Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 194

Taas on aurattu täysin väärin.
Suurenna näkymä
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 194

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 59 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Invalidi kani 11.1.2022 0:19
   Tulos: +677 (753 ääntä)
   Elämänkoululaiselle Moccamaster voi olla luksuskeitin. Muille se on ihan tavallinen kahvinkeitin.

   Lainaa

  2. Tulos: +518 (540 ääntä)
   Rosa on ostanut Moccamasterin sillä ajatuksella, että hänestä on tullut parempaa väkeä, koska se maksaa yli 20€.

   Lainaa

  3. Tulos: +614 (626 ääntä)
   Mocca ei olekaan mikään tavallinen kahvinkeitin vaan cahvinceitin. Ettäs juntit tiedätte.

   Lainaa

  4. Puuhakas majava 11.1.2022 0:28
   Tulos: +314 (336 ääntä)
   Enpä ole moccamasterilla vielä yhtäkään erikoiskahvia saanut keiteltyä ellei erikoisen pahaa lasketa

   Lainaa

  5. Painettu kirjohylje 11.1.2022 0:30
   Tulos: +271 (275 ääntä)
   Ja huomatkaa miten tuttavallisesti Rosa Moccamasterista puhuu moccana:ei nääs olla tavallisia.

   Lainaa

  6. Tornipöllö 11.1.2022 1:15
   Tulos: +142 (198 ääntä)
   Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa ja turvallisempaa kuin pikku piikin ottaminen käsivarteen. ...ainakin Ilonan ja kaveriensa mielestä.

   Lainaa

  7. Kilokalori 11.1.2022 1:26
   Tulos: +58 (72 ääntä)
   Rosan ilme, kun leijuu moccallansa ja sitten joku trendsetteri kyseenalaistaakin toiselta puolelta maailmaa raahatun elintarvikkeen ekologisuuden. Miköhän muuten on se juoma jota sitten juodaan?

   Lainaa

  8. Laakea persoona 11.1.2022 2:16
   Tulos: +87 (163 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Kyllä niitä lasten rokkobileitä on järjestetty aina ja kaikkialla, myös Suomessa. Ei ole mikään jenkkien hömpötys, vaan ihan yleinen järkevä tapa.
   Lapsille vesirokko aiheuttaa muutaman päivän ärsyttävää kutinaa. Aikuisille se aiheuttaa muunmuassa hedelmättömyyttä.
   Koronabileetkään ei sinänsä ole täysin järjetön idea, mutta ensin nuo valopäät saisivat hakea kolme rokotusta, että sairastaisivat sen (todennäköisesti) oikeasti lievänä, eivätkä omaa typeryyttään kuormittaisi vielä entisestään terveydenhuoltoa.
   Kaikki tulevat sairastamaan omikronin jossain vaiheessa, mutta mitä myöhemmin ja mitä harvempi yhtä aikaa, sitä parempi.

   Lainaa

  9. Intolerantti järvisieni 11.1.2022 3:29
   Tulos: +98 (106 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Jenkkilässä?
   Vesirokkokutsuja pidettiin ainakin vielä minun lapsuudessani ihan täällä Suomessa.
   Itsekin sairastin vesirokon pois saatuani sen vesirokkoisen luokkakaverin luona tarkoituksella järjestetyistä vesirokkojuhlista, jonne tuli luokaltamme ja naapurustosta useampia lapsia.
   Vuosi oli -89 tai -90.

   Lainaa

  10. Tullivapaa kotka 11.1.2022 7:21
   Tulos: +162 (164 ääntä)
   Aamulla ei saa aurata ettei häiritse, mutta aamulla pitäisi olla tiet aurattu, että pääsee töihin. Itseä ei ole kylläkään nämä yön auraajat koskaan häirinnyt, vaikka siis asun pohjoisessa, missä tulee lunta ympäri talven. Ainoastaan on ottanut päähän se, että aurataan terää säästäen. Vaikka siis aurattu, niin siihen tien pinnalle jätetty hyvä kerros lunta. Melkein ihan sama oliko aurattu vai ei.

   Lainaa

  11. Kouluttamaton muurahainen 11.1.2022 7:59
   Tulos: +120 (150 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Koronakutsut ja vesirokkokutsut eivät mielestäni ole kyllä mitenkään toisiaan vastaavat. Vesirokko on ollut ennen rokotuksia sairaus, jonka käytännössä kaikki ennemmin tai myöhemmin sairastivat. Mitä nuorempana, sen parempi (poislukien ihan pikkuvauvat). Ja kun se on kerran sairastettu, se on suoritettu, eikä siitä tarvitse toiste huolehtia. Miksi sitä pakollista pahaa ei ottaisi ajoissa, suunnitellusti ja siten, ettei sen sairastaminen juuri hetkauta kenenkään elämää, kun toinen vaihtoehto on, että se tulee sitten kun tulee, kenties juuri ennen kiireistä työrupeamaa tai lomamatkaa tai mahdollisesti vasta niin vanhana, että sen sairastaminen aiheuttaa jo oikeasta terveyshaittaa? Korona taas ei ensinnäkään ole niin viaton, kun se melko suurillakin todennäköisyyksillä ei ole parissa viikossa ohi, vaan long covid voi kestää pitkään. (Sen pahempiin skenaarioihin en nyt mene, kun kyse on ilmeisesti kuitenkin nuoresta ja perusterveestä.) Lisäksi se ei ole kerralla hoidettu pois alta, vaan sen voi sairastaa uudestaan ja uudestaan. Joten itse kartan sitä mieluiten viimeiseen asti, koska siitä ei kuitenkaan saa immuniteettia kuin hetkeksi, joten todennäköisesti sen joka tapauksessa joutuu sairastamaan vielä moneen kertaan elämänsä varrella (paitsi jos rokotteiden kanssa päästään järkevään tehoon sen estossa). Jos yhden sairastumisen pystyy välttämään, niin hyvä, kaikkia tuskin pystyy. Koronan hankkiminen tahallaan on vähän niin kuin hankkisi vatsataudin tahallaan. Välillä elämänsä varrella saa varautua oksentelemaan, mutta jos yhden oksentelukerran pystyn välttämään, niin teen sen kyllä mielelläni. Ei tulisi mieleenkään mennä oksennustautibileisiin, että saa oksennustautiin parin kuukauden immuniteetin.

   Lainaa

  12. Isä viiden, joka olet töissä. 11.1.2022 7:59
   Tulos: +5 (39 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Noh, siihen on Ilonalla ja kavereilla oikeus. En itse tekisi, mutta kunhan pysyvät muista kaukana(eivät pysy) niin antaa palaa vaan.

   Lainaa

  13. Muhamettilainen töpselikärsä 11.1.2022 8:25
   Tulos: -58 (100 ääntä)
   Tästä tulee eittämättä mieleen, kun kesällä 1982 näytin hiekkalaatikolla persereikää yhdelle Jannelle. Juoksi itkien kantelemaan äidilleen, vaikka itsellä oli ihan samanlainen persereikä, mitä nyt paljon paskasempi.

   Lainaa

  14. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Kyllä niitä pidetään/pidettiin myös suomessa.

   Lainaa

  15. Letittämätön karhu 11.1.2022 8:41
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Invalidi kani: Elämänkoululaiselle Moccamaster voi olla luksuskeitin. Muille se on ihan tavallinen kahvinkeitin.
   Mulle se on turhan iso ja hankala kapistus.

   Lainaa

  16. Letittämätön karhu 11.1.2022 8:42
   Tulos: +15 (33 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Eipä se piikki tartuntaa tai levitystä estä, mutta tauti on lievempi.

   Lainaa

  17. Tulos: +7 (33 ääntä)
   Letittämätön karhu: Mulle se on turhan iso ja hankala kapistus.
   Se on just mainio kun se suodatin osa irtoo niin helposti toisin ku ne, mis se suodatin kääntyy johoki. Mokkis helppo pestä

   Lainaa

  18. Tulos: +82 (98 ääntä)
   Jennillä on menossa 5/36 osamaksuerä Moccamasteristaan (lausutaan mossamaster) ja nyt pitää päästä kertomaan, että on noustu vähintään ylsi yhteiskuntaluokka ylöspäin.

   Lainaa

  19. Tulos: +57 (69 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Jossain määrin Suomessakin on niitä harrastettu. Nykyään toivottavasti tieto niiden vaarallisuudesta jo vähän levinnyt, ei meinaan ole vesirokko mikään vaaraton tauti. Siksi sitä vastaan rokotetaan nykyään!

   Lainaa

  20. Tulos: -30 (60 ääntä)
   Ilona on siinä mielessä kyllä ihan oikeassa, että mä myös haluaisin sairastaa koronan mielummin nyt ja lievänä, kuten omikronissa tapana on. Ei tietenkään kaikki, mutta kolmen rokotuksen jälkeen uskon saavani jonkinlaista suojaa kuitenkin. Ja kyllä niitä vesirokkobileitä ihan Suomessakin pidetään, ei tosin välttämättä enää nykyaikana kun nykyäidit on niin ylisuojelevia. 80-90-luvuilla tehtiin muutenkin vähän kreisejä asioita ja silloin haluttiin lapselle immuniteetti sairastamalla.

   Lainaa

  21. Vuodatettu piimä 11.1.2022 9:37
   Tulos: +12 (26 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Järjestetäänhän niitä vesirokkokutsuja Suomessakin.

   Lainaa

  22. Luja raparperi 11.1.2022 9:51
   Tulos: +112 (114 ääntä)
   Mä en tiedä sen tavallisempaa (yleisempää) kahvinkeitintä kuin moccamaster. Jos joku yksittäinen kahvinkeitinmerkki niin SE on tavallinen :D

   Lainaa

  23. Eksakti vesinokkaeläin 11.1.2022 9:58
   Tulos: -41 (79 ääntä)
   Täytyy myöntää, että olen kyllä hieman samoilla linjoilla ekan mokan Jennin kanssa. Itseäni ei niinkään häiritse, se lumiauran ääni, vaan se, että 99% kerroista se töihinlähtö olisi ollut helpompaa jos se aura-auto _EI_ olisi käynyt. Lunta on yleensä sen verran vähän teillä, että se nyt ei merkittävästi ajoa haittaa, mutta se metrin korkuinen, graniitinkovaksi jäätynyt jäävalli siinä pihatien edessä pistää aina klo 05:00 aikaan töihin lähtiessä hieman harmittamaan. En tiedä mistä ne sitä lunta onnistuvat siihen metritolkulla kaapimaan, vaikka sitä olisi yön aikana satanut maksimissaan sentin. Parasta vielä se, että juuri tuo klo 05:00, jolloin lähden töihin on yleensä juuri se aika, jolloin ne aurakuskitkin heräilevät töihin. Aamuisin aina kauhea kilpajuoksu, että ehtii pois pihasta, ennenkuin tulee sillä aurallansa rakentamaan lumilinnaa siihen liittymään. Jos myöhästyy hetken, niin sitten meneekin seuraavat puoli tuntia kaivautuessa pois sieltä pihasta.

   Lainaa

  24. Viallinen kärpänen 11.1.2022 10:25
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Kilokalori: Rosan ilme, kun leijuu moccallansa ja sitten joku trendsetteri kyseenalaistaakin toiselta puolelta maailmaa raahatun elintarvikkeen ekologisuuden. Miköhän muuten on se juoma jota sitten juodaan?
   Se on Moccaa eikä mitään halpiksella tehtyä juhlamokkaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -15 (45 ääntä)
   Eksakti vesinokkaeläin: Täytyy myöntää, että olen kyllä hieman samoilla linjoilla ekan mokan Jennin kanssa. Itseäni ei niinkään häiritse, se lumiauran ääni, vaan se, että 99% kerroista se töihinlähtö olisi ollut helpompaa jos se aura-auto _EI_ olisi käynyt. Lunta on yleensä sen verran vähän teillä, että se nyt ei [...]
   Yhy yy.

   Lainaa

  26. Hunnuton ananas 11.1.2022 10:42
   Tulos: +96 (110 ääntä)
   Laakea persoona: Kyllä niitä lasten rokkobileitä on järjestetty aina ja kaikkialla, myös Suomessa. Ei ole mikään jenkkien hömpötys, vaan ihan yleinen järkevä tapa. Lapsille vesirokko aiheuttaa muutaman päivän ärsyttävää kutinaa. Aikuisille se aiheuttaa muunmuassa hedelmättömyyttä. Koronabileetkään ei sinänsä ole [...]
   Toivottavasti nykyään suurin osa vanhemmista ymmärtää vesirokkoviruksen haitallisuuden eivätkä enää ehdoin tahdoin tartuta lapsilleen sellaista. Virus voi aiheuttaa vanhempana vyöruusun, joka ei olekaan enää mikään "muutaman päivän ärsyttävä kutina", vaan voi hermokipuineen aiheuttaa jopa pitkäaikaisen työkyvyttömyyden.
   Eli jokaiselle lapselle vesirokkorokotus eikä mitään ikivanhaa "järkevää tapaa". Onneksi tieto lisääntyy ja osataan tällaisia mokia välttää.

   Lainaa

  27. Jännittävä leijona 11.1.2022 10:49
   Tulos: +80 (84 ääntä)
   Varmasti ikävää tajuta että hinta ei määrittele onko kahvinkeitin tavallinen vai "erikoiskahvinkeitin". Joillekin tämä on itsestäänselvyys, mutta ilmeisesti ei kaikille... Moccamaster on kyllä tosi hyvä siinä mielessä että se on valmistettu lähestulkoon ikuiseksi. Varaosia on todella hyvin saatavilla ja koko vehkeen saa purettua omin voimin ilman mitään erikoistyökaluja. Onhan se kertaostoksena aika suolainen hinta yhdestä kahvinkeittimestä mutta jos laite kestää heittämällä parikymmentä vuotta niin ei se sitten tunnu enää niin hirveältä.

   Lainaa

  28. Tulos: +57 (79 ääntä)
   Kyllä sellanen ihminen valehtelee joka sanoo ettei semmonen epämääräinen jytinä ja kolina häiritse ollenkaan. Se melko varmasti vaikuttaa unenlaatuun heikentävästi ellei siihen herää. Sen sijaan järkevä ihminen kyllä ymmärtää miksi sitä tehdään ja tajuaa ne syyt tärkeämmiksi kuin omat henkilökohtaiset vaivat.

   Lainaa

  29. Ontuva pelikaani 11.1.2022 11:17
   Tulos: -133 (157 ääntä)
   Monelle sotealan ihmiselle toi koronan hankkiminen on vaihtoehto pakkorokotusta vastaan. Positiivisella testillä saat pidettyä työpaikan vielä puoli vuotta. Ja ei, ei se vain ottajaansa hieman suojaava kokeellinen geenimanipulaatiopiikki ole monellekaan vaihtoehto. Irtisanominen on ollut ratkaisu tuhansille ja nyt mediassa itketään hoitoalan yhä pahenevaa työntekijäpulaa.

   Lainaa

  30. Vauhditon kalkkuna 11.1.2022 12:09
   Tulos: +80 (86 ääntä)
   Laakea persoona: Kyllä niitä lasten rokkobileitä on järjestetty aina ja kaikkialla, myös Suomessa. Ei ole mikään jenkkien hömpötys, vaan ihan yleinen järkevä tapa. Lapsille vesirokko aiheuttaa muutaman päivän ärsyttävää kutinaa. Aikuisille se aiheuttaa muunmuassa hedelmättömyyttä. Koronabileetkään ei sinänsä ole [...]
   Muutaman päivän kutinan? Tiesitkö, että ne ketkä ovat sairastaneet vesirokon voivat saada vyöruusun? Itse sain kaksikymppisenä vyöruusun kasvoihin. Rakkuloita naama täynnä, silmät muurautuivat kiinni ja kasvot turposivat muodottomaksi. Kivut olivat mielipuoliset. Lääkäri sanoi, että mulla oli tuuria mukana kun ei lähtenyt toisesta silmästä näkö. Jäljelle jäi iso arpi ja hermokivut.
   Olin onnellinen, kun lapselleni annettiin rokote.

   Lainaa

  31. Tulos: -7 (27 ääntä)
   Invalidi kani: Elämänkoululaiselle Moccamaster voi olla luksuskeitin. Muille se on ihan tavallinen kahvinkeitin.
   Joo, ja vielä varsin huono tavalliseksi keittimeksi. Toki saa varaosia helposti tarvittaessa.

   Lainaa

  32. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Eksakti vesinokkaeläin: Täytyy myöntää, että olen kyllä hieman samoilla linjoilla ekan mokan Jennin kanssa. Itseäni ei niinkään häiritse, se lumiauran ääni, vaan se, että 99% kerroista se töihinlähtö olisi ollut helpompaa jos se aura-auto _EI_ olisi käynyt. Lunta on yleensä sen verran vähän teillä, että se nyt ei [...]
   Jos ei siihen "lumilinnaan" alle puolessa tunnissa saa auton mentävää aukkoa tehtyä, niin en vikaa välttämättä etsisi sieltä aurauskaluston kuljettajista vaan ihan sen lapion varresta.

   Lainaa

  33. Arkkienkeli 11.1.2022 13:15
   Tulos: +3 (35 ääntä)
   Moccamaster on joillekin luksuskeitin. Itse totesin 2015 lahjaksi saamastani MokkaMestarista että keittääpä pahaa kahvia ja palasin käyttämään joskus miekka ja kivi Haaparannalta ostamaani (maksoi 199 mummonmarkkaa 90-luvun alussa) perkolaattoria.

   Lainaa

  34. Iäkäs pähkinä 11.1.2022 14:48
   Tulos: -16 (28 ääntä)
   Rocakin on Cannan kaveri. Jätä Rosa neppailu sikseen, Moccamaster on jossain piireissä yhtä nolo, kun toi Tokmannin halppiskeitin.

   Lainaa

  35. Kannattamaton ahma 11.1.2022 16:07
   Tulos: +6 (26 ääntä)
   Arkkienkeli: Moccamaster on joillekin luksuskeitin. Itse totesin 2015 lahjaksi saamastani MokkaMestarista että keittääpä pahaa kahvia ja palasin käyttämään joskus miekka ja kivi Haaparannalta ostamaani (maksoi 199 mummonmarkkaa 90-luvun alussa) perkolaattoria.
   Töissä oli moccamaster ja minusta sillä tulee ihan helvetin pahaa kahvia. Se kympin lelu clasulta on pal parempi.

   Lainaa

  36. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Rosan kuvake💕

   Lainaa

  37. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Ennen join suodatinkahvia, teki pahan olon; hikoilua, tärinää, sydämentykytystä, ahdistusta. Kannattaa ostaa kunnon esprrsso-pannu! Se pannu kyllä kestää monet vuodet. Eikä tuu espressosta paha olo. Kahvi toimii, niinkuin pitää ja hyvältä maistuu! Pannu kestää vuosia, kun hyvin sitä huoltaa. Eikä tartte miettiä suodatinpussejakaan.

   Lainaa

  38. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Päivi: Ilona on siinä mielessä kyllä ihan oikeassa, että mä myös haluaisin sairastaa koronan mielummin nyt ja lievänä, kuten omikronissa tapana on. Ei tietenkään kaikki, mutta kolmen rokotuksen jälkeen uskon saavani jonkinlaista suojaa kuitenkin. Ja kyllä niitä vesirokkobileitä ihan Suomessakin pidetään, [...]
   Ääliö.

   Lainaa

  39. Alennukseton oppilas 11.1.2022 21:01
   Tulos: +63 (63 ääntä)
   Vesirokkoon on nykyisin toimiva rokote, siksi niitä rokkobileitä suomessa ei enää pidetä. Kun harva lapsi sen varsinaisesti enää sairastaakaan. Rokote on turvallisempikin kuin sairastaminen; vesirokkovirus jää kehoon, ja voi aikuisiällä tulla ilmi uudelleen vyöruusuna. Rokotteella tämäkin riski vältetty.

   Lainaa

  40. Tulos: -10 (30 ääntä)
   Meille, joilla on ammattitason espressokeitin keittiössä, Moccamaster on hyvin tavallinen kahvinkeitin. Oikeasti, jos joku kahvinkeitin on "tavallinen", niin sehän on juuri Moccamaster. Eikä se nyt mikään kallis ole. Kahvimyllynikin maksaa neljän Moccamasterin verran. Sekään ei ole sillä lailla tavallinen, että niitä löytyisi joka toisesta kodista. Ja aika tavallisia nuo minunkin kahvilaitteeni ovat verrattuna kaverini 12000€:n espressokoneeseen ja 2500€:n myllyyn. Enpä itse asiassa tiedä toista kotia, jossa olisi samanlaiset laitteet. Ne eivät tosiaankaan ole "tavallisia". :D

   Lainaa

  41. Tulos: +3 (23 ääntä)
   Kertokaa nyt ihmeessä joku mikä suodatinkahvinkeittimien tilanne on maailmalla? Mä en ainakaan tiedä, että missään muualla juotais?

   Lainaa

  42. Tulos: +20 (22 ääntä)
   franzzzie: Kertokaa nyt ihmeessä joku mikä suodatinkahvinkeittimien tilanne on maailmalla? Mä en ainakaan tiedä, että missään muualla juotais?
   Kyllä niitä ainakin myydään joka puolella maailmaa, jos siitä voi jotain päätellä.
   Nojoo, ehkä Etelämantereelta ei löydy kauppaa, jossa myytäisiin suodatinkeittimiä.

   Lainaa

  43. Onnekas mango 12.1.2022 0:10
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Oli meilläkin ihan Suomessa -90-luvulla tällaiset, et naapurin lapset tulivat hakemaan vesirokon ihan tarkoituksella 🤔

   Lainaa

  44. Uneton meduusa 12.1.2022 0:37
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   franzzzie: Kertokaa nyt ihmeessä joku mikä suodatinkahvinkeittimien tilanne on maailmalla? Mä en ainakaan tiedä, että missään muualla juotais?
   Kyllä niitä on, mutta eivät ne kaikkialla ole sellaisia tavallisia joka kodin vempaimia. Joissain maissa niitä on esim. toimistoissa ja työpaikoilla, koska niillä saa kahvit isolle porukalle vähällä vaivalla ja kahvi säilyy kuumana jonkun aikaa. Kotona samat ihmiset saattavat kuitenkin käyttää kahvipannua tai pikakahvia.

   Lainaa

  45. Älytön muovipussi 12.1.2022 1:49
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Ilona ei sitten mene teholle vaan kuolee rauhassa sielä karanteenissaan jos oireet onkin pahat.

   Lainaa

  46. Silmälasiton viinirypäle 12.1.2022 9:14
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   Näistä vesirokkobileistä on vanhemmille luettu tuomioita oikeudessa. Immuunivajeisen voi vesirokko tappaakin. Sitähän ei etukäteen tiedä, kenellä ei perna ja luuydin normaalisti toimi.
   Ymmärsin kyllä ettet ole idiotian kannalla <3

   Lainaa

  47. Kimakka paprika 12.1.2022 10:17
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Moccamasterilla keitetään tietenkin cahvia eikä suinkaan mitään tavallisen rahvaan kahvia.

   Lainaa

  48. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Kyllä itseänikin harmittaa herätä siihen lumiauran kolinaan aikaisin mutta jos se ei kävisi auraamassa tietä niin sitten harmittaisi kun ei meinaa autolla päästä etenemään. Suo siellä vetelä täällä, vai miten se meni? Ei ole kaikkia tyydyttäviä ratkaisuja tähän tilanteeseen joten parasta olla kettuuntumatta moisesta pikku jutusta ja säästää hermojaan. Omaan asenteeseen pystyy opetella vaikuttamaan aika pitkälti. Päättää olla suuttumatta ja tietoisesti pyrkii pakottamaan itsensä sivuuttamaan moiset asiat niin pidemmän päälle se tulee itsestään jolloin oma olo paranee kummasti.

   Lainaa

  49. Tulos: +26 (28 ääntä)
   No ainakin Briteissä asuessa oli tavattoman hankalaa löytää mistään kahvinkeitintä. Ei ne juo siellä ku teetä ja jos joku haluaa kahvia niin se on kettle on ja instant kahvia. 😑 Jollain kahvi hifistelijöillä saattoi olla sit pressopannuja ynnä muita mutta sitä tavallista, seinään liitettävää kahvinkeitintä metsästin pari viikkoa ennen ku jostain paikallisen Tokmannin perähyllyltä löysin. .. Toinen mitä siellä ei myydä on suodatinpussit.tän keittimen mukana tuli sellainen pestävä verkko-versio, joka kannatti aina pestä heti käytön jälkeen muuten ne purut kovettui ihan huolella siihen.

   Lainaa

  50. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Hunnuton ananas: Toivottavasti nykyään suurin osa vanhemmista ymmärtää vesirokkoviruksen haitallisuuden eivätkä enää ehdoin tahdoin tartuta lapsilleen sellaista. Virus voi aiheuttaa vanhempana vyöruusun, joka ei olekaan enää mikään "muutaman päivän ärsyttävä kutina", vaan voi hermokipuineen aiheuttaa jopa [...]
   Vesirokkokutsut olivat ihan järkevä tapa ennen rokotteen valmistumista. Tauti kun on vakava aikuiselle ihmiselle. Nykyään jokainen lapsi saa (mikäli vanhemmat eivät ole idiootteja) vesirokkorokotteen joten näitä kutsujakaan ei taideta paljon järjestää. Kenties vielä joissain piireissä pohjanmaalla.

   Lainaa

  51. Itseasiassa 12.1.2022 19:37
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Kilokalori: Rosan ilme, kun leijuu moccallansa ja sitten joku trendsetteri kyseenalaistaakin toiselta puolelta maailmaa raahatun elintarvikkeen ekologisuuden. Miköhän muuten on se juoma jota sitten juodaan?
   No, tee ainakin on ekologisempaa.

   Lainaa

  52. Itseasiassa 12.1.2022 19:46
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Ontuva pelikaani: Monelle sotealan ihmiselle toi koronan hankkiminen on vaihtoehto pakkorokotusta vastaan. Positiivisella testillä saat pidettyä työpaikan vielä puoli vuotta. Ja ei, ei se vain ottajaansa hieman suojaava kokeellinen geenimanipulaatiopiikki ole monellekaan vaihtoehto. Irtisanominen on ollut ratkaisu [...]
   Ööööö, niitä rokotuksia ei edes vaadittu kaikille hoitajille vasn esim. riskiryhmien kanssa työskenteleville. Onko se nyt tärkeämpää, että joku saa olla rokottamattoman töissä ja riskeerata lauman muita ihmisiä? Vielä kun onnistuu useampia tartuttamaan, niin saadaan taas ruuhkaa teho-osastoille, ihan vain kun piti saada itse vapaasti valita.

   Lainaa

  53. Sankka ahma 13.1.2022 1:19
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Mitenköhän Ilonan loman on käynyt nyt kun koronaan aletaan suhtautua kuin flunssaan? Ei taidakkaan enää tipahtaa 2 viikon lomaa positiivisella testillä.

   Lainaa

  54. Kaareva hirmulisko 14.1.2022 21:27
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Jamppa: Meille, joilla on ammattitason espressokeitin keittiössä, Moccamaster on hyvin tavallinen kahvinkeitin. Oikeasti, jos joku kahvinkeitin on "tavallinen", niin sehän on juuri Moccamaster. Eikä se nyt mikään kallis ole. Kahvimyllynikin maksaa neljän Moccamasterin verran. Sekään ei ole sillä lailla [...]
   Tätä käyny köyhät moccamaster whiskey tangot alapeukuttamassa. :DDD

   Lainaa

  55. Pehmeä jänis 15.1.2022 9:52
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Puuhakas majava: Enpä ole moccamasterilla vielä yhtäkään erikoiskahvia saanut keiteltyä ellei erikoisen pahaa lasketa
   Ni noo sekin on ihan keittäjästä kiini jos ei pysty.

   Lainaa

  56. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tornipöllö: Jenkkilässä on kuulemma tavattu pitää "vesirokkokutsuja", joissa naapuruston lapset kutsutaan vesirokkoon sairastuneen kaverin luo saamaan tartunta ja näin tauti saadaan sairastettua mahdollisimman aikaisin alta pois. Nykyaikainen vastine näille bailuille on tietysti koronakutsut! Varmasti helpompaa [...]
   No, Amerikassa se vesirokkorokote maksaa varmaan 500 dollaria eli sikäli ymmärrettävämpää

   Lainaa

  57. Tulviva piikkisika 22.1.2022 23:02
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Moukkamasterilla ei sitten varmaan ole tapoja?

   Lainaa

  58. Nuutunut marja 26.1.2022 22:52
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mokamestari on yksi paskimmista tavallisista kahvinkeittimistä.

   Lainaa

  59. Eksakti vesinokkaeläin 30.1.2022 11:04
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Minävain: Jos ei siihen "lumilinnaan" alle puolessa tunnissa saa auton mentävää aukkoa tehtyä, niin en vikaa välttämättä etsisi sieltä aurauskaluston kuljettajista vaan ihan sen lapion varresta.
   Nyt kyllä kiinnostaisi nähdä, että minkälainen superkolaaja siellä huutelee. Tässä kokemuksia tältä aamulta: Pihatiellä lumivalli napaan asti (n. 130cm) ja syvyyttä vähintään saman verran. Jotta autolla pääsee siitä ulos, niin n. 2m levyinen aukko siihen on raivattava. Nopeasti laskettuna lunta siirrettävänä on hieman reilut 3 kuutiota. Jotta nyt ei liioitella, niin mennään tuolla 3 000 litralla. Kola vetää realistisesti ehkä sen 40-50 litraa kerralla niin, että lumet oikeasti pysyvät siinä päällä, eivätkä tipu matkan varrelle. Varsinkin kun se lumi on siirrettävä "paakki" kerrallaan, eikä se jakaannu tasaisesti kolalle. Tuo vaatii siis vähimmillään 60 kolallista, mikä vastasi aika tarkkaan myös empiiristä kokemusta. Aikaa minulla meni nyt aika tarkkaan 30 minuuttia, eli 30 sekuntia per kola. Lumi ei onneksi tällä kertaa ollut ehtinyt jäätyä, vaan oli sellaista "hyvin" tamppaantunutta, jonka sai irroteltua vallista kolalla "hakkaamalla". 30 sekuntia lumipaakin irrottamiseen, kuskaamiseen "lumenkaatopaikalle" ja takaisin siirtymiseen on jo melkoisen kova tahti ja haluaisin kyllä nähdä, kuinka joku tekee tuon merkittävästi nopeammin. Tänään tosiaan positiivista oli se, että lumi oli ainoastaan tamppaantunut ja ainoastaan ihan pohjalta joutui irrottamaan rautalapiolla. Monesti jos auraus on tapahtunut siinä nollakelillä ja pakkanen on kiristynyt ennen kolaushommiin pääsyä, niin koko vallin joutuu hakkaamaan rautalapiolla/petkeleellä sellaisiksi nyrkin kokoisiksi paloiksi, että sen saa siitä siirrettyä yhtään mihinkään. Silloin pienemmässäkin vallissa menee aikaa tai vastaavasti tuollaisessa samankokoisessa saattaa mennä tuntikin.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: aurata, auraus, kahvinkeitin, karanteeni, korona, lumi, moccamaster, talvi