Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 42

Canna is back! Tällä kertaa asia koskee kakkuja.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 42

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 91 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Primadonna 24.2.2022 0:05
      Tulos: +547 (553 ääntä)
      Cannatti odottaa uusia päivityksiä

      Lainaa

    2. Merkitsemätön kiivi 24.2.2022 0:18
      Tulos: +654 (662 ääntä)
      Voipi olla yli satavuotias paisti hieman jo pilalla. Semminkin kun pakastin tuli Suomeen vasta 1928.

      Lainaa

    3. Tulos: +451 (455 ääntä)
      Kyllä, Sanna. Heti kun Suomen rajan ylittää, niin mummon tekemät perus synttärikakut näyttävät paljon hienommalta. Toivottavasti ei sentään kommentoinut kakkua paikanpäällä ääneen...

      Lainaa

    4. Tulos: +440 (472 ääntä)
      Johan nyt oli tässä julkaisussa paljon asiaa, mitä haluaisi kommentoida. Pahoittelut kaikille etukäteen. 1. Onko tuo oikeasti Canna? Viimeksi kun hän oli täällä, kirjoitettiin nimi h:lla (Sannah, lausutaan säna, jotkut sanoo edelleen Sanna, mutta hän ei välttämättä vastaa) 2. Mitä vikaa perinteisessä kermakakussa on? Kyllä täälläkin osataan sokerimassaa vaivata ja koristella, jos on tarve. Konteksti noissa kakuissa on ihan eri. Tyhmää. 3. Kenellä on yli 100-vuotiasta lihaa kylmässä vai onko typo?? 4. Ja voitaisiinko jo ihan oikeasti herran vuonna 2022 lopettaa muiden ruokavalion arvostelu. Ei ole sun ongelma, jos joku haluaa syödä kasvispainotteisesti. Ja ei, ne vegaanit ei ole joka kulman takana tuputtamassa "pupunruokaa", ota ne lihanväriset lasit pois silmiltä ja kasva aikuiseksi. Loppuun pakollinen t. Sekasyöjä

      Lainaa

    5. Tulos: +146 (152 ääntä)
      Tuo vuoden 1917 hirvenliha kuulostaa kyllä sen verran jännältä, että tekis itselläkin mieli testata miten pitkälle sillä pääsee.

      Lainaa

    6. Turpea seuraeläin 24.2.2022 0:26
      Tulos: +16 (42 ääntä)
      Cannako se siellä pitkästä aika

      Lainaa

    7. Humaani paarma 24.2.2022 0:41
      Tulos: +359 (377 ääntä)
      Olisko kuitenkin älytön ulkonäkökeskeisyys syynä syömishäiriöihin enemmän kuin kasvisten syöminen. Kasvisvoittoinen ruokavalio on jo kauan ollut virallisten suositusten mukaista, hallituspuolueista riippumatta.

      Lainaa

    8. Tulos: +350 (354 ääntä)
      Mikähän sen vuosiluvun oikeasti tuossa ensimmäisessä piti olla? Ja aika ironista että Risto arvostelee toisen kirjoitusta kun ei itse osaa kuin toistella "pupuheinä pupustus pupu pupu syö lihaa".

      Lainaa

    9. Tulos: +153 (185 ääntä)
      Joo ei kyllä varmasti ole kasvisruokailu syömishäiriöiden taustalla, vaan kaikkien harrastusten, sosiaalisten kontaktien ja koulunkäynnin väheneminen.

      Lainaa

    10. Tulos: +104 (114 ääntä)
      ^ Tai siis sen taustalla, että syömishäiriöt ovat lisääntyneet pandemian aikana.

      Lainaa

    11. Salamannopea kärpänen 24.2.2022 0:56
      Tulos: -125 (207 ääntä)
      Kermakerroksen alla olevat täytekakut saisi kyllä jo jäädä menneisyyteen, mutta harvemmin isolla maailmallakaan syödään ammattilaisen tekemää, satojen eurojen hintaisia kakkuja mummon synttärikahveilla.

      Lainaa

    12. Tulos: +24 (90 ääntä)
      Risto on voinut ajatella Ja se taitaa vaan yrittää kertoa Jotenkin tosi syvällisellä tavalla Kaipaavansa Pupu Tupunaa Sillä ei ollut ihan kaikkiin kohtiin vielä sanoja Siksi turhalta tuntuu sen kirjoittaa vastausta Ja vaikkei Ristolla mee aina ihan kymmentätuhatta Tulee siltä kuitenkin niin mieletöntä juttua Että kuin huomaamatta se alkais nousemaan kohti kattoa Siitä katon läpi kohti taivaita, Ja se pyöris siellä pilvien välissä Silloin pilvestä tulisi lentokone, Tekisi taivaalle sydämenmuotoisen savurenkaan Lentäisi sen lävitse ja kirjoittaisi sinne: Pupu Tupuna hei, Söisit lihaa.

      Lainaa

    13. Lämmin krokotiili 24.2.2022 1:26
      Tulos: +225 (237 ääntä)
      Kermakakkua mä ottaisin jos pitäisi toinen valita.

      Lainaa

    14. Honottava huuhkaja 24.2.2022 1:38
      Tulos: +214 (236 ääntä)
      Oma pupuni syö yleensä monipuolisemmin kuin minä itse. En ymmärrä, miten tuolla tietyllä sukupolvella (tiedätte varmaan mistä ihmisryhmästä puhun) on ongelmana, kun iltapäivälehtien Facejulkaisujen kommenttiosiot kin täyttyvät näiden boomerien pahasta olosta? Milloin mitäkin nuorten juttua pilkataan olan takaa, haukutaan nykynuoria turhanpanteiksi vässyköiksi, kasvissyönti on syvältä, feminismi on syvältä, väkivallaton kasvatustyyli on syvältä, hallitus on syvältä, kaikki uusi on niin kamalan hirveää ja väärin ja typerää.

      Lainaa

    15. Apea mandariini 24.2.2022 1:52
      Tulos: +170 (180 ääntä)
      Olisi ilmeisesti syytä uutisoida näyttävästi, että syömishäiriöitä on aika montaa muutakin tyyppiä kuin vain "pupuruoka-anoreksia" ja "vegeily" ei ole syömishäiriö lainkaan. Paitsi tietysti joidenkin lihafiksaatio-Ristojen mielestä, jotka yleensä myös ajattelevat että ilmastonmuutosta ja liiallisen lihansyönnin aiheuttamia terveysongelmia ei olekaan, pupustelijoiden syömishäiriöhömppää! Veikkaanpa että vegaaniudesta syömishäiriöön luiskahtaminen on melkoisen marginaalinen ilmiö, tunteiden käsittely ylensyömällä taas ei. "Syömishäiriötä sairastava onkin useammin yli- kuin alipainoinen" kertoo tämäkin artikkeli. Tokihan ongelman kuin ongelman voi kieltää öyhöttämällä pupustelijoista ja väittämällä että "lihapäivät" on ratkaisu syömishäiriöihin.

      Lainaa

    16. Kyltymätön lokki 24.2.2022 2:03
      Tulos: -12 (30 ääntä)
      Nimi: Risto on voinut ajatella Ja se taitaa vaan yrittää kertoa Jotenkin tosi syvällisellä tavalla Kaipaavansa Pupu Tupunaa Sillä ei ollut ihan kaikkiin kohtiin vielä sanoja Siksi turhalta tuntuu sen kirjoittaa vastausta Ja vaikkei Ristolla mee aina ihan kymmentätuhatta Tulee siltä kuitenkin niin [...]
      Parhautta.Onnea loimaalle.Virniö.

      Lainaa

    17. Lihava Tiikeri 24.2.2022 2:06
      Tulos: -259 (333 ääntä)
      Vaakku: Johan nyt oli tässä julkaisussa paljon asiaa, mitä haluaisi kommentoida. Pahoittelut kaikille etukäteen. 1. Onko tuo oikeasti Canna? Viimeksi kun hän oli täällä, kirjoitettiin nimi h:lla (Sannah, lausutaan säna, jotkut sanoo edelleen Sanna, mutta hän ei välttämättä vastaa) 2. Mitä vikaa [...]
      No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.

      Lainaa

    18. Kaveriton kauris 24.2.2022 2:31
      Tulos: +135 (151 ääntä)
      IS:n julkaisussa ei mainittu mitään kasvissyönnistä, mutta silti (ainakin) kolme boomeria onnistui siitä triggeröitymään. Eikä mainittu mitään politiikastakaan, mutta hallituskin saatiin mukaan. Thanks Obama!

      Lainaa

    19. Kamala kirjohylje 24.2.2022 2:51
      Tulos: +103 (105 ääntä)
      Siis just tällä viikolla luin caikki Canna-episodit ja mietin, vieläköhän se ajattelee noin. Johan tässä on vuosia vierähtänyt. Ehkä kosmopoliitti-Canna olisi kypsynyt ja päässyt yli kaiken kotimaisen häpeilystä. Vaan ei kai sittenkään...

      Lainaa

    20. Kalpea dinosaurus 24.2.2022 2:55
      Tulos: +187 (215 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Siis mitä sekoilet, sekasyöjille ei ole omaa vaihtoehtoa vai? Mitähän se yleisin ruoka sitten mahtaa kaikkialla olla, ellei just sitä sekaania?
      Se, että on kasvisruokapäivä (hui hirveä, ihan koko päivä!) ei tarkoita, etteikö sekasyöjille löydy ruokaa. 

      Lainaa

    21. Kiittämätön teeskentelijä 24.2.2022 3:25
      Tulos: +165 (169 ääntä)
      Sanna verratkoon rauhassa kaakkuja, se on hänen Luojan suoma oikeutensa. Mut auta perkele armias jos mä pitäisin kestit, laittaisin vaivalla pöydän koreaksi, kutsuisin kylään läheiset ystävät ja seuraavaksi nään kakkuni jonkun vieraista seinällä tolla kuvatekstillä. Sanomista saattais tulla.

      Lainaa

    22. Tulos: -3 (29 ääntä)
      Mua vähän kiinnostais stalkata cannan instaa. Sattuisko kukaa tietää sitä?

      Lainaa

    23. Varpaaton aprikoosi 24.2.2022 5:02
      Tulos: +245 (261 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Se ettei joka aterialla ole lihaa perustuu ihan ravintosuosituksiin mm punaisen lihan käytöstä. 
      Ja silloin kun itse kävin kouluja niin ei kukaan edes puhunut mistään kasvisruokapäivistä, vaikka oli esim pinaattilettuja. Se oli vaan pinaattilettupäivä. 
      Valittakaa nyt vielä siitä että kalaruokapäivänä pitää olla vaihtoehtona lihaa, koska minähän en mikään pescovegetaristi ole. 

      Lainaa

    24. Tosikko sitruuna 24.2.2022 6:19
      Tulos: +216 (226 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Sekasyöjillä kuitenkin kasvikunnan tuotteet kuuluu ruokavalioon, tuskin kukaan pelkkää lihaa vetelee...
      Ja ihanko oikeasti sun kouluaikoina ei ollut päiviä, jolloin ruokana oli pinaattilettuja tai vaikka riisipuuroa? Niitä ei vaan sanottu kasvisruokapäiviksi, vaan kaikki mättivät hyvällä halulla valtavan kasan niitä lettuja. 

      Lainaa

    25. Lorvaileva kilpikonna 24.2.2022 6:33
      Tulos: +197 (209 ääntä)
      Tosikko sitruuna: Sekasyöjillä kuitenkin kasvikunnan tuotteet kuuluu ruokavalioon, tuskin kukaan pelkkää lihaa vetelee... Ja ihanko oikeasti sun kouluaikoina ei ollut päiviä, jolloin ruokana oli pinaattilettuja tai vaikka riisipuuroa? Niitä ei vaan sanottu kasvisruokapäiviksi, vaan kaikki mättivät hyvällä halulla valtavan kasan niitä lettuja. 
      Mun lapsuudessa yleisen mielipiteen mukaan koulun parhaita ruokia oli juuri pinaattiletut, puuro ja kasvissosekeitto. Eikä kukaan niihin mitään lihaa kaivannut, kun kukaan ei osannut asenteellisesti vieroksua kasvisruokaa. Selaruokavalioon kuuluu lihan lisäksi myös kasvisruoka.

      Lainaa

    26. Kuollut banaani 24.2.2022 6:45
      Tulos: +62 (74 ääntä)
      Sopuli: ^ Tai siis sen taustalla, että syömishäiriöt ovat lisääntyneet pandemian aikana.
      Humaani paarma: Olisko kuitenkin älytön ulkonäkökeskeisyys syynä syömishäiriöihin enemmän kuin kasvisten syöminen. Kasvisvoittoinen ruokavalio on jo kauan ollut virallisten suositusten mukaista, hallituspuolueista riippumatta.
      Juttua lukematta ja pelkästään otsikkoa ja nykyilmapiiriä tulkitsemalla en myöskään syyttäisi mitään kasvisruokavaliota enkä hallituksen valintoja. Näkee kuinka boomerit ovat aivan pihalla siitä miten ihmismieli toimii.
      Itse päättelisin syömishäiriöiden synnyn johtuvan juuri näistä yllämainituista syistä + siitä, että nuoret ovat joutuneet olemaan paljon kotona etäkoulussa, ilman kavereita tai tuttuja harrastuksia. Heillä voi olla toiminnanohjausongelmia ja/tai saattavat valehdella vanhemmilleen, että ”mä söin jo ennen ku sä tulit töistä kotiin” / ”mä syön mun huoneessa ruoan”. Syömishäiriöissä on myös kyse kontrollista ja koska tämä maailmantilanne on jo kolmatta vuotta ollut ahdistava ja epävarma niin ehkä joillekin syöminen tai nimenomaan syömättömyys (ja lisäksi pakonomainen liikkuminen) on ainoa asia, jota voi tällä hetkellä kontrolloida.
      Loppukevennys: Tiesitkö Cannaseni, että ainakin Ameriikassa, jos näet tuollaisia upeita kakkuja niin niihin pätee sanonta ”moni kakku päältä kaunis”? Ne ovat sisältä usein aika kuivia ja täytettä on hyvin vähän. Ja kyllä täällä Suomessakin osataan tuollaisia tehdä, olen nähnyt livenä!

      Lainaa

    27. Tulos: -7 (43 ääntä)
      Honottava huuhkaja: Oma pupuni syö yleensä monipuolisemmin kuin minä itse. En ymmärrä, miten tuolla tietyllä sukupolvella (tiedätte varmaan mistä ihmisryhmästä puhun) on ongelmana, kun iltapäivälehtien Facejulkaisujen kommenttiosiot kin täyttyvät näiden boomerien pahasta olosta? Milloin mitäkin nuorten juttua [...]
      No, jo kahdenkymmenen vuoden päästä tämä nykyinen nuoriso, itse boomereiden buumereina kommentoi ja valittaa miten nuoret ei ole kun he nuorina. Niin se vain menee, halusi tai ei :)

      Lainaa

    28. Tulos: +71 (77 ääntä)
      Kävin kerran Tukholmassa ja tiedän kyllä millaista siellä ulkomailla on...

      Lainaa

    29. Kilokalori 24.2.2022 7:31
      Tulos: +159 (165 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Lihava tiineri on värittänyt muistojaan omilla värikynillä. Minäkin olin nuori 20 vuotta sitten, ja silloin ysärin lamassa peruskoulussa oli ihan normaalia että kerran viikossa (lue: joka viikko) koulussa oli ruokana puuroa ja mehukeittoa. Myös ruuat kuten kasvissosekeitto, pinaattikeitto ja pinaattilettupäivät oli ihan normaaleja päiviä. En muista että kukaan niistä silloin olisi vetänyt kilareita ettei saa "syödä oman ruokavalionsa mukaisesti".
      Kasvissyöjille taas ei ollut silloin mitään tarjolla lihapäivinä. Joko söivät perunoita ja rusina-porkkanaraastetta tai kävivät k-marketista hakemassa välitunnilla pasteijoita tai leivoksia. Kampaviineri maksoi 1,99 markkaa.

      Lainaa

    30. Kilokalori 24.2.2022 7:35
      Tulos: +25 (57 ääntä)
      Eniten näissä LIHANSYÖJISSÄ ilahduttaa se, että tuskin elävät tulevaan eläkeikäänsä asti. Kiitti eläkejärjestelmän nettomakselusta!

      Lainaa

    31. Keittiötön kurkku 24.2.2022 7:47
      Tulos: +77 (83 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: Kermakerroksen alla olevat täytekakut saisi kyllä jo jäädä menneisyyteen, mutta harvemmin isolla maailmallakaan syödään ammattilaisen tekemää, satojen eurojen hintaisia kakkuja mummon synttärikahveilla.
      Kermakakku paras! Sokerimassa ei ole hyvää mielestäni, marsipaani kyllä on muttei paras. Ja voikreemit sun muut diplomaatit jää niin ikään toiseksi. Eli makuasia😁

      Lainaa

    32. Askarruttava ankerias 24.2.2022 7:51
      Tulos: +143 (161 ääntä)
      Minusta on suorastaan naurettavaa purnata siitä, että sekasyöjille ei ole aina tarjolla oman ruokavalion mukaista ruokaa, vaikka kasvissyöjille on. Sekasyöjä kuitenkin voi syödä myös kasvisruokaa, mutta kasvissyöjä sen sijaan ei voi syödä lihapitoista ruokaa. Vaikka söisi lihaa, sitä ei ravitsemussuositusten mukaan tarvitse syödä joka aterialla, eli kenenkään oikeuksia ei poljeta. Jokainen saa kuitenkin edelleen syödä kotonaan lihaa niin paljon kuin pystyy. Vegaaneja aina syytetään muiden ruokavalioihin puuttumisesta, mutta kyllä tähän näyttävät syyllistyvän useimmiten ihan jotkut muut kuin vegaanit. Myöskin vegaaniudesta näyttävät huutelevan kaikista eniten ne, joita "vegaanituputus" ärsyttää. T. Sekasyöjä

      Lainaa

    33. Koherentti ankka 24.2.2022 8:02
      Tulos: +87 (91 ääntä)
      Mä en oo ehkä ikinä syöny OIKEESTI hyvänmakuista taideteoskakkua (paitsi voileipäkakut). Ne on öklömakeita ja epäkäytännöllisiä kun ovat usein niin korkeita että vaikea leikata, siirtää lautaselle, ja kohtuullisen kokoista palasta ei saa sitten mitenkään. Ja mihin jääkaappiin tuommoinen mahtuu tarjoilua odottamaan? Perinteinen kermakakku (jos on kunnolla kostutettu) vie nuo kiistämättä kauniit sata-nolla. Kirjaimellinen esimerkki sanonnasta "moni kakku päältä kaunis, silkkaa silkoa sisältä".

      Lainaa

    34. Ahdas raadonsyöjä 24.2.2022 8:21
      Tulos: +40 (48 ääntä)
      Lämmin krokotiili: Kermakakkua mä ottaisin jos pitäisi toinen valita.
      Näyttää kyllä herkullisemmalta.

      Lainaa

    35. Särkymätön patsas 24.2.2022 8:24
      Tulos: +28 (32 ääntä)
      Sopuli: Joo ei kyllä varmasti ole kasvisruokailu syömishäiriöiden taustalla, vaan kaikkien harrastusten, sosiaalisten kontaktien ja koulunkäynnin väheneminen.
      Ahdistus

      Lainaa

    36. Särkymätön patsas 24.2.2022 8:26
      Tulos: +60 (70 ääntä)
      Iltisten lukijat on oma lajinsa. Olisko se se Huhtasaaren kaipaama ja etsimä apinan ja ihmisen välimuoto, jota hän turhaan etsi kaikkialta paitsi omasta puolueestaan.

      Lainaa

    37. Tulos: +106 (112 ääntä)
      Moni kommentoija kommentoikin jo hyvin tuota kasvisruokapäiväpurnausta, mutta pitipähän vaan tulla myös komppaamaan vielä ihan vaan siksi, että ottaa nykyään niin paljon aivoon jo tuo helvetin vinkuminen kasvisruokapäivästä, joka kaikkien pitäisi ymmärtää, että se on KAIKILLE HYVÄKSI! Kyllä minäkin vaikka rakastan oikein hyvin tehtyä pihviä enkä useimmiten tykkää monistakaan kasvisruuista tajuan, että se tekee hyvää ja kouluruoissa varsinkin on laskettu hyvin tarkkaan, että tulee viikossa juuri oikea määrä kaikkia ravintoaineita. Sattumalta olen sen verran aikuinen ollut aina, että olen osannut ilman itkupotkuraivareita silti syödä sitä, mitä tarjolla on, vaikken aina siitä niin pidäkään.

      Lainaa

    38. Lähteetön noita 24.2.2022 9:29
      Tulos: +66 (70 ääntä)
      Keittiötön kurkku: Kermakakku paras! Sokerimassa ei ole hyvää mielestäni, marsipaani kyllä on muttei paras. Ja voikreemit sun muut diplomaatit jää niin ikään toiseksi. Eli makuasia😁
      Olen syönyt ulkomailla kuvan tiiliskivikakkuja. Ulkokuori on kovaa kuin tiiliskivi, jotta kakku saadaan korkeaksi ja pysyy kasassa. Sisältö on kuivaa kuin korppu ja mautonta, koska kakkua on tehty useampi päivä ja se tarjoillaan lämpimässä. Moni haluaisi kermakakun mutta kerma ei pysy kasassa kuumassa ympäristössä.

      Lainaa

    39. Viraali omena 24.2.2022 9:31
      Tulos: +91 (103 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Kasvisruoka on sekasyöjien ruokavalion mukainen ateriavaihtoehto.
      Sekasyöjä = Voi syödä sekä kasviksia että lihatuotteita.
      Koska sekasyöjät syövät liharuoan lisäksi myös kasvisruokaa, kasvisruoka sopii heidän ruokavalioonsa.

      Lainaa

    40. Viraali omena 24.2.2022 9:48
      Tulos: +84 (90 ääntä)
      Nykyinen kasvisruokasuuntaus on erittäin hyvä asia, luulisi että juuri Ristojen ja muiden ruikuttajien pitäisi se kaikkein parhaimmin tajuta. Ihminen yleensä tykkää siitä, mitä on tottunut syömään. Kun nykyään lapset saavat jo kouluissa syödäkseen entistä monipuolisempaa kasvisruokaa, niin he tulevat aikuisinakin syömään kasvispainotteisemmin, mikä sitten säästää heitä esim. puutostiloilta, verenpaineongelmilta, korkealta kolesterolilta ja mahdollisesti jopa joiltain syöviltä. Tämä tulee säästämään terveydenhuollon resursseja, kun ihmiset eivät enää tule sairastamaan yhtä paljon sairauksia, jotka he voisivat elämäntapavalinnoillaan välttää kokonaan. Tämän lisäksi lihankulutuksen vähentäminen on todella hyvä asia ilmaston kannalta. Iso osa Suomen tämänhetkisistä ongelmista johtuu juuri siitä, kun ennen vanhaan vanhemmat ovat saamattomuuksissaan kasvattaneet lapsistaan tuollaisia Riston kaltaisia pullamössöruikuttajia, jotka vollottavat ja kuolevat heti, jos joku odottaa heidän kykenevän syödä porkkanaa kuten normaali ihminen. Onko se nyt mikään ihme, että mikään ei toimi, kun toimijoina on aikuisvauvoja, jotka kaalinlehden nähdessään purskahtavat hallitsemattomaan itkuun ja huutavat äitiä apuun.

      Lainaa

    41. Viraali omena 24.2.2022 9:55
      Tulos: +64 (68 ääntä)
      Risto tekee itsestään pilaa. Hän sanoo: "Kirjoituksesi oli täysin pelkästään tyhjiä sanoja." Jo tuossa virkkeessä sanat "täysin" ja "pelkästään" ovat tyhjiä täytesanoja, jotka vieläpä tarkoittavat SAMAA ASIAA. Risto kuulostaa ihmiseltä, joka käyttää yhtä aikaa henkseleitä ja vyötä, ja sitten valittaa toisille, että mihin muka kuvittelevat tarvitsevansa jotain turvavyötä, kun kerran nopeusrajoitusta jo noudatetaan.

      Lainaa

    42. Pirtsakka käärme 24.2.2022 10:22
      Tulos: +49 (51 ääntä)
      Kamala kirjohylje: Siis just tällä viikolla luin caikki Canna-episodit ja mietin, vieläköhän se ajattelee noin. Johan tässä on vuosia vierähtänyt. Ehkä kosmopoliitti-Canna olisi kypsynyt ja päässyt yli kaiken kotimaisen häpeilystä. Vaan ei kai sittenkään...
      Ei nää muutu koskaan. Omassa tuttavapiirissä on 60-vuotias Canna. Hän on asunut jo 20 vuotta Ruotsissa, mutta silti jaksaa joka käänteessä korostaa kuinka takapajula Suomi on.

      Lainaa

    43. Turtunut alligaattori 24.2.2022 10:30
      Tulos: +31 (33 ääntä)
      Ravitsemustieteen ja Psykiatrian monitieteellinen asiantuntija- ja tutkijaryhmä kommentoimassa ajankohtaista aihetta. Näitä asiantuntijalausuntoja on kiva lukea, aina oppii jotain uutta!

      Lainaa

    44. Maukas riesa 24.2.2022 11:05
      Tulos: +45 (47 ääntä)
      Vuoden 1917 hirvenliha saattaisi kiinnostaa jopa hirvitutkijoita. Mutta onkohan siinä vain kirotusvihre ja piti olla 1971? Canna ei pääse raidoistaan. Ihanan näköinen vadelmakakku, ainoastaan kermavaahtoa on vatkattu aavistus liian pitkään. Varmasti tuhat kertaa maukkaampi kuin todennäköisesti pahvin makuinen amerikkalaiskakku, jossa on vain ohut kerros voikreemiä.

      Lainaa

    45. Eläinrakas aprikoosi 24.2.2022 11:07
      Tulos: +57 (59 ääntä)
      Moni caccu päältä kaunis. Siis ottiko Canna jonkun muun tekemästä kakusta kuvan ja julkaisi tuollaisen tekstin kanssa? Taisi olla viimeinen synttärikutsu.

      Lainaa

    46. Tulos: +73 (75 ääntä)
      Mulle tuli vain paha mieli sen synttärisankarin puolesta kenen bileisiin Sanna on mennyt, todennut kakun olevan ruma, ottanut siitä kuvan ja haukkuu vielä somessa :(

      Lainaa

    47. Tulos: +17 (23 ääntä)
      Miten muka on yli vuosisadan vanhaa hirvenlihaa pakastimessa? Miten antiikkinen pakastin pitäis olla + kuinka monessa suomalaiskodissa on tohon aikaan edes ollut pakastimia. 😂

      Lainaa

    48. Tulos: +48 (50 ääntä)
      Vaakku: "2. Mitä vikaa perinteisessä kermakakussa on? Kyllä täälläkin osataan sokerimassaa vaivata ja koristella, jos on tarve. Konteksti noissa kakuissa on ihan eri. Tyhmää."
      Ulkomailla tehdään cermacaccuja.

      Lainaa

    49. Kulahtanut Pilli 24.2.2022 12:10
      Tulos: +40 (42 ääntä)
      Keittiötön kurkku: Kermakakku paras! Sokerimassa ei ole hyvää mielestäni, marsipaani kyllä on muttei paras. Ja voikreemit sun muut diplomaatit jää niin ikään toiseksi. Eli makuasia😁
      Juu samaa mieltä, noista kahdesta tuo vadelmakermakakku on kyllä huomattavasti paremman makuista! 😛

      Lainaa

    50. Kulahtanut Pilli 24.2.2022 12:13
      Tulos: +44 (48 ääntä)
      Viraali omena: Risto tekee itsestään pilaa. Hän sanoo: "Kirjoituksesi oli täysin pelkästään tyhjiä sanoja." Jo tuossa virkkeessä sanat "täysin" ja "pelkästään" ovat tyhjiä täytesanoja, jotka vieläpä tarkoittavat SAMAA ASIAA. Risto kuulostaa ihmiseltä, joka käyttää yhtä aikaa henkseleitä ja vyötä, ja sitten [...]
      Noita perkuleen Ristoja on nykyään IL ja Ylen uutisten kommenttiosiot täynnä. Näyttäis että esim. YLE joutunut viime aikoina useammin sulkemaan kommentoinnin kun laatu on mennyt tolle tasolle..

      Lainaa

    51. Joidenkin mielestä hauki 24.2.2022 12:33
      Tulos: +41 (43 ääntä)
      Vaakku: 1. Onko tuo oikeasti Canna? Viimeksi kun hän oli täällä, kirjoitettiin nimi h:lla (Sannah, lausutaan säna, jotkut sanoo edelleen Sanna, mutta hän ei välttämättä vastaa)
      Muistelisin, että jossain vaiheessa Canna luopui hienoista nimistään, kun "juntit" ei osanneet lausua niitä oikein.

      Lainaa

    52. Luha salaatti 24.2.2022 12:37
      Tulos: +36 (38 ääntä)
      Salamannopea kärpänen: Kermakerroksen alla olevat täytekakut saisi kyllä jo jäädä menneisyyteen, mutta harvemmin isolla maailmallakaan syödään ammattilaisen tekemää, satojen eurojen hintaisia kakkuja mummon synttärikahveilla.
      Jännä, mulla taas on perinteisiä kermakakkuja välillä vähän ikävä, kun nykyään tarjotaan ihan kaikkea muuta kuin sitä. Onneksi omissa juhlissa voi sitten laittaa kermakakun pöytään. Jostain syystä uppoaa vieraille siinä missä juustokakut tai muut kuorrutekakut.

      Lainaa

    53. Harteeton tomaatti 24.2.2022 13:10
      Tulos: +63 (71 ääntä)
      Ainakun valitetaan kasvisruoan tuputtamisesta, tulee mieleen viimevuotinen Seinäjoella tapahtunut sekoilu. Nuorisovaltuusto ehdotti lukioihin vegaanisen ruokavalion mahdollisuutta, sitä haluaville, oppilaiden pyynnöstä. Niin kaupunginvaltuuston perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit menivät torppaamaan asian samantien. Vielä jälkikäteen hehkuttivat voittoaan ja kuinka taistelevat vasemmistolaista mädätystä vastaan. Aloite palautettiin valmisteluun, mutta en tiedä onko sitä käsitelty uudestaan. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008019007.html

      Lainaa

    54. Sammutettu lokki 24.2.2022 15:20
      Tulos: +43 (51 ääntä)
      Ei hitto kyrsii porukka joka väkisin vääntää kaiken nykyhallituksen syyksi. Syömishäiriöön ja kasvisruokaan ei yksinkertaisesti voi vetää edes aasinsiltaa. Sillä edes ääriveganismi ei liity mitenkään tähän. Jos puhe olisi siitä, että esimerkiksi tasapainoinen ruokavalio ei täyttyisi ihmisillä, silloin pakollista kasvisruokaa voisi syyttää. Mutta syömishäiriö kun ei liity tähän mitenkään. Bulimiasta kärsivä voi mm. Olla täysin tavallinen sekasyöjä.

      Lainaa

    55. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 24.2.2022 15:46
      Tulos: -32 (46 ääntä)
      Tosikko sitruuna: Sekasyöjillä kuitenkin kasvikunnan tuotteet kuuluu ruokavalioon, tuskin kukaan pelkkää lihaa vetelee... Ja ihanko oikeasti sun kouluaikoina ei ollut päiviä, jolloin ruokana oli pinaattilettuja tai vaikka riisipuuroa? Niitä ei vaan sanottu kasvisruokapäiviksi, vaan kaikki mättivät hyvällä halulla valtavan kasan niitä lettuja. 
      Näin on. Juuri se "kasvisruokapäivä" -sana aiheessa ihmisiä eniten taitaa hiertääkkin. Jos vaan tarjottaisiin se kasvisruoka tekemättä asiasta numeroa, kukaan ei huomaisi. Toisaalta, minun kouluaikoinani ei kukaan saanut mitään vaihtoehtosapuskaa ilman lääkärintodistusta. Nykyään jotkut saavat mutta toiset eivät ja tämä ymmärrettävästi aiheuttaa erimielisyyksiä. Mielestäni olisi ihan reilua että jos oppilas A saa lihapullapäivänä valita korvikkeen kun ei halua syödä lihaa, niin oppilas B saa sitten vastavuoroisesti korvikepullapäivänä valita oikean lihapullan koska ei halua syödä korviketta.

      Lainaa

    56. Valpas nauta 24.2.2022 16:13
      Tulos: +26 (40 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Yritätkö ihan vakavissasi väittää ettei kouluissa (ja työpaikoilla? Onko teillä joku keittiö siellä sun duunissa?) muka olisi liharuokia tarjolla vai mikä tämä pahaolo nyt on? 
      Itse kävin peruskoulua melkein 20v sitten ja voin ihan käsi sydämellä vannoa että ainoa kasvisruoka (jota ei joutunut erikseen tilaamaan keittiöstä) mitä ruokatunnilla sai oli salaatti. Ja keittiöstä tilattu kasvisruokakin oli tyyliä eineskasvispihvit tai einesvihanneskeitto. Muutenkin, minkälainen uuvatti ei suostu syömään jotain ruokaa, ei siksi ettei siitä tykkäisi, vaan periaatteesta?

      Lainaa

    57. Itseasiassa 24.2.2022 17:33
      Tulos: +26 (32 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Mä en ymmärrä miten jollekin voi kasvisruoka olla edelleen näin kova asia. 
      Sam: No, jo kahdenkymmenen vuoden päästä tämä nykyinen nuoriso, itse boomereiden buumereina kommentoi ja valittaa miten nuoret ei ole kun he nuorina. Niin se vain menee, halusi tai ei :)
      Ei onneksi. Itse tunnen paljon eläkeikäisiä, jotka syövät paljon kalaa ja kasvisruokia. Ihan tarkoituksella vain kerran viikossa liharuokapäivä. Yllätti tämä itseänikin, mutta todella hienoa. Ja jos tulee mieleen kehäkolmosen cityvihreä (jossa ei mielestäni ole vikaa), niin asun aika kaukana sieltä.

      Lainaa

    58. Itseasiassa 24.2.2022 17:40
      Tulos: +50 (58 ääntä)
      Harteeton tomaatti: Ainakun valitetaan kasvisruoan tuputtamisesta, tulee mieleen viimevuotinen Seinäjoella tapahtunut sekoilu. Nuorisovaltuusto ehdotti lukioihin vegaanisen ruokavalion mahdollisuutta, sitä haluaville, oppilaiden pyynnöstä. Niin kaupunginvaltuuston perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit menivät [...]
      Tää oli kyllä järkyttävää nuorten kyykyttämistä. Nuo juuri huutavat että pitää saada syödä mitä haluaa, mutta taas se rajoittui vain heihin itseensä.

      Lainaa

    59. Kaunis robotti 24.2.2022 17:56
      Tulos: +49 (51 ääntä)
      Harteeton tomaatti: Ainakun valitetaan kasvisruoan tuputtamisesta, tulee mieleen viimevuotinen Seinäjoella tapahtunut sekoilu. Nuorisovaltuusto ehdotti lukioihin vegaanisen ruokavalion mahdollisuutta, sitä haluaville, oppilaiden pyynnöstä. Niin kaupunginvaltuuston perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit menivät [...]
      Nyyh, älä muistuta! Oon sekasyöjä mut siitä huolimatta en ole varmaan koskaan tuntenut yhtä kirvelevää kotiseutuhäpeää kuin persuedustajien retostellessa ympäri internetiä tätä asiaa. Toivottavasti aloite saadaan läpi seuraavalla kerralla.

      Lainaa

    60. Putketon Pihti 24.2.2022 19:16
      Tulos: +23 (29 ääntä)
      Honottava huuhkaja: Oma pupuni syö yleensä monipuolisemmin kuin minä itse. En ymmärrä, miten tuolla tietyllä sukupolvella (tiedätte varmaan mistä ihmisryhmästä puhun) on ongelmana, kun iltapäivälehtien Facejulkaisujen kommenttiosiot kin täyttyvät näiden boomerien pahasta olosta? Milloin mitäkin nuorten juttua [...]
      Samaa ihmettelen. Samaan lokeroon menevät kaikki nettiä ja tietokoneita haukkuvat kalkkikset. Sain kyseenalaisen kunnian työskennellä tällaisen kalkkiksen kanssa samassa työpaikassa melkein 10 vuotta. Siinä taloudessa vaimo hoiti laskujen maksamisen, koska mies ei suostunut "tuhlaamaan elämäänsä tietokoneen ääressä istuen." Vittu mitä ihmisiä.

      Lainaa

    61. Sitoutumaton haukka 24.2.2022 19:28
      Tulos: +38 (54 ääntä)
      Tässä ohimennen mainitsen, että pappani on tähän mennessä elänyt 91 vuotta kasvisruokavaliolla.

      Lainaa

    62. Nasta marja 24.2.2022 20:07
      Tulos: +27 (31 ääntä)
      Maukas riesa: Vuoden 1917 hirvenliha saattaisi kiinnostaa jopa hirvitutkijoita. Mutta onkohan siinä vain kirotusvihre ja piti olla 1971? Canna ei pääse raidoistaan. Ihanan näköinen vadelmakakku, ainoastaan kermavaahtoa on vatkattu aavistus liian pitkään. Varmasti tuhat kertaa maukkaampi kuin todennäköisesti [...]
      Eiköhän tuossa ole kirjoitusvirhe vuosiluvussa, jonka pitäisi olla 2017. Nyt ajattelette että ei kai kukaan enää, mutta yllätytte. Työssäni käsittelen päivittäin kymmenien ihmisten hakemuksia (viikossa yleensä reilut sata kappaletta), joissa tietyn päivämäärän kohdalla pitää ilmoittaa vuosiluku neljänä numerona. Noin kerran tai kahdesti viikossa tulee hakemus, jossa on kirjoitettu 1922 tai 1923. Näitä lipsahduksia sattuu. Jos olisi sähköinen lomake niin se ehkä herjaisi, mutta meillä on vapaat kentät ilman numerotunnisteita. Yleensä hieman vanhemmat ihmiset näitä kirjoittelevat, mutta vielä myös nelikymppisetkin.

      Lainaa

    63. Tulos: +1 (27 ääntä)
      Tosikko sitruuna: Sekasyöjillä kuitenkin kasvikunnan tuotteet kuuluu ruokavalioon, tuskin kukaan pelkkää lihaa vetelee... Ja ihanko oikeasti sun kouluaikoina ei ollut päiviä, jolloin ruokana oli pinaattilettuja tai vaikka riisipuuroa? Niitä ei vaan sanottu kasvisruokapäiviksi, vaan kaikki mättivät hyvällä halulla valtavan kasan niitä lettuja. 
      Itse pidän monista kasvisruuista. Mutta liharuuista valmistetut kasvisversiot tökkii. Se ei vain ole sama. Ja vaikka ruoka olisi ihan ok, latistaa ruokahalun tieto siitä että samalla vaivalla (tai pienemmällä) olisi tehnyt alkuperäisen lihaversion. 
      Lihaa ei voi korvata. Sitä ei vain tarvitse laittaa kaikkeen.

      Lainaa

    64. Lavastettu kissa 24.2.2022 22:21
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Maukas riesa: Vuoden 1917 hirvenliha saattaisi kiinnostaa jopa hirvitutkijoita. Mutta onkohan siinä vain kirotusvihre ja piti olla 1971? Canna ei pääse raidoistaan. Ihanan näköinen vadelmakakku, ainoastaan kermavaahtoa on vatkattu aavistus liian pitkään. Varmasti tuhat kertaa maukkaampi kuin todennäköisesti [...]
      No eiköhän se ollut ihan vain 2017, eihän nyt kellään oikeasti ole pakkasessa 50 vuotta vanhaa lihaa ja vielä vanhempaakin kuulemma vedellyt. Ollut pvm formaatissa 01/01/17 (esimerkiksi), ja ajatusvirhe käynyt kirjoittaessa.

      Lainaa

    65. Juopunut oppilas 24.2.2022 23:38
      Tulos: -4 (16 ääntä)
      Vaikuttaiskohan noihin syömishäiriöihin nämä kaikki tiktokin, instagramin tms. karanteenikiloilla vitsailu tai ehkä isommassa osassa on niiden karanteenimuodonmuutosten hehkutus

      Lainaa

    66. Vuotava järvisieni 25.2.2022 0:06
      Tulos: -28 (42 ääntä)
      Tosikko sitruuna: Sekasyöjillä kuitenkin kasvikunnan tuotteet kuuluu ruokavalioon, tuskin kukaan pelkkää lihaa vetelee... 
      Aika moni vetelee pelkkää lihaa ja voi todella hyvin. Googlaa karnivori-ruokavalio.

      Lainaa

    67. Väkevä ankerias 25.2.2022 9:42
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Kermakakku 6 kertaa viidestä.

      Lainaa

    68. Jutteleva seepra 25.2.2022 10:15
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Kyllä isossa maailmassa kakutkin on komeampia https://www.cakewrecks.com/

      Lainaa

    69. Kujeilematon timantti 25.2.2022 11:37
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Varpaaton aprikoosi: Se ettei joka aterialla ole lihaa perustuu ihan ravintosuosituksiin mm punaisen lihan käytöstä. Ja silloin kun itse kävin kouluja niin ei kukaan edes puhunut mistään kasvisruokapäivistä, vaikka oli esim pinaattilettuja. Se oli vaan pinaattilettupäivä.  Valittakaa nyt vielä siitä että [...]
      Todellakin pitää olla kalapäivänä vaihtoehto. Kaikki eivät syö kalaa.

      Lainaa

    70. Kujeilematon timantti 25.2.2022 11:44
      Tulos: +7 (9 ääntä)
      Valpas nauta: Yritätkö ihan vakavissasi väittää ettei kouluissa (ja työpaikoilla? Onko teillä joku keittiö siellä sun duunissa?) muka olisi liharuokia tarjolla vai mikä tämä pahaolo nyt on? Itse kävin peruskoulua melkein 20v sitten ja voin ihan käsi sydämellä vannoa että ainoa kasvisruoka (jota ei joutunut [...]
      Eikös "vegeintoilijat" nimen omaan periaatteesta ole syömättä lihaa. ;)

      Lainaa

    71. Vararenkaaton tiikeri 25.2.2022 12:03
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Putketon Pihti: Samaa ihmettelen. Samaan lokeroon menevät kaikki nettiä ja tietokoneita haukkuvat kalkkikset. Sain kyseenalaisen kunnian työskennellä tällaisen kalkkiksen kanssa samassa työpaikassa melkein 10 vuotta. Siinä taloudessa vaimo hoiti laskujen maksamisen, koska mies ei suostunut "tuhlaamaan elämäänsä tietokoneen ääressä istuen." Vittu mitä ihmisiä.
      Ja samant ihmiset sitten tuhlaa elämäänsä makoillen illat sohvalla ja tuijottaa telkkaria töiden loppumisesta nukkumaanmenoon asti.

      Lainaa

    72. Vararenkaaton sarvikuono 25.2.2022 12:30
      Tulos: +38 (40 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      Minun lapseni valitti pienempänä ihan samaa. Hän identifioi itsensä jälkiruuansyöjäksi ja piti ihan kohtuuttomana, että sekasyöjille ja kasvissyöjille ja keliaakikoille ja kaikille muillekin tarjoillaan koulussa (ja kotona) heidän ruokavalioidensa mukaista ruokaa, mutta hänelle jälkiruuansyöjänä ei ole juuri koskaan mitään syömistä. Ja jos joskus olisikin, niin ENSIN pitää syödä jotain omaan ruokavalioonsa kuulumatonta.

      Lainaa

    73. Ompeleeton mato 25.2.2022 12:40
      Tulos: +11 (15 ääntä)
      Pena35: Itse pidän monista kasvisruuista. Mutta liharuuista valmistetut kasvisversiot tökkii. Se ei vain ole sama. Ja vaikka ruoka olisi ihan ok, latistaa ruokahalun tieto siitä että samalla vaivalla (tai pienemmällä) olisi tehnyt alkuperäisen lihaversion. Lihaa ei voi korvata. Sitä ei vain tarvitse laittaa kaikkeen.
      Samaa mieltä. Rehellinen kasvisruoka on pääsääntöisesti parempaa kuin lihankorvikkeet.

      Lainaa

    74. Tulos: -15 (31 ääntä)
      Humaani paarma: Olisko kuitenkin älytön ulkonäkökeskeisyys syynä syömishäiriöihin enemmän kuin kasvisten syöminen. Kasvisvoittoinen ruokavalio on jo kauan ollut virallisten suositusten mukaista, hallituspuolueista riippumatta.
      Lihansyönnin demonisointi aiheuttaa myös syömishäiriökäyttäytymistä, kun tehdään syömisestä syyllistettävää

      Lainaa

    75. Kannattamaton ahma 25.2.2022 20:20
      Tulos: +19 (21 ääntä)
      Noissa kakuissa on se ero, että toi suomalainen maistuu hyvälle ja suutuntuma on hyvä, jos kermaa ei vatkaa voiksi kuten kuvassa. Noi muovailuvahalla peitetyt näyttää hienolta, mutta maistuu perseeltä.

      Lainaa

    76. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 26.2.2022 2:08
      Tulos: -13 (17 ääntä)
      Vararenkaaton sarvikuono: Minun lapseni valitti pienempänä ihan samaa. Hän identifioi itsensä jälkiruuansyöjäksi ja piti ihan kohtuuttomana, että sekasyöjille ja kasvissyöjille ja keliaakikoille ja kaikille muillekin tarjoillaan koulussa (ja kotona) heidän ruokavalioidensa mukaista ruokaa, mutta hänelle jälkiruuansyöjänä ei [...]
      Tästähän asiassa juuri on kyse. Että joidenkin itse päättämiä ruokavalioita on kunnioitettava ja toisten ei. Jos joku sanoo ettei syö lihaa niin vaihtoehto on tarjottava, mutta jos joku sanoo ettei syö perunoita niin se on voi voi. Tasa-arvo puuttuu.

      Lainaa

    77. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 26.2.2022 2:14
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Ompeleeton mato: Samaa mieltä. Rehellinen kasvisruoka on pääsääntöisesti parempaa kuin lihankorvikkeet.
      Minäkin syön ilman muuta mieluummin kasvikseni sellaisenaan, kuin teollisesti lihan kaltaiseksi muutettuna. En tosin silti ole kieltämässä muita nauttimasta lihankorvikkeista jos haluavat. Valinnanvapaus kuulukoon kaikille.

      Lainaa

    78. Viraali omena 26.2.2022 9:15
      Tulos: +14 (28 ääntä)
      Sotilasarvoltaan herkkuruoka: Tästähän asiassa juuri on kyse. Että joidenkin itse päättämiä ruokavalioita on kunnioitettava ja toisten ei. Jos joku sanoo ettei syö lihaa niin vaihtoehto on tarjottava, mutta jos joku sanoo ettei syö perunoita niin se on voi voi. Tasa-arvo puuttuu.
      Tällä hetkellä Ukrainassa soditaan. Kun Ukrainan sotilaat hyökkäävät venäläisiä kohti, muu maailma hurraa ja kannustaa. Kun Venäjän sotilaat hyökkäävät ukrainalaisia kohti, kaikki tuomitsevat Venäjän. Tasa-arvo puuttuu, niinkö?
      Vai olisiko kyse pikemmin siitä, että Venäjällä ei ole kenenkään mielestä mitään perustetta hyökätä Ukrainaan siviilien kimppuun, ja sen vuoksi ukrainalaisilla sotilailla on peruste puolustaa omiaan?
      Kasvisruokavalion valitsemiseen on yleensä esim. eettiset, ympäristölliset, terveydelliset tai uskonnolliset syyt. Ja vaikka kasvissyönnin valitsisikin trendin vuoksi, niin kasvissyönti on siitä huolimatta hyvä valinta ilmaston, ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin kannalta, plus se on myös terveellistä, mikäli aiempi ruokavalio on ollut kovin lihapainotteinen.
      Liioitellulle lihansyönnille kuulee pääasiassa perusteluita: "en halua totutella uusiin asioihin" ja "minuahan ei tyhmyrit määräile". Liioitellussa lihansyönnissä on usein kyse pelkästä nirsoilusta ja epärationaalisesta jääräpäisyydestä. Sen lisäksi korostunut lihankulutus on kallista, ympäristöä kuormittavaa ja epäterveellistä. Plus se tukee eläintaloutta, jossa eläimiä pidetään oikeasti tosi huonoissa oloissa, mutta ei nyt mennä siihen, kun suurin osa ei jaksa kuunnella enkä minäkään jaksa puhua siitä.
      Jos joku on allerginen perunalle, niin silloin hänen ruokavaliotaan on tietysti kunnioitettava, ja arvostettavia perusteita ruokavaliovalinnoille halutaan tietysti arvostaa. Nirsoilua ja kiukuttelua ei kuitenkaan aikuisten maailmassa tavata pitää arvostettavana.

      Lainaa

    79. Tulos: +19 (21 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
      On se kumma, kuinka kasvisruokapäivä on jotenkin kauhea juttu, mutta kellään ei ollut mitään sitä vastaan silloin kun sen nimi oli pinaattilettu- tai sosekeittopäivä. Niinä päivinä söi kaikki ilman mitään ”missä mun liha?!” -huutelua.

      Lainaa

    80. Päätön mansikka 27.2.2022 3:23
      Tulos: -2 (24 ääntä)
      Näin lihansyöjänä on kyllä pakko sanoa että kyllähän se aika paljon ärsyttää, että meille lihailijoille pitää tulla vegaanien jatkuvasti mainostamaan että ne on vegaaneja eikä lihansyöjiä niin kuin me. Miksi en voi olla vaan lihalihan lihailija rauhassa ja syödä mitä haluan(LIHAA), ilman että joku vegaani tulee valittamaan mun lihaliha liharuuasta??? PS. Oon lihansyöjä ja syön lihaa PPS. Liha /s

      Lainaa

    81. Silmälasiton kookos 27.2.2022 7:19
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Maukas riesa: Vuoden 1917 hirvenliha saattaisi kiinnostaa jopa hirvitutkijoita. Mutta onkohan siinä vain kirotusvihre ja piti olla 1971? Canna ei pääse raidoistaan. Ihanan näköinen vadelmakakku, ainoastaan kermavaahtoa on vatkattu aavistus liian pitkään. Varmasti tuhat kertaa maukkaampi kuin todennäköisesti [...]
      Varmaan 2017

      Lainaa

    82. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Kulahtanut Pilli: Noita perkuleen Ristoja on nykyään IL ja Ylen uutisten kommenttiosiot täynnä. Näyttäis että esim. YLE joutunut viime aikoina useammin sulkemaan kommentoinnin kun laatu on mennyt tolle tasolle..
      Kommentit nimimerkillä ovat aika hyvä ikkuna ihmisten mieleen. Tai ainakin luulen että moni ei omalla nimellään uskaltaisi tai kehtaisi moista kuraa nettiin kirjoitella. Osa tietty on trolleja ym provokaattori hönöjä mutta kyllä siellä monen todellinen luonne paljastuu. Kouluun pitää saada oppiaineeksi netiketti ja sen käytyään vasta saa nettiin pääsyn oikeuttavan kortin, ja ihan sama vaikka oisit 75v niin kurssille mars.

      Lainaa

    83. Munaton nillittäjä 28.2.2022 3:40
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Jaanan postaus on tosi. Kyseinen hirvi kuoli ensimmäisessä maailmansodassa ammuttuun harhalaukaukseen. Sattui nimittäin olemaan minun isoisän isän tuttuja.

      Lainaa

    84. Tulos: -2 (2 ääntä)
      Vuohi: Mikähän sen vuosiluvun oikeasti tuossa ensimmäisessä piti olla? Ja aika ironista että Risto arvostelee toisen kirjoitusta kun ei itse osaa kuin toistella "pupuheinä pupustus pupu pupu syö lihaa".
      2017?

      Lainaa

    85. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 28.2.2022 12:13
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Höpö: Kommentit nimimerkillä ovat aika hyvä ikkuna ihmisten mieleen. Tai ainakin luulen että moni ei omalla nimellään uskaltaisi tai kehtaisi moista kuraa nettiin kirjoitella. Osa tietty on trolleja ym provokaattori hönöjä mutta kyllä siellä monen todellinen luonne paljastuu. Kouluun pitää saada [...]
      Luulo ei ole tiedon väärti.

      Lainaa

    86. Tilattava tuhatjalkainen 28.2.2022 22:07
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Karoliina: Tuo vuoden 1917 hirvenliha kuulostaa kyllä sen verran jännältä, että tekis itselläkin mieli testata miten pitkälle sillä pääsee.
      Olen aika varma, että tässä on käynyt kirjoitusvirhe. Uskon, että liha on 2017 vuodesta asti, eikä 1917.  Yksi ja kaksi näppäimet on kuitenkin aika lähekkäin. Jos tämä oli ilmiselvä juttu, niin anteeksi, poistun paikalta.

      Lainaa

    87. Harmaa kivi 28.2.2022 23:40
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Lihava Tiikeri: No voitaisiko sitten heti alkuunsa lopettaa se kasvisruoan pakottaminen kouluissa ja työpaikoilla? Jotenkin ihan järjetöntä, että sekasyöjille ei ole tarjolla omaa vaihtoehtoa ja täten ei oikeutta syödä oman ruokavalionsa mukaisesti. Kasvissyöjille tämä kuitenkin oli mahdollista jo silloin kun olin nuori eli noin 20 vuotta sitten.
       Ihmettelen vanhempaa, jonka mielestä liha on ravitsemuksellinen välttämättömyys, mutta ei sitten kuitenkaan aio ostaa sitä jääkaappiin ihan itse. Oma mielipiteeni (jota tutkimus tukee) on, että vihreät vihannekset ovat välttämättömyys, ja niinpä kannan niitä Lidlistä kotiin. Itse. Enkä valita. Päiväkoti tarjoilee lähinnä puuroa -eivät ideologiaansa, vaan koska ei niillä ole resursseja. Mutta lihansyöjien valitukselle ei vaan tule loppua, jos eivät saa kaikkea haluamaansa kaiken aikaa, muiden kustannuksella.

      Lainaa

    88. Nuutunut kivi 5.3.2022 12:11
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Höpö: Kommentit nimimerkillä ovat aika hyvä ikkuna ihmisten mieleen. Tai ainakin luulen että moni ei omalla nimellään uskaltaisi tai kehtaisi moista kuraa nettiin kirjoitella. Osa tietty on trolleja ym provokaattori hönöjä mutta kyllä siellä monen todellinen luonne paljastuu. Kouluun pitää saada [...]
      Eipä tuo oman nimen näkyminen tunnu kauheasti haittaavan. Näissäkin mokissa sen huomaa.

      Lainaa

    89. Nuutunut kivi 5.3.2022 12:12
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Munaton nillittäjä: Jaanan postaus on tosi. Kyseinen hirvi kuoli ensimmäisessä maailmansodassa ammuttuun harhalaukaukseen. Sattui nimittäin olemaan minun isoisän isän tuttuja.
      Ai se hirvi oli sun isoisän isän tuttu?

      Lainaa

    90. Katkera sonni 7.3.2022 21:48
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Merkitsemätön kiivi: Voipi olla yli satavuotias paisti hieman jo pilalla. Semminkin kun pakastin tuli Suomeen vasta 1928.
      Hirvikin oli perin harvinainen tuohon aikaan, aivan yksittäisiä elukoita.

      Lainaa

    91. Vammanen apina 7.5.2022 21:30
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Voihan Canna kun pitää aina tuoda esiin että on käynyt ulkomailla. Yleensä tuollainen julistaminen on merkki siitä ettei ole juurikaan käynyt missään. Yksi kaverini on käynyt kerran Espanjassa ja on kyllä koko maailmalle tehnyt sen selväksi erilaisten keskustelujen yhteydessä tyyliin: Toinen: Syötiin eilen lohta ja perunamuussia Kaveri: Mä söin kanssa kerran Espanjassa tosi hyvää lohta..

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: 1917, canna, kakku, kakut, liha, pakasteet, päiväys, ruoka, syömishäiriöt, vegaanit