Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 15

Nyt huomio! Etenkin kaupan työntekijät!
Puskaradio suhisee, osa 15

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Raitis lepakko 17.5.2022 0:11
   Tulos: +650 (698 ääntä)
   Samaa mieltä Elenan kanssa siinä mielessä, että terveellisten elämäntapojen opettaminen toki on vanhempien tehtävä ja tärkeäähän se onkin, mutta entä myymäläpäällikkö ja työntekijät…..? Ennenkaikkea he?

   Lainaa

  2. Tulos: +671 (731 ääntä)
   Eli kiteytettynä S-Marketissa oli kahden aikaan pullukka teini ostamassa donitseja, eikä myymäläpäällikkö tai työntekijät puuttuneet asiaan. Ja rahaakin oli kuin rosvopäälliköllä, vaikka oli torstai. Ylipainoiset lapset on toki ikävä näky ja ilmiö, mutta ei sen takia että ne ei pääse inttiin. Ihan ihme pointteja tällä kaverilla...

   Lainaa

  3. Valittu mestari 17.5.2022 1:08
   Tulos: +427 (445 ääntä)
   Muiden ostosten kyttääminen kaupassa on terve harrastus.

   Lainaa

  4. Tulos: +648 (652 ääntä)
   Muut lapset saa ostaa karkkeja kilokaupalla, mutta kun se ylipainoinen kersa saapuu kassalle niin myymäläpäällikköä myöten kaikki työntekijät estämässä tätä lasta ostamasta donitsejaan. :D "Mistäs tuon kaksikymppisenkin sait?!" Tää mielikuva. :D

   Lainaa

  5. Harhaton biisoni 17.5.2022 5:23
   Tulos: +90 (128 ääntä)
   Kun aloin lukemaan Juhan päivitystä, ensimmäinen ajatus ennen kuin luin jutun loppuun oli, että joku yrittää vain ratsastaa Ukrainan tilanteella ja saada itselleen/läheiselleen ilmaisen majoituksen.

   Lainaa

  6. Random jääkarhu 17.5.2022 5:28
   Tulos: -13 (91 ääntä)
   90-luku soitti ja kyseli hoxiaan.

   Lainaa

  7. Enemmän poro 17.5.2022 6:11
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Juha

   Lainaa

  8. Kaksipäinen lihapiirakka 17.5.2022 6:12
   Tulos: -134 (212 ääntä)
   Harhaton biisoni: Kun aloin lukemaan Juhan päivitystä, ensimmäinen ajatus ennen kuin luin jutun loppuun oli, että joku yrittää vain ratsastaa Ukrainan tilanteella ja saada itselleen/läheiselleen ilmaisen majoituksen.
   Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista ollut alusta asti juttua, että koittavat käyttää hyväksi tilannetta ja internet täyttyy ilmoituksista kuinka juuri suomeen tullut ukrainalainen nainen myy itseään.

   Lainaa

  9. Kiinnostava keiju 17.5.2022 7:39
   Tulos: +235 (249 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista [...]
   Kielikurssi oli alkamassa keskustassa. Majoituspaikka on varmasti ihan kätevää olla siinä likellä. 
   Ehkä ne 34 muuta olivat saaneet jo majapaikan. 

   Lainaa

  10. jukkapalmu 17.5.2022 8:40
   Tulos: +110 (140 ääntä)
   Jos jossain lapussa mainitaan "HOX", niin ohjeesta ei tarvitse välittää. Samoin jos se on kirjoitettu Comic sans- fontilla.

   Lainaa

  11. Maineikas maahinen 17.5.2022 8:41
   Tulos: +156 (164 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista [...]
   Mä en kyllä edes oikein tajua, että mistä sait sellaisen tiedon kaivettua, että Juha edes itse asuisi Tampereella saati sitten "niin lähellä, että pääsee itse perimään vuokransa". Ja mitä itua silloin olisi hommata se vaan viikoksi-pariksi jos tarkoitus oli saada sivuhyötyjä? Jotenkin vähän luulen, että harvempi muutenkaan niistä hyväksikäyttäjistä on lähdössä heitä erikseen hakemaan sieltä Ukrainasta oman henkensä uhalla, eiköhän ne ole niitä jotka vaan istua röhnöttää kotona ja on haukkana tarjoamassa kämppää, kun joku sitä tiedustelee. Poikkeuksiakin tietenkin aina on, mutta tässä nyt kyllä niin vähän tuon sinun skenaarion mukaisia viitteitä tai todisteita on, että itselle ei olisi tuosta tullut kyllä mieleenkään mitään tuollaista. Jos ei lasketa sinun mielikuvitusta.

   Lainaa

  12. Tulos: +5 (49 ääntä)
   James: Muut lapset saa ostaa karkkeja kilokaupalla, mutta kun se ylipainoinen kersa saapuu kassalle niin myymäläpäällikköä myöten kaikki työntekijät estämässä tätä lasta ostamasta donitsejaan. :D "Mistäs tuon kaksikymppisenkin sait?!" Tää mielikuva. :D
   Entä jos myymäläpäällikkö laittaisi kersan liikkumaan "Saat noi donitsit, jos menee 15 burbeeta"

   Lainaa

  13. Radioton henkilö 17.5.2022 9:19
   Tulos: +93 (135 ääntä)
   Kiitos Elena! Vihdoinkin järkevää ja asiantuntevaa kommentointia! Olen vuosien ajan pyytänyt, käskenyt ja ohjannut teinejäni olemaan ostamatta karkkia, herkkuja, sipsejä ja syömään sen sijaan terveellistä ruokaa, jota meiltä aina löytyy. Nyt vasta Elenan kommentin luettuani ymmärrän, että olisi vain pitänyt _opettaa_ lapset terveellisen ruoan pariin. Teiniraukkani, ovat varmaan luulleet, ettei äiti rakasta, kun on jättänyt näin tärkeän asian opettamatta. (Elenalla ei varmasti ole omia teinejä kotona tai sitten hän ei vain tiedä että samaa namia ne mussuttavat kaikki päivät kuin muutkin)

   Lainaa

  14. Lohduton kotieläin 17.5.2022 9:48
   Tulos: +108 (112 ääntä)
   Valittu mestari: Muiden ostosten kyttääminen kaupassa on terve harrastus.
   Karppausbuumin ollessa kuumimmillaan heidän foorumillaan oli oikein ketju tällaiselle toiminnalle. Saahan siitä oivaa ylemmyydentunnetta, kun muut ostavat muka epäterveellistä ja itsellä on sitä aitoa oikeaa terveysruokaa hihnalla.

   Lainaa

  15. Tulos: +52 (108 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista [...]
   Huh mikä luuseri sä olet.
   Juha on käynyt auttamassa turvaan 35 naista ja lasta plus muutaman eläimen sotatantereelta. Sinun mielestäsi tämä on jotenkin väärin ja mielesi sopukoissa asiassa on oltava jotain ilkeitä tarkoistusperiä takana.
   Lähinnä kommenttisi kertoo sinun fantasioistasi eikä kenenkään muun.
   Sinä et ole arvoinen edes Juhan perseen pyyhkijäksi.

   Lainaa

  16. Upouuni pöllö 17.5.2022 11:03
   Tulos: -39 (47 ääntä)
   traumcity: Ylipainoiset lapset on toki ikävä näky ja ilmiö, mutta ei sen takia että ne ei pääse inttiin. Ihan ihme pointteja tällä kaverilla...
   Eihän se niin sanonutkaan, vaan että se ei tule pääsemään inttiin sen ylipainonsa takia. On siis siinä vaiheessa kelvoton varusmiespalvelukseen.

   Lainaa

  17. Nurja jyrsijä 17.5.2022 11:24
   Tulos: +135 (137 ääntä)
   Miten se torstai siihen rahan määrään liittyy?

   Lainaa

  18. Tulos: -45 (65 ääntä)
   James: Muut lapset saa ostaa karkkeja kilokaupalla, mutta kun se ylipainoinen kersa saapuu kassalle niin myymäläpäällikköä myöten kaikki työntekijät estämässä tätä lasta ostamasta donitsejaan. :D "Mistäs tuon kaksikymppisenkin sait?!" Tää mielikuva. :D
   Kyllä tuo puhuu ihan kaikista pennuista, mutta käyttää _esimerkkinä_ pahinta tapausta. Liioittelu tai esimerkki ääripäästä joka ei todellisuudessa anna kokonaiskuvaa, on tyypillinen retorinen keino jolla tehostetaan viestiä. Ihan oikeaoppisesti Elena niin tekee, eikä luultavasti edes valehtele. Mielikuvasi ei perustu siihen mitä Elena sanoi, vaan sinun omaan vihamieliseen tulkintaan siitä.

   Lainaa

  19. Tulos: +78 (80 ääntä)
   James: Muut lapset saa ostaa karkkeja kilokaupalla, mutta kun se ylipainoinen kersa saapuu kassalle niin myymäläpäällikköä myöten kaikki työntekijät estämässä tätä lasta ostamasta donitsejaan. :D "Mistäs tuon kaksikymppisenkin sait?!" Tää mielikuva. :D
   Ja missä se raja menee? Entä jos on normaalipainon ylärajalla, saako ostaa vaan pastillirasian eikä koko karkkipussia? Ja sit jos sama lapsi laihduttaa ja tulee normaalipainoisena kauppaan esim kuukauden päästä niin tervetuloa karkkiostoksille.

   Lainaa

  20. Listaamaton etana 17.5.2022 11:50
   Tulos: +140 (152 ääntä)
   Jos ylipainoisesta lapsesta tulee ensimmäisenä mieleen, että tuo ei tule pääsemään inttiin, niin silloin on kyllä arvoissa jotakin vikaa. Itse olisin ennemminkin huolissani lapsen terveydestä ihan lapsen itsensä takia. En Suomen asevoimista. Ja jos oikein kunnolla miettii, niin minkä takia vieraan, ylipainoisen lapsen pitäisi herättää yhtään minkäänlaisia ajatuksia. Antakaa lapsillekin kehorauha. Se on vanhempien ja lääkärin tehtävä ajatella ne ajatukset, jos niihin on tarvetta. Ei minkään ruokakauppakyylän.

   Lainaa

  21. Tympeä riesa 17.5.2022 12:15
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista [...]
   35 naista ja lasta, eli naisia ja lapsia yht 35. Koiria oli yksi.

   Lainaa

  22. It's a deal 17.5.2022 12:35
   Tulos: +8 (12 ääntä)
   jukkapalmu: Jos jossain lapussa mainitaan "HOX", niin ohjeesta ei tarvitse välittää. Samoin jos se on kirjoitettu Comic sans- fontilla.
   Ja luettuani tämän, tuli vastaan: "HOX! Hintoihin lisätään alv. 24% ja rahti alk. 15,00€ ellei toisin ilmoiteta."
   Välittäisin, vaikkei toki lapussa ollutkaan.

   Lainaa

  23. Saivartelija 17.5.2022 12:44
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Tympeä riesa: 35 naista ja lasta, eli naisia ja lapsia yht 35. Koiria oli yksi.
   Ja 3 kissaa...

   Lainaa

  24. Harmaa kivi 17.5.2022 13:10
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Lohduton kotieläin: Karppausbuumin ollessa kuumimmillaan heidän foorumillaan oli oikein ketju tällaiselle toiminnalle. Saahan siitä oivaa ylemmyydentunnetta, kun muut ostavat muka epäterveellistä ja itsellä on sitä aitoa oikeaa terveysruokaa hihnalla.
     Itsekin "kyttään" muiden ostoksia: jos joku on hankkimassa talouspaketin kondomeja, par tuubia liukkaria, banaanin, kurkun ja munakoison -tai vaihtoehtoisesti vaikkapa denaturoitua alkoholia sekä mehukattia, niin saahan sitä lievittää tylsyyttään keksimällä narratiiveja siitä, mitä oikein tapahtuu (kunhan muistaa, että oikeasti vastaus on ei kai mitään, sattumaa). Se, että avaisi suunsa, on tietysti ihan eri asia.
     Ylemmyydentunto on tietysti tosi vajaata. Omatkin Lidlin ostokseni näyttävät usein pahoilta -haen tuoreet eri liikkeestä, joten voisi kuvitella ettei tuo syö kuin säilykettä ja hapankorppua...Ei yhdestä datumista voi mitään päätellä.Teini voi ihan hyvin olla liikkeellä, koska voitti luokalleen jonkun palkinnon olemalla paras matikassa, ja nyt kukin luokalla saa yhden donitsin. Tai mitä tahansa.
     Sama Juhassakin -voihan sitä epäillä jotain outoa olevan tekeillä, tai voi olla, että Juha on tasan niin sankari kuin sanookin. Jos omistaisin tilaa sielläpäin, ottaisin yksärillä yhteyttä ja selvittäisin, enkä keksisi omiani.
     Paras on kuitenkin Matti; täällä pääsee pitkälle myöntämällä erehtyneensä, eikä inttämällä, harvoin nähdään, että myöntää sekoilevansa ennen kuin kukaan on edes huomauttanut.

   Lainaa

  25. Motivoiva opas 17.5.2022 13:59
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Miten se torstai siihen rahan määrään liittyy?
   Koska karkkipäivä on tietysti lauantai.

   Lainaa

  26. Motivoiva opas 17.5.2022 14:10
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Miten se torstai siihen rahan määrään liittyy?
   Niin ja ei kai viikkoraakaan keskellä viikkoa saa. :) (perustuen omiin kokemuksiin 80-luvulta)

   Lainaa

  27. Pehmeä jänis 17.5.2022 15:49
   Tulos: -31 (33 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista [...]
   Noo käyny vaan hakee "poikien pallo treenin" ja muksun jostai ei voi olla 100 varma onko oma vai työkaveri jorman, ja luonollisesti sitä nyt kotia voi tuoda kärähtää vielä

   Lainaa

  28. Tulos: +10 (24 ääntä)
   Upouuni pöllö: Eihän se niin sanonutkaan, vaan että se ei tule pääsemään inttiin sen ylipainonsa takia. On siis siinä vaiheessa kelvoton varusmiespalvelukseen.
   Täh? Miten tämä eroaa siitä mitä minä kirjoitin?

   Lainaa

  29. Valmisteleva banaani 17.5.2022 18:57
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Laura: Ja missä se raja menee? Entä jos on normaalipainon ylärajalla, saako ostaa vaan pastillirasian eikä koko karkkipussia? Ja sit jos sama lapsi laihduttaa ja tulee normaalipainoisena kauppaan esim kuukauden päästä niin tervetuloa karkkiostoksille.
   Ennen kun päästään normaalihaitariin on turha edes unelmoida mistään muista kuin sokerittomista pastilleista laksatiivisine vaikutuksineen.

   Lainaa

  30. Väsynyt alpakka 17.5.2022 19:05
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Erityisestihän se on kaupan vika kun myyvät tuotteitaan ylipainoisille lapsille. Sama se vaikka muksu olisi vanhempien asialla ollut.

   Lainaa

  31. Tulos: +30 (34 ääntä)
   Musta tuntuu et mitä enemmän niille yläasteikäsille tankkaa tota terveellisen ruuan tärkeyttä niin sitä enemmän ne käy salaa kaupassa karkkiostoksilla. Yläasteeseen nyt kuuluu et hengaillaan kavereiden kanssa kaupassa ku ei oikeen muutakaan paikkaa oo.

   Lainaa

  32. Urbaani fretti 17.5.2022 21:26
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Ei jumalauta. Jos se olisi painosta kiinni niin mulle ei kaupassa myytäisi varmaan mitään muuta kuin vessapaperia! 😂

   Lainaa

  33. Alushousuton öykkäri 17.5.2022 22:40
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Jos hän on pelastanut 35 naista ja yhden lapsen, niin miksi vain tälle yhdelle tarvii majoitusta ja nimenomaan Tampereen kekustasta? Kotiin ei voi majoittaa, koska vaimo, mutta mahdollisimman lähelle pitää majoittaa, että pääseei itse perimään vuokransa. Onhnan näistä puutteessa olevista mulkuista [...]
   Ei Jeesus, ymmärrätkö miten suurista traumoista nämä naiset kärsivät, ja mitä ne on lähteneet pakoon? Elämä rakennettava uusiksi perustuksia myöten ja toivoisin että voisin itse auttaa muulla tavalla kuin vain lahjoittamalla rahaa.. 
   Mutta se että sinä ajattelet, että kaikki he avaavat haaransa , häpeä. Eivät varmasti, joskus ihmiset vaan tykkäävät auttaa toisiaan, oliko yllätys?
   En tiedä onko tässä kommentissa päätä Tia häntää, sai vaan näkemään tulipunaista

   Lainaa

  34. Kykenemätön peura 17.5.2022 23:06
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Harmaa kivi:   Itsekin "kyttään" muiden ostoksia: jos joku on hankkimassa talouspaketin kondomeja, par tuubia liukkaria, banaanin, kurkun ja munakoison -tai vaihtoehtoisesti vaikkapa denaturoitua alkoholia sekä mehukattia, niin saahan sitä lievittää tylsyyttään keksimällä narratiiveja siitä, mitä oikein tapahtuu [...]
   Muistan edelleen kun nähtiin ulkomailla mies, joka osti pelkästään kokonaisen vesimelonin ja viinapullon. Liekö sitten salakuljettamassa viinaa festareille, mutta se mielikuva ostoksista tuli.

   Lainaa

  35. Hallituksen peruna 17.5.2022 23:12
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Itse olen huolissani elenan mielenterveydestä xD

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (25 ääntä)
   Radioton henkilö: Kiitos Elena! Vihdoinkin järkevää ja asiantuntevaa kommentointia! Olen vuosien ajan pyytänyt, käskenyt ja ohjannut teinejäni olemaan ostamatta karkkia, herkkuja, sipsejä ja syömään sen sijaan terveellistä ruokaa, jota meiltä aina löytyy. Nyt vasta Elenan kommentin luettuani ymmärrän, että olisi vain [...]
   En tiedä miten olet tämän asian suhteen toiminut enkä tee siitä oletuksia, mutta minäkin teinin vanhempana totean tuohon että toisaalta teininkään ei ole mikään pakko saada kulkea päivät pitkät rahaa mukanaan. :) ei se estä jotain karkkia vähän kavereilta pummimasta mutta ei sitä jatkuvasti kilokaupalla muiden piikkiin kyllä vedetä donitseja tai muutakaan. Teinillä ei ole mitään lähtökohtaista oikeutta päättää saamansa rahan käyttämisestä, ellei ole 15-vuotias ja itse rahaansa ansiona tienannut. Itsekin annan kyllä ostaa ”tyhmiäkin asioita”, usein oman mielensä mukaan, mutta jatkuva sokerin syöminen on minusta jo vähän muutakin kuin vain hölmöä. Paljonhan sitä tapahtuu että herkut on päivittäistä elämää.

   Lainaa

  37. Kunniaton pulu 18.5.2022 6:43
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Nurja jyrsijä: Miten se torstai siihen rahan määrään liittyy?
   Elenan maailmassa torstai ei ole karkkipäivä.

   Lainaa

  38. Nuutunut kivi 18.5.2022 13:15
   Tulos: +3 (11 ääntä)
   Kykenemätön peura: Muistan edelleen kun nähtiin ulkomailla mies, joka osti pelkästään kokonaisen vesimelonin ja viinapullon. Liekö sitten salakuljettamassa viinaa festareille, mutta se mielikuva ostoksista tuli.
   Kommentoimaasi viestin takia ajattelin viestisi jatkuvan: 
   ...pelkästään kokonaisen vesimelonin ja liukkaria... 
   ja tuota mielikuva oli vähintäänkin mielenkiintoinen. 

   Lainaa

  39. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Listaamaton etana: Jos ylipainoisesta lapsesta tulee ensimmäisenä mieleen, että tuo ei tule pääsemään inttiin, niin silloin on kyllä arvoissa jotakin vikaa. Itse olisin ennemminkin huolissani lapsen terveydestä ihan lapsen itsensä takia. En Suomen asevoimista. Ja jos oikein kunnolla miettii, niin minkä takia vieraan, [...]
   Voi myös olla, että hän ajattelee armeijaan pääsyn olevan yleinen mittari terveydelle. Mitä se miespuolisten keskuudessa tavallaan onkin. 
   Eli hän ajattelee: Poika on liian huonokuntoinen armeijaan, myöhemmin aikuisena terveys tulee olemaan tällä menolla todella huono.

   Lainaa

  40. Katuvaloissa tanssiva delfiini 18.5.2022 18:18
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   "ei tarvi inttiin lähteä" Mikä tässä oli se negatiivinen juttu?

   Lainaa

  41. Sulatettu lokki 18.5.2022 19:12
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Elena on siis Klaukkalan entinen vastaava nuoriso-ohjaaja, joka päätyi pois työstään opettamalla nuoria väkivallalla...

   Lainaa

  42. Pyörimätön ylioppilas 18.5.2022 19:36
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   https://www.nurmijarvenuutiset.fi/paikalliset/1368786 Jätän tän vaan tähän klaukkalan nuorison kasvatuksen osalta

   Lainaa

  43. Motivoiva opas 18.5.2022 19:42
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Pyörimätön ylioppilas: nurmijarvenuutiset.fi/paikalliset/1368786 Jätän tän vaan tähän klaukkalan nuorison kasvatuksen osalta
   Yksittäistapaus. :)

   Lainaa

  44. Lyhyehkö ankerias 19.5.2022 8:55
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Banaani: En tiedä miten olet tämän asian suhteen toiminut enkä tee siitä oletuksia, mutta minäkin teinin vanhempana totean tuohon että toisaalta teininkään ei ole mikään pakko saada kulkea päivät pitkät rahaa mukanaan. 😊 ei se estä jotain karkkia vähän kavereilta pummimasta mutta ei sitä jatkuvasti [...]
   Minä taas olen sitä mieltä, että teini-ikäisellä voi hyvinkin olla kohtuullinen määrä oman harkinnan mukaan käytettävissä olevaa rahaa, mikäli ei ole jotain nimenomaista syytä miksi ei olisi.

   Lainaa

  45. Skrode kameli 20.5.2022 8:28
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Banaani: En tiedä miten olet tämän asian suhteen toiminut enkä tee siitä oletuksia, mutta minäkin teinin vanhempana totean tuohon että toisaalta teininkään ei ole mikään pakko saada kulkea päivät pitkät rahaa mukanaan. 😊 ei se estä jotain karkkia vähän kavereilta pummimasta mutta ei sitä jatkuvasti [...]
   Siis… Annat teinilles jotain kuukausi- tai viikkorahaa, mutta et anna hänen päättää mihin hän rahansa käyttää? Passaako vähän udella, että miksi ihmeessä ylipäätään annat teinille sitten sitä rahaa, jos hän ei saa itse päättää mihin se menee; etkö yhtä hyvin vain voisi itse ostaa hänelle ne asiat, jotka katsot tarpeellisiksi? 
   Sori nyt tätä utelua, mutta jäi hämmentämään. On meinaan ihan tosi vaikea ymmärtää – no tietysti sitäkin, miksei teini saisi, lain puitteissa, itse päättää rahankäytöstään – etenkään sitä, mikä itu on se raha lyödä teinin kouraan, jos se olet sinä eikä teini, joka kuitenkin päättää mitä sillä rahalla tehdään. Eikö se ole sitten vähän niinkuin täysin turhaa edes antaa sitä rahaa?

   Lainaa

  46. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Jonne: Voi myös olla, että hän ajattelee armeijaan pääsyn olevan yleinen mittari terveydelle. Mitä se miespuolisten keskuudessa tavallaan onkin. Eli hän ajattelee: Poika on liian huonokuntoinen armeijaan, myöhemmin aikuisena terveys tulee olemaan tällä menolla todella huono.
   Kyllä armeijaan pääsee vaikka olisi ylipainoinen. Eli ei kannata ruveta lihottamaan itseään sillä ajatuksella että ku  on tarpeeksi läski niin saisi vapautuksen. Ei ehkä kovin miellyttävä nakki tule jos ei edes taivu kengännauhoja sitomaan mutta kyllä sä sinne kuitenkin joudut jos et lusmuile muuten itseäsi pois, tai tietty sivariksi voi ryhtyä. Näitä ei niin särmiä kavereita tuli nähtyä intissä ja onhan se heillekin ihan hyvä koulu ja ehkä se herättää vähän liikkumaan kun huomaa kuinka vaikeaa kaikki on vain koska ei ole kuntoa ja sitäkin enemmän painoa.

   Lainaa

  47. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Katuvaloissa tanssiva delfiini: "ei tarvi inttiin lähteä" Mikä tässä oli se negatiivinen juttu?
   Sillähän se rauha säilyy ettei meillä ole puolustusvoimia? Mä vihaan väkivaltaa ja sotaa ja kaikkea muuta paskaa mikä liittyy mitenkään kumpaankaan mutta en ole niin sinisilmäinen että kuvittelisin asiaa auttavan sen että jätän suorittamatta armeijan. koska Putin tuskin jättää hyökkäämättä tänne huomatessaan meidän olevan sivareita tyynni. En ymmärrä aseistakieltäytyjien logiikkaa. Kun on olemassa vitun väkivaltaista porukkaa ketkä jyrää kaikki alleen jos saa mahdollisuuden ni eikö niitä vastaan pidä nousta eikä nöyrtyä ja olla niitä paljon puhuttuja lampaita? Ei armeijan idea ole harjoitella murhaamista vaan puolustusta jos on joskus pakko. Ei taas vaan tällainen idiootti käsitä.

   Lainaa

  48. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Höpö: Sillähän se rauha säilyy ettei meillä ole puolustusvoimia? Mä vihaan väkivaltaa ja sotaa ja kaikkea muuta paskaa mikä liittyy mitenkään kumpaankaan mutta en ole niin sinisilmäinen että kuvittelisin asiaa auttavan sen että jätän suorittamatta armeijan. koska Putin tuskin jättää hyökkäämättä tänne [...]
   Sä nyt teet sen oletuksen että kaikkia ihmisiä kiinnostaisi jonkun maapläntin puolustaminen. Jos joku hyökkää sinne missä minä olen, mä menen jonnekin muualle. Jos ei voi mennä yhtään minnekään niin metsään piiloon sisseilemään. Väkivalta on usein ansaittua, mutta en mä puutu muiden taisteluihin.
   Arvostan superpaljon ukrainalaisia mutta onhan se nyt ihan saatanan dorkaa kuolla sen takia että Putin käytännössä teki sen valinnan sun puolesta.
   Valintajuttuja nämä selviytymiset. Jos et voi olla krokotiili, ole torakka.
   Mä en käynyt inttiä, sivaria, vankilaa tai saanut vapautusta. Ihan vaan läpällä en tehnyt mitään asialle ja kohta olinkin jo 30v. Oli mulla aina hakuja perässä mutta niitä nyt on muutenkin kaikilla aina.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: herkut, iisalmi, karkit, kaupassa, kauppa, kirkkopuisto, kuva, nuoret, pakolaiset, raha, sota, taskuraha, terveellinen, terveys, ukraina, ylipaino