Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Senteistä syntyy euroja

Suomalaiset ovat kyllästyneet vetämään rahaa pöntöstä alas.
Suurenna näkymä
Senteistä syntyy euroja

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kykenemätön peura 7.4.2022 0:20
   Tulos: +724 (726 ääntä)
   Saadaanko gallup "kuinka usein vedät vessan"? Kenelle tulee mieleenkään, että vessa vedetään pari kertaa viikossa? Eikö siinä mene pönttökin tukkoon, jos monen päivän asiat yrittää vetää kerralla 🤮

   Lainaa

  2. Tuhma puhveli 7.4.2022 0:30
   Tulos: +472 (498 ääntä)
   Öö hyi. Ymmärrän, että yksin asuvana ei vedä pissaa joka kerralla, mutta muita en. Sehän haisee varmasti koko kämppä kauheelle jos noin harvoin pönttöä vetää, plus eihän pönttö vedä kauheasti edes kerralla jätöksiä 🤯🤯🤯

   Lainaa

  3. Pylynalle 7.4.2022 0:37
   Tulos: +437 (443 ääntä)
   Kaks kertaa viikossa?.. Käyn kakalla joka aamu ja joskus jopa 2-3 kertaa päivässä.. En ees pysty kuvitella tommosta tilannetta että pönttöä vedettäis vaan kaks kertaa viikossa. Apua.. Miettii vielä siihen päälle se miten usein käyn pissalla. Haju ois sietämätön.

   Lainaa

  4. Tulos: +46 (70 ääntä)
   Tässä tämmöisiä asioita joita en kiinteävetisenä ole koskaan miettinyt.

   Lainaa

  5. Lihava Tiikeri 7.4.2022 1:22
   Tulos: +266 (282 ääntä)
   Kykenemätön peura: Saadaanko gallup "kuinka usein vedät vessan"? Kenelle tulee mieleenkään, että vessa vedetään pari kertaa viikossa? Eikö siinä mene pönttökin tukkoon, jos monen päivän asiat yrittää vetää kerralla 🤮
   Opin kotona, että vessa kuuluu vetää aina käytön jälkeen. Menin sitten ensimmäistä kertaa silloisen poikaystävän äidin luo ja olimme siellä yötä. Aamulla menin vessaan ja pöntössä odotti iso kasa paskaa. Selitys tälle oli, että järjestyssäännöt kyseisessä talossa kieltävät vessan vetämisen öisin. Asuin loppu viikon hotellissa.

   Lainaa

  6. Laimentamaton paprika 7.4.2022 1:31
   Tulos: +285 (291 ääntä)
   Monta kertaa kun lukee kaikkia "Kuinka usein käyt suihkussa?" "Kuinka usein vaihdat pyyhkeen?" "Kuinka usein vaihdat paidan?" kaltaiset kysymykset saavat itseni näkemään hyvin epäsiistinä, mutta edes minä en suostu jättämään öisin vessaa vetämättä hiljaisuuden jälkeen koska naapurit vaan se vedetään aina kun on käyty vessassa.

   Lainaa

  7. Tulos: -9 (97 ääntä)
   Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri merkitystä. P.S. Korkillinen olutta löylyveden seassa tuo ihanan leipämäisen aromin saunaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +142 (224 ääntä)
   Sprikles: Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri [...]
   Miksi ihmeessä haluat saunaan leipämäisen aromin?

   Lainaa

  9. Kumiton simpanssi 7.4.2022 3:45
   Tulos: +287 (291 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Opin kotona, että vessa kuuluu vetää aina käytön jälkeen. Menin sitten ensimmäistä kertaa silloisen poikaystävän äidin luo ja olimme siellä yötä. Aamulla menin vessaan ja pöntössä odotti iso kasa paskaa. Selitys tälle oli, että järjestyssäännöt kyseisessä talossa kieltävät vessan vetämisen öisin. Asuin loppu viikon hotellissa.
   OT mutta tällaista ei voida kieltää taloyhtiön järjestyssäännöissä, jos asunto siis sijaitsi Suomessa. Tai no - voidaan ja voidaan, voihan niihin sääntöihin raapustella mitä huvittaa, mutta millään tavalla ne eivät ole päteviä eikä vessan vetämisen takia saa antaa virallista varoitusta saati häätöä. Normaalia elämää kuten vessassa asiointia tai suihkussa käyntiä ei voi Suomessa ihmiseltä omassa kotonaan kieltää edes yöllä/hiljaisuuden aikaan, millään taloyhtiöiden omilla säännöillä ei ole sellaista valtaa.  Toki sen ymmärrän, että jotkut voivat tuollaisia "sääntöjä" noudattaa koska eivät ymmärrä niiden olevan pätemättömiä, tai koska muuten vain eivät jaksa kuunnella naapurin keijoirmeleiden valitusta ja passiivisaggressiivisia heippalappuja vessanvetämisen äänistä.

   Lainaa

  10. Pehmeä jänis 7.4.2022 5:45
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Napael: Tässä tämmöisiä asioita joita en kiinteävetisenä ole koskaan miettinyt.
   Niin, sissi riukua paljoa tarvii vedellä

   Lainaa

  11. Pehmeä jänis 7.4.2022 5:49
   Tulos: +11 (131 ääntä)
   Sprikles: Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri [...]
   No hyi, kaljan käryinen sauna

   Lainaa

  12. Kilokalori 7.4.2022 6:33
   Tulos: +75 (85 ääntä)
   Jossain vihreän elämisen dokkarissa oli vinkki If it's yellow let it mellow, If it's brown flush it down. Mutta ei tuotakaan kyllä jaksaisi kuin ehkä sinkkutaloudessa. Eikä silloinkaan tankoparsaviikoilla.

   Lainaa

  13. Kaksipäinen lihapiirakka 7.4.2022 6:45
   Tulos: +71 (91 ääntä)
   Markolla ja vaimolla ennyt jauhot ja vellit sekaisin kun ollut muka halpaa vessapaperia tarjolla. Ei ole jaksettu edes miettiä paljon normaalisti vessapaperi esim prismassa maksaa. 2 pakettia 5 eurolla on jo aika hyvä tarjous jos normaali hinnoilla saa 2e/pkt.

   Lainaa

  14. Myötätunnoton hilleri 7.4.2022 7:20
   Tulos: +51 (83 ääntä)
   Pehmeä jänis: No hyi, kaljan käryinen sauna
   Itseasiassa tuoksuu leipätaikinalle, ihan siis sama kuin keittiössä kun leipoo leipää.

   Lainaa

  15. Myötätunnoton hilleri 7.4.2022 7:22
   Tulos: +153 (155 ääntä)
   Kyl ois nopee ex, jos väittää et vessa vedetään vain kerran tai kaks viikossa tai et ei sais vetää käytön jälkeen.

   Lainaa

  16. Talvenkestävä albatrossi 7.4.2022 8:05
   Tulos: +220 (232 ääntä)
   Yök. Muistan, kun isäni jätti aina vessan vetämättä pissalla käynnin jälkeen. Oli oksettavaa mennä vessaan, kun siellä odotti avonainen pönttö täynnä tummankeltaista pissaa. Tai ei se edes ollut mitään viatonta pissaa, vaan SAASTAISTA KUSTA. Haju oli vastenmielinen, ja täytti koko vessan. Oli raivostuttavaa, kun ei voinut käydä vessassa joutumatta katsomaan ja nuuhkimaan toisen ihmisen kusta, joten yleensä vain paiskasin pöntön kannen kiinni, vedin vessan (joskus kahteen kertaan), ja menin tekemään jotain muuta odotellessani, että haju hälvenisi. Tai kävin pihalla tarpeillani. Yksin asuessa saa tehdä, mitä lystää, mutta toisia ihmisiä voisi kunnioittaa sen verran, että antaisi heille mahdollisuuden käydä vessassa rauhassa. Varsinkin, kun kyse on lapsista, jotka eivät voi vain pakata kamppeitaan ja muuttaa erilleen, kun kyllästyvät toisen sikailuun. Säästäväisyys on hyve, mutta joissain asioissa ei saa säästää. Perushygienia on niistä yksi. Meillä on hienot vesi- ja viemärijärjestelmät, jotka on tarkoitettu käytettäviksi juuri siksi, ettei meidän tarvitse tarpeilla käydessämme joutua tekemisiin aikaisempien jätösten kanssa. Jos haluatte säästää, niin syökää kasvispainotteisemmin, kuluttakaa vähemmän alkoholia ja tupakkaa, valitkaa autoilun sijaan pyöräily, ja ostakaa halvempaa saippuaa sekä vessapaperia, mutta älkää pakottako toisia ihmisiä elämään omissa jätöksissänne.

   Lainaa

  17. Taidoton krokotiili 7.4.2022 8:19
   Tulos: +85 (93 ääntä)
   Sprikles: Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri [...]
   Tämä on taas näitä uskomuksia joilla ei ole juurikaan totuuspohjaa. Sillä että heitätkö yli 500 asteisille kiville 5 asteista vai 50 asteista vettä, ei ole rapautumisen kannalta mitään merkitystä.

   Lainaa

  18. Peruuttamaton riikinkukko 7.4.2022 8:35
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   Kykenemätön peura: Saadaanko gallup "kuinka usein vedät vessan"? Kenelle tulee mieleenkään, että vessa vedetään pari kertaa viikossa? Eikö siinä mene pönttökin tukkoon, jos monen päivän asiat yrittää vetää kerralla 🤮
   Jos se käy kotona vain pissalla ja jättää pyyhkimättä ja tekee ne isommat tarpeet kauppareissulla? 🙄
   Kaksipäinen lihapiirakka: Markolla ja vaimolla ennyt jauhot ja vellit sekaisin kun ollut muka halpaa vessapaperia tarjolla. Ei ole jaksettu edes miettiä paljon normaalisti vessapaperi esim prismassa maksaa. 2 pakettia 5 eurolla on jo aika hyvä tarjous jos normaali hinnoilla saa 2e/pkt.
   Lisäksi kun vielä laskee tuohon usean Lidlin kiertämiseen menneet polttoainekulut, niin kyllä on varmasti ollut selvää säästöä!

   Lainaa

  19. Muikea Mastodontti 7.4.2022 8:41
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Kumiton simpanssi: OT mutta tällaista ei voida kieltää taloyhtiön järjestyssäännöissä, jos asunto siis sijaitsi Suomessa. Tai no - voidaan ja voidaan, voihan niihin sääntöihin raapustella mitä huvittaa, mutta millään tavalla ne eivät ole päteviä eikä vessan vetämisen takia saa antaa virallista varoitusta saati häätöä. [...]
   Muistan kun olin mutsin luona yötä (kerrostalokämppä, pieni Pohjalaiskunta, 2000-l alku) ja illalla piti laittaa vettä kannuun yöksi jääkaappiin kun yöllä ei voinut valuttaa vettä hanasta niin kauaa että se "muuttuu kylmäksi" kun alakerran Vuokko-Irmeli soitti heti seuraavana aamuna huoltomiehelle liiasta veden valuttamisesta yöllä...
   Lienee itsestäänselvää ettei vessaa varsinkaan vedetty klo 22 ja 06 välillä 🙄

   Lainaa

  20. Tulos: +41 (53 ääntä)
   Mökillä joskus kun ollaan oltu isolla porukalla, ja on ollut tilanne että vettä tarvitsee säästää, niin sovittiin että joka pissan jälkeen ei tarvitse vessaa vetää... Ja myös yksin omassa kodissa vedän vähän arvion mukaan. Mutta että menisi edes yksi kokonainen päivä vetämättä... :s

   Lainaa

  21. Muikea Mastodontti 7.4.2022 8:43
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Markolla ja vaimolla ennyt jauhot ja vellit sekaisin kun ollut muka halpaa vessapaperia tarjolla. Ei ole jaksettu edes miettiä paljon normaalisti vessapaperi esim prismassa maksaa. 2 pakettia 5 eurolla on jo aika hyvä tarjous jos normaali hinnoilla saa 2e/pkt.
   Noissa Lidlin paketeissa on 10 rullaa, perus 2,25€ Pirkka/Rainbow paketeissa on yleensä 8rll. 
   Eli hinta suunnilleen sama

   Lainaa

  22. Penseä kettu 7.4.2022 9:08
   Tulos: +119 (125 ääntä)
   Kun tein välivuotena töitä siivoojana, törmäsin näiden "säästäväisten" ihmisten logiikkaan. Siinä itse laskeskelin että säästäisivät huomattavasti enemmän vettä jos vetäisivät vessan, eivätkä jättäisi virtsaa muhimaan pönttöön: Se ei tällöin pinttyisi niin että sitä pois pestessä pitää itse vetää pönttöä useampaan kertaan. Jos on noin pahat neuroosit asiasta niin kannattaa varmaan muuttaa jonnekin, jossa puuceen käyttö on mahdollista. Siinähän voi opetella käyttämään esim. sammalta paperin sijaan, niin taas pitkä penni säästetty.

   Lainaa

  23. Vapaa eläin 7.4.2022 9:25
   Tulos: +45 (49 ääntä)
   Talvenkestävä albatrossi: Yök. Muistan, kun isäni jätti aina vessan vetämättä pissalla käynnin jälkeen. Oli oksettavaa mennä vessaan, kun siellä odotti avonainen pönttö täynnä tummankeltaista pissaa. Tai ei se edes ollut mitään viatonta pissaa, vaan SAASTAISTA KUSTA. Haju oli vastenmielinen, ja täytti koko vessan. Oli [...]
   Aamen.

   Lainaa

  24. Juovikas karhu 7.4.2022 9:30
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Opin kotona, että vessa kuuluu vetää aina käytön jälkeen. Menin sitten ensimmäistä kertaa silloisen poikaystävän äidin luo ja olimme siellä yötä. Aamulla menin vessaan ja pöntössä odotti iso kasa paskaa. Selitys tälle oli, että järjestyssäännöt kyseisessä talossa kieltävät vessan vetämisen öisin. Asuin loppu viikon hotellissa.
   Eivät vaan kehdanneet kertoa kuinka nuukia ovat. Järjestyssäännöt eivät voi kieltää vessan vetämistä.

   Lainaa

  25. Tulos: +16 (32 ääntä)
   Siru on oikeassa, kiukaalle kannattaa heittää kylmää vettä, varsinkin jatkuva lämmitteisessä kiukaassa, savusauna tms. voi olla poikkeus jos ja kun yritetään maksimoida kivien varaama lämpö. Veden lämmittämiseen vaatima energia on hyvin pieni verrattuna siihen että se höyrystetään n. 5-10 kertainen riippuen lähtö lämpötilasta, saunassa yleensä pyritään tähän höyrystämiseen. Hanasta tuleva kalliisti lämmitetty vesi kannattaa siis käyttää järkevämmin.

   Lainaa

  26. Puli puhveli 7.4.2022 9:36
   Tulos: +16 (60 ääntä)
   Irvikisu: Miksi ihmeessä haluat saunaan leipämäisen aromin?
   Siis sehän on aivan ihana tuoksu! Superpieni määrä siis riittää heitettävän veden joukkoon.

   Lainaa

  27. Notkuileva tuhatjalkainen 7.4.2022 9:39
   Tulos: +25 (75 ääntä)
   Pehmeä jänis: No hyi, kaljan käryinen sauna
   Ei se siis haise ollekaan kaljalle, vaan vastapaistetulle leivälle. Ihan täydellinen tuoksu. Itekään en oluesta tykkää mutta tuo tuoksu on ihan paras.

   Lainaa

  28. Tulos: -4 (20 ääntä)
   Eihän toi edes ole sitä hyvää vessapaperia, vaan se vaaleanpunainen versio

   Lainaa

  29. Tulos: +13 (21 ääntä)
   En oo koskaan miettiny tollasta saunakivien rapautumista. Oon ajatellu sen niin että lämmin vesi viilentää kiviä vähemmän -> höyrystyy enemmän -> parempi löylyteho. :D enpä oo kyl koskaan pysähtyny asiaa kunnolla miettimään että mahtaako siltäkään kannalta olla hevonhännän väliä noilla lämpöaste-eroilla joita suihkun kylmän ja kuuman veden välillä on?

   Lainaa

  30. Ontuva pelikaani 7.4.2022 10:01
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Muistan kun olin mutsin luona yötä (kerrostalokämppä, pieni Pohjalaiskunta, 2000-l alku) ja illalla piti laittaa vettä kannuun yöksi jääkaappiin kun yöllä ei voinut valuttaa vettä hanasta niin kauaa että se "muuttuu kylmäksi" kun alakerran Vuokko-Irmeli soitti heti seuraavana aamuna huoltomiehelle [...]
   No en nyt ihan ymmärrä miksi olisi "sanomattakin selvää". Vuokko-Irmelin sopii soitella huoltomiehelle niin paljon kuin huvittaa. Silti asukkaalla on oikeus käydä vessassa tai ihan vaikka suihkussa yölläkin jos tarve on.
   Omassa asunnossa pitää valutella vettä aamulla pitkä tovi, että saa hanasta kylmää vettä. Toi oli kyllä ihan hyvä idea, että laittaisi ämpäriin ja vetäisi sillä esim. vessan. Vesi on kallista nykyään.

   Lainaa

  31. Kilokalori 7.4.2022 11:22
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Sprikles: Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri [...]
   Itse asiassa täysin perätön uskomus jonka jokainen lukion käynyt (toivottavasti) ymmärtää vääräksi.
   Hanakylmän ja höyryävän veden höyrystymisenegiassa on merkityksetön 0.4% ero. Eli heitettävän veden lämpötilalla ei ole mitään merkitystä siihen kuinka vesi kivillä höyrystyy, kaikki lämpöenegia menee veden hörystämiseen.
   Ps. Konduktio ei liity koko prosessiin mitenkään, tarkoititkohan sanoa höyrystyminen?

   Lainaa

  32. Tulos: +60 (62 ääntä)
   Moni ilmeisesti noudattaa Heikin vinkkiä. Aina jos yrittää käydä ruokakaupan vessassa nopeasti kusella niin joutuu odottamaan kenties tunteja, kun molemmissa kopeissa on joku hiljainen kakkaaja, joka ei tule ikinä pois.

   Lainaa

  33. Kilokalori 7.4.2022 11:26
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Höyry: Siru on oikeassa, kiukaalle kannattaa heittää kylmää vettä, varsinkin jatkuva lämmitteisessä kiukaassa, savusauna tms. voi olla poikkeus jos ja kun yritetään maksimoida kivien varaama lämpö. Veden lämmittämiseen vaatima energia on hyvin pieni verrattuna siihen että se höyrystetään n. 5-10 kertainen [...]
   Itse asiassa veden höyrystämiseen vaadittava energia on 200-300 kertaa surempi kuin se energia, jonka jääkylmä vesi vaatii lämmetäkseen.
   Eli kyse on merkityksettömästä energiasta. Lisäksi lämmin vesi sisältää enemmän kuparia ja rautaa, mikä ei ole hyväksi hengitettynä löylyissä.

   Lainaa

  34. Valittu mestari 7.4.2022 11:32
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Toivottavasti Taija jätti sian. Ei tuollainen saituus ole enää normaalia. Kohta se varmaan alkaa säästämään käytetyt wc-paperit. Vähän kadehdin noita wc-paperipinoja. Itse ostin vain kaksi pakettia. Katsoin pitkästä aikaa Walking deadin aloitusjakson ja huomasin siinäkin selviytyjien (isä ja poika) asuttaman talon nurkassa pinon wc-paperipaketteja. Ainakin heillä oli wc-paperia, vaikka oli zombiemaailmanloppu.

   Lainaa

  35. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Pylynalle: Kaks kertaa viikossa?.. Käyn kakalla joka aamu ja joskus jopa 2-3 kertaa päivässä.. En ees pysty kuvitella tommosta tilannetta että pönttöä vedettäis vaan kaks kertaa viikossa. Apua.. Miettii vielä siihen päälle se miten usein käyn pissalla. Haju ois sietämätön.
   Ja sit jos on vielä se kuukauden pahin viikko menossa... Hyi saakeli! 🤢🤮

   Lainaa

  36. Tulos: +40 (44 ääntä)
   Merppa: Moni ilmeisesti noudattaa Heikin vinkkiä. Aina jos yrittää käydä ruokakaupan vessassa nopeasti kusella niin joutuu odottamaan kenties tunteja, kun molemmissa kopeissa on joku hiljainen kakkaaja, joka ei tule ikinä pois.
   Meidän työpaikalla on kans noita vessassa asuvia. Tosi raivostuttavaa kun tarttis äkkiä päästä pissalle ja molemmissa kopeissa on joku. (yleensä vielä kuuluu puhelinkeskustelua sieltä, mitä hemmettiä??)

   Lainaa

  37. Arkkienkeli 7.4.2022 11:55
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Sprikles: Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri [...]
   Julkaistun artikkelin mukaan Otaniemessä testattiin sitä, että onko veden lämpötilalla merkitystä löylykivien kulumiseen. Tuloksien mukaan veden lämpötilalla ei ollut mitään merkitystä.

   Lainaa

  38. ihanmummovaan 7.4.2022 12:10
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Olen aina ihmetellyt noita kerrostalokyttääjiä, jotka valittavat kun naapurit valuttaa vettä hanasta, käyvät suihkussa, tai vetävät vessan yöaikaan. Valvovatko nää irmapentit valmiiksi sillä hetkellä kun näin tapahtuu, jolloin äänillä ei kai pitäisi olla mitään merkitystä, vai heräävätkö he joka kerta noihin veden ääniin? Jos toinen vaihtoehto, kannattaisi tehdä jotain asialle itse; öisin ei tule ääniä pelkästään kerrostalon sisältä, vaan ulkonakin saattaa tapahtua mitä vaan ja ääniä kuulua pitkin yötä.

   Lainaa

  39. Sarpssssss 7.4.2022 12:27
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Aikanaan asuin kimppakämpässä 5 muun (tuntemattoman) kanssa. Yksi näistä oli intialainen mies ja hällä oli kyllä kaikenlaisia kuvottavia tapoja. En tiedä kävikö hän suihkussa bidee-suihkun alla, mutta vessa lainehti aina vedestä hänen jälkeen. Olin silloin töissä, joka alkoi kuudelta, joten olin ensimmäisenä hereillä ja myös vessan ensimmäinen "uhri" joka päivä. Uhri siksi että tämä intialainen oli aina kussut pitkin pönttöä ja seiniä (en tiedä eikö osannut laittaa valoja päälle). Haju oli aika jäätävä joka aamu. Oma kamelinselkäni katkesi, kun joku aamu vessanpöntössä odotti pökäle plus kusitahrat. Vaikka tiesin tasan kenen tekosia se oli, jätin vain ystävällisen lapun että voisitteko vetää vessan joka käynnin jälkee, jopa öisin. Ja jos myös siivoisitte omat "jälkenne". Ehkä hän oli kohteliaisuuttaan jättänyt öisin vetämättä, mutta mielummin heräisin siihen kun joku vetää vessan kuin että käyn joka aamu yökkien vessassa. Lappu auttoi ettei ainakaan enää tarvinnut bongata muiden ulosteita pöntöstä. Kusitahroihin ei niinkään.

   Lainaa

  40. Tulikuuma neuvonantaja 7.4.2022 12:34
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Tuhma puhveli: Öö hyi. Ymmärrän, että yksin asuvana ei vedä pissaa joka kerralla, mutta muita en. Sehän haisee varmasti koko kämppä kauheelle jos noin harvoin pönttöä vetää, plus eihän pönttö vedä kauheasti edes kerralla jätöksiä 🤯🤯🤯
   No tämä! Yksin asuvana myönnän, että joka pissaa en vedä, mutta kakkosen jälkeen on ehdoton vetopakko. Jokin raja veden säästämiseenkin.

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 7.4.2022 12:42
   Tulos: +28 (34 ääntä)
   Ontuva pelikaani: No en nyt ihan ymmärrä miksi olisi "sanomattakin selvää". Vuokko-Irmelin sopii soitella huoltomiehelle niin paljon kuin huvittaa. Silti asukkaalla on oikeus käydä vessassa tai ihan vaikka suihkussa yölläkin jos tarve on. Omassa asunnossa pitää valutella vettä aamulla pitkä tovi, että saa hanasta [...]
     Sarjassamme "vesi on kallista" vesikannu jääkaapissa on ihan hyvä idea: ei siksi, että irmapentit valittelevat, vaan siksi, että jos tekee mieli kylmää vettä about nyt, niin sitä on, eikä tarvitse kolmea minuuttia venailla, että hana suvaitsisi, mikä on ärsyttävää varsinkin jos on yö ja haluaisi takaisin nukkumaan mutta janotti.
     Itse en viitsi vetää pönttöä öisin ihan joka pissan jälkeen öisin (koska mieheni ei yöheräile toisin kuin minä ja lapsi on vaipoissa, vedän aamulla niin ei sitä kukaan ikinä näe) mutta toisten nähtäväksi en kyllä jättäisi, aika yäk. Ja nr. 2n jälkeen... siitä joutaisi jo hoitoon. Meillä on ihana sanitaatiosysteemi, sitä voisi käyttää! Jos naapuri tulisi valittamaan (meillä on vanha taloyhtiö josta löytyy kaiken maailman nipottajia, muuttaisivat jo vanhainkotiin) -niin kysyisin vain muikeasti, että asuvatko he sitten yhdessä oman kakkansa kanssa. (No, se selittäisi ainakin sen kaamean temperamentin)

   Lainaa

  42. jukkapalmu 7.4.2022 12:48
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Sprikles: Siru, mitä suurempi lämpötilaero kivellä ja vedellä, syntyy sitä suurempi konduktio, joka ajan mittaan rapauttaa löylykiviä. … joskin se rapautuminen tapahtuu yleensä monen monien löylyjen jälkeen, jolloin kerranviikkosaunojan kannalta ei sillä heitettävän veden lämpötilalla ole juuri [...]
   Kivet on about 450 asteisia, joten se on ihan se ja sama heittääkö lämmintä vai kylmää vettä sinne. Lämpötilaero on jokatapauksessa yli 400 astetta.

   Lainaa

  43. Ananaskirja 7.4.2022 13:27
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Joudun käyttämään nesteenpoistolääkkeitä ja oon tehnyt sen päätöksen, etten vedä pönttöä jokaisen pissakäynnin jälkeen. Ihan vaan sen takia, että kun se neste lähtee liikkumaan noin tunti lääkkeenoton jälkeen, saan juosta vessassa useamman kerran tunnissa. Noin joka kolmas pissakerta käydän isompaa huuhtelua lähinnä paperin takia, muutoin ei olisi tarvetta ollenkaan, kun se ns. läpijuokseva virtsa ei mun kohdalla haise ja on läpinäkyvää. Puoliso oli kauhuissaan aluksi, mutta tajusi itsekin jatkuvan huuhtelun olevan järjetöntä, kun kuitenkin noin kerran tuntiin käytän huuhtelua. Mulla tää ei oo mikään julkinen tapa vaan häpeän yli kaiken tätä vessassa juoksemista ja kusen määrää, mut meillä vieraiden ei tarvi kuitenkaan pelätä löytävänsä kuset pöntöstä. Viimeistään jonkun koputtaessa oveen tai ovikellon soidessa jompikumpi meistä käy vetää vessan automaattisesti, että vieraan mahdollisen hädän koittaessa ei tarvitse tervehtiä kusta pöntössä heti ensimmäisenä :)

   Lainaa

  44. Kaino noita 7.4.2022 16:06
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Kykenemätön peura: Saadaanko gallup "kuinka usein vedät vessan"? Kenelle tulee mieleenkään, että vessa vedetään pari kertaa viikossa? Eikö siinä mene pönttökin tukkoon, jos monen päivän asiat yrittää vetää kerralla 🤮
   Ynnä haju. Miten kukaan voi elää haisevassa kämpässä? Arvatenkin tupakkaa kuluu tuolla miehellä.

   Lainaa

  45. Käypä katkarapu 7.4.2022 17:06
   Tulos: -28 (36 ääntä)
   Siru, on todellakin. Kuuma vesi on lähempänä kiehumispistettä joten tulee paremmat löylyt. Toiseksi, tämä on tärkeintä, kylmä vesi saa kivissä aikaan kylmäshokin jolloin kivet rapautuvat helpommin. Vastuksetkaan eivät kylmästä vedestä tykkää. Kuumia löyöyjä vaan sinulle :)

   Lainaa

  46. Itseasiassa 7.4.2022 18:49
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Talvenkestävä albatrossi: Yök. Muistan, kun isäni jätti aina vessan vetämättä pissalla käynnin jälkeen. Oli oksettavaa mennä vessaan, kun siellä odotti avonainen pönttö täynnä tummankeltaista pissaa. Tai ei se edes ollut mitään viatonta pissaa, vaan SAASTAISTA KUSTA. Haju oli vastenmielinen, ja täytti koko vessan. Oli [...]
   Hyi, kuulostaa lähinnä toisten kidutukselta kuin rahan säästämiseltä.

   Lainaa

  47. Itseasiassa 7.4.2022 18:52
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Muistan kun olin mutsin luona yötä (kerrostalokämppä, pieni Pohjalaiskunta, 2000-l alku) ja illalla piti laittaa vettä kannuun yöksi jääkaappiin kun yöllä ei voinut valuttaa vettä hanasta niin kauaa että se "muuttuu kylmäksi" kun alakerran Vuokko-Irmeli soitti heti seuraavana aamuna huoltomiehelle [...]
   Tuossa on kyllä sääli, että joku todella nukkuu noin huonosti. Ja mitä se huoltomies olisi voinut tehdä? Kylmentää putkia vai katkaista vedet yöksi?

   Lainaa

  48. Itseasiassa 7.4.2022 18:58
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kilokalori: Itse asiassa veden höyrystämiseen vaadittava energia on 200-300 kertaa surempi kuin se energia, jonka jääkylmä vesi vaatii lämmetäkseen. Eli kyse on merkityksettömästä energiasta. Lisäksi lämmin vesi sisältää enemmän kuparia ja rautaa, mikä ei ole hyväksi hengitettynä löylyissä.
   Jostain syystä meillä uimahallissa on kyltti, jossa kehoitetaan heittämään kiukaalle vain lämmintä vettä. Oon ajatellut sen johtuvan siitä, että kylmä vesi kylmentää kiuasta, niiden kiukaiden kokoluokkaa on aika eri kuin kotikiukaiden.

   Lainaa

  49. Kumitettava kauris 7.4.2022 19:29
   Tulos: +10 (44 ääntä)
   Mietin, kuinkakohan moni oluen kiukaalle heittämisen alapeukuttaja on testannut sitä, tai kuullut, että se on itse asiassa aika yleinen suomalainen tapa. Itsekin alapeukuttaisin helposti ajatukselle oluesta kiukaalla, mutta onneksi sattuu olemaan meidän suvussa tapana. Se on ihan jumalainen tuoksu, kuin uunituore ruisleipä. 😊 testatkaa, mitä siinä voi hävitäkään?

   Lainaa

  50. Tosikko kiivi 7.4.2022 20:35
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Itseasiassa: Jostain syystä meillä uimahallissa on kyltti, jossa kehoitetaan heittämään kiukaalle vain lämmintä vettä. Oon ajatellut sen johtuvan siitä, että kylmä vesi kylmentää kiuasta, niiden kiukaiden kokoluokkaa on aika eri kuin kotikiukaiden.
   Johtuu siitä, että joku pomo siellä uskoo myytteihin. Ei siinä muuta.

   Lainaa

  51. Addiktoiva lepakko 7.4.2022 20:49
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Jossain oli ukkeli joka oli noudattanut samaa taktiikkaa kun "poikaystävä". Siinä tuli sitten nuukailu kalliiksi kun putket meni tukkoon. Asiantuntija sitten antoi lausunnon että jos vetää aina vain kakkoshädät pöntöstä alas ja esim ykköset jättää odottamaan kakkosta ennen vetämistä, niin se määrä vettä ei riitä pitämään putkia kunnossa, eli menee helposti tukkoon kun vettä ei ole riittävästi suhteessa vedettävän paskan ja paperin määrään. Eli tuolla 6 litralla on ihan syynsä, ettei sinne putkiin sitten kovetu sellut ja paskat möntteihin. kun menevät korkeintaan ensimmäisen mutkan taakse saakka.

   Lainaa

  52. Puuton alpakka 8.4.2022 5:34
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Kumitettava kauris: Mietin, kuinkakohan moni oluen kiukaalle heittämisen alapeukuttaja on testannut sitä, tai kuullut, että se on itse asiassa aika yleinen suomalainen tapa. Itsekin alapeukuttaisin helposti ajatukselle oluesta kiukaalla, mutta onneksi sattuu olemaan meidän suvussa tapana. Se on ihan jumalainen tuoksu, [...]
   Mieheni heittelee olutta kiukaalle, joten valitettavasti joudun kokemaan sitä hajua vähän väliä. En parhaalla tahdollani ymmärrä, miten palaneen maltaan hajusta voi löytää uunituoreen ruisleivän tuoksun. Leivon myös ruisleipää pari kertaa viikossa, joten senkin haju on minulle tuttu. 
   Mutta makuasioitahan nämä on. Minä en ymmärrä, miten joku voi tykätä siitä, sinä et ymmärrä, miten joku ei tykkää.

   Lainaa

  53. Vastuuton hämähäkki 8.4.2022 8:34
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Kyllä vessa pitää vetää joka paskomisen jälkeen ainakin. Jos ei sitä tee, niin ei oo kaikki muumit laaksossa. Enkä mä kustakaan lilluttaisi siellä, sen verran pahalle se alkaa haisemaan.

   Lainaa

  54. Kalajannelle Soppaa 8.4.2022 10:08
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Sillähän nyt ei ole mitään merkitystä laitatko 20 asteista vai 60 asteista vettä sille 300 asteiselle saunakivelle. Kummastakaan se kivi ei halkea ja ne kivet kuluu luontaisesti, siksi niitä kuuluu vaihtaa joskus (hox hox).

   Lainaa

  55. Peitetty kuguaari 8.4.2022 10:23
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Puuton alpakka: Mieheni heittelee olutta kiukaalle, joten valitettavasti joudun kokemaan sitä hajua vähän väliä. En parhaalla tahdollani ymmärrä, miten palaneen maltaan hajusta voi löytää uunituoreen ruisleivän tuoksun. Leivon myös ruisleipää pari kertaa viikossa, joten senkin haju on minulle tuttu.  Mutta [...]
   Ei kai se sitä olutta sinne sellaisenaan heitä..? Yök, ei ihme jos haisee. Pieni loraus ämpärilliseen tai pari tippaa kauhalliseen vettä riittää

   Lainaa

  56. Tulos: -2 (12 ääntä)
   "Poikkis" kieltoon ja vähän vikkelään.

   Lainaa

  57. Puuton alpakka 8.4.2022 12:06
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Peitetty kuguaari: Ei kai se sitä olutta sinne sellaisenaan heitä..? Yök, ei ihme jos haisee. Pieni loraus ämpärilliseen tai pari tippaa kauhalliseen vettä riittää
   Ei tietenkään. Pari tippaa löylykauhaan laittaa ja se haisee aivan liikaa minulle.

   Lainaa

  58. Tulos: -10 (16 ääntä)
   Hyi miten alkoikin haisemaan köyhälle

   Lainaa

  59. Nuutunut kivi 8.4.2022 13:31
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Lihava Tiikeri: Opin kotona, että vessa kuuluu vetää aina käytön jälkeen. Menin sitten ensimmäistä kertaa silloisen poikaystävän äidin luo ja olimme siellä yötä. Aamulla menin vessaan ja pöntössä odotti iso kasa paskaa. Selitys tälle oli, että järjestyssäännöt kyseisessä talossa kieltävät vessan vetämisen öisin. Asuin loppu viikon hotellissa.
   Jatkuiko juttu tästä huolimatta? Vrt. edellisen mokan namupalan varastaja.

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 8.4.2022 13:35
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Harmaa kivi:   Sarjassamme "vesi on kallista" vesikannu jääkaapissa on ihan hyvä idea: ei siksi, että irmapentit valittelevat, vaan siksi, että jos tekee mieli kylmää vettä about nyt, niin sitä on, eikä tarvitse kolmea minuuttia venailla, että hana suvaitsisi, mikä on ärsyttävää varsinkin jos on yö ja haluaisi [...]
   Eikös täällä joskus ollu joku joka jätti vetämättä vieraisilla ollessaan, ettei tule ystävälle lisää vesilaskua.

   Lainaa

  61. Leipäressu 8.4.2022 21:52
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kykenemätön peura: Saadaanko gallup "kuinka usein vedät vessan"? Kenelle tulee mieleenkään, että vessa vedetään pari kertaa viikossa? Eikö siinä mene pönttökin tukkoon, jos monen päivän asiat yrittää vetää kerralla 🤮
   Kotona en vedä koskaan vessaa. Kylässä käydessä ja työpaikalla kyllä vedän aina. 
   Ellei minulla olisi kuivakäymälää, vetäisin kyllä kotonakin jokaisen käytön jälkeen. 

   Lainaa

  62. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Kumiton simpanssi: OT mutta tällaista ei voida kieltää taloyhtiön järjestyssäännöissä, jos asunto siis sijaitsi Suomessa. Tai no - voidaan ja voidaan, voihan niihin sääntöihin raapustella mitä huvittaa, mutta millään tavalla ne eivät ole päteviä eikä vessan vetämisen takia saa antaa virallista varoitusta saati häätöä. [...]
   Meidän taloyhtiössä on kielletty suihkussa käyminen, vessan veto, veden juoksutus yms "hiljaisuuden aikaan". En kiusallanikaan käy suihkussa ennen yhtätoista, ja vessaa ja hanaa käytän juuri silloin kun tykkään. Vielä ei ole valitettu :D

   Lainaa

  63. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Muikea Mastodontti: Muistan kun olin mutsin luona yötä (kerrostalokämppä, pieni Pohjalaiskunta, 2000-l alku) ja illalla piti laittaa vettä kannuun yöksi jääkaappiin kun yöllä ei voinut valuttaa vettä hanasta niin kauaa että se "muuttuu kylmäksi" kun alakerran Vuokko-Irmeli soitti heti seuraavana aamuna huoltomiehelle [...]
   Irmelillä inkkarit on hypännyt kanootista kesken koskenlaskun ja jättänyt uppoavan laivan ajoissa mutta ei tuollaisten Irmeiliden pillin mukaan pidä hyppiä. Ties mitä kaikkia kivoja sääntöjä seuraavaksi joutuu noudattamaan. Tietysti kannattaa ylläpitää naapurisopua yllä tiettyyn rajaan asti ja olla mahdollisimman diplomaattinen mutta jos jollain tässä skenaariossa on syytä olla yhteydessä mihinkään niin äidilläsi. Moiset häiriköt pitää saada kuriin tai luulevat että heillä on oikeus kävellä toisten yli ja muiden pitää vain taipua hänen tahtoonsa. Itsekin kartan konflikteja mutta minun vapautta ei rajoita kukaan sekopää höpöhöpö säännöillään kun pitää käydä vessassa,  suihkussa tms. Jotain rajaa siihen kuinka kiltti muita kohtaan on, tai tarkemmin ajateltuna se ei edes ole kiltteyttä vaan kynnysmattona olemista.

   Lainaa

  64. Kypäräpäinen kymiläinen 10.4.2022 10:18
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kilokalori: Jossain vihreän elämisen dokkarissa oli vinkki If it's yellow let it mellow, If it's brown flush it down. Mutta ei tuotakaan kyllä jaksaisi kuin ehkä sinkkutaloudessa. Eikä silloinkaan tankoparsaviikoilla.
   Itse muistan tuon "vinkin" tv-sarjasta Mullan alla (Six Feet Under).

   Lainaa

  65. Sinapiton kavioeläin 11.4.2022 7:43
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Parempi säästövinkki: käy töissä paskalla. Säästät vettä ja paperia ja samalla tienaat rahaa.

   Lainaa

  66. Radikaali hai 12.4.2022 0:07
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Ostin kerran jotain Lidlin paskapaperia oli todella paskapaperia. Meni viemäri tukkoon. Ja ihan oikeasti, kun tuli lieteauto ja rupesi linjaa aukaisemaan niin siltä tuli sitä lidlin paskapaperia, tuon tapauksen jälkeen siirryin takaisin Emboon. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

   Lainaa

  67. Kaukaloton viikuna 12.4.2022 9:02
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Floralys Lidlissä on kyllä parasta paperia.

   Lainaa

  68. Kaukaloton viikuna 12.4.2022 9:03
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Pehmeä jänis: No hyi, kaljan käryinen sauna
   Ihana tuoksu, kokeilepa joskus heittää vähän kiukaalle.

   Lainaa

  69. Rottanpää 12.4.2022 10:06
   Tulos: +2 (8 ääntä)
   Onkohan Taijan kumppani niitä miehiä, joiden ruokavaliosta puuttuu terve määrä kuitua? Jos kakka tulee vain kaksi kertaa viikossa, niin vessan vetäminenkin maksimissaan sen pari kertaa/vk saattaisi vaikuttaa järkevältä.

   Lainaa

  70. Tulostettu herne 13.4.2022 18:39
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Pylynalle: Kaks kertaa viikossa?.. Käyn kakalla joka aamu ja joskus jopa 2-3 kertaa päivässä.. En ees pysty kuvitella tommosta tilannetta että pönttöä vedettäis vaan kaks kertaa viikossa. Apua.. Miettii vielä siihen päälle se miten usein käyn pissalla. Haju ois sietämätön.
   Haju on ainetta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hamstrata, hinta, kaupassa, kauppa, sentinvenytys, säästäminen, säästö, säästövinkit, vedenkulutus, vesi, vessa, vessapaperi, vetää, wc

 • Uusimmat

 • Kategoriat