Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 589

Yksinkertainen ratkaisu energiakriisiin.
Sekalaisia, osa 589

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mukava maksamakkara 22.9.2022 0:17
   Tulos: +235 (359 ääntä)
   Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.

   Lainaa

  2. Urbaani fretti 22.9.2022 0:31
   Tulos: +173 (181 ääntä)
   Aila voisi kokeilla laittaa kolikkonsa virtsanäytepurkkiin.

   Lainaa

  3. Syömätön susi 22.9.2022 0:40
   Tulos: +116 (120 ääntä)
   Henna on tainnut mennä jo hävittämään koko laatikon.

   Lainaa

  4. Kykenemätön peura 22.9.2022 1:03
   Tulos: +272 (280 ääntä)
   Henna on kyllä ihan oikeassa, että joskus yksinkertaisin ratkaisu on paras. Tosin tässä tilanteessa lienee yksinkertaisempaa sammuttaa turhat sähkölaitteet kuin odottaa jatkojohtojen luovan sähköä. Viimeinen oli jo valmiiksi hauska ja sitten Aila tuli viemään jutun ihan uudelle tasolle.

   Lainaa

  5. Tulos: +240 (244 ääntä)
   Oulussa on Oskarin kellari -niminen ravintola, joka sijaitsee rakennuksen yläkerrassa. Aiemmin ravintola oli tosiaan kellarissa, mutta muuton jälkeen nimi pidettiin ennallaan. Tuntuu aina hieman absurdilta kävellä portaat ylös, jotta pääsee kellariin.

   Lainaa

  6. Tulos: +184 (224 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   No jos se myös itkee valtoimenaan ja on verinen, niin toivottavasti ainakin tulevaisuudessa reagoit

   Lainaa

  7. Tornipöllö 22.9.2022 1:10
   Tulos: +172 (176 ääntä)
   1. Hanki käsin veivattava generaattori. 2. Liitä generaattoriin parituhatta jatkojohtoa. 3. Nauri äärettömästä ilmaisesta sähköstä.

   Lainaa

  8. Ponneton meduusa 22.9.2022 2:24
   Tulos: -53 (95 ääntä)
   Henna: Oulussa on Oskarin kellari -niminen ravintola, joka sijaitsee rakennuksen yläkerrassa. Aiemmin ravintola oli tosiaan kellarissa, mutta muuton jälkeen nimi pidettiin ennallaan. Tuntuu aina hieman absurdilta kävellä portaat ylös, jotta pääsee kellariin.
   Tuohan se oiski hauska jos ois vaihtanu nimensä "Oskarin kakkoseksi" :D

   Lainaa

  9. jukkapalmu 22.9.2022 3:34
   Tulos: -63 (77 ääntä)
   Mun mummi sano aikanaan meille kun oltiin pieniä että jos irvistää ja tuuli kääntyy niin naama jää siihen asentoon. En tosin oo kyselly sen paikkaansapitävyyttä missään. Teemun piti varmaan laittaa toi itku sinne "Ajetaan itkevän lapsen ohi"- ryhmään. Tuli heti sellanen "Älä meille kitise"- vastustus tuosta.

   Lainaa

  10. Heikko konna 22.9.2022 5:22
   Tulos: +77 (83 ääntä)
   Pitkästä aikaa nauroin. Piti vain jaksaa lukea tarpeeksi pitkälle. Kiitos Aila ❤️

   Lainaa

  11. Karkea albatrossi 22.9.2022 5:36
   Tulos: +126 (138 ääntä)
   Ehdin jo aatella, että tässähän on aika perushauska virtsanäytekeskustelu, mutta Aila toimi yllättävänä juonenkäänteenä ja vei jutun ns. nextille levelille. 😁

   Lainaa

  12. Veneetön pomelo 22.9.2022 5:49
   Tulos: +129 (145 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Mikä reagoin aina. Ainakin sen verran, että hidastan ja yritän tulkita tilanteen. Teemun lapsen tapuksessa olisin varmasti pysähtynyt, kun naamasta tulee verta. Olen lapsen kaatunut pyörällä kaupungilla ja mennyt veren takia paniikkiin. Vieläkin olen kiitollinen naiselle joka pysähtyi, auttoi kotiin ja onnistui saamaan isän töistä kiinni vaikka ei ollut kännyköitä.

   Lainaa

  13. Verkkaisa makkara 22.9.2022 5:50
   Tulos: +103 (115 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Jep, autolla se on hieman eri asia kuin esim kävellen ohi. Itsekin kävellessä on kaksi kertaa tullut vastaan lapsi, joka on ollut pyörällä liikenteessä, ajanut mustan jään yli ja kaatunut. Siinä kohtaa on helppo huikkaista, että tarvitseeko tämä apua. Autolla ei paljoa pysähdytä tiellä kysymään, onko kaikki ok.

   Lainaa

  14. Syötävä pesusieni 22.9.2022 6:27
   Tulos: +243 (253 ääntä)
   Veneetön pomelo: Mikä reagoin aina. Ainakin sen verran, että hidastan ja yritän tulkita tilanteen. Teemun lapsen tapuksessa olisin varmasti pysähtynyt, kun naamasta tulee verta. Olen lapsen kaatunut pyörällä kaupungilla ja mennyt veren takia paniikkiin. Vieläkin olen kiitollinen naiselle joka pysähtyi, auttoi kotiin [...]
   Minä kerran näin lapsen naama verisenä parkumassa pyörätiellä. Menin siihen auttamaan ja vähän pyyhin verta nenäliinaan ja rauhoittelin lasta kertomalla, että haava oli erittäin pieni. Lapsi vähän rauhottui ja kertoi, ettå on jo soittanut äidille. Jäin odottamaan lapsen kanssa ja jatkoin vähän veren pyyhkimistä ym. No äiti tuli autolla paikalle, kauhen vihaisen näköisenä, ei sanonut mitään, eikä edes vilkaissut minuun, nosti vaan lapsen takapenkille ja pyörän takaluukkuun ja kaasu pohjassa lähti pois.
   En minä kiitosten takia siihen pysähtynytkään, mutta kyllä tuollaisesta kiittämättömyydestä tuli vähän paha mieli.
   Pyshtyisin silti uudelleenkin.

   Lainaa

  15. Häikäilemätön myyrä 22.9.2022 6:37
   Tulos: +48 (56 ääntä)
   Entisessä asuinpaikassani kellari ainakin näytti olevan välillä maan päällä ja välillä alla, ihan sen mukaan kummasta suunnasta taloa lähestyi.

   Lainaa

  16. Kelloton kissa 22.9.2022 6:40
   Tulos: -244 (262 ääntä)
   Syötävä pesusieni: Minä kerran näin lapsen naama verisenä parkumassa pyörätiellä. Menin siihen auttamaan ja vähän pyyhin verta nenäliinaan ja rauhoittelin lasta kertomalla, että haava oli erittäin pieni. Lapsi vähän rauhottui ja kertoi, ettå on jo soittanut äidille. Jäin odottamaan lapsen kanssa ja jatkoin vähän veren [...]
   Ja koko bussillinen ihmisiä taputti sinulle.

   Lainaa

  17. Luiseva mehiläinen 22.9.2022 7:09
   Tulos: +254 (266 ääntä)
   Kelloton kissa: Ja koko bussillinen ihmisiä taputti sinulle.
   Miksi loukkaantuneen lapsen auttaminen kuulostaa mielestäsi niin absurdilta, että on pakko olla keksitty juttu?

   Lainaa

  18. Mustanpuhuva lihapiirakka 22.9.2022 7:40
   Tulos: -169 (191 ääntä)
   Veneetön pomelo: Mikä reagoin aina. Ainakin sen verran, että hidastan ja yritän tulkita tilanteen. Teemun lapsen tapuksessa olisin varmasti pysähtynyt, kun naamasta tulee verta. Olen lapsen kaatunut pyörällä kaupungilla ja mennyt veren takia paniikkiin. Vieläkin olen kiitollinen naiselle joka pysähtyi, auttoi kotiin [...]
   Muksuista vois myös opettaa omatoimisia sen sijaan et jättää kaitsemisen ulkopuolisten vastuulle mut ok.

   Lainaa

  19. Peruuttamaton riikinkukko 22.9.2022 7:56
   Tulos: +184 (206 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Muksuista vois myös opettaa omatoimisia sen sijaan et jättää kaitsemisen ulkopuolisten vastuulle mut ok.
   Näin on! Kyllä minun lapsuudessani kallomurtumatkin hoidettiin ihan itse, vähäisemmistä raajojen katkeamisista puhumattakaan! Ja niitähän tuli, kun ei edes pyöräilykypäriä käytetty. /s

   Lainaa

  20. Puikea ankka 22.9.2022 8:01
   Tulos: +178 (186 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Muksuista vois myös opettaa omatoimisia sen sijaan et jättää kaitsemisen ulkopuolisten vastuulle mut ok.
   No eikö se muksu ollut jo omatoimisesti soittanut äitilleen, että kävi onnettomuus ja naamasta tulee verta. Mitä muuta muksun kuuluisi tehdä? Taikoa tyhjästä laastari tai tikit ja jatkaa matkaa, kuten sinä kuvittelet tehneesi nuorena vaikka oikeasti itkit ojan penkalla ihan samalla tavalla.

   Lainaa

  21. Tulos: +95 (99 ääntä)
   Urbaani fretti: Aila voisi kokeilla laittaa kolikkonsa virtsanäytepurkkiin.
   Mitähän mieltä näytteenottajat ois tipistä purkissa? 🙊

   Lainaa

  22. Orpo manaatti 22.9.2022 8:27
   Tulos: -79 (105 ääntä)
   Ponneton meduusa: Tuohan se oiski hauska jos ois vaihtanu nimensä "Oskarin kakkoseksi" :D
   Vai olisiko oikea termi Oskarin transullakko?

   Lainaa

  23. Kärpässieni 22.9.2022 8:56
   Tulos: +157 (163 ääntä)
   Syötävä pesusieni: Minä kerran näin lapsen naama verisenä parkumassa pyörätiellä. Menin siihen auttamaan ja vähän pyyhin verta nenäliinaan ja rauhoittelin lasta kertomalla, että haava oli erittäin pieni. Lapsi vähän rauhottui ja kertoi, ettå on jo soittanut äidille. Jäin odottamaan lapsen kanssa ja jatkoin vähän veren [...]
   Ehkä kurjinta ikinä lapselle, jos äiti on sille vihainen siitä että kaatui ☹️

   Lainaa

  24. Kärpässieni 22.9.2022 8:57
   Tulos: +54 (60 ääntä)
   Mitä vittua Pentti? 🤦‍♀️

   Lainaa

  25. Sisäänlämpiävä järvisieni 22.9.2022 9:12
   Tulos: -67 (113 ääntä)
   Vai virtsanäytteeseen 4 purkkia täyteen. Antaako ne kassillisen nitä mukaan, kun yleensä annetaan yksi? Tosi hauskoja nämä keksityt jutut...

   Lainaa

  26. Kilokalori 22.9.2022 9:31
   Tulos: +74 (82 ääntä)
   Periaatteessa Henna on oikeassa. Laittamalla oikein monta jatkojohtoa peräkkäin, se kyllä auttaa talon lämmityksessä, kun johdot alkavat lopulta kuumeta. Tosin lopputulos voi olla 800 astetta enemmän kuin asumisterveysasetuksessa suositeltu asunnon sisälämpötila.

   Lainaa

  27. Kilokalori 22.9.2022 9:35
   Tulos: -10 (76 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Vai virtsanäytteeseen 4 purkkia täyteen. Antaako ne kassillisen nitä mukaan, kun yleensä annetaan yksi? Tosi hauskoja nämä keksityt jutut...
   Eikä sitä nimeäkään tai hetua siihen itse kirjoiteta, vaan tarvittavaan määrään purkkeja etukäteen tulostetaan viivakoodi-tarra, jolla näyte kulkee systeemin läpi. Muutenhan kuka tahansa voisi käydä antamassa kaverin näytteen.
   Tai sitten tarina on tosi vanha ja jostain pikkukylän terkkarilta.

   Lainaa

  28. Tulos: +124 (136 ääntä)
   Kilokalori: Eikä sitä nimeäkään tai hetua siihen itse kirjoiteta, vaan tarvittavaan määrään purkkeja etukäteen tulostetaan viivakoodi-tarra, jolla näyte kulkee systeemin läpi. Muutenhan kuka tahansa voisi käydä antamassa kaverin näytteen. Tai sitten tarina on tosi vanha ja jostain pikkukylän terkkarilta.
   Raskaana ollessa joka neuvolakäynnillä annetaan pissanäyte siellä neuvolan vessassa, jonka terkkari/lääkäri katsoo pikatestillä lähes saman tien (seurataan esim. raskausmyrkytyksen oireita). Siihen purkkiin tai lappuun kirjoitetaan vain oma nimi siltä varalta, että neuvolassa on samaan aikaan muitakin raskaanaolevia, ettei heidän näytteet mene sekaisin.
   Eli eri asia kuin labraan toimitettava virtsanäyte.

   Lainaa

  29. Tulos: +105 (111 ääntä)
   Hennalla on vähän sama logiikka kuin mun kaverilla. Kaveri opetti mulle parikymppisenä että kannattaa lantrata viini samalla määrällä vettä. Saat kaksinkertaisen määrän viiniä ja kaikenlisäksi paremman makuista (joo ei sillä vissiin makuaistikaan ihan paras mahdollinen ollut). Kysyin eikö haittaa että on sitten puolet laimeampaa. EIHÄN SE ALKOHOLI SIITÄ MIHINKÄÄN KATOA, sama määrähän siinä on. On kyllä, mutta prosentit tippuu puolella. Ei kuulemma tipu vaan pysyy samana. Että ens kerralla kun lähettä ryyppäämään, niin lantratkaa valmiiks viinat vedellä niin saatte litratolkulla samanvahvuista viinaa eikä lopu heti kesken! Käytännössä keskioluttölkkiäkin voi jatkaa loputtomiin.

   Lainaa

  30. Tulos: +36 (54 ääntä)
   Kilokalori: Eikä sitä nimeäkään tai hetua siihen itse kirjoiteta, vaan tarvittavaan määrään purkkeja etukäteen tulostetaan viivakoodi-tarra, jolla näyte kulkee systeemin läpi. Muutenhan kuka tahansa voisi käydä antamassa kaverin näytteen. Tai sitten tarina on tosi vanha ja jostain pikkukylän terkkarilta.
   Kyllä minä olen itse nimeni raapustellut aina raskausajan virtsaseulassa, kun ei niistä huumejäämiä tutkita vaan verensokeri ja joku muu arvo, niin ei liene tarvetta huijata. Ja purkit on vessassa, josta ne otetaan itse. Korona-aikaan sai itse jopa testata tuotoksensa sellaisilla näyteliuskoilla :D ja tämä siis tampereella ja eräässä sen kehyskunnassa, eli ei nyt niitä pienimpiä paikkakuntia.
   Sen sijaan tuohon mieslääkäriin en usko jos tämä ei ole jostain ajalta joilloin lääkäriäkin enemmän. Koska omissa raskauksissa en kyllä juuri muista lääkäriä neuvolakäynneillä nähneeni, olisko kaksi kertaa tehty joku perustarkastus ja ne ei ainakaan minulla ole ollut ekassa neuvolassa. terkka sen virtsanäytteen muutenkin joka käynnillä tarkistaa. Paitsi korona-aikana siis.

   Lainaa

  31. Kovakoodattu lehmä 22.9.2022 10:09
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Mutta jos jatkojohto tuplaa sähkön määrän, niin eikö kannattaisi tyytyä "normaaliin" määrään ja jättää se jatkojohto kytkemättä seinään, koska siten saisi ilmaista sähköä rajattomasti? Ei nyt ole Henna ihan loppuun asti miettinyt tätä.

   Lainaa

  32. Kiihkoileva hirvi 22.9.2022 10:38
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Kilokalori: Eikä sitä nimeäkään tai hetua siihen itse kirjoiteta, vaan tarvittavaan määrään purkkeja etukäteen tulostetaan viivakoodi-tarra, jolla näyte kulkee systeemin läpi. Muutenhan kuka tahansa voisi käydä antamassa kaverin näytteen. Tai sitten tarina on tosi vanha ja jostain pikkukylän terkkarilta.
   Tk:ssa jos menet labraan, hoitaja tulostaa tiedot liimaa purkkiin ja käyt veskissä lopuksi ja laitat purkin luukulle, josta labra sen ottaa. 
   Äitiysneuvolassa käyt vessassa ennen tarkastusta, siellä vessassa on purkkeja, joista otat yhden ja kirjoitat tiedot ja lasket purkkiin pissaa hiukan. Eli täysin mahdollista on, jos hiukan on kokematon ja jännittää niin, ettei hoksaa ajatella asiaa, että pissaa koko lastin purkkiin. On sitä nähty kummempaakin. 

   Lainaa

  33. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Vai virtsanäytteeseen 4 purkkia täyteen. Antaako ne kassillisen nitä mukaan, kun yleensä annetaan yksi? Tosi hauskoja nämä keksityt jutut...
   Joskus niitä purkkeja on siellä vessassa. Sieltä otetaan ja pissataan purkkiin ja nimi kylkeen (itse taisin kyl yleensä viedä purkin terkkarille). Perus raskausaeurantaa, valkuaisia kai lähinnä jollain näytetikulla. Se purkki on ollut sellainen viikipurkin muotoinen ja kanneton. 
   Mielestäni oon pissinyt vastaavaan jossain päivystyksessä myös kun on testattu VTI. 
   Laajempi labraan menevä testi on tosiaan eri asia.

   Lainaa

  34. Musta kiivi 22.9.2022 10:49
   Tulos: +94 (100 ääntä)
   Mahtavia nämä pentit jotka kaivavat työnantajan nimen esiin ja mailaavat sille. "TEPPO SANOI KIROSANANA INTERNETISSÄ". Sais salama iskeä tällasiin torspoihin.

   Lainaa

  35. Tulos: +25 (39 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Mietin samaa, ainakaan tuossa päätiellä kun on 80km/h ja pyörätie ison ojan takana tietä myötäillein, koska siellä on koko ajan koulun jälkeen kakaroita istumassa hyvällä säällä, yksin ja kavereitten kanssa pyörineen ja ilman.

   Lainaa

  36. It's a deal 22.9.2022 11:13
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kovakoodattu lehmä: Mutta jos jatkojohto tuplaa sähkön määrän, niin eikö kannattaisi tyytyä "normaaliin" määrään ja jättää se jatkojohto kytkemättä seinään, koska siten saisi ilmaista sähköä rajattomasti? Ei nyt ole Henna ihan loppuun asti miettinyt tätä.
   Loppuun asti miettimällä olisi tyhjentänyt kaupat jatkojohdoista ja elänyt naapureilta saatavilla tuotoilla herroiksi.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 22.9.2022 11:26
   Tulos: +82 (86 ääntä)
   Syötävä pesusieni: Minä kerran näin lapsen naama verisenä parkumassa pyörätiellä. Menin siihen auttamaan ja vähän pyyhin verta nenäliinaan ja rauhoittelin lasta kertomalla, että haava oli erittäin pieni. Lapsi vähän rauhottui ja kertoi, ettå on jo soittanut äidille. Jäin odottamaan lapsen kanssa ja jatkoin vähän veren [...]
   Voi olla että lapselle oli tärkeää, kun joku auttoi ja antoi sympatiaa edes sen pienen hetken.

   Lainaa

  38. Itseasiassa 22.9.2022 11:38
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Noi pissanäytepurkit on ihan turkasen pieniä. Mutta vielä pienempi oli, kun jouduin töiden vuoksi käymään huumetestissä (meillä on tapana työhöntulotarkastuksessa). Se purkki vasta pieni oli ja sen lisäksi samassa huoneessa oli labratyöntekijä valvomassa tilannetta. Kysyin jopa onko mahdollista saada isompaa astiaa, jos siirrän siitä näytteet siihen testipurkkiin. Ei sopinut ja siitä pinnistämästäni lirusta puolet meni pönttöön. Näyte ei riittänyt joten jouduin sinne uudestaan. Onneksi jo tokalla kerralla sain riittävän näytteen puhtailla papereilla 👍

   Lainaa

  39. Horjahtava keiju 22.9.2022 12:00
   Tulos: -47 (61 ääntä)
   Jos lääkärimies ei olisi ollut nuori ja komea vaan vanha ja ruma, niin kyllä olisi Marian mielestä ollut ikävä ja ällöttävä kokemus.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 22.9.2022 12:29
   Tulos: +45 (51 ääntä)
   Horjahtava keiju: Jos lääkärimies ei olisi ollut nuori ja komea vaan vanha ja ruma, niin kyllä olisi Marian mielestä ollut ikävä ja ällöttävä kokemus.
   Oon ollut eläkeiän kynnyksellä olevalla miesgynellä. Ei ollut ikävä tai ällö kokemus.

   Lainaa

  41. Jymäkkä vadelma 22.9.2022 12:36
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Yliopiston rehtori varmaan ottaa Pentin palautteen erittäin vakavasti XDXDXD

   Lainaa

  42. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Muksuista vois myös opettaa omatoimisia sen sijaan et jättää kaitsemisen ulkopuolisten vastuulle mut ok.
   Joo, muksujen pitää olla yhtä kovia kuin Chuck Norris ja rakentaa synnyinkotinsa itse, muu on nynnyilyä.

   Lainaa

  43. Sekoitettu bataatti 22.9.2022 12:49
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Mitä vittua, Pentti???

   Lainaa

  44. Mittava sankari 22.9.2022 12:56
   Tulos: +45 (55 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Vai virtsanäytteeseen 4 purkkia täyteen. Antaako ne kassillisen nitä mukaan, kun yleensä annetaan yksi? Tosi hauskoja nämä keksityt jutut...
   Jaa, kyllä minä ainakin äitiysneuvolassa otin purkin ihan sieltä vessasta, joita siellä on iso kasa, kirjoitin nimeni tussilla siihen kylkeen ja laitoin luukusta sisään ja sitten neuvolatäti testasi sen pissan. Nimi laitettiin ihan vain sen takia, että jos ny siellä sattuisi just samalla hetkellä olemaan jonku toisen äitin pissapurkki odottamassa testaajaa. 
    Homman juju tässä lienee se, että raskauden aikana joka kerta siellä neuvolassa tarkastetaan virtsa nopeasti ns. Siihen tarkoitetun liuskan avulla. Ei siis lähetä minnekkään labraan tai mihinkään kauemmas. (Kerran sain tehdä tämän testin ihan itse, koska neuvola täti tiesi, että olen itsekkin hoitaja ja osaan tehdä tämän testin. Otin siitä vain kännykällä kuvan ja hän ehti sillä välin tehdä muita kirjauksia. Helppoa ja mukavaa meille molemmille)
   Että joskus näissä "keksityissä" tarinoissa kyse voi olla ihan vaa siitä, että tilanne ei ole kommentoijalle tuttu ja sitten huudellaan nimimerkin takaa

   Lainaa

  45. Symppis hämähäkki 22.9.2022 13:08
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Vai virtsanäytteeseen 4 purkkia täyteen. Antaako ne kassillisen nitä mukaan, kun yleensä annetaan yksi? Tosi hauskoja nämä keksityt jutut...
     Huvittavaa kun joku tulee huutelemaan keksityistä jutuista, kun mitä ilmeisimmin ei ole käynyt kuin huumeseulassa :). Neuvolassa on ihan normaalia, että niitä purkkeja on tarjolla vessassa -omassani tosin ei tarvinnut siihen purkkiin yrittää raapustella, vaan paperiliuskaan laitettiin nimi, liuska ja purkki pussiin, ja koko hoito labran ikkunalle. Siihen olisi tosiaan voinut kuka tahansa käydä jättämässä kenen tahansa nimen, mutta kun raskauden tilaa tarkasteltiin eikä mitään päihdeseuloja, niin ei kai kellään ole motiivia. 
     
     Lapsesta en tiedä, pysähtyisin, jos se olisi turvallista, jalan pysähtyisin toki. Mutta olenkin vaarattoman näköinen nainen, mieheni varmaan uskaltaisi pysähtyä vain jos omakin muksu olisi mukana, jotkut ihmiset ovat kauhean vainoharhaisia sen suhteen, onko vierailla hyvät aikomukset. 
     Mutta paras oli kyllä tuo yliopiston rehtori. Yliopiston rehtori on yliopistolaisille suunnilleen jumalasta seuraava, tuo on oikeasti yhtä hilpeää, jos olisi Pentti lähettänyt viestiä myös Niinistölle, Mark Zuckerbergille ja Paaville. Ja Teemun kuittaus dekaanin riittävyydestä vielä kirsikka kakun päälle. 

   Lainaa

  46. Impotentti kurkku 22.9.2022 13:43
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Mustanpuhuva lihapiirakka: Muksuista vois myös opettaa omatoimisia sen sijaan et jättää kaitsemisen ulkopuolisten vastuulle mut ok.
   Vuosia sitten ajoin kevarikorttia harjoitusluvalla (kolmion kanssa) ja sammutin vahingossa pyörän risteyksessä ja kaaduin. En jaksanut nostaa pyörää ylös itse ja kukaan autoilija ei tullut auttamaan vaikka tukin liikenteen ja olen ollut pitkään erittäin kiitollinen eräälle pyöräilijälle joka tuli auttamaan ja varmisti että olen kunnossa. Ei ehkä olisi pitänyt kun ilmeisesti tässä on se syy miksi asun kahden kämppiksen kanssa.

   Lainaa

  47. Vastuuton hämähäkki 22.9.2022 13:53
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Pentti on ilmeisesti idiootti. Muuta selitystä tuollaiselle paskalle ei ole.

   Lainaa

  48. Loistelias lokki 22.9.2022 14:07
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Henna: Oulussa on Oskarin kellari -niminen ravintola, joka sijaitsee rakennuksen yläkerrassa. Aiemmin ravintola oli tosiaan kellarissa, mutta muuton jälkeen nimi pidettiin ennallaan. Tuntuu aina hieman absurdilta kävellä portaat ylös, jotta pääsee kellariin.
   Lahdessa on Oskarin piha-niminen kahvila. Onko Oskarin muukin talo ja tontti ripoteltu ympäri Suomea, tietääkö joku? 8D

   Lainaa

  49. Varaton kissa 22.9.2022 14:32
   Tulos: +54 (64 ääntä)
   Alan epäillä että kaikki nämä "keksitty juttu" huutelijat, asiassa kuin asiassa, ovat ihmisiä joilla ei ole kokemusta elämästä. Saati kummallisia kokemuksia, millaset laput lie silmillä. Elämässä sattuu ja tapahtuu. Toki ei kaikkea tarvitse totena uskoa, mutta huvittaa ylenpalttinen epäily näinkin tavanomaisesta tilanteesta kuin neuvolan virtsatesti. Mutta näen mistä erehdys tulee: ei ole kokemusta muusta, ei ole ollut mukana itse tai puolison kanssa että tietäisi.

   Lainaa

  50. Tulos: +70 (74 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Mä aina stressaan sitä et jos satun yksin paikalle tollasessa tilanteessa koska oon niin uuvatti että jäädyn aina täysin ja seison vaan tyhmänä, mutta sattumalta tänään näin ku joku pikkupoika kaatu potkulaudalla (tavallisella, ei sähkö), nousi kuitenki ite ylös ehjän näkösenä ennenku ehin kohdalle ja sit kysyin siltä et sattuko. Totes että ei ja jatkoin matkaa ja olin niin ylpeä itestäni ku uskalsin avata suuni enkä ollu vaan se ohikulkija joka meni ohi. :D

   Lainaa

  51. Sulkainen laama 22.9.2022 18:29
   Tulos: -18 (34 ääntä)
   Symppis hämähäkki:   Huvittavaa kun joku tulee huutelemaan keksityistä jutuista, kun mitä ilmeisimmin ei ole käynyt kuin huumeseulassa :). Neuvolassa on ihan normaalia, että niitä purkkeja on tarjolla vessassa -omassani tosin ei tarvinnut siihen purkkiin yrittää raapustella, vaan paperiliuskaan laitettiin nimi, liuska [...]
   Luulin itsekin, että kyseessä on keksitty juttu, koska en ole ikinä nähnyt siellä vessassa purkkeja tarjolla vaan olen aina saanut ne valmiiksi tarroitettuna hoitajalta. Olen käynyt pissatestissä monta kertaa mutta huumeseulassa en kertaakaan, eikä siinä valmiiksi merkatussa purkissa ole ollut muuta motiivia kuin oikean näytteen tulosten päätyminen oikealle potilaalle.
   Miten muiden pitäisi arvata, että neuvolassa on toinen käytäntö, jos ei ole tarvinnut käydä siellä pissatestissä ikinä? Yli puolet väestöstä ei ole ikinä ollut raskaana ja ei ole välttämättä tietoinen raskausajan käytännöistä.
   Tyhmäähän se on huudella asioista joista ei tiedä, mutta harva jaksaa tutkia asiaa etukäteen. Itse en olisi kommentoinut asiaa, mutta kuulun silti niihin tyhmiin, jotka eivät jaksa tutkia oletuksiensa todenperäisyyttä. Viimeksi pari viikkoa sitten jouduin käymään parinakin päivänä pissatestissä (taisin antaa näytteen yhteensä kolme kertaa) kahdessa eri lääkärikeskuksessa/sairaalassa ja joka kerralla sain valmiiksi merkityn yksittäisen purkin.

   Lainaa

  52. Symppis hämähäkki 22.9.2022 18:44
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Sulkainen laama: Luulin itsekin, että kyseessä on keksitty juttu, koska en ole ikinä nähnyt siellä vessassa purkkeja tarjolla vaan olen aina saanut ne valmiiksi tarroitettuna hoitajalta. Olen käynyt pissatestissä monta kertaa mutta huumeseulassa en kertaakaan, eikä siinä valmiiksi merkatussa purkissa ole ollut muuta [...]
     No ei siinä mitään, ettei tiedä, itsekään en ole käynyt armeijaa joten en tiedä sen käytönnöistä hölynpölyä. 
     Mistä syystä en lähtisi väittämään kenenkään armeijajuttua keksityksi, ellen ainakin tarkistaisi joltain jonka voisi olettaa tietävän? "En osaa sanoa" on ihan mahdollinen vaihtoehto. 

   Lainaa

  53. Jormakainen 22.9.2022 19:38
   Tulos: -8 (20 ääntä)
   Jos kellari on pilvenpiirtäjän katolla niin haluaako kellari luokitella itsensä ullakoksi?

   Lainaa

  54. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Tampereella jokunen vuosi sitten neuvolassa: muovimuki (semmoinen josta joisit vettä automaatilla), testiliuskoja ja roskakori. Pissaa purkkiin, testaa itse liuskalla ja kerro havaintosi hoitajalle. Jos jäi arveluttamaan, jätä näyte vessaan ja hoitaja tarkistaa sen vielä. Kyseessä kuitenkin glukoosin mittaus virtsasta, joka vaikuttaa lähinnä lapsen hyvinvointiin, joten miksi kukaan fuskaisi?

   Lainaa

  55. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mä oon joskus virtsatietulehduksen takia päässy pissimään purkkiin ja muistan kans et purkkeja oli valmiina ja kirjotin siihen nimeni tai henkilötunnuksen tai jotain. Siel vessas oli luukku minne se purkki sit laitettii ja joku toiselt puolelt haki sen. Musta se oli aika näppärä systeemi. Kivempi ku pyörii pissapurkki kädes jossai terveyskeskuksen aulas miettimäs et mihis mä tän nyt vien.

   Lainaa

  56. Pehmeä jänis 23.9.2022 8:09
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Syömätön susi: Henna on tainnut mennä jo hävittämään koko laatikon.
   Ei vaan se paineli laatikon ulkopuolelle ja nyt se on tuola hiekkalaatikolla tekee kakkuja

   Lainaa

  57. Pehmeä jänis 23.9.2022 8:15
   Tulos: -19 (21 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Reagoisit, kääntämällä rattia kohti ja painamalla tallan pohjaa.. Siksi sulla sitä korttia ei enää ole

   Lainaa

  58. Pehmeä jänis 23.9.2022 8:18
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Urbaani fretti: Aila voisi kokeilla laittaa kolikkonsa virtsanäytepurkkiin.
   Älä nyt kohta se rupee tunkee niitä ihan jonnekkin muualle, "kato äiti, mä teeb rahaa"

   Lainaa

  59. Sulkainen laama 23.9.2022 9:32
   Tulos: +2 (26 ääntä)
   Symppis hämähäkki:   No ei siinä mitään, ettei tiedä, itsekään en ole käynyt armeijaa joten en tiedä sen käytönnöistä hölynpölyä.   Mistä syystä en lähtisi väittämään kenenkään armeijajuttua keksityksi, ellen ainakin tarkistaisi joltain jonka voisi olettaa tietävän? "En osaa sanoa" on ihan mahdollinen vaihtoehto. 
   Olen samaa mieltä, että ilman tarkistamista ei kannattaisi huudella. Täällä olevista neuvolaa koskevista kommenteista jäi vain sellainen fiilis, että niissä pidettiin kaikkia neuvolakäytännöille vieraita ihmisiä idiootteina. Ilmeisesti tässä kuitenkin pätee "se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa," koska otin tästä sen verran itseeni että oli pakko kommentoida 😅 En siis sen huutelun puolesta, koska siihen en yleensä syyllisty. Lähinnä siksi, että ajattelin julkaisun olevan pötyä kunnes näin neuvolakommentit, joiden mielsin haukkuvan kaikki neuvolakäytäntöjä tuntemattomat ihmiset idiooteiksi. Näin ei siis enää vaikuta olevan, joten pyydän reaktiotani anteeksi. En aina osaa lukea asioita oikein ja reagoin väärin, pahoittelut!

   Lainaa

  60. Parrakas harakka 23.9.2022 9:39
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Harvemmin sitä näin hauskaa on mokiakaan lukiessa, mutta ihan yltyi huutonauruksi näytteiden antaneiden sankareiden ansiosta :D

   Lainaa

  61. Symppis hämähäkki 23.9.2022 11:51
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Sulkainen laama: Olen samaa mieltä, että ilman tarkistamista ei kannattaisi huudella. Täällä olevista neuvolaa koskevista kommenteista jäi vain sellainen fiilis, että niissä pidettiin kaikkia neuvolakäytännöille vieraita ihmisiä idiootteina. Ilmeisesti tässä kuitenkin pätee "se koira älähtää, johon kalikka [...]
     Peace :)

   Lainaa

  62. Aurinkolasiton Noita 23.9.2022 22:08
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Varaton kissa: Alan epäillä että kaikki nämä "keksitty juttu" huutelijat, asiassa kuin asiassa, ovat ihmisiä joilla ei ole kokemusta elämästä. Saati kummallisia kokemuksia, millaset laput lie silmillä. Elämässä sattuu ja tapahtuu. Toki ei kaikkea tarvitse totena uskoa, mutta huvittaa ylenpalttinen epäily näinkin [...]
   Mun elämässä on sattunut ja tapahtunut vaikka ja mitä.
   On upeita juttuja, paskoja juttuja, itse aiheutettuja kommelluksia, toisten aloittamia tapahtumaketjuja, vahinkoja, seikkailuja, ja sitä rataa.
   Osa näistä jutuista kuulostaa melko uskomattomilta ääneen kerrottuna, joten en niitä ihan kaikille edes yritä jakaa. 
   Mutta uskon kyllä monesti muiden kertomia "et ikinä usko"-tarinoita, just koska tiedän että niitä nyt vaan tapahtuu ihmisille jotka elää, ja mahdollisesti tekee joskus jotain.

   Lainaa

  63. Vilkas Kettu 25.9.2022 11:03
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Sulkainen laama: Olen samaa mieltä, että ilman tarkistamista ei kannattaisi huudella. Täällä olevista neuvolaa koskevista kommenteista jäi vain sellainen fiilis, että niissä pidettiin kaikkia neuvolakäytännöille vieraita ihmisiä idiootteina. Ilmeisesti tässä kuitenkin pätee "se koira älähtää, johon kalikka [...]
   Tarkennetaan vielä: ei pidetä idiootteina ihmisiä, jotka eivät tunne neuvolakäytäntöjä. Pidetään idiootteina ihmisiä, jotka eivät käytäntöjä tunne, mutta siitä huolimatta väittävät ettei asia voi olla näin

   Lainaa

  64. Tilattava tuhatjalkainen 25.9.2022 12:08
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Sisäänlämpiävä järvisieni: Vai virtsanäytteeseen 4 purkkia täyteen. Antaako ne kassillisen nitä mukaan, kun yleensä annetaan yksi? Tosi hauskoja nämä keksityt jutut...
   Neuvolassa käydessä näytteenotto vessassa oli pino kertakäyttömukeja, joihin pystyi näytteen jättämään, ja tussi mukien vieressä, jolla pystyi kirjoittamaan nimen mukiin. En tiedä miten muissa neuvoloissa on, mutta täällä päin oli noin.

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Impotentti kurkku: Vuosia sitten ajoin kevarikorttia harjoitusluvalla (kolmion kanssa) ja sammutin vahingossa pyörän risteyksessä ja kaaduin. En jaksanut nostaa pyörää ylös itse ja kukaan autoilija ei tullut auttamaan vaikka tukin liikenteen ja olen ollut pitkään erittäin kiitollinen eräälle pyöräilijälle joka tuli [...]
   Asutko sä siis sen auttajan kanssa saman katon alla vai? Ei aukea yhteys kevarin kaatumisen ja kämppisten välillä mulle täysin.

   Lainaa

  66. Tosikko hyeena 25.9.2022 16:16
   Tulos: -17 (19 ääntä)
   Varaton kissa: Alan epäillä että kaikki nämä "keksitty juttu" huutelijat, asiassa kuin asiassa, ovat ihmisiä joilla ei ole kokemusta elämästä. Saati kummallisia kokemuksia, millaset laput lie silmillä. Elämässä sattuu ja tapahtuu. Toki ei kaikkea tarvitse totena uskoa, mutta huvittaa ylenpalttinen epäily näinkin [...]
   Vai olisiko kuitenkin niin päin, että meillä skeptikoilla on kokemusta sen verran että joku neuvolan kusitesti ei ole "Tapahtuma"? Siksi jaksaa ihmetyttää että onko oikeasti joillain elämä niin tylsää että pitää keksiä tuollaisia "hauskoja" sattumuksia ja julkaista niitä jotta saisi... niin mitä? Tykkäyksiä? En edes tiedä mitä nämä huomiohorot hakevat keksityillä jutuillaan. Tuskin pelkkä huomio saa ihmisiä keksimään moisia satuja.

   Lainaa

  67. Eloisa tiikeri 27.9.2022 1:09
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Tätä just mietin puolisoni kanssa kun autolla ajaessa näkyi lapsi istumassa tien toisella puolella jalkakäytävällä. Että ei niistä koskaan tiedä milloin on joku hätä ja milloin ne on intona tutkimassa jotain kiveä. Sen verran kaukanakin ovat ja esim. huutoitkukaan ei kuuluisi autoon.

   Lainaa

  68. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kelloton kissa: Ja koko bussillinen ihmisiä taputti sinulle.
   Että te olette rasittavaa porukkaa.

   Lainaa

  69. Sähköistetty sotilas 28.9.2022 10:27
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Eipä oikein Teemua kohtaan sympatiaa löydy, kun noin vihamielisesti ja töykeästi asiansa esittää. Tuossakin tilanteessa on täysin mahdollista, että ohiajavat eivät oikeasti ole ymmärtäneet mitään olevan vialla, mutta ei, Teemun pitää mitävittuilla heti alkuun. Voisi vaikka vähän käyttää järkeä...

   Lainaa

  70. Toipuva haisunäätä 2.10.2022 9:43
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Loistelias lokki: Lahdessa on Oskarin piha-niminen kahvila. Onko Oskarin muukin talo ja tontti ripoteltu ympäri Suomea, tietääkö joku? 8D
   Olohuone oli ainakin joskus Turussa

   Lainaa

  71. Tulos: -7 (7 ääntä)
   Hetkinen, eikös tuo Marian postaus ole suht vanha urbaanilegenda/läppä? Muistan lukeneeni tästä jo joskus 80-luvulla version, jossa huudetaan siitä luukusta "Hei, tarvitsen lisää astioita" tjsp.

   Lainaa

  72. Ulkoneva kesyaasi 30.10.2022 0:47
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Mukava maksamakkara: Täytyy myöntää etten tiedä reagoisinko jos näkisin lapsen istuvan pyörätiellä ohi ajaessani.
   Sama homma. Ekana sitä arvelis, että muksulla on ihan sinällään ymmärrettävä vatutus nykymaailmaa kohtaan päällä. Jos ei näy mitään vammaa, ni tulis mieleen vaan, että antaa toisen olla

   Lainaa

  73. Tulos: -1 (1 ääni)
   Hennalla pitäisi käydä vielä vähän kouluja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: energia, jatkojohdot, jatkojohto, kellari, kiroilla, kirosanat, kolikot, lääkäri, maan alla, näyte, palaute, sähkö, sähköposti, tuplana