Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 217

Olet saattanut käyttää jatkojohtoa väärin.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 217

Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskus STEK:
"Älä koskaan vie jatkojohdolla sähköä sisältä ulos tai huoneesta toiseen. Eri tiloissa voi olla erilaiset suojausmenetelmät ja oven tai ikkunan välissä johto voi vahingoittua."

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +321 (355 ääntä)
   Jos käyttää mörkö-mukia, niin muksusta kasvaa jääkiekkoilija.

   Lainaa

  2. Tumaton seuraeläin 17.5.2022 0:08
   Tulos: -55 (65 ääntä)
   Ei ole Muumi-muki pakollinen jos on pahuksen ketterä.

   Lainaa

  3. Tulos: -223 (343 ääntä)
   Minkä takia tuo kohtalaisen dorka välivaihe muumimukeineen on siis ilmeisesti joku oikea juttu mitä ihmiset tekee? Ja posliininen muumimuki ei todellakaan ole esine mikä löytyy vähän joka kodista, muutamalla kaverilla tuollaisia on ja loput on normaaleja ihmisiä jotka ei muutenkaan siementäisi kahvikuppeihin.

   Lainaa

  4. Lucky happy rider 17.5.2022 0:36
   Tulos: +511 (515 ääntä)
   En oo terkkari tai kätilö, mutta eteisistukan tapauksessa ongelmana voi olla myös seksin aikana erittyvä mielihyvähormoni oksitosiini, joka aiheuttaa mm. kohdun supistukset synnytyksessä. Aika moni nainen on kokenut sen, että seksin jälkeen tulee enemmän tai vähemmän kivuliaita supistuksia, vaikka ei olis synnytys vielä käynnistymässä. Mikä taas herkästi aiheuttaa niitä vuoteluja. Periaatteessa siis seksikielto voi hyvin tarkoittaa myös soolo- ja suuseksikieltoa, peppuseksistä puhumattakaan. Paska homma kyllä. Ja hyvä esimerkki siitä, että ammattilaisten pitäis oikeesti selittää ja perustella, miksi joku ohje annetaan.

   Lainaa

  5. Tulos: +278 (284 ääntä)
   Muumimukimenetelmä tuli sanana käyttöön lähinnä kun naisparit hankkivat lapsia tutun luovuttajan siittiöillä ilman välikäsiä. Kuvittelisin, että suurin osa oikeasti käyttää esim. pahvimukia, mutta Muumimuki on (useimpien mielestä) sympaattisempi ajatuksena ja etenkin sateenkaariperheet monesti symppaa Tove Janssonia ja muumeja.

   Lainaa

  6. Lesborotta 17.5.2022 1:20
   Tulos: +176 (228 ääntä)
   traumcity: Minkä takia tuo kohtalaisen dorka välivaihe muumimukeineen on siis ilmeisesti joku oikea juttu mitä ihmiset tekee? Ja posliininen muumimuki ei todellakaan ole esine mikä löytyy vähän joka kodista, muutamalla kaverilla tuollaisia on ja loput on normaaleja ihmisiä jotka ei muutenkaan siementäisi kahvikuppeihin.
   Saat ihan rajattoman määrän arvauksia, että miksiköhän sitä jotkut ihmiset tekee. Vähän kun vielä istut ja mietit, niin kyllä se sieltä vielä valkenee!

   Lainaa

  7. Tyydyttävä aprikoosi 17.5.2022 2:53
   Tulos: +173 (181 ääntä)
   Lucky happy rider: En oo terkkari tai kätilö, mutta eteisistukan tapauksessa ongelmana voi olla myös seksin aikana erittyvä mielihyvähormoni oksitosiini, joka aiheuttaa mm. kohdun supistukset synnytyksessä. Aika moni nainen on kokenut sen, että seksin jälkeen tulee enemmän tai vähemmän kivuliaita supistuksia, vaikka ei [...]
   Tästä samaisesta syystä neuvolan lääkäri kehotti kokeilemaan seksiä synnytyksen käynnistämiseen yliaikaisessa raskaudessa. Toimii.

   Lainaa

  8. Alushousuton öykkäri 17.5.2022 2:59
   Tulos: +157 (163 ääntä)
   Ite kyllä nyt haluan ehdottomasti mörkömukista tulevan lapseni alulle laittaa. Onhan tuo nyt aika suloinen. Ja ensimmäiseen ihan, että sitä varten neuvolassa on niitä ihmisiä, että niiltä saa neuvoa. Eiköhän ammattilaiset ole aika paljon nähny ja kokenu, tuskin hetkauttaa että jotkut saattaa jopa anaaliseksiä harrastaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +40 (84 ääntä)
   Lucky happy rider: En oo terkkari tai kätilö, mutta eteisistukan tapauksessa ongelmana voi olla myös seksin aikana erittyvä mielihyvähormoni oksitosiini, joka aiheuttaa mm. kohdun supistukset synnytyksessä. Aika moni nainen on kokenut sen, että seksin jälkeen tulee enemmän tai vähemmän kivuliaita supistuksia, vaikka ei [...]
   Paska homma se voi peppuseksi joskus muutenkin olla

   Lainaa

  10. Suvereeni piirroshahmo 17.5.2022 6:42
   Tulos: +85 (93 ääntä)
   Muumimukiahan käytettiin aikanaan muiden kippojen sijaan muun muassa siksi koska siittiöt pysyivät siinä elossa, metalliastiassa ne kuolivat ennen kuin ehtivät kohtuun asti.

   Lainaa

  11. Täsmällinen maksamato 17.5.2022 7:03
   Tulos: +81 (123 ääntä)
   traumcity: Minkä takia tuo kohtalaisen dorka välivaihe muumimukeineen on siis ilmeisesti joku oikea juttu mitä ihmiset tekee? Ja posliininen muumimuki ei todellakaan ole esine mikä löytyy vähän joka kodista, muutamalla kaverilla tuollaisia on ja loput on normaaleja ihmisiä jotka ei muutenkaan siementäisi kahvikuppeihin.
   Tosiaanko et keksi yhtään ainoaa syytä miksi jotkut ihmiset voivat tuollaiseen menetelmään joutua turvautumaan? Joko olet lapsi tai täysin todellisuudesta vieraantunut.

   Lainaa

  12. Lymfoidi käärme 17.5.2022 7:45
   Tulos: +52 (80 ääntä)
   STEK on sinänsä väärässä tuossa, että jos huoneesta, josta virtaa otetaan on suojamaadoitus ja viedään virta vaikka pistorasiattomalle parvekkeelle, niin se on ok. Noi STEK ohjeistukset on myös harhaanjohtavia. Jakorasiatkin on tilapäiseen käyttöön ja pitäisi mukamas tilalle asentaa pistorasiat. Ihan kuin vuokrakämpässä se on vaihtoehto.

   Lainaa

  13. Rampa meduusa 17.5.2022 8:26
   Tulos: +35 (57 ääntä)
   Lymfoidi käärme: STEK on sinänsä väärässä tuossa, että jos huoneesta, josta virtaa otetaan on suojamaadoitus ja viedään virta vaikka pistorasiattomalle parvekkeelle, niin se on ok. Noi STEK ohjeistukset on myös harhaanjohtavia. Jakorasiatkin on tilapäiseen käyttöön ja pitäisi mukamas tilalle asentaa pistorasiat. Ihan kuin vuokrakämpässä se on vaihtoehto.
   Virran ottaminen parvekkeelle ei ole ok, jos se tehdään sisäkäyttöön tarkoitetulla jatkojohdolla. Parveke on ulkotila, joten siellä pitää käyttää ulkokäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa ja sitäkin vain tilapäisesti.
   Jakorasiat eivät ole STEKin mukaan tilapäiskäyttöön. Jakorasioilla ja pistorasioilla ei ole mitään tekemistä keskenään (paitsi, että ne liittyvät sähkötekniikkaan. Jakorasiaa ei voi korvata pistorasialla. 

   Lainaa

  14. Koherentti ankka 17.5.2022 9:14
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Tyydyttävä aprikoosi: Tästä samaisesta syystä neuvolan lääkäri kehotti kokeilemaan seksiä synnytyksen käynnistämiseen yliaikaisessa raskaudessa. Toimii.
   Tästä, ja lisäksi siksi että spermassa on prostaglandiinia, joka kypsyttää kohdunsuuta.

   Lainaa

  15. Tulos: -86 (138 ääntä)
   Täsmällinen maksamato: Tosiaanko et keksi yhtään ainoaa syytä miksi jotkut ihmiset voivat tuollaiseen menetelmään joutua turvautumaan? Joko olet lapsi tai täysin todellisuudesta vieraantunut.
   Mä olen sitten ilmeisesti täysin todellisuudesta vieraantunut, mutta mulle oli täysin vieras käsite että jotkut lesbot tekevät jotain kotikeinoisia spermanluovutusprosesseja.

   Lainaa

  16. Häikäilemätön hyönteinen 17.5.2022 10:47
   Tulos: +73 (85 ääntä)
   traumcity: Mä olen sitten ilmeisesti täysin todellisuudesta vieraantunut, mutta mulle oli täysin vieras käsite että jotkut lesbot tekevät jotain kotikeinoisia spermanluovutusprosesseja.
   On se varmasti ollut joskus helpompi ja nopeampi tapa hankkia lapsi. Muistelen lukeneeni, että joskus naisparille ei suostuttu antamaan (julkisella puolella?) hedelmöityshoitoja, koska niitä on tarkoitus antaa niille, jotka eivät "vian" (en rehellisesti keksi, mikä on asiallinen termi tälle) hedelmöity. Lesboissa kun ei suoranaisesti ole tällaista vikaa. Nykyään tilanne hedelmöityshoidoissa on parempi homoseksuaaleille pariskunnille

   Lainaa

  17. Helpottunut kirjohylje 17.5.2022 11:33
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Lymfoidi käärme: STEK on sinänsä väärässä tuossa, että jos huoneesta, josta virtaa otetaan on suojamaadoitus ja viedään virta vaikka pistorasiattomalle parvekkeelle, niin se on ok. Noi STEK ohjeistukset on myös harhaanjohtavia. Jakorasiatkin on tilapäiseen käyttöön ja pitäisi mukamas tilalle asentaa pistorasiat. Ihan kuin vuokrakämpässä se on vaihtoehto.
   Pelkkä suojamaadotuskaan ei aina riitä.  Märkätiloissa ja ulkona vaaditaan nykyään vikavirtasuoja

   Lainaa

  18. Arkkienkeli 17.5.2022 12:20
   Tulos: +8 (112 ääntä)
   Tyydyttävä aprikoosi: Tästä samaisesta syystä neuvolan lääkäri kehotti kokeilemaan seksiä synnytyksen käynnistämiseen yliaikaisessa raskaudessa. Toimii.
   Juuri näin. Aikoinaan vaimolla käynnistyi synnytys heti, kun kokeilin seksiä neuvolan lääkärin kanssa.

   Lainaa

  19. Rottanpää 17.5.2022 13:26
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Jos käyttää Hemulimukia, niin tuleeko lapselle Hutchinsonin–Gilfordin syndrooma, vai syntyykö pelkkä vanhansielu?

   Lainaa

  20. Eksakti maksamato 17.5.2022 14:26
   Tulos: +76 (118 ääntä)
   traumcity: Mä olen sitten ilmeisesti täysin todellisuudesta vieraantunut, mutta mulle oli täysin vieras käsite että jotkut lesbot tekevät jotain kotikeinoisia spermanluovutusprosesseja.
   Sen verran usein kommentoit negatiivisesti kaikkiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskeviin "mokiin", että pitäiskö sun nyt pitää joku keskustelu itses kanssa, että mistä se kenkä oikeasti puristaa? Jos tulisit paremmin sinuiks ittes kanssa, niin vois helpottaa oloa.

   Lainaa

  21. Tulos: -9 (85 ääntä)
   Eksakti maksamato: Sen verran usein kommentoit negatiivisesti kaikkiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskeviin "mokiin", että pitäiskö sun nyt pitää joku keskustelu itses kanssa, että mistä se kenkä oikeasti puristaa? Jos tulisit paremmin sinuiks ittes kanssa, niin vois helpottaa oloa.
   Millä tavalla minun kysymykseni oli negatiivinen seksuaalivähemmistöjä kohtaan? Ekaa kertaa ikinä edes kuulin "muumimukimenetelmä" termistä. Olen aina ollut siinä käsityksessä että keinohedelmöitykset hoidetaan lääkärissä, mutta aina sitä oppii uutta.
   Ei sillä että mulla muutenkaan olisi yhtään mitään oikein ketään vastaan, paitsi savolaisia. Niin ja uskovaisia, ja heitäkin kohtaan lähinnä siksi miten kohtelevat seksuali- ja sukupuolivähemmistöjä.
   Mä oon hyvin sinut itseni kanssa ja mulla on hyvä olo.

   Lainaa

  22. Laajahko karjalanpiirakka 17.5.2022 18:38
   Tulos: -6 (70 ääntä)
   traumcity: Millä tavalla minun kysymykseni oli negatiivinen seksuaalivähemmistöjä kohtaan? Ekaa kertaa ikinä edes kuulin "muumimukimenetelmä" termistä. Olen aina ollut siinä käsityksessä että keinohedelmöitykset hoidetaan lääkärissä, mutta aina sitä oppii uutta. Ei sillä että mulla muutenkaan olisi yhtään [...]
   Hei traumcity, elä lopeta yrittämistä. Sun juttus on puolet ajasta mukavan mystisiä ja aina välillä kahvit näytölle lennettävän lystikkäitä. Mua ei ainakaan haittaa et usein menee enemmän tai vähemmän ohi joko multa tai suurelta yleisöltä. Siinä missä viherpeukut imuroivat kommentit ovat usein aika helppoja ja mielikuvituksettomia sutkautuksia, sun kommenteissas on enemmän yritystä ja originaalia sisältöä. Hassua on myös, ettei pisteet tunnu melkein koskaan korreloivan sun kommenttien laadun kanssa. Kai ne vaativat vähän enemmän kontekstia ja sisälukutaitoa.
   Toki ymmärrän miksi välillä jostain kommenteista ihmiset voisi tulkita vähemmistöjen vastaisia sentimenttejä, mutta mä oon ite aina lukenut ne sinä puolidadaistisena ironiana mitä suuri osa sun kommenteistasi mun silmissä on. Kai se myös vaatii, että katsoo hieman nykyistä diskurssia pidemmälle eikä puolestaloukkaannu hyväntahtoisiksi tarkoitetuista (vaikka joskus anakronistisista) sutkautuksista. Hyvä että asiat on hyvin. Toivottavasti on jatkossakin.

   Lainaa

  23. Viraali kurkku 17.5.2022 18:45
   Tulos: +20 (38 ääntä)
   Veikkaan että STEKin lausunnossa on määritelty vähän tarkemmin tuo "huoneesta toiseen" lauseke. En nyt ihan äkkiä keksi miksi kerrostalokaksion makuuhuoneessa olisi eri jännite kuin kahden metrin päässä olohuoneessa. Toki joku kylpyhuone ja makuuhuone saattaa hyvinkin olla. Tuo sisältä ulos kielto on ihan ymmärrettävä, tosin mietityttää että jos olisi ulkokäyttöön soveltuva jatkoroikka niin eikö sillä periaatteessa voisi ottaa sähkön sisältä? Jos siis ei jätä sitä johtoa ikkunan tai oven väliin. Vai onko ne sitten rakennettu eri jännitteelle mitä huoneistossa käytetään. Ei kyllä ole tarvetta kokeilla.

   Lainaa

  24. Uusi simpanssi 17.5.2022 18:47
   Tulos: +6 (24 ääntä)
   traumcity: Millä tavalla minun kysymykseni oli negatiivinen seksuaalivähemmistöjä kohtaan? Ekaa kertaa ikinä edes kuulin "muumimukimenetelmä" termistä. Olen aina ollut siinä käsityksessä että keinohedelmöitykset hoidetaan lääkärissä, mutta aina sitä oppii uutta. Ei sillä että mulla muutenkaan olisi yhtään [...]
   Paljon savolaisia vastaan, etkä silti tunnista savon murretta muista murteista.

   Lainaa

  25. Jauhopussista löytynyt koira 17.5.2022 19:00
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Viraali kurkku: Veikkaan että STEKin lausunnossa on määritelty vähän tarkemmin tuo "huoneesta toiseen" lauseke. En nyt ihan äkkiä keksi miksi kerrostalokaksion makuuhuoneessa olisi eri jännite kuin kahden metrin päässä olohuoneessa. Toki joku kylpyhuone ja makuuhuone saattaa hyvinkin olla. Tuo sisältä ulos kielto [...]
   Vanhoissa taloissa voi eri huoneissa olla erilaiset pistorasiat. Keittiössä ja kylppärissä on suojamaa, ja muualla kämpässä ei. Jännitteellä ei ole asian kanssa tekemistä.

   Lainaa

  26. Tulos: -49 (81 ääntä)
   Uusi simpanssi: Paljon savolaisia vastaan, etkä silti tunnista savon murretta muista murteista.
   Tunnistanpas. Kaikki mie/sie höpötykset on savoa, elinympäristö on suunnilleen Jyväskylästä itään ja ylös aina Ouluun asti, mistä alkaa saamelaisalue ja nämä aslakit tunnistaa siitä että viljelevät h kirjaimia keskelle jokaista sanaa.
   Niih, onko tyhmä olo nyt?

   Lainaa

  27. Eriävä susi 17.5.2022 19:44
   Tulos: +34 (76 ääntä)
   traumcity: Millä tavalla minun kysymykseni oli negatiivinen seksuaalivähemmistöjä kohtaan? Ekaa kertaa ikinä edes kuulin "muumimukimenetelmä" termistä. Olen aina ollut siinä käsityksessä että keinohedelmöitykset hoidetaan lääkärissä, mutta aina sitä oppii uutta. Ei sillä että mulla muutenkaan olisi yhtään [...]
   Ehkä jengiä alkaa vaan pikkuhiljaa kyrpiinnyttämään sun säälittävät, provosointiin tähtäävät hekoheko-edgykommentit, joissa aina ilmaiset joko mahdollisimman kiistanalaisia mielipiteitä, tai ilmaiset takaperoisia ajatuksiasi.

   Lainaa

  28. Tulos: +12 (38 ääntä)
   traumcity: Tunnistanpas. Kaikki mie/sie höpötykset on savoa, elinympäristö on suunnilleen Jyväskylästä itään ja ylös aina Ouluun asti, mistä alkaa saamelaisalue ja nämä aslakit tunnistaa siitä että viljelevät h kirjaimia keskelle jokaista sanaa. Niih, onko tyhmä olo nyt?
   Mie/sie on karjalan murretta eikä savoa.

   Lainaa

  29. Tulos: -20 (62 ääntä)
   Eriävä susi: Ehkä jengiä alkaa vaan pikkuhiljaa kyrpiinnyttämään sun säälittävät, provosointiin tähtäävät hekoheko-edgykommentit, joissa aina ilmaiset joko mahdollisimman kiistanalaisia mielipiteitä, tai ilmaiset takaperoisia ajatuksiasi.
   Mulla ei riitä edes mielikuvitus siihen että voisin keksiä mikä kysymyksessäni oli säälittävää, provosoivaa, hekoheko-edgyä, kiistanalaista tai takaperoista.
   Se oli kysymys, en tiennyt vastausta siihen minkä takia joku tuollaista muumimukimenetelmää käyttää. Nyt tiiän.
   Toki kyrpiinny ihan rauhassa, ei se oo multa mitenkään pois.

   Lainaa

  30. Tulos: -29 (45 ääntä)
   traumcity: Mulla ei riitä edes mielikuvitus siihen että voisin keksiä mikä kysymyksessäni oli säälittävää, provosoivaa, hekoheko-edgyä, kiistanalaista tai takaperoista. Se oli kysymys, en tiennyt vastausta siihen minkä takia joku tuollaista muumimukimenetelmää käyttää. Nyt tiiän. Toki kyrpiinny ihan rauhassa, ei se oo multa mitenkään pois.
   Pakko olla lapsi kyseessä tai tynnyrissä kasvanut? Muumimukimenetelmän tietäminen yleissivistyksessä tyyliin samaa tasoa kuin tän päivän Nato keskustelu tai joku et talvisota ylipäätään ollut joskus. 
   Siis mitä vittua mä taas luin??? Kaikkia ihme vajakkeja internetissä pyörii. 
   No ei vaiskaan. Ihan hyvää läppää jäbä heittää, jatka samaan malliin.

   Lainaa

  31. Huomisen lintu 18.5.2022 6:57
   Tulos: +9 (37 ääntä)
   Eriävä susi: Ehkä jengiä alkaa vaan pikkuhiljaa kyrpiinnyttämään sun säälittävät, provosointiin tähtäävät hekoheko-edgykommentit, joissa aina ilmaiset joko mahdollisimman kiistanalaisia mielipiteitä, tai ilmaiset takaperoisia ajatuksiasi.
   Parastahan on kun jättää ruokkimatta trollia. Sittenhän tuo kehuu itse omia kommenttejaan, mutta jos vaan antaa olla eikä välitä.

   Lainaa

  32. Huomisen lintu 18.5.2022 7:00
   Tulos: -3 (37 ääntä)
   Laajahko karjalanpiirakka: Hei traumcity, elä lopeta yrittämistä. Sun juttus on puolet ajasta mukavan mystisiä ja aina välillä kahvit näytölle lennettävän lystikkäitä. Mua ei ainakaan haittaa et usein menee enemmän tai vähemmän ohi joko multa tai suurelta yleisöltä. Siinä missä viherpeukut imuroivat kommentit ovat usein aika [...]
   Tai sitten vaan kommenttisi ovat niin tyhmiä että ainoa joka niitä kehuu, olet sinä itse.

   Lainaa

  33. Tulos: +22 (58 ääntä)
   Huomisen lintu: Tai sitten vaan kommenttisi ovat niin tyhmiä että ainoa joka niitä kehuu, olet sinä itse.
   Aikamoista vähättelyä. Kyllä mun kommentteja kehuu myös tuo vaaleanpunainen elefantti olohuoneessa, joku outo tyyppi joka tuijottaa mua vihaisesti peilissä, mun äiti ja osa sisaruksista ja Turtiaisen Ano jostain syystä.

   Lainaa

  34. Tulos: +25 (35 ääntä)
   Viraali kurkku: Veikkaan että STEKin lausunnossa on määritelty vähän tarkemmin tuo "huoneesta toiseen" lauseke. En nyt ihan äkkiä keksi miksi kerrostalokaksion makuuhuoneessa olisi eri jännite kuin kahden metrin päässä olohuoneessa. Toki joku kylpyhuone ja makuuhuone saattaa hyvinkin olla. Tuo sisältä ulos kielto [...]
   Kyse ei ole jännitteestä, kaikkialla Suomessa on sama jännite, vaan suojapiireistä josta syntyy vaaratilanteita (ja valitettavasti kuolemantapauksia edelleen). Kaksoiseristämättömät maadoitetut sähkölaitteet, esim. pakastimet, jalkalamput, leivänpaahtimet, käytännössä kaikki metallipintaiset laitteet, maadoittavat pintansa pistorasian maadoitukseen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että metallipinta on suoraan yhteydessä maa-napaan pistorasiassa. Maadoitus eri huoneissa on järjestetty usein eri kautta, ja joissain tilanteissa maadoitus tapahtuu 0-johtimen kautta. Tällöin sulake tarvitsee toimiakseen aina saman huoneen maadoituksen laitteeseen, ja eri huoneesta johdettu sähkö estää sulakkeen toimimisen. Kuolemantapauksia on tullut, esimerkiksi kun on jatkojohdolla tuotu keittiiöön jalkalamppu ja henkilö on mennyt sitten koskettamaan samaan aikaan pikkuviallista jalkalamppua sekä jaakaappia/pakastinta/leivänpaahdinta. ps. Imuri on kaksoieristetty laite, jossa missään kosketuspinnassa ei kulje "sähköä", joten sitä on turvallista käyttää missä ja miten haluaa.

   Lainaa

  35. Tulos: +23 (33 ääntä)
   traumcity: Mä olen sitten ilmeisesti täysin todellisuudesta vieraantunut, mutta mulle oli täysin vieras käsite että jotkut lesbot tekevät jotain kotikeinoisia spermanluovutusprosesseja.
   Ei tämä ole pelkästään lesbojen juttu. Esimerkiksi aseksuaalit vois käyttää tällaista menetelmää tai vaikkapa heteronainen joka haluaa lapsen, mutta ei ole löytänyt sopivaa miestä isäksi.

   Lainaa

  36. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Ace: Ei tämä ole pelkästään lesbojen juttu. Esimerkiksi aseksuaalit vois käyttää tällaista menetelmää tai vaikkapa heteronainen joka haluaa lapsen, mutta ei ole löytänyt sopivaa miestä isäksi.
   Joo sisäistin asian nyt kun mua tästä ystävällisesti ja herttaisesti valaistiin. En ollut tälläisestä toiminnasta tietoinen, sen tiesin että esim lesbot ja heteronaiset ovat kautta aikain hankkiutuneet raskaaksi perinteisin keinoin, mutta lopputulos on silti sama.
   Se että joku mies tai kaveri tuohon suostuu kuulostaa epätavalliselta mutta varmasti sellaisia ystävyyssuhteita on jossa tuo ei muodostu ongelmaksi.
   Mulle jäi toisten housujen taskuun tietoisuus kotitekoisista keinohedelmöityksistä muumimukin avulla, ja nyt se jäi kaivertamaan mieltä ja tuli paha morkkis kun tuolla tavalla provosoin seksuaalivähemmistöjä. 

   Lainaa

  37. Polarisoitunut manaatti 19.5.2022 0:44
   Tulos: 0 (18 ääntä)
   kilokalori: Kyse ei ole jännitteestä, kaikkialla Suomessa on sama jännite, vaan suojapiireistä josta syntyy vaaratilanteita (ja valitettavasti kuolemantapauksia edelleen). Kaksoiseristämättömät maadoitetut sähkölaitteet, esim. pakastimet, jalkalamput, leivänpaahtimet, käytännössä kaikki metallipintaiset [...]
   Ei tuolla ole mitään merkitystä sulakkeen toiminnan kannalta. Jos sulakkeen läpi menee liikaa virtaa tarpeeksi kauan se laukeaa, oli maadoitusreitti mikä tahansa.
   Ongelma näissä on lähinnä se, että vanhemmissa taloissa on osa huoneista täysin maadoittamattomia. Suojaus perustuu siihen, että kyseisestä huoneesta ei löydy mistään maapotentiaaalia. Vaikka siis johonkin paikkaan tulisikin vaihejännite, ei virtapiiri sulkeudu, eikä sähköiskua voi saada. Jos tälläisesta huoneesta vedetään jatkojohto sellaiseen huoneeseen mistä maadoituksia löytyy esim. keittiö ja märkätilat ei edellä mainittu maapotentiaalin puuttuminen enää pidäkään paikkaansa ja on vaarana sähköisku.
   Samasta syystä sellaista vanhaa pyöreäpäistä pistotulppaa joka ei mahdu maadoitettuun pistorasiaan ei saa loveta. Silloin aiheutuu vastaavanlainen tilanne. 

   Lainaa

  38. Tulos: +8 (12 ääntä)
   traumcity: Joo sisäistin asian nyt kun mua tästä ystävällisesti ja herttaisesti valaistiin. En ollut tälläisestä toiminnasta tietoinen, sen tiesin että esim lesbot ja heteronaiset ovat kautta aikain hankkiutuneet raskaaksi perinteisin keinoin, mutta lopputulos on silti sama. Se että joku mies tai kaveri tuohon [...]
   En mäkään tätä termiä tiennyt, enkä varmasti ois arvannut mistä on kyse jos joku ois kysynyt tiedänkö mikä on muumimukimenetelmä. 😅

   Lainaa

  39. Kalanhajuinen hirmulisko 19.5.2022 7:52
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Viraali kurkku: Veikkaan että STEKin lausunnossa on määritelty vähän tarkemmin tuo "huoneesta toiseen" lauseke. En nyt ihan äkkiä keksi miksi kerrostalokaksion makuuhuoneessa olisi eri jännite kuin kahden metrin päässä olohuoneessa. Toki joku kylpyhuone ja makuuhuone saattaa hyvinkin olla. Tuo sisältä ulos kielto [...]
   STEK ohjeet ovat yksinkertaistettu. Tavallinen tallaaja ei ymmärtäisi ohjeita joissa lukee monta kohtaa. Esim. talo on rakennettu vuoden 2010 jälkeen tai talon sähkökeskuksessa on vikavirtasuoja, pistorasia on maadoitettu, imuria saa käyttää kaikissa huoneissa paitsi ulkona, pyykinpesukoneelle pitää olla oma sulake, jne…

   Lainaa

  40. Karkea albatrossi 19.5.2022 10:52
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Juujuu: Pakko olla lapsi kyseessä tai tynnyrissä kasvanut? Muumimukimenetelmän tietäminen yleissivistyksessä tyyliin samaa tasoa kuin tän päivän Nato keskustelu tai joku et talvisota ylipäätään ollut joskus.  Siis mitä vittua mä taas luin??? Kaikkia ihme vajakkeja internetissä pyörii.  No ei vaiskaan. Ihan hyvää läppää jäbä heittää, jatka samaan malliin.
   No, mä en kyllä ikinä ole tuota muumimukimenetelmä-termiä kuullut. Siihen ehkä vaikuttaa se, että oman kaveripiirin lapset on saanut alkunsa perinteisillä menetelmillä, en pyöri esim. Facebookin Naisteenhuoneella enkä halua lapsia, eli aihe ei kiinnosta millään tasolla. Seuraan kyllä ns. yleisiä uutisia ja tiedän, mitä ympärillä tapahtuu, eli koen kasvaneeni tynnyrin ulkopuolella. Että ehkä nyt tämmöistä tietyn osa-alueen ns. erikoistermiä ei voi olettaa kaikkien tietävän vain siksi, että se tiettyjen ihmisten mielestä on niin selvä asia, että olisi yleissivistystä.

   Lainaa

  41. Tulos: -21 (23 ääntä)
   Tove: Muumimukimenetelmä tuli sanana käyttöön lähinnä kun naisparit hankkivat lapsia tutun luovuttajan siittiöillä ilman välikäsiä. Kuvittelisin, että suurin osa oikeasti käyttää esim. pahvimukia, mutta Muumimuki on (useimpien mielestä) sympaattisempi ajatuksena ja etenkin sateenkaariperheet monesti symppaa Tove Janssonia ja muumeja.
   Sateenkaariperheet 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😅😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂👌

   Lainaa

  42. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Onko tämä termintietämys kenties ikäkysymys? Minusta tuntuu kuin tähän muumimukimetodiin olisi törmännyt useammin vuosituhannen vaihteessa kuin nykyään. Voi kyllä olla, että itse vain luin seksuaalivähemmistöistä tuolloin enemmän. Minusta ei ole fiksua haukkua ketään siitä, ellei asiasta satu tietämään. Jos ei satu tuttavapiirissä olemaan ihmisiä, joita asia koskisi, ja ellei niin tarkkaan ole sateenkaariperhejuttuja lukenut, mistäpä tuon nyt tietää. Itse nyt satun tietämään oman "hetero vai bi" -pohdinnan myötä ja siksi, kun tuolloin parikymmentä vuotta sitten nämä jutut olivat paljon framilla, kun parisuhdelaista keskusteltiin.

   Lainaa

  43. Aurattu katkarapu 20.5.2022 5:29
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   kilokalori: Kyse ei ole jännitteestä, kaikkialla Suomessa on sama jännite, vaan suojapiireistä josta syntyy vaaratilanteita (ja valitettavasti kuolemantapauksia edelleen). Kaksoiseristämättömät maadoitetut sähkölaitteet, esim. pakastimet, jalkalamput, leivänpaahtimet, käytännössä kaikki metallipintaiset [...]
   Kyse voi olla myös jännitteestä siinä mielessä, että eri huoneissa sähkö voi myös olla eri vaiheessa samassa asunnossakin, jolloin tuollaisten kaksoiseristämättömien laitteiden välille syntyy jännite-ero, jos niihin tuodaan sähkö eri huoneista. Tällöin kahteen eri vaiheessa olevaan laitteeseen koskemalla voi saada kunnon tällin.

   Lainaa

  44. Pyörivä kirsikka 20.5.2022 12:49
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kyöpeli: Onko tämä termintietämys kenties ikäkysymys? Minusta tuntuu kuin tähän muumimukimetodiin olisi törmännyt useammin vuosituhannen vaihteessa kuin nykyään. Voi kyllä olla, että itse vain luin seksuaalivähemmistöistä tuolloin enemmän. Minusta ei ole fiksua haukkua ketään siitä, ellei asiasta satu [...]
   Voi olla ikäkysymyskin. Minä olen melkein 40v ja tuttavapiiriin kuuluu perhe jossa lapset tuolla tavoin alkunsa saaneet.
   Ihmettelijöille lisäinfoa että miksi tätä menetelmää käytetään  eikä mennä klinikalle on raha. Hoidot maksaa hirveästi. Ja jos kerran kotona toimii ja onnistuu ilmaiseksi näin niin miksipä ei. 

   Lainaa

  45. Sätöstäjä 20.5.2022 13:30
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   kilokalori: Kyse ei ole jännitteestä, kaikkialla Suomessa on sama jännite, vaan suojapiireistä josta syntyy vaaratilanteita (ja valitettavasti kuolemantapauksia edelleen). Kaksoiseristämättömät maadoitetut sähkölaitteet, esim. pakastimet, jalkalamput, leivänpaahtimet, käytännössä kaikki metallipintaiset [...]
   Huh huh! Täytyy näin sähkärinä sanoa, että onpas paljon pieleen mennyttä mutuilua saatu yhteen viestiin :D

   Lainaa

  46. Itseasiassa 20.5.2022 22:13
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Sätöstäjä: Huh huh! Täytyy näin sähkärinä sanoa, että onpas paljon pieleen mennyttä mutuilua saatu yhteen viestiin :D
   Toihan on itse asiassa täyttä asiaa. Juuri nollaamalla tehty maadoitus osassa huoneita ja jälkikäteen asennettu vikavirtasuoja osassa huoneita tekee suurimman riskin. Yleinen ongelma suomalaisissa kerrostaloissa. Että sellainen "sähkäri" siellä.
   Viitisen vuotta sitten kodin sähkölaitekuolemissa muistelen juuri jatkojohdolla eri huoneeseen olleen suurin syy onnettomuuksiin.

   Lainaa

  47. Itseasiassa 20.5.2022 22:16
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Viraali kurkku: Veikkaan että STEKin lausunnossa on määritelty vähän tarkemmin tuo "huoneesta toiseen" lauseke. En nyt ihan äkkiä keksi miksi kerrostalokaksion makuuhuoneessa olisi eri jännite kuin kahden metrin päässä olohuoneessa. Toki joku kylpyhuone ja makuuhuone saattaa hyvinkin olla. Tuo sisältä ulos kielto [...]
   Jopa 90-luvulla rakennettiin vielä kerrostaloja joissa olkkarista keittiöön vedetty johto on tappopeli. Ja kaikki talot sitä aiemmin, varsinkin putkirempatut, joissa on vedetty uusia maadoituksia vikavirtasuojiin.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Pyörivä kirsikka: Voi olla ikäkysymyskin. Minä olen melkein 40v ja tuttavapiiriin kuuluu perhe jossa lapset tuolla tavoin alkunsa saaneet. Ihmettelijöille lisäinfoa että miksi tätä menetelmää käytetään  eikä mennä klinikalle on raha. Hoidot maksaa hirveästi. Ja jos kerran kotona toimii ja onnistuu ilmaiseksi näin niin miksipä ei. 
   Mä kans liki 40 mut en kyl oo koskaa kuullu mistää muumimukimenetelmäst. Enpä sen puolee oo koskaa ottanu näistä asioista selvää kun ei ole halua lapsiin eikä vanhemmuuteen. Mut oikeesti.. muumimuki? Kai se menetelmä nyt vähä vanhempi on ku muumimukit? Miksei vaa muki tai joku kippo? Pitääkö ne muumit saada kaikkeen mukaan? Noooh, onneks en omista ainuttakaan ni saan jatkaa rauhassa 
   epälisääntymistä.

   Lainaa

  49. Kepulirönttönen 21.5.2022 1:42
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Tästä muumimukimenetelmä-ihmettelystä puuttuu nyt kokonaan yksi aspekti, jonka itse ainakin olen monasti kuullut liitettävän termiin. Eli muumimukimenetelmään kuuluisi idea siitä että tulevan lapsen isän identiteetti ei olisi tiedossa, ts. sinne mukiin hankitaan usean miehen perimää. Kotikutoinen keinohedelmöitys on asia erikseen.

   Lainaa

  50. Sätöstäjä 21.5.2022 9:50
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Itseasiassa: Toihan on itse asiassa täyttä asiaa. Juuri nollaamalla tehty maadoitus osassa huoneita ja jälkikäteen asennettu vikavirtasuoja osassa huoneita tekee suurimman riskin. Yleinen ongelma suomalaisissa kerrostaloissa. Että sellainen "sähkäri" siellä. Viitisen vuotta sitten kodin sähkölaitekuolemissa [...]
   "nollaamalla" tehty, eli nollajohtimeen kytketty maadoitus pistorasiassa on riski, mutta jatkojohdon käyttäminen ei riskiä kasvata, kunhan nollausta ei ole tehty jatkojohdossa :D
   Nimimerkki: Polarisoitunut manaatti selitti jo oikein, miksi jatkojohto huoneesta toiseen saattaa olla vaarallinen.
   Jälkikäteen asennettu vikavirtasuoja on riski anoastaan jos se on väärin asennettu.
   Tyypillinen tilanne on tämä:
   Asiakas haluaa yhden pistorasian vaihdettavan maadoitettuun/vikavirtasuojattuun.
   Katson että tilan muut pistorasiat maadoittamattomat ja ilmoitan että kaikki tilan pistorasia ja kaapelointi keskukselle asti menee vaihtoon. Hinta ei ole ihan pieni.
   Asiakas haistattaa kiskurille paskat ja pyytää Reiskan lähikapakasta asentamaan sen yhden pistorasian.
   Tässä tulee sit kiinteänä asennuksena sama tilanne, jos olisi jatkojohdolla tuotu maadoitettu pistorasia toisesta huoneesta.

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Kepulirönttönen: Tästä muumimukimenetelmä-ihmettelystä puuttuu nyt kokonaan yksi aspekti, jonka itse ainakin olen monasti kuullut liitettävän termiin. Eli muumimukimenetelmään kuuluisi idea siitä että tulevan lapsen isän identiteetti ei olisi tiedossa, ts. sinne mukiin hankitaan usean miehen perimää. Kotikutoinen keinohedelmöitys on asia erikseen.
   Voipi olla hiukka vaikeaa löytää kolme eri luovuttajaa kun yhdessäkin on jo hommaa. Kun mitkään lupaukset tai paperit ei auta jos äiti joskus päättääkin haluavansa elarit. Jos taas on valmis luovuttamaan ja kantamaan vastuunsa niin miksi pitäisi olla useampia miehiä mukana en hiffaa. Vaikeaksi menee simppeli homma mut elämä on.

   Lainaa

  52. Uneton meduusa 21.5.2022 11:24
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   suffeli: Mä kans liki 40 mut en kyl oo koskaa kuullu mistää muumimukimenetelmäst. Enpä sen puolee oo koskaa ottanu näistä asioista selvää kun ei ole halua lapsiin eikä vanhemmuuteen. Mut oikeesti.. muumimuki? Kai se menetelmä nyt vähä vanhempi on ku muumimukit? Miksei vaa muki tai joku kippo? Pitääkö ne [...]
   Itse kuulin termin joskus vuosituhannen alkupuolella. Muumimukit eivät olleet siihen aikaan mitään keräilytavaraa, jota hamstrattiin kaapit täyteen. Ne olivat arkisia, kotoisia astioita, joita monet omistivat ja käyttivät päivittäin. Olen aina olettanut, että siitä termi tulee - kotikutoinen menetelmä.

   Lainaa

  53. Liikahteleva banaani 21.5.2022 11:25
   Tulos: +1 (11 ääntä)
   Täsmällinen maksamato: Tosiaanko et keksi yhtään ainoaa syytä miksi jotkut ihmiset voivat tuollaiseen menetelmään joutua turvautumaan? Joko olet lapsi tai täysin todellisuudesta vieraantunut.
   No kyllä itsekin olin että mitä helvettiä. Meillä ainakin inseminaatiot tehtiin sairaalassa. Parempi mahdollisuus onnistuakin kun siellä tavara puhdistetaan ja ilmeisesti huonot siittiöt poistetaan.

   Lainaa

  54. Kilokalori 2.6.2022 9:19
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Liikahteleva banaani: No kyllä itsekin olin että mitä helvettiä. Meillä ainakin inseminaatiot tehtiin sairaalassa. Parempi mahdollisuus onnistuakin kun siellä tavara puhdistetaan ja ilmeisesti huonot siittiöt poistetaan.
   Sulla on mennyt na. koeputkiedelmöitys ja luovutettavalla siemennesteellä tehty hedelmöitys sekaisin.

   Lainaa

  55. Silityskuiva pulu 1.12.2022 10:50
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kilokalori: Sulla on mennyt na. koeputkiedelmöitys ja luovutettavalla siemennesteellä tehty hedelmöitys sekaisin.
   Inseminaatio on kylläkin sairaalaversio muumimukimenetelmästä. Ovulaation hetkellä ruiskutetaan hyväksi todettua spermaa naisen kohdun lähelleja toivotaan hedelmöittymisen ihmettä. Sopii esim naispareille, itsellisille äideille ja pareille, jotka tarvitsevat lahjoitusspermaa. Eroaa muumimukimenetelmästä edellisen kommentoijan kuvaamilla tavoilla. Muumimukimenetelmäkin on oikein toimiva vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta halua harrastaa seksiä saadakseen lapsen.
   Koeputkihedelmöitys on paljon raskamapi toimenpide, joka tehdään vasta kun inseminaatioilla ei ole päästy tuloksiin. Siinä hedelmöitetään munasolu "koeputkessa" ja siirretään alkio tai kaksi kohtuun, johon se toivottavasti kiinnittyy.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: grilli, huoneesta toiseen, jatkojohdot, jatkojohto, lapset, muumimukimenetelmä, muumimukit, neuvola, parveke, raskaus, sähkö, sähköturvallisuus, vauva