Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 386

Varastosta löytyy epämääräistä jauhetta. Mitä teet?
Suurenna näkymä
Kuvakooste, osa 386

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kahen kilon kalori 28.6.2022 0:08
   Tulos: +396 (406 ääntä)
   Pieleen mennyt varmaan se, että kiuas ei ole ollut millään kiinni missään.

   Lainaa

  2. Tulos: +383 (389 ääntä)
   Tottakai. Jos löytäisin jotain, josta en tiedä mitä se on, ja tiedän vain sen, että se voi olla 0-150 vuotta vanhaa tavaraa, niin ensimmäinen idea on, että askartelenpa tästä jotain kivaa. What can go wrong?

   Lainaa

  3. Tulos: +413 (427 ääntä)
   Kuin kiuas on alunperinkään saatu "asennettua", kun on ollut väärinpäin?

   Lainaa

  4. Tulos: -31 (75 ääntä)
   No, mitä se oli? Tuskinpa kenenkään tuhkat sentään. Ehkä joku on ollut edistyksellinen ja kerännyt koirankakat vuonna 1872 ja unohtunut pusseineen päivineen aittaan. Tahdon, ei, minä VAADIN tietää mitä kummaa tuo on millä farkkunsa meinaa värjää. Hämää isosti nimittäin kun ei tiedä.

   Lainaa

  5. Kykenemätön peura 28.6.2022 1:14
   Tulos: +269 (273 ääntä)
   Pitäisikö Merjan vielä maistaa tuota ainetta. Ehkäpä sitä voi käyttää leivonnassa. Saisi vaikka kivat halloween-kakut.

   Lainaa

  6. Mönjätön perhonen 28.6.2022 2:02
   Tulos: +146 (150 ääntä)
   Kumma Kuu: Kuin kiuas on alunperinkään saatu "asennettua", kun on ollut väärinpäin?
   molemmin päin asennettava toi. ite just samanlaisen parikuukautta sit asensin. on vaa aika heppomen se kiinnitys alusta, et jos ei tarkkana ole ni lopputulos on juurikin tämä. itellä pysynyt toistaiseksi.

   Lainaa

  7. jukkapalmu 28.6.2022 4:34
   Tulos: +69 (85 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Pieleen mennyt varmaan se, että kiuas ei ole ollut millään kiinni missään.
   Mä ihmettelen miten se on noin päin tossa lattialla jos on ollu oikein päin seinässä.

   Lainaa

  8. Kastunut hai 28.6.2022 6:52
   Tulos: +67 (73 ääntä)
   Tee se itse-asentaja on vain laittanut kiukaan pystyyn ilman mitään kannakkeita ja siinä se. Siinä meni aika paljon pieleen.

   Lainaa

  9. Ihan oikea ankka 28.6.2022 8:07
   Tulos: -54 (102 ääntä)
   Kylläpä nuo miehet panikoi helposti... Ryhmän naiset vaikuttaa paljon kekseliäämmiltä. Tiesittekö muuten, että ensimmäinen ihminen, joka laski Niagaran putoukset tynnyrissä, oli keski-ikäinen nainen? Vuosi oli 1901 ja hänen nimensä oli Annie Edson Taylor. Taylorista ei ole kirjoitettu missään, eikä myöskään tehty leffoja.

   Lainaa

  10. Tulos: +95 (101 ääntä)
   En ehkä kyllä käyttäisi maalissa tuntematonta ainetta... Itsetehdyissä maaleissakin kuitenkin pitää olla tarkkana että siitä maalista tulee edes hyvä ja pysyy seinässä, sekoitussuhteetkin pitää olla tiedossa. Tuo voi edelleen kyllä olla ruutia, vähänkin sattunut olemaan kosteutta niin eihän se nyt syty enää. Ei ehkä mikään pahvilaatikko ole parhain säilytysratkaisu ruudille tai edes mummon tuhkille/mitä lie haluaakaan olla tuo jauhe.

   Lainaa

  11. Pilkuntarkka kesyaasi 28.6.2022 10:32
   Tulos: +40 (78 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Kylläpä nuo miehet panikoi helposti... Ryhmän naiset vaikuttaa paljon kekseliäämmiltä. Tiesittekö muuten, että ensimmäinen ihminen, joka laski Niagaran putoukset tynnyrissä, oli keski-ikäinen nainen? Vuosi oli 1901 ja hänen nimensä oli Annie Edson Taylor. Taylorista ei ole kirjoitettu missään, eikä myöskään tehty leffoja.
   Onneks sä nyt kerrot meille tästä hurjapäästä, josta ei ole kirjoitettu, eikä tehty leffoja. Miten sä olet hänestä tietoinen, oletko lukenut jostain, vai telkkarissa nähnyt?

   Lainaa

  12. Tulos: +72 (78 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Kylläpä nuo miehet panikoi helposti... Ryhmän naiset vaikuttaa paljon kekseliäämmiltä. Tiesittekö muuten, että ensimmäinen ihminen, joka laski Niagaran putoukset tynnyrissä, oli keski-ikäinen nainen? Vuosi oli 1901 ja hänen nimensä oli Annie Edson Taylor. Taylorista ei ole kirjoitettu missään, eikä myöskään tehty leffoja.
   Tiedä mistä olet ko ihmisestä tietoa hakenut, mutta google ainakin tunnistin tapauksen ja kertoi, että hän on ensimmäinen ihminen, joka selvisi hengissä moisesta uroteosta. Ei mikään turha täti, oli 63 vuotias kun päätti rykästä tynnyriin ja tulla astetta isompaa vesiliukumäkeä alas.

   Lainaa

  13. Heitettävä metsämarja 28.6.2022 11:05
   Tulos: 0 (54 ääntä)
   Leeppo: Tiedä mistä olet ko ihmisestä tietoa hakenut, mutta google ainakin tunnistin tapauksen ja kertoi, että hän on ensimmäinen ihminen, joka selvisi hengissä moisesta uroteosta. Ei mikään turha täti, oli 63 vuotias kun päätti rykästä tynnyriin ja tulla astetta isompaa vesiliukumäkeä alas.
   Mutta kun hänestähän ei ole kirjoitettu missään, niin oliko googlessa vaan kuvakooste naisen uroteosta vaiii...?

   Lainaa

  14. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Mönjätön perhonen: molemmin päin asennettava toi. ite just samanlaisen parikuukautta sit asensin. on vaa aika heppomen se kiinnitys alusta, et jos ei tarkkana ole ni lopputulos on juurikin tämä. itellä pysynyt toistaiseksi.
   Onko se alusta pelkkä  pellin pala, miltä tuo kuvan hässäkkä näyttää, vai onko siinä jotain asiallista tukea, mitä kuvassa ei näy?

   Lainaa

  15. Tumma riesa 28.6.2022 12:48
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Mönjätön perhonen: molemmin päin asennettava toi. ite just samanlaisen parikuukautta sit asensin. on vaa aika heppomen se kiinnitys alusta, et jos ei tarkkana ole ni lopputulos on juurikin tämä. itellä pysynyt toistaiseksi.
   Asensin myös samanlaisen tovi sitten. Tuossa näkyy irroneen tuon seinään asennettavan pellin yläreuna kiinnityksestään. Sehän tuli vain parilla ruuvilla, ja näin jälkiasentaessa kiuasta ne harvoin osuu koolauksiin. Arvelin ettei nuo kaksi ruuvia riitä ja patentoin siihen pari lisää kekseliäällä patentilla, toivon mukaan oma kiuas pysyy seinällä.

   Lainaa

  16. Harmaa kivi 28.6.2022 13:19
   Tulos: +11 (57 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Kylläpä nuo miehet panikoi helposti... Ryhmän naiset vaikuttaa paljon kekseliäämmiltä. Tiesittekö muuten, että ensimmäinen ihminen, joka laski Niagaran putoukset tynnyrissä, oli keski-ikäinen nainen? Vuosi oli 1901 ja hänen nimensä oli Annie Edson Taylor. Taylorista ei ole kirjoitettu missään, eikä myöskään tehty leffoja.
     Vaikka olen kiinnostunut ja innostunut naisten saavutuksista noin yleensä, iloinen huolettomuus omaa hengen ja terveyden suhteen ei ehkä ole jotain, mitä vähemmän kauniilta sukupuolelta kannattaisi omaksua. Vähän kuin viime vuosituhannen feministimammat jotka alkoivat polttaa tupakkaa koska kerran voivat: kaikkea mitä voi tehdä ei ehkä tarvitse. Naisilla on korkeampi eliniänodote, autetaan miehiä nostamaan omaansa, eikä korjata tasa-arvoiseksi toiseen suuntaan :)

   Lainaa

  17. Hidas ihminen 28.6.2022 13:51
   Tulos: +25 (33 ääntä)
   Kumma Kuu: Kuin kiuas on alunperinkään saatu "asennettua", kun on ollut väärinpäin?
   Kiuas ei ole väärinpäin. Kyseisen mallin voi asentaa molemmin puolin jotta säätimet voidaan asentaa joko oikealla tai vasemmalle kyljelle. Kiukaan asentaja on unohtanut kaksi ruuvia kiukaan yläreunasta ja kuvasta puuttuu myös yksi suojapelti.

   Lainaa

  18. Hidas ihminen 28.6.2022 13:57
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Harvian the wall kiuas. Seinäkiinike on asennettu väärin.

   Lainaa

  19. Suvereeni paprika 28.6.2022 14:00
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Tumma riesa: Asensin myös samanlaisen tovi sitten. Tuossa näkyy irroneen tuon seinään asennettavan pellin yläreuna kiinnityksestään. Sehän tuli vain parilla ruuvilla, ja näin jälkiasentaessa kiuasta ne harvoin osuu koolauksiin. Arvelin ettei nuo kaksi ruuvia riitä ja patentoin siihen pari lisää kekseliäällä patentilla, toivon mukaan oma kiuas pysyy seinällä.
   Patentoit patenttisi ihan itse?

   Lainaa

  20. Ihan oikea ankka 28.6.2022 14:09
   Tulos: +66 (78 ääntä)
   Heitettävä metsämarja: Mutta kun hänestähän ei ole kirjoitettu missään, niin oliko googlessa vaan kuvakooste naisen uroteosta vaiii...?
   Niinpä niin juu. Kaikki leffat, legendat ja sarjakuvat kertovat urheista miehistä, jotka retostelevat villissä lännessä, pärjäävät uskomattoman hyvin rodeossa tai rallissa, tai tekevät muita uhkarohkeita tempauksia, mm. laskevat putouksia alas.
   Luin viime vuonna sattumalta tästä Annie Taylorista, taisi olla face-ryhmä: Historian jännät naiset?
   Minun nähdäkseni naiset on vaiettu miltei kuoliaaksi historiankirjoituksessa (ellei heitä ole seksualisoitu tai kuvattu miehen apulaisiksi. Esim. Kleopatran sotataidot on mitätöity ja nimeään kantavassa elokuvassa hän pärjää hallitsijana vain manipuloimalla miehiä. Frankensteinin luonut Mary Shelley sai 1800-luvulla vihaa osakseen;
    epäiltiin että hahmon loi oikeasti hänen miespuolinen serkkunsa. Kemisti Marie Curie sai pitkin hampain Nobelin vain miehensä apulaisena. Kotoisassa Suomessa Runeberg hylkäsi aikanaan järjestelmällisesti naisten kirjoittamat kirjat. jne.)

   Lainaa

  21. Pilkuntarkka kesyaasi 28.6.2022 16:56
   Tulos: -25 (41 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Niinpä niin juu. Kaikki leffat, legendat ja sarjakuvat kertovat urheista miehistä, jotka retostelevat villissä lännessä, pärjäävät uskomattoman hyvin rodeossa tai rallissa, tai tekevät muita uhkarohkeita tempauksia, mm. laskevat putouksia alas.Luin viime vuonna sattumalta tästä Annie Taylorista, [...]
   Noniin, jos ja kun ongelma on, ettei heistä kerrota tarpeeksi, ratkeaa se kertomalla heistä enemmän (kuten juuri teet). Ei valittaminen tässä tapauksessa auta mitään, vaan pitää ryhtyä tekoihin (kuten toki myöskin teet). Ja lisään tähän, että kannatan ehdottomasti sitä, että naiset saavat uskomattoman hienot tarinansa myös kuuluviin. Sitä myös enenevissä määrin tapahtuu, kun tutkimukset paljastavat juurikin soturinaisia, heimopäälliköitä, keksijöitä, seikkalijoita yms. Kenenkään ei tarvitse tehdä sitä siksi, että se on tasa-arvoista, tarinat ja kertomukset itsessään antavat syyn niistä kiinnostua. Eli valittaminen on vain valittamista, eikä se muuta mitään. Teoilla saadaan muutosta aikaan. Kannatan ehdottomasti tekoja. 
   Ei kukaan jaksa aina mennä sen kautta, mikä on mennyt väärin. Jos vaan alkaa tehdä asioita oikein ja olla tarvittaessa suunnannäyttäjä, se alkaa vaikuttaa myös ympäristöön. En tiedä oletko nainen, mutta jos olet, ehkä sinä voisit olla sellainen suunnanmuuttaja ja tuleville sukupolville nainen, jonka uroteoista joskus luetaan ja tehdään elokuvia.

   Lainaa

  22. Ylväs gorilla 28.6.2022 17:18
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Irkku: En ehkä kyllä käyttäisi maalissa tuntematonta ainetta... Itsetehdyissä maaleissakin kuitenkin pitää olla tarkkana että siitä maalista tulee edes hyvä ja pysyy seinässä, sekoitussuhteetkin pitää olla tiedossa. Tuo voi edelleen kyllä olla ruutia, vähänkin sattunut olemaan kosteutta niin eihän se nyt [...]
   Veikkaisin n. ~50-luvulta olevaa rotanmyrkkyä. Olivat silloin vielä harmaita.

   Lainaa

  23. Mönjätön perhonen 28.6.2022 17:23
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Toj Karin: Onko se alusta pelkkä  pellin pala, miltä tuo kuvan hässäkkä näyttää, vai onko siinä jotain asiallista tukea, mitä kuvassa ei näy?
   pellistä väännetty semmone erkoinen kulma. hahlot ylä ja alareunassa. jos ei käytä tarkkuutta et on varmasti kohillaan, ni heippa.

   Lainaa

  24. Kirpeä Ahven 28.6.2022 22:16
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Harmaa kivi:   Vaikka olen kiinnostunut ja innostunut naisten saavutuksista noin yleensä, iloinen huolettomuus omaa hengen ja terveyden suhteen ei ehkä ole jotain, mitä vähemmän kauniilta sukupuolelta kannattaisi omaksua. Vähän kuin viime vuosituhannen feministimammat jotka alkoivat polttaa tupakkaa koska kerran [...]
   Elkääkä auttako... Ollaan onnellisempia kun annatte touhuta niin kuin halutaan :) Kerran täällä vaan eletään kuitenkin.

   Lainaa

  25. Kirpeä Ahven 28.6.2022 22:31
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Niinpä niin juu. Kaikki leffat, legendat ja sarjakuvat kertovat urheista miehistä, jotka retostelevat villissä lännessä, pärjäävät uskomattoman hyvin rodeossa tai rallissa, tai tekevät muita uhkarohkeita tempauksia, mm. laskevat putouksia alas.Luin viime vuonna sattumalta tästä Annie Taylorista, [...]
   Pakko sen verran kommentoida, että kleopatra ei kylläkään mikään sotataituri ollut, vaan nimenomaan loistava poliitikko ja diplomaatti.

   Lainaa

  26. Poropietari Ahma 28.6.2022 23:06
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Pakko sen verran kommentoida, että kleopatra ei kylläkään mikään sotataituri ollut, vaan nimenomaan loistava poliitikko ja diplomaatti.
   Riippuu varmaan kestä kleopatrasta puhutaan 😉

   Lainaa

  27. Salamannopea neuvonantaja 29.6.2022 2:06
   Tulos: +37 (49 ääntä)
   Harmaa kivi:   Vaikka olen kiinnostunut ja innostunut naisten saavutuksista noin yleensä, iloinen huolettomuus omaa hengen ja terveyden suhteen ei ehkä ole jotain, mitä vähemmän kauniilta sukupuolelta kannattaisi omaksua. Vähän kuin viime vuosituhannen feministimammat jotka alkoivat polttaa tupakkaa koska kerran [...]
   Itse asiassa miesten elinajanodote nousee koko ajan, mutta naisten junnaa vuodesta toiseen paikoillaan. Sen sijaan, että keskitytään vain miesten eliniän pidentämiseen, voitaisiin myös samalla tehdä töitä naisten eliniän pidetämisen eteen. Yksi niistä voisi olla lääketiede.
   Esimerkiksi sydänkohtaus oireilee miehillä ja naisilla erilailla, mutta silti molempien sukupuolien sydänkohtaus määritellään miesten oireiden mukaan, jolloin sydänkohtauksista kärsivät naiset eivät saa tarvitsemansa apua.
   (Ja siis en nyt sano, että maailmassa on vain naisia ja miehiä. Itse en määrittele kuuluvani kumpaakaan sukupuoleen, mutta silti on myönnettävä biologisen sukupuolen merkitsevän etenkin terveyteen liittyvissä asioissa. Naisten ja miesten kehot eroavat valtavasti toisistaan ja on typerää olettaa, ne oireilevat samoihin asioihin samalla tavalla jne.)

   Lainaa

  28. Raitis käärme 29.6.2022 2:14
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Pakko sen verran kommentoida, että kleopatra ei kylläkään mikään sotataituri ollut, vaan nimenomaan loistava poliitikko ja diplomaatti.
   No sodat ovat yksinkertaisuudessaan silkkaa politiikkaa. Ja Cleopatra oli älykäs sota strategioiden laatia.
   ...Eikä kukaan heikkoa johtajaa sotaan seuraisi.

   Lainaa

  29. Jormakainen 29.6.2022 6:04
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Joku unohtanu vuosikymmeniä sitten eväät pussukkaan ja nyt joku löytää ne haluaa sävyttää maalinsa sillä 😂

   Lainaa

  30. Punasteleva taistelija 29.6.2022 10:17
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Salamannopea neuvonantaja: Itse asiassa miesten elinajanodote nousee koko ajan, mutta naisten junnaa vuodesta toiseen paikoillaan. Sen sijaan, että keskitytään vain miesten eliniän pidentämiseen, voitaisiin myös samalla tehdä töitä naisten eliniän pidetämisen eteen. Yksi niistä voisi olla lääketiede. Esimerkiksi sydänkohtaus [...]
   Reaalimaailmasta morjens! "Vielä 1900-luvun puolivälissä suomalaiset olivat yksi Euroopan sairaimmista kansoista. Sen jälkeen väestön terveys on jatkuvasti parantunut. Kun suomalainen mies eli 1940-luvun alussa keskimäärin noin 55 vuotta, on miesten elinajan odote tänään yli 79 vuotta. Naisten elinajanodote on pidentynyt lähes yhtä paljon, 61 vuodesta lähes 85 vuoteen."

   Lainaa

  31. Uhkaava hanhi 29.6.2022 10:26
   Tulos: -10 (22 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Niinpä niin juu. Kaikki leffat, legendat ja sarjakuvat kertovat urheista miehistä, jotka retostelevat villissä lännessä, pärjäävät uskomattoman hyvin rodeossa tai rallissa, tai tekevät muita uhkarohkeita tempauksia, mm. laskevat putouksia alas.Luin viime vuonna sattumalta tästä Annie Taylorista, [...]
   Niin. Aiemmin naisen asema oli erilaisempi kuin nykyään. Sen ei pitäisi enää olla kovinkaan suuri uutinen.

   Lainaa

  32. Esa Lindqvist 29.6.2022 14:24
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Kiuas on molemminpäin asennettava, molemmilla puolilla lukee Harvia. Luultavasti asentaja laittanut vääränkokoisilla ruuveilla kiukaan seinätelineeseen, kuten meilläkin. Luin käyttöohjeista, niin kuuluu käyttää pakkauksen mukana tulleita ruuveja, tai ainakin tarkistaa niistä ruuvikoko.

   Lainaa

  33. Tipaton kivi 29.6.2022 14:46
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Sähkösauna ja juhannus..pieleen meni.

   Lainaa

  34. Tulos: +11 (15 ääntä)
   Karoliina: Tottakai. Jos löytäisin jotain, josta en tiedä mitä se on, ja tiedän vain sen, että se voi olla 0-150 vuotta vanhaa tavaraa, niin ensimmäinen idea on, että askartelenpa tästä jotain kivaa. What can go wrong?
   Ainoa tyhmempi idea olis maistaa sitä.

   Lainaa

  35. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Irkku: En ehkä kyllä käyttäisi maalissa tuntematonta ainetta... Itsetehdyissä maaleissakin kuitenkin pitää olla tarkkana että siitä maalista tulee edes hyvä ja pysyy seinässä, sekoitussuhteetkin pitää olla tiedossa. Tuo voi edelleen kyllä olla ruutia, vähänkin sattunut olemaan kosteutta niin eihän se nyt [...]
   Mä ajattelin että olis jotain tuhkaa, kerätty aikanaan talteen esim kasvien lannoitusta varten? 🤷🏼‍♀️ Mutta jos onkin ruutia tai jotain muuta niin en kyllä lähtis leikkimään tuntemattomalla aineella.

   Lainaa

  36. Tulos: +11 (17 ääntä)
   Mönjätön perhonen: molemmin päin asennettava toi. ite just samanlaisen parikuukautta sit asensin. on vaa aika heppomen se kiinnitys alusta, et jos ei tarkkana ole ni lopputulos on juurikin tämä. itellä pysynyt toistaiseksi.
   Outoa etteivät myy kunnollisten kiinnikkeiden kanssa! Kuitenkin tosi pahaakin jälkeä voi tulla kun tollanen rysähtää alas, onneksi mokan tapauksessa vissiin säästyttiin vammoilta/tulipalolta.

   Lainaa

  37. Pehmeä jänis 29.6.2022 18:02
   Tulos: -9 (11 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Kylläpä nuo miehet panikoi helposti... Ryhmän naiset vaikuttaa paljon kekseliäämmiltä. Tiesittekö muuten, että ensimmäinen ihminen, joka laski Niagaran putoukset tynnyrissä, oli keski-ikäinen nainen? Vuosi oli 1901 ja hänen nimensä oli Annie Edson Taylor. Taylorista ei ole kirjoitettu missään, eikä myöskään tehty leffoja.
   Ja se syy jonka takia hän päätyi tynnyriin niin jääköön nyt sanomatta, ettei sensuuri iske

   Lainaa

  38. Ihan oikea ankka 29.6.2022 21:53
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ja se syy jonka takia hän päätyi tynnyriin niin jääköön nyt sanomatta, ettei sensuuri iske
   ...jos se olisi ollut sinunlaisestasi 
   Pehmeä jänis: Ja se syy jonka takia hän päätyi tynnyriin niin jääköön nyt sanomatta, ettei sensuuri iske
   ...jos se olisi ollut sinunlaisestasi pelkuri-rusakosta kiinni, kukaan ei olisi koskaan laskenut yhtään koskea. 😛

   Lainaa

  39. Kirpeä Ahven 29.6.2022 22:35
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Poropietari Ahma: Riippuu varmaan kestä kleopatrasta puhutaan 😉
   No juu. Onkohan joku heistä ollut sitten kovinkin merkittävä sotapäällikkö? Taisivat keskittyä enemmän tappamaan ja naimaan toisiaan koko dynastia. Ehkä syystäkin historiaan jäi vain ensimmäinen ja viimeinen.

   Lainaa

  40. Kirpeä Ahven 29.6.2022 22:39
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Raitis käärme: No sodat ovat yksinkertaisuudessaan silkkaa politiikkaa. Ja Cleopatra oli älykäs sota strategioiden laatia. ...Eikä kukaan heikkoa johtajaa sotaan seuraisi.
   Hänellä oli apunaan kaksi aikakauden parasta sotapäällikköä joukkoineen, joilla takanaan pitkä ja menestynyt ura Rooman sodissa. Ensin Ceasar ja sitten Marcus Antonius. Tuskin hänen on juuri itse tarvinnut strategioitaan laatia ;)

   Lainaa

  41. Tulos: +18 (22 ääntä)
   Kykenemätön peura: Pitäisikö Merjan vielä maistaa tuota ainetta. Ehkäpä sitä voi käyttää leivonnassa. Saisi vaikka kivat halloween-kakut.
   Mummin jäämistöstä löytyi "sabadilla-etikkaa". Äiti ajatteli ääneen, voisiko sitä käyttää johonkin ruokaan. Sitten selvisi, että sabadilla-etikkaa on käytetty täitten häätämiseen päästä. Itse tuote on myrkyllistä.

   Lainaa

  42. Kykenemätön peura 30.6.2022 8:09
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Historian unohtamista naisista kiinnostuneille vinkkinä, että What'sHerName on hyvä podcast, jossa näitä tarinoita kerrotaan.

   Lainaa

  43. rottanpää 1.7.2022 4:03
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Leeppo: Tiedä mistä olet ko ihmisestä tietoa hakenut, mutta google ainakin tunnistin tapauksen ja kertoi, että hän on ensimmäinen ihminen, joka selvisi hengissä moisesta uroteosta. Ei mikään turha täti, oli 63 vuotias kun päätti rykästä tynnyriin ja tulla astetta isompaa vesiliukumäkeä alas.
   No jaa, mun korvaani toi putouksen laskeminen tynnyrissä kuulostaa kyllä ehkä vähän turhalta. :D

   Lainaa

  44. Väljä jyrsijä 1.7.2022 10:41
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kykenemätön peura: Pitäisikö Merjan vielä maistaa tuota ainetta. Ehkäpä sitä voi käyttää leivonnassa. Saisi vaikka kivat halloween-kakut.
   Halloween tunnelmaa lisää kun kakkua maistaneet alkaa kupsahdella.

   Lainaa

  45. Multainen varhaisperuna 2.7.2022 9:35
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kiukaan kohdalla helppo sanoa mikä on syy, 8€/h balttialainen työukko asenteella "tallink lähtee klo 14 pakko keritä ehtiä siihen vuoroon".

   Lainaa

  46. Muikea hylje 3.7.2022 11:22
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kahen kilon kalori: Pieleen mennyt varmaan se, että kiuas ei ole ollut millään kiinni missään.
   Näkeehän tuosta nyt naapurin Erkkikin että kyseessä on "jekutetaanpas porukkaa" -tyylinen kuva - kiuas sen takia noin päin ettei näkyviin jäävä osa naarmuuntuisi.

   Lainaa

  47. Tulos: +1 (5 ääntä)
   Salamannopea neuvonantaja: Itse asiassa miesten elinajanodote nousee koko ajan, mutta naisten junnaa vuodesta toiseen paikoillaan. Sen sijaan, että keskitytään vain miesten eliniän pidentämiseen, voitaisiin myös samalla tehdä töitä naisten eliniän pidetämisen eteen. Yksi niistä voisi olla lääketiede. Esimerkiksi sydänkohtaus [...]
   Eu:n tilastojen mukaan sekä naisten että miesten elinajanodote on noussut koko 2000-luvun poislukien koronavuosi 2020 (2021 tilastoa ei vielä ole mukana. Naisten elinajanodote nousi 81 vuodesta 84 vuoteen välillä 2001-2019 ja miesten 74 vuodesta 78 vuoteen. 2020 miesten eliniänodote laski 1 vuodella ja naisten 8 kuukaudella. Ero naisten ja miesten välillä oli vuonna 2020 5.5 vuotta eli 1 vuosi vähemmän kuin 2001. Väite, että miesten elinajanodote on noussut ja naisten pysynyt samana on yksiselitteisesti väärin, ja miesten elinajanodote on edelleen 4 vuotta alhaisempi kuin naisten 20 vuotta sitten
   Ja tuo väite, että naiset oireilisivat eri tavalla sydänkohtauksesta on myös harhaanjohtava. Valtaosa sydäninfarktin saaneista naisista ja miehistä kokee "tyypillisiä" sydäninfarktin oireita, joista tärkein on vasempaan yläraajaan tai alaleukaan säteilevä puristava rintakipu. Naispotilaista suurempi osa kuin miehistä kokee pelkästään ns epätyypillisiä oireita ilman tyypillisiä oireita (luokkaa 25% naisista vs 15% miehistä), mutta ei ole mitään "naisten oireita" ja "miesten oireita"
   Naispuolisilla sydäninfarktipotilailla on kyllä heikompi ennuste. Tätä pyritään usein selittämään sillä että lääkärit eivät tunnista naispotilaan infarktia, missä voi osittain olla perääkin. Vaikutusta on kuitenkin myös sillä että nainen, joka saa infarktin on keskimäärin vanhempi (keskimääräinen ensimmäisen infarktin saanut mies on 65v ja nainen 70v), ja hänellä on enemmän riskitekijöitä (diabetes, tupakointi) kuin mies joka saa infarktin. Terve ja terveellisesti elävä nainen saa infarktin vähemmän todennäköisesti kuin terve ja terveellisesti elävä mies joten suuremmalla osalla naisista jotka saavat infarktin on riskitekijöitä, ja nämä riskitekijät myös heikentävät ennustetta
   Naisten sydänsairauksien diagnostiikassa on parantamisen varaa mutta tilanne ei ole läheskään niin huono kuin jotkut väittävät

   Lainaa

  48. Tulos: 0 (2 ääntä)
   rottanpää: No jaa, mun korvaani toi putouksen laskeminen tynnyrissä kuulostaa kyllä ehkä vähän turhalta. :D
   Samaa mieltä olen. Historiassa on paljon naisia jotka eivät saa tekojensa arvoista arvostusta, en ymmärrä miksi piti ottaa esimerkiksi nainen joka tuli tunnetuksi turhan ja vaarallisen tempun tekemisestä

   Lainaa

  49. Kaikkitietävä neuvonantaja 5.7.2022 16:16
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ihan oikea ankka: Niinpä niin juu. Kaikki leffat, legendat ja sarjakuvat kertovat urheista miehistä, jotka retostelevat villissä lännessä, pärjäävät uskomattoman hyvin rodeossa tai rallissa, tai tekevät muita uhkarohkeita tempauksia, mm. laskevat putouksia alas.Luin viime vuonna sattumalta tästä Annie Taylorista, [...]
   Historian jännät naiset löytyy myös kirjana. Suosittelen!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aitta, harvia, hengenvaara, jauhe, juhannus, kiuas, kokoontumispaikka, kuva, kyltti, maali, myrkky, ruuti