Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 436

Heidi voisi kokeilla Teemun taktiikkaa.
Kirpputorin löytöjä, osa 436

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Invalidi kani 11.1.2022 0:23
   Tulos: +352 (468 ääntä)
   Kyllä tuntuu ihanalta maksaa veroja, kun Pian kaltaiset samaan aikaan hyväksikäyttää järjestelmää.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 11.1.2022 2:12
   Tulos: +462 (466 ääntä)
   Maksaako 3€ läjästä karkkipapereita vai sijoittaako euro tai kaksi enemmän, jolloin saisi kaupasta rasiallisen uusia papereita suklaineen päivineen, kas siinä pulma...

   Lainaa

  3. Tulos: -337 (433 ääntä)
   Snitches get stiches. Mitenköhän usein Timppa ilmoittele milloin mihinkin näkemästään vääryyksistä. Saattaa kyttiä ja muita viranomaisia aina ilahduttaa kuulla tyypistä, jee kundit Timo taas ilmoo kun huomannut rikoksen. En tykkää syyhkyistä minäkään mutta luultavasti kelassa niillä on parempaakin tekemistä kuin tutkia muutaman rasvapurkin juttuja.

   Lainaa

  4. Tulos: +205 (205 ääntä)
   Hitto lainen. Tämän laisia kirjoituksia näkee harmittavan usein.

   Lainaa

  5. Huippuälykäs valas 11.1.2022 7:37
   Tulos: +73 (87 ääntä)
   Mitäköhän noista karkkipapereista olisi tarkoitus askarrella? Vai ajatteleeko myyjä että tyhjistä karkkipapereistakin saa jostain panttirahaa kuten pulloista?

   Lainaa

  6. Isä viiden, joka olet töissä. 11.1.2022 8:02
   Tulos: +96 (104 ääntä)
   Tornipöllö: Maksaako 3€ läjästä karkkipapereita vai sijoittaako euro tai kaksi enemmän, jolloin saisi kaupasta rasiallisen uusia papereita suklaineen päivineen, kas siinä pulma...
   Tietysti karkkipaperit. Näin voi väittää syöneensä ne ja säästää pari euroa. Samalla jää nollakaloreille. Kätevää.

   Lainaa

  7. Kouluttamaton muurahainen 11.1.2022 8:10
   Tulos: +38 (130 ääntä)
   Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että heitän ihan käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa roskikseen. Minun aikani, intoni ja mielenterveyteni vain ei riitä siihen, että alkaisin myydä niitä. Taas sain vahvistuksen siitä, ettei kannata edes yrittää.

   Lainaa

  8. Jurpo greippi 11.1.2022 8:47
   Tulos: +117 (157 ääntä)
   Invalidi kani: Kyllä tuntuu ihanalta maksaa veroja, kun Pian kaltaiset samaan aikaan hyväksikäyttää järjestelmää.
   Mua ei kyllä haittaa maksaa veroja, koska suurin osa yhteiskunnan palveluista tulee tarpeeseen ja noita piioja on onneksi aika vähän. Melkein enemmän tulee surullinen olo Pian puolesta, että joku viitsii elää tuolla tavalla. Satojen tuhansien yritystukia ihan turhista syistä hakeva nyt vielä pääsee kunnon tuntipalkoille, mutta miten huonosti pitää olla asiat, että jaksaa nähdä vaivaa huijatakseen kympin sieltä, toisen täältä?

   Lainaa

  9. Paineistettu banaani 11.1.2022 8:52
   Tulos: -22 (48 ääntä)
   Jos rasvojen alkuperäinen ostaja selviää, niin hän saa syytteen petoksesta.

   Lainaa

  10. Tehokas kalkkuna 11.1.2022 9:02
   Tulos: +178 (186 ääntä)
   Jurpo greippi: Mua ei kyllä haittaa maksaa veroja, koska suurin osa yhteiskunnan palveluista tulee tarpeeseen ja noita piioja on onneksi aika vähän. Melkein enemmän tulee surullinen olo Pian puolesta, että joku viitsii elää tuolla tavalla. Satojen tuhansien yritystukia ihan turhista syistä hakeva nyt vielä pääsee [...]
   Muakaan itse asiassa ei verot tässä ota päähän vaan se, että tuollaiset vaikeuttavat niiden ihmisten elämää, joille aidosti ja oikeasti olisi noista etuuksista hyötyä ja ehkä ainut vaihtoehto. Pidemmän päälle kuitenkin tuppaa käymään niin, että aletaan kiristää kriteereitä tai poistetaan vaan vastaavat etuudet kokonaan, mikä näkyy myös niillä oikeasti tarvitsevilla. Vain sen takia, että sieltä nyt pari kymppiä sai enemmän rahaa. Sama fiilis mulla on niistä vapaaehtoisesti sossutuilla elävistä. Ei mua haittaa ne verot, koska kuitenkin lopulta aika pieni määrä on niitä oikeita rottailijoita, mutta haittaa se, että muutetaan työttömyystukien, sossutukien yms. säädöksiä tämän seurauksena ja yleensä vielä päin prinkkalaa siten, että juuri ne aktiiviset, oikeasti töihin haluavat työnhakijat kärsivät kaikkein eniten.

   Lainaa

  11. Tulos: +59 (65 ääntä)
   Tornipöllö: Maksaako 3€ läjästä karkkipapereita vai sijoittaako euro tai kaksi enemmän, jolloin saisi kaupasta rasiallisen uusia papereita suklaineen päivineen, kas siinä pulma...
   Ainakin joulun alla noita sai jokaisesta kaupasta kolme pakettia kympillä, eli yhdelle paketille jättää hintaa 3,33€. En ole koskaan laskenut montako karkkia on paketissa, mutta mutuilisin, että ainakin noi 25.
   Ei siis tartte edes sijoittaa euroa tai paria lisää, että saisi ne suklaat. 

   Lainaa

  12. Tulos: -25 (135 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että heitän ihan käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa roskikseen. Minun aikani, intoni ja mielenterveyteni vain ei riitä siihen, että alkaisin myydä niitä. Taas sain vahvistuksen siitä, ettei kannata edes yrittää.
   Sietääkin potea, tosin parempi olisi kun muuttaisit tapojasi. Tai tän on kyl pakko olla vitsi. Koska miten kukaan voi olla niin idiootti, että heittää käyttökelpoista kampetta roskiin? Oletko koskaan kuullut kierrätyskeskuksesta? Fidasta? Uffista? Spr:stä? Hope ry:stä? Tsiisus taas.

   Lainaa

  13. Kilokalori 11.1.2022 9:30
   Tulos: +105 (133 ääntä)
   Jurpo greippi: Mua ei kyllä haittaa maksaa veroja, koska suurin osa yhteiskunnan palveluista tulee tarpeeseen ja noita piioja on onneksi aika vähän. Melkein enemmän tulee surullinen olo Pian puolesta, että joku viitsii elää tuolla tavalla. Satojen tuhansien yritystukia ihan turhista syistä hakeva nyt vielä pääsee [...]
   Meinasin tulla sanomaan ihan samaa mutta ehdit ensin. Kun joku firma "verosuunnittelee" asiansa hyvin, kukaan ei huomaa eikä huijaus saa kasvoja, kuten käsirasvaa myyvä toimeentulotuen asiakas.
   Finnwatchin mukaan agressiivinen verosuunnittelu maksaa Suomelle vuosittain 450-1400 miljoonaa saamatta jääviä veroeuroa. Toimeentulotukea maksetaan vuosittain 800 miljoonalla eurolla. Jos yritykset maksaisivat nämä kiertämänsä verot, perustoimeentulo olisi sillä maksettu.

   Lainaa

  14. Siirrettävä apina 11.1.2022 11:15
   Tulos: -82 (116 ääntä)
   Jurpo greippi: Mua ei kyllä haittaa maksaa veroja, koska suurin osa yhteiskunnan palveluista tulee tarpeeseen ja noita piioja on onneksi aika vähän. Melkein enemmän tulee surullinen olo Pian puolesta, että joku viitsii elää tuolla tavalla. Satojen tuhansien yritystukia ihan turhista syistä hakeva nyt vielä pääsee [...]
   "Yritystuet, uli uli!" Hyvin on tarttunut vasemmiston propaganda yritystuista, jotka ovat suurimmalta osalta laskennallisia, eli matalammalla verokannalla. Tiedätkös, että mm. ruuankin matalampi alv on eräänlaista tukea? Suomessa on käsitys, että kaikki alle 100% jäävä verotus on tukea.

   Lainaa

  15. Tulos: +54 (80 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että heitän ihan käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa roskikseen. Minun aikani, intoni ja mielenterveyteni vain ei riitä siihen, että alkaisin myydä niitä. Taas sain vahvistuksen siitä, ettei kannata edes yrittää.
   Miksi sinun tarvitsee ostaa jatkuvasti tavaraa minkä tiedät heittäväsi pois myöhemmin. Korjaa ongelma alkulähteellä ja jätä ostamatta niin säästät sekä mieltä että bonuksena luontoa.

   Lainaa

  16. Ontuva pelikaani 11.1.2022 11:20
   Tulos: +42 (62 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että heitän ihan käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa roskikseen. Minun aikani, intoni ja mielenterveyteni vain ei riitä siihen, että alkaisin myydä niitä. Taas sain vahvistuksen siitä, ettei kannata edes yrittää.
   Miten olis fida tai kontti tai vastaava? Tulevat jopa noutamaan ilmaiseksi kun ajoissa sovit.

   Lainaa

  17. Kouluttamaton muurahainen 11.1.2022 11:50
   Tulos: +30 (86 ääntä)
   Mimmi: Sietääkin potea, tosin parempi olisi kun muuttaisit tapojasi. Tai tän on kyl pakko olla vitsi. Koska miten kukaan voi olla niin idiootti, että heittää käyttökelpoista kampetta roskiin? Oletko koskaan kuullut kierrätyskeskuksesta? Fidasta? Uffista? Spr:stä? Hope ry:stä? Tsiisus taas.
   Olen kuullut. Lähimmät kierrätyspisteet taitavat olla noin 50 km päässä, suunnassa jossa en juuri koskaan kulje. Ja koska tavaraa yleensä heitetään pois yksi kerrallaan, sitä mukaa kun tulee tarpeettomaksi, niin en viitsi lähteä. Oletko koskaan kuullut, että kaikki eivät asu kierrätyskeskuksien lähellä?
   Toj Karin: Miksi sinun tarvitsee ostaa jatkuvasti tavaraa minkä tiedät heittäväsi pois myöhemmin. Korjaa ongelma alkulähteellä ja jätä ostamatta niin säästät sekä mieltä että bonuksena luontoa.
   Koska tarpeet muuttuvat. Esimerkiksi lapselle jouduin ostamaan taas uuden talvitakin, vaikka tiedän melko varmasti, ettei hän käytä sitä tämän talven aikana loppuun, mutta ensi talvena se on jo liian pieni. Ärsyttävää, mutta pakko ne rahat on siihen takkiin tuhlata, kun ei lasta voi pitää koko talvea sisälläkään. Itselleni en osta yleensä mitään, mitä en käytä ihan loppuun asti, mutta joskus tarpeet muuttuvat myös itseni kohdalla. Yleisesti ottaen pyrin minimoimaan kaikki hankintani. Väittäisin jopa, että hankin huomattavasti vähemmän yhtään mitään kuin keskivertosuomalainen.
   Ontuva pelikaani: Miten olis fida tai kontti tai vastaava? Tulevat jopa noutamaan ilmaiseksi kun ajoissa sovit.
   Ei hae täältä. Ehkä hakisi, jos asuisin jossain keskustassa tms. Ja kuten sanoin, minä en kerää tarpeetonta tavaraa valtavia määriä odottamaan, että joku ne hakisi ehkä joskus. Olen kyllä kokeillut, ja siitä on seurannut vain valtavat varastot tavaraa, jota minä säilytän, mutta kukaan ei koskaan käytä. Hukkaan se silloinkin menee, ja sen lisäksi vie meiltä elintilaa ja stressaa minua paljon enemmän. Olen myös yrittänyt myydä ja lahjoitella netissä, mutta sitten ollaan noissa mainituissa ongelmissa, että taas minun pitäisi viedä ja toimittaa ja postittaa ja neuvotella ja lopulta teen joka tapauksessa kaiken väärin.

   Lainaa

  18. Urhea Pussieläin 11.1.2022 11:55
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että heitän ihan käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa roskikseen. Minun aikani, intoni ja mielenterveyteni vain ei riitä siihen, että alkaisin myydä niitä. Taas sain vahvistuksen siitä, ettei kannata edes yrittää.
   Itse lahjoitan ylimääräiset käyttökelpoiset tavarat paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kirpputoripöytään. Tulevat vielä hakemaankin ne. Menee rahat hyvään tarkoitukseen ja itse saan olla laiska.

   Lainaa

  19. Urhea Pussieläin 11.1.2022 12:07
   Tulos: +52 (68 ääntä)
   Toj Karin: Miksi sinun tarvitsee ostaa jatkuvasti tavaraa minkä tiedät heittäväsi pois myöhemmin. Korjaa ongelma alkulähteellä ja jätä ostamatta niin säästät sekä mieltä että bonuksena luontoa.
   Ei sitä aina itse osaa tarvitse, Meille noita ylimääräisiä tarpeettomia tavaroita tulee säännöllisesti joka joulu ja merkkipäivä, koska "lahjakortit on niin tylsiä ja halusin ostaa teille jotain kivempaa". Joka vuosi yritän sukulaisille sanoa että älkää tuoko _mitään_ mitä ei ole toivottu (koska meillä aikuisilla oikeasti on jo kaikkea tarvittavaa), ja jos silti on pakko tuoda jotain yllätyksiä, niin tuokaa lahjakortti. Silti, joka ikinen joulu, saamme jotain tavaraa jolle meillä ei ole mitään käyttöä. Sitten ne lentävät joko suoraan roskiin tai kierrätykseen, tai pyörivät ensin muutaman vuoden laatikoissa käyttämättöminä ennen päätymistään roskiin tai kierrätykseen. Vaikka se "tosikivayllätys" olisikin teidän perheessä säännöllistä päivittäistä kulutustavaraa, niin meidän perheessä se voi hyvinkin olla tarpeetonta ja turhaa roinaa. Meidän perheessä myös vatsavaivat, allergiat ja makutottumukset asettavat omat lisärajoituksensa verrattuna siihen, mikä "teillä on aina ollut niin suosittua". Sitten vielä valitetaan, kun ei olla kiitollisia lahjoista, joita hyvää hyvyyttään annettiin kuuntelematta ohjeita ollenkaan.

   Lainaa

  20. Kouluttamaton muurahainen 11.1.2022 12:31
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Urhea Pussieläin: Itse lahjoitan ylimääräiset käyttökelpoiset tavarat paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen kirpputoripöytään. Tulevat vielä hakemaankin ne. Menee rahat hyvään tarkoitukseen ja itse saan olla laiska.
   Olisipa meilläkin tässä lähellä jokin tuollainen.

   Lainaa

  21. Ontto maksamato 11.1.2022 12:44
   Tulos: +54 (66 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Olen kuullut. Lähimmät kierrätyspisteet taitavat olla noin 50 km päässä, suunnassa jossa en juuri koskaan kulje. Ja koska tavaraa yleensä heitetään pois yksi kerrallaan, sitä mukaa kun tulee tarpeettomaksi, niin en viitsi lähteä. Oletko koskaan kuullut, että kaikki eivät asu kierrätyskeskuksien [...]
   Itse asun syrjäseudulla, mutta olen silti saanut kaiken itselle tarpeettoman eteenpäin hyvinkin nopeasti, kun olen laittanut paikalliseen roskalavaryhmään / Toriin annetaan-ilmoituksia. Osa on tullut hakemaan tavaroita ihan meiltä asti, osan kanssa taas on sovittu treffit seuraavan kauppareissumme yhteyteen kaupan pihaan. En koe, että tästä olisi ollut oikeastaan minkäänlaista ylimääräistä vaivaa. Mieluummin näpyttelen lyhyen annetaan-ilmoituksen kuin heitän täysin käyttökelpoista kamaa roskiin.

   Lainaa

  22. Tulos: +38 (48 ääntä)
   Ontto maksamato: Itse asun syrjäseudulla, mutta olen silti saanut kaiken itselle tarpeettoman eteenpäin hyvinkin nopeasti, kun olen laittanut paikalliseen roskalavaryhmään / Toriin annetaan-ilmoituksia. Osa on tullut hakemaan tavaroita ihan meiltä asti, osan kanssa taas on sovittu treffit seuraavan kauppareissumme [...]
   Sama, laitan ilmoituksen faceen tai toriin, enkä ala veivaamaan yhtään niiden harvojen kanssa, jotka ei osaa lukea ilmoitusta tai alkaa vääntää jotain. Se saa joka tulee hakemaan.
   Se on just niin helppoa ja yksinkertaista, etten tajua, miksi jotkut marisee kuinka hankalaa ja raskasta se on, että heittävät mieluummin roskiin. 
   Toki osalle ei tule kuuloonkaan lahjoittaa tarpeetonta tavaraa, vaan kaikesta pitäisi vitonen tai kymppi saada - ja taas heiluu roskiksen kansi kun ei romu mennytkään kaupaksi.

   Lainaa

  23. Kuuro karpalo 11.1.2022 13:56
   Tulos: -47 (69 ääntä)
   Siirrettävä apina: "Yritystuet, uli uli!" Hyvin on tarttunut vasemmiston propaganda yritystuista, jotka ovat suurimmalta osalta laskennallisia, eli matalammalla verokannalla. Tiedätkös, että mm. ruuankin matalampi alv on eräänlaista tukea? Suomessa on käsitys, että kaikki alle 100% jäävä verotus on tukea.
   TÄMÄ. ihan uskomatonta propagandaa tuo yritystukivalitus. Jossain olosuhteissa joku maksaakin 24 sijaan veroa 20 pinnaa (esim jostain ympäristöystävällisemmästä teknologiasta) niin kyllä sekin raha olis kuulunu tilittää suorana juuri Sinun kukkaroosi... Eiku mitä?
   Toisekseen verosuunnittelu, eli miten maksat helvetillisen määrän lisäksi vain semisaatanallisen määrän veroja, on täysin laillista. Kaikki tekevät sitä, esim. vähentävät työmatkakuluja verotuksessa (toki ensin pitäisi käydä töissä). Kannattaa varmaan tehdä oikeudenmukaisempi ja SELKEÄMPI verolainsäädäntö, niin eiköhän siinä byrokratian ja verosuunnittelun tarpeen vähentymisessä jo säästetä lukemattomia henkilötyövuosia oikeasti tuottavaan työhön.

   Lainaa

  24. Tuttu pingviini 11.1.2022 14:13
   Tulos: +72 (80 ääntä)
   Siirrettävä apina:  Suomessa on käsitys, että kaikki alle 100% jäävä verotus on tukea.
   Ei kenelläkään ole ikinä ollut tuollaista käsitystä. Argumentointi on toki helpompaa, kun hyökkää itse keksimäänsä olkiukkoa vastaan.

   Lainaa

  25. Pimeä näätä 11.1.2022 16:50
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Mimmi: Sietääkin potea, tosin parempi olisi kun muuttaisit tapojasi. Tai tän on kyl pakko olla vitsi. Koska miten kukaan voi olla niin idiootti, että heittää käyttökelpoista kampetta roskiin? Oletko koskaan kuullut kierrätyskeskuksesta? Fidasta? Uffista? Spr:stä? Hope ry:stä? Tsiisus taas.
   Mun kokemus on että edes kierrätyskeskus ei nykyään ota kaikkea myyntiin vaikka tavara olisikin periaatteessa ihan käyttökelpoinen. Ilmeisenä esimerkkinä vaikka joku 80-90-luvun rumakuosinen sohva tai joku pyökinvärinen mdf-levystä kasattu jysk-lipasto joista kukaan ei halua enää maksaa mitään, mutta multa eivät huolineet edes vanhaa mutta toimivaa pesukonetta tai ok-kuntoista mutta epätrendikästä ryijymattoa. Kuskasivat suoraan kaatopaikalle lisämaksusta. Fb-kirppareista ei ole kokemusta, ehkäpä nuokin facen roskalavoilla jollekin kelpaavat!

   Lainaa

  26. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Poden jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, että heitän ihan käyttökelpoista, mutta itselle tarpeetonta tavaraa roskikseen. Minun aikani, intoni ja mielenterveyteni vain ei riitä siihen, että alkaisin myydä niitä. Taas sain vahvistuksen siitä, ettei kannata edes yrittää.
   Jos vaan suinkin pystyt, niin vie Kierrätyskeskukseen. Ottavat kyllä käyttökelpoiset tavarat. Noutavatkin, tosin veloittavat siitä kympin. FIDA:lla taitaa olla jopa ilmainen noutopalvelu, ehkä jollain muullakin instanssilla.

   Lainaa

  27. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Olen kuullut. Lähimmät kierrätyspisteet taitavat olla noin 50 km päässä, suunnassa jossa en juuri koskaan kulje. Ja koska tavaraa yleensä heitetään pois yksi kerrallaan, sitä mukaa kun tulee tarpeettomaksi, niin en viitsi lähteä. Oletko koskaan kuullut, että kaikki eivät asu kierrätyskeskuksien [...]
   Äh, kommentoin äsken lukematta kommentteja kunnolla, anteeksi. Kokeile nyt kuitenkin sitä, että laitat ilmaiseksi tai reilun alihinnan ja "vain nouto" ja jos joku vänkää niin lakkaat vaan täysin vastaamasta sellaisille. Jos kukaan ei nouda niin heitä sitten roskiin.

   Lainaa

  28. Luha salaatti 11.1.2022 18:03
   Tulos: +22 (36 ääntä)
   Invalidi kani: Kyllä tuntuu ihanalta maksaa veroja, kun Pian kaltaiset samaan aikaan hyväksikäyttää järjestelmää.
   Oikeasti meinaat, että Pian kaltaiset on niitä pahimpia välistä vetäjiä muutaman kymmenen euronsa kanssa?
   Aina kannattaa miettiä "miten ylhäällä, siten alhaalla". Toimii kaikenlaiseen hierarkiseen järjestelmään. Ja mitä ylemmäs mennään, sitä isommista summista puhutaan. 
   Mutta toki, heti kun Pian kaltaiset kriminaalit saadaan kuriin ja järjestelmän porsaanreiät tukittua, niin Suomi nousee! Eiku niin, eihän porsaanreikiä kannata tukkia. 

   Lainaa

  29. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 11.1.2022 18:19
   Tulos: +14 (34 ääntä)
   Akrasia: Sama, laitan ilmoituksen faceen tai toriin, enkä ala veivaamaan yhtään niiden harvojen kanssa, jotka ei osaa lukea ilmoitusta tai alkaa vääntää jotain. Se saa joka tulee hakemaan.Se on just niin helppoa ja yksinkertaista, etten tajua, miksi jotkut marisee kuinka hankalaa ja raskasta se on, että [...]
   Introvertille se tuntemattomien kanssa "veivaaminen" on nimenomaan todella raskasta henkisesti. Pahimmillaan jo sen pelko, että joku saattaisi ruveta ruinaamaan jotain kotiinkuljetusta tms voi olla niin stressaavaa, että menköön mieluummin roskiin tai varaston perälle. Toisaalta tilanteessa jossa nouto on sovittu mutta tehdään oharit, joskus toistuvasti, varmaan aika monella alkaa roskiksen kansi nousemaan samaa tahtia v-käyrän kanssa.

   Lainaa

  30. Tulos: -16 (52 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Olen kuullut. Lähimmät kierrätyspisteet taitavat olla noin 50 km päässä, suunnassa jossa en juuri koskaan kulje. Ja koska tavaraa yleensä heitetään pois yksi kerrallaan, sitä mukaa kun tulee tarpeettomaksi, niin en viitsi lähteä. Oletko koskaan kuullut, että kaikki eivät asu kierrätyskeskuksien [...]
   Voihan nyyh kun se on niin kovin vaikeaa. 
   Joka paikasta löytyy Uffin, Fidan tai mitä näitä on keräyslootia jonne voi käyttökelpoiset vaatteensa heivata. Usein löytyvät kauppojen lähistöltä. Monesti myös "syrjäseudulla".
   Vähänkin viitseliäämpi jemmaisi pieneksi käyneet kuteet varastoon ja a) veisi kerralla suuremman lastin kierrätykseen tai b) antaisi kaverille, olettaen että niitä on ja joskus niille syntyy omia nuorempia lapsia. Kyllä olen itse päässyt eroon kaikista lasten kamoista. Aikuisten sälä on asia erikseen, mutta pienen viitseliäisyyden jälkeen sekin onnistuu. 
   Rupesi ihan kohtuuttomasti ärsyttämään tämä viitsimättömyys, anteeksi vain.

   Lainaa

  31. Oikaistu kookos 11.1.2022 21:14
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Huippuälykäs valas: Mitäköhän noista karkkipapereista olisi tarkoitus askarrella? Vai ajatteleeko myyjä että tyhjistä karkkipapereistakin saa jostain panttirahaa kuten pulloista?
   Minulla on useampi karkkipapereista tehty laukku. Mummo niihin aikanaan hurahti. Toki ne karkit syötiin itse ensin.

   Lainaa

  32. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 11.1.2022 22:56
   Tulos: +10 (38 ääntä)
   Tips: Voihan nyyh kun se on niin kovin vaikeaa.  Joka paikasta löytyy Uffin, Fidan tai mitä näitä on keräyslootia jonne voi käyttökelpoiset vaatteensa heivata. Usein löytyvät kauppojen lähistöltä. Monesti myös "syrjäseudulla". Vähänkin viitseliäämpi jemmaisi pieneksi käyneet kuteet varastoon ja a) veisi [...]
   Niinhän se maailma pelastuu että ajetaan 100km viemään takkia keräyspisteelle. Vaikka hiilijalanjälki jäisikin hieman pienemmäksi niin aika harva haluaa maksaa 15e ja kuluttaa 1,5h aikaa siitä ilosta että takki saa ehkä yhden talven lisää elinaikaa.

   Lainaa

  33. Älytön muovipussi 12.1.2022 1:53
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Tornipöllö: Maksaako 3€ läjästä karkkipapereita vai sijoittaako euro tai kaksi enemmän, jolloin saisi kaupasta rasiallisen uusia papereita suklaineen päivineen, kas siinä pulma...
   kyllähän muutenkin ihmiset maksaa nykyään siitä että saa saman tuotteen vähemmillä kaloreilla, sokerilla ja rasvalla. Tässähän se toteutuu kätevästi.

   Lainaa

  34. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tips: Voihan nyyh kun se on niin kovin vaikeaa.  Joka paikasta löytyy Uffin, Fidan tai mitä näitä on keräyslootia jonne voi käyttökelpoiset vaatteensa heivata. Usein löytyvät kauppojen lähistöltä. Monesti myös "syrjäseudulla". Vähänkin viitseliäämpi jemmaisi pieneksi käyneet kuteet varastoon ja a) veisi [...]
   Ymmärrän että kierrätykseen kuuluu nähdä hiukan vaivaa, mutta onhan se nyt (ainakin itseäni) rasittavaa raahata linja-autoon lastenrattaat ja monta nyssäkkää kierrätettävää tavaraa. Ei voi olettaa, että kaikilla on auto tai ettei se lapsi kulkisi aina mukana.

   Lainaa

  35. Silmälasiton viinirypäle 12.1.2022 9:17
   Tulos: -2 (14 ääntä)
   Invalidi kani: Kyllä tuntuu ihanalta maksaa veroja, kun Pian kaltaiset samaan aikaan hyväksikäyttää järjestelmää.
   Pian kaltaiset äänestävät persuja.

   Lainaa

  36. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Kilokalori: Meinasin tulla sanomaan ihan samaa mutta ehdit ensin. Kun joku firma "verosuunnittelee" asiansa hyvin, kukaan ei huomaa eikä huijaus saa kasvoja, kuten käsirasvaa myyvä toimeentulotuen asiakas. Finnwatchin mukaan agressiivinen verosuunnittelu maksaa Suomelle vuosittain 450-1400 miljoonaa saamatta [...]
   Mm alennettu sähkövero lasketaanyritystueksi. Eli valtio ei anna rahaa, vaan ottaa vähemmän. Moni yritys ei pystyisi toimimaan suomessa mikäli näitä veroalennuksia ei olisi. Eli useimmat tuet ovat välttämättömiä mikäli halutaan pitää työpaikat suomessa. Toki monia yritystukia olisi varaa karsia. Lisäksi vero suunnittelu on laillista. Veron kierto ei.

   Lainaa

  37. Tulos: -2 (12 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Niinhän se maailma pelastuu että ajetaan 100km viemään takkia keräyspisteelle. Vaikka hiilijalanjälki jäisikin hieman pienemmäksi niin aika harva haluaa maksaa 15e ja kuluttaa 1,5h aikaa siitä ilosta että takki saa ehkä yhden talven lisää elinaikaa.
   Niinhän mä sanoin, aja yhden takin vuoksi maan ääriin. Eiku hei, en sanonutkaan. Multa ainakin suurin osa roinasta on haettu ihan kotoa taikka sitten tosiaan vienyt sen mainitsemani suuremman lastin kerralla kun jonain päivänä on samalle suunnalle ollut matka. 
   Mutta ei, on saatava ymmärtää väärin, koska kaikilla on oikeus olla välinpitämätön ja itselle pitää voida pystyä oikeuttaa itsekeskeinen käytös. Heittäkää takkinne roskiin, se on pisara meressä ja tämä on vapaa maa, mutta pitäkää samalla turpanne kiinni.

   Lainaa

  38. Tuomittu monni 14.1.2022 12:35
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Mimmi: Sietääkin potea, tosin parempi olisi kun muuttaisit tapojasi. Tai tän on kyl pakko olla vitsi. Koska miten kukaan voi olla niin idiootti, että heittää käyttökelpoista kampetta roskiin? Oletko koskaan kuullut kierrätyskeskuksesta? Fidasta? Uffista? Spr:stä? Hope ry:stä? Tsiisus taas.
   Niinno se mitä tässä nyt on Uffinkin toiminnasta käynyt ilmi niin ehkä on ympäristöystävällisempää heittää suoraan roskiin kun kuljettaa ympäri Eurooppaa jotain H&M:n käytettyjä riepuja. Tsiisus taas.

   Lainaa

  39. Onnistunut lehmä 16.1.2022 9:14
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Invalidi kani: Kyllä tuntuu ihanalta maksaa veroja, kun Pian kaltaiset samaan aikaan hyväksikäyttää järjestelmää.
   Kyllä niistä kelan rahoistakin verot tarvii maksaa. Ainainen "mun verorahoilla" itku vois jo alkaa loppua. Muuttakaa vero kitisijät pois maasta, jos elämä on noin hankalaa täällä.

   Lainaa

  40. Kallistunut piimä 17.1.2022 11:53
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   -x-x-: Ainakin joulun alla noita sai jokaisesta kaupasta kolme pakettia kympillä, eli yhdelle paketille jättää hintaa 3,33€. En ole koskaan laskenut montako karkkia on paketissa, mutta mutuilisin, että ainakin noi 25. Ei siis tartte edes sijoittaa euroa tai paria lisää, että saisi ne suklaat. 
   Olet tarjousten uhri ja kommenttisi pisti hieman naurattamaan. Uskallan väittää, että enemmän rahaa jää käteen kun lähdet kaupasta 3,99e maksavan suklaarasian kanssa, kuin että olet antanut myyjälle 10e ja sinulla on rasioita kolme kainalossa. 
   Se on noiden tarjousten idea, että maksat enemmän vaikka haluat/tarvitset vain yhden. Ja ostaja kokee säästävänsä siinä. Tietenkin eriasia, jos tarvitsee useamman tuotteen.

   Lainaa

  41. Tilattava tuhatjalkainen 19.1.2022 14:24
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Ei ole karkkipaperit ehjät, nehän on avattu ja rutussa!

   Lainaa

  42. Tilattava tuhatjalkainen 19.1.2022 14:39
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Olen kuullut. Lähimmät kierrätyspisteet taitavat olla noin 50 km päässä, suunnassa jossa en juuri koskaan kulje. Ja koska tavaraa yleensä heitetään pois yksi kerrallaan, sitä mukaa kun tulee tarpeettomaksi, niin en viitsi lähteä. Oletko koskaan kuullut, että kaikki eivät asu kierrätyskeskuksien [...]
   Laitat että saa hakea ilmaiseksi. Jos se menee kuitenkin roskiin, niin menisi edes jollekin tarvitsevalle. ilmoitat ilmoituksessa vain pelkkä nouto! Ja annat tavaran ilmaiseksi. Joku varmasti tulee hakemaan tavaran.

   Lainaa

  43. Eilinen ananas 20.1.2022 11:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Jurpo greippi: Mua ei kyllä haittaa maksaa veroja, koska suurin osa yhteiskunnan palveluista tulee tarpeeseen ja noita piioja on onneksi aika vähän. Melkein enemmän tulee surullinen olo Pian puolesta, että joku viitsii elää tuolla tavalla. Satojen tuhansien yritystukia ihan turhista syistä hakeva nyt vielä pääsee [...]
   Tulee tarpeeseen kyllä, mutta niitä ajetaan myös kovaa alas. Minne siis rahat menevät?

   Lainaa

  44. Kärkäs seppä 22.1.2022 11:09
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kouluttamaton muurahainen: Olen kuullut. Lähimmät kierrätyspisteet taitavat olla noin 50 km päässä, suunnassa jossa en juuri koskaan kulje. Ja koska tavaraa yleensä heitetään pois yksi kerrallaan, sitä mukaa kun tulee tarpeettomaksi, niin en viitsi lähteä. Oletko koskaan kuullut, että kaikki eivät asu kierrätyskeskuksien [...]
   Ymmärrän hyvin, täälläkin lähimmät kierrätyspisteet 50 km päässä. Olen laittanut joitakin tavaroita ja kaikki hyväkuntoiset vaatteet eräälle nettikirppikselle. Ei maksa mitään ja jos eivät mene kaupaksi, niin kirppis lähettää hyväntekeväisyyteen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: auto, huonekasvit, hylly, ikea, karkkipaperit, kela, kirppari, kirppis, kirpputori, kuljetus, nouto, rasvat, toimitus, voiteet