Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 102

Korkeasaari yrittää auttaa. Kehtaavatkin.
Mielensäpahoittajat, osa 102

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kahen kilon kalori 3.5.2022 0:12
   Tulos: +667 (703 ääntä)
   Jos et voi kerralla auttaa kaikkia ja pelastaa koko maailmaa, niin ei pitäis sillon kyllä auttaa yhtään ketään.

   Lainaa

  2. Tulos: -359 (527 ääntä)
   No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku yritys siis Korkeasaarelle rahaa siitä, että ukrainalaiset pääsevät ilmaiseksi? Koska eikö Korkeasaari itse voisi vain päättää, että eivät veloita maksua heiltä (ja muilta pakolaisilta, jolloin yhdenvertaisuus toteuisi), sillä eihän heille oikeasti tuota tappiota päästää näitä ylimääräisiä ihmisiä sisälle puistoon? 3. Jos kohta kaksi on totta, Korkeasaari siis tekee voittoa "auttamalla ukrainalaisia pakoilaisia", jonka takia tarjous koskee vain heitä eikä muita pakolaisia, joiden auttamisella ei hyötyisi taloudellisesti.

   Lainaa

  3. Tulos: +348 (362 ääntä)
   Ylipäätään mitään maailman ongelmia ei kannata korjata, ellei voi korjata aivan kaikkea ja kaikille kerralla.

   Lainaa

  4. Kesy viikuna 3.5.2022 1:12
   Tulos: +153 (177 ääntä)
   On kyllä rasittavia nää Villet ja Tiinat jotka eivät päässeet alakoulusta eteenpäin. Arvatkaa mitä? En ole kissa, vaikka olenkin eläinten oikeuksien puolesta! On se hassua miten normaalit ihmiset voivat osoittaa epäkohtia jotka eivät kosketa suoraan heitä itseään.

   Lainaa

  5. Tulos: -81 (163 ääntä)
   Kovasti harmittaa vaikka tälle hetkellä vain ukrainalaisilla sotapakolaisilla on mahdollisuus käydä korkeasaaressa ilmaiseksi. Ei tietenkään harmita se, että muualta ei tule oikeita pakolaisia.

   Lainaa

  6. Maanalainen päärynä 3.5.2022 3:07
   Tulos: +62 (164 ääntä)
   En yleensä kommentoi mitään "väärin autettu" hommiin, mutta siis: eikö tää oo ny semmmonen keissi, missä korkeasaari on saannut rahaa siitä, että se tarjoaa ukrainalaisille ilmaisen käynnin? Jos näin, niin eihän se korkeasaarelta ole hyäntekeväisyyttä vaan bisnestä, siinä missä kaikki muutkin sponssatut liput. Helvetin nättiä kuitenkin jos tällanen palvelu on :D

   Lainaa

  7. Tavaton sohvaperuna 3.5.2022 4:47
   Tulos: +292 (296 ääntä)
   Maanalainen päärynä: En yleensä kommentoi mitään "väärin autettu" hommiin, mutta siis: eikö tää oo ny semmmonen keissi, missä korkeasaari on saannut rahaa siitä, että se tarjoaa ukrainalaisille ilmaisen käynnin? Jos näin, niin eihän se korkeasaarelta ole hyäntekeväisyyttä vaan bisnestä, siinä missä kaikki muutkin [...]
   Niin sitähän ne siinä Korkeasaaren ilmoituksessa  englanniksi sanoo, kiittävät paikallista yritystä joka tämmöisen haluaa tehdä. Ei ne sitä itse tarjoa eikä väitäkään tekevänsä niin.

   Lainaa

  8. Siirretty kotka 3.5.2022 5:17
   Tulos: -7 (189 ääntä)
   Ei niille muille pakolaisille voi antaa samanlaista etuoikeutta kun heillä on kaikilla passit hukkuneet välimereen.

   Lainaa

  9. Sekaisin ampiainen 3.5.2022 6:25
   Tulos: +344 (350 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   Kohtaan 1. Ukrainasta on tullut paljon lapsia. Eläintarhavierailu vie lasten ajatuksia pois traumaattisesta tilanteesta. Siten se auttaa.

   Lainaa

  10. Tulos: +232 (240 ääntä)
   Miten ihmeessä voi pahoittaa mielensä siitä, jos joku haluaa auttaa toisia ihmisiä? Ja kun tuossa ei edes mainita kyseisen yrityksen nimeä, kuka tämän mahdollistaa, niin ei ole edes mikään PR-temppu. Ideana kyllä hieno, aikuiset voi viedä lapsensa päiväksi katselemaan eläimiä ja unohtaa edes hetkeksi kotona oleva sota.

   Lainaa

  11. Siskoton kurkku 3.5.2022 6:53
   Tulos: +163 (173 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   Luultavasti joku yritys on tarjoutunut maksamaan ukrainalaisten pääsymaksut. Eikä sekään oikeastaan kuulu sinulle pätkääkään.

   Lainaa

  12. Eläinrakas aprikoosi 3.5.2022 6:59
   Tulos: -91 (137 ääntä)
   Irakilaisten vaimot pillastuivat. Pitäisikö kaikkien pakolaisten saada aina myös matkustaa ilmaiseksi joukkoliikenteessä?

   Lainaa

  13. Kastunut hai 3.5.2022 7:16
   Tulos: +305 (305 ääntä)
   En muista olenko tänne kirjoittanut. Mutta itse käyn silloin tällöin eläinsuojassa siivoamassa. Siitä tulee valtavasti arvostelua, että auttaisit ihmisiä sen sijaan - todellisuudessa autankin, mutta kun ihan omasta lähipiiristä löytyy sairauseläkeläisiä kaksikin, autan paljon heitä, siivoamalla, tekemällä ruokaa, täyttämällä jääkaappia jne. Mutta se ei riitä, kun ovat sukua. Mutta jos en auta ketään näistä, vaan vapaapäivinä jään kotiin sohvalle kaivelemaan nenääni, niin silloin kukaan ei tule sanomaan, että minun pitäisi tehdä avustustyötä sen sijaan, eikä silloinkaan, jos menen muihin harrastuksiini, jostain syystä kukaan ei sano että menisit tekemään jotain avustustyötä sen sijaan. Mutta auttaminen on aina jonkun mielestä väärin autettu - suurimpia arvostelijoita ovat ne nenän kaivelijat.

   Lainaa

  14. Tulos: +87 (105 ääntä)
   Hienoa tää porukka joka aina itkee että pakolaisia ei auteta. Sitten kun autetaan niin väärin autettu.

   Lainaa

  15. Tulos: -131 (185 ääntä)
   Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen ihan samaa.. Millä tavalla Ukrainan pakolaiset ovat muita huonommassa asemassa tai parempia ihmisiä? Miksi heillä on eri oikeudet kuin muilla samassa asemassa olevilla, Suomesta turvapaikan saaneilla. Nythän ei oo kyse "koko maailman pelastamisesta" vaan julkisen liikenteen ja kulttuurin maksuttomuudesta sodan uhreille, jotka ovat Suomessa.

   Lainaa

  16. Vento kilpikonna 3.5.2022 8:52
   Tulos: +72 (86 ääntä)
   Sam: Miten ihmeessä voi pahoittaa mielensä siitä, jos joku haluaa auttaa toisia ihmisiä? Ja kun tuossa ei edes mainita kyseisen yrityksen nimeä, kuka tämän mahdollistaa, niin ei ole edes mikään PR-temppu. Ideana kyllä hieno, aikuiset voi viedä lapsensa päiväksi katselemaan eläimiä ja unohtaa edes hetkeksi kotona oleva sota.
   Mites se sanonta menikään? "Vain suomalainen maksaa satasen, ettei naapuri saa viittäkymppiä". Vaikka ei ehkä ole omaa kateutta, miten muut saa ilmaiseksi, niin on silti valmis viemään muilta ilon, koska kaikki eivät pääse osingoille. Kaikille tasapuolisesti tai muuten kukaan ei saa. Mutta onhan tätä asennetta nähty jokaisessa hyväntekeväisyydessä. Jos löydät hukatun tavaran niin saat valituksia kun et hoida sen palauttamista tyyliin x vaan tyyliin y. Jos annat rahaa hyväntekeväisyyteen, ihmiset valittavat kun et anna muihinkin hyväntekeväisyyksiin. Jos annat tietyn summan esim 10e, joku valittaa kun et anna 20e. Koskaan ei ole suomalaisille tarpeeksi hyvä. Se mistä tällainen viha ja katkeruus kumpuaa onkin sitten se mysteeri. Kai valittaminen on vaan verissä ja kaikesta voi valittaa.

   Lainaa

  17. Horjahtava keiju 3.5.2022 9:06
   Tulos: +110 (116 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   Kuvitteletko oikeasti, ettei vierailijoista koidu eläintarhalle mitään kuluja? Kyllä siellä huollon on pelattava, ja mitä enemmän vierailijoita, sitä enemmän vaatii myös huoltoa.

   Lainaa

  18. jukkapalmu 3.5.2022 9:13
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   Tiiän ton pihan Jokelassa ja on aika hirveen näkönen kaatopaikka :D

   Lainaa

  19. Tulos: +113 (115 ääntä)
   Henkari: Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen ihan samaa.. Millä tavalla Ukrainan pakolaiset ovat muita huonommassa asemassa tai parempia ihmisiä? Miksi heillä on eri oikeudet kuin muilla samassa asemassa olevilla, Suomesta turvapaikan saaneilla. Nythän ei oo kyse "koko maailman pelastamisesta" vaan julkisen [...]
   Tuossa jutussahan luki, että jokin yritys halusi auttaa nimenomaan ukrainalaisia. Se on heidän valintansa, aivan samalla tavalla kuin sinä ja minä ja kaikki muutkin saadaan itse valita, mihin kohteeseen annamme apua. Tiina ja Tiinan mies Ville vaikuttavat muuten todella miellyttäviltä ihmisiltä. 🙄

   Lainaa

  20. Viitteetön pöllö 3.5.2022 10:28
   Tulos: +166 (166 ääntä)
   Itse seurailin yhtä fb ryhmää, jossa ukrainalaisille pakolaisille lahjoitettiin ruokaa ja tavaroita. Jotkut lapset oli toivoneet karkkia ja teinit meikkiä. Tästäkös suomalaiset keski-ikäiset naiset ja miehet raivostuivat, että nämä lapset ovat itsekkäitä, eivätkä tarvitse karkkia saati sitten meikkiä! Yllätyin, miten profiilien perusteella nämä kaikki valittajat olivat keski-ikäisiä. Onko niin vaikeaa ymmärtää, että jotkut kaipaavat vähän piristystä menetettyään kaiken? Inhoan joidenkin ihmisten tapaa moralisoida toisia ihmisiä, jotka kärsivät. Et voi itsekään tietää, miten paljon karkkipussi voisi siinä tilanteessa piristää.

   Lainaa

  21. Listaamaton etana 3.5.2022 10:29
   Tulos: +129 (129 ääntä)
   Henkari: Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen ihan samaa.. Millä tavalla Ukrainan pakolaiset ovat muita huonommassa asemassa tai parempia ihmisiä? Miksi heillä on eri oikeudet kuin muilla samassa asemassa olevilla, Suomesta turvapaikan saaneilla. Nythän ei oo kyse "koko maailman pelastamisesta" vaan julkisen [...]
   Jokin tuntemattomaksi jäänyt yritys on päättänyt maksaa ukrainalaisten käynnit Korkeasaaressa. Ei kai tässä ole siitä kyse, että onko joku parempi ihminen kuin toinen. Yritys, jossa itse työskentelen, sponsoroi paikallista jalkapalloseuraa. Tekeekö se jalkapalloilijoista parempia kuin jääkiekkoilijoista? Jos yritys haluaa käyttää rahaa avustaakseen jotakin ihmisryhmää, niin annetaan yrityksen tehdä niin. Ihan syyllistämättä kiitos.

   Lainaa

  22. Tulos: +87 (89 ääntä)
   Väärin autettu oli hyvä kommentti. Aina kun joku yrittää tehdä hyvää niin joku tulee kitisemään.

   Lainaa

  23. Heitettävä metsämarja 3.5.2022 11:21
   Tulos: +66 (66 ääntä)
   Viitteetön pöllö: Itse seurailin yhtä fb ryhmää, jossa ukrainalaisille pakolaisille lahjoitettiin ruokaa ja tavaroita. Jotkut lapset oli toivoneet karkkia ja teinit meikkiä. Tästäkös suomalaiset keski-ikäiset naiset ja miehet raivostuivat, että nämä lapset ovat itsekkäitä, eivätkä tarvitse karkkia saati sitten [...]
   "Kyllä ne lapset on niiiiin onnellisia, kun annetaan heille nämä meidän kaksi vuotta sitten vanhentuneet kuivat rusinat :) - Ai mitä!? Ne haluaakin karkkia!? Saatanan kiittämättömät kakarat!!"

   Lainaa

  24. Pohjaton kiivi 3.5.2022 11:26
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   Nyt on kyllä niin asennoitunutta kommentointia että huhheijaa. Meinaatko siis ihan tosiaan että eläinten ylläpito EI maksa Korkeasaarelle mitään? Luuletko että firma saa ilmaiseksi kaiken ruoan eläimilleen ja ilmaiseksi työntekijät ovat töissä siellä?
   "Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan siitä". Niin, minä voisin ihan saman kysymyksen täysin samalla halveksivalla äänensävyllä esittää niille jotka tuhlaavat joka kesä rahojaan esimerkiksi huvipuistoissa. Tai museoissa.

   Lainaa

  25. Harmaa kivi 3.5.2022 11:29
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Henkari: Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen ihan samaa.. Millä tavalla Ukrainan pakolaiset ovat muita huonommassa asemassa tai parempia ihmisiä? Miksi heillä on eri oikeudet kuin muilla samassa asemassa olevilla, Suomesta turvapaikan saaneilla. Nythän ei oo kyse "koko maailman pelastamisesta" vaan julkisen [...]
     Eihän tässä ole mitään maksutonta tapahtumassa, joku yritys maksaa. Julkisten instanssien oletetaan pyrkivän jonkinlaiseen tasapuolisuuteen, mielellään, mutta yksityinen yrittäjä saa suosia pakolaisia tai paikallista jalkapallojoukkuetta tai peukaloisten ompeluseuraa, mikä ikinä vain sattuu olemaan sydäntä lähellä. 
     Mikäänhän ei estä tästä tuohtuvia puffaamasta lippuja vaikka naapurin syyrialaisille, jos tuntuu että heillekin pitäisi olla.
     Näissä pakolaisten auttamisasioissa tuntuvat kiteytyvän kaksi eri nillitystapaa, molemmat yhtä ankeita: "miksi autat ryhmää x etkä ryhmää y" (ja tästä ei tulla pääsemään, ennen kuin ainut autettava on orpo suomalainen sotaveteraanipakolaisisoäiti joka on sokea, rampautunut, ja lisäksi uhanalainen kissa, ja varmaan vielä unohdin jotain) ja "jos on hetkenkin kivaa, edes lapsilla, tai saa jotain mitä ei ihan välttämättä tarvita hengissä pysymiseen, ei kärsi riittävästi ollakseen hädänalainen, ei vaikka kotimaa olisikin juuri räjäytetty alta". Vai onko jälkimmäiseen syynä halu ratkaista köyhyys, pakolaisuus, etc ongelmat ajamalla kaikki asianosaiset itsemurhaan?

   Lainaa

  26. Pumpattu krokotiili 3.5.2022 11:58
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Tuntuu ettei osa oikeen hiffaa tuota korkeasaarihommaa. Taustansa takia joku yritys haluaa maksaa ukrainalaisten sisäänpääsymaksut. Ja kyllä, korkeasaaren eläintarhalla on kuluja joita koituu vierailijoista ja itse eläintenhoidosta. Vaikka on voittoa tavoittelematon yritys, niin pitäähän eläimistä huolehtia ja työntekijöiden palkat maksaa. Se vaatii rahaa

   Lainaa

  27. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Pienimuotoisen vedon olisin valmis lyömään, että Kristiina on ratkaissut ongelman olemalla auttamatta ikinä ketään.

   Lainaa

  28. Kumiton simpanssi 3.5.2022 14:37
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   1. Kyllä se voi olla iso ilo ja elämys niille lukemattomille lapsille jotka ovat joutuneet lähtemään kotoaan vieraaseen maahan sotaa pakoon, joiden koko elämä on hetkessä mullistunut ja jotka tuskin tällä hetkelläkään elävät mukavimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Mielellään sen elämyksen heille suo. Ja miksei ihan aikuisillekin. 2. Eiköhän tuossa ole neuvoteltu joku sponssisopimus maksavan yrityksen ja Korkeasaaren välillä, eli todennäköisesti neuvoteltu könttäsumma jonka ko. yritys maksaa ja sitä vastaan Korkeasaari tarjoaa tämän mahdollisuuden kaikille ukrainalaisille, todennäköisesti siis Korkeasaarikin tulee maksussa vastaan, riippuen siitä kuinka monet ukrainalaiset mahdollisuutta hyödyntää.  Eläintarhan pitäminen on aika kallista hommaa. Eläinten ruoat, tilat, terveydenhoito, tutkimus, iso määrä työntekijöitä, kv. suojelu- ja luontoonpalauttamisohjelmiin osallistuminen ja muu suojelutyö, villieläinsairaalan pyörittämine jne jne. Siellä tapahtuu aika paljon muutakin kuin "vangittujen eläinten katselua".

   Lainaa

  29. Tulos: +52 (52 ääntä)
   Kastunut hai: En muista olenko tänne kirjoittanut. Mutta itse käyn silloin tällöin eläinsuojassa siivoamassa. Siitä tulee valtavasti arvostelua, että auttaisit ihmisiä sen sijaan - todellisuudessa autankin, mutta kun ihan omasta lähipiiristä löytyy sairauseläkeläisiä kaksikin, autan paljon heitä, siivoamalla, [...]
   Täähän se just on, että ne, jotka auttaa yhtä ryhmää, auttaa todennäköisemmin myös toista ryhmää. Yllättävän usein näkee tuota aggressiivista reaktiota, joka näyttää kumpuavan ajatuksesta, että asiasta X välittävä ei mitenkään voi välittää asiasta Y. Ehkä heillä on sitten niin vähän empatiaa, että se kuluu hetkessä loppuun.

   Lainaa

  30. Tulos: +29 (31 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Jos et voi kerralla auttaa kaikkia ja pelastaa koko maailmaa, niin ei pitäis sillon kyllä auttaa yhtään ketään.
   Eiköhän tuossa myös puolustella itseä, ei tartte antaa kellekkään mitään kun ei voi kaikkia maailman ihmisiä auttaa.

   Lainaa

  31. Tulos: -25 (35 ääntä)
   Siskoton kurkku: Luultavasti joku yritys on tarjoutunut maksamaan ukrainalaisten pääsymaksut. Eikä sekään oikeastaan kuulu sinulle pätkääkään.
   Ahaa, no koska se ei kuulu sinullekaan eikä kenellekään muullekaan täällä, niin varmaan koko ilmoitus olisi syytä poistaa Feissamokista, ettei kukaan nyt vain mene spekuloimaan jotain, mikä ei hänelle kuulu.

   Lainaa

  32. Tulos: -37 (45 ääntä)
   Ymmärrän, että eläintarhan pidossa on kuluja. Mutta ne kulut eivät kyllä varmasti merkittävästi lisäänny siitä, että päästetään joitain pakolaisia ilmaiseksi kuukaden ajan, ja Korkeasaari saa kuitenkin koko ajan lipputuloja tavalliseen tapaan siinä sivussa. Normaalisti nämä ukrainalaiset eivät edes olisi Suomessa, eikä puistoon järjestetä heidän takiaan mitään ylimääräistä, jonka lisäksi he saattavat myös tukea puistoa muulla tavalla, esim. ostaa matkamuistoja tai virvokkeita. Väitän, että tässä jäädään nyt reippaasti plussalle. Siksi Korkeasaari voisi itsekin tehdä tälläisen "sopimuksen" ja päästää pakolaiset sinne ilmaiseksi jos kyse olisi jostain puhtaasta auttamisenhalusta ja nyt kun sen on mahdollistanut joku muu yritys, niin koko tempaus on Korkeasaarelle bisnestä, eikä hyväntekeväisyyttä, kuten tuolla joku muu kommentoija hyvin tiivisti. Mitä taas tulee siihen, että onko sopivaa huvia viedä lapset toljottelemaan vangittuja eläimiä, niin kai tämä on sitten taas niitä asioita, joissa suurin osa ihmisistä on eri mieltä, eihän meillä muuten olisi enää eläintarhoja. Joskus täällä oli ihan hyvää, hedelmällistä keskustelua aiheesta, mutta ei varsinaisesti huvita käydä sitä toistamiseen.

   Lainaa

  33. Kykenemätön peura 3.5.2022 22:09
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Viitteetön pöllö: Itse seurailin yhtä fb ryhmää, jossa ukrainalaisille pakolaisille lahjoitettiin ruokaa ja tavaroita. Jotkut lapset oli toivoneet karkkia ja teinit meikkiä. Tästäkös suomalaiset keski-ikäiset naiset ja miehet raivostuivat, että nämä lapset ovat itsekkäitä, eivätkä tarvitse karkkia saati sitten [...]
   Väärin kärsitty!

   Lainaa

  34. Keketsutsu 3.5.2022 22:38
   Tulos: -30 (48 ääntä)
   Sekaisin ampiainen: Kohtaan 1. Ukrainasta on tullut paljon lapsia. Eläintarhavierailu vie lasten ajatuksia pois traumaattisesta tilanteesta. Siten se auttaa.
   Syyriasta ja muualta lähi-idästä/afrikasta tulee myös paljon 17 vuotiaita poikalapisa partoineen sotaa pakoon!

   Lainaa

  35. Tulos: -19 (29 ääntä)
   Pohjaton kiivi: Nyt on kyllä niin asennoitunutta kommentointia että huhheijaa. Meinaatko siis ihan tosiaan että eläinten ylläpito EI maksa Korkeasaarelle mitään? Luuletko että firma saa ilmaiseksi kaiken ruoan eläimilleen ja ilmaiseksi työntekijät ovat töissä siellä? "Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin [...]
   Surullista, että koet museon tai huvipuiston ilmeisesti aivan tosissaan vertautuvan eläintarhaan, jossa näytekappaleet ovat siis eläviä, tuntevia olentoja taideteoksien tai laitteiden sijaan. Sellaista asennetta, jossa muut luontokappaleet ovat olemassa Sinun iloksesi halveksin ihan avoimesti. 
   Ja luuletko itse, että eläimet syövät jotenkin enemmän tai työntekijät paiskovat pitempää päivää, koska tarhan normaaleina aukiolotunteina oli joitakin ylimääräisiä ukrainalaisia asiakkaita? Ei tässä nyt keskusteltu siitä, että onko eläintarhan pitäminen ilmaista. 

   Lainaa

  36. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Henkari: Täytyy kyllä sanoa, että ihmettelen ihan samaa.. Millä tavalla Ukrainan pakolaiset ovat muita huonommassa asemassa tai parempia ihmisiä? Miksi heillä on eri oikeudet kuin muilla samassa asemassa olevilla, Suomesta turvapaikan saaneilla. Nythän ei oo kyse "koko maailman pelastamisesta" vaan julkisen [...]
   Herra henkari on onneksi vapaa sponssaamaan muita pakolaisia korkeasaareen. Ei muuta kuin tartu toimeen vaan!

   Lainaa

  37. Tulos: +25 (25 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   1. Pakolaiset ovat perheitä joilla ei juuri ole rahaa, eikä töitä/tm. Eläintarhavierailu tuo päiviin kivaa tekemistä.
   2. Yritys sponsoroi pakolaisille sisäänpääsyn, eli maksaa liput. Korkeasaari ei voi itse päättää ettei veloittaisi tiettyjä kävijöitä, sillä verottaja on erikseen määrännyt mitkä ryhmät saavat paikkaan ilmaisen sisäänpääsyn.
   3. Korkeasaari ei tee voittoa, sillä se on voittoa tavoittelematon säätiö.

   Lainaa

  38. Harmaa kivi 4.5.2022 11:56
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Nimi: Surullista, että koet museon tai huvipuiston ilmeisesti aivan tosissaan vertautuvan eläintarhaan, jossa näytekappaleet ovat siis eläviä, tuntevia olentoja taideteoksien tai laitteiden sijaan. Sellaista asennetta, jossa muut luontokappaleet ovat olemassa Sinun iloksesi halveksin ihan avoimesti.  Ja [...]
     Viimeisin kanssakäymiseni Korkeasaaren kanssa oli, kun soitin pudonneen pääskynpoikasen haettavaksi hoitoon (katsottuani ensin netistä, että linnunpoikasiin yleensä ei saa koskea, mutta juuri senlajiset pitää kerätä maasta -ne asuvat räystäillä eivätkä pääse maasta lentoon, ei emo eikä poikanen). Itsestäni kun ei linnunhoitajaksi googlekoulutuksella ole. Ne paikkaavat aika paljon vahingoittuneita eläimiä, siellä oli kuuttikin (joka ei valitettavasti selvinnyt, mutta yrittivät kyllä). Amurinleopardeja (pahasti uhanalaisia) kasvatetaan luontoon palautettavaksi. Myös eksoottisia "lemmikkejä" jotka on tuotu laittomasti maahan kerätään pois, elämään ainakin vähän lajinmukaisemmissa olosuhteissa kuin jonkun olohuone.
     En kannata eläinten sulkemista pieniin häkkeihin tuijotettavaksi sen enempää kuin sinäkään (delfinaarioon ette saisi edes korvista vetämällä), mutta Korkeasaari -vaikka parantamisen varaa toki on -on mielestäni olemassaololtaan oikeutettu, sikäli kun keskitytään eläinten pelastamiseen, sekä yleisön kasvatukseen eläinmyönteisemmäksi -aikuiselta odotan tietysti kehittyneempää argumentointia, mutta moni taapero eläinten ystävä on aloittanut linjalta "ei sitä saa satuttaa kun se on kiva". Varmaan ukrainalaislapsilla riittää myötätuntoa olentoja kohtaan, jotka on raahattu jonnekin maailman ääreen, koska omaa kotipaikkaa täydellä vauhdilla tuhotaan :(

   Lainaa

  39. Vararenkaaton sarvikuono 4.5.2022 14:01
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Eläintarhojen ensisijainen tarkoitus ei ole sulkea eläimiä pieniin häkkeihin ihmisten tuijoteltavaksi. Eläintarhoilla tehdään eläintieteellistä tutkimusta, jonka avulla esimerkiksi useita eläinlajeja on säästynyt sukupuutolta. On totta, että tarhatut eläimet eivät elä yhtä hyvää elämää kuin luonnonvaraiset, mutta kun muutamia yksilöitä siten "uhrataan" tutkimukseen ja lajin käyttäytymisen seuraamiseen, pystytään ehkä pelastamaan koko laji sukupuutolta ja tarjota niille luonnossa lajinmukaista elintilaa. Suuri osa eläintarhan eläimistä on myös lähtökohtaisesti ollut luonnossa elinkelvottomassa tilassa eli esimerkiksi loukkaantuneita tai orpoja poikasia. Osa on toki tarhassa syntyneitä. Yleensä pyritään vapauttamaan takaisin luontoon sellaiset yksilöt, joiden voi olettaa siellä pärjäävän, mutta toki monien kohdalla vapauttaminen tarkoittaisi vain eläimen kärsimystä, kunnes se kuolisi. Ja kun eläimiä kerran tutkimus- ja pelastamismielessä joka tapauksessa tarhataan, niin miksi niitä ei sitten voisi myös näyttää ihmisille? Ihmiset saavat siitä iloa, mutta ennen kaikkea oppivat hieman ympäröivästä luonnosta ja ehkä joku jopa hieman miettii omaa käyttäytymistään myös elämiä ajatellen. Eläintarhan pääsymaksuilla ei joka tapauksessa kateta tarhan toimintaa. Eläintarhalla ei ole yhtään enempää velvollisuutta lahjoittaa kenellekään vapaalippuja kuin muillakaan. Joten jos olet sitä mieltä, että Korkeasaaren pitäisi päästää porukkaa sinne ilmaiseksi, niin näytä mallia ja kustanna itse sinne muutama syyrialainen ensin.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Nimi: No on kyllä vähän kummallinen tapa auttaa, täytyy sanoa. 1. Miten eläintarhassa vierailu auttaa pakolaista? Jotain hupia sen on kai tarkoitus joillekin tuoda, vaikka itse en nautikaan vangittujen eläinten katselusta. 2. Miten joku yritys varsinaisesti "mahdollisti" tämän tarjouksen? Maksoiko joku [...]
   Mistä lähtien eläintarhan pyörittäminen on ollut ilmaista? Jos kerran lipputulojen menetys ei näy kassassa ja yrityksen ei ole tarkoitus tuottaa voittoa, miksi liput silti maksaa? Eihän sinun kommentissa ole mitään järkeä.

   Lainaa

  41. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Faktoja: 1. Pakolaiset ovat perheitä joilla ei juuri ole rahaa, eikä töitä/tm. Eläintarhavierailu tuo päiviin kivaa tekemistä.2. Yritys sponsoroi pakolaisille sisäänpääsyn, eli maksaa liput. Korkeasaari ei voi itse päättää ettei veloittaisi tiettyjä kävijöitä, sillä verottaja on erikseen määrännyt mitkä [...]
   Kiitos! Tämä oli asiallinen kommentti, jossa oli ennen kaikkea asiasisältöä. Enpä ole aiemmin tiennyt tuosta Korkeasaaren säätiöstä, sillä useimmat eläintarhat kyllä pyrkivät tekemään voittoa toiminnallaan.

   Lainaa

  42. Tulos: -11 (15 ääntä)
   Vararenkaaton sarvikuono: Eläintarhojen ensisijainen tarkoitus ei ole sulkea eläimiä pieniin häkkeihin ihmisten tuijoteltavaksi. Eläintarhoilla tehdään eläintieteellistä tutkimusta, jonka avulla esimerkiksi useita eläinlajeja on säästynyt sukupuutolta. On totta, että tarhatut eläimet eivät elä yhtä hyvää elämää kuin [...]
   Nämä eivät päde läheskään kaikkeen eläintarhatoimintaan. Esimerkiksi tuo, että yleensä pyrittäisiin vapauttamaan eläimet takaisin luontoon. Silloin kun tuollainen tavoite on, eläimiä pyritään pitämään mahdollisimman vähässä kanssakäymisessä ihmisten kanssa, jotteivat ne tottuisi meihin. Siinä on yksi syy, jonka takia niitä ei pidetä näytillä ihmisille. Toinen syy on, että se saattaa aiheuttaa eläimille stressiä. 
   Mitä taas tulee eläinten pelastamiseen sukupuutolta, niin en usko että tarkoitus pyhittää keinot. Sukupuutot ovat kuitenkin lähes aina meidän syytämme, joten oikea ratkaisu on kohdistaa suojelutyö eläinten luontaisten elinympäristöjen pelastamiseen ja pitää eläimiä keinotekoisessa elinympäristössä korkeintaan väliaikaisesti, kunnes oikea elinympäristö on saatu kunnostettua. 
   Siitä päästäänkin siihen, milloin eläinpuistotoiminta saattaa olla hyväksyttävää esim. Korkeasaaren harjoittama villieläinten kuntoutus on OK. Sielläkin, kuten muissakin eläintarhoissa on kuitenkin monia eläimiä, jotka eivät ole koskaan vapautumassa eivätkä koskaan saa maistaa mitä olisi lajityypillinen elämä. 
   En ole sitä mieltä, että Korkeasaarella olisi mitään velvollisuuksia liittyen yhtään kenenkään ihmisryhmän "auttamiseen". Sanoin, että pidän tätä tapaa "auttaa" kummallisena, ja koska en tiennyt ettei Korkeasaari saa itse olla veloittamatta tiettyjä ryhmiä niin ajattelin, että syy olla laajentamatta tarjousta koskemaan kaikkia pakolaisia on sen taloudellisessa kannattamattomuudessa, jolloin mitään auttamisen motiivia ei edes olisi olemassa. Kiitos vain vinkistä, mutta autan syyrialaisia pakolaisia mieluummin muilla tavoilla kuin sponssaamalla heille toimintaa, jota en itsekään tue. 

   Lainaa

  43. Tulos: -5 (13 ääntä)
   Harmaa kivi:   Viimeisin kanssakäymiseni Korkeasaaren kanssa oli, kun soitin pudonneen pääskynpoikasen haettavaksi hoitoon (katsottuani ensin netistä, että linnunpoikasiin yleensä ei saa koskea, mutta juuri senlajiset pitää kerätä maasta -ne asuvat räystäillä eivätkä pääse maasta lentoon, ei emo eikä poikanen). [...]
   Ja tämä kanssakäyminen on hyvä juttu. Täytyy myöntää, että edellinen oma kanssakäymiseni Korkeasaaren kanssa on ehkä viidentoista vuoden takaa lapsuudesta, ja muistan kyllä ison lajikirjon eksoottisia eläimiä, joita kukaan tuskin oli tuonut laittomasti maahan tai pyrki vapauttamaan. Ja kun pyritään, niin ihmiskontaktit on otettava huomioon kasvatusvaiheessa eikä suurelle yleisölle näytteillä pitäminen varsinaisesti tue luontoon palautumista. Se oli kiva oppia tämän keskustelun myötä, että Korkesaari on voittoa tavoittelematon yritys, mutta hyvätkään teot tai päämäärät eivät oikeuta huonoja tekoja, enkä koe tätä eläintarhaus -konseptia hyväksyttävänä silloin kun lähdetään sen pelastamisen ulkopuolelle. Viimeisessä virkkeessäsi on myös hyvä pointti, ja mukavaa, että tästä aiheesta saatiin kuin saatiin kasaan keskustelu, jossa oli ainakin minulle tuoreita ajatuksia.

   Lainaa

  44. Surumielinen pulu 4.5.2022 18:25
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   fff: Ylipäätään mitään maailman ongelmia ei kannata korjata, ellei voi korjata aivan kaikkea ja kaikille kerralla.
   Eikä mistään voi aloittaa,sillä aina on jokin pahempi juttu, joka pitäisi korjata ensin. Nämä on näitä mitääntekemättömien tekosyitä.

   Lainaa

  45. Vastasatanut menninkäinen 5.5.2022 10:25
   Tulos: -3 (19 ääntä)
   Ai niitä 2015 tulleita sotapakolaisia jotka eivät edes olleet sodissa? Niitä aikuisia "nuoria" miehiä?

   Lainaa

  46. Kelmeä kettu 7.5.2022 12:22
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Itseasiassa meillä on yhteiskuntana ihan perustuslaissa säädetty velvollisuuskin auttaa kaikkia Suomen alueella, jotka apua tarvitsee - ainakin mitä välttämättömään toimeentuloon ja elämän suojeluun tulee. Mahdollistakin se on, ja tekee yhteiskunnalle jopa hyvää. Eri asia sitten se, missä määrin kukin päättäjä on tällaisesta kiinnostunut tai tietoinen.

   Lainaa

  47. Tulos: -2 (2 ääntä)
   Sekaisin ampiainen: Kohtaan 1. Ukrainasta on tullut paljon lapsia. Eläintarhavierailu vie lasten ajatuksia pois traumaattisesta tilanteesta. Siten se auttaa.
   Joo tuo kelle vastasit varmaan ajattelit että sieltä tuli niitä aukuisia miehiä joita ei niin paljon eläimet kiinnosta kuin lapsia niin siksi kysy noin tyhmän kysymyksen

   Lainaa

  48. Rottanpää 7.5.2022 15:42
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mielestäni Helin kysymys on hyvä, esityspaikka- ja aika vaan ovat ihan väärät. Siis keskustelu siitä, miksi sotapakolaiset saavat erilaista kohtelua/apua ja miksi asenteet heitä kohtaan vaihtelevat heidän kotimaastaan riippuen on tosi tärkeä. Mutta whataboutismi ei ole osa tätä keskustelua vaan argumentaatiovirhe.

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Ongelma on se, että juuri tälläkin hetkellä Suomessa on pakolaisia jotka tulevat paljon pahemmasta tilanteesta kuin ukrainalaiset ja suuri osa on joutunut kestämään sitä helvettiä koko ikänsä, ei vain helmikuusta lähtien. Koko Eurooppa on kohdellut ukrainalaisia paljon paremmin kuin muita, esim. mahdollistaen työlupia saman tien (tunnen useita vuonna 2015 tulleita jotka ovat vasta nyt saaneet työluvan vuosien yrittämisen jälkeen) ja yhtäkkiä jokaiselle ukrainalaiselle löytyy paikka jonkun kotoa, kun taas on muista pakolaisista kyse, niin vain kourallinen oli tervetullut mihinkään. Ja nyt siis ne ukrainalaiset joilla on asiat jo muita pakolaisia paremmin saa vielä ilmaisliput kaupan päälle? Sanalla sanoen sairasta.

   Lainaa

  50. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Vastasatanut menninkäinen: Ai niitä 2015 tulleita sotapakolaisia jotka eivät edes olleet sodissa? Niitä aikuisia "nuoria" miehiä?

   Pakolaisuuteen on muitakin syitä (myös paljon pahempia) kuin sota ja jokaisella miehillä on ihmisarvo ja oikeus elämään. Miten kehtaat vähätellä sitä helvettiä mitä he ovat joutuneet kokemaan koko elämänsä? 

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: arvostella, ilmainen, korkeasaari, pakolaiset, piha, rönttöinen, sota