Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Senteistä syntyy euroja, osa 3

Lintsin ranneke halvemmalla.
Senteistä syntyy euroja, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 91 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -166 (278 ääntä)
   Birgittan tapauksessa ihan hyvä meininki mun mielestä. Santsikuppia ei sitten taas todellakaan voi kukaan toinen juoda pois, mutta en nyt kyllä oikein mitään järkeviä perusteluitakaan osaa keksiä että miksi ei. Meinasin kaivaa esimerkiksi jos jälkiruoka sisältyy ateriaan, mutta siinä tapauksessa se sitten taas on ihan sama kuka sen syö, mutta en sitten tiedä kyllä että miksi se olisi toisaalta jotenkin eri asia. Jännän äärellä olen nyt, kauheesti käytin ajatuksia tähän että pääsen vinkumaan tuosta santsikupista mutta argumetoin itseni Ahtin kanssa metsään. Joten vaikka pahaa tekee sanoa niin ei sillä kai sitten oo mitään väliä kuka sen santsikupin juo?

   Lainaa

  2. Pelimies25senttiä 30.6.2022 1:04
   Tulos: +608 (632 ääntä)
   Ei buffetistakaan voi mennä syömään kolmestaan samalta lautaselta maksaen vain yhdestä. Santsikuppi on ilmainen lisäpalvelu asiakkaalle. Ei sitä silloin voi käyttää henkilöt jotka eivät ole siitä maksaneet. Sehän on vähän niinkuin kahvi seisovasta pöydästä.

   Lainaa

  3. Tero Reipas 30.6.2022 1:21
   Tulos: +402 (422 ääntä)
   Aaaa, nyt ymmärrän ne kyltit kahviloissa ja joissain huoltoasemilla jossa lukee "Santsikuppi vain maksaneille asiakkaille".. Enpäs ikinä olis osannut arvaa että tuo "sentinvenyttäminen" onkin noin yleistä.. Ja, että vielä joku tykkää että on ihan ok tehdä noin.. En ikinä kehtaisi tehdä noin, tai antaa jonkun mun seurassa tehdä niin, ja olen itse köyhä 2 lapsen yh-isä, ja venyttelen senttejä ihan elämäntapana, mutta että vajoasin noin alas... Ne kahvit maksaa maltaita kahviloissa ja huoltsikoilla juurikin tommosten ihmisten, ja niiden hyväksyjien takia..

   Lainaa

  4. Kykenemätön peura 30.6.2022 1:42
   Tulos: +298 (308 ääntä)
   En varmaan viihtyisi tuossa ryhmässä hetkeäkään. Saa olla rahoistaan tarkka, mutta joku roti nyt sentään. Eiköhän tässäkin käy niin, että kun tarpeeksi moni keksii, että santsikupilla saa kätevästi kahviteltua kaksi yhden hinnalla, niin se santsikuppi lakkaa olemasta ilmainen.

   Lainaa

  5. Valmisteleva paimen 30.6.2022 2:43
   Tulos: -162 (200 ääntä)
   Katselin lounasravintolassa, kun papparainen tuo servetteihin käärityn, kokonaisen saaristolaisleivän leipäpöydästä ja laittaa sen vaimonsa käsilaukkuun. En pitänyt sitä pahana tässä tapauksessa, kun kikattelivat varkautta kuin teini-ikäiset. Joku voi nyt sanoa, että leipä kuuluu lounaan hintaan ja pappa vaan säästi.

   Lainaa

  6. Tulos: +66 (82 ääntä)
   Empä. Juppiulua. Kielioppinatsipuoleni itkee verta.

   Lainaa

  7. jukkapalmu 30.6.2022 5:18
   Tulos: +1 (89 ääntä)
   Vittu mitä köyhäilyä sanon mä.

   Lainaa

  8. Oireeton sakaali 30.6.2022 6:25
   Tulos: -320 (346 ääntä)
   Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.

   Lainaa

  9. Tulos: +318 (330 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   Santsaaminen on eri asia kuin kaksi yhden hinnalla. Jos kaupassa myydään kaksi paitaa yhden hinnalla, voi ne paidat ostaa heti vaikka naapurin Pirjolle.  Jos taas kaupassa olisi santsipaitatarjous, saisit toisen paidan vasta kun ensimmäinen paita on käytetty loppuun.

   Lainaa

  10. Kastunut hai 30.6.2022 6:49
   Tulos: -28 (88 ääntä)
   Poikani ei juo kahvia, teetä eikä kaakaota. Otettiin jossain reissun päällä Perähikiällä St1:llä - tarkka paikka muistissa, mutta jätän silti sanomatta - sellaiset ruuat, että minun ateriaani ei kuulunut jälkkärikahvi ja lapsella kuului tyyliin minä hampurilainen ja lapsi lehtipihvin. Kysyin, saanko minä juoda hänen kahvinsa. Vastaus oli ei, koska näin lisätään helposti väärinkäytöksiä. Minä en edes käytä sokeria enkä maitoa enkä ota koskaan piripintaan täyttä kupillista.

   Lainaa

  11. Kastunut hai 30.6.2022 6:52
   Tulos: +120 (128 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   Santsikuppi on eri asia. Kaksi olutta yhden hinnalla tarkoittaa eri laseihin laitettuna, santsikuppi laitetaan samaan kuppiin. Tosin rouvan tapauksessa niin tehtiinkin. En kyllä itse tekisi noin. Joskus on miehen kanssa ostettu vain yksi take away ja jaettu omaan kuppiin kahvilan ulkopuolella, mutta silloin se on ollut niin iso kuppi, ettei jaksaisi juoda muutenkaan.

   Lainaa

  12. Urbaani kuormaeläin 30.6.2022 6:59
   Tulos: +287 (297 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   Santsikuppi on eri asia kuin 'kaksi yhden hinnalla'. Jos kahvia myytäis 'kaks kuppia yhden hinnalla', silloin siinä voi kaks henkilöä juoda ne kahvit. Jos on santsikuppi, silloin se on yhdelle henkilölle tarkotettu.
   Santsaus tarkottaa 'ottaa lisää'. Eli otat ensin yhden annoksen ja sitten haet lisää, eli santsaat. Mitäs jos tuota jutun tapaa sovellettais vaikkapa lounasbuffetissa, jossa saat hakea ruokaa lisää niin monta kertaa kuin haluat - eli santsata. Ei sinnekään mennä niin, että yks ihminen maksaa ja syö ensin vatsansa täyteen ja sit toinen henkilö menee 'santsaamaan' seuraavan lautasellisen. Ei, santsaus on aina yhden henkilön tekemää.

   Lainaa

  13. Priima oliivi 30.6.2022 7:29
   Tulos: +94 (102 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   Vähän ontui tuo sun olut vertaus, sopivampi ois ollu verrata siihen et saa kaksi kahvia yhden hinnalla ja se ei tosiaan ole sama ku santsikuppi 🤔

   Lainaa

  14. Tulos: +139 (143 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   Itse kysyn muilta asiakkailtakin olisko ok jos vien niidenkin santsikupit. Siinä sitten kun on pannullinen kahvia kasassa, lorautan taskuun ja vien kotiin.

   Lainaa

  15. Tumaton hyeena 30.6.2022 8:36
   Tulos: +44 (70 ääntä)
   Priima oliivi: Vähän ontui tuo sun olut vertaus, sopivampi ois ollu verrata siihen et saa kaksi kahvia yhden hinnalla ja se ei tosiaan ole sama ku santsikuppi 🤔
   Jospa se lähipubi on paikka, missä hän istuu päivittäin juomassa sen kaksi yhden hinnalla, niin ei osannut keksiä muuta vertausta

   Lainaa

  16. Tulos: -32 (58 ääntä)
   Tuossa santsikuppi-tapauksessa myyjän kannattaisi riittävän kuuluvalla äänellä kertoa pariskunnalle sosiaalihuollon yhteystiedot.

   Lainaa

  17. Kimakka paprika 30.6.2022 8:40
   Tulos: -61 (89 ääntä)
   Sähköautoileva perhe säästää lounasbuffetissa kätevästi, kun voi samalta lautaselta syödä vuorotellen auton latautumista odotellessa 😄 kerta joka tapauksessa joutuu hyvän tovin siellä huoltoasemalla hengaileen ennen matkan jatkamista

   Lainaa

  18. Rasvaseppo 30.6.2022 8:58
   Tulos: +203 (215 ääntä)
   Suomalaiset: Kyllä yrittäjää aina sorretaan tässä byrokratian luvatussa maassa! Myös suomalaiset: Millä kaikilla tavoin saisin kusetettua yrittäjältä kaikki edut mahdollisimman halvalla?

   Lainaa

  19. Stydi ämpäri 30.6.2022 9:08
   Tulos: +157 (165 ääntä)
   Valmisteleva paimen: Katselin lounasravintolassa, kun papparainen tuo servetteihin käärityn, kokonaisen saaristolaisleivän leipäpöydästä ja laittaa sen vaimonsa käsilaukkuun. En pitänyt sitä pahana tässä tapauksessa, kun kikattelivat varkautta kuin teini-ikäiset. Joku voi nyt sanoa, että leipä kuuluu lounaan hintaan ja pappa vaan säästi.
   No joo, eipä ole paha kun miettii että jos leipomosta menee ostamaan kokonaisen saaristolaisleivän niin ainakin viisi euroa siitä joutuu maksamaan. Tuskinpa ne sinne buffettiin niitä ilmaiseksi saavat. Syöt vaikka yhdeksän euron lounaan ja viet vitosen leivän sieltä niin kyllä kannattaa taas pitää ravintolaa. Toivottavasti ei ole kovin yleistä toimintaa.

   Lainaa

  20. Puoliavoin kuguaari 30.6.2022 9:20
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   traumcity: Birgittan tapauksessa ihan hyvä meininki mun mielestä. Santsikuppia ei sitten taas todellakaan voi kukaan toinen juoda pois, mutta en nyt kyllä oikein mitään järkeviä perusteluitakaan osaa keksiä että miksi ei. Meinasin kaivaa esimerkiksi jos jälkiruoka sisältyy ateriaan, mutta siinä tapauksessa se [...]
   Tämä on tyyppiesimerkki teosta, joka on moraaliton mutta ei rikos.

   Lainaa

  21. Säädytön lehmä 30.6.2022 9:21
   Tulos: -119 (143 ääntä)
   En itse juo kahvia, en oo ikinä hakenut santsikuppia ja vaikka joisin, en kehtais ikinä toimia noin… Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne joissa on, niin eikö se nimenomaan ole vähän kuin ”ota 2 - maksa 1”? Mitä konkreettista merkitystä sillä on, että juoko sama ihminen sen kupin vai joku muu? Okei, sen ymmärrän, et jos kaikki alkais tekee näin ni sit menis homma niin sanotusti vituiksi hetken päästä… Mutta sit samaan aikaan toinen aivopuolisko ei ymmärrä.

   Lainaa

  22. Tulos: +117 (129 ääntä)
   Säädytön lehmä: En itse juo kahvia, en oo ikinä hakenut santsikuppia ja vaikka joisin, en kehtais ikinä toimia noin… Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne [...]
   Koska se on santsikuppi. 
   Santsi, as in otetaan asiaa X LISÄÄ. Voihan sen kupin viedä vaikka naapurin Makelle, mutta jos Make ei sitä alkuperäistä kuppia juonut niin se ei enää ole santsikuppi.
   Kaikkialla ei tosiaan ole santsikuppia käytössä, ja varmasti jatkossa entistä vähemmän, jos näin helvetin yksinkertainen konsepti tuottaa kansalaisille harmaita hiuksia.

   Lainaa

  23. Elävä kilpikonna 30.6.2022 9:35
   Tulos: +199 (211 ääntä)
   Säädytön lehmä: Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne [...]
   Bisneksen on tarkoitus tehdä rahaa. Jos haluat kahvin, osta kahvi.
   Santsikupin idea on se, ettei kahvia turhaan tarjota järjettömän kokoisista kupeista, vaan sitä voi halutessa hakea lisää. Itselleen. 
   Eikä kyse ole siitä, että se toinen annos menisi "joka tapauksessa" johonkin, vaan nimen omaan siitä, että sitä voi *halutessa* hakea lisää. Jos et halua lisää, älä hae lisää! Kaveri ei maksanut ensimmäisestä kahvista, niin hän ei voi hakea lisääkään.
   Mikä tässä on niin vaikeaa?

   Lainaa

  24. Kirpeä Ahven 30.6.2022 9:47
   Tulos: +125 (141 ääntä)
   Säädytön lehmä: En itse juo kahvia, en oo ikinä hakenut santsikuppia ja vaikka joisin, en kehtais ikinä toimia noin… Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne [...]
   Miten se santsikupin idea voi olla niin vaikeaa käsittää. Se ei tarkoita "kaksi yhden hinnalla"! Sinä maksat kahvista, ja juot sen kupista, jonka myyjä tarjoaa käyttöösi. Jos se kupillinen ei ole riittävän iso, niin on kahvilayrittäjältä hyvää asiakaspalvelua tarjota täydennys kuppiin. Maksat siis käytännössä siitä että saat juoda kahvit. Et sitä tarkalleen yhtä tai kahta kuppia. Se että joku juo kahvit kahvilassa maksamatta on varastamista.

   Lainaa

  25. Saatanan vajaaälyinen lehmä 30.6.2022 10:03
   Tulos: +93 (101 ääntä)
   Tulee mieleen eräskin riemuidiootti joka teki ihan videon someen ja itki sitä, kuinka on ihan päivänselvää, että hän voi vetää kaverinsa lautaselta syötävää buffetissa, kun kaverinsa on siitä kuitenkin jo maksanut täyden hinnan.

   Lainaa

  26. Heitettävä metsämarja 30.6.2022 10:04
   Tulos: +68 (80 ääntä)
   Elävä kilpikonna: Bisneksen on tarkoitus tehdä rahaa. Jos haluat kahvin, osta kahvi. Santsikupin idea on se, ettei kahvia turhaan tarjota järjettömän kokoisista kupeista, vaan sitä voi halutessa hakea lisää. Itselleen.  Eikä kyse ole siitä, että se toinen annos menisi "joka tapauksessa" johonkin, vaan nimen omaan [...]
   Tämä oli ehkä paras selitys asiasta. Miten se voi olla niin vaikea ymmärtää?

   Lainaa

  27. Priima oliivi 30.6.2022 10:14
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   traumcity: Birgittan tapauksessa ihan hyvä meininki mun mielestä. Santsikuppia ei sitten taas todellakaan voi kukaan toinen juoda pois, mutta en nyt kyllä oikein mitään järkeviä perusteluitakaan osaa keksiä että miksi ei. Meinasin kaivaa esimerkiksi jos jälkiruoka sisältyy ateriaan, mutta siinä tapauksessa se [...]
   Jälkiruuasta sä oot periaatteessa maksanut jossain määrin aterian yhteydessä tai se on kaupan päällinen ja sama kai se kelle sä sen kaupan päällisen lahjoitat. 
   santsikuppi on maksavan asiakkaan ostokseen sisältyvä lisä ja samaan sarjaan vois luetella ruokapaikoissa suolan ja pippurin tai vaikka ketsupin ja sinapin. Ei oo nekään tarkotettu muille jaettaviksi. 

   Lainaa

  28. Ahdistava kissa 30.6.2022 10:25
   Tulos: +25 (31 ääntä)
   Juppiulu... Siinäpä vasta mukavan kuuloinen sana.

   Lainaa

  29. Tulos: +79 (89 ääntä)
   Kyse ei ollut säästämisestä, vaan varastamisesta.

   Lainaa

  30. Karkea albatrossi 30.6.2022 10:50
   Tulos: +85 (91 ääntä)
   Olin aikoinaan Hesessä töissä ja sillon santsikuppi maksoi 0,50€. (Kauan kauan sitten siis.) Ja toistuvasti oli joku vänkäämässä, että anna toinen muki ja siihen kaverille se santsikuppi. Siinä sitten selität, että joo, kun ei se mee niin. Vastaus: "Mitä se sua kiinnostaa, eihän secsun pussista pois ole?"

   Lainaa

  31. Tosikko kiivi 30.6.2022 11:00
   Tulos: -130 (148 ääntä)
   Ei santsikuppi ole "ilmainen," vaan se sisältyy ensimmäisen kupillisen hintaan. Se on kirjaimellisesti 2 yhden hinnalla ja vaatimus että saman henkilön on juotava kaikki on matalaotsaista kusetusta oletuksella että suuri osa asiakkaista ei kuitenkaan halua niin paljoa vaikka ovat siitä maksaneet. Ja mitähän sitten jos molemmat ovat juoneet jo siitä ensimmäisestä kupillisesta?

   Lainaa

  32. Tosikko kiivi 30.6.2022 11:04
   Tulos: +43 (57 ääntä)
   Kastunut hai: Poikani ei juo kahvia, teetä eikä kaakaota. Otettiin jossain reissun päällä Perähikiällä St1:llä - tarkka paikka muistissa, mutta jätän silti sanomatta - sellaiset ruuat, että minun ateriaani ei kuulunut jälkkärikahvi ja lapsella kuului tyyliin minä hampurilainen ja lapsi lehtipihvin. Kysyin, saanko [...]
   Minä en olisi kysynyt, juonut vaan kun kerran maksoinkin. Mutta jos moista vaatimusta olisi esitetty, olisin sanonut pitäkää tunkkinne ja vienyt rahani jonnekkin muualle.

   Lainaa

  33. Kykenemätön peura 30.6.2022 11:12
   Tulos: +94 (102 ääntä)
   Karkea albatrossi: Olin aikoinaan Hesessä töissä ja sillon santsikuppi maksoi 0,50€. (Kauan kauan sitten siis.) Ja toistuvasti oli joku vänkäämässä, että anna toinen muki ja siihen kaverille se santsikuppi. Siinä sitten selität, että joo, kun ei se mee niin. Vastaus: "Mitä se sua kiinnostaa, eihän secsun pussista pois ole?"
   Tuo ei se sun pussista pois ole, on tosi kiva perustelu, miksi jonkun pitäisi käytännössä varastaa työnantajaltaan. Itse olin nuorempana tehtaassa töissä ja joskus joku ohikulkenut työntekijä pyysi minua antamaan hänelle pari purkkia siitä linjalta. Kun kieltäydyin, niin ihmetteli, että miksi ei. Mietin vaan, että pitääkö aikuiselle ihmiselle oikeasti selittää, miksi en halua auttaa häntä varastamaan yhteiseltä työnantajaltamme, vaikka se nyt ei ihan suoraan omasta pussista olisi ollutkaan pois, paitsi jos jää kiinni.

   Lainaa

  34. Pomppiva preeriasusi 30.6.2022 11:26
   Tulos: +16 (70 ääntä)
   Kimakka paprika: Sähköautoileva perhe säästää lounasbuffetissa kätevästi, kun voi samalta lautaselta syödä vuorotellen auton latautumista odotellessa 😄 kerta joka tapauksessa joutuu hyvän tovin siellä huoltoasemalla hengaileen ennen matkan jatkamista
   Melko tehokkaasti saatte ahmia jos koko perhe ehtii syödä vuorotellen 15 minuutissa.
   Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä edes ammattipersuille, mutta selvennettään nyt silti: sähköauton lataus kestää useita tunteja kun lataat sen kotona type2- (tai vastaava) laturilla, jonka ei tarvitsekaan olla nopea, koska auto joka tapauksessa seisoo pihassa tai tallissa koko yön. Pikalatausasemilla lataus kestää yleensä 10-20 minuuttia. Ja, yllätys yllätys, kaikki huoltoasemien latauspaikat ovat pikalatausasemia, koska niiden on tarkoitus palvella useampaa kuin yhtä asiakasta päivässä.

   Lainaa

  35. Listaamaton etana 30.6.2022 11:46
   Tulos: +86 (90 ääntä)
   Säädytön lehmä: En itse juo kahvia, en oo ikinä hakenut santsikuppia ja vaikka joisin, en kehtais ikinä toimia noin… Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne [...]
   Siinä on se ongelma, että jos sitä santsikuppia ei tarjottaisi, niin todennäköisesti nämä molemmat olisivat ostaneet ihan oman kahvin. Nyt kun santsikuppi menee toiselle, niin kahvilalta jää yhden kahvikupin hinta saamatta. Jos taas kahvikupin ostanut asiakas ei santsikuppiaan halua, niin kahvilan kahvia ei kulu, koska kaverillakaan ei ole oikeutta sitä kahvia juoda. Lisäksi täytyy muistaa, että kahvilan kustannuksista suuri osa on tilavuokraa, työvoimakustannuksia, sähköä, lämmitystä, kalustoa jne jne. Kahvin hinta itsessään on kaikista kustannuksista melko pieni. Ei siis ole kovin paljon väliä, kuinka paljon kahvia kuluu, kunhan kassavirta on mahdollisimman korkea. Väännetään siis rautalangasta: on oleellisempaa, että molemmat asiakkaat maksavat kahvista, vaikka joisivat vähän enemmän kahvia (esim. 8 dl kahvia = 2 kuppia + 2 santsikuppia) kuin se, että yksi asiakas maksaa yhdestä kupista ja kahvia kuluu 4 dl (1 kuppi + 1 santsikuppi). Tällöin katetta jää enemmän kiinteiden kulujen maksamiseen, vaikka kahvia kuluukin enemmän.

   Lainaa

  36. Kykenemätön peura 30.6.2022 11:52
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Säädytön lehmä: En itse juo kahvia, en oo ikinä hakenut santsikuppia ja vaikka joisin, en kehtais ikinä toimia noin… Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne [...]
   Kun ostat kahvilasta sen kahvin, niin et maksa pelkästään siitä itse kahvista. Sanoisin, että se itse juoma on hyvin pieni osa kustannuksista ja jos vaan juot jonkun toisen kupista, niin ne kaikki muut kulut jää kattamatta. Ei sitäkään katsota hyvällä, jos vaan menet kahvilaan istuskelemaan ostamatta mitään. Kahviloissa harvoin on yhden hengen pöytiä, mutta jos neljän hengen seurueesta kaksi ostaa kahvin ja kaksi juo "santsikupin", niin tarvitsevat neljän hengen pöydän, vaikka kahden hengen pöytä riittäisi.
   Ehkä siinä tilanteessa, jos molemmat ovat ostaneet esim. leivän, pullan ja jonkun muun juoman, niin en näkisi ihan niin pahana, jos kaveri hörppäisi sen santsikupin, mutta jos mennän vain kahville, niin kyllä silloin kaikki maksavat omansa.

   Lainaa

  37. Tyvekäs pöllö 30.6.2022 12:00
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   "Kaksi yhden hinnalla" on ihan eri asia kuin santsikuppi ilmaiseksi.

   Lainaa

  38. Säädytön lehmä 30.6.2022 12:13
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Elävä kilpikonna: Bisneksen on tarkoitus tehdä rahaa. Jos haluat kahvin, osta kahvi. Santsikupin idea on se, ettei kahvia turhaan tarjota järjettömän kokoisista kupeista, vaan sitä voi halutessa hakea lisää. Itselleen.  Eikä kyse ole siitä, että se toinen annos menisi "joka tapauksessa" johonkin, vaan nimen omaan [...]
   Kiitos asiallisesta vastauksesta! 
   Tuota tosiaan en tullut ajatelleeksi, että pienemmillä kupeilla ns. säännöstellään kahvin määrää, et ei mee hukkaan. Aikoinaan myös ollut ravintola-alalla, ja ihmettelin jo silloin miksi osa hakee vain esim. puolikkaan kupin lisää, kun saisi samaan hintaan kokonaisen… Mutta enää ei tarvitse ihmetellä! 😁 

   Lainaa

  39. Listaamaton etana 30.6.2022 12:21
   Tulos: +57 (73 ääntä)
   Säädytön lehmä: Kiitos asiallisesta vastauksesta! Tuota tosiaan en tullut ajatelleeksi, että pienemmillä kupeilla ns. säännöstellään kahvin määrää, et ei mee hukkaan. Aikoinaan myös ollut ravintola-alalla, ja ihmettelin jo silloin miksi osa hakee vain esim. puolikkaan kupin lisää, kun saisi samaan hintaan kokonaisen… Mutta enää ei tarvitse ihmetellä! 😁 
   Oletko ajatellut, että on älykkyyttä ottaa ruokaa/juomaa sen verran kuin syö/juo? Jos tekee mieli puoli kuppia lisää, niin miksi ihmeessä ottaisi koko kupin, vaikka saisikin ilmaiseksi? Samaa olen ihmetellyt buffeteissa. Ihmiset lappaavat lautaset täyteen ruokaa ja heittävät puolet roskiin. Mutta kun samaan hintaan saa!

   Lainaa

  40. Arvokas seepra 30.6.2022 12:21
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Elävä kilpikonna: Bisneksen on tarkoitus tehdä rahaa. Jos haluat kahvin, osta kahvi. Santsikupin idea on se, ettei kahvia turhaan tarjota järjettömän kokoisista kupeista, vaan sitä voi halutessa hakea lisää. Itselleen.  Eikä kyse ole siitä, että se toinen annos menisi "joka tapauksessa" johonkin, vaan nimen omaan [...]
   Juurikin näin. Bisneksen idea on tehdä rahaa. 
   Kaksi yhden hinnalla on täysin eri asia kuin santsikuppi. Kaksi kahvia yhden hinnalla on bisneksen tekijän sisäänheittotarjous, jolla on tarkoitus houkutella ottamaan kaveri mukaan, jotta yrittäjä saa myytyä teille molemmille suolaisen piirakan ja jälkkäriksi leivoksen. Sen lisäksi kaveri näin tutustui uuteen paikkaan ja tulee toistekin ja tuo uuden kaverin mukanaan.
   Yrittäjä ei tarvitse sellaisia asiakkaita, jotka kaikin keinoin yrittää säästää rahaa, kusettamalla santsikuppeja. Hänen työ on saada sellaisia asiakkaita, jotka tuovat hänelle rahaa.

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 30.6.2022 12:53
   Tulos: +39 (51 ääntä)
   Kaikenlaista.. söin aikanani, opiskelijana, usein falafelbaarissa jossa sai ottaa niin paljon salaatteja pitaleivälleen kuin halusi. No, opiskelija on köyhä ja nälkäinen, joten revimme pitaleipiämme sivuilta halki, ja saimme näin niihin mahtumaan todella mielenkiintoisia määriä salaattia. Se oli ehkä vähän huonoa käytöstä, mutta saipa koko päivän kasvismäärän kerralla. Mutta ei ikinä maailmassa olisi tullut edes mieleen jakaa "tuunattua" pitaani kaverin kanssa, kyllä jokainen osti oman ja taiteili sitten sen kanssa parhaansa mukaan. Eikö se nyt ole aikuiselle, tai edes aikuisehkolle, ihmiselle aivan päivänselvää että "ota niin paljon kuin ruokahalua/ kahvinhimoa riittää" -tyyppinen tarjous, oli sitten kyse salaatista tai kahvista tai mistä tahansa, koskee aina yhtä henkilöä ja yhtä ruokailukertaa? Eihän siinä muuten ole myyjän kannalta järjen häivää.

   Lainaa

  42. Arkkienkeli 30.6.2022 13:36
   Tulos: -9 (29 ääntä)
   Melko raskasta paperia, jos painaa 20 grammaa. Ja irtotiskillä punnitaan aina liha ennen pakkaamista, joten turhaa ulinaa.

   Lainaa

  43. Tulos: -12 (28 ääntä)
   Olen juonu 30 vuotta kahvia ja hotelliaamiaisilla oon hakenu lisää kahvia. En muista muualla halunneeni lisää. Tosin juon mustana, eli jos otan jonkun pahvikahvin jostain Shelliltä niin pystyn juomaan sitä 30 minuutin jälkeen vasta. :D

   Lainaa

  44. Tulos: -31 (45 ääntä)
   Entäs se, että ostaa huoltoasemalta täyden kupillisen kahvia ja lähtee sen kanssa pois esittäen normaalia asiakasta, mutta meneekin sitten kotinsa pimentoon toimittamaan syntisen kahvin jakamisen puolisonsa kuppiin?! (Asuin joskus huoltoaseman vieressä ja jos kahvi oli loppu ja kauppaan asti lähtö laiskotti, niin tällä taktiikalla sai paremmat kahvit kotona punaisen maidon kanssa kuin tyytymällä huoltoaseman maitovalikoimaan).

   Lainaa

  45. Uneton meduusa 30.6.2022 15:43
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Listaamaton etana: Siinä on se ongelma, että jos sitä santsikuppia ei tarjottaisi, niin todennäköisesti nämä molemmat olisivat ostaneet ihan oman kahvin. Nyt kun santsikuppi menee toiselle, niin kahvilalta jää yhden kahvikupin hinta saamatta. Jos taas kahvikupin ostanut asiakas ei santsikuppiaan halua, niin kahvilan [...]
   Näin juuri. Esimerkiksi Helsingin keskustassa kahvikuppi on monissa kahviloissa todella kallis. Mutta näissä paikoissa toinen kuppi juuri tyypillisesti kuuluu hintaan, joissain jopa sanovat rahastaessa "ota sitten niin monta kupillista kuin haluat". Tärkeää näille kahviloille on juuri se, että rahaa tulee jokin minimimäärä per asiakas.
   Ja tosiaan suodatinkahvi on kahviloille halpaa - asiakkaana maksat lähinnä palvelusta, miljööstä jne.

   Lainaa

  46. Tulos: +71 (73 ääntä)
   Mitä hel. Vaikka kysymys on vain yhdestä kahvikupista, silti periaatteessa ihan hävytöntä ja lapsellista perseilyä. Samalla logiikalla buffet-pöydässä voisi syöttää kaveriaan, joka ei maksanut.

   Lainaa

  47. Sitoutumaton haukka 30.6.2022 17:07
   Tulos: -20 (26 ääntä)
   jukkapalmu: Olen juonu 30 vuotta kahvia ja hotelliaamiaisilla oon hakenu lisää kahvia. En muista muualla halunneeni lisää. Tosin juon mustana, eli jos otan jonkun pahvikahvin jostain Shelliltä niin pystyn juomaan sitä 30 minuutin jälkeen vasta. :D
   Kahvi kuuluu juoda kuumana, varsinkin mustana, maistuu paljon paremmalta kuin kylmä kahvi

   Lainaa

  48. Sitoutumaton haukka 30.6.2022 17:09
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Kahvilassa maksat oikeudesta juoda kahvia. Yksi oikeus per yksi asiakas. Siksi santsikuppia ei voi kaverille antaa

   Lainaa

  49. Puuton alpakka 30.6.2022 19:20
   Tulos: -2 (38 ääntä)
   Moraali on aika mielenkiintoinen asia. Esimerkiksi jokainen varmaan ajattelee, että auton tankkaaminen ja paikalta pakeneminen maksamatta on varastamista. Mutta jos huoltoasema on ilmiselvästi vahingossa laittanut hinnan olemattoman pieneksi, niin johan ollaan pitkässä jonossa tankkaamassa perheen kaikki autot ja kanisteritkin vielä täyteen. Miksi ensimmäinen on varastamista, mutta jälkimmäinen ei? Molemmissa tapauksissa aiheutetaan huoltoasemalle valtavasti tappiota. Okei, toisessa huoltoasema mokasi, mutta se oli vahinko. Ei kai "kukaan" ota lompakkoakaan, jos näkee jonkun pudottavan sen? Toinen mokasi ja sille huudetaan perään, että sen lompakko putosi, ettei se pienen mokansa takia menettäisi rahojaan. Tai on varastamista viedä kaupasta takkia maksamatta, mutta jos se kauppa laittaa nettikauppaansa vahingossa 1000 euron takin hinnaksi 10 euroa, niin varmasti tilataan takit koko perheelle ja parille kaverillekin äkkiä, ennen kuin yritys huomaa virheensä ja korjaa sen.

   Lainaa

  50. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Buffeteista ei ole koskaan missään saanut dogibägejä mukaan, syistä jotka selviävät jokaiselle perusjärkevälle ihmiselle jo ihan muutaman nanosekunnin oman ajattelun jälkeen. Tarjoilija se tuossa teki virheen.

   Lainaa

  51. Loistelias lokki 30.6.2022 21:25
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Nimi: Entäs se, että ostaa huoltoasemalta täyden kupillisen kahvia ja lähtee sen kanssa pois esittäen normaalia asiakasta, mutta meneekin sitten kotinsa pimentoon toimittamaan syntisen kahvin jakamisen puolisonsa kuppiin?! (Asuin joskus huoltoaseman vieressä ja jos kahvi oli loppu ja kauppaan asti lähtö [...]
   Tässä tapauksessa olet ostanut yhden kupillisen kahvia. Se ei ole santsikuppi, ja sen voi, varsinkin take-awayna, jakaa toisen kanssa. Mutta jos juot yhden kupillisen huoltsikalla ja lähdet santsikupin kanssa kotiin ja viet sen puolisolle, se on se ongelma. Täs on nyt selitetty monta kommenttia 2 yhden hinnalla ja santsikupin eroa, oikeastiko pitää vielä selittää mitä eroa niillä on yhteen maksettuun täsmätuotteeseen? 😅

   Lainaa

  52. Kaikkitietävä ahven 30.6.2022 21:38
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Nimi: Entäs se, että ostaa huoltoasemalta täyden kupillisen kahvia ja lähtee sen kanssa pois esittäen normaalia asiakasta, mutta meneekin sitten kotinsa pimentoon toimittamaan syntisen kahvin jakamisen puolisonsa kuppiin?! (Asuin joskus huoltoaseman vieressä ja jos kahvi oli loppu ja kauppaan asti lähtö [...]
   No mikä tuossa on ongelma? Olet maksanut kahvin ja voit antaa siitä puolet tai kaiken vaimollesi tai vaikka kaataa maahan, jos siltä tuntuu. Nyt puhutaan santsaamisesta. Vai ajattelitko palata takaisin huoltoasemalle hakemaan santsikupin?

   Lainaa

  53. Itseasiassa 30.6.2022 21:56
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Kykenemätön peura: En varmaan viihtyisi tuossa ryhmässä hetkeäkään. Saa olla rahoistaan tarkka, mutta joku roti nyt sentään. Eiköhän tässäkin käy niin, että kun tarpeeksi moni keksii, että santsikupilla saa kätevästi kahviteltua kaksi yhden hinnalla, niin se santsikuppi lakkaa olemasta ilmainen.
   Tuo eka moka on (ainakin) mun lähettämä. Yhtään kunnon säästövinkkiä en tosta ryhmästä oo saanut, pääasiassa vain hulvatonta naurua ja taivasteltavaa.

   Lainaa

  54. Itseasiassa 30.6.2022 22:07
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Kykenemätön peura: Tuo ei se sun pussista pois ole, on tosi kiva perustelu, miksi jonkun pitäisi käytännössä varastaa työnantajaltaan. Itse olin nuorempana tehtaassa töissä ja joskus joku ohikulkenut työntekijä pyysi minua antamaan hänelle pari purkkia siitä linjalta. Kun kieltäydyin, niin ihmetteli, että miksi ei. [...]
   Aika suoraselkäistä toimintaa, arvostan.

   Lainaa

  55. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Kykenemätön peura: En varmaan viihtyisi tuossa ryhmässä hetkeäkään. Saa olla rahoistaan tarkka, mutta joku roti nyt sentään. Eiköhän tässäkin käy niin, että kun tarpeeksi moni keksii, että santsikupilla saa kätevästi kahviteltua kaksi yhden hinnalla, niin se santsikuppi lakkaa olemasta ilmainen.
   Monissa kahviloissa se maksaa nykyään tuon takia esim. 50% kahvin hinnasta.
   Viimeinen kahvilaketju jossa itse olen ollut, on miettinyt myös santsikupin ilmaiseksi pois vetämistä tuon takia. Laskeskelin itse kerran päivän aikana, niin n. 20€ edestä meni kuppeja ”ilmaiseksi” muualle.
   Viikossa se on 140€. Ja kolmessa kahvilassa se on 420€. Ja kolmessakymmenessä kahvilassa se on… 

   Lainaa

  56. Kesy viikuna 30.6.2022 23:01
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Puuton alpakka: Moraali on aika mielenkiintoinen asia. Esimerkiksi jokainen varmaan ajattelee, että auton tankkaaminen ja paikalta pakeneminen maksamatta on varastamista. Mutta jos huoltoasema on ilmiselvästi vahingossa laittanut hinnan olemattoman pieneksi, niin johan ollaan pitkässä jonossa tankkaamassa perheen [...]
   Hassunhauskasti määrittelit itse kuinka ihmiset toimivat eri tilanteissa, ja teit valmiiksi päätetyt johtopäätöksesi tämän pohjalta.
   T. me jotka emme varastaisi huoltoasemalta vain koska "hei heidän moka lol".

   Lainaa

  57. Tulos: +12 (26 ääntä)
   Oireeton sakaali: Mitä ihmettä.. en minä ole koskaan ollut tietoinen, että santsikuppi pitäisi juoda itse. Myöskin eräässä lähipubissa on hiljaisina päivinä kaksi olutta yhden hinnalla. Tässäkään tapauksessa baarinpitäjä ei pakota samaa ihmistä juomaan santsiolutta itse. Joten jos oluen kanssa on näin, niin kahvin kanssa se vasta absurdulta tuntuukin.
   En pysty todistamaan asiaa, mutta oletan santsioluen olevan ihan saatanan laitonta Suomessa. Samaan tyyliin kuin alkoholin etämyyntikin, vaikka oikeasti laki ei kiellä sitä.

   Lainaa

  58. Tulos: -48 (56 ääntä)
   Kaikkitietävä ahven: No mikä tuossa on ongelma? Olet maksanut kahvin ja voit antaa siitä puolet tai kaiken vaimollesi tai vaikka kaataa maahan, jos siltä tuntuu. Nyt puhutaan santsaamisesta. Vai ajattelitko palata takaisin huoltoasemalle hakemaan santsikupin?
   "Kaataa maahan" ... jep näin kommarit ajattelee, yrittäjän tarjoamat santsit on parempi kaataa maahan kuin jättää yrittäjän voitoksi. V*tun työntekijöitä säälimättä riistävä sikakapitalisti!

   Lainaa

  59. Hempeä koira 1.7.2022 0:57
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Arkkienkeli: Melko raskasta paperia, jos painaa 20 grammaa. Ja irtotiskillä punnitaan aina liha ennen pakkaamista, joten turhaa ulinaa.
   Juu, punnitaan  ennen pakkaamista, mutta ei sitä lihaa silti ilman paperia siihen vaa'alle pistetä.

   Lainaa

  60. Säädytön lehmä 1.7.2022 5:27
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Listaamaton etana: Oletko ajatellut, että on älykkyyttä ottaa ruokaa/juomaa sen verran kuin syö/juo? Jos tekee mieli puoli kuppia lisää, niin miksi ihmeessä ottaisi koko kupin, vaikka saisikin ilmaiseksi? Samaa olen ihmetellyt buffeteissa. Ihmiset lappaavat lautaset täyteen ruokaa ja heittävät puolet roskiin. Mutta kun samaan hintaan saa!
   Itseasiassa en, kun olen ajatellut sen olevan ihan normaali asia, enkä mihinkään älykkyyteen perustuva. ☺️
   Se on kaikki tai ei mitään. 

   Lainaa

  61. Tulos: -44 (48 ääntä)
   Olen samaa mieltä, että santsikuppi kuuluu kahvin ostaneelle asiakkaalle.
   Jos silti saivarrellaan, niin mikäli on moraalisesti ok antaa ensimmäinen ostettu kuppi vaikka kokonaan toiselle, niin voihan ostaja sen jälkeen hakea santsikupin ja juoda sen itse :D 
   Kaikkitietävä ahven: No mikä tuossa on ongelma? Olet maksanut kahvin ja voit antaa siitä puolet tai kaiken vaimollesi tai vaikka kaataa maahan, jos siltä tuntuu. Nyt puhutaan santsaamisesta. Vai ajattelitko palata takaisin huoltoasemalle hakemaan santsikupin?

   Lainaa

  62. Klooraamaton lammas 1.7.2022 6:55
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Väsynyt: "Kaataa maahan" ... jep näin kommarit ajattelee, yrittäjän tarjoamat santsit on parempi kaataa maahan kuin jättää yrittäjän voitoksi. V*tun työntekijöitä säälimättä riistävä sikakapitalisti!
   Tässä oli kyse siitä, että jos on maksanut take away -kahvin, niin se on yrittäjälle sama, kuka sen juo, vai kaataako maahan. Santsikuppi on asia erikseen. Se on tarkoitettu sille, joka joi ensimmäisenkin kupin, niin voi ottaa lisää, jos ensimmäisessä ei ollut tarpeeksi. Sitä otetaan vain sen verran kuin jaksaa juoda, ei kaadeta maahan.

   Lainaa

  63. Toipuva haisunäätä 1.7.2022 7:05
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Ei pitäisi olla niin vaikeaa tajuta, että sen santsikupin tai buffet-annoksen ideana on se, että keskivertoasiakkaan ruokahalu rajoittaa annoskoon jollekin ennakoitavalle tasolle minkä mukaan yrittäjä voi hinnoitella sen mukaan mitä yksi ihminen yleensä jaksaa syödä tai juoda. Jos vaikka yksi kolmesta yleensä viitsii ottaa lisää, voi yhdelle annoksella hinnoitella 1,33:n edestä materiaalikuluja. Jos sen santsin voi antaa eteenpäin, tulee helposti nostaneeksi tuota odotettavissa olevaa menekkiä ja jos katteet on laskettu tiukalle, käteen jäävä osuus nakertuu aika nopeasti olemattomiin. Johonkin sen hinnan on aina perustuttava ja kahden ihmisen ruokahalu tai jano vetää aina enemmän kuin yhden vaikka teoreettisesti se yksikin voisi halutessaan vetää koko pannullisen tai pöydän tyhjäksi.

   Lainaa

  64. Ilmastomyönteinen haukka 1.7.2022 11:39
   Tulos: 0 (22 ääntä)
   Väsynyt: "Kaataa maahan" ... jep näin kommarit ajattelee, yrittäjän tarjoamat santsit on parempi kaataa maahan kuin jättää yrittäjän voitoksi. V*tun työntekijöitä säälimättä riistävä sikakapitalisti!
   Ei se yrittäjä mitään santsia _tarjoa_. Kyllä siitä maksetaan sen ensimmäisen kupillisen hinnassa jo. Paljastit vaan oman ajatusmaailmasi vahingossa kun kuvittelet että kaikki on yhteistä, ja siitä yhteisestä "kakusta" tarjotaan toverille ilmaiseksi. Minuakin harmittaisi, mutta tule ihan rohkeasti ulos kaapista, komu. Ei me naureta.

   Lainaa

  65. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Priima oliivi: Jälkiruuasta sä oot periaatteessa maksanut jossain määrin aterian yhteydessä tai se on kaupan päällinen ja sama kai se kelle sä sen kaupan päällisen lahjoitat. santsikuppi on maksavan asiakkaan ostokseen sisältyvä lisä ja samaan sarjaan vois luetella ruokapaikoissa suolan ja pippurin tai vaikka ketsupin ja sinapin. Ei oo nekään tarkotettu muille jaettaviksi. 
   Joo hyvä ostan nää perustelut ja mietin tolta kantilta mutta en vaan osannut oikeita nyansseja, käännän uudestaan kelkkani santsikuppia ei saa jakaa linjalle.
   Ja lisäsi haluaisin sanoa, että te joiden mielestä santsikuppi on ihan OK jaettavaksi, niin liikkuuko siellä yläkerrassa mitään muuta kuin lepakoita ja kuun valoa? Dorkat. Kattokaa, dorka! Osoitetaan sormella ja nauretaan.

   Lainaa

  66. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 1.7.2022 12:49
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   Säädytön lehmä: En itse juo kahvia, en oo ikinä hakenut santsikuppia ja vaikka joisin, en kehtais ikinä toimia noin… Mutta siitä huolimatta en vaan kykene ymmärtämään, et mikä ongelma siinä oikeasti on, jos joku muu juo sen santsikupin? Kaikkialla ei tosiaankaan oo ees santsikuppia ollut ikinä käytössä ja ne [...]
   Tuossa aikaisemmin avattiin jo aika hyvin että jos kahvila myy päivässä kupin kahvia ja muut santsaa niin sitä kahvilaa mistä santsikupin saa ilmaiseksi ei enää ole. Se on kuitenkin yritystoiminnan perusjuttu että sitä rahaa tulee enemmän kuin menee.

   Lainaa

  67. Tosikko kiivi 1.7.2022 14:33
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Toipuva haisunäätä: Ei pitäisi olla niin vaikeaa tajuta, että sen santsikupin tai buffet-annoksen ideana on se, että keskivertoasiakkaan ruokahalu rajoittaa annoskoon jollekin ennakoitavalle tasolle minkä mukaan yrittäjä voi hinnoitella sen mukaan mitä yksi ihminen yleensä jaksaa syödä tai juoda. Jos vaikka yksi [...]
   Niinpä. Toisaalta se ei ole yhden kupin juovien asiakkaiden kannalta reilua, jos he joutuvat kustantamaan muille muka-ilmaiset santsikupit. Jos minä ostan yhden kupin kahvia, haluan maksaa siitä sen yhden kupin hinnan enkä ylimääräistä siltä varalta että joku muu ottaa kaksi. Ja toisaalta jos olen jo maksanut kahdesta kupillisesta niin tottakai myös juon ne molemmat. Tai annan jonkun muun juoda.

   Lainaa

  68. Tosikko kiivi 1.7.2022 14:48
   Tulos: -24 (30 ääntä)
   Sitoutumaton haukka: Kahvilassa maksat oikeudesta juoda kahvia. Yksi oikeus per yksi asiakas. Siksi santsikuppia ei voi kaverille antaa
   Kuulostaa samanlaiselta älyvapaalta humpuukirahastusteorialta kuin kustantajat väittämässä ettet oikeasti ole ostanut kirjaa/elokuvaa/videopeliä vaan oikeuden lukea/katsoa/pelata sitä, etkä siksi voi sitä kaverille antaa. Mutta todellisuus ei puhumalla muuksi muutu.

   Lainaa

  69. Korea Roska 1.7.2022 17:09
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Mitä ihmettä nämä ihmiset luulevat. Se, miten paljon kahvia ostetaan kerralla, riippuu mestasta. Mesta x myy kahvia esim. 2 dl, 3 dl ja 5 dl annoksina, näihin ei kuulu santsikuppia kun kahvi myydään tilavuuden mukaan. Mesta y myy kahvia "annoksena", ja annoksen koko riippuu siitä, miten paljon yksi (1) asiakas haluaa kahvia kerralla juoda. Koska "annoksen" koko riippuu asiakkaan kahvihalusta, ei sitä varten voi varata juuri yhden annoksen kokoista kuppia. Santsikuppi tarkoittaa sitä, että asiakas voi saada haluamansa annoksen kahvia, vaikka tarjolla olevien kuppien koko ei siihen riittäisikään. Kokeilkaapa mennä ostamaan vaikka pieni kahvi (ilman santsimahdollisuutta), juokaa se samasta kupista kahteen pekkaan ja katsokaa, tuleeko kukaan valittamaan. Ei muuten tule, koska kulutatte tasan sen määrän kahvia, mistä olette maksaneetkin. Jos ostat kahvin santseineen ja juot sen yksin, se on yksi annos kahvia. Mutta jos kahvikupin juo yksi ja santsikupin toinen, niin tadaa, se sama tilauus kahvia onkin nyt kaksi annosta. Silloin kuuluu myös maksaa kahdesta annoksesta.

   Lainaa

  70. Kirpeä Ahven 1.7.2022 18:52
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Tosikko kiivi: Niinpä. Toisaalta se ei ole yhden kupin juovien asiakkaiden kannalta reilua, jos he joutuvat kustantamaan muille muka-ilmaiset santsikupit. Jos minä ostan yhden kupin kahvia, haluan maksaa siitä sen yhden kupin hinnan enkä ylimääräistä siltä varalta että joku muu ottaa kaksi. Ja toisaalta jos olen [...]
   Ongelma on siinä että esim. minulle ei jokin 1 dl kuppi kahvia riitä mihinkään. Jos se maksaa kahvilassa vaikka 1,5 euroa, niin joutuisin maksamaan kahdesta kupista 3 euroa, joka on täysin kohtuuton hinta kahvista vrt. normaali suomalaisen 2 dl muki. Sen sijaan jos kahvi tarjoillaan 2 dl mukista, kasvaa hävikki kohtuuttomaksi ravintolalle. Järkeä saa käyttää, ja joskus sitä jopa vaaditaan.

   Lainaa

  71. Kykenemätön peura 1.7.2022 19:40
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Itseasiassa: Aika suoraselkäistä toimintaa, arvostan.
   Kiitos. Tämäkin on jännä, kun omasta mielestä tuo oli ainoa järkevä toimintatapa ja ihmettelin miten kukaan edes kehtaa pyytää. En tiedä kuinka herkästi tuollaisesta voisi saada potkut, mutta ainakaan omalle määräaikaiselle 0-tuntisopimukselle oli parempi käyttäytyä fiksusti. Olisiko kukaan valmis vaarantamaan omaa elantoaan, siksi että joku ventovieras saa muutaman euron edun.
   Tästäkin keskustelusta on käynyt ilmi kuinka eri tavalla ihmiset ajattelee ja varmaan lähes kaikki pitävät omaa mielipidettään yhtä oikeana.

   Lainaa

  72. Kaikkitietävä ahven 1.7.2022 21:07
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Väsynyt: "Kaataa maahan" ... jep näin kommarit ajattelee, yrittäjän tarjoamat santsit on parempi kaataa maahan kuin jättää yrittäjän voitoksi. V*tun työntekijöitä säälimättä riistävä sikakapitalisti!
   Ei tuossa ollut kysymys santsikupin kaatamisesta maahan vaan sen ensimmäisen, kotiin kuljetetun kupillisen käytöstä. Sen juominen tai juomatta jättäminen ei vaikuta yrittäjän tuloihin mitenkään. Vähän tarkkuutta lukemiseen, kiitos! Vai oletko trolli?

   Lainaa

  73. Luha salaatti 1.7.2022 23:25
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Kastunut hai: Poikani ei juo kahvia, teetä eikä kaakaota. Otettiin jossain reissun päällä Perähikiällä St1:llä - tarkka paikka muistissa, mutta jätän silti sanomatta - sellaiset ruuat, että minun ateriaani ei kuulunut jälkkärikahvi ja lapsella kuului tyyliin minä hampurilainen ja lapsi lehtipihvin. Kysyin, saanko [...]
   No miksi ette sanonu, että sinä syöt pihvin ja poika hampurilaisen, vaihtaneet annoksia pöydässä ja olisit saanut kahvisi. Ja näin osoittanut työntekijälle, että ehkä hieman pelisilmää näihin asioihin. Tai poikasi olisi hakenut sen kahvin ja antanut sen sinulle. Kyseessä oli kuitenkin hintaan kuuluva tuote, joten sen voi kantaa vaikka Take away -kupissa pihalle. Ja taas osoittaa näin, että pelisilmä on suotavaa.

   Lainaa

  74. Puuton alpakka 2.7.2022 1:12
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Kesy viikuna: Hassunhauskasti määrittelit itse kuinka ihmiset toimivat eri tilanteissa, ja teit valmiiksi päätetyt johtopäätöksesi tämän pohjalta. T. me jotka emme varastaisi huoltoasemalta vain koska "hei heidän moka lol".
   En nyt ole varma, mitä yrität sanoa, mutta huomasit varmaan, että en puhunut sinusta. Se on todellinen ilmiö, että väärin hinnoiteltu bensa vetää autoja (ei kaikkia eikä varsinkaan sinun) tankkaamaan pitkäksi jonoksi asti. Itsekin olen ollut todistamassa sellaista jonoa. Oletettavasti suurin osa jonottajista ei olisi varastanut huoltoasemalta, vaan jonotus perustui juuri huoltoaseman virheeseen.
   Enkä tehnyt varsinaisesti mitään johtopäätöstä mistään. Lähinnä pohdin, mistä ero samankaltaisten tilanteiden välillä johtuu, kun niin suuri osa (et tietenkään sinä ja varmaan joku muukaan) pitää toista moraalittomana, mutta toista ei. Vai ovatko ihmiset varastamatta vain rangaistuksen pelosta. (Siis ne, jotka varastavat silloin kun hinnoittelussa on virhe, et sinä.)

   Lainaa

  75. Tosikko kiivi 2.7.2022 14:20
   Tulos: -28 (32 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Ongelma on siinä että esim. minulle ei jokin 1 dl kuppi kahvia riitä mihinkään. Jos se maksaa kahvilassa vaikka 1,5 euroa, niin joutuisin maksamaan kahdesta kupista 3 euroa, joka on täysin kohtuuton hinta kahvista vrt. normaali suomalaisen 2 dl muki. Sen sijaan jos kahvi tarjoillaan 2 dl mukista, [...]
   Ei, vaan ongelma on että se toinen kuppi on pakko maksaa ja sitten vielä yritetään määrätä kuka sen saa juoda. Jos kaksi kuppia maksaa 1,5 euroa niin yhden kupin pitäisi saada 0,75:llä. Ei yhden kupin juojien kuulu maksaa muiden toista kuppia.

   Lainaa

  76. heimosenkeimo 2.7.2022 19:14
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Joskus palautin pulloja nii joku nainen tuli kysyyn saako sen muovikassin missä ne tyhjät tölkit oli, sanoin että tämä on aivan kaljassa ja haisee etikalle sekä röökintumpeille. No mut ei se sitä haitannu, se teki ostoksensa ja ronttas ne sinne homeiseen muovipussiin. Näin jälkiviisaana mietin että olisiko mun pitäny kustantaa sille muovipussi, kyllä säästäväinen saa olla mut jossain se raja menee, se joutuu peseen ne tuotteet kotona, tai mistä minä tiedän millanen sen jääkaappi on, jos se on samassa kunnossa kun sen paita missä oli viikon tai kahen ruokalista nii ei sitte mitää.

   Lainaa

  77. Vetoisa vadelma 2.7.2022 19:33
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Väsynyt: "Kaataa maahan" ... jep näin kommarit ajattelee, yrittäjän tarjoamat santsit on parempi kaataa maahan kuin jättää yrittäjän voitoksi. V*tun työntekijöitä säälimättä riistävä sikakapitalisti!
   Ja sitten jos vaikka lukisit kommentin uudestaan 🤦🏻‍♀️

   Lainaa

  78. Tulos: -4 (22 ääntä)
   Tääki on niin jännä ku jos henkilöt A ja B tulee kahvilaan, A ostaa pullan ja kahvin, B ostaa pelkän pullan. A juo kahvin ja hakee ilmaisen santsikupin. A hörppää pari kertaa ja totee että täs on nyt liikaa kahvia. Tarjoaa loput kupistaan B:lle. Kukaan ei kiinnittäis tähän huomiota tai pitäis sitä varastamisena. Vaan jos se antais sen kupin suoraan B:lle. Sama jos neidit A, B ja C menee kahvilaan, A ostaa täyden kupin kahvia, B suklaapatukan ja C ei mitään. Pöydässä B jakaa suklaapatukan kolmeen pekkaan ja A juo ensin osan kahvista, sitten B osan ja lopuksi C loput. Tai kaikki kolme hörppii samasta kupista silloon tällöön. Jälleen kukaan ei kiinnittäisi huomiota tai pitäisi sitä varastamisena.

   Lainaa

  79. Lobbaava marja 3.7.2022 10:49
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Tosikko kiivi: Ei, vaan ongelma on että se toinen kuppi on pakko maksaa ja sitten vielä yritetään määrätä kuka sen saa juoda. Jos kaksi kuppia maksaa 1,5 euroa niin yhden kupin pitäisi saada 0,75:llä. Ei yhden kupin juojien kuulu maksaa muiden toista kuppia.
   Se on annos, ja sen koko vaihtelee tarpeen mukaan. Onko oikeasti noin vaikea ymmärtää vai esitätkö vain tyhmää?

   Lainaa

  80. Grillattu preeriasusi 3.7.2022 10:52
   Tulos: +24 (30 ääntä)
   Tosikko kiivi: Niinpä. Toisaalta se ei ole yhden kupin juovien asiakkaiden kannalta reilua, jos he joutuvat kustantamaan muille muka-ilmaiset santsikupit.
   Samalla tavalla buffetissakin ihmiset syövät eri määriä ja vähemmän syövät maksavat siis suhteessa enemmän annoksestaan. Kustantavat siis enemmän syövien ja roskiin mättäjien ruuistakin osan. Näin se vaan menee.

   Lainaa

  81. Tosikko kiivi 3.7.2022 12:53
   Tulos: -19 (23 ääntä)
   Lobbaava marja: Se on annos, ja sen koko vaihtelee tarpeen mukaan. Onko oikeasti noin vaikea ymmärtää vai esitätkö vain tyhmää?
   Jos on kaksi ihmistä juomassa on tarve isommalle annokselle. Onko oikeasti noin vaikea ymmärtää vai esitätkö vain tyhmää?

   Lainaa

  82. Särötön lehmä 3.7.2022 16:33
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tosikko kiivi: Jos on kaksi ihmistä juomassa on tarve isommalle annokselle. Onko oikeasti noin vaikea ymmärtää vai esitätkö vain tyhmää?
   Ööö.. ei. Kaksi ihmistä ei tarvitse isompaa annosta. Kaksi ihmistä ostaa kaksi annosta, joista kumpikin nauttii sen verran kun nauttii. Näin se menee. Vastasitkin jo tuohon kysymykseen. Et esitä.

   Lainaa

  83. pinkki undulaatti 4.7.2022 5:18
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Sitoutumaton haukka: Kahvilassa maksat oikeudesta juoda kahvia. Yksi oikeus per yksi asiakas. Siksi santsikuppia ei voi kaverille antaa
   Eikö kukaan täällä tiedä, että se pahvinen kertakäyttökahvimuki/ tai posliinikupin kanniskelu, tiskaaminen ja hyllyynlatominen -
    ne maksavat yrittäjälle enemmän kuin pelkkä kahvinlitku!
          
    Kupin uudelleentäyttö yhden kerran on paljon halvempaa, kuin kaksi pahvikuppia, joissa on molemmissa kahvia. 
    "Santsikupin varastaminen" kuulostaa ihan hassulta.

   Lainaa

  84. Lemuava sorsa 4.7.2022 17:11
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Harmikseni en käy kahviloissa niin usein, että jaksaisin pahoittaa mieleni tästäkin asiassa puoleen jos toiseen. Jaksamisia mielentäpahoittajille uutta kohdetta etsiessä!

   Lainaa

  85. Portaaton kilpikonna 5.7.2022 6:09
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   pinkki undulaatti: Eikö kukaan täällä tiedä, että se pahvinen kertakäyttökahvimuki/ tai posliinikupin kanniskelu, tiskaaminen ja hyllyynlatominen - ne maksavat yrittäjälle enemmän kuin pelkkä kahvinlitku!   
   En tiedä, mitä kukakin siellä tietää, mutta ainakin sinä tiedät väärin.

   Lainaa

  86. Auktorisoitu jänis 5.7.2022 7:26
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Pelimies25senttiä: Ei buffetistakaan voi mennä syömään kolmestaan samalta lautaselta maksaen vain yhdestä. Santsikuppi on ilmainen lisäpalvelu asiakkaalle. Ei sitä silloin voi käyttää henkilöt jotka eivät ole siitä maksaneet. Sehän on vähän niinkuin kahvi seisovasta pöydästä.
   Olin duunissa kahvilassa jossa tarjottiin buffetlounasta. Yks 4hlö porukka teki just näin, yks kävi maksamassa lounaan ja kaikki söi samalta lautaselta. Meinas mennä vielä santsaamaan...

   Lainaa

  87. Pliisu leijona 5.7.2022 9:28
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Eräässä huoltiksen buffetissa ottivat vanhemmat ruoan vain lapsilleen. Lapset noin 2 ja 4-vuotiaat. Kasasivat kukkuroilleen,ja kun lapset olivat närppineet kaksi lihapullaa ja haarukallisen muusia,kailotti äitee kovaan ääneen: -No eikö siulla ookkaan nälkä,voi että, no mie voin syyä! Sinne upposi sapuska aikuisten mahaan, lasten hinnalla

   Lainaa

  88. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Tero Reipas: Aaaa, nyt ymmärrän ne kyltit kahviloissa ja joissain huoltoasemilla jossa lukee "Santsikuppi vain maksaneille asiakkaille".. Enpäs ikinä olis osannut arvaa että tuo "sentinvenyttäminen" onkin noin yleistä.. Ja, että vielä joku tykkää että on ihan ok tehdä noin.. En ikinä kehtaisi tehdä noin, tai [...]
   "Ne kahvit maksaa maltaita kahviloissa ja huoltsikoilla juurikin tommosten ihmisten, ja niiden hyväksyjien takia.."
   Kahvin kate kahviloissa on jotain luokkaa 500-1000% verrattuna itse tehtyyn kahviin. Uskotko että jokaista maksavaa asiakasta kohti on 5-10 lusmua jotka hakevat ilmaista kahvia, ja ilman niitä kahvi olisi saman hintaista kuin kotona tehty? 
   Kahvi on kallista kahviloissa sen takia että kahvila nimensä mukaisesti tekee voittonsa nimenomaan kahvin myynnistä. Kaikki kakut, leivonnaiset yms eivät juuri tuota voittoa (hävikin takia) vaan niiden tarkoitus on houkutella asiakkaita jotka ostavat sitten sitä kahvia. Tämä on syy miksi kahvila ei halua että kaksi ihmistä jakavat santsikuppinsa. 
   Kaikki eivät tiedä tätä vaan luulevat että voitto tulee tasaisesti kaikista myydyistä tuotteista jolloin santsikupin jakaminen olisi sama kuin esim leivän syöminen puoliksi. Järkevin tapa kohdella sellaisia ihmisiä on kertoa heille että kahvila tekee rahaa lähes pelkällä kahvin myymisellä, ilman sitä se menee konkurssiin, ja sen takia kahvista täytyy maksaa. Tuollaiset kommentit että "miten joku kehtaa, ihan sama kuin varastaisi" eivät auta mitään, ne kuulostavat ylireagoinnilta ja nipottamiselta sellaisen ihmisen korvissa joka ei tiedä kahvilan pyörittämisestä mitään ja hän todennäköisesti tekee samaa jatkossakin jossain toisessa kahvilassa missä työntekijä ei huomaa tai uskalla sanoa

   Lainaa

  89. Tulos: +3 (7 ääntä)
   Listaamaton etana: Siinä on se ongelma, että jos sitä santsikuppia ei tarjottaisi, niin todennäköisesti nämä molemmat olisivat ostaneet ihan oman kahvin. Nyt kun santsikuppi menee toiselle, niin kahvilalta jää yhden kahvikupin hinta saamatta. Jos taas kahvikupin ostanut asiakas ei santsikuppiaan halua, niin kahvilan [...]
   Hyvä nähdä että joku muukin ymmärtää mistä on oikeasti kyse. Kahvin myymisessä on kyse taloudellisista realiteeteistä, ei mistään sen dramaattisemmasta. Moni ihminen joka ei ole pyörittänyt kahvilaa ei tunne näitä realiteetteja, suurin osa väärinymmärryksistä johtuu tästä tietämättömyydestä eikä asiakkaiden ilkeydestä
   Jos joku pyytää ylimääräistä kupillista ilmaiseksi kaverille ja kerrot asiallisesti, että kahvila saa rahansa kahvin myymisestä ja jos ilmaisia kupillisia jaetaan niin se joutuu lopettamaan, asiakas lähes varmasti ymmärtää asian laidan, pahoittelee ja tulee jatkossa uudestaankin. Jos haukut häntä varkaaksi voit olla varma ettei hän tule takaisin, eikä myöskään opi mitään

   Lainaa

  90. Höskä kesyaasi 6.7.2022 19:15
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Salama: "Ne kahvit maksaa maltaita kahviloissa ja huoltsikoilla juurikin tommosten ihmisten, ja niiden hyväksyjien takia.." Kahvin kate kahviloissa on jotain luokkaa 500-1000% verrattuna itse tehtyyn kahviin. Uskotko että jokaista maksavaa asiakasta kohti on 5-10 lusmua jotka hakevat ilmaista kahvia, ja [...]
   Ööö... juuei. Sinulla ei ole mitään kokemusta kahvilan taloudenpidosta eikä kahvilan pitämisestä. Kommenttisi on niin kaukana todellisuudesta ja faktoista että oikeastaan en keksi miten se voisi vielä kauempana olla.

   Lainaa

  91. Rikkaat suohon! 9.7.2022 6:56
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   jukkapalmu: Vittu mitä köyhäilyä sanon mä.
   Mene ja tukehdu kaviaariisi

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hinta, irtokarkit, kahvi, linnanmäki, lintsi, paino, pussi, ranneke, satsikuppi, säästäminen, säästää, säästövinkit