ylipäänsä on minusta vähän hassua, että kun me ihmiset asumme yhdessä täällä samalla pallolla ja pienellä alueella, niin emme voisi kuitenkaan ottaa kontaktia toisiimme. Tietysti jokaiselle on päiviä ettei jaksa muita. Silloin voi vetäistä ne vastamelukuulokkeet päähän. Mutta ajattelen, että jos näin tekee aina, niin menettää ehkä jotain ihmisenä olemisesta.

   Lainaa

  34. Pikimusta panda 15.11.2022 13:13
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   En ymmärrä mikä Karia oikein harmitti. Hän on selkeästi tyyppi, joka haluaa yli kaiken puhua ja olla äänessä, eikä niinkään jutella, joten tuohan meni sen kannalta ihan hienosti. Ehkä vaan tuli yllätyksenä kun joku osoitti ihan selkeästi että häntä ei kiinnosta hevon vittua jonkun Karin jorinat (jota valtaosa varmasti ajattelee, mutta harvempi sanoo).

   Lainaa

  35. Otettu mäyrä 15.11.2022 13:16
   Tulos: -35 (39 ääntä)
   Tämä sivusto on nykyään aika käyttökelvoton. Päivittyy uudestaan jatkuvasti, kaatuilee, jumittaa, kuumentaa myös puhelimen

   Lainaa

  36. Impotentti kurkku 15.11.2022 13:55
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   Rutikuiva monni: "Jään tässä pois"??? MISSÄ sä oikein asut?Missään tapauksessa ei sanota vieressä istuvalle mitään. Mulkoilusta pitää arvata poisjääntiaikeet ja jos ei arvaa, voi huokailla ja vetää rukkasia käteen oikein teatraalisesti.
   Missään tapauksessa ei päästetä toista pois jos sitä ei sanota. Jyväskylässä ainakin myös huudetaan "Kiitos!" kuljettajalle kun jäädään pois.

   Lainaa

  37. Riskaabeli raadonsyöjä 15.11.2022 15:10
   Tulos: +63 (71 ääntä)
   Irkku: Kyllä rasauttaa Karin kaltaiset ihmiset. Ainoat hyväksyttävät syyt puhua julkisella paikalla ihmisille on se että he ovat tuttuja tai puhujalla on jotain tärkeää kysyttävää jos kyseessä on tuntematon ihminen. Mieluusti se minäkin vastaan henkilölle joka kysyy tiedänkö milloin bussi tulee tai [...]
   Valitettavasti on oltava varautunut pettymyksiin myös keski-ikäisten tai tietyn ikäpolven miesten keskusteluyrityksissä. 
   Saattaa alkaa harmittomalla tervehtimisellä, mutta jos siihen menee ystävällisenä kanssamatkustajana mukaan, niin ei aikaakaan, kun normaalin jutustelun sijaan alkaa jokin seuraavista aiheista: 
   a) "saanko sanoa, että sinulla on kyllä niin nätit nuo tisukat" 
   b) "lääkärissä kävin, kuulemma isovarpaassa niin paha vaurio että jos antibioottikuuri ei tepsi niin amputoivat, kuulemma sokeritauti, no kyllähän vaimo on sitä hajua valittanut pitkän aikaa" 
   c) "katopa noita tyttöjä tuolla, niin ovat tyrkyllä ja tokihan sitä tuommoisen ottaisi, hihhih... mutta emäntä oottelee kotona, ei uskalla sanoa niille mitään ettei tule kaulimesta höhhöhöhö"
   d) "kyllä on nykynuoret laiskoja ja varsinkin nämä matut, täällä keskellä päivää ovat, eivätkä töissä tai koulussa"
   Virhe tapahtui yleensä siinä kohtaa, kun oli kohteliaasti hymyillen vastannut  tervehdykseen.

   Lainaa

  38. Tärkeä seuraeläin 15.11.2022 16:00
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Korjaus, näin vain tietyssä osassa Suomea.  Ne on näköjään (mokan perusteella) nämä tamperelaiset, pääkaupunkiseudun asukkaiden (kokemuksesta) lisäksi, jotka on mielestään kosmopoliitteja suuren maailman tapaan. Toisin kuin ne kaikki muut juntit suomalaiset, jotka seisovat kahden metrin [...]
   Missään päin Suomea kukaan järkevä/normaali ei kyllä ala höpöttelemään vierustoverille jos eivät tunne toisiaan. Jotkut vanhukset ovat poikkeus, mutta suurin osa niistäkin kyllä keskittyy siihen maisemien katseluun.

   Lainaa

  39. Tulos: -14 (24 ääntä)
   traumcity: Meinaatko että Jan on tuntemattomien seurassa ainoastaan työmatkat bussissa?
   Harva ihminen alkaa kaupassa käydessään tai muualla vastaavissa tilanteissa katsomaan videoita kännykästä. Bussissa istuessa taas siihen on hyvin aikaa. Ja sitten taas ne muut julkiset paikat missä on aikaa istua aloillaan katsomassa on harvoin yhtä tiukkaan pakattuja täyteen ihmisiä jolloin vastaavaan tilanteeseen on huomattavasti helpompi reagoida hätäilemättä. Toki voit väkisin etsimällä löytää vaikka kuinka monta vielä pahempaa paikkaa kuin bussi, mutta turhaa ja perustelematonta spekulaatiota. Sen sijaan Janin kommentin perusteella voi hyvin olettaa bussin olevan hänen kohdallaan sellainen paikka jossa näin voi helpoiten ja todennäköisimmin käydä.  Jos sulla on lisää  typeriä kysymyksiä joihin löytäisit vastaukset ihan maalaisjärkeä käyttämällä, Google on ystäväsi. En jaksa antaa enempää valmiiksi pureskeltuja vastauksia aikuiselle ihmiselle joka on tai esittää olevansa noin saatanan tyhmä.

   Lainaa

  40. Tulos: -20 (38 ääntä)
   Rakastettu näätä: Mäkään en mielelläni rupattele bussissa kellekään, muuta kuin kumppanille tai kaverille. Kerran näin kundin, jolla oli tosi mageet rastat ja niitä mun oli pakko kehua ja hetki rupateltiin. Muuten jos kuljen bussilla niin varmasti kuulokkeet korvilla ja katson ikkunasta ulos, sillä en halua [...]
   Ei ole hyvää käytöstä kommentoida toisen ihmisen ulkonäköä!

   Lainaa

  41. Tiedetty mestari 15.11.2022 16:14
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Jan tosiaan tykittää yhteen ja samaan ryhmään toistuvasti noita pitkiä "hassuja kommelluksiaan", jotka on joko keksityn kuuloisia ja/tai suoraan kopioituja ikiwanhoja vitsejä internetin esihistorian ajalta. Miksi? Saako siitä pienestä somehuomiosta oikeasti jotain mielihyvää?

   Lainaa

  42. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Malttamaton pingviini: Kyllä mulle saa jutella. Minusta ihan normaaleihin kansalais- ja ihmissuhdetaitoihin kuuluu se, että kykenee juttelemaan ihmisten kanssa ja asettamaan niissä rajansa. Toki kaikkein mieluiten juttelen komeiden nuorien miesten kanssa, mutta valitettavasti he eivät enää ole minusta kiinnostuneita.
   Kykeneminen ja haluaminen on kaksi eri asiaa. Normaaleja ihmissuhdetaitoja on myös osata lukea toisen kehonkieltä sen verran, että ei tyrkytä itseään tuntemattomalle juttuseuraksi, jos selvästi ei kiinnosta. Se on ihan yhtä epäkohteliasta.

   Lainaa

  43. Nuutunut kivi 15.11.2022 18:30
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Harmaa kivi:   Voi kehua, jos on juuri jäämässä itse pois. Eli ei mitään mahdollisuutta, että toisen pitäisi vastata jotain tai muuten aloittaa juttua, jos haluaa vain saada sydämeltään sen "tuo muuten _on_ hyvä hiusväri" ja sitten menee tiehensä. Jos vaikuttaa siltä, että pitäisi aloittaa joku [...]
   Minä en ole asunut ulkomailla.

   Lainaa

  44. Nuutunut kivi 15.11.2022 18:31
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Janet: bussin kappaleita siellä täällä, muuallakin. Mitähäh?

   Lainaa

  45. Tulos: 0 (32 ääntä)
   Toj Karin: Harva ihminen alkaa kaupassa käydessään tai muualla vastaavissa tilanteissa katsomaan videoita kännykästä. Bussissa istuessa taas siihen on hyvin aikaa. Ja sitten taas ne muut julkiset paikat missä on aikaa istua aloillaan katsomassa on harvoin yhtä tiukkaan pakattuja täyteen ihmisiä jolloin [...]
   Miksi mun pitäisi mitään googlettaa, kun mä pystyn sillä maalaisjärjellä keksimään lukuisia tilanteita jossa ihminen odottelee vuoroaan tilassa missä on muitakin ihmisiä. Lääkäristä pankkiin, virastosta ravintolaan. Edelleenkin suosittelen kuulokkeita mikäli julkisilla paikoilla aikoo katsoa videoita.
   Ei kerro mitään kovin hyvää sun älynlahjoista jos bussi on ainoa paikka mikä tulee mieleen missä tälläiseen tilanteeseen voi joutua, toivottavasti olet edes nätti.

   Lainaa

  46. Säkkipimeä siili 15.11.2022 19:02
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Otettu mäyrä: Tämä sivusto on nykyään aika käyttökelvoton. Päivittyy uudestaan jatkuvasti, kaatuilee, jumittaa, kuumentaa myös puhelimen
   Sullon vaa huono puhelin.

   Lainaa

  47. Varastoitu omena 15.11.2022 19:41
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Uneton pöllö: "Jään tässä pois" on liian pitkä. "Sori" ja käden heilautus ajaa saman asian.
   Tai murahdus samalla kun nousee ylös. Kyllä se toinen siitä väistää.

   Lainaa

  48. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Lasiton hyönteinen: Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.
   Siinä ei kylläkään kuulu sanoa ”Jään tässä pois” vaan kuuluu ähistä ja vähän vaivautuneesti korjailla asentoa vinkiksi ja vienosti hymyillä sillei anteeksipyytävästi.

   Lainaa

  49. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tornipöllö: Karin on pakko olla ihmiseksi naamioitunut avaruusolento. Suomalainen ihminen ei ikinä puhuisi bussissa tuntemattomille ja vielä vähemmän olisi hämmentynyt siitä, että vieruskaveria ei huvita rupatella.
   Itseasiassa Kari on sellanen hahmo, että eipä jaksa paljon kiinnostella mitä on sanottavaa. Eikä varsinkaan vastata. Varsin kovaääninen ja puhuttavaa on IHAN AINA, asiaa harvoin. Itse en kyseisestä henkilöstä pidä enkä näinollen vastaisi sanallakaan hänelle.

   Lainaa

  50. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Malttamaton pingviini: Kyllä mulle saa jutella. Minusta ihan normaaleihin kansalais- ja ihmissuhdetaitoihin kuuluu se, että kykenee juttelemaan ihmisten kanssa ja asettamaan niissä rajansa. Toki kaikkein mieluiten juttelen komeiden nuorien miesten kanssa, mutta valitettavasti he eivät enää ole minusta kiinnostuneita.
   No sepä kiva! Se on vaan sellanen homma, että kaikki ei näin tunne, eikä varsinkaan Karin kohdalla. Ei ole nimittäin mikään asiallisinkaan keskustelutoveri aina.

   Lainaa

  51. Kaikkitietävä kalkkuna 16.11.2022 8:43
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Elämämkouluni jälkeen olen päätynyt tähän kaavaan: Vieras ihminen alkaa jutella -> se on todennäköisimmin kännissä -> jos vastaat, se alkaa todennäköisimmin ahdistella -> jos yrität katkaista tilannetta, se todennäköisimmin suuttuu ja alkaa aggressiiviseksi. Jos et vastaa -> se todennäköisimmin suuttuu ja alkaa aggressiiviseksi. Eli automaattisesti kun vieras ihminen alkaa juttelemaan -> ei saatana

   Lainaa

  52. Symppis hämähäkki 16.11.2022 10:30
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Nuutunut kivi: Minä en ole asunut ulkomailla.
     No hyvä, joku ei. Mutta täällä katsotaan aika vinoon jos ilmoittaa että olen sitten muuten EPSANJASSA ja suomalaiset ovat juntteja -on siis syytä huomauttaa, että ei luule ulkomailla asumisen olevan jonkinlainen meriitti, vaikka sen voikin mainita kulttuureja vertaillessa. Astuin kerran New Yorkissa käytettyjen vaatteiden kauppaan (en ole asunut siellä, olin turisti), ja myyjä tunsi tarvetta kertoa koko isänsä historian, ja miten isä kävi hänen hermoilleen. Turistina sellainen meni "oho, ovatpas ne erilaisia" kokemuksena, mutta jos joka päivä joutuisi ihmisten terapeutiksi, haluaisin siitä tuntipalkkaa.

   Lainaa

  53. Ankea majava 16.11.2022 10:42
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   just: Kykeneminen ja haluaminen on kaksi eri asiaa. Normaaleja ihmissuhdetaitoja on myös osata lukea toisen kehonkieltä sen verran, että ei tyrkytä itseään tuntemattomalle juttuseuraksi, jos selvästi ei kiinnosta. Se on ihan yhtä epäkohteliasta.
   "ja asettamaan niissä rajansa." Tuollainen "olisit telepaatti, jos liikut julkisilla paikoilla" -asenne on perseestä. Ihmisen tulee osata käyttäytyä ja asettaa rajansa.

   Lainaa

  54. Tulos: -8 (12 ääntä)
   traumcity: Miksi mun pitäisi mitään googlettaa, kun mä pystyn sillä maalaisjärjellä keksimään lukuisia tilanteita jossa ihminen odottelee vuoroaan tilassa missä on muitakin ihmisiä. Lääkäristä pankkiin, virastosta ravintolaan. Edelleenkin suosittelen kuulokkeita mikäli julkisilla paikoilla aikoo katsoa [...]
   Joo, tuskimpa googlesta on mitään hyötyä jos sinun lukutaito on tuota tasoa. Jos oikeasti ymmärsit kommenttini niin että bussi on ainoa tilanne jonka keksin, ei mikään määrä google-hakuja tai edes koulutusta riitä täyttämään sitä reikää sinun aivoissa.

   Lainaa

  55. hajuherkkis 17.11.2022 12:43
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Lasiton hyönteinen: Etiketti tuntemattomille puhumiseen Suomessa bussissa, hississä, jonossa tai oikeastaan missään: Älä puhu. Ainoa sallittu kommentti on "Oho" jos vahingossa tönäisee ja "Jään tässä pois" jos joku blokkaa kulkureitin tai istuu vieressä käytäväpaikalla.
   Ei riitä ehdottomasti täytyy olla myös kommentti "Mene muualle istumaan, haiset pahalle!"

   Lainaa

  56. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Karin pitäisi opetella "lukemaan huonetta" niin sanotusti.. Onneksi on kuulokkeet ja Spotify, varmaan pelastanu mut monesti tällaisilta ihan tajuamattani 😅🎧🎶

   Lainaa

  57. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Rakastettu näätä: Mäkään en mielelläni rupattele bussissa kellekään, muuta kuin kumppanille tai kaverille. Kerran näin kundin, jolla oli tosi mageet rastat ja niitä mun oli pakko kehua ja hetki rupateltiin. Muuten jos kuljen bussilla niin varmasti kuulokkeet korvilla ja katson ikkunasta ulos, sillä en halua [...]
   Toi on mun mielestä hyvä ohje! Kaikki varmasti tykkää kehuista, eikä hienosta paidasta kehaiseminen painosta isompaan keskusteluun. ("siisti paita!" "voi kiitos")

   Lainaa

  58. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Ulkomailla asuneena tavallaan ymmärrän Kariakin, mutta täytyy sanoa, että se on kyllä yksi suomalaisen kulttuurin hienoimpia ominaisuuksia, että täällä lähtökohtaisesti kunnioitetaan toisten omaa rauhaa. Suomalainen hiljaisuus on jotain erikoisen kaunista!
   Joo! Ja sitä arvostaa ihan eri tavalla sen jälkeen kun on asunut muualla. 😍
   Herran jestas että oli rasittavaa Briteissä asuessa kun tuntemattomat huutelee ulkonäköön liittyviä kommentteja, puistossa ei saanut istua rauhassa ilman että siihe tulee joku kyselemään mistä olet alun perin kun on tuollainen aksentti, suomalaiselta kysytään jatkuvasti oletko ok ja miksi oot niin hiljainen kun ei koko ajan ole hymyilemässä ja puhumassa..jne jne. Ja julkisissa kulkuvälineissä, kaupan kassajonossa tai ihan vaan jalkakäytävällä tungetaan niin lähelle kuin mahdollista. 😑 
   Ah, ihana hiljainen Suomi, jossa annetaan toisille tilaa. 😅

   Lainaa

  59. Rakastettu näätä 17.11.2022 23:53
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Laura: Toi on mun mielestä hyvä ohje! Kaikki varmasti tykkää kehuista, eikä hienosta paidasta kehaiseminen painosta isompaan keskusteluun. ("siisti paita!" "voi kiitos")
   Just näin. En mä koskaan odota, että jos kehun jotain, että siitä pitäs alkaa rupatella.
   Pieni kiva kehu, voi vaikka pelastaa sen ihmisen päivän ja tulee siitä itellekin kiva olo. 💖

   Lainaa

  60. Kiilloton kirjohylje 18.11.2022 11:50
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   On yksi asia antaa ihmisten olla omassa rauhassa, mutta huonoissa tavoissa ei ole mitään ylpeiltävää. Ja koska annan ihmisten olla ja keskityn omaan olemiseen bussissa, en myöskään huomaa vaikka vierustoveri kuinka tomerasti pukisi hanskoja sen merkiksi että on jäämässä, mutta väitän heti pyydettäessä. Samaan kategoriaan menee se hiljainen "oho"-murahdus jos kävelee päin (oikea vastaus olisi "anteeksi" tai vaikka "oho, anteeksi"). Ja olen myös sitä mieltä, että Karin "uhrilta" kohteliain ratkaisu olisi ollut sanoa heti kärkeen vaikka "anteeksi, haluaisin olla omassa rauhassa". Ymmärrän toki pelkän ignoraamisen tai väistämisen, jos se höpisijä on kännissä tai muuten uhkaava, silloin tilanteesta tietty koitetaan päästä pois sillä tavalla ettei se eskaloidu.

   Lainaa

  61. Tulos: +1 (1 ääni)
   traumcity: Mitä merkitystä sillä on tekeekö Jan töitä kotona vai toimistolla tuon tarinan kannalta? Käytä kuulokkeita.
   Hän kulkee sillä bussilla toimistolle.

   Lainaa

  62. Ontto maksamato 18.11.2022 23:19
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Mulla on työkaverina juuri tuollainen Kari... Höpisee lähes tauotta, 99% jostain ihan jonninjoutavasta, ja saattaa juurikin töksäyttää jotain "osaatko puhua" tms., jos toinen ei vastaa. Ei osaa lukea yhtään ihmisten reaktioita, eikä huomaa sitä, jos toinen kokee olonsa epämukavaksi. Eipä siinä muuten mitään, mutta kun asiakaspalvelutyössä ollaan... Osa asiakkaista pitää hänen tyylistään, mutta eivät läheskään kaikki, kun sieltä suusta saattaa tosiaan tulla ulos ihan mitä tahansa. Saattaa kysellä tosi henkilökohtaisia asioita, tai töksäytellä omasta mielestään hassunhauskoja läppiä esim. asiakkaan ulkonäöstä. Moni kokee sen (ymmärrettävästi) ahdistavana, ja onpa osa ihan kirjallisesti valittanutkin. Oikein malliesimerkki siitä, että ulospäinsuuntautuneisuus ja / tai puheliaisuus eivät ole mitään synonyymejä sosiaaliselle lahjakkuudelle.

   Lainaa

  63. Tulos: +1 (1 ääni)
   Laura: Joo! Ja sitä arvostaa ihan eri tavalla sen jälkeen kun on asunut muualla. 😍 Herran jestas että oli rasittavaa Briteissä asuessa kun tuntemattomat huutelee ulkonäköön liittyviä kommentteja, puistossa ei saanut istua rauhassa ilman että siihe tulee joku kyselemään mistä olet alun perin kun on [...]
   Mä kävin just Hurstin valinnassa ostoksilla ja takavasemmalle melkein iholle ilmestyi about oman ikäinen nainen ~40 mutta ei kuitenkaan mitään sanonut. Mietin eka että näkikö se jonkun ahdistavan ihmisen ja yritti esittää olevansa mun seurassa tai jotain koska yleensä vain pariskunnat ovat niin lähekkäin, varsinkaan vähänkään pidempään. Minähän en suutani auki saanut tai kehdannut edes katsoa kunnolla olisko parisuhdemateriaalia. No sen puolisen tuntia tai jotain jonotettuamme hiljaisuudessa ja vihdoin sisällä se myyjälle jotain puhui niin kuulin aksentista hänen olevan jostain Balkanin tms alueelta. Hämmentävä tilanne kun tosiaan ei ollut niinkään takana kuin vierellä. Enkä ole asunut ulkomailla niin ei ole kokemusta tällaisesta niin paljon. Espanjassa olen kyllä käynyt.

   Lainaa

  64. Raavittu kirjohylje 21.11.2022 23:09
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Banaani: Siinä ei kylläkään kuulu sanoa ”Jään tässä pois” vaan kuuluu ähistä ja vähän vaivautuneesti korjailla asentoa vinkiksi ja vienosti hymyillä sillei anteeksipyytävästi.
   Minusta metroihin ja juniin tulisi asentaa pysäytysnapit ihan vaan siksi, että kovakalloisinkin kanssamatkustaja ymmärtäisi, että tässä oltaisiin nyt ihan tosissaan jäämässä pois. Kesällä kun ei voi edes hanskoja heilutella merkitsevästi.

   Lainaa

  65. Tinkimätön hanhi 1.12.2022 1:51
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Joskus olen saanut joltain karilta tiedustelun ”osaatko puhua?” Siihen on ihan kelpo vastaus: ”en”.

   Lainaa

  66. Tilattava tuhatjalkainen 13.12.2022 21:39
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Laskuvarjoton vesimeloni: Olen sitten ilmeisesti poikkeus Helsingissä syntyneenä ja täällä aina asuneena ihmisenä. Matkustan joka päivä julkisilla useita kertoja. Ehkä kerran kuussa alan syystä tai toisesta puhua vastapäätä istuvan ihmisen kanssa, erityisesti tätä tapahtuu metrossa jossa lähes kaikki penkit on [...]
   Minusta tekstisi oli hienoa, ja muiden pitäisi ottaa sinusta mallia! Ei kaikkien tarvitse olla juroja ja ankeita. 
   Ihmisiä kohtaamalla voi saada vaikka uusia ystäviä tai näkökulmia, sekä joutua vaikka johonkin hauskaan seikkailuun vieraiden henkilöiden kanssa. 
   Itse yritän olla myös kohtelias muille, ja neuvon mielelläni, mutta ymmärrän antaa myös rauhan heille, ketkä sitä kaipaavat. 
   Harmi, etten itse liiku pääkaupunkiseudulla, olisin joskus halunnut tutustua sinuun jossain bussissa tjst. :)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, bussissa, etätyöt, osaatko puhua, puhua, släp oih, tapahtuiko mitään, video, äänet