Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 72

Näin isäni tiesi minut homoksi. Jäätävää.
Vanhempainilta, osa 72

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +224 (324 ääntä)
   Marraskuinen..

   Lainaa

  2. Tulos: -676 (910 ääntä)
   Jos pidätyskyky heikentyy, niin vika ei kylläkään oo lasten saamisessa, vaan siinä, ettei viititä treenata lantionpohjan lihaksistoa.

   Lainaa

  3. Honottava huuhkaja 5.4.2022 0:43
   Tulos: +325 (355 ääntä)
   Tuosta lässytyksestä; pidän sitä myös rasittavana, vaikka teen eläimen kohdatessa täsmälleen samaa. Se kuitenkin itse asiassa jopa kehittää ja vahvistaa nykytiedon mukaan puheen kehitystä.

   Lainaa

  4. Honottava huuhkaja 5.4.2022 0:47
   Tulos: +826 (882 ääntä)
   Mammutti: Jos pidätyskyky heikentyy, niin vika ei kylläkään oo lasten saamisessa, vaan siinä, ettei viititä treenata lantionpohjan lihaksistoa.
   Kyllä raskaus ja synnytys niitä lantionpohjanlihaksia todella kovasti koettelee, joillakin ihan toimintahäiriön aiheutumiseen saakka. 
   Ei piilosyyllistetä äitejä tällaisella asialla, kun eivät "viitsi" treenata lantionpohjan lihaksistoa. 

   Lainaa

  5. Uneton meduusa 5.4.2022 0:53
   Tulos: +535 (559 ääntä)
   Mammutti: Jos pidätyskyky heikentyy, niin vika ei kylläkään oo lasten saamisessa, vaan siinä, ettei viititä treenata lantionpohjan lihaksistoa.
   Joillain on ihmeellinen usko siihen, että kaikki synnytysten aiheuttamat vammat ja muutkin gynekologiset vaivat ja kivut jotenkin maagisesti korjaantuvat, kun vaan vähän silleen epämääräisesti "treenaa lantionpohjaa".
   Mihin muuten harvat edes saavat terveydenhuollon ammattilaisilta tarkkoja, oikeita, toimivia, omiin vammoihin ja vaivoihin sovitettuja treeniohjeita. Ja tämä siis siinäkin tapauksessa ettei tila vaadikin ihan muuta, esim. leikkaushoitoa.
   PS. Myös kireät lantionpohjan lihakset voivat aiheuttaa mm. virtsankarkailua, muista vaivoista puhumattakaan. Ja niitä ei helposti omin päin hoidetakaan, ilman asiantuntevan fysioterapeutin apua.

   Lainaa

  6. Taipumaton aasi 5.4.2022 3:51
   Tulos: +87 (165 ääntä)
   Kuinka vanha on marraskuinen? Ei ole lapsia mutta olen pissannut housuun ja lattialle. Olenko äiti? T: Erkki

   Lainaa

  7. irmalaukkanen 5.4.2022 3:59
   Tulos: +330 (344 ääntä)
   Mua jäi nyt kiinnostelemaan, että miten juodaan pullosta "syntisesti"?

   Lainaa

  8. apinaattori 5.4.2022 5:13
   Tulos: +88 (108 ääntä)
   Ilmeisen varmasri ei viime marraskuinen koska puhuu, vai minkä ikäisinä vauvat tai lapset alkaa puhuun#

   Lainaa

  9. Sähkötön satuhahmo 5.4.2022 5:57
   Tulos: +141 (153 ääntä)
   Taipumaton aasi: Kuinka vanha on marraskuinen? Ei ole lapsia mutta olen pissannut housuun ja lattialle. Olenko äiti? T: Erkki
   No laitoitko samalla iltapalat muille ja pesit kaikki jälkesi ohimennen kenenkään huomaamatta?

   Lainaa

  10. Tulos: -271 (277 ääntä)
   Mammutti: Jos pidätyskyky heikentyy, niin vika ei kylläkään oo lasten saamisessa, vaan siinä, ettei viititä treenata lantionpohjan lihaksistoa.
   Eikös se ollut sen lapsen pissaa eikä äidin? Tuskin sen ikäisenä vielä treenaa lihaksiaan...

   Lainaa

  11. Arvoton hai 5.4.2022 6:13
   Tulos: +153 (169 ääntä)
   irmalaukkanen: Mua jäi nyt kiinnostelemaan, että miten juodaan pullosta "syntisesti"?
   Veikkaan että siten kuin olen pannut merkille joidenkin tekevän, että otetaan koko pullon suu omaan suuhun ja tarrataan siihen huulilla. Kun oikea, vähemmän syntinen tapa juoda pullosta on siemailla samalla tavalla kuin juomalasista.

   Lainaa

  12. Epäpyhä black metal -silli 5.4.2022 6:31
   Tulos: +109 (129 ääntä)
   Tuttu joskus muisteli isänsä kehuskeleen vieraille, että "se on tämä meidän poika ollu pienestä jo niin teräväpäinen, että tuli prkl kumin läpi".

   Lainaa

  13. Sama ruutana 5.4.2022 6:53
   Tulos: +73 (87 ääntä)
   Joka ilta kun lamppu sammuu ja saapuu oikea yö Niin Nukku-Matti nousee ja ovehen Hiljaa lyö

   Lainaa

  14. Tulos: -97 (161 ääntä)
   Kyllä vaan mun mielestä sellaisessa isässä on aika pahasti vialla, joka katsoo omaa lastaan juomassa pullosta ja miettii samalla tämän seksuaalista suuntautumista.

   Lainaa

  15. Tulos: -68 (122 ääntä)
   Iidan mokasta: "marraskuinen alko iltaisin itkemään", eli se on jatkanut sen hokemista useita iltoja vaikka lapsi on aina alkanut itkemään siitä, vielä ennen nukkumaanmenoa. Surullista ennemminkin kuin hauskaa, jos mutsin mielestä oman läpän hokeminen on tärkeämpää kuin lapsen hyvinvointi.

   Lainaa

  16. Tulos: +14 (34 ääntä)
   Nina ♥️♥️♥️ Et ole yksin!

   Lainaa

  17. Tulos: -27 (31 ääntä)
   Mä en tiedä mitä ajatella noista äänestyspalloista. Mitä muut?

   Lainaa

  18. Mietteetön gorilla 5.4.2022 8:33
   Tulos: +125 (135 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Tuosta lässytyksestä; pidän sitä myös rasittavana, vaikka teen eläimen kohdatessa täsmälleen samaa. Se kuitenkin itse asiassa jopa kehittää ja vahvistaa nykytiedon mukaan puheen kehitystä.
   Tutkimusten mukaan myös koirat tykkää kun heille puhuu lässyttäen, vähän korkeammalla äänellä (ei kimeällä kuitenkaan). Koirat on ihania!

   Lainaa

  19. Mietteetön gorilla 5.4.2022 8:37
   Tulos: +88 (96 ääntä)
   irmalaukkanen: Mua jäi nyt kiinnostelemaan, että miten juodaan pullosta "syntisesti"?
   En ole varma, mutta itse olen ihmetellyt miksi jotkut juo niin, että laittavat suun kokonaan pullonsuun ympärille. Siihen pullonsuullehan pitäisi jättää pieni ilma-aukko.

   Lainaa

  20. Vaikuttava gaselli 5.4.2022 8:58
   Tulos: +137 (147 ääntä)
   Öm: Kyllä vaan mun mielestä sellaisessa isässä on aika pahasti vialla, joka katsoo omaa lastaan juomassa pullosta ja miettii samalla tämän seksuaalista suuntautumista.
   En nyt tiedä oliko mokan isä ihan tosissaan, mutta kuitenkin: eihän sitä voi estää päähän pälkähtäviä ajatuksia. Jos pinnan alla on jo kytenyt pieni epäilys siitä, että oma lapsi saattaa kuulua seksuaalivähemmistöön, voi joku olemattoman pieni, täysin random ele vahvistaa sen ajatuksen. Nyt se sattui olemaan pullosta juominen, joka asetti yhtäkkiä planeetat siihen asentoon että asia valkeni isälle. Mitä vikaa siinä sun mielestä tarkalleen ottaen on?

   Lainaa

  21. Tulos: +122 (130 ääntä)
   ”Lässyttäessä” puheen äänteet erottuvat vauvalle paremmin ja se helpottaa kielen omaksumista. Varhaislapsuudessahan oman kielten ääntämystavan omaksuminen tapahtuu turbovauhtia myöhempään kehitykseen verrattuna, ja siinä on ilmeisesti evolutiivisesti otettava kaikki keinot käyttöön jotta kielellinen kehitys pysyy muun kehityksen kelkassa. Lässytys on selkeästi ihmiselle synnynnäistä vaikkei se kaikissa kulttuureissa aivan samalta näytäkään.

   Lainaa

  22. Aivoton mamma 5.4.2022 9:32
   Tulos: +207 (227 ääntä)
   Huhhuh kun pistää vihaksi että lantionpohjan lihastreeniä vaan. Itse en synnytyksestä onneksi saanut virtsankarkailua, mutta koska emätin repesi koko pituudelta synnytyksen myötä, se tikattiin. Mutta tämähän alue löysty ja kehittyi rektoseele, sepä on sitten ilosta paskoa peukalo toosassa että saa suolen tyhjäksi. Varsinkin menkkojen aikana. Lähetettiin fysioterapiaan treenaamaan lantiopohjanlihaksia, josko siitä olisi apua, kun yritin päästä leikkaukseen. "Olet liian nuori leikkaukseen!" Sanoivat. Bo fyssari mittas ja tuumas että lantionpohjan lihakset on oikein hyvässä kunnossa, hallinta ja voima hyvä. Että turhaa käydä fyssarissa jatkossa. Leikkauksen sain vasta kun olin käynyt ensin sterilaatiossa, ja eri lääkäri tutki vaivan ja totesi että on tää seinämä ohut, pitää se korjata. Synnytys ei ole helppo operaatio(ennen muinoin hyvin moni nainen kuoli siihen) ja hyvin monelle siitä jää pitkäaikaiset vaivat, joista moni varmasti vaatisi kunnon hoitoa, jota eivät tällaisen syyllistyksen takia ehkä uskalla hakea, kun kuvittelevat että kuuluu asiaan tai vika on vaan heissä. Osalla repeää jopa peräaukko ja tulee sitten sen puolen pidätyskyvyttömyyttä.

   Lainaa

  23. Mukava Norppa 5.4.2022 9:34
   Tulos: +98 (100 ääntä)
   Mä veikkaan, että tää viittaus tiettyyn lapseen "marraskuisena" selittyy sillä, että ehkäpä on kyse näiden marraskuisten odotusryhmässä käydystä keskustelusta. Siis "marraskuiset 20xx" tai "LA marraskuussa 20xx", siis lasketunajan perusteella luotu ryhmä. Semmosissa saatetaan viitata siihen omaan lapseen tuolla lailla kuukauden mukaan erottaakseen kuka omista lapsista on kyseessä.

   Lainaa

  24. Seinään piirretty lihapiirakka 5.4.2022 10:03
   Tulos: +38 (80 ääntä)
   Mietteetön gorilla: En ole varma, mutta itse olen ihmetellyt miksi jotkut juo niin, että laittavat suun kokonaan pullonsuun ympärille. Siihen pullonsuullehan pitäisi jättää pieni ilma-aukko.
   Pakko kertoa tarina menneisyydestä.
   Exäni katsoi, kun join tuolla lailla pullon suu omassa suussani, ja sanoi, että ainoastaan pikkulapset juovat pullosta noin.
   Exällä oli sillä hetkellä jalassaan lenkkarit, joiden nauhojen "rusetit" oli solmittu umpisolmuun.
   ... Minulla oli ollut ennen eskariin pääsyä "päiväkodin päättökoe", jossa varmistettiin, että osaan solmia rusetit oikein, eikä umpisolmuun.
   Tarinan opetus: älkää kritisoiko pikkujuttuja kun ette kuitenkaan ole itse täydellisiä. 
   Ja kun teitä nyt kiinnostaa, miksi juon pullosta näin, niin minusta se on helpompaa. Muovipulloa voi puristaa suuhun, eli ilma-aukkoa ei tarvitse jättää, ja lasipullosta juodessa ylähuulta voi vähän päästää irti pullon reunasta (niin, että pullon suu jää kokonaan suuhun sisälle), jotta juoma tulee ulos. Olen kokeillut juoda sillä lailla hienosti hörppien, mutta se ei vain tunnu luonnolliselta, juoma läikkyy helposti ohi ja juoman virtausta suuhun on vaikeampi hallita. Asiaan saattaa vaikuttaa tai olla vaikuttamatta, että minulla on lievä CP-vamma, joka vaikuttaa mm. suuni, kieleni ja toisen käteni toimintaan. 

   Lainaa

  25. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Tykkään Mikon kavereista. Ja isästä. (toivottavasti Mikko on ok tällaisen läpän kanssa, vaikutti siltä).

   Lainaa

  26. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Mietteetön gorilla: Tutkimusten mukaan myös koirat tykkää kun heille puhuu lässyttäen, vähän korkeammalla äänellä (ei kimeällä kuitenkaan). Koirat on ihania!
   Niin koirat kuin lapsetkin kykenevät havaitsemaan tunteita, vaikka eivät kovin hyvin. Lässytys ilmeisesti korostaa näitä hyviä tunteita(koska kuka lässyttää vihaamalleen asialle) minkä molemmat tunnistavat hyvin selkeästi. /mutu

   Lainaa

  27. Nyrpeä hai 5.4.2022 10:18
   Tulos: +46 (56 ääntä)
   Öm: Kyllä vaan mun mielestä sellaisessa isässä on aika pahasti vialla, joka katsoo omaa lastaan juomassa pullosta ja miettii samalla tämän seksuaalista suuntautumista.
   Joissain perheissä heitetään vähän ronskimpaa läppää. Oma isäni saattaisi sanoa jotain samantyylistä, pahempaakin, ja siihen on tottunut jo hyvin nuoresta. 😄

   Lainaa

  28. Puuton alpakka 5.4.2022 10:44
   Tulos: +57 (95 ääntä)
   Seinään piirretty lihapiirakka: Pakko kertoa tarina menneisyydestä. Exäni katsoi, kun join tuolla lailla pullon suu omassa suussani, ja sanoi, että ainoastaan pikkulapset juovat pullosta noin. Exällä oli sillä hetkellä jalassaan lenkkarit, joiden nauhojen "rusetit" oli solmittu umpisolmuun. ... Minulla oli ollut ennen eskariin [...]
   Minulle on ihan sama, miten ihmiset juovat pulloistaan, mutta mitä vikaa on lenkkareiden umpisolmuissa? Varsinkin sellaiset pyöreät nauhat avautuvat helposti lenkillä, jos eivät ole umpisolmussa (ja joskus silloinkin). Eihän se umpisolmu tarkoita, ettei osaisi solmia niitä rusetille, vaan että haluaa varmistua, ettei ne aukea. Eikö sinulla muka koskaan ole auennut kengännauhat matkalla?

   Lainaa

  29. Tulos: -121 (127 ääntä)
   Mammutti: Jos pidätyskyky heikentyy, niin vika ei kylläkään oo lasten saamisessa, vaan siinä, ettei viititä treenata lantionpohjan lihaksistoa.
   Toi on muuten totta. Seittemän lapsen jälkeen ei vaivaa ole. Ja ikääki reilu 60.

   Lainaa

  30. Edeltävä raataja 5.4.2022 11:08
   Tulos: +43 (51 ääntä)
   Mainittakoon, että juon itse pullon suusta huulet juurikin tiukasti pullon suussa kiinni. Tämä siksi, että tuolloin poskien sisäpinnat puristuvat hampaiden suojaksi ettei nestettä varmasti osu särkeviin ikeniini. Ja ei, ei auta Elmex eikä hammaslääkäri, vaikka kuinka olen apua hakenut. Näillä mennään ja nyt sitten pitää tätäkin asiaa hävetä.

   Lainaa

  31. Nyrpeä hai 5.4.2022 11:12
   Tulos: +88 (90 ääntä)
   Edeltävä raataja: Mainittakoon, että juon itse pullon suusta huulet juurikin tiukasti pullon suussa kiinni. Tämä siksi, että tuolloin poskien sisäpinnat puristuvat hampaiden suojaksi ettei nestettä varmasti osu särkeviin ikeniini. Ja ei, ei auta Elmex eikä hammaslääkäri, vaikka kuinka olen apua hakenut. Näillä mennään ja nyt sitten pitää tätäkin asiaa hävetä.
   Ei tarvitse hävetä. Jos joku katsoo oudosti, sano: "I know it’s not a cock, but I wish it were."

   Lainaa

  32. Seinään piirretty lihapiirakka 5.4.2022 11:48
   Tulos: +25 (47 ääntä)
   Puuton alpakka: Minulle on ihan sama, miten ihmiset juovat pulloistaan, mutta mitä vikaa on lenkkareiden umpisolmuissa? Varsinkin sellaiset pyöreät nauhat avautuvat helposti lenkillä, jos eivät ole umpisolmussa (ja joskus silloinkin). Eihän se umpisolmu tarkoita, ettei osaisi solmia niitä rusetille, vaan että [...]
   Tämähän tässä oli pointtina. Ei sillä ole väliä. Minä juon pullosta niin kuin juon, koska tykkään tehdä niin. Samoin hän saa solmia omat nauhansa ihan niin kuin haluaa. Mutta mitä järkeä haukkua toisen toimintaa (vieläpä näin pienessä asiassa) lapselliseksi, kun jokainen tekee jotain, mikä on aina jonkun mielestä lapsellista? Mitä väliä? 
   Vaikka sen sanon noista kengännauhoista, että sillä on eroa, solmiiko ne umpisolmuun vai pitävälle rusetille. Umpisolmu on vaikea avata, ja sen vuoksi minunkin päiväkodissani huolehdittiin siitä, että osaan solmia kenkäni helpommin avattavilla solmuilla. Rusetti sen sijaan on vetosolmu, jota voi halutessaan vahvistaa solmimalla sen päälle toisen helposti avattavan solmun. Mutta edelleen, jos joku haluaa laittaa kenkänsä umpisolmuilla kiinni, niin siitä vain. Pääasia on, ettette hauku toisia. 

   Lainaa

  33. Pehmeä jänis 5.4.2022 11:59
   Tulos: -26 (56 ääntä)
   Pena: Marraskuinen..
   Noo onhan se hyvä jos ei nimet tai muuten muksujaan erota niin sitten panojen mukaan

   Lainaa

  34. Lihava Tiikeri 5.4.2022 12:17
   Tulos: +140 (146 ääntä)
   Aivoton mamma: Huhhuh kun pistää vihaksi että lantionpohjan lihastreeniä vaan. Itse en synnytyksestä onneksi saanut virtsankarkailua, mutta koska emätin repesi koko pituudelta synnytyksen myötä, se tikattiin. Mutta tämähän alue löysty ja kehittyi rektoseele, sepä on sitten ilosta paskoa peukalo toosassa että saa [...]
   Ikinä en olisi uskonut, että Feissarimokien kommenteista löytäisin selityksen terveysongelmaan, johon yksikään lääkäri ei ole osannut sanoa mitään. Ehkä siksi, että olen lapseton.. mutta tuo peukalo toosassa paskominen kuulosti niin tutulle, että pakko oli kysyä Googlelta mikä tuo rektoseele on ja täsmää kyllä omiin vaivoihin niin täysin. Nyt voi mennä lääkäriin esittämään asian ihan nimellä niin jospa ottaisivat tällä kertaa tosissaan.

   Lainaa

  35. Särkemätön nektariini 5.4.2022 12:38
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Paras kaverini juo just sillai että tunkee koko pullon suuhunsa. Kyllä mä sitä muutaman kerran katsoin silmät suurina, jotenkin vähän rivon näköistä hommaa :D Tai toki myös pienet lapset tekee niin. Mutta ihan sama, saa sitä juoda just miten haluaa. Kyllä sen silti merkille pistää, ei kai siinäkään mitään väärää ole.

   Lainaa

  36. Ihan ookoo raataja 5.4.2022 12:44
   Tulos: -109 (127 ääntä)
   Mammutti: Jos pidätyskyky heikentyy, niin vika ei kylläkään oo lasten saamisessa, vaan siinä, ettei viititä treenata lantionpohjan lihaksistoa.
   Todella harvoin johtuu synnytyskomplikaatioista. Sitäkin useammin ylipainosta ja siitä, ettei ikinä ole kyseisiä lihaksia treenattu. Itse löysin pidätyskykyni uudestaan vuorokausi alatiesynnytyksestä. Sitä ennen olin puuduksissa.
   Samat hermot ja lihakset on muuten  miehilläkin, tiesitkös. 
   Heilläkin lantionpohjan treeni vaikuttaa pidätyskykyyn, parantaa lantion verenkiertoa ja siten parantaa seksielämää ja  ehkäisee impotenssia.

   Lainaa

  37. Harmaa Kivi 5.4.2022 13:21
   Tulos: +90 (96 ääntä)
   Ihan ookoo raataja: Todella harvoin johtuu synnytyskomplikaatioista. Sitäkin useammin ylipainosta ja siitä, ettei ikinä ole kyseisiä lihaksia treenattu. Itse löysin pidätyskykyni uudestaan vuorokausi alatiesynnytyksestä. Sitä ennen olin puuduksissa. Samat hermot ja lihakset on muuten  miehilläkin, tiesitkös.  Heilläkin [...]
     Ei kaikilla. Omat lantionpohjan lihakseni eivat ole karsineet, mutta lun synnytin (hata) sektiolla, poikittaiset vatsalihakset sitten senkin edesta. Tiedustelin neuvolasa, koska voin taas alkaa treenata (suositusten mukaan ei pitaisi, ennen kuin jhoitaja antaa luvan, ja tati totesi iloisesti "lapsi on jo syntynyt, ei sinulla enaa ole mitaan valia! =)" (Silta varalta, etta joku luulee vitsiksi, kysymykseeni ei tullut vastausta. Jalkitarkastusta laakarin kanssa ei ollut lainkaan, vaikka yleensa se on pakollinen, koska synnytin kesken koronan ja laakarilla kiire). 
     Menin sitten yksityiselle fysioterapeutille, joka laati harjoitusohjelman, joten ei se nyt mahdonta ollut ja neuvolakin olisi voinut, jos olisi halunnut.
     Mutta synnytin tosiaan laakittyna korvia myoten, sektiolla, koska laakari totesi, etta nyt olisi paras jos aikoo, etta molemmat lahtevat taalta hengissa. Olisin halunnut luomun vesisynnytyksen ja joidenkin mielesta olen "huono synnyttaja" kun ei onnannut. Toisaalta en voinut raskauden aikana yhtaan pahoin, paivastoin, kukoistin -mutta ei silti tulisi mieleeni vaittaa, etta naiset jotka sanovat voivansa pahoin, puhuisivat omiaan. Miksi se nyt on niin vaikea uskoa, etta kaikki naiset, raskaudet, synnytylset ja vauvat eivat ole klooneja, ja jos minulla ei ole ongelmaa x niin ei sitten kellaan?

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Mimmi: Mä en tiedä mitä ajatella noista äänestyspalloista. Mitä muut?
   Samapa tuo itselle saako plussaa vai miinusta omiin kommentteihin paitsi että joskus tuloksesta huomaa etten ole ilmaissut itseäni tarpeeksi hyvin, tai sitten muut pitävät minua ihan urpona kuten onkin. Kun ei paljon kirjoita niin joskus se asian ydin ei aukea tekstistäni mutta eipä kukaan ole seppä syntyessään. Jos nyt siis tarkoitit noita ylä- ja akapeukkuja?

   Lainaa

  39. heimosenkeimo 5.4.2022 15:05
   Tulos: -33 (37 ääntä)
   Kai näyttää miten englanniks kirjotettuna typerästä lauseesta saa loistavan vitsin aikaan. Vitun normot, olette rasittavia.

   Lainaa

  40. Tosikko kiivi 5.4.2022 18:47
   Tulos: +9 (37 ääntä)
   Seinään piirretty lihapiirakka: Tämähän tässä oli pointtina. Ei sillä ole väliä. Minä juon pullosta niin kuin juon, koska tykkään tehdä niin. Samoin hän saa solmia omat nauhansa ihan niin kuin haluaa. Mutta mitä järkeä haukkua toisen toimintaa (vieläpä näin pienessä asiassa) lapselliseksi, kun jokainen tekee jotain, mikä on aina [...]
   Minun päiväkodissani kaikilla oli tarralenkkarit. Kengännauhat ilmestyivät sitten joskus ala-asteen kuluessa kun tuli tarve esittää aikuista. Minä pidin nauhakenkiä typeränä aikuisten muoti-ilmiönä. Tarrathan ovat paljon kätevämmät, miksi kukaan haluaisi nauhoja solmia vain näyttääkseen että osaa? Olen edelleen samaa mieltä.

   Lainaa

  41. Puuton alpakka 5.4.2022 22:12
   Tulos: -13 (29 ääntä)
   Seinään piirretty lihapiirakka: Tämähän tässä oli pointtina. Ei sillä ole väliä. Minä juon pullosta niin kuin juon, koska tykkään tehdä niin. Samoin hän saa solmia omat nauhansa ihan niin kuin haluaa. Mutta mitä järkeä haukkua toisen toimintaa (vieläpä näin pienessä asiassa) lapselliseksi, kun jokainen tekee jotain, mikä on aina [...]
   Sen rusetin päälle tehtävä lisäsolmu juuri on umpisolmu.
   Mutta joo, ei häiriinnytä toisten tekemisistä niin kauan kuin kukaan ei kohtuuttomasti joudu kärsimään niistä.

   Lainaa

  42. Varaukseton delfiini 5.4.2022 23:15
   Tulos: -20 (32 ääntä)
   Oonko ensimmäinen joka ihmettelee, mistä Iidan marraskuinen tietää mitä piiskaaminen on.

   Lainaa

  43. Mukava Norppa 5.4.2022 23:48
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Näihin pullosta juomisjuttuihin pitää vielä kommentoida, että itsehän isken huulet tiiviisti siihen pullon suulle, ei siis pullonsuuta omaan suuhuni vaan huulet kiinni pullonsuun reunoissa ja imen juomani 😆 Semmonen tuttipullomeininki. Aikanaan, kun palautuspullot oli vielä kovia, sain aikaan hyvän alipaineen pulloon ja sepä se hauskaa olikin, kun lipsautti huulen pulloon jumiin. Nykyisiin ruttuun meneviin pehmeisiin pulloihin ei niin helposti synny samanlaista alipainetta.

   Lainaa

  44. Turpea seuraeläin 6.4.2022 0:09
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kiinnostaisi nähdä kuinka Mikko juo pullosta

   Lainaa

  45. Piparjuuri 6.4.2022 10:27
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Varaukseton delfiini: Oonko ensimmäinen joka ihmettelee, mistä Iidan marraskuinen tietää mitä piiskaaminen on.
   Itselläkin kävi mielessä. Toisaalta muistan itsekin tienneeni lapsena, vaikka ei vanhemmat ikinä käyneetkään käsiksi. Kai sitä vain oppii sanat ympäristöstään vaikka ei itseä koskettaisikaan, kyllähän lapset aika nuorena tietää myös mitä esim. tappaminen tai kuristaminen on...

   Lainaa

  46. Tulos: +9 (17 ääntä)
   Varaukseton delfiini: Oonko ensimmäinen joka ihmettelee, mistä Iidan marraskuinen tietää mitä piiskaaminen on.
   Oot, koska lapsi sanoi vain sanan "paiskata" väärin. Ei mitenkään erikoista lapselle.

   Lainaa

  47. Piparjuuri 6.4.2022 13:19
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Angst: Oot, koska lapsi sanoi vain sanan "paiskata" väärin. Ei mitenkään erikoista lapselle.
   Tämä selittääkin; tarkemmin luettuna näin näytti olevan.

   Lainaa

  48. Rottanpää 6.4.2022 15:38
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Puuton alpakka: Minulle on ihan sama, miten ihmiset juovat pulloistaan, mutta mitä vikaa on lenkkareiden umpisolmuissa? Varsinkin sellaiset pyöreät nauhat avautuvat helposti lenkillä, jos eivät ole umpisolmussa (ja joskus silloinkin). Eihän se umpisolmu tarkoita, ettei osaisi solmia niitä rusetille, vaan että [...]
   Tähän on muuten sellanen aika hyvä kikka, et siinä kohtaa solmimista, jossa toinen nauha pyöräytetään sormien ympäri, pyöräytetäänkin se kaksi kierrosta tavallisen yhden sijaan. Toimi ainakin omien maihareideni aina itsestään aukeaviin pyöreisiin nauhoihin. Solmiminen saattaa olla aluksi vähän hankalaa/kompelöä, ainakin mulle oli. 
   Huonona puolena saattaa tosin olla se, et jos nauhan pää menee lenkin läpi, kun solmun vetää auki, ei solmu aukeakaan vaan joutuu umpisolmuun. Tää "saattaa" olla huono puoli siksi, etten enää muista oliko näin tavallisellakin solmulla. 

   Lainaa

  49. Rottanpää 6.4.2022 15:59
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Tuosta lässytyksestä; pidän sitä myös rasittavana, vaikka teen eläimen kohdatessa täsmälleen samaa. Se kuitenkin itse asiassa jopa kehittää ja vahvistaa nykytiedon mukaan puheen kehitystä.
   Ihan mutuarvailua, mut lässyttäessä ei varmaan kannata kuitenkaan sortua siihen, että matkii lapsen käyttämiä sanoja, kuten jotkut ehkä sortuvat. Jos lapsi vaikkapa kutsuu krokotiilia kokotiiliksi, ei siihen kaiketi kannata lässyttää takaisin sitä kokotiilia vaan krokotiilia. Kun lapsi oppii kuuntelemalla ja matkimalla, niin luulisin, ettei aikuisen kannata antaa tällaista virheellistä esimerkkiä.
   Ihan ylimääräisenä sivuaiheena muuten, jäin tässä iltapäivätokkurassa ihan jumiin tuon krokotiilin taivutuksessa, kun en yhtäkkiä ollutkaan varma tuleeko loppuun a vai ä (krokotiilia vs. krokotiiliä). Kuiskailin itselleni ääneen "krokotiilia, krokotiiliä" ja "tiilia, tiiliä", ja ihmettin, kun krokossa ä kuulostaa ihan väärältä, vaikka tiilissä kuitenkin ihan varmasti on ä. :D

   Lainaa

  50. Hyppelevä liitu 6.4.2022 21:08
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Rottanpää: Tähän on muuten sellanen aika hyvä kikka, et siinä kohtaa solmimista, jossa toinen nauha pyöräytetään sormien ympäri, pyöräytetäänkin se kaksi kierrosta tavallisen yhden sijaan. Toimi ainakin omien maihareideni aina itsestään aukeaviin pyöreisiin nauhoihin. Solmiminen saattaa olla aluksi vähän [...]
   Kuulostaa Tourquise turtle - solmun variaatiolta. Kannattaa sitäkin kokeilla. Pysyy nauhat hyvin kiinni.

   Lainaa

  51. Suhdanneherkkä viinirypäle 7.4.2022 1:10
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Uneton meduusa: PS. Myös kireät lantionpohjan lihakset voivat aiheuttaa mm. virtsankarkailua, muista vaivoista puhumattakaan. Ja niitä ei helposti omin päin hoidetakaan, ilman asiantuntevan fysioterapeutin apua.
   :O kiitos en tiennyt tätä! oon ihmetelly omia virtsankarkailuongelmiani kun en oo koskaan synnyttänyt eikä treenaamisesta oo ollut apua, mulla on sit varmaan just toi ongelma koska oon pidätelly liian pitkiä aikoja

   Lainaa

  52. Uneton meduusa 7.4.2022 9:15
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Suhdanneherkkä viinirypäle: :O kiitos en tiennyt tätä! oon ihmetelly omia virtsankarkailuongelmiani kun en oo koskaan synnyttänyt eikä treenaamisesta oo ollut apua, mulla on sit varmaan just toi ongelma koska oon pidätelly liian pitkiä aikoja
   Olisiko sinulla mahdollisuutta käydä lantion pohjan ongelmiin erikoistuneella fysioterapeutilla? Hän pystyisi ehkä tunnustelemaan, missä kohtaa on kireyttä ja missä heikkoutta (molempiakin voi olla samaan aikaan, koska lihasten ylikireys voi ajan mittaan aiheuttaa myös heikkenemistä). Onko muita vaivoja, esim. jotain vaginismiin viittaavaa? Gynekologikin voisi pystyä arvioimaan tilanteen, ja heilläkin on omat erityisosaamisalueensa. Myös esimerkiksi virtsatietulehdus voi aiheuttaa (ohimenevää) virtsankarkailua, ja tulehdus voi olla lievä tai toistuva/pitkittynyt.

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Höpö: Samapa tuo itselle saako plussaa vai miinusta omiin kommentteihin paitsi että joskus tuloksesta huomaa etten ole ilmaissut itseäni tarpeeksi hyvin, tai sitten muut pitävät minua ihan urpona kuten onkin. Kun ei paljon kirjoita niin joskus se asian ydin ei aukea tekstistäni mutta eipä kukaan ole seppä [...]
   Eikun tuo oli vaan heitto siitä, että peukut on vaihtuneet vihreeksi ja punaiseksi palloksi. Tai ainakin mulla ne ei oo enää peukut vaan pallot! Kommenttini sai pelkkää miinusta, mutta en tiedä mitä se tarkoittaa. 😅

   Lainaa

  54. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Mimmi: Eikun tuo oli vaan heitto siitä, että peukut on vaihtuneet vihreeksi ja punaiseksi palloksi. Tai ainakin mulla ne ei oo enää peukut vaan pallot! Kommenttini sai pelkkää miinusta, mutta en tiedä mitä se tarkoittaa. 😅
   Peukut eivät ole poistuneet. Jos ne eivät näy, kyseessä on joko tekninen häiriö tai esimerkiksi jokin sivuston normaaliin toimintaan vaikuttava selaimen lisäosa.

   Lainaa

  55. Poikkeava etana 7.4.2022 13:29
   Tulos: -11 (13 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Tuosta lässytyksestä; pidän sitä myös rasittavana, vaikka teen eläimen kohdatessa täsmälleen samaa. Se kuitenkin itse asiassa jopa kehittää ja vahvistaa nykytiedon mukaan puheen kehitystä.
   Öö ei. Sen sijaan sillä ei ole mitään väliä/ei ole haittaa. Mutta ainakin tieteellinen tutkimusnäyttö kyllä puuttuu lässytyksen EDUISTA.

   Lainaa

  56. Sankka sankari 7.4.2022 23:41
   Tulos: -8 (20 ääntä)
   Sähkötön satuhahmo: No laitoitko samalla iltapalat muille ja pesit kaikki jälkesi ohimennen kenenkään huomaamatta?
   Mä osaan tehä iltapalat itelleni,( ja muillekkin) kusematta housuun tai lattialle.. pidän itseäni vähintäänkin supersankarina..

   Lainaa

  57. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Rottanpää: Ihan mutuarvailua, mut lässyttäessä ei varmaan kannata kuitenkaan sortua siihen, että matkii lapsen käyttämiä sanoja, kuten jotkut ehkä sortuvat. Jos lapsi vaikkapa kutsuu krokotiilia kokotiiliksi, ei siihen kaiketi kannata lässyttää takaisin sitä kokotiilia vaan krokotiilia. Kun lapsi oppii [...]
   Krokotiili taipuu krokotiilia, koska sanat joiden perusmuodossa on etuvokaaleja (a, o, u) taipuva aina a:lla, samoin kuin takavokaaleja (ä, ö, y) sisältävät sanat taipuvat ä:llä. Tavallisessa sanassa voi olla vain etu tai vain takavokaaleja, yhdyssanasaa voi olla molempia
   Tiili taipuu tiiliä koska sanat joissa on pelkkiä välivokaaleja (e ja i), taipuvat aina ä:llä. Tuonsiis pätee vain jos sanan kaikki vokaalit ovat e tai i, jos niiden lisäksi on etuvokaaleja, silloin sana taipuu niiden mukaan. Krokotiilissa on o ja i, joten se taipuu o:n mukaan, tiilissä on vain i joten se taipuu i:n mukaan
   Yhdyssanat taipuvat viimeisen sanan mukaan (yhdyssanassa, ei yhdyssanassä). Vierasperäiset sanat jotka rikkovat etu-takavokaalisääntöjä (olympialaiset) taipuvat miten sattuu, mutta yleensä a:lla

   Lainaa

  58. Letittämätön kyyhky 13.4.2022 21:56
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Ihan ookoo raataja: Todella harvoin johtuu synnytyskomplikaatioista. Sitäkin useammin ylipainosta ja siitä, ettei ikinä ole kyseisiä lihaksia treenattu. Itse löysin pidätyskykyni uudestaan vuorokausi alatiesynnytyksestä. Sitä ennen olin puuduksissa. Samat hermot ja lihakset on muuten  miehilläkin, tiesitkös.  Heilläkin [...]
   No näinhän sen on tietysti oltava, koska juuri sinulle ei tullut virtsaamisongelmia tai vastaavia synnytyksestä, niin ei kenellekään muullekaan voi. Ovat vain laiskoja ja/tai läskejä... Itse treenasin paljon lantiopohjaa ennen lapsia ja sen jälkeenkin (enkä ole ylipainoinen). Kävin jopa fyssarilla. Eipä ollut mitään apua, ekan synnytyksen jälkeen vielä lihakset oli ok, mutta melko pian toka synnytys perään, joka ei mennyt ihanteellisesti lantiopohjalihasten kannalta. Pitkään sain varoa yskimistä ja aivastelua, no vieläkin pissahädässä kannattaa olla yskimättä.

   Lainaa

  59. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Aivoton mamma: Huhhuh kun pistää vihaksi että lantionpohjan lihastreeniä vaan. Itse en synnytyksestä onneksi saanut virtsankarkailua, mutta koska emätin repesi koko pituudelta synnytyksen myötä, se tikattiin. Mutta tämähän alue löysty ja kehittyi rektoseele, sepä on sitten ilosta paskoa peukalo toosassa että saa [...]
   Olenpas onnellinen ettei mulla ole lapsia. (Kerro ihmeessä julkisesti lisää peukalo toosassa paskomisesta, WTF.)

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: homot, isä, juoda, lässyttää, lässytys, nukkua, nukkumaan, paiskautua, puhe, puhelinmyyjät, pullo, syntinen, sähkösopimus, äiti