Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ryhmän jäsenellä on asiaa, osa 4

Miksi niin moni täällä valittaa Postin toiminnasta?
Ryhmän jäsenellä on asiaa, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 46 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Palkaton menninkäinen 11.10.2022 0:26
   Tulos: +367 (375 ääntä)
   Mikin julkaisu kuvastaa aika hyvin millä fiiliksillä sitä ollaan elossa

   Lainaa

  2. Tulos: +165 (171 ääntä)
   Valittajat ovat väärässä. Mulla ei ole mitään negatiivista sanottavaa, koska mitään ongelmia i omalle kohdalle ole koskaan sattunut.

   Lainaa

  3. Syömätön susi 11.10.2022 0:38
   Tulos: +205 (211 ääntä)
   Ei postissa muuten ole mitään valittamista, mutta heidän postitoimintansa on mennyt kovin mitättömäksi.

   Lainaa

  4. Tulos: +102 (106 ääntä)
   Saikohan Satu energiaa, kun pääsi valittamaan valittajista?

   Lainaa

  5. Sievistelevä mansikka 11.10.2022 1:46
   Tulos: +235 (243 ääntä)
   Leiffin matikan olis pitäny olla 4.

   Lainaa

  6. Massiivinen ilonpilaaja 11.10.2022 1:51
   Tulos: +122 (126 ääntä)
   Vinu: Saikohan Satu energiaa, kun pääsi valittamaan valittajista?
   Päällimmäisenä herää kysymys, miten hän on edes päätynyt tuon nimiseen ryhmään.

   Lainaa

  7. Kaksipitkä muovipussi 11.10.2022 2:56
   Tulos: +100 (118 ääntä)
   Täällä on ihanan yksimielistä juuri nyt, klo 2.55. Mutta se voi muuttua. Viimeistään kun Traumcity herää. En jää tarkkailemaan tilannetta.

   Lainaa

  8. apinaattori 11.10.2022 3:06
   Tulos: +13 (39 ääntä)
   Leiffiina. Ei mulla muuta, kai.

   Lainaa

  9. Säädytön lehmä 11.10.2022 3:35
   Tulos: +3 (19 ääntä)
   Vielä kun Postin ryhmässä ois edes Postin toimintaan liittyviä valituksia, edes sen 50% kaikesta…

   Lainaa

  10. Häiritsevä persoona 11.10.2022 3:40
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   En tiedä minkä ryhmän kanssa Leiffillä oli noita ongelmia, mutta ilmeisesti niin suosittu ryhmä kuitenkin, että suurin osa suomalaisista on luonut kaksi FB-tiliä ja liittynyt ryhmään molemmilla.

   Lainaa

  11. Ansaitsematon Marsu 11.10.2022 4:58
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Palkaton menninkäinen: Mikin julkaisu kuvastaa aika hyvin millä fiiliksillä sitä ollaan elossa
   Ei voi Mikin julkaisusta tykätä, nii tykätään tätä sit

   Lainaa

  12. Ajettu meduusa 11.10.2022 7:33
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   No onhan tuo posti ihan surkeaa toimintaa nykyään. Posti tulee miten tulee. Silloin kun postia vähemmän niin tulee perille, mutta kun enemmän niin sitten kestää kauemmin. Sitten postin johtajat sanoo että postin määrä vähentynyt jne mutta sitten kun postia on enemmän niin kuin joulun aikoihin, niin eihän ne niitäkään saa kunnolla hoidettua. Kyllä posti on postilla vähentynyt heidän surkeuden vuoksi. Ikävä kyllä johtaja saa edelleen järkyttävän korkea palkkaa vaikka toiminta kutistunut paljon.

   Lainaa

  13. Tornipöllö 11.10.2022 7:56
   Tulos: +96 (106 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Leiffin matikan olis pitäny olla 4.
   Opettaja todennut toivottomaksi tapaukseksi ja päästänyt kurssista läpi säästääkseen omaa mielenterveyttään?

   Lainaa

  14. Raitis maito 11.10.2022 8:58
   Tulos: +115 (119 ääntä)
   Vasta tein briteistä ostoksia ja turhauduin kun Walesista Lontooseen semmoinen A4-kirjekuoren kokoinen paketti kulki reilussa vuorokaudessa (British mail), kahdessa päivässä se tuli Suomeen ja tullattiin, ja sitten seuraavat 14 päivää se istui Vantaalla ennen kuin lähti kohti oikeaa osoitetta.. Sitten taas toinen esimerkki on se että ostat tuolin Ruotsista ja se tulee parissa päivässä Turkuun, mutta sitten se istuu siellä viisi päivää ennen kuin lähtee viikon kestävälle matkalle halki Suomen. Sitten saat seuraavan ilmoituksen tuolista kun se on palautettu lähettäjälle, Ruotsiin, koska se ei sopinut postin pakettiautomaattiin (kuka olisi uskonut!), vaikka kotiinkuljetuksesta oli maksettu. Eikä kukaan edes yrittänyt tavoitella vastaanottajaa puhelimitse. Kotimaan paketit ja kirjeet tulee kyllä ihan kahdessa päivässä yleensä, ellei ole joku joulusesonki, mutta ulkomaanpaketit seisoo aina noissa lajittelukeskuksissa ihan käsittämättömiä aikoja. En oikeasti ymmärrä miksi postin toimitusjohtaja vetää jotain muutaman miljoonan vuosipalkkaa kun koko laitos on ihan vituillaan.

   Lainaa

  15. Jorma Ralli-Kukkula 11.10.2022 9:47
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Leiffin matikan olis pitäny olla 4.
   Tarkoitat kai 4 tuhatta 000 ?

   Lainaa

  16. Tulos: +15 (39 ääntä)
   Hyi saatana tätä uutta ulkoasua.

   Lainaa

  17. Lihava Tiikeri 11.10.2022 11:28
   Tulos: +28 (40 ääntä)
   Syömätön susi: Ei postissa muuten ole mitään valittamista, mutta heidän postitoimintansa on mennyt kovin mitättömäksi.
   Tämä on niin totta. Meille jaetaan nyt oikea posti (lehdet, kirjeet, postikortit yms) vain joka toinen päivä, mutta mainokset jaetaan kuitenkin päivittäin.. eikä tässä vielä kaikki, jakopäivät vaihtuvat joka toinen viikko. Ensin ma,ke,pe ja sitten ti,to. Yhtään ei ole sekava systeemi. Useamman kerran jo mennyt itsellä sekaisin onko makepe vai tito.

   Lainaa

  18. Tulos: +124 (136 ääntä)
   kekkers: Hyi saatana tätä uutta ulkoasua.
   😬
   "Paske kamera, näyttää livenä paremmalta" 

   Lainaa

  19. Tulos: -6 (16 ääntä)
   Just pari viikkoa sit kaveri pisti meille kirjeen postissa tulemaan. Postitti maanantaina päivällä ja jaettiin meille helsingissä sunnuntaina. Välimatka noin 250 kilsaa.

   Lainaa

  20. Valittu mestari 11.10.2022 13:07
   Tulos: +23 (39 ääntä)
   Eikö Leif ole enää miehen nimi?

   Lainaa

  21. Ikuinen alpakka 11.10.2022 13:38
   Tulos: +23 (31 ääntä)
   Miksi tää ulkoasun sininen on niin perkeleen kirkas, sattuu silmiin

   Lainaa

  22. Kirpeä Ahven 11.10.2022 14:23
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Raitis maito: Vasta tein briteistä ostoksia ja turhauduin kun Walesista Lontooseen semmoinen A4-kirjekuoren kokoinen paketti kulki reilussa vuorokaudessa (British mail), kahdessa päivässä se tuli Suomeen ja tullattiin, ja sitten seuraavat 14 päivää se istui Vantaalla ennen kuin lähti kohti oikeaa [...]
   Omasta kokemuksesta se Royal Mail veloittaa niin paljon enemmän että sen paketin pitääkin liikkua nopeasti. 40 euroa taisi viimeksi olla LP-levyt briteistä tilattuna, kun Posti veloittaa 7,90. Yhtään pakettia ei ole hävinnyt minulla, vaikka joskus on joutunut sen viikon päälle odottamaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Satu vois katsoa uudestaan tuota ryhmän nimeä, josko se selittäisi miksi on pelkkää valitusta ryhmässä 😅

   Lainaa

  24. Esijännitetty joutsen 11.10.2022 15:09
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Tornipöllö: Opettaja todennut toivottomaksi tapaukseksi ja päästänyt kurssista läpi säästääkseen omaa mielenterveyttään?
   Minä olen pitkälti yli 30v enkä tiedä miten asiat kouluissa nykyään toimii, mutta ainakin omana kouluaikanani näitä tapauksia ihan oikeasti oli. Omallakin luokallani yläasteella oli aivan toivoton tapaus joka veteli nelosia kokeista monissa aineissa eikä paljoa jaksanut tunneillakaan käydä, hänelle henkilökohtaisesti aivan väkisin kyhättiin jotain palikkatason lisätehtäviä ja istutettiin pöydän ääreen niitä tekemään, jotta saatiin sanottua että vähän jotain tehnyt ja lisäpisteitä siitä, jolloin saatiin rimaa hipoen viitosia annettua että pääsi luokalta. Vähän tuntuu karhunpalvelukselta tuollaista oppilasta kohtaan, mutta ilmeisesti siinä ajateltiin että turhaa roikottaa vuodesta toiseen siellä kun ei hänellä ollut mitään motivaatiota tehdä mitään tai parantaa kuitenkaan. Tiedä sitten miten on elämä yläasteen jälkeen mennyt.

   Lainaa

  25. Tulos: +53 (61 ääntä)
   Ajettu meduusa: No onhan tuo posti ihan surkeaa toimintaa nykyään. Posti tulee miten tulee. Silloin kun postia vähemmän niin tulee perille, mutta kun enemmän niin sitten kestää kauemmin. Sitten postin johtajat sanoo että postin määrä vähentynyt jne mutta sitten kun postia on enemmän niin kuin joulun [...]
   Postityöntekijänä tuo on kyllä masentava ryhmä seurata. En kiistä niitä ongelmia mitä yrityksellä on, mutta se että leimataan kaikki työntekijät varkaiksi ja mitätöidään oma työpanos ja jos yrittää jotain selittää (kuten tapaus jossa asiakas tuohtui siitä että yli 3cm lähetys piti noutaa jostain toimipisteestä, kun se 3cm on postiluukun standardimitta eikä me voida tietää että hänen postiluukkuun mahtuu isompia lähetyksiä) niin lytätään ihan maanrakoon. Ei voi sanoa että kehtaisin kertoa missä olen töissä.

   Lainaa

  26. Kiistelty raadonsyöjä 11.10.2022 15:50
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Miten tolla matikalla voi saada vitosen?

   Lainaa

  27. Tulos: +6 (12 ääntä)
   suffeli: Just pari viikkoa sit kaveri pisti meille kirjeen postissa tulemaan. Postitti maanantaina päivällä ja jaettiin meille helsingissä sunnuntaina. Välimatka noin 250 kilsaa.
   En mä kyl tiedä miks tä on saanu miinusta. Pointtina oli se, että ainakaan täällä posti ei kulje hyvin ja se voidaan jakaa vaikka viikonloppuna jos arkena ei ehditty.

   Lainaa

  28. Itseasiassa 11.10.2022 16:08
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mua häiritsee missä ryhmästä Leif kuvitteli lentäneensä pihalle?

   Lainaa

  29. Kirpeä Ahven 11.10.2022 16:18
   Tulos: -2 (28 ääntä)
   Postimies: Postityöntekijänä tuo on kyllä masentava ryhmä seurata. En kiistä niitä ongelmia mitä yrityksellä on, mutta se että leimataan kaikki työntekijät varkaiksi ja mitätöidään oma työpanos ja jos yrittää jotain selittää (kuten tapaus jossa asiakas tuohtui siitä että yli 3cm lähetys piti noutaa [...]
   Asia taitaa vain olla niin, että kun se yksi paketti/kirje myöhästyy, tai häviää, niin harmitus on niin iso että lytätään koko systeemi maanrakoon. Itse kun tulee käytyä kauppaa useamman kerran kuussa postin välityksellä, ja työn puolesta kirjeitä laiteltua n. 100 kpl vuositasolla, niin en voi kuin kehua postin palvelua. Se 1 % kirjeistä saattaa kadota, ja joku yksittäinen on myöhästynyt perusteettoman paljon. Se on todella vähän. Yhtään pakettia ei ole kadonut tai jäänyt saapumatta. Ja hinta? Minusta se 7-11 euroa on melko edullinen siihen nähden, että saat minkä tahansa huonekalua pienemmän esineen toiselle puolelle Suomea pääsääntöisesti viikon sisällä. Onkohan totuttu vähän liian hyvään nykypäivänä?

   Lainaa

  30. Taaperon äiti 11.10.2022 17:14
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Miki postasi tuon Aristoteleen kantapää -ryhmään, joka on, no, tarkoitettu viisastelijoille.

   Lainaa

  31. Luottokelvoton kärpänen 11.10.2022 17:24
   Tulos: +53 (59 ääntä)
   Esijännitetty joutsen: Minä olen pitkälti yli 30v enkä tiedä miten asiat kouluissa nykyään toimii, mutta ainakin omana kouluaikanani näitä tapauksia ihan oikeasti oli. Omallakin luokallani yläasteella oli aivan toivoton tapaus joka veteli nelosia kokeista monissa aineissa eikä paljoa jaksanut tunneillakaan käydä, [...]
   Täällä yksi tommoinen tapaus ysärin loppupuolelta. Elämä on mennyt ihan kivasti aikuisena, hankin ADHD-diagnoosin, sain lääkkeet, kirjoitin ylioppilaaksi aikuislukiosta ja menin yliopistoon.

   Lainaa

  32. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Postimies: Postityöntekijänä tuo on kyllä masentava ryhmä seurata. En kiistä niitä ongelmia mitä yrityksellä on, mutta se että leimataan kaikki työntekijät varkaiksi ja mitätöidään oma työpanos ja jos yrittää jotain selittää (kuten tapaus jossa asiakas tuohtui siitä että yli 3cm lähetys piti noutaa [...]
   Pakko miunki sanoo tähän ja hei vaan kollegalle! :)
   Kyl näitä ku lukee niin pahalta tuntuu. Ite ku tekee kuitenki kaikkensa et homma pyöris eteenpäin. En tiä miten teillä mut meidän osastolta väkeä vähennetään koko ajan koska pitää säästää. Kaikki mahdollinen ulkoistetaan (ei oo enää Postilaisia montaa, kaikki alihankintana muilta firmoilta). Ja ku väki vähenee saa tehä omien töiden päälle vähä muidenki töitä, samalla palkalla tietysti. 
   Ruuhka-avuks tulee sit jotain tuntityöläisiä vuokrafirmast, joille pitäis kiireessä opettaa samalla ku tekee omia töitä ja niitä uusia extratöitä. Siinä ku joku rullakko lähtee väärään konttiin tms, onki äkkiä monen asiakkaan paketit jossain ihan väärässä paikassa. Tullu taas huutoa meidän osastolle että liikaa virheitä tulee. En ihmettele ku kiireessä joutuu hosumaan lähetykset läpi ja ekstraajia ei kiinnosta ku ne ei oo vakituisia muutenkaa. Ja sit kuitenki pitäis kuulemma kiristää tahtii, että "enemmän tavaraa saatais läpi, nyt tähän menee liikaa rahaa"
   Tosiaa, en miekää mielellään kerro missä oon töissä. Sit alkaa heti se vittuilu ja "missäs miun paketti viipyy". Pitkiä vuoroja kun tekee ja hiki päässä juoksee ympäri hallii, niin ei naurata. Parhaani mie teen. :(

   Lainaa

  33. Nuutunut kivi 11.10.2022 22:46
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Leiffin lähtö ryhmästä oli ilmeisesti katastrofi, koska aluksi jäseniä oli 90 001 999 ja uusintalaskennassa vain 9 000 40. Suosittu ryhmä yhtäkaikki.

   Lainaa

  34. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Vaikea ymmärtää miten Posti voi olla edes pystyssä koska toiminta on kuin jossakin banaanitasavallassa 1900-luvun alkupuolella. Kun lähetän paketteja niin maksaa just saman Matkahuollolla ja joka paketti on vakuutettu täydestä arvostaan, jokaisesta kadonneesta paketista tehdään rikosilmoitus ja kas kummaa joka paketti tulee aina perille. Ei ole tämän vaikeampaa pakettien luotettava kuljettaminen. Jos asiakas vaatii että lähetän Postilla niin mitään ei ole vakuutettu, ketään ei kiinnosta jos jotakin "katoaa" eli suomeksi varastetaan matkalla ja itse saat soitella ympäri ämpäri eikä mitään tapahdu sittenkään, kukaan ei tiedä mitään, oma vikasi ja ikinä ei oteta vastuuta mistään. Ja annas olla jos periaatteesta taistelet kadotetun paketin korvattavaksi asti niin tusinan työtunnin ja monen kuukauden sotimisen jälkeen saatkin korvauksen varastetusta paketista niin se on kilohinta 29€ joten tuhannen euron varastetusta tavarasta saat neljä kymppiä kouraan ja kuuden sadan edestä työtunteja ja purkillinen buranaa päänsärkyyn palanut projektin läpiviemiseen. Ei näin. Vastaavasti jos tilaan paketin Saksasta se tulee lähettipalvelulla luotettavasti parissa vuorokaudessa kotiovelle eikä maksa puoliakaan siitä mitä Postilla kotimaassa vaikka ihan tuosta 60km päästä sillä erotuksella että postilla paketti seilaa missä lienee päivätolkulla ja lopulta postilaatikkoon kilahtaa lappu että "yritimme toimittaa" vaikka olit tasan kotona ja nyt pitää kuitenkin ajaa hakemaan se paketti jostakin toimipisteestä ties mistä. Kannatti taas maksaa kotiinkuljetuksesta. Lähetin kesällä tärkeitä asiakirjoja naapurimaahan ja ne oli aikuisten oikeasti saatava varmasti perille saakka. Maksoin parikymppiä postille kirjattuna kirjeenä ajatellen että tämä nyt ainakin menee perille. Ei näy eikä kuulu ja kun vastaanottaja meni selvittämään paikalliseen postitoimistoon niin sieltä löytyi Postin pehmikekuori tuhannen päreinä riekaleina ja rutussa, asiakirjat olivat onneksi sinänsä ehjät mutta olihan asianajajalla noloa esittää paperit jotka näyttivät siltä että niistä on tehty paperilennokkeja ja sitten rutistettu tiiviiksi palloksi XD Vaihtakaa hei taas nimeä koska "Posti" ei ole tarpeeksi kansaivälinen ja ihmisten on vaikea ymmärtää sitä koska kaikilla muilla kielillä putkan nimi on "Post", kaikki nyt heti käsittävät mikä on "Itella".

   Lainaa

  35. Mäntylahti-Piiras 12.10.2022 0:31
   Tulos: -10 (10 ääntä)
   ryhmä "Suomen Posti - Paska Laitos" tiivistettynä: Posti on kussut SINUN pakettisi tomituksen ja kaikkien muiden jäsenten tilanne on täysin normaaleissa puitteissa eikä heillä ole lupaa valittaa.

   Lainaa

  36. Mäntylahti-Piiras 12.10.2022 0:52
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Iso Hoo: Vaikea ymmärtää miten Posti voi olla edes pystyssä koska toiminta on kuin jossakin banaanitasavallassa 1900-luvun alkupuolella. Kun lähetän paketteja niin maksaa just saman Matkahuollolla ja joka paketti on vakuutettu täydestä arvostaan, jokaisesta kadonneesta paketista tehdään rikosilmoitus [...]
   osaa ne matkahuollossakin kusta asiat, itsellä hukkui paketti Turun ja Helsingin välille, ensimmäisellä yhteydenotolla eivät suostuneet alkamaan etsiä koska paketti ei ollut vielä myöhässä, ja seuraavana päivänä sitä alettiin etsiä kolmelta paikkakunnalta eikä löydetty, viikko lähetyksen jälkeen sama paketti lähetettiin uudestaan (joka piti selvittää itse) ja tuli alle vuorokaudessa perille, se oli siis luovutettu Matkahuollolle kuljetukseen ja hävinnyt ja jotenkin päätynyt takaisin lähettäjälle.

   Lainaa

  37. Madoton seepra 12.10.2022 1:13
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Syömätön susi: Ei postissa muuten ole mitään valittamista, mutta heidän postitoimintansa on mennyt kovin mitättömäksi.
   Kun taas kodinkoneiden asennus ja ruohonleikkuu sujuvat aika hyvinkin.

   Lainaa

  38. Lipevä pingviini 12.10.2022 12:04
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Ymmärrän Jonia ja Jenniinaa, Leifin jutuilla vaikuttaisi olevan sen verran viihdearvoa, että ”vittuakos sitä jäämään, jos Leiffi poistuu keskuudesta”.

   Lainaa

  39. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Postipoika: Pakko miunki sanoo tähän ja hei vaan kollegalle! :) Kyl näitä ku lukee niin pahalta tuntuu. Ite ku tekee kuitenki kaikkensa et homma pyöris eteenpäin. En tiä miten teillä mut meidän osastolta väkeä vähennetään koko ajan koska pitää säästää. Kaikki mahdollinen ulkoistetaan (ei oo enää [...]
   Minulta kyllä kaikki sympatia työntekijöille. Kyllä hetken mietittyä pitäis tajuta, että suurin osa ongelmista johtuu siitä ettei työntekijöitä ole tarpeeksi (+ palkka matala). Ja sit pomot vaan nostaa jotain monen miljoonan bonuksia.

   Lainaa

  40. Sievistelevä mansikka 12.10.2022 17:13
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Antony: Minulta kyllä kaikki sympatia työntekijöille. Kyllä hetken mietittyä pitäis tajuta, että suurin osa ongelmista johtuu siitä ettei työntekijöitä ole tarpeeksi (+ palkka matala). Ja sit pomot vaan nostaa jotain monen miljoonan bonuksia.
   No eihän se minkään firman järjestelmällinen epäonnistuminen yksittäisten duunarien vika ole. Pomot on vastuussa. Mutta ei se sitä tosiasiaa miksikään muuta että paskalaitos Posti kuitenkin nykyään on. Malliesimerkki yhtiöittämisvimman pilaamista palveluista.

   Lainaa

  41. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: No eihän se minkään firman järjestelmällinen epäonnistuminen yksittäisten duunarien vika ole. Pomot on vastuussa. Mutta ei se sitä tosiasiaa miksikään muuta että paskalaitos Posti kuitenkin nykyään on. Malliesimerkki yhtiöittämisvimman pilaamista palveluista.
   Kyllähän sitä asiallista kritiikkiä saa laittaa, mutta se varkaaksi leimaaminen ja muu suoranainen nettikiusaaminen (vaikka kohdistuu työnimikkeeseen, eikä minuun henkilökohtaisesti) menee yli. Kuten sanoin ensimmäisessä viestissäni, kritisoitavaa on paljonkin - itse en voi jääviyssyistä sen enempää toiminnasta sanoa.

   Lainaa

  42. Ulkoneva kesyaasi 15.10.2022 1:54
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Leiffin matikan olis pitäny olla 4.
   Vahvasti tulee dyskalkulia mieleen eli samaa sarjaa kuin lukihäiriö, mutta numeroiden kaa. Eli ois pitäny jonkun ehkä antaakin se 4 ja tehdä jotain

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Asia taitaa vain olla niin, että kun se yksi paketti/kirje myöhästyy, tai häviää, niin harmitus on niin iso että lytätään koko systeemi maanrakoon. Itse kun tulee käytyä kauppaa useamman kerran kuussa postin välityksellä, ja työn puolesta kirjeitä laiteltua n. 100 kpl vuositasolla, niin en [...]
   Meillä on koko kesän ajan tullut postit jopa ylikuukaaden myöhässä ja osa on kadonnut matkalla täysin. Kiva kun luottokortilla eräpäivä jo mennyt jne. Ja naapurin postit saan itse kiikuttaa kun niitä meille tarjoo.  Lisää pomoja taloon ja jakajille kenkää.

   Lainaa

  44. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Asia taitaa vain olla niin, että kun se yksi paketti/kirje myöhästyy, tai häviää, niin harmitus on niin iso että lytätään koko systeemi maanrakoon. Itse kun tulee käytyä kauppaa useamman kerran kuussa postin välityksellä, ja työn puolesta kirjeitä laiteltua n. 100 kpl vuositasolla, niin en [...]
   Jonnet ei muista aikoja, kun kirje oli postituksesta seuraavana päivänä perillä, murto-osalla nykyhinnasta.

   Lainaa

  45. Kirpeä Ahven 25.10.2022 0:02
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Kanerva: Jonnet ei muista aikoja, kun kirje oli postituksesta seuraavana päivänä perillä, murto-osalla nykyhinnasta.
   Silloinko kun markalla sai kahvin ja pullan? Otahan inflaatio huomioon, kerro paljonko hinta on  todellisuudessa noussut. Ja miten se voi olla seuraavana päivänä perillä. Tuskin ne siellä postissa läpi yön kirjeitä on lajitelleet 80-luvulla. Kirjepaketit tulee muuten yhä usein 2:ssa, max 3:ssa päivässä lähetyksestä postilaatikkoon, mikä on minusta aika hyvä.

   Lainaa

  46. Uneton meduusa 3.9.2023 14:30
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Silloinko kun markalla sai kahvin ja pullan? Otahan inflaatio huomioon, kerro paljonko hinta on  todellisuudessa noussut. Ja miten se voi olla seuraavana päivänä perillä. Tuskin ne siellä postissa läpi yön kirjeitä on lajitelleet 80-luvulla. Kirjepaketit tulee muuten yhä usein 2:ssa, max 3:ssa päivässä lähetyksestä postilaatikkoon, mikä on minusta aika hyvä.
   Vanha julkaisu, mutta tähän on pakko kommentoida...
   80-luvusta en tiedä, mutta vielä vuosituhannen vaihteen tienoilla ja jälkeen oli vuosikausia kestänyt aika, kun suurin osa kotimaan kirjeistä oli perillä seuraavana päivänä. Viimeinen lähetysaika oli normaalisti viiden maissa, mutta ainakin isommissa kaupungeissa oli myös erikoispostilaatikoita, joihin postia "lähialueille" (jotka käytännössä saattoivat käsittää parinkin tunnin päässä olevan kaupungin) sai jättää iltayhdeksään asti, arkisin ja sunnuntaisin. Seuraavana päivänä posti jaettiin vastaanottajalle. Ja tämä siis normaalihintaan ilman lisämaksuja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: jäsenet, jäsenmäärä, laskea, matematiikka, muuttunut, poistua, posti, ryhmä, suomen posti, tarkkailla, valittaa

 • Uusimmat

 • Kategoriat