Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma, osa 12

"Onko niin, että Seinäjoella rangaistaan jäätelön syönnistä?"
Automaailma, osa 12

Liite: POP Vakuutus – korvauspäätös

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 76 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Koomimupio 11.8.2022 0:14
   Tulos: -372 (498 ääntä)
   Sen siitä saa kun ostaa vakuutuksen mustalaisten vakuutusyhtiöstä eli halvimmasta mahdollisesta. Niiden bisnes perustuu siihen että kaikki korvausvaatimukset hylätään aluksi. Kaikki eivät jaksa valittaa ja taistella, jolloin yhtiön ei tarvitse korvata vaikka sen pitäisi.

   Lainaa

  2. Polvihousu-pussirotta 11.8.2022 0:16
   Tulos: +789 (797 ääntä)
   "Yhtiöllemme ei ole voitu esittää miten auto on voitu viedä" mitä helvettiä nyt oikeesti. Täysin kpää vastaus - miten se pitäisi pystyä todistamaan, että auto on pöllitty? Laittaa kuva tyhjästä parkkiruudusta!?

   Lainaa

  3. Urbaani fretti 11.8.2022 0:20
   Tulos: +92 (108 ääntä)
   Pyhä Rauha. 👼

   Lainaa

  4. Nurja päärynä 11.8.2022 0:26
   Tulos: +490 (528 ääntä)
   Mua mietityttää miksi tää on lähetetty Feissarimokiin eikä esim Iltikseen?

   Lainaa

  5. Tulos: +216 (224 ääntä)
   Tuosta keskimmäisessä jutusta on jo uutinen eli ei tarvi nimeä enää sensuroida https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aff76ef6-b2a1-431c-87b9-e857b37f9883

   Lainaa

  6. Hauska kivi 11.8.2022 2:35
   Tulos: +105 (113 ääntä)
   Me otettiin pakon edestä POP-vakuutus ja maksettiin vuosi etukäteen, eikä saatu ku minimaalinen kotivakuutus vaikka oltais maksettu enemmän, jotta puolison apuvälineet ois saatu vakuutuksen piirin. Ois kyllä ensisijasesti otettu muualta vakuutus. Ei jostain syystä POP-vakuutuksen pisteet nousseet silmissäni, tämän julkasun myötä.

   Lainaa

  7. Relevantti vuohi 11.8.2022 5:46
   Tulos: +376 (382 ääntä)
   Haista POP Vakuutus p*ska. Juuri puntaroin autolleni vakuutusyhtiötä ja tiedänpä nyt mistä sitä en ota. Tsemppiä Ullalle. Vakuutusyhtiöiden kanssa taisteleminen ajaa pienen ihmisen hulluksi.

   Lainaa

  8. Tulos: +238 (242 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "Yhtiöllemme ei ole voitu esittää miten auto on voitu viedä" mitä helvettiä nyt oikeesti. Täysin kpää vastaus - miten se pitäisi pystyä todistamaan, että auto on pöllitty? Laittaa kuva tyhjästä parkkiruudusta!?
   Nähtävästi auton omistajan pitäisi joko itse osata murtautua autoonsa tai löytää joku osaava autovaras kertomaan miten 2008 Puntoon murtaudutaan ja käynnistetään auto. Tuossahan olisi selvästi markkinaa, jollekin autovarkaalle. Autojen varastamisen sijaan konsultoi mitä vakuutusyhtiölle kerrotaan. Liekö vakuutusyhtiöllä sitten oma konsultti, joka tarkistaa väitteen?

   Lainaa

  9. Kunniaton pulu 11.8.2022 6:23
   Tulos: +96 (120 ääntä)
   Tehdään selvästi väärä päätös joka kuitenkin perustuu omaan ohjeeseen, päätöstä ei voida mitenkään kumota. Vain Suomi jutut..

   Lainaa

  10. Tyyni tonttu 11.8.2022 6:45
   Tulos: +215 (225 ääntä)
   No ei kyllä noin vanhaan autoon tarvita mitään ammattilaisten järjestelmiä. Joku on kuitenkin vuotanut jo vuosia sitten hallintasovellukset, kun ne vapautuu kaiken maailman Penan pajojen käyttöön. Muutenkin eikö tommoset vähän vanhemmat autot juuri ole ulkomaalaisten varkaiden suosiossa? Lukot kuluneet, ovet löystyneet niin helppo päästä sisään, eikä alhainen myyntihinta herätä missään paikallisten viranomaisten kiinnostusta.

   Lainaa

  11. Haihtuva tuhatjalkainen 11.8.2022 7:50
   Tulos: +92 (98 ääntä)
   Koomimupio: Sen siitä saa kun ostaa vakuutuksen mustalaisten vakuutusyhtiöstä eli halvimmasta mahdollisesta. Niiden bisnes perustuu siihen että kaikki korvausvaatimukset hylätään aluksi. Kaikki eivät jaksa valittaa ja taistella, jolloin yhtiön ei tarvitse korvata vaikka sen pitäisi.
   POP-vakuutus on ainoita vakuutusyhtiöitä, joilta luottotiedoton saa kotivakuutuksen, joka taas on oltava, jos niin hyvin käy, että onnistuu luottotiedottomana löytämään itselleen vuokra-asunnon. Omavastuu on melkoisen suuri, joten ei mitään pikkuvahinkoja sieltä koskaan saa korvatuksi. 
   Ottamatta kantaa kenenkään taloudellisten ongelmien syihin, tiedän niitä olevan lukuisia. Tämä maailma pyörii rahalla, eikä aina kaikki mene ihan putkeen. Siinä sit ollaan kusessa kun joutuu ottamaan vakuutuksen sieltä, mistä sen saa, ilman mahdollisuutta kilpailuttaa.

   Lainaa

  12. Takkuinen hilleri 11.8.2022 7:57
   Tulos: +94 (98 ääntä)
   Feissarimokat liittyy kohta julkisen sanan neuvostoon, kun näitä paljastusjuttuja tulee näin paljon.

   Lainaa

  13. Kelvoton patsas 11.8.2022 8:01
   Tulos: +124 (130 ääntä)
   Eräsvaan: Tuossahan olisi selvästi markkinaa, jollekin autovarkaalle. Autojen varastamisen sijaan konsultoi mitä vakuutusyhtiölle kerrotaan. Liekö vakuutusyhtiöllä sitten oma konsultti, joka tarkistaa väitteen?
   Tuossa ei ole markkinaa kenellekään, sillä vakuutusyhtiötä ei kiinnosta. Heillä ei ole pienintäkään aietta korvata autoa ja jostain syystä tällainen kusetus on edelleen laillista.

   Lainaa

  14. Perusteeton kavioeläin 11.8.2022 8:04
   Tulos: -196 (206 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "Yhtiöllemme ei ole voitu esittää miten auto on voitu viedä" mitä helvettiä nyt oikeesti. Täysin kpää vastaus - miten se pitäisi pystyä todistamaan, että auto on pöllitty? Laittaa kuva tyhjästä parkkiruudusta!?
   Avaimia ei ole todistetusti esitetty vakuutusyhtiölle, rikosilmoitusta ei ole tehty. Auto on löytynyt ja autossa ei ole murtojälkiä. Vanhoja autoja varastavat nar kit tai yritetään tehdä vakuutuspetos.

   Lainaa

  15. Kelvoton patsas 11.8.2022 8:08
   Tulos: +204 (208 ääntä)
   Perusteeton kavioeläin: Avaimia ei ole todistetusti esitetty vakuutusyhtiölle, rikosilmoitusta ei ole tehty. Auto on löytynyt ja autossa ei ole murtojälkiä. Vanhoja autoja varastavat nar kit tai yritetään tehdä vakuutuspetos.
   Avaimet oli toimitettu vakuutusyhtiölle, sehän luki tuossa korvauspäätöksessä ja tuli ihan yhtiön omasta suusta. Kyllä tässä POP Vakuutus nyt kusettaa asiakasta.

   Lainaa

  16. Tulos: +37 (85 ääntä)
   Vaikka todellakin olen sitä mieltä, että päätös on väärin, niin korvauskäsittelijän nimi kannattaa peittää myös. On myös sellaisia ihmisiä, jotka voi nähdä asiakseen etsiä ja mennä käymään/häiriköidä.

   Lainaa

  17. Tulos: -41 (45 ääntä)
   Tai korjaan *päätös on maallikon silmin erikoinen.. Tietenkään en voi ottaa kantaa onko se väärin vai ei.

   Lainaa

  18. Hännällinen pöllö 11.8.2022 8:21
   Tulos: +158 (160 ääntä)
   Nyt täytyy kyllä sanoa että alapeukkua POP-vakuutukselle. Aikeissani on kilpailuttaa omat vakuutukset ja tämän perusteella voikin suoraan jättää POPin kilpailutuksen ulkopuolelle.

   Lainaa

  19. Ränsistynyt ahma 11.8.2022 8:40
   Tulos: +147 (149 ääntä)
   Aika hauskaa, että oletetaan jotenkin, että auton voi varastaa vain ajamalla pois. Ei sinne tarvitse päästä välttämättä sisään, että sen voi hinausautolla viedä pois hyvin huomaamattomatsi.

   Lainaa

  20. totuuden_torvi 11.8.2022 8:46
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Relevantti vuohi: Haista POP Vakuutus p*ska. Juuri puntaroin autolleni vakuutusyhtiötä ja tiedänpä nyt mistä sitä en ota. Tsemppiä Ullalle. Vakuutusyhtiöiden kanssa taisteleminen ajaa pienen ihmisen hulluksi.
   Sama täällä. Tosin ajatus oli kilpailuttaa kotivakuutus, auto ja kahden ihmisen henkilökohtaisia vakuutuksia. POP Vakuutukselta en kysy edes tarjousta :) Onneksi on tieto laitettu liikkeelle myös iltapäivälehtiin.

   Lainaa

  21. Tulos: +2 (36 ääntä)
   Relevantti vuohi: Haista POP Vakuutus p*ska. Juuri puntaroin autolleni vakuutusyhtiötä ja tiedänpä nyt mistä sitä en ota. Tsemppiä Ullalle. Vakuutusyhtiöiden kanssa taisteleminen ajaa pienen ihmisen hulluksi.
   Lähi tapiola kannattaa kiertää myös hyvin kaukaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Tyyni tonttu: No ei kyllä noin vanhaan autoon tarvita mitään ammattilaisten järjestelmiä. Joku on kuitenkin vuotanut jo vuosia sitten hallintasovellukset, kun ne vapautuu kaiken maailman Penan pajojen käyttöön. Muutenkin eikö tommoset vähän vanhemmat autot juuri ole ulkomaalaisten varkaiden suosiossa? Lukot [...]
   Siis tätä ihmettelin myös! Et ensinnäkin siistissä kunnossa olevat vanhemmat autot on noille varkaille aivan täydellisiä, kun on iisejä myydä eteenpäin. Ja toisekseen ne on tosiaan muös suht’ helppoja murtautua. Kyllähän tuon ikäisen vehkeen tiedot on muillakin kun merkkiliikkeillä😂

   Lainaa

  23. Arvaamaton makkara 11.8.2022 9:49
   Tulos: +65 (73 ääntä)
   Katja Braun on kusetusyhtiön ammattikusettaja. Varastavat tahallaan ihmisten rahat ja sitten tahallaan kiusaavat ihmisen ahdinkoon juuri silloin, kun auto on varastettu ja tilanne on jo muutenkin huono. Koska näillä ei äly riitä ymmärtämään autovarkauksia, niin minä voin opettaa hänelle uuden sanan, jota hän ei ole koskaan aiemmin kuullut: hinausauto.

   Lainaa

  24. Tulos: +60 (62 ääntä)
   Häh: Lähi tapiola kannattaa kiertää myös hyvin kaukaa.
   Voitko kertoa tarkemmin minkä takia?

   Lainaa

  25. Periytyvä kuguaari 11.8.2022 10:23
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Häh: Lähi tapiola kannattaa kiertää myös hyvin kaukaa.
   LähiTapiola kannattaa myös kirjoittaa oikein.

   Lainaa

  26. Musta kiivi 11.8.2022 11:15
   Tulos: -66 (100 ääntä)
   koomisen paska koomikko tää virhevassarikives

   Lainaa

  27. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Fiat on ainakin 2009 poliisin tilastoissa kahdeksantena Suomen varastettujen autojen tilastoissa että kyllähän noita lähti 175kpl varkaiden matkaan ja tuskin on tilanne radikaalisti parantunut. Vaikka ajonestolaite toki pysäyttää perus pilleripäissään pörräävän nistin niin vaikea kuvitella että italian halpismossen 12 vuotta vanha ajonesto ei olisi jollakin helpohkolla konstilla ohitettavissa. Vaikken ehkä itse vanhaa Puntoa huolisi vaivoikseni edes ilmaiseksi tankki täynnä ja touhutonni hanskalokerossa niin kyllä näille selvästi kysyntää on; todennäköisempänä pitäisin vaihtomoottorin/vaihteiston tarpeessa olevaa pitkäkyntistä kuin vakuutuspetosta. Myönnetään että jää vain häiritsemään että asiasta on nyt vain yhden osapuolen kertomus: ei voi tietää onko ko. henkilö esimerkiksi vedättänyt vakuutusyhtiötä ties millä keksityillä/väritetyillä korvaushakemuksilla aiemmin ja siksi siellä haistettu palaneen käryä - mutta ei sekään tällaista kohtelua hyväksyttäväksi tee mikäli tarina oikeasti menee kuten asiakas kertoo. Otin joskus takavuosina kymppitonneja takkiin kolarista johon autoni kuljettaja ei ollut syyllinen ja itse en ollut edes samassa läänissä kun sattui syyllisen auton vakuutusyhtiöstä k-päinen vakuutustarkastaja asialle jolle ei edes auton ostokuitti Vehosta ja varusteiden kuitit Expertiltä riittäneet ja ei ollut intoa lähteä oikeuteen ja olla nuoren miehen autobudjetti nollassa puoli vuotta tai päälle oikeuskäsittelyn ajan. Meni kanssa kyseinen vakuutusyhtiö boikottiin itselle ja kaikille joille tarinan kerroin.

   Lainaa

  28. Arkkienkeli 11.8.2022 11:23
   Tulos: -42 (48 ääntä)
   Tyyni tonttu: No ei kyllä noin vanhaan autoon tarvita mitään ammattilaisten järjestelmiä. Joku on kuitenkin vuotanut jo vuosia sitten hallintasovellukset, kun ne vapautuu kaiken maailman Penan pajojen käyttöön. Muutenkin eikö tommoset vähän vanhemmat autot juuri ole ulkomaalaisten varkaiden suosiossa? Lukot [...]
   Chrysler 300C, vm. 2006 ja en koskaan ole käyttänyt avainta oven avaamiseen. Vain ja ainoastaan avainperän etäavausta. Lukko on varmasti aivan samassa kunnossa kuin tehtaalta lähtiessään, joten hieman juttusi nyt ontuu.

   Lainaa

  29. Pyykkivuoreen hautautunut patsas 11.8.2022 11:53
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Kuluttajariitalautakuntaan vaan yhteyttä! Ensin toki reklamaatio yritykselle.

   Lainaa

  30. Tulos: -89 (97 ääntä)
   Miehelleni (ajoneuvoasentaja) tämän luin ääneen ja päivittelin että miten huono vakuutusyhtiö niin hän sanoi että kallistuu kyllä vakuutusyhtiön kannalle. On kuulemma erittäin vaikea ohittaa tuon ajonesto ja vaatii valtavaa purkamista.

   Lainaa

  31. Turvaisa hilleri 11.8.2022 12:13
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Arkkienkeli: Chrysler 300C, vm. 2006 ja en koskaan ole käyttänyt avainta oven avaamiseen. Vain ja ainoastaan avainperän etäavausta. Lukko on varmasti aivan samassa kunnossa kuin tehtaalta lähtiessään, joten hieman juttusi nyt ontuu.
   Lukkosi ei välttämättä edes enää toimi, jois et ole sitä kertaakaan käyttänyt. Saattaa olla jumissa käyttämättömyyden takia.

   Lainaa

  32. It's a deal 11.8.2022 12:41
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   Liitteenä vakuutusyhtiön autotohtorin lukemansa perusteella antama päätös, jonka mukaan auto on täysin kunnossa ja parkkiruudussa.

   Lainaa

  33. Sieluton rakki 11.8.2022 13:03
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   It's a deal: Liitteenä vakuutusyhtiön autotohtorin lukemansa perusteella antama päätös, jonka mukaan auto on täysin kunnossa ja parkkiruudussa.
   Ihan samanlaisia kun kelanlääkäritki kusettaa asiakasta

   Lainaa

  34. Kova seppä 11.8.2022 14:13
   Tulos: +117 (121 ääntä)
   Pinkki: Miehelleni (ajoneuvoasentaja) tämän luin ääneen ja päivittelin että miten huono vakuutusyhtiö niin hän sanoi että kallistuu kyllä vakuutusyhtiön kannalle. On kuulemma erittäin vaikea ohittaa tuon ajonesto ja vaatii valtavaa purkamista.
   Voitko kysyä mieheltäsi myös, että pitävätkö molemmat seuraavista paikkansa vai vain jompi kumpi?
   1. Hinausautoja ei ole olemassa.
   2. Ammattirikolliset eivät näe vaivaa onnistuakseen varkauksissaan.

   Lainaa

  35. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Kun vakuutusyhtiöiden toimintaperiaate on se, että niille maksetaan enemmän kun ne maksaa ulos niin onko tuo mikään ihme? Ennenkun joku alkaa ulisemaan niin sillähän ne rahansa tekee. Se, että joku mainostaa että ne välittää ihmisistä on ihan paskapuhetta. Rahoistaan ne välittää ja se, ettein ne toivo kenellekään mitään ikävää johtuu vaan siitä että sillon ne ehkä joutuu maksamaan jotain.

   Lainaa

  36. Utareeton mangusti 11.8.2022 18:13
   Tulos: +75 (79 ääntä)
   Samainen Pop-vakuutus ei suostunut maksamaan korvausta siitä, kun joku ajoi talvella eteeni kolmion takaa. Syy oli kuulemma minun, koska olin peräänajaja. Vaihdoin yhtiötä samantien.

   Lainaa

  37. Nuutunut kivi 11.8.2022 21:54
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Jos teillä kuitenkin on POP vakuutus autoon, tarkistakaa vakuutusehdot. Apelle tuli yllätyksenä, että autolla ei, vakuutuehtojen mukaan, saa ajaa alle 25 vuotias. Eipä siinä mitää, mutta meidän lapsi on ajanut ko. autolla ajokortin saamisesta asti.

   Lainaa

  38. Mäntylahti-Piiras 11.8.2022 22:17
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Arkkienkeli: Chrysler 300C, vm. 2006 ja en koskaan ole käyttänyt avainta oven avaamiseen. Vain ja ainoastaan avainperän etäavausta. Lukko on varmasti aivan samassa kunnossa kuin tehtaalta lähtiessään, joten hieman juttusi nyt ontuu.
   nuo etäavauspulikat on just se helpoin keino varastaa auto täsmälleen samalla tavalla jolla lukkosepät ja suutarit tekee minuuteissa uudet etäavauspulikat autoihin joiden alkuperäiset pulikat on menneet rikki/jopa kadonneet.

   Lainaa

  39. Eheä mango 11.8.2022 22:25
   Tulos: -48 (74 ääntä)
   Iikka Kivi osoittaa taas kerran ymmärtämättömyytensä. Hänen logiikallaan on törkeätä että esimerkiksi sähkölämmitteisen talon omistaja maksaa sähköllä tuotetusta lämmöstä, koska hän on jo talon oston yhteydessä ostanut sähkölämmitysjärjestelmän talonsa mukana. Tai olisiko Iikan mielestä myös törkeää, että puhelimen ostaja on jo ostanut laitteen jolla erinäisiä appeja voi suorittaa, mutta näistä hyödyllisistä ohjelmista joutuu vielä maksamaankin. Tosin ei edes yllätä tämän henkilön järjenjuoksu, sillä sen verran sakeaa tuotetta hän suoltaa sosiaaliseen mediaan.

   Lainaa

  40. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 11.8.2022 22:28
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Polvihousu-pussirotta: "Yhtiöllemme ei ole voitu esittää miten auto on voitu viedä" mitä helvettiä nyt oikeesti. Täysin kpää vastaus - miten se pitäisi pystyä todistamaan, että auto on pöllitty? Laittaa kuva tyhjästä parkkiruudusta!?
   Ei tarvi kuin ostaa samanlainen ja näyttää miten se varastetaan. Sitten ne sanookin että luultavasti olet vienyt sen itse kun käy noin kätevästi.

   Lainaa

  41. Kirpeä Ahven 11.8.2022 22:53
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Eheä mango: Iikka Kivi osoittaa taas kerran ymmärtämättömyytensä. Hänen logiikallaan on törkeätä että esimerkiksi sähkölämmitteisen talon omistaja maksaa sähköllä tuotetusta lämmöstä, koska hän on jo talon oston yhteydessä ostanut sähkölämmitysjärjestelmän talonsa mukana. Tai olisiko Iikan mielestä myös [...]
   Siis mitä? Onko sinusta jotenkin järjellä perusteltavissa, tai hyväksyttävissä, että BMW asentaa uuteen autoosi istuinlämmittimet, mutta vaatii sitten kuukausimaksua siitä että voit käyttää niitä! Pitäisikö tuoda markkinoille vaikkapa pesukone, jossa perusohjelma on ilmainen, mutta esimerkiksi hienopesusta, tai farkkuohjelmasta joutuu maksamaan lisämaksun aina jos haluaa käyttää? Ihan sairasta. (Toivottavasti joku Boschin tuotepäällikkö ei nyt lue tätä ja saa ideoita...)

   Lainaa

  42. Ehta kotieläin 12.8.2022 5:23
   Tulos: -37 (43 ääntä)
   Haihtuva tuhatjalkainen: POP-vakuutus on ainoita vakuutusyhtiöitä, joilta luottotiedoton saa kotivakuutuksen, joka taas on oltava, jos niin hyvin käy, että onnistuu luottotiedottomana löytämään itselleen vuokra-asunnon. Omavastuu on melkoisen suuri, joten ei mitään pikkuvahinkoja sieltä koskaan saa korvatuksi. Ottamatta [...]
   KAIKILLA ON LUOTTOTIEDOT, TAJUTKAA JO.

   Lainaa

  43. Haihtuva tuhatjalkainen 12.8.2022 7:59
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Ehta kotieläin: KAIKILLA ON LUOTTOTIEDOT, TAJUTKAA JO.
   No kyllä. Ja onneksi en ajatellut asiaa kirjoittaessani omaa kommenttiani, koska olisin joutunut kirjoittamaan: luottotietoihinsa maksuhäiriömerkinnän saanut.

   Lainaa

  44. Vaimea sateenvarjo 12.8.2022 9:13
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Eheä mango: Iikka Kivi osoittaa taas kerran ymmärtämättömyytensä. Hänen logiikallaan on törkeätä että esimerkiksi sähkölämmitteisen talon omistaja maksaa sähköllä tuotetusta lämmöstä, koska hän on jo talon oston yhteydessä ostanut sähkölämmitysjärjestelmän talonsa mukana. Tai olisiko Iikan mielestä myös [...]
   Miten nämä ovat sinusta keskenään vertailukelpoiset?
   Talon lämmitys on verrattavissa auton liikkumiseen. Molempiin tarvitsee polttoainetta, joka maksaa rahaa. Auton tankkaaminen maksaa samalla tavalla kuin talon lämmittäminen, eikä kukaan ole siitä valittanut, koska kaikki tietävät, että kun ostat talon tai auton, niin niiden vaatimat polttoaineet tulevat maksamaan rahaa. 
   Se, että joutuu maksamaan penkinlämmittimien käytöstä, on sama kuin joutuisi maksamaan omistamansa talon ikkunoiden avaamisesta. Jos haluat tuulettaa tai päästää sisälle eksyneen linnun ulos, joudut maksamaan ikkunanavausmaksun. Ikkunoiden avaaminen päästää lämpöä hukkaan, mutta tästä olet jo maksanut sähkö- tai muussa laskussasi. Samoin penkinlämmittimen vaatima energia on peräisin polttoaineesta, josta olet jo maksanut. Molempien näiden ominaisuuksien odotetaan yleisesti olevan vapaasti käytettävissä, ja yhtäkkiä niistä veloittaminen on mautonta rahastusta. 

   Lainaa

  45. Moottoroitu kookos 12.8.2022 11:19
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Pinkki: Miehelleni (ajoneuvoasentaja) tämän luin ääneen ja päivittelin että miten huono vakuutusyhtiö niin hän sanoi että kallistuu kyllä vakuutusyhtiön kannalle. On kuulemma erittäin vaikea ohittaa tuon ajonesto ja vaatii valtavaa purkamista.
   Ajoneuvoasentaja miehesi lausunnot ovat ihan diipadaapaa. Ajonestolaite ei mikään este rikolliselle, joka asiaan on yhtään perehtynyt. Auto on ruudusta poissa alle 15 sekunnissa.

   Lainaa

  46. Väistämätön sitruuna 12.8.2022 12:39
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kyllähän nuo kaikki vakuutusyhtiöt huijaavat aina kun voivat. Ravintolat, jotka olivat ottaneet epidemiavakuutuksen eivät saaneet mitään korvausta kun korona-aikana hallitus määräsi sulkemaan ravintolat.

   Lainaa

  47. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Pinkki: Miehelleni (ajoneuvoasentaja) tämän luin ääneen ja päivittelin että miten huono vakuutusyhtiö niin hän sanoi että kallistuu kyllä vakuutusyhtiön kannalle. On kuulemma erittäin vaikea ohittaa tuon ajonesto ja vaatii valtavaa purkamista.
   Pelkkä "Fiat Punto immobilizer bypass" -haku antaa valtavan määrän konsteja ja valmiita laitteita joilla ajonesto ohitetaan - monessa kohtaa aivan hetkessä ja suoraan amazonista tai ebaystä tulee kotiovelle.
   Samaan aikaan joku POP vakuutus väittää että italianihme on mahdoton varastaa. No niin varmaan juu.

   Lainaa

  48. Lamoava kissa 12.8.2022 18:38
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Iso Hoo: Pelkkä "Fiat Punto immobilizer bypass" -haku antaa valtavan määrän konsteja ja valmiita laitteita joilla ajonesto ohitetaan - monessa kohtaa aivan hetkessä ja suoraan amazonista tai ebaystä tulee kotiovelle.Samaan aikaan joku POP vakuutus väittää että italianihme on mahdoton varastaa. No niin varmaan juu.
   Silloinhan juuri vakuutuksen pitäisi korvata, jos tapaus olisi erittäin harvinainen, yllättävä ja ennalta-arvaamaton. Eli yhtiön perustelu ontuu tässäkin suhteessa.

   Lainaa

  49. Kirpeä Ahven 12.8.2022 23:11
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Iso Hoo: Pelkkä "Fiat Punto immobilizer bypass" -haku antaa valtavan määrän konsteja ja valmiita laitteita joilla ajonesto ohitetaan - monessa kohtaa aivan hetkessä ja suoraan amazonista tai ebaystä tulee kotiovelle.Samaan aikaan joku POP vakuutus väittää että italianihme on mahdoton varastaa. No niin varmaan juu.
   Hassua sinänsä kun kyse on 2008 vuosimallin autosta... Minulla, kun alkoi ajonesto temppuilemaan 1995 vm Audissa, niin oli käynnistys aivan toivotonta. Vaikka hyvin syvällisesti Audin tekniikan tunnenkin. Se ajonesto kun on rakennettu sisään ECU:un. Ei mitään toivoa ohittaa, vaan pitää koodata kokonaan uudet avaimet, eikä se ihan hetkessä tien varressa onnistu.

   Lainaa

  50. Tulos: +33 (35 ääntä)
   Pinkki: Miehelleni (ajoneuvoasentaja) tämän luin ääneen ja päivittelin että miten huono vakuutusyhtiö niin hän sanoi että kallistuu kyllä vakuutusyhtiön kannalle. On kuulemma erittäin vaikea ohittaa tuon ajonesto ja vaatii valtavaa purkamista.
   Täällä ajoneuvoharrastaja ja naureskelen sun ukkosi tietämättömyydelle. Ei vaadi purkamista, eikä ole vaikeaa. Teknisin temppu on lukon ohittaminen, eli tiirikointi. Lishi Fiatiin maksaa n. 30€ ja toimii myös lukon dekooderina, eli voi käyttää reippaasti aikaa varastamisen suunnitteluun ja kaivertaa itse avaimen käytyä kerran lukko lukemassa. Tämän jälkeen vaaditaan tyhjä avain (20€) sekä ohjelma pinnin lukemiseen ja avaimen sopeuttamiseen OBD:n kautta, tällaisia järjestelmiä saa hinnat alkaen 80€ kolmannen sarjan puntoihin. Eli alle parilla sadalla murtovälineitä saat auton varastettua. Jokunen vuosi takaperin naureskelin lukkoseppien hinnalle laittaa A6 uusi avain, 600€ kaikkineen. Ostin tyhjän avaimen 20€, kävin viemässä sepälle kaiverrukseen 20€ ja sen jälkeen muutamalla ohjelmalla sovitin avaimen autoon ja lähdin ajamaan. Kokenut kaveri sopeuttaa uuden avaimen alle viidessä minuutissa. Ihan periaatteesta en täällä näiden ohjelmien nimiä jakele, mutta googlaava kaveri kyllä löytää tarvitsemansa, ei ole mitään sipuliverkkojen salaisuuksia. Terveisiä ukkolles, kannattais varmaan vaihtaa alaa jos harrastajat tietävät palkkaa nostavaa paremmin.

   Lainaa

  51. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Jaa, ilmeisesti POP-vakuutus on sitä mieltä että ajoneuvo voidaan varastaa ainoastaan käynnistämällä se ja ajamalla omalla moottorillaan pois. Hieman hämmentävää kun ottaa huomioon, miten minäkin jotakuinkin maallikkona olen ollut todistamassa lukuisia kertoja, miten ajoneuvo on viety (laillisesti tosin) paikasta A paikkaan B aivan muilla keinoin.

   Lainaa

  52. Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Hassua sinänsä kun kyse on 2008 vuosimallin autosta... Minulla, kun alkoi ajonesto temppuilemaan 1995 vm Audissa, niin oli käynnistys aivan toivotonta. Vaikka hyvin syvällisesti Audin tekniikan tunnenkin. Se ajonesto kun on rakennettu sisään ECU:un. Ei mitään toivoa ohittaa, vaan pitää koodata [...]
   No hassu juttu, saisit syventyä tekniikkaan syvemmin, B5 ja C5 korin Audeihin kun onnistuu se ajoneston koodin purku muutamassa minuutissa oikealla ohjelmalla ja sillä koodilla pääset VCDS:n kautta sopeuttamaan uudet avaimet. Sopeuttamiseen menee maksimissaan kymmenen minuuttia, jos sitäkään. Kuten TT1000 tuossa ylhäällä sen jo simppelisti pistikin, auton varastaminen on prosessi, mutta senkin voi leanata melko nopeaksi kun tietää mitä tekee. On yhdentekevää, onko ajonesto mittariston moduulissa, vai moottorinohjausyksikössä.

   Lainaa

  53. Kirpeä Ahven 13.8.2022 9:44
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   VCDSPRO: No hassu juttu, saisit syventyä tekniikkaan syvemmin, B5 ja C5 korin Audeihin kun onnistuu se ajoneston koodin purku muutamassa minuutissa oikealla ohjelmalla ja sillä koodilla pääset VCDS:n kautta sopeuttamaan uudet avaimet. Sopeuttamiseen menee maksimissaan kymmenen minuuttia, jos sitäkään. Kuten [...]
   Niinhän minä sanoin, että ohittaminen on ilmeisen mahdotonta, vaan pitää koodata uudet avaimet :D Toki jos täysversio VCDS:stä löytyy, niin onnistuuhan se, mutta pitää olla tietokone mukana auto varastaessa ja saada se vielä toimimaan. Varmaan se julmetun kallis täysversio toimii hyvin, mutta kräkättynä tuskaisen vaikeaa saada toimimaan.

   Lainaa

  54. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Niinhän minä sanoin, että ohittaminen on ilmeisen mahdotonta, vaan pitää koodata uudet avaimet :D Toki jos täysversio VCDS:stä löytyy, niin onnistuuhan se, mutta pitää olla tietokone mukana auto varastaessa ja saada se vielä toimimaan. Varmaan se julmetun kallis täysversio toimii hyvin, mutta kräkättynä tuskaisen vaikeaa saada toimimaan.
   Edelleen väärässä, toimii avainten koodaus myös VCDS:n piraattiversioilla ja koodin purku tapahtuu eri ohjelmalla, vaikka tacholla. Avaimen sopeutus on nopea prosessi ja mikäli pystyy lishillä ohittamaan lukon fyysisesti, ei tarvitse kuin RFID-sirun ja teippiä sekä muutaman minuutin OBD-portin kautta, niin auton pääsee ajamaan ruudusta pois. Siinä olet oikeassa, että ajoneston poistaminen on lähes mahdotonta, mutta sen ohittaminen on varsin helppo temppu.

   Lainaa

  55. Intolerantti seuraeläin 13.8.2022 23:53
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Pinkki: Miehelleni (ajoneuvoasentaja) tämän luin ääneen ja päivittelin että miten huono vakuutusyhtiö niin hän sanoi että kallistuu kyllä vakuutusyhtiön kannalle. On kuulemma erittäin vaikea ohittaa tuon ajonesto ja vaatii valtavaa purkamista.
   Luulen että miehes lähinnä hakkaa tattia töissä jos ihan oikeasti uskoo noin. Vähäkään vanhempi auto on aika yksinkertainen varastaa jos vaan tietää mitä tekee. Miehesi ei selvästi tiedä.

   Lainaa

  56. Puuton alpakka 14.8.2022 6:41
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Vakuutusyhtiön perusteluissa lukee, että tuollaisen auton varastaminen vaatii erityislaitteita ja -osaamista, joita löytyy LÄHINNÄ ulkomaalaisilta ammattilaisilta. Lähinnä tarkoittaa, että niitä löytyy hieman myös muilta. Eli edes tuossa päätöksessä ei väitetä, että varastaminen suomalaisen harrastajan toimesta olisi täysin poissuljettua. Miksi ihmeessä varkautta ei korvata, jos sen on tehnyt vähemmistöön kuuluva? Ei ole olemassa yhtään asiaa, mitä ei voi osata tehdä muut kuin ammattilaiset. Jos sen tekeminen on mahdollista jollekin ihmiselle, siihen voi hyvin pystyä joku muukin. Jos sen tekeminen on vaikeaa tai itse ei osaa, se ei tarkoita, ettei joku muu voisi osata tai jopa, ettei itse voisi oppia. Käsittämätön väite, että vain ulkomaalaisella ammattiliigalla voisi olla osaamista johonkin, kenelläkään muulla ei. Aika epäreilua edes myydä vakuutuksia, joista jo lähtökohtaisesti tiedetään, että mitään ei korvata. Jos avaimia ei löydy, ei korvausta saa, jos avaimet löytyy on varastaminen vakuutusyhtiön näkemyksen mukaan mahdotonta.

   Lainaa

  57. Hallituksen sika 14.8.2022 12:34
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Siis mitä, kertoiko "koomikko" Kivi somessa ihan oikean, vaikkakin huonohkon, vitsin. :o

   Lainaa

  58. Kolea puhvi 14.8.2022 23:06
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Rivien välistä kun lukee, niin todellinen syy, miksei vakuutusyhtiö korvannut tätä on se, että se uskoo kyseessä olevan vakuutuspetos.

   Lainaa

  59. Listaamaton etana 15.8.2022 10:00
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Puuton alpakka: Vakuutusyhtiön perusteluissa lukee, että tuollaisen auton varastaminen vaatii erityislaitteita ja -osaamista, joita löytyy LÄHINNÄ ulkomaalaisilta ammattilaisilta. Lähinnä tarkoittaa, että niitä löytyy hieman myös muilta. Eli edes tuossa päätöksessä ei väitetä, että varastaminen suomalaisen [...]
   Vakuutusyhtiö halusi sanoa tuolla väitteellä, että koska osaamista löytyy vain ammattilaisilta, voidaan olettaa, että autoa ei ole oikeasti varastettu, koska ammattilaisia ei noin vanha auto kiinnosta. Eli he eivät pidä mahdollisena, että auto olisi varastettu, vaan omistaja on syyllistynyt vakuutuspetokseen varastamalla auton itse. Ilman ajonestoa vakuutusyhtiö olisi voinut uskoa, että auton olisi varastanut jokin satunnainen ohikulkija typeryyksissään. Tällöin varkaus olisi ollut uskottava. Nyt he vetoavat siihen, etteivät ammattilaiset koske noin vanhoihin autoihin. Itse vetoaisin tuossa tilanteessa vakuutusyhtiön käyttämään sanaan "lähinnä". Jos kerran vakuutusyhtiö itsekin myöntää, että osaamista voi löytyi muiltakin kuin näiltä "ulkomaalaisilta ammattilaisilta", niin silloinhan vakuutusyhtiö myös myöntää, että auton on voinut varastaa joku muukin. Jos kerran välttämättä halutaan olettaa, ettei ulkomaalaisia ammattilaisia vuoden 2008 Fiat kiinnosta. En tosin ymmärrä, että kuinka tällainen oletus voidaan tehdä, mutta pakkohan se on uskoa, jos kerran POPVakuutus niin väittää.

   Lainaa

  60. Tulos: +1 (9 ääntä)
   Männyt herukka: Nypytitkö vähän nänniäsi kun kirjoitit tuon?
   Harmittaako sinua kommentit internetissä?

   Lainaa

  61. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tapaus päässyt iltapäivälehtiinkin: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/aff76ef6-b2a1-431c-87b9-e857b37f9883

   Lainaa

  62. Tuulenpitävä greippi 16.8.2022 19:53
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Kato kato kato.... Ensimmäinen kerta, luoja tietää kuinka pitkään aikaan kun naurahdan ääneen Iikka Kiven jutuille.

   Lainaa

  63. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Vähän ontuu vakuutusyhtiön selitys. Googlella löytyy hetkessä ohjeet ajoneston ohitukseen, youtubessa on oikein video..

   Lainaa

  64. Kirpeä Ahven 16.8.2022 22:42
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   VCDSPRO: Edelleen väärässä, toimii avainten koodaus myös VCDS:n piraattiversioilla ja koodin purku tapahtuu eri ohjelmalla, vaikka tacholla. Avaimen sopeutus on nopea prosessi ja mikäli pystyy lishillä ohittamaan lukon fyysisesti, ei tarvitse kuin RFID-sirun ja teippiä sekä muutaman minuutin OBD-portin [...]
   Minä en kovin pätevä tietotekniikan kanssa ole,  onhan se jo itsessään oma hommansa saada ne ohjelmat ja kaapelit pelaamaan oikein (monta viikkoa meni minulla). Sitten vielä tuo avainten koodaushomma. Varmasti ammattimies sen tekee opeasti vaikka tien varressa, mutta niinhän minä sanoinkin, että onnistuu ajoneston neutralointi. En minä sitä itseasiassa edes tehnyt itse, kun sain ajoneston toimimaan oikein käymällä sähköt läpi ja putsaamaalla hapettumat. Mutta kerro ihmeessä miten se ajoneston ohitus tapahtuu?? Siis ilman että avataan ECU ja sorkitaan piirilevyä. En todellakaan mistään ole ohjetta löytänyt ja etsin kyllä netin läpi.

   Lainaa

  65. Mustanpuhuva lihapiirakka 17.8.2022 10:05
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Koomimupio: Sen siitä saa kun ostaa vakuutuksen mustalaisten vakuutusyhtiöstä eli halvimmasta mahdollisesta. Niiden bisnes perustuu siihen että kaikki korvausvaatimukset hylätään aluksi. Kaikki eivät jaksa valittaa ja taistella, jolloin yhtiön ei tarvitse korvata vaikka sen pitäisi.
   Tuohon perustuu kirjaimellisesti jokaisen vakuutusyhtiön bisnesidea.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kolea puhvi: Rivien välistä kun lukee, niin todellinen syy, miksei vakuutusyhtiö korvannut tätä on se, että se uskoo kyseessä olevan vakuutuspetos.
   Sama tuli mieleen ja se kuulostaa loogisimmalta selitykseltä. Vakuutusyhtiö ei voi tietenkään asiaa suoraan mainita, vaikka vakuutuksenottajalla olisikin vastaavaa historiaa rasitteenaan ja kokeilevat kepillä jäätä josko asiakas ymmärtäisi yskän.

   Lainaa

  67. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Minä en kovin pätevä tietotekniikan kanssa ole,  onhan se jo itsessään oma hommansa saada ne ohjelmat ja kaapelit pelaamaan oikein (monta viikkoa meni minulla). Sitten vielä tuo avainten koodaushomma. Varmasti ammattimies sen tekee opeasti vaikka tien varressa, mutta niinhän minä sanoinkin, että [...]
   OBD-portin kautta. Jos ohittamisen käsitykseksi siis riittää, että ajonestoon sopeutetaan uusi siru joka ei kuulu alkuperäisiin avaimiin. Ei sinne piirilevyihin tarvitse päästä käsiksi, ellei ole tarkoitus käydä jotain vanhan koulukunnan eeprom-jekkuja harrastamassa.

   Lainaa

  68. Tulos: -9 (11 ääntä)
   VCDSPRO: OBD-portin kautta. Jos ohittamisen käsitykseksi siis riittää, että ajonestoon sopeutetaan uusi siru joka ei kuulu alkuperäisiin avaimiin. Ei sinne piirilevyihin tarvitse päästä käsiksi, ellei ole tarkoitus käydä jotain vanhan koulukunnan eeprom-jekkuja harrastamassa.
   Ja taas sormi vipeltää siinä omalla rinnalla?

   Lainaa

  69. Kirpeä Ahven 17.8.2022 23:35
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   VCDSPRO: OBD-portin kautta. Jos ohittamisen käsitykseksi siis riittää, että ajonestoon sopeutetaan uusi siru joka ei kuulu alkuperäisiin avaimiin. Ei sinne piirilevyihin tarvitse päästä käsiksi, ellei ole tarkoitus käydä jotain vanhan koulukunnan eeprom-jekkuja harrastamassa.
   Niin. Eli siis se ajoneston koodi koodataan vastaavaan siruun kuin avaimessa. On siis ihan sama asia kuin uuden avaimen koodaus eikä mikään "ohitus" Sitä ajonestoa ei tietääkseni pysty ohittamaan niin, että auton saa vastaisuudessa suoraan virtalukolta käyntiin ilman mitään siruja muuten kuin sorkkimalla fyysistesti ECU:n piirejä. Joku oli huhupuheiden mukaan niin tehnyt joskus, mutta en tarkemmin tiedä...

   Lainaa

  70. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Niin. Eli siis se ajoneston koodi koodataan vastaavaan siruun kuin avaimessa. On siis ihan sama asia kuin uuden avaimen koodaus eikä mikään "ohitus" Sitä ajonestoa ei tietääkseni pysty ohittamaan niin, että auton saa vastaisuudessa suoraan virtalukolta käyntiin ilman mitään siruja muuten kuin [...]
   No ohitushan sekin on, se nyt vaan sattuu olemaan ohitus mikä tarvitsee sellaisen muutaman euroa maksavan sirun. Voithan sä sen sirun teipata siihen virtalukon kylkeen ja siten ajella vaikka ruuvimeisselillä sen auton käyntiin. Miksi väität vastaan vaikket itse tiedä yhtään sen paremmin?

   Lainaa

  71. Voittamaton pelikaani 18.8.2022 9:25
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   TT1000: No ohitushan sekin on, se nyt vaan sattuu olemaan ohitus mikä tarvitsee sellaisen muutaman euroa maksavan sirun. Voithan sä sen sirun teipata siihen virtalukon kylkeen ja siten ajella vaikka ruuvimeisselillä sen auton käyntiin. Miksi väität vastaan vaikket itse tiedä yhtään sen paremmin?
   Tuo Kirpeä Ahven näkyy tekevän tätä enemmänkin. Mistään ei mitään tiedä ja ei nyt ymmärrä mistä puhutaan, siis omien sanojensa mukaan. Mutta silti vänkyttää ja vänkyttää kiven kovaa vastaan, tusinoilla vänkytysromaaneilla.

   Lainaa

  72. Kirpeä Ahven 18.8.2022 23:20
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   TT1000: No ohitushan sekin on, se nyt vaan sattuu olemaan ohitus mikä tarvitsee sellaisen muutaman euroa maksavan sirun. Voithan sä sen sirun teipata siihen virtalukon kylkeen ja siten ajella vaikka ruuvimeisselillä sen auton käyntiin. Miksi väität vastaan vaikket itse tiedä yhtään sen paremmin?
   Voittamaton pelikaani: Tuo Kirpeä Ahven näkyy tekevän tätä enemmänkin. Mistään ei mitään tiedä ja ei nyt ymmärrä mistä puhutaan, siis omien sanojensa mukaan. Mutta silti vänkyttää ja vänkyttää kiven kovaa vastaan, tusinoilla vänkytysromaaneilla.
   Tämä nyt on kohtuuton väite. Kyllä minä ihan omasta mielenkiinnosta keskustelen. Jos joku ottaa tapani keskustella tahallisena vastaan vänkäämisenä, niin on ymmärtänyt kommenttini väärin.

   Lainaa

  73. Kirpeä Ahven 18.8.2022 23:26
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   TT1000: No ohitushan sekin on, se nyt vaan sattuu olemaan ohitus mikä tarvitsee sellaisen muutaman euroa maksavan sirun. Voithan sä sen sirun teipata siihen virtalukon kylkeen ja siten ajella vaikka ruuvimeisselillä sen auton käyntiin. Miksi väität vastaan vaikket itse tiedä yhtään sen paremmin?
   No voi toki. Mutta teknisesti ottaen se ei ohita ajonestoa. Kiinnostaa vaan, jos sen tosissaan pystyy ohittamaan kokonaan, koska en pidä kyseistä ominaisuutta tarpeellisena autossani ja mielellään sen kytkisin kokonaan pois mahdollisten ongelmien välttämiseksi tulevaisuudessa. En mielestäni väittänyt vastaan vaan kysymys oli siitä että haluan tietää, jos joku sen oikeasti osaa tehdä.

   Lainaa

  74. Kirpeä Ahven 19.8.2022 8:45
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Alkuperäinen kommenttini oli että vm -95 Audissani ajonesto temppuili, ja meni päälle, vaikka ne oikeat avaimet oli virtalukossa, ja se oli tuskallisen vaikeaa saada pois. Ko. Auto on tehnyt sitä toistakymmentä kertaa muutaman vuoden aikana, ja nyt tuo nollaus (ilman tietokonetta vaikka kadun varressa) menee rutiinilla, joskin ei aina ihan kerralla tai viidellä onnistu. Avainten koodausta yritin, koska halusin kokeilla auttaako se. Ei. Siksi haluan ohittaa sen ajoneston. Erästä ulkomaista foorumistia lainatakseni "My car is not worth stealing, and this problem is annoying". Sanoin vielä useammassa vastauksessani, etten puhu avainten koodauksesta. Mutta silti siitä jauhetaan. Ja minä olen muka se joka "vänkää" asiasta? (Ja vielä tarkennetaan, koska joku kuitenkin asiaan ottaa kantaa: Kyllä, autossa on ollut vikoja, jotka ovat aiheuttaneet ajoneston laukeamisen. Ne on korjattu, ja kysymys ei ole yksittäisestä viasta, vaan siitä että ajonesto on yliherkkä laukeamaan päälle sähköhäiriöistä) Päätän keskustelun tähän, niin ei tarvitse enää kenenkään ahdistua minun "vänkäämisestäni".

   Lainaa

  75. Vuorotöiläinen 20.8.2022 23:30
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mulla lli aikonaan vm 2000 Ford Escort. Sen ajoneston sai ohitettua kun relettä vähän nykäsee tai antaa apuvirtoja. Siinä oli joku vika, jonka takia virtapiikki ohittaa ajoneston. Mulla kun vm 94 volkkarin golf kun koitettiin pölliä niin poliisi ei ees vaivautunu tutkimaan, koska "tekijää ei voida saada selville". Esitutkinta keskeytettiin siis parin päivän jälkeen.

   Lainaa

  76. Luha salaatti 31.8.2022 19:06
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tyyni tonttu: No ei kyllä noin vanhaan autoon tarvita mitään ammattilaisten järjestelmiä. Joku on kuitenkin vuotanut jo vuosia sitten hallintasovellukset, kun ne vapautuu kaiken maailman Penan pajojen käyttöön. Muutenkin eikö tommoset vähän vanhemmat autot juuri ole ulkomaalaisten varkaiden suosiossa? Lukot [...]
   Näin minäkin ajattelisin, jos harrastaisin autovarkauksia.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, avaimet, bmw, iikka kivi, jäätelö, kokemuksia, koomikko, korvaus, korvauspäätös, penkinlämmitin, pop vakuutus, pysäköintimaksu, sakot, vakuutus, varastaa, varastettu, vilkku