Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 401

Parhaat vinkit: näin selviät talkoista tekemättä mitään!
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 401

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kykenemätön peura 4.10.2022 0:13
   Tulos: +174 (176 ääntä)
   Lapsena muistan tykänneeni pihatalkoista, mutta nykyisessä taloyhtiössä ei sellaisia ole ollutkaan.

   Lainaa

  2. Sakea kissa 4.10.2022 0:17
   Tulos: -75 (175 ääntä)
   Sami, Johanna, Suvi ja Jenny.. hävetkää.

   Lainaa

  3. Hermostumaton kuguaari 4.10.2022 0:29
   Tulos: +64 (164 ääntä)
   Sakea kissa: Sami, Johanna, Suvi ja Jenny.. hävetkää.
   Pihatalkoot on Saatanasta.

   Lainaa

  4. Itara riikinkukko 4.10.2022 0:35
   Tulos: -34 (204 ääntä)
   Hermostumaton kuguaari: Pihatalkoot on Saatanasta.
   Taloyhtiöt, joissa ei ole pihatalkoita on Saatanasta. Niistä tulee hylätyn näköisiä röttelöitä, joiden ikkunoissa sietääkin kontata muilta piilossa.

   Lainaa

  5. Mieto maahinen 4.10.2022 0:38
   Tulos: +174 (180 ääntä)
   Alkoi kihelmöidä jo lukiessa. On muuten aika tuskasia noi menttooli nessut, kun nenän iho on rikki.

   Lainaa

  6. Numeroitu hanhi 4.10.2022 0:49
   Tulos: +90 (138 ääntä)
   Onneksi talkoisiin ei ole pakko kenenkään osallistua, joten ei tarvitse piileskellään. Voi rentoutuneesti katsella ikkunasta kun nohevammat raatavat selkä märkänä.

   Lainaa

  7. Uneton meduusa 4.10.2022 0:52
   Tulos: +234 (236 ääntä)
   ...nuo mentolinenäliinat ovat jo ideana suunnilleen samaa tasoa kuin hajustetut terveyssiteet, kahvi närästykseen tai suola haavojen desinfiointiin.

   Lainaa

  8. Tulos: +153 (207 ääntä)
   Itara riikinkukko: Taloyhtiöt, joissa ei ole pihatalkoita on Saatanasta. Niistä tulee hylätyn näköisiä röttelöitä, joiden ikkunoissa sietääkin kontata muilta piilossa.
   Siihen tarkoitukseen on huoltoyhtiö ja kiinteistönhoitajat. Jos haluaa tehdä pihahommia itse, on syytä muuttaa rivi-, pari- tai omakotitaloon.

   Lainaa

  9. Kaveriton kauris 4.10.2022 2:03
   Tulos: +183 (205 ääntä)
   Haravoimaan voisi vielä hetkeksi mennä, mutta jos talkoissa joutuu seurustelemaan ja tutustumaan ja viettämään iltaa, konttaisin minäkin pimeässä mielelläni yhden päivän. Myöskin tuo kutsun kuvavalinta epäilyttää. Tervehtiminen kohdattaessa on riittävä kontakti naapureihin.

   Lainaa

  10. Torkahteleva meduusa 4.10.2022 2:28
   Tulos: +86 (162 ääntä)
   Millaisella työpaikalla ei pääse vessaan, mutta voi työntää nenäliinoja alushousuihin ja siis jatkaa duunia? Miten tuo käsien pesu? Vai meneekö ketsupista roiskeet?

   Lainaa

  11. Nimetön marja 4.10.2022 3:40
   Tulos: +15 (87 ääntä)
   Itara riikinkukko: Taloyhtiöt, joissa ei ole pihatalkoita on Saatanasta. Niistä tulee hylätyn näköisiä röttelöitä, joiden ikkunoissa sietääkin kontata muilta piilossa.
   Miinustin, koska huoltoyhtiöt on olemassa. Tässä talossa on nimenomaan hyvin hoidettu kaikki kun asukkaat maksavat vastiketta siitä, että joku muu tekee. Lisäksi hiukan korkeampi vastike pitää kelan maksamiin vuokriin luottavat sijoittajat loitolla.

   Lainaa

  12. Nimetön marja 4.10.2022 3:46
   Tulos: +141 (149 ääntä)
   Torkahteleva meduusa: Millaisella työpaikalla ei pääse vessaan, mutta voi työntää nenäliinoja alushousuihin ja siis jatkaa duunia? Miten tuo käsien pesu? Vai meneekö ketsupista roiskeet?
   Voisin kuvitella esimerkkinä vaikka tilanteen, että on siivoamassa meidän taloyhtiötä. Yleisissä tiloissa ei ole vessaa, mutta siivouskomerossa on allas, jossa voi pestä kädet. Ja siellä on taatusti näkösuojaa. Ei ole yleistä saunaa, jonka yhteydessä ne vessat yleensä on.

   Lainaa

  13. BoomBoomBoomeriJauhojenginLooseri 4.10.2022 4:21
   Tulos: -50 (52 ääntä)
   Sakea kissa: Sami, Johanna, Suvi ja Jenny.. hävetkää.
   Häpeä Henna, kalatacoa ei noin kohdella!

   Lainaa

  14. Kahvia juova hiiri 4.10.2022 5:08
   Tulos: +38 (82 ääntä)
   Jimbo: Siihen tarkoitukseen on huoltoyhtiö ja kiinteistönhoitajat. Jos haluaa tehdä pihahommia itse, on syytä muuttaa rivi-, pari- tai omakotitaloon.
   Mä jotenkin oletin, että totta kai mokan tyypit asuukin jossain noista asumismuodoista – kohtuu harvassa kerrostaloyhtiössä varmaan edes on talkoita, juuri siksi, että näissä yleensä huoltoyhtiö hoitaa. 
   Ja ihan nyt suurempia tuomitsematta mokan tyyppejä (talkoista ihan tykkään, mut oon sen verta sosiaalisesti ahdistunut et joku naapuriminglaaminen ei kyllä herätä intoa tippaakaan), niin koska todellakin oletin mokan tyyppien asuvan jossain muussa kun kerrostalossa, herätti se vähän ihmetystä, että miksi muuttaa tuollaiseen taloyhtiöön/asumismuotoon jos ei pihan huoltaminen yhtään maistu. Just kerta se kerrostalokin on ihan validi vaihtoehto. 
   Ja siis itsekin oon kerrostaloasuja, mut kyllä mä ihan arvostan semmoista yhteisöllisyyttä, mitä talkoohommillakin mun nähdäkseni haetaan. Meidän kulttuuri on jo ihan riittävän individualistinen; mahtavaa, että jossain talkoillaan! 

   Lainaa

  15. Kahvia juova hiiri 4.10.2022 5:25
   Tulos: +71 (75 ääntä)
   Ja toiseen asiaan vielä: nuo mentholnenäliinat ne vasta saatanasta on. Ainakin tämmöselle ihmiselle, jolla aika usein iho vähän herkkänä nenän alueella, oli tuo aika tuskallinen kokemus. Ei meinaa vaadi edes sitä, että iho olisi rikki, että kirpasee. Voin vaan kuvitella mikä se tunne on kun nuo tunkee värkkiä vasten, ai kauhee.
   Torkahteleva meduusa: Millaisella työpaikalla ei pääse vessaan, mutta voi työntää nenäliinoja alushousuihin ja siis jatkaa duunia? Miten tuo käsien pesu? Vai meneekö ketsupista roiskeet?
   Koska vaihtoehdot vessan lisäks oli kauppa ja huoltoasema, aloin mä ajatella ekana ajamiseen liittyviä duuneja, kuten rekkakuskin hommaa esimerkiksi. Tai miksei vaikka joku raksa myös, tuli nyt mieleen. 
   Ja siis menkkasuojaksi kun laittaa paperia, ei sitä sinne värkkiin sisälle työnnetä, vaan alushousuihin. Homman pystyy helposti suorittamaan puhtain käsin, vulvaansa hipelöimättä, kunhan housuja sen verran aukasee ja ehkä vähäsen laskee (jos housujen malli sitä vaatii) niin, että kädellä on tilaa operoida. Ei vaadi kummosta strippaamista ja kestää ehkä viis sekuntia – ei oo hankala homma siis. Toki suositeltava suorittamaan yksityisesti joka tapauksessa, ettei tuu sanomista. 

   Lainaa

  16. Tulos: +1 (11 ääntä)
   Mikon juttu on jo Fingerpori stripissä nähty vuosia sitten

   Lainaa

  17. Tulos: -15 (25 ääntä)
   Aloe vera -nessut ois tässäkin pelastaneet.

   Lainaa

  18. Sammaleeton raadonsyöjä 4.10.2022 5:44
   Tulos: +76 (90 ääntä)
   Mein töissä ei sais mennä vessaan kuin tauoilla, mutta minä kyllä käyn, koska mein työpäivinä ei sais tupakoida, mutta monet tupakoi, joten jos ne saa tupakoida, niin mä saan käydä vessassa. (Työsopparissa lukee, että lupautuu olemaan tupakoimatta työpäivän)

   Lainaa

  19. Tulos: +44 (142 ääntä)
   Sammaleeton raadonsyöjä: Mein töissä ei sais mennä vessaan kuin tauoilla, mutta minä kyllä käyn, koska mein työpäivinä ei sais tupakoida, mutta monet tupakoi, joten jos ne saa tupakoida, niin mä saan käydä vessassa. (Työsopparissa lukee, että lupautuu olemaan tupakoimatta työpäivän)
   Mikä työlakia rikkova firma sellanen on, joka ei päästä vessaan tauoilla?

   Lainaa

  20. Nimetön marja 4.10.2022 6:50
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Kahvia juova hiiri: Mä jotenkin oletin, että totta kai mokan tyypit asuukin jossain noista asumismuodoista – kohtuu harvassa kerrostaloyhtiössä varmaan edes on talkoita, juuri siksi, että näissä yleensä huoltoyhtiö hoitaa.  Ja ihan nyt suurempia tuomitsematta mokan tyyppejä (talkoista ihan tykkään, mut oon sen verta [...]
   Kyllä jotkut taloyhtiöt pitää pari kertaa vuodessa talkoita, vaikka perushommat onkin huoltoyhtiöllä. Kun etsittiin asuntoa  tuli vastaan kerrostalokin, missä.oli kiertävät vuorot talonmieshommille. Hyvä tapa karsia työssäkäyviä ostajaehdokkaita pois. Juuri siksi ei etsitty taloa, kun aikaa on rajallisesti ja levätäkin pitää. Itse olen vielä raskaisiin fyysisiin töihin kyvytön.

   Lainaa

  21. Marinoitu raadonsyöjä 4.10.2022 6:51
   Tulos: -49 (67 ääntä)
   Sammaleeton raadonsyöjä: Mein töissä ei sais mennä vessaan kuin tauoilla, mutta minä kyllä käyn, koska mein työpäivinä ei sais tupakoida, mutta monet tupakoi, joten jos ne saa tupakoida, niin mä saan käydä vessassa. (Työsopparissa lukee, että lupautuu olemaan tupakoimatta työpäivän)
   "Mein töissä"

   Lainaa

  22. Attrahoiva mestari 4.10.2022 6:55
   Tulos: +95 (97 ääntä)
   Tohtori M: Mikä työlakia rikkova firma sellanen on, joka ei päästä vessaan tauoilla?
   "KUIN tauoilla"

   Lainaa

  23. Tulos: +17 (31 ääntä)
   Öhmi: Mikon juttu on jo Fingerpori stripissä nähty vuosia sitten
   Nii-i, eihän yhtä vitsiä/juttua saa käyttää ku kerran vaan.

   Lainaa

  24. Hupsu kuormaeläin 4.10.2022 7:02
   Tulos: +91 (91 ääntä)
   Olin joskus viime vuosituhannnen lopulla mukana maalaamassa taloyhtiön autotallin ovia. Kutsu talkoisiin oli rapun ilmoitustaululla. Meitä maalareita tuli mukaan kaikkiaan kuusi eli pari ovea per naama. Sen jälkeen järjestettiin seuraavalle viikolle saunailta talkooväelle, jossa oli tarjolla makkaraa ja olutta. Siellä väkeä olikin sitten parikymmentä...

   Lainaa

  25. Teroitettu rakki 4.10.2022 7:05
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Kahvia juova hiiri: Mä jotenkin oletin, että totta kai mokan tyypit asuukin jossain noista asumismuodoista – kohtuu harvassa kerrostaloyhtiössä varmaan edes on talkoita, juuri siksi, että näissä yleensä huoltoyhtiö hoitaa.  Ja ihan nyt suurempia tuomitsematta mokan tyyppejä (talkoista ihan tykkään, mut oon sen verta [...]
   Muutama vuosi sitten asuin Helsingissä kerrostalossa, missä syksyisin oli pihatalkoot. Harvinaista se varmaan on, mutta kyllä näitä on.

   Lainaa

  26. Harkittu stalkkeri 4.10.2022 7:08
   Tulos: -9 (35 ääntä)
   Angst: Nii-i, eihän yhtä vitsiä/juttua saa käyttää ku kerran vaan.
   Lähinnä noloahan se on kun kerjää huomiota muiden keksimillä vitseillä.

   Lainaa

  27. Aivoton ankka 4.10.2022 8:32
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Nimetön marja: Kyllä jotkut taloyhtiöt pitää pari kertaa vuodessa talkoita, vaikka perushommat onkin huoltoyhtiöllä. Kun etsittiin asuntoa  tuli vastaan kerrostalokin, missä.oli kiertävät vuorot talonmieshommille. Hyvä tapa karsia työssäkäyviä ostajaehdokkaita pois. Juuri siksi ei etsitty taloa, kun aikaa on [...]
   No siinäpä varsinainen myyntivaltti! Varmaan helppo myydä asunto kun mukana tulee talonmiehen hommat siinä sivussa, vielä ilmaistyönä.

   Lainaa

  28. Puuton alpakka 4.10.2022 8:58
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Harkittu stalkkeri: Lähinnä noloahan se on kun kerjää huomiota muiden keksimillä vitseillä.
   En mä tiedä, onko olemassa yhtään vitsiä, jota kukaan ei olisi jo joskus aikaisemmin keksinyt. Ihmiset nyt vaan keksivät joskus samojakin asioita kuin muut. Itse en ole tuota koskaan mistään muualta ennen kuullut, mutta olen toki kyseisen kaksoismerkityksen itsekin joskus hoksannut. Aika vaikeaa on tarkastaa kaikkia lähteitä ennen kuin itse kertoo huomiostaan.

   Lainaa

  29. Laktoositon herkkuruoka 4.10.2022 9:23
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Muistan että lapsena tykkäsin todella paljon noista pihatalkoista. Vähän haravoi niin sai limua ja makkaraa. Tälleen aikuisena en kyllä voi kuvitella mitään pahempaa kun siellähän pitäisi keskustella naapurien kanssa :D

   Lainaa

  30. Laittakaa miinusta 4.10.2022 9:33
   Tulos: -32 (80 ääntä)
   Ilmeisesti feissarimokien kommenteissa on nykyään kunnia-asia olla työtä vieroksuva, talkoita halveksiva ja muutenkin kaikkeen yhteiseen toisten hyväksi tekemiseen ylimielisesti suhtautuva individualisti.

   Lainaa

  31. It's a deal 4.10.2022 11:07
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Aikoinaan meillä oli rivitalossa tapana pitää pihatalkoot lauantaina. Se meni niin, että sakki haravaoi pihansa ja osan päädyistä jo perjantaina, että päästiin mahd. aikaisin syömään ja juomaan. Yksi vuoden hauskimpia päiviä.

   Lainaa

  32. Lihava Tiikeri 4.10.2022 12:20
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Numeroitu hanhi: Onneksi talkoisiin ei ole pakko kenenkään osallistua, joten ei tarvitse piileskellään. Voi rentoutuneesti katsella ikkunasta kun nohevammat raatavat selkä märkänä.
   Riippuu hyvin paljon talonyhtiöstä, että voiko rentoutuneesti katsella ja olla osallistumatta. Meillä tulee talonyhtiön puheenjohtaja soittelemaan ovikelloa ja huutamaan, että pitää osallistua kun olen kerran kotona. Mies kyllä osallistuu, mutta se ei tälle pomottajalle riitä, eikä hänelle myöskään mene jakeluun, etten voi osallistua terveydellisistä syistä (olen työkyvyttömyys eläkkeellä mm. reuman takia). Jos puolestaan en ole kotona talkooviikonloppuna niin herra puheenjohtaja naljailee töiden välttelystä seuraavat pari viikkoa, jos erehdyn menemään ulos.

   Lainaa

  33. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Voi talkoot... ikävää kun lapset rakastaa niitä kun saa sit makkaraa ja naposteltavaa MUTTA kun minä en millään jaksaisi vielä täyden työpäivän lisäksi ruveta haravoimaan ja puunaamaan pihaa ja ilman rehkimistä en viitsi lapsiakaan sit viedä syömään herkkuja sinne😁 No, viimeksi mulla oli vauva vaunuissa nii sit siinä toisella kädellä jotain pientä olin tekevinäni😁

   Lainaa

  34. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Hupsu kuormaeläin: Olin joskus viime vuosituhannnen lopulla mukana maalaamassa taloyhtiön autotallin ovia. Kutsu talkoisiin oli rapun ilmoitustaululla. Meitä maalareita tuli mukaan kaikkiaan kuusi eli pari ovea per naama. Sen jälkeen järjestettiin seuraavalle viikolle saunailta talkooväelle, jossa oli tarjolla makkaraa ja olutta. Siellä väkeä olikin sitten parikymmentä...
   Ne on ollut henkisesti mukana ja se vasta raskasta onkin. Kyllä siitä ilmaiset talkoo-oluet ja-saunat ansaitsee.

   Lainaa

  35. Murea pelikaani 4.10.2022 12:56
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Riippuu hyvin paljon talonyhtiöstä, että voiko rentoutuneesti katsella ja olla osallistumatta. Meillä tulee talonyhtiön puheenjohtaja soittelemaan ovikelloa ja huutamaan, että pitää osallistua kun olen kerran kotona. Mies kyllä osallistuu, mutta se ei tälle pomottajalle riitä, eikä hänelle myöskään [...]
   Tollaselle pj:lle voi haistatella takaisin.
   Jos yhtiökokouksessa on päätetty, että kiinteistöhuolto tai pihankunnostukset hoidetaan talkootyönä, niin silloin siihen ei voi ketään pakottaa.
   Jos asukkaita ei kiinnosta osallistua talkoisiin, niin silloin se tehdään ostopalveluna ja vastikkeet mahdollisesti nousevat. Se lisännee halukkuutta osallistua talkoisin niillä ketkä siihen pystyvät.
   Itselle ei tulisi mieleenkään mennä hakemaan ketään ovelta ja pyytää talkoisiin.
   Jos osallistujamäärä koetaan liian pieneksi, niin silloin se palvelu ostetaan ja jokainen osaltaan osallistuu kuluihin. 
   Sama koskee lumitöitä.
   Terv. taloyhtiön hallituksen pj.

   Lainaa

  36. Pehmeä jänis 4.10.2022 13:56
   Tulos: -37 (51 ääntä)
   Torkahteleva meduusa: Millaisella työpaikalla ei pääse vessaan, mutta voi työntää nenäliinoja alushousuihin ja siis jatkaa duunia? Miten tuo käsien pesu? Vai meneekö ketsupista roiskeet?
   Esim linja-auto kuski. Tai kuski ylipäätään. Tai mikä tahansa vaativampi työ paikka jossa joutuu olemaan kellon orjana.
   Toki mitäpä sinä työnteosta mitään tiedät, sinähän siirryit hullun papereilla suoraan varhaiseläkkeelle koulun päätyttyä. 

   Lainaa

  37. Tarpeeton papaija 4.10.2022 13:58
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Jimbo: Siihen tarkoitukseen on huoltoyhtiö ja kiinteistönhoitajat. Jos haluaa tehdä pihahommia itse, on syytä muuttaa rivi-, pari- tai omakotitaloon.
   No jos väkisin haluaa asumisesta maksaa ekstraa. Siellä ei nykyään yksinkertaisinkaan asia tapahdu kovin edullisesti, kaikesta laskutetaan erikseen. Siksi monet oikeasti haluavat talkoilla vähentää tarvetta tilata yksinkertaisia, kenen tahansa tehtävissä olevia hommia kalliilla. 
   Taloyhtiöissä on teetettävänä paljon sellaista, jota ei voi talkoilla hoitaa. Olisi kiva keskittää vastikerahat näiden asioiden hoitoon. 
   Mut kukin tietysti tyylillään. Kannattaa kuitenkin vähintään omistusasujana tiedostaa, mitä valinta tarkoittaa. Se voi nimittäin, talosta riippuen, vaikuttaa monella eri tavalla. Joko asuminen on kalliimpaa, tai vaihtoehtoisesti asiat on enemmän rempallaan ja omaisuuden arvo laskee. 
   Vuokralaisten osalta asia on eri, mut silloin sitten sietäisi omistavan tahon joko maksaa tai osallistua. 

   Lainaa

  38. It's a deal 4.10.2022 14:01
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Aina kun näen edes viittauksen tekstiin "Happy birthday", mieleeni tulee kiinalainen nobelisti Tu Youyou.

   Lainaa

  39. Tajuton herukka 4.10.2022 14:10
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Hupsu kuormaeläin: Olin joskus viime vuosituhannnen lopulla mukana maalaamassa taloyhtiön autotallin ovia. Kutsu talkoisiin oli rapun ilmoitustaululla. Meitä maalareita tuli mukaan kaikkiaan kuusi eli pari ovea per naama. Sen jälkeen järjestettiin seuraavalle viikolle saunailta talkooväelle, jossa oli tarjolla makkaraa ja olutta. Siellä väkeä olikin sitten parikymmentä...
   Meillä talkoissa olevat sopii keskenään saunaillan, siitä ei sen kummemmin ilmoitella. Todettu hyväksi käytännöksi.

   Lainaa

  40. Tajuton herukka 4.10.2022 14:15
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Tarpeeton papaija: No jos väkisin haluaa asumisesta maksaa ekstraa. Siellä ei nykyään yksinkertaisinkaan asia tapahdu kovin edullisesti, kaikesta laskutetaan erikseen. Siksi monet oikeasti haluavat talkoilla vähentää tarvetta tilata yksinkertaisia, kenen tahansa tehtävissä olevia hommia kalliilla.  Taloyhtiöissä on [...]
   Asun pienessä rivariyhtiössä, tein paljon hommia kun tähän muutin huomasin sit, että olen ainoa joka tekee, lopetin ja vaadin, että nurmikot pitää leikata ja aidat hoitaa. Nyt sitten maksetaan enemmän. Kyllä se maksu minulle sopii, moni muu huokailee maksutaakan alla

   Lainaa

  41. Itseasiassa 4.10.2022 14:54
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Jimbo: Siihen tarkoitukseen on huoltoyhtiö ja kiinteistönhoitajat. Jos haluaa tehdä pihahommia itse, on syytä muuttaa rivi-, pari- tai omakotitaloon.
   Joissain taloyhtiöissä säästetään itse tekemällä. Yksi kaveri asuu esim. yhtiössä, jossa lumenkolaus on vuoroviikoin asukkailla, kosja ei haluta maksaa aurauksesta. Muuten jotkut pienet yhteisölliset hommat ymmärrän, esim. nurmikon huolto, pensasistutukset, aidan korjaus tms.

   Lainaa

  42. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Torkahteleva meduusa: Millaisella työpaikalla ei pääse vessaan, mutta voi työntää nenäliinoja alushousuihin ja siis jatkaa duunia? Miten tuo käsien pesu? Vai meneekö ketsupista roiskeet?
   Veikkaisin esim kuskin työtä.

   Lainaa

  43. Mutkikas kärpänen 4.10.2022 15:37
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Itara riikinkukko: Taloyhtiöt, joissa ei ole pihatalkoita on Saatanasta. Niistä tulee hylätyn näköisiä röttelöitä, joiden ikkunoissa sietääkin kontata muilta piilossa.
   Ei. Niiden palkitut puistopihat hoitaa huoltoyhtiö.

   Lainaa

  44. Verraton hauki 4.10.2022 16:33
   Tulos: +32 (42 ääntä)
   Naurettavaa, jopa lapsellista syyllistämistä täällä. Nimenomaan työssäkäyvät eivät aina jaksa tehdä talkootöitä. Itse menen joskus töihin puoli seitsemään, koska olen havainnut tehokkaammaksi tehdä ylitöitä aamu- kuin iltapainotteisesti. Ei siinä jaksa enää vieläkin aikaisemmin nousta että lumia pitäisi kolata. Mitä tulee muiden hyväksi tekemiseen, teen sen verran paljon hyväntekeväisyystyötä sairaiden ihmisten ja eläisuojelun hyväksi, että ei kiinnosta enää lähteä johonkin taloyhtiöön pihejä pappoja auttamaan. Nehän ne just niitä talkoita haluaa, joilla ei ole muuta kuin aikaa.

   Lainaa

  45. Harmaa kivi 4.10.2022 17:20
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Riippuu hyvin paljon talonyhtiöstä, että voiko rentoutuneesti katsella ja olla osallistumatta. Meillä tulee talonyhtiön puheenjohtaja soittelemaan ovikelloa ja huutamaan, että pitää osallistua kun olen kerran kotona. Mies kyllä osallistuu, mutta se ei tälle pomottajalle riitä, eikä hänelle myöskään [...]
     Mutta jos on taloyhtiö, jossa voi rentoutuneesti katsella eikä tarvitse esittää jotain sairaustodistusta, niin sitten on sellainen jossa mielikseen menee. Entisessä taloyhtiössäni oli asukkaiden yhteinen fb-ryhmä jossa sovittiin taloyhtiön talkoot, pikkujoulut ja muut -tosi mukavaa porukkaa, ja mielikseni kitkin rikkaruohoja pari tuntia siiderini eteen. (Meillä oli myös yhdessä päätetty talkooruoka, eli limu ja makkara jäi vähemmälle). Toki huoltoyhtiö hoiti perusasiat, mutta itse päätimme hankkia esim. ison pihagrillin ja jakaa sen hoidon, istuttaa yhteiset yrttilaatikot ja muut.
     Sitten muutin tähän, ja mihinkään ei edes saa koskea, koska Taloyhtiön Täti on päättänyt jokaisen hiekanmurun paikan. Ei ole kutsuttu talkoisiin, enkä menisi jos kutsuttaisiin -huutoahan siitä vain tulisi. 
     Kaikkia asunnon ostajia neuvoisin tutustumaan naapureihin _etukäteen_ jos suinkin vain mahdollista. Asumisviihtyvyyteen vaikuttaa kaikenlainen, mutta hyvät naapurit ovat painonsa arvoisia kullassa, jos sellaiset saa.

   Lainaa

  46. Säkkipimeä siili 4.10.2022 17:23
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Kahvia juova hiiri: Mä jotenkin oletin, että totta kai mokan tyypit asuukin jossain noista asumismuodoista – kohtuu harvassa kerrostaloyhtiössä varmaan edes on talkoita, juuri siksi, että näissä yleensä huoltoyhtiö hoitaa.  Ja ihan nyt suurempia tuomitsematta mokan tyyppejä (talkoista ihan tykkään, mut oon sen verta [...]
   Mitä minglaaminen tarkoittaa?

   Lainaa

  47. Hiirakko muurahainen 4.10.2022 18:00
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Mikko ei ole yhtään hauska. Väkisin väännetty. Myötähäpeä.

   Lainaa

  48. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Säkkipimeä siili: Mitä minglaaminen tarkoittaa?
   Mingle, silleen liikuskella ihmisporukassa tyypin luolta toiselle sosialisoimassa

   Lainaa

  49. Irstas koira 4.10.2022 18:32
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Torkahteleva meduusa: Millaisella työpaikalla ei pääse vessaan, mutta voi työntää nenäliinoja alushousuihin ja siis jatkaa duunia? Miten tuo käsien pesu? Vai meneekö ketsupista roiskeet?
   Ei se välttämättä tapahtunut töissä. Nenäliinat olivat työkassissa.

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Aivoton ankka: No siinäpä varsinainen myyntivaltti! Varmaan helppo myydä asunto kun mukana tulee talonmiehen hommat siinä sivussa, vielä ilmaistyönä.
   No eihän se työ nyt kuitenkaan ilmaista ole. Sitä vastaan vastike on pienempi. Senhän voi ajatella jopa verottomaksi tuloksi, jos haluaa!

   Lainaa

  51. Painostava viikinki 4.10.2022 18:39
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Tuollaiset suvit ahdistaa, joiden on pakko pitää kulisseja yllä. Mitä helvetin väliä sillä on että he tekevät viimeisenä omalta pihalta lumityöt?

   Lainaa

  52. Tulos: +16 (24 ääntä)
   Laittakaa miinusta: Ilmeisesti feissarimokien kommenteissa on nykyään kunnia-asia olla työtä vieroksuva, talkoita halveksiva ja muutenkin kaikkeen yhteiseen toisten hyväksi tekemiseen ylimielisesti suhtautuva individualisti.
   Siis jos ei ole erittäin sosiaalinen ihminen ja tekee töitä jossa joutuu olemaan sosiaalinen ja tienaa sen verran paljon että ostaisi palvelut mieluummin ulkopuoliselta kuin joutuisi vielä lisää sosiaalisiin tilanteisiin on työtä vieroksuva? Oma näkemys työnvieroksujista on ihan hitusen erilainen. Eikö ne ole niitä työnvieroksujia jotka eivät ole tehneet tarpeeksi töitä saadakseen vapaa-aikaan ja asumiseen liittyvät palvelut tekemättä niitä palveluja itse? Minun puolestani pitäkööt taloyhtiössäni niin paljon talkoita kuin lystäävät ei se ole minulta pois. En piilottele kotona ja se tuntuu vituttavan niitä jotka talkoissa töitä paiskii. Se kun on vapaaehtoista ja jos tuolla vapaaehtoisella työllä saa lisäksi vitutuksen ja syyn jauhaa paskaa "laiskasta" naapurista niin sehän näyttää olevan vain plussaa. Meillä oli harrastusporukassakin yksi joka vinkui kun talkoisiin ei tullut paljon väkeä ja joutui tekemään enemmän. Sanoin että eikö se ole hyvä että kausimaksusi on sen takia entistä pienempi kun talkoorahan jakajia oli vähemmän? Sillä ei ilmeisesti näille ole merkitystä kunhan saavat valittaa muiden laiskuudesta. Onneksi itsestäni ei tullut tuollaista.

   Lainaa

  53. Tulos: +22 (22 ääntä)
   It's a deal: Aikoinaan meillä oli rivitalossa tapana pitää pihatalkoot lauantaina. Se meni niin, että sakki haravaoi pihansa ja osan päädyistä jo perjantaina, että päästiin mahd. aikaisin syömään ja juomaan. Yksi vuoden hauskimpia päiviä.
   Asuttiinkohan samassa yhtiössä? Lapsuudesta monia hyviä muistoja talkoista, ja tosiaan aloitettiin jo perjantaina että päästiin sitten grillille lauantaina notkumaan. Lapsille makkaraa ja limsaa juotiin niin että napa veti. Sittemmin kun olin jo muuttanut kotoa, talkoot lähti nextille levelille, juotiin kuohuvaa ja syötiin sisäfilettä. Isäni oli pitkään taloyhtiön hallituksen pj ja isännöitsijäkin asui yhtiössä, naapurit olivat kavereita keskenään ja istuivat grillillä pitkälle yöhön nauramassa. Kahdet talkoot vuodessa, aina huippua. Vanhemmat asuu edelleen samassa paikassa, nykyään ei ole kuulemma enää aivan niin railakkaat talkoot, mutta hyvä henki edelleen :) P.S. Itsehän asun omakotitalossa ihan siksi että ei tarvitse sietää naapureita, mutta kyllä talkoista tulee mulle ekana oikein hyvä mielleyhtymä.

   Lainaa

  54. Hameeseen pukeutuva luumu 4.10.2022 23:00
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Ainakin näissä kahdessa asumisoikeuskerrostalossa joissa olen asunut, on syksyllä ja keväällä aina talkoot.

   Lainaa

  55. Mukava Norppa 5.10.2022 10:06
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Hyvin näkyy näistä kommenteista kulttuurin muutokset vuosien saatossa. Totta kai talkoot on vapaaehtoisia ja kotoa talkoisiin hakevat taloyhtiöiden puheenjohtajat tms puuhaihmiset on yksinkertasesti kusipäitä, mutta on se silti surullista, miten vähän nykymaailmassa arvostetaan enää tällaisia yhteisöllisiä toimia. Rahaahan siinä tosiaan säästetään, kun itse tehdään osa pihahommista ja naapureiden tunteminen edes jollain tasolla luo myös turvaa, mutta ei sitä nähtävästi tosi monet enää osaa arvostaa. Mieluummin vedotaan henkilökohtaisiin asioihin kuten väsymykseen töiden jälkeen tai introverttiyteen. Varmaan ihan aitoja tunteita ja monia tällaset yhteistilaisuudet ahdistaa, mutta meidän kulttuurin luoma ilmiöhän sekin on. On tehty kansainvälisesti vertailevia tutkimuksia esim vanhempien jaksamisesta ja näissä on noussut selkeästi esille se, että individualistiset arvot omaavissa kulttuureissa uupuminen on yleisempää kuin yhteisöllisemmissä kulttuureissa. Suomessa esim vanhemmat on ihan siellä kärkipäässä uupumismittareissa, vaikka meillä on maailman parhaita tukisysteemejä vanhemmuudelle noin niin kuin rahallisesti ja töistä saatavien perhevapaiden muodossa, lisäksi meillä on hyvä ja edullinen varhaiskasvatus. Silti täällä koetaan arki raskaammaksi, kuin monessa muussa maassa, jossa näitä tukisysteemejä ei ole ja joissa saatetaan ajallisesti tehdä myös paljon enemmän kotitöitä, mutta kulttuuri on erilainen. En itsekään ole mikään luontevasti joka paikkaan osallistuva tyyppi, mutta kaipaisin paljon lisää yhteisöllisyyttä ja me-henkeä Suomeen ihan yleiselläkin tasolla sen sijaan, että kaikessa ajateltaisiin aina etupäässä yksilön etuja ja oikeuksia. Se luo väistämättä välinpitämättömyyttä muita kohtaan, kun arvomaailmassa asetetaan kaikessa minä ensimmäiseksi.

   Lainaa

  56. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Irstas koira: Ei se välttämättä tapahtunut töissä. Nenäliinat olivat työkassissa.
   "Se tunne, kun töissä menkat yllättää"

   Lainaa

  57. Tinkimätön hanhi 5.10.2022 14:34
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Pehmeä jänis: Esim linja-auto kuski. Tai kuski ylipäätään. Tai mikä tahansa vaativampi työ paikka jossa joutuu olemaan kellon orjana.Toki mitäpä sinä työnteosta mitään tiedät, sinähän siirryit hullun papereilla suoraan varhaiseläkkeelle koulun päätyttyä. 
   Ja sinä siirryit työ_paikkaan.

   Lainaa

  58. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Aikanaan isohkolla rivitaloalueella meillä oli useampi sankari jotka eivät osallistuneet talkoisiin ollenkaan, ei yhtä ainutta haravanvetoa, mutta mystisesti ehtivät kyllä illalla paikalle juuri sillä hetkellä kun alkoivat makkarat lämpiämään ja kylmät kaljakorit kärrättiin paikalle. "This is why we can't have nice things"

   Lainaa

  59. Torkahteleva meduusa 6.10.2022 0:18
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Pehmeä jänis: Esim linja-auto kuski. Tai kuski ylipäätään. Tai mikä tahansa vaativampi työ paikka jossa joutuu olemaan kellon orjana.Toki mitäpä sinä työnteosta mitään tiedät, sinähän siirryit hullun papereilla suoraan varhaiseläkkeelle koulun päätyttyä. 
   Voin vain kuvitella kuinka linja-autokuski tunkee nessuja alushousuihin raottaen ihan vain sen verran, ettei käsi osu pimpsaan tai verisiin alushousuihin, jotta hieno suoritus 👍🏻
   Onneksi hullun papereilla voi painella päivästä toiseen Tenat jalassa, niin ei tarvitse koskaan murehtia menkkoja eikä edes mahdollista vessan puuttumista. 🤤

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Meillä talkooilmoitukset kiinnitetään vain etuoveen, joka johtaa sisäpihalle, joten en koskaan näe talkooilmoituksia, koska kuljen aina lyhintä reittiä, eli suoraan takaovesta kadulle. Ei ehdi edes nolostumaan, koska talkoot menevät täysin huomaamatta ohi.

   Lainaa

  61. Säkkipimeä siili 12.10.2022 0:24
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Nimi: Mingle, silleen liikuskella ihmisporukassa tyypin luolta toiselle sosialisoimassa
   Kiitos.

   Lainaa

  62. Ulkoneva kesyaasi 15.10.2022 2:51
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Itara riikinkukko: Taloyhtiöt, joissa ei ole pihatalkoita on Saatanasta. Niistä tulee hylätyn näköisiä röttelöitä, joiden ikkunoissa sietääkin kontata muilta piilossa.
   Ei sitä tarvitse syyllistää asukkaita jotka ei jaksa tai pysty jos taloyhtiössä huolto toimii ja budjetista voi vaikka palkata jonkun pihatyöfirman pistämään asiat kondikseen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: happy birthday, kuva, kyltti, menthol, nenäliinat, nessu, omat juomat, serla, talkoot, terassi