Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 63

Kukaan ei pidä lokeista, eikä niitä tarvita mihinkään.
Suurenna näkymä
Luontoilta, osa 63

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Lentokyvytön hauki 6.10.2022 0:28
   Tulos: +372 (384 ääntä)
   Öö mikä tuo olio on

   Lainaa

  2. Kykenemätön peura 6.10.2022 0:28
   Tulos: +283 (391 ääntä)
   Sanoisin, että lokeista on enemmän hyötyä, kuin kaiken maailman Daneista. Tai ainakin vähemmän haittaa. Lokit on kivoja. Toivottavasti joku välkympi keksii ratkaisut kuva-arvoituksiin.

   Lainaa

  3. Torkahteleva meduusa 6.10.2022 0:32
   Tulos: +133 (145 ääntä)
   Jos tuo on mennyt biojäteastiassa kompostoitavaksi, niin missäköhän päin maailmaa nyt lojuu? Ja miten on tullut vasta kuukautta myöhemmin mieleen alkaa selvittelemään löytöä?

   Lainaa

  4. Honottava huuhkaja 6.10.2022 0:43
   Tulos: +351 (411 ääntä)
   Voi että kun ottaa aivoon tuollaiset omia faktojaan latelevat, elävien olentojen tarpeellisuutta määrittelevät Danit kivääritalkoineen. Varmaan tuntisi itsensä kovinkin tarpeelliseksi lahdatessaan eläimiä, joista kaiken lisäksi, uskomatonta mutta totta, jopa jotkut ihmiset saattavat pitää. Olen vienyt niin monta huonosti ammuttua tai muulla tavoin tietoisesti satutettua lokkia villieläinhoitoloihin, että tunnustan tässä kaikkien lukijoiden läsnäollessa pitäväni lokeista ihan yhtä lailla kuin muistakin eläimistä.

   Lainaa

  5. Laiska laama 6.10.2022 0:44
   Tulos: +304 (306 ääntä)
   Lentokyvytön hauki: Öö mikä tuo olio on
   Ryhmässä monet (itseni mukaanlukien) kuvittelivat tuon alienin löytyneen tuolta salaatin seasta, mutta olikin tosiasiassa lojunut tyyliin jossain piharakennuksessa tms. Jonkin näätäeläimen kroppa todennäköisesti kyseessä.

   Lainaa

  6. Tulos: -178 (268 ääntä)
   Pakko myöntää, että samaistuin Danin käsinkosketeltavaan lokki-inhoon.

   Lainaa

  7. Muikea Mastodontti 6.10.2022 1:33
   Tulos: -41 (73 ääntä)
   Laiska laama: Ryhmässä monet (itseni mukaanlukien) kuvittelivat tuon alienin löytyneen tuolta salaatin seasta, mutta olikin tosiasiassa lojunut tyyliin jossain piharakennuksessa tms. Jonkin näätäeläimen kroppa todennäköisesti kyseessä.
   Minkään näätäeläimen kallo/pää ei kyllä ole noin pitkä suupielestä niskaan. Muutenkin pään muoto on hyvin erikoinen
   Kyseessä ei voi myöskään olla abortoitunut näädän tms. sikiö koska nuo hampaat ovat täysin kehittyneen aikuisen tai "semiaikuisen" yksilön hampaat. 
   Mysteerieläin... Alien jolla nisäkäspedon hammaskalusto!

   Lainaa

  8. Tulos: +137 (159 ääntä)
   Ilmakiväärillä ei saa ampua elukoita.

   Lainaa

  9. Kuutamokka 6.10.2022 1:55
   Tulos: -61 (103 ääntä)
   Megamaani: Ilmakiväärillä ei saa ampua elukoita.
   Ite asiassa saa, siihenki on vaa tietyllaiset rajotukset

   Lainaa

  10. Pööpöö 6.10.2022 2:51
   Tulos: -165 (231 ääntä)
   Yhdyn lokin kaatoon!

   Lainaa

  11. Suomennettu koala 6.10.2022 3:47
   Tulos: +144 (152 ääntä)
   Ensimmäiseen kuvaan voi sanoa, että viimein evoluutio on tehnyt jotain oikein ja antanut lukille about 50 jalkaa. Tajusi kehitys jossain kohtaa, ettei ne 8 riitä mihinkään kun lukit pudottelevat jalkojaan niin usein. /sarkasmia

   Lainaa

  12. Tulos: +244 (280 ääntä)
   Mie voin rehellisesti kertoa, että rakastan lokkien huutelua. Asun saaressa ja niiden huutelusta tulee koti mieleen, oli sitten missä hyvänsä :)

   Lainaa

  13. Itseasiassa 6.10.2022 6:02
   Tulos: +159 (185 ääntä)
   Mulle lopit tuottavat paljonkin iloa, saan parissa paikassa seurata niiden pesintää. Toinen näkyy ihan koti-ikkunasta ja toinen on harrastuspaikkani läheisyydessä. Hellyttävää seurailla pusikossa pyöriviä untuvikkoja ja ensimmäisiä lentoharjoituksia.

   Lainaa

  14. Syötävä marsu 6.10.2022 6:03
   Tulos: +197 (213 ääntä)
   Zippo: Mie voin rehellisesti kertoa, että rakastan lokkien huutelua. Asun saaressa ja niiden huutelusta tulee koti mieleen, oli sitten missä hyvänsä :)
   Täysin sama!
   Ja tosiaan itseä häiritsee nukkuessa kaupungin äänet enemmän kuin lokit. Mutta yllättäen siihenkin on keksitty ratkaisu joka ei vaadi kaupunkilaisten tappamista: korvatulpat! 

   Lainaa

  15. Jaettu kotka 6.10.2022 6:20
   Tulos: -17 (59 ääntä)
   Alimmaisen kuvan muumion hampaat näyttävät jyrsijän hampailta, joten itse veikkaisin jonkun pienen jyrsijän raatoa, ehkä poikanen, voisi ehkä olla metsämyyrä pään ja vartalon muodon sekä sen, että on löytynyt varastosta, perusteella, mahdollisesti nuori yksilö, ei ehkä täysikasvuinen.

   Lainaa

  16. Opettava sakaali 6.10.2022 6:54
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Mutta minkä takia tuo jäävuorisalaatti on biojäteastiassa!

   Lainaa

  17. Valkea lokki 6.10.2022 7:08
   Tulos: +143 (159 ääntä)
   Ilmoittaudun! 🤚 Minä pidän lokeista. Olen asunut vain merenrantakaupungeissa ja viettänyt myös aikaa saarissa, joten kailotusta on saanut kuunnella. Minusta se on kotoisa ääni. Dan on heikko ja voi muuttaa sisämaahan jos niin hirvittää.

   Lainaa

  18. Kilokalori 6.10.2022 7:09
   Tulos: +157 (169 ääntä)
   Lokeilla on sentään tehtävä maailmassa. Harmi että ihminen vaan on niin typerä, ettei osaa laittaa roskia roskiin, ja lokit sitten tulevat syömään jämät. Erityisesti vihaan sitä ihmistyyppiä, joka satamassa ravintolassa jättää ruuanjämät terassille, vaikka astiat pyydetään tuomaan sisälle, "koska minähän en tänne tullut tekemään töitä vaan syömään".

   Lainaa

  19. Autoton hanki 6.10.2022 8:23
   Tulos: +158 (170 ääntä)
   Jotenkin tuntuu ikävältä ajatusmaailma, jossa olentojen olemassaolon salliminen perustuu siihen, pitävätkö ihmiset (lähinnä Dan) niistä.

   Lainaa

  20. Tulos: +90 (96 ääntä)
   Jaettu kotka: Alimmaisen kuvan muumion hampaat näyttävät jyrsijän hampailta, joten itse veikkaisin jonkun pienen jyrsijän raatoa, ehkä poikanen, voisi ehkä olla metsämyyrä pään ja vartalon muodon sekä sen, että on löytynyt varastosta, perusteella, mahdollisesti nuori yksilö, ei ehkä täysikasvuinen.
   Uudestaan biologian tunneille mars. Selvät lihansyöjän hampaat kuvassa. Ja tosiaan näätäeläin.

   Lainaa

  21. Voimaton tyyny 6.10.2022 8:39
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Valkea lokki: Ilmoittaudun! 🤚 Minä pidän lokeista. Olen asunut vain merenrantakaupungeissa ja viettänyt myös aikaa saarissa, joten kailotusta on saanut kuunnella. Minusta se on kotoisa ääni. Dan on heikko ja voi muuttaa sisämaahan jos niin hirvittää.
   Lokkeja on kyllä sisämaassakin, täytyisi ehkä muuttaa ihan pohjoisimpaan Lappiin jos haluaa välttyä niiltä.

   Lainaa

  22. Peruuttamaton riikinkukko 6.10.2022 8:40
   Tulos: +93 (101 ääntä)
   Ilmoittaudun lokeista pitäviin! Lapsuuteni järven rannalla asuneena ne tuo missä tahansa kuultuna kesän mieleen. Ja on ne mun mielestä kyllä hienon näköisiäkin.

   Lainaa

  23. Mutkikas kärpänen 6.10.2022 8:55
   Tulos: +84 (92 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Voi että kun ottaa aivoon tuollaiset omia faktojaan latelevat, elävien olentojen tarpeellisuutta määrittelevät Danit kivääritalkoineen. Varmaan tuntisi itsensä kovinkin tarpeelliseksi lahdatessaan eläimiä, joista kaiken lisäksi, uskomatonta mutta totta, jopa jotkut ihmiset saattavat pitää. Olen [...]
   Eipä ne haittaa minuakaan niin paljon kuin täysin turha Dan, jonka koulutukseen ja terveydenhoitoon on hassattu satoja tuhansia verorahaa. Siltikin täys tollo.
   Talon katolla pesii Lennejä joka kesä. Ne syövät jätteitä ja roskia, joira Danit heittelevät maahan. 
   Myöskin harventavat rehevöityneen Tuusulanjärven kalakantaa, mikä on hyvä asia. Ottavat ravinteita pois järvestä.

   Lainaa

  24. Suomalaisten Suo-Sima 6.10.2022 8:57
   Tulos: +106 (110 ääntä)
   Suurin haaste ihmisissä yleensäkin on se, että kaikki mikä edes saattaa häiritä omaa toimettomuutta tai aietta toimeliaisuuteen, pitää poistaa välittömästi. Muuta metsään ja näe susi: Susi pitää äkkiä tappaa koska se on vaaraksi juuri sinulle Muuta lähiöön ja huomaa mentaalisesti haasteellinen henkilö: Vaadi henkilön siirtämistä johonkin toisaalle Tee mikä tahansa omaa elämää hankaloittava päätös; Vaadi valtiota apuun pikimmiten, jotta olosi kohentuisi.

   Lainaa

  25. Ylläoleva järvisieni 6.10.2022 9:17
   Tulos: +46 (56 ääntä)
   v: Pakko myöntää, että samaistuin Danin käsinkosketeltavaan lokki-inhoon.
   Pakko myöntää, että samastuin Tian käsinkosketeltavaan misantropiaan.

   Lainaa

  26. Tulos: +42 (50 ääntä)
   En puolusta minkäänlaisia lokkitalkoita, mutta metapohdin vain, että se, että joku puolestaan tykkää jostain eläimestä, ei kerro eläimen merkityksestä yhtään sen enempää kuin sekään, jos siitä ei tykkää. Mun mielestä lokit on sekä hauskoja että rasittavia, tilanteesta riippuen. Olis ihan kiva kyllä jos saisi keskeisimmiltä paikoilta, joissa syötävää nautitaan ulkona, lokit vähän kauemmas, mutta sinnehän ne vaan tietenkin nimenomaan tulee.

   Lainaa

  27. Tulos: +89 (93 ääntä)
   Kilokalori: Erityisesti vihaan sitä ihmistyyppiä, joka satamassa ravintolassa jättää ruuanjämät terassille, vaikka astiat pyydetään tuomaan sisälle, "koska minähän en tänne tullut tekemään töitä vaan syömään".
   Sit nää samat ihmiset märisee kun on niin paljon lokkeja siinä terassilla, eikä saa edes rauhassa syödä.

   Lainaa

  28. Tulos: +50 (64 ääntä)
   Kuutamokka: Ite asiassa saa, siihenki on vaa tietyllaiset rajotukset
   Ei tasan saa. Ilmakivääri ei ole metsästysase.

   Lainaa

  29. Tulos: +39 (43 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Voi että kun ottaa aivoon tuollaiset omia faktojaan latelevat, elävien olentojen tarpeellisuutta määrittelevät Danit kivääritalkoineen. Varmaan tuntisi itsensä kovinkin tarpeelliseksi lahdatessaan eläimiä, joista kaiken lisäksi, uskomatonta mutta totta, jopa jotkut ihmiset saattavat pitää. Olen [...]
   Myönnän myös itse vihaavani lokkeja todella paljon, mutta käsittelisin niitä silti samalla tavalla kuin muitakin loukkaantuneita eläimiä, eli veisin hoitoon tai yrittäisin delegoida homman jollekin jos itses ei pysty. En voi ymmärtää miksi kukaan haluaisi kohdella mitään elävää tuolla tavalla kuin Dan.

   Lainaa

  30. Poissaoleva peto 6.10.2022 10:51
   Tulos: +83 (85 ääntä)
   Opettava sakaali: Mutta minkä takia tuo jäävuorisalaatti on biojäteastiassa!
   Jääsalaatti, mutta erittäin hyvä pointti! Ihan priimaa. Lisäksi, kuinka usein löydätte eläinten jäänteitä jostain ja tuotte ne omaan biojätteeseen..?

   Lainaa

  31. Nimetön marja 6.10.2022 10:58
   Tulos: -22 (32 ääntä)
   Risa poro: Uudestaan biologian tunneille mars. Selvät lihansyöjän hampaat kuvassa. Ja tosiaan näätäeläin.
   Lihansyöjällä on kulmahampaat terävät. Jyrsijällä on painopiste etuhampaissa, niinkuin kuvassa näyttää olevan. Veikkaisin oravanpoikasta, jolka ei ole vielä täysin kehittyneet hampaat.

   Lainaa

  32. Tulos: -60 (88 ääntä)
   Lokkeja "kivoina" pitävät eivät selkeästi asu taloyhtiössä, jonka katolla lokit pesivät. Kun kuuntelet joka ikinen vuosi kaksi kuukautta sitä jumalattoman ruman kuuloista rääkymistä etkä siis nuku sinä aikana kertaakaan kokonaisia yöunia, et pitäisi lokkeja niin "kivoina". Korvatulpat korvissa kaksi kuukautta nukkuminen ei ole vaihtoehto. Lokit eivät yksinkertaisesti kuulu kaupungin keskustoihin ja ne pitäisi karkottaa ennen pesien rakentamista. Poikasten hypättyä pesästä hyökkäävät ihmisten kimppuun, mutta ilmeisesti sitten ihmisten pitäisi muuttaa kaupungeista pois ja antaa lokkien ja niiden keleen hanhien vallata keskustat.

   Lainaa

  33. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Viimeinen kuva näyttäisi olevan fretti tai kärppä pän muodon ja hamppaitten mukaan.

   Lainaa

  34. Symppis hämähäkki 6.10.2022 12:08
   Tulos: +70 (72 ääntä)
   Poro: Lokkeja "kivoina" pitävät eivät selkeästi asu taloyhtiössä, jonka katolla lokit pesivät. Kun kuuntelet joka ikinen vuosi kaksi kuukautta sitä jumalattoman ruman kuuloista rääkymistä etkä siis nuku sinä aikana kertaakaan kokonaisia yöunia, et pitäisi lokkeja niin "kivoina". Korvatulpat korvissa kaksi [...]
     Kas kun asun taloyhtiössä, jonka talolla pesi tänä vuonna kaksi settiä lokkeja, ja mielestäni ne poikaset olivat herttaisia siinä pöllämystyneen oloisina vaellellessaan. Kuka on niin herkkähermoinen, että järkyttyy pihapiirilokista, ja sopiiko silloin asua missään, paitsi jossain hermoparantolassa? Aina on susia tai lokkeja tai joku viljelee peltoa tai leikkaa nurmikkoa tai käy yöllä suihkussa tai mitä keksitään -luuposliinistako korvanne on tehty jos ei mitään kestä?
     Olisi kiva, jos toreilla, terasseilla tms ei olisi lokkeja jotka käyvät nälissään silmille. Eli ammutaan ilmakiväärillä niitä roskaajia, jotka aiheuttavat lokkien luulon, että täällä olisi apaja, jos nyt jotain pitää ampua? Roskat kannelliseen astiaan ja astiat sisään, niin lokit eivät saa ideoita.

   Lainaa

  35. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Katsoin että alimmassa kuvassa on mustunut salaatinlehti, mutta sillähän onkin hampaat. 😅 Veikkaan jotain näätää tms?

   Lainaa

  36. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Ylimmässä kuva-arvoituksessa jonkin kasvin siemen? (ei ihan näytä voikukan siemeneltä, mutta joku vastaava?)

   Lainaa

  37. Tulos: +7 (21 ääntä)
   Lokit ovat jostain syystä Tampereen Kalevassa äärettömän aggressiivisia, siellä asuessani ne munivat kerrostalojen pihoihin ja hyökkäilivät ihmisten kimppuun jotka kulkivat ulkona.

   Lainaa

  38. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kuutamokka: Ite asiassa saa, siihenki on vaa tietyllaiset rajotukset
   Sisätiloissa saa toki ampua rottia, mutta vaikeata saada jyvälle.

   Lainaa

  39. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Nimetön marja: Lihansyöjällä on kulmahampaat terävät. Jyrsijällä on painopiste etuhampaissa, niinkuin kuvassa näyttää olevan. Veikkaisin oravanpoikasta, jolka ei ole vielä täysin kehittyneet hampaat.
   Eihän tuossa kuvassa edes näy etuhampaita? Jyrsijän etuhampaat ovat tasaiset, vähän suorakaiteen muotoiset, eivät mistään kohtaa terävät. Aivan ilmiselvä lihansyöjä, vaikka itsellekin tuli rotta mieleen ennen kuin bongasin hampaat. Oravanpoikanen myös olisi aika paljon pienempi. Tässä referenssikuva jyrsijän hampaista: http://www.ratfanclub.org/TEETH_files/image005.jpg Tässä taas näädän: https://veteriankey.com/wp-content/uploads/2016/10/B9781455703227000146_f014-001-9781455703227.jpg Lisäksi esimerkiksi lumikko on paljon, paljon pienempi kuin ihmiset tajuavat. Ne ovat myös tosi yleisiä koko Suomessa, joten eiköhän se ole kyseessä.

   Lainaa

  40. Punahilkka tohtori 6.10.2022 21:03
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Pööpöö: Yhdyn lokin kaatoon!
   Tarkoitit varmaan sanoa, että yhdyt lokin tappamiseen.

   Lainaa

  41. Kirpeä Ahven 6.10.2022 21:20
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   just: Eihän tuossa kuvassa edes näy etuhampaita? Jyrsijän etuhampaat ovat tasaiset, vähän suorakaiteen muotoiset, eivät mistään kohtaa terävät. Aivan ilmiselvä lihansyöjä, vaikka itsellekin tuli rotta mieleen ennen kuin bongasin hampaat. Oravanpoikanen myös olisi aika paljon pienempi. Tässä [...]
   Juu, lumikoksi veikkaisin. Koko ja muoto täsmäisi. Näätä on paljon isompi, eikä noin solakka.

   Lainaa

  42. Tilattava tuhatjalkainen 6.10.2022 22:19
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Valkea lokki: Ilmoittaudun! 🤚 Minä pidän lokeista. Olen asunut vain merenrantakaupungeissa ja viettänyt myös aikaa saarissa, joten kailotusta on saanut kuunnella. Minusta se on kotoisa ääni. Dan on heikko ja voi muuttaa sisämaahan jos niin hirvittää.
   Minua ei se kailotus niin haittaa, mutta syödessä kyllä ärsyttää, kun eka lokki nappaa ruuat lautaselta, ja sitten paskoo päälle. Tämä on tapahtunut kerran. Ja siinäkin on kerta liikaa.

   Lainaa

  43. heimosenkeimo 6.10.2022 23:29
   Tulos: -35 (35 ääntä)
   Meillä oli pulu-ongelma joskus täällä taloilla, niitä oli varmaan jotain sata tässä ja pesi tua katonrajan koloissa. Koska isännöitsijä ei tehnyt mitään niin rupesin ampuun niitä, jossain 250 tapon kohdalla mietin että onko tässä mitään järkeä kun ne lisääntyy nopeammin kuin minä ammun. Siitä tuli poliisit käymään kun joku lenkkeilijä oli ilmottanu että oon "rynnäkkökivääri" kädessä parvekkeella, kyseessähän oli 4,5mm ilmakivääri. Poliisi ei tehnyt mitään, tarkisti vain ja sano että hänen pojallaan on tehokkaampi kuulapyssy:D

   Lainaa

  44. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Myönnän tykkääväni lokeista. Asun ihan meren vieressä ja on aina ilo seurata mm. pesintää. PS. En inhoa myöskään merimetsoja. Niilläkin on oma paikkansa ekosysteemissä.

   Lainaa

  45. Sievistelevä mansikka 7.10.2022 1:51
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Poro: Lokkeja "kivoina" pitävät eivät selkeästi asu taloyhtiössä, jonka katolla lokit pesivät. Kun kuuntelet joka ikinen vuosi kaksi kuukautta sitä jumalattoman ruman kuuloista rääkymistä etkä siis nuku sinä aikana kertaakaan kokonaisia yöunia, et pitäisi lokkeja niin "kivoina". Korvatulpat korvissa kaksi [...]
   On kai se sitten niin sitä se nykyinen talonrakennustaito. Meillä ei ainakaan kuulu sisään asti kuin palosireeni tai mopopoikien kokoontumisajot.

   Lainaa

  46. Tulos: +12 (18 ääntä)
   Maailmassa on liikaa ihmisiä, eikun kivääritalkoisiin ja ammutaan koko pskasakki!

   Lainaa

  47. Epäpätevä lintu 7.10.2022 5:28
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Laiska laama: Ryhmässä monet (itseni mukaanlukien) kuvittelivat tuon alienin löytyneen tuolta salaatin seasta, mutta olikin tosiasiassa lojunut tyyliin jossain piharakennuksessa tms. Jonkin näätäeläimen kroppa todennäköisesti kyseessä.
   Voiko eläin kuitenkin tällä hetkellä hyvin?

   Lainaa

  48. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Voimaton tyyny: Lokkeja on kyllä sisämaassakin, täytyisi ehkä muuttaa ihan pohjoisimpaan Lappiin jos haluaa välttyä niiltä.
   Onhan niitä, mutta ne ei huuda samalla tavalla ku merellä. Joskus asuin muutaman vuoden sisämaassa ja takas rannikolle tullessa se niitten kirkuminen oli ihanin ääni mitä oon kuullu. Oon kans aina rakastanu niiden huutoo, ja onha se sellane kesän merkki kevääl.

   Lainaa

  49. Valkea lokki 7.10.2022 6:19
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Voimaton tyyny: Lokkeja on kyllä sisämaassakin, täytyisi ehkä muuttaa ihan pohjoisimpaan Lappiin jos haluaa välttyä niiltä.
   Toki on, mutta paljon vähemmän - erityisesti jos ei asu ison vesistön lähellä.

   Lainaa

  50. Vuolas kolibri 7.10.2022 6:58
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Voisikohan näätäeläin olla jäänyt esim. Pöllön saaliiksi? Kertaalleen syöminen ja sulamatta jääneiden osien oksentaminen selittäisi oudon muodon.

   Lainaa

  51. Spitaalinen kärsä 7.10.2022 11:49
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Valkea lokki: Ilmoittaudun! 🤚 Minä pidän lokeista. Olen asunut vain merenrantakaupungeissa ja viettänyt myös aikaa saarissa, joten kailotusta on saanut kuunnella. Minusta se on kotoisa ääni. Dan on heikko ja voi muuttaa sisämaahan jos niin hirvittää.
   Järvenpäähän onkin tunnetusti merenrantakaupunki.

   Lainaa

  52. Arkkienkeli 7.10.2022 12:16
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Lentokyvytön hauki: Öö mikä tuo olio on
   Se on vain pilaantunut salaatinlehti. Möykky vain on ostanut salaattia ja aikonut aloittaa terveemmän elämän. Sitten salaatti on unohtunut jääkaappiin 3-4 viikoksi. Haju jääkaapissa & kämpässä on varmasti melkoinen.

   Lainaa

  53. Arkkienkeli 7.10.2022 12:42
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Torkahteleva meduusa: Jos tuo on mennyt biojäteastiassa kompostoitavaksi, niin missäköhän päin maailmaa nyt lojuu? Ja miten on tullut vasta kuukautta myöhemmin mieleen alkaa selvittelemään löytöä?
   Biojätteistä on tehty Kekkilän kukkamultaa jo 50-luvulta. Googlekin on keksitty, joten miksi kyselet typeriä ja et jaksa itse etsiä tietoja. Tyhmä vai laiska?

   Lainaa

  54. Lymfoidi avokado 7.10.2022 17:22
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Pööpöö: Yhdyn lokin kaatoon!
   Hyvä, ettet raatoon

   Lainaa

  55. Umpikuuro korppi 8.10.2022 20:38
   Tulos: +6 (14 ääntä)
   Vastasin tohon lokkikyselyyn "siedän/en mitään", mutta kun aattelin tarkemmin, nii kyl mä niitä rakastan 😅 Onhan ne aika kovia äänteleen, mut ei se mua silleen edes haittaa. Kyl mua enemmän häirittee esim. ne ihmiset, jotka päästää kissat vapaasti ulkoileen ja sit syyttää muita kun joku on ajanut sen kissan yli.

   Lainaa

  56. Aurinkolasiton Noita 9.10.2022 0:06
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Zippo: Mie voin rehellisesti kertoa, että rakastan lokkien huutelua. Asun saaressa ja niiden huutelusta tulee koti mieleen, oli sitten missä hyvänsä :)
   Asun kesät saaressa, ja mä tiedän just mitä tarkoitat. :)

   Lainaa

  57. Kastunut tuhatjalkainen 9.10.2022 1:53
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Poro: Lokkeja "kivoina" pitävät eivät selkeästi asu taloyhtiössä, jonka katolla lokit pesivät. Kun kuuntelet joka ikinen vuosi kaksi kuukautta sitä jumalattoman ruman kuuloista rääkymistä etkä siis nuku sinä aikana kertaakaan kokonaisia yöunia, et pitäisi lokkeja niin "kivoina". Korvatulpat korvissa kaksi [...]
   Mun katolla on lokit pesineet kahtena kesänä. Ihana seurata meininkiä. Tietyssä kohtaa ne hyökkäilee ohikulkijoiden niskaan. Voi olla, että olivat samat molempina vuosina, sillä viime kesänä toi en suhtautui muhun ja koiraan paljon rennommin. Toinen jatkoi hyökkäilyjään. Opin varomaan, ei se pahemmin häirinnyt. Sit, kun tirpat hyppäsi maahan, oli kiva seurailla kasvua ♥️

   Lainaa

  58. Vuoteenoma kärpänen 9.10.2022 7:45
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Veikkaan tuon viimeisen olevan jokin eläin joka on käynyt käärmeen läpi. Joko kokonaan tai sitten käärme on sen regurgitoinut liian isona. Näyttää ihan mun käärmeen jätöksiltä.

   Lainaa

  59. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Jostain syystä tää lokki juttu sai mut miettimään sitä miten erilaisia arvoja me annetaan elämälle. Lokit sais ampua surutta mutta kivuissaan olevan parantumatonta sairautta sairastavan eutanasia on paha ja kielletty asia. Toisen elämä ei ole minkään arvoinen ja Toisen on niin pyhää että on sama missä tuskissa joutuu sen viettämään mutta lopettaa sitä ei saa koska elämä on pyhää. Jännä juttu.

   Lainaa

  60. Mäntylahti-Piiras 10.10.2022 18:45
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle lopit tuottavat paljonkin iloa, saan parissa paikassa seurata niiden pesintää. Toinen näkyy ihan koti-ikkunasta ja toinen on harrastuspaikkani läheisyydessä. Hellyttävää seurailla pusikossa pyöriviä untuvikkoja ja ensimmäisiä lentoharjoituksia.
   oletan ettet asu kerrostaloalueella, olen vakuuttunut että Danten Infernosta puuttuu kymmenes kehä jossa aivottomat lokinpoikaset putkahtelee nurkan takaa jalkoihin pyörimään ja sekuntia myöhemmin kerrostalon katolta syöksyy stukalaivue kirkumaan korvanjuureen, taajamassa lokeilla ei ole mitään virkaa.

   Lainaa

  61. Mäntylahti-Piiras 10.10.2022 18:49
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Valkea lokki: Ilmoittaudun! 🤚 Minä pidän lokeista. Olen asunut vain merenrantakaupungeissa ja viettänyt myös aikaa saarissa, joten kailotusta on saanut kuunnella. Minusta se on kotoisa ääni. Dan on heikko ja voi muuttaa sisämaahan jos niin hirvittää.
   asun sisämaassa, lähin vesistö on ojaa muistuttava Vantaajoki ja seuraavaksi lähin on kilometrin päässä oleva tekolampi, kummassakaan ei ole lokkeja; ne on kerrostalojen katoilla mistä ne välillä syöksyy kirkumaan korvanjuureen kun aivoton lokinpoikanen tepastelee nurkan takaa jalkoihin pyörimään kun yritän mennä kauppaan.

   Lainaa

  62. Mäntylahti-Piiras 10.10.2022 18:54
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Poro: Lokkeja "kivoina" pitävät eivät selkeästi asu taloyhtiössä, jonka katolla lokit pesivät. Kun kuuntelet joka ikinen vuosi kaksi kuukautta sitä jumalattoman ruman kuuloista rääkymistä etkä siis nuku sinä aikana kertaakaan kokonaisia yöunia, et pitäisi lokkeja niin "kivoina". Korvatulpat [...]
   tämä

   Lainaa

  63. Mäntylahti-Piiras 10.10.2022 19:01
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   Höpö: Jostain syystä tää lokki juttu sai mut miettimään sitä miten erilaisia arvoja me annetaan elämälle. Lokit sais ampua surutta mutta kivuissaan olevan parantumatonta sairautta sairastavan eutanasia on paha ja kielletty asia. Toisen elämä ei ole minkään arvoinen ja Toisen on niin pyhää että on [...]
   kaupungeista lokit ja räksät lannoitteeksi ja armokuolemaa toivoville lentoliput Sveitsiin.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Keijo: Ei tasan saa. Ilmakivääri ei ole metsästysase.
   "Ilma-aseella ”metsästäminen” on sallittua joissakin poikkeustapauksissa.
   20 a §
   Ilma-aseen käyttäminen
   Ilma-asetta saa käyttää vain rakennuksen sisällä ja siellä vain muun rauhoittamattoman nisäkkään kuin villiintyneen kissan tappamiseen.
   Ilma-asetta saa käyttää riistaeläimen tai rauhoittamattoman eläimen ampumiseen tainnuttavaa ainetta sisältävällä ammuksella tutkimus-, istutus- tai uudelleensijoitustarkoituksessa."
   Totta, ettei sillä ihamissä sattuu ja iha millä tahansa saa ampua, mutta ihan on metästyslaissa tällai sanottu. Että on sitä siihenki poikkeukset olemassa.

   Lainaa

  65. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Lokki on miljoona kertaa hyödyllisempi kuin homo sapiens. ME ihmiset olemme kaikista turhin laji tällä planeetalla ja ihmiset niinkuin Dan ovat kaikista turhimpia.

   Lainaa

  66. Ulkoneva kesyaasi 15.10.2022 2:11
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Voi että kun ottaa aivoon tuollaiset omia faktojaan latelevat, elävien olentojen tarpeellisuutta määrittelevät Danit kivääritalkoineen. Varmaan tuntisi itsensä kovinkin tarpeelliseksi lahdatessaan eläimiä, joista kaiken lisäksi, uskomatonta mutta totta, jopa jotkut ihmiset saattavat pitää. [...]
   En oo itse mikään lokkifani, mutta kyllähän ne puhtaanapitoa huoltaa ja niitten "mullehan ei vattuilla" -asennetta ei voi ku kunnioittaa. Joskus ne on turhankin röyhkeitä, mutta yleensä poikasistaan ne vaan yrittää huolta pitää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alien, hyönteinen, järvenpää, kuva, linnut, lokit, muumio, salaatti

 • Uusimmat

 • Kategoriat