Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 57

Et ikinä usko, mistä nämä vegaaniset lihapullat on tehty.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 57

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +640 (654 ääntä)
   Puoli kiloa lihaa on kyllä erikoisempi raaka-aine vegaanien keittiössä. Liekkö resepti-Naomilla vähän nuo termit hakusassa?

   Lainaa

  2. Reseptivapaa Dinosaurus 9.8.2022 0:28
   Tulos: +267 (323 ääntä)
   Matti oli kyllä jotenkin sympaattinen kaikessa änkyryydessään!

   Lainaa

  3. Tulos: +609 (615 ääntä)
   Matt3: Puoli kiloa lihaa on kyllä erikoisempi raaka-aine vegaanien keittiössä. Liekkö resepti-Naomilla vähän nuo termit hakusassa?
   Jännä sinänsä, että erikoisruokavalioita suunnitteleva hyvinvoinnin ammattilainen ja kirjailija ei ymmärrä sanaa "vegaani".

   Lainaa

  4. Painotuore mustikka 9.8.2022 0:36
   Tulos: +312 (336 ääntä)
   Hattu: Jännä sinänsä, että erikoisruokavalioita suunnitteleva hyvinvoinnin ammattilainen ja kirjailija ei ymmärrä sanaa "vegaani".
   Mahtaako johtua huonosta ruokavaliosta?

   Lainaa

  5. Urpo jääkarhu 9.8.2022 0:41
   Tulos: -166 (216 ääntä)
   Matt3: Puoli kiloa lihaa on kyllä erikoisempi raaka-aine vegaanien keittiössä. Liekkö resepti-Naomilla vähän nuo termit hakusassa?
   Vain saman verran kuin kaikilla lihauskovaisilla.

   Lainaa

  6. Korrekti norppa 9.8.2022 1:24
   Tulos: +320 (328 ääntä)
   Onkohan Naomilla tullut jostain sellainen käsitys, että vegaanit eivät syö maitotuotteita eikä kananmunia, mutta lihaa kyllä syövät?

   Lainaa

  7. Lehtevä banaani 9.8.2022 1:25
   Tulos: +241 (255 ääntä)
   Kaikkeettomat..?

   Lainaa

  8. Painostava kotka 9.8.2022 1:29
   Tulos: +260 (352 ääntä)
   Ja siinä hyvät kanssaihmiset näette Naomin, syyn sille miksi vegaaniutta joutuu toitottamaan/korostamaan/vääntämään rautalangasta/tekemään siitä numeron kyllästymiseen asti. Jopa ravintolahenkilökunnassa törmää usein epätietoisuuteen aiheesta.

   Lainaa

  9. jukkapalmu 9.8.2022 3:58
   Tulos: +180 (226 ääntä)
   Miten musta kaikki "äijä"- alkuiset ryhmät yms. on vähän surullisia? Jos on niin tossu ettei kehtaa tehdä normaaleja asioita normaalista niin miten siitä "äijä"- etuliitteisestä tulee jotenkin siistimpi? Selasin jotain "äijäkirppistä" kerran ihan mielenkiinnon vuoksi ja siellä myytiin jalkalamppuja ja verhoja.

   Lainaa

  10. Tulos: +286 (316 ääntä)
   Painostava kotka: Ja siinä hyvät kanssaihmiset näette Naomin, syyn sille miksi vegaaniutta joutuu toitottamaan/korostamaan/vääntämään rautalangasta/tekemään siitä numeron kyllästymiseen asti. Jopa ravintolahenkilökunnassa törmää usein epätietoisuuteen aiheesta.
   Ravintolassa töissä olevana oon nähny kummanki suunnan.
   Esimerkki 1
   Asiakas: en syö punaista lihaa
   Tarjoilija: lähettää tilauksen keittiöön tiedoin 'well done' luullen, ettei asiakas siis halua, että liha on keskeltä punaista
   Esimerkki 2
   Kolme kasvissyöjää, yksi ei syö gelatiinia, toinen valittaa kun ei saanut pannakottaa vaan sorbetin vaikkei häntä gelatiini häiritse, ja komannen mielestä katkaravut ei ole eläimiä ja syö niitä kyllä. Kaksi vegaania, yksi syö iloisesti hunajalla makeutettua ja toinen ei missään nimessä. Olen myös nähnyt vegaanin joka ei syö sieniä, koska ne eivät kuulu eläinkuntaan. 
   Eli jos tarjoilija kyselee tyhmiä niin antakaa armoa, me ollan nähty näistä kaikki versiot ja niistä jokainen on sitä mieltä, että se heidän variantti on se normi. 

   Lainaa

  11. Karkea albatrossi 9.8.2022 5:52
   Tulos: +84 (98 ääntä)
   Toki itseään voi kutsua kirjailijaksi, jos on julkaissut omakustanteen. Jotenkin en ihan usko, että mikään oikea kustantamo on Naomin kirjaa julkaissut, jos tieto on tuolla pohjalla. Oletan, että kyseessä jokin ruokaan liittyvä kirja.

   Lainaa

  12. Epäjalo ahma 9.8.2022 6:51
   Tulos: -85 (143 ääntä)
   Prööt: Ravintolassa töissä olevana oon nähny kummanki suunnan. Esimerkki 1Asiakas: en syö punaista lihaaTarjoilija: lähettää tilauksen keittiöön tiedoin 'well done' luullen, ettei asiakas siis halua, että liha on keskeltä punaista...
   Vähän huonosti väännetty "vitsi" tai sanaleikki. Vai mikä se tilaus on, jonka tuo kasvissyöjä tekee ja kertoo ettei syö punaista lihaa?

   Lainaa

  13. Lila herne 9.8.2022 7:07
   Tulos: +156 (166 ääntä)
   Hattu: Jännä sinänsä, että erikoisruokavalioita suunnitteleva hyvinvoinnin ammattilainen ja kirjailija ei ymmärrä sanaa "vegaani".
   Näyttää myös kuvittelevan, että proteiinia saisi vain lihasta, ja että maidotonta ruokavaliota noudattavan tulisi käyttää runsaasti öljyjä saadakseen riittävästi rasvaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +48 (86 ääntä)
   Epäjalo ahma: Vähän huonosti väännetty "vitsi" tai sanaleikki. Vai mikä se tilaus on, jonka tuo kasvissyöjä tekee ja kertoo ettei syö punaista lihaa?
   Tässä tapauksessa lounasravintola, jossa oli liha- ja kasvisvaihtoehto. Asiakas halusi kasvisruuan, mutta sai kuivaksi tuplapaistetun lihamurekkeen tämän väärinymmärryksen takia.
    "Päivän vaihtoehdot ovat lihamureke tai tofupaistos". 
   - "En syö punaista lihaa". 
   "Okei!" 
   *kiireinen tarjoilija juoksee päätteelle näpyttelemään*

   Lainaa

  15. Suonensisäinen lokki 9.8.2022 7:37
   Tulos: +110 (182 ääntä)
   Prööt: Tässä tapauksessa lounasravintola, jossa oli liha- ja kasvisvaihtoehto. Asiakas halusi kasvisruuan, mutta sai kuivaksi tuplapaistetun lihamurekkeen tämän väärinymmärryksen takia. "Päivän vaihtoehdot ovat lihamureke tai tofupaistos". - "En syö punaista lihaa". "Okei!" *kiireinen tarjoilija juoksee päätteelle näpyttelemään*
   Eli sen sijaan että olisi sanonut tofupaistois, piti painottaa tarjoilijalle (ja muille kuuloetäisyydellä.oleville) että ei syö lihaa.

   Lainaa

  16. Varjoisa mandariini 9.8.2022 7:43
   Tulos: +173 (207 ääntä)
   Prööt: Tässä tapauksessa lounasravintola, jossa oli liha- ja kasvisvaihtoehto. Asiakas halusi kasvisruuan, mutta sai kuivaksi tuplapaistetun lihamurekkeen tämän väärinymmärryksen takia. "Päivän vaihtoehdot ovat lihamureke tai tofupaistos". - "En syö punaista lihaa". "Okei!" *kiireinen tarjoilija juoksee päätteelle näpyttelemään*
   Mä ainakin sanon ravintolassa tarjoilijalle "ottaisin ton tofupaistoksen kiitos" niin kuin normaalit ihmiset tekee sen sijaan et painottaisin omaa vegeyttäni.

   Lainaa

  17. Tittelintuure 9.8.2022 8:35
   Tulos: +154 (180 ääntä)
   Mut eihän ihminen, joka sanoo, ettei syö punaista lihaa, ole välttämättä kasvissyöjä eikä yritä painottaa mitään vegeyttään - hän ei syö PUNAISTA lihaa, mutta voi syödä vaaleaa lihaa. Monet ei syö nautaa eikä sikaa, mutta syövät kanaa ja kalkkunaa.

   Lainaa

  18. Impotentti kurkku 9.8.2022 10:00
   Tulos: +69 (75 ääntä)
   Toivottavasti Naomi ei jaa tällasia juttuja kellekkään joka uskoo näitä koska näistä voi tulla terveydelle haitallisia tai jopa vaarallisia kun ei voi tietää mitä hän keksii seuraavaksi kun tässä jo oli niin monta asiaa niin monella tapaa väärin. Kiinnostais kans tietää et entäs laktoosittomat ja maitoallergikot kun kerran maitotuotteet on se avain terveelliseen painoon, mitenkäs he?

   Lainaa

  19. Rajaton mango 9.8.2022 10:58
   Tulos: +59 (65 ääntä)
   Voi Matti Matti. Jo edesmennyt isäni oli pitkälle yli 70 kun ihastui tekemääni kana-nuudeli wokkiin. Oli kuulemma kuin parempaa spagettia. :D

   Lainaa

  20. Tulos: +15 (23 ääntä)
   Lehtevä banaani: Kaikkeettomat..?
   Eli vähän kuin mitättömät jossa ei ole mitään, noissa lihapullissa ei ole kaikkea.

   Lainaa

  21. Harmaa kivi 9.8.2022 12:11
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Impotentti kurkku: Toivottavasti Naomi ei jaa tällasia juttuja kellekkään joka uskoo näitä koska näistä voi tulla terveydelle haitallisia tai jopa vaarallisia kun ei voi tietää mitä hän keksii seuraavaksi kun tässä jo oli niin monta asiaa niin monella tapaa väärin. Kiinnostais kans tietää et entäs laktoosittomat ja [...]
     No, jos vegaanille sopii proteiininlähteeksi punainen liha, niin toki maitoallergikon pitää käyttää painonhallinnassa maitotuotteita. Tietysti. 
   T: Naomi
   p.s. Oikeasti, ihmiseltä pitää aina kysyä mitä he haluavat syödä, voi sattua pahempaakin kuin hämmentynyt vegaani. Esim. tuttavani pyytää aina vegaanijuustoa annoksiin joihin tulee juustoa, hän ei ole vegaani vaan pahemman kerran maitoallerginen, ja voisi sairastua aika tuimasti, jos joku päättäisi hänen puolestaan, että lumihiutaleille ei tarjoilla, syö mitä muutkin. Tai että laktoositon kelpaa maitoallergikolle.

   Lainaa

  22. Vastuuton hämähäkki 9.8.2022 12:59
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Vegaanista lihaa, jossa on vain 20% rasvaa? Mistä sellaista saa :D

   Lainaa

  23. Haihtuva hyönteinen 9.8.2022 13:01
   Tulos: +53 (61 ääntä)
   Tittelintuure: Mut eihän ihminen, joka sanoo, ettei syö punaista lihaa, ole välttämättä kasvissyöjä eikä yritä painottaa mitään vegeyttään - hän ei syö PUNAISTA lihaa, mutta voi syödä vaaleaa lihaa. Monet ei syö nautaa eikä sikaa, mutta syövät kanaa ja kalkkunaa.
   Ja silti olisi ollut parempi sanoa suoraan vaan se tilaus minkä haluaa eikä julistaa ruokavaliotaan.

   Lainaa

  24. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 9.8.2022 13:11
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Prööt: Tässä tapauksessa lounasravintola, jossa oli liha- ja kasvisvaihtoehto. Asiakas halusi kasvisruuan, mutta sai kuivaksi tuplapaistetun lihamurekkeen tämän väärinymmärryksen takia. "Päivän vaihtoehdot ovat lihamureke tai tofupaistos". - "En syö punaista lihaa". "Okei!" *kiireinen tarjoilija juoksee päätteelle näpyttelemään*
   Just. Ikäänkuin sen saman lihamurekkeen ois saanut myös raakana tai mediumina.

   Lainaa

  25. Impotentti kurkku 9.8.2022 13:27
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Harmaa kivi:   No, jos vegaanille sopii proteiininlähteeksi punainen liha, niin toki maitoallergikon pitää käyttää painonhallinnassa maitotuotteita. Tietysti.  T: Naomi p.s. Oikeasti, ihmiseltä pitää aina kysyä mitä he haluavat syödä, voi sattua pahempaakin kuin hämmentynyt vegaani. Esim. tuttavani pyytää aina [...]
   Uskon että jonain päivänä joku Naomia kuunnellut on vähintäänkin huonossa kunnossa, koska esimerkiksi tämä runsas öljyn käyttö ei todellakaan nosta painoa vaan voi ennemminkin vähentää sitä, sillä vatsa ja suoli toimisi kyllä kuin rasvattu ja tällainen ripuliin verrattava suolen toiminta ei ole terveellistä vaan se voi johtaa elimistön kuivumiseen ja puutostiloihin kun mikään ei ehdi imeytyä. Ja vieläpä kehuu olevansa hyvinvoinnin ammattilainen.

   Lainaa

  26. Tulos: -34 (54 ääntä)
   Jos vegaaniseen ateriaan lyödään puoli kiloa lihaa niin alkais maistua mullekin XD

   Lainaa

  27. Korvaamaton vuohi 9.8.2022 14:00
   Tulos: +75 (81 ääntä)
   Prööt: Ravintolassa töissä olevana oon nähny kummanki suunnan. Esimerkki 1Asiakas: en syö punaista lihaaTarjoilija: lähettää tilauksen keittiöön tiedoin 'well done' luullen, ettei asiakas siis halua, että liha on keskeltä punaista Esimerkki 2Kolme kasvissyöjää, yksi ei syö gelatiinia, toinen valittaa kun [...]
   En ole ravintolassa töissä, mutta jo ihan juhlia järjestäessä tai kaveripiirille kokkaillessa 2. esimerkin tyylisiin ongelmiin törmää. Esimerkkinä vaikka just se gelatiini - itse pitäisin loogisena päätelmänä, ettei kasvissyöjä syö tavallisella liivatteella hyydytettyä juustokakkua vaikkei edes mikään täysvegaani olisikaan, koska liivatehan on tehty siasta. Joillekin se liivate ei sitten kuitenkaan olekaan ongelma, ehkä siksi ettei se varsinaisesti näy tai maistu miltään, tai ehkä ajattelevat että sen määrä on niin vähäinen (varmaan jotain gramma per annos) tai ettei sen takia ole varsinaisesti elukoita teurastettu kun se tehdään muuten teurasjätteeksi menevistä osista - en tiedä, mutta olen monta kasvissyöjäksi itseään kutsuvaa tavannut, jotka kuitenkin syövät liivatetta sisältäviä leivonnaisia ja karkkeja, ja osa sitten taas ei syö. Ja tämä on vain yksi esimerkki todella monista ruoka-aineista joihin ihmiset jotka määrittelevät ruokavalionsa samoilla termeillä, suhtautuvat eri tavoin. 
   Kummassakaan ei ole mitään vikaa, söi tai ei, jokainen saa päättää ihan itse mitä haluaa syödä, mutta älkää viitsikö suhtautua kuin vähäjärkiseen idioottiin jos joku kysyy tarkennuksia siitä ruokavaliostanne tai "voitko syödä asiaa x". Vaikka sinusta juuri sinun tapasi ilmaista ruokavaliosi olisi se ainoa ja looginen, on kysyjä voinut törmätä jo moneen eri logiikkaan eikä osaa lukea ajatuksiasi. 

   Lainaa

  28. Tulos: -30 (44 ääntä)
   jukkapalmu: Miten musta kaikki "äijä"- alkuiset ryhmät yms. on vähän surullisia? Jos on niin tossu ettei kehtaa tehdä normaaleja asioita normaalista niin miten siitä "äijä"- etuliitteisestä tulee jotenkin siistimpi? Selasin jotain "äijäkirppistä" kerran ihan mielenkiinnon vuoksi ja siellä myytiin jalkalamppuja ja verhoja.
   Oot ymmärtänyt sen etuliitteen tarkoituksen väärin. Äijäkirppiksen tarkoitus on ollut tehdä kaupankäynnistä helpompaa poistamalla av, yv, jono, tuotko 1000km päähän ilmaiseksi sen lampun?, paska myyjä, rikosilmoitus. Yms.

   Lainaa

  29. sekasyöjä 9.8.2022 14:22
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Prööt: Tässä tapauksessa lounasravintola, jossa oli liha- ja kasvisvaihtoehto. Asiakas halusi kasvisruuan, mutta sai kuivaksi tuplapaistetun lihamurekkeen tämän väärinymmärryksen takia. "Päivän vaihtoehdot ovat lihamureke tai tofupaistos". - "En syö punaista lihaa". "Okei!" *kiireinen tarjoilija juoksee päätteelle näpyttelemään*
   Lihamureke on punaista lihaa ellei sitten erikseen sanota että se on broilerimureketta. Mutta ehkäpä asiakas ei tiennyt mitä punainen liha on mutta lääkäri oli suositellut välttämään sitä kihdin takia.

   Lainaa

  30. Ujosteleva raataja 9.8.2022 14:30
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   Tuosta vegaanista tulee mieleen tämä vegaani Tuuli, jonka mielestä metukan pelkkä imeskely ei ole väärin: https://www.feissarimokat.com/2016/03/vegaani-vaikka-vakisin/

   Lainaa

  31. Tulos: +56 (62 ääntä)
   Prööt: Ravintolassa töissä olevana oon nähny kummanki suunnan. Esimerkki 1Asiakas: en syö punaista lihaaTarjoilija: lähettää tilauksen keittiöön tiedoin 'well done' luullen, ettei asiakas siis halua, että liha on keskeltä punaista Esimerkki 2Kolme kasvissyöjää, yksi ei syö gelatiinia, toinen valittaa kun [...]
   Ei se tarjoilijan kysely ole ongelma. Olettaminen tai tietämättömyys on. Yritin joskus selittää tarjoilijalle, että puoliso on vegaani ja varmistella onko annoksessa maitoa tai munaa (kasvishamurilainen). Erikseen kysyin kastikkeesta, jonka nimi ei ollut itselle tuttu onko siinä maitoa. No annos tuli ja kastike oli lähinnä meksikolaista juustokastiketta… Kun tästä sanottiin tarjoilija oli vihainen ”mutta xxx on juustokastike!”. ”Öh, sitä en tiennyt, juuri siksi erikseen kysyin mitä se kastike on ja onko siinä maitotuotteita ja sanoi, että ei”. Melkoisella kettuilulla saatiin uusi annos…
   Ihmisten yksilölliset ruokavaliot tosiaan vaihtelee, siksi kysyminen on hyvä. Mutta toivottavaa on, että ravintola-alalla työskentelevä ymmärtää, että vegaani-ruokavalioon ei kuulu hunaja eikä liivate ja sienet eivät ole epävegaanisia. Pääsääntöisesti myös vegaani, joka tekee poikkeuksen hunajassa myöntää tän. 

   Lainaa

  32. Kiltti tyttö 9.8.2022 15:29
   Tulos: +22 (42 ääntä)
   Naomi ei tarkalleen ottaen väittänyt kaikkeettomia [sic] lihapulliaan vegaanisiksi. Käsittämätön johdanto reseptiin vain sisälsi maininnan siitä, että mm. vegaanista ruokavaliota noudattavat voivat tarvita lisäproteiinia. Näistä lihapullista sitä sitten löytyy, tosin ei välttämättä vegaaneille... (Oikea termi on muuten kaiketon)

   Lainaa

  33. Vaikuton katkarapu 9.8.2022 15:41
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Mä luulen Naomin olevan trolli. Noi sen vastaukset on liiankin alleviivatun "tyhmiä" ja tahallaan pointin ohittavia. Tai sit olen lukenut liikaa vauva.fi palstaa, jossa lähes jokainen kirjoittaja hauskuuttaa itseään vastaavilla teksteillä.

   Lainaa

  34. Tulos: -12 (22 ääntä)
   Naomin pyörykät sopivat carnevegaaniseen ruokavalioon, jossa eläinkunnan tuotteista syödään vain punaista lihaa.

   Lainaa

  35. Valittu mestari 9.8.2022 16:18
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   "Hyvää ravintoa aivoile" ei ihan vakuuta, että resepti olisi hyvä aivoille.

   Lainaa

  36. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 9.8.2022 16:47
   Tulos: -13 (35 ääntä)
   Tove: Ei se tarjoilijan kysely ole ongelma. Olettaminen tai tietämättömyys on. Yritin joskus selittää tarjoilijalle, että puoliso on vegaani ja varmistella onko annoksessa maitoa tai munaa (kasvishamurilainen). Erikseen kysyin kastikkeesta, jonka nimi ei ollut itselle tuttu onko siinä maitoa. No annos [...]
   Ei vegaani tee poikkeusta hunajassa. Koska silloin hän ei ole vegaani.

   Lainaa

  37. Sisin apina 9.8.2022 16:51
   Tulos: -6 (34 ääntä)
   Ei tuossa kyllä väitetä reseptiä vegaaniseksi, vaan kaikettomaksi. Itselle ei ole tuttu termi, mutta googlettelun perusteella "Kaiketon ruokavalio on munaton, maidoton, viljaton, soijaton ja pähkinätön". Erikoista tietty suositella tuota vegaanista ruokavaliota noudattaville, vaikka joillain toki voi olla ravintoainepuutteita joihin ajoittainen lihasyrjähyppy auttaisi.

   Lainaa

  38. Saatanan vajaaälyinen lehmä 9.8.2022 18:35
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Juuri Naominlaiset ihmiset tekevät somesta luotaantyöntävän paikan. Tietämättömiä idiootteja, yliluottavaisia omaan älykkyyteensä ja kun erehtyy mainitsemaan niille heidän tietämättömyydestään, niin kääntävät asian niin, että vika on ihan sinun päässä ja kääntävät isompaa vaihdetta silmään kusipäisessä ärsyttävyydessään.

   Lainaa

  39. Kumea kurkku 9.8.2022 19:12
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Prööt: Ravintolassa töissä olevana oon nähny kummanki suunnan. Esimerkki 1Asiakas: en syö punaista lihaaTarjoilija: lähettää tilauksen keittiöön tiedoin 'well done' luullen, ettei asiakas siis halua, että liha on keskeltä punaista Esimerkki 2Kolme kasvissyöjää, yksi ei syö gelatiinia, toinen valittaa kun [...]
   Kasvissyöjä jonka mielestä katkaravut eivät ole eläimiä? Mitäs ne sitten on, kasveja vai? :D Tulee ihan mieleen yksi vanha kaveri jonka mielestä herkkusienet on lihaa koska ne maistuvat lihalta.

   Lainaa

  40. Haihtuva tuhatjalkainen 9.8.2022 19:40
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Kiltti tyttö: Naomi ei tarkalleen ottaen väittänyt kaikkeettomia [sic] lihapulliaan vegaanisiksi. Käsittämätön johdanto reseptiin vain sisälsi maininnan siitä, että mm. vegaanista ruokavaliota noudattavat voivat tarvita lisäproteiinia. Näistä lihapullista sitä sitten löytyy, tosin ei välttämättä vegaaneille... (Oikea termi on muuten kaiketon)
   Kiitos tästä. Olin tulossa kommentoimaan samaa, mutta en saanut sitä päässäni muotoiltua järkevästi. Päätin sit selata kommentit läpi ja toivoa et joku on tän saman huomion tehnyt.

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 9.8.2022 21:02
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Korvaamaton vuohi: En ole ravintolassa töissä, mutta jo ihan juhlia järjestäessä tai kaveripiirille kokkaillessa 2. esimerkin tyylisiin ongelmiin törmää. Esimerkkinä vaikka just se gelatiini - itse pitäisin loogisena päätelmänä, ettei kasvissyöjä syö tavallisella liivatteella hyydytettyä juustokakkua vaikkei edes [...]
     No, näissä on myös kohteliaisuusongelma. Itse en syö vapaaehtoisesti eläinperäisiä mutta toisin kuin tuttavani maito-ongelma, kyseessä ei ole allergia. Joten voi sattua ja on sattunut, että kohteliaasti nakerran jotain, vaikka sisimmässäni ajattelen "voi vittusaatanahyiyäk". Samasta syystä olen syönyt tarjoiluja, jotka ovat pohjaan poltettuja tai muuten vain mahdottomia, ja väittänyt, että hyvähyvä. Useimmilla meistä tuli kai kasvatuksessa, että syöty tarjotaan (tahallista kiusaamista en syö, mutta jos oli tarkoitus miellyttää vegeä ja on vielä tehty jotain erityistä, niin sen yrittää tikistää alas ja kiittää vaikka miten pahaa tekisi). Yleensä keksin jonkun jutun seuraavaksi kerraksi "hei tiesittekö ettei liivate ole vegeä? Kaikenlaista? Ohoh!! -Tietysti itse tiesin, mutta yritän sanoa niin, ettei kukaan menetä kasvojaan.

   Lainaa

  42. Valmistunut rätti 9.8.2022 21:02
   Tulos: -18 (24 ääntä)
   Saatanan vajaaälyinen lehmä: Juuri Naominlaiset ihmiset tekevät somesta luotaantyöntävän paikan. Tietämättömiä idiootteja, yliluottavaisia omaan älykkyyteensä ja kun erehtyy mainitsemaan niille heidän tietämättömyydestään, niin kääntävät asian niin, että vika on ihan sinun päässä ja kääntävät isompaa vaihdetta silmään kusipäisessä ärsyttävyydessään.
   Mikäli et vielä ymmärtänyt, niin noudata Naomin ohjetta ja lue resepti uudestaan. 
   Reseptissähän toki mainitaan vegaaninen ruokavalio, mutta missään kohtaa ei väitetä sen olevan vegaaninen. 

   Lainaa

  43. Silmitön manaatti 9.8.2022 21:35
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Harmaa kivi:   No, jos vegaanille sopii proteiininlähteeksi punainen liha, niin toki maitoallergikon pitää käyttää painonhallinnassa maitotuotteita. Tietysti.  T: Naomi p.s. Oikeasti, ihmiseltä pitää aina kysyä mitä he haluavat syödä, voi sattua pahempaakin kuin hämmentynyt vegaani. Esim. tuttavani pyytää aina [...]
   Osa vegaanijuustoista saattaa sisältää maitojäämiä (valmistettu tehtaassa jossa käsitellään maitoa), joten olisi myös mainitsemisen arvoista olevansa maidolle erittäin allerginen. Itse en kokkina uskalla kyseisiä vegejuustoja käyttää joka tilanteessa

   Lainaa

  44. Haihtuva hyönteinen 9.8.2022 22:00
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kumea kurkku: Kasvissyöjä jonka mielestä katkaravut eivät ole eläimiä? Mitäs ne sitten on, kasveja vai? :D Tulee ihan mieleen yksi vanha kaveri jonka mielestä herkkusienet on lihaa koska ne maistuvat lihalta.
   Mistä sitä tietää mitä kaikkea jotkut luulee. NotAlwaysRightissa olen nähnyt esim jutun jossa joku luuli anjoviksia taruolennoiksi.

   Lainaa

  45. Korvaamaton vuohi 9.8.2022 22:52
   Tulos: -21 (39 ääntä)
   Harmaa kivi:   No, näissä on myös kohteliaisuusongelma. Itse en syö vapaaehtoisesti eläinperäisiä mutta toisin kuin tuttavani maito-ongelma, kyseessä ei ole allergia. Joten voi sattua ja on sattunut, että kohteliaasti nakerran jotain, vaikka sisimmässäni ajattelen "voi vittusaatanahyiyäk". Samasta syystä olen [...]
   Mutta kun ei ollut tällaisista tapauksista kyse ollenkaan, vaan siitä että on vaivalla väkertänyt sen jonkun liivatteettoman vaihtoehdon kasvissyöjäksi itseään kutsuvalle sen jälkeen kun on tuntikausia viettänyt netissä etsien mahdollisimman hyvää vaihtoehtoa, ja sitten se jää syömättä kun nimenomainen kasvissyöjä ottaakin hyvillä mielin liivateleivonnaista koska "ei liivate ole mulle ongelma". Ja minulla ei siis ole tämän kanssa mitään ongelmaa, on vaan mukavampi tietää etukäteen kun tarjoilut monine vaihtoehtoineen maksaa sekä rahaa että aikaa ja vaivaa.
   Kuulostaa vähän lapselliselta suhtautumiselta toi voivittusaatanahyiyäk, tuollaista odottaa joltain teinivegeltä joka on juuri päättänyt että liha on saatanasta. Lienette enemmänkin netissä öyhöävä ryhmä, suurin osa vegaaneista ja kasvissyöjistä joihin oikeassa elämässä törmää ja tuntee, on olleet hyvinkin asiallista porukkaa joiden syyt ruokavalioilleen on usein enemmänkin ekologisia valintoja kuin tunneperäistä hyiyökensyö-osastoa. 

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (14 ääntä)
   Ei asioista tarvitse vääntää mitenkään vaikeita: Naomi suosittelee vegaaneille liharuokavaliota.

   Lainaa

  47. Vilkas fretti 10.8.2022 6:48
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   hmm: Oot ymmärtänyt sen etuliitteen tarkoituksen väärin. Äijäkirppiksen tarkoitus on ollut tehdä kaupankäynnistä helpompaa poistamalla av, yv, jono, tuotko 1000km päähän ilmaiseksi sen lampun?, paska myyjä, rikosilmoitus. Yms.
   Missä tämä on määritelty? Vai keksitkö ihan itse?

   Lainaa

  48. Nukkavieru mustikka 10.8.2022 7:44
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Jos Naomin ruoka on niin tärkeää aivoille, että ilman ei pärjää, niin hieman huolestuttaa kun aivot toimii tuohon malliin. "vegaanit tarvii tätä lihapullaa" Ja mikä on kaikkeeton? Eikö kaikkeeton tarkoita, että siinä ei ole mitään? Tässähän nimenomaan on kaikkea ja vähän päälle, mutta ei se pullasta sen parempaa tee tai varsinkaan vegaanista kun on kuitenkin lihapulla.

   Lainaa

  49. Viitseliäs henkilö 10.8.2022 8:08
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Korvaamaton vuohi: En ole ravintolassa töissä, mutta jo ihan juhlia järjestäessä tai kaveripiirille kokkaillessa 2. esimerkin tyylisiin ongelmiin törmää. Esimerkkinä vaikka just se gelatiini - itse pitäisin loogisena päätelmänä, ettei kasvissyöjä syö tavallisella liivatteella hyydytettyä juustokakkua vaikkei edes [...]
   Kiinnostaisi tietää, että kysytkö noilta liivateihmisiltä että tietääkö ne mistä liivate tehdään? Ja mitä ne siihen kysymykseen vastaa?

   Lainaa

  50. Arkkienkeli 10.8.2022 8:30
   Tulos: -18 (22 ääntä)
   Prööt: Tässä tapauksessa lounasravintola, jossa oli liha- ja kasvisvaihtoehto. Asiakas halusi kasvisruuan, mutta sai kuivaksi tuplapaistetun lihamurekkeen tämän väärinymmärryksen takia. "Päivän vaihtoehdot ovat lihamureke tai tofupaistos". - "En syö punaista lihaa". "Okei!" *kiireinen tarjoilija juoksee päätteelle näpyttelemään*
   Aiemmin väitit tarjoilijan lähettäneen annoksen keittiöön ja nyt menneen päätteelle. Puhuit itsesi pussiin.

   Lainaa

  51. Arkkienkeli 10.8.2022 8:37
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Impotentti kurkku: Toivottavasti Naomi ei jaa tällasia juttuja kellekkään joka uskoo näitä koska näistä voi tulla terveydelle haitallisia tai jopa vaarallisia kun ei voi tietää mitä hän keksii seuraavaksi kun tässä jo oli niin monta asiaa niin monella tapaa väärin. Kiinnostais kans tietää et entäs laktoosittomat ja [...]
   Laktoosittomia maitotuotteita on ollut kaupoissa jo 80-luvulta lähtien, joten käytämme niitä.

   Lainaa

  52. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Onko tuo gluteeniton? "No siinä on kyllä maitoa". Okei, ja se kiinnostaa minua koska..?

   Lainaa

  53. Tulos: +3 (11 ääntä)
   Urpo jääkarhu: Vain saman verran kuin kaikilla lihauskovaisilla.
   Nyt voitkin kertoa, mikä on lihauskonto vai menikö sulla ylempää syötetyt termistöpätemiset vähän ojaan tällä kertaa?

   Lainaa

  54. Harmaa kivi 10.8.2022 12:06
   Tulos: +18 (26 ääntä)
   Korvaamaton vuohi: Mutta kun ei ollut tällaisista tapauksista kyse ollenkaan, vaan siitä että on vaivalla väkertänyt sen jonkun liivatteettoman vaihtoehdon kasvissyöjäksi itseään kutsuvalle sen jälkeen kun on tuntikausia viettänyt netissä etsien mahdollisimman hyvää vaihtoehtoa, ja sitten se jää syömättä kun [...]
     Sanoinko minä ikinä sanoneeni ruoasta saatana, yäk, tai muuta sellaista? Kerroin teille joskus ajattelevani. Jos itsellesi ei ole sattunut kohdalle ruokaa joka vaikuttaa hädin tuskin syömäkelpoiselta niin onnea vain, on sitten ollut sellainen tuuri. Todellakin, siinä olet oikeassa, että netissä voi sanoa sellaista, mitä ei sanoisi, jos olisi minkäänlaista riskiä että koskaan istuisi kuulijan kanssa samaan pöytään -sinun kanssasi en kyllä haluaisikaan, kun lähdet niin nopeaan nimittelemään ihmisiä öyhöiksi ja vaikka miksi.

   Lainaa

  55. Itseasiassa 10.8.2022 16:59
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   glut: Onko tuo gluteeniton? "No siinä on kyllä maitoa". Okei, ja se kiinnostaa minua koska..?
   Tää vastaus tulee muuten usein. Just olin hotellin aamupalalla, jossa oli kyllä merkattu kaikki mahdollinen laktoosittomiksi. Kun kysyin tarjoilijalta, onko joku gluteeniton, niin vastaus oli silloinkin "siinä on kyllä maitoa." ja hämmästynyt ilme, kun sanoin sen olevan eri asia.

   Lainaa

  56. Puoliavoin haisunäätä 10.8.2022 19:49
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   glut: Onko tuo gluteeniton? "No siinä on kyllä maitoa". Okei, ja se kiinnostaa minua koska...
   ... olisit kuitenkin seuraavaksi sitä kysynyt.

   Lainaa

  57. Penaalin terävin ihminen 11.8.2022 14:02
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Haihtuva hyönteinen: Mistä sitä tietää mitä kaikkea jotkut luulee. NotAlwaysRightissa olen nähnyt esim jutun jossa joku luuli anjoviksia taruolennoiksi.
   Tai että kinkku ei ole eläimestä, vaan on ”tehty jostain materiaalista”.

   Lainaa

  58. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 11.8.2022 23:28
   Tulos: -1 (15 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Ei vegaani tee poikkeusta hunajassa. Koska silloin hän ei ole vegaani.
   Paljon on tullut miinusta. Sivistäkää mikä meni vikaan. Olen ymmärtänyt että vegaani ei käytä eläinperäisiä tuotteita eikä hyväksy eläinten viihdekäyttöä. Oletan että tällä tarkoitetaan kaikkea omaksi iloksi tai hyödyksi tehtyjä tekoja eläimen kustannuksella. Vaikka itse hunaja on kasveista peräisin niin sen ovat hyönteiset keränneet aivan muuhun tarkoitukseen kuin ihmiselle luovutettavaksi ravinnoksi. Jokin on opinnoissani ilmeisesti mennyt väärin. Kerro mikä. Olen mm. lukenut Wikipediaa (tiedostan että kaikki tieto siellä ei ole välttämättä oikeaa tai ajantasalla), lehtiartikkeleita ja jutellut vegaanien kanssa. Kaikki tuntuvat olevan tuota mieltä paitsi kommentoijat täällä.
   "Sana vegaani on peräisin englannin kielestä. Alkuperäisen sanan vegan keksivät ensimmäisen vegaaniliiton perustajat Britanniassa vuonna 1944 halutessaan erottua eläinkunnan tuotteita käyttävistä kasvissyöjistä. Sana muodostettiin yhdistämällä sanan vegetarian ('kasvissyöjä') alku ja loppu. Tällä pyrittiin ilmaisemaan, että yleinen kasvissyönti jättää muun muassa maitoteollisuutta tukiessaan eläinten arvostuksen puolitiehen ja vasta veganismi vie vegetarismin aatteen loppuun asti. Tässä määritelmässä myös muun muassa hunaja suljettiin pois vegaanisesta ruokavaliosta."
   -Sitaatti Wikipedia artikkelista-
   Jos tämä on vanhaa tietoa niin käykää päivittämässä varteenotettavilla lähteillä tietysti mitkä asiat on muuttuneet ja koska.
   Tai lakatkaa ihmettelemästä jos porukka ei tiedä noiden ruokavalioiden eroa kun informaatiota ei löydy edes nykyajan etsintämenetelmillä.

   Lainaa

  59. Särötön marsu 12.8.2022 19:11
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Paljon on tullut miinusta. Sivistäkää mikä meni vikaan. Olen ymmärtänyt että vegaani ei käytä eläinperäisiä tuotteita eikä hyväksy eläinten viihdekäyttöä. Oletan että tällä tarkoitetaan kaikkea omaksi iloksi tai hyödyksi tehtyjä tekoja eläimen kustannuksella. Vaikka itse hunaja on kasveista peräisin [...]
   Hunaja on siinä mielessä rajatapaus että yleensä vegaanius on eettinen päätös. Ei haluta osallistua tuotantoeläinten kaltoinkohteluun tai koetaan parhaissakin oloissa elävien eläinten lypsämisen sun muun olevan riistoa. Mehiläisiä ei kuitenkaan voi vangita hunajaa tuottamaan koska niiden on päästävä lentelemään mettä keräämässä, joten niille on tarjottava niin hyvät olot ettei kolo yhdyskunta nosta kytkintä. Mehiläisillä on taipumus tuottaa hunajaa yli oman tarpeen, joten mehiläistenhoitaja voi hyvin ottaa siitä osan yhdyskunnan kärsimättä. Suhdetta voisi kuvailla symbioottiseksi, jolloin eettistä syytä hunajan syömättömyydelle ei ole.

   Lainaa

  60. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Prööt: Ravintolassa töissä olevana oon nähny kummanki suunnan. Esimerkki 1Asiakas: en syö punaista lihaaTarjoilija: lähettää tilauksen keittiöön tiedoin 'well done' luullen, ettei asiakas siis halua, että liha on keskeltä punaista Esimerkki 2Kolme kasvissyöjää, yksi ei syö gelatiinia, toinen valittaa kun [...]
   Kiitos että jaksatte huomioida eri ruokavaliot ja allergiat! ❤️(ainakin tää allergikko arvostaa kovasti jos tarjoilija "kyselee tyhmiä" - mieluummin niin kuin joku allergia shokki)

   Lainaa

  61. Vuodatettu tomaatti 17.8.2022 13:56
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Särötön marsu: Hunaja on siinä mielessä rajatapaus että yleensä vegaanius on eettinen päätös. Ei haluta osallistua tuotantoeläinten kaltoinkohteluun tai koetaan parhaissakin oloissa elävien eläinten lypsämisen sun muun olevan riistoa. Mehiläisiä ei kuitenkaan voi vangita hunajaa tuottamaan koska niiden on päästävä [...]
   Olisit vain sanonut että olet vegaani mutta hunaja maistuu. Ei olisi tarvinnut jaaritella noin paljoa.

   Lainaa

  62. Tulos: -5 (7 ääntä)
   Vegaaneissa muita ärsyttää se, että muut kokevat itsensä alemmiksi. Veganismi on ainoa aate joka on muita niin paljon parempi että siitä kuuluu kertoa muille. Ja sekös alempia ärsyttää..

   Lainaa

  63. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Kiltti tyttö: Naomi ei tarkalleen ottaen väittänyt kaikkeettomia [sic] lihapulliaan vegaanisiksi. Käsittämätön johdanto reseptiin vain sisälsi maininnan siitä, että mm. vegaanista ruokavaliota noudattavat voivat tarvita lisäproteiinia. Näistä lihapullista sitä sitten löytyy, tosin ei välttämättä vegaaneille... (Oikea termi on muuten kaiketon)
   Voihan sitä noudattaa vegaanista ruokavaliota sellainenkin, joka ei ole vegaani. Eli vaikkapa kumppanin vegaaniuden myötä epävegaani on enimmäkseen vegaanisella ruokavaliolla jotta selvitään kotioloissa yhdellä kokkauksella. Kodin ulkopuolella sitten syödään mitä syödään, ja silloin kaikkeettomat pallerot voisivat olla varteenotettava vaihtoehto. Itse olen sekasyöjä, ja jos puoliso olisi vegaani varmaan mentäisiin juuri näin. 
   Ei vegaanius sinänsä ole ongelma minulle, vaan siihen liittyvät muut asiat kuten erinomaisuuden julistaminen, ruoka-aineksien ja ruokien hinnassa oleva vegaanilisä ja hyvin usein se että ne nyt mielestäni yleensä vaan maistuvat aika paskalta. Meidän sekasyöjien taloudessa syödään myös vegaanista ruokaa ja joskus samaa vegaanista ruokaa useampaankin kertaan jos hyvä resepti tai valmisruoka löytyy. Ei se nyt niin mustavalkoista ole.

   Lainaa

  64. Löyhä järvisieni 31.8.2022 7:34
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Epäjalo ahma: Vähän huonosti väännetty "vitsi" tai sanaleikki. Vai mikä se tilaus on, jonka tuo kasvissyöjä tekee ja kertoo ettei syö punaista lihaa?
   Jokainen saa syödä niin kuin haluaa, mutta onhan se rasittavaa jos joutuu toteuttamaan näitä toiveita tai edes seuraamaan sivusta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinta, kaikkeeton, kaikkeettomat, kuva, kyltti, letut, lihapullat, proteiini, resepti, vegaanit