Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 564

WhatsApp-nimesi ei huvita ketään, vaihda se välittömästi.
Sekalaisia, osa 564

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 31 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Peittynyt hauki 12.4.2022 0:15
   Tulos: +484 (526 ääntä)
   haikun mitta on 5-7-5, ei 9-6-9-9-11-6

   Lainaa

  2. Rutikuiva vesinokkaeläin 12.4.2022 1:33
   Tulos: +302 (320 ääntä)
   Facebookin yhteisönormit ovat aika erikoiset. Yritäppä myydä ryhmissä rintapumppua tai nännikumeja, niin jo katoaa ilmoitukset. Itseltä lähti jakamani kuva huoltoaseman mittarista, jossa näkyi bensan hinta, koska se "rikkoi yhteisönormeja". Vaan itänaapurin trollit ja körönäpiikkikammoiset foliohatut saa kyllä mellastaa ihan vapaasti.

   Lainaa

  3. Vaimea lammas 12.4.2022 1:37
   Tulos: +188 (192 ääntä)
   Ymmärrettävästi elämän on pilalla kun tajuaa, että kakkikin on vain paskaa.

   Lainaa

  4. Tosikko kiivi 12.4.2022 1:40
   Tulos: +84 (88 ääntä)
   Whatsapp-nimet huvittivat.

   Lainaa

  5. apinaattori 12.4.2022 3:08
   Tulos: -14 (20 ääntä)
   En tajuu.

   Lainaa

  6. Kahen kilon kalori 12.4.2022 7:28
   Tulos: +141 (159 ääntä)
   Kristina ei taida tietää mikä on haiku.

   Lainaa

  7. Takkuinen hilleri 12.4.2022 7:28
   Tulos: -103 (207 ääntä)
   Suomessa vanhemman konstaapelin peruspalkka on keskiarvoltaan noin 2100–2400 euroa kuukaudessa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan sairaanhoitajan peruspalkka vuonna 2020 oli 2567€/kk. Se siitä vähän huonommasta palkasta.

   Lainaa

  8. Avuton panda 12.4.2022 7:39
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Peittynyt hauki: haikun mitta on 5-7-5, ei 9-6-9-9-11-6
   Se mitä Kristina haki oli varmaan tankaruno, tosin sekin on 7-5-7-5-7-7. Ihan söpö silti!

   Lainaa

  9. Avuton panda 12.4.2022 7:41
   Tulos: +79 (81 ääntä)
   Ups, korjaan heti itseäni kun livahti vahingossa yksi seiska liikaa. Tanka on siis 5-7-5-7-7. 😅

   Lainaa

  10. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Rutikuiva vesinokkaeläin: Facebookin yhteisönormit ovat aika erikoiset. Yritäppä myydä ryhmissä rintapumppua tai nännikumeja, niin jo katoaa ilmoitukset. Itseltä lähti jakamani kuva huoltoaseman mittarista, jossa näkyi bensan hinta, koska se "rikkoi yhteisönormeja". Vaan itänaapurin trollit ja körönäpiikkikammoiset foliohatut saa kyllä mellastaa ihan vapaasti.
   Ymmärrettävistä syistä näillä idän trolleilla ja muilla tiedevastaisilla höyrypäillä on paljon kokemusta Facebookin algoritmien kiertämisestä. Se osaa poistaa esimerkiksi linkit suosituille huuhaa-sivustoille, mutta näiden sivujen artikkeleista otettuja kuvia se ei kykene yhdistämään niihin ja poistamaan. Siksi foliohatut postaavat näitä juttuja nykyään screenshotteina kommentteihin. Siksi kun samaan aikaan kun algoritmia kiristetään, se aiheuttaa harmaita hiuksia lähinnä tavallisille käyttäjille jotka eivät postaile kaiken maailman bullshittiä.

   Lainaa

  11. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Annella meni väärään paikkaan, mut tavallaan oikeaan. Piti mennä tekstiviestipalstalle, josta joku ois sen sit kopioinut tohon ryhmään, jäi vaan yksi vaihe välistä.

   Lainaa

  12. Hellyytävä minkki 12.4.2022 11:24
   Tulos: -38 (110 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Suomessa vanhemman konstaapelin peruspalkka on keskiarvoltaan noin 2100–2400 euroa kuukaudessa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan sairaanhoitajan peruspalkka vuonna 2020 oli 2567€/kk. Se siitä vähän huonommasta palkasta.
   Sairaanhoitajien palkkakeskustelussa on uppouduttu ay-liikkeen luomaan harhaan siitä, että sairaanhoitajat ovat syvässä palkkakuopassa ja kaikki alan ongelmat ratkeavat palkkoja nostamalla.
   AY-liike tykkää korostaa sitä, miten Ruotsissa hoitajat tienaavat enemmän. Samalla unohdetaan mainita että sama pätee käytännössä kaikkeen asiantuntijatyöhön. Eli jos halutaan päästä samalle tasolle kuin naapurissa, pitää kaikkien palkkoja nostaa rajusti.
   AY-liike kertoo miten hoitajien palkoilla ei tule toimeen, mutta ei kerro että hoitajien palkat ovat hyvin lähellä palkansaajien keskiarvoa. Eli puolella kansasta palkkaa pitää nostaa minimissään kolmanneksella jos argumentti pitää paikkansa.
   AY-liike kertoo miten työssä jaksaminen on koetuksella, muttei muista sanoa että julkisen työnantajan palveluksessa lomaa kertyy vuodessa jopa pari viikkoa enemmän kuin keskivertoduunarilla.
   Ja niin edelleen.
   Kyllä, sairaanhoitajat tekevät todella arvokasta työtä ja työn mielekkyyteen on todella tärkeää panostaa. Se ei tarkoita että kaikkea huttua mitä syötetään kannattaa niellä koukkuineen päivineen.

   Lainaa

  13. Tosikko kiivi 12.4.2022 11:53
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Toj Karin: Ymmärrettävistä syistä näillä idän trolleilla ja muilla tiedevastaisilla höyrypäillä on paljon kokemusta Facebookin algoritmien kiertämisestä. Se osaa poistaa esimerkiksi linkit suosituille huuhaa-sivustoille, mutta näiden sivujen artikkeleista otettuja kuvia se ei kykene yhdistämään niihin ja [...]
   Facebookin virhe on kuvitella aivottomien bottien pärjäävän nokkeluudessa ihmisille.

   Lainaa

  14. Kumarteleva valas 12.4.2022 12:33
   Tulos: +48 (72 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Suomessa vanhemman konstaapelin peruspalkka on keskiarvoltaan noin 2100–2400 euroa kuukaudessa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan sairaanhoitajan peruspalkka vuonna 2020 oli 2567€/kk. Se siitä vähän huonommasta palkasta.
   Poliisin tutkinto (AMK) on 180 op eli n. 3 vuotta. Esim kätilön tutkinto (AMK) on 270 op = 4,5 vuotta. Sairaanhoitajilla siitä välistä eli 210 op. Eli on siinä opintojen pituudessakin eroa.
   Vaikkakin olen sitä mieltä, että myös poliisit ovat alipalkittuja työnsä haastavuuteen suhteutettuna. 

   Lainaa

  15. Ontto maksamato 12.4.2022 12:48
   Tulos: +83 (95 ääntä)
   Hellyytävä minkki: Sairaanhoitajien palkkakeskustelussa on uppouduttu ay-liikkeen luomaan harhaan siitä, että sairaanhoitajat ovat syvässä palkkakuopassa ja kaikki alan ongelmat ratkeavat palkkoja nostamalla. AY-liike tykkää korostaa sitä, miten Ruotsissa hoitajat tienaavat enemmän. Samalla unohdetaan mainita että [...]
   Paitsi että ainakin viimeisen parin vuoden ajan on hoitajien lomia jatkuvasti peruttu ja lykätty jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Ei ne lomat paljoa lohduta, jos niitä ei saa edes pitää. 
   Muutoinkin heillä on töissä kova kiire jatkuvan työvoimapulan vuoksi (joka vain koko ajan pahenee), sekä siksi, että heille sälytetään yhä vain enemmän hommia. Myös sellaisia, jotka eivät ole aiemmin kuuluneet hoitajille lainkaan, kuten vaikkapa siivoamista. 
   Työn kuormittavuus on heillä paljon korkeammalla kuin monella muulla alalla, ja siihen nähden palkka onkin naurettavan pieni (puhumattakaan siitä, että sairaanhoitajien palkka yleisestikin on pienempi kuin monilla muilla amk-koulutuksen vaativilla aloilla). Siksipä kukaan ei ko. alalle enää kohta haluakaan. 
   Kaikki sympatiat hoitajille. Toivon todella, että päättäjien silmät nyt aukeaisivat ja asioille tehtäisiin jotain, ennen kuin havahdutaan siihen tilanteeseen, että meillä ei enää ole hoitajia. 

   Lainaa

  16. Kako sakaali 12.4.2022 13:38
   Tulos: +32 (52 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Suomessa vanhemman konstaapelin peruspalkka on keskiarvoltaan noin 2100–2400 euroa kuukaudessa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan sairaanhoitajan peruspalkka vuonna 2020 oli 2567€/kk. Se siitä vähän huonommasta palkasta.
   Jos viitsit lukea lähdettäsi poliisin palkasta (https://polamk.fi/poliisina-tyoskentely-ukk) yhtään pidemmälle huomasit varmaan, että peruspalkkaan tulee päälle kokemusosa, suoritusosa ja olosuhdeosa + vuorolisät. Suoritusosa on vähintään 10% ja peruspoliisilla olosuhdeosa 2%. Nämä siis tulevat jo vastavalmistuneelle, jonka peruspalkka tes:n mukaan on n. 2200€.  Sairaanhoitajan peruspalkka tes:n mukaan on vähän alle 2400€, johon ei "automaattisia" lisiä taida juuri tulla, ainakaan muutamaa kymppiä enempää. Vuorolisiä ja ylityökorvauksia ei mielestäni näihin keskipalkkoihin voida laskea, koska ne ovat huonoista työajoista maksettavaa korvausta. Eli aika samoissa mennään lähtöpalkkojen osalta. Suuremmat erot taitavat tulla sitten kun erilaisia kokemuslisiä alkaa muodostua ja ainakin tes:jä vertailemalla vaikutti siltä että poliiseilla puhutaa vähintään sadoista euroista ja sairaanhoitajilla kymmenistä euroista. Ymmärtääkseni sairaanhoitajilla ongelma on nimenomaan se, että kärjistäen vanhainkodissa mummoja kääntelevä sairaanhoitaja saa suurinpiirtein samaa palkaa kuin teho-osastolla vaativiakin toimenpiteitä tekevä suorittava sairaanhoitaja.

   Lainaa

  17. Hellyytävä minkki 12.4.2022 14:14
   Tulos: -38 (70 ääntä)
   Ontto maksamato: Paitsi että ainakin viimeisen parin vuoden ajan on hoitajien lomia jatkuvasti peruttu ja lykätty jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Ei ne lomat paljoa lohduta, jos niitä ei saa edes pitää. Muutoinkin heillä on töissä kova kiire jatkuvan työvoimapulan vuoksi (joka vain koko ajan pahenee), sekä siksi, [...]
   Työnantaja ei voi perua lomia, niitä voidaan tietyissä rajoissa siirtää lomakauden sisällä. 
   Kiire on nykyään läsnä ihan jokaisessa työssä, siitä pitää huolen jatkuva tuottavuuspaine.
   AMK:n käyneiden mediaanipalkka on käytännössä sama kuin sairaanhoitajien mediaanipalkka. Kuormittavuus on hyvin subjektiivista joten sen vertailu on melko vaikeaa.

   Lainaa

  18. Tulos: -36 (54 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Suomessa vanhemman konstaapelin peruspalkka on keskiarvoltaan noin 2100–2400 euroa kuukaudessa. Tilastokeskuksen tietojen mukaan sairaanhoitajan peruspalkka vuonna 2020 oli 2567€/kk. Se siitä vähän huonommasta palkasta.
   Harvan kostaapelisedän tai - tädin jokapäiväiseen työrutiiniin kuuluu olla vastuussa toisen henkilön hengissä pitämisessä tai ylipäätään turvata kanssaihmisen hyvinvointi.

   Lainaa

  19. Tervetullut undulaatti 12.4.2022 16:29
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Hellyytävä minkki: Sairaanhoitajien palkkakeskustelussa on uppouduttu ay-liikkeen luomaan harhaan siitä, että sairaanhoitajat ovat syvässä palkkakuopassa ja kaikki alan ongelmat ratkeavat palkkoja nostamalla. AY-liike tykkää korostaa sitä, miten Ruotsissa hoitajat tienaavat enemmän. Samalla unohdetaan mainita että [...]
   Ruotsissa on 20% vähemmän hoitajia kuin Suomessa. Voihan niille siellä maksaakin enemmän ilman että kansantalous kärsii.

   Lainaa

  20. Tervetullut undulaatti 12.4.2022 16:33
   Tulos: +41 (55 ääntä)
   Leeppo: Harvan kostaapelisedän tai - tädin jokapäiväiseen työrutiiniin kuuluu olla vastuussa toisen henkilön hengissä pitämisessä tai ylipäätään turvata kanssaihmisen hyvinvointi.
   Enpä sanoisi noin. Eiköhän poliisien työnkuvaan nimenomaan kuulu turvata kanssaihmisten hyvinvointi? Ja luuletko että kaikkien hoitajien työrutiiniin kuuluu olla vastuussa toisen henkilön pitäminen hengissä?

   Lainaa

  21. Ontto maksamato 12.4.2022 22:19
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Hellyytävä minkki: Työnantaja ei voi perua lomia, niitä voidaan tietyissä rajoissa siirtää lomakauden sisällä.  Kiire on nykyään läsnä ihan jokaisessa työssä, siitä pitää huolen jatkuva tuottavuuspaine. AMK:n käyneiden mediaanipalkka on käytännössä sama kuin sairaanhoitajien mediaanipalkka. Kuormittavuus on hyvin subjektiivista joten sen vertailu on melko vaikeaa.
   En tiedä, saivatko he sitten pitää lomansa vai eivät, tarina ei kerro. Artikkelissa kerrotaan, että potilasturvallisuuden takaamiseksi voidaan perua jo myönnettyjä lomia. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/cfefb764-84bf-4c72-a34f-c3b77d9f7fb0
   Ja totta kyllä, että työn kuormittavuutta ei voida täysin vertailla. Suurin osa hoitajista kuitenkin kokee tällä hetkellä työnsä liian kuormittavana, joka kertoo siitä, että työolot eivät ole kohdillaan. Monilla sama- ja/tai huonompipalkkaisilla aloilla ei kuitenkaan ole samanlaista ongelmaa, joten kyse ei ole siis pelkästään rahasta, vaan siitä, miten kohtuullinen palkan koetaan olevan työn vaativuuteen nähden.

   Lainaa

  22. Alice Wonderland 13.4.2022 0:13
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Kako sakaali: Jos viitsit lukea lähdettäsi poliisin palkasta (polamk.fi/poliisina-tyoskentely-ukk) yhtään pidemmälle huomasit varmaan, että peruspalkkaan tulee päälle kokemusosa, suoritusosa ja olosuhdeosa + vuorolisät. Suoritusosa on vähintään 10% ja peruspoliisilla olosuhdeosa 2%. Nämä siis tulevat jo [...]
   Olin urani huipulla ennen vuotta ~2017, jolloin kilpailukylysopimus vei 30% lomarahoista ja lisäsi työaikaa. Puolison työpaikalla tätä tuntilisäystä sovellettiin niin, että se oli työaikaan kuuluvaa "omaa aikaa" eli sen saa käyttää esim. treenaamiseen. Meillä se tarkoitti sitä, että ne odotetut viikkotyöaikalyhennykset (joka kolmas viikko muutaman tunnin lyhyempi päivä) peruuntui ja vielä ekstraa päälle. Teen kaksivuorotyötä eli lisät on kolme kk:n välein jotain 30€ luokkaa. Jossain vaiheessa toki saa pari lomapäivää lisää kokemuslisänä, sitä innolla odotellessa. Vielä muutama vuosi sitten samalle jaksolle sattuneet ylityöt meni sairausloman tai esim pääsiäisen korvaamiseen, oli kiva olla ylitöissä kun tiesi koko ajan tekevänsä ilmaiseksi töitä kun ko. jakso päättyi pääsiäiseen ja potilaat oli pakko hoitaa loppuun iltavuorossa. Meni muistaakseni 13h kankkulan kaivoon tuolloin, sittemmin tähän saatiin onneksi työaikapankki käyttöön. Teen vaativaa erikoissairaanhoitoa, jonka hallitsemiseen menee vuosia, mutta palkka on ihan sama kuin kellä tahansa hyvin perustason työtä tekevällä. 
   Ymmärrän kyllä että ottajia palkankorotuksille löytyisi useista eri ryhmistä ja senkin, ettei sitä rahaa loputtomasti ole. Fakta on kuitenkin se, että ala on jäämässä taakse monesta syystä monella ihmisellä ja ellei sorvata sellaista pakkolakia, että kielletään alan vaihto tai pakotetaan eri alalla työskentelevät takaisin hoitoalalle, hoitajia ei kohta ole. Iso joukko on jäämässä eläkkeelle pian, iso joukko vaihtaa alaa eikä tilalle ole tulijoita, ei edes niitä filippiiniläisiä ole näkynyt, millä viime lakossa uhkailtiin...

   Lainaa

  23. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Peittynyt hauki: haikun mitta on 5-7-5, ei 9-6-9-9-11-6
   Ymmärrän oikein hyvin. Minuakin vituttaa suunnattomasti, kun internetissä vähän väliä kutsutaan kaiken maailman aivopieruja ja tajunnanvirtoja 'haikuiksi', vaikkeivät ne ole haikumittaa nähneetkään.

   Lainaa

  24. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mikähän oikeastaan on se elämänvaihe kun kakki muuttuu paskaksi? Onko se kun siirrytään potalta pöntölle vai murrosiässä? Vai onko se enemmän koostumuskysymys?

   Lainaa

  25. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Kako sakaali: Jos viitsit lukea lähdettäsi poliisin palkasta (polamk.fi/poliisina-tyoskentely-ukk) yhtään pidemmälle huomasit varmaan, että peruspalkkaan tulee päälle kokemusosa, suoritusosa ja olosuhdeosa + vuorolisät. Suoritusosa on vähintään 10% ja peruspoliisilla olosuhdeosa 2%. Nämä siis tulevat jo [...]
   Kiitos tarkenteluista. Itse en ole noin paljon vaivaa jaksanut nähdä eri alojen palkkojen vertailuun.
   Kommentoin vain kommenttisi loppua: minusta se mummojenkääntely voidaan nähdä ihan yhtä haastavana työnä kuin leikkaussalityö, jälkimmäinen vain on erikoistuneempaa. Jos vaativuuteen siis lasketaan kuormitus, työolot ja vastuu, niin kuin mielestäni pitäisi, mikään erikoistunein sairaanhoito ei ole sitä haastavinta. Ja mummonkääntökin edellyttää toisaalta pohjille sitä asiantuntemustakin, eri painotuksilla vain. 
   T: sairaanhoitaja, joka erikoissairaanhoidossa melko spesifillä alueella, ja ei missään nimessä yhtä haastavassa työssä kuin moni osastotyössä oleva hoitaja, jotka puolestaan ihan ilman ironiaa on mun mielestä sankareita. 

   Lainaa

  26. Tosikko kiivi 13.4.2022 13:14
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   FatVonD: Mikähän oikeastaan on se elämänvaihe kun kakki muuttuu paskaksi? Onko se kun siirrytään potalta pöntölle vai murrosiässä? Vai onko se enemmän koostumuskysymys?
   Ei, se tapahtuu siinä vaiheessa kun lapsi tajuaa paska-sanan ärsyttävän aikuisia hauskasti.

   Lainaa

  27. Tulostettu herne 13.4.2022 18:30
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Hellyytävä minkki: Sairaanhoitajien palkkakeskustelussa on uppouduttu ay-liikkeen luomaan harhaan siitä, että sairaanhoitajat ovat syvässä palkkakuopassa ja kaikki alan ongelmat ratkeavat palkkoja nostamalla. AY-liike tykkää korostaa sitä, miten Ruotsissa hoitajat tienaavat enemmän. Samalla unohdetaan mainita että [...]
   AY-liikkeeseen kuuluu sekä työntekijä- että työnantajaliittoja. 
   Sairaanhoitajilla on kaksi liittoa: Tehy ja SuPer.
   Ihan vain korjaan höpöväitettäsi, sillä ainoastaan Tehy ja SuPer ovat höpisseet mitään houtsujen liksoista. Ja vastustaneet rokotusvelvoitetta.
   AY-liikkeestä ruikuttavat unohtavat aina sen, että ilman työnTEKIJÄliittoja ei olisi vuosilomia, työsuojelua, työterveyshuoltoa, irtisanomissuojaa, työttömyysturvaa, sairausajan palkkaa, eläkettä jne  

   Lainaa

  28. Erehtyvä norppa 16.4.2022 20:23
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Peittynyt hauki: haikun mitta on 5-7-5, ei 9-6-9-9-11-6
   KIITOS

   Lainaa

  29. Kirpeä ahven 22.4.2022 1:23
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Helena ei täällä savolaisessa pikkukunnassa pitkään varmaan kestäisi, kun jokaisella kyläläisellä on vähintää kolme yleusesti tunnettua lisänimeä, joita sotketaan vähän tilanteen mukaan aina tarinoidessa.

   Lainaa

  30. Kuolematon kuormaeläin 22.4.2022 8:05
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Hellyytävä minkki: Työnantaja ei voi perua lomia, niitä voidaan tietyissä rajoissa siirtää lomakauden sisällä.  Kiire on nykyään läsnä ihan jokaisessa työssä, siitä pitää huolen jatkuva tuottavuuspaine. AMK:n käyneiden mediaanipalkka on käytännössä sama kuin sairaanhoitajien mediaanipalkka. Kuormittavuus on hyvin subjektiivista joten sen vertailu on melko vaikeaa.
   Tradenomien mediaani on 4000€

   Lainaa

  31. Tulos: 0 (4 ääntä)
   Tervetullut undulaatti: Enpä sanoisi noin. Eiköhän poliisien työnkuvaan nimenomaan kuulu turvata kanssaihmisten hyvinvointi? Ja luuletko että kaikkien hoitajien työrutiiniin kuuluu olla vastuussa toisen henkilön pitäminen hengissä?
   Poliiseilla on sitä paitsi useammin oma henki vaarassa kuin hoitajalla, esim. se nuori naiskonstaapeli joka sai Hyvinkäällä ammuskelussa elinikäisiä vammoja.
   Tosin hoitajilla voi käydä samanlainen huono tuuri. Eräs äitini ystävistä oli sairaanhoitaja, jonka eräs varhaisvaiheen Alzheimer-potilas hakkasi niin huonoon kuntoon että siitä jäi pysyvät sisäelinvammat.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haiku, hoitajat, kirjoitusvirhe, kuva, lakko, linkki, nimi, sekava, sensuuri, tekstiviesti, whatsapp