Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 368

Joku soitti meille poliisit tämän takia.
Kuvakooste, osa 368

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 70 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +455 (465 ääntä)
      Jenna, I feel you. Vituttaa yhtä paljon tuo muovin määrä salaatissa. Ja se puinen haarukka sen kruunaa.

      Lainaa

    2. Aimo sitruuna 24.2.2022 0:15
      Tulos: -63 (213 ääntä)
      Mua ehkä vaan ällöttää tuo kallon pitäminen kädessä 😳😨🤢

      Lainaa

    3. Niin sanottu hirvi 24.2.2022 0:30
      Tulos: +249 (263 ääntä)
      Noi valmissalaatit on kyllä niin turhakkeita. Muovia enemmän kuin ruokaa. Ostan silti jos näen punalaputettuna, ruokatauko kuluu rattoisasti kertakäyttöhaarukalla salaatinpaloja metsästäessä.

      Lainaa

    4. Tulos: +77 (113 ääntä)
      Kans ruokaan kulkeutuvan mikromuovin kannalta tosi kiva, kun se makaa tuolla muovissa ja haarukka, joka koskisi ruokaa vain hetken on nähty tärkeimpänä korvata. Ei ois oikeesti mahdotonta tehdä vaikka tietynlaisesta paperista kippoa salaatille ja pussia noille lisukkeille, jos ne on esim. allergikkojen takia ihan pakko eristää.

      Lainaa

    5. Hapero kettu 24.2.2022 0:37
      Tulos: -41 (93 ääntä)
      Ostan lounassalaattia vain salaattibaarista, ei synny roskaa eikä hävikkiä

      Lainaa

    6. Tavaton krokotiili 24.2.2022 1:38
      Tulos: +234 (238 ääntä)
      Meidän naapurille oli soitettu kans poliisit kylään, kun hänellä oli kaktukset useammalla lautarivillä ikkunalla. Siihen maailman aikaan vielä poliisit olivat kertoneet kuka ilmoituksen oli tehnyt ja ilmeni, että se oli toinen naapuri joka useamman kerran oli käynyt kahvillakin siinä keittiössä jonka ikkuna oli täynnä niitä erilaisia kaktuksia ja kukkasia. Mutta oli silti soittanut poliisille ja kertonut että ikkuna täynnä kannabista.

      Lainaa

    7. Tulos: +19 (63 ääntä)
      Hapero kettu: Ostan lounassalaattia vain salaattibaarista, ei synny roskaa eikä hävikkiä
      Kiva kuulla, kiitos tiedosta. :)

      Lainaa

    8. Talvehtiva viikinki 24.2.2022 3:47
      Tulos: +211 (221 ääntä)
      Minäpä teen lounassalaattini itse, pestävään astiaan, joka on yli 10 vuotta ollut käytössä. Saanko papukaijamerkin?

      Lainaa

    9. Onneksi on omat 24.2.2022 3:58
      Tulos: +141 (153 ääntä)
      Toi on kyllä hyvä kun noista muovihelvettisalaateista on ulommaisen pakkauksen lisäksi poistettu se ainut hyödyllinen muovinen osa, haarukka. Itse en pysty noilla puisilla aterimilla syömään kammottavan suutuntuman takia. Olen mennyt jopa Taco Belliin oman haarukan kanssa, kun niilläkin on puiset välineet. : D Vähän vain hävetti.

      Lainaa

    10. Pehmeä jänis 24.2.2022 5:53
      Tulos: -14 (28 ääntä)
      Niin sanottu hirvi: Noi valmissalaatit on kyllä niin turhakkeita. Muovia enemmän kuin ruokaa. Ostan silti jos näen punalaputettuna, ruokatauko kuluu rattoisasti kertakäyttöhaarukalla salaatinpaloja metsästäessä.
      Hupinsa kullakin

      Lainaa

    11. Puuta heinää kavioeläin 24.2.2022 6:09
      Tulos: +119 (127 ääntä)
      Nimi: Kans ruokaan kulkeutuvan mikromuovin kannalta tosi kiva, kun se makaa tuolla muovissa ja haarukka, joka koskisi ruokaa vain hetken on nähty tärkeimpänä korvata. Ei ois oikeesti mahdotonta tehdä vaikka tietynlaisesta paperista kippoa salaatille ja pussia noille lisukkeille, jos ne on esim. allergikkojen takia ihan pakko eristää.
      Tuskin allergikkojen takia on eristetty, vaan kastike yms tulevat eri tuotantolinjoilta. Muovi on ylivoimainen mitä tulee säilyvyyden pidentämiseen, muuten noiden myyntiaika ois vieläkin lyhyempi. Toki yhden haarukan korvaaminen puisella tuntuu pikku näpertelyltä, mutta ehkä se on kuitenkin parempi kuin ei mitään.
      Ps. Irtoaako elintarvikemuoveista mikromuovia ruokaan?

      Lainaa

    12. Askarruttava ankerias 24.2.2022 7:03
      Tulos: +180 (184 ääntä)
      Juuri joku poliisi ilmoitti, että hänen mielestään poliisin pitäisi jättää pikkurikokset (esim. varkaudet) tutkimatta, jotta resursseja riittäisi paremmin vakavampien rikosten (esim. henkirikokset ja lasten hyväksikäytöt) tutkimiseen. Samassa yhteydessä hän toi esiin sen, miten rajalliset poliisin resurssit ovat, ja kuitenkin jokainen rikosilmoitus on käsiteltävä. Kunpa nämä kukkaruukuista ja Facebook-erimielisyyksistä rikosilmoituksia tehtailevat ymmärtäisivät, että he eivät tee kiusaa pelkästään naapurilleen tai poliisille, vaan koko yhteiskunnalle.

      Lainaa

    13. Kilokalori 24.2.2022 7:13
      Tulos: +76 (92 ääntä)
      Kuulin kotikylältä tapauksesta, jossa naapuri oli soittanut maalla poliisit, kun oli risuja poltettu keväällä. Siinäkin voisi miettiä, onko risunpoltto ihan 112 soiton vaativa, käynnissä oleva rikos. Poliisit eivät olleet tässä kohtaa reagoineet asiaan. Oikein.

      Lainaa

    14. Pahvikampela 24.2.2022 7:19
      Tulos: +106 (122 ääntä)
      Nice to know -nurkkauksesta huomenta! Muovihaarukat ovat pääsääntöisesti polystyreeniä, joka menee nykyisin yhä käytännössä kaikki poltettavaksi, vaikka se osin lajitellaankin muovijätteisiin. Muut kuvan salaattiannoksen muovit ovat kierrätettävissä, valtaosa todennäköisimmin HDPE:tä. Nice to know -nurkkauksen lähetys päättyy.

      Lainaa

    15. Tornipöllö 24.2.2022 7:39
      Tulos: +101 (107 ääntä)
      Perkele, just olisi tehnyt mieli ostaa täyskultainen, timantein koristeltu polkupyörä, mutta ei sitten 😡

      Lainaa

    16. Kilokalori 24.2.2022 7:40
      Tulos: +64 (68 ääntä)
      Aimo sitruuna: Mua ehkä vaan ällöttää tuo kallon pitäminen kädessä 😳😨🤢
      Se oli uutisten mukaan muistaakseni useampia satoja vuosia vanha.

      Lainaa

    17. Kohtisuora stalkkeri 24.2.2022 7:44
      Tulos: +29 (33 ääntä)
      Askarruttava ankerias: Juuri joku poliisi ilmoitti, että hänen mielestään poliisin pitäisi jättää pikkurikokset (esim. varkaudet) tutkimatta, jotta resursseja riittäisi paremmin vakavampien rikosten (esim. henkirikokset ja lasten hyväksikäytöt) tutkimiseen. Samassa yhteydessä hän toi esiin sen, miten rajalliset poliisin [...]
      Aamen

      Lainaa

    18. Koherentti ankka 24.2.2022 7:45
      Tulos: +88 (94 ääntä)
      Tolla puuhaarukalla ei ees tee mitään, koska ne piikit ei uppoa salaatin sattumiin. Sama kun söis huonolla lusikalla. Jossain vaiheessa (noin vuosi sitten) Saarioisten pastasalaateissa oli hetken aikaa puuhaarukat, jonka varsi oli kaksiosainen. Paha vaan että haarukka halkesi lähes aina kun varren osat yhdisti toisiinsa. Ei mennyt kuin hetken niin muovihaarukka teki paluun... Käyttäisivät edes niitä puukuituhaarukoita, jotka kaupoissa on korvanneet muoviset kertakäyttöhaarukat. Ne tuntuu suussa muoviselta ja piikit on terävät eikä pyöreät.

      Lainaa

    19. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Jännä kun tää kasvitelttahomma oli kerrottu vähän eri tavalla alkuperäisessä julkaisussa. Kaikki se pitääkin kopioida muka omaksi.

      Lainaa

    20. Arkkienkeli 24.2.2022 9:18
      Tulos: +3 (21 ääntä)
      Nimi: Kans ruokaan kulkeutuvan mikromuovin kannalta tosi kiva, kun se makaa tuolla muovissa ja haarukka, joka koskisi ruokaa vain hetken on nähty tärkeimpänä korvata. Ei ois oikeesti mahdotonta tehdä vaikka tietynlaisesta paperista kippoa salaatille ja pussia noille lisukkeille, jos ne on esim. allergikkojen takia ihan pakko eristää.
      Elintarvikemuovi on maidonjalostuksen sivutuote ja maatuvaksi käsitelty. Parempi noin, kuin öljynjalostaminen polttoaineeksi ja sen sivutuote eli maatumaton muovituote.

      Lainaa

    21. Tulos: -106 (106 ääntä)
      Jos tuo on oikeasti pääkallo, niin eikö se pitäisi viedä poliisille tms., jos on vaikka joku kadonnut henkilö kyseessä? T:Liikaa true crimea katsonut

      Lainaa

    22. Tulos: +28 (44 ääntä)
      Hups,niinhän siinä lukikin! Hyvä juttu.

      Lainaa

    23. Tulos: +26 (72 ääntä)
      Pahvikampela: Nice to know -nurkkauksesta huomenta! Muovihaarukat ovat pääsääntöisesti polystyreeniä, joka menee nykyisin yhä käytännössä kaikki poltettavaksi, vaikka se osin lajitellaankin muovijätteisiin. Muut kuvan salaattiannoksen muovit ovat kierrätettävissä, valtaosa todennäköisimmin HDPE:tä. Nice to know -nurkkauksen lähetys päättyy.
      Tätä olin just tulossa kysymään! Että liekö se haarukka kierrätyskelpoista, kuten nuo pussukat. Kiitos! Mutta niitä muovilta tuntuvia on tosiaan tehty puusta ja esim. maissista, miksei käytetä niitä.
      Joskus poliisit-ohjelmassa kerrottiin, miten paljon poliiseille tulee kansalaisilta ilmoituksia, että rappukäytävässä haisee budi, ja siten jää käyttäjiä ja kotikasvattajia kiinni. En oo ikinä ymmärtänyt miksi! Siis jos olisi jotain piriveikkoja naapurissa, joista olisi häiriötä, niin sitten ymmärtäisin. Mutta miksi jotakin häiritsee jonkun pajauttelu? Onko se niin pelottavaa omasta mielestä vai mitä 🤔

      Lainaa

    24. Halpa keiju 24.2.2022 9:34
      Tulos: +26 (36 ääntä)
      Sen enempää puolustelematta, olen onnistunut laihduttamaan noilla salaateilla 20 kg. Mitä tuohon muovin määrään tulee, niin toki sitä on aivan liikaa, mutta miltähän tuokin salaatti näyttäisi/maistuisi, jos siinä olisi kastikkeet ja krutongit irrallaan muiden ainesten kesken. Ja noita salaatteja on muitakin, esim. tonnikalaversio, josta olen kyllä kiitollinen, että on omassa lokerossaan.

      Lainaa

    25. Nousematon mandariini 24.2.2022 10:07
      Tulos: +34 (86 ääntä)
      Mimmi: Tätä olin just tulossa kysymään! Että liekö se haarukka kierrätyskelpoista, kuten nuo pussukat. Kiitos! Mutta niitä muovilta tuntuvia on tosiaan tehty puusta ja esim. maissista, miksei käytetä niitä. Joskus poliisit-ohjelmassa kerrottiin, miten paljon poliiseille tulee kansalaisilta ilmoituksia, [...]
      Mua häiritsee, koska se pilven löyhkä kantautuu IV-kanavia pitkin mun asuntoon (yök). Muutenkin ällöttää tulla kotiin kun koko rappukäytävä on niin paksun sumun peitossa ettei sisään mahdu.

      Lainaa

    26. Povekas myyrä 24.2.2022 10:17
      Tulos: -8 (26 ääntä)
      En ole muovinvalmistuksen asiantuntija mutta ei luultavasti ole kukaan muukaan niistä, jotka aihetta on kommentoineet. Muovia voidaan valmistaa hyvin monella eri tavalla ja eri raaka-aineista. On mahdollista, että pakkausmuovia voidaan valmistaa huomattavasti ympäristöystävällisemmin kuin kovaa kestomuovia. Tämä selittäisi sen, miksi muovihaarukka ei ole ok, mutta pakkausmuovi on. Olisi kiinnostavampaa tietää miten asia oikeasti on, kuin kuulla mitä mieltä ihmiset on siitä miltä se vaikuttaa, tietämättä asiasta yhtään mitään. Ja vielä, jos muovin määrä ahdistaa, voi jättää kyseisenlaiset tuotteet ostamatta.

      Lainaa

    27. Povekas myyrä 24.2.2022 10:19
      Tulos: +13 (23 ääntä)
      hups, syyllistyin itse turhaan arvailuun, vaikka arvasinkin oikeaan. Pilvikampela nice to know -nurkkauksesta olikin tullut jo sylkemään faktoja. Kiitos!

      Lainaa

    28. Tulos: +31 (33 ääntä)
      Nimi: Kans ruokaan kulkeutuvan mikromuovin kannalta tosi kiva, kun se makaa tuolla muovissa ja haarukka, joka koskisi ruokaa vain hetken on nähty tärkeimpänä korvata. Ei ois oikeesti mahdotonta tehdä vaikka tietynlaisesta paperista kippoa salaatille ja pussia noille lisukkeille, jos ne on esim. allergikkojen takia ihan pakko eristää.
      Ei tuollaisesta muovista irtoa paloja ruokaan tuosta vain. Mikromuovipaloja irtoaa mm. haurastuneesta ja kuituisesta muovista, eli jos heität tuon pakkauksen luontoon luonnonvoimien armoille ja jälkimmäisestä esimerkkinä fleece-kangas. Elintarvikemuovit ovat nimenomaan kehitetty sellaisiksi että ne eivät altistu abraasiolle ruuan vaikutuksesta.

      Lainaa

    29. Eläinrakas aprikoosi 24.2.2022 11:21
      Tulos: +9 (17 ääntä)
      Viherkasvit kaunistavat sisustusta. Joo...

      Lainaa

    30. Tulos: +11 (19 ääntä)
      En ole asiantuntija elintarvikemuovin ominaisuuksien suhteen ja jos siitä ei irtoa mikromuovia, niin sehän olisi positiivista. Oletan kuitenkin, että irtoaa jos kerran pikkulasten aterimienkin suhteen on tehty uudet suositukset välttää muovia nimenomaan mikromuovin takia. Ja olen pitänyt yleisenä käsityksenä, että vaikkapa muovipullossa tuleva vesi sisältää enemmän mikromuovia säilöntätapansa takia. Tätä kun Googlaa, niin tulokset eivät myöskään ole kovin yksiselitteisiä ja asiasta tuntuu olevan epävarmuutta. Henkilökohtaisesti myös koen tuon ruoan pidennetyn säilyvyyden olevan kaksipiippuinen juttu, kun esim. salaattini haluaisin muutenkin tuoreena, eikä selllaisena että sitä on päivä- tai viikkotolkulla säilytty. Maksaisin tuoreudesta ihan mieluusti myös isompaa hintaa.

      Lainaa

    31. Tulos: +4 (14 ääntä)
      Itsehän jätän valmisruoat nykyään ostelematta, mutta kyllä se on välillä vaikkapa töissä aiheuttanut päänvaivaa kun ei ole aina aikaa tehdä itse ruokaa mukaan ja kaupan valikoima on mitä on, ainakin pienemmissä kaupoissa suunnilleen kaikki on pakattu muoviin. Ja jotain on silti syötävä. Jos annetaan vaihtoehtoja (niinkuin esim. pahvikassin ja muovipussin suhteen), niin sittenhän se on helppo valita muoviton.

      Lainaa

    32. Tulos: +24 (26 ääntä)
      Tavaton krokotiili: Meidän naapurille oli soitettu kans poliisit kylään, kun hänellä oli kaktukset useammalla lautarivillä ikkunalla. Siihen maailman aikaan vielä poliisit olivat kertoneet kuka ilmoituksen oli tehnyt ja ilmeni, että se oli toinen naapuri joka useamman kerran oli käynyt kahvillakin siinä keittiössä jonka [...]
      Siis mitä! 😅 Miks kukaan tekis noin, tosi outoa 🤔

      Lainaa

    33. Halpa keiju 24.2.2022 11:55
      Tulos: +27 (35 ääntä)
      Pakkauksessa lukee näin. Että on siellä jotain kehitystä tapahtunut. NYT 22 % VÄHEMMÄN MUOVIA Hetki-salaattiaterioiden pakkauksessa on nyt 22 % vähemmän muovia. Haarukka on vaihdettu puuhaarukkaan ja rasia on ohuempi, jolloin vuodessa säästyy 78,6 tonnia muovia. Pakkauksen muovi on 100 % kierrätettävää muovia, eli kierrätettäessä pakkaukset päätyvät uudeksi raaka-aineeksi. Kierrätä pakkaus oikein; laita suojakalvo sekä rasia muovinkeräykseen ja etiketti paperinkeräykseen. Puuhaarukan voit kierrättää energiajätteenä. Myös Hetki-rieskojen pakkauksia on muutettu. Nykyinen rieskojen pakkaus säästää 50 % muovia. Tutustu Hetki-tuotteisiin hetkessa.fi!

      Lainaa

    34. Aukoton näätä 24.2.2022 12:15
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      Nimi: Kans ruokaan kulkeutuvan mikromuovin kannalta tosi kiva, kun se makaa tuolla muovissa ja haarukka, joka koskisi ruokaa vain hetken on nähty tärkeimpänä korvata. Ei ois oikeesti mahdotonta tehdä vaikka tietynlaisesta paperista kippoa salaatille ja pussia noille lisukkeille, jos ne on esim. allergikkojen takia ihan pakko eristää.
      Ei se mahdotonta ole tehdä sitä kippoa paperista, mutta älyttömästi kalliimpaa. Paperinen pussukka kaikille kilkkeillekään ei oo mahdotonta tehdä, mutta taas kerran tosi paljon kalliimpaa. Lopullista esille tuomaasi ongelmaa, mikromuovia, ei kuitenkaan ratkaista, sillä ne paperit olisi kuitenkin pinnoitettu muovilla, ettei se paperi itsessään hajoa sinne kosteuteen.

      Lainaa

    35. Tulos: +8 (32 ääntä)
      Pia ihan tosissaan väittää, että jos poliisit saa tehtävän käydä tarkastamassa tilanne niin niille riittää kun joku sanoo pihalla ettei siellä mitään laitonta ole? :D

      Lainaa

    36. Älyvapaa karjalanpiirakka 24.2.2022 16:08
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Freshin salaatit muutenkin naurettavan ylihinnoiteltuja.

      Lainaa

    37. Älyvapaa karjalanpiirakka 24.2.2022 16:10
      Tulos: 0 (16 ääntä)
      Hapero kettu: Ostan lounassalaattia vain salaattibaarista, ei synny roskaa eikä hävikkiä
      Se onkin hygieenista :D

      Lainaa

    38. Älyvapaa karjalanpiirakka 24.2.2022 16:10
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      Halpa keiju: Pakkauksessa lukee näin. Että on siellä jotain kehitystä tapahtunut. NYT 22 % VÄHEMMÄN MUOVIA Hetki-salaattiaterioiden pakkauksessa on nyt 22 % vähemmän muovia. Haarukka on vaihdettu puuhaarukkaan ja rasia on ohuempi, jolloin vuodessa säästyy 78,6 tonnia muovia. Pakkauksen muovi on 100 % [...]
      Kun ei ole Hetki vaan Fresh.

      Lainaa

    39. Itseasiassa 24.2.2022 16:24
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      Onneksi on omat: Toi on kyllä hyvä kun noista muovihelvettisalaateista on ulommaisen pakkauksen lisäksi poistettu se ainut hyödyllinen muovinen osa, haarukka. Itse en pysty noilla puisilla aterimilla syömään kammottavan suutuntuman takia. Olen mennyt jopa Taco Belliin oman haarukan kanssa, kun niilläkin on puiset välineet. : D Vähän vain hävetti.
      Mitä sitä häpeämään, on nykyaikaa käyttää kestotuotteita. Mäkin ostan takeaway teen omaan mukiini. Kaupassa kestokassin lisäksi kestohedelmäpussi.

      Lainaa

    40. Itseasiassa 24.2.2022 16:33
      Tulos: -8 (16 ääntä)
      Pahvikampela: Nice to know -nurkkauksesta huomenta! Muovihaarukat ovat pääsääntöisesti polystyreeniä, joka menee nykyisin yhä käytännössä kaikki poltettavaksi, vaikka se osin lajitellaankin muovijätteisiin. Muut kuvan salaattiannoksen muovit ovat kierrätettävissä, valtaosa todennäköisimmin HDPE:tä. Nice to know -nurkkauksen lähetys päättyy.
      Tuosta muovikasasta on hyvä arvioida, mikä on järkevää kierrättää. Ehkä kaiken muun saa pienellä vaivalla tarpeeksi siistiksi paitsi salaattipussin, mutta paljon tiskattavaa tuossa on. Ja kierrätyksessä pitäisi vielä huomioida, ettei se tiskaus vie enemmän luonnonvaroja kuin kierrätys säästää.

      Lainaa

    41. Sulava manaatti 24.2.2022 17:30
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Lily: Jos tuo on oikeasti pääkallo, niin eikö se pitäisi viedä poliisille tms., jos on vaikka joku kadonnut henkilö kyseessä? T:Liikaa true crimea katsonut

      Kannattaisi varmaan peräti lukea mitä jutun postaaja kirjoitti.

      Lainaa

    42. Aukoton näätä 24.2.2022 18:09
      Tulos: -10 (28 ääntä)
      Itseasiassa: Mitä sitä häpeämään, on nykyaikaa käyttää kestotuotteita. Mäkin ostan takeaway teen omaan mukiini. Kaupassa kestokassin lisäksi kestohedelmäpussi.
      Muista sitten, että kestokasseja täytyy käyttää satoja kertoja ennen kuin se on ekologisuudessaan ohittanut perus muovipussukan.

      Lainaa

    43. Laajahko sakaali 24.2.2022 19:02
      Tulos: +42 (50 ääntä)
      Aukoton näätä: Muista sitten, että kestokasseja täytyy käyttää satoja kertoja ennen kuin se on ekologisuudessaan ohittanut perus muovipussukan.
      Sinä puhut nyt uudesta puuvillasta valmistetuista kasseista, mut kestokasseja voidaan valmistaa myös muista materiaaleista. Kestokassin voi tehdä vaikka itse jostain vanhasta vaatteesta tai muusta tekstiilistä, jos on vähän näppäryyttä.

      Lainaa

    44. Pesty oppilas 24.2.2022 19:33
      Tulos: +2 (24 ääntä)
      Nimi: Kans ruokaan kulkeutuvan mikromuovin kannalta tosi kiva, kun se makaa tuolla muovissa ja haarukka, joka koskisi ruokaa vain hetken on nähty tärkeimpänä korvata. Ei ois oikeesti mahdotonta tehdä vaikka tietynlaisesta paperista kippoa salaatille ja pussia noille lisukkeille, jos ne on esim. allergikkojen takia ihan pakko eristää.
      et nyt ole ymmärtänyt mitä on mikromuovi. ei se muovi ehdi tuon pakkauksen käyttöaikana mikromukviksi hajoamaan

      Lainaa

    45. Tulos: -10 (20 ääntä)
      Uskoisin että tuollaiset salaattirasiat päätyvät yleensä sekajätteeseen. Harva noita kotonaan (jossa usein kierrätysastiat) syö. Monesti työpaikalla, joissa harvoin muovin kierrätystä. Ihmisen on turha pelätä elintarvikepakkausten mikromuoveja. Tulevat toistakautta ulos. Vaarallisemmat myrkyt löytyvät muista muoveista.

      Lainaa

    46. Tulos: -19 (29 ääntä)
      Laajahko sakaali: Sinä puhut nyt uudesta puuvillasta valmistetuista kasseista, mut kestokasseja voidaan valmistaa myös muista materiaaleista. Kestokassin voi tehdä vaikka itse jostain vanhasta vaatteesta tai muusta tekstiilistä, jos on vähän näppäryyttä.
      Jos kuljet täydellä bussilla kilometrin ompelutarvikeliikkeesen hakemaan lankaa kestokassisi ompeluun on muovikassi ekologisempi. Jos hukkaat neulan projektin aikana olisi ollut ekologisempaa ostaa muovikassi. Muovipussien tuotanto on niin tehokasta että niiden demonisointi on idiotismia. Kertakäyttöisenä ekologisin vaihtoehto. Jos käytät muovikassia 10 kertaa, on lähes mahdotonta keksiä vähäpäästöisempää ratkaisua. Toki tämä ei ole yhtä tyylikästä kuin kangaskassi, mutta ympäristö lienee tärkeintä? Yleensä käytetään vähintään kahdesti (toinen kerta roskapussina, joita muuten ostetaan erikseen). Tärkeintä muovipussien käytössä on huolehtia siitä mihin ne päätyvät käytön jälkeen. Eli energiajätteeksi.
       Muovin kierrätyksen co2 päästöt ovat huomattavat. On järkevämpää polttaa (siihen sopiva) muovi energiaksi ja käyttää kaasu (josta muovipussit valmistetaan ja joka muuten poltettaisiin energiaksi) uuden muovin raaka-aineeksi. Kierrätysmuovin hiilijalanjälkeä kasvattavat logistiikka ja epäpuhtaan raaka-aineen jalostus. 

      Lainaa

    47. Lavastettu kissa 24.2.2022 22:12
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Teltta: Jännä kun tää kasvitelttahomma oli kerrottu vähän eri tavalla alkuperäisessä julkaisussa. Kaikki se pitääkin kopioida muka omaksi.
      Se ihan alkuperäinen julkaisu on Huonekasvit-ryhmässä ja se on just tuo mikä tuossa mokassakin, löytyy sieltä edelleen... Mutta tästä oli myös sitten myöhemmin tehty juttu Kotilieteen ja sieltä jaettu facebookiin (varmaan se minkä itse näit), ja siinä tää ihan sama Pia tosiaan kertoo tilanteesta eri tavalla/pitemmin. Olivat poliisit ihan käyneet Pian hänen autostaan viittilöimässä takaisin sisälle ja tosiaan sisällä käyneet telttaa ihmettelemässä ja thai-peikolle siinä yhdessä naureskelleet.

      Lainaa

    48. Tavaton krokotiili 24.2.2022 23:53
      Tulos: +18 (18 ääntä)
      Laura: Siis mitä! 😅 Miks kukaan tekis noin, tosi outoa 🤔
      Naapuri ei kuulemma ollut tunnistanut, että ovat kaktuksia ja kukkia 😂😂😂 Joten soitti poliisit.

      Lainaa

    49. Semmonen robotti 25.2.2022 7:36
      Tulos: -6 (14 ääntä)
      Kilokalori: Se oli uutisten mukaan muistaakseni useampia satoja vuosia vanha.
      Niin? Miten tuo vaikuttaa mihinkään?

      Lainaa

    50. Laajahko sakaali 25.2.2022 9:23
      Tulos: +25 (29 ääntä)
      Pena35: Jos kuljet täydellä bussilla kilometrin ompelutarvikeliikkeesen hakemaan lankaa kestokassisi ompeluun on muovikassi ekologisempi. Jos hukkaat neulan projektin aikana olisi ollut ekologisempaa ostaa muovikassi. Muovipussien tuotanto on niin tehokasta että niiden demonisointi on idiotismia. [...]
      Entä jos en hukkaa neulojani? Entä jos minulla onkin ompelutarvikkeet jo valmiiksi kotonani, ja teen niillä muutakin, esimerkiksi korjaan vaatteitani ja pidennän niiden käyttöikää? Tai jos minulla ei ole tarvikkeita, entä jos ostankin ne samalla, kun teen muutkin ostokset? Ompelutarvikkeita myydään ihan ruokakaupoissakin. Ja en todellakaan väitä, että kaikkien tulisi näin toimia, vaan yritän sanoa, että kestokassitkin voivat olla ekologisia. Jos joku sanoo vain käyttävänsä kestokassia, emme voi tulla sanomaan, kuinka monta kertaa hänen on sitä käytettävä jotta se päihittäisi muovikassin, koska emme tiedä, millaisesta kassista on kyse. Kestokasseja on monenlaisia, joten ei se kestokassienkaan demonisointi aina viisasta ole.

      Lainaa

    51. Talviasuttava delfiini 25.2.2022 13:28
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Hapero kettu: Ostan lounassalaattia vain salaattibaarista, ei synny roskaa eikä hävikkiä
      Kyllä siitäkin sitä syntyy. Vai onko sulla omat tupperwaret mukana?

      Lainaa

    52. Tulos: +1 (9 ääntä)
      Pesty oppilas: et nyt ole ymmärtänyt mitä on mikromuovi. ei se muovi ehdi tuon pakkauksen käyttöaikana mikromukviksi hajoamaan
      Täysin mahdollista etten ole ymmärtänyt koko prosessia. Kertoisitko siis vielä, minkälainen käyttöaika alkaa altistamaan sitä muovia hajoamiselle?

      Lainaa

    53. Tulos: 0 (6 ääntä)
      Onneksi on omat: Toi on kyllä hyvä kun noista muovihelvettisalaateista on ulommaisen pakkauksen lisäksi poistettu se ainut hyödyllinen muovinen osa, haarukka. Itse en pysty noilla puisilla aterimilla syömään kammottavan suutuntuman takia. Olen mennyt jopa Taco Belliin oman haarukan kanssa, kun niilläkin on puiset välineet. : D Vähän vain hävetti.
      Olen pari kertaa saanut juoman muovimukista muovisella kannella ja paperipillillä. Sairasta. Noita puisia on todella paskoja (maistuu paskalta), paskoja ja hyviä.

      Lainaa

    54. Nuutunut kivi 25.2.2022 22:55
      Tulos: +16 (18 ääntä)
      Aukoton näätä: Muista sitten, että kestokasseja täytyy käyttää satoja kertoja ennen kuin se on ekologisuudessaan ohittanut perus muovipussukan.
      Minä tyhmä luulin, että kestokassin idea on kestää kauan (kauppa)kassi käytössä. Mulla on useita, monta vuotta vanhoja kaupan kestokasseja käytössä. Ja kori. Kuinka monta kertaa sitä pitää käyttää, ennenkuin muovipussi on voitettu?

      Lainaa

    55. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 26.2.2022 1:26
      Tulos: +2 (14 ääntä)
      Nuutunut kivi: Minä tyhmä luulin, että kestokassin idea on kestää kauan (kauppa)kassi käytössä. Mulla on useita, monta vuotta vanhoja kaupan kestokasseja käytössä. Ja kori. Kuinka monta kertaa sitä pitää käyttää, ennenkuin muovipussi on voitettu?
      Riippuu mistä se on tehty. Tutkimusten mukaan kierrrätysmuovista valmistettu kauppakassi, joka uudelleenkäytetetään roskapussina on oikeasti sieltä ekologisimmasta päästä. Esimerkiksi perus puuvillakangaskassia pitäisi käyttää 840 kertaa ennen kuin sen hiilijalanjälki vastaisi muovipusseja. Ja siis pesemättä, koska pesuaine ja lämmin vesi kuluttaisivat vielä enemmän. Paperipussiakin pitäisi käyttää 11 kertaa. Mikäli kestokassikin on tehty siitä samasta kierrätysmuovista, taitaa homma mennä ihan painon mukaan. Itse olen päätynyt muovisiin kestokasseihin ihan vaan hinnan vuoksi. Kovin montaa kertaa sen ei tarvitse kestää että tulee halvemmaksi kuin "kertakäyttö" muovikassi. Käytän tosin ne kertakäyttökassitkin uudelleen jos eivät ensimmäisellä kerralla hajoa käsiin, joten asian ympäristövaikutusta on vaikea laskea. Länsimainen muoviviha on täysin väärin suunnattua. Käytännössä melkein kaikki paljonpuhutuista merien muovijätteistä on peräisi muutamasta aasiassa ja afrikassa sijaitsevasta joesta. Siis maista, joissa jätehuolto noin yleensäkkin on retuperällä. Siinä sitten EU:ssa poliitikot keräävät perusteettomia irtopisteitä kieltämällä sitä sun tätä muovituotetta ihan niin kuin se ratkaisisi ongelmaa joka ei ole alkuunkaan täältä peräisin. Tämä voi olla paitsi hyödytöntä jopa haitallista, sillä muovi on varsin helposti kierrätettävissä toisin kuin monet sitä korvaaviksi ehdotetut materiaalit. Mikä järki on kuluttaa energiaa ja raaka-aineita tuottaakseen ns. "biohajoavia" pakkauksia jotka on enemmän tai vähemmän tsrkoitettu dumpattavaksi luontoon sen sijaan että ne kierrätettäisiin?

      Lainaa

    56. Kiinnostava sika 26.2.2022 12:00
      Tulos: +4 (8 ääntä)
      Valmissalaattipaketit päätyy yleensä työpaikkojen, kuntosalien, junien tm. yhteistilojen sekajätteisiin eikä huuhdeltuina muovinkeräykseen. Se, että puuhaarukka menee polttojätteeseen bioskan sijaan, lienee pienempi paha kuin kierrätettävän muovin polttaminen. Paketoinnissa on vaikeampi vähentää kun kyse on elintarvikkeista, mutta puuhaarukka on silti vähän parempaan päin. En ymmärrä tätä mielten pahoittamista, jos koitetaan vetää edes muutama prosentti parempaan suuntaan. Kaikenko pitäisi olla heti valmista ja ensimmäisenä päivänä täydellistä? Vähemmän muovia on vähemmän muovia. Vaihto puuhaarukoihin on muutenkin tod.näk. asiakaspalautteesta lähteneen tuotekehittelyn tulosta, eli pyyntö kuluttajilta itseltään. Itse jopa tykkään jäykemmistä puuhaarukoista ihan käytön kannalta.

      Lainaa

    57. Itseasiassa 26.2.2022 17:41
      Tulos: +18 (20 ääntä)
      Aukoton näätä: Muista sitten, että kestokasseja täytyy käyttää satoja kertoja ennen kuin se on ekologisuudessaan ohittanut perus muovipussukan.
      Kuka sanoi ettei niitä käytettäisi? Tuossa yksi vuonna 2008 käyttöön otettu kassi pyörii, ehkä tässä 14 vuodessa on pari kertaa kaupassa käyty.

      Lainaa

    58. Itseasiassa 26.2.2022 17:43
      Tulos: -4 (8 ääntä)
      Pena35:  Ihmisen on turha pelätä elintarvikepakkausten mikromuoveja. Tulevat toistakautta ulos. Vaarallisemmat myrkyt löytyvät muista muoveista.
      Mikromuovia on löydetty jo sikiöistä. Aika hatara kommentti.

      Lainaa

    59. Tervetullut undulaatti 26.2.2022 22:56
      Tulos: -12 (12 ääntä)
      Onpas erikoista. Täällä meuhkaa sen verran niin-että-parempia ihmisiä, että yleensä edes joku on realiteeteissa himpun verran vielä kiinni. Ettekö oikeasti ole siinä vihreässä kuplassanne kuulleet että muovipillit kiellettiin? Ja että seuraavaksi muoviaterimet? Vai itkettekö kun lemppari-Skyr on hankala syödä kun siinä on pahvilusikka? Maailma nimittäin pelastuu kun emme enää käytä muoviaterimia. Nih.

      Lainaa

    60. Uljas krokotiili 27.2.2022 8:31
      Tulos: +8 (22 ääntä)
      Mimmi: Tätä olin just tulossa kysymään! Että liekö se haarukka kierrätyskelpoista, kuten nuo pussukat. Kiitos! Mutta niitä muovilta tuntuvia on tosiaan tehty puusta ja esim. maissista, miksei käytetä niitä. Joskus poliisit-ohjelmassa kerrottiin, miten paljon poliiseille tulee kansalaisilta ilmoituksia, [...]
      Olen useamman kerran ilmoittanut pilvenpoltosta. Se tuoksuhan ei jää aina pelkästään rappukäytävään, vaan seikkailee asuntoihin sisälle. Aiheuttaa vitutusta kun vauvan vaatteet haisee pilvelle. 
      Toinen juttu onkin kukankasvattajan tuttava-/asiakaspiiri. Lähdepä siinä lapsosen kanssa ulkoleikkeihin, kun rappukäytävässä joku on juuri sytyttänyt jointin ja tyyppi vieressä tökkii suoniaan.
      Nämä oli niitä häiritseviä juttuja, enkä väitä että jokaisen myssypään kohdalla homma on sama.

      Lainaa

    61. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 27.2.2022 14:54
      Tulos: -1 (7 ääntä)
      Tervetullut undulaatti: Onpas erikoista. Täällä meuhkaa sen verran niin-että-parempia ihmisiä, että yleensä edes joku on realiteeteissa himpun verran vielä kiinni. Ettekö oikeasti ole siinä vihreässä kuplassanne kuulleet että muovipillit kiellettiin? Ja että seuraavaksi muoviaterimet? Vai itkettekö kun lemppari-Skyr on [...]
      Minä syön vanukkaani perinteisellä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla lusikalla. Mutta toi pillijuttu, joo tosi typerää puuhastelua. Pahvipilli ei kelpaa kuin kissan puruleluksi.

      Lainaa

    62. Tulos: +2 (8 ääntä)
      Lily: Jos tuo on oikeasti pääkallo, niin eikö se pitäisi viedä poliisille tms., jos on vaikka joku kadonnut henkilö kyseessä? T:Liikaa true crimea katsonut
      True crimen vahtaaminen on indeed tehnyt teikäläisestä melkoisen sherlockin, joka oitis tunnistaa venkulan jolla ketunhäntä kainalossa, tuhmuukset mielessä ja kotikasvatus pielessä. Oletko muuten kuunaan harkinnut ihka oman etsivätoimiston perustamista? Auttaisit vaikkapa kadonneita ihmisiä löytämään itsensä ja tienaisit samalla pikkuisen taskurahaa. Myös maineikas Pinkerton saattaisi olla kiinnostunut palveluksistasi, mikäli yksityisyrittäjäksi heittäytyminen hirvittää.

      Lainaa

    63. Yks hippi Skånesta 28.2.2022 3:26
      Tulos: -19 (23 ääntä)
      Uljas krokotiili: Olen useamman kerran ilmoittanut pilvenpoltosta. Se tuoksuhan ei jää aina pelkästään rappukäytävään, vaan seikkailee asuntoihin sisälle. Aiheuttaa vitutusta kun vauvan vaatteet haisee pilvelle.  Toinen juttu onkin kukankasvattajan tuttava-/asiakaspiiri. Lähdepä siinä lapsosen kanssa ulkoleikkeihin, [...]
      Pilvenpoltto on huomattavasti ekologisempaa kuin lapsen hankkiminen. Järjettömän rääpäleen rääkyminen on pilannut lukuisat hyvät myssyt ja tripit jo Woodstockin ajoista alkaen. Lisäksi vasikointi on paitsi moraalisesti väärin, niin joku ihana sialu saattaa sellaisesta pahoittaa mielensä. Edes vannoutunein rottailija tuskin toivoo tulevansa puukotetuksi kesken pihaleikkien, mutta sellaista tapahtuu minunkin kotikulmilla harva se päivä. Eli eiköhän anneta jatkossa kaikkien kukkien kukkia, myös ihan kirjaimellisesti.

      Lainaa

    64. Harmaa kivi 1.3.2022 0:54
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Mehän emme keskustelleet siitä, haiseeko pilvenpoltto, vaan siitä, pitäisikö muiden huonekasvien johdosta soittaa poliisi. Sisällä asunnossa mielellään ei saisi polttaa mitään, laillista tai ei, mutta jos alkaa häiriintyä muiden huonekasveista -jotka siis eivät olleet tulessa -niin osoittaa kyllä aivan tarpeetonta innokkuutta sotkeentua asioihin. (En polta pilveä sisällä tai ulkona, mutta jos naapurini tekisi häiritsevästi niin, reagoisin heippalapulla eikä poliisilla). Mitä kasseihin tulee, oma ostoskassini -ja retkikassini ja yleensä kaikkitarvekassini on vuodelta 1995. Käytän sitä edelleen koska se on ergonominen ja selässä mukava ja kantaa melkein mitä tahansa, toisin kuin muovikassit.

      Lainaa

    65. Tulos: +4 (6 ääntä)
      jukkapalmu: Pia ihan tosissaan väittää, että jos poliisit saa tehtävän käydä tarkastamassa tilanne niin niille riittää kun joku sanoo pihalla ettei siellä mitään laitonta ole? :D
      Ei tullut mieleen että ne on voineet jo käydä kurkistelemassa ikkunasta ja huomanneet että ei ole ainakaan laittoman näköistä ja vain ohi mennessä mielenkiinnon vuoksi kysyneet että mitäs kurkkuja siellä on kun ei Reinikaisen kanssa osattu sanoa. Saa niitä omiakin aivoja käyttää eikä aina olettaa että juttu on feikki, kuten tapanasi tuntuu olevan. Minä en ainakaan aina hoksaa aukoa juttujani joka kantilta niin että jukkapalmutkin ne tajuaisivat. Luotan siihen että ne "aukot" osaa itsekin täyttää. Minusta siis on ihan loogista että jos ikkunasta näkyy niin poliisit on sieltä myös käyneet asiaa jo katsomassa. Pyhä yksinkertaisuus sentään.

      Lainaa

    66. Tulos: +9 (9 ääntä)
      Aukoton näätä: Muista sitten, että kestokasseja täytyy käyttää satoja kertoja ennen kuin se on ekologisuudessaan ohittanut perus muovipussukan.
      Muista sitten? Miksi KESTOkasseista täytyy erikseen muistuttaa että niiden on tarkoitus KESTÄÄ käyttöä mahdollisimman pitkään? Kuten moni onkin jo kirjoittanut niin myös minulla on jotain 10 vuotta vanhoja kangaskasseja yhä käytössä. Varmaan ovat vuosien saatossa aika usein olleet käytössä. Toki tiedostan myös sen että muovia demonisoidaan ihan liikaa mutta miksi en käyttäisi kestävempiä ja mukavampia kasseja muovikassien sijaan? Varsinkin jos saan niistä senkin hyödyn että ne tulevat käytössäni ekologisemmiksi kuin muoviset. Sama homma ladattavien paristojen kanssa: olen säästänyt satoja ellen tuhansia koska käytän ladattavia kertakäyttöisten sijaan. Oletan että tämä on ekologisempaa hommaa.

      Lainaa

    67. Liukuportaissa riehuva hylje 2.3.2022 8:33
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Yhdellä on kallonpala näpeissään, mutta keskustelua käydään vain muovista.

      Lainaa

    68. Rehti vuohi 7.3.2022 21:24
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Arkkienkeli: Elintarvikemuovi on maidonjalostuksen sivutuote ja maatuvaksi käsitelty. Parempi noin, kuin öljynjalostaminen polttoaineeksi ja sen sivutuote eli maatumaton muovituote.
      Se maitomuovi on ihan yhtä ikuista kuin öljymuovikin.

      Lainaa

    69. Katkera sonni 7.3.2022 21:25
      Tulos: +2 (2 ääntä)
      Liukuportaissa riehuva hylje: Yhdellä on kallonpala näpeissään, mutta keskustelua käydään vain muovista.
      Kallo on luonnontuote

      Lainaa

    70. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Karoliina: Jenna, I feel you. Vituttaa yhtä paljon tuo muovin määrä salaatissa. Ja se puinen haarukka sen kruunaa.
      Tämän takia ennemmin syön juuri noita kartonkitötsässä olevia ns. "pastasalaatteja". Ei tule liikaa muovia kun muovia ei ole kuin tötsän "ikkunassa".

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ei polkupyöriä, haarukka, kasvit, kasviteltta, kultasepänliike, kuva, kyltti, muovi, poliisit, pääkallo, roska, ympäristö