Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 374

Eikö kukaan kysynyt vauvan mielipidettä?
Kuvakooste, osa 374

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Suomennettu panda 21.4.2022 0:17
   Tulos: +539 (545 ääntä)
   Miten tosta voi uhriutua 😅

   Lainaa

  2. Tulos: -237 (327 ääntä)
   Pimp my Baby Born. Mutta itse nukkea sä et ole Marja itse tehnyt.

   Lainaa

  3. Tulos: +386 (402 ääntä)
   traumcity: Pimp my Baby Born. Mutta itse nukkea sä et ole Marja itse tehnyt.
   Kyllä harrastajat noita nukkeja ite tekee

   Lainaa

  4. Varaton kissa 21.4.2022 1:11
   Tulos: +346 (374 ääntä)
   Vauva ei itseasiassa erota värejä vielä. Vahvat kontrastit kiehtoo enemmän alkuun, kunnes värinäkö kehittyy lisää, joten mustavalkoinen on usein iso hitti pienelle mielelle.

   Lainaa

  5. Reseptivapaa sirkka 21.4.2022 1:11
   Tulos: -79 (109 ääntä)
   First world problems. Kumppareiden puhdistus.

   Lainaa

  6. Tulos: -192 (258 ääntä)
   Murmeli: Kyllä harrastajat noita nukkeja ite tekee
   Googlettelin Baby rebornit kun vieras juttu mulle ja jäin siihen käsitykseen että tässä harrastuksessa hommataan nuken osia joita sitten maalaillaan yms. 
   Ja jos niitä nuken osia ei tehdä itse niin silloin asia on juuri kuten sanoin. 

   Lainaa

  7. Lämmin tomaatti 21.4.2022 1:27
   Tulos: +409 (441 ääntä)
   traumcity: Googlettelin Baby rebornit kun vieras juttu mulle ja jäin siihen käsitykseen että tässä harrastuksessa hommataan nuken osia joita sitten maalaillaan yms.  Ja jos niitä nuken osia ei tehdä itse niin silloin asia on juuri kuten sanoin. 
   Tällä logiikalla ruokaakaan ei valmisteta itse, kun ainekset ostetaan kaupasta.

   Lainaa

  8. Tulos: -122 (172 ääntä)
   Murmeli: Kyllä harrastajat noita nukkeja ite tekee
   No mutta tekijä itsekin sanoo ettei ole itse sitä tehnyt kun mainitsee rekisteröidyn tavaramerkin ihan kieliopin mukaisesti isolla kirjamella. Ihan itse nukkensa tekevä harrastaja tuskin mainostaisi omia tuotoksiaan jollain random tuotemerkillä.

   Lainaa

  9. Ymmärretty kenguru 21.4.2022 2:11
   Tulos: +305 (313 ääntä)
   Tässähän nyt on vain semanttinen ongelma, että mitä "tekeminen" on ja mikä lasketaan tekemiseksi. Marja ei ole varmastikaan itse veistänyt nuken aihiota, kun tuotemerkinkin mainitsee, mutta hän on viimeistellyt sen. Tämä ei ole valmistamista, mutta onko se tekemistä? Jos ostat kirpputorilta pöydän ja maalaat sen, tuskin sanot tehneesi pöytää, mutta jos vaikkapa dyykkaat kaksi eurolavaa ja länttäät niiden päälle runkopatjan, saatat hyvinkin sanoa tehneesi sängyn, siitäkin huolimatta, että toimenpiteeseen sisältyi huomattavasti vähemmän käsityötä kuin pöydän maalaamiseen. Että siinä mielessä sanoisin, että turha nahistelun aihe.

   Lainaa

  10. Tulos: -59 (119 ääntä)
   Ymmärretty kenguru: Tässähän nyt on vain semanttinen ongelma, että mitä "tekeminen" on ja mikä lasketaan tekemiseksi. Marja ei ole varmastikaan itse veistänyt nuken aihiota, kun tuotemerkinkin mainitsee, mutta hän on viimeistellyt sen. Tämä ei ole valmistamista, mutta onko se tekemistä? Jos ostat kirpputorilta pöydän [...]
   Marja on kasannut ja maalannut nuken, mutta ei tehnyt sitä. Tykkäsin sun kirppis-esimerkistä, mutta helpompi lähestyä asiaa vaikka Ikean lipaston kanssa. Ei kukaan sano että "oon muuten tämän lipastonkin itse tehnyt" jos todellisuudessa on ostanut kasan toisiinsasopivia osia joista on tarkoituskin tulla lipasto, ja sitten lyönyt uuden maalikerroksen päälle.

   Lainaa

  11. Tulos: +107 (145 ääntä)
   Mikä moka tuossa saapas postauksessa?

   Lainaa

  12. Järkevä harakka 21.4.2022 3:21
   Tulos: +146 (152 ääntä)
   Pheebs: Mikä moka tuossa saapas postauksessa?
   KumppaRin sijaan lukee kumppaNi.

   Lainaa

  13. Pomppiva laama 21.4.2022 3:27
   Tulos: +86 (130 ääntä)
   traumcity: Googlettelin Baby rebornit kun vieras juttu mulle ja jäin siihen käsitykseen että tässä harrastuksessa hommataan nuken osia joita sitten maalaillaan yms.  Ja jos niitä nuken osia ei tehdä itse niin silloin asia on juuri kuten sanoin. 
   Reborn myy osia ja myös kokonaan valmiita nukkeja eli juuri tuollaista nukkea ei ole valmiina kaupassa. Eli ihan oikein sanoa, että itse tehty vaikka olisi osista koottu ja sitten itse maalattu. Tällä sinun logiikalla esim puuseppä ei itse ole tehnyt pöytää, jos ei ole myös tehnyt puuta vaan noin vaan hakenut sen metsästä tai tilannut jostain.

   Lainaa

  14. Syytön jääkarhu 21.4.2022 4:16
   Tulos: -6 (86 ääntä)
   Pomppiva laama: Reborn myy osia ja myös kokonaan valmiita nukkeja eli juuri tuollaista nukkea ei ole valmiina kaupassa. Eli ihan oikein sanoa, että itse tehty vaikka olisi osista koottu ja sitten itse maalattu. Tällä sinun logiikalla esim puuseppä ei itse ole tehnyt pöytää, jos ei ole myös tehnyt puuta vaan noin vaan hakenut sen metsästä tai tilannut jostain.
   Ei vaan jos sille puusepälle annetaan valmiit osat siihen pöytään, ja se kasaa ja maalaa sen, niin olisi lähempänä samaa asiaa.

   Lainaa

  15. Tulos: +110 (146 ääntä)
   traumcity: Googlettelin Baby rebornit kun vieras juttu mulle ja jäin siihen käsitykseen että tässä harrastuksessa hommataan nuken osia joita sitten maalaillaan yms.  Ja jos niitä nuken osia ei tehdä itse niin silloin asia on juuri kuten sanoin. 
   Mitä ihmettä sulle on tapahtunut? Oot ihan täys dorka nykyään.

   Lainaa

  16. Tulos: -25 (45 ääntä)
   Pheebs: Mikä moka tuossa saapas postauksessa?
   Lue koko moka uudelleen hyvin hitaasti ja tarkasti.

   Lainaa

  17. Hiomaton mäyrä 21.4.2022 6:12
   Tulos: +30 (46 ääntä)
   Syytön jääkarhu: Ei vaan jos sille puusepälle annetaan valmiit osat siihen pöytään, ja se kasaa ja maalaa sen, niin olisi lähempänä samaa asiaa.
   Kyse taisi nyt olla siitä, että jutun tyyppi ei tehnyt itse massasta tms. osia vaan kasasi ne jostain valmiista. Siltikin se kasaus ja maalaaminen vaatii taitoa ja työtä. Eli nukke on itse tehty, siihen nähden, ettei tuollaista kaupasta saa valmiina. Mutta siis jos jokainen puuseppä ei hae itse puutansa metsästä alusta asti,(mennäänkö niin pitkälle, että omat materiaalit pitää vielä kasvattaa) ei voi tuolla logiikalla laskea siis mitään itse tekemäksi. Jos ongelmana on se, että tilaa osat joista tuotteen valmistaa.

   Lainaa

  18. Karkea albatrossi 21.4.2022 6:13
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Suomennettu panda: Miten tosta voi uhriutua 😅
   Taitolaji. 😁

   Lainaa

  19. Tulos: -29 (87 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Tällä logiikalla ruokaakaan ei valmisteta itse, kun ainekset ostetaan kaupasta.
   Eihän. Se on täysin eri asia ostaa jauhot, voi, maito, munat yms. ja leipoa niistä kakku, kuin ostaa valmiskakku ja kuorruttaa se. 
   Et sä ole tehnyt sitä valmiskakkua vaan ainoastaan pintakäsitellyt sen.

   Lainaa

  20. Takimmaisempi kotka 21.4.2022 7:28
   Tulos: +86 (110 ääntä)
   Traumcity, me kaikki ollaan susta huolissaan. Onko sulla kaikki hyvin? Haluatko sä puhua jonkun kanssa? Voin luoda burn-mailiosotteen, jos haluat.

   Lainaa

  21. Nurja päärynä 21.4.2022 7:41
   Tulos: +45 (77 ääntä)
   traumcity: Googlettelin Baby rebornit kun vieras juttu mulle ja jäin siihen käsitykseen että tässä harrastuksessa hommataan nuken osia joita sitten maalaillaan yms.  Ja jos niitä nuken osia ei tehdä itse niin silloin asia on juuri kuten sanoin. 
   Olisko alun perinkin kannattanut ensin googlettaa ja perehtyä asiaan ennen kritisoimista? Toki olet edelleen väärässä😅
   Kyllä villasukatkin on itsetehtyjä vaikka ostaisi langat kaupasta, legorakennelmat itse tehtyjä vaikka valmiit palat tulee kaupasta, ruoka itse laitettua vaikkei niitä perunoita olisi itse kasvattanut ja vaikka kortti itse tehty vaikkei sitä puuta ole itse kasvattanut, kaatanut, tehnyt paperiksi ja sitten vasta askarrellut.

   Lainaa

  22. Haluton ylioppilas 21.4.2022 7:43
   Tulos: -88 (96 ääntä)
   Takimmaisempi kotka: Traumcity, me kaikki ollaan susta huolissaan. Onko sulla kaikki hyvin? Haluatko sä puhua jonkun kanssa? Voin luoda burn-mailiosotteen, jos haluat.
   Luuletteko tosiaan, että samoja nimimerkkejä käyttää ainoastaan yksi henkilö 😂

   Lainaa

  23. Suljettu kalkkuna 21.4.2022 8:15
   Tulos: +50 (66 ääntä)
   Hmm: Eihän. Se on täysin eri asia ostaa jauhot, voi, maito, munat yms. ja leipoa niistä kakku, kuin ostaa valmiskakku ja kuorruttaa se. Et sä ole tehnyt sitä valmiskakkua vaan ainoastaan pintakäsitellyt sen.
   Siis eihän se nuken kokoaminen ole mitään pintakäsittelyä.

   Lainaa

  24. Tulos: +89 (111 ääntä)
   Ne jotka väittää ettei itse rakennettu ja maalattu nukke ole itsetehty, eivät tiedä mitään kyseisestä harrastuksesta. Jos mä ostan helmiä ja teen niistä vaikka korvikset, niin kyllä mä olen sen silloin itse tehnyt vaikka en niitä itse helmiä olekkaan valmistanut.

   Lainaa

  25. Kumiton simpanssi 21.4.2022 8:39
   Tulos: +77 (87 ääntä)
   Siis nuo aidonnäköiset vauvanukethan on parhaillaan ihan huikeita taidonnäytteitä, ei mitenkään erota oikeasta. Omaan makuun vähän creepyjä kun ovat niin oikean näköisiä enkä muutenkaan ole mikään nukkeihminen, mutta voin kyllä tunnistaa taidon siitä huolimatta. Ja nehän myykin parhaillaan tuhansien dollarien hintaan, että siitä vaan "kokoamaan" ja tienaamaan sitten jos se niin helppoa on. Oikeasti varmasti kymmenien tuntien homma.

   Lainaa

  26. Pehmeä jänis 21.4.2022 8:49
   Tulos: -39 (43 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Tällä logiikalla ruokaakaan ei valmisteta itse, kun ainekset ostetaan kaupasta.
   Ei nii?

   Lainaa

  27. Alustavasti ilves 21.4.2022 9:16
   Tulos: +125 (127 ääntä)
   Kyllä tulisi raskaaksi vauva-arki kun pitäisi jokaisen vaatteidenvaihdon yhteydessä ehdottaa vauvalle erilaisia vaihtoehtoja ja saada vauvalta jonkinlainen hyväksyvä reaktio vaatteelle :(

   Lainaa

  28. Kapeahko muurahainen 21.4.2022 10:02
   Tulos: +108 (110 ääntä)
   Minun äitini itse asiassa yritti aikoinaan syyllistää minua mustien vaatteiden käyttämisestä sillä perusteella, että sitten kun minulla on vauva, se pelkää minua jos minulla on vain mustia vaatteita. Minulla on nyt lapsi, ja käytän edelleen mustia vaatteita. Ei ole pelännyt.

   Lainaa

  29. Vastustava taistelija 21.4.2022 10:23
   Tulos: +19 (35 ääntä)
   Ei taitaisi maailmassa olla käsityöammattilaisia ihan hirveästi jos niitä ei voisi noin nimittää jos et ole jokaista käyttämääsi materiaalia itse tehnyt, kuten kommentoijat väittävät. Esimerkiksi puusepät aika harvoin kaatavat ja käsittelevät puumateriaalinsa itse ennen kuin alkavat työstää siitä tuolia, pöytää tai mitä tahansa. Ompelija tuskin kasvattaa itse omat lampaansa (silkkitoukista puhumattakaan!) ja työstää villasta langat käyttöönsä.

   Lainaa

  30. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Ihan pienet vauvat taitavat katsella mielellään juuri mustan ja vaalean kontrastia (ja voi kai vauvalle näyttää värikkäitä asioita vaikka päällä olisikin mustavalkoista).

   Lainaa

  31. Harmaa kivi 21.4.2022 11:00
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Minun äitini itse asiassa yritti aikoinaan syyllistää minua mustien vaatteiden käyttämisestä sillä perusteella, että sitten kun minulla on vauva, se pelkää minua jos minulla on vain mustia vaatteita. Minulla on nyt lapsi, ja käytän edelleen mustia vaatteita. Ei ole pelännyt.
     Äitisi on outo. Ei oma vauvanikaan pelkää, eikä pistänyt pahakseen vaikka värjäsin hänenkin vaatteensa mustiksi. Toki, vanhemmat-vauva yhdistelmä näyttää näin yhtenäisemmältä, mutta eniten ajattelin käytännöllisyyttä: pastellinkukertava vauvakaapu joita kaupasta saa näyttää siistiltä tasan kaksi sekuntia, kunnes sille on kaadettu mustikkaa, porkkanasosetta, tai jotain vastaavaa, eivätkä vaaleasta vauvahörhelöstä tahrat helpolla lähde. Nukelle sopisivat, kun sellainen ei syö. Toki taaperot pitävät kukertavista väreistä, mutta siksihän heillä on lootallinen (hanan alla pestäviä, kiiltopintaisia että sotku lähtee, ei ruokapöytään tuotavia) leluja.

   Lainaa

  32. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Hieno haalari, kyllä tuollaisen vauvalleen pukisi.

   Lainaa

  33. Tulos: +19 (35 ääntä)
   Vastustava taistelija: Ei taitaisi maailmassa olla käsityöammattilaisia ihan hirveästi jos niitä ei voisi noin nimittää jos et ole jokaista käyttämääsi materiaalia itse tehnyt, kuten kommentoijat väittävät. Esimerkiksi puusepät aika harvoin kaatavat ja käsittelevät puumateriaalinsa itse ennen kuin alkavat työstää siitä [...]
   Ja miten pitkälle toi täytyy viedä että voi sanoa varmasti tehneensä täysin alusta loppuun?
   Esim lasketaanko puusepän tapauksessa pelkkä puun kaato? Eikö se puukin pitäis sitten ensin istuttaa hoivata sitä vuosikymmeniä kunnes on sen kokoinen että siitä vois jotain pientä saada tehtyä 🌱🌲😆

   Lainaa

  34. Tulos: +17 (31 ääntä)
   Creepy nukke. Siis hienosti tehty toki, mutta creepy 😬

   Lainaa

  35. Tulos: -43 (73 ääntä)
   Vastustava taistelija: Ei taitaisi maailmassa olla käsityöammattilaisia ihan hirveästi jos niitä ei voisi noin nimittää jos et ole jokaista käyttämääsi materiaalia itse tehnyt, kuten kommentoijat väittävät. Esimerkiksi puusepät aika harvoin kaatavat ja käsittelevät puumateriaalinsa itse ennen kuin alkavat työstää siitä [...]
   Olenko minä siis käsityöammattilainen kun kasaan Ikean lipaston ja maalaan sen? Voinko sanoa että olen tehnyt kyseisen lipaston?
   Nämä nuken osat on valmistettu tehtaalla toisiinsa yhteensopiviksi, ne tarvitsee vain liittää yhteen ja tehdä pintakäsittely.

   Lainaa

  36. Purppura muurahainen 21.4.2022 12:49
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Mut onks tuossa vauvan (mielestäni kauniissa) haalarissa noin iso huppu?! Hirmu epäkäytännöllinen.

   Lainaa

  37. Tulos: +75 (87 ääntä)
   traumcity: Olenko minä siis käsityöammattilainen kun kasaan Ikean lipaston ja maalaan sen? Voinko sanoa että olen tehnyt kyseisen lipaston? Nämä nuken osat on valmistettu tehtaalla toisiinsa yhteensopiviksi, ne tarvitsee vain liittää yhteen ja tehdä pintakäsittely.

   Leonardo da Vinci ei itse asiassa tehnyt yhtään maalausta, se vaan pintakäsitteli muiden tekemiä kankaita. /s

   Lainaa

  38. Harmaa kivi 21.4.2022 14:02
   Tulos: +28 (38 ääntä)
   traumcity: Olenko minä siis käsityöammattilainen kun kasaan Ikean lipaston ja maalaan sen? Voinko sanoa että olen tehnyt kyseisen lipaston? Nämä nuken osat on valmistettu tehtaalla toisiinsa yhteensopiviksi, ne tarvitsee vain liittää yhteen ja tehdä pintakäsittely.
     Onhan punottavat helmetkin tehty tehtaalla niin, että niissä on reikä josta saa langan tms läpi, itse tehty koru silti on. Itse määrittelisin eron kasatun/ itse tehdyn sillä, että itse tehty on tehty osista (helmistä, puunpalasista jne) jotka olisi voinut yhdistellä jotenkin aivan muuten ja saada aikaan eri lopputuloksen, eli luovuutta vaadittiin. Ymmärtääkseni nukke on oma luomuksensa, toista samanlaista ei ole, vaikka osat valmiita? IKEAn pöytään ei ole periaatteessa osia tai kasausmahdollisuuksia kuin yhteen lopputulokseen. Toki siihen välille jää kaikenlaisia tuunauksia -olen itse pistänyt kasaan IKEAn ja Lundian yhdistelmiä, hiukan sahannut ja paljon maalannut/ koristellut ja lisännyt osia, en väittäisi itsetehdyiksi joskin raskaasti tuunatuiksi, mutta hyväksyisin myös eri tulkinnan.

   Lainaa

  39. Tulos: +9 (25 ääntä)
   Montakohan sankaria on kuollu sen saatanan viitan takia kun ei siitä ole kun haittaa. Jos/ kun minusta tulee joku helvatin Marvelli niin revin sen viitan ihan ensitöikseni pois.

   Lainaa

  40. Tulos: -27 (35 ääntä)
   Cris: Ne jotka väittää ettei itse rakennettu ja maalattu nukke ole itsetehty, eivät tiedä mitään kyseisestä harrastuksesta. Jos mä ostan helmiä ja teen niistä vaikka korvikset, niin kyllä mä olen sen silloin itse tehnyt vaikka en niitä itse helmiä olekkaan valmistanut.
   Sä olet tehnyt korvikset, sä et ole tehnyt niitä helmiä siinä korviksessa.

   Lainaa

  41. Paljas viikinki 21.4.2022 15:21
   Tulos: -12 (36 ääntä)
   Oliskohan "tuunannut" tässä yhteydessä parempi sana.. Tai kustomoitu.

   Lainaa

  42. Tulos: -17 (45 ääntä)
   Paljas viikinki: Oliskohan "tuunannut" tässä yhteydessä parempi sana.. Tai kustomoitu.
   Olisi.

   Lainaa

  43. Vararenkaaton sarvikuono 21.4.2022 15:41
   Tulos: +59 (67 ääntä)
   "Ripset, hiukset ja kulmakarvat istutetaan yksi kerrallaan." Nuken tekemisestä en mitään tiedä, mutta tuo ei tosiaankaan kuulosta pelkästään valmiiden osien kokoamiselta. Eikä tuollaisen nuken maalaamistakaan voi verrata johonkin pöydän maalaamiseen, kun sitä ei vaan sivellä maalilla. Vai onko taulunkin tekeminen vaan valmiiden maalien kokoamista kankaalle sopivaan järjestykseen?

   Lainaa

  44. Tulos: +40 (46 ääntä)
   Haluton ylioppilas: Luuletteko tosiaan, että samoja nimimerkkejä käyttää ainoastaan yksi henkilö 😂
   Kerro että oot uus feissarimokissa ilman että kerrot sitä.
   Et oo ikinä katsonut nuita kuvia nimimerkin vieressä? Ne paljastaa, jos joku kommentoi muka eri nimimerkillä, mut samalla sähköpostilla. Tai jos joku yrittää pölliä jonku nimimerkin.

   Lainaa

  45. Tyydyttävä aprikoosi 21.4.2022 18:09
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Minun äitini itse asiassa yritti aikoinaan syyllistää minua mustien vaatteiden käyttämisestä sillä perusteella, että sitten kun minulla on vauva, se pelkää minua jos minulla on vain mustia vaatteita. Minulla on nyt lapsi, ja käytän edelleen mustia vaatteita. Ei ole pelännyt.
   Onkohan äitisi sukua lapseni luokkatoverin isälle, joka teki viidesluokkalaisestani ilmoituksen oppilashuoltoryhmään, koska tällä oli musta huppari koulussa.

   Lainaa

  46. Tulos: -21 (39 ääntä)
   Harmaa kivi:   Onhan punottavat helmetkin tehty tehtaalla niin, että niissä on reikä josta saa langan tms läpi, itse tehty koru silti on. Itse määrittelisin eron kasatun/ itse tehdyn sillä, että itse tehty on tehty osista (helmistä, puunpalasista jne) jotka olisi voinut yhdistellä jotenkin aivan muuten ja saada [...]
   Jep tältä kantilta minäkin asiaa lähdin heti alkuun miettimään. Koru on tehty itse, mutta et voi sanoa että helmet on tehty itse. Se on se olennainen ero tässä semantiikassa. 
   Periaatteessa mikäänhän ei estä Ikeaa luomasta mahdollisuutta jossa myöskin lopputulos on uniikki, eli kymmeniä toisiinsa yhteensopivia osia, erilaisia ruuveja, kahvoja, renkaita, kaapistoja joista voi haluamansa lipaston loihtia valmiiksi. Silloinkin kyseessä olisi itse koottu ja suunniteltu lipasto, mutta ei itse tehty lipasto.

   Lainaa

  47. Tulos: -25 (45 ääntä)
   Vararenkaaton sarvikuono: "Ripset, hiukset ja kulmakarvat istutetaan yksi kerrallaan." Nuken tekemisestä en mitään tiedä, mutta tuo ei tosiaankaan kuulosta pelkästään valmiiden osien kokoamiselta. Eikä tuollaisen nuken maalaamistakaan voi verrata johonkin pöydän maalaamiseen, kun sitä ei vaan sivellä maalilla. Vai onko [...]
   Entäs onko värityskirjan kuvat sinun itse tekemiäsi maalauksia?

   Lainaa

  48. Peruuttamaton riikinkukko 21.4.2022 20:52
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Netistä löytyy paljonkin videoita Reborn-nukkejen tekemisestä. Suosittelen katsomaan sellaisen, jos väittää, ettei sellaista voi sanoa itse tehdyksi. Pelkkään maalaamiseen (ja hiusten, ripsien ja kulmakarvojen kiinnittämiseen) menee varmaan satoja tunteja. Esimerkiksi sen nuken iho maalataan niin tarkkaan, että sinne tehdään myös kaikki ihon läpi kuultavat verisuonet. Jotkut tekevät niitä myös esimerkiksi lahjaksi ja tekevät niistä lahjan saajan vauvakuvien mukaan vastaanottajansa näköisiksi. Lainaus Reborn-sivustolta: "Uudelleenmaalaaminen on huolellista ja käsityötä, joka vaatii useita pitkiä työvaiheita, etenkin kun on kyse maalikerroksista ja maalipohjamaaleista."

   Lainaa

  49. Tulos: +31 (31 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Minun äitini itse asiassa yritti aikoinaan syyllistää minua mustien vaatteiden käyttämisestä sillä perusteella, että sitten kun minulla on vauva, se pelkää minua jos minulla on vain mustia vaatteita. Minulla on nyt lapsi, ja käytän edelleen mustia vaatteita. Ei ole pelännyt.
   Mun isoäiti ja mutsi molemmat ovat ollessani nuori keksineet mitä kummallisempia tarinoita joilla tukea näkemystään miksi ei saisi värjätä tukkaa tai käyttää kireitä farkkuja ym mistä eivät pitäneet. Kaikki tietää kyllä kuinka lapsettomuus johtuu housuista (tai niiden puutteesta, kumpi sattuu sopimaan kyseiseen tilanteeseen) meillä miehillä? Isoäiti vielä usein terästi sanomaansa sillä että oli sattunut juuri kuulemaan radiosta kuinka toimittajakin varoittaa reikäisistä sukista ja milloin mitäkin hölynpölyä. Miksi pitää keksiä tarinoita kun voisi vaan todeta että muksu perkele näytät hönöltä omaan silmään? No ihan semi ok aikuinen kai musta lopulta tuli vaikken niiden neuvoja kuunnellut. Ainakin sen opin etten moiseen toimintaan itse syyllisty skidien kanssa.

   Lainaa

  50. Kaksipäinen lihapiirakka 22.4.2022 6:40
   Tulos: -49 (49 ääntä)
   Varaton kissa: Vauva ei itseasiassa erota värejä vielä. Vahvat kontrastit kiehtoo enemmän alkuun, kunnes värinäkö kehittyy lisää, joten mustavalkoinen on usein iso hitti pienelle mielelle.
   Nukke tuskin tunnistaa värejä koskaan. En kehtais paljon kehuskella itse tekemisellä, jos en sais sitä vauvaa aikaan vain joutuisin tyytymään nukkeihin vielä aikuisenakin.

   Lainaa

  51. Steriili maahinen 22.4.2022 6:47
   Tulos: -8 (30 ääntä)
   Mikä vauvapalsta tai suoli24 tämän mokan kommenttikentästä on tullut kun porukka vääntää jostain hiivatin vauvanuken itse tekemisestä? Voiko turhempaa jauhamisen aihetta olla? Menkää ny johki kotkotuskerhoon kotkottaan vaikka naapurin Elman hameen väristä.

   Lainaa

  52. Tulos: +22 (40 ääntä)
   Irvikisu: Mitä ihmettä sulle on tapahtunut? Oot ihan täys dorka nykyään.
   Traumcity on kommenttiosaston ankeuttaja… Aidosti ilkeitä kommentteja, jotka osuu yleensä johonkin hyväntahtoiseen, harmittomaan tai useimpien mielestä ihan kivaan. Tai sitten vaan tyhjää trollausta (viimeksi vähemmistöjen kustannuksella).

   Lainaa

  53. Tulos: +31 (43 ääntä)
   traumcity: Entäs onko värityskirjan kuvat sinun itse tekemiäsi maalauksia?
   KAHDEKSAN aivan turhaa nillityskommenttia yhteen ketjuun kun ei voi millään myöntää olleensa väärässä dissatessaan toisten harrastusta.
   Meinaatko Traumcity tosissaan että ketään kiinnostaa juupaseipästelysi?

   Lainaa

  54. Tulos: -22 (42 ääntä)
   Iso Hoo: KAHDEKSAN aivan turhaa nillityskommenttia yhteen ketjuun kun ei voi millään myöntää olleensa väärässä dissatessaan toisten harrastusta.Meinaatko Traumcity tosissaan että ketään kiinnostaa juupaseipästelysi?
   Ilmeisesti kiinnostaa, kun en mä tässä mitään monologia käy. 
   Mä en dissaa toisten harrastusta, saati ole väärässä. Ehkä vähän nillitän joo, mutta enemmän mä olen vaan kiinnostunut semantiikasta.

   Lainaa

  55. Tulos: -27 (35 ääntä)
   Tove: Traumcity on kommenttiosaston ankeuttaja… Aidosti ilkeitä kommentteja, jotka osuu yleensä johonkin hyväntahtoiseen, harmittomaan tai useimpien mielestä ihan kivaan. Tai sitten vaan tyhjää trollausta (viimeksi vähemmistöjen kustannuksella).
   Aidosti ilkeä kommentti = Mun mielestäni nuo tehtaalla valmistetut nuken osat ei täytä määritelmää missä voisi puhua nuken olevan käsityötä.
   Tyhjää trollausta (viimeksi vähemmistöjen kustannuksella) = Sukupuolia on joitain uberharvinaisia poikkeustapauksia lukuunottamatta biologisesti kaksi, ja kissat ja kanit ei lisäänny keskenään. 
   Joten hyppää sinä tommiläntinen voltti ja kasvata paksumpi nahka.

   Lainaa

  56. Nuutunut kivi 22.4.2022 14:29
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Montakohan sankaria on kuollu sen saatanan viitan takia kun ei siitä ole kun haittaa. Jos/ kun minusta tulee joku helvatin Marvelli niin revin sen viitan ihan ensitöikseni pois.
   Ainakin Ihmeperheessä useampi.

   Lainaa

  57. Nuutunut kivi 22.4.2022 14:33
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Tyydyttävä aprikoosi: Onkohan äitisi sukua lapseni luokkatoverin isälle, joka teki viidesluokkalaisestani ilmoituksen oppilashuoltoryhmään, koska tällä oli musta huppari koulussa.
   Tuolla perusteella yli puolet yläkoululaisista on avun tarpeessa.

   Lainaa

  58. Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Minun äitini itse asiassa yritti aikoinaan syyllistää minua mustien vaatteiden käyttämisestä sillä perusteella, että sitten kun minulla on vauva, se pelkää minua jos minulla on vain mustia vaatteita. Minulla on nyt lapsi, ja käytän edelleen mustia vaatteita. Ei ole pelännyt.
   Mun Ylä-asteen opo käytti samaa syytä siihen, etten voi hakea tulevaisuudessa töihin lasten kanssa. Jännästi sitä silti on nykyään vakaope ja jännästi se musta ei ole traumatisoinut lapsia.

   Lainaa

  59. Ronkeli kuguaari 23.4.2022 11:06
   Tulos: -30 (30 ääntä)
   Jaaaaa koskahan porukka tajuaa, että tuo Reborn oli vitsi? Ihan selkee oikea vauva tuossa, josta Marja murjaisee, että ihan itse teki. Hohhhoh.

   Lainaa

  60. Kimakka pohatta 23.4.2022 15:42
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   Pomppiva laama: Reborn myy osia ja myös kokonaan valmiita nukkeja eli juuri tuollaista nukkea ei ole valmiina kaupassa. Eli ihan oikein sanoa, että itse tehty vaikka olisi osista koottu ja sitten itse maalattu. Tällä sinun logiikalla esim puuseppä ei itse ole tehnyt pöytää, jos ei ole myös tehnyt puuta vaan noin vaan hakenut sen metsästä tai tilannut jostain.
   Sinun logiikallasi minusta tulee puuseppä kun tilaan Ikeasta puuhyllykön osina ja kasaan sen sitten ihan itse.

   Lainaa

  61. Matta albatrossi 23.4.2022 15:44
   Tulos: +1 (15 ääntä)
   Steriili maahinen: Mikä vauvapalsta tai suoli24 tämän mokan kommenttikentästä on tullut kun porukka vääntää jostain hiivatin vauvanuken itse tekemisestä? Voiko turhempaa jauhamisen aihetta olla? Menkää ny johki kotkotuskerhoon kotkottaan vaikka naapurin Elman hameen väristä.
   Voi olla turhempi jauhamisen aihe: se, että valittaa toisten kommenteista.

   Lainaa

  62. Tuhma hyttynen 23.4.2022 16:15
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Ronkeli kuguaari: Jaaaaa koskahan porukka tajuaa, että tuo Reborn oli vitsi? Ihan selkee oikea vauva tuossa, josta Marja murjaisee, että ihan itse teki. Hohhhoh.
   No ei. Reborn-nukkejen idea on juuri se, että ne näyttävät aidoilta.

   Lainaa

  63. Puuton alpakka 23.4.2022 23:38
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Kaksipäinen lihapiirakka: Nukke tuskin tunnistaa värejä koskaan. En kehtais paljon kehuskella itse tekemisellä, jos en sais sitä vauvaa aikaan vain joutuisin tyytymään nukkeihin vielä aikuisenakin.
   Mutta voiko sanoa, että on tehnyt vauvan, jos on vaan antanut sen kasvaa ja kehittyä valmiista munasolusta ja siittiöstä?

   Lainaa

  64. Etuoikeutettu kettu 24.4.2022 0:11
   Tulos: -20 (22 ääntä)
   Puuton alpakka: Mutta voiko sanoa, että on tehnyt vauvan, jos on vaan antanut sen kasvaa ja kehittyä valmiista munasolusta ja siittiöstä?
   Kuka muka sanoo tehneensä vauvan? Tuskin kukaan vanhempi. Vauvoja saadaan.

   Lainaa

  65. Sukka kurkku 24.4.2022 18:58
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Tulin kommentteihin etsimään selitystä ensimmäiseen kuvaan, mutta täällä näemmä vaan riidellään semantiikasta.. Ilmeisesti kaikki muut ymmärsivät vitsin, mutta voisiko joku selittää minullekin? Tuo hahmoko muka työntää bussia vai mitä ihmettä tuolla haetaan?

   Lainaa

  66. Vararenkaaton sarvikuono 24.4.2022 22:28
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   traumcity: Entäs onko värityskirjan kuvat sinun itse tekemiäsi maalauksia?
   Ei tietenkään. Mitä se tähän liittyy? 
   Nuken kohdalla ei ole mitään ääriviivoja, joiden sisältä väritetään ihan vaan jollain värillä tasaisesti jotain. Tosin jos värityskirjan kuvat värittää oikein kunnolla, tekee niistä sellaisia maalauksellisia, vaikka kolmiulotteisen näköisiä varjostuksineen jne., niin kyllä, niistä voi saada myös itse tehdyn maalauksen. Se vaatii aika paljon aikaa ja vaivaa sekä ennen kaikkea osaamista. Sinun taiteellisista lahjoistasi en tiedä, mutta yritäpä värittää värityskirjan ihmishahmokuvasta ihan aidon ihmisen näköinen. Sellainen valokuvamainen. Minä en osaisi, vaikka osaankin värittää kuvia sillä tyypillisellä tavalla.

   Lainaa

  67. Peräjälkeen katkarapu 26.4.2022 8:50
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Murmeli: Kyllä harrastajat noita nukkeja ite tekee
   Ne tökkii niihin karvat ja maalaa ne. Nukke itse tulee tehtaasta.
   Leipominenkaan ei tarkoita sitä, että voitelee ja paistaa pakastepullat.

   Lainaa

  68. Syytön metsämarja 27.4.2022 11:47
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Jos joku sanoo tehneensä tuon nuken itse niin oletan kyllä, että on tehnyt osatkin itse. Tehnyt ehkä muotit osille ja kaatanut silikonia (?) tms. En siis tiedä mitä materiaalia nämä on. Ei se niin mahdotonta ole, bjd nukkeharrastajatkin tekee usein omat osat nukeilleen. Siinä on mulla ero itse tehdyn ja itse kasatun välillä, menemättä keskustelussa liian kauas asiasta tai vertaamalla eri asioihin.

   Lainaa

  69. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Vauvanpuvun yläosa näyttää vähän kuuluisan Venomin naamalta.

   Lainaa

  70. Tilattava tuhatjalkainen 1.5.2022 21:18
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Hiomaton mäyrä: Kyse taisi nyt olla siitä, että jutun tyyppi ei tehnyt itse massasta tms. osia vaan kasasi ne jostain valmiista. Siltikin se kasaus ja maalaaminen vaatii taitoa ja työtä. Eli nukke on itse tehty, siihen nähden, ettei tuollaista kaupasta saa valmiina. Mutta siis jos jokainen puuseppä ei hae itse [...]
   Eli jos jollain käsityön ammattilaiselle on kasa puuhelmiä kaupasta, tekee niistä upean kaulakorun, hän ei ole sitä itse tehnyt, koska ei veistänyt helmiä itse? Aika kumma logiikka. Kyllä hän on minusta silti sen työn itse tehnyt, vaikka materiaali onkin ostettu.

   Lainaa

  71. Tilattava tuhatjalkainen 1.5.2022 21:27
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   traumcity: Olenko minä siis käsityöammattilainen kun kasaan Ikean lipaston ja maalaan sen? Voinko sanoa että olen tehnyt kyseisen lipaston? Nämä nuken osat on valmistettu tehtaalla toisiinsa yhteensopiviksi, ne tarvitsee vain liittää yhteen ja tehdä pintakäsittely.
   Ja jokainen hius/ ripsi ja kulmakarvat yksitellen istutettu. 
   Oletko sinäkin veistänyt joka ikisen ruuvin ja mutterin itse, mitä siihen sinun lipastoon kuuluu?

   Lainaa

  72. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Typeriä vertauksia käytössä tuon nuken itse tekemisen suhteen. Ei se korun kasaaminen ole sama asia kuin mitä tarkoittaa jos sanoo että teki nuken itse. Tuon nuken kokoaminen on kuin kasaisi Ikean huonekalun luovasti yhteensopivista osista tai tekisi itse jonkin legojen yhdistelmän. Ne osat on silti valmiita. Minäkin ymmärsin että KOKO NUKKE olisi tehty itse ja latisti oletusta kun tajusi että se on valmiita palasia kuten legot. En väheksy maalaamisen ja ripsien ja hiusten laittamisen vaivaa mutta eihän miniatyyrienkään maalaajat väitä tehneensä sitä koko figuuria itse vaan puhuvat maalaamisesta koska se on se työ minkä tekevät. Todella taitava saa olla tuon nuken ihon ja karvojen kanssa mutta ei voi sanoa että "nukenkin olen itse tehnyt" koska "nukke" käsittää koko työn eikä vain sitä minkä oikeasti on tehnyt, eli kasauksen tietyistä VALMIISTA osista (joita ei ole tehnyt itse) sekä todella vaativan maalauksen ja karvoituksen. Hirveä vääntö näin selvästi asiasta ja Traumcity on tässä täysin oikeassa. Samoin ne puuseppä-vertaukset oli paskimpia ikinä. Vastaava kuin nukentekijä olisi se, että puuseppä hakee valmiiksi tehdyt esim. pöydän osat ja kasaa pöydän sekä tekee älyttömän hienot kaivarrukset, maalaukset ja muut päälle täysin itse. Näin. Oliko se niin vaikeaa?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, kumisaappaat, kumppanit, kumpparit, kuva, mustat, nukke, reborn nuket, työntää, vaatteet, vauva, värit