Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 27

Sain lahjaksi asunnon ja nyt kaikki on huonosti.
Johan on asuntomarkkinat! Osa 27

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 57 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +293 (351 ääntä)
   Katia hengittää varmasti suun kautta.

   Lainaa

  2. Tulos: +374 (380 ääntä)
   Katia voisi antaa kämäsen kämppänsä edelleen jollekin lahjax. Ei tartteis maxaa veroja ja vazikkeita. Jos ei muille kelpaa niin mä voisin ottaa pientä korvausta vastaan.

   Lainaa

  3. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 5.7.2022 0:26
   Tulos: +242 (250 ääntä)
   Tä o vie nop tap kir. Kaik suo kir kir j sel tex. Mu eh vä ärs lu.

   Lainaa

  4. Tulos: +292 (310 ääntä)
   Voisko saada trigger -varoituksen julkaisuihin, joissa ihmiset käyttää tällaista kieltä?

   Lainaa

  5. Vehnätön herne 5.7.2022 0:56
   Tulos: +467 (475 ääntä)
   On se kyllä kauhea kohtalo, että on saanut Helsingistä kämpän lahjaksi. Jaxuhali.

   Lainaa

  6. Kastunut mato 5.7.2022 0:57
   Tulos: +404 (410 ääntä)
   en nyt oikeen ymmärtäny katian ongelmaa. siis vastike on kallis, mut entä sitten? joku on kuitenki vuokralla ja maksaa sitä vuokraa enemmän ku mitä vastike on? eikö se siitä jää plussalle? vai oliko tää nyt jotain elämän kovan korkeakoulun edistynyttä matikkaa mitä ei tällaset normaalissa koulussa käyneet voi ymmärtää

   Lainaa

  7. Tulos: +204 (208 ääntä)
   No nyt tuli ihan nostalginen olo! Nähtävästi teinix ei ole kadonnut ihan kokonaan internetistä. Vielä kun ruvettaisiin puhumaan taas peeloista ja pissaliisoista. Ihan tuli hetkeksi sellainen olo, että eletään taas vuotta 2003. :')

   Lainaa

  8. Tosikko kiivi 5.7.2022 3:49
   Tulos: +239 (247 ääntä)
   Pilalle hemmoteltu rikas karara ruikkaamassa kun ei tajuu isiltä synttärilahjaksi saatua sijoitusasuntoa edes ajatuksen tasolla. Ihan kirjaimellisesti LOL.

   Lainaa

  9. Tulos: +296 (300 ääntä)
   Siis ilmaista rahaa 300 €/kk. Hitto kun olisi itselläkin asiat noin huonosti.

   Lainaa

  10. Rutikuiva vesinokkaeläin 5.7.2022 5:20
   Tulos: +70 (122 ääntä)
   Sen siitä saa kun wt:lle antaa mahdollisuuden olla porvari. Eihän siitä mitään tule. Mitä se köyhä rahalla tekee, kun se ei osaa sitä käyttääkään?

   Lainaa

  11. Maksuunpantu maahinen 5.7.2022 6:29
   Tulos: +135 (143 ääntä)
   Kastunut mato: en nyt oikeen ymmärtäny katian ongelmaa. siis vastike on kallis, mut entä sitten? joku on kuitenki vuokralla ja maksaa sitä vuokraa enemmän ku mitä vastike on? eikö se siitä jää plussalle? vai oliko tää nyt jotain elämän kovan korkeakoulun edistynyttä matikkaa mitä ei tällaset normaalissa koulussa käyneet voi ymmärtää
   No kun pitää saada kaikki raha puhtaana käteen, nyyh!!! Ei voi edes myydä, kun verottaja vie osan myyntisummasta ja se EI KÄY!!!11

   Lainaa

  12. Höhlä kirjohylje 5.7.2022 6:47
   Tulos: +161 (171 ääntä)
   Tämä sama muija ei muutama vuosi sitten tiennyt kumpaa sukupuolta sen koira on, piti käydä eläinlääkärissä varmistamassa. Ei ole ehkä ihan penaalin terävin kynä.

   Lainaa

  13. Tulos: +44 (50 ääntä)
   Aivoihin sattuu..

   Lainaa

  14. Voittoisa haukka 5.7.2022 6:58
   Tulos: +31 (119 ääntä)
   Siis KUKA on antanut Katialle kaksion Haagasta?? Miten tuollaisella aivokääpiöllä voi olla lähipiirissään ihminen, joka on voinut hankkia kaksion Helsingistä, kun ei mun lähipiirin toimareilla ja muilla ole varaa kuin Espooseen?? Ehkä Katialla on helvetin isot hinkit ja erittäin antelias sugar daddy? Oikein muuta selitystä en keksi.

   Lainaa

  15. Toj Karin 5.7.2022 7:03
   Tulos: +24 (50 ääntä)
   Tätä lukiessa tuli vähän oksennusta suuhun.

   Lainaa

  16. Urbaani kuormaeläin 5.7.2022 8:05
   Tulos: +149 (155 ääntä)
   Tähän tulee varmasti jatkoa, kun Katia kuulee, että verottaja vie omansa myös vuokra(voito)sta.

   Lainaa

  17. Hupakko ämpäri 5.7.2022 8:07
   Tulos: +95 (101 ääntä)
   Yllätyksenä voi vielä tulla sekin, että vuokratulostakin se verottaja haluaa osansa.

   Lainaa

  18. Tulos: +115 (123 ääntä)
   Tosikko kiivi: Pilalle hemmoteltu rikas karara ruikkaamassa kun ei tajuu isiltä synttärilahjaksi saatua sijoitusasuntoa edes ajatuksen tasolla. Ihan kirjaimellisesti LOL.
   Kielletään ”ruikkaaminen” jos ei olla oikeasti ruikkaamassa mitään.

   Lainaa

  19. Tulos: -3 (155 ääntä)
   Voittoisa haukka: Siis KUKA on antanut Katialle kaksion Haagasta?? Miten tuollaisella aivokääpiöllä voi olla lähipiirissään ihminen, joka on voinut hankkia kaksion Helsingistä, kun ei mun lähipiirin toimareilla ja muilla ole varaa kuin Espooseen?? Ehkä Katialla on helvetin isot hinkit ja erittäin antelias sugar daddy? Oikein muuta selitystä en keksi.
   Tulkitsen kommenttisi näin:
   1) Mielestäsi äly ja varakkuus korreloivat keskenään.
   2) Edelliseen viitaten olet ylpeä lähipiirisi toimareista, koska luulet heidän varakkuutensa (ja siten oletetun älykkyytensä) tekevän sinusta älykkään.
   3) Oletat, että tyhmänä pitämäsi nainen voi menestyä vain "isojen hinkkien" ja anteliaan sugar daddyn reittä pitkin.
   Johtopäätös: en pidä sinusta.

   Lainaa

  20. Sarjakuvatus 5.7.2022 8:23
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Tästä tekstistä (textistä?) tuli mieleen Jukka Tilsan klassiset non-sense sarjakuvat "supermauno" "julmajytä" "zuurehkot zetelit" jne. Eli hyvä mieli (ainakin itelle) Ps. Tässä huikea (tai kauhea, riippuen lukijasta) taivutuslista "ketsuppi" sanasta https://fi.m.wikiquote.org/wiki/Jukka_Tilsa

   Lainaa

  21. Tulos: +68 (74 ääntä)
   On varmasti tosiaan halvempi asua omakotitalossa öljylämmityksellä, kun vastikkeestakin 217,50 + 17,40 on taloyhtiölainojen lyhennyksiä ja 30 on vesimaksua, eli pelkkä 195 on se varsinainen vastike, kaikki muu on kuluja joista omakotiasujakin saa kyllä maksaa. Se että esim kattorempasta ottaa erillisen joustoluoton jota pankille makselee voi tuntua halvemmalta, mutta kyllä omien kokemusten perusteella voi sanoa että halpaa sekään asumismuoto ei ole

   Lainaa

  22. Kuolemanvakava kivi 5.7.2022 8:37
   Tulos: -20 (62 ääntä)
   Nimi: Voisko saada trigger -varoituksen julkaisuihin, joissa ihmiset käyttää tällaista kieltä?
   Vaadin trigger-varoitusta julkaisuihin joissa vaaditaan trigger-varoitusta!

   Lainaa

  23. Kilokalori 5.7.2022 9:10
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Ihmiset, jotka ihan tosissaan valittavat saamistaan satojen tuhansien arvoisista lahjoista tai perinnöistä: kuraa. Tunnen yhden, ja on joutunut lopettamaan yhteydenpidon koska ei kestä sitä uhriutumisen määrää. Siis näitä ihmisiä, joille elämän pahimmat vastoinkäymiset on olleet luokkaa "verojakin piti maksaa kun sain sadan tonnin perinnön ja pankkikin kyseli rahojen alkuperää niin sinne piti paperi toimittaa". Krokotiilinkyyneliä ja itkuvirsiä vuoksenne.

   Lainaa

  24. Hajuton haisunäätä 5.7.2022 9:29
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Hupakko ämpäri: Yllätyksenä voi vielä tulla sekin, että vuokratulostakin se verottaja haluaa osansa.
   Luultavasti se ei ole niitä maksanut. Mutta samaa mietin, että se on yllätys että verottaja tykkää ronkkia joka välistä itselleen rahaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Katian onneksi lahjaksi saadun asunnon myyntihinnasta maksetaan veroa vain voitosta, ei koko myyntisummasta. Jos vuoden malttaa odottaa ennen myyntiä, niin voitto lasketaan suhteessa asunnon lahjoitushetken arvoon.

   Lainaa

  26. Tulos: +34 (40 ääntä)
   justjoo: Katian onneksi lahjaksi saadun asunnon myyntihinnasta maksetaan veroa vain voitosta, ei koko myyntisummasta. Jos vuoden malttaa odottaa ennen myyntiä, niin voitto lasketaan suhteessa asunnon lahjoitushetken arvoon.
   Tai siihen summaan mistä lahjavero on maksettu. Hiukan fiksumpi ja taloudellisesti paremmassa asemassa oleva olisi saattanut jopa maksaa lahjaveron suuremmasta summasta kuin asunnon arvo jos tietää, että menee pian myyntiin. Tällöin synty verotuksessa vahvistettua tappiota. Tämän taas voi käyttää vaikka osakkeiden/rahasto-osuuksien myyntivoiton kuittaamiseen. Kun lahjavero ainakin lähiomaisen kohdalla on pienempi kuin myyntivoittovero, niin tulee puhdasta voittoa tulokseksi.

   Lainaa

  27. Kliffa hilleri 5.7.2022 12:54
   Tulos: -11 (35 ääntä)
   En minäkään hesassa asuis

   Lainaa

  28. Tulos: +24 (28 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tä o vie nop tap kir. Kaik suo kir kir j sel tex. Mu eh vä ärs lu.
   Ai vä?!

   Lainaa

  29. Tulos: +25 (31 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tä o vie nop tap kir. Kaik suo kir kir j sel tex. Mu eh vä ärs lu.
   Mun kaveri joskus lyhensi sanoja niin et se lyhensi vaan sen viimesen kirjaimen pois ja laitto pisteen. Ikää. kui. näi.

   Lainaa

  30. Tuima viikuna 5.7.2022 17:41
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Viddu, luulin eddä jogu nizti on saanud kämbän lahjaxksi.

   Lainaa

  31. Tuima viikuna 5.7.2022 17:50
   Tulos: -42 (76 ääntä)
   Kilokalori: Ihmiset, jotka ihan tosissaan valittavat saamistaan satojen tuhansien arvoisista lahjoista tai perinnöistä: kuraa. Tunnen yhden, ja on joutunut lopettamaan yhteydenpidon koska ei kestä sitä uhriutumisen määrää. Siis näitä ihmisiä, joille elämän pahimmat vastoinkäymiset on olleet luokkaa "verojakin [...]
   Perinnöstä veron maksaminen on vammaisinta mitä maailmassa tiedän. Kohta tulet kuitenkin selittämään että se on tuloa ja blaa blaa blaa, mutta silti se on aivan helvetin paska vero.

   Lainaa

  32. Tulos: -47 (53 ääntä)
   Kyöpeli: Siis ilmaista rahaa 300 €/kk. Hitto kun olisi itselläkin asiat noin huonosti.
   Ehkä vika on siinä että jos en aivan väärin muista niin vuokratuloista maksetaan noin 30% veroja. Ja jos niitä tuloka on liikaa tais verotus muuttua jo 33%. Eli jos vuokra on 700€/kk niin verojen jälkeen jää käteen 490€ ja sitten kun maksetaan vastiketta 460€ niin käteen jää 30€. Sitten kun miettii että asunnon arvo tippuu iän myötä ja kuluu niin tuo asuntojan tekee tappiota, varsinkin jos sieltä vuokralainen lähtee ja se työn määrä kun joudut laskemaan verotuksia ja hoitamaan asunnon asioita.
   Mutta eipä siinä tekstin kirjoitus tyyli sattuu silmiin.

   Lainaa

  33. Tulos: -14 (24 ääntä)
   Tuima viikuna: Perinnöstä veron maksaminen on vammaisinta mitä maailmassa tiedän. Kohta tulet kuitenkin selittämään että se on tuloa ja blaa blaa blaa, mutta silti se on aivan helvetin paska vero.
   Kyllä mää mieluummin perinnöstä maksan veroja kuin asunnon ostosta koituvat varainsiirto verot. Mutta kieltämättä molemmat on typeriä. Jostakin tosin pitää veroja kerryttää.

   Lainaa

  34. Alushousuton öykkäri 5.7.2022 20:07
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Sarjakuvatus: Tästä tekstistä (textistä?) tuli mieleen Jukka Tilsan klassiset non-sense sarjakuvat "supermauno" "julmajytä" "zuurehkot zetelit" jne. Eli hyvä mieli (ainakin itelle) Ps. Tässä huikea (tai kauhea, riippuen lukijasta) taivutuslista "ketsuppi" sanasta fi.m.wikiquote.org/wiki/Jukka_Tilsa
   En ollu ikinä kuulukaan ja siitä syystä tulen itseäni soimaamaan. Kiitos sinulle, kyllä sain päivän hymyilykertymän täyteen. 😁🐒

   Lainaa

  35. Tulos: +54 (54 ääntä)
   Legenda: Ehkä vika on siinä että jos en aivan väärin muista niin vuokratuloista maksetaan noin 30% veroja. Ja jos niitä tuloka on liikaa tais verotus muuttua jo 33%. Eli jos vuokra on 700€/kk niin verojen jälkeen jää käteen 490€ ja sitten kun maksetaan vastiketta 460€ niin käteen jää 30€. Sitten kun miettii [...]
   Vero maksetaan tietysti voitosta, ei ennen vastiketta olevasta tulosta.

   Lainaa

  36. Onnekas alpakka 5.7.2022 21:38
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Legenda: Ehkä vika on siinä että jos en aivan väärin muista niin vuokratuloista maksetaan noin 30% veroja. Ja jos niitä tuloka on liikaa tais verotus muuttua jo 33%. Eli jos vuokra on 700€/kk niin verojen jälkeen jää käteen 490€ ja sitten kun maksetaan vastiketta 460€ niin käteen jää 30€. Sitten kun miettii [...]
   Ei se noin mene. Laskukaava on vuokra miinus vastike = voitto, mistä menee sitten se pääomatulovero.

   Lainaa

  37. Tulos: +17 (51 ääntä)
   Tuima viikuna: Perinnöstä veron maksaminen on vammaisinta mitä maailmassa tiedän. Kohta tulet kuitenkin selittämään että se on tuloa ja blaa blaa blaa, mutta silti se on aivan helvetin paska vero.
   Vielä vammaisempaa on se, että jotkut vain elää perinnöillä tai muilla sukulaisten tuloilla kun muut painaa duunia itse ja maksaa veroa siitäkin. Oikeesti, ei se johonkin syntyminen ole mikään saavutus niin ei siinä voi väittää niitä rahoja ansainneensa, joten ihan loogista, että siitäkin maksetaan vero kuten kaikesta muustakin.

   Lainaa

  38. Pöpipää metsämarja 6.7.2022 2:52
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Käsi pystyyn joka jaxo laskee Katian äksät

   Lainaa

  39. Ventovieras vihannes 6.7.2022 9:00
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Legenda: Ehkä vika on siinä että jos en aivan väärin muista niin vuokratuloista maksetaan noin 30% veroja. Ja jos niitä tuloka on liikaa tais verotus muuttua jo 33%. Eli jos vuokra on 700€/kk niin verojen jälkeen jää käteen 490€ ja sitten kun maksetaan vastiketta 460€ niin käteen jää 30€. Sitten kun miettii [...]
   Asunnon arvo ei kyllä Helsingissä laske vuosien mittaan yhtään mihinkään…

   Lainaa

  40. Vatsakas vesinokkaeläin 6.7.2022 17:36
   Tulos: -18 (26 ääntä)
   Nimi: Vielä vammaisempaa on se, että jotkut vain elää perinnöillä tai muilla sukulaisten tuloilla kun muut painaa duunia itse ja maksaa veroa siitäkin. Oikeesti, ei se johonkin syntyminen ole mikään saavutus niin ei siinä voi väittää niitä rahoja ansainneensa, joten ihan loogista, että siitäkin maksetaan vero kuten kaikesta muustakin.
   Onneksi kateusvero tulee poistumaan. Ennemmin tai myöhemmin.

   Lainaa

  41. Pehmeä jänis 6.7.2022 17:36
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Voittoisa haukka: Siis KUKA on antanut Katialle kaksion Haagasta?? Miten tuollaisella aivokääpiöllä voi olla lähipiirissään ihminen, joka on voinut hankkia kaksion Helsingistä, kun ei mun lähipiirin toimareilla ja muilla ole varaa kuin Espooseen?? Ehkä Katialla on helvetin isot hinkit ja erittäin antelias sugar daddy? Oikein muuta selitystä en keksi.
   Ei katilla, vaan katin mutsilla on. Ymmärtäähän tuon jo tuosta tekstin tasosta että ainoo mitä toi osaa on kaataa rahaa kurkusta.

   Lainaa

  42. Itseasiassa 6.7.2022 17:48
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tä o vie nop tap kir. Kaik suo kir kir j sel tex. Mu eh vä ärs lu.
   Onko tää raumaa?

   Lainaa

  43. Tupakkatauon äänekkäin kotieläin 6.7.2022 17:49
   Tulos: -1 (25 ääntä)
   Nimi: Vielä vammaisempaa on se, että jotkut vain elää perinnöillä tai muilla sukulaisten tuloilla kun muut painaa duunia itse ja maksaa veroa siitäkin. Oikeesti, ei se johonkin syntyminen ole mikään saavutus niin ei siinä voi väittää niitä rahoja ansainneensa, joten ihan loogista, että siitäkin maksetaan vero kuten kaikesta muustakin.
   Miksi pitää olla kateellinen? Itse olen köyhästä suvusta, ja perinnöksi ei ole jäämässä mitään. Itse ainakin olen iloinen, jos jollain on käynyt niin hyvä tuuri että ei tarvitse töitä tehdä, ja voi elellä perinnöllä. Taitaa kuitenkin olla harvassa tuollaiset perinnöt.

   Lainaa

  44. Tosikko kiivi 6.7.2022 21:48
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Tupakkatauon äänekkäin kotieläin: Miksi pitää olla kateellinen? Itse olen köyhästä suvusta, ja perinnöksi ei ole jäämässä mitään. Itse ainakin olen iloinen, jos jollain on käynyt niin hyvä tuuri että ei tarvitse töitä tehdä, ja voi elellä perinnöllä. Taitaa kuitenkin olla harvassa tuollaiset perinnöt.
   Perintömiljonääritkin käyttävät yhteiskunnan palveluja, joten saavat luvan maksaa veronsa ihan niinkuin muutkin.

   Lainaa

  45. Napakka maahinen 6.7.2022 23:51
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Nimi: Vielä vammaisempaa on se, että jotkut vain elää perinnöillä tai muilla sukulaisten tuloilla kun muut painaa duunia itse ja maksaa veroa siitäkin. Oikeesti, ei se johonkin syntyminen ole mikään saavutus niin ei siinä voi väittää niitä rahoja ansainneensa, joten ihan loogista, että siitäkin maksetaan vero kuten kaikesta muustakin.
   Tätä mieltä ovat vain keski-ikäiset neitsyet joilla ei ikinä edes olisi halua hankkia lapsia. Itse olen köyhästä perheestä enkä ole senttiäkään saanut perintöä, mutta haluaisin jättää lapsilleni mahdollisimman ison perinnön.

   Lainaa

  46. Äänetön maksamakkara 7.7.2022 6:27
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Tosikko kiivi: Perintömiljonääritkin käyttävät yhteiskunnan palveluja, joten saavat luvan maksaa veronsa ihan niinkuin muutkin.
   Mites elämäntapa työttömät? Ei nekään veroja maksa, mutta käyttävät yhteiskunnan palveluja.

   Lainaa

  47. Säyseä puhveli 7.7.2022 8:47
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Tosikko kiivi: Perintömiljonääritkin käyttävät yhteiskunnan palveluja, joten saavat luvan maksaa veronsa ihan niinkuin muutkin.
   Ne miljoonat alun perin tienannut henkilö on kyllä maksanut veroina omat ja jälkeläistensä käyttämät palvelut ties kuinka monenteen polveen asti...

   Lainaa

  48. Säyseä puhveli 7.7.2022 8:50
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Nimi: Vielä vammaisempaa on se, että jotkut vain elää perinnöillä tai muilla sukulaisten tuloilla kun muut painaa duunia itse ja maksaa veroa siitäkin. Oikeesti, ei se johonkin syntyminen ole mikään saavutus niin ei siinä voi väittää niitä rahoja ansainneensa, joten ihan loogista, että siitäkin maksetaan vero kuten kaikesta muustakin.
   Perinnöt ovat useimmiten suurelta osin muuta omaisuutta kuin rahaa.

   Lainaa

  49. Kolehmaizel 7.7.2022 19:39
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Niin hyö tekkeet izännöizijäl.

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (17 ääntä)
   Tuima viikuna: Perinnöstä veron maksaminen on vammaisinta mitä maailmassa tiedän. Kohta tulet kuitenkin selittämään että se on tuloa ja blaa blaa blaa, mutta silti se on aivan helvetin paska vero.
   Mitä helvettiä :D sehän on tyyliin ainoa vero joka on 100 % oikeudenmukainen mahdollisuuksien tasa-arvon nimissä. Muutkin verot on monissa tapauksissa pragmaattisesti järkeviä, mutta niitä vastaan sentään löytyy joitain moraalisia argumentteja. Jos kansalaisilla halutaan olevan samat lähtökohdat elämään, niin perinnön jättämisenhän pitäisi olla kokonaan laitonta. Mikä ei tietenkään käytännössä toimisi koska sitten sitä varallisuutta siirretään lapsille enemmän jo aiemmassa vaiheessa. Ja joo, vois sen veron toteuttaa järkevämmin ettei vainajan omaisille tule heti kuoleman jälkeen kohtuutonta taakkaa niin rahallisesti kuin byrokraattisestikin, mutta yleisellä tasolla on ihan älyttömän elitististä shaibaa kritisoida veron olemassaoloa.

   Lainaa

  51. Käyttämätön eläin 9.7.2022 16:52
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   DI:   Jos kansalaisilla halutaan olevan samat lähtökohdat...
   No ei haluta. Ei elämä ole mitään kisailua, missä pitää kaikilla olla samanlaiset välineet. Eikä voikaan olla. Ihme haihattelua.

   Lainaa

  52. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Tuima viikuna: Perinnöstä veron maksaminen on vammaisinta mitä maailmassa tiedän. Kohta tulet kuitenkin selittämään että se on tuloa ja blaa blaa blaa, mutta silti se on aivan helvetin paska vero.
   Päin vastoin perintövero on taloustieteellisesti verojen parhaimmasta päästä. Alvit ja tuloverot, erityisesti pieni- ja keskituloisten tuloverotus, ovat myrkkyä taloudelle koska ne vähentävät kulutusta, niiden nostaminen heikentää aina taloutta joten niiden nostamisen kanssa pitää olla varovainen. 
   Perintö-, lahja-, varallisuus- ja muut vastaavat verot puolestaan eivät merkittävällä tavalla vaikuta kuluttamiseen koska ne kohdistuvat lähinnä varakkaisiin, jotka eivät muutenkaan kuluta kaikkia tulojaan. Kansantaloudellisesti olisi parempaa, jos verotus painottuisi vähemmän talouskasvua sakkauttaviin alviin ja tuloveroon, ja enemmän suurituloisia ja varakkaita rokottaviin, perintö yms veroihin. 
   Näin sanoessani minulla ei todellakaan ole oma lehmä ojassa, minulla on suurehko perintö aikanaan tulossa ja tulonikin ovat varsin suuret. Osaan kuitenkin erottaa mikä on parasta minulle henkilökohtaisesti ja mikä parasta kansantaloudellisesti

   Lainaa

  53. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Äänetön maksamakkara: Mites elämäntapa työttömät? Ei nekään veroja maksa, mutta käyttävät yhteiskunnan palveluja.
   Hyvä rinnastus. Ei ole väliä jättäytyykö tahallaan työttömäksi yhteiskunnan tuille vai perinnön turvin, molemmat ovat aivan yhtä paheksuttavia asioita. Jostain syystä kuitenkin vain ensiksi mainittuja paheksutaan julkisuudesta, jälkimmäisiä ei mainita vahingossakaan

   Lainaa

  54. Ripeä vesinokkaeläin 11.7.2022 12:02
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   DI: Mitä helvettiä 😁 sehän on tyyliin ainoa vero joka on 100 % oikeudenmukainen mahdollisuuksien tasa-arvon nimissä. Muutkin verot on monissa tapauksissa pragmaattisesti järkeviä, mutta niitä vastaan sentään löytyy joitain moraalisia argumentteja. Jos kansalaisilla halutaan olevan samat lähtökohdat [...]
   Harvemmin nykyaikana perintö on "lähtökohta elämään", kun keskimääräinen perinnönsaaja taitaa olla itsekin lähellä eläkeikää. Niitä todellisia lähtökohtia, eli kotoa saatua kasvatusta, kannustusta ja elämänoppia ei Suomen verottajakaan ole ainakaan toistaiseksi keksinyt verottaa...

   Lainaa

  55. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Ttppi: Vero maksetaan tietysti voitosta, ei ennen vastiketta olevasta tulosta.
   Aa no se selittääkin. Ei itsellä vielä ole tuota nykyistä asuntoa tarkoitus vuokrata, mutta kieltämättä nyt kun asiaa ajattelee niin näinhän se menee muussakin liiketoiminnassa. Kiitoksia ohjeistuksesta.

   Lainaa

  56. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Heij! Tunteex/tietääx ketään tätä Katiaa?! En oo ikää tavannu ketään, joka ymmärtää MIXI sitä x:ää käytetään, ennenku ny!

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (3 ääntä)
   Oho, viästi meni katki, thanx to stooopid code! Mutta oon jo varmaan 20-vuotta lanseerannut x:ää takaisin Suamen-kiäleen, sillä kyseessä on kaunis ja kätevä, mutta harmillisesti unohdettu ja syrjitty kirjain! :( Mutta jo isoisäni Agricola sitä käytti, joten olisi jo aika se tuoda takaisin! Jos saisin yhteyden Katiaan, niin lähtisin deitille HETI!! #tozitarkoituxella

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunto, kaksio, kuva, lahja, lahjavero, oikeinkirjoitus, perintö, verot, vuokra, yhtiövastike