Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sateenkaaria kaikkialla, osa 2

Aikuiset pahoittavat mielensä lasten lelusta.
Sateenkaaria kaikkialla, osa 2

Etsitkö ensimmäistä osaa? Kas, tässä!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 64 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 5.7.2022 0:13
   Tulos: +794 (868 ääntä)
   Se onkin pahinta mitä lapselle voi opettaa että ihmiset on erilaisia ja se on ihan hyväksyttävää. Aivan sairasta touhua.

   Lainaa

  2. Viisas ananas 5.7.2022 0:23
   Tulos: +41 (241 ääntä)
   Ajatusrikos! Ajatusrikos! Kansalainen Jaakko ajatteli kiellettyjä asioita ja ja synnytti mielessään lainvastaisia mielleyhtymiä nähdessään värikkään leikkivarjon. Kansalainen Jaakko tuomittakoon 1984 vuodeksi vankeuteen.

   Lainaa

  3. Pylynalle 5.7.2022 0:24
   Tulos: +422 (456 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Se onkin pahinta mitä lapselle voi opettaa että ihmiset on erilaisia ja se on ihan hyväksyttävää. Aivan sairasta touhua.
   Jep, ihan hirveetä. Se että lapset ei tiedä homojen olemassaoloa estää sen että lapsesta ei voi "tulla" homoa, koska homoksihan vaan "päätetään alkaa".

   Lainaa

  4. Tulos: +181 (215 ääntä)
   Olen 100% varma että lapsi nimeltä Jaakko sekoittaa tuon varjon sateenkaarilippuun. Ja aika varma myös että Jaakko ja toverit on niin syvällä kaapissa että pelkkä värien näkeminen tekee kipeää.

   Lainaa

  5. Vehnätön herne 5.7.2022 0:41
   Tulos: +274 (298 ääntä)
   Toinen toistaan sekopäisempiä kommenteja tulee vastaan Pridea käsittelevissä uutisissa. Toisaalta se on hyvä, että jotkut paljastavat idioottimaisuutensa somessa niin osaa vältellä kyseisiä hyypiöitä. Surullisista on kuitenkin se, että meiltä löytyy valtiojohdosta ihmisiä, jotka tahallaan provosoi kannattajiaan aihetta vastaan.

   Lainaa

  6. traumcity 5.7.2022 0:42
   Tulos: -52 (68 ääntä)
   Jaahans Carita vanha feissarimokien myyrä, tiemme kohtaavat jälleen.

   Lainaa

  7. Silmälasiton hevonen 5.7.2022 0:46
   Tulos: +216 (230 ääntä)
   Pylynalle: Jep, ihan hirveetä. Se että lapset ei tiedä homojen olemassaoloa estää sen että lapsesta ei voi "tulla" homoa, koska homoksihan vaan "päätetään alkaa".
   Jep, minä jo pienenä tyttönä pidin Sarah Connoria terminaattori 2 elokuvassa aika kuumana. Tämä oli ennen kun olin kuullutkaan että mitä homoseksuaalisuus on.

   Lainaa

  8. Tosikko kiivi 5.7.2022 3:20
   Tulos: +240 (246 ääntä)
   Onhan se sinänsä aika surullista, että joidenkin mielestä sateenkaaren värejä ei enää saisi missään muussa yhteydessä käyttää, kun niitä on pridessä käytetty.

   Lainaa

  9. Riskaabeli raadonsyöjä 5.7.2022 3:21
   Tulos: +159 (167 ääntä)
   Ilq: Olen 100% varma että lapsi nimeltä Jaakko sekoittaa tuon varjon sateenkaarilippuun. Ja aika varma myös että Jaakko ja toverit on niin syvällä kaapissa että pelkkä värien näkeminen tekee kipeää.
   Se tunne Jaakolla ja muilla jaakkolaisilla, kun näkevät kellä tahansa miehellä yllä vaaleanpunaisen vaatteen. 
   Tulee myös mieleen perinteisen median taannoinen kuva miehestä, joka hölväsi spf 50 aurinkorasvaa pintaansa niin pitkälle kuin kykeni, mutta valitsi ennemmin polttaa selkänsä kuin kehdata pyytää kalastajakaveriaan levittämään selkään alueille, joihin ei itse ylettynyt. Päätös varmasti lämmitti myöhemmin.

   Lainaa

  10. Korea Roska 5.7.2022 5:27
   Tulos: +225 (233 ääntä)
   Voi helvetti nuo kääkät ovat paksupäisiä. Useat eri ihmiset kertovat heille, että tuo esine on LELU, ja nuo vain jatkavat jankutusta: "no mikäs lippu tuo sitten on? Pitäisi olla toisen näköinen lippu". Vitun toopet, ei ihme ettette ymmärrä eroa värikkyyden ja sateenkaaren välillä, kun ette edes ymmärrä, mitä eroa on lelulla ja lipulla. Mutta ei hätää, harvat lapset ovat yhtä vähä-älyisiä kuin te, joten heillä ei ole vaikeuksia erottaa lelua sateenkaarilipusta.

   Lainaa

  11. Korea Roska 5.7.2022 5:34
   Tulos: +177 (183 ääntä)
   Klassista mokamateriaalia: "Se on lelu." "Sanoin jo monta kertaa että lippu. Älä tuu vittuilee mistään leluista tai kankaista tai varjoista. Se on LIPPU! LIPPU lippulippulippulippulippulippulippu!

   Lainaa

  12. Poropietari Ahma 5.7.2022 6:31
   Tulos: +151 (171 ääntä)
   Ei lapset vielä tajua yhdistää värikkyyttä pridelippuun, ellei tuollaiset aikuiset opeta ja SE ON VÄÄRIN JA IDIOOTTIMAISTA. Tuollaiset ihmiset aiheuttaa sitä, että prideä tarvitaan ja sitä, että osa lapsista luulee olevansa vääränlaisia jos tykkäävät omasta sukupuolestaan. He hajottavat lapsia ei kukaan muu.

   Lainaa

  13. Särkymätön hylje 5.7.2022 6:42
   Tulos: +189 (195 ääntä)
   Tosikko kiivi: Onhan se sinänsä aika surullista, että joidenkin mielestä sateenkaaren värejä ei enää saisi missään muussa yhteydessä käyttää, kun niitä on pridessä käytetty.
   Eikä tuo varjo oo oikeestaan ees sateenkaaren värinen kun sieltä puuttuu värejä 😂 sehän on vaan sini-kelta-puna-vihree.

   Lainaa

  14. Laajahko sakaali 5.7.2022 6:55
   Tulos: +200 (204 ääntä)
   Vaarallinen sateenkaarilippu, joka tekee lapsista homoja. Minäkin muistan leikkineeni tuollaisella koulussa, mutta tein varmaan jotain väärin, kun kasvoin heteroksi.

   Lainaa

  15. Tulos: +111 (125 ääntä)
   Kaikki toisen ihmisen hyväkyminen on lapselle vielä todella helppoa, koska ei lapsia kiinnosta. Ei heitä kiinnosta toisen ihon väri, mahdolliset vanhempien aattee tai mikään muukaan erilaisuus. Heitä kiinnostaa vai mitä leikkejä leikitään jne... Kunhan on hauskaa, kun leikkiin ja seuralla ei ole väliä. Mutta sitten tulemme me aikuiset, mitkä sotkemme lastemme pään omilla aatteilla ja uskomuksilla ja siinä vaiheessa lapsi menee sekaisin, et miksi hän ei saa leikkiä sitä leikkiä mitä haluaa ja kenen kanssa se on hauskaa. Ei lapset ole tyhmiä, mutta me aikuiset olemme. Meidän aikuisten pitäisi oppia lapsilta se oikea suvaitsevuus, kun ei siihen tarvi mitään lippuja sun muuta hömppää.

   Lainaa

  16. En ymmärrä 5.7.2022 7:22
   Tulos: -75 (105 ääntä)
   En oo koskaan ymmärtänyt tota leikkivarjoo. Lapset vuorotellen menee sinne alle kun muut heiluttaa sitä ylös alas. Siis ihan tosi jännää. Paras leikki maailmassa.

   Lainaa

  17. Kahen kilon kalori 5.7.2022 8:06
   Tulos: +72 (78 ääntä)
   En ymmärrä: En oo koskaan ymmärtänyt tota leikkivarjoo. Lapset vuorotellen menee sinne alle kun muut heiluttaa sitä ylös alas. Siis ihan tosi jännää. Paras leikki maailmassa.
   Sillä pystyy leikkimään paljon muutakin.

   Lainaa

  18. Tulos: +78 (86 ääntä)
   Riskaabeli raadonsyöjä: Se tunne Jaakolla ja muilla jaakkolaisilla, kun näkevät kellä tahansa miehellä yllä vaaleanpunaisen vaatteen.  Tulee myös mieleen perinteisen median taannoinen kuva miehestä, joka hölväsi spf 50 aurinkorasvaa pintaansa niin pitkälle kuin kykeni, mutta valitsi ennemmin polttaa selkänsä kuin kehdata [...]
   Ko. jaakkolaisia muistutan aina siitä että punainen/vaaleanpunainen ovat olleet niitä "poikien värejä" ja hempeää sinistä/vaaleansinistä on pidetty tyttömäisenä värinä.

   Lainaa

  19. Sujuva lepakko 5.7.2022 10:39
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Laajahko sakaali: Vaarallinen sateenkaarilippu, joka tekee lapsista homoja. Minäkin muistan leikkineeni tuollaisella koulussa, mutta tein varmaan jotain väärin, kun kasvoin heteroksi.
   Minun kanssani tuo lippu onnistui hieman paremmin, kun tuli aseksuaali. Onneksi en lähtenyt mukaan kaikkien tuputtamaan heteroiluun, vaikka kuulinkin aseksuaalisuudesta vasta 17-vuotiaana.
   Muistan, että tuolla "lipulla" sai leikkiä vain harvoin ja se oli sitten erityisen hauskaa.

   Lainaa

  20. Vanhahko susi 5.7.2022 10:56
   Tulos: +151 (155 ääntä)
   Ei muuten kannata myöskään ostaa lapsille värikyniä, niissä pakkauksissahan on punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti, pridelipun värit, lapsellahan menee pää siinä sekaisin! Ei myöskään pidä istuttaa puutarhaan tai parvekkeelle värikkäitä kukkia, parasta pysyä turvallisessa valkoisessa. Eikä myöskään sovi viedä lasta eläintarhaan, siellähän voi olla joku homon värinen papukaija ja taas on lapsen heteroseksuaalisuus vaarassa!

   Lainaa

  21. Murmurmurmeli 5.7.2022 11:03
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Vuonna 1991 meilläkin oli päiväkodissa tuollainen samanlainen leikkivarjo.

   Lainaa

  22. Vanhahko susi 5.7.2022 11:22
   Tulos: +125 (131 ääntä)
   Meillä oli muuten samanlainen "pride-lippu" päiväkodissa, mutta siihen aikaan kyseinen "lippu" ja sen värit eivät olleet ongelma, siihen aikaan pohdittiin sitä, että onko Teletapit lapsille sopivaa katsottavaa, kun Tiivi-Taavilla on käsilaukku kädessä ja kolmio pään päällä.

   Lainaa

  23. Tulos: +65 (73 ääntä)
   Laajahko sakaali: Vaarallinen sateenkaarilippu, joka tekee lapsista homoja. Minäkin muistan leikkineeni tuollaisella koulussa, mutta tein varmaan jotain väärin, kun kasvoin heteroksi.
   Mä en koskaan päässy leikkimään tolllaisella ja musta tuli bi, mitähän siinä tapahtu? 😂🤔

   Lainaa

  24. Tulos: +71 (81 ääntä)
   Vanhahko susi: Ei muuten kannata myöskään ostaa lapsille värikyniä, niissä pakkauksissahan on punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti, pridelipun värit, lapsellahan menee pää siinä sekaisin! Ei myöskään pidä istuttaa puutarhaan tai parvekkeelle värikkäitä kukkia, parasta pysyä turvallisessa [...]
   Musta, harmaa ja valkoinen pitää sit kans kieltää koska nehän löytyy aseksuaalien lipusta.

   Lainaa

  25. Tulos: +63 (67 ääntä)
   En ymmärrä: En oo koskaan ymmärtänyt tota leikkivarjoo. Lapset vuorotellen menee sinne alle kun muut heiluttaa sitä ylös alas. Siis ihan tosi jännää. Paras leikki maailmassa.
   Monen pienen lapsen mielestä onkin just paras.

   Lainaa

  26. Ahne haukka 5.7.2022 12:07
   Tulos: +38 (48 ääntä)
   Silmälasiton hevonen: Jep, minä jo pienenä tyttönä pidin Sarah Connoria terminaattori 2 elokuvassa aika kuumana. Tämä oli ennen kun olin kuullutkaan että mitä homoseksuaalisuus on.
   Jos näitä jaakkoja ja allaneita on uskominen, viattomat lapsensilmäsi olivat varmaankin nähneet taivaalla auringon, mikä oli korruptoinut sinut kaiken maailman pride-hapatukseen ja tehnyt sinusta homon. Näin sen täytyy olla.

   Lainaa

  27. Harmaa kivi 5.7.2022 12:11
   Tulos: +88 (92 ääntä)
   Vanhahko susi: Ei muuten kannata myöskään ostaa lapsille värikyniä, niissä pakkauksissahan on punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen ja violetti, pridelipun värit, lapsellahan menee pää siinä sekaisin! Ei myöskään pidä istuttaa puutarhaan tai parvekkeelle värikkäitä kukkia, parasta pysyä turvallisessa [...]
     Kiitos. Kylvetin tänä aamuna lapseni, ja nyt vasta tajusin, että hänen kylpyankkansa ovat sateenkaaren väreissä. Luulin, että ne ovat värikkäitä ihan vain siksi, että opetan niistä kylpemisen lomassa värejä, mutta ei, en yritä saada taaperoani sanomaan "punainen ankka, sininen ankka, violetti ankka", yritän tehdä hänestä homoa.
     Kaikkea ei ole suotu ihmisen ymmärtää: miten voi olla noin vainoharhainen? 
     

   Lainaa

  28. Kiistelty tuhatjalkainen 5.7.2022 12:50
   Tulos: +10 (44 ääntä)
   Tosikko kiivi: Onhan se sinänsä aika surullista, että joidenkin mielestä sateenkaaren värejä ei enää saisi missään muussa yhteydessä käyttää, kun niitä on pridessä käytetty.
   No, sama on käynyt mm. hakaristille ja Suomen leijonallekin.

   Lainaa

  29. Tulos: +93 (99 ääntä)
   Itseänikin ärsyttää kun sateen jälkeen taivaalla voi nähdä pridekaaren, voisi luonto vähän miettiä missä näitä värejä näyttää

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 5.7.2022 13:16
   Tulos: +56 (64 ääntä)
   Miten nuo jaakot ja muut saa tuosta lipun? Se on pyöreä. Ikinä koskaan ole kuullut tai nähnyt pyöreää lippua.

   Lainaa

  31. Nuutunut kivi 5.7.2022 13:18
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Omat lapset myös leikkineet tuollaisella lelulla. Vieläpä seurakunnan tilaisuudessa!

   Lainaa

  32. Mustanpuhuva lihapiirakka 5.7.2022 13:23
   Tulos: +2 (26 ääntä)
   Viisas ananas: Ajatusrikos! Ajatusrikos! Kansalainen Jaakko ajatteli kiellettyjä asioita ja ja synnytti mielessään lainvastaisia mielleyhtymiä nähdessään värikkään leikkivarjon. Kansalainen Jaakko tuomittakoon 1984 vuodeksi vankeuteen.
   Väsyny.

   Lainaa

  33. Tulos: -95 (117 ääntä)
   Voisiko joku vielä kertoa että mitä oikeuksia näiltä henkilöiltä puuttuu? Siis näiltä jotka esim tähän pride marssiin osallistuu

   Lainaa

  34. Kaareva metsämarja 5.7.2022 14:43
   Tulos: -77 (105 ääntä)
   Ihan turha tää kommenttiosio, kaikki sensuroidaan paitsi vihervassareiden mädätykset

   Lainaa

  35. Väkivahva karhu 5.7.2022 14:58
   Tulos: +88 (110 ääntä)
   JJJ: Voisiko joku vielä kertoa että mitä oikeuksia näiltä henkilöiltä puuttuu? Siis näiltä jotka esim tähän pride marssiin osallistuu
   Oikeus olla oma itsensä ja tulla nähdyksi tavallisena ihmisenä muiden ihmisten joukossa. Sitä voi olla vaikea uskoa, mutta homofobia elää todella vahvana vielä nykyäänkin, kuten tästä mokastakin voi nähdä.
   Ja btw, jokainen priden osallistuja ei välttämättä ole homo tai edusta muuta seksuaalivähemmistöä. 

   Lainaa

  36. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Harmaa kivi:   Kiitos. Kylvetin tänä aamuna lapseni, ja nyt vasta tajusin, että hänen kylpyankkansa ovat sateenkaaren väreissä. Luulin, että ne ovat värikkäitä ihan vain siksi, että opetan niistä kylpemisen lomassa värejä, mutta ei, en yritä saada taaperoani sanomaan "punainen ankka, sininen ankka, violetti [...]
   Se on tietenkin "sininen ankka, punainen ankka, homo ankka". Tjsp, en oo asiantuntija.

   Lainaa

  37. Tulos: +84 (94 ääntä)
   Kaareva metsämarja: Ihan turha tää kommenttiosio, kaikki sensuroidaan paitsi vihervassareiden mädätykset
   Mitä nyt on sensuroitu? Sama "ALAS VASEMMISTO!" -kommentti jokaiseen julkaisuun ei ole keskusteluun osallistumista. (Ja ei, "ALAS OIKEISTO" ei ole yhtään sen rakentavampaa.)

   Lainaa

  38. Tulos: +49 (53 ääntä)
   Meillä käytettiin punaista lakanaa leikkivarjona. Kumma ku ei kukaan kutsunu kommunistiksi....

   Lainaa

  39. Rönsyilevä makkara 5.7.2022 20:16
   Tulos: +40 (46 ääntä)
   En ymmärrä: En oo koskaan ymmärtänyt tota leikkivarjoo. Lapset vuorotellen menee sinne alle kun muut heiluttaa sitä ylös alas. Siis ihan tosi jännää. Paras leikki maailmassa.
   Kysyhän niiden lasten mielipidettä asiasta. Ei sinun tarvitse siitä pitää että lapset tykkäävät tuollaisesta. Sinä voit sitten aikanaan omien lastesi kanssa istua tuijottamassa jänniä asioita Netflixistä tai puhelimesta muuten.

   Lainaa

  40. Kuolematon persikka 5.7.2022 20:58
   Tulos: -17 (33 ääntä)
   JJJ: Voisiko joku vielä kertoa että mitä oikeuksia näiltä henkilöiltä puuttuu? Siis näiltä jotka esim tähän pride marssiin osallistuu
   Oikeus olla tavallisia ihmisiä joita ei tarvitsisi joka kesä marssittaa paraatissa yleisön edessä kuin sirkusväkeä.

   Lainaa

  41. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Sillä pystyy leikkimään paljon muutakin.
   Ja siis se on tosi jännää. Itse olen lapsena leikkinyt KERRAN tuollaisella ja muistan sen vieläkin todella hyvin. Se on jännää ja hienon näköistä. Ihan parasta.

   Lainaa

  42. Oireeton sakaali 6.7.2022 6:15
   Tulos: +9 (23 ääntä)
   Olenko ainoa kenen mielestä yritykset ovat varastaneet Priden idean? Vuosia sitten Pride tuntui vielä oikeasti vähemmistöjen juhlinnalta. Nykyään Pride-kuukausi on enemmänkin yritysten "katso sateenkaari! Osta osta osta "-kuukausi.

   Lainaa

  43. Oireeton sakaali 6.7.2022 6:17
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Rönsyilevä makkara: Kysyhän niiden lasten mielipidettä asiasta. Ei sinun tarvitse siitä pitää että lapset tykkäävät tuollaisesta. Sinä voit sitten aikanaan omien lastesi kanssa istua tuijottamassa jänniä asioita Netflixistä tai puhelimesta muuten.
   Kaikista eskarin ja ala-asteen (ja myös ylä-asteen) leikeistä tuo varjoleikki jäänyt niin kirkkaasti mieleen. Joku siinä vain oli niin jännittävää

   Lainaa

  44. Oireeton sakaali 6.7.2022 6:20
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Kaareva metsämarja: Ihan turha tää kommenttiosio, kaikki sensuroidaan paitsi vihervassareiden mädätykset
   Minulta ei ole vielä sensuroitu yhtäkään kommenttia. Jos osaat esittää asiasi rakentavasti, niin kommenttisi kyllä julkaistaan 99% varmuudella.
   Ja sanon tämän ihmisenä, jonka ajatusmaailma on hyvinkin "oikeistolainen"
   Jopa prideä asiallisesti erinäkökulmista kritisoivat kommentit on sallittu, jos niissä kritisoidaan ideaa eikä henkilöä.

   Lainaa

  45. Tosikko kiivi 6.7.2022 10:04
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Oireeton sakaali: Olenko ainoa kenen mielestä yritykset ovat varastaneet Priden idean? Vuosia sitten Pride tuntui vielä oikeasti vähemmistöjen juhlinnalta. Nykyään Pride-kuukausi on enemmänkin yritysten "katso sateenkaari! Osta osta osta "-kuukausi.
   Et ole ainoa. Tekopyhät mainostemput täyttävät somen joka kesäkuu.

   Lainaa

  46. Pehmeä jänis 6.7.2022 11:56
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   Ja ylläri pylläri valkonen ja musta väri kumma juttu puuttuu väriympyrästä jälleen.

   Lainaa

  47. Navakka norsu 6.7.2022 12:15
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Särkymätön hylje: Eikä tuo varjo oo oikeestaan ees sateenkaaren värinen kun sieltä puuttuu värejä 😂 sehän on vaan sini-kelta-puna-vihree.
   Kyllä tuo olisi paljon hienompi 50 harmaan sävyssä ;)

   Lainaa

  48. Altis päärynä 6.7.2022 15:49
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Viisas ananas: Ajatusrikos! Ajatusrikos! Kansalainen Jaakko ajatteli kiellettyjä asioita ja ja synnytti mielessään lainvastaisia mielleyhtymiä nähdessään värikkään leikkivarjon. Kansalainen Jaakko tuomittakoon 1984 vuodeksi vankeuteen.
   Hän on vain idiootti, kuten taidat olla itsekin. Maailma ei onneksi ole mustavalkoinen, vaikka Jaakon maailma onkin. Jaakko haluaa kieltää kaikki sellaiset faktat ja värit, jotka eivät hänen tynnyrissä kasvaneen maailmankuvaansa sovi.

   Lainaa

  49. Itseasiassa 6.7.2022 16:21
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Vanhahko susi: Meillä oli muuten samanlainen "pride-lippu" päiväkodissa, mutta siihen aikaan kyseinen "lippu" ja sen värit eivät olleet ongelma, siihen aikaan pohdittiin sitä, että onko Teletapit lapsille sopivaa katsottavaa, kun Tiivi-Taavilla on käsilaukku kädessä ja kolmio pään päällä.
   Onneksi muumeissa kaikki sukupuolisuuteen viittaava on paremmin piilossa, saivat salakavalammin ujutettua herkkiin mieliin ideaa sukupuolettomuudesta, mahdollisista miehistä hameissa, holtittomasti lisääntymisestä ja kaikenlaisista rotujen yli lisääntymisistä. (selvennykseksi listatut liittyvät Muumiin, Hemuliin, Mymmeliin ja Nipsun vanhempiin)

   Lainaa

  50. Nuutunut kivi 6.7.2022 17:01
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Kaareva metsämarja: Ihan turha tää kommenttiosio, kaikki sensuroidaan paitsi vihervassareiden mädätykset
   Eihän sunkaan kommenttia sensuroitu.

   Lainaa

  51. Kapitalisoitu alpakka 6.7.2022 17:27
   Tulos: +11 (19 ääntä)
   Kaareva metsämarja: Ihan turha tää kommenttiosio, kaikki sensuroidaan paitsi vihervassareiden mädätykset
   Tuskin ymmärrät itsekään kommenttisi ristiriitaisuutta.... ellet sitten tunnusta olevasi tämä "vihervassari" ja kommenttisi olevan mädätystä.

   Lainaa

  52. Maistettu orava 6.7.2022 17:30
   Tulos: -24 (36 ääntä)
   Nuutunut kivi: Miten nuo jaakot ja muut saa tuosta lipun? Se on pyöreä. Ikinä koskaan ole kuullut tai nähnyt pyöreää lippua.
   Aivan. Ja siltikin muistuttaa enemmän pridelippua, kun suomen ilmavoimien tunnus natsilippua. Ja niin vaan sai öyhöttäjät aikaan sen, että risti tunnuksesta poistettiin. Kummalliseksi on mennyt maailma.

   Lainaa

  53. Tiedoton lohikäärme 6.7.2022 21:33
   Tulos: +5 (21 ääntä)
   Maistettu orava: Aivan. Ja siltikin muistuttaa enemmän pridelippua, kun suomen ilmavoimien tunnus natsilippua. Ja niin vaan sai öyhöttäjät aikaan sen, että risti tunnuksesta poistettiin. Kummalliseksi on mennyt maailma.
   Öyhöttäjäthän siitä näkyvät vieläkin vinkuvan. Kunnon whataboutismia kun ei liity millään tavalla tähänkään asiaan, mutta silti pitää itkeä. Pelle.

   Lainaa

  54. Tulos: +16 (22 ääntä)
   Jos joku ehdottaisi leikkiä tuollaisella leikkivarjolla niin menisin mukaan :D Ajatelkaa miten upeita heijastuksia sen alle syntyisi, jos varjo olisi läpinäkyvää sekä värikästä materiaalia.

   Lainaa

  55. Kaino noita 7.7.2022 10:19
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Oho!: Ko. jaakkolaisia muistutan aina siitä että punainen/vaaleanpunainen ovat olleet niitä "poikien värejä" ja hempeää sinistä/vaaleansinistä on pidetty tyttömäisenä värinä.
   Koska aina on luultu maata pannukakuksi niin se on pannukakku. Kerta!

   Lainaa

  56. Uneton meduusa 7.7.2022 12:47
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Väkivahva karhu: Oikeus olla oma itsensä ja tulla nähdyksi tavallisena ihmisenä muiden ihmisten joukossa. Sitä voi olla vaikea uskoa, mutta homofobia elää todella vahvana vielä nykyäänkin, kuten tästä mokastakin voi nähdä. Ja btw, jokainen priden osallistuja ei välttämättä ole homo tai edusta muuta seksuaalivähemmistöä. 
   Viimeiseen liittyen: monet Prideen osallistuvat tiedostavat myös sen tosiasian, että maailmanlaajuisesti ko. vähemmistöjen oikeudet ovat viturallaan (jopa aika lähellä meitä) ja/tai esimerkiksi homofobinen ja transfobinen väkivalta on ihan oikea ongelma. Ihmiset kun eivät tuijota näissä asioissa vain omaa napaansa, minkä vuoksi marssillekin osallistuu ihan kaikenlaista väkeä, cis-hetskuja myöten.
   Itselleni Pridella on myös laajempi yhteiskunnallinen merkitys. Elin nuoruuteni huomattavan seksistisessä maailmassa, jossa käsitykset sukupuolista (joita oli tasan kaksi) olivat rajoittavat ja stereotyyppiset. Tämä kohdistui ihan kaikkiin, cis/trans/mies/nais/inter/hetero/ jne. ja myös lapsiin (esimerkkinä vaikka rajoittavat käsitykset siitä, mikä pojille on sopivaa). Tähän liittyi vahvaa heteroseksismiä, hetero-oletus tavallaan sisältyi sukupuolen ideaan, ja muu nähtiin erilaisena ja poikkeavana. (Binäärisen) sukupuolen idean taas kyseenalaistivat lähinnä vain jotkut akateemiset teoriat ja melko marginaalistetut alakulttuurit. Maailma on näistä ajoista muuttunut, seksismi (ja heteroseksismi) ja sen rajoittavuus tiedostetaan paremmin, ja esimerkiksi sanat muunsukupuolinen/ei-binäärinen ovat hiipineet yleiseen tietoisuuteen. Minulle Pride symboloi myös tätä kehitystä, ja toivon sen sitä edesauttavan.

   Lainaa

  57. Raivoisa manaatti 7.7.2022 12:55
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Sairasta touhua t. Sirkka Mäkinen

   Lainaa

  58. Tulos: -20 (34 ääntä)
   Uneton meduusa: Viimeiseen liittyen: monet Prideen osallistuvat tiedostavat myös sen tosiasian, että maailmanlaajuisesti ko. vähemmistöjen oikeudet ovat viturallaan (jopa aika lähellä meitä) ja/tai esimerkiksi homofobinen ja transfobinen väkivalta on ihan oikea ongelma. Ihmiset kun eivät tuijota näissä asioissa [...]
   Sukupuoliahan on kaksi🤔

   Lainaa

  59. rottanpää 7.7.2022 23:17
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Klovnit myös kieltoon! Paitsi Sirkuspelle Hermanni, joka sentään ymmärsi pukeutua verrattain hillitysti.

   Lainaa

  60. Talokas hämähäkki 8.7.2022 11:02
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ja ylläri pylläri valkonen ja musta väri kumma juttu puuttuu väriympyrästä jälleen.
   Ei sitä ole siinä ollut koskaan, tollo.

   Lainaa

  61. Muikea Mastodontti 9.7.2022 1:07
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ja ylläri pylläri valkonen ja musta väri kumma juttu puuttuu väriympyrästä jälleen.
   Valkoinen = kaikki pää- ja välivärit yhdessä, koska kaikki valon aallonpituudet päällekkäin = valkoinen
   Musta = värien puute (täysi valon puute = musta)

   Lainaa

  62. Vanhennut haisunäätä 11.7.2022 14:44
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Harmittaa, että Pride on ominut sateenkaarenvärit. Ne kuuluu kaikille, eikä yhdelle liikkeelle.

   Lainaa

  63. moka-addikti 29.7.2022 17:08
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ihanaa, kun ykkösosa oli linkattu tänne. Olin jo unohtanut mahtavan iskä-Akin!

   Lainaa

  64. Onnekas norppa 17.3.2023 23:20
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sateenkaaretkin pitäisi kyllä jo kieltää

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kesämusaralli, kokkola, leikkivarjo, lippu, pride, sateenkaari, väriympyrä, väärät ajatukset