Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 220

Onko vihdoin löytynyt liian vaikea haaste jopa Naisten Tietotoimistolle?
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 220
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 2.6.2022 0:41
   Tulos: +320 (396 ääntä)
   Tuon siitä saa kun jättää asiat hoitamatta ja velat maksamatta. Omakohtaista kokemusta ja olin kuulemma pelottava kun asiallisesti muistutin viestillä parin kuukauden välein hänen minun nimiin tehdyistä laskuista. Uhkasi ottaa jopa poliisiin yhteyttä. Sanoin että antaa mennä onhan nämä viestit todisteena kuinka paljon olen häirinnyt ja mistä asiasta. Lopulta isänsä tuli maksamaan laskut minulle. Vihdoin vapaa ihmisestä joka kehtasi syyttää minua vainoamisesta. En vain voinut antaa periksi kun toinen yrittää hyväksikäyttää minua vaikka kyse oli melko pienestä summasta. Itselle kyse oli periaatteesta. Enemmän rahaa meni niihin kamoihin mitä kämpästä lähti hänen mukaansa omaisuuttani. Viisi vuotta oltiin yhdessä ja luulin tuntevani ihmisen hyvin ja luotin häneen täysin. Nykyään melko vaikea luottaa ihmisiin kun on tajunnut että noinkin pitkän ajan jälkeen joku saattaa toimia noin. Helpompi sinkkuna.

   Lainaa

  2. Piparjuuri 2.6.2022 0:54
   Tulos: +230 (236 ääntä)
   Näin kerran unta, jossa flirttailin Nuuskamuikkusen kanssa. Harmi että kyseistä unimiestä ei tosielämästä löydä...

   Lainaa

  3. Kolea flamingo 2.6.2022 2:40
   Tulos: +37 (63 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tuon siitä saa kun jättää asiat hoitamatta ja velat maksamatta. Omakohtaista kokemusta ja olin kuulemma pelottava kun asiallisesti muistutin viestillä parin kuukauden välein hänen minun nimiin tehdyistä laskuista. Uhkasi ottaa jopa poliisiin yhteyttä. Sanoin että antaa mennä onhan nämä viestit [...]
   Lotta selvensi tuossa julkaisussaan että he ovat sopineet exän kanssa maksujärjestelyistä ja että hän on hoitanut maksut täysin asianmukaisesti.

   Lainaa

  4. Peeaa vadelma 2.6.2022 2:56
   Tulos: +36 (80 ääntä)
   Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa 2,5% varainsiirtoveroa. Ensieroajan täytyy maksaa suhteessa 50% omaisuudestaan jos ei ole avioehtoa. Business is business..

   Lainaa

  5. Kastunut mato 2.6.2022 4:58
   Tulos: +103 (129 ääntä)
   luulen et tuijan kysymys mahto meinata että "pitääkö valtiolle maksaa jotain tästä avioeron prosessista" eikä että pitääkö omaisuus jakaa sen puolison kanssa en toisaalta varmaksi voi sanoa

   Lainaa

  6. Nuuskamuikkunen 2.6.2022 5:31
   Tulos: +193 (203 ääntä)
   Piparjuuri: Näin kerran unta, jossa flirttailin Nuuskamuikkusen kanssa. Harmi että kyseistä unimiestä ei tosielämästä löydä...
   Moi, koska lähdetään ongelle?

   Lainaa

  7. Enemmän poro 2.6.2022 6:32
   Tulos: +114 (122 ääntä)
   Kastunut mato: luulen et tuijan kysymys mahto meinata että "pitääkö valtiolle maksaa jotain tästä avioeron prosessista" eikä että pitääkö omaisuus jakaa sen puolison kanssa en toisaalta varmaksi voi sanoa
   Niin me kaikki muutkin luullaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +105 (107 ääntä)
   Peeaa vadelma: Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa 2,5% varainsiirtoveroa. Ensieroajan täytyy maksaa suhteessa 50% omaisuudestaan jos ei ole avioehtoa. Business is business..
   Ei, ei tarvitse maksaa 50% omaisuudestaan. Avioerossa on kyse avio-oikeuden alaisen omaisuuden jaosta. Eli A ja B on eroamassa. A:lla on omaisuutta 20 000 €, B:llä 30 000 € (B:lla on lisäksi perintönä saatu mökki, arvo 125 000 €, mutta testamentissa on suljettu pois avio-oikeus). Yhteensä omaisuutta on siis 50 000 €, ja tästä kummallekin kuluu 50%. B maksaa siis tasinkoa 5000 euroa A:lle.

   Lainaa

  9. Stabiili albatrossi 2.6.2022 7:12
   Tulos: -25 (131 ääntä)
   Ihmisen alitajunta ei kykene luomaan kasvoja, eli jokainen, jonka näet sun unissa, on joku jonka oot todellisuudessa joskus jossain nähnyt. Onnea "Mikan" etsintään

   Lainaa

  10. Sekoitettu orava 2.6.2022 8:16
   Tulos: +19 (95 ääntä)
   Stabiili albatrossi: Ihmisen alitajunta ei kykene luomaan kasvoja, eli jokainen, jonka näet sun unissa, on joku jonka oot todellisuudessa joskus jossain nähnyt. Onnea "Mikan" etsintään
   Mistäs sinä sen muka tiedät?

   Lainaa

  11. Voittamaton hauki 2.6.2022 8:52
   Tulos: +66 (74 ääntä)
   Tuijan olisi hyvä tietää, että avioeron hakija maksaa käsittelymaksut. Jos ei laita nimeään papereihin, ei joudu maksamaan mitään.

   Lainaa

  12. Uhkaava kettu 2.6.2022 9:18
   Tulos: +79 (117 ääntä)
   Sekoitettu orava: Mistäs sinä sen muka tiedät?
   Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti muista tai joka ei ole millään tavalla merkittävä, mutta täysin uusi ja uniikki, ei-olemassaoleva ihminen se ei ole. Sama juttu kuin ihminen ei voi unissaan kuolla, tai siis se uni loppuu aina siihen jos kuolee, ihmisen alitajunta ei pysty luomaan kuolemanjälkeisiä skenaarioita.  Unet koostuu aina tavalla tai toisella alitajuisista muistoista, niin surrealistisilta kuin ne usein voivatkin vaikuttaa.

   Lainaa

  13. Kova äijä 2.6.2022 9:19
   Tulos: -83 (97 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tuon siitä saa kun jättää asiat hoitamatta ja velat maksamatta. Omakohtaista kokemusta ja olin kuulemma pelottava kun asiallisesti muistutin viestillä parin kuukauden välein hänen minun nimiin tehdyistä laskuista. Uhkasi ottaa jopa poliisiin yhteyttä. Sanoin että antaa mennä onhan nämä viestit [...]
   Buhuu, ihme nillittäjä. Piekset akkaas ja ku jättää nii ihmettelee kuinka ny noin. Vanhempien ullakolla on hyvä asua ku ei mursujen syötiksi kelpaa

   Lainaa

  14. Kova äijä 2.6.2022 9:20
   Tulos: -98 (104 ääntä)
   Tekla: Ei, ei tarvitse maksaa 50% omaisuudestaan. Avioerossa on kyse avio-oikeuden alaisen omaisuuden jaosta. Eli A ja B on eroamassa. A:lla on omaisuutta 20 000 €, B:llä 30 000 € (B:lla on lisäksi perintönä saatu mökki, arvo 125 000 €, mutta testamentissa on suljettu pois avio-oikeus). Yhteensä omaisuutta [...]
   Jeesus mitä markkoja täällä lasketaan... kilotonni sinne tai tänne ei kait pitäis tuntua missää

   Lainaa

  15. Vastarannan kiiski 2.6.2022 9:42
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Peeaa vadelma: Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa 2,5% varainsiirtoveroa. Ensieroajan täytyy maksaa suhteessa 50% omaisuudestaan jos ei ole avioehtoa. Business is business..
   Kenenkään ei tarvitse maksaa 2,5 %:n varainsiirtoveroa. Varainsiirtovero on joko 4 % (esim. rakennukset tai kiinteistöt) tai 2 % (esim. kerros- tai rivitalo-osake).

   Lainaa

  16. Tulos: -58 (100 ääntä)
   Stabiili albatrossi: Ihmisen alitajunta ei kykene luomaan kasvoja, eli jokainen, jonka näet sun unissa, on joku jonka oot todellisuudessa joskus jossain nähnyt. Onnea "Mikan" etsintään
   Niin. Asia, jota kukaan ei voi todistaa, todentaa, tallentaa tai esittää muille. Jotkut teoriat on ihan vaan teorioita. Aika rohkeaa huudella faktana asioita joista kukaan ei vaan voi tietää totuutta.. Idiootti.

   Lainaa

  17. Hämärä maahinen 2.6.2022 10:23
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Uhkaava kettu: Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti [...]
   Lukemani perusteella on mahdollista että mieli yhdistää eri henkilöiden piirteitä joita on nähnyt. Eli ei luo tyhjästä mutta luo uuden kokonaisuuden. Samoin unessa voi kuolla ja elää kuoleman jälkeistä elämää tavalla josta on kuullut tai lukenut. Itsekin näin olen tehnyt vaikken usko kuoleman jälkeiseen elämään. Yleensä kyllä herään siihen kun kuolen, mutta on se joskus ollut hauskaa chillailla paratiisissa mutta ikuinen elämä ilman syntiä eli monia hauskoja asioita kävi tylsäksi ja tuntui siis ikuiselta unessa.

   Lainaa

  18. Piparjuuri 2.6.2022 10:29
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Uhkaava kettu: Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti [...]
   Tietääkseni nykytiedon mukaan on todennäköistä, että valtaosa unessa nähdyistä ihmisistä on oikeita ihmisiä, mutta välttämätöntä tämä ei ole. Ihminen kuitenkin luo 'täysin uusia' uniärsykkeitä yhdistelemällä valvemaailman ärsykkeitä, joten on mahdollista luoda 'uudet' kasvot, jotka ovat yhdistelmä valveilla nähdyistä kasvoista.
   https://neuroscience.stanford.edu/news/can-sleeping-brain-create-unique-people-waking-brain-has-never-seen
   Kuolemaunista sen verran, että itse olen ainakin useamman kerran kuollut unessa, ja jatkanut unta 'kuolemanjälkeisessä' tilassa. Yleensä nämä unet ovat tosin pelottavia, joissa mietin miksi olen vielä tietoinen ja olemassa, kun minun kuuluisi olla kuollut.

   Lainaa

  19. Tumaton seuraeläin 2.6.2022 10:38
   Tulos: -20 (46 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tuon siitä saa kun jättää asiat hoitamatta ja velat maksamatta. Omakohtaista kokemusta ja olin kuulemma pelottava kun asiallisesti muistutin viestillä parin kuukauden välein hänen minun nimiin tehdyistä laskuista. Uhkasi ottaa jopa poliisiin yhteyttä. Sanoin että antaa mennä onhan nämä viestit [...]
   Mieheni kavalsi minulta useita tuhansia vaikka on suurituloisempi ja jätti asunnon myynnin, kuntotarkastuksen ja loppuun rakentamisenkin minulle, mutta vattuako alentuisin niitä häneltä perimään kun olen pelkästään iloinen erosta. Ilmeisesti miehet on pikkumaisia nilkkejä ja kostavat myös taloudellisesti.
   Oltiin yhdessä 25 vuotta.

   Lainaa

  20. Tumaton seuraeläin 2.6.2022 10:51
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Peeaa vadelma: Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa 2,5% varainsiirtoveroa. Ensieroajan täytyy maksaa suhteessa 50% omaisuudestaan jos ei ole avioehtoa. Business is business..
   Avioliitossa tapahtuu kahden ihmisen talouksien yhdistyminen yhdeksi.  Puolisoilla on keskinäinen elatusvelvollisuus.
   Kun tämä taloudellisjuridinen yhteenliittymä erossa puretaan, sen yhteinen omaisuus ja  jaetaan tasan osituksessa.
   Osituksessa ei huomioida avio-oikeuden ulkopuolella olevaa varallisuutta, joka on lahjakirjalla, testamentilla tai avioehdolla suljettu avio-oikeuden ulkopuolelle.
   Samaa sovelletaan pääpiirteissään  avoliittoon, joka on kestänyt pitkään tai josta on yhteinen lapsi.
   Avioehtoa voidaan sovitella, jos se on kohtuuton ja parin taloustilanne muuttunut avioehdon teon jälkeen.

   Lainaa

  21. Tulos: -25 (31 ääntä)
   Tekla: Ei, ei tarvitse maksaa 50% omaisuudestaan. Avioerossa on kyse avio-oikeuden alaisen omaisuuden jaosta. Eli A ja B on eroamassa. A:lla on omaisuutta 20 000 €, B:llä 30 000 € (B:lla on lisäksi perintönä saatu mökki, arvo 125 000 €, mutta testamentissa on suljettu pois avio-oikeus). Yhteensä omaisuutta [...]
   Kysyn kun en tiedä. Mistä lähtien testamentilla on voinut rajata lainmukaisesti testamentatun omaisuuden/varallisuuden käyttöä? Tai sama toisinpäin; mistä lähtien elävän  ihmisen kanssa tehty sopimus on lainvoimainen vielä toisen osapuolen kuollessa? Kuulostaa niin takapajuiselta.

   Lainaa

  22. Syöty muurahainen 2.6.2022 10:58
   Tulos: -13 (45 ääntä)
   Temoni: Niin. Asia, jota kukaan ei voi todistaa, todentaa, tallentaa tai esittää muille. Jotkut teoriat on ihan vaan teorioita. Aika rohkeaa huudella faktana asioita joista kukaan ei vaan voi tietää totuutta.. Idiootti.
   Sanotaanko niin että melkein 99% kaikesta tieteestä on vain teoriaa. Lähtien painovoimasta, massasta, maailmankaikkeuden synnystä tai sen olemuksesta. Suhteellisuusteoriakin on nimenomaan vain teoria joka tällä hetkellä tukee tietämystämme ja yleistä konsensusta. 
   Puhumattakaan sitten jumalista joiden olemassaolosta suurin osa ihmiskunnasta on todella varma vaikkei asiaa ole pystytty eikä voi pystyä todistamaan mitenkään.
   Haukuit juuri kaikki maailman tiedehenkilöt, elossa olevat sekä kuolleet, idiooteiksi. Puhumattakaan uskonnollisista ihmisistä.

   Lainaa

  23. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 2.6.2022 11:21
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Kova äijä: Buhuu, ihme nillittäjä. Piekset akkaas ja ku jättää nii ihmettelee kuinka ny noin. Vanhempien ullakolla on hyvä asua ku ei mursujen syötiksi kelpaa
   Melko heikkoa provoa. Vähän nyt ryhtiä siihen ryyppäämiseen niin keksit parempia herjoja.

   Lainaa

  24. Jäätynyt sakaali 2.6.2022 11:50
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Peeaa vadelma: Ensiasunnon ostajan ei tarvitse maksaa 2,5% varainsiirtoveroa. Ensieroajan täytyy maksaa suhteessa 50% omaisuudestaan jos ei ole avioehtoa. Business is business..
   Niin siis omaisuus menee puoliksi, joka normaalissa suhteessa on todennäköisesti puoliksi hankittua. Toki sitten perintö mökit ja metsät menee mikäli mulkku puoliso.

   Lainaa

  25. Jämäkkä dinosaurus 2.6.2022 12:07
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Piparjuuri: Näin kerran unta, jossa flirttailin Nuuskamuikkusen kanssa. Harmi että kyseistä unimiestä ei tosielämästä löydä...
   Naantalista voisi löytyä?

   Lainaa

  26. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Mika Immonenhan on maailmanluokan poolin pelaaja. Varmaan löytyy Facebookista, niin ei muuta kuin viestiä sinne päin menemään. You never know!

   Lainaa

  27. Itseasiassa 2.6.2022 12:10
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Voittamaton hauki: Tuijan olisi hyvä tietää, että avioeron hakija maksaa käsittelymaksut. Jos ei laita nimeään papereihin, ei joudu maksamaan mitään.
   Tuon jälkeen jos tulee nimenvaihtoja ja sen jälkeen henkilökorttien jne. päivityksiä, niin ne maksavat. Plus vielä aika kun päivität uutta nimeä joka helvetin palveluun, joka ei saa muutoksesta tietoja maistraatista (tai nykyisin joku DVV).

   Lainaa

  28. Jämäkkä dinosaurus 2.6.2022 12:15
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Uhkaava kettu: Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti [...]
   Kyllä minä olen nähnyt unia, joissa olen kuollut, enkä ole heti herännyt. Esimerkkinä sellainen uni, jossa olin hämärällä kujalla ja joukko gangstereita ampui minua selkään. Kaaduin kuolleena maahan, ja tämän jälkee uni jatkui vielä jonkun aikaa. Leijuin ilmassa jonkinlaisena näkymättömänä kummituksena ja katselin ylhäältäpäin, kun gangsterit menivät tutkimaan ruumistani.

   Lainaa

  29. Voittamaton hauki 2.6.2022 12:37
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Itseasiassa: Tuon jälkeen jos tulee nimenvaihtoja ja sen jälkeen henkilökorttien jne. päivityksiä, niin ne maksavat. Plus vielä aika kun päivität uutta nimeä joka helvetin palveluun, joka ei saa muutoksesta tietoja maistraatista (tai nykyisin joku DVV).
   Totta, mutta entisen puolison sukunimen saa myös pitää niin halutessaan.

   Lainaa

  30. Iäkäs riikinkukko 2.6.2022 12:46
   Tulos: -39 (67 ääntä)
   Miksi tuntuu että usein naisoletetuista on ok eron jälkeen olla maksamatta velkoja tai varastaa exän tavaroita? Milloinkaan muulloin varastaminen ei ole ok mutta vastineeksi sydänsuruista kaikki on sallittua? Outoa. Onko jollain miehistä samanlaisia kokemuksia? Luultavasti niitäkin löytyy. Luuseri-ihmisiä tuollaiset joilla tipahtaa kaikki moraali siinä vaiheessa kun joutuu tekemään kipeän eron. Maksais velat ja tekis kaiken reilusti niin voisi kulkea leuka pystyssä ylpeänä hylkäyksenkin jälkeen kun tietäisi tehneensä reilusti ja oikein.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 2.6.2022 12:53
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Piparjuuri: Näin kerran unta, jossa flirttailin Nuuskamuikkusen kanssa. Harmi että kyseistä unimiestä ei tosielämästä löydä...
   Mäkin oon joskus unelmoinut Nuuskamuikkusesta. Jälkikäteen mietittynä olisi ollut ehkä huono asia unelmoida miehen perään, joka viihtyy enimmäkseen yksinään jossain "etelässä" puolet vuodesta.

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (39 ääntä)
   Syöty muurahainen: Sanotaanko niin että melkein 99% kaikesta tieteestä on vain teoriaa. Lähtien painovoimasta, massasta, maailmankaikkeuden synnystä tai sen olemuksesta. Suhteellisuusteoriakin on nimenomaan vain teoria joka tällä hetkellä tukee tietämystämme ja yleistä konsensusta.  Puhumattakaan sitten jumalista [...]
   Niin. On teorioita, joille on puoltavia, tai vähintäänkin sitä suuntaa tukevia havaintoja, esim alkuräjähdys. Se on teoria, mutta se on havaintojen tukema tieteellinen teoria, jota ei pidä sekoittaa pelkkään teoriaan. Tieteellinen teoria on havaintojen puoltama johtopäätös, teoria on mitä tahansa mussutusta jolle ei ole olemassa mitään sitä tukevia havaintoja. Joten se, ettei ihminen voi unessaan uusia kasvoja, on pelkkä teoria, jolloin sillä ei ole mitään tieteellistä painoarvoa, jolloin sen kertominen faktana on naurettavan typerää. Kuten on myös mikä tahansa uskonto. Se, että onko jossain päin universumia olemassa sellainen entiteetti, joka meidän silmissä vaikuttaisi jumalaiselta olemuksensa tai kykyjensä vuoksi, siihen en ota kantaa, se on ainakin mahdollista. Ja jos avaruus olisi ääretön, niin silloin sellainen entiteetti on olemassa. Mutta se, että ihminen uskoo (käytän kristinuskoa esimerkkinä koska tiesän siitä eniten, niinkuin oletettavasti suurin osa tämän lukijoista) kaikkivoipaan, näkymättömään partaheppuun joka raiskasi ihmisnaisen energiamuotoisen kätyrin kautta, on vähän turhan paksua.. Ja kun sitten kun miettii, että tähän partaheppuun uskovat ihmiset perustavat moraaliarvonsa ja elämänohjeensa kirjaan, joka on kirjoitettu 300 vuotta aiemmin mainitusta raiskauksesta syntyneen ihmis-alien hybridin kuoleman jälkeen, jonka tekstiä on muutettu lukemattomia kertoja, josta on tietoisesti jätetty pois Jeesuksen lapsuus koska siellä mainitut lohikäärmeet eivätnolleet uskottavia, joka on käännetty monille kielille, ja sitten vasta joskus 1400 tai 1500-luvulla julkaisti King Jamesin painos on se oikea jumalan sana, että kesti yli 1000 vuotta ja 10 eri kieltä saada teksti oikeaan muotoon, niin miten ihmeessä kukaan voi ottaa yhäkään uskovaista tosissaan? Meni joo sivuraiteille tämä avautuminen..

   Lainaa

  33. Itseasiassa 2.6.2022 13:02
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Iäkäs riikinkukko: Miksi tuntuu että usein naisoletetuista on ok eron jälkeen olla maksamatta velkoja tai varastaa exän tavaroita? Milloinkaan muulloin varastaminen ei ole ok mutta vastineeksi sydänsuruista kaikki on sallittua? Outoa. Onko jollain miehistä samanlaisia kokemuksia? Luultavasti niitäkin löytyy. [...]
   Kyllä niitä ihmisiä on sukupuolesta riippumatta. Tiedän tapauksen, jossa mies oli luvatta vienyt keittiöstä kaikki mm. astiat, vaikka ne olivat naisen jo ennen kun olivat ikinä muuttaneet yhteen. Oli siis saanut valmistujaislahjaksi, joten ihan halvoista kipoista ei ollut kyse. Kämppä oli muutenkin autioitunut tehokkaasti ilman mitään yhdessä sovittua jakoa.

   Lainaa

  34. Tulos: +38 (50 ääntä)
   Itseasiassa: Tuon jälkeen jos tulee nimenvaihtoja ja sen jälkeen henkilökorttien jne. päivityksiä, niin ne maksavat. Plus vielä aika kun päivität uutta nimeä joka helvetin palveluun, joka ei saa muutoksesta tietoja maistraatista (tai nykyisin joku DVV).
   ...Mikä onkin yksi, vaikkakaan ei ainut syy olla vaihtamatta nimeä naimisiin mennessään. Jännä, miten suosittu tuo patriarkaalis-romanttinen muinaisjäänne on edelleen.

   Lainaa

  35. Lemuava pupu 2.6.2022 14:04
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   kinnoinen: Mika Immonenhan on maailmanluokan poolin pelaaja. Varmaan löytyy Facebookista, niin ei muuta kuin viestiä sinne päin menemään. You never know!
   Mutta onko hänellä kiharat hiukset ja valloittava hymy?

   Lainaa

  36. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Toj Karin: Kysyn kun en tiedä. Mistä lähtien testamentilla on voinut rajata lainmukaisesti testamentatun omaisuuden/varallisuuden käyttöä? Tai sama toisinpäin; mistä lähtien elävän  ihmisen kanssa tehty sopimus on lainvoimainen vielä toisen osapuolen kuollessa? Kuulostaa niin takapajuiselta.
   En nyt tiedä ymmärsinkö oikein, mutta esimerkissä B on siis perinnyt mökin, mutta kuollut on tehnyt testamenttiin ehdon, jossa mökkiin ei ole B:n aviopuolisolla avio-oikeutta. Tämä on siis täysin lainmukainen rajaus. (Testamentin on siis tehnyt siis henkilö C).

   Lainaa

  37. moka-addikti 2.6.2022 16:32
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Suurena Sims2-fanina Hannan juttu herätti suurta hilpeyttä. Voi Hanna! Itsekin ihastuin unessa, mutta niin, että se oli selkouni eli tiesin olevani unessa. Siitä huolimatta annoin tälle ihastukselleni puhelinnumeroni, ja ihan vielä oikean numeron. No ei silti soitellut... :D

   Lainaa

  38. Tuoksuva pöllö 2.6.2022 17:13
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Lemuava pupu: Mutta onko hänellä kiharat hiukset ja valloittava hymy?
   Hiukset voi olla kiharat, mutta sen verran lyhyet, ettei niistä oikein tiedä. Hymy ok, ja muutenkin ulkonäkö menettelee. https://images.squarespace-cdn.com/content/v1/52a6b376e4b0bf6beb147ec3/1393858785795-CUQBU30YHFG7S5V3N5R7/mika-tritone+copy.jpg

   Lainaa

  39. Kuuro leijona 2.6.2022 19:57
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Uhkaava kettu: Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti [...]
   Kerro toki mitkä.tutkijat missä ovat tähän päätyneet. Olen itse pyrkinyt noihin uniasioihin perehtymään enkä ole tuollaiseen tutkimukseen vielä törmännyt.

   Lainaa

  40. Itseasiassa 2.6.2022 22:43
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Kyöpeli: ...Mikä onkin yksi, vaikkakaan ei ainut syy olla vaihtamatta nimeä naimisiin mennessään. Jännä, miten suosittu tuo patriarkaalis-romanttinen muinaisjäänne on edelleen.
   Eikä kyseessä edes ole mikään muinaisjäänne, naisen oli pakko ottaa miehen sukunimi jostain 1930-luvulta ja poistui laista vasta 1985! Mutta sitä ennen vain rikkaiden piti ottaa miehen nimi, koska se oli tapa osoittaa naisen omistajuus.

   Lainaa

  41. Tulos: +9 (9 ääntä)
   Piparjuuri: Näin kerran unta, jossa flirttailin Nuuskamuikkusen kanssa. Harmi että kyseistä unimiestä ei tosielämästä löydä...
   Sims 4 onkin omalaatuinen peli sinänsä, että siinä voi tehdä tosiaan mieleisensä henilöt kasvoja ja vartaloa myöten.
   olen itsekin nähnyt pelihahmoista - vaikka olivat välillä dinosauruksia - unta. Oli kasvomuisti mites surkea tahansa, uniin aina tulee henkilöt ja asiat joita et edes muistaisi. oli ne oikeita paikkoja ja henkilöitä tai ei

   Lainaa

  42. Tulos: +7 (9 ääntä)
   moka-addikti: Suurena Sims2-fanina Hannan juttu herätti suurta hilpeyttä. Voi Hanna! Itsekin ihastuin unessa, mutta niin, että se oli selkouni eli tiesin olevani unessa. Siitä huolimatta annoin tälle ihastukselleni puhelinnumeroni, ja ihan vielä oikean numeron. No ei silti soitellut... :D
   Voi miten sympaattinen kommentti. 🥰

   Lainaa

  43. Tulos: +27 (27 ääntä)
   Apua, tunnen Mika Immosen ja hän sopii vielä tähän kuvaukseen. Hiuksia myöten. :D

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Toj Karin: Kysyn kun en tiedä. Mistä lähtien testamentilla on voinut rajata lainmukaisesti testamentatun omaisuuden/varallisuuden käyttöä? Tai sama toisinpäin; mistä lähtien elävän  ihmisen kanssa tehty sopimus on lainvoimainen vielä toisen osapuolen kuollessa? Kuulostaa niin takapajuiselta.
   Tarkkaa päivää en tiedä, mutta ainakin satojen vuosien ajan. Jos veikata pitäisi, niin arvaisin, että suurin piirtein kirjoitustaidon keksimisestä saakka.

   Lainaa

  45. Kohtuuton pomelo 3.6.2022 10:54
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Tiedän yhden Mika Immosen, kuvaus sopii hyvin, mutta Mika on jo ehtinyt yli 50:n vuoden ikään. Ehkä Anna unelmoi epähuomiossa 90-luvusta?

   Lainaa

  46. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tuon siitä saa kun jättää asiat hoitamatta ja velat maksamatta. Omakohtaista kokemusta ja olin kuulemma pelottava kun asiallisesti muistutin viestillä parin kuukauden välein hänen minun nimiin tehdyistä laskuista. Uhkasi ottaa jopa poliisiin yhteyttä. Sanoin että antaa mennä onhan nämä viestit [...]
   Minulla oli sama. Uhkasi poliisilla ja lopulta ”hoitavansa minut hiljaiseksi vanhempieni puolelta” jolloin menin poliisille. Jostain syystä minun ”hei, olet edelleen velkaa ne 260€, palautatko rahat sekä *läjä tavaraa* vaikka takapihalle, niin asia on sillä selvä” - viestit ei olleet poliisien mielestä uhkailua. Ei edes nuo ”jos et lopeta uhkailuja, olen yhteydessä poliisiin” viestit minun puolelta eivät täyttäneet uhkauksen vaatimuksia. Vaikka exä niin väittikin.

   Lainaa

  47. Suomalainen 7.6.2022 14:59
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Mika Immonen löytyy heti Googlaamalla.

   Lainaa

  48. Kirpeä ahven 7.6.2022 20:51
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Uhkaava kettu: Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti [...]
   Alitajunta ei ehkä itse pysty, mutta ihmisen mieli kyllä pystyy. Minä voin kehitellä mielessäni hyvin selkeät, tunnistettavat kasvonpiirteet, joita ei oikeasti ole olemassa. Ja ne voin nähdä unessa. Samoin tuo kuolemanjälkeinen skenaario. Kyllä ihminen pystyy hyvinkin kuvittelemaan kuoleman jälkeisiä "skenaarioita", ja näkemään niistä unta. Muutenhan tuo väite tarkoittaisi kirjaimellisesti että ihmisellä ei ole mielikuvitusta, vaan hän pystyy vain yhdistelemään todeksi tietämiään asioita.

   Lainaa

  49. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mika Immonen löytyi btw! Oli tosin eri nimi, mutta muuten täysin identtinen ja ap kävi jutulla :D

   Lainaa

  50. Luvaton satuhahmo 22.6.2022 13:15
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hämmentävää, että jotkut tekee tilin pornhubiin.

   Lainaa

  51. Juonitteleva luovuttaja 23.6.2022 20:33
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Lotta, maksa velkasi niin yhteydenotot varmasti loppuu siihen.

   Lainaa

  52. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Uhkaava kettu: Tietäneekö sitä kukaan ihan 100% varmaksi, mutta tuo on tosiaan se mitä tutkijat ainakin nykytiedon valossa pitävät todennäköisenä. Siis jos siellä unessa on joku sinulle tuntematon naama niin se voi olla joku jonka olet vaikkapa nähnyt jossain väkijoukossa tai televisiossa, joku jota et tietoisesti [...]
   Näin kerran unta että istuin kavereiden kanssa muurilla ja sanoin niille että "Who the f*** is Kenneth Branagh??" Ja sellanen punertavahiuksinen mieshenkilö käveli just siitä ohi ja tuli närkästyneenä siihen että " Me! I'm Kenneth Branagh! " 
   Tarkistin aamulla netistä ja sehän se oli, tietoisesti mulla ei ollut hajuakaan miltä se näyttää x)

   Lainaa

  53. Häjy satuhahmo 31.7.2022 1:41
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Tolla Lotalla on muutenkin jotain suhdedraamaa monta kertaa vuodessa. Ei liene mikään helppo ihminen hänkään.

   Lainaa

  54. Silityskuiva pulu 15.11.2022 20:50
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kyöpeli: ...Mikä onkin yksi, vaikkakaan ei ainut syy olla vaihtamatta nimeä naimisiin mennessään. Jännä, miten suosittu tuo patriarkaalis-romanttinen muinaisjäänne on edelleen.
   Mä halusin yhteisen sukunimen, jotta kaikilla olisi tulevassa perheessä (tulevien lasten kanssa) sama sukunimi. Miehelle ei kelvannut mun sukunimi (koska kuulosti omasta mielestään kuusikymppiseltä maajussilta), joten piti sitten ottaa hänen nimensä. Aika vähän patriarkiaa, hiukan ehkä romantiikkaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alennus, avioero, ex, kanta-asiakas, peli, sims, uni, yksityisviesti, yv