Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 63

Miksi hampurilaisesta ei kannata maksaa viittä euroa, mutta pizzasta voi maksaa 30?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 63

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 82 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Urbaani fretti 11.10.2022 0:20
   Tulos: +634 (640 ääntä)
   Viimeisessä kuvassa Muumilaakson tarinoiden lihansyöjäkasvit.

   Lainaa

  2. Tulos: +218 (232 ääntä)
   Kukkiihan se perunaki.

   Lainaa

  3. Syömätön susi 11.10.2022 0:29
   Tulos: +433 (437 ääntä)
   Kuinkahan kauas täytyy matkata, että löytää itsensä sieltä missä nämä Helenan epäorgaaniset pippurit "kasvavat"?

   Lainaa

  4. Karnevaali-kenguru 11.10.2022 0:37
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Urbaani fretti: Viimeisessä kuvassa Muumilaakson tarinoiden lihansyöjäkasvit.
   Mulle tuli mieleen Thing

   Lainaa

  5. Tulos: +212 (272 ääntä)
   Ainoastaan suola on epäorgaanista. Helenan kokkailut tuskin ovat pahan makuisia, sillä maustamaton ruoka ei maistu miltään ja se ei silloin myöskään voi maistua pahalta.

   Lainaa

  6. Pikimusta matelija 11.10.2022 0:51
   Tulos: +259 (267 ääntä)
   Noniin Helena, :D Anteeks, mut jostain syystä mua hihityttää tuo PorkKanakeitto xD Pitikö se kana keittää myös? Aika retroa, etten sanois. Tosta sais ihan ok kanakeiton, jos lisäis muitakin vihanneksia kuin kokonaisia porkkanoita.

   Lainaa

  7. Sievistelevä mansikka 11.10.2022 1:32
   Tulos: +134 (134 ääntä)
   Pikimusta matelija: Noniin Helena, :D Anteeks, mut jostain syystä mua hihityttää tuo PorkKanakeitto xD Pitikö se kana keittää myös? Aika retroa, etten sanois. Tosta sais ihan ok kanakeiton, jos lisäis muitakin vihanneksia kuin kokonaisia porkkanoita.
   Onkohan se tehty niistä kuuluisista Kotimaista pork kanoista?

   Lainaa

  8. Söpö papaija 11.10.2022 1:33
   Tulos: +154 (194 ääntä)
   Sovitaan, että pirkkajauhoista tehdään "pitsaa", ja ravintolasta saa sitten pizzaa.

   Lainaa

  9. Kaksipitkä muovipussi 11.10.2022 2:45
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Onko tuolla käynnissä joku kokkisota?

   Lainaa

  10. apinaattori 11.10.2022 2:59
   Tulos: -19 (81 ääntä)
   clover: Kukkiihan se perunaki.
   Kyllä vaikkei just tuossa jutun kuvassa jossa peruna on tehnyt vasta kovasti ituja ja varsia. Oli pakko vähän viilata🙃😉

   Lainaa

  11. Vesitiivis rätti 11.10.2022 3:08
   Tulos: +199 (209 ääntä)
   Höhäri: Otatko kaikki täytteet hamppariin? Asiakas: En, kiitos. Höhäri: *Laittaa osan täytteistä hampurilaisen viereen ranskalaisten päälle.*

   Lainaa

  12. Kultivoitunut satuhahmo 11.10.2022 6:11
   Tulos: +113 (115 ääntä)
   Helenalta on otettu veitset pois.

   Lainaa

  13. Monitoroimaton vadelma 11.10.2022 6:22
   Tulos: +191 (199 ääntä)
   Ois ahdistavaa saada Elmerin kaltainen ihminen kylään, varsinkin jos on aikomus tarjota vieraille ruokaa. Huhuh

   Lainaa

  14. Tulos: +122 (126 ääntä)
   Toi perunasäkki on jopa hieman uhkaavan oloinen! Varmaan kuolisin jos joku vitsillä toisi tuollaisen sängyn viereen kun nukkuu.

   Lainaa

  15. Totuttu sarvikuono 11.10.2022 6:41
   Tulos: -202 (246 ääntä)
   Monitoroimaton vadelma: Ois ahdistavaa saada Elmerin kaltainen ihminen kylään, varsinkin jos on aikomus tarjota vieraille ruokaa. Huhuh
   Enemmän ahdistavia on ihmiset jotka pyytää kylään ja lupaa että tehdään pizzaa ja sitten kasataankin uuninpellille pizzataikinan päälle viiden sentin kerros pizzatäytteitä, jonka "kruunaa" paksu juustomatto (edamia toki) päällimmäisenä, ja lämmitetään sitä liian alhaisella lämmöllä aivan liian kauan. Elmeri on toki vajakki. Muutaman kympin pizzakivellä saa jo sellaisia pizzoja ettei Elmeri huomaa niissä mitään eroa. Italialainen pizza paistetaan toki suuremmassa lämpötilassa mitä Elmeri kuvittelee.

   Lainaa

  16. Suonensisäinen lokki 11.10.2022 6:47
   Tulos: +195 (207 ääntä)
   Voi Elmeri. Mulla on leivinuuni, johon myös saa 350 astetta ja on sentään puilla lämpeävä toisin kun sun nolot kaasulämmitteiset metalliboksit. ...en ois kyl arvannut että tuostakin on saanut jonkinlaiset munanjatkeen. Kuinka tyhjää voi olla elämässä jos tuolla pitää päteä facessa?

   Lainaa

  17. Boom boom boomeri, jauhojengin looseri! 11.10.2022 6:52
   Tulos: -50 (62 ääntä)
   Höyhtyän Jämpti Veli On Mun Uusi Idoli. Siinä On Tarkan Markan Miäs Ja Kylähullu, Joka Tekee Hampparit Kotona Äiteensä Peräkammarissa.

   Lainaa

  18. Uuno sankari 11.10.2022 7:00
   Tulos: -94 (128 ääntä)
   Suonensisäinen lokki: Voi Elmeri. Mulla on leivinuuni, johon myös saa 350 astetta ja on sentään puilla lämpeävä toisin kun sun nolot kaasulämmitteiset metalliboksit. ...en ois kyl arvannut että tuostakin on saanut jonkinlaiset munanjatkeen. Kuinka tyhjää voi olla elämässä jos tuolla pitää päteä facessa?
   Tai päteä Feissarimokissa leivinuunilla... SE se vasta tyhjää elämää täytyy olla.

   Lainaa

  19. Boom boom boomeri, jauhojengin looseri! 11.10.2022 7:01
   Tulos: -20 (120 ääntä)
   Megamaani: Ainoastaan suola on epäorgaanista. Helenan kokkailut tuskin ovat pahan makuisia, sillä maustamaton ruoka ei maistu miltään ja se ei silloin myöskään voi maistua pahalta.
   Eiköhän haaleassa vedessä lilluva keitetty kana maistu ihan vitun pahalta. Ja tämä kaikki vain koska Helenan "mies" on allerginen pippurille, bisselle ja pillulle?

   Lainaa

  20. Tornipöllö 11.10.2022 7:31
   Tulos: +117 (121 ääntä)
   Wikipediasta: "Grandma pizza is a distinct thin, rectangular style of pizza attributed to Long Island, New York. Typically topped with cheese and tomato sauce, it is reminiscent of pizzas baked at home by Italian housewives who lacked a pizza oven. The pizza is often compared to Sicilian pizza. A grandma pizza is typically rectangular, with the cheese placed before the tomato sauce, baked in a sheet pan in a home oven, and cut into small squares." Kyllä tuo minusta kuulostaa melko samanlaiselta, kuin se Elmerin vihaama suomalainen uunipeltipitsa.

   Lainaa

  21. Tulos: -73 (105 ääntä)
   Aina on joku "asiantuntija" vinkumassa sormi pystyssä. Hauskimpia on sähköautoihin liittyvät mainokset ja julkaisut kun köyhät tulee vinkumaan miten huonoja ne on. Mä ostin sähköauton siksi etteä se on helvetin mukava ajaa, kiihtyy kun piru eikä tarvi ostaa bensaa. Ei mua kiinnosta paskaakaan joku ympäristöhomma. En tiedä mitä akkujen teko vaatii enkä tiedä mitä polttomoottoreiden teko vaatii. Ei kiinnosta.

   Lainaa

  22. Ailahteleva paprika 11.10.2022 7:57
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Helena on onnistunut veistelemään oman maan porkkanoista erehdyttävästi pakaste-babyporkkanoiden näköisiä. Eipä sillä tuossa sopassa mitään merkitystä ole mutta pisti silmään.

   Lainaa

  23. Sointumaton kissa 11.10.2022 8:20
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Miksi pitää kommentoida muiden julkaisuja negatiivisen sävyyn? Ketä kiinnostaa tieto ettet syö porkkanoita tai käy grillillä?

   Lainaa

  24. Estävä lihapulla 11.10.2022 8:25
   Tulos: -83 (109 ääntä)
   Nää suomalaisten peltipiirakat ovat tosiaan jotain muuta kuin pizzaa. Hyvää, mutta ei pizzaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +92 (94 ääntä)
   Kaikenlaisiin asioihin sitä ihminen voikin omanarvontuntonsa ripustaa.

   Lainaa

  26. Kykenemätön peura 11.10.2022 8:45
   Tulos: +105 (111 ääntä)
   Onko italialaisessa ruuassa jotain vikaa, kun se tuntuu aina aiheuttavan ruokahifistelijöiden sekoamista? Kerran Italiassa sain syödä pizzaa, joka ei varmasti kelpaisi Elmerille, koska etenkään pohja ei ollut samanlainen kuin täällä missään. Ehkä Elmeri ei kuitenkaan kehtaisi ruveta avautumaan aiheesta italialaismummolle. Maistui muuten taivaalliselta. Perunakuva on taidetta.

   Lainaa

  27. Joutilas karpalo 11.10.2022 8:50
   Tulos: +2 (30 ääntä)
   Boom boom boomeri, jauhojengin looseri!: Eiköhän haaleassa vedessä lilluva keitetty kana maistu ihan vitun pahalta. Ja tämä kaikki vain koska Helenan "mies" on allerginen pippurille, bisselle ja pillulle?
   Miksi et käytä äitisi traumoista kertovaa nimeäsi, Traumcity?

   Lainaa

  28. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Syömätön susi: Kuinkahan kauas täytyy matkata, että löytää itsensä sieltä missä nämä Helenan epäorgaaniset pippurit "kasvavat"?
   Miks mä en koskaan oo näin nokkela!

   Lainaa

  29. Tulos: +87 (89 ääntä)
   Puuttuuko tuosta kommentteja, vai mikä tuo jauhojen tuoreus -sekoilu on?

   Lainaa

  30. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Nousi kyllä melkein aamupala takasin kurkkuun Helenan ateriaa katellessa.. 🤢

   Lainaa

  31. Tulos: +103 (105 ääntä)
   Haluisin myös tietää, että millähän tavalla mausteet on epäorgaanisia. Kasvejahan useimmat niistä on.

   Lainaa

  32. Syrjäytynyt öykkäri 11.10.2022 9:00
   Tulos: +29 (45 ääntä)
   Estävä lihapulla: Nää suomalaisten peltipiirakat ovat tosiaan jotain muuta kuin pizzaa. Hyvää, mutta ei pizzaa.
   Vatsassa ihan samaa mössöä ihan sama miksi snobit niitä kutsuu.

   Lainaa

  33. Äkkiarvaamaton mansikka 11.10.2022 9:18
   Tulos: +119 (121 ääntä)
   Totuttu sarvikuono: Enemmän ahdistavia on ihmiset jotka pyytää kylään ja lupaa että tehdään pizzaa ja sitten kasataankin uuninpellille pizzataikinan päälle viiden sentin kerros pizzatäytteitä, jonka "kruunaa" paksu juustomatto (edamia toki) päällimmäisenä, ja lämmitetään sitä liian alhaisella lämmöllä aivan [...]
   Minua kyllä henkilökohtaisesti enemmän ahdistaa ihmiset jotka eivät osaa olla kiitollisia ilmaisesta ruoasta tai muiden näkemästä vaivasta. Yksi maailman turhimmista ostoksista tuo pizzauuni jos sitä ei sitten käytä vähintään kerran viikossa.

   Lainaa

  34. Impotentti kurkku 11.10.2022 9:25
   Tulos: +99 (109 ääntä)
   Ihmiset keille pizzan valmistus on noin sydämen asia on varmasti hyvin vähän elämässä. Asun kahden kokin kanssa samassa asunnossa ja meillä tehdään pizza uunipellille eikä meillä ole mitään kiviä. Suurin syy on toki raha mutta molemmat ovat sitä mieltä ettei se kivi muuta sitä pizzaa niin merkittävällä tavalla. Jos oikeasti jonkun elämä on tällaisesta asiasta kiinni niin toivon että hänenkin elämänsä on joskus parempaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +90 (92 ääntä)
   Tukkureissujen lukumäärä ja ensimmäisen tukkureissun ajankohta. Siinäpä ehkä vaikuttavin flex tähän aamuun. Ei ku vedän takas. Olihan siinä ylempänä se että mihin astelukuun omat pizzauunit lämpeää.

   Lainaa

  36. Tulistettu sonni 11.10.2022 10:20
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Ilmankos Helenan kanakeitosta puuttui perunat. Eivät tainneet olla enää ihan käyttökelpoisia.

   Lainaa

  37. Kiistelty raadonsyöjä 11.10.2022 10:40
   Tulos: -17 (29 ääntä)
   No mutta onhan se ihan totta että pitsa on aivan eri asia kuin pizza. Pitsakin toki voi olla ihan hyvää!

   Lainaa

  38. It's a deal 11.10.2022 10:49
   Tulos: +51 (55 ääntä)
   Sointumaton kissa: Miksi pitää kommentoida muiden julkaisuja negatiivisen sävyyn? Ketä kiinnostaa tieto ettet syö porkkanoita tai käy grillillä?
   Koska antisuorittaminen on coolia ja maailman helpoin tapa päteä. 
   Istut töllön ääressä juomassa kaljaa ja katsomassa futista, muttet käy grillillä, ota tatuointeja, asioi Lidlissä, katso realitysarjoja etkä tiedä turhien julkkisten nimiä. Voit siis kuvitella tehneesi valtavasti asioita mielestäsi oikein.
   Pätee myös äänestämiseen, et äänestä ketään, jolloin olet ollut vaikuttamassa negatiivisesti kaikkien poliitikkojen menestykseen ja voit valittaa kaikista.

   Lainaa

  39. Tulos: +67 (75 ääntä)
   Estävä lihapulla: Nää suomalaisten peltipiirakat ovat tosiaan jotain muuta kuin pizzaa. Hyvää, mutta ei pizzaa.
   Pizza tai pitsa, molemmat käy, on siitä hauska ruoka että se voi olla melkein mitä vain kuten perinteisesti on aina ollutkin. Sekä täytteet on että pohja on tehty aineilla joita on olut saatavilla ja aina ne ainekset eivät olleet sitä mitä kuvittelet "aidon" pitsan sisältävän. Kukaan kuva väittää että suomalainen peltipiirakka ei muka ole aito pitsa, ei todellakaan tiedä pitsan historiasta yhtään mitään.

   Lainaa

  40. Lihava Tiikeri 11.10.2022 11:03
   Tulos: +101 (105 ääntä)
   Sointumaton kissa: Miksi pitää kommentoida muiden julkaisuja negatiivisen sävyyn? Ketä kiinnostaa tieto ettet syö porkkanoita tai käy grillillä?
   Koska monella ihmisellä on hillitön tarve päästä pätemään ja esittämään, että on jotenkin parempi. Esim. minulla on hermovaurio jalassa ja en pysty kävelemään pitkiä matkoja. Erehdyin postaamaan someen, että kävin 2km kävelylenkillä niin kommentit oli täynnä ihmisiä, jotka kertoivat kävelleensä pidemmän matkan jo ihan vaan työpäivän aikana ja siihen sitten vielä vapaa-ajan liikunnat päälle. Onnea heille, onhan se uskomattoman kovat suoritus, kun terve ihminen pystyy kävelemään pidemmän matkan kuin hermovauriosta kärsivä.

   Lainaa

  41. Osittainen unikeko 11.10.2022 11:31
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Toj Karin: Pizza tai pitsa, molemmat käy, on siitä hauska ruoka että se voi olla melkein mitä vain kuten perinteisesti on aina ollutkin. Sekä täytteet on että pohja on tehty aineilla joita on olut saatavilla ja aina ne ainekset eivät olleet sitä mitä kuvittelet "aidon" pitsan sisältävän. Kukaan kuva [...]
   Samaa ihmettelin. Pizza on muistaakseni samanlainen ruoka kuin pyttipannu siinä mielessä, että ruoantähteet on saatu käytettyä pois järkevällä tavalla. 
   Osaako joku sanoa, mitä se pizzakivi tekee? En ole perehtynyt asiaan ja olen aivan pihalla. Voisin kuvitella, että se saa aikaan rapean pohjan? 

   Lainaa

  42. Uunituore harakka 11.10.2022 11:35
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Totuttu sarvikuono: Enemmän ahdistavia on ihmiset jotka pyytää kylään ja lupaa että tehdään pizzaa ja sitten kasataankin uuninpellille pizzataikinan päälle viiden sentin kerros pizzatäytteitä, jonka "kruunaa" paksu juustomatto (edamia toki) päällimmäisenä, ja lämmitetään sitä liian alhaisella lämmöllä aivan [...]
   Kuinkahan suurella osalla italialaisista on SELLAINEN OIKEA PIZZAUUNI, joka lämpenee ainakin 700 asteeseen? Tuskin päästään ihan kaksinumeroisiin prosenttiosuuksiin.
   Pizzaa tehdään Italiassa kotona aivan samanlaisissa uuneissa kuin Suomessakin ja myös samalla ”katsotaan, mitä kaapista löytyy” -asenteella laitetaan täytteitä. Jostain syystä italiaanot keskimäärin haluavat, että pitsan pohja on mahdollisimman ohut, kuiva, kova ja ikävä, kun taas suomalaiset yleensä pitävät paksummasta pohjasta, mutta ei kumpikaan ole yhtään enemmän tai vähemmän oikea pizza. Kyllä Italiastakin löytyy hyviä paksupohjaisia pizzoja.

   Lainaa

  43. Tulos: +40 (50 ääntä)
   Boom boom boomeri, jauhojengin looseri!: Eiköhän haaleassa vedessä lilluva keitetty kana maistu ihan vitun pahalta. Ja tämä kaikki vain koska Helenan "mies" on allerginen pippurille, bisselle ja pillulle?
   Miten tuosta sai tällaisen "mies" näkökulman väännettyä? Tämä epäironinen "allerginen pippurille, bisselle ja pillulle" saa mut voimaan pahoin. 
   Tsemppiä sinulle tosimies, ajat ovat kovia eikä meitä Miehiä isolla ÄMMÄLLÄ enää arvosteta kuten ennen.

   Lainaa

  44. Äitelä hamsteri 11.10.2022 11:55
   Tulos: +35 (45 ääntä)
   Söpö papaija: Sovitaan, että pirkkajauhoista tehdään "pitsaa", ja ravintolasta saa sitten pizzaa.
   Jos nyt ei kuitenkaan sovittaisi.

   Lainaa

  45. Hintava pöllö 11.10.2022 12:36
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Toj Karin: Pizza tai pitsa, molemmat käy, on siitä hauska ruoka että se voi olla melkein mitä vain kuten perinteisesti on aina ollutkin. Sekä täytteet on että pohja on tehty aineilla joita on olut saatavilla ja aina ne ainekset eivät olleet sitä mitä kuvittelet "aidon" pitsan sisältävän. Kukaan kuva [...]
   Tämän voi todeta menemällä Italiaan ja käymällä siellä eri puolilla. Ei oo og-pizzakaan yhdestä sabluunasta.

   Lainaa

  46. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Totuttu sarvikuono: Enemmän ahdistavia on ihmiset jotka pyytää kylään ja lupaa että tehdään pizzaa ja sitten kasataankin uuninpellille pizzataikinan päälle viiden sentin kerros pizzatäytteitä, jonka "kruunaa" paksu juustomatto (edamia toki) päällimmäisenä, ja lämmitetään sitä liian alhaisella lämmöllä aivan [...]
   Italialainen peruspizza ja napolilainen puu-uunipizza ei muuten ole synonyymejä. Parhaat pizzat vaikka Roomassakin on nimenomaan painon mukaan myytävää neliöpalaa. Väitän, että yhtäkään italialaista ei kiinnosta, tekeekö suomalaiset pizzansa pellillä vai kivellä.
   Osittainen unikeko: Samaa ihmettelin. Pizza on muistaakseni samanlainen ruoka kuin pyttipannu siinä mielessä, että ruoantähteet on saatu käytettyä pois järkevällä tavalla.  Osaako joku sanoa, mitä se pizzakivi tekee? En ole perehtynyt asiaan ja olen aivan pihalla. Voisin kuvitella, että se saa aikaan rapean pohjan? 
   Nimenomaan rapeuttaa. Lidlistä saa välillä kympillä ihan kohtalaisia kiviä, tekee pakastepizzastakin kivan rapsakkaa.

   Lainaa

  47. Tyydyttävä aprikoosi 11.10.2022 13:35
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Kielitoimiston sanakirja sen tietää: "pitsa (rinn. pizza) tav. tomaattisoseella ja juustoraasteella sekä lihalla, kalalla t. kasviksilla päällystetty (avo)piirakka"

   Lainaa

  48. Tulos: +35 (37 ääntä)
   Ikirouta: Haluisin myös tietää, että millähän tavalla mausteet on epäorgaanisia. Kasvejahan useimmat niistä on.
   Tätä mäkin mietin. Kuivattuja ja jauhettuja yrttejähän ne usein ovat?

   Lainaa

  49. Penseä vaatekappale 11.10.2022 13:46
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Monitoroimaton vadelma: Ois ahdistavaa saada Elmerin kaltainen ihminen kylään, varsinkin jos on aikomus tarjota vieraille ruokaa. Huhuh
   Kuulostaa henkilöltä joka yrittää itselleen vakuutella hankintojensa tarpeellisuutta.

   Lainaa

  50. Tulos: +40 (48 ääntä)
   Porkkanat on toki hyviä ja melko makeita ihan sellaisenaan... Mutta maustamatonta kanaa? Ettei edes suolaa? 😔 Jos ei pippuria pysty, niin kanaan sopii tosi hyvin esim curryjauhe, rakuuna, inkivääri, hapanimeläkastike... Ja se suola! Pliis. 😅

   Lainaa

  51. Harmaa kivi 11.10.2022 14:00
   Tulos: +31 (39 ääntä)
   Totuttu sarvikuono: Enemmän ahdistavia on ihmiset jotka pyytää kylään ja lupaa että tehdään pizzaa ja sitten kasataankin uuninpellille pizzataikinan päälle viiden sentin kerros pizzatäytteitä, jonka "kruunaa" paksu juustomatto (edamia toki) päällimmäisenä, ja lämmitetään sitä liian alhaisella lämmöllä aivan [...]
     Eniten ahdistaa ihmiset, jotka eivät osaa olla kiitollisia tarjotusta ruoasta. Allergiat ja erityisruokavaliot pois lukien (sekä aistiyliherkkyydet), vierailulla syödään mitä tarjotaan, kehutaan hyväksi, ja sanotaan kiitos. Tämän opetellaan lapsena. Vaikka eteen nakattaisiin tuo Helenan epäruoka. 
     Myönnetään, ei ruokaa saisi sanoa pahaksi, mutta jos joku Helena on päässyt keittiöön, niin kyllä se voi olla. (Voin vain kuvitella, miten ylikeitettyä ja limaista tuo kana on. Ehkei maistu miltään, mutta rakenne...). Voi keksiä syitä, miksi tulevaisuudessa ehtii vierailla vain ruoka-ajan ulkopuolella. Sikäli kuin tahtoo vierailla ollenkaan, mieluummin söisin kotikutoista pitsaa kuin sietäisin noin raskaiden ihmisten uunifleksailua.

   Lainaa

  52. Kirpeä Ahven 11.10.2022 14:42
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   jukkapalmu: Aina on joku "asiantuntija" vinkumassa sormi pystyssä. Hauskimpia on sähköautoihin liittyvät mainokset ja julkaisut kun köyhät tulee vinkumaan miten huonoja ne on. Mä ostin sähköauton siksi etteä se on helvetin mukava ajaa, kiihtyy kun piru eikä tarvi ostaa bensaa. Ei mua kiinnosta paskaakaan [...]
   Arvostan tätä näkökulmaa ja mielipidettäsi. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa. Itse rakastan perinteisten polttomoottoriautojen mekaanista teknologiaa niin, etten ole uudempaan vaihtamassa ennenkuin on ihan pakko. Iso osa tähänastista elämääni tulee häviämään, jos polttorimoottorit häviävät, ja se ahdistaa enemmän kuin mikään ilmastonmuutos tai sodan uhka.

   Lainaa

  53. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Velille ja Lauralle tiedoksi: Tottakai ruoka on kalliimpaa ravintolassa kuin itse tehtynä, koska siellä hintaan kuuluu myös palvelu. Saat ruoan valmiina pöytään eikä sen syötyäsi tarvitse jäädä tiskaamaan. Ihan vain siltä varalta ettei tule teille yllätyksenä.

   Lainaa

  54. Sievistelevä mansikka 11.10.2022 16:21
   Tulos: -26 (30 ääntä)
   Sointumaton kissa: Miksi pitää kommentoida muiden julkaisuja negatiivisen sävyyn? Ketä kiinnostaa tieto ettet syö porkkanoita tai käy grillillä?
   Sitä kutsutaan keskusteluksi. Ja juuri ne negatiiviset kommentithan eniten kiinnostusta herättävät. Itsekkin olet täällä niistä puhumassa. Ja vielä negatiiviseen sävyyn.

   Lainaa

  55. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Helena, minulla olisi sinulle harvinaisen edullinen tarjous maustekaivoksen osakkeista. YV jos kiinnostaa.

   Lainaa

  56. Nuutunut kivi 11.10.2022 18:58
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Urbaani fretti: Viimeisessä kuvassa Muumilaakson tarinoiden lihansyöjäkasvit.
   Eikös ne ollut eläimiä?

   Lainaa

  57. Nuutunut kivi 11.10.2022 19:00
   Tulos: 0 (16 ääntä)
   Tornipöllö: Wikipediasta: "Grandma pizza is a distinct thin, rectangular style of pizza attributed to Long Island, New York. Typically topped with cheese and tomato sauce, it is reminiscent of pizzas baked at home by Italian housewives who lacked a pizza oven. The pizza is often compared to Sicilian [...]
   Juusto ennen tomaattisosetta? Kuinka tomaattosose levitetään?

   Lainaa

  58. Karu katkarapu 11.10.2022 21:50
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Kyllä sellainen pellille tehty kunnon PIZZA on ihan helkkarin hyvää!! Aito suomalainen PIZZA eikä mitään italiapaskaa!

   Lainaa

  59. Päihteetön riepu 11.10.2022 22:06
   Tulos: -17 (33 ääntä)
   Karu katkarapu: Kyllä sellainen pellille tehty kunnon PIZZA on ihan helkkarin hyvää!! Aito suomalainen PIZZA eikä mitään italiapaskaa!
   Juu ja parasta kahvia on juhlamokka ja parasta lihaa on hk:n sininen. Kunnon juntti.

   Lainaa

  60. Mustanpuhuva lihapiirakka 11.10.2022 22:39
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Söpö papaija: Sovitaan, että pirkkajauhoista tehdään "pitsaa", ja ravintolasta saa sitten pizzaa.
   Tää on hyvä, mut voi kotonaki tehdä jos on hyvä uuni ja kivi tai teräs ja tekee pohjan ite. Jollain kaupunkilaisella saattaa olla mahdollisuus ostaaki kunnollinen pohjataikina, mut miksi, kun sen tekeminen itse ei ole kovin haastavaa?
   Tietyllä tapaa sellanen hätäsesti kaapin perukoilta löydetyistä ainesosista väännetty Pitsa™ on lähimpänä niitä pizzan alkujuuria, mut ei se mitään makunystyröitä hivelevää artisaanikokkailua ole.

   Lainaa

  61. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Aivan tajuton flashback "mies ja alaston ase" -elokuvan kohtaukseen jossa Priscilla Presleyn roolihahmo on kokkaamassa. "I'm boiling a roast" XD XD XD Mahtoi olla herkullista keitettyä kanaa...

   Lainaa

  62. Mäntylahti-Piiras 11.10.2022 23:26
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Megamaani: Ainoastaan suola on epäorgaanista. Helenan kokkailut tuskin ovat pahan makuisia, sillä maustamaton ruoka ei maistu miltään ja se ei silloin myöskään voi maistua pahalta.
   taitaa olla "Finglishiä" ja tarkoittaa luomua joka on englanniksi "organic"

   Lainaa

  63. Mäntylahti-Piiras 11.10.2022 23:34
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Ikirouta: Haluisin myös tietää, että millähän tavalla mausteet on epäorgaanisia. Kasvejahan useimmat niistä on.
   taitaa tarkoittaa luomua (englanniksi "organic")

   Lainaa

  64. Mäntylahti-Piiras 11.10.2022 23:52
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Päihteetön riepu: Juu ja parasta kahvia on juhlamokka ja parasta lihaa on hk:n sininen. Kunnon juntti.
   juhlamokka itseasiassa ON parasta kahvia mitä olen ehtinyt kokeilla, tietysti köyhänä tulee kierrettyä kaikki kalliimmat kahvit kaukaa, mutta havaintojeni perusteella "hienot" kahvit näyttäisi olevan pitkälti tummia paahtoja, mikäs siinä jos joku tykkää, mutta itse pidän vaaleasta paahdosta, ehkä sitten olen juntti juodessani Costa Ricaa, lenkkimakkaraa en kuitenkaan käytä enkä juo kaljaa.

   Lainaa

  65. Mäntylahti-Piiras 11.10.2022 23:55
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Tietyllä tapaa sellanen hätäsesti kaapin perukoilta löydetyistä ainesosista väännetty Pitsa™ on lähimpänä niitä pizzan alkujuuria, mut ei se mitään makunystyröitä hivelevää artisaanikokkailua ole.
   no tarvitseeko ruoanlaiton sitten olla artisaanikokkailua?

   Lainaa

  66. Oikea pähkinä 12.10.2022 0:59
   Tulos: +9 (15 ääntä)
   Megamaani: Ainoastaan suola on epäorgaanista. Helenan kokkailut tuskin ovat pahan makuisia, sillä maustamaton ruoka ei maistu miltään ja se ei silloin myöskään voi maistua pahalta.
   Kokeile syödä maustamatonta lihaa.

   Lainaa

  67. Keskisuuri puhveli 12.10.2022 6:33
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Ei opettanut porot Elmerille käytöstapoja tai sitä, että uunin voi laittaa päälle ja pellin lämpeämään etukäteen niin sen pizzan saa kuumalle pellille. Parhaita nämä "ei se ole makaroonia nähnytkään jos et keitä sitä suolattomassa vedessä kuten minä teen" ja ei sit jakseta ajatella, että kun käyttää vähän sitä omaa päätään niin voi soveltaa. Parasta kun joku suomijuntti joka elää "pizzalla" eli italialaisten leivällä tulee huuteleen muille miten pizza tehdään :D

   Lainaa

  68. Likaisehko robotti 12.10.2022 7:12
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Keskisuuri puhveli: Ei opettanut porot Elmerille käytöstapoja tai sitä, että uunin voi laittaa päälle ja pellin lämpeämään etukäteen niin sen pizzan saa kuumalle pellille. Parhaita nämä "ei se ole makaroonia nähnytkään jos et keitä sitä suolattomassa vedessä kuten minä teen" ja ei sit jakseta ajatella, että kun [...]
   No se tavallisen uunipellin lämmittäminen ei kyllä auta yhtään mitään. Se on niin ohut, että jäähtyy kutakuinkin samalla sekunnilla kun laitat siihen jonkun huoneenlämpöisen taikinan.

   Lainaa

  69. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Iso Hoo: Aivan tajuton flashback "mies ja alaston ase" -elokuvan kohtaukseen jossa Priscilla Presleyn roolihahmo on kokkaamassa. "I'm boiling a roast" XD XD XD Mahtoi olla herkullista keitettyä kanaa...
   Varmaan yhtä herkullista kuin Asterixin ja Obelixin tekemä keitto tarinassa Asterix ja Caesarin laakeriseppele, tai Rachelin jälkiruoka Frendeissä.

   Lainaa

  70. Pehmeä jänis 12.10.2022 14:26
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Helenalta perus avun huuto, ruoka joka ei maistu miltää ja mies joka myöskään ei maistu miltää

   Lainaa

  71. Nuutunut kivi 12.10.2022 21:34
   Tulos: -2 (10 ääntä)
   Mäntylahti-Piiras: taitaa olla "Finglishiä" ja tarkoittaa luomua joka on englanniksi "organic"
   Miksi mausteita pitää välttää jos ne on luomua? Onko epäluomut mausteet sitten parempia?

   Lainaa

  72. Mäntylahti-Piiras 12.10.2022 21:40
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Nuutunut kivi: Miksi mausteita pitää välttää jos ne on luomua? Onko epäluomut mausteet sitten parempia?
   tais Helena tarkoittaa just toisin päin että ei käytä mausteita KOSKA ne ei ole luomua.

   Lainaa

  73. Pehmeä jänis 12.10.2022 22:07
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kultivoitunut satuhahmo: Helenalta on otettu veitset pois.
   Tottakai, ei saa olla mitään terävää ympärillä kun kyseessä ei oo se kyökin terävin liitu

   Lainaa

  74. Fluorattu hämähäkki 12.10.2022 22:35
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Ailahteleva paprika: Helena on onnistunut veistelemään oman maan porkkanoista erehdyttävästi pakaste-babyporkkanoiden näköisiä. Eipä sillä tuossa sopassa mitään merkitystä ole mutta pisti silmään.
   Ihan samaa katsoin, ei ole oman maan porkkanoita. Tai kivasti pyöristänyt päät muuten pahaan ruokaan…

   Lainaa

  75. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Urbaani fretti: Viimeisessä kuvassa Muumilaakson tarinoiden lihansyöjäkasvit.
   Sama tuli mieleen. Hyi!

   Lainaa

  76. Koeajettu noita 14.10.2022 11:25
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Ailahteleva paprika: Helena on onnistunut veistelemään oman maan porkkanoista erehdyttävästi pakaste-babyporkkanoiden näköisiä. Eipä sillä tuossa sopassa mitään merkitystä ole mutta pisti silmään.
   Osa porkkanalajikkeista kasvattaa pyöreäpäisiä porkkanoita ja myös babyporkkanoita löytyy ihan lajikkeena, jossa pituus jää sormenmittaiseksi.

   Lainaa

  77. Takuuvarma riikinkukko 14.10.2022 13:07
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mausteetkin ovat siis epäterveellisiä, suurin osa tehty kuivatuista siemenestä ja kasveista!

   Lainaa

  78. Ulkoneva kesyaasi 15.10.2022 1:39
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kyllä täytyy vaikeeta olla ihmisellä, kun pizzalättykin pitää tehdä täsmälleen oikeilla välineillä ja raaka-aineilla tai muuten on piru merrassa. Toivottavasti muistaa raukka lennättää taikinaan aitoo Napolin vesijohtovettä tai muuten ei homma toimi. Lättyjä päälisillä on tehty italiassa vaikka millä konsteilla ja suomalaista peltipizzaa muistuttava versiokin löytyy Rooman alueen suosikeista. Paras plätty mulle on muuten lähtenyt Sisiliasta raflasta nimeltään Anima & Core ja nekin rikkoi Napolin sääntöjä käyttämällä paikallista emmervehnää ja etnan tomaatteja, jotka ei oo sama kuin san marzanot

   Lainaa

  79. Aurinkolasiton Noita 16.10.2022 21:27
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Onko se mies nyt oikeasti allerginen sille pippurille, vai tuleeko siitä vaan liian tulista niin?

   Lainaa

  80. Uusi kirjohylje 19.10.2022 0:09
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Helenan ruoka on yrjöttävän näköistä paskaa. Heittäisin sen naamalle, jos tarjoaisi.

   Lainaa

  81. Kuteeton muovipussi 8.11.2022 18:42
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Niinhän sitä sanotaan, että maustamaton jugurttikin on liian tulista valkoiselle miehelle. En ylläty, tuon hirveän kanaporkkanalitkun perusteella.

   Lainaa

  82. Varastettu paimen 12.8.2023 11:05
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Söpö papaija: Sovitaan, että pirkkajauhoista tehdään "pitsaa", ja ravintolasta saa sitten pizzaa.
   Vai pidetäänkö jatkossakin että pizza=pitsa=pizza=pitsa. Pirkka-jauhot eivät sitä muuta miksikään, mutta uunipellillä paistettu pizza täytyy erottaa jotenkin oikeammalla tavalla paistetusta pizzasta. Itse puhun peltipizzasta. Elmeri taas on täysi ääliö. Tampio kuvittelee sen paistolämpötilan olevan kynnyskysymys kun "oikeaa" pizzaa tehdään. Kehotankin Elmerin tuttavia kouluttamaan hieman tuota vatipäätä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aito pizza, hampurilainen, hinta, itää, jauhot, kanakeitto, keitto, kuva, mausteet, pelti, perunat, pirkka, pitsa, pizza, porkkanat, ruoka

 • Uusimmat

 • Kategoriat