Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 109

Vihaatko lihatiskillä asiointia? Ei hätää, lihamestari vihaa myös sinua.
Suurenna näkymä
Kohtaamisia kaupoilla, osa 109

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Veneetön pomelo 18.8.2022 0:23
   Tulos: +394 (398 ääntä)
   Aika paljon kaikenlaista peräpukamarasvaa ym. verenpainelääkkeitä joutuu narkki poimimaan, jos lähtee jokaiselta apteekin asiakkaalta summassa ostoksia pöllimään.

   Lainaa

  2. Karnevaali-kenguru 18.8.2022 0:27
   Tulos: +313 (361 ääntä)
   Nykyään on niin "edgyä dissata" asiakkaita, esim. Subwayn tiktok video "vaikeista" asiakkaista. Tuntuu tekevän omasta työstään vähän turhan vaikeaa tämä ihminen.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 18.8.2022 1:10
   Tulos: +394 (400 ääntä)
   Eikös K-Kaupoilla ollut jossain vaiheessa mainos, missä kehotettiin kysymään lihatiskin "kalamestarilta" jos esim. halusi vinkkejä, miten joku tietty kala kannattaa valmistaa tai vastaavaa? Sanna olisi varmaan pistänyt kokkausvinkkejä kyselleen asiakkaan fileiksi, jos kerran pelkkä tuotteiden punnitseminen on liikaa vaadittu.

   Lainaa

  4. Tulos: -61 (119 ääntä)
   Tornipöllö: Eikös K-Kaupoilla ollut jossain vaiheessa mainos, missä kehotettiin kysymään lihatiskin "kalamestarilta" jos esim. halusi vinkkejä, miten joku tietty kala kannattaa valmistaa tai vastaavaa? Sanna olisi varmaan pistänyt kokkausvinkkejä kyselleen asiakkaan fileiksi, jos kerran pelkkä tuotteiden punnitseminen on liikaa vaadittu.
   Kvg. Ei jutella turhia eikä mittailla painoja vaan otetaan mitä tiskiltä lyödään käteen, jotain sellaista kai tää mimmi kelaa/tahtoo? Kysy ohjetta, salli mun nauraa. Sittenhän vasta pääsisi Sanna valittaa nettiin kuinka duuni on ihan perseestä.

   Lainaa

  5. Konstikas fretti 18.8.2022 1:49
   Tulos: +165 (211 ääntä)
   Toivon että piilarinestetyyppi soitti häkeen mömmöryöstön yrittäjästä. Ihan liian moni vain mulkoilee suu auki ja päivittää häiriköistä someen ja antaa tilanteen paheta, kunnes pilviveikko lyö mummon kumoon ja vie tämän eläkkeen ja Mobilaten.

   Lainaa

  6. Tulos: +294 (300 ääntä)
   Nyt on Sanna vähän väärällä alalla ja väärässä ammatissa. Tuolla asenteella on heti keittäjän paikka yläasteella vapanaa

   Lainaa

  7. Ketsupilta haiseva ämpäri 18.8.2022 2:17
   Tulos: +131 (165 ääntä)
   Tommoset saa töitä, mut sit mä perus boomeri joka haluis tehdä tollasta työtä en pääse 🥴

   Lainaa

  8. Tulos: -169 (241 ääntä)
   Konstikas fretti: Toivon että piilarinestetyyppi soitti häkeen mömmöryöstön yrittäjästä. Ihan liian moni vain mulkoilee suu auki ja päivittää häiriköistä someen ja antaa tilanteen paheta, kunnes pilviveikko lyö mummon kumoon ja vie tämän eläkkeen ja Mobilaten.
   Toivottavasti ei soittanut. Hätäkeskus on olemassa _hätä_tilanteita varten. Se, että joku hörhö vinkuu kadulla apteekin muovipussia ei ole edes pienen paniikin arvoinen hetki.

   Lainaa

  9. Kursailematon siili 18.8.2022 2:57
   Tulos: -31 (135 ääntä)
   Siis. Eikös se tuotteiden punnitseminen ja ylipäätään tietyn määrän pyytäminen ole ihan perus homma siellä liha- ja kalatiskillä? Itse en siis käytä, turhan tyyristä meikäläiselle, mutta sen verran olen ollut kanssa-asioimassa, että jotenkin oon kuvitellut, että melkeinpä aina sitä tuotetta pyydetään se joku grammamäärä xxx, ellei nyt sitten pyydetä suoraan kahta fileetä tms. Mutta että pyydetään painon mukaan, myyjä punnitsee, ja näin on näppärästi tilanne viety päätökseen. En nimittäin ymmärrä, että millä muulla tavalla Sanna ajattelee jotain vaikka muikkuja tai silakoita tiskiltä pyydettävän, kun painon mukaan. Sen ymmärrän että vituttaa, ja valittaakin saa, jos asiakas pyytää 400 g muikkuja, myyjä punnitsee 411 g, ja sitten niitä vaaditaan siitä kala kerrallaan vähennettävän, kunnes päästään siihen haluttuun painoon. Mutta tätä avautumista en kyllä ymmärrä alkuunkaan.
   Konstikas fretti: Toivon että piilarinestetyyppi soitti häkeen mömmöryöstön yrittäjästä. Ihan liian moni vain mulkoilee suu auki ja päivittää häiriköistä someen ja antaa tilanteen paheta, kunnes pilviveikko lyö mummon kumoon ja vie tämän eläkkeen ja Mobilaten.
   Tietenkään ei häkeen soiteta tuollaisesta, joku roti nyt. Hesarissa oli just juttu, että lähes 1/4 häkepuheluista on turhia puheluita. Siis 1/4. Viime vuoden osalta turhien puheluiden tarkka lukumäärä oli 620 770. Se on ihan tolkuton määrä, ja jotenkin häkellyttää, miten noin monet eivät ymmärrä, mitä varten se _hätä_numero on olemassa. Kannattaa se juttu muuten lukea jos aihe kiinnostaa, siinä häkepäivystäjät kertoili toinen toistaan kummallisemmista puheluista, mitä sinne soitetaan. En tiedä onko maksumuurin takana, mutta linkki tässä kiinnostuneille: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008978573.html?share=f297595d2f04126552148fb00a5f9e90
   Tuossa kyseisessä tilanteessa puhelu _ehkä_ poliisille, jos nyt johonkin täytyy ehdottomasti saada soittaa, mutta turha taitaisi olla sekin puhelu. Meinaan että pakko nyt kysyä: mikä rikos tuossa kyseisessä tilanteessa sinun mielestä tapahtui? Tyyppi vaati pussia itselleen, ei saanut, sanoi ok ja poistui. Suomessa ei ole tapana pidättää ihmisiä siksi, että he ”todennäköisesti ehkä jossain kohtaa tulevaisuudessa tulevat syyllistymään rikokseen.”

   Lainaa

  10. Stabiili ilves 18.8.2022 3:09
   Tulos: +178 (194 ääntä)
   Kursailematon siili: Siis. Eikös se tuotteiden punnitseminen ja ylipäätään tietyn määrän pyytäminen ole ihan perus homma siellä liha- ja kalatiskillä? Itse en siis käytä, turhan tyyristä meikäläiselle, mutta sen verran olen ollut kanssa-asioimassa, että jotenkin oon kuvitellut, että melkeinpä aina sitä tuotetta pyydetään [...]
   Siis poliisille tottakai soittoa huumehörhön yrittäessä ryöstää/päivystäessä jonkin aspaliikkeen ulkopuolella, sitähän tuossa nimenomaan sanottiin, että toivottavasti soitti 112. Ei oikeasti kannata jättää näitä sen varaan, että ”no ehkäpä seuraavallakaan ei ole mitään aineita mitä se haluaisi väen vängällä ryöstää”, jokaisen kansalaisvelvollisuus on tehdä edes se vähin voita, jos rikollista toimintaa epäilee. Bare minimum soittaa sieltä häkestä ne poliisit tarkistamaan tilanne ja estämään asiakkaiden häirintä mahdollisesti väkivaltaiselta ja huumeidenalaiselta hörhöltä.

   Lainaa

  11. Stabiili ilves 18.8.2022 3:12
   Tulos: +117 (131 ääntä)
   *vähin voitava jopa. Lisäyksenä vielä, niin moni rikos ja kuolema oltaisiin voitu estää sillä, että joku olisi viitsinyt näppäillä kolme numeroa puhelimeensa ja puhua hetken häken kanssa. Sen sijaan ihmiset mieluummin kääntää selkänsä ja päivittää someen yrittäen kiillottaa sädekehäänsä, kun vaikutelma on lähinnä päinvastainen.

   Lainaa

  12. Estävä gorilla 18.8.2022 5:12
   Tulos: +201 (211 ääntä)
   "Tuossa kyseisessä tilanteessa puhelu _ehkä_ poliisille, jos nyt johonkin täytyy ehdottomasti saada soittaa" Ei poliisille mitään omaa numeroa ole, häken kautta ne menee. Sunko mielestä vasta se seuraava asiakas joka ryöstetään, saa soittaa häkeen, vaikka se olisi ennalta ehkäistävissä.

   Lainaa

  13. Tahaton karhu 18.8.2022 6:15
   Tulos: +155 (161 ääntä)
   Kursailematon siili:
   Tuossa kyseisessä tilanteessa puhelu _ehkä_ poliisille, jos nyt johonkin täytyy ehdottomasti saada soittaa, mutta turha taitaisi olla sekin puhelu. 
    [...]
   Poliisin numero on 112.

   Lainaa

  14. Tulos: -28 (82 ääntä)
   Konstikas fretti: Toivon että piilarinestetyyppi soitti häkeen mömmöryöstön yrittäjästä. Ihan liian moni vain mulkoilee suu auki ja päivittää häiriköistä someen ja antaa tilanteen paheta, kunnes pilviveikko lyö mummon kumoon ja vie tämän eläkkeen ja Mobilaten.
   Ajatus on kaunis, mutta ei toimi käytännössä. Tommonen on kiireellisyysluokassaan nolla tai jopa alle, niin poliisit ei pidä kiirettä paikalle körötellessä. Ja jos eivät siinä apteekin ovella tapaa henkilöä, eivät myöskään lähde etsimään. Kun pyörävarkauksienkaan selvittäminen ei onnistu, vaikka tekijä olisi tiedossa, ei kannata odottaa paljoa sellasissa tilanteissa missä ei lopulta tapahtunut mitään.

   Lainaa

  15. Kulunut paprika 18.8.2022 7:12
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Canna on päätynyt palvelutiskille töihin.

   Lainaa

  16. Kahviton papaija 18.8.2022 7:18
   Tulos: +142 (144 ääntä)
   Palvelutiskillä työskenneelleenä en voi kuin pudistaa päätä Sannalle. Asiat hoidetaan juuri noin kuin Jaakko kommentissaan ehdottaa. Ja kun asiakaspalveluun vähän niinkuin kuuluu ihmisten kanssa kommunikointi, jolloin tosiaan voi rohkeasti "haastatella" asiakasta, että mikä on hänen kahden hengen annokseksi hyvä koko, mistä kohtaa kalaa haluaa sen palan jne. Ei ole rakettitiedettä se. Aika nopeasti työssä myös oppii näkemään, minkä kokoinen on vaikka juuri 400 gramman kokoinen pala lohta, ja vaikka ei näkis, aina voi ottaa pois tai leikata lisäpalan. Yllättävän nopeasti meni myös ne pikkusiivut, jotka joltain asiakkalta oli jäänyt. Koska juuri joku toinen etti sellaista sopivaa yhden hengen annosta/salaattiin sopivaa määrää. Sannalle tiedoksi: sitä kutsutaan ammattitaidoksi, että osaa siinä tiskillä selvittää ja antaa asiakkaalle sen, mitä pyydetään. (No toki niitä idioottejakin on, joiden kanssa ei voi voittaa.)

   Lainaa

  17. Uloin marsu 18.8.2022 7:49
   Tulos: +52 (74 ääntä)
   Karnevaali-kenguru: Nykyään on niin "edgyä dissata" asiakkaita, esim. Subwayn tiktok video "vaikeista" asiakkaista. Tuntuu tekevän omasta työstään vähän turhan vaikeaa tämä ihminen.
   Jotkut asiakkaat vaan sattuvat olemaan oikeasti ilkeitä ja laukoa sellaisia asioita, joita ei voisi kuvitellakaan. Välillä haukutaan pystyyn ja vähätellään. Tällaisten asioiden esiinnostaminen ei ole mitään "edgyä dissaamista".
   Mokan tapauksessa asiakaspalvelija on  kyllä väärällä alalla.

   Lainaa

  18. Tulos: +83 (89 ääntä)
   Kursailematon siili: Siis. Eikös se tuotteiden punnitseminen ja ylipäätään tietyn määrän pyytäminen ole ihan perus homma siellä liha- ja kalatiskillä? Itse en siis käytä, turhan tyyristä meikäläiselle, mutta sen verran olen ollut kanssa-asioimassa, että jotenkin oon kuvitellut, että melkeinpä aina sitä tuotetta pyydetään [...]
   Kyllä mua ainakin huolestuttaa paljon enemmän ne häkepuhelut jotka jää soittamatta kuin "turhat puhelut". Kenenkään ei pitäis joutua miettimään että onhan tää tilanne nyt varmasti tarpeeksi vakava että voin soittaa häkeen.

   Lainaa

  19. Harteeton tomaatti 18.8.2022 8:23
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Tavallaan ymmärrän Sannaa, hänen vain pitäisi valittamisen sijasta etsiä elämälleen uusi suunta. Aikoinaan päivittäistavarakaupassa töissä ollessa minustakin tuntui usein vastaavalta. En vain ole ollenkaan asiakaspalveluhenkinen tai muutenkaan kovin sosiaalinen. Onneksi nykyisin on ammatti, johon sovellun ja viihdyn työssäni.

   Lainaa

  20. Vastuuton hämähäkki 18.8.2022 8:34
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Sannan kannattaisi ehkä vaihtaa alaa jos ei asiakaspalvelu kiinnosta. Tuohan kuuluu perustoimiin palvelutiskillä.

   Lainaa

  21. Puuton alpakka 18.8.2022 9:01
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Toj Karin: Ajatus on kaunis, mutta ei toimi käytännössä. Tommonen on kiireellisyysluokassaan nolla tai jopa alle, niin poliisit ei pidä kiirettä paikalle körötellessä. Ja jos eivät siinä apteekin ovella tapaa henkilöä, eivät myöskään lähde etsimään. Kun pyörävarkauksienkaan selvittäminen ei onnistu, vaikka [...]
   Hyvin mahdollisesti kävisi juuri näin. Toisaalta sitten ihan nurkan takana saattaa olla yksi partio vapaana ja he pääsevät minuutissa paikalle. Ja jos narkit jäävät kyttäämään seuraavaa uhria, ei paikalle tulemisella ole edes kiirettä. 
   Mikäli apteekin edestä löytyy kolkattuna mummo, jonka peräpukamavoiteet on viety, niin tekijän löytämisessä saattaa auttaa, mikäli joku on aikaisemmin soittanut, että millaisia tyyppejä paikalla niissä aikeissa liikkuu.
   Hätäkeskuksen kuuluu laittaa kiirellisyysjärjestykseen tehtävät, ei soittajan tarvitse sitä miettiä. Hyvä vaan, jos menevät ensin pelastamaan hukkuvan lapsen. Jos taas aikaa on, näitä ennaltaehkäisyjäkin tehdään.

   Lainaa

  22. Tulos: +138 (142 ääntä)
   Toj Karin: Ajatus on kaunis, mutta ei toimi käytännössä. Tommonen on kiireellisyysluokassaan nolla tai jopa alle, niin poliisit ei pidä kiirettä paikalle körötellessä. Ja jos eivät siinä apteekin ovella tapaa henkilöä, eivät myöskään lähde etsimään. Kun pyörävarkauksienkaan selvittäminen ei onnistu, vaikka [...]
   Se voi olla kiirellisyysluokkaa -1, mutta voi myös olla, että sama sankari on aikaisemmin päivällä pahoinpidellyt jonkun mummon ryöstäessään tämän lääkkeet ja henkilöä ihan oikeasti etsitään. Häke tietää tällaiset asiat ja osaa yhdistellä ilmoituksia ja tehdä arvion kiireellisyydestä. Ei ole tavallisen kansalaisen asia pohtia, millaiset ryöstön yritykset eivät kiinnosta poliisia.

   Lainaa

  23. Tulos: +27 (37 ääntä)
   Tuntuu että nykysin tommosia asiakas”palvelijoita” on paljon.

   Lainaa

  24. Hämärä maahinen 18.8.2022 9:30
   Tulos: +82 (86 ääntä)
   Viimeksi eilen hain loimulohta ja sanoin että jos noin 10€ sais niin menee edenredillä. 9,57€ ekalla leikkauksella. Kyllä se menee kun tuntumaa saa, ja kokeilee ja keskittyy siihen mitä tekee. Elintarvikkeiden pakkaajaana ja leipomossa ollu aikanaan itse töissä ja jossain vaiheessa oppi vaan kun tarpeeksi punnitsee niin käsi tuntumalta arvioimaan palaleivän +/- 3g tarkkuudella. Kyllä siinä oli toki uudet työntekijät aina ihmeissään että miten punnitsematta heitän raa'at leivät takaisin alkuun ja säädän konetta. Mutta kun tunnista toiseen tekee samaa hommaa ja keskittyy niin kyllä siinä kehittyy minunkin tuntuma arvioida vaikka alkuun tuntui mahdottomalta.

   Lainaa

  25. Tulos: +92 (96 ääntä)
   Aina joku pätemässä tosta, että ei häkeä saa kuormittaa?!!!!!!! (() /(!!! No mutta kun mitään muutakaan numeroa ei enää ole, niin mihin sitä pitäisi sitten soittaa vai jättääkö sitten aina vaan soittamati ettei häke nyt vaan traumatisoidu? Itsellä oli jokin aika sitten tilanne, jossa hyvin pitkälti keskellä-ei-mitään ja silti risteysalueella oli auto pysäköitynä usean tunnin ajan valot päällä. Mietimme, onko tämä häkeä häiritsemisen arvoista ja totesimme, että on. Mitä jos auto on esim varastettu? Entä jos Pentti eksyi marjametsään? Mutta varmasti tämäkin oli jonkun mielestä taas turhaa häken häiriköintiä. Pitäisi olla joku ei-kiireellisten numero tai se poliisin numero, mutta nykysysteemi ei ole hyvä.

   Lainaa

  26. Hontelo kivi 18.8.2022 10:09
   Tulos: +85 (89 ääntä)
   Kursailematon siili: Siis. Eikös se tuotteiden punnitseminen ja ylipäätään tietyn määrän pyytäminen ole ihan perus homma siellä liha- ja kalatiskillä? Itse en siis käytä, turhan tyyristä meikäläiselle, mutta sen verran olen ollut kanssa-asioimassa, että jotenkin oon kuvitellut, että melkeinpä aina sitä tuotetta pyydetään [...]
   Ensinnäkin ryöstön yrityksestä tottakai kuuluu ja pitää ilmoittaa hätäkeskukseen. Sinun logiikallasi ilmeisesti pitäisi vain jättää sikseen ja antaa narkin nyysiä, vaikkapa jonkun vanhuksen lääkkeet seuraavaksi, hienoa. Toivon mukaan tuikata vielä likaisella piikillä, jos erehtyy hieman vastustelemaan.
   Toisekseen, en tiedä missä vuodessa päässäsi elät tai kuinka pahasti asiat sinulta ohi vilahtavat, mutta ihan tiedoksi, että poliisin erillinen hätänumero lakkasi olemasta jo vuonna 2006, eli 16 vuotta sitten on ollut kaikki keskitetysti 112 takana.

   Lainaa

  27. Tulos: +58 (72 ääntä)
   Konstikas fretti: Toivon että piilarinestetyyppi soitti häkeen mömmöryöstön yrittäjästä. Ihan liian moni vain mulkoilee suu auki ja päivittää häiriköistä someen ja antaa tilanteen paheta, kunnes pilviveikko lyö mummon kumoon ja vie tämän eläkkeen ja Mobilaten.
   Voin aika varmaksi sanoa että kyseessä ei ollut "pilviveikko". Kaverilla tainnut olla hieman vakavampi päihdeongelma

   Lainaa

  28. Tulos: -12 (32 ääntä)
   Sanna on valinnut aivan väärän työn. Asiakaspalvelun konsepti on kyllä kriisissä muutenkin. Asiakaspalvelijat menevät yhä enenevissä määrin palkkaa vastaan ärsyyntymään siitä etteivät he saa tehdä mitä lystäävät.

   Lainaa

  29. Lämmitetty persoona 18.8.2022 11:21
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Kelmiina: Toivottavasti ei soittanut. Hätäkeskus on olemassa _hätä_tilanteita varten. Se, että joku hörhö vinkuu kadulla apteekin muovipussia ei ole edes pienen paniikin arvoinen hetki.
   Ryöstön yritys ei ole hätätilanne? Tästäkin asiasta voisi häke tai poliisi olla vähän eri mieltä kanssasi..
   Sanna ei ole kyllä oikeassa ammatissa.. Tai ainakaan oikeassa työtehtävässä. Olen aina kuvitellut että palvelutiskit ovat nimensä mukaisesti palvelutiskejä, eivät itsepalvelutiskejä ja luullut että siellä on esimerkiksi vaa'at joilla voidaan punnita tuotteita ettei tarvitse silmämääräisesti myydä tavaraa.

   Lainaa

  30. It's a deal 18.8.2022 11:27
   Tulos: +66 (70 ääntä)
   "Menin lähikauppaan ja vaadin rahoja kassasta. En saanut niitä ja soittivat vielä aiheettoman hätäpuhelun." Ok.

   Lainaa

  31. Jäätynyt sakaali 18.8.2022 11:38
   Tulos: -14 (30 ääntä)
   Temmi: Nyt on Sanna vähän väärällä alalla ja väärässä ammatissa. Tuolla asenteella on heti keittäjän paikka yläasteella vapanaa
   On hänellä pointti jutussa. Jos ei anneta tarkkoja arvoja tällöin ollaan tyytyväisiä saatuun palveluun. Sama homma kassoilla kun tupakkatuotteita ovat ostamassa, jotain ihme kryptista tupakanpolttajien piilokieltä pitää osata että osaa oikean tuotteen antaa. Suomi-tupakoitisia-Suomi sanakirja pitää painaa.

   Lainaa

  32. Notkuileva piikkisika 18.8.2022 11:46
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Lihatiskin idea on ostaa juuri se määrä mitä tarvitsee. Aikanaan oli lihatiskillä kokkeja myymässä. Ne ties paljonko mitäkin laitetaan jos tilasi kahdelle, ne punnitsi parhaimmillaan 10g tarkkuudella ja antovat hyviä vinkkejä kokkaukseen. Nyt siellä on näitä Sannoja jotka ei tiedä mistään mitään, ovat kyllästyneitä elämäänsä, eivätkä edes erota tuotteita toisistaan. Parhaimmillaan sain kokonaisen kuhan (30€/kg) lohen (10€/kg) hinnalla kun urpo ei uskonu mua että se on kuha. Totesin että tyhmyydestä sakotetaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Veneetön pomelo: Aika paljon kaikenlaista peräpukamarasvaa ym. verenpainelääkkeitä joutuu narkki poimimaan, jos lähtee jokaiselta apteekin asiakkaalta summassa ostoksia pöllimään.
   Mun CeraVe kasvopesuaineet! Niitä et vie! 😫

   Lainaa

  34. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Jäätynyt sakaali: On hänellä pointti jutussa. Jos ei anneta tarkkoja arvoja tällöin ollaan tyytyväisiä saatuun palveluun. Sama homma kassoilla kun tupakkatuotteita ovat ostamassa, jotain ihme kryptista tupakanpolttajien piilokieltä pitää osata että osaa oikean tuotteen antaa. Suomi-tupakoitisia-Suomi sanakirja pitää painaa.
   Ei ole pointtia, vaan asennevika. Jos asiakas ei osaa tilata tarkkaa grammamäärää, vaan pyytää juuri lihaa kahdelle tjsp., niin ammattitaitoinen lihamestari toimii, kuten Jaakko ja opastaa asiakasta. Jos asiakas alkaa kiukutella muutaman gramman erosta tai jotain muuta typerää, niin se on sitten eri asia, mutta mielestäni Sanna ei puhunut tästä. Hänellä vaikuttaisi olevan ongelma vähän joka tilanteessa, tai ainakin itselleni jäi epäselväksi, miten asiakkaan pitäisi Sannalta tilata.

   Lainaa

  35. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Lämmitetty persoona: Ryöstön yritys ei ole hätätilanne? Tästäkin asiasta voisi häke tai poliisi olla vähän eri mieltä kanssasi.. Sanna ei ole kyllä oikeassa ammatissa.. Tai ainakaan oikeassa työtehtävässä. Olen aina kuvitellut että palvelutiskit ovat nimensä mukaisesti palvelutiskejä, eivät itsepalvelutiskejä ja luullut [...]
   Niinpä! Se oikean määrän mittaaminen ja pakkaaminen ON se koko työnkuva, siitähän hänelle maksetaan. Ja eihän sitä nyt voi grammatarkasti osua aina oikeaan, mutta eipä sellaista kukaan (järkevä) asiakas odotakaan.

   Lainaa

  36. Sorea mehiläinen 18.8.2022 12:05
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Kulunut paprika: Canna on päätynyt palvelutiskille töihin.
   Nyt kun kävin vaklaamassa, niin tällä Sannalla sattuu olemaan "hieno kansainvälinen" sukunimi. 🤔 Hmm, HMMM!

   Lainaa

  37. Tulos: +44 (48 ääntä)
   Stabiili ilves: Siis poliisille tottakai soittoa huumehörhön yrittäessä ryöstää/päivystäessä jonkin aspaliikkeen ulkopuolella, sitähän tuossa nimenomaan sanottiin, että toivottavasti soitti 112. Ei oikeasti kannata jättää näitä sen varaan, että ”no ehkäpä seuraavallakaan ei ole mitään aineita mitä se haluaisi väen [...]
   Jep! Ja muutenkin hyvä tiedottaa poliisille että tällainen henkilö vaanii apteekin edustalla, saattaa "iskeä" myös muihin lähiseudun apteekkeihin. Osaisivat pitää ainakin silmät auki kun siellä päin ajelevat jatkossa.

   Lainaa

  38. Alustavasti ilves 18.8.2022 12:35
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Anteeksi, mutta voisiko joku selventää, että mikä on sitten paras tapa tilata kalatiskiltä? Tuossa tyrmättiin kaikki tavat, joita itselle on edes tullut mieleen. Pidän kalasta, mutta olen vältellyt kalatiskejä juuri sen takia, etten ole koskaan tilannut siitä ja ajatus ruuhkaisesta tiskistä ja minun osaamattomuudestani ahdistaa (ainakin tämän jutun jälkeen).

   Lainaa

  39. Pakkattu kobra 18.8.2022 12:50
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Alustavasti ilves: Anteeksi, mutta voisiko joku selventää, että mikä on sitten paras tapa tilata kalatiskiltä? Tuossa tyrmättiin kaikki tavat, joita itselle on edes tullut mieleen. Pidän kalasta, mutta olen vältellyt kalatiskejä juuri sen takia, etten ole koskaan tilannut siitä ja ajatus ruuhkaisesta tiskistä ja minun osaamattomuudestani ahdistaa (ainakin tämän jutun jälkeen).
   Tässä on aika hyvä tapa asioida ja palvella ;) https://www.youtube.com/watch?v=eAk1wBPanVc

   Lainaa

  40. Haihtuva hyönteinen 18.8.2022 12:57
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Sorea mehiläinen: Nyt kun kävin vaklaamassa, niin tällä Sannalla sattuu olemaan "hieno kansainvälinen" sukunimi. 🤔 Hmm, HMMM!
   Cancainvalinen. 😂

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 18.8.2022 13:59
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Alustavasti ilves: Anteeksi, mutta voisiko joku selventää, että mikä on sitten paras tapa tilata kalatiskiltä? Tuossa tyrmättiin kaikki tavat, joita itselle on edes tullut mieleen. Pidän kalasta, mutta olen vältellyt kalatiskejä juuri sen takia, etten ole koskaan tilannut siitä ja ajatus ruuhkaisesta tiskistä ja minun osaamattomuudestani ahdistaa (ainakin tämän jutun jälkeen).
     Ihan miten vain haluat. Kalatiskillä en ole ollut, mutta muuten aspana, ei haittaa, jos asiakas on vähän pihalla. Säännöt: älä vaadi fysiikan lakien vastaisia (ei, en minä voi lähettää tänään pakettia saapumaan eilen, ei, ei ole mahdollista epäleikata jo leikattua kalaa ja tehdä se kokonaiseksi jälleen). Älä ole epäystävällinen, älä syyttele aspaa erilaisista älyttömyyksistä -IHAN TASAN TAHALLAAN LEIKKASIT SEN KALAN KAKSI GRAMMAA LIIAN KEVYEKSI, AIOT KUITENKIN VIEDÄ RAHANI VÄLISTÄ JA LAITTAA NE TASKUUSI! KYLLÄ TUOLLAISET VARKAAT TIEDETÄÄN!!!" äläkä varsinkaan huuda. Muuten ei haittaa vaikket erottaisi mustekalaa simpukasta, jos kauniisti kysyt, normaali aspa auttaa oikeasti mielellään (Sanna ilmeisesti ei, mutta sehän tässä on se moka -ettei tuollainen asenne ole normaali). Eikä aspa ajattele edes hiljaa itsekseen että onpas tyhmä, jos pysyt kivassa äänensävyssä, hän ei ajattele erityisempiä jos asiakkaita on paljon, ei hän ehdi, ja jos aikaa on, ajattelee "olipas kiva että oli ystävällinen asiakas".

   Lainaa

  42. Raitti metsämarja 18.8.2022 16:42
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Karnevaali-kenguru: Nykyään on niin "edgyä dissata" asiakkaita, esim. Subwayn tiktok video "vaikeista" asiakkaista. Tuntuu tekevän omasta työstään vähän turhan vaikeaa tämä ihminen.
   En tiedä mitä video sisältää, mutta olen varmaan just sellainen ärsyttävä subway asiakas. Käyn siellä harvoin ja ikinä en älyä sanoa mitä leipää haluan, kun sitä subia aletaan kasaamaan.

   Lainaa

  43. Tulos: +18 (32 ääntä)
   Sannan juttu taitaa olla ryhmästä ”länsimaisen ihmisen ahdinko”, jos en väärin muista. Siellä on muitakin aika vastaavia juttuja, niin jännä että tää on tänne päätynyt ja muut ei. Mua siis nauratti kun luin sen ekan kerran ja sopii musta siihen ryhmään tosi hyvin. Itelläni ei ole töissä asiakkaita vaan potilaita, mutta samaistun siihen, että joskus ihan yksinkertainen juttu ärsyttää ihan vaan, koska ärsyttää. Ja kun töissä käydään aika usein niin se on ihan ok, että se ärsyttää. Pääasia, ettei lauo sitä ärsytystä asiakkaille. Kyllä muakin ärsyttää, kun päivän kymmenes puhelu on jo sitä, että ”saanko tulla vastaanotolle vaikka mulla on korona?”.

   Lainaa

  44. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Kursailematon siili: Siis. Eikös se tuotteiden punnitseminen ja ylipäätään tietyn määrän pyytäminen ole ihan perus homma siellä liha- ja kalatiskillä? Itse en siis käytä, turhan tyyristä meikäläiselle, mutta sen verran olen ollut kanssa-asioimassa, että jotenkin oon kuvitellut, että melkeinpä aina sitä tuotetta pyydetään [...]
   Muuhun en ota nyt kantaa, mutta liha/kalatiskiltä ostaminen tulee ainakin kauppahalleissa halvemmaks, kuin sen vakuumipakatun lihan tai kalan ostaminen marketista. Markettien tiskillä olevat lihat ja kalat taas on ryöstöhintasia jos vertaa kauppahallien. Pienituloisina oltiin aina tarkkoja mitä ostettiin ja mistä niin huomattiin, että kilohinta on monessa tuotteessa edullisin kauppahalleissa ja samalla saa raaka-aineet usein tuoreena. Toki siinä joutuu kalat itse "siivoo" ja leikkaa, mutta säästää samalla pitkän pennin ja perkeistä saa keitettyä itselleen aidon kalaliemen vaikka keittoa varten. Liemen voi pakastaa ja säilyy hyvin pakastettuna sen parikin kuukautta. Jauhelihaa jos menee ostamaan niin usein edullisinta on hevosen jauheliha. Tulee kilohinnaltaan halvemmaksi, kuin marketin pakatut lihat.

   Lainaa

  45. Hillitty metso 18.8.2022 18:20
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Sanna luuli olevansa hauska, mutta tekikin itsestään ammattitaidottoman idiootin. Varmaan mäkissä tai muussa vastaavassa arvostettaisiin tuollaista "osaamista". Eikä tulisi noin vaikeita kysymyksiäkiään, mitkä sekoittavat Sannan pään noin pahasti.

   Lainaa

  46. Järkipuoli lohikäärme 18.8.2022 18:20
   Tulos: +20 (28 ääntä)
   Keepo: Kyllä mua ainakin huolestuttaa paljon enemmän ne häkepuhelut jotka jää soittamatta kuin "turhat puhelut". Kenenkään ei pitäis joutua miettimään että onhan tää tilanne nyt varmasti tarpeeksi vakava että voin soittaa häkeen.
   Toki mutta tässäkin nyt kohtuus kaikessa.
   Linja-autossa joku mummo soitti hätäkeskukseen, koska kovaääninen videon katsominen tämän takana olevalla penkillä aiheutti tälle ärtymystä....

   Lainaa

  47. Alanvaihtaja 18.8.2022 18:43
   Tulos: +2 (24 ääntä)
   Banaani: Sanna on valinnut aivan väärän työn. Asiakaspalvelun konsepti on kyllä kriisissä muutenkin. Asiakaspalvelijat menevät yhä enenevissä määrin palkkaa vastaan ärsyyntymään siitä etteivät he saa tehdä mitä lystäävät.
   On ja ei. Kaikissa ammateissa vaaditaan nykyään asiakaspalvelua eli nekin ihmiset jotka ei siihen sovellu tai sitä halua tehdä niin pakotetaan sitä tekemään. Vaihtoehtona kun on sitten loisiminen yhteiskunnan tuilla. Ennen tuommosille ihmisille oli ammatteja kuten majakanvartija tai haudankaivaja, mutta noistakin kahdesta majakanvartijan ammattia ei enää ole ja haudankaivajan hommaa hoitaa suntio jonka työhön kuuluu kirkollismenojen lisäksi niiden ohessa kirkkoväen kanssa pölötys. En oikeasti keksi enää, kuin pari ammattia joissa ei ole asiakaspalvelua lainkaan ja bonuksena saa olla halutessaan yksin ja se on sisällöntuottaja ja bloggaaja. Noissakin kuitenkin jos haluaa menestyä niin pitää tehdä yhteistyötä muiden kanssa.

   Lainaa

  48. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Olenkohan käynyt Sannan kalatiskillä? Kerran kun tilasin tiskiltä 400 grammaa lohta, niin myyjä hekotteli ja pyöritteli silmiään.

   Lainaa

  49. Litteä kiivi 18.8.2022 20:23
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Itse joitakin vuosia sitten olin tällainen ärsyttävä kalatiskin asiakas. Siskoni oli tulossa viettämään joulua luokseni. Hänen suurta herkkuaan on graavilohi. Itse en sitä enää pysty syömään pahan vatsatautikokemuksen jäljiltä, enkä yhtään osannut arvioida määrää. Meninpä siis aatonaattona palvelutiskille kysymään, voisinko saada suunnilleen yhden hengen annoksen graavilohta. Mulle sattui onneksi osaava henkilö, joka osasi arvioida hyvän määrän. Tämä tarina jäi mieleeni siksi, etten muista milloin olisin saanut osakseni niin hyväntahtoisen säälivää katsetta toiselta xD tämä mies ojensi pienen paketin mulle molemmin käsin, katsoi mua sillä säälin ja myötätunnon sekaisella ilmeellä ja painottaen sanoi "oikein hyvää joulua sinulle". Mua huvitti, että hän varmaan ajatteli mun viettävän joulun yksin ja oli siitä pahoillaan.

   Lainaa

  50. Sateenkaareva vaatekappale 18.8.2022 21:36
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Kysyy ihmiset minunkin työssäni aina samoja asioita ja samoja asioita täytyy jokaiselle aina selittää. Mutta se on minun työ ja en oleta että jokainen minulle soitteleva on tämän alan asiantuntija tai tietää edes suurinpiirtein näitä juttua, vaikka ne minulle onkin itsestään selviä. Olen itsekin törmännyt äkäiseen työntekijään subwaylla kun en osannut sitä limppua valita tarpeeksi nopeasti. Käyn harvoin, en tunne listaa ennestään ja en yleensä netistä valmiiksi selaa mitä syön vaan katson sen siinä paikanpäällä. Ja kysyn. Kysyn jos en tiedä. En mene ravintolaan enkä kahvilaankaan siten että varmasti heti sisään astuessa tietäisin mitä otan, katson siitä sitten kun pääsen tiskin lähelle/menua lukemaan. Typerää olettaa että kaikki tietää kaikesta kaiken ja kyselee vain v*ittuillakseen.

   Lainaa

  51. Äveriäs dinosaurus 18.8.2022 23:52
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Konstikas fretti: Toivon että piilarinestetyyppi soitti häkeen mömmöryöstön yrittäjästä. Ihan liian moni vain mulkoilee suu auki ja päivittää häiriköistä someen ja antaa tilanteen paheta, kunnes pilviveikko lyö mummon kumoon ja vie tämän eläkkeen ja Mobilaten.
   Eiköhän ne oo jotain ihan muita sekakäyttäjiä, kuin mitään harmittomia lepposia "pilviveikkoja" :D

   Lainaa

  52. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Asiakkaat voivat toki olla hankalia, mutta minkälaisia asiakkaita Sanna pitäisi kelvollisina asiakkaina, jos normaalisti asioivat ovat niitä hankalia? Pitäisikö heidän mennä tiskin taakse itse leikkaamaan ja punnitsemaan? Tosin luulen, että olematon asiakas on Sannan mielestä paras asiakas.

   Lainaa

  53. Tulos: -28 (34 ääntä)
   -"Paljonko toi painaa?" -"Otetaas vaa'alle ja katotaas!" -"EIEIEI oteta mihinkään vaa'alle vaan sanot nyt heti vaan paljonko se painaa! Typerys! Pitäähän sun tietää paljonko se painaa kun SÄ OOT TÖISSÄ TÄÄLLÄ!!! Miksi täällä on aina niin paska palvelu, mä en tuu tänne ENÄÄ IKINÄ (ennenkuin huomenaamulla taas klo 7)" jne. jne. Jaakko ei selvästi ole koskaan ollut kaupassa töissä, kun kuvittelee sinisilmäisesti, että asiat tosielämässä muka menisivät noin auvoisasti ja että aasiakas jotain kysyessään oikeasti haluaisi asiallisen vastauksen siihen kysymykseen, eikä vain käyttää sitä tekosyynä valittaa, keksiä riitaa ja aiheuttaa konfliktia.

   Lainaa

  54. Määrätty järvisieni 19.8.2022 6:30
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Juomari: -"Paljonko toi painaa?" -"Otetaas vaa'alle ja katotaas!" -"EIEIEI oteta mihinkään vaa'alle vaan sanot nyt heti vaan paljonko se painaa! Typerys! Pitäähän sun tietää paljonko se painaa kun SÄ OOT TÖISSÄ TÄÄLLÄ!!! Miksi täällä on aina niin paska palvelu, mä en tuu tänne ENÄÄ IKINÄ (ennenkuin [...]
   Et ymmärtänyt mokaa.

   Lainaa

  55. Vuolas kana 19.8.2022 8:36
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Nyt oikeesti kalatiskipomot. Rakentakaa sellainen laserosoitin, raksoilta löytyy jolla asiakas voi näyttää just sen kohdan josta leikataan. Ei ongelmaa.

   Lainaa

  56. Tulos: 0 (10 ääntä)
   Stephen Kingin kirjassa Kolme korttia pakasta siisti, tyypillisen liikemiehen näköinen asiakas halusi ostaa apteekista antibioottikuurin. Kun sitä ei myyty ilman reseptiä, hän pakotti aseella uhaten myyjän antamaan sen, esitti pahoittelunsa ja jätti tiskille ranteestaan Rolexin toivoen sen riittävän korvaukseksi lääkkeistä. Apteekkari oli vastuuton ja kielsi työntekijäänsä ilmoittamasta tapauksesta poliisille.

   Lainaa

  57. Liika persikka 19.8.2022 10:45
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Harmaa kivi:   Ihan miten vain haluat. Kalatiskillä en ole ollut, mutta muuten aspana, ei haittaa, jos asiakas on vähän pihalla. Säännöt: älä vaadi fysiikan lakien vastaisia (ei, en minä voi lähettää tänään pakettia saapumaan eilen, ei, ei ole mahdollista epäleikata jo leikattua kalaa ja tehdä se kokonaiseksi [...]
   Tässä asiaa, itsekin olen aspa (täysin eri alalla). Se ei tosiaan haittaa yhtään mitään vaikka asiakas ei tietäisi asioinnista yhtään mitään. Kunhan on valmis ottamaan ne ystävälliset neuvot vastaan eikä esim pura omaa häpeää aspaan. On aivan ihanan palkistevaa neuvoa ja auttaa ihminen läpi jonkun hänelle suht uuden tilanteen ja vielä niin että tämä asiakas saa selvästi kivan onnistumisen tunteen!

   Lainaa

  58. Itseasiassa 19.8.2022 11:11
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Sateenkaareva vaatekappale: Olen itsekin törmännyt äkäiseen työntekijään subwaylla kun en osannut sitä limppua valita tarpeeksi nopeasti. Käyn harvoin, en tunne listaa ennestään ja en yleensä netistä valmiiksi selaa mitä syön vaan katson sen siinä paikanpäällä. Ja kysyn. Kysyn jos en tiedä. En mene ravintolaan enkä kahvilaankaan siten että varmasti heti sisään astuessa tietäisin mitä otan, katson siitä sitten kun pääsen tiskin lähelle/menua lukemaan. Typerää olettaa että kaikki tietää kaikesta kaiken ja kyselee vain v*ittuillakseen.
   Mäkin oon törmännyt tällaiseen työntekijään Subilla. Olin siellä ekaa kertaa elämässäni ja kokeneempi kaveri oli jo neuvonut miten toimitaan. Vaikka yritin parhaani mukaan joko valita mieleiseni tuotteen tai kysellä niistä joista en tiennyt, sandwichartisti tuhisi kovaan ääneen ja pyöritteli silmiään. Ei tuo käytös ainakaan tuonut tervetullutta oloa. Nähtävästi kuuluu yleissivistykseen osata toimia patonkiravintolassa oikein tai edes työntekijöitä koulutetaan käyttäytymään.

   Lainaa

  59. Tulos: +19 (21 ääntä)
   Litteä kiivi: Itse joitakin vuosia sitten olin tällainen ärsyttävä kalatiskin asiakas. Siskoni oli tulossa viettämään joulua luokseni. Hänen suurta herkkuaan on graavilohi. Itse en sitä enää pysty syömään pahan vatsatautikokemuksen jäljiltä, enkä yhtään osannut arvioida määrää. Meninpä siis aatonaattona [...]
   😭❤️ Voi miten ihana myyjä. (tulee kyllä surku kun alkaa miettiä kaikkia yksinäisiä😢)

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 19.8.2022 15:54
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Sannan kohdalla tuli mieleen, että hän joutuu tuuraamaan palvelutiskillä tyyliin kerran vuodessa, joten hänelle ei tule tuntumaa esim. 400 g painoisesta kalanpalasta.

   Lainaa

  61. Viettävä kivi 20.8.2022 0:07
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Stabiili ilves: Siis poliisille tottakai soittoa huumehörhön yrittäessä ryöstää/päivystäessä jonkin aspaliikkeen ulkopuolella, sitähän tuossa nimenomaan sanottiin, että toivottavasti soitti 112. Ei oikeasti kannata jättää näitä sen varaan, että ”no ehkäpä seuraavallakaan ei ole mitään aineita mitä se haluaisi väen [...]
   Jos tilanne ei ole enää päällä, niin pitää soittaa poliisin omaan numeroon. Ei häkeen. Häke ei ole mikään vaihdepalvelu vaan HÄLYTYSKESKUS akuutteja HÄTÄtilanteita varten. Jos ryöstöcase on jo ohi, älä soita häkeen.
   T. Se tavallinen poliisin vaihdetyöntekijä 

   Lainaa

  62. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Viettävä kivi: Jos tilanne ei ole enää päällä, niin pitää soittaa poliisin omaan numeroon. Ei häkeen. Häke ei ole mikään vaihdepalvelu vaan HÄLYTYSKESKUS akuutteja HÄTÄtilanteita varten. Jos ryöstöcase on jo ohi, älä soita häkeen. T. Se tavallinen poliisin vaihdetyöntekijä 
   milläköhän vuosituhannella lienet vaihdetyöntekijänä ollut kun poliisin oma numero 10022 poistui käytöstä jo toistakymmentä vuotta sitten 2011 ja sen jälkeen kaikki on ollut keskitettynä 112 alle.

   Lainaa

  63. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Myy tuotteita painon mukaan ja ihmettelee kun asiakas tilaa painon mukaan ja kyselee painosta? Eikö se nyt olia vähän omituista ostaa kalaa niin että 20cm palamen siitä keskeltä, eikun siitä just oikean paksuisesta kohdasta että tulee oikee määrä lihaa, 15cm yläpäästä katsottuna, just siitä joo "laittaa palan puntarille", herranjestas ihan liikaa tuli! Jos pilkkoisit siitä 2,5cm pois, oliskohan sitten hyvä?

   Lainaa

  64. Tasoitettu lokki 21.8.2022 11:21
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Iso Hoo: milläköhän vuosituhannella lienet vaihdetyöntekijänä ollut kun poliisin oma numero 10022 poistui käytöstä jo toistakymmentä vuotta sitten 2011 ja sen jälkeen kaikki on ollut keskitettynä 112 alle.
   10022 ei ole koskaan ollut poliisin oma numero, vaan poliisin hätänumero. Ja yleisen hätänumeron alle ei ole keskitetty yhtään mitään. Se on yleinen hätänumero. Esimerkiksi Helsingin poliisin vaihteen numero on 0295 470 011 Ei kannata alkaa pätemään jos "tiedot" on tuota luokkaa.

   Lainaa

  65. Puuton alpakka 21.8.2022 23:41
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Mörkkö: Myy tuotteita painon mukaan ja ihmettelee kun asiakas tilaa painon mukaan ja kyselee painosta? Eikö se nyt olia vähän omituista ostaa kalaa niin että 20cm palamen siitä keskeltä, eikun siitä just oikean paksuisesta kohdasta että tulee oikee määrä lihaa, 15cm yläpäästä katsottuna, just siitä joo [...]
   Minä kyllä yleensä, silloin harvoin kun en halua koko filettä, näytän esimerkiksi sormilla, minkä kokoisen palan haluan. Tai sanon, että yhden hengen pala. Ja kerron kummasta päästä kalaa (keskeltä en ole vielä koskaan halunnut). Sitten tiskin takana asiakaspalvelija ottaa fileen eteensä, asettaa veitsen antamieni speksien perusteella arvioimaansa kohtaan ja kysyy, että onko tämä hyvä. Minä sanon enemmän tai vähemmän ja hän siirtää veistään ilmoittamaani suuntaan, kunnes sanon, että nyt on hyvä. En ole koskaan huomannut kenenkään mielenterveyden olevan koetuksella tässä.
   Toki tiskillä pitäisi saada ostaa myös painon mukaan. Oletan, että tiskin takana osataan arvioida painoa paljon paremmin kuin mitä minä osaan. Siksi en pysty sanomaan painossa paljonko haluan, kun helpompi on mitata sitä senteissä.

   Lainaa

  66. Vetämätön lihapulla 22.8.2022 11:23
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Iso Hoo: milläköhän vuosituhannella lienet vaihdetyöntekijänä ollut kun poliisin oma numero 10022 poistui käytöstä jo toistakymmentä vuotta sitten 2011 ja sen jälkeen kaikki on ollut keskitettynä 112 alle.
   Poliisin oma hätänumero poistui, mutta kyllä poliisin kiireettömissä asioissa tavoittaa muualta. Poliisin verkkosivuilta löytyy näitä palvelunumeroita eri aiheisiin, esim. vihjepuhelin, rikostutkinta, aseasiat, löytötavarat. Tai sitten soittaa vaihteeseen ja kysyy oikeaa tahoa.

   Lainaa

  67. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Liika persikka: Tässä asiaa, itsekin olen aspa (täysin eri alalla). Se ei tosiaan haittaa yhtään mitään vaikka asiakas ei tietäisi asioinnista yhtään mitään. Kunhan on valmis ottamaan ne ystävälliset neuvot vastaan eikä esim pura omaa häpeää aspaan. On aivan ihanan palkistevaa neuvoa ja auttaa ihminen läpi jonkun [...]
   Kyllä näin on.
   Se taasen on aivan perseestä, kun asiakas kuulee, etten voi tehdä sitä mitä hän tuli multa hakemaan ja kiukuttelee kun neuvon paikan, jossa osataan auttaa. 
   "No en minä nyt sinne pääse! Olipa hyvää palvelua taas!!"
   Juu. Kiitos ja tervetuloa uudelleen...

   Lainaa

  68. Naulaton appelsiini 22.8.2022 22:24
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Narkit pitää tappaa.

   Lainaa

  69. Toistaitoinen tortilla 23.8.2022 0:23
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Lihatiskin hämmentynyttä myyjää ei ehkä ole perehdytetty tehtäväänsä kovin hyvin. Kahden hengen annos on kaksi kertaa yhden hengen annos. Yhden hengen annos on noin 150g. Ottaa jonkun kalapalasen sieltä kouraan ja lyö vaakaan. Jos on liian pieni, etsii isomman, ja päin vastoin. Jos on tuplasti liian iso, leikkaa puoliksi. Vähän tuntuu, että ehkä hän kokee niin kovaa painetta tehdä asiat oikein, että hoksottimet lamaantuu. Toivottavasti saa vähän kyllä kipakoista kommenteista ja ehkä työkavereilta vinkkiä näihin kiperiin pulmiin.

   Lainaa

  70. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tälleen tiskillä työskennellä niin kyllä sen aika äkkiä oppii mitä mikäkin suunilleen painaa. Kalat oli kyllä varmaan vaikeimpia, kun häntä puoli oli ohuempi ja näin ollen myös kevyempi, kuin toinen pääty. Mutta voi sen koko kalan/palan punnita ja siitä arvioida millasen siivun leikkaa. Useimmille asiakkaille se ei kuitenkaan ollut niin justiinsa, oliko pala 200g vai 250g.

   Lainaa

  71. Tulos: +1 (1 ääni)
   Toistaitoinen tortilla: Lihatiskin hämmentynyttä myyjää ei ehkä ole perehdytetty tehtäväänsä kovin hyvin. Kahden hengen annos on kaksi kertaa yhden hengen annos. Yhden hengen annos on noin 150g. Ottaa jonkun kalapalasen sieltä kouraan ja lyö vaakaan. Jos on liian pieni, etsii isomman, ja päin vastoin. Jos on tuplasti liian [...]
   Yleensä asiakkaat haluaa nimenomaan jostain tietystä kalasta sen oman siivunsa. 
   Ja joillekin yksi annos on 200g toisille se voi olla vaan 100g. 
   Mutta tarkentavia kysymyksiä toki saa ja pitää esittää, niin jokainen saa haluamansa.

   Lainaa

  72. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tilanteessa jossa joku koittaa _ryöstää_ sut apteekin (tai oikeesti vaikka kaupan/sairaalan/koulun) edessä on aivan varmana tarpeeks vakava juttu ilmottaa häkee vaikkei just sua ois onnistunukkaa ryöstää... musta aika erikoisia kommemtteja tääl joltai mukamas vaihdetyöntekijältä 😅 112 kun soittaa ni ne tekee sieltä kiireellisyysarvion ok. Ei todellakaa oo "turha puhelu" ilmottaa et tääl joku koittaa ryöstellä jengii. Palvelutiskin valittaja-aspa... wtf. Joo en edes asioi liha-/kalatiskil mut mitä sieltä sit saa tilaa? Vaa kokonaisii kaloi? Joo oon ite ravintola-alalla ja varmaa hölmöin kysymys ikinä on et "no lähteeks tästä nälkä" mut kyl palvelutiskillä esim. se tuotteiden punnitseminen iha kuuluu sun työnkuvaa hahahah, siis ton on pakko olla joku trolli 😅

   Lainaa

  73. Löyhä järvisieni 31.8.2022 4:11
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Itse olen melko kyllästynyt näihin aspoihin, joiden mielestä asiakkaat ovat vain rasittamassa heidän työtään, joka olisi mielekkäämpää ilman asiakkaita.

   Lainaa

  74. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Palvelutiskillä kaikki tollaiset tilanteet meni ihan helposti kun sai vähän treeniä ja muutenkin oli rennolla asenteella. Lisäkysymyksiä saa ja kannattaa esittää ja joskus tuli ihan neuvottuakin esim. ettei aikuiselle ehkä riitä 100g lohta aterialla. Oma suosikkihetki oli kun asiakas pyysi kilon lohta, sanoin että katsotaan mihin pystytään, leikkasin palasen ja vaaka näytti tasan 1000g.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: apteekki, kala, kalatiski, kauppa, liha, lihamestari, lihatiski, paino, palvelutiski, punnita, vaaka