Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 569

Kivi, paperi, sakset vai kivi, sakset, paperi?
Sekalaisia, osa 569

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 38 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Yrmeä fretti 3.5.2022 0:22
   Tulos: -9 (37 ääntä)
   Joensuulainen Hennako taas edustaa ajatuksillaan?

   Lainaa

  2. Yökyöpeli 3.5.2022 0:58
   Tulos: +187 (207 ääntä)
   Ehkä sille on syynsä, miksi Henna tarkoittaa japaniksi outoa tai kummallista. :D

   Lainaa

  3. Tulos: +161 (165 ääntä)
   Kyllä tuossa valurautaisessa kylpyammeessa varpaat kastaa.

   Lainaa

  4. Tulos: +132 (182 ääntä)
   Vielä löytyy ihmisiä joille horoskooppi on ajankohtainen asia?

   Lainaa

  5. Kommentoin 3.5.2022 2:04
   Tulos: +96 (218 ääntä)
   Tulee varmasti miinusta, mutta itse olen oppinut juurikin kivi sakset pa-pe-ri- tyylin ja häiritsee kun joku sanoo eri järjestyksessä.

   Lainaa

  6. Alushousuton öykkäri 3.5.2022 4:08
   Tulos: +139 (141 ääntä)
   Pitkään oon ruoanlaitto välineitä kattonu sormi suussa ja miettiny, että mitä uupuu: no perkele, nyt tiedän, kuollut pannu! Ensi joulun must have

   Lainaa

  7. Tavaton sohvaperuna 3.5.2022 4:58
   Tulos: +41 (91 ääntä)
   Kommentoin: Tulee varmasti miinusta, mutta itse olen oppinut juurikin kivi sakset pa-pe-ri- tyylin ja häiritsee kun joku sanoo eri järjestyksessä.
   Sama.

   Lainaa

  8. Korea roska 3.5.2022 6:21
   Tulos: -53 (127 ääntä)
   Kun näin tuon tämänhetkisen kyselyn, että missä järjestyksessä sanot kivi, paperi ja sakset, niin mieleeni muistui heti, miten joillakuilla oli tapana sanoa: "kiii-viii, sak!-set!, paaa-peee-riii". Ja juuri tuolla lailla oikein hitaasti tavuttaen. Mietin jo, että mikähän moka tästä on saatu aikaiseksi, mutta se paljastuikin internetin helmeksi, jossa toisetkin vain muistelevat näitä väärin pelaavia hiippareita :D Normaalit ihmiset sanovat tietysti "kivi, paperi, sakset". Ne, jotka sanovat väärässä järjestyksessä, eivät ole mitään pahiksia, eikä sinulla ole sinällään mitään heitä vastaan, mutta olet vain iloinen siitä, ettet ole kuin he. Heillä on oudon näköiset vaatteet ja oudon hajuinen koti, karmivan tungettelevat vanhemmat, ei mitään harrastuksia eikä mielenkiinnonkohteita, ei mitään mielipiteitä mihinkään. Todistuksessa heillä on keskiarvo 7, mutta käytösnumero on jostain syystä 8, vaikka yleensä he keksivät kaikki pahanteot, ja sitten yllyttävät toiset lähtemään niihin mukaan. He eivät ole varsinaisesti ihmisiä, vaan sellaisia sivuhahmoja, joita lisäämällä laiska kehittäjä sai tämän maailman vaikuttamaan täydemmältä ja suositummalta. Ihan hyvä meille oikeille ihmisille, koska heiltä saa niin helposti voittoja. Pelin nimittäin häviää automaattisesti, jos sanoo: "kivi, sakset, paperi" (ja tästä saa muuten piilotetun saavutuksen ;) ). Lunasta ihmisyytesi. Sano "kivi, paperi, sakset".

   Lainaa

  9. Korea roska 3.5.2022 6:32
   Tulos: -41 (135 ääntä)
   Kommentoin: Tulee varmasti miinusta, mutta itse olen oppinut juurikin kivi sakset pa-pe-ri- tyylin ja häiritsee kun joku sanoo eri järjestyksessä.
   Tavaton sohvaperuna: Sama.
   Ja teidän pitäisi molempien hävetä itseänne :D

   Lainaa

  10. Korkeahko persoona 3.5.2022 7:34
   Tulos: +21 (61 ääntä)
   Kommentoin: Tulee varmasti miinusta, mutta itse olen oppinut juurikin kivi sakset pa-pe-ri- tyylin ja häiritsee kun joku sanoo eri järjestyksessä.
   Sama

   Lainaa

  11. Tyyni tonttu 3.5.2022 8:04
   Tulos: +16 (66 ääntä)
   Kommentoin: Tulee varmasti miinusta, mutta itse olen oppinut juurikin kivi sakset pa-pe-ri- tyylin ja häiritsee kun joku sanoo eri järjestyksessä.
   Tavaton sohvaperuna: Sama.
   Korkeahko persoona: Sama
   Toivottavasti ei ikinä päädytä pelaamaan tätä peliä. ;-)

   Lainaa

  12. Tulos: +56 (130 ääntä)
   Meillä päin oli myös aina kivi-sakset-paperi. Myöhemmin toki valkeni, että alkuperäisessä englanninkielisessä versiossa sanotaan toisin päin... Mutta sanoisin kyllä, että suomeksi ja tässä järjestyksessä se on kaikkein toimivin loru. :D Juuri tuolla tavalla "tavuttamalla" rytmikkäästi, ei sitä tarvitse hitaastikaan sanoa. Kivi-paperi-sakset vaan jotenkin... Töksähtää.

   Lainaa

  13. Päheä maksamato 3.5.2022 8:43
   Tulos: +37 (41 ääntä)
   Deadpan :D

   Lainaa

  14. Tulos: +99 (107 ääntä)
   Muhveli: Meillä päin oli myös aina kivi-sakset-paperi. Myöhemmin toki valkeni, että alkuperäisessä englanninkielisessä versiossa sanotaan toisin päin... Mutta sanoisin kyllä, että suomeksi ja tässä järjestyksessä se on kaikkein toimivin loru. 😁 Juuri tuolla tavalla "tavuttamalla" rytmikkäästi, ei sitä [...]
   Jep, joskus suora käännös ei ole se paras valinta.
   Mä vähän ihmettelen, kuinka oinas tarkoittaa jollekulle vain ja ainoastaan horoskooppimerkkiä. 
   ihmettelen myös, miten voi jonkun toisen henkilön nimi käydä noin paljon nahan alle, kuin ois henkilökohtaisesti hyökätty hänen kimppuunsa o_O

   Lainaa

  15. Hellyytävä ankerias 3.5.2022 9:21
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Kivi, sakset, paperi, liimapuikko, pistooli

   Lainaa

  16. jukkapalmu 3.5.2022 9:21
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Olisko Teuvon tytär tai lapsentytär?

   Lainaa

  17. jukkapalmu 3.5.2022 9:25
   Tulos: -28 (42 ääntä)
   Meillä KSP oli aina "Saa köyhät kattella" niinkun Järvelän Rauno sano. Sitten se kuka hävisi niin joutu menemään johonkin Vantaalle kattelemaan niitä köyhiä. Vantaalaiset oli sitten vihaisia, mutta se johtui vaan siitä että niitä vituttaa kun niillä ei ole keskustaa.

   Lainaa

  18. Tunnekylmä neuvonantaja 3.5.2022 9:45
   Tulos: +62 (72 ääntä)
   Rock, Paper, Scissors, Lizard, Spock

   Lainaa

  19. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Kommentoin: Tulee varmasti miinusta, mutta itse olen oppinut juurikin kivi sakset pa-pe-ri- tyylin ja häiritsee kun joku sanoo eri järjestyksessä.
   Itse käytän vähän molempia, mutta enemmän kivi-sakset-paperia. Johtunee ehkä Madventuresista jossa pelattiin aina KSP:tä

   Lainaa

  20. Tulos: -6 (26 ääntä)
   Korea roska: Kun näin tuon tämänhetkisen kyselyn, että missä järjestyksessä sanot kivi, paperi ja sakset, niin mieleeni muistui heti, miten joillakuilla oli tapana sanoa: "kiii-viii, sak!-set!, paaa-peee-riii". Ja juuri tuolla lailla oikein hitaasti tavuttaen. Mietin jo, että mikähän moka tästä on saatu [...]
   Herrajumala, saiskos referaattia. Mite ihmeessä tosta aiheesta saadaan aikaseksi melkein essee?

   Lainaa

  21. Tislattu kana 3.5.2022 12:04
   Tulos: -16 (38 ääntä)
   Kivi-paperi-sakset kuulostaa noin paremmalta kuin kivi-sakset-paperi, mutta silti kooäspee (ksp) on "ainoa oikea" tapa se sanoa

   Lainaa

  22. Vuoteenoma kärpänen 3.5.2022 12:34
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Korea roska: Kun näin tuon tämänhetkisen kyselyn, että missä järjestyksessä sanot kivi, paperi ja sakset, niin mieleeni muistui heti, miten joillakuilla oli tapana sanoa: "kiii-viii, sak!-set!, paaa-peee-riii". Ja juuri tuolla lailla oikein hitaasti tavuttaen. Mietin jo, että mikähän moka tästä on saatu [...]
   Olen samaa mieltä.

   Lainaa

  23. Tulos: +10 (36 ääntä)
   Kivi-paperi-sakset tietenkin, koska paperi voittaa kiven ja sakset paperin. Sakset-kivi-paperi on myös aika hyvä tapa syövyttää vastustajan aivot.

   Lainaa

  24. Unohtumaton metsämarja 3.5.2022 18:03
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Meillä KSP oli aina "Saa köyhät kattella" niinkun Järvelän Rauno sano. Sitten se kuka hävisi niin joutu menemään johonkin Vantaalle kattelemaan niitä köyhiä. Vantaalaiset oli sitten vihaisia, mutta se johtui vaan siitä että niitä vituttaa kun niillä ei ole keskustaa.
   Onhan Vantaalla keskusta. Tikkurila. Googleta, jos et usko.

   Lainaa

  25. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tunnekylmä neuvonantaja: Rock, Paper, Scissors, Lizard, Spock
   Tuo variantti mainitaan myös suomenkielisessä wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kivi,_paperi_ja_sakset

   Lainaa

  26. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Veikkaan Hennaa samaksi vähän simppeliksi tapaukseksi, joka on usein kommentoimassa milloin mitäkin, erityisesti julkkiksiin liittyviä uutisia. Hänellä on profiilikuvina skaala eri julkkisten kanssa otettuja yhteiskuvia, ja kommentoi yleensä tyyliin "en tykkää ollenkaan nelli matulasta huono ääni antti tuisku on parempi enkä aio kuunnella nelli matulaa" tms. Tai jos keskustelussa arvostellaan tyyliin Antti Tuiskua, niin kommentoi "sinä olet ilkeä antti on paras laulaja maailmassa et tiedä hänestä mitään vaan puhut pahaa ei saa haukkua anttia".

   Lainaa

  27. Tulos: -3 (27 ääntä)
   Sehän riippuu. Keskustelussa kun puhutaan tästä kivasta kisailusta sanotaan neutraalisti kivi-paperi-sakset. Mutta kun pelataan, heilutetaan nyrkkiä ja sanotaan kivi-sakset-pa-pe-ri. Kaikkihan sen tietää.

   Lainaa

  28. Kirpeä ahven 3.5.2022 21:33
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Muhveli: Meillä päin oli myös aina kivi-sakset-paperi. Myöhemmin toki valkeni, että alkuperäisessä englanninkielisessä versiossa sanotaan toisin päin... Mutta sanoisin kyllä, että suomeksi ja tässä järjestyksessä se on kaikkein toimivin loru. 😁 Juuri tuolla tavalla "tavuttamalla" rytmikkäästi, ei sitä [...]
   Meillä se oli aina kivi-paperi-sakset, eikä sitä tavuteta, vaan sanotaan rytmikkäästi juuri noin. (Niin kuin YY-KAA-KOO). Samalla heilautetaan nyrkkiä 3 kertaa rytmiin, josta kolmannella valitaan. Kuulostaa jotenkin hankalan hidastetulta versiolta tuo tavuttaminen.

   Lainaa

  29. Aurinkolasiton Noita 3.5.2022 21:54
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Hmm. Mutta mitäs kun oinas on myös kuohittu pässi? Vai eikö niitä lasketa enää eläimiin?

   Lainaa

  30. Loistelias lokki 3.5.2022 22:08
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Mimmi: Veikkaan Hennaa samaksi vähän simppeliksi tapaukseksi, joka on usein kommentoimassa milloin mitäkin, erityisesti julkkiksiin liittyviä uutisia. Hänellä on profiilikuvina skaala eri julkkisten kanssa otettuja yhteiskuvia, ja kommentoi yleensä tyyliin "en tykkää ollenkaan nelli matulasta huono ääni [...]
   Veikkasin samaa heti kun mokan näin, ja oikein yllätyin ettei lopussa maininnu miten hän ei aio kuunnella mitään Nuppu Oinasta koska ei tykkää kenestäkään naislaulajasta 8D Hatara muistikuva ettei pidä naisista yleensäkään, edes kavereina, koska "en ole mikään lesbo."

   Lainaa

  31. Savolainen 3.5.2022 23:09
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Väestörekisterin mukaan Suomessa on tällä hetkellä 872 Oinasta

   Lainaa

  32. Bättre folk 4.5.2022 0:58
   Tulos: -2 (16 ääntä)
   Korea roska: Kun näin tuon tämänhetkisen kyselyn, että missä järjestyksessä sanot kivi, paperi ja sakset, niin mieleeni muistui heti, miten joillakuilla oli tapana sanoa: "kiii-viii, sak!-set!, paaa-peee-riii". Ja juuri tuolla lailla oikein hitaasti tavuttaen. Mietin jo, että mikähän moka tästä on saatu [...]
   Tää oli just hyvä. Miks miinusta?

   Lainaa

  33. Bättre folk 4.5.2022 1:02
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   KPS Eller som meilläpäin sanotaan SPS

   Lainaa

  34. Liika persikka 4.5.2022 10:54
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Tips: Sehän riippuu. Keskustelussa kun puhutaan tästä kivasta kisailusta sanotaan neutraalisti kivi-paperi-sakset. Mutta kun pelataan, heilutetaan nyrkkiä ja sanotaan kivi-sakset-pa-pe-ri. Kaikkihan sen tietää.
   tämä

   Lainaa

  35. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Yökyöpeli: Ehkä sille on syynsä, miksi Henna tarkoittaa japaniksi outoa tai kummallista. :D
   Kumma juttu kun kaikki sanakirjat väittää muuta.  Ensimmäisessä linkissä kerrotaan mitä henna oikeasti tarkoittaa ja toisessa linkissä kerrotaan miten sanat outo tai kummallinen oikeasti kirjoitetaan. https://culturetour.net/japanese-last-names/henna7923
   https://www.wordhippo.com/what-is/the-meaning-of/japanese-word-650cb8f11766b54adf3bdf3d6f33dd0a852738e5.html

   Lainaa

  36. Horjahtava satuhahmo 5.5.2022 0:15
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Lasten peli ja meilläpäin lapset pelaa koo-pee-ässää, joten se on oikea versio. Tiks lukkoon ja avaimet kaivoon. 😂

   Lainaa

  37. Itseasiassa 7.5.2022 10:12
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Yökyöpeli: Ehkä sille on syynsä, miksi Henna tarkoittaa japaniksi outoa tai kummallista. :D
   Hennatatuointi sai juuri uuden merkityksen.

   Lainaa

  38. tietävätietäjä 7.5.2022 13:41
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Neljälle iskulle jaettu Kivi-sakset-pape-ri on kaikkein vähiten järkeenkäypä vaihtoehto kahdesta syystä: ensinnäkin monet venyttävät sen tavuja tavalla joka ei enää ole suomen kieltä, ja toiseksi pelin idea on että nämä kolme ovat tasavertaisia keskenään - miksi aloituslorussa paperin pitäisi saada kaksi iskua ja muiden vain yksi? Itse olen oppinut sanomaan kivi-paperi-sakset, siten että sanan sakset kohdalla valitaan oma liike. Mutta liikkeiden tasavertaisuuden perusteella tämäkään ei ole se paras vaihtoehto, koska valinnan teko saksien kohdalla varmasti vaikuttaa jotenkin alitajuisesti ja tekee saksien valinnasta joko enemmän tai vähemmän todennäköistä. Lopulta siis god-tier aloituslorut ovat esimerkiksi 1-2-3-nyt, n-y-t-nyt, tai sitten halutessa vaikka kivi-paperi-sakset-nyt tai kivi-sakset-paperi-nyt.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hobby hall, kivi, käännösvirhe, maksu, nimi, nuppu oinas, paperi, pivo, sakset, väärä numero