Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 198

Päätin maistaa Remix-karkkeja annelin kautta.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 198

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Riskaabeli noita 25.1.2022 0:28
   Tulos: +620 (638 ääntä)
   Kyl se karkki siellä sulaa, kuten sulaisi suussakin parissa päivässä. Olisin huolestuneempi siitä ettei kakka ole tullut kahteen päivään.

   Lainaa

  2. Tulos: -252 (304 ääntä)
   Ai vaihteeksi ketju jossa kerrotaan omia kokemuksia piheistä ihmisistä? Eli on ollut lukuisia ketjuja samasta aiheesta aikaisemminkin. En mä jotenkin ollut sisäistänyt että ihmiset oikeasti käyttää sosiaalista mediaa ollakseen sosiaalisia toistensa kanssa kaikista tälläisistä asioista. Eläinvideokerho on mun kosketuspinta tähän alamaailmaan, ihan siisti ryhmä jossa voi katsella kuvia ja videoita kaikenlaisista eläimistä, mutta että kiinnostaisi jonkun tuntemattoman kertomus miten sen kaverin pappa käyttää heijasinta?

   Lainaa

  3. Tulos: -30 (258 ääntä)
   En ymmärrä mitä on Annen jutussa moka... lähihoitajan homma ei todellakaan ole roskakuskan hommaa kovinkaan helpompi.

   Lainaa

  4. Tulos: -10 (102 ääntä)
   Pelottavinta tässä on se, että nämäkin saavat äänestää

   Lainaa

  5. Itämätön makkara 25.1.2022 1:30
   Tulos: +148 (158 ääntä)
   traumcity: Ai vaihteeksi ketju jossa kerrotaan omia kokemuksia piheistä ihmisistä? Eli on ollut lukuisia ketjuja samasta aiheesta aikaisemminkin. En mä jotenkin ollut sisäistänyt että ihmiset oikeasti käyttää sosiaalista mediaa ollakseen sosiaalisia toistensa kanssa kaikista tälläisistä asioista. [...]
   Ottaen huomioon sen, että Traumcity on aina ekojen kommentoijien joukossa feissarimokissa, vois kuvitella, että olisit päässyt tähän päätelmään jo jokin aika sitten 😄

   Lainaa

  6. Tulos: +85 (119 ääntä)
   Tiktokissa (kyllä, hävettää) oli video, jossa puhuttiin siitä kuinka Tanskassa hoitajat saa tonnin kuussa enemmän palkkaa. Joku äly ja väläys olikin siihen sitten kommentoinut että ihan yhtä hyvin voitaisiin verrata hoitajien palkkoja Thaimaassa työskentelevien hoitajien palkkoihin :)

   Lainaa

  7. Myrskyisä lihapulla 25.1.2022 2:12
   Tulos: -47 (119 ääntä)
   Karoliina: En ymmärrä mitä on Annen jutussa moka... lähihoitajan homma ei todellakaan ole roskakuskan hommaa kovinkaan helpompi.
   Eli sun mielestä palkka perustuu siihen, että ihmisten mielestä roskat on tärkeämpiä?

   Lainaa

  8. Tulos: +20 (56 ääntä)
   Itämätön makkara: Ottaen huomioon sen, että Traumcity on aina ekojen kommentoijien joukossa feissarimokissa, vois kuvitella, että olisit päässyt tähän päätelmään jo jokin aika sitten 😄
   Ottaen huomioon sen, että oon vähän hidas, niin ihme että jo nyt tajusin miten asiat menee.
   Jouluaiheiset koristukset sain kyllä just kuntoon mun irc-galleriassa että toivoa on!

   Lainaa

  9. Tulos: +58 (88 ääntä)
   Jos sairaanhoitaja ja roskakuski jättää yhden kierroksen tekemättä niin arvatkaa mihin ne valitussoitot menevät.

   Lainaa

  10. Tulos: +36 (42 ääntä)
   Myrskyisä lihapulla: Eli sun mielestä palkka perustuu siihen, että ihmisten mielestä roskat on tärkeämpiä?
   Ei...?

   Lainaa

  11. Tuhkaimuri 25.1.2022 3:35
   Tulos: +59 (73 ääntä)
   Myrskyisä lihapulla: Eli sun mielestä palkka perustuu siihen, että ihmisten mielestä roskat on tärkeämpiä?
   Miten ymmärsit sen noin?

   Lainaa

  12. Ekstrovertti sakaali 25.1.2022 4:01
   Tulos: +43 (57 ääntä)
   traumcity: Ai vaihteeksi ketju jossa kerrotaan omia kokemuksia piheistä ihmisistä? Eli on ollut lukuisia ketjuja samasta aiheesta aikaisemminkin. En mä jotenkin ollut sisäistänyt että ihmiset oikeasti käyttää sosiaalista mediaa ollakseen sosiaalisia toistensa kanssa kaikista tälläisistä asioista. [...]
   Täällä jaksat kuitenkin päivystää tunnontarkasti joka yö. Kyllä niitä hauskoja juttuja löytyy muualtakin kuin feissarimokista.

   Lainaa

  13. Innostunut Sonni 25.1.2022 4:05
   Tulos: -268 (332 ääntä)
   Karoliina: En ymmärrä mitä on Annen jutussa moka... lähihoitajan homma ei todellakaan ole roskakuskan hommaa kovinkaan helpompi.
   En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties kuinka kaukaa jne? Mihin sun roskat menis ilman roskakuskeja? Ihminen on niin laiska, että ei roskia saa useasti edes niille tarkoitettuihin astioihin niin mietihän hetki miltä tää maa näyttäis ilman kuskeja. Lähihoitajan työ taas voi olla toisena päivänä kahvin juontia, toisena vaipan vaihtoa, eli työnkuva on täysin eri, kun taas roskakuskin päivä on joka päivä fyysinen ja rankka. Lisäksi mitä tiedän molemmista ammateista ihmisiä niin suurin osa lähihoitajista on päihderiippuvaisia ja käyvät päihtyneenä töissä mutta taas roskakuski ei voi kovin sekaisin töihin mennä. Olikohan se moka nyt sitten se ajattelemattomuus?

   Lainaa

  14. Tulos: +24 (124 ääntä)
   Tuosta Annen jutusta päästään taas tähän, et onko jokun työ niin arvotonta, että sen tekijä ei olisi palkkaansa ansainut? Kyllä siinä lähihoitajiakin vi...si, kun pitäisi ne vanhusten paskavaipat itse raahata kaatopaikalle asti, vaikka palkkaa sitten nostettaisiinkin vaikka 2000e

   Lainaa

  15. Karsas apina 25.1.2022 7:01
   Tulos: +205 (217 ääntä)
   Miksi teki mieli tunkea karkki peppuun?

   Lainaa

  16. Tulos: +66 (70 ääntä)
   traumcity: Ai vaihteeksi ketju jossa kerrotaan omia kokemuksia piheistä ihmisistä? Eli on ollut lukuisia ketjuja samasta aiheesta aikaisemminkin. En mä jotenkin ollut sisäistänyt että ihmiset oikeasti käyttää sosiaalista mediaa ollakseen sosiaalisia toistensa kanssa kaikista tälläisistä asioista. [...]
   Öö.. Jos haluaa kuulla hauskoja tarinoita/kokemuksia, ni huomattavasti enempi niitä tollasessa reilun 100 000 ihmisen ryhmästä löytyy kun vaikkapa lähipiiristä ”olemalla sosiaalinen”. 
   Ja noihin ryhmiin tulee jatkuvasti uusia ihmisiä ja monilta menee monet alotukset ohi, ni uusia juttuja löytyy aina, siks noita alotuksia tehdään uudestaan. 

   Lainaa

  17. Kimurantti sirkka 25.1.2022 9:15
   Tulos: +133 (153 ääntä)
   Karoliina: En ymmärrä mitä on Annen jutussa moka... lähihoitajan homma ei todellakaan ole roskakuskan hommaa kovinkaan helpompi.
   Palkat käytännössä muodostuvat sellaiseksi millä kyseinen ammattikunta suostuu työtä tekemään. Työn vaikeudella harvoin on korrelaatiota palkkatasoon.
   Lähihoitajaksi valmistuu joka vuosi enemmän porukkaa ja kyseistä työtä yritetään kovasti markkinoida. Palkka ei kuitenkaan ole niin alhainen, että suurin osa lähihoitajaksi kouluttautuvista kieltäytyisivät töistä.
   Roskakuskin homma taas on maineeltaan "likaista ja raskasta". Siihen on varmasti vaikeampi löytää työntekijöitä, joten korkeampi palkka on luonnollisesti yksi tapa lisätä kiinnostusta.
   Yhtälöön lisätään vielä se, että lähihoitajien palkat maksetaan veroista (joita yritetään koko ajan tinkiä) ja roskakuskin palkan maksaa yksityinen voittoa tavoitteleva yritys. Mikäli roskakuskien palkkoja pitää korottaa, voidaan jätemaksuja korottaa. Asiakkaat eivät mahda asialle mitään, koska se on pakko maksaa. Lähihoitajien palkkojen korotuksia varten pitäisi taas leikata rahoitusta jostain muualta ja se voi olla vielä vaikeampaa tulevassa oikeistohallituksessa, joka mainostaa, että leikkaaminen on rakkautta.

   Lainaa

  18. Tulos: -18 (64 ääntä)
   Huvittavaa että jotkut luulee arvostuksen lisäävän palkkaa, kun todellisuudessahan se tietenkin vähentää palkkaa. Eli työstä saatavia hyötyjä on esim. palkkaeurot, arvostus, koettu mielekkyys. Jos haluaa saada ihmisen esimerkiksi työhön, jota ei arvosteta ja jota ei koeta mielekkääksi on tietenkin pakko maksaa enemmän euroja. Eli haluaako saada arvostusta vai paljon rahaa on ammatinvalintakysymys.

   Lainaa

  19. Myötätunnoton hilleri 25.1.2022 10:09
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   Vaakku: Tiktokissa (kyllä, hävettää) oli video, jossa puhuttiin siitä kuinka Tanskassa hoitajat saa tonnin kuussa enemmän palkkaa. Joku äly ja väläys olikin siihen sitten kommentoinut että ihan yhtä hyvin voitaisiin verrata hoitajien palkkoja Thaimaassa työskentelevien hoitajien palkkoihin :)
   Jatkuvastihan typeriä palkkavertailuja tehdään.
   Suomen paperimiesten palkkaa verrataan Saksan yleisesti teollisuuden palkkoohin, kun pitäisi verrata Saksan paperimiesten palkkoihin.
   Norjaan on myös typerä verrata (tätä tehdään hoitajien osalta), kun se on huomattavasti rikkaampi maa ja siellä on vielä suuremmat elintasokustannukset.
   Toinen hieno vertaus (se artikkeli kyl katos nopeaan jostain syystä) oli pandemian alussa, jossa kerrottiin yhdysvaltalaisesta sairaanhoitajasta, jonka tuntipalkka oli 65 dollaria ja "näin pitäis olla Suomessakin hoitajien palkka olla". Ei taida olla tuon amerikkalaisen sairaalan sairaalalasku 58€/vrk kuten Suomessa polikliniikkamaksu on. Laitetaan vaan julkisen puolen hoitajille tuntipalkaksi 65€ ja katsotaan, kellä on varaa hoitoon.
   Ja toki etuudet pois. Ei mitään lomarahoja tai palkallisia vapaita tai sairauspäivärahoja.
   Toinen naurettava on tää "kyllä kannattaa muuttaa Espanjaan kun täällä saa kaikkea halvalla" ...niin suomalainen. Espanjassa on tonnin pienempi keskipalkka. Sit kehutaan, kuinka ihanaa että voi käyttää siivoojaa kun  se maksaa vaan 3€/h. Niin se siivooja elää sillä.

   Lainaa

  20. Myrskyisä lihapulla 25.1.2022 10:19
   Tulos: +14 (32 ääntä)
   Karoliina: Ei...?
   Sitähän Anne tuossa sanoi. Suora lainaus: "Näyttää siltä et roskia arvostetaan enemmän kuin ihmisiä.."
   Eli jos tuossa ei mielestäsi ole mitään mokaa, niin oletko samaa mieltä, vai mitä ihmettä?

   Lainaa

  21. Tulos: +159 (169 ääntä)
   Innostunut Sonni: En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties [...]
   Jos olet tuon tosissasi kirjoittanut niin morjens :D hoitajat vie lääkkeet kotiin ja juttelee pari tuntia? 
   Suurin osa hoitotyöstä on koko päivän kestävää fyysistä liikettä asiasta toiseen, kiirettä ja sekä asiakkaiden tarpeista että käytöksestä peräisin olevaa psyykkistä kuormaa. 
   Monenko roskakuskin oot nähny juoksevan ja miksi? 

   Lainaa

  22. Kuumennettu harakka 25.1.2022 12:05
   Tulos: +73 (89 ääntä)
   Innostunut Sonni: En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties [...]
   Ootko idiootti vai tynnyrissä kasvanut?

   Lainaa

  23. Tulos: +36 (40 ääntä)
   Riskaabeli noita: Kyl se karkki siellä sulaa, kuten sulaisi suussakin parissa päivässä. Olisin huolestuneempi siitä ettei kakka ole tullut kahteen päivään.
   Joo ehkä kannattais hakee apteekista jotain hellävaraista laksatiivia, että saa kehon taas toimimaan. (ennen ku oikeesti joutuu lääkärille siksi ettei enää vatsa toimi ollenkaan)

   Lainaa

  24. Tulos: -62 (82 ääntä)
   Roskakuskien puuttumisen huomaa helpommin kuin lähihoitajien puuttumisen

   Lainaa

  25. Tulos: +1 (29 ääntä)
   Mä en pääse yli siitä järkytyksestä, että Traumcityn tapainen ilkeilevä änkyräankeuttaja on EVK:ssa…

   Lainaa

  26. Tulos: -12 (18 ääntä)
   traumcity: Ai vaihteeksi ketju jossa kerrotaan omia kokemuksia piheistä ihmisistä? Eli on ollut lukuisia ketjuja samasta aiheesta aikaisemminkin. En mä jotenkin ollut sisäistänyt että ihmiset oikeasti käyttää sosiaalista mediaa ollakseen sosiaalisia toistensa kanssa kaikista tälläisistä asioista. [...]
   Sun on pakko olla se sama tyyppi, joka kitisi Instassa jotain ihan käsittämätöntä skeidaa mainoksesta, missä on Paula Vesala. Nimimerkki ja ulosanti ovat samaa taattua kuraa.

   Lainaa

  27. Tulos: +8 (34 ääntä)
   Leeppo: Sun on pakko olla se sama tyyppi, joka kitisi Instassa jotain ihan käsittämätöntä skeidaa mainoksesta, missä on Paula Vesala. Nimimerkki ja ulosanti ovat samaa taattua kuraa.
   A) Insta?
   B) Paula Vesala <3

   Lainaa

  28. Laiska laama 25.1.2022 15:38
   Tulos: +119 (121 ääntä)
   Wisegyu: Roskakuskien puuttumisen huomaa helpommin kuin lähihoitajien puuttumisen
   Kai ymmärrät et se joka niitä lähärin palveluita oikeasti käyttää, huomais kyllä aika äkkiä kun ei aamulla tultaskaan aamupalan ja lääkkeiden kanssa herättelemään? Terveenä on helppo huudella, Suomessa on kuitenkin satoja tuhansia ihmisiä joiden jokapäiväinen hyvinvointi on hoitajien työpanoksesta kiinni.

   Lainaa

  29. Tulos: -19 (41 ääntä)
   Jaa: Öö.. Jos haluaa kuulla hauskoja tarinoita/kokemuksia, ni huomattavasti enempi niitä tollasessa reilun 100 000 ihmisen ryhmästä löytyy kun vaikkapa lähipiiristä ”olemalla sosiaalinen”. Ja noihin ryhmiin tulee jatkuvasti uusia ihmisiä ja monilta menee monet alotukset ohi, ni uusia juttuja löytyy aina, siks noita alotuksia tehdään uudestaan. 
   Öö.. Mun ihmettely nimenomaan kiteytyi siihen että ei mua ikimaailmassa voisi vähempää kiinnostaa millaisia tarinoita jollakin tuntemattomalla ihmisellä on. Tarinan tarvitsee henkilöityä johonkin ihmiseen johon mulla on kontaktipintaa jotta se edes voisi olla hauska tai että jaksan lukea lauseen loppuun.
   Ei mun nuoruudessa tämmöistä. Ei oo multa pois jos nämä ryhmät on teille kivaa ajanvietettä eikä harmita niiden olemassaolo, kunhan valaistuin että jengi keskustelee somen ryhmissä eikä vaan katso eläinkuvia, tai ole niissä statementtina koska ryhmä edustaa viiteryhmää johon haluaa kuulua.

   Lainaa

  30. Tulos: +8 (38 ääntä)
   tove: Mä en pääse yli siitä järkytyksestä, että Traumcityn tapainen ilkeilevä änkyräankeuttaja on EVK:ssa…
   Nyt en kyllä tunnista itseäni yhtään sun kuvailusta. Mä teen huomioita asioista, en juurikaan ilkeile, välillä mä joo rantaudun feissarimokiin pallo hukassa ihmettelemään kaikkea mutta pääasiassa oon naama näkkärillä tsiigailemassa eläinaiheista materiaalia kun netissä pyörin.

   Lainaa

  31. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Toi lähihoitajan palkka on kyllä huono vitsi, vanhempainpäiväraha vuoden aikana on samaa luokkaa.

   Lainaa

  32. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 25.1.2022 18:29
   Tulos: +37 (53 ääntä)
   Miksi ihmeessä hoitajien ja roskakuskien välille pitäisi vetää jotain vastakkainasettelua? Sekä terveydenhoito että jätehuolto ovat välttämättömiä toimintoja, joita ilman tuntemamme yhteiskunta ei toimisi. Ei se ole mikään kilpailu kumpi on tärkeämpää. Kuten joku jo ehtikin sanoa, markkinataloudessa kysyntä ja tarjonta määrittävät työnkin hinnan. Eli millä palkalla saadaan tarpeeksi väkeä töihin. Paljonpuhuttu hoitajapula viittaisi siihen että hoitajien palkat ovat liian alhaiset. Roskakuskeihin se ei kuitenkaan liity mitenkään.

   Lainaa

  33. Pesty oppilas 25.1.2022 18:52
   Tulos: -7 (25 ääntä)
   Karsas apina: Miksi teki mieli tunkea karkki peppuun?
   Miksi ei?

   Lainaa

  34. Hidas kirahvi 25.1.2022 19:13
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Vaakku: Tiktokissa (kyllä, hävettää) oli video, jossa puhuttiin siitä kuinka Tanskassa hoitajat saa tonnin kuussa enemmän palkkaa. Joku äly ja väläys olikin siihen sitten kommentoinut että ihan yhtä hyvin voitaisiin verrata hoitajien palkkoja Thaimaassa työskentelevien hoitajien palkkoihin :)
   Tuohan on totta. On typerä verrata suoraan palkkoja huomioimatta maan verotusta ja elinkustannustasoa. Ostovoimavertailussa on enemmän järkeä.

   Lainaa

  35. Itseasiassa 25.1.2022 19:39
   Tulos: +22 (34 ääntä)
   Innostunut Sonni: En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties [...]
   Pakko sanoa, että tiedän useamman roskakuskin ja käytännössä heistä jokaikinen on alkoholin suurkuluttaja. Elleivät sitten erikoisen paljon rehentele ja suurentele arkijuomistaan. Sen kun tajusi, niin olen ymmärtänyt varoa roska-autoja liikenteessä.

   Lainaa

  36. Kypsynyt kana 25.1.2022 20:05
   Tulos: -13 (51 ääntä)
   1. Roskakuskin palkka ei oikeasti ole noin korkea. 2. Kunta-alalla lähihoitajan palkka on ihan linjassa koulutuksen kanssa. Eihän 3 vuoden koulutuksella voi kunta-alalla kuvitella saavansa esim. opettajan/sosiaalityöntekijän palkkaa.

   Lainaa

  37. Tuulinen tupa 25.1.2022 22:09
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Riskaabeli noita: Kyl se karkki siellä sulaa, kuten sulaisi suussakin parissa päivässä. Olisin huolestuneempi siitä ettei kakka ole tullut kahteen päivään.
   Ei sula. Ei se anneli nyt niin kuuma paikka ole. Mutta liueta saattaa ainakin osa karkista.

   Lainaa

  38. Päätön mansikka 25.1.2022 23:04
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Pesty oppilas: Miksi ei?
   Paremmin siihen hommaan voisi sopia joku peppuun työnnettäväksi tarkoitettu asia. Eikä se sokerin määrä välttämättä tee kovin hyvää limakalvoille.

   Lainaa

  39. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 25.1.2022 23:58
   Tulos: +39 (39 ääntä)
   Hidas kirahvi: Tuohan on totta. On typerä verrata suoraan palkkoja huomioimatta maan verotusta ja elinkustannustasoa. Ostovoimavertailussa on enemmän järkeä.
   Paitsi kun on hoitajapula, ja useita kymmeniä tuhansia ammattiin kouluttautuneita on joko vaihtanut alaa, aikoo vaihtaa alaa tai lähtee _naapurimaihin_ tienaamaan. Silloin on aika relevanttia vertailla palkkatasoa suoraan. Paitsi tietenkin jos sieltä Thaimaasta raahataan halpaa työvoimaa korvaamaan kotimainen työvoima.
    Itsekin suunnittelen alan vaihtoa kutsumustyöstäni vaikka olenkin sinänsä ihan tyytyväinen palkkaan, vaikka en mutta edes saa vuorotyön lisiä. Mutta se järkyttävä kiire, kuormitus, ylityöt ja aliarvostus riittää nyt, seuraava ammatti on sitten ohjelmointiin tms suuntautuva.

   Lainaa

  40. Itämätön makkara 26.1.2022 0:26
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Innostunut Sonni: En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties [...]
   Nyt on niin typerää tekstiä, että en tiedä, mistä aloittaisin. Oletko roskakuski? Tiedätkö lähihoitajan ammatista?
   Luuletko todella, että lähihoitajien duuni on merkityksetöntä? Jos roskakuski lakkaa käymästä, me hukutaan paskaan. Jos lähohoitaja lakkaa käymästä, ihmisiä kuolee.
   Tässä on nyt vastakkainasettelussa kaksi ammattia, jotka ovat kumpikin yhteiskunnalle tärkeitä. En osaa sanoa onko toinen toista rankempaa, kun en ole kumpaakaan hommaa tehnyt. Työn rankkuus ei kuitenkaan selitä palkkaeroa, vaan juurikin se kysyntä ja tarjonta, joka tuolla jo aiemmin mainittiin. Lähihoitajien suuri kysyntä kertoo siitä, että palkkaa ei makseta tarpeeksi.
   Sitten vielä tuo naurettava väitteesi, jonka mukaan lähes kaikki lähihoitajat väärinkäyttäisivät lääkkeitä tai päihteitä. Millä perusteella? Ja sekö nyt on ylipäätään syy maksaa kaikille vähän palkkaa? Eiköhän päihteiden väärinkäyttäjät tule heittää pois ja maksaa lopuille järkevä korvaus. Jokaisessa ammatissa. Ja ikävä kyllä myös roskakuskeista löytyy paljon päihteiden väärinkäyttäjiä, kuten hyvin useissa muissakin työkseen ajoneuvoa käyttävissä ammattikunnissa.

   Lainaa

  41. Tuhma puuma 26.1.2022 9:03
   Tulos: +7 (23 ääntä)
   Kukaan ei kyseenalaista palkkoja? Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Jäteautonkuljettaja on 2 619 euroa kuukaudessa. Palkka oli yksityisellä sektorilla 2 619 € (511 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020. Keskipalkka muuttui -504 € (-16,1 %) vuodesta 2018 vuoteen 2020. Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Lähihoitaja on 2 776 euroa kuukaudessa. Palkka oli kuntasektorilla 2 847 € (38210 yksittäistä palkkaa), valtiolla 3 483 € (98 yksittäistä palkkaa) ja yksityisellä sektorilla 2 627 € (18511 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2020. Keskipalkka kasvoi 47 € (1,7 %) vuodesta 2019 vuoteen 2020. Lähde: Duunitori

   Lainaa

  42. Pehmeä jänis 26.1.2022 12:06
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Karoliina: En ymmärrä mitä on Annen jutussa moka... lähihoitajan homma ei todellakaan ole roskakuskan hommaa kovinkaan helpompi.
   Kuulostaa siltä että et oo tehny päivääkään kumpaakaan hommaa.

   Lainaa

  43. Pehmeä jänis 26.1.2022 12:08
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Myrskyisä lihapulla: Eli sun mielestä palkka perustuu siihen, että ihmisten mielestä roskat on tärkeämpiä?
   Niin no, mummot ja papat on jo päiväkausia paskat huosussa venaa hoitajaa, mutta annappa olla jos roskia ei päiväkausiin ois kukaan viemässä..

   Lainaa

  44. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Tajusin vasta vähän ajan päästä ettei tuon karkkipäivityksen tekijän nimi ollutkaan Anneli vaan nimitti anusta "anneliksi". Miksi kaikista intiimeistä ruumiinosista pitää käyttää tuollaisia noloja lässytystermejä?

   Lainaa

  45. Särmikäs gaselli 26.1.2022 21:27
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Vuohi: Tajusin vasta vähän ajan päästä ettei tuon karkkipäivityksen tekijän nimi ollutkaan Anneli vaan nimitti anusta "anneliksi". Miksi kaikista intiimeistä ruumiinosista pitää käyttää tuollaisia noloja lässytystermejä?
   En meinaa päästä tästä annelista nyt yli.

   Lainaa

  46. Särmikäs gaselli 26.1.2022 21:29
   Tulos: -19 (25 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Paitsi kun on hoitajapula, ja useita kymmeniä tuhansia ammattiin kouluttautuneita on joko vaihtanut alaa, aikoo vaihtaa alaa tai lähtee _naapurimaihin_ tienaamaan. Silloin on aika relevanttia vertailla palkkatasoa suoraan. Paitsi tietenkin jos sieltä Thaimaasta raahataan halpaa työvoimaa korvaamaan [...]
   Foliohattu päähän.
   Hoitajapula johtuu k-p11k1stä. Hoitajat ei halua ottaa sitä vaan vaihtavat mieluummin ammattia. Se on moneen kertaan täällä kerrottu.
   Foliohattu pois. 

   Lainaa

  47. Ansioton sohvaperuna 26.1.2022 22:50
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Roskakuskit saa palkkaa sen mukaan mitä tahtia kippo liikkuu. Hyväkuntoiset ja reippaat tienaa oikeasti hyvin, ne jotka vetää rööki poskessa eivät tienaa.

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (8 ääntä)
   Itämätön makkara: Ottaen huomioon sen, että Traumcity on aina ekojen kommentoijien joukossa feissarimokissa, vois kuvitella, että olisit päässyt tähän päätelmään jo jokin aika sitten 😄
   Hän on trolli, jolla ei ole elämää. Luulee olevansa hauska.

   Lainaa

  49. laimentamaton soijamaito 27.1.2022 20:46
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Kimurantti sirkka: Palkat käytännössä muodostuvat sellaiseksi millä kyseinen ammattikunta suostuu työtä tekemään. Työn vaikeudella harvoin on korrelaatiota palkkatasoon. Lähihoitajaksi valmistuu joka vuosi enemmän porukkaa ja kyseistä työtä yritetään kovasti markkinoida. Palkka ei kuitenkaan ole niin alhainen, että [...]
   Tähän vaikuttaa kuitenkin myös historialliset seikat, kuten se, että sairaanhoitajina on aina ollut paljon naisia ja naisille on ennen maksettu paljon vähemmän kuin miehille.

   Lainaa

  50. Ananaskirjain 28.1.2022 9:29
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Innostunut Sonni: En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties [...]
   Minä olen opiskellut lähihoitajaksi ja olen myös roskakuski. Sun käsitys lähihoitajan työstä on aika huono, mut ei hätää, mä oikaisen pari asiaa. 
   Lähihoitajat työskentelee hyvin usein kotihoidossa, palvelukeskuksissa ja tehostetussa palveluasumisessa, nykyään harvemmin terveyskeskuksissa tai sairaaloissa. Työ on usein kolmivuorotyötä ja kuukaudessa on lain mukaan oltava yksi täysi viikonloppuvapaa. Muutoin peräkkäisten vapaapäivien määrä on olematon. 
   Oletko koskaan yrittänyt nostaa ihmistä vuoteesta? Jäteastia painaa keskimäärin 40kg, isompi vähän enemmän, mutta ihminen painaa noin 70kg. Jos ihminen pistää vastaan tai on muutoin veltto, paino tuntuu tuplaantuvan ja otteen saaminen on hankalaa. Jäteastiat ei sentään pistä vastaan! Hoitajilla on nykyään apuvälineet nostoihin, mutta joissain paikoissa mennään edelleen käsipelein  ja jotkut nostavat asiakkaan sängystä itse mm. pyörätuoliin ja takaisin. Huoneet ovat ahtaita, vessat ja kylpyhuoneet ovat ahtaita, mutta silti sillä asiakkaalla on oikeus saada hyvää hoitoa, joten ahtaudun samaan pieneen tilaan hänen kanssaan ja suoritan pesut. Tiedätkö miltä tuntuu olla vaatteet päällä saunassa? Minä tiedän. Asiakas haluaa saunaan, mutta ei kykene heittämään löylyä, joten se jää minun työkseni. Saunasta pitää päästä pois, autan asiakkaan kylpyhuoneen puolelle ja suihkutan hänet lämpimällä vedellä, jolloin huonon ilmanvaihdon myötä kylppärin ilmasta tulee trooppinen. Minulla on lateksinen esiliina suojaamassa vaatteitani, jotka on tarkoitus pitää vielä loppupäivän päällä. Esiliinan alta pilkottaa korkeavartiset kumisaappaat, lisäksi kädessä on nitriilikäsineet hygieniasta huolehtiakseni. Korona-aikana maskin pitäminen on aivan ehdotonta, vaikka se kastuu ensimmäisen löylynheiton oheessa. Huolellisen pesun ja ihon kuivaamisen jälkeen alkaa huolellinen ihon perusrasvaus nopealla tahdilla, jotta voin pukea tuon iäkkään asiakkaan, kun hän jo palelee ja hytisee kylmässä pukuhuoneessa. Leikkaan kynnet, puhdistan tämän korvat, ajan koneella/höylällä tämän karvat tarvittaessa sekä harjaan hiukset. Tarvittaessa toteutan haavanhoidon ja huomioin muut erityistarpeet, kuten lääkelaastareiden uudelleenlaiton. Autan ja ohjeistan asiakkaalle puhtaat vaatteet päälle aina tarvittavasta vaipasta lähtien. Tähän prosessiin kuluu helposti 0,5-1h aikaa, joka on kenelle tahansa fyysisesti raskasta ääriolosuhteiden vuoksi. Kylpyhuoneen lämpötila on helposti yli 40 astetta, saunassa ylitetään 60 asteen lämpötila, mutta minä en ole oikeutettu työsuojelulain mukaiseen taukoon pitkäkestoisen kuumassa tapahtuneen työn jälkeen. Työnantajan arvion mukaan ei ole myöskään tarvetta työsuojelulaissa määriteltyyn ylimäärisiin työterveystarkastuksiin, koska tämä on vain osa työtä. En saa tästä myöskään mitään ylimääräistä palkanlisää, vaan kyseessä on työtehtävä siinä missä muutkin työtehtävät.
   Toisin kuin väität, lähihoitajien työ ei todellakaan ole toisena päivänä kahvinjuontia ja toisena vaipanvaihtoa. Ei me keretä kahvia juomaan edes tauolla, koska ei keretä taukoja pitämään. Työnantaja on määrännyt myös tauot pidettäväksi työn oheessa, eli itse pitäisi keretä syömään lounas samalla ajalla kun syötät neloshuoneen Elsa-Tapania.
   Mä voin sanoa, että ilmastoitu hytti, astian haku 200m päästä metsäpolulta ja päivin öin ajamisesta syntyneet peräpukamat on tuhat kertaa kevyempää hommaa kuin lähihoitajan työ tehostetussa palveluasumisessa. Mutta hei, jokaisessa työssä on ne huonot ja hyvät puolet. Se ero lähihoitajan työhön on, että roskakuskin palkassa on huomioitu miessukupuolinen edustus, astioiden etäisyys ja niiden paino, sekä ne hajuhaitat. Jos se astia ei ole siellä missä pitäisi olla, niin kieltäydy hakemasta sitä. Jos se on kaukana autosta muutoin, niin asiakas maksaa siitä erikseen summan X per kuukausi, että haetaan se astia tyhjennettäväks kauempaa. Mun mielestä se on vaan osa työtä ja koko jäteala on kuin terapiaa hoitoalaan verrattuna. Mut tää onkin mun mielipide ja omaa kokemusta ajatellen hoitoala on täysin aliarvostettu ja alipalkattu. 

   Lainaa

  51. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Miettii kehtaako mennä lääkäriin nolaamaan itseään mutta silti kehtaa kertoo asian julkisesti facessa 🤣

   Lainaa

  52. Lihaton appelsiini 29.1.2022 13:10
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Innostunut Sonni: En ymmärrä miksi tulit ottamaan esiin vain hoitajien homman. Oletko hoitaja? Tiedätkö roskakuskin ammatista? Kumpi on raskaampaa, mennä jonku kotiin antaan lääkkeet, jutella pari tuntia ja lähteä kotiin vai ajaa pivä/yö autolla ja tunkeutuu tosi ahtaisiin väleihin, juosta niitä roskapönttöjä ties [...]
   No jos pitäisi valita, vienkö roskat itse kaatikselle, vai hoidanko kävelykyvytöntä vanhempaani itse, niin valitsen roskat. Muutoin oman vanhemman hoitaminen olisi hienoa, mutta esimerkiksi aikuisen ihmisen vaipan vaihto ja pesu yhden taitamattoman ihmisen voimin on tosi hankalaa ja vie aikaa. Samoin täytyisi lopettaa työt tai tehdä soviteltuja työaikoja, kun hoivaa ja ruokaa tarvitaan pitkin päivää.

   Lainaa

  53. Tilattava tuhatjalkainen 30.1.2022 15:12
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kimurantti sirkka: Palkat käytännössä muodostuvat sellaiseksi millä kyseinen ammattikunta suostuu työtä tekemään. Työn vaikeudella harvoin on korrelaatiota palkkatasoon. Lähihoitajaksi valmistuu joka vuosi enemmän porukkaa ja kyseistä työtä yritetään kovasti markkinoida. Palkka ei kuitenkaan ole niin alhainen, että [...]
   Hei, osasit todella hyvin ja asiallisesti perustella kommenttisi. Tälläinen puutarhatonttukin ymmärsi nyt mokan! En tunne lähihoitajia enkä roskakuskeja, joten itselle aihe on aika vieras. Kiitos, että valaiset meitä tyhmempiäkin.🙂

   Lainaa

  54. Tulos: -6 (10 ääntä)
   Karoliina: En ymmärrä mitä on Annen jutussa moka... lähihoitajan homma ei todellakaan ole roskakuskan hommaa kovinkaan helpompi.
   Molempia tehneenä voin sanoa, että roskakuskin homma on yksi fyysisimpiä ammatteja mitä nopeasti tulee mieleen ja kiire oli vähintään kymmenen kertaa pahempi kuin missään lähärihommissa missä olen ollut. En usko, että tiedät mistä puhut.

   Lainaa

  55. Jerry Cotton ja Sininen Lavuaari 31.1.2022 14:07
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Syyntakeeton mustikkamehukeitto: Paitsi kun on hoitajapula, ja useita kymmeniä tuhansia ammattiin kouluttautuneita on joko vaihtanut alaa, aikoo vaihtaa alaa tai lähtee _naapurimaihin_ tienaamaan. Silloin on aika relevanttia vertailla palkkatasoa suoraan. Paitsi tietenkin jos sieltä Thaimaasta raahataan halpaa työvoimaa korvaamaan [...]
   Kaikki kuvailemasi termit osuu kyl kohdalle koodarinakin :D En muista koska olisi viimeksi jäänyt viikkotyötunnit työsopimuksessa määritettyyn, asiakkaat kohtelee kuin orjaa, deadlinet painaa päälle aina ja ikuisesti, mistä syntyy jatkuva stressi. Asiakkaat myös tavoittelevat puhelimesta milloin yöllä ja milloin viikonloppuisin. Ainoat hyvät ja positiiviset asiat on mahdollisuus työskennellä etänä, siisti sisätyö (pääasiassa) ja kokemuksen myötä voimakkaasti nouseva palkkataso.

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Riskaabeli noita: Kyl se karkki siellä sulaa, kuten sulaisi suussakin parissa päivässä. Olisin huolestuneempi siitä ettei kakka ole tullut kahteen päivään.
   Ai onko huolestuttavaa jos paska ei ole tullut pariin päivään? Vitsi onkohan paha kun itsellä saattaa mennä joskus jopa viikko ennenkuin tulee.😑 mutta karkki perseenreikään?? Miksi ihmeessä. Mitä nautintoa se Siellä perseessä antaa. Ja miten voi unohtaa että perseessä on karkki. Jotku tykkää sormesta perseessä, seksin aikana mutta miksi karkki?? Kertokaa joku, ei ummarra

   Lainaa

  57. Tulos: -1 (1 ääni)
   Myötätunnoton hilleri: Jatkuvastihan typeriä palkkavertailuja tehdään. Suomen paperimiesten palkkaa verrataan Saksan yleisesti teollisuuden palkkoohin, kun pitäisi verrata Saksan paperimiesten palkkoihin.Norjaan on myös typerä verrata (tätä tehdään hoitajien osalta), kun se on huomattavasti rikkaampi maa ja siellä on [...]
   Sitä paitsi Espanjassa on hirvittävä byrokratia, siellä ei saa mitään aikaiseksi kuin joskus kuukausien päästä, jos silloinkaan. Esim. jos haluat myydä talosi/asuntosi/autosi Espanjassa, varaudu rumbaan joka ei pääty ikinä.

   Lainaa

  58. Arkkienkeli 7.6.2024 8:20
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Kannattaa kokeilla Sukulakua, tai suklaata. Saattaa mieskin innostua enemmän kotivaimosta kuin muiden vaimoista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: heijastin, jäteauton kuljettaja, karkit, karkki, lähihoitaja, palkka, palkkaerot, piheys, pihit, remix, takapuoli