Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Ylläpidolla on asiaa, osa 18

Facebook-ryhmä, jonka jäsenyys vaatii otteen Omakannasta.
Suurenna näkymä
Ylläpidolla on asiaa, osa 18

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +410 (432 ääntä)
   Jäi vaivaamaan minkälainen tarina Sampolla oli kerrottavanaan.

   Lainaa

  2. Valittu mestari 2.12.2021 0:33
   Tulos: +192 (236 ääntä)
   Pershäröillä juuri sopiva YP.

   Lainaa

  3. Lempeä kissanpentunen 2.12.2021 0:44
   Tulos: -167 (353 ääntä)
   Miten joku voi olettaa, että persoonallisuushäiriöisten ryhmässä ei käyttäydyttäisi persoonallisuushäiriöisesti? Sampo on tunkenut itsensä väärään ryhmään. Sillä ei ole mitään tekemistä ryhmässä keskustelujen aiheiden kanssa, kuten Pekka yrittää sopertaa. Sampo vaan ei ole kumpaakaan niistä sukupuolista, joille ryhmä on suunnattu.

   Lainaa

  4. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 2.12.2021 0:45
   Tulos: +65 (141 ääntä)
   Napael: Jäi vaivaamaan minkälainen tarina Sampolla oli kerrottavanaan.
   Varmaan joku sellainen missä ei nosteta itseään ja erinomaisia arvojaan esille.

   Lainaa

  5. Vapaaehtoistyöntekijä 2.12.2021 0:59
   Tulos: +188 (198 ääntä)
   "kaikki on vapaaehtoista, mutta jos et tee, sinut poistetaan"

   Lainaa

  6. Lempeä kissanpentunen 2.12.2021 0:59
   Tulos: -134 (236 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Varmaan joku sellainen missä ei nosteta itseään ja erinomaisia arvojaan esille.
   Sampon viiteryhmän tuntien näin varmasti on.

   Lainaa

  7. Tulos: +165 (173 ääntä)
   Onkohan vikassa mokassa yp:llä epävakaan persoonallisuushäiriön lisäksi epälooginen persoonallisuushäiriö.

   Lainaa

  8. Elävä taistelija 2.12.2021 1:05
   Tulos: +377 (453 ääntä)
   Miesten ja naisten huone jossa kaikki on saman arvoisia paitsi vähemmistöt. Voi v*ttu taas.

   Lainaa

  9. Lempeä kissanpentunen 2.12.2021 1:15
   Tulos: -156 (306 ääntä)
   Elävä taistelija: Miesten ja naisten huone jossa kaikki on saman arvoisia paitsi vähemmistöt. Voi v*ttu taas.
   Mitä tekoa jollakin muulla kuin miehellä tai naisella siellä olisikaan? Jos sinne kuka vaan pääsee, katoaa ryhmältä idea.

   Lainaa

  10. Ilonko_pilaaja? 2.12.2021 1:51
   Tulos: -81 (145 ääntä)
   Sampo on tunkenut itsensä väärään ryhmään. Sillä ei ole mitään tekemistä ryhmässä keskustelujen aiheiden kanssa, kuten Pekka yrittää sopertaa. Sampo vaan ei ole kumpaakaan niistä sukupuolista, joille ryhmä on suunnattu.
   Ole hyvä tässä sinulle >you Mitä. Miten voit edes yrittää röllätä sitä, että homoseksuaali ei ole ihminen? Oletko niitä ihmisiä, jotka kuvittelevat ala-asteen "lol homo" olevan jonkin asteinen loukkaus?

   Lainaa

  11. Vatsakas lihapulla 2.12.2021 2:32
   Tulos: +74 (82 ääntä)
   Ton ekan ryhmän yp on muissakin asioissa hieman...omalaatuinen. eräs hänen idea sai ryntäyksen pois ryhmästä..

   Lainaa

  12. Tilattava myyrä 2.12.2021 4:20
   Tulos: +229 (231 ääntä)
   Vatsakas lihapulla: Ton ekan ryhmän yp on muissakin asioissa hieman...omalaatuinen. eräs hänen idea sai ryntäyksen pois ryhmästä..
   No älä ny hyvä ihminen moiseen cliffhangeriin jätä tarinaas! 
   Lempeä kissanpentunen: Miten joku voi olettaa, että persoonallisuushäiriöisten ryhmässä ei käyttäydyttäisi persoonallisuushäiriöisesti? 
   Niin no, oikeastaan tuo ko diagnoosi tekee meistä sen omaavista lähinnä vaan tunne-elämältämme epävakaita, ja ainakaan idioottimaisuus ei löydy oirekuvauksesta. Niinpä se ominaisuus lie tuonkin YP:n kohdalla peräisin jostain ihan muusta kun persoonallisuushäiriöstä. 
   Mahtaako diagnoosin todistamisen vaatiminen jotain helkkarin fb-ryhmää varten olla ihan laillistakaan? Kuulostaa ainakin perinjuurin epäilyttävältä. 

   Lainaa

  13. Kauppa_ratsu 2.12.2021 6:32
   Tulos: +132 (134 ääntä)
   Facebook-ryhmien ylläpitäjissä on hämmentävää nähdä miten pienin mahdollinen määrä valtaa voi nousta heillä hattuun. Aivan käsittämätöntä, mutta sosiopsykologisesti kuitenkin erittäin mielenkiintoista.

   Lainaa

  14. Lempeä kissanpentunen 2.12.2021 7:32
   Tulos: +76 (102 ääntä)
   Ilonko_pilaaja?: Ole hyvä tässä sinulle >you Mitä. Miten voit edes yrittää röllätä sitä, että homoseksuaali ei ole ihminen? Oletko niitä ihmisiä, jotka kuvittelevat ala-asteen "lol homo" olevan jonkin asteinen loukkaus?
   Keksin kaksi selitystä:
   a) olet lukihäiriöinen
   b) olet ymmärrysrajoitteinen
   Muuten en voi käsittää mistä tempaisit homoseksuaalit ja ihmisyyden tähän. Ymmärrät ryhmän idean yhtä hyvin kuin Pekka.

   Lainaa

  15. Tymäkkä kantojuhta 2.12.2021 7:55
   Tulos: +176 (176 ääntä)
   Tilattava myyrä: Mahtaako diagnoosin todistamisen vaatiminen jotain helkkarin fb-ryhmää varten olla ihan laillistakaan? Kuulostaa ainakin perinjuurin epäilyttävältä. 
   Ymmärrän sen, että johonkin tiettyyn diagnoosiin liittyvä ryhmä halutaan pitää rajattuna ja turvallisena kohtaamispaikkana niille, joilla se diagnoosi oikeasti on.
   Sen sijaan ihmettelen, eikö tämä yp ymmärrä, ettei sillä ole merkitystä, vaikka hän poistaisi ihmisten terveystiedot omasta näkymästään heti kun on ne vilkaissut. FB:n servereiltä niitä ei saa pois ikinä. 
   Ylläpitäjä ei ole mikään viranomainen, eikä hänellä ole oikeutta vaatia keneltäkään mitään kuponkeja. Lisäksi jos hän aikoo pitää kirjaa siitä, kuka hänelle on todistuksiaan näyttänyt, hänen on syytä tutustua huolella EU:n GDPR-asetukseen. 

   Lainaa

  16. Lempeä kissanpentunen 2.12.2021 8:02
   Tulos: -28 (52 ääntä)
   Tilattava myyrä: No älä ny hyvä ihminen moiseen cliffhangeriin jätä tarinaas!  Niin no, oikeastaan tuo ko diagnoosi tekee meistä sen omaavista lähinnä vaan tunne-elämältämme epävakaita, ja ainakaan idioottimaisuus ei löydy oirekuvauksesta. Niinpä se ominaisuus lie tuonkin YP:n kohdalla peräisin jostain ihan muusta [...]
   Viittasinkin yp:n ensimmäiseen kappaleeseen. Jos paimennat ryhmää persoonallisuushäiriöisiä, miten voit kuvitella etteivät he käyttäydy kuten persoonallisuushäiriöiset?

   Lainaa

  17. Leuaton kuguaari 2.12.2021 8:03
   Tulos: +98 (116 ääntä)
   Haluaisinpa nähdä ihmisen, joka ei kuulu mihinkään vähemmistöön.

   Lainaa

  18. Kalju panda 2.12.2021 8:04
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Miten joku voi olettaa, että persoonallisuushäiriöisten ryhmässä ei käyttäydyttäisi persoonallisuushäiriöisesti? Sampo on tunkenut itsensä väärään ryhmään. Sillä ei ole mitään tekemistä ryhmässä keskustelujen aiheiden kanssa, kuten Pekka yrittää sopertaa. Sampo vaan ei ole kumpaakaan niistä sukupuolista, joille ryhmä on suunnattu.
   Määrittele.

   Lainaa

  19. Väkivaltainen humppasilli 2.12.2021 8:12
   Tulos: +10 (58 ääntä)
   Ilonko_pilaaja?: Ole hyvä tässä sinulle >you Mitä. Miten voit edes yrittää röllätä sitä, että homoseksuaali ei ole ihminen? Oletko niitä ihmisiä, jotka kuvittelevat ala-asteen "lol homo" olevan jonkin asteinen loukkaus?
   Voin kuvitella miten sinä siellä riemastuit, kun keksit että voit puolestaloukkaantua taas jostakin. Harmi että et osaa lukea.

   Lainaa

  20. Tulos: -113 (137 ääntä)
   Elävä taistelija: Miesten ja naisten huone jossa kaikki on saman arvoisia paitsi vähemmistöt. Voi v*ttu taas.
   Vähemmistöt eivät ole koskaan samanarvoisia kuin muut vähemmistöt. Ei ole olemassa samanarvoista vähemmistöä. Homo-, lesbo-, transit-,  yms. yhteisöt syrjivät omia vähemmistöjään eli niitä jotka eivät käyttäydy niinkuin homojen, lesbojen, transujen yms pitäisi käyttäytyä. Aitoa sp. tasa-arvoa voi olla vain miehen ja naisen välillä. Eikä edes kaikkien niiden välillä.

   Lainaa

  21. Invalidi kookos 2.12.2021 8:40
   Tulos: +50 (64 ääntä)
   Tässä maassa ei varmasti ole turhempaa ihmistä, kuin fb-ryhmän ylläpitäjä. Aina nämä elämässään epäonnistuneet luuserit vauhkoontuu, jos kuvittelevat saaneensa vaikutusvaltaa.

   Lainaa

  22. Tulos: +93 (107 ääntä)
   Jäi kiinnostamaan, miksi seksuaalivähemmistöt ovat kielletty aihe tuossa ryhmässä?

   Lainaa

  23. Tulos: +111 (113 ääntä)
   Ei ole ainoa, myös yksi adhd-aiheinen ryhmä vaatii omakannasta tai lääkepurkista kuvan, jossa näkyy sama nimi kuin facebookprofiilissa sekä adhd-diagnoosin koodi tai adhd:n hoitoon tarkoitetun lääkkeen nimi. Arveluttavaa, häiritsevää, jotenkin väärin. Laitonta? En tiedä. Enkä itse kuulu ryhmään.

   Lainaa

  24. Mauton orava 2.12.2021 9:39
   Tulos: -31 (77 ääntä)
   Tilattava myyrä: No älä ny hyvä ihminen moiseen cliffhangeriin jätä tarinaas!  Niin no, oikeastaan tuo ko diagnoosi tekee meistä sen omaavista lähinnä vaan tunne-elämältämme epävakaita, ja ainakaan idioottimaisuus ei löydy oirekuvauksesta. Niinpä se ominaisuus lie tuonkin YP:n kohdalla peräisin jostain ihan muusta [...]
   Mitä lakia se rikkoo, jos vapaaehtoisesti jakaa omia terveystietojaan toiselle? Eihän mihinkään Facebook-ryhmään pääseminen nyt mikään perusoikeus ole, joten aivan hyvin niitä voi ehtona sisäänpääsylle pitää, jos haluaa. Aivan yhtä hyvin voi olla menemättä ryhmään ja jakamatta tietojaan, jos ei halua niin tehdä.

   Lainaa

  25. Olemassa oleva oppilas 2.12.2021 9:52
   Tulos: +115 (117 ääntä)
   Mimmi: Ei ole ainoa, myös yksi adhd-aiheinen ryhmä vaatii omakannasta tai lääkepurkista kuvan, jossa näkyy sama nimi kuin facebookprofiilissa sekä adhd-diagnoosin koodi tai adhd:n hoitoon tarkoitetun lääkkeen nimi. Arveluttavaa, häiritsevää, jotenkin väärin. Laitonta? En tiedä. Enkä itse kuulu ryhmään.
   Veikkaan kyllä laittomaksi. Vaikka kuvat poistaiskin niin mikäli ryhmässä todella on vain diagnoosinsa vahvistaneita eikä esim. myös omaisia niin kyseessähän on rekisteri adhd-henkilöistä. Terveystiedot ovat vielä erityisen arkaluontoisia tietosuojalainsäädännössä.
   Enkä kyllä muutenkaan haluaisi mainostaa kuuppadiagnoosejani Facebookille. Historiassa on ollut mainosalgoritmeja, jotka targetoivat nimenomaan haavoittuvassa asemassa olevia, tahallisesti tai tahattomasti. 

   Lainaa

  26. Tulos: -62 (82 ääntä)
   Eihän noihin ryhmiin ole pakko liittyä. Itsekin kuulun siihen ADHD-ryhmään johon tarvitsee varmistuksen diagnoosista lääkepurkin tms. perusteella. On mukavempaa keskustella sellaisten kanssa joilla on oikeasti sama diagnoosi. Samalla tavalla se tieto diagnoosista leviää kun on jäsenenä isossa ryhmässä jonka nimi on sairauden diagnoosi. Aika kaukaa haettua että FB:n serverit yhtäkkiä aukeaisivat ja sieltä joku saisi juuri haettua sen kuvan jossa on minun etunimeni ja Concerta-purkki. Tietenkin nämä ylläpitäjät saattavat levittää kuvia, mutta se riski nyt on jo tiedossa.

   Lainaa

  27. Salakavala papukaija 2.12.2021 11:01
   Tulos: +71 (85 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Mitä tekoa jollakin muulla kuin miehellä tai naisella siellä olisikaan? Jos sinne kuka vaan pääsee, katoaa ryhmältä idea.
   Onneksi sukupuolen määrittely ratkaisee tämänkin pulman. Puhutaanko biologisesta sukupuolesta(XY vai XX), fyysisestä sukupuolesta (miehen vai naisen vermeet) vai sosiaalisesta sukupuolesta (mitä sukupuolta koet olevasi)? Suurimmalle osalle nuo tietysti ovat yksi ja sama asia, mutta ei kaikille.
   YP voi yksinkertaisesti ilmoittaa, mitä noista haluaa käyttää sukupuolen määrittelyyn. Jos kyse on biologisesta tai fyysisestä sukupuolesta, Sampo hyvin todennäköisesti on joko mies tai nainen, eli hän sopii ryhmään. Jos kyse on sosiaalisesta sukupuolesta, Sampo ei ole mies eikä nainen, eikä hän siis (välttämättä) kuulu tuohon ryhmään.
   Tosin en minäkään ole kissa enkä koira, mutta silti kuulun Kissat ja koirat -ryhmään.

   Lainaa

  28. Tulos: +35 (41 ääntä)
   Jos joku tämän näkevistä oli epävakaiden ryhmän tarpeessa Facebookissa, siihen toiseen ei vaadita diagnoosin todistamista ja siellä on asiallisempi yp. Toisaalta en kyllä ihmettele tuota viestiä sekä yp:n että ryhmäläisten osalta, koska suurin osa diagnoosin saaneista on tietynlaisia ihmisiä. (Disclaimer: itsellä on sama diagnoosi)

   Lainaa

  29. Katkaistu hevonen 2.12.2021 12:07
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Nono: Eihän noihin ryhmiin ole pakko liittyä. Itsekin kuulun siihen ADHD-ryhmään johon tarvitsee varmistuksen diagnoosista lääkepurkin tms. perusteella. On mukavempaa keskustella sellaisten kanssa joilla on oikeasti sama diagnoosi. Samalla tavalla se tieto diagnoosista leviää kun on jäsenenä isossa [...]
   Kai tajuat että se tieto ei ole vain ja ainoastaan sen ryhmän saatavilla. Jos olet jonkin kuvan fb laittanut niin se pysyy siellä todennäköisesti ikuisesti, ja se on suurella todennäköisyydellä myös googlen rekistereissä ajanlaskun loppuun asti, eli potentiaalisesti kenen tahansa saatavissa. En nyt ota kantaa siihen onko hirveä maailmanloppu jos joku adhd-lääke on sun "tiedoissa", mutta siis yksityisyyden suojan piiriin tämäkin asia kuuluu eikä millään facebook-ryhmällä ole oikeutta pyytää sinua lisäämään tällaisia kuvia internetiin josta niitä ei ikinä saa pois.

   Lainaa

  30. Tulos: +27 (33 ääntä)
   Vapaaehtoistyöntekijä: "kaikki on vapaaehtoista, mutta jos et tee, sinut poistetaan"
   No, tyhmältähän se kuulostaa mutta näinhän se menee yleensäkin kaikissa virallisissakin asioissa. Esim maskipakko erilaisissa tiloissa ei tarkoita, että henkilökunnalla kyseisessä paikassa ylipäänsä olisi mahdollisuutta pakottaa maskia kenellekään, vaan että sitten vain ei ole sinne asiaa jos ei maski kelpaa. Jne.

   Lainaa

  31. Lempeä kissanpentunen 2.12.2021 12:29
   Tulos: -24 (58 ääntä)
   Salakavala papukaija: Onneksi sukupuolen määrittely ratkaisee tämänkin pulman. Puhutaanko biologisesta sukupuolesta(XY vai XX), fyysisestä sukupuolesta (miehen vai naisen vermeet) vai sosiaalisesta sukupuolesta (mitä sukupuolta koet olevasi)? Suurimmalle osalle nuo tietysti ovat yksi ja sama asia, mutta ei kaikille. YP [...]
   Sampo itse ilmoittaa olevansta muuta sukupuolta kuin mies tai nainen. YP kertoi, ettei Sampo kuulu ryhmään. Kaikki tuo määrittelysi on jo tehty. Minua lähinnä ihmetyttää miksi Sampo änkeää ryhmään, kun itsekään ei itseään kohderyhmäksi miellä.

   Lainaa

  32. Tulos: -29 (51 ääntä)
   Katkaistu hevonen: Kai tajuat että se tieto ei ole vain ja ainoastaan sen ryhmän saatavilla. Jos olet jonkin kuvan fb laittanut niin se pysyy siellä todennäköisesti ikuisesti, ja se on suurella todennäköisyydellä myös googlen rekistereissä ajanlaskun loppuun asti, eli potentiaalisesti kenen tahansa saatavissa. En nyt [...]
   Sitä tietoa ei julkaista ryhmässä vaan ihan yksityisviesteissä. Toki kaikki mitä nettiin laitetaan pysyy siellä ikuisesti, mutta on todellakin aika kaukaa haettu että ne olisivat ”kenen tahansa saatavissa”. 
   Kyllä mulla on oikeus pyytää vaikka kuvaa peniksestä kelakortin päällä ihmiseltä joka haluaa päästä mun kelakulliryhmään. Se ei tarkoita että kenelläkään olisi mitään velvollisuutta sellaista mulle kuitenkaan lähettää. Mulla ei myöskään ole velvollisuutta päästää ryhmään ihmisiä jotka eivät halua lähettää kuvaa peniksestään tai kelakortistaan netin kautta.

   Lainaa

  33. Köytetty sirkka 2.12.2021 15:03
   Tulos: +51 (59 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Sampo itse ilmoittaa olevansta muuta sukupuolta kuin mies tai nainen. YP kertoi, ettei Sampo kuulu ryhmään. Kaikki tuo määrittelysi on jo tehty. Minua lähinnä ihmetyttää miksi Sampo änkeää ryhmään, kun itsekään ei itseään kohderyhmäksi miellä.
   No jos vaikka Sampoa kiinnostaa miesten ja naisten k-18 jutut. Olen itsekin ollut esim. Näin sydämeeni joulun teen -ryhmässä, jossa porukka paistaa joulukinkkuakin juhannuksena ja joulua fiilistellään ympäri vuoden, vaikka itse en edes laita jouluvaloja ulos tai hanki kuusta.

   Lainaa

  34. Arkkienkeli 2.12.2021 15:31
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   "Ylläpitoo" haisee vahvasti Teen Spiritille.

   Lainaa

  35. Eheä hanhi 2.12.2021 16:50
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Haluaisinpa nähdä ihmisen, joka ei kuulu mihinkään vähemmistöön.
   Taitavat olla aika pieni vähemmistö.
   Tykkään paradokseista.

   Lainaa

  36. Lapseton lörtsy 2.12.2021 19:33
   Tulos: -2 (28 ääntä)
   Olen noissa epävakaiden ryhmissä ja en näe tuossa mitään hauskaa, perustui tosiaan siihen että kanaryhmistä on pelkän draamannälän takia porukkaa liittynyt noihin epiksien ryhmiin ja tarkoituksenmukaisesti jaellut niistä vertaistukimielessä julkaistuja asioita nimien ja kuvien kera ulos, jotta toisetkin kanat pääsee nauramaan miten hulluja epävakaat on. Nyt oli iso huti, Feissarimokat.

   Lainaa

  37. Kuohittu maahinen 2.12.2021 20:56
   Tulos: -7 (21 ääntä)
   Turvallinen ympäristö epävakaiden ryhmässä kuulostaa aika kaukaa haetulta, joskin kokemus turvallisesta (keskustelu-) ympäristöstä on varmaan sitten yksilöllinen.

   Lainaa

  38. Tilattava myyrä 2.12.2021 21:06
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Mauton orava: Mitä lakia se rikkoo, jos vapaaehtoisesti jakaa omia terveystietojaan toiselle? Eihän mihinkään Facebook-ryhmään pääseminen nyt mikään perusoikeus ole, joten aivan hyvin niitä voi ehtona sisäänpääsylle pitää, jos haluaa. Aivan yhtä hyvin voi olla menemättä ryhmään ja jakamatta tietojaan, jos ei halua niin tehdä.
   Eihän niiden terveystietojen antaminen nyt tietenkään mitään lakia riko. Sen sijaan pohdin sitä, onko niiden vaatiminen laitonta. Nuo ovat kuitenkin kaksi aivan eri asiaa, joissa on eri toimijat, eli eri tavoin sijoittuvat lailliset vastuut. 
   Toisin sanoen jos henkilö X kiristää henkilö Y:ltä rahaa, ja Y antaa kiristäjälle tuon rahan, ei Y syyllisty siinä rikokseen. Sen sijaan X tuon kiristämisen aktin kautta syyllistyy kyllä rikokseen. 
   Niinpä pohdin onko tuo vähän vastaavan tyyppinen tilanne, jossa toki saa tietonsa antaa, mutta se, että niitä ehdollisesti vaatii yksityishenkilönä, ei ole lain mukaista. En osaa sanoa onko näin, mutta omaan korvaan kuulostaa aika ongelmalliselta. Oletan esim, että voidakseen vaatia moisia tietoja, tulisi olla jonkinlainen velvollisuus huolehtia tietoturvasta, mitä joku random FB-ryhmän YP ei välttämättä kykene riittävästi täyttämään.

   Lainaa

  39. Tilattava myyrä 2.12.2021 21:10
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Viittasinkin yp:n ensimmäiseen kappaleeseen. Jos paimennat ryhmää persoonallisuushäiriöisiä, miten voit kuvitella etteivät he käyttäydy kuten persoonallisuushäiriöiset?
   Niin. No en minä välttämättä tuota ensimmäisessä kappaleessa kuvattua kovaa kritiikkiäkään vielä sanoisi persoonallisuushäiriöiseksi käyttäytymiseksi – vastaavaa kovasanaista palautetta taitaa ympäri intterneetsiä antaa niin häiriöiset kuin häiriöttömätkin, enkä sitä tässä ehkä alkaisi patologisoimaan.

   Lainaa

  40. Sitkas karjalanpiirakka 2.12.2021 21:53
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Kuohittu maahinen: Turvallinen ympäristö epävakaiden ryhmässä kuulostaa aika kaukaa haetulta, joskin kokemus turvallisesta (keskustelu-) ympäristöstä on varmaan sitten yksilöllinen.
   Mokan perusteella tuon ylläpitäjän kokemus "turvallisesta keskusteluympäristöstä" taitaa olla hänen toimintaansa kritisoivien poissulkeminen. Ei valitettavasti mikään harvinainen asenne netin portinvartijoiden keskuudessa.

   Lainaa

  41. Sitkas karjalanpiirakka 2.12.2021 22:01
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Tilattava myyrä: Niin. No en minä välttämättä tuota ensimmäisessä kappaleessa kuvattua kovaa kritiikkiäkään vielä sanoisi persoonallisuushäiriöiseksi käyttäytymiseksi – vastaavaa kovasanaista palautetta taitaa ympäri intterneetsiä antaa niin häiriöiset kuin häiriöttömätkin, enkä sitä tässä ehkä alkaisi patologisoimaan.
   Niin. Ylläpidolla nousee valta hattuun, hallintoalamaiset sanoittavat mielipiteensä asiasta sanoja säästämättä, YP kostaa antamalla bänniä. Ihan peruskauraa.

   Lainaa

  42. Ekvivalentti ampiainen 3.12.2021 0:44
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Tilattava myyrä: No älä ny hyvä ihminen moiseen cliffhangeriin jätä tarinaas!  Niin no, oikeastaan tuo ko diagnoosi tekee meistä sen omaavista lähinnä vaan tunne-elämältämme epävakaita, ja ainakaan idioottimaisuus ei löydy oirekuvauksesta. Niinpä se ominaisuus lie tuonkin YP:n kohdalla peräisin jostain ihan muusta [...]
   En näe mikä tuossa olisi idiotismia. Pitkälle vedettyä ja radikaalia kyllä, mutta tarkoitus on tehdä ryhmästä diagnosoiduille turvallinen paikka jutella. Epäilen, että jotain on tapahtunut jos tällaiseen linjaukseen on päädytty.
   Tymäkkä kantojuhta: Ymmärrän sen, että johonkin tiettyyn diagnoosiin liittyvä ryhmä halutaan pitää rajattuna ja turvallisena kohtaamispaikkana niille, joilla se diagnoosi oikeasti on. Sen sijaan ihmettelen, eikö tämä yp ymmärrä, ettei sillä ole merkitystä, vaikka hän poistaisi ihmisten terveystiedot omasta näkymästään [...]
   FB on niin mainstream, että epäilen vahvasti josko suurin osakaan sen käyttäjistä miettii yhtään mitä nettiin tai Facebookille jää talteen. Oculuskin on kovaa kamaa vaikka käytännössä annat sillä Fac-- siis metalle pääsyn tutkimaan kotiasi.
   Samasta syystä GDPR on useimmille tuttu lähinnä siitä ärsyttävästä pop-upista joka sivustolla.
   Mimmi: Ei ole ainoa, myös yksi adhd-aiheinen ryhmä vaatii omakannasta tai lääkepurkista kuvan, jossa näkyy sama nimi kuin facebookprofiilissa sekä adhd-diagnoosin koodi tai adhd:n hoitoon tarkoitetun lääkkeen nimi. Arveluttavaa, häiritsevää, jotenkin väärin. Laitonta? En tiedä. Enkä itse kuulu ryhmään.
   ADHD-ryhmiä on useita. Tietämäni diagnoositodisteen vaativa on isomman ryhmän alaryhmä, isoon ryhmään saa liittyä ilman todisteitakin. Käsittääkseni siellä tuohon diagnoosin tiedusteluun on päädytty lähinnä lääkekyselyiden vuoksi. Vaikka ryhmät on suljettuja ja jäsenlistat näkee vain liittyneet, jäseniltä on yv:llä tiedusteltu myisivätkö lääkkeitään. Tätä vissiin tapahtuu enemmänkin ja suht säännöllisesti.
   Lapseton lörtsy: Olen noissa epävakaiden ryhmissä ja en näe tuossa mitään hauskaa, perustui tosiaan siihen että kanaryhmistä on pelkän draamannälän takia porukkaa liittynyt noihin epiksien ryhmiin ja tarkoituksenmukaisesti jaellut niistä vertaistukimielessä julkaistuja asioita nimien ja kuvien kera ulos, jotta [...]
   Tässähän se selitys onkin tuon ryhmän osalta. Tosi harmillista muuten että noin rajuja ratkaisuja on jouduttu tekemään ihan vaan koska ihmiset haluaa olla ilkeitä.
   Tilattava myyrä: Eihän niiden terveystietojen antaminen nyt tietenkään mitään lakia riko. Sen sijaan pohdin sitä, onko niiden vaatiminen laitonta. Nuo ovat kuitenkin kaksi aivan eri asiaa, joissa on eri toimijat, eli eri tavoin sijoittuvat lailliset vastuut.  Toisin sanoen jos henkilö X kiristää henkilö Y:ltä rahaa, [...]
   Erona on se ettei niitä vaadita/kiristetä. Ryhmään kuuluminen ei ole etuoikeus ja lähtökohtaisesti tietojen luovuttaminen on täysin vapaaehtoista. Tuo mistä joku mainitsi, siis että kyseessä on sitten rekisteri jotain sairastavista henkilöistä, sen sijaan saattaa tehdä ryhmästä itsessään laitonta vaikka tiedot vapaaehtoisesti luovutettaisiinkin.
   Ongelmalliseltahan tuo siis harmillisesti haiskahtaa. Ihan hyvä olisi että ihmiset ymmärtäisi paremmin, mikä riski on siinä että todisteita terveystiedoista lähetellään edes yksityisviestillä. Toisaalta ei se yksityisyys näiden asioiden osalta ole kaikille yhtä tärkeää ja sitäkin mielipidettä pitää kunnioittaa.

   Lainaa

  43. Tulos: +14 (18 ääntä)
   Täällä kaikki ovat samanarvoisia, MEILLÄ EI TÄÄLLÄ OLE VÄHEMMISTÖJÄ!!!

   Lainaa

  44. Terppa jee! 3.12.2021 9:35
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Onko säälittävämpää ja surullisempaa otusta olemassakaan, kuin suomalainen faboryhmän moderaattori. Kaippa näiden raukkojen pitää kokea olevansa tärkeitä edes joskus, edes jotenkin.

   Lainaa

  45. Harmaa kivi 3.12.2021 13:15
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Tilattava myyrä: Eihän niiden terveystietojen antaminen nyt tietenkään mitään lakia riko. Sen sijaan pohdin sitä, onko niiden vaatiminen laitonta. Nuo ovat kuitenkin kaksi aivan eri asiaa, joissa on eri toimijat, eli eri tavoin sijoittuvat lailliset vastuut.  Toisin sanoen jos henkilö X kiristää henkilö Y:ltä rahaa, [...]
     Jos on jotain terveystietoja rekisterissä, pitää osata esittää tietoturvaselvitys. Itse kirjoitan tätä labrassa, koska mittailtavani parhaillaan vastaa kyselyihin (jotka eivät edes ole arkaluontoisia, mutta henkilökohtaisia tietoja kuitenkin). Saadakseni oikeuden näin menetellä, jouduin hakemaan siihen luvan, jossa hakemuksessa selvitin miten nämä tiedot pidetään salassa (lukittu arkistokaappi johon vain tietyllä henkilöllä on avain papereita varten, kone jossa ei ole nettiyhteyttä ollenkaan ja joka sekin on lukkojen takana dataa varten, jne. Myös selvitys siihen, miksi tarvitsen nämä tiedot ja miten aion ne anonymisoida/ tuhota kunhan tutkijat ovat tutkineet, ja koehenkilölle pumaska paperia EU'n tietoturvasäännöistä). Jos keräisin mitään tietoja, edes "katsotko nyt oikealle vai vasemmalle", ilman tarvittavia lupia, huonosti kävisi. Eikä mitään keräämääni saa luovuttaa EU'n ulkopuolelle. 
     Nämä tietysti ovat tutkimuksen sääntöjä, joten aivan samanlaiset eivät varmaankaan koske yksityishenkilöitä, mutta se, että pitää rekisteriä jonkun diagnoosin saaneista ja vielä luovuttaa sen kansainväliselle yritykselle (vaikka miten poistaisi ne kuvat, niin pelkkä ryhmään kuuluminenhan on jo tieto diagnoosista, jos säännöissä lukee, että se vaaditaan) on luultavasti aika kauhistuttavan laitonta. Eikä tähänkään tutkimukseen kenenkään ole pakko osallistua, mutta ei se mitenkään poista rekisterinpitäjän velvollisuuksia. Sain huutoa jo siitä että pidin koehenkilöiden aikoja varattuna Google-kalenteriin enkä paperille jonka voi silputa. Siis vain labra-aikoja, ei mitään tietoja. 

   Lainaa

  46. Suvuton alpakka 3.12.2021 18:52
   Tulos: -7 (9 ääntä)
   Ryhmän jäsenistä vois kyllä kanssa saada aikaan tällasen ei se vika aina ole ypssä

   Lainaa

  47. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Öm: Jäi kiinnostamaan, miksi seksuaalivähemmistöt ovat kielletty aihe tuossa ryhmässä?
   Luultavasti niistä tulee pelkästään vääntöä ja loan heittoa ympäriinsä, ei niinkään mitään keskustelua muistuttavaa. Täällä jos joku aloittaa feministi, vegaani tms kommentilla menee koko jutusta usein maku ja täällä suurimman osan ajasta on kohtuu hyvää "keskustelua" pois lukien nuo plus muutama muu aihe. Tämän kaiken jälkeen mieti mitä kuraa lentää tossa ryhmässä. Joka tietysti sopii monille mutta järjissään oleva ihminen tuskin moiseen haluaa törmätä. Ihan vain arvaus, mistäs minä tiedän. Ja onko koko ryhmässä järkevää jäsentä?

   Lainaa

  48. Tilattava myyrä 3.12.2021 23:33
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Ekvivalentti ampiainen: En näe mikä tuossa olisi idiotismia. Pitkälle vedettyä ja radikaalia kyllä, mutta tarkoitus on tehdä ryhmästä diagnosoiduille turvallinen paikka jutella. Epäilen, että jotain on tapahtunut jos tällaiseen linjaukseen on päädytty. FB on niin mainstream, että epäilen vahvasti josko suurin osakaan sen [...]
   En väittänytkään, että tässä kiristettäisi. Käytin kiristystä analogiana havainnollistamaan pointtiani. 
   Sen sijaan tässä kyllä vaaditaan, koska terveystietojen antaminen asetetaan EHDOKSI ryhmään kuulumiselle. 
   Ryhmään kuuluminen ei ole etuoikeus tai mikään muukaan oikeus, mutta oikeudet eivät myöskään liity asiaan mitenkään. 
   Kuten Harmaa Kivi sanoi; tieteelliseen tutkimukseen osallistuminenkaan ei ole mikään oikeus ja se on täysin vapaaehtoista. Joka tapauksessa tutkimuksen tekijä on velvollinen huolehtimaan osallistujien tietoturvasta. Vapaaehtoisuus ei poista tuota velvollisuutta. 
   Samoin myös tässä: kun terveystietoja näin ehdollisesti vaaditaan, on ylläpito velvollinen huolehtimaan ryhmäläisten tietoturvasta. Tätä ei mitä todennäköisimmin FB-ympäristössä toimiva yksityishenkilö ole kykenevä tekemään. Näin näkisin, että tietojen vaatiminen on, jos ei laitonta, (siitä en osaa edelleenkään kuin arvella), niin vähintään hyvin epäeettistä, kyseenalaista ja ongelmallista, kuten itsekin sanoit. 

   Lainaa

  49. Tulos: +2 (8 ääntä)
   Salakavala papukaija: Onneksi sukupuolen määrittely ratkaisee tämänkin pulman. Puhutaanko biologisesta sukupuolesta(XY vai XX), fyysisestä sukupuolesta (miehen vai naisen vermeet) vai sosiaalisesta sukupuolesta (mitä sukupuolta koet olevasi)? Suurimmalle osalle nuo tietysti ovat yksi ja sama asia, mutta ei kaikille. YP [...]
   Mitenkähän jos joku on intersukupuolinen, tehdäänkö hänestä kunniajäsen kun on ns "sekä että"?
   Ja entä jos tää intersukupuolinen kokeekin olevansa muunsukupuolinen? Tai gender fluid?

   Lainaa

  50. Mauton orava 7.12.2021 10:42
   Tulos: -4 (4 ääntä)
   Tilattava myyrä: En väittänytkään, että tässä kiristettäisi. Käytin kiristystä analogiana havainnollistamaan pointtiani.  Sen sijaan tässä kyllä vaaditaan, koska terveystietojen antaminen asetetaan EHDOKSI ryhmään kuulumiselle. Ryhmään kuuluminen ei ole etuoikeus tai mikään muukaan oikeus, mutta oikeudet eivät [...]
   Siinä olet varmastikin oikeassa, että tietoturvasta on joka tapauksessa huolehdittava. Me ei toki voida tietää, miten se on tässä tapauksessa hoidettu, mutta hyvä sitä on pohtia ja varmistaa asia, jos ryhmään aikoo liittyä. Sä kuitenkin sun ekassa kommentissa, jota kommentoin, pohdit sitä, onko terveystietojen vaatiminen ehtona sisäänpääsylle laitonta, ja siihen kommentoin, että ei ole. Kyllä oikeudet mun mielestä siihen kysymykseen liittyy. Ihmisillä tuntuu välillä hämärtyvän, mitkä asiat on laillisesti taattava kaikille ja missä voi asettaa ihan millaisia ehtoja kuin itseä vain huvittaa.

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Salakavala papukaija: Onneksi sukupuolen määrittely ratkaisee tämänkin pulman. Puhutaanko biologisesta sukupuolesta(XY vai XX)
   Biologinen sukupuoli määräytyy itseasiassa ensisijaisesti sukusolujen perusteella: se, jolla on suurempi sukusolu, on hedelmöittyvä sukupuoli, eli naaras. Tämä pätee eläinmaailmassa laajemmin, kuin XX ja XY-kromosomiyhdistelmät, jotka on vain nisäkkäillä. Muuten olet oikeassa, ja ihmisillä tätä yleistystä on tietenkin ihan mielekästä käyttää; eihän esimerkiksi munasolujen tai siittiöiden puuttuminen poista kenenkään sukupuolta. Tää oli vaan tällanen fun fact, joskaan en tiedä kuinka monia bilsafaktat kiinnostelee :D

   Lainaa

  52. Väkitukko herkkuruoka 16.12.2021 21:26
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Lapseton lörtsy: Olen noissa epävakaiden ryhmissä ja en näe tuossa mitään hauskaa, perustui tosiaan siihen että kanaryhmistä on pelkän draamannälän takia porukkaa liittynyt noihin epiksien ryhmiin ja tarkoituksenmukaisesti jaellut niistä vertaistukimielessä julkaistuja asioita nimien ja kuvien kera ulos, jotta [...]
   Joku epävakaa voi tosiaan tehdä noin. 🤔

   Lainaa

  53. Bakteeriton puuma 4.1.2022 23:40
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mauton orava: Siinä olet varmastikin oikeassa, että tietoturvasta on joka tapauksessa huolehdittava. Me ei toki voida tietää, miten se on tässä tapauksessa hoidettu, mutta hyvä sitä on pohtia ja varmistaa asia, jos ryhmään aikoo liittyä. Sä kuitenkin sun ekassa kommentissa, jota kommentoin, pohdit sitä, onko [...]
   Kyllä me voidaan tietää, että tietoturvasta ei huolehdita lainkaan, jos tieto toimitetaan Facebookin (nyk. Metan) omistaman tuotteen välityksellä.

   Lainaa

  54. Arvoton valas 11.1.2022 5:02
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Vapaaehtoistyöntekijä: "kaikki on vapaaehtoista, mutta jos et tee, sinut poistetaan"
   Eikös tuo toimi kuin eräs rokote

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: diagnoosi, kirpputori, messenger, miehet, muunsukupuolinen, naiset, naisten ja miesten huone, omakanta, persoonallisuushäiriö, reaktiot, säännöt, vahinko, ylläpito, ylläpitäjä, yp, yv