Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 106

Suomalainen ei peräänny koskaan.
Suurenna näkymä
Kohtaamisia kaupoilla, osa 106

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kiva muovipussi 14.6.2022 0:15
   Tulos: +411 (461 ääntä)
   Viimeinen oli surullinen. Ei ihme että hauva suree. Kumma että äiti halusi vain 100g makkaraa, vaikka rahaa oli kiloon. Puhumattakaan, että lapset varmaan kokemuksesta pelkäsivät selkäsaunaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +157 (169 ääntä)
   Iso peukku Janille 👍 :D

   Lainaa

  3. Tulos: +329 (335 ääntä)
   Onneksi on jo oppinut tähän ikään mennessä että ei se ole niin kauheaa myöntää olevansa väärässä tai ettei jotain tiedä. Pääsee helpommalla.

   Lainaa

  4. Tulos: +151 (161 ääntä)
   Haluaisin tykätä Janin kommentista.

   Lainaa

  5. Välilaskuton salaatti 14.6.2022 0:42
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Karoliina: Haluaisin tykätä Janin kommentista.
   Samoin!

   Lainaa

  6. Muhkufantti 14.6.2022 0:49
   Tulos: +127 (155 ääntä)
   Jotenkin ihana ketju toi viimeinen. Virheitähän ei myönnetä, saakeli sentään. :D

   Lainaa

  7. Maanalainen ylioppilas 14.6.2022 2:00
   Tulos: -35 (57 ääntä)
   Olisi mikä tyytyväinen, että saa edes jonkilaisen vastauksen. Sekään kun ei ole nykyään itsestään selvää.

   Lainaa

  8. Tulos: -203 (279 ääntä)
   Muhkufantti: Jotenkin ihana ketju toi viimeinen. Virheitähän ei myönnetä, saakeli sentään. :D
   On tosi ihana. Vaikka virheitä sattuu, ja se on noloa toki, niin lopputuloksena yksi maailman mahtavimmista eläimistä menetti kilon vartalostaan + tietty kaikki muutkin ruumiinosat kun tuskin sitä kiloa juustohöylällä irrotettiin ja annettiin possun jatkaa elämää vähän vajarina.
   Kilo makkaraa on paljon ruokaa, mutta mitä suotta sitä ravinnoksi käyttää kun on niin tissiposki että mielummin hautaa elintarvikkeet. 
   Kiva kohtalo possulla, ei me sua ravinnoksi käytetä, nyljetään mielummin sika ja heitetään ruoka haaskoon.
   Ei saa olla noin epäeettinen, saati 100 prosentin ääliö.

   Lainaa

  9. Lottoava lammas 14.6.2022 2:14
   Tulos: +74 (88 ääntä)
   Kiva muovipussi: Viimeinen oli surullinen. Ei ihme että hauva suree. Kumma että äiti halusi vain 100g makkaraa, vaikka rahaa oli kiloon. Puhumattakaan, että lapset varmaan kokemuksesta pelkäsivät selkäsaunaa.
   Eipä sitä välttämättä ollut. Vielä omassa lapsuudessa oli perin tavanomaista ostaa tilille hieman pienemmissä kaupoissa. Ainakin omissa lähikaupoissa piisasi nassikkana kun muisti sanoa äidin nimen ja tilin numeron. Samoihin aikoihin pohdittiin pitäisikö lasten ruumiillinen kurittaminen kieltää lailla, vaikka tukkapölly ja vyö olikin perinteinen ja tehokkaaksi havaittu tapa kitkeä huonoa käytöstä. Ja tämä ei edes ajoita minua boomeriksi, vaan loppupään X-sukupolveen kuuluvaksi.

   Lainaa

  10. Arveluttava vadelma 14.6.2022 4:38
   Tulos: +50 (62 ääntä)
   Aikanaan meilläkin syötiin paljolti jauheliharuokia, koska sen broilerin tilaaminen lihatiskiltä jännitti äitiä kovin.

   Lainaa

  11. Tulos: +255 (259 ääntä)
   Olin kerran ostamassa kissoilleni pari muikkua herkuksi tiskiltä ja ilmaisin ajatuksissani asian: "Kaksi silakkaa per kissa." Hetken tiskityyppi katselee minua odottaen ja kysyy sitten montako kissaa minulla on :D

   Lainaa

  12. Tulos: +41 (67 ääntä)
   Ei ihme, että jotkut on peeaa. "Mieluummin maksan kuin myönnän mokan"

   Lainaa

  13. Pakastettu neuvonantaja 14.6.2022 7:08
   Tulos: +93 (101 ääntä)
   Arveluttava vadelma: Aikanaan meilläkin syötiin paljolti jauheliharuokia, koska sen broilerin tilaaminen lihatiskiltä jännitti äitiä kovin.
   Itselläni menee välillä boileri ja broileri sekaisin. Ei ole ensimmäinen kerta kun olen pyytänyt kilon lämminvesivaraajaa tiskiltä.

   Lainaa

  14. Laihahko tyyny 14.6.2022 7:14
   Tulos: +106 (112 ääntä)
   Siskoni yritti kerran ostaa lippua junassa. Kondyktööri kysyi minne, niin hän vastasi, että tähän junaan. Kehtasi kysyä hämmentyneenä vielä uudestaan saaden saman vastauksen, jolloin kaveri sanoin ihan määränpään.

   Lainaa

  15. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Tutkin kerran marketissa proteiinijauheita, mikä olisi semmoinen hyvä ja edullinen. Mies ehdotti että tuossa on tommonen kilon paketti 21€, edullinen kilohinta. Olin siinä sitten että en mä niin paljoa tarvii. No mutta tuossa on tommonen pienempi dieetti paketti halvalla, mä otan sen kun sopii hyvin laihdutusprojektiinkin. Kassalla sitten paljastui, että tämä (olikohan 400g) paketti maksoi myös sen 21€ eli aika suolainen kilohinta. Mutta väsyneille aivoilla ja hämäläisellä häveliäisyydellä en kehdannut myöntää kassalla virhettäni ja hakea toiselta puolelta kauppaa toista pakettia vaan nöyränä maksoin koko hinnan. Siellä se on edelleen kaapissa.

   Lainaa

  16. Tulos: +177 (177 ääntä)
   Vaakku: Tutkin kerran marketissa proteiinijauheita, mikä olisi semmoinen hyvä ja edullinen. Mies ehdotti että tuossa on tommonen kilon paketti 21€, edullinen kilohinta. Olin siinä sitten että en mä niin paljoa tarvii. No mutta tuossa on tommonen pienempi dieetti paketti halvalla, mä otan sen kun sopii hyvin [...]
   Onpa hyvä ettet ostanu kilon pakettia. Sitä olis siellä sun kaapissa tällä hetkellä vielä enemmän.

   Lainaa

  17. Tulos: +37 (69 ääntä)
   Mä yritin tilata suklaahampurilaista. Ei löytynyt. Olin jotain töhöilee kaupungilla ja piti saada pientä välipalaa niin menin mäkkäriin. Mietin pitkään et ottaisko juustohampparin vai suklaa pirtelön joka sitten päätyi kassalla muotoon suklaahampurilainen. Myyjä kattoi ihmeisseen ja kysyi et siis mikä ja minä nälkä kiukussa tiuskasin takas et No suklaa hampurilainen. En muista enää kumman lopulta otin, ehkä molemmat toivoen et se selittää miksi sekoilen.

   Lainaa

  18. Kaatuileva aprikoosi 14.6.2022 8:29
   Tulos: +135 (161 ääntä)
   Mua nyt hämmentää tämä lompakkotarina vähän. Siis miten se joku random asiakas tiesi millainen tarinan mummon lompakko on ja osasi siitä päätellä, että oli jonkun aivan toisen randomin taskussa? Ainakaan itse en osaisi kyllä heti lähteä syyttelemään jotain toista vain pelkän kuvauksen perusteella. Jos taas sattui näkemään, että tämä toinen henkilö jonkun toisen lompakon otti, niin eikö siinä vaiheessa ihan hyvä olisi ollut joko huomauttaa omistajalle, henkilökunnalle tai johonkin jo heti eikä vasta sitten kun joku alkaa ihmetellä. Voi kyllä olla, ettei aivoni vielä ole käynnistyneet tälle aamua.

   Lainaa

  19. Notkea varis 14.6.2022 8:51
   Tulos: -44 (88 ääntä)
   Kaatuileva aprikoosi: Mua nyt hämmentää tämä lompakkotarina vähän. Siis miten se joku random asiakas tiesi millainen tarinan mummon lompakko on ja osasi siitä päätellä, että oli jonkun aivan toisen randomin taskussa? Ainakaan itse en osaisi kyllä heti lähteä syyttelemään jotain toista vain pelkän kuvauksen perusteella. [...]
   Oli oma mummi ja lompakko mustalaisen laukussa. Ne on pruukannu feikata kaikenlaisia kohtauksia kiinni jäädessään.

   Lainaa

  20. Kuuro leijona 14.6.2022 8:58
   Tulos: +81 (89 ääntä)
   traumcity: On tosi ihana. Vaikka virheitä sattuu, ja se on noloa toki, niin lopputuloksena yksi maailman mahtavimmista eläimistä menetti kilon vartalostaan + tietty kaikki muutkin ruumiinosat kun tuskin sitä kiloa juustohöylällä irrotettiin ja annettiin possun jatkaa elämää vähän vajarina. Kilo makkaraa on [...]
   Muuten jaan mielipiteen, mutta taidettiin kuitenkin puhua lapsista. Sillon saa ihan luvan kanssa olla ns. tissiposki.

   Lainaa

  21. Kuuro leijona 14.6.2022 9:02
   Tulos: +49 (61 ääntä)
   Miksi ne muuten hautasi sen maahan? Silloinhan meni rahat Ja lihat hukkaan. Oletettu selkäsauna taattu.

   Lainaa

  22. Tulos: +128 (132 ääntä)
   Kiva muovipussi: Viimeinen oli surullinen. Ei ihme että hauva suree. Kumma että äiti halusi vain 100g makkaraa, vaikka rahaa oli kiloon. Puhumattakaan, että lapset varmaan kokemuksesta pelkäsivät selkäsaunaa.
   Hakkaaminen (tai ylipäätään perheväkivalta) pistää lapset tekemää mitä tahansa välttääksee sen. Jopa hautaamaan makkaroita.
   Silloin ei toimita aivosoluilla, vaan puhtaalla pakokauhulla. :'(
   Itestäni tuli tosi hyvä valehtelija, mut siitä ei sit päässykkää etoo aikusena...

   Lainaa

  23. Luha salaatti 14.6.2022 9:19
   Tulos: +66 (80 ääntä)
   Kiva muovipussi: Viimeinen oli surullinen. Ei ihme että hauva suree. Kumma että äiti halusi vain 100g makkaraa, vaikka rahaa oli kiloon. Puhumattakaan, että lapset varmaan kokemuksesta pelkäsivät selkäsaunaa.
   No ei se välttämättä ole ihan noinkaan. En tiedä, minkä ikäisistä lapsista on kyse, mutta alle 13-vuotialla ajatusmaailma on hieman erilainen ja kun siskokset ovat keskenään asiaa pähkäilleet, niin siinä on voitu ruokkia turhaakin pelkoa, joka on sitten päätynyt kyseiseen ratkaisuun sen sijaan, että oltaisiin vaan reippaina menty sanomaan, että teki niin kauhiasti makkaraa mieli.
   Olen minäkin lapsena peitellyt mitä ihmeellisimpiä virheitä, vaikka minua ei ole koskaan pahoinpidelty. Vanhemmilta vain unohtui kertoa, että ihmiset tekevät välillä virheitä ja se on ihan ok. Ei sitä pieni lapsi välttämättä tiedä, jos sitä ei erikseen opeta. Minäkin opin vasta aikuisena asian ja häpeä virheiden ympärillä on huomattavasti pienempi, kuin lapsena. 

   Lainaa

  24. Itseasiassa 14.6.2022 9:30
   Tulos: +169 (169 ääntä)
   ⭐: Iso peukku Janille 👍 :D
   Kyllä, itsekin joskus asiakaspalvelussa ollessani oli vain pakko käyttää neutraaleja tervehdyksiä, jotka eivät viitanneet mihinkään aikaan. Joillekin ihmisille, kun ei kelvannut klo 9 aamulla "huomenta", koska enää ei kuulemma ollut aamu. Joillekin taas sanoi "päivää" klo 14, niin olisi pitänyt sanoa "iltapäivää" tai jopa "iltaa". "Moita" parempi oli "hei", koska loput mielensäpahoittajat tarttuivat kieleen. Aikuisilla ihmisillä jostain syystä riittää vinguttavaa heti ovelta asti.

   Lainaa

  25. Tulos: +20 (50 ääntä)
   traumcity: On tosi ihana. Vaikka virheitä sattuu, ja se on noloa toki, niin lopputuloksena yksi maailman mahtavimmista eläimistä menetti kilon vartalostaan + tietty kaikki muutkin ruumiinosat kun tuskin sitä kiloa juustohöylällä irrotettiin ja annettiin possun jatkaa elämää vähän vajarina. Kilo makkaraa on [...]
   Toivottavasti en koskaan joudu elämään noin helvetin takakireänä kuin sinä.

   Lainaa

  26. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Jani on mun uus idoli. Ton mummon tapauksessa ihmetyttää miksi se viereinen asiakas ei sdanonut siinä tilanteessa mitään, vaan vasta kun mentiin kyselemään.

   Lainaa

  27. Takkuinen hilleri 14.6.2022 10:11
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   Kaatuileva aprikoosi: Mua nyt hämmentää tämä lompakkotarina vähän. Siis miten se joku random asiakas tiesi millainen tarinan mummon lompakko on ja osasi siitä päätellä, että oli jonkun aivan toisen randomin taskussa? Ainakaan itse en osaisi kyllä heti lähteä syyttelemään jotain toista vain pelkän kuvauksen perusteella. [...]
   Kummasti myös lompakon pöllinyt muuttuu naisoletetusta naiseksi ja takaisin naisoletetuksi. Voi toki olla, että se asiakas tajusi varkauden vasta sillä hetkellä, kun mummo ihmetteli laukun puuttumista.

   Lainaa

  28. Tulos: +71 (81 ääntä)
   Eli joku asiakas on vaan katsonut vierestä kun mummelin lompakko viedään. Sentään viitsi mainita asiasta mutta olis ehkä jotain voinut tehdä jo silloin kun varas iski. 🤦‍♀️

   Lainaa

  29. Tulos: -23 (45 ääntä)
   24kg sokeria jäänyt kassalle + 14kg kannettu kotiin = 38kg. Olikohan tarkoitus ostaa 38 pakettia? Ja yhdessä paketissa on se 500g,eli 38 pakettia = 19kg. Eli eivät ainakaan liikaa ostaneet, vielä tarvis muutama paketti hakea.

   Lainaa

  30. Hupaisa hyttynen 14.6.2022 11:44
   Tulos: +90 (100 ääntä)
   Kaatuileva aprikoosi: Mua nyt hämmentää tämä lompakkotarina vähän. Siis miten se joku random asiakas tiesi millainen tarinan mummon lompakko on ja osasi siitä päätellä, että oli jonkun aivan toisen randomin taskussa? Ainakaan itse en osaisi kyllä heti lähteä syyttelemään jotain toista vain pelkän kuvauksen perusteella. [...]
   Ehkä katsonut vierestä, kun mummo unohti lompakon kassalle ja seuraava asiakas nappasi sen laukkuunsa. Miettinyt mielessään, että ehkä hän on mummon tytär. Suomalainen ei viitsi puuttua toisten asioihin tai nostaa meteliä, ellei ole täysin varma asiasta.

   Lainaa

  31. Työläs ahven 14.6.2022 11:51
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Luha salaatti: No ei se välttämättä ole ihan noinkaan. En tiedä, minkä ikäisistä lapsista on kyse, mutta alle 13-vuotialla ajatusmaailma on hieman erilainen ja kun siskokset ovat keskenään asiaa pähkäilleet, niin siinä on voitu ruokkia turhaakin pelkoa, joka on sitten päätynyt kyseiseen ratkaisuun sen sijaan, että [...]
   Ja sitten on kautta aikain ollut lapsia, jotka pelkäävät ihan syystä tehdä virheitä. Kokemus opettaa, eikä lapsi osaa ennustaa milloin arvaamattomasti käyttäytyviltä vanhemmilta saa kuritusta ja milloin selviää sanallisella höykytyksellä. Perheväkivalta ei kadonnut maailmasta sillä että se kiellettiin lailla ja moni kertoo vastaavanlaisia muistoja yllättävän lähimenneisyydestäkin. Ihan omasta kokemuksesta tiedän.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 14.6.2022 12:01
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Työläs ahven: Ja sitten on kautta aikain ollut lapsia, jotka pelkäävät ihan syystä tehdä virheitä. Kokemus opettaa, eikä lapsi osaa ennustaa milloin arvaamattomasti käyttäytyviltä vanhemmilta saa kuritusta ja milloin selviää sanallisella höykytyksellä. Perheväkivalta ei kadonnut maailmasta sillä että se [...]
   Jep, juuri tällaisia muistoja itsellä on 80- ja 90-luvuilta. Usein vielä rangaistiin sellaisesta mokasta, johon vanhemmat eivät koskaan olleet opettaneet oikeaa menettelyä tai jopa omalla mallillaan opettaneet tekemään väärin. Vanhemmat esim. pakkasivat surutta hotellien aamupaloilta leipää, voi- ja marmeladipaketteja, myös muista seisovista pöydistä aika absurdeja ruokia kantaa mukana lautasliinassa, joskus oli jopa muovirasia mukana. Joku kerta olikin kaupan jossain herkkutarjoilussa käynyt hakemassa toisenkin makean, niin kerroin siitä kotona ja siitä rangaistiin. Jotenkin se ei lapsen päähän mahtunut, miksi aikuiset saavat varastaa ruokaa, mutta minä en ilmaiseksi jaettavia. Perheväkivallassa on kyllä oman kokemukseni mukaan enemmän kyse vanhempien vitutuksen purkamisesta, kuin kasvattamisesta.

   Lainaa

  33. Luha salaatti 14.6.2022 13:22
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Työläs ahven: Ja sitten on kautta aikain ollut lapsia, jotka pelkäävät ihan syystä tehdä virheitä. Kokemus opettaa, eikä lapsi osaa ennustaa milloin arvaamattomasti käyttäytyviltä vanhemmilta saa kuritusta ja milloin selviää sanallisella höykytyksellä. Perheväkivalta ei kadonnut maailmasta sillä että se [...]
   Enhän minä kieltänytkään, etteikö arvaamattomat vanhemmat voisi olla syynä käytökseen. Kunhan toin esille myös toisen vaihtoehdon nojaten omaan elämään, missä väkivalta ja pelottelu eivät olleet roolissa käytökseeni.

   Lainaa

  34. Myötätunnoton hilleri 14.6.2022 13:29
   Tulos: +3 (25 ääntä)
   Kaatuileva aprikoosi: Mua nyt hämmentää tämä lompakkotarina vähän. Siis miten se joku random asiakas tiesi millainen tarinan mummon lompakko on ja osasi siitä päätellä, että oli jonkun aivan toisen randomin taskussa? Ainakaan itse en osaisi kyllä heti lähteä syyttelemään jotain toista vain pelkän kuvauksen perusteella. [...]
   Tätä minäkin ihmettelin.. näkee et vie toisen lompakon eikä sano mitään..paitsi jos joku sattuu kysymään.
   Eiköhän tarina ole vähän fake news

   Lainaa

  35. Välitön robotti 14.6.2022 14:41
   Tulos: +35 (43 ääntä)
   Tuosta selkäsaunan pelkäämisestä ja virheiden piilottelusta tuli mieleen eräs erikoinen (ja aika karmiva) murhakeissi, joka tapahtui 90-luvulla Floridassa: 14-vuotias poika pelasi takapihalla pesäpalloa naapurin pikkutytön kanssa, kun tyttö sai osuman päähänsä ja rupesi itkemään. Poika pelkäsi, että hänen isänsä suuttuisi ja rankaisisi häntä, joten salatakseen vahingon poika hakkasi tytön kuoliaaksi ja piilotti ruumiin sänkynsä alle. Ja hän ei siis osannut myöhemmin kuulusteluissa selittää murhaa millään muulla kuin sillä, että hän pelkäsi niin paljon isänsä reaktiota. Pojan nimi on Josh Phillips, jos joku haluaa googlettaa. Huorapuutarhalla on myös podcast-jakso tästä tapauksesta.

   Lainaa

  36. Tulos: -10 (18 ääntä)
   Taas julkaistu ihan päästä keksitty juttu. Nyt valot päälle saatana. Toi Hannan tarina

   Lainaa

  37. Maaton kuormaeläin 14.6.2022 15:56
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kiva muovipussi: Viimeinen oli surullinen. Ei ihme että hauva suree. Kumma että äiti halusi vain 100g makkaraa, vaikka rahaa oli kiloon. Puhumattakaan, että lapset varmaan kokemuksesta pelkäsivät selkäsaunaa.
   Vielä 1990-luvun alussa lasten ruumiillinen kuritus oli suhteellisen yleistä. Toki jos mennään parikymmentä (tai enemmänkin) vuotta taaksepäin niin selkäsauna oli ihan kirjaimellinen, veikkaan että harvemmin enää 90-luvulla lapsia hakattiin vöillä tms mutta jos kysyy noilta nykyään ~90 vuotiailta niin uskaltaisin väittää että jokainen on vähintään tuntenut jonkun joka on saanut "selkäänsä" vanhemmilta. Vasta siinä 2000-luvulle tultaessa lasten kurittamisesta tuli oikeasti yleisesti paheksuttua ja rikos. Semmoista se oli aikoinaan.

   Lainaa

  38. Tulos: 0 (28 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Tätä minäkin ihmettelin.. näkee et vie toisen lompakon eikä sano mitään..paitsi jos joku sattuu kysymään. Eiköhän tarina ole vähän fake news
   Tai sitten kyseinen silminnäkijä ei halunnut saada puukosta ja varkaan koko sukua uhkailemaan kotinurkkiinsa ennen oikeudenkäynnissä todistamista joten odotti että varas oli kuulomatkan ulkopuolella ennen kuin kertoi asiasta.

   Lainaa

  39. Tulos: -8 (8 ääntä)
   Karoliina: Haluaisin tykätä Janin kommentista.
   Haluaisin tykätä Mikan.

   Lainaa

  40. Myrskyisä vaatekappale 14.6.2022 20:45
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Lompakkokeississä tilanne varmaan ollut sellainen että se seuraava asiakas on ohimennen nähnyt kun edellä oleva pakkaa kassiinsa ostosten lomassa esim punaisen kultakirjaillun lompakon eikä ajattele siitä sen enempää ennenkuin kohta sivusta tulee rouva kysymään onko kukaan nähnyt häneltä jäänyttä punaista lompakkoa jossa on kultaista kirjailua. Siinä vaiheessa havahtuu että hetkinen taitaa se rouvan lompakko olla menossa tuolla toisen asiakkaan kassissa

   Lainaa

  41. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Myrskyisä vaatekappale: Lompakkokeississä tilanne varmaan ollut sellainen että se seuraava asiakas on ohimennen nähnyt kun edellä oleva pakkaa kassiinsa ostosten lomassa esim punaisen kultakirjaillun lompakon eikä ajattele siitä sen enempää ennenkuin kohta sivusta tulee rouva kysymään onko kukaan nähnyt häneltä jäänyttä [...]
   Näin juuri. Asiakas on voinut jopa nähdä jotain vähän epäilyttävää tilanteessa ja miettiä, että onko tuo tuon olla lompakko vai ei, mutta sanoisitko itse, jos et olisi AIVAN varma? Mokissa oli esimerkkejä, mitä ihminen tekee sosiaalista häpeää vältelläkseen. Minulla ainakin se pelko, että syyttää aiheetta varkaudesta, estäisi toimimasta. Sitten, kun kysytään ja huomaa epäilleensä oikein, sitä soimaa itseään, mutta silti toimii täsmälleen samoin, kun seuraavan kerran on potentiaalisesti häpeää tuova tilanne.

   Lainaa

  42. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Typo: onko tuo tuon OMA lompakko, piti sanomani.

   Lainaa

  43. Peilityyni luovuttaja 15.6.2022 13:37
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Olin nuorena prismassa töissä. Sinne joku tilasi 50 laatikollista nakkipakatteja kun piti tilata 50 pakettia. Niitä tuli siis noin 2 eurolavallista samoja nakkeja. Niitä myytiin sitten hyvällä alennuksella, olisko ollut 20 senttiä paketti. Mammat kusi hunajaa kun oli halpoja nakkeja.

   Lainaa

  44. Loikoileva pöllö 15.6.2022 16:54
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Höpö: Onneksi on jo oppinut tähän ikään mennessä että ei se ole niin kauheaa myöntää olevansa väärässä tai ettei jotain tiedä. Pääsee helpommalla.
   Ärsyttävimpiä ihmisiä ovat juuri he, jotka eivät voi myöntää omia virheitään.

   Lainaa

  45. Puuton alpakka 15.6.2022 21:11
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Jos minä olisin lapsena ostanut kilon jauhelihaa, vaikka 100 grammaa oli tilattu, niin olisin ehdottomasti vahingon tajuttuani hävittänyt ylimääräisen, ottanut puuttuvan rahan omista säästöistä vanhemmilleni ja ollut myöntämättä vahinkoa. Kyllä sen verran kannattaa maksaa, ettei saa turpiinsa. Varsinkin kun on koko lapsuutensa muutenkin pelännyt kuolevansa isän käsittelyssä.

   Lainaa

  46. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Myrskyisä vaatekappale: Lompakkokeississä tilanne varmaan ollut sellainen että se seuraava asiakas on ohimennen nähnyt kun edellä oleva pakkaa kassiinsa ostosten lomassa esim punaisen kultakirjaillun lompakon eikä ajattele siitä sen enempää ennenkuin kohta sivusta tulee rouva kysymään onko kukaan nähnyt häneltä jäänyttä [...]
   Kyöpeli: Näin juuri. Asiakas on voinut jopa nähdä jotain vähän epäilyttävää tilanteessa ja miettiä, että onko tuo tuon olla lompakko vai ei, mutta sanoisitko itse, jos et olisi AIVAN varma? Mokissa oli esimerkkejä, mitä ihminen tekee sosiaalista häpeää vältelläkseen. Minulla ainakin se pelko, että syyttää [...]
   Näinpä. Tuntuu nämä myytinmurtajat tällä sivulla aika usein hahmottavan todella huonosti ihmisten näkökulmaa tilenteisiin ja kuvittelevan, että jokaisella osallisella on täydelliset havainnot ja tiedot tilanteesta. Ei se sivullinen keskity seuraamaan jonkun muun lompakon kohtaloa eikä välttämättä ole edes nähnyt tilannetta kokonaan. Reagoi sitten, kun saa täydennystä tietoihinsa ja havantoihinsa. Tietysti tällä(kin) palstalla varmasti on usein keksittyjä, kopioituja ja keksittyjä ja kopioituja juttuja. Mutta tämä juttu ainakin oli pohjimmiltaan enemmän tusinatavaraa kuin mitenkään erityisen uskomaton ja ihmeellinen. Jos joku sellaisen vaivautuu keksimään, on aika köyhää jutuniskentää.

   Lainaa

  47. Alice Wonderland 15.6.2022 23:56
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Puuton alpakka: Jos minä olisin lapsena ostanut kilon jauhelihaa, vaikka 100 grammaa oli tilattu, niin olisin ehdottomasti vahingon tajuttuani hävittänyt ylimääräisen, ottanut puuttuvan rahan omista säästöistä vanhemmilleni ja ollut myöntämättä vahinkoa. Kyllä sen verran kannattaa maksaa, ettei saa turpiinsa. [...]
   Ihan järkyttävää! 😭❤️

   Lainaa

  48. Vesiselvä vadelma 16.6.2022 1:02
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Maaton kuormaeläin: Vielä 1990-luvun alussa lasten ruumiillinen kuritus oli suhteellisen yleistä. Toki jos mennään parikymmentä (tai enemmänkin) vuotta taaksepäin niin selkäsauna oli ihan kirjaimellinen, veikkaan että harvemmin enää 90-luvulla lapsia hakattiin vöillä tms mutta jos kysyy noilta nykyään ~90 vuotiailta [...]
   fyysinen kuritus kiellettiin laissa vuonna 1984...

   Lainaa

  49. McTyöntekijä 16.6.2022 2:24
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Mikan ei kannata tulla Mäkkärin autokaistalle klo 5 aamulla, saattaa saada toivotuksena "hyvää illanjatkoa" kiireisessä yövuorossa puurtaneelta työntekijältä, joka ei ole enää edes varma, missä viikonpäivässä mennään, saati sitten vuorokaudenajassa xD

   Lainaa

  50. Tulos: +7 (11 ääntä)
   Vesiselvä vadelma: fyysinen kuritus kiellettiin laissa vuonna 1984...

   Ja mä kovasti yritin äidilleni selittää, että mitä hän tekee on laitonta ja kiellettyä kansainvälisissä sopimuksissa, naiivisti yrittäen uskoa, ettei hän vain tiedä olevansa väärässä, ja sain siitä kirjan päin näköä.

   Lainaa

  51. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Mutta paljonko niitä muikkuja oikeasti piti sitten olla?

   Lainaa

  52. Tulos: -4 (4 ääntä)
   jukkapalmu: Taas julkaistu ihan päästä keksitty juttu. Nyt valot päälle saatana. Toi Hannan tarina
   No näinpä, tai sitten ainakin todella törkeää käytöstä siltä, joka osoitti sen varkaan. Olisi nyt voinut edes sanoa siinä vaiheessa, kun näki sen ottavan väärän lompakon, ettei se ole sen.

   Lainaa

  53. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kävin koeajamassa elämäni ekaa kertaa auton (olin juuri täyttänyt 20v), ja kun en kahdannut sanoa, että auto oli ihan kamala ajettava, niin myyjän kanssa sitten istuttiin "tekemään kauppaa". Listailin haluamiani lisävarusteita, ja mentiin niin pitkälle, että tehtiin ostosopimus!! Yön kieriskelin miettien, miten saan sotkun selvitettyä, ja seuraavana päivänä soitin myyjälle, että pakko perua, kun sain juuri tietää, että sain opiskelupaikan ulkomailta, enkä tarvitse autoa. En muutakaan keksinyt. Myyjä ei ensin meinannut suostua kaupan perumiseen, mutta lopulta myönsi, ettei paperit vielä olleet edenneet edes autotehtaalle asti. Suostui onneksi perumaan.

   Lainaa

  54. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Kiva muovipussi: Viimeinen oli surullinen. Ei ihme että hauva suree. Kumma että äiti halusi vain 100g makkaraa, vaikka rahaa oli kiloon. Puhumattakaan, että lapset varmaan kokemuksesta pelkäsivät selkäsaunaa.
   Spotatkaa 2000-luvulla syntynyt

   Lainaa

  55. Vesiselvä vadelma 21.6.2022 19:36
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kulta: Ja mä kovasti yritin äidilleni selittää, että mitä hän tekee on laitonta ja kiellettyä kansainvälisissä sopimuksissa, naiivisti yrittäen uskoa, ettei hän vain tiedä olevansa väärässä, ja sain siitä kirjan päin näköä.
   nyt oli kyllä yrittämällä ymmärretty väärin. omassa kommentissasi väitit kuritusväkivallan olleen rikos vasta 2000-luvulla.

   Lainaa

  56. Tilattava tuhatjalkainen 21.6.2022 20:46
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Höpö: Mä yritin tilata suklaahampurilaista. Ei löytynyt. Olin jotain töhöilee kaupungilla ja piti saada pientä välipalaa niin menin mäkkäriin. Mietin pitkään et ottaisko juustohampparin vai suklaa pirtelön joka sitten päätyi kassalla muotoon suklaahampurilainen. Myyjä kattoi ihmeisseen ja kysyi et siis [...]
   Nyt rupesi tekemään mieli suklaahampurilaista! Kuulostaa ihan siltä, mitä itse saattaisi tilata :D

   Lainaa

  57. Pennitön pähkinä 23.6.2022 16:40
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   30 grainia jauhelihaa on hyvin vähän

   Lainaa

  58. Marinoitu gaselli 27.6.2022 20:36
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Maaton kuormaeläin: Vielä 1990-luvun alussa lasten ruumiillinen kuritus oli suhteellisen yleistä. Toki jos mennään parikymmentä (tai enemmänkin) vuotta taaksepäin niin selkäsauna oli ihan kirjaimellinen, veikkaan että harvemmin enää 90-luvulla lapsia hakattiin vöillä tms mutta jos kysyy noilta nykyään ~90 vuotiailta [...]
   Minä ja veljeni, molemmat synnytty 90-luvun alkupuoliskolla ollaan kyllä saatu ihan vyöllä selkään molemmat. Myös useampi samanikäinen kaveri omaa tuon mahtavan kasvatuskokemuksen lapsuudestaan.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: gramma, huomenta, kassa, kaupassa, kauppa, kilo, liikaa, lompakko, muikut, mummo, määrä, paino, tervehdys, tervehtiä, varas, varastaa