Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uskonsa vuoksi kivitetty

Mitä yhteistä on Naistenhuoneella ja holokaustilla?
Uskonsa vuoksi kivitetty

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 35 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Kolhittu orava 3.3.2022 0:36
      Tulos: +146 (168 ääntä)
      Voihan vittu.

      Lainaa

    2. Tunnoton robotti 3.3.2022 0:39
      Tulos: +326 (344 ääntä)
      On se jännä, kuinka nätisti Jasminille jaksetaan monesti sanoa etteo sitä uskontoa tarvitse tyrkyttää jne. Mutta koitappa näille tyrkyttää jotain samalla tavalla. Saadaa vielä isompi paskamyrsky.

      Lainaa

    3. Väsynyt hämähäkki 3.3.2022 0:42
      Tulos: +269 (285 ääntä)
      Uskontohan tunnetusti tuo ihmiselle sisäistä rauhaa... Eiku mitä?

      Lainaa

    4. Tulos: +140 (162 ääntä)
      On ne yhdyssanat vaikeita… Silmiin sattuu kerta toisensa jälkeen.

      Lainaa

    5. Tornipöllö 3.3.2022 3:24
      Tulos: +349 (359 ääntä)
      Väkivalta ei ole ratkaisu, mutta tekisi kyllä mieli ampua jollain vesipistoolilla kylmää vettä kaikkien niiden niskaan, jotka aikuisten oikeasti vertaavat pientä mielipahaa holokaustiin. Siis miten totaalisen hukassa voi ihmisen empatiakyky ja suhteellisuudentaju olla?

      Lainaa

    6. Sammutettu lokki 3.3.2022 4:44
      Tulos: -41 (93 ääntä)
      Väsynyt hämähäkki: Uskontohan tunnetusti tuo ihmiselle sisäistä rauhaa... Eiku mitä?
      Riippuu täysin mihin ja miten uskoo.
      Vaikka en koskaan ole järin uskovainen ollut, niin silti tykkään mahdottomasti kaikista kristinuskoon liittyvistä elementeistä varsinkin joulun ja pääsiäisen aikaan.

      Lainaa

    7. Kajoava koira 3.3.2022 4:58
      Tulos: -85 (165 ääntä)
      Tähänkö on tultu Naisten huoneella tarjotaan koraania ennemmin kuin raamattua. Aikoihin olemme eläneet.

      Lainaa

    8. Heitettävä metsämarja 3.3.2022 6:05
      Tulos: +127 (139 ääntä)
      Sammutettu lokki: Riippuu täysin mihin ja miten uskoo.Vaikka en koskaan ole järin uskovainen ollut, niin silti tykkään mahdottomasti kaikista kristinuskoon liittyvistä elementeistä varsinkin joulun ja pääsiäisen aikaan.
      Eiköhän tuossa viitattu siihen, että Jasminista oikein huokuu tämä uskonsa tuoma rauha...

      Lainaa

    9. Tulos: -45 (169 ääntä)
      Jasminan puheissa on pieni pointti, mikä valitettavasti on totta, "vääränlainen erilaisuus", kyllä lynkataan heti, kun taas "oikeanlainen erilaisuus" on ylistettävää ja rohkeaa. Tuon vertaaminen holokaustiin on kyllä typerää.

      Lainaa

    10. Raavas opas 3.3.2022 7:41
      Tulos: +74 (110 ääntä)
      Sammutettu lokki: Riippuu täysin mihin ja miten uskoo.Vaikka en koskaan ole järin uskovainen ollut, niin silti tykkään mahdottomasti kaikista kristinuskoon liittyvistä elementeistä varsinkin joulun ja pääsiäisen aikaan.
      Kristinuskoon liitettyihin. Uskonnothan ovat ottaneet pakanajuhlat omiin tarinoihinsa, jotta pakanat omaksuisivat ne helpommin. Pakanataruston mukaanhan esim. pääsiäisen aikaan jumala laskeutui maahan pupun hahmossa tms. Ei juhlilla alunperin ole ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa.

      Lainaa

    11. Pittoreski kultakala 3.3.2022 7:50
      Tulos: -30 (92 ääntä)
      Jasmina oli myös oikeassa; tuommoinen syvissä vesissä kulkeva ihminen, kuten aloittanut Eveliina, voi hyvinkin saada uskosta uutta merkitystä elämälleen. Uskon tyrkyttäminen harvoin toimii, jos uskoaan lähtee esittelemään ratkaisuna, täytyykin jo varautua nauruun yms.

      Lainaa

    12. Kykenemätön peura 3.3.2022 8:46
      Tulos: +61 (65 ääntä)
      Mä yleensä luen vanhojen feissarimokien kommenttiketjuja kunnes nukahdan, niin ne ikävät asiat painuu vähän taka-alalle. Jasminin olisi ehkä kannattanut jättää kommentointi tuohon ensimmäiseen, niin ei olisi tullut kenellekään paha mieli. Itse aion toki vaahdota ainakin 50 viestiä, jos joku sanoo poikkipuolisen sanan feissarimokien lukemisesta.

      Lainaa

    13. Tuhoisa harakka 3.3.2022 10:16
      Tulos: +88 (92 ääntä)
      Itse olen aina ollut sitä mieltä, että jokainen uskokoon mihin haluaa, olkoon se sitten lentävä spagettihirviö, Jumala eri muodoissa ja nimillä, ei se ole itseltä pois. Ongelmaksi muodostuu nämä vähän jasminin kaltaiset ihmiset, jotka väkisin tyrkyttää omaa uskoaan ja näkemystään, hyvä jos saat itse avun ja voi sitä tarjota keinona et kokeile, josko se auttaisi, mutta kun se ei ikinä jää siihen. Itse jouduin työpaikalla uskovaisen työkaverin "saarnan" kohteeksi, kun sanoin etten oikeastaan usko mihinkään, luultavasti pahempi lopputulos olisi ollut, jos olisin sanonut että joo uskon, sen verran se omaa uskoaan tyrkytti ja ylisti ja tyrkytti joka väliin, että selvisin luultavasti paljon vähemmällä. Muuten mukava nainen, mutta nuo uskontokeskustelut oli sitten taas oma lukunsa ja kun niitä piti yrittää saada joka asiasta ja joka asian väliin.

      Lainaa

    14. Tulos: +39 (59 ääntä)
      Monesti sanotaan että uskovaisilta puuttuu kokonaan kyky itsereflektioon. Se ei aina pidä paikkaansa. Vaikka kuka tahansa "normaali" ihminen pitäisi Jasminin käytöstä hyökkäävänä tai muuten epäasiallisena, Jasmin tuskin pitää koska hän katsoo asioita täysin eri näkökulmasta ja viitekehyksestä. Hän yrittää aidosti auttaa ja ei pysty käsittämään miksi Eveliina ja Terhi eivät tuota apua ota vastaan. Monesti tuo ilmiö kuitataan aivopesuna tai hulluutena, mutta oikeasti asia on helvetin monimutkainen mitä ei voi tiivistää yhden kattotermin alle.

      Lainaa

    15. Tulos: +31 (39 ääntä)
      Mitähän koraani mahtaa sanoa homojen pilkkaamisesta. Vähän ontuvat vertauskuvat Jasminilla.

      Lainaa

    16. Letittämätön greippi 3.3.2022 11:28
      Tulos: +56 (70 ääntä)
      Joskus mietin, että olisi mukava tulla uskoon. Voin vain kuvitella millaista rauhaa ja voimaa saisi, kun voisi uskoa, että kaikella on tarkoitus ja että joku tuolla huolehtii, ymmärtää ja rakastaa loputtomasti. Mutta vaikka se usko parantaisikin elämänlaatua, niin ei se siitä jumalasta aitoa tee. Se on pelkkää ihmispsykologiaa.

      Lainaa

    17. Arkkienkeli 3.3.2022 11:41
      Tulos: -17 (39 ääntä)
      Pallo: On ne yhdyssanat vaikeita… Silmiin sattuu kerta toisensa jälkeen.
      Täytyy ymmärtää sellainen fakta, että älykkyysosamäärältään pieni ihminen on herkempi tarttumaan fantasiauskomuksiin. Joten peruskoulun oppimääräkin on jäänyt vajaaksi.

      Lainaa

    18. Isä viiden, joka olet töissä. 3.3.2022 11:52
      Tulos: +35 (43 ääntä)
      Tunnoton robotti: On se jännä, kuinka nätisti Jasminille jaksetaan monesti sanoa etteo sitä uskontoa tarvitse tyrkyttää jne. Mutta koitappa näille tyrkyttää jotain samalla tavalla. Saadaa vielä isompi paskamyrsky.
      Ala vertaamaan kaikkea suomalaiseen muinaisuskoon, niin kyllä se loppuu. Erityisen hauskaahan tästä tekee se, että sitä ei ole koskaan kirjoitettu ylös, joten voit säveltää mihin suuntaan tahdot, aina tilanteen muuttuessa. Siis niinhän kirjoitettujenkin uskontojen kannattajat tekevät, mutta animistisissa ja suullisissa uskonnoissa siihen on sentään hyvä syy.

      Lainaa

    19. Halpa keiju 3.3.2022 13:06
      Tulos: +54 (56 ääntä)
      Ihmetyttää aina nuo raamatulla päähän takovat tyrkyttäjät. Jos nyt tästä "uskovaksi" ryhtyisin, niin se ainakin henkilökohtaisesti vaatisi jonkinlaisen suuren "valaistumisen". Ei sitä tuosta vaan ryhdytä uskovaiseksi, vaikka haluaisikin. Joskus teininä halusin kovastikin uskoa yhdessä vaiheessa, mutta ei sitä vaan tapahtunut vaikka kuinka yritin.

      Lainaa

    20. Isä viiden, joka olet töissä. 3.3.2022 13:28
      Tulos: +42 (54 ääntä)
      Halpa keiju: Ihmetyttää aina nuo raamatulla päähän takovat tyrkyttäjät. Jos nyt tästä "uskovaksi" ryhtyisin, niin se ainakin henkilökohtaisesti vaatisi jonkinlaisen suuren "valaistumisen". Ei sitä tuosta vaan ryhdytä uskovaiseksi, vaikka haluaisikin. Joskus teininä halusin kovastikin uskoa yhdessä vaiheessa, mutta ei sitä vaan tapahtunut vaikka kuinka yritin.
      Ei mitään ihmeteltävää. Vaihdetaanpa kristittyyn näkökantaan. Kuvittele omistavasi ikuisen pelastuksen avaimet ja olevasi niin lempeä muille, että tahtoisit muidenkin saavuttavan saman. Ajattele kaikki lähimmäisiäsi, jonka pitäisi muuten kattaa kaikki maailman ihmiset, ja mieti että he vain katoavat iäksi, eivätkä enää koskaan palaa, mutta sinä pääset taivaan kunniaan. Etkö oikeasti haluaisi auttaa muita saamaan saman kohtalon? Tätä ajatusmallia vasten mietittynä tuo tuputtaminen on hyvinkin ymmärrettävää. Olisi äärimmäistä itsekkyyttä antaa muiden ihmisten joutua kadotukseen, kun tiedät että heille olisi mahdollisuus parempaan. Tiedän, näkemykset helvetistä vaihtelevat rajusti ja niihin on sekoittunut paikallisia alkuperäisuskomuksia milloin mistäkin. Idea on silti sama.

      Lainaa

    21. Halpa keiju 3.3.2022 14:12
      Tulos: +13 (27 ääntä)
      Isä viiden, joka olet töissä.: Ei mitään ihmeteltävää. Vaihdetaanpa kristittyyn näkökantaan. Kuvittele omistavasi ikuisen pelastuksen avaimet ja olevasi niin lempeä muille, että tahtoisit muidenkin saavuttavan saman. Ajattele kaikki lähimmäisiäsi, jonka pitäisi muuten kattaa kaikki maailman ihmiset, ja mieti että he vain katoavat [...]
      Kuvitellaan että olen kristitty uskovainen, jolla on ne pelastuksen avaimet käsissään. Tottakai haluaisin, että kaikki kaverit pääsisivät kanssani Taivaan porteille, mutta kyllä minun silti pitää ymmärtää että joku niitä avaimia ei halua tai ei usko niillä avaimilla avautuvan mikään portti.

      Lainaa

    22. Siko paimen 3.3.2022 15:57
      Tulos: +51 (65 ääntä)
      Isä viiden, joka olet töissä.: Ei mitään ihmeteltävää. Vaihdetaanpa kristittyyn näkökantaan. Kuvittele omistavasi ikuisen pelastuksen avaimet ja olevasi niin lempeä muille, että tahtoisit muidenkin saavuttavan saman. Ajattele kaikki lähimmäisiäsi, jonka pitäisi muuten kattaa kaikki maailman ihmiset, ja mieti että he vain katoavat [...]
      Tästä päästään sitten siihen lasten aivopesuun. Pikkusiskoni oli muksuna ihan itku kurkussa kun sai kuulla etten kuulu kirkkoon enkä usko jumalaan tai taivaaseen, kun ajatteli että jos henkeni heitän niin joudun helvettiin. Ei kyllä omasta mielestäni kuulosta ollenkaan terveelliseltä tuo pakkouskonto kouluissa.

      Lainaa

    23. Harmaa kivi 3.3.2022 20:09
      Tulos: +45 (53 ääntä)
      Sam: Jasminan puheissa on pieni pointti, mikä valitettavasti on totta, "vääränlainen erilaisuus", kyllä lynkataan heti, kun taas "oikeanlainen erilaisuus" on ylistettävää ja rohkeaa. Tuon vertaaminen holokaustiin on kyllä typerää.
        No kun ei ole.Vaikkapa homo saa olla, tai vegaani ta mitä nyt keksitään, mutta jos alkaisi joka väliin tyrkyttämään että kaikki ihmissuhdeongelmasi ratkeaisivat jos vain "ryhtyisit" homoksi, tai kaikki syömishäiriöt jos vain ryhtyisit vegaaniksi, niin aika nopeasti tulisi kuraa niskaan. Saa olla muslimi, ihan vapaasti, mutta siinä vaiheessa menee porukalta kuppi nurin jos alkaa vaatia, että kaikkien pitää olla. Elää ja antaa elää?

      Lainaa

    24. Validi mansikka 3.3.2022 20:35
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Sam: Jasminan puheissa on pieni pointti, mikä valitettavasti on totta, "vääränlainen erilaisuus", kyllä lynkataan heti, kun taas "oikeanlainen erilaisuus" on ylistettävää ja rohkeaa. Tuon vertaaminen holokaustiin on kyllä typerää.
      Jasminan puheissa ei kyllä ollut mitään muuta pointtia kuin että Jasmina on tilannetajuton törppö ja lisäksi kömpelö sanojensa asettelussa. Jos Jasmina olisi kertonut asiansa esimerkiksi näin: "Itse saan voimia Koraanin lukemisesta, siinä-ja-siinä suurassa on tällaiseen tilanteeseen niin osuvat sanat", olisi asia ollut huomattavasti ystävällisemmin muotoiltu.

      Lainaa

    25. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 4.3.2022 17:27
      Tulos: -8 (8 ääntä)
      Minusta yksittäinen natsi yhteisössä tai koulu eivät ole verrannollisia uskovaisten panetteluun.

      Lainaa

    26. Muikea Mastodontti 4.3.2022 17:39
      Tulos: +1 (9 ääntä)
      Onko tää Jasmin se Stadilainen moniraajahalvaantunut mimmi joka kääntyi pari vuotta sitten islaminuskoon että voi mennä naimisiun jonkun Dubailaisen sugar princen kanssa jonka löysi netistä? Uuskäännynnäiset on yleensä pahimpia saarnaamaan omaa uskonnollista maailmankatsomustaan.

      Lainaa

    27. Tulos: +15 (17 ääntä)
      Tää oli kyl jäätävä keskustelu... "Jasmin" alkoi haukkua porukkaa itse, kun ei kelvannut sanat, että on tosi väärin verrata tollasta tai ylipäätään MITÄÄN holokaustiin. Sit se kääntyikin niin, että me kiusataan JASMINIA. Sillai... Helvetti sä ite aloit haukkuu porukkaa täällä pelleks, tyhmäksi yms ja sot ku sille sanotaan, että nyt vittu rauhotu ni vedät marttyyrit päälle ja alat uhriutuu kiusatuksi. Se sai koko ajan sellasia piirteitä, että mietin, että toi on trolli mut ei se ollu...

      Lainaa

    28. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Muikea Mastodontti: Onko tää Jasmin se Stadilainen moniraajahalvaantunut mimmi joka kääntyi pari vuotta sitten islaminuskoon että voi mennä naimisiun jonkun Dubailaisen sugar princen kanssa jonka löysi netistä? Uuskäännynnäiset on yleensä pahimpia saarnaamaan omaa uskonnollista maailmankatsomustaan.
      Ei.

      Lainaa

    29. Veikeä sankari 6.3.2022 9:03
      Tulos: -6 (26 ääntä)
      Kajoava koira: Tähänkö on tultu Naisten huoneella tarjotaan koraania ennemmin kuin raamattua. Aikoihin olemme eläneet.
      Hieman koomisena pidin kyllä tuota poliittinen (yli)korrektiivisuus kohtaa "kunnioitan sun uskontoa joten jätän sanomatta ihan kaikkea". 
      Jos kyseessä olisi ollut esim. Kristinusko, olisi sanonut "älä tyrkytä tuota paskaa satua"

      Lainaa

    30. Se kiusaaminen uhri... 7.3.2022 7:27
      Tulos: +2 (36 ääntä)
      Itseasiassa, mä olen joutunut kiusatuksi uskomisen vuoksi.. Olen kuulemma hihhuli ja mielenvikainen harhainen. En tyrkytä uskoani kelleen, vaan kerron uskovani jos nämä asiat tulevat puheeksi. Minulle ovat rakkaita evluttejen perinteet ja pidin nuorena kirkon tarjoamista nuoriso illoistakin. Kävin isoiskoulutuksen ja sain uusia ystäviä. Pelottaa ihan oikeasti, että kun meidän määrämme on vähentynyt, että en sitten aikanaan saisi esim kristillisiä hautajaisia. Tai että vanhustenhoito ei huomioisi uskontoani. Ei uskovan ystäväni näytti vapaa-ajattelijoiden sivua minulle. Itkin pitkään sitä, miten heistä jotkut kokevat aiheelliseksi vihata ja halveksua meitä noin paljon.

      Lainaa

    31. Rottanpää 7.3.2022 20:27
      Tulos: +13 (23 ääntä)
      Muakin kyllä väsyttää kristittyjen mollaaminen ja se, miten hyväksyttyä/normaalia yleistysten tekeminen on vaikka kristityistäkin ne äänekkäimmät stereotypioihin istuvat ovat kuitenkin varmaan vähemmistössä. Enemmistö on ihan ns. tavallisia ihmisiä. Mutta kuule Jasmin, kaikki se mollaaminen ym. vertautuu kuitenkin paremmin esim. vegaanien haukkumiseen: monesti sen laukaisee juuri joku sellainen suu vaahdossa paasaava stereotyyppivegaani, ja mollauksen seurauksena voi pahimmillaan muita vegaaneja hetken sattua silmäkuoppiin, kun ne pyöräyttävät niitä päässään liian kovaa joko sata kertaa kuultujen heittojen seurauksena tai/ja tämän stereotyyppivegaanin käytöksen vuoksi.

      Lainaa

    32. Tulos: +15 (19 ääntä)
      Raavas opas: Kristinuskoon liitettyihin. Uskonnothan ovat ottaneet pakanajuhlat omiin tarinoihinsa, jotta pakanat omaksuisivat ne helpommin. Pakanataruston mukaanhan esim. pääsiäisen aikaan jumala laskeutui maahan pupun hahmossa tms. Ei juhlilla alunperin ole ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa.
      Puhut germaanikansojen Eostra-juhlassa. Eostra oli germaanien ja anglosaksien jumala joka laskeutui keväisin jäniksen hahmossa maan päälle. Pääsiäinen perustuu juutalaisten Pesah-juhlaan (josta suomalainen pääsiäinen-sanakin tulee), jota vietetään Egyptistä pakenemisen muistoksi. Se on kuulunut juutalaiseen uskontoon/kulttuuriin jo ainakin 2500 vuotta - paljon ennen kuin yksikään juutalainen oli kuullutkaan germaaneista tai Eostrasta
      On totta, että monet modernien uskontojen juhlat on sovitettu pakanaperinteisiin, mutta pääsiäinen on huono esimerkki, koska siinä on kaikista kristinuskon juhlista vähiten pakanajuhlien vaikutteita. "Pääsiäispupu" on toki pääsiäisperinne, joka on otettu Eostra-juhlasta, mutta sekin on tuontitavaraa Englannista ja Amerikasta, varsin tuoretta vieläpä. Kirkollisiin pääsiäismenoihin puput eivät kuulu

      Lainaa

    33. Soiva ampiainen 8.3.2022 12:46
      Tulos: -13 (13 ääntä)
      Miksi tulisi lukea?? Hyi hitto

      Lainaa

    34. Se kiusaaminen uhri... 10.3.2022 8:38
      Tulos: +5 (9 ääntä)
      Pakko vielä todeta, että mua on syytetty siitä, että toivoisin uskottomilla paikkaa helvetissä? Anteeks nyt kamalasti kaikille teille, jotka niin uskovista luulette. Kaikki uskovat eivät ole samanlaisia, eivätkä kaikki todellakaan sitä helvetillä pelottelua harrasta. Silti tätä yleistystä näkee ihan liikaa.

      Lainaa

    35. Tulos: -1 (1 ääni)
      Raavas opas: Kristinuskoon liitettyihin. Uskonnothan ovat ottaneet pakanajuhlat omiin tarinoihinsa, jotta pakanat omaksuisivat ne helpommin. Pakanataruston mukaanhan esim. pääsiäisen aikaan jumala laskeutui maahan pupun hahmossa tms. Ei juhlilla alunperin ole ollut mitään tekemistä kristinuskon kanssa.
      Nyt on kyllä valeuutiset kelvanneet, voi jestas. No, kukin tekee tavallaan. Jos haluaa uskoa satuihin pakanallisesta pääsiäisestä, niin anna mennä. Todellisuuteen se ei silti pohjaudu.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: masennus, nauru, neuvo, reaktio, uskonto, vaino