Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Viherpeukalot, osa 4

Elämä on raadollista huonekasviryhmässä.
Viherpeukalot, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 61 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Alennettu vadelma 29.9.2022 0:18
   Tulos: +626 (656 ääntä)
   Olisiko nyt ollut kauhean vaikeaa sanoa "sain naapurilta tämän hyllyn" ja välttyä väärinkäsityksiltä? Ilmeisesti olisi.

   Lainaa

  2. Pehmeä jänis 29.9.2022 0:28
   Tulos: -353 (463 ääntä)
   Ei kyllä tullut itsellä mieleenkään, että hylly olisi varastettu rappukäytävästä. Eija olisi kyllä voinut vain vastata ekaan viestiin jotain tyyliin "mitäpä lottoot" ja antaa aikuiskiusaajien olla 😅

   Lainaa

  3. Murea kilpikonna 29.9.2022 0:45
   Tulos: +456 (478 ääntä)
   En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa vaan sanoa "Oho, tuon olisi ehkä voinut selittää paremmin. 🙈 Naapuri oli tosiaan muuttamassa asunnosta ja kysyi, tahtoisinko tuon hyllyn. En siis tosiaankaan varastanut sitä keltään! 😂" Näin kellekään ei tule paha mieli ja jokainen vain nauraisi tuolle hauskalle virheelle.

   Lainaa

  4. Valmistunut hauki 29.9.2022 0:55
   Tulos: +176 (186 ääntä)
   Jos muistan oikein niin Eija teki tuon jälkeen toisen aloituksen jossa ihmetteli ihmisten reaktioita 😅

   Lainaa

  5. Tulos: +374 (384 ääntä)
   Murea kilpikonna: En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa vaan sanoa "Oho, tuon olisi ehkä voinut selittää paremmin. 🙈 Naapuri oli tosiaan muuttamassa asunnosta ja kysyi, tahtoisinko tuon hyllyn. En siis tosiaankaan varastanut sitä keltään! 😂" Näin kellekään ei tule paha mieli ja jokainen vain nauraisi tuolle hauskalle virheelle.
   Jep, nyt tuosta Eijan reagoinnista tuli mieleen, että sittenkin oikeasti vei sen keltään kysymättä muttei kehtaa myöntää kun virhe on jo tapahtunut. Vaikka oikeasti oliskin saanut sen naapurilta, niin väkisinkin noin vahvasti puolustuskannalle vetäminen alkaa epäilyttää. 😅

   Lainaa

  6. Tanakka alpakka 29.9.2022 1:10
   Tulos: +124 (142 ääntä)
   Reetan ei kannata ottaa koskaan lemmikkiä jos noin paha mieli tulee kukan kuolemasta. Huolehtii tai ei niin ennemmin tai myöhemmin tulee game over. Ellei sitten istuta tammea tai ota kilpparia lemmikiksi.

   Lainaa

  7. Kuulas laama 29.9.2022 1:27
   Tulos: +295 (309 ääntä)
   Seurasin tuota hyllyasiaa livenä fb:ssä ja Eija puolusti itseään niin raivokkaasti, että väkisinkin tuli tunne, että huono omatunto siellä kolkuttelee. Ja tosiaan jatkoi uhriutumistaan vielä uudessa aloituksessa.

   Lainaa

  8. Tulos: +159 (183 ääntä)
   Aina välillä ihmetyttää miten tällaset Reetat ja Eijat selviää perus elämästä. Jos tulee fyysinen kipu nähdessä huononvoivan kasvin tai pitää verisesti loukkaantua mitättömistä, niin täytyy olla ihan kestämättömän kamalaa.

   Lainaa

  9. Kykenemätön peura 29.9.2022 2:29
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Tanakka alpakka: Reetan ei kannata ottaa koskaan lemmikkiä jos noin paha mieli tulee kukan kuolemasta. Huolehtii tai ei niin ennemmin tai myöhemmin tulee game over. Ellei sitten istuta tammea tai ota kilpparia lemmikiksi.
   Reetan ehkä kannattaa pysytellä erossa kaikesta elävästä, sillä mikään elollinen ei oikein pysy täydellisen hyvinvoivana vuosikausia, vaikka niitä hoitaisi kuinka hyvin. Eihän tuossa edes puhuttu kuolemasta, vaan huonolta näyttämisestä. Ihmiset saattavat ryhmään postata kuvia huonosti voivista kasveista ja pyytää neuvoja niiden pelastamiseen.

   Lainaa

  10. Tulos: +141 (143 ääntä)
   Meillä on Johannan kanssa eri Google kun mun kertoi miksi se varsi räjähti. Alko kiinnostamaan itseäkin niin piti katsoa löydänkö minä vastausta. Ilmeisesti varsi voi haljeta sisäisen paineen vuoksi silloin kuin kasvi on kasvanut vauhdilla lannotteiden avulla ja imenyt paljon vettä ja ravinteita itseensä. Eli kukka on imenyt niin paljon vettä itseensä että varren ulkokuori ei ole kestänyt halkeamatta. Vähän niin kuin nakki uunissa. Ilmeisesti myös rajut laskut lämpötilassa voi aiheuttaa halkeamista, mikä kävisi järkeen tälleen syyskuussa. Jos täällä on joku kukkaexpertti niin saa korjata ja kertoa lisää.

   Lainaa

  11. Kaksipitkä muovipussi 29.9.2022 3:52
   Tulos: +142 (144 ääntä)
   Karoliina: Aina välillä ihmetyttää miten tällaset Reetat ja Eijat selviää perus elämästä. Jos tulee fyysinen kipu nähdessä huononvoivan kasvin tai pitää verisesti loukkaantua mitättömistä, niin täytyy olla ihan kestämättömän kamalaa.
   Kärsimällä. Tunnen erään Eijan, joka on selvinnyt jo seitsemänkymmenen ikään vanhoja traumoja, kaltoinkohteluja, pahasti sanomisia ja mulkoiluja muistelemalla. Hänellä on vihkoja, joihin hän kirjoittaa muistiin mitä ihmiset ovat hänelle sanoneet. Vähän niin kuin päiväkirjoja, jotka koostuvat ihmisten puheista. Hän kertoo mielellään jokaiselle joka vain jaksaa kuunnella, ja vaikka ei jaksaisikaan, miten hän jonakin päivänä paljastaa eräistäkin ihmisistä näiden todellisen karvan ja kyllä silloin kaikki ovat pahoillaan ja pyytävät häneltä anteeksi. En ole uskaltanut kysyä aikooko hän julkaista omakustanteena muistelmansa vai soittaa kansanradioon, sillä hän saattaisi tulkita kysymyksen vittuiluna ja hyökätä hyvin ärhäkästi kohti. Sen jälkeen hän soittaisi kaikille sukulaisille ja kertoisi mitä olen tehnyt sekä kirjoittaisi asiasta vihkoonsa. Hän on vakaasti sitä mieltä, että kärsijä saa kirkkaimman kruunun ja lopussa kiitos seisoo. No ei saa eikä seiso. Hän itkee, kiroilee ja huutaa, levittää vuosikymmeniä märkineiden haavojensa mätää sinne sun tänne ja karkottaa ympäriltään ystävät ja sukulaiset yhtä lailla. Työkavereista ei tarvitsekaan enää eläkkeellä murehtia, voin vain kuvitella millaista helvettiä hänen kanssaan on ollut tehdä töitä. Omasta mielestään hän kyllä tulee kaikkien kanssa toimeen, vika on aina muissa. Totta on, että hän on nuorempana saanut kokea vääryyksiä, mutta eivät asiat sillä korjaannu, että kostaa kaiken paskamaisella käytöksellä sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka eivät niihin mitenkään liity. Ihminen on selkeästi terapian tarpeessa, mutta ei kykene näkemään omassa ajatusmaailmassaan minkäänlaista vääristyneisyyttä. Uhrina ja oikeassa oleminen on niin perustavanlaatuinen osa hänen identiteettiään, ettei hän pysty päästämään niistä irti, koska silloin ei jäljelle jäisi mitään. Tämä on vain minun näkemykseni tästä yhdestä ihmisestä, ja saatan olla myös väärässä. En ole psykiatri, en psykologi, eikä minulla ole mitään muutakaan terveydenhoitoalan pätevyyttä. Ehkä olisi siis parasta vastata vain: en tiedä.

   Lainaa

  12. Merkittävä kana 29.9.2022 6:37
   Tulos: +6 (58 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ei kyllä tullut itsellä mieleenkään, että hylly olisi varastettu rappukäytävästä. Eija olisi kyllä voinut vain vastata ekaan viestiin jotain tyyliin "mitäpä lottoot" ja antaa aikuiskiusaajien olla 😅
   Minkä takia siihen olisi pitänyt jotain lottoamista alkaa sekoittamaan?

   Lainaa

  13. Tulos: -80 (128 ääntä)
   En tiedä millaista Eijan muu kommentointi tän ympärillä oli, mutta pelkästään tän perusteella mulla kyllä riitti myötätuntoa. Laitat kuvan jostain sua suuresti ilahduttavasta, ja koska et tarpeeksi tarkkaan ilmaise itseäsi, niin saatkin jotain ihan muuta kuin ihastelevia kommentteja. Itsekin sanoisin varmaan, että katsokaas, minkä löydön tein! Vaikka olisin sen kierrätyskeskuksesta omin rahoin ostanut. Eikä ekana tulisi mieleen, että nyt pitää hyvin tyhjentävästi tehdä selväksi, etten ole löytänyt tätä kenenkään muun omaisuudesta...

   Lainaa

  14. Tulos: +57 (95 ääntä)
   Eijalla on ilmeisesti jotain tunteiden säätelyyn liittyvää ongelmaa ollut päällä, mutta en kyllä ymmärrä noita muitakaan jankuttamiseen osallistujia. Tuosta oli vielä karsittu monen ryhmäläisen ivat pois. Joku ylempänä mainitsi aikuiskiusaamisen ja tällaisista ketjuista tulee itsellekin mieleen ala-asteelta tuttu tilanne, jossa kakarat nauravat ringin keskellä olevalle "itkupillille".

   Lainaa

  15. Kolea panda 29.9.2022 8:55
   Tulos: +84 (108 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ei kyllä tullut itsellä mieleenkään, että hylly olisi varastettu rappukäytävästä. Eija olisi kyllä voinut vain vastata ekaan viestiin jotain tyyliin "mitäpä lottoot" ja antaa aikuiskiusaajien olla 😅
   Ei vissiin ole tuo luetunymmärtäminen kovin hyvin hallussa? Kun lukee vain että "otin tämän hyllyn rappukäytävästä" niin sulla ei silti edes käväise mielessä että näyttää siltä kuin Eija olisi "ottanut sen rappukäytävästä kysymättä"?

   Lainaa

  16. Tohlo hedelmä 29.9.2022 9:22
   Tulos: +67 (79 ääntä)
   Miten se on joidenkin henkilöiden kanssa aina sama vääntö? Kertoo asian epäselvästi ja sen jälkeen vetää porot torveen jokaikisestä ihmettelystä eikä vaan voi myöntää että olisi itse voinut paremmin asian muotoilla. "And i took it personally"

   Lainaa

  17. Pehmeä jänis 29.9.2022 9:35
   Tulos: -66 (108 ääntä)
   Kolea panda: Ei vissiin ole tuo luetunymmärtäminen kovin hyvin hallussa? Kun lukee vain että "otin tämän hyllyn rappukäytävästä" niin sulla ei silti edes käväise mielessä että näyttää siltä kuin Eija olisi "ottanut sen rappukäytävästä kysymättä"?
   Haloo? Miten kellekkään voi tulla edes mieleen alkaa syyttämään jotakuta vierasta ihmistä varkaaksi tuollaisen lausahduksen takia? Kyseinen ihminen kertoo viherkasveistaan jossain viherkasviryhmässä. Vai onko sullakin tapana syytellä ihmisiä rikollisiksi?
   Joku voisi sanoa vaikka käyvänsä kaupassa nappaamassa kahvipaketin kotimatkalla, niin kyllä normaalille ihmiselle tulee mieleen ihan vain että hän käy ostamassa kahvipaketin kaupasta. 
   Monille ihmisille tuntuu olevan somen käytöstavat ihan hakusessa.

   Lainaa

  18. Kykenemätön peura 29.9.2022 10:00
   Tulos: +86 (100 ääntä)
   Sawa: En tiedä millaista Eijan muu kommentointi tän ympärillä oli, mutta pelkästään tän perusteella mulla kyllä riitti myötätuntoa. Laitat kuvan jostain sua suuresti ilahduttavasta, ja koska et tarpeeksi tarkkaan ilmaise itseäsi, niin saatkin jotain ihan muuta kuin ihastelevia kommentteja. Itsekin [...]
   Kyllähän löytöjen tekeminen ostoksilla on ihan yleisesti käytetty termi, eikä varmaan useimmille anna mielikuvaa varastamisesta. Eijan käyttämä ilmaisu ei ainakaan minulle, eikä kommenttien perusteella muillekaan, tarkoita samaa kuin naapuri antoi hyllyn. Mokassa näkyvät ensimmäiset kommentit eivät edes ole mitenkään töykeitä, vaan mielestäni ihan asiallisesti tuotu aloittajallekin tietoon, millaisen kuvan tekstistä saa. 
   Jos jostain asiasta haluaa pelkästään positiivista palautetta, niin some, varsinkaan 87 tuhannen käyttäjän ryhmät, eivät ole oikea paikka. Sekään, jos useampi kommentoi saman negatiivisen asian, ei välttämättä kerro kiusaamisesta, vaan siitä että monelle on tullut aloituksesta sama asia mieleen ja on kommentoitu lukematta muita kommentteja. Tiedä vaikka sinullekin olisi muut vastanneet samalla, kun aamupalanlaiton ohessa kirjoitin omaa kommenttiani. Helpointa olisi tarkentaa aloitusta ja sulkea kommentointi, mutta ainakaan kiukuttelemalla,  ei kommentointia saa kovin helpolla loppumaan.
   Me oltiin joskus muuttamassa uuteen taloon ja joku naapuri oli heti tonkimassa muuttolaatikkoa, kun ne oli hetken yksinään aulassa. Sanoi vaan, että siihen joskus jätetään tavaroita, joita saa ottaa. Kyllä siinä joskus myöhemmin olikin jotain lehtiä otettavaksi, mutta ei kyllä koskaan laatikkokaupalla tavaraa.
   Muuttaminen menee hieman hankalaksi, jos naapurit tekee löytöjä hetkeksikään yksin jätetyistä tavaroista.

   Lainaa

  19. It's a deal 29.9.2022 10:14
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Viimeinen kysymys on helppo. Mari on unohtanut teeskennellä kastelevansa tuota kasvia.

   Lainaa

  20. Aineeton karpalo 29.9.2022 11:08
   Tulos: -27 (61 ääntä)
   Olenkohan mä varastellut ihmisten omaisuutta paljonkin vahingossa, kun mun ensimmäinen ajatus Eijan kertomasta oli, että joku on jättänyt hyllyn rappukäytävän alakertaan vapaasti otettavaksi. Enkä kokenut tarvetta saada tarkempaa selvitystä sille. Ainakin niissä taloissa, missä mä olen elämäni varrella asunut, tällainen on ollut ihan normi käytäntöä. Ja olen omaakin omaisuuttani pistänyt eteenpäin samalla tavalla.

   Lainaa

  21. Tulos: +47 (61 ääntä)
   Pehmeä jänis: Haloo? Miten kellekkään voi tulla edes mieleen alkaa syyttämään jotakuta vierasta ihmistä varkaaksi tuollaisen lausahduksen takia? Kyseinen ihminen kertoo viherkasveistaan jossain viherkasviryhmässä. Vai onko sullakin tapana syytellä ihmisiä rikollisiksi?Joku voisi sanoa vaikka käyvänsä kaupassa nappaamassa kahvipaketin [...]
   Ero on siinä, että kaupassa esillä olevat tavarat on tarkoitettu myyntiin lukuunottamatta joitakin harvoja poikkeuksia, kuten ostoskoreja. Jos kertoisin napanneeni kaupasta ostoskorin, minut huonosti tunteva kuulija varmasti käsittäisi väärin, ellen selittäisi, että ostin myynnissä olleen pienen sangallisen korin, jossa herkät ostokset ovat kotimatkalla paremmin turvassa rytistymiseltä ja kaatumiselta kuin kassiin sullottuina. Rappukäytävästä bongatut tavarat ovat tässä mielessä kaupasta napatun ostoskorin kaltaisia, eivät kahvipaketin.

   Lainaa

  22. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Mitenköhän Reetta selviää syksystä?

   Lainaa

  23. Alennettu vadelma 29.9.2022 11:41
   Tulos: +85 (93 ääntä)
   Aineeton karpalo: Olenkohan mä varastellut ihmisten omaisuutta paljonkin vahingossa, kun mun ensimmäinen ajatus Eijan kertomasta oli, että joku on jättänyt hyllyn rappukäytävän alakertaan vapaasti otettavaksi. Enkä kokenut tarvetta saada tarkempaa selvitystä sille. Ainakin niissä taloissa, missä mä olen elämäni [...]
   Mutta rappukäytävään ei saisi jättää yhtään mitään ylimääräistä tavaraa, ei annettavaksi, säilytettäväksi, ei koristeeksi tai muustakaan syystä. Tällainen käytäntö sotii paloturvallisuusmääräyksiä vastaan. Tuhopolttajahan ei montaa minuuttia tarvitse tulipalon sytyttämiseen ja kaikki rompe poistumisteillä, joita rappukäytävät ovat, vaarantaa poistumisturvallisuuden.

   Lainaa

  24. Kelvoton ananas 29.9.2022 12:12
   Tulos: +51 (51 ääntä)
   Kaksipitkä muovipussi: Kärsimällä. Tunnen erään Eijan, joka on selvinnyt jo seitsemänkymmenen ikään vanhoja traumoja, kaltoinkohteluja, pahasti sanomisia ja mulkoiluja muistelemalla. Hänellä on vihkoja, joihin hän kirjoittaa muistiin mitä ihmiset ovat hänelle sanoneet. Vähän niin kuin päiväkirjoja, jotka koostuvat [...]
   Siis apua, törmäsinkö feissarimokien kommenteissa siihen samaan Eijaan, johon olen itsekin joutunut laittamaan välit poikki? Hän tosin on pari vuotta vaille 70v, että jos sinun Eijasi on jo yli, niin sitten ei ole sama henkilö.

   Lainaa

  25. Pehmeä jänis 29.9.2022 12:33
   Tulos: -66 (70 ääntä)
   Tane: Ero on siinä, että kaupassa esillä olevat tavarat on tarkoitettu myyntiin lukuunottamatta joitakin harvoja poikkeuksia, kuten ostoskoreja. Jos kertoisin napanneeni kaupasta ostoskorin, minut huonosti tunteva kuulija varmasti käsittäisi väärin, ellen selittäisi, että ostin myynnissä olleen pienen [...]
   Niin paitsi että ostoskori on kaupan omaisuutta eikä ole koskaan otettavissa mukaan kaupasta. Ei niitä voi verrata keskenään.

   Lainaa

  26. Tulos: +66 (66 ääntä)
   "kuvan dino ei tietääkseni liity asiaan" Eipä! Sehän nauraa ihan kippurassa!

   Lainaa

  27. Kuitti lehmä 29.9.2022 13:31
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Reetta, kuvista pääsee ohi ihan vain rullaamalla niistä ohi. Siltä osin Facebookin käyttöliittymä on varsin intuitiivinen.

   Lainaa

  28. Moraaliton näätä 29.9.2022 14:05
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Mitä meille ihmisille pienenä tehdään väärin, että niin moni on kovin herkkänahkainen? Siis että Eija olis voinut vaan vähän kauraa itselleen ja todeta, että saipas hänen tekstistään väärän käsityksen, ja asia olisi ollut sillä taputeltu. Ja kaikilla vähän ehkä hauskaa.

   Lainaa

  29. Pehmeä jänis 29.9.2022 14:05
   Tulos: -17 (23 ääntä)
   Tein huomio postauksen Mutta älkää nyt hyvänen aika mun postaukseen mitää tulke keulimaan kyllä minä tiedän miten upee ja virheetöb olen

   Lainaa

  30. Tulos: +22 (60 ääntä)
   Tuon hyllypostauksen kommentteihin tulvi haukkumisviestejä siitä miten postaaja on hyllyn varastanut ja häntä syytettiin varkaaksi, ennen kuin hän ehti kertaakaan kommentoida itse, että ihan luvallisesti sai hyllyn rappukäytävästä. On totta, että hänen olisi kannattanut heti aloitukseen laittaa "naapuri antoi minulle hyllyn" että oltaisiin vältytty väärinkäsityksiltä, mutta en ylipäätään ymmärrä tätä ihmisten räkyttämispakkoa. Jos näkee, että joku on jo asiaa kommenteissa ihmetellyt tai kysynyt, niin miksi ei voi odottaa aloittajan vastausta vaan 62 muunkin ihmisen pitää mennä kommenttikenttään aukomaan päätään samasta asiasta? Ihmisethän eivät nykyisin osaa enää kirjoittaa ymmärrettävästi ja suurin osa hengaa somessa vain saadakseen kommentoida ilkeästi ja näpäyttää, ja loput ymmärtävät kaiken tahallaan väärin, joten tuossakin postauksessa haluttiin ihan tahallaan aukoa päätä ja sättiä aloittajaa. Siitä nousi vielä tuon jälkeenkin hirveä haloo uuden pisrauksen myötä. Aikuisia ihmisiä, ei uskoisi! Ei ihme että lapset kiusaavat toisiaan kun aikuisilta saa niin hyvää esimerkkiä.

   Lainaa

  31. Tulos: +13 (47 ääntä)
   Öm: Eijalla on ilmeisesti jotain tunteiden säätelyyn liittyvää ongelmaa ollut päällä, mutta en kyllä ymmärrä noita muitakaan jankuttamiseen osallistujia. Tuosta oli vielä karsittu monen ryhmäläisen ivat pois. Joku ylempänä mainitsi aikuiskiusaamisen ja tällaisista ketjuista tulee itsellekin mieleen [...]
   Tässä feissarimokaversiossahan oli vain murto-osa julkaisun kommenteista. Päänaukojia oli ihan karsea määrä vaikka yksikin ihmettelijä olisi riittänyt ja muut olisivat vain voineet odotella vastausta siihen. Ei voi syyttää pelkästään Eijaa kun luki niiden kaikkien muiden kirjoittamat kommentit. Tällaisenaan saa kuvan, että Eija on suuttunut turhasta, vaikka todellisuudessa hän sai ihan järjettömän määrän p4skaa päälleen isolta määrältä käytöstavattomia ryhmäläisiä. 
   Tuon huonekasviryhmän pitäisi olla mukavatunnelmainen, mutta melkoinen mt-ongelmaisten kaatopaikka on siitäkin ryhmästä jo tullut ja moni aukoo päätään, kommentoi asiattomasti ja haukkuu muita. Ja siellä on tiettyjä kommentoijia joille muut ovat jopa huomauttaneet että tyylisi on aika kärkäs ja ruma, mutta he vain innostuvat siitä. En ymmärrä miksi yp ei poista tuollaisia mätäkasoja ryhmästä. 

   Lainaa

  32. Kaksipitkä muovipussi 29.9.2022 15:56
   Tulos: +27 (33 ääntä)
   Kelvoton ananas: Siis apua, törmäsinkö feissarimokien kommenteissa siihen samaan Eijaan, johon olen itsekin joutunut laittamaan välit poikki? Hän tosin on pari vuotta vaille 70v, että jos sinun Eijasi on jo yli, niin sitten ei ole sama henkilö.
   Tämä Eija asuu Päijät-Hämeessä. Enempää en uskalla kertoa, sillä tämä saattaa kantautua jotain kautta hänen korviinsa. Itse hän ei käytä nettiä joten hän ei tätä täältä lue. Itse asiassa hän vihaa nettiä niin paljon ettei suostu edes käyttämään pankkikortteja maksamiseen vaan käy nostamassa käteistä pankista sisältä. Siinä oli jokin logiikka joka liittyy tietoturvaan, mutta en muista mikä, sillä se oli melko hämärä. Hänellä on monia, varsin erikoisia tapoja, jotka hän on kehittänyt vanhemmalla iällä protestoidakseen nykymaailman menoa vastaan. Ketään ne eivät tosin kiinnosta ja haittaavat lähinnä hänen omaa arkeaan. Mutta se minun täytyy sanoa, että en usko hänen ikinä ottaneen rappukäytävästä mitään omaan kotiinsa kysymättä lupaa.

   Lainaa

  33. Tulos: +35 (47 ääntä)
   Pehmeä jänis: Niin paitsi että ostoskori on kaupan omaisuutta eikä ole koskaan otettavissa mukaan kaupasta. Ei niitä voi verrata keskenään.
   Kuten kirjoitin, minulla on oma ostoskori, jonka ostin kaupasta ihan luvallisesti. Väitätkö, että se kori on kaupan omaisuutta, vaikka maksoin siitä hintalapun mukaisen määrän, ja syytätkö minua varkaaksi, koska vein sen kaupasta kotiin?

   Lainaa

  34. Sikeä käärme 29.9.2022 17:31
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Aineeton karpalo: Olenkohan mä varastellut ihmisten omaisuutta paljonkin vahingossa, kun mun ensimmäinen ajatus Eijan kertomasta oli, että joku on jättänyt hyllyn rappukäytävän alakertaan vapaasti otettavaksi. Enkä kokenut tarvetta saada tarkempaa selvitystä sille. Ainakin niissä taloissa, missä mä olen elämäni [...]
   Yleensä on tapana laittaa lappu saa ottaa, jos tavara on tarkoitettu otettavaksi. Muuten saattaa olla, että joku on tuonut jollekulle joka ei ollut kotona ja jätti rappuun odottamaan.

   Lainaa

  35. Ontto maksamato 29.9.2022 18:07
   Tulos: +25 (39 ääntä)
   Voi olla, että tuota hyllypostauksen kommenttiketjua oli sitten ehditty siivoamaan siinä vaiheessa, kun itse siihen törmäsin, kun ainakaan minä en nähnyt siinä yhtäkään haukkumiskommenttia. Asiallisia ihmettelyitä vain, ja mielestäni ihan aiheestakin monella herännyt epäilys siitä, olisiko hyllyä saanut ottaa vai ei, kun aloitus on muotoiltu noin. Toki tuo viimeinen kommentti nyt on ihan selkeää vittuilua, mutta se olikin ainoa vähänkään asiaton kommentti, johon itse törmäsin. Joka tapauksessa, moni yritti hyvinkin ystävällisesti selittää Eijalle, kuinka aloituksesta helposti saa väärän käsityksen ja miten sitä kannattaisi ehkä muuttaa. Eija kuitenkin vain mesosi heillekin takaisin. Joku myös pyysi kaikkien puolesta anteeksi sitä, että Eijalle tuli paha mieli, mutta hänkin sai vain raivoamista vastaukseksi... Että kyllä tässä ennen kaikkea ap:lta puuttui käytöstavat, sekä kyky itsereflektioon. Tuleehan siitä varmasti herkälle sellainen olo, että joukolla hyökätään kimppuun, kun moni huomauttaa samasta asiasta. Riittäisi, että yksi sanoisi. Mutta kuten täällä joku jo aiemmin kommentoikin, niin ei kovinkaan moni Facessa lue pitkien ketjujen aiempia kommentteja. Ihmiset vain kommentoivat vilpittömästi vailla mitään pahaa ajatusta, mitä heillä ekana tulee mieleen. Ei siitä vielä tarvitsisi uhriutua, etenkään monen kommentin ja vielä kokonaan uuden aloituspostauksen verran. Saatikka olla sitten töykeä vielä niitäkin kohtaan, jotka yrittävät auttaa.

   Lainaa

  36. Kelvoton ananas 29.9.2022 18:14
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Kaksipitkä muovipussi: Tämä Eija asuu Päijät-Hämeessä. Enempää en uskalla kertoa, sillä tämä saattaa kantautua jotain kautta hänen korviinsa. Itse hän ei käytä nettiä joten hän ei tätä täältä lue. Itse asiassa hän vihaa nettiä niin paljon ettei suostu edes käyttämään pankkikortteja maksamiseen vaan käy nostamassa käteistä [...]
   Sitten ei ole sama Eija, asuinpaikka ei täsmää. Muuten kyllä ihan säikähdin kirjoitustasi lukiessa, että milloin minä olen tuollaisen tekstin kirjoittanut! Täsmäsi sanasta sanaan tähän minun tuntemaani Eijaan.
   Hän myös elää ja hengittää sitä, mitä muut ovat sanoneet, tehneet tai jättäneet tekemättä. Jupisee myös siitä, kuinka jonain päivänä paljastaa kaiken ja avaa sanaisen arkkunsa muista ihmisistä - vaikka sitähän hän tekee nytkin 24/7 eli juoruilee ja haukkuu muita. Jäi sairaseläkkeellä jo hyvissä ajoin ja muistaa edelleen kertoa, kuinka oli työpaikkakiusaamisen uhri (olen itsekin todennut kuten sinä sanoit, että olisipa helvettiä olla töissä hänen kanssaan). 
   Oli pakko katkaista välit, vaikka sukulaisuussuhteen takia en ihan täysin eroon pääse. Kun kuulen kuolemastaan, olen helpottunut. Ei tarvitse pelätä, milloin pölähtää kotiini (välien katkomisen jälkeen on onneksi pysynyt toistaiseksi poissa). 

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Toivottavasti Reetta ei oo kasvissyöjä.

   Lainaa

  38. Sutki paarma 29.9.2022 21:06
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Kaksipitkä muovipussi: Tämä Eija asuu Päijät-Hämeessä. Enempää en uskalla kertoa, sillä tämä saattaa kantautua jotain kautta hänen korviinsa. Itse hän ei käytä nettiä joten hän ei tätä täältä lue. Itse asiassa hän vihaa nettiä niin paljon ettei suostu edes käyttämään pankkikortteja maksamiseen vaan käy nostamassa käteistä [...]
   Feissarimokat pääsee vihkoon.

   Lainaa

  39. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Murea kilpikonna: En ymmärrä mikä siinä on niin vaikeaa vaan sanoa "Oho, tuon olisi ehkä voinut selittää paremmin. 🙈 Naapuri oli tosiaan muuttamassa asunnosta ja kysyi, tahtoisinko tuon hyllyn. En siis tosiaankaan varastanut sitä keltään! 😂" Näin kellekään ei tule paha mieli ja jokainen vain nauraisi tuolle hauskalle virheelle.
   Heikko itsetunto saa ihmiset käyttäytymään aggressiivisen puolustautuvasti. Tommonen ihminen on täysin kykenemätön myöntämään omia virheitään, saati nauramaan niille.

   Lainaa

  40. Tulos: +3 (27 ääntä)
   Reetta, se on "minun tekee pahaa", ei "minulla". Kunpa ihmiset edes yrittäisivät pitää huolta kielestä. Lukisitte enemmän kirjoja.

   Lainaa

  41. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Kaksipitkä muovipussi: Kärsimällä. Tunnen erään Eijan, joka on selvinnyt jo seitsemänkymmenen ikään vanhoja traumoja, kaltoinkohteluja, pahasti sanomisia ja mulkoiluja muistelemalla. Hänellä on vihkoja, joihin hän kirjoittaa muistiin mitä ihmiset ovat hänelle sanoneet. Vähän niin kuin päiväkirjoja, jotka koostuvat [...]
   Kuulostaa melkein mun äidiltä, noita vihkoja lukuunottamatta. Tai mistä minä tiedän.

   Lainaa

  42. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Kaksipitkä muovipussi: Kärsimällä. Tunnen erään Eijan, joka on selvinnyt jo seitsemänkymmenen ikään vanhoja traumoja, kaltoinkohteluja, pahasti sanomisia ja mulkoiluja muistelemalla. Hänellä on vihkoja, joihin hän kirjoittaa muistiin mitä ihmiset ovat hänelle sanoneet. Vähän niin kuin päiväkirjoja, jotka koostuvat [...]
   Hyvä kirjoitus. Hyvin kuvailit tämän tietyn ihmistyypin, jota Suomen maasta löytyy yllättävän paljon. Joko tällaisena raskaana versiona tai sitten vähän lievempinä tapauksina. Oma äitinikin on näitä, ehkä vähän lievempänä. Onneksi hän osasi päästää jo irti tuosta uhrin roolistaan pikkuhiljaa, kun seitenkymppinen lähestyi, mutta paljon se vaati työtä.

   Lainaa

  43. Tulos: +30 (38 ääntä)
   Aineeton karpalo: Olenkohan mä varastellut ihmisten omaisuutta paljonkin vahingossa, kun mun ensimmäinen ajatus Eijan kertomasta oli, että joku on jättänyt hyllyn rappukäytävän alakertaan vapaasti otettavaksi. Enkä kokenut tarvetta saada tarkempaa selvitystä sille. Ainakin niissä taloissa, missä mä olen elämäni [...]
   Silloin tavaraan kiinnitetään lappu "saa ottaa".
   Mitään muuta ei omin lupineen viedä. Se on varastamista.

   Lainaa

  44. Tulos: -12 (26 ääntä)
   Irvikisu: Reetta, se on "minun tekee pahaa", ei "minulla". Kunpa ihmiset edes yrittäisivät pitää huolta kielestä. Lukisitte enemmän kirjoja.
   Lukisit itse, niin tietäisit, että tällaiset vaihtelevat murrealueen ja aikakaudenkin mukaan, ja on totaalisen turhaa hirttäytyä kiinni yhteen muotoon vain siksi, että se on se standardi Hesarissa tällä hetkellä.

   Lainaa

  45. Nätti ananas 30.9.2022 6:44
   Tulos: -33 (37 ääntä)
   Irvikisu: Silloin tavaraan kiinnitetään lappu "saa ottaa".Mitään muuta ei omin lupineen viedä. Se on varastamista.
   Missäs tämä laputuskäytäntö määritellään? Ai ei missään? Ei niin. Etkä sitä määrittele sinäkään.

   Lainaa

  46. Soinnikas herne 30.9.2022 15:10
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Tanakka alpakka: Reetan ei kannata ottaa koskaan lemmikkiä jos noin paha mieli tulee kukan kuolemasta. Huolehtii tai ei niin ennemmin tai myöhemmin tulee game over. Ellei sitten istuta tammea tai ota kilpparia lemmikiksi.
   Tammen kuolema sentään on jo melko surullista.

   Lainaa

  47. Tulos: +10 (18 ääntä)
   Pehmeä jänis: Niin paitsi että ostoskori on kaupan omaisuutta eikä ole koskaan otettavissa mukaan kaupasta. Ei niitä voi verrata keskenään.
   Epäiltiin luetunymmärtämistäsi aiemmin mutta minä alan epäillä myös ymmärrystäsi. Jos asiat eivät aukea vaikka ne avataan niin anna suosiolla olla. Ei se ole sinun vikasi jos et ymmärrä mutta älä myöskään ajattele että kaikki ovat vittumaisia sen takia että vääntävät sinulle rautalangasta asioita. He saattavat yrittää vain auttaa. Se että useammat kommentoivat tietyllä tapaa tarkoittaa usein että he ovat asiassa oikeassa eikä sitä että porukalla kiusaisivat. Voi se olla toisinkin mutta ei ainakaan tässä mokassa. Se oli itselläkin ensimmäinen ajatus että nyt on joku ottanut erheessä toisen omaisuutta. Oletkohan itse kyseinen henkilö koska ajatusmaailmasi ja se että et ymmärrä kun muut selittävät osuvat turhankin hyvin kohdilleen? Oli miten oli mutta kannattaa koittaa miettiä kirjoitustani eikä vain suuttua tuosta ensimmäisestä lauseesta niin kuin luultavasti teet. Tarkoitus ei kuitenkaan ole vittuilla vaan auttaa ymmärtämään että asiat eivät ole aina sitä miten ne itse näkee ja kokee.

   Lainaa

  48. Punahilkka tohtori 30.9.2022 20:20
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Alennettu vadelma: Olisiko nyt ollut kauhean vaikeaa sanoa "sain naapurilta tämän hyllyn" ja välttyä väärinkäsityksiltä? Ilmeisesti olisi.
   On se sillon vaikeeta, kun ei tullu alunperin mieleen että joutuu keksimään asiasta myöhemmin hätävalheen.

   Lainaa

  49. Punahilkka tohtori 30.9.2022 20:26
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Laura: "kuvan dino ei tietääkseni liity asiaan" Eipä! Sehän nauraa ihan kippurassa!
   Samaa katoin, näkeehän sen dinon naamasta, että todellakin liittyy asiaan.

   Lainaa

  50. Uneton meduusa 30.9.2022 22:53
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Nätti ananas: Missäs tämä laputuskäytäntö määritellään? Ai ei missään? Ei niin. Etkä sitä määrittele sinäkään.
   Oliskohan ihan tervettä järkeä?
   Ja myös melko yleinen tapa. Toki rappukäytävässä ei saa säilyttää mitään, joten tuollaiset ovat aina lyhytaikaisia ratkaisuja.

   Lainaa

  51. Keskisuuri puhveli 1.10.2022 5:10
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Alennettu vadelma: Olisiko nyt ollut kauhean vaikeaa sanoa "sain naapurilta tämän hyllyn" ja välttyä väärinkäsityksiltä? Ilmeisesti olisi.
   Aineeton karpalo: Olenkohan mä varastellut ihmisten omaisuutta paljonkin vahingossa, kun mun ensimmäinen ajatus Eijan kertomasta oli, että joku on jättänyt hyllyn rappukäytävän alakertaan vapaasti otettavaksi. Enkä kokenut tarvetta saada tarkempaa selvitystä sille. Ainakin niissä taloissa, missä mä olen elämäni [...]
   Normi käytäntö on, että käytävään ei saa jättää edes lastenvaunuja, koska paloturvallisuus sen kieltää ja siellä käytävässä ei säilytetä mitään jaettavia tuotteita. Muutto siis on melko varmasti päällä jos hetken huonekaluja lojuu käytävässä.

   Lainaa

  52. Itseasiassa 1.10.2022 9:42
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   Valmistunut hauki: Jos muistan oikein niin Eija teki tuon jälkeen toisen aloituksen jossa ihmetteli ihmisten reaktioita 😅
   Nää on ärsyttäviä kosja yleensä alkuperäinen keskustelu on jo poistettu ja uudessa ei avata, mitä siinä ekassa oli edes tapahtunut. Joskus kun joku on saanut ihan oikeita ohjeita esim. ettei oikeasti tuhoa jotain tai tee jotain laittomuuksia ja alkuperäinen kirjoittaja loukkaantuu niistä. Toive siis kaikille YP:lle, kieltäkää nämä ulinsketjut, varsinkin jos alkuperäinen on poistettu!

   Lainaa

  53. Itseasiassa 1.10.2022 10:21
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Aineeton karpalo: Olenkohan mä varastellut ihmisten omaisuutta paljonkin vahingossa, kun mun ensimmäinen ajatus Eijan kertomasta oli, että joku on jättänyt hyllyn rappukäytävän alakertaan vapaasti otettavaksi. Enkä kokenut tarvetta saada tarkempaa selvitystä sille. Ainakin niissä taloissa, missä mä olen elämäni [...]
   Mä ajattelin myös, että talossa on tapana jättää johonkin tavaroita muiden otettavaksi. Pidin tällaista hyvänä ideana, kunnes meillä talossa joku päätti itse aloittaa tällaisen käytännön. Kellariin ilmestyi jotain tavaraa, oikein lapun kanssa. Lopputulos oli kasa rikkinäisiä huonekaluja, likaisia patjoja ja muuta käyttökelvotonta tavaraa. Lopulta sinne kasan keskelle oli eksynyt joku koditon nistikin nukkumaan. Taloyhtiö sai koko tuon palokuormakasan roudata jätelavalle ja laittaa ukaasit asukkaille, jos tavaraa alkaa ilmestyä uudelleen. Surullista ettei tuo toiminut, koska ihmiset eivät erottanneet jätettä käyttökelpoisesta tavarasta.

   Lainaa

  54. Nuutunut kivi 1.10.2022 11:31
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Onko Johannan postaamassa kuvassa auringonkukan varsi? Väitän että on joku muu rehu.

   Lainaa

  55. Nuutunut kivi 1.10.2022 11:33
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Eijan aloituksen luin aluksi 'löysin hylättynä rappu käytävästä' ja luulin tarkoittavan lattialla olevaa peikonlehteä. Ihmettein kuinka se toi lisää tilaa kasveille.

   Lainaa

  56. Nuutunut kivi 1.10.2022 11:35
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Marille vertaistukea. https://wumo.com/wumo/2022/09/07

   Lainaa

  57. Lupsakka joutsen 2.10.2022 3:00
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Ullapulla: Tuon hyllypostauksen kommentteihin tulvi haukkumisviestejä siitä miten postaaja on hyllyn varastanut ja häntä syytettiin varkaaksi, ennen kuin hän ehti kertaakaan kommentoida itse, että ihan luvallisesti sai hyllyn rappukäytävästä. On totta, että hänen olisi kannattanut heti aloitukseen laittaa [...]
   Tulihan sieltä se vanha kunnon klisee taas kerran 🤣 tuo loppukaneetti🤦🏻‍♀️

   Lainaa

  58. Inhottava leijona 2.10.2022 12:01
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ei kyllä tullut itsellä mieleenkään, että hylly olisi varastettu rappukäytävästä. Eija olisi kyllä voinut vain vastata ekaan viestiin jotain tyyliin "mitäpä lottoot" ja antaa aikuiskiusaajien olla 😅
   Tuo nimenomaan kuulostaa siltä, että olisi vain napannut hyllyn mukaan.

   Lainaa

  59. Turpea seuraeläin 3.10.2022 16:19
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Olenko ainoa joka pohtii miten Eija on mahtanut sijoittaa hyllyn? Onko hänellä oviaukon vieressä kurkistusikkuna tms jonka eteen hylly on sijoitettu? Tyylikäs!

   Lainaa

  60. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Ammattiväärinymmärtäjät taas Eijaa kiusaamassa. Järki menee noiden kanssa :(

   Lainaa

  61. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Valmistunut hauki: Jos muistan oikein niin Eija teki tuon jälkeen toisen aloituksen jossa ihmetteli ihmisten reaktioita 😅
   No ei ihme. Sen verran omituisia kommentteja porukalla. "Varastitko hyllyn!?!" Tuleeko tuollainen mieleen edes kenelläkään muulle, paitsi niille, jotka ovat pohtineet hyllyjen varastamista?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: dinosaurus, huonekasvit, hylly, kasvit, kuva, muuttaa, muutto, pahoinvointi, porraskäytävä, rappu