Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 48

Mustamakkarasta tuli mustaa! Huono resepti.
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 48

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 65 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kykenemätön peura 28.4.2022 0:25
   Tulos: +277 (459 ääntä)
   Vastaus Katjan kysymykseen riippunee siitä, miksi proteiinia ei saa tarpeeksi, mutta jotenkin ei nyt jaksa naurattaa Harrin vastaus. Ainoa oikea määrä lapsen lyömiselle on ei ollenkaan, eikä sitä niin ollen voi tehdä liian vähän.

   Lainaa

  2. Tulos: +73 (111 ääntä)
   Pirjo on sivistymätön pöljä, mutta en käsitä mikä tossa Katjan kysymyksessä on moka? Tai Harrin vastauksessa? Vai onko Harrin vastaus ns ”helmi”?

   Lainaa

  3. Reseptivapaa sirkka 28.4.2022 0:39
   Tulos: +151 (191 ääntä)
   Harri on täysin oikeassa proteiinin suhteen. Just näin Tiktokissa kun joku 16v tyttö valitteli kun joutui lopettamaan kreatiinin käytän kun turvotti mahaa niin paljon. Olen vahvasti sitä mieltä, että varsinkin nuorena tärkeintä on ruokavalio.

   Lainaa

  4. Sävyisä ananas 28.4.2022 0:54
   Tulos: +242 (306 ääntä)
   Suomessa on vaikea olla saamatta tarpeeksi proteiinia, ellet ole joku laitoksessa asuva vanhus. Liika proteiini tuhoaa munuaiset ja saastuttaa Itämeren, koska se tekee pissasta typpipitoista. Uskokaa minua, te ette treenaa niin kovaa etteikö normaalista ruokavaliosta saamanne proteiini riitä.

   Lainaa

  5. Bättre folk 28.4.2022 1:15
   Tulos: -98 (164 ääntä)
   Reseptivapaa sirkka: Harri on täysin oikeassa proteiinin suhteen. Just näin Tiktokissa kun joku 16v tyttö valitteli kun joutui lopettamaan kreatiinin käytän kun turvotti mahaa niin paljon. Olen vahvasti sitä mieltä, että varsinkin nuorena tärkeintä on ruokavalio.
   Kreatiinilla ja proteiinilla ei oo mitään tekemistä toistensa kanssa, tuskin ymmärrät mitään kummastakaan jos yhdistät ne toisiinsa ja tiedonlähteenä on tiktok. En sano että proteiinilisää tai kreatiinia pitäisi jonkun yksittäisen ihmisen käyttää mutta aiheettomat pelonlietsonnat kun asioista ei tiedetä mitään, on tarpeettomia, eikä tällainen asioiden käsittely vie ihmiskuntaa eteenpäin. Voitte Sirkka ja Harri mennä naimisiin ja pelätä sitten kaikkea uutta ja ihmeellistä, ihan vaan varmuuden vuoksi.

   Lainaa

  6. Bättre folk 28.4.2022 1:17
   Tulos: -54 (130 ääntä)
   Sävyisä ananas: Suomessa on vaikea olla saamatta tarpeeksi proteiinia, ellet ole joku laitoksessa asuva vanhus. Liika proteiini tuhoaa munuaiset ja saastuttaa Itämeren, koska se tekee pissasta typpipitoista. Uskokaa minua, te ette treenaa niin kovaa etteikö normaalista ruokavaliosta saamanne proteiini riitä.
   Normaalia ruokavaliota on hyvin monenlaista. Proteiinia saa syödä kyllä todella paljon että munuaiset menee pilalle. Myös siitä pelottelu on turhaa. Lihan kulutus on kieltämättä tarpeettomasti noussut nykyaikana, mutta se myös jakautuu valitettavan epätasaisesti. On muitakin ihmisiä kuin vanhuksia, erityisesti naisia, joiden olisi hyvä saada enemmän proteiinia, vaikka tämänhetkinen saanti ei riisitautia aiheutakaan.

   Lainaa

  7. Reseptivapaa sirkka 28.4.2022 1:36
   Tulos: +149 (173 ääntä)
   Bättre folk: Kreatiinilla ja proteiinilla ei oo mitään tekemistä toistensa kanssa, tuskin ymmärrät mitään kummastakaan jos yhdistät ne toisiinsa ja tiedonlähteenä on tiktok. En sano että proteiinilisää tai kreatiinia pitäisi jonkun yksittäisen ihmisen käyttää mutta aiheettomat pelonlietsonnat kun asioista ei [...]
   Niin no, aiheena oli lisäravinteet joihin myös kreatiini kaiketi myös kuuluu.
   Ei se TikTok mikään tietolähde ollut, jos yhtään ymmärrät lukemaasi. 
   16v tyttö joka käytti kreatiinia kertoi, ettei enää pysty kun turvottavat mahaa. Lähinnä järkyttyi siitä, että noin nuori käyttää kreatiinia kun harrastaa salilla käyntiä. Ei mitään järkeä, eikä tarvetta. Ruokavalio kuntoon, niin ei tarvitse mitään turhia ja kalliita lisiä. 

   Lainaa

  8. Tulos: +145 (149 ääntä)
   Proteiini on nyt jostain syystä noussut suosioon ns terveystuotteena vaikka tuskin niin moni oikeasti tarvitsee lisä protskua ruokavalioonsa. No markkinamiehet, ja miksei naisetkin, myy kuraa jengille ja kohta kaikissa tuotteissa on vitamiinia-x koska se on in ja pop. Sitten se vitamiini unohtuu ja seuraavaksi on kuitua vedessä ja purkassa ym. Näin se menee koska pitää myydä lehtiä ja somettajien pitää tehdä 'kaupallista yhteistyötä" ja trendit trendaa. Pitäis vaan ite osua siihen oikeaan aallonharjaan. Tietysti jos on niin että ei saa tarpeeksi proteiinia niin ehkä sitä silloin olisi syytä lisätä? Dah?

   Lainaa

  9. Tulos: -65 (161 ääntä)
   Jostain syystä joku rahkan syönti on ihan ok, koska se on perinteisessä mielessä ruokaa. Kuitenkin jos korvaa sen välipalarahkan proteiinijauheella ja palautusjuomalla niin on piru irti, olet markkinoinnin uhri ja idiootti. En ymmärrä logiikkaa taustalla. Proteiinijauheet itsellä käytössä päivittäin, välipäivinäkin. Olen surkea syömään, joten käytän niitä ruokien tukena saadakseni tarpeeksi kaloreita kitusista alas. Munuaiset varmaan poksahtaa kohta tuosta päivittäisestä kahden ruokalusikan annoksesta, mutta pitää varmaan vaihtaa pähkinöiden syöntiin se, kun se on kuitenkin oikeaa ruokaa niin ei ole mitään vaaraa siinä

   Lainaa

  10. Tallennettu kotieläin 28.4.2022 5:56
   Tulos: +151 (167 ääntä)
   Protsku: Jostain syystä joku rahkan syönti on ihan ok, koska se on perinteisessä mielessä ruokaa. Kuitenkin jos korvaa sen välipalarahkan proteiinijauheella ja palautusjuomalla niin on piru irti, olet markkinoinnin uhri ja idiootti. En ymmärrä logiikkaa taustalla. Proteiinijauheet itsellä käytössä [...]
   No itse asiassa rahkalla on valtavasti muitakin vaikutuksia kuin se proteiinin määrä. Hapanmaitotuotteet tukevat ainakin suoliston mikrobien toimintaa sekä sydänterveyttä, ja tutkimuksissa on löytynyt yhteys mm. diabetesriskin pienenemiseen. Pähkinöissäkin on proteiinin lisäksi mm. hyviä rasvoja, ja runsaasti vitamiineja sekä kivennäisaineita, joista on hyötyä esimerkiksi aivojen verisuonille. Niiden kalium taas tukee esimerkiksi lihasten jehittymistä. Juuri tällaisten seikkojen takia se proteiini todellakin kannattaa hakea ruoasta eikä jauheesta. Jos jotain olennaista ainesosaa saa mielestään liian vähän, ensisijaisesti silloinkin on syytä rukata ruokavaliota, koska todennäköisesti jotain muutakin, vitamiinia tms., tarvitaan silloin lisää. Proteiinia ei kuitenkaan suomalaisten ruokavaliosta yleisesti ottaen puutu, ei edes aktiiviurheilijoilta. No ehkä laitoksessa makaavilla vanhuksilla tilanne on toinen. Pelkästään sen lisäämisellä ei siis saavuta juuri mitään hyötyjä, mutta tosiaan rahkan tai pähkinöiden syömisellä edistää terveyttään monipuolisesti. Piru voi tosiaan olla irti siinä tapauksessa, jos se proteiinin määrä nousee liian suureksi. Siihen saakka proteiinilisällä voi toki rauhassa lihottaa itseään, sehän varastoituu rasvaksi kehoon, ja niitä markkinamiesten kukkaroita. Logiikka ei nyt ehkä kuitenkaan ole sinun puolellasi tässä.

   Lainaa

  11. Tulos: -41 (85 ääntä)
   Tallennettu kotieläin: No itse asiassa rahkalla on valtavasti muitakin vaikutuksia kuin se proteiinin määrä. Hapanmaitotuotteet tukevat ainakin suoliston mikrobien toimintaa sekä sydänterveyttä, ja tutkimuksissa on löytynyt yhteys mm. diabetesriskin pienenemiseen. Pähkinöissäkin on proteiinin lisäksi mm. hyviä rasvoja, ja [...]
   Tarkoitus oli lähinnä osoittaa, että raja mikä vedetään vanhan kunnon taivaallisen oikean ruuan ja helvetistä tulevan proteiinijauheen välille, on absurdi. Useimmissa proteiinilisisssäkin on usein vitamiineja ja muita lisäksi, eikä vain itse proteiinia. Voidaan sanoa, että no itseasiassa rahka on terveellisempää ja samoin pähkinät, mutta koko vertaus ontuu kovin; entä jos syön rahkaa päivässä 3 litraa ja pähkinöitä kilon? Entä miksi vertaat proteiinijauheen terveellisyyttä rahkaan, muttet rahkaa pähkinöihin? Miksi huolehdtit munuaisvaurioista vain kun kyseessä on proteiinijauheiden käyttö, eikö proteiinia ole mahdollista nauttia liikaa muuten? Proteiinijauheet voivat olla osa ateriaa ja terveellistä elämää varsin hyvin. Ne vastaavat tarpeeseen saada kaloreita ja proteiinia helposti lisää liikkujan ruokavalioon, jos tämä kokee sitä tarvitsevansa. Tottakai sitä voi käyttää liikaa, niin voin käyttää vaikka banaanejakin. Etenkin kun mennään harrastuksissa kehonrakennuksen tai voimailun puolelle, on siitä proteiinin saannista oikeasti huolehdittava. Se on henkilöstä itsestään riippuva asia, että kannattaako se hoitaa aivan ilman mitään lisiä vai ei. Pelkkien lisien käyttäminen ravinnoksi ei luonnollisestikaan ole vaihtoehto.

   Lainaa

  12. Myötätunnoton hilleri 28.4.2022 6:48
   Tulos: +58 (78 ääntä)
   Tallennettu kotieläin: No itse asiassa rahkalla on valtavasti muitakin vaikutuksia kuin se proteiinin määrä. Hapanmaitotuotteet tukevat ainakin suoliston mikrobien toimintaa sekä sydänterveyttä, ja tutkimuksissa on löytynyt yhteys mm. diabetesriskin pienenemiseen. Pähkinöissäkin on proteiinin lisäksi mm. hyviä rasvoja, ja [...]
   Ja ravinteet yleensä imeytyy paremmin siitä ruuasta kuin jauheista/kapseleista.

   Lainaa

  13. Mustanpuhuva lihapiirakka 28.4.2022 6:55
   Tulos: +13 (23 ääntä)
   Harvardin tutkimuksen mukaan ihmisen proteiinin päivätarve on 0.8g / kehonpainokilo.

   Lainaa

  14. Tulos: -45 (51 ääntä)
   Raakaa lihaa, raakoja kananmunia ja raakamaitoa. Muuta ihminen ei tarvitse.

   Lainaa

  15. Työtätekevä ilves 28.4.2022 8:21
   Tulos: +63 (81 ääntä)
   Protsku: Jostain syystä joku rahkan syönti on ihan ok, koska se on perinteisessä mielessä ruokaa. Kuitenkin jos korvaa sen välipalarahkan proteiinijauheella ja palautusjuomalla niin on piru irti, olet markkinoinnin uhri ja idiootti. En ymmärrä logiikkaa taustalla. Proteiinijauheet itsellä käytössä [...]
   Kannattaa katsoa lisäravinteiden sisältöä. Palautusjuomat ovat käytännössä pelkää sokeria joka nostaa liian nopeasti verensokerin. Yksi banaani ajaa saman asian ja samalla saa myös magneesiumia. Eli peruskuntoilijalle lisäravinteet ovat turhia koska hyöty on olematon.

   Lainaa

  16. Arkkienkeli 28.4.2022 8:55
   Tulos: -59 (75 ääntä)
   Musta makkara näyttää sisään mennessään, ja ulos tullessaan ihan samalta. Makukin lienee sama.

   Lainaa

  17. Pehmeä jänis 28.4.2022 8:57
   Tulos: -42 (52 ääntä)
   Kykenemätön peura: Vastaus Katjan kysymykseen riippunee siitä, miksi proteiinia ei saa tarpeeksi, mutta jotenkin ei nyt jaksa naurattaa Harrin vastaus. Ainoa oikea määrä lapsen lyömiselle on ei ollenkaan, eikä sitä niin ollen voi tehdä liian vähän.
   Väärin, oikea oppinen on joka kerta kun on pienintäkään epäilystä että ollaan oltu pahanteossa. Kaikii muu on vapaan kasvatuksen hedelmiä ja maailmantämän hetkinen tilanne sen mukainen

   Lainaa

  18. Arkkienkeli 28.4.2022 9:08
   Tulos: -39 (53 ääntä)
   Wiltsu: Raakaa lihaa, raakoja kananmunia ja raakamaitoa. Muuta ihminen ei tarvitse.
   Minä ainakin tarvitsen lasteni lähellä oloa, seksiä muijalta ja monipuolista ravintoa, sekä toimivan työympäristön vakiintuneiden palkkatulojen kanssa. Tosin en olekaan peräkammarin poika mummon kellarissa.

   Lainaa

  19. Arkkienkeli 28.4.2022 9:14
   Tulos: -47 (61 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ja ravinteet yleensä imeytyy paremmin siitä ruuasta kuin jauheista/kapseleista.
   Oletko varma? Esim. 20 vuotta sitten lääkärini määräsi syömään 100 mikrogrammaa D-vitamiinia vuorokaudessa, koska en saanut sitä riittävästi syömästäni ravinnosta. Olen sairastanut autoimmuunisairautta (diabetes, 1 tp) lapsesta saakka.

   Lainaa

  20. Tulos: +92 (100 ääntä)
   Arkkienkeli: Musta makkara näyttää sisään mennessään, ja ulos tullessaan ihan samalta. Makukin lienee sama.
   Muttei ole. 
   Mietin taas kuinkahan moni on vastannut kyselyyn Yök, vaikkei ole koskaan maistanut mustamakkaraa...
   Itse tykkään ja oon saanu monesti kuulla näitä "hyi olkoon/yök, en tykkää", mutta kun kysyn ootko maistanu sitä, vastaus on "no en, enkä maista!".
   Ei siinä mitään jos ei halua maistaa, tai maistaa muttei tykkää, mut ethän sä voi sanoa "en tykkää" jos et ole maistanut.

   Lainaa

  21. Itselatautuva flamingo 28.4.2022 9:39
   Tulos: +70 (80 ääntä)
   Miten ihmeessä nugetit voisivat olla 100% kanafilettä? Silloin ne olisivat vain paistettuja kananpaloja, eivätkä nugetteja, joihin olennaisena osana kuuluu leivitys.

   Lainaa

  22. Hämärä maahinen 28.4.2022 9:39
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Jos treenaa vaikka 12 kertaa viikossa tavoitteellisesti niin proteiinia voi olla hyvä vetää välillä jauheenakin, vaikea sitä on liikaa saada. Jauheiden ja muiden lisäaineiden avulla optimointi tai tarpeellisten määrien varmistus on helpompaa. Itsellä aikanaan oli vaikea saada tarpeeksi kun ei voinut kahta tuntia ennen harjoitusta syödä kiinteää ruokaa tai tuli huono olo, ja kahdesti päivässä treenatessa aikaa kun voi syödä on rajatusti. Jauheiden avulla myös painojen saaminen painoluokkiin oli helpompaa kun pystyi välttämään turhaa rasvaa ja hiilihydraatteja. Purkeista kun on helpompi laskea optimi määrät kaikkea. Harvalle mikään optimointi on oikeasti tärkeää tai erityisen hyödyllistä. Tavalliselle pari kertaa viikossa käyvälle eivät tarjoa merkittävää hyötyä ja kaikille tärkeintä olisi hyvä ruokavalio. Toisaalta jokainen voi tehdä niinkuin itse haluaa ja turha haukkuminen voitaneen jättää pois. Vähän sama kuin syyllistäisi niitä jotka haluavat urheilla uusilla hyvillä kalliilla välineillä eivätkä käytä vanhoja loppuun vaikka pärjäisivät niilläkin ihan hyvin.

   Lainaa

  23. Harmaa kivi 28.4.2022 9:57
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Arkkienkeli: Oletko varma? Esim. 20 vuotta sitten lääkärini määräsi syömään 100 mikrogrammaa D-vitamiinia vuorokaudessa, koska en saanut sitä riittävästi syömästäni ravinnosta. Olen sairastanut autoimmuunisairautta (diabetes, 1 tp) lapsesta saakka.
     D-vitamiini on poikkeus, ja joillain myös jotkut B-vitamiinit, ruokavaliosta riippuen. Mutta proteiini on tämän hetken muotihullutus -proteiinivanukkaita söi sukulaiseni, joka parkinsonin takia ei enää saanut voileipää nostettua suuhun, ja oikeasti oli kuihtumassa pois. On se parempi kuin ei ruokaa ollenkaan, mutta kenen tahansa, joka voi syödä normaalia ruokaa, pitäisi. Ette kai te ota joka aamu kuutta Buranaakaan, siltä varalta että voisi tulla pipi?
     Helsingin vesilaitoskin on vedonnut, että porukka ystävällisesti lopettaisi sen proteiinin tankkaamisen -keho ei tee sillä yhtään mitään, ja sen lisäksi, että käyttäjä lihoo, se erittyy virtsaan typpenä, jonka siivoaminen jätevesistä on hankalaa ja kallista, ennen kuin se päätyy Itämereen ja rehevöittää siellä. 
     Toki proteiinijauhetta voi terve ihminen hiukan syödä, jos nyt on niin saanut päähänsä, että ruoka jossa on muitakin ravintoaineita pitäisi korvata paljon kalliimmalla puuterin makuisella. Toinen kysymys on sitten, miksi kannattaisi -ei siitä henki lähde jos ei vedä överiksi, pissii vain rahaa pois, jos nyt sellainen innostaaa. Ja överiksi vetäminen on niin kovin paljon helpompaa -saa sitä terveys (sairaus) vaikutuksia aikaiseksi myös vetämällä kilon -no, vaikkapa mustaamakkaraa -joka aamu, mutta se vaatii jo todellista omistautumista, ja vatsa kyllä varoittaa että ei näin -toisin kuin liiallinen pirtelön särpiminen. 
     Tietysti tärkein kysymys, miksi haluaisi syödä jotain purkkijauheita kun voisi syödä herkullista ruokaa?

   Lainaa

  24. Itseasiassa 28.4.2022 10:23
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Pirjon kaltaiset ihmiset ovat kyllä raskaita. Ei taida airfryerin ainoa tarkoitus olla kevyitä, vaan se poistaa tekovaiheessa rasvaa ruuasta. Joihinkin ruokiin sopii paremmin kuin toisiin, esim. kasvispihveistä tulee vähän liian kumisia, mutta kaikki paneroidut onnistuu hyvin. Onhan se rasvanpoisto kiva lisä, mutta itse yritän ensisijaisesti helposti saada hyvää ruokaa. Voi mustamakkarakin olla tuosta ihan jees, se ei meidän alueella ole tyypillistä ruokaa, joten tulee yleensä maistettua kyläilessä jossain Pirkanmaalla.

   Lainaa

  25. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Jos on allergioita tai erikoisruokavalio eikä siksi pysty syömään proteiinipitoisia ruokia, niin sitten se proteiinijauhe varmaan on ihan hyvä vaihtoehto. Tai jos on tosi kiireinen/laiska eikä ehdi/jaksa tehdä ruokaa, niin proteiinijauheet ja patukat lienee helpompia. Mutta ei ne ole ainoita millä saa ns "tuloksia", eikä niitä pitäis markkinoida niin. Kyllä proteiinia saa ns "normaalista" ruuasta ihan yhtä helposti.

   Lainaa

  26. Klooriton hylje 28.4.2022 12:09
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Voi vittu näitä kaikenmaailman harreja ja pirjoja...

   Lainaa

  27. Kykenemätön peura 28.4.2022 12:21
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Akrasia: Muttei ole.  Mietin taas kuinkahan moni on vastannut kyselyyn Yök, vaikkei ole koskaan maistanut mustamakkaraa... Itse tykkään ja oon saanu monesti kuulla näitä "hyi olkoon/yök, en tykkää", mutta kun kysyn ootko maistanu sitä, vastaus on "no en, enkä maista!". Ei siinä mitään jos ei halua maistaa, [...]
   Olisin vastannut jotain sen suuntaista, koska liharuuat ylipäätään ällöttää, mutta mielestäni aikuiset ei sano ruuasta hyi/yök/ällöö jne., joten vastasin en tiedä. Mielestäni kaikkea ei ole pakko syödä, mutta asian voi esittää myös kauniisti. Tuollaisesta 'yök, ällöö, en ees maista' määkimisestä tulee väistämättä keskenkasvuinen kuva.

   Lainaa

  28. Tulos: +26 (30 ääntä)
   Arkkienkeli: Oletko varma? Esim. 20 vuotta sitten lääkärini määräsi syömään 100 mikrogrammaa D-vitamiinia vuorokaudessa, koska en saanut sitä riittävästi syömästäni ravinnosta. Olen sairastanut autoimmuunisairautta (diabetes, 1 tp) lapsesta saakka.
   "Yleensä".

   Lainaa

  29. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Arkkienkeli: Musta makkara näyttää sisään mennessään, ja ulos tullessaan ihan samalta. Makukin lienee sama.
   Jos sun kakka näyttää mustalta makkaralta suosittelen pikaisesti lääkäriä. Mustan makkaran tekee mustaksi veri, ja jos kakka on ton väristä siinä on myös paljon verta.

   Lainaa

  30. Tulos: +46 (50 ääntä)
   Miten voi olla joku Pirjo olemassa joka ei ilmeisesti ollenkaan tiedä mitä on musta makkara? Näkee kuvan airfryer -sivuilla ja luulee että sitä on kuusi tuntia paahdettu hiillokseksi? Itsekään missään Tampereen suunnalla asu mutta kyllä mustaa makkaraa on täälläkin ihan kaupan hyllyssä ja tavan usein myös siellä mun ostoskärryssäni :-D

   Lainaa

  31. Mäntylahti-Piiras 28.4.2022 15:36
   Tulos: -10 (18 ääntä)
   Protsku: Tarkoitus oli lähinnä osoittaa, että raja mikä vedetään vanhan kunnon taivaallisen oikean ruuan ja helvetistä tulevan proteiinijauheen välille, on absurdi. Useimmissa proteiinilisisssäkin on usein vitamiineja ja muita lisäksi, eikä vain itse proteiinia. Voidaan sanoa, että no itseasiassa rahka on [...]
   kuten joku jo sanoikin, proteiini, vitamiinit ja hivenaineet jne. imeytyy paremmin ruoasta kuin noista ravintolisistä, noita lisiä voi käyttää LISÄNÄ, niitä EI kannata käyttää KORVIKKEINA, jos oikeasti tarvitsee proteiinia enemmän kuin normaalilla ruokavaliolla saa niin senkus käytät ravintolisiä, mutta JOS käyttää ravintolisiä koska oma ruokavalio EI sisällä "normaalia" määrää ravinteita niin silloin kannattaa pyytää kaveria antamaan tunti turpaan puolessa tunnissa.

   Lainaa

  32. Mäntylahti-Piiras 28.4.2022 15:48
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Iso Hoo: Miten voi olla joku Pirjo olemassa joka ei ilmeisesti ollenkaan tiedä mitä on musta makkara? Näkee kuvan airfryer -sivuilla ja luulee että sitä on kuusi tuntia paahdettu hiillokseksi? Itsekään missään Tampereen suunnalla asu mutta kyllä mustaa makkaraa on täälläkin ihan kaupan hyllyssä ja tavan usein myös siellä mun ostoskärryssäni :-D
   meillä sitä oli jopa koulussa (kuin myös verilettuja) ainakin ensimmäiset pari vuotta (muistaakseni) mutta sitten loppui kuin seinään, syytä en muista koskaan kuulleeni.

   Lainaa

  33. Tulos: -2 (16 ääntä)
   Reseptivapaa sirkka: Harri on täysin oikeassa proteiinin suhteen. Just näin Tiktokissa kun joku 16v tyttö valitteli kun joutui lopettamaan kreatiinin käytän kun turvotti mahaa niin paljon. Olen vahvasti sitä mieltä, että varsinkin nuorena tärkeintä on ruokavalio.
   Ok mutta mitä tekemistä kreatiinilla oli tämän asian kanssa…?
   Myös monia ruoka-aineita pitää monien jättää syömättä vatsavaivojen vuoksi, joten jos niputit kaikki maailman jauhemuotoiset asiat yhteen niin samalla logiikalla pitäisi sitten tuomita ruokakin. 
   Mutta totta, tärkeintä on ruokavalio.

   Lainaa

  34. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ja ravinteet yleensä imeytyy paremmin siitä ruuasta kuin jauheista/kapseleista.
   Toisaalta monet ruoan ainesosat myös haittaavat imeytymistä. Yleistäminen näissä asioissa on ihan ajanhukkaa.

   Lainaa

  35. Ekvivalentti sika 28.4.2022 18:45
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Musta on ihan lystikästä, miten nää keskustelut aina polarisoituu ja porukkaa hyppii joka suunnasta puskemaan milloin mitäkin puolitotuuksia. "Normaali ihminen ei tarvitse lisäproteiinia." Joo, ihan totta. Tavoitteellisesti treenaava voi siitä hyötyä. Ilman lisiä voi olla vaikea pitää päivän kalorit kohtuudessa samalla kun yrittää kasvattaa lihasmassaa. "Kaikki lisäkkeet on ylimarkkinoitua kamalaa kuraa ja kallista huijausta!" Osittain ihan totta. Suuri osa tuotteista on törkeän ylihinnoiteltuja. Pelkällä lisäaineettomalla tai kevyesti maustetulla soija/heraproteiini-isolaatilla pääsee todella pitkälle. Ne ovat myös yleensä monta kertaa halvempia kuin seksikkääksi brändätyt versiot. Sama juttu palautusjuomissa. Muutaman kilon säkissä hankittua isolaattia on aika vaikea päihittää hinta/proteiinigramma-suhteessa. "Normaalista ruuasta saatu proteiini on parempaa ja varmasti paljon terveellisempää!" - Aika harvassa on ruoka-aineet, jotka sisältävät merkittävissä määrin täysproteiinia. Jos proteiinin lähteenä on punainen liha, tää ei pidä ollenkaan paikkaansa. On myös yllättävän vaikea pitää suolamäärät kurissa, jos ostaa kaupasta edes puolivalmiita tuotteita (esim. lihankorvikkeita). Samoin jos hiilareita yrittää leikata tai sattuu olemaan maitotuotteille tai palkokasveille intolerantti, menee vaikeaksi ja usein kalliiksi ilman. "Kyllä mä salitreeniä varten tartten mun BULK XXL MONSTER ANIMAL MODE preworkoutin, boosterin ja sit viel väliin ja jälkeen napit ja sheikin." - Joo, mitäs jos ottaisit alle ihan vaan normi-isolaatit, jälkeen ehkä toisen ja jonkun palautusjuoman. Loput (ja osa kyl niistäkin) on ihan uskomuskamaa. Preworkouttien pärisevät aineet sais kymmeniä kertoja halvemmalla apteekista. "Sheikki/proteiinipatukka on huono välipala!" - Kyl ne yleensä nälkää pitää useamman tunnin ja on paljon parempi vaihtoehto kuin lähteä sokerihiireilemään. Jos tarkoituksena on vähentää päivän kokonaiskaloreita, toimii oikein hyvin.

   Lainaa

  36. Ymmärretty kenguru 28.4.2022 19:50
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Suurin moka tässä on se, että alaotsikossa ja kyselyssä puhutaan "mustamakkarasta", vaikka kysehän on tietenkin mustastamakkarasta. Mustamakkara on muuten aika miedon makuista, enkä siksi ole koskaan ymmärtänyt, miksi se on niin suuri inhokki niin monille. Johtuuko se vain ulkonäöstä ja siitä, että joillekin veren syöminen on ajatuksen tasolla vaikeampaa kuin lihan? Itselläni taas eläintuotteista ikävä on oikeastaan vain mustaamakkaraa ja verilettuja. Hyvää on, nääs.

   Lainaa

  37. Vaivaton sohvaperuna 28.4.2022 19:54
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Täällä joku (anteeksi laiskuuteni, kun en jaksa tarkistaa kuka) kommentoi, että suomalaiset "yleisesti" saavat ruuastaan tarpeeksi proteiinia ja haluan hieman puuttua siihen, koska kyseessä on melkoinen yleistys. Osa saa varmasti tarpeeksi ja melkoinen osa liikaakin, mutta itse kuulun siihen ryhmään joka ei saa sitä tarpeeksi. Opin tämän eräässä ravintovalmennuksessa. Proteiinia tulisi saada karkeasti arvioiden 1-2 grammaa per painokilo, per päivä (aktiivisuudesta riippuen) ja se tarkoittaa siis sitä että minä, aktiivista elämää viettävä, mutta melkoista ylipainoa kantava jouduin hankaluuksiin kun en meinannut millään kyetä syömään sitä määrää proteiinia päivittäin jonka olisin lihasteni ylläpitoon tarvinnut. Siksi otin käyttöön lisäksi proteiinijauheen. Jos voisin käyttää maitotuotteita ja papuja, ei ongelmaa olisi, mutta kun en voi niin lisäravinne oli tarpeen. Ja pitäis ottaakin se taas uudelleen käyttöön kun pitäis pientä kuntoremppaa aloittaa taas.

   Lainaa

  38. Kirpeä ahven 28.4.2022 23:43
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Suomi on rakennettu maidolla, lihalla ja perunalla. Ei sitä muuta ihminen tarvitse.

   Lainaa

  39. Luha salaatti 28.4.2022 23:45
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Hämärä maahinen: Jos treenaa vaikka 12 kertaa viikossa tavoitteellisesti niin proteiinia voi olla hyvä vetää välillä jauheenakin, vaikea sitä on liikaa saada. Jauheiden ja muiden lisäaineiden avulla optimointi tai tarpeellisten määrien varmistus on helpompaa. Itsellä aikanaan oli vaikea saada tarpeeksi kun ei voinut [...]
   No eipä kaksi kertaa päivässä täysillä treenaaminenkaan kuulosta terveelliseltä elämäntavalta.

   Lainaa

  40. Kaukaa viisas papukaija 28.4.2022 23:57
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Ennen kommentit oli melkeinpä parempia kuin itse mokat, nyt täällä jengi vaan väittelee jostain lisäravinteista.

   Lainaa

  41. Puuton alpakka 29.4.2022 0:22
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Akrasia: Muttei ole.  Mietin taas kuinkahan moni on vastannut kyselyyn Yök, vaikkei ole koskaan maistanut mustamakkaraa... Itse tykkään ja oon saanu monesti kuulla näitä "hyi olkoon/yök, en tykkää", mutta kun kysyn ootko maistanu sitä, vastaus on "no en, enkä maista!". Ei siinä mitään jos ei halua maistaa, [...]
   Minä en tykkää esimerkiksi Putinista tai Donald Trumpista, vaikka en ole koskaan maistanut niitä. Enkä maista. En tykkää lainkaan ajatuksesta, että pitäisi syödä verta. En tykkää yleensäkään lihasta enkä sitä syö (olen maistanut monta kertaa). En siis tykkää mustastamakkarasta ihan riippumatta siitä, minkä makuista se on. 
   Minä en kuulu niihin, jotka pystyvät syömään mitä tahansa. Jos yritän niellä jotain, mikä on tarpeeksi pahaa (maultaan, rakenteeltaan tai ajatustasolla), tulee se ylös ennen kuin menee alas. Miksi haluaisin ottaa riskin ja oksentaa ruokapöydässä, jos etukäteen tiedän, että niin käy?

   Lainaa

  42. Tulos: -2 (16 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Suurin moka tässä on se, että alaotsikossa ja kyselyssä puhutaan "mustamakkarasta", vaikka kysehän on tietenkin mustastamakkarasta. Mustamakkara on muuten aika miedon makuista, enkä siksi ole koskaan ymmärtänyt, miksi se on niin suuri inhokki niin monille. Johtuuko se vain ulkonäöstä ja siitä, että [...]
   Ei, nyt sie mokasit. Se on mustamakkara, ei musta makkara. Silloin se taivutetaan musta makkarasta, ei mustasta makkarasta (tai vielä vähemmän mustastamakkarasta). Esim. Sä voisit puhua siitä hiillokseen vähän liian kauaks aikaa jääneestä kyrsästä mustana makkarana, mut mustamakkara on nimi, eikä sitä taivuteta keskeltä, tyyliin "Tiiasta-Mariasta tuntui tältä"...

   Lainaa

  43. Tulos: 0 (8 ääntä)
   Jaaaa sitten mä menin kirjottaa niin, kuin oisin luullu toisen tehneen yhdyssanavirheen. Eh, heti kun näin tuon kommenttini tuossa, tajusin, että selitin tuon ihan väärin. Tarkoitin, että 'mustastamakkarasta' voisi puhua vain, jos kyseessä ois se erikseen kirjoitettuna, tai juuri tuon niminen ~jokin. Koitetaas uudestaan Väärinymmäretyllä kengurulle: sä sanoit ite, että kyse ois mustastamakkarasta, mut heti sen jälkeen toteat, että _mustamakkara_ on miedon makuista.

   Lainaa

  44. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Puuton alpakka: Minä en tykkää esimerkiksi Putinista tai Donald Trumpista, vaikka en ole koskaan maistanut niitä. Enkä maista. En tykkää lainkaan ajatuksesta, että pitäisi syödä verta. En tykkää yleensäkään lihasta enkä sitä syö (olen maistanut monta kertaa). En siis tykkää mustastamakkarasta ihan riippumatta [...]
   Puuton alpakka: Minä en tykkää esimerkiksi Putinista tai Donald Trumpista, vaikka en ole koskaan maistanut niitä. Enkä maista. En tykkää lainkaan ajatuksesta, että pitäisi syödä verta. En tykkää yleensäkään lihasta enkä sitä syö (olen maistanut monta kertaa). En siis tykkää mustastamakkarasta ihan riippumatta [...]
   Sori, mut et sä silti voi sanoa, ettet tykkää jonkin mausta ennen kuin tiedät minkä makuista se on, ts. maistanut sitä.
   En mäkään Putinia alkais syömään, enkä ketään vähemmän esillä olevaa sen puoleen. En ymmärrä, miten tuo oli susta hyvä vertaus.
   On ihan eri asia olla haluamatta maistaa, kuin sanoa, etten tykkää jonkin mausta - sitä maistamatta. Se oli mun pointti.

   Lainaa

  45. Tyydyttävä aprikoosi 29.4.2022 3:38
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Akrasia: Ei, nyt sie mokasit. Se on mustamakkara, ei musta makkara. Silloin se taivutetaan musta makkarasta, ei mustasta makkarasta (tai vielä vähemmän mustastamakkarasta). Esim. Sä voisit puhua siitä hiillokseen vähän liian kauaks aikaa jääneestä kyrsästä mustana makkarana, mut mustamakkara on nimi, eikä [...]
   Kielitoimiston sanakirja ilmoittaa oikeaksi taivutukseksi "mustastamakkarasta". 
   https://www.kielitoimistonsanakirja.fi/#/mustamakkara?searchMode=all
   Samalla tavalla taipuu esim. "Uudestakaupungista".

   Lainaa

  46. Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tyydyttävä aprikoosi: Kielitoimiston sanakirja ilmoittaa oikeaksi taivutukseksi "mustastamakkarasta". kielitoimistonsanakirja.fi/#/mustamakkara?searchMode=all Samalla tavalla taipuu esim. "Uudestakaupungista".
   Jos katsot tarkemmin, sekä "mustastamakkarasta" että "mustamakkarasta" on linkkisi mukaan oikein.

   Lainaa

  47. Listaamaton etana 29.4.2022 9:24
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Akrasia: Ei, nyt sie mokasit. Se on mustamakkara, ei musta makkara. Silloin se taivutetaan musta makkarasta, ei mustasta makkarasta (tai vielä vähemmän mustastamakkarasta). Esim. Sä voisit puhua siitä hiillokseen vähän liian kauaks aikaa jääneestä kyrsästä mustana makkarana, mut mustamakkara on nimi, eikä [...]
   Nyt et kyllä tiedä mistä puhut. Ylempänä on Kielitoimiston linkit, joissa yksiselitteisesti kerrotaan, että sen voi taivuttaa joko "mustastamakkarasta" tai "mustamakkarasta". Sinun kertomasi sääntö siitä, että keskeltä ei taivuteta, ei muutenkaan toimi suomen kielessä. Esimerkiksi Isokyrö taivutetaan Isostakyröstä, kuten myös Isosta-Britanniasta. Lisäksi kahviin laitetaan hienoasokeria, ei hienosokeria.

   Lainaa

  48. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Listaamaton etana: Nyt et kyllä tiedä mistä puhut. Ylempänä on Kielitoimiston linkit, joissa yksiselitteisesti kerrotaan, että sen voi taivuttaa joko "mustastamakkarasta" tai "mustamakkarasta". [...]
   Lisäksi kahviin laitetaan hienoasokeria, ei hienosokeria.
   Myös hienosokerin voi taivuttaa Kielitoimiston mukaan molemmilla tavoilla. Tutkikaapas niitä omia lähteitänne hieman tarkemmin. 🧐

   Lainaa

  49. Nuutunut kivi 29.4.2022 11:33
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Tove: Jos sun kakka näyttää mustalta makkaralta suosittelen pikaisesti lääkäriä. Mustan makkaran tekee mustaksi veri, ja jos kakka on ton väristä siinä on myös paljon verta.
   Tai sitten syö rautaalisää.

   Lainaa

  50. Mäntylahti-Piiras 29.4.2022 12:24
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kirpeä ahven: Suomi on rakennettu maidolla, lihalla ja perunalla. Ei sitä muuta ihminen tarvitse.
   periaatteessa noilla kolmella pääsee kyllä pitkälle, mutta jos ravinto jää kirjaimellisesti noihin kolmeen niin jonkin puutos iskee kyllä jossain välissä.

   Lainaa

  51. Ymmärretty kenguru 29.4.2022 13:07
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Akrasia: Jaaaa sitten mä menin kirjottaa niin, kuin oisin luullu toisen tehneen yhdyssanavirheen. Eh, heti kun näin tuon kommenttini tuossa, tajusin, että selitin tuon ihan väärin. Tarkoitin, että 'mustastamakkarasta' voisi puhua vain, jos kyseessä ois se erikseen kirjoitettuna, tai juuri tuon niminen [...]
   Kotuksen mukaan oikeasti molemmat taivutukset ovat oikein, mutta oman kielikorvani mukaan kyse on kyllä mustastamakkarasta, samalla tavalla kuin matkustetaan Isoon-Britanniaan eikä Iso-Britanniaan. Että olen ehkä vain puoliksi oikeassa, mutta niin olet sinäkin.

   Lainaa

  52. Hempeä koira 30.4.2022 0:08
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   FMteam: Jos katsot tarkemmin, sekä "mustastamakkarasta" että "mustamakkarasta" on linkkisi mukaan oikein.
   Eihän Tyydyttävä aprikoosi sanonutkaan, että "mustastamakkarasta" olisi ainoa oikea muoto🤓

   Lainaa

  53. Tyydyttävä aprikoosi 30.4.2022 2:32
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   FMteam: Jos katsot tarkemmin, sekä "mustastamakkarasta" että "mustamakkarasta" on linkkisi mukaan oikein.
   Katsoin kyllä, mutta mustastamakkarasta on ensisijainen suositus.

   Lainaa

  54. Levoton mato 30.4.2022 10:12
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Kirpeä ahven: Suomi on rakennettu maidolla, lihalla ja perunalla. Ei sitä muuta ihminen tarvitse.
   Maidolla ja perunalla kyllä, mutta lihaa syödään nykyään kolme kertaa enemmän kuin vaikka 60-luvulla, jolloin sitä ei mätetty naamaan joka päivä. Maidon ja perunan kulutus on puolestaan reilusti vähentynyt noista ajoista.

   Lainaa

  55. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Sävyisä ananas: Suomessa on vaikea olla saamatta tarpeeksi proteiinia, ellet ole joku laitoksessa asuva vanhus. Liika proteiini tuhoaa munuaiset ja saastuttaa Itämeren, koska se tekee pissasta typpipitoista. Uskokaa minua, te ette treenaa niin kovaa etteikö normaalista ruokavaliosta saamanne proteiini riitä.
   Osa treenaa, mutta kyllä sen tuplamääränkin saa lisättyä ruokaan jos haluaa. Itsellä ei vaan aika ja intressit (tai vatsalaukun kapasiteetti) riitä niin paljon laittaa ruokaa, eli laiskana vedän helpoimman kautta treenin jälkeen proteiinit naamaan.
   Mutta en suosittele, ellei treeni oikeasti ole tavoitteellista joko voiman tai fysiikan kanssa.

   Lainaa

  56. Puuton alpakka 30.4.2022 15:03
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   Akrasia: Sori, mut et sä silti voi sanoa, ettet tykkää jonkin mausta ennen kuin tiedät minkä makuista se on, ts. maistanut sitä.En mäkään Putinia alkais syömään, enkä ketään vähemmän esillä olevaa sen puoleen. En ymmärrä, miten tuo oli susta hyvä vertaus.On ihan eri asia olla haluamatta maistaa, kuin sanoa, [...]
   Eihän kukaan ole mausta puhunutkaan, vaan siitä, voiko sanoa, ettei tykkää. Tietenkään ei voi sanoa, ettei tykkää mausta, jos ei tiedä miltä se maistuu, mutta voi olla paljon muitakin syitä olla tykkäämättä jostain. Makua ei pysty välttämättä päättelemään (joskus voi pystyäkin, jos tietää, ettei tykkää ainesosista), mutta esimerkiksi rakenteen saattaa nähdä jo päälle. Ja jos ei tykkää verestä ruuanlaitossa, niin silloin ei tykkää mustastamakkarasta.

   Lainaa

  57. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Puuton alpakka: Eihän kukaan ole mausta puhunutkaan, vaan siitä, voiko sanoa, ettei tykkää. Tietenkään ei voi sanoa, ettei tykkää mausta, jos ei tiedä miltä se maistuu, mutta voi olla paljon muitakin syitä olla tykkäämättä jostain. Makua ei pysty välttämättä päättelemään (joskus voi pystyäkin, jos tietää, ettei [...]
   Oikeesti? Minä olin se, joka otti esille tän "en tykkää vaikken ole maistanut"-jutun, kun se liitty kokemuksiini mustamakkaran syöjänä. 
   Sit sä sanot, ettei tietenkään voi sanoa niin, ja mä sanoin sen tuolla jo kahdesti.
   Oot samaa mieltä mun kanssa, ja silti sä sanot mulle, ettei kukaan oo siitä puhunu ja läksytät mua?

   Lainaa

  58. Pennitön mango 30.4.2022 18:30
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Hempeä koira: Eihän Tyydyttävä aprikoosi sanonutkaan, että "mustastamakkarasta" olisi ainoa oikea muoto🤓
   Kuka sitten?

   Lainaa

  59. Mietteetön kiivi 2.5.2022 7:36
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Puuton alpakka: Eihän kukaan ole mausta puhunutkaan,
   Mistä sitten?

   Lainaa

  60. Jauhopussista löytynyt kultakala 3.5.2022 9:58
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Listaamaton etana: Nyt et kyllä tiedä mistä puhut. Ylempänä on Kielitoimiston linkit, joissa yksiselitteisesti kerrotaan, että sen voi taivuttaa joko "mustastamakkarasta" tai "mustamakkarasta". Sinun kertomasi sääntö siitä, että keskeltä ei taivuteta, ei muutenkaan toimi suomen kielessä. Esimerkiksi Isokyrö [...]
   Ja kesällä käydään Korkeansaaren eläintarhassa, ja Aavallasaksalla (vai onko se Aavassasaksassa) ihaillaan keskiyön aurinkoa.

   Lainaa

  61. Hämärä maahinen 3.5.2022 13:08
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Luha salaatti: No eipä kaksi kertaa päivässä täysillä treenaaminenkaan kuulosta terveelliseltä elämäntavalta.
   Ihminen on tehty liikkumaan ei istumaan. Jos ei tee fyysistä työtä tuon lisäksi niin eipä siinä mitään epäterveellistä ole oikein tehtynä. Huomattavasti terveellisempää kuin liikkumatta oleminen.

   Lainaa

  62. Raitti majava 3.5.2022 20:39
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Sävyisä ananas: Suomessa on vaikea olla saamatta tarpeeksi proteiinia, ellet ole joku laitoksessa asuva vanhus. Liika proteiini tuhoaa munuaiset ja saastuttaa Itämeren, koska se tekee pissasta typpipitoista. Uskokaa minua, te ette treenaa niin kovaa etteikö normaalista ruokavaliosta saamanne proteiini riitä.
   Ikuisesti laihduttava täti (edelleen ylipainoinen) sai kuulla tässä juuri saavansa liian vähän protskua. Vinkkasin avuksi linssejä ja papuja.... toivottavasti auttaa

   Lainaa

  63. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Reseptivapaa sirkka: Niin no, aiheena oli lisäravinteet joihin myös kreatiini kaiketi myös kuuluu. Ei se TikTok mikään tietolähde ollut, jos yhtään ymmärrät lukemaasi.  16v tyttö joka käytti kreatiinia kertoi, ettei enää pysty kun turvottavat mahaa. Lähinnä järkyttyi siitä, että noin nuori käyttää kreatiinia kun [...]
   Väärin. Kreatiinia ei saa ruokavaliosta tarpeeksi vaikka miten olisi ”ruokavalio kunnossa”. Jos treenaa kuntosalilla tavoitteellisesti ei ole mitään syytä olla ottamatta kreatiinia joka on myös maailman eniten tutkittu lisäravinne. Totta kai jos se jollain mahan pistää sekaisin niin sitten asia erikseen mutta turha yleistää että nuoren ei sellaista pitäisi käyttää, ei se ikää katso. Siitä tutkitusti on paljon lisähyötyjä treenaamiseen ja on todella halpaa ja turvallista joten miksi ei käyttäisi :)

   Lainaa

  64. Vapaa haltija 14.5.2022 13:13
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Ja ravinteet yleensä imeytyy paremmin siitä ruuasta kuin jauheista/kapseleista.
   Tämäkin jännä väite ravitsemustiedettä opiskelemattomalta. Saattaa pitää paikkansa joidenkin vitamiinien kohdalla, mutta mekanismia on mahdoton yleistää, koska esimerkiksi proteiinin (makroravinne) tai vitamiinien (mikroravinne) imeytymiseen vaikuttaa niin eri asiat. Proteiinijauheeseen tätä ei voi missään nimessä yleistää.
   Ylipäätään on mielenkiintoista että ravitsemustieteellisissä asioista on kaikilla hyvin vahvoja mielipiteitä, vaikka faktapohjaista tietoa olisi hyvin rajallisesti. On ihan ok olla sitä mieltä että itse ei halua esimerkiksi ravintolisänä käyttää, ja myös niiden mainonnan ja kaupallisuuden kyseenalaistaminen on ymmärrettävää, mutta on outoa syyllistää niiden käytöstä jotain, joka todennäköisesti on tutustunut niiden toimintamekanismeihin itseä enemmän (ei kaupallisista vaan tieteellisistä lähteistä). Vielä huomioiden että ei tunneta kyseisten ihmisten syitä ravintolisäen käyttöön. Ymmärtämättä kokonaisuutta tyrmätään ruokavalio vain siksi, että siinä on on jonkin ravinteen tarve täytetty osittain ravintolisänä, esimerkiksi käytännön syistä, vain koska ravintolisänä ovat lähtökohtaisesti paha asia.
   Tämäkin kommentti todennäköisesti saa täällä miinusta, kuten aiemmat kommentit tässä ketjussa, joissa on ollut paljon kiihkotonta spekulointia ja ravitsemustietellisiä faktoja. Pelottelu ja itselle vieraiden ravinnonlähteiden demonisointi saa täällä näköjään enemmän plussaa, vaikka pääosin feissarimokien kommenteissa ollaan fiksumpia kuin itse mokissa.
   Muissa aiheissa yleensä arvostetaan asiantuntijoita. En sano mitään mutta outoa on.

   Lainaa

  65. Vapaa haltija 14.5.2022 13:15
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Hämärä maahinen: Ihminen on tehty liikkumaan ei istumaan. Jos ei tee fyysistä työtä tuon lisäksi niin eipä siinä mitään epäterveellistä ole oikein tehtynä. Huomattavasti terveellisempää kuin liikkumatta oleminen.
   Just näin. Toki jos liikkuminen tarkoittaa samaa porrasjuoksua tai voimaharjoitusta kahdesti päivässä, tuskin on terveellistä. Mutta monipuolisesti liikkuessa juuri niinkuin maahinen sanoi. Huom, joka treenin ei tarvitse päättyä oksennukseen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: airfryer, kuva, mcdonald's, mustamakkara, nugetit, proteiini, resepti, ruoka, väri