Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 88

Tilanne päällä: Miten selitän tämän lapsille?
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 88

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Alikehittynyt seuraeläin 30.8.2022 0:20
   Tulos: +350 (354 ääntä)
   Ovatpas nykypäivän isovanhemmat vieraantuneet luonnosta.

   Lainaa

  2. Tulos: +252 (280 ääntä)
   Kuka muu "ratkaisi" myös tuon labyrintin?😂

   Lainaa

  3. Tulos: -22 (66 ääntä)
   Kirjojen päällystäminen voi olla iso ongelma. Itse en osaa niin hyvin että kirja ainakaan parempana säilyisi.

   Lainaa

  4. Takkuinen hilleri 30.8.2022 7:40
   Tulos: +97 (103 ääntä)
   Pheebs: Kuka muu "ratkaisi" myös tuon labyrintin?😂
   Itse ratkaisin just esim. maitopurkissa olleen sokkelon noin. Ihan selvästi lehmä mahtuu tuolta reunalta, mutta sokkelo näyttää liian ahtaalta.

   Lainaa

  5. Tohlo hedelmä 30.8.2022 8:28
   Tulos: +118 (126 ääntä)
   Uu, tähän sopii hyvin life hack jolla pääsee aina pois labyrintista siltä varalta jos joku joskus eksyy oikeaan sellaiseen: Jos lähdet seuraamaan oikeaa tai vasenta reunaa pääset aina loppujen lopuksi pois

   Lainaa

  6. Paidaton hyeena 30.8.2022 8:34
   Tulos: +107 (123 ääntä)
   Mietin, että jos lapset meikkaavat "salaa" kielloista huolimatta, ja äiti tietää asiasta, niin miksei vaan voisi hyväksyä meikkausta jo nuoremmalla iällä? Tietää kuitenkin, että lapset niin tekevät, ja lasten ei tarvitsisi kulkea huonosti pestyissä suttumeikeissä, jos ei tarvitsisi "peitellä". Näyttäähän meikki ala-asteikäisillä toki aika naurettavalta, mutta kyllä sitä itsekin aika ajoin esiteininä sudin naamaan ihan vaan koska itsepäisenä halusin, ja oma äiti auttoi löytämään ikäiselleni sopivia kosmetiikkatuotteita sen sijaan, että olisi laittanut minut piilottelemaan. Avun ansiosta näytin ihan sievältäkin silloin kun halusin meikkiä laittaa, en niin räjähtäneeltä ja epäsopivalta kuin olisin omilla lapsen meikkitaidoillani näyttänyt.

   Lainaa

  7. Tulos: -185 (185 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Uu, tähän sopii hyvin life hack jolla pääsee aina pois labyrintista siltä varalta jos joku joskus eksyy oikeaan sellaiseen: Jos lähdet seuraamaan oikeaa tai vasenta reunaa pääset aina loppujen lopuksi pois
   Ootko itse keksinyt tän vai onko joku kertonut? Jos itse keksit niin vau. Jos joku kertoi niin for real? Tää sun vinkki on melkein yhtä tasokas kuin "jos et jaksa syödä kokonaista banaania, syö vain puolikas". Aikamoinen sherlock kyllä olet.

   Lainaa

  8. Tulos: +5 (19 ääntä)
   "HUOM! Julkaisimme tänään poikkeuksellisesti kuusi päivitystä." Vaikka kuinka sormilla lasken niin näen vain 5 päivitystä.;)

   Lainaa

  9. Karkea albatrossi 30.8.2022 9:15
   Tulos: +102 (104 ääntä)
   Mitäs sitten pitäisi tehdä, kun lapsi näkee parittelevia lintuja oksalla? Tai kärpäsparin, joka laskeutuu polvelle harrastamaan? Että silmät kiinni aina vaan, kun ulkona liikkuu?

   Lainaa

  10. Tallaava päärynä 30.8.2022 9:15
   Tulos: +56 (56 ääntä)
   Ylimääräinen julkaisu? Tämäpä auttaa odottamaan josko saatas lauantain julkasut takaisin kesätauoiltaan.

   Lainaa

  11. Tulos: +75 (77 ääntä)
   Pekan lapsessa on potentiaalia! Miksi turhaan mennä sokkeloon jos ratkaisu voi olla yksinkertaisempi :D

   Lainaa

  12. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Tulipa hyvä mieli siitä, että mokia onkin kuusi. ❤️

   Lainaa

  13. Valittu mestari 30.8.2022 9:45
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   En osaa päättää onko Pekan lapsi yksinkertainen vai "out of the box" ajatteleva nero.

   Lainaa

  14. Pronssi persoona 30.8.2022 10:14
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Karkea albatrossi: Mitäs sitten pitäisi tehdä, kun lapsi näkee parittelevia lintuja oksalla? Tai kärpäsparin, joka laskeutuu polvelle harrastamaan? Että silmät kiinni aina vaan, kun ulkona liikkuu?
   Mun 2v itse innokkaana näytti kuinka pikku leppäkerttu oli isä leppäkertun reppuselässä. Mietin hetken, että nyt olisi luonteva tilanne kertoa kukista ja mehiläisistä, mutta sitten päätin, että mennään nyt tällä vielä.

   Lainaa

  15. Silmäätekevä haltija 30.8.2022 10:29
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Paidaton hyeena: Mietin, että jos lapset meikkaavat "salaa" kielloista huolimatta, ja äiti tietää asiasta, niin miksei vaan voisi hyväksyä meikkausta jo nuoremmalla iällä? Tietää kuitenkin, että lapset niin tekevät, ja lasten ei tarvitsisi kulkea huonosti pestyissä suttumeikeissä, jos ei tarvitsisi "peitellä". [...]
   Juurikin näin. Ei meikki mitään paholaisen ainetta ole, jos lapsi itse haluaa käyttää, niin mikäs siinä? Eikö olisi tärkeämpää juurikin löytää ne oikeat tuotteet, että eivät sitten lähde niitä tyyliin Wishistä tilailemaan salaa äidin luottokortilla.

   Lainaa

  16. Hiirenharmaa vuohi 30.8.2022 10:33
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   seg: Ootko itse keksinyt tän vai onko joku kertonut? Jos itse keksit niin vau. Jos joku kertoi niin for real? Tää sun vinkki on melkein yhtä tasokas kuin "jos et jaksa syödä kokonaista banaania, syö vain puolikas". Aikamoinen sherlock kyllä olet.
   Kyllä minä nyt niin mieleni taas pahoitin

   Lainaa

  17. Tuomionvoipa maahinen 30.8.2022 11:08
   Tulos: +99 (101 ääntä)
   Itse 4-vuotiaana olin jo ahkera Avara luonnon seuraaja, kaikkea sieltä oppi. Silti olin yllättynyt, kun selvisi, että ihminenkin parittelee samalla lailla kuin eläimet. Jotenkin ajattelin, että ihmiset tekis asian toisin eli se, että ihmisetkin on eläimiä pääsi silti yllättämään!

   Lainaa

  18. It's a deal 30.8.2022 11:26
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Alikehittynyt seuraeläin: Ovatpas nykypäivän isovanhemmat vieraantuneet luonnosta.
   Tai seksistä.

   Lainaa

  19. Nuhaton siili 30.8.2022 12:00
   Tulos: -2 (20 ääntä)
   Jaakon lammasvitsi on maailman vanhin. Tuo sama läppä on ollut varmaan jo ensimmäisessä sanomalehdessä lukijoiden tekstipalstalla ja silti jengi ottaa sen vielä tosissaan.

   Lainaa

  20. Pehmeä jänis 30.8.2022 14:16
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   No etelämpänähän se onkuin suomi.

   Lainaa

  21. It's a deal 30.8.2022 14:17
   Tulos: -17 (23 ääntä)
   Hiirenharmaa vuohi: Kyllä minä nyt niin mieleni taas pahoitin
   Nyt lähdet lomille lompsis ja röihin palattuasi otat kopin ja jumppaat tuoretta settiä joka menee niinkuin omasta mielestä tunteisiin.

   Lainaa

  22. Mäntylahti-Piiras 30.8.2022 16:07
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   hittoako see Jaakolle kuuluu mitä "loimaanlikat" (Lounais-Hämäläinen nimitys lampaille-) tekee.

   Lainaa

  23. Haihtuva tuhatjalkainen 30.8.2022 16:44
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Taneli: Kirjojen päällystäminen voi olla iso ongelma. Itse en osaa niin hyvin että kirja ainakaan parempana säilyisi.
   Ei. Se ei ole iso ongelma. Ainakaan se, jos sitä ei osaa tehdä. Se vois olla, et niitä päällystettäviä koulukirjoja ei olis saatavilla, koulutuksesta puhumattakaan. Jos tuntuu et kirjojen päällystäminen on iso ongelma, voin lohduttaa kertoen, että ne oikeesti isot ongelmat on ihan jossain muualla.

   Lainaa

  24. Haihtuva tuhatjalkainen 30.8.2022 16:45
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Valittu mestari: En osaa päättää onko Pekan lapsi yksinkertainen vai "out of the box" ajatteleva nero.
   Ratkaisukeskeinen, ei välttämättä seikkailijaluonne.

   Lainaa

  25. Tulos: -9 (17 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Uu, tähän sopii hyvin life hack jolla pääsee aina pois labyrintista siltä varalta jos joku joskus eksyy oikeaan sellaiseen: Jos lähdet seuraamaan oikeaa tai vasenta reunaa pääset aina loppujen lopuksi pois
   Et, jos olet jo labyrintin sisällä. Siinä voi olla "ympyrä".

   Lainaa

  26. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Pehmeä jänis: No etelämpänähän se onkuin suomi.
   Jep, Japani on suurin piirtein Italian leveyspiirillä.

   Lainaa

  27. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Tuomionvoipa maahinen: Itse 4-vuotiaana olin jo ahkera Avara luonnon seuraaja, kaikkea sieltä oppi. Silti olin yllättynyt, kun selvisi, että ihminenkin parittelee samalla lailla kuin eläimet. Jotenkin ajattelin, että ihmiset tekis asian toisin eli se, että ihmisetkin on eläimiä pääsi silti yllättämään!
   Yks tuttu lapsi (ennen nettiä), ku sai tietää sukulaisen olevan raskaana, oli lainannut tietokirjan josta luki lisääntymisestä. Fiksu tyyppi ja äiti kehui "tuolta saa ainakin tietoa".

   Lainaa

  28. Random tuhatjalkainen 30.8.2022 20:18
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Mä olin aika nuori lapsi, kun isä kertoi minulle vauvojen tulosta maailmaan. Olisi ehkä ollut loogista, että äiti olisi kertonut tytölle, mutta isä sattui paikalle, sillä hetkellä kun minun oli aika kuulla totuus mistä vauvat tulevat. Tuona tiettynä talvisena aamupäivänä isä lähetti minut viemään navettaan vettä ja sitten näin kun yksi lammas "söi pientä lammasta". Siltä se siis minusta näytti ja riensin isälle kertomaan asiasta ja isä tuli paikalle ja kun hän sitten näki mikä oli homman nimi, niin hän katsoi minua ja sanoi: "Minun on aika kertoa sinulle yksi tärkeä asia." Ja sitten kuulin isältä, miten vauvat tulevat maailmaan jne. Toki minä olin silloin jo aika vanha. 11-vuotias ja vaikka meillä oli ollut eläimiä ennenkin ja ne olivat saaneet poikasia, ei se asia ollut tullut mieleenikään, että mistä vauvat tulevat, ennen kuin minä satuin paikalle näkemään ihan vastasyntyneen karitsan. Sittemmin olin paljon navetassa karitsoimisaikaan isäni apurina ja hoidin paljon karitsoja hänen kaverinaan.

   Lainaa

  29. Itseasiassa 30.8.2022 21:43
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Valittu mestari: En osaa päättää onko Pekan lapsi yksinkertainen vai "out of the box" ajatteleva nero.
   Tää "out of the box" nostaa mulla aina niskavillat pystyyn. Aina jos meidän firmassa on joku tiimipäivä ja pitää kehitellä uusia ideoita, niin joka kerta joka viides ihminen sanoo että pitää ajatella laatikon ulkopuolelta. Ei tarvitse ihmetellä miksei meidän firma menesty tai ikinä tee uusia aluevaltauksia alallaan.

   Lainaa

  30. Harmaa kivi 30.8.2022 22:15
   Tulos: -1 (29 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: Ei. Se ei ole iso ongelma. Ainakaan se, jos sitä ei osaa tehdä. Se vois olla, et niitä päällystettäviä koulukirjoja ei olis saatavilla, koulutuksesta puhumattakaan. Jos tuntuu et kirjojen päällystäminen on iso ongelma, voin lohduttaa kertoen, että ne oikeesti isot ongelmat on ihan jossain muualla.
     No hyvä, se on sitten pieni ongelma. Jos itse muuttaisin Japaniin, ja saisin selville, että kaikilla koululaisilla pitää ensi päivänä olla tietynlaiset tossut, joiden kulmat pitää neuloa tietyllä tavalla, ja kaikki sivut joilla asiasta keskustellaan ovat avuliaasti japaniksi, niin olisinhan vähän hukassa. Ei, ei varmastikaan olisi mahdotonta taikoa tossuja jostain, täytyisihän perheessäni olla joku japaninpuhuja että pärjäisin lainkaan, mutta olisihan se taas sellainen "miksi tämä pitää tehdä niin hankalaksi" -hetki. Vaikka kirjoja arvostankin, ja hyviä sisätossuja. 
     Enkä pidä tuota kirjojen päällystämistä kotona oikein hyvänä ideana -muutenkin joillain lapsilla on perhe joka panostaa koulunkäyntiin, ja toisia ei voisi vähempää kiinnostaa. Kiva sitten, jos ekaluokkalaisesta näkee jo ensimmäistä kirjaa vilkaisemalla, että tämä ei tule "koulumielisestä" perheestä. Kaikkea epätasa-arvoa ei voi tasata, mutta ei sitä nyt noin pienellä asialla pitäisi lisääkään luoda. Miksi kirjoja edes pitää päällystää? Eivätkö kirjat yleensä tule kustantajalta valmiiksi kansissa?

   Lainaa

  31. Kursailematon siili 31.8.2022 6:17
   Tulos: +10 (30 ääntä)
   Harmaa kivi:   No hyvä, se on sitten pieni ongelma. Jos itse muuttaisin Japaniin, ja saisin selville, että kaikilla koululaisilla pitää ensi päivänä olla tietynlaiset tossut, joiden kulmat pitää neuloa tietyllä tavalla, ja kaikki sivut joilla asiasta keskustellaan ovat avuliaasti japaniksi, niin olisinhan vähän [...]
   Joo. Muutenkin tämä ”eikö ole isompiakin ongelmia” on niin huono argumentti mihinkään, että oksat pois. Tuollahan voi nimittäin väheksyä ihan mitä vaan, koska aina jostain löytyy se joku isompi ja vakavampi ongelma. 
   Itsellä ei ole lapsia, lähipiirissä kyllä on, mutta en ollut ennen tuon jutun lukemista tajunnut, että sitä päällystämistä vielä edes tehdään. Musta se oli jo lapsena hölmöä, koska se päällystäminen teki musta jo sillon kirjasta epäsiistimmän ja rumemman näköisen, vaikka sen olis tehnyt miten hyvin. Aina pyysin, että onko pakko päällystää; uusi kirja on aina niin siisti ja kaunis, ja se muovipäällinen taas aina vähän nuhjuisen näköinen. 
   Lisäks ajattelis, että muksuille paljon paremmin opettais omaisuudesta huolehtimista, jos jätettäis päällystämiset ja opetettais, että kirjoista pitää pitää huolta, jotta ovat käyttökelpoisia jatkossakin. 
   Musta on myös tärkeää, ettei koulu voi velvoittaa tällaisiin asioihin. Ihmiset tuntuu jotenkin tosi helposti unohtavan, että myös Suomessa lapset tulee todella erilaisista lähtökohdista, ja näinkin pieneltä tuntuvat asiat on just niitä, joiden kautta ne erilaiset lähtökohdat realisoituu – usein myös lapsille. Sille, miksi kirjoja pitäisi päällystää ja nimenomaan kodin toimesta, en ole vielä yhtäkään järkevää selitystä kuullut. Tuossa Hesarin alkuperäisessä artikkelissa ehdotettu ajatus oli musta ihan hyvä, eli että jos ne kirjat nyt oikeasti muka on niin tärkeää päällystää, eivätkö lapset voisi tehdä sen itse koulussa? Samalla tulisi sitten opetettua sitä omaisuudesta huolehtimista. Jotenkin koko päällystäminen näyttäytyy mulle vaan jonain kummallisena perinteenä, josta halutaan pitää kiinni koska ”näin on aina tehty”, vaikkei sille oikeasti ole oikein edes mitään järkevää syytä. Ja eikös tää liity vaan ala-asteeseen? Kyllä yläasteellakin käytettiin joitain kiertokirjoja, mutta ei niitä päällystetty tai sitä ainakaan vahdattu. Eli onko tämäkin oikeasti jotain jota tehdään vaan siksi, että vanhemmat voivat tällä tavoin hyvesignaloida omaa vanhemmuuden suorittamistaan, mutta joka oikeasti aiheuttaa vaan turhaa stressiä?
   Ja oikeasti mun on vaikea uskoa, että se kontaktimuovi jotenkin ratkaisevasti lisää kirjan käyttöikää. Vaikeuttaa se toki kansien repimistä rikki, mutta sitähän ei pitäisi tehdä muutenkaan. Jos nyt joku kulma käytössä rispaantuu, niin sehän ei edes näytä
   niin epäsiistiltä, kuin se muovipäällystys näyttää aina (myös silloin, vaikka ne helposti syntyvät ilmakuplat sais korjattua, kuten kirjastovirkailijaäitini opetti.)

   Lainaa

  32. Puuton alpakka 31.8.2022 8:41
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Harmaa kivi:   No hyvä, se on sitten pieni ongelma. Jos itse muuttaisin Japaniin, ja saisin selville, että kaikilla koululaisilla pitää ensi päivänä olla tietynlaiset tossut, joiden kulmat pitää neuloa tietyllä tavalla, ja kaikki sivut joilla asiasta keskustellaan ovat avuliaasti japaniksi, niin olisinhan vähän [...]
   Minä olen hyvin "koulumielinen". Itsekin olen opiskellut paljon ja lapsia kannustan samaan. Silti lasteni kirjat ovat päällystämättömiä, jolleivat itse intoudu päällystämään niitä. (Muovit ostan toki tarpeen vaatiessa, vaikka pidänkin sitä aika epäekologisena.) Ehkä juuri saamani suhteellisen korkea koulutus on opettanut minut erittelemään isot ongelmat pienistä ja näin ollen minun on helppoa olla kuormittamatta itseäni pienillä asioilla, voin keskittää energiani niihin isompiin. Kirjojen päällystämiseen menevän ajan voi mielestäni käyttää paremminkin.

   Lainaa

  33. Listaamaton etana 31.8.2022 10:25
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Harmaa kivi:   No hyvä, se on sitten pieni ongelma. Jos itse muuttaisin Japaniin, ja saisin selville, että kaikilla koululaisilla pitää ensi päivänä olla tietynlaiset tossut, joiden kulmat pitää neuloa tietyllä tavalla, ja kaikki sivut joilla asiasta keskustellaan ovat avuliaasti japaniksi, niin olisinhan vähän [...]
   Oma äitini päällysti kirjani. Muistan, että luokalla oli useampikin, joiden kirjoja ei oltu päällystetty. Mielessäni ei kuitenkaan edes käväissyt ajatus, että onpas tuossa "epäkoulumielinen perhe". Ei lapset sellaisia ajattele. Aikuiset lokeroivat ihmisiä hyvätuloisiin, parempiin, huonompiin, vihamielisiin, laiskoihin yms. Meillä oli koulussa mm. aivan ihana erityisopettaja, joka kävi hakemassa osan oppilaista joillekin tunneille. Harjoittelemaan lukemista, laskemista, kieliä tms. Eli siis niitä lapsia, joilla oli ongelmia oppimisessa. Itse en päässyt niille tunneille koskaan ja olin todella pettynyt. Joka kerta odotin ja toivoin, että minun nimeni olisi sanottu. Vasta aikuisena ymmärsin, että olin hyvä koulussa enkä tarvinnut erityisopetusta. Mutta ei lapsi sitä ymmärrä, jos sitä ei lapselle kerrota. Samoin lapsi ei myöskään ymmärrä, että sellaisen lapsen perheessä olisi mitään vikaa, jonka kirjoja ei ole päällystetty. Elleivät aikuiset sitä alleviivaa. Tietysti voi miettiä, että miksei jotakin askartelu/kädentaitotuntia voisi käyttää siihen, että oppilaat itse päällystäisivät omat kirjansa koulussa.

   Lainaa

  34. Väistämätön sitruuna 31.8.2022 12:56
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Luistimet, sukset ja monot joka vuosi. Nämä ovat asioita joita kaikissa suomalaisperheissä ei ole oikeasti varaa ostaa kouluun. Ja sitten tehdään otsikoita siitä että koulukirjat pitää päällystää ja se maksaa pari euroa.

   Lainaa

  35. Mustankipeä järvisieni 31.8.2022 16:00
   Tulos: -10 (20 ääntä)
   Harmaa kivi:   No hyvä, se on sitten pieni ongelma. Jos itse muuttaisin Japaniin, ja saisin selville, että kaikilla koululaisilla pitää ensi päivänä olla tietynlaiset tossut, joiden kulmat pitää neuloa tietyllä tavalla, ja kaikki sivut joilla asiasta keskustellaan ovat avuliaasti japaniksi, niin olisinhan vähän [...]
   Japanilaisia väitetään älykkääksi kansaksi, ja sitten ne onkin ihan sormi suussa kirjan päällystämisen kaltaisen varsin yksinkertaisen toimen kanssa. Aikana, jolloin YT on täynnä how to -videoita ties mistä aiheista ja kyseinen mamma asui Helsingissä, jossa ei liene missään kovin pitkä matka lähimpään päällystysmuovia myyvään liikkeeseen. 
   Ihan hyvää vastuullisuusharjoitusta tuo on, ja sinä aikana, jonka japanilaismamma käytti asiasta avautumiseen olisi tullut varmaan jo lapsen kanssa kirjat päällystettyä. Ei oikein vertaudu monimutkaiseen käsityöhön. 
   Ja mitä siihen koulumyönteisyyteen tulee, niin kyllä se joka tapauksessa ekojen viikkojen-kuukausien aikana ilmi tulee, eikä minusta kirjojen päällystäminen ole edes se näkyvin ongelma. 

   Lainaa

  36. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Väsynyt: Jep, Japani on suurin piirtein Italian leveyspiirillä.
   R/woooosh
   Mikalla oli kylläkin selvästi muut kamalat etelän mamut mielessä, se on tässä se pointti. Japanilaiset tulee idästä. Kun vaan menee liian lujaa omassa ajatuskuplassaan niin piti näköjään saada nämäkin yhdistettyä. 
   Mika nimittäin sitten raivosi tuon jälkeen myös (kommentissa joka hävisi) "sompansseista" ja "i rakeista" (i rakki) jotka kaikki rahat vie ja "premium-autoilla" ajelevat (kukaanhan heistä EI voi käydä töissä ja saada lainaa niinku muutkin) ja muuta vastaavaa keuhkontaa. Ja että on intersektionaalisen feminismin sokeuttama jos ei näe totuutta tms. 😆 Tällä kaikellahan oli hirveästi tekemistä kirjojen päällystämistä ihmettelevän/harmittelevan japanilaisäidin kanssa. Ihan vaan tuon yhden kysymyksen ja facereagoimisen jatkona keuhkosi kaikkea tätä.😳 Mutta pakonomaiset aasinsillat maahanmuuttoon on sen porukan saatava, vaikka sitten aihetta sivuten. 

   Lainaa

  37. Nuutunut kivi 31.8.2022 22:16
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Luistimet, sukset ja monot joka vuosi. Nämä ovat asioita joita kaikissa suomalaisperheissä ei ole oikeasti varaa ostaa kouluun. Ja sitten tehdään otsikoita siitä että koulukirjat pitää päällystää ja se maksaa pari euroa.
   Ja sitten kun lasta ei voisi vähempää kiinnostaa luistelu tai hiihto niin miksi ostaa uudet vehkeet joka vuosi, kun muksut kasvaa?

   Lainaa

  38. Tuenalainen ahven 1.9.2022 13:38
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Luistimet, sukset ja monot joka vuosi. Nämä ovat asioita joita kaikissa suomalaisperheissä ei ole oikeasti varaa ostaa kouluun. Ja sitten tehdään otsikoita siitä että koulukirjat pitää päällystää ja se maksaa pari euroa.
   Luistimet menee vielä, mutta sukset ja monot ovat ihan naurettavia vaatimuksia. Jopa runsaslumisina talvina Etelässä  kouluissa on hiihdetty 1-2 kertaa talvessa.
   Tänä talvena en enää suostu ostamaan uusia monoja ja suksia pojalle. Jopa käytettynä siihen menee vähintään 50 euroa.

   Lainaa

  39. Hiekoittamaton sakaali 1.9.2022 22:26
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Höntti: "HUOM! Julkaisimme tänään poikkeuksellisesti kuusi päivitystä." Vaikka kuinka sormilla lasken niin näen vain 5 päivitystä.;)
   Mitä tässä pitää tajuta kun minäkään en nähnyt kuin viisi päivitystä.

   Lainaa

  40. Lestadiolainen vatuloija 2.9.2022 2:39
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Alikehittynyt seuraeläin: Ovatpas nykypäivän isovanhemmat vieraantuneet luonnosta.
   Ironiseksi tilanteen tekee se, että vaarin itsensä tiedetään paneskelleen lukuisia kantahämäläisiä lampaita ym. sorkkaeläimiä. Tämä siis silloin kun arvon moraalinvartijalla vielä pelivehkeet toimi.

   Lainaa

  41. Naulaton mandariini 7.9.2022 16:34
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Lestadiolainen vatuloija: Ironiseksi tilanteen tekee se, että vaarin itsensä tiedetään paneskelleen lukuisia kantahämäläisiä lampaita ym. sorkkaeläimiä. Tämä siis silloin kun arvon moraalinvartijalla vielä pelivehkeet toimi.
   Melkoinen vaari sinulla. Oletko siis suoraan alenevassa polvessa sukua noille kantahämäläisille sorkkaeläimille?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, japanilaiset, kirjat, kirjojen päällystäminen, koulu, labyrintti, lampaat, meikata, pässit, päällystää, tehtävä, valistus, vanhemmat