Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 558

Hienoja revontulia, mutta...
Sekalaisia, osa 558

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +523 (533 ääntä)
   Hannusta ja Akista oli jäänut oikein paha mieli, mutta P. Rofesional sai hymyilemään :))

   Lainaa

  2. Tulos: -428 (478 ääntä)
   "Jos otat, et aja" kääntyy siis Pommiinan logiikalla siihen että kannattaa ostaa halvempaa nestettä, sen enempää välittämättä siitä onko tarkoitus viedä muksu autolla päiväkotiin vai mennä kävellen kotibileiden kautta baariin. Tämmöistä tää on kun tyhmät ihmiset luulee keksivänsä jotain nokkelaa, ja ei mitään järkeä koko jutussa. Kylläpäs taas meni tunteisiin. Palapeli tuollaiselle aparille pitäisi antaa, pysyisi loppuelämänsä kiireisenä eikä turhauttaisi muita ihmisiä järjettömillä päivityksillään.

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 22.3.2022 1:01
   Tulos: +303 (355 ääntä)
   Jotenkin surullista, että 2/3 kotimaisista kauppaketjuista leuhkii halvimmalla ruokakorilla, kun kotimainen ruuantuotanto on pulassa poljettujen tuottajahintojen takia.

   Lainaa

  4. Ratsastava hirvi 22.3.2022 1:08
   Tulos: +178 (208 ääntä)
   Kykenemätön peura: Jotenkin surullista, että 2/3 kotimaisista kauppaketjuista leuhkii halvimmalla ruokakorilla, kun kotimainen ruuantuotanto on pulassa poljettujen tuottajahintojen takia.
   Niinpä, ja kotimaisesta viljasta suurin osa menee eläimille, mitä myydään lihana Aasiaan. Järjettömiä juttuja.

   Lainaa

  5. Taidoton krokotiili 22.3.2022 1:29
   Tulos: +225 (227 ääntä)
   Revontulien ennustuksen osumatarkkuus ei ole kovin hyvä, mutta kyllä se sokea kanakin joskus jyvän löytää.

   Lainaa

  6. Honottava huuhkaja 22.3.2022 2:00
   Tulos: +266 (268 ääntä)
   Kaikenlaista se vanha kansa toki luonnonilmiöistä päätteli, mutta että revontulet, joita etenkin pohjoisessa Suomessa varsin paljon nähdään, ennustaisivat sotaa, on jo astetta mielikuvituksellisempi väite.

   Lainaa

  7. Kolhittu orava 22.3.2022 3:59
   Tulos: -20 (36 ääntä)
   Karoliina: Hannusta ja Akista oli jäänut oikein paha mieli, mutta P. Rofesional sai hymyilemään :))
   Kyllä se Sami niistä kahdesta se suurempi pelle oli

   Lainaa

  8. Heitettävä metsämarja 22.3.2022 5:03
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Katsoin juuri oman lähiprisman valikoimaa foodiesta ja huomasin, että lagerin hinta on ilmoitettu ennen panttia. Joten yhden tölkin hinta on 99snt, eli litrahinta about 3e. Kannattaa siis pitää tölkit ehjänä ja palauttaa, jos haluaa päästä bensan hintaa halvemmalla!

   Lainaa

  9. Rentoutunut leijona 22.3.2022 6:18
   Tulos: +5 (39 ääntä)
   Ratsastava hirvi: Niinpä, ja kotimaisesta viljasta suurin osa menee eläimille, mitä myydään lihana Aasiaan. Järjettömiä juttuja.
   Suuri osa alkujaan leipäviljaksi aiotusta viljastakaan ei täytä elintarviketeollisuuden asettamia vaatimuksia vaan päätyy rehuksi. Ilmeisesti se vilja olisi sitten parempi polttaa...

   Lainaa

  10. Tulos: +138 (140 ääntä)
   Lidli ja Prisma on tulkinut tuloksia, niin kun poliitkot konsanaan eduskuntavaalien jälkeen. Silloin kun kaikki puolueet pystyvät aina tulkitsemaan itsensä vaalien voittajaksi :)

   Lainaa

  11. Taitamaton aasi 22.3.2022 6:41
   Tulos: -2 (38 ääntä)
   Ratsastava hirvi: Niinpä, ja kotimaisesta viljasta suurin osa menee eläimille, mitä myydään lihana Aasiaan. Järjettömiä juttuja.
   Ei mene. Mutta ei anneta faktojen haitata hurmosta.

   Lainaa

  12. Tulos: -18 (48 ääntä)
   Duunareita palkattaessa kannattaa aina muistaa ammattilaisen ja amatilaisen ero. Toinen osaa tehdä ja toinen vain tehdä.

   Lainaa

  13. Horjahtava satuhahmo 22.3.2022 7:35
   Tulos: +131 (133 ääntä)
   Vanhan kansan ennustukset nyt on muutenkin tietty vaan löpinää, mutta oikeasti se ennuste menee että "PUNAISET revontulet tietävät sotaa". Joinakin talvina olis muuten kyllä ennusteltu liki joka yö sotia... Toisaalta laajemmassa mittakaavassa ennuste toimii: jossakin päin maailmaa soditaan aina.

   Lainaa

  14. Myötätunnoton hilleri 22.3.2022 8:01
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Ratsastava hirvi: Niinpä, ja kotimaisesta viljasta suurin osa menee eläimille, mitä myydään lihana Aasiaan. Järjettömiä juttuja.
   Sepä kun Suomen pohjoinen sijainti tekee ihmiselle viljeltävän viljan haastavaksi. Voit kylvää etelässä leipäviljaa, mutta kesä saattaa tehdä tepposet (kuten viimekesä kahdesti) ja vilja ei enää kelpaa ihmisravinnoksi.
   Saas nähdä miten käy, kun tulevaisuudessa sekä maatalous että ihmiset on etelässä.

   Lainaa

  15. Aivokuollut kultakala 22.3.2022 8:40
   Tulos: +71 (83 ääntä)
   Hei, miksei kukaan tarttunut sanaan entivanhaan? Entisaikaan ja ennenvanhaan sekoitettuna? Onko tuo normaali ilmaus jossain päin Suomea?

   Lainaa

  16. Tulistettu karhu 22.3.2022 8:55
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Sam: Lidli ja Prisma on tulkinut tuloksia, niin kun poliitkot konsanaan eduskuntavaalien jälkeen. Silloin kun kaikki puolueet pystyvät aina tulkitsemaan itsensä vaalien voittajaksi :)
   Jos itse lukee tuloksia, niin vain Lidl on tulkinnut tuloksia. Kyllä Prisma oli selvästi halvin. Myös viime keväänä Iltalehden testin perusteella. Mutta toki markkinointi yrittää kääntää aina oman puolelle :D

   Lainaa

  17. Haalea jääkarhu 22.3.2022 10:00
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Tulistettu karhu: Jos itse lukee tuloksia, niin vain Lidl on tulkinnut tuloksia. Kyllä Prisma oli selvästi halvin. Myös viime keväänä Iltalehden testin perusteella. Mutta toki markkinointi yrittää kääntää aina oman puolelle :D
   Mä ihan menin katsomaan sieltä Kauppalehden sivuilta että kumpi tulkitsee, mut se juttu oli vaan tilaajille.

   Lainaa

  18. Tulos: -32 (72 ääntä)
   Harva tuote on Lidlissä sen arvoista että kannattaa ostaa. Näkkileivät on ihan perseestä. Lihat huonolaatuista, esim karjalanpaistilihoissa hirveesti ylimääräistä roipetta. Mausteet huonoja, kaikissa vaan paljon suolaa Juusto ja vihannekset on ihan ok.

   Lainaa

  19. Koeajettu noita 22.3.2022 10:40
   Tulos: +45 (69 ääntä)
   Prisma oli halvin halvimmassa ruokakorissa, mutta ehkä voisi nykyään mieluummin leuhkia vastuullisesti tuotettujen tuotteiden osuudella ja laajalla valikoimalla. Prisman halvimmat tuotteet on kuin halpoja kopioita alkuperäisistä. Löytyy palmuöljyä, lisäaineita, aromeja. Vertailkaapa vaikka valmiita kylmähyllyn ohukaisia. Itse välttelen Xtraa ja Rainbowta.

   Lainaa

  20. Tulos: +25 (39 ääntä)
   traumcity: "Jos otat, et aja" kääntyy siis Pommiinan logiikalla siihen että kannattaa ostaa halvempaa nestettä, sen enempää välittämättä siitä onko tarkoitus viedä muksu autolla päiväkotiin vai mennä kävellen kotibileiden kautta baariin. Tämmöistä tää on kun tyhmät ihmiset luulee keksivänsä jotain nokkelaa, ja [...]
   Jos nyt laittaisit sen pullon kiinni

   Lainaa

  21. Tulos: -20 (42 ääntä)
   jukkapalmu: Harva tuote on Lidlissä sen arvoista että kannattaa ostaa. Näkkileivät on ihan perseestä. Lihat huonolaatuista, esim karjalanpaistilihoissa hirveesti ylimääräistä roipetta. Mausteet huonoja, kaikissa vaan paljon suolaa Juusto ja vihannekset on ihan ok.
   Nilitys senku jatkuu. Koita nyt edes hitusen miehistyä.

   Lainaa

  22. Päivänselvä haltija 22.3.2022 12:43
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Horjahtava satuhahmo: Vanhan kansan ennustukset nyt on muutenkin tietty vaan löpinää, mutta oikeasti se ennuste menee että "PUNAISET revontulet tietävät sotaa". Joinakin talvina olis muuten kyllä ennusteltu liki joka yö sotia... Toisaalta laajemmassa mittakaavassa ennuste toimii: jossakin päin maailmaa soditaan aina.
   Näin ja vielä lisäyksenä, että nuo punaiset revontulet on yleisiä mitä etelämpään mennään. Silloin harvoin kun siellä revontulia edes näkyy. Eli jossain Keski-Eurooppassa on ehkä kerran viiteen vuoteen roihunnut taivas punaisena, niin ei kai ihme että sitä pidetty jonkinsortin verilöylyn merkkinä.

   Lainaa

  23. Tulos: +9 (31 ääntä)
   Savolainen: Jos nyt laittaisit sen pullon kiinni
   Eikun pullon pitää olla auki nyt kun bensa on kalliimpaa kuin kalja.
   Järkevä pointti, eikös.

   Lainaa

  24. Pehmeä jänis 22.3.2022 13:21
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   traumcity: Eikun pullon pitää olla auki nyt kun bensa on kalliimpaa kuin kalja. Järkevä pointti, eikös.
   Aina on hyvä syy ryypätä

   Lainaa

  25. Kimakka paprika 22.3.2022 16:00
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Savolainen: Jos nyt laittaisit sen pullon kiinni
   Kaljan juominen on jo alemmallakin polttoaineen hinnalla halvempaa kuin ajaminen. Jo muutaman kaljan jälkeen ajokunto on poistunut niin pitkäksi aikaa, että vastaavassa ajassa kuluisi litratolkulla polttoainetta ajellessa.

   Lainaa

  26. Punerva puuma 22.3.2022 21:33
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Aivokuollut kultakala: Hei, miksei kukaan tarttunut sanaan entivanhaan? Entisaikaan ja ennenvanhaan sekoitettuna? Onko tuo normaali ilmaus jossain päin Suomea?
   Täällä keskellähköä Suomea, jossain Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan huitteilla, käytetään sanaa 'entivanhaan'. Että jos se nyt on taas niitä murre-eroja. 
   Työkaveri kertoi ettei hänen tuttavansa ollut ennen täällä käyntiään kuullut sanaa 'vasiten' (varta vasten). Semmoista se on. 

   Lainaa

  27. Intolerantti hiiri 22.3.2022 21:45
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Ratsastava hirvi: Niinpä, ja kotimaisesta viljasta suurin osa menee eläimille, mitä myydään lihana Aasiaan. Järjettömiä juttuja.
   Osasta viljaa tehdään viinaa. Ei ehkä jatkossa, kun on tämä sota. Elukat teuraaksi, viinan hinta pilviin ja läskit heterosedät kasvisdieetille raittiina.
   Miettikääs! 

   Lainaa

  28. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Revontulien ennustuksen osumatarkkuus ei ole kovin hyvä, mutta kyllä se sokea kanakin joskus jyvän löytää.
   Se voi olla, että jos Lapissa nähdään talvisin revontulia useampana päivänä viikossa, niin väistämättä joku niistä onnistuu ennustamaan sotaa.

   Lainaa

  29. Tulos: -9 (21 ääntä)
   Punerva puuma: Täällä keskellähköä Suomea, jossain Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan huitteilla, käytetään sanaa 'entivanhaan'. Että jos se nyt on taas niitä murre-eroja.  Työkaveri kertoi ettei hänen tuttavansa ollut ennen täällä käyntiään kuullut sanaa 'vasiten' (varta vasten). Semmoista se on. 
   Jep, keskeltä Suomea minäkin ja "entivanhaan" on ihan perussanastoa. Joko kyseessä on murreilmaisu tai sitten yleiskieli on köyhtymässä kun ei enää tuommoista tunneta.

   Lainaa

  30. Jääkaapissa on myyrä 23.3.2022 0:44
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kainuulais-helsinkiläinen täällä, ja vaikka sanoisin paljon todennäköisemmin ennen vanhaan kuin entivanhaan, on musta entivanhanen ihan normaali adjektiivi. En siksi olisi itse huomannut entivanhaan-ilmaisussa mitään erikoista.

   Lainaa

  31. jormakainen 23.3.2022 2:00
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Ennnemminki P. Ofessional

   Lainaa

  32. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Aivokuollut kultakala: Hei, miksei kukaan tarttunut sanaan entivanhaan? Entisaikaan ja ennenvanhaan sekoitettuna? Onko tuo normaali ilmaus jossain päin Suomea?
   On. Ihan yleisestikin käytössä esim. kirjallisuudessa.

   Lainaa

  33. Tulos: -6 (30 ääntä)
   Rin: Jep, keskeltä Suomea minäkin ja "entivanhaan" on ihan perussanastoa. Joko kyseessä on murreilmaisu tai sitten yleiskieli on köyhtymässä kun ei enää tuommoista tunneta.
   Ei ole perussanastoa, teillä on siellä poronhoitoalueella vaan kaikki ihan vinksallaan. 
   "Myö en kehtaa nyt käydä kaupassa" on myös teidän varttisaamelaisten mielestä yleiskieltä, ja kaikki normaalisti puhuvat ihmiset heti miettii että ei se Savolainen kehtaa mennä ihmisten ilmoille kun sillä on niin ruma naama ja Jussi-paita.

   Lainaa

  34. Nuutunut kivi 23.3.2022 13:44
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kykenemätön peura: Jotenkin surullista, että 2/3 kotimaisista kauppaketjuista leuhkii halvimmalla ruokakorilla, kun kotimainen ruuantuotanto on pulassa poljettujen tuottajahintojen takia.
   Eihän kauppa voi omista katteistaan tinkiä. Mullekaikkihetinyt!

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 23.3.2022 13:46
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Myötätunnoton hilleri: Sepä kun Suomen pohjoinen sijainti tekee ihmiselle viljeltävän viljan haastavaksi. Voit kylvää etelässä leipäviljaa, mutta kesä saattaa tehdä tepposet (kuten viimekesä kahdesti) ja vilja ei enää kelpaa ihmisravinnoksi. Saas nähdä miten käy, kun tulevaisuudessa sekä maatalous että ihmiset on etelässä.
   Ei kelpaa leipäviljaksi, jos sakoluku on liuan pieni. Ihmisravinnoksi kyllä kelpaisi, mutta ei leivän leivontaan.

   Lainaa

  36. Nuutunut kivi 23.3.2022 13:48
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Koeajettu noita: Prisma oli halvin halvimmassa ruokakorissa, mutta ehkä voisi nykyään mieluummin leuhkia vastuullisesti tuotettujen tuotteiden osuudella ja laajalla valikoimalla. Prisman halvimmat tuotteet on kuin halpoja kopioita alkuperäisistä. Löytyy palmuöljyä, lisäaineita, aromeja. Vertailkaapa vaikka valmiita kylmähyllyn ohukaisia. Itse välttelen Xtraa ja Rainbowta.
   Itse monesti ihmetellyt, että miksi kaupoilla on monta omaa halpamerkkiä. Eikö ne kilpaile keskenään?

   Lainaa

  37. Jurpo greippi 23.3.2022 14:24
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Entivanha: On. Ihan yleisestikin käytössä esim. kirjallisuudessa.
   Itse luen mielestäni paljon, mutta eipä ole tuota ilmausta tullut vastaan. Murretermiksi uskon kyllä. Yksikään juuri nyt käsillä oleva sanakirja ei ilmausta tunne, mutta meillä on opettajanhuoneessa sen verran huono varustelu, että suomen kielen sanakirjasarjoja on vain kolme.

   Lainaa

  38. Heleä rätti 23.3.2022 22:30
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Taitamaton aasi: Ei mene. Mutta ei anneta faktojen haitata hurmosta.
   Menee kyllä ja se on fakta, jonka näet ihan tilastoista. Esim. viime vuonna viljasato oli yhteensä 2,6 miljardia kiloa, josta 1,4 miljardia vähintään meni kotieläinten rehuksi, eli yli puolet. Vuonna 2017 se oli 3,5 ja 1,9. Eli kannattaapi jatkossa ihan ite ne faktat tarkistella.

   Lainaa

  39. Valistunut Kuluttaja 24.3.2022 1:53
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Nuutunut kivi: Itse monesti ihmetellyt, että miksi kaupoilla on monta omaa halpamerkkiä. Eikö ne kilpaile keskenään?
   Joskus kannattaa vilkaista niiden halpismerkkien valmistajaa ja yllättyä. Voi esimerkiksi Atrian 14,90€/kg liha maksaa Rainbown paketissa 11,90€/kg. Tuotteen valmistaja on kuitenkin sama.
   Idea on siinä, että "parempi väki" välttelee halpismerkkejä ja ostaa sitä Atrian koska se on "parempaa". Vähemmän ruokalaskuunsa panostava taas ostaa sen Rainbown koska se on halvempaa.
   Näin saadaan kaikki ostamaan sen sijaan että jompi kumpi valitsisi esim toisen kaupan.
   Esimerkit vedetty hatusta.

   Lainaa

  40. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Valistunut Kuluttaja: Joskus kannattaa vilkaista niiden halpismerkkien valmistajaa ja yllättyä. Voi esimerkiksi Atrian 14,90€/kg liha maksaa Rainbown paketissa 11,90€/kg. Tuotteen valmistaja on kuitenkin sama. Idea on siinä, että "parempi väki" välttelee halpismerkkejä ja ostaa sitä Atrian koska se on "parempaa". [...]
   Joo, mutta miksi esim S-ketjulla on kaksi eri oma merkkiä, Rainbow ja Xtra? Eikö yksi riittäisi?

   Lainaa

  41. Säälittävä vaatekappale 24.3.2022 19:49
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Salama: Joo, mutta miksi esim S-ketjulla on kaksi eri oma merkkiä, Rainbow ja Xtra? Eikö yksi riittäisi?
   Koska ihmisillä on taipumus tehdä ostoksia brändien ja mielikuvien mukaan. Myös monet suuryritykset, kuten Unilever, Procter & Gamble ja L'Oréal tekevät tätä, eli kilpailevat itse itsensä kanssa monella eri brändillä ja valtaavat hyllytilaa luomalla illuusion valinnanvarasta.

   Lainaa

  42. Tulikuuma neuvonantaja 25.3.2022 8:50
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   traumcity: "Jos otat, et aja" kääntyy siis Pommiinan logiikalla siihen että kannattaa ostaa halvempaa nestettä, sen enempää välittämättä siitä onko tarkoitus viedä muksu autolla päiväkotiin vai mennä kävellen kotibileiden kautta baariin. Tämmöistä tää on kun tyhmät ihmiset luulee keksivänsä jotain nokkelaa, ja [...]
   Huumorintaju taisi jäädä kokonaan pois, kun sua tehtiin.

   Lainaa

  43. Lentävä lapamato 25.3.2022 23:51
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ratsastava hirvi: Niinpä, ja kotimaisesta viljasta suurin osa menee eläimille, mitä myydään lihana Aasiaan. Järjettömiä juttuja.
   Hyvinkin pitkälti sen takia, ettei sitä elintarvikeviljaa kasva tuosta vain, sillä laatuun vaikuttaa jos jonkilaiset olosuhteet. Suomessa on kuitenkin pelkkää viljaa viljeleviä maatiloja huomattavasti enemmäin kuin kotieläintiloja. Leipäviljastahan maksetaan parhaiten, joten kai jokainen sitä haluaisi viljellä.  Esimerkiksi suomen viljellyin vehnälajike on Quarna, joka on lähtökohtaisesti elintarvikelaatuinen. Viime kesä ei kevätviljoja kovin suosinut, eikä näillä näkyminen tämä talvi syysviljoja, sillä pelloilla on tälläkin hetkellä paksu jääpeite joka tappaa talvehtivat kasvit, tai vähintäänkin syövät suurimmat satopontetiaalit. 
   Jos maanviljely olisi niin helppoa mitä moni luulee, ei tässä olisi mitään hätää huoltovarmuuksien kanssa. Toki sekin varmuus on pikkuhiljaa tyritty, kun ei tässä ennenkään niin hätiä ole ollut.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 26.3.2022 18:39
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Valistunut Kuluttaja: Joskus kannattaa vilkaista niiden halpismerkkien valmistajaa ja yllättyä. Voi esimerkiksi Atrian 14,90€/kg liha maksaa Rainbown paketissa 11,90€/kg. Tuotteen valmistaja on kuitenkin sama. Idea on siinä, että "parempi väki" välttelee halpismerkkejä ja ostaa sitä Atrian koska se on "parempaa". [...]
   Myöskin ketjut polkevat hintoja noilla omilla merkeillään, mut siihen ollaan vaikuttamassa jo lainsäädännöllä. Kaupat kun haluavat maksaa jatkuvasti vähemmän raaka-aineista ja kilpailuttavat tuottajia muutaman kuukauden välein, jos et saa sillä kertaa myytyä omiasi heille, niin voi olla ongelma saada myytyä mihinkään. Kaupat tietävät että voivat määrätä hinnan, mutta tuottajille jää kokoajan vähemmän käteen. Ja kuinka paljonko sitten todellinen hintaero noilla tuotteilla on, voi olla että Atrian tuotteeseen on kaupassa laitettu oma porras, ruuan hintaan kun tulee suurin nousu juuri ennen kun se päättyy kaupassa hyllyyn. Siksi käyn mielelläni Lidlissä, koska sen tulo Suomeen hidasti ruuan hinnan nousua.

   Lainaa

  45. Nuutunut kivi 27.3.2022 19:02
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Valistunut Kuluttaja: Joskus kannattaa vilkaista niiden halpismerkkien valmistajaa ja yllättyä. Voi esimerkiksi Atrian 14,90€/kg liha maksaa Rainbown paketissa 11,90€/kg. Tuotteen valmistaja on kuitenkin sama. Idea on siinä, että "parempi väki" välttelee halpismerkkejä ja ostaa sitä Atrian koska se on "parempaa". [...]
   Et selittänyt miksi on monta happis merkkiä. Rainbow ja X-tra olis olleet hyvät vertailukohteet. 
   Itse pyrin ostamaan se Atrian paketin, kun silloin koko raha menee Atrialle (ja toivottavasti tuottajallekin). Halppismerkeillä kauppa kyykyttää Atriaa ja tämä puolestaan tuottajaa. 

   Lainaa

  46. Nuutunut kivi 27.3.2022 19:05
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Itseasiassa: Myöskin ketjut polkevat hintoja noilla omilla merkeillään, mut siihen ollaan vaikuttamassa jo lainsäädännöllä. Kaupat kun haluavat maksaa jatkuvasti vähemmän raaka-aineista ja kilpailuttavat tuottajia muutaman kuukauden välein, jos et saa sillä kertaa myytyä omiasi heille, niin voi olla ongelma [...]
   Ruoka on halpaa niin kauan kuin sitä saa rahalla.

   Lainaa

  47. Karu sateenvarjo 29.3.2022 22:10
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Pommiina taitaa olla aika nuori, ei muista vuotta 2008 kun hetken ajan bensa maksoi 1,69€/l ja Lidlistä sai silloin Grafenwalder-merkkistä olutta puolen litran tölkeissä 1,68€/l

   Lainaa

  48. Kärkäs seppä 1.4.2022 19:42
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Punerva puuma: Täällä keskellähköä Suomea, jossain Keski-Suomen ja Pohjois-Pohjanmaan huitteilla, käytetään sanaa 'entivanhaan'. Että jos se nyt on taas niitä murre-eroja.  Työkaveri kertoi ettei hänen tuttavansa ollut ennen täällä käyntiään kuullut sanaa 'vasiten' (varta vasten). Semmoista se on. 
   Sain Etelä-Pohjanmaalla ajo-ohjeet: "Siitä ajaa puoli tuntia, jos meet vasiten siitä keskustan läpi". Kiitin ohjeesta niin kuin olisin jotain ymmärtänyt ja mietin siinä ajellessa, että mitähän se oikein tarkoitti. Sanoikohan se, että "varoen"? Lopuksi tulkitsin sen niin, että vasemman kautta. Meni yli puoli tuntia. En vaan vieläkään ymmärrä tuota ohjetta, vaikka olen jo viisaampi ja tiedän, mitä vasiten tarkoittaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bensa, bensan hinta, hinta, kaupat, kauppa, käännös, lidl, matilainen, nimi, polttoaine, prisma, revontulet, ruokakori, teboil