Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 237

Seinään jätetyt laturit aiheuttavat vaaratilanteen – Naistenhuoneen tyyliin.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 237

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +46 (78 ääntä)
   Jannan kannattaa tutustua intensiivisiin ja ekstensiivisiin ominaisuuksiin.

   Lainaa

  2. Peeaa vadelma 25.10.2022 0:16
   Tulos: +513 (517 ääntä)
   Janna, ne 40% alkoholia on aina pullon pohjalla. Oon kovassa kännissä aina ku oon juonut pullon tyhjäksi..

   Lainaa

  3. Säädötön makkara 25.10.2022 0:31
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Ryhtivikanalle

   Lainaa

  4. Tulos: +198 (204 ääntä)
   Ei ole koulu Jannan kohdalla mennyt ihan hukkaan, kun ainakin oletettavasti oppinut siellä kirjoittamaan.

   Lainaa

  5. Hermostumaton kuguaari 25.10.2022 1:09
   Tulos: +260 (264 ääntä)
   Näin tuon Jannan alkoholiprosentteja koskevan kyselyn ja menetin yöuneni pohtiessani että millä logiikalla hän ajattelee ettei siinä 2-3 senttilitrassa olisi myös alkoholia 40%. Miksi ei olisi? 🤔

   Lainaa

  6. Epävarma haisunäätä 25.10.2022 1:45
   Tulos: +282 (292 ääntä)
   Hermostumaton kuguaari: Näin tuon Jannan alkoholiprosentteja koskevan kyselyn ja menetin yöuneni pohtiessani että millä logiikalla hän ajattelee ettei siinä 2-3 senttilitrassa olisi myös alkoholia 40%. Miksi ei olisi? 🤔
   Koska Janna, kuten valitettavan moni muu peruskoulun matematiikan säälipisteillä suorittanut, ei ymmärrä mitä prosentti tarkoittaa ja kuvittelee sen olevan sellainen kiva yleispätevä mittayksikkö, jota voi käyttää tilanteesta riippuen metrin, litran tai minkä vain muun korvikkeena.
   Jos litran vodkapullossa on 40 senttilitraa alkoholia, ja kaadat pullosta 2-3cl vodkaa lasiin, niin eihän siinä lasissa mitenkään voi olla 40cl alkoholia! Joten saman täytyy tietysti päteä prosentteihinkin.

   Lainaa

  7. Toipuva vihannes 25.10.2022 1:47
   Tulos: +77 (99 ääntä)
   Jos litran pullossa on 40%, on 2-3 senttilitrassa hänen logiikallaan 0.8-1.2% alkomahoolia.

   Lainaa

  8. Koherentti ananas 25.10.2022 4:28
   Tulos: +132 (148 ääntä)
   Peeaa vadelma: Janna, ne 40% alkoholia on aina pullon pohjalla. Oon kovassa kännissä aina ku oon juonut pullon tyhjäksi..
   Alkoholi on kevyempää kuin vesi, eli toisin sanoen ensimmäiset huikat pullosta nousee päähän. Loppu pullo menee kuin vettä vaan.

   Lainaa

  9. Kimakka paprika 25.10.2022 5:05
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Janna on vissiin jo juonu ne ekat prosentit pullosta, kun ajatus pätkii noin pahasti.

   Lainaa

  10. Karkea albatrossi 25.10.2022 6:00
   Tulos: +77 (87 ääntä)
   Ois kiinnostanut tuon Jannan kysymyksen kommenttikenttä, että tuliko sinne kaikki oman elämänsä matikan opet väittelee, mitä se prosentti tuossa tarkottaa. Toisaalta tuosta vois heittää täkyn vauva.fihin. 😁 Ja voisko vaan olla pitämättä seinässä sellaisia latureita, joita ei käytä.

   Lainaa

  11. Haihtuva tuhatjalkainen 25.10.2022 7:11
   Tulos: +79 (93 ääntä)
   Karkea albatrossi: Ois kiinnostanut tuon Jannan kysymyksen kommenttikenttä, että tuliko sinne kaikki oman elämänsä matikan opet väittelee, mitä se prosentti tuossa tarkottaa. Toisaalta tuosta vois heittää täkyn vauva.fihin. 😁 Ja voisko vaan olla pitämättä seinässä sellaisia latureita, joita ei käytä.
   Tuo jälkimmäinen asia. Tyhjät laturit pistorasiassa. Yksittäiselle taloudelle mitätön lisäkulu sähkölaskussa. Toisaalta globaalisti se hukkaenergian määrä nouseekin isoksi, eli kaikki voisi kantaa kortensa kekoon tässä(kin) asiassa. Turvallisuuspuoleen en ota kantaa, vaikka se on yksi syy miksi itse en jätä tyhjänä laturia seinään.

   Lainaa

  12. Kahen kilon kalori 25.10.2022 7:43
   Tulos: +177 (177 ääntä)
   Jos kaataa kolme 40% vodkapulloa samaan astiaan, niin saa 120% vodkaa.

   Lainaa

  13. Asuttu kilpikonna 25.10.2022 8:01
   Tulos: +137 (137 ääntä)
   Janna on varmaan se sama teini, jonka pari vuotta sitten kulin bussissa selittävän kaverilleen, ettei kannata ostaa puolen litran siideriä, kun siinä on se sama alkoholimäärä 4,7 % kuin 0,3 l siideritölkissä. Että turha maksaa isommasta tölkistä, kun pissattaakinm vaan sit enemmän. Kaveri kyllä mietti, että ei kai se nyt niin voi mennä, että pienessä viinapullossa on saman verran alkoholia (40%) kuin isommassa pullossa. Mutta tää "Janna" kertoi, että kyllä se niin vaan menee, sama määrä niissä on ja toinen maksaa paljon enemmän.

   Lainaa

  14. Ihku järvisieni 25.10.2022 8:03
   Tulos: +115 (127 ääntä)
   Lukion kämppäkaverini oli puolestaan sitä mieltä, että jos laittaa puolet appelsiinimehua ja puolet Koskenkorvaa, ei se Koskenkorva siinä laimene, se on edelleen yhtä alkoholipitoista kuin aiemmin. Siinä ei selitykset auttaneet. Varhais-homeopaatti.

   Lainaa

  15. Saappaaton karjalanpiirakka 25.10.2022 9:32
   Tulos: +33 (49 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Tuo jälkimmäinen asia. Tyhjät laturit pistorasiassa. Yksittäiselle taloudelle mitätön lisäkulu sähkölaskussa. Toisaalta globaalisti se hukkaenergian määrä nouseekin isoksi, eli kaikki voisi kantaa kortensa kekoon tässä(kin) asiassa. Turvallisuuspuoleen en ota kantaa, vaikka se on yksi syy miksi itse en jätä tyhjänä laturia seinään.
   Turvallisuuspuoli on kyllä vähintään puolet kakusta, ehkä enemmänkin. Sen tulipalon ympäristöseuraukset on hirveät, ja ihmishenkiäkin voi mennä. 
   Nuoret ja vanhat! Laturit irti seinästä niin kuin olis jo! Kannattaa opetella uusi rutiini nyt eikä viidestoista päivä! Jos miettii mitä itse voi tehdä tän nykyisen tilanteen eteen, niin vähintään sen! 

   Lainaa

  16. Impotentti kurkku 25.10.2022 9:36
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Isukki

   Lainaa

  17. Tulos: +121 (125 ääntä)
   Ihku järvisieni: Lukion kämppäkaverini oli puolestaan sitä mieltä, että jos laittaa puolet appelsiinimehua ja puolet Koskenkorvaa, ei se Koskenkorva siinä laimene, se on edelleen yhtä alkoholipitoista kuin aiemmin. Siinä ei selitykset auttaneet. Varhais-homeopaatti.
   No, eihän se Koskenkorva laimenekaan, vaan se lasissa oleva drinkki. Kaadat desin kossua lasiin ja juot sen vs. kaadat lasiin desin kossua ja desin mehua ja juot sen? Saman verran alkoholia 💃

   Lainaa

  18. Sakea hirvi 25.10.2022 10:22
   Tulos: +73 (77 ääntä)
   Onhan näitä kuultu. Joku oli joskus sitä mieltä että jos ostaa litran pullon 40% viinaa ja sitä käyttää niin että pistää vaikka desin 0,5l pulloon ja loput limua tai mehua, niin lopputuloksena on silti puoli litraa 40% viinaa mutta se vaan maistuu paremmalle. Ja tulee paljon halvemmaksi. Ei siinä, nouseehan se sekin päähän.

   Lainaa

  19. It's a deal 25.10.2022 11:00
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Minkähänlainen riemun ja ihmetyksen sekamelska vallitsee päässä, kun älyät ainoana ihmisenä lähipiirissäsi massiivisen säästövinkin, koska pitoisuus onkin sama kuin kokonaismäärä? Ja se turhautuminen kun idiootit eivät sitä tajua vaikka kuinka selität.

   Lainaa

  20. Tulos: +60 (68 ääntä)
   Hammasharja kokenut eksistentiaalisen kriisin ja luullut itseään satisfyeriksi.

   Lainaa

  21. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Eihän kaikkien tarvitse kaikkea osata, mutta aika paljon taitaa olla tässäkin maassa ihmisiä, joilla on esim. ihan matematiikan perusteet totaalisen hukassa. Nippa nappa osataan ehkä kymmenen kertotaulu ja laskea max. 2 numeroisia lukuja yhteen ja erikseen. Sitten kehutaan, kun on juotu ainakin 120%:sta viinaa, kun kolmesta eri pullosta kaadettu samaan lasiin... Ei oikein tiedä, että pitäisikö näille itkeä vai nauraa... :/

   Lainaa

  22. Tulos: +33 (45 ääntä)
   Saappaaton karjalanpiirakka: Turvallisuuspuoli on kyllä vähintään puolet kakusta, ehkä enemmänkin. Sen tulipalon ympäristöseuraukset on hirveät, ja ihmishenkiäkin voi mennä.  Nuoret ja vanhat! Laturit irti seinästä niin kuin olis jo! Kannattaa opetella uusi rutiini nyt eikä viidestoista päivä! Jos miettii mitä itse voi [...]
   Mun kämpässä on niin huonosti pistorasioita. 😑 Puhelimen laturi on pakko pitää seinässä kun se pistorasia on alkovin peränurkassa sängyn alla.
   Mutta sellaista jatkojohtoa oon miettinyt mistä saisi nappia painamalla virrat pois, kai sellainen olis turvallisempi? 🤔

   Lainaa

  23. Paineistettu paprika 25.10.2022 14:17
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kannattaapi kattoa tubesta prosenttiostos-sketsi veskulta ja spedeltä

   Lainaa

  24. Harmaa kivi 25.10.2022 14:19
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   BigM: Eihän kaikkien tarvitse kaikkea osata, mutta aika paljon taitaa olla tässäkin maassa ihmisiä, joilla on esim. ihan matematiikan perusteet totaalisen hukassa. Nippa nappa osataan ehkä kymmenen kertotaulu ja laskea max. 2 numeroisia lukuja yhteen ja erikseen. Sitten kehutaan, kun on juotu [...]
     Kun ei tarvittaisi edes matikkaa, tarvittaisiin tervettä järkeä. Itsekin Steiner-koulun uhrina joudun vähän tuumailemaan, jos ollaan paljon kaksinumeroisten kertotauluja pidemmällä. Mutta vaikka joutuisi miettimään hetken, montako tuntia ehtii nukkua, jos yksi työvuoro on 3 tuntia päivässä ja toinen 10 tuntia päivässä, niin silti järki sanoo, ettei työvuoro voi olla 40 tuntia päivässä kun ei se ole mahdollista. Samaan tapaan järjen pitäisi sanoa, ettei alkoholia voi lantrata loputtomasti lisää. 
     Tai, kuten toisen mokan kommenteissa tuumittiin, tiedostaa Donning-Krueger efekti. Ei ole mahdollista, että minä steinerimatikallani olisin keksinyt jonkin matemaattis-insinööriratkaisun, jota teekkarit tietämättömyyttään eivät, joten jos siltä näyttäisi niin tein jossain laskuvirheen -sen pitäisi olla selkeää, vaikkei ole harmainta aavistusta siitä, missä. 

   Lainaa

  25. Sievistelevä mansikka 25.10.2022 16:25
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Ei ole Dunning-Kruger effekti. Janna ymmärtää ja myöntää olevansa tietämätön heti alkuunsa. Hän osaa myös ilmaista tietämättömyytensä tavattoman hauskalla sanankäänteellä.

   Lainaa

  26. Katteeton bataatti 25.10.2022 16:49
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Ei kyllä aukea jannan logiikka, mutta yrittikö hän tapailla jotakin tämän kaltaista: kun hän kaataa litran pullosta tilkan lasiin, niin siinä lasillisessa on vain muutama prosentti koko pullon alkoholimäärästä...? Vai?

   Lainaa

  27. Pikku keiju 25.10.2022 17:41
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Mun hammasharja teki viime viikolla tismalleen saman! Syy ei oo selvinnyt

   Lainaa

  28. Sievä hauki 25.10.2022 18:08
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Masentuneita nalleja, lihaviakin vielä. Veikkaan silti että semmoinen bodytrimmattu yli-iloinen nalle se vasta pelottava olisikin.

   Lainaa

  29. Puoliväljä harakka 25.10.2022 19:47
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Tuo nallehan on internetin suosikki Djungelskog. En muuten välitä pehmoleluista mutta tuollaisen voisin kyllä ottaa kotiini.

   Lainaa

  30. Mäntylahti-Piiras 25.10.2022 21:42
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Janna panee nyt varoiksi sen korkin lopullisesti kiinni ettei mene ne viimeisetkin kaksi aivosolua.

   Lainaa

  31. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 25.10.2022 23:37
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Laura: Mun kämpässä on niin huonosti pistorasioita. 😑 Puhelimen laturi on pakko pitää seinässä kun se pistorasia on alkovin peränurkassa sängyn alla. Mutta sellaista jatkojohtoa oon miettinyt mistä saisi nappia painamalla virrat pois, kai sellainen olis turvallisempi? 🤔
   On turvallisempi ja säästää myös sähköä. Pistorasioihin voi myös ostaa sellaisia kauko-ohjaimella toimivia pistokerasioita, joihin voi kytkeä virran nappia painamalla. Googleta vaikka Clas Ohlsonilta, ei maksa kuin pari kymppiä/setti.

   Lainaa

  32. Tuhoisa kani 26.10.2022 2:26
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Koherentti ananas: Alkoholi on kevyempää kuin vesi, eli toisin sanoen ensimmäiset huikat pullosta nousee päähän. Loppu pullo menee kuin vettä vaan.
   Joo ja siis vähänkö se on pahinta kun ne baarissa kaataa sulle drinkin sieltä pullon pohjasta ja sit maksat perkele 10€ schweppes russianista vedellä! 
   Mitä johtohommaan tulee niin suosittelen kaikille meidän taktiikkaa: ottakaa vittumainen kissa joka tykkää järsiä johtoja. Lupaan, ettei jää laturit lojuun enää turhaan kun viikon sisällä oot ostamassa kolmatta. 
   Mut hei kertokaa mua viisaammat, et ne semmoiset jatkoroikat joissa ei ole sitä nappia josta laittaa virrat pois; viekö ne sähköä koko ajan, vaikkei roikassa olis mitään kiinni? Eli siis onko jatkojohtoa huono pitää seinässä kiinni koko ajan?

   Lainaa

  33. Tulos: -19 (23 ääntä)
   Ihan vaan vinkkinä jos joku haluaa vastaavan laturin johdon, niin ostaa Alista jonkun edullisen 15 euron lelun josissa on nykyään aika monissa vastaava johto. Toimii molemmissa. Itseasiassa meillä nainen tykkää enemmän siitä ALin vastaavasta lelusta kun Satisfieristä. S on iso, kömpelö ja pitää enemmän ääntä.

   Lainaa

  34. Seniili papukaija 26.10.2022 8:57
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tuhoisa kani: Mut hei kertokaa mua viisaammat, et ne semmoiset jatkoroikat joissa ei ole sitä nappia josta laittaa virrat pois; viekö ne sähköä koko ajan, vaikkei roikassa olis mitään kiinni? Eli siis onko jatkojohtoa huono pitää seinässä kiinni koko ajan?
   Jatkojohdossa ei ole muuntajaa, vaan se ainoastaan niinsanotusti jatkaa niitä pistorasiaan tulevia johtoja, mihin nimikin vähän viittaa. Se ei siis itsessään muodosta suljettua virtapiiriä.
   Latureissa on muuntaja, eli seinään laitettuna se muodostaa suljetun virtapiirin, jonka läpi sähköä kulkee koko ajan.
   Samalla muuntaja kuitenkin yrittää työntää sähkövirtaa myös laturin johtoon, joka ei ole suljettu virtapiiri (ellei laite ole latauksessa), mikä vastustaa muuntajan läpi kulkevaa sähkövirtaa. Siksi laturi ei vie sähköä läheskään yhtä paljon yksinään kuin silloin kun sillä ladataan jotain.

   Lainaa

  35. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: On turvallisempi ja säästää myös sähköä. Pistorasioihin voi myös ostaa sellaisia kauko-ohjaimella toimivia pistokerasioita, joihin voi kytkeä virran nappia painamalla. Googleta vaikka Clas Ohlsonilta, ei maksa kuin pari kymppiä/setti.
   Hyvä tietää, kiitos vinkistä ☺️✌️

   Lainaa

  36. Räkäpää 26.10.2022 12:34
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   jukkapalmu: Ihan vaan vinkkinä jos joku haluaa vastaavan laturin johdon, niin ostaa Alista jonkun edullisen 15 euron lelun josissa on nykyään aika monissa vastaava johto. Toimii molemmissa. Itseasiassa meillä nainen tykkää enemmän siitä ALin vastaavasta lelusta kun Satisfieristä. S on iso, kömpelö ja pitää enemmän ääntä.
   Ei alista MITÄÄN sähkölaitteita. Varsinkaan sellaisia, joihin ihmiset koskee käytettäessä.
   t. sähköinsinööri.

   Lainaa

  37. Tuhoisa kani 27.10.2022 6:33
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Seniili papukaija: Jatkojohdossa ei ole muuntajaa, vaan se ainoastaan niinsanotusti jatkaa niitä pistorasiaan tulevia johtoja, mihin nimikin vähän viittaa. Se ei siis itsessään muodosta suljettua virtapiiriä. Latureissa on muuntaja, eli seinään laitettuna se muodostaa suljetun virtapiirin, jonka läpi sähköä [...]
   Eli ei haittaa jos pitää seinässä koko ajan..? :D

   Lainaa

  38. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Ei kaikkea tarvitse osata, mutta millainen ihminen kutsuu itseään ripulikasaksi?

   Lainaa

  39. Näköjään lisko 28.10.2022 9:22
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Tuhoisa kani: Eli ei haittaa jos pitää seinässä koko ajan..? :D
   Niinhän tuo Seniili Papukaija jo kirjoitti. Jatkojohto vain jatkaa seinään tulevia johtoja eteenpäin (Eli ei kuluta sähköä). Laturi sulkee virtapiirin, joten se kuluttaa sähköä.

   Lainaa

  40. Ystävällinen pelikaani 17.2.2023 15:18
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Pikku keiju: Mun hammasharja teki viime viikolla tismalleen saman! Syy ei oo selvinnyt
   Se tiiviste siellä harjapäässä valskaa ja on ottanut vettä sisään ja vesi aiheuttaa oikosulun ja laite surraa niin kauan kuin akkua piisaa, saattaa sammua ravistamalla ja nappia naputtamalla. Edellisessä runkomallissa ei mennyt yhtään tiivistettä akun kun uusi muutaman vuden välein se riitti. Nämä uudemmat runkomallit on ihan surkeita hyvä jos takuuajan kestää kun kasaus ei ole onnistunut. Parituollaista avanneenna molemmissaa oli se tiiviste listassa siellä ja tiiviys ei koskaa ole ollutkaan kunnossa. Toinen oikein loisi, oli sen verran enemmän hörpännyt.

   Lainaa

  41. Rapsakas avokado 1.7.2023 17:38
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tia niit latureit saa ostettuu nykyään erikseen (Y)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alkoholi, kuva, laturit, nalle, pehmolelu, prosentit, prosentti, sulaa, sähköhammasharja