Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 62

Joululahjabudjetti vain 600 euroa – mikä avuksi?
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 62

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tarkistamaton sitruuna 16.12.2021 0:14
   Tulos: +673 (687 ääntä)
   Oon aikuistumisen jälkeen tajunnut kuinka paljon vanhemmat tuhlasivat mun lahjoihin, kun olin penska. Ja kuitenkin olin paljon iloisempi langoista ja helmistä, joista sain värkättyä ranne- ja hiuskoruja, kuin uudesta puhelimesta. Ei se hinta merkitse tuon ikäisille. Tai sitten en ymmärrä nykyaikaa.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 16.12.2021 0:30
   Tulos: +826 (836 ääntä)
   "ex panostaa suuremman summan enkä halua antaa lapsille mielikuvaa, että hän välittää heistä enemmän" Jos lasten ajatusmaailmaan oikeasti kuuluu, että lahjat ja raha ovat rakkauden mitta, niin silloin joululahjabudjetin suuruus on kyllä ongelmista vähäisin.

   Lainaa

  3. Tulos: +442 (488 ääntä)
   Guess on ehkä pahinta rihkamaa mitä koskaan olen nähnyt ja aina joku yli-ikäinen teini tulee silmät loistaen kertomaan, miten luxusmerkki se on.

   Lainaa

  4. Elävä taistelija 16.12.2021 0:55
   Tulos: +269 (287 ääntä)
   Kannataa perua koko joulu, jos ei tuon enempää ole laittaa lahjoihin. Häpeä Veera!

   Lainaa

  5. Tulos: +348 (370 ääntä)
   No en kyllä malta uskoa että nuo luksustuotteet välttämättä hirveän laadukkaita on. Ei sillä että halpistuotteetkaan olis, mutta eiköhän tossa kuitenkin tärkein ole se tietty merkki ostajalle.

   Lainaa

  6. Tulos: +312 (320 ääntä)
   Herranjumala. On 300€ melkoisesti lahjoista :D

   Lainaa

  7. Sitkas karjalanpiirakka 16.12.2021 1:42
   Tulos: +184 (190 ääntä)
   Tarkistamaton sitruuna: Oon aikuistumisen jälkeen tajunnut kuinka paljon vanhemmat tuhlasivat mun lahjoihin, kun olin penska. Ja kuitenkin olin paljon iloisempi langoista ja helmistä, joista sain värkättyä ranne- ja hiuskoruja, kuin uudesta puhelimesta. Ei se hinta merkitse tuon ikäisille. Tai sitten en ymmärrä nykyaikaa.
   Mutta exän kanssa törsäyskisaa harrastavalle vanhemmalle merkitsee.

   Lainaa

  8. Levoton mato 16.12.2021 1:47
   Tulos: +256 (264 ääntä)
   Laadukkaan ja kestävän laukun saa jo ihan satasella, mutta siinä ei tietenkään ole sitä ökymerkkiä.

   Lainaa

  9. Tulos: +278 (282 ääntä)
   Tulin Veeran julkaisusta surulliseksi. Lapset ovat pelinappuloina vanhempiensa keskinäisessä nokittelukisassa. Lapset varmasti myös oppivat odottamaan aina vaan suurempaa lahjavuorta, eikä se tuosta ainakaan halvemmaksi muutu. Onnea valitsemallanne tiellä.

   Lainaa

  10. Susiruma koira 16.12.2021 4:47
   Tulos: +151 (169 ääntä)
   Levoton mato: Laadukkaan ja kestävän laukun saa jo ihan satasella, mutta siinä ei tietenkään ole sitä ökymerkkiä.
   Myönnän etten ole lainkaan merkkitietoinen, mutta eikö nuo mokassa mainitut merkit ole juurikin niitä joita saa jo ihan satasella? Ökymerkkejä olisi Gucci tai Louis Vuitton.

   Lainaa

  11. Kannattamaton ahma 16.12.2021 4:49
   Tulos: +49 (81 ääntä)
   Q: No en kyllä malta uskoa että nuo luksustuotteet välttämättä hirveän laadukkaita on. Ei sillä että halpistuotteetkaan olis, mutta eiköhän tossa kuitenkin tärkein ole se tietty merkki ostajalle.
   Samalta kiinan nyrkkipajalta ne tulee kuin ne halpis versiot, omaan silmään noi "design" versiot on vaan saatanan paljon rumempia.

   Lainaa

  12. Rajoitettu kalkkuna 16.12.2021 5:02
   Tulos: +64 (74 ääntä)
   Vain 300e?

   Lainaa

  13. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 16.12.2021 5:22
   Tulos: -56 (152 ääntä)
   "ex panostaa suuremman summan...". Eiköhän tuon ikäisille lapsille ne lahjat tule vielä joulupukilta. Ette kai te nyt oikeasti niihin kirjoita, että keneltä ne on?

   Lainaa

  14. Viiksetön kesyhanhi 16.12.2021 5:41
   Tulos: +126 (130 ääntä)
   Millaisia tai kuinka paljon lahjoja 300 eurolla saa? Mikä ihmisillä Keskimääräinen budjetti per lapsi? Lopetin joulun vietin kokonaan 20 vuotta sitten ja ainoat lahjat ostan kummilapsille heidän omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, niiden arvo toiveista riippuen 5-50e. Yhtenä jouluna kummilapsi 8v halua lahjansa paikallisten vähävaraisten keräykseen.

   Lainaa

  15. heimosenkeimo 16.12.2021 6:23
   Tulos: +99 (119 ääntä)
   onhan noiden luksus laukkujen hinnassa ilmaa ja tyhmä se on joka sitä ei tajua. jos haluaa kestävä laukun nii ostaa armeijan ylijäämästä tetsarin itelleen.

   Lainaa

  16. Tulos: +138 (160 ääntä)
   ”Merkkilaukun” perusteleminen sillä kuinka kauan se sitten ”kestää” on hyvä esimerkki tunnepohjaisten ratkaisujen rationalisoimisesta. Mutta mikäs siinä, se on aika perusinhimillinen ominaisuus, ja meillä on kaikilla oma Guessimme. (Ja joillain meistä valitettavasti se Guccimmekin.)

   Lainaa

  17. Tulos: +75 (87 ääntä)
   Tuo Veeran kommentti on pakko olla vitsi tai sitten välit exään on tosi tulehtuneet. Kannattaisi hoitaa ne kuntoon ensin ja miettiä sitten vasta joululahjoja.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 16.12.2021 7:18
   Tulos: +137 (145 ääntä)
   Maistuu sitä, että Linda halusi jo etukäteen mainostaa ostavansa vähän parempaa teinilleen. Pauliina on silti oikeassa, todella kestävissä laukuissa on ihan muut logot. Esim. Globe hopen turvavöistä tehty laukku kestää varmasti.

   Lainaa

  19. Itseasiassa 16.12.2021 7:23
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Pastori voisi antaa parempaa isänmallia tyttärelle. Ja hyvä että vanhempainvapaita jaetaan nyt isällekin isolla kädellä, niin voi opetella tekemään niitä kotiaskareita, kun äiti on töissä. Pari ystävääni ovat kertoneet, että se todella auttoi isää ymmärtämään paljonko hommia siellä kotona on ja sen jälkeen kotityöt ovat jakautuneet tasaisemmin.

   Lainaa

  20. Keittiötön kurkku 16.12.2021 7:46
   Tulos: +67 (71 ääntä)
   Ville: Guess on ehkä pahinta rihkamaa mitä koskaan olen nähnyt ja aina joku yli-ikäinen teini tulee silmät loistaen kertomaan, miten luxusmerkki se on.
   Ei noista mainituista mikään ollut laatumerkki kyllä. Jos ei halua maksaa logosta, löytyy samaan hintaan hyviä ja kestäviä tuotteita.

   Lainaa

  21. Loistokas vesimeloni 16.12.2021 7:51
   Tulos: +90 (106 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: "ex panostaa suuremman summan...". Eiköhän tuon ikäisille lapsille ne lahjat tule vielä joulupukilta. Ette kai te nyt oikeasti niihin kirjoita, että keneltä ne on?
   Joulupukki vie yhden lahjan kaikille maailman lapsille, loput antavat sukulaiset ja ystävät. Sillä lailla lapsilleni on opetettu, miten muuten perustella kavereiden eri kokoisia lahjakasoja? Epäreilulla pukilla? Ja lapsille pitää myös opettaa joululahjojen antaminen, eikö niin? 9-vuotias tuskin uskoo joulupukkiin enää.

   Lainaa

  22. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Aivan kuin Lindan ja Veeran ois tarvinnu päästä vähän leijumaan 🤔

   Lainaa

  23. Juovikas karhu 16.12.2021 8:52
   Tulos: -82 (96 ääntä)
   Ei hinnoissa ole mitään "ilmaa". Se on katetta, jolla maksetaan esim. palkkoja ja juoksevia kuluja.

   Lainaa

  24. Tulos: +19 (41 ääntä)
   Loistokas vesimeloni:
   Sillä lailla lapsilleni on opetettu, miten muuten perustella kavereiden eri kokoisia lahjakasoja? Epäreilulla pukilla?  
   Ei, vaan tonttujen keräämällä kelevottommuuskirjanpidolla. Nyt perusasiat kuntoon, hoi :)

   Lainaa

  25. Tulos: +93 (99 ääntä)
   Rajoitettu kalkkuna: Vain 300e?
   Se on mun koko loppukuun budjetti juuri nyt ja sillä tankkaan auton ja ruokin jouluksi luokseni tulevat kaksi aikuista lastani. Niin me ollaan eri maailmoissa.
   Arvelen pärjääväni ihan hyvin, kun en meinannut ostaa käsilaukkua. 

   Lainaa

  26. Spesifi orava 16.12.2021 9:05
   Tulos: +79 (87 ääntä)
   Loistokas vesimeloni: Joulupukki vie yhden lahjan kaikille maailman lapsille, loput antavat sukulaiset ja ystävät. Sillä lailla lapsilleni on opetettu, miten muuten perustella kavereiden eri kokoisia lahjakasoja? Epäreilulla pukilla? Ja lapsille pitää myös opettaa joululahjojen antaminen, eikö niin? 9-vuotias tuskin uskoo joulupukkiin enää.
   Kumpa kaikki, jotka uskottelevat lapsilleen joulupukin olevan totta, tekisivät näin. Ja että se joulupukki tuo halvemman lahjan, ei Iphonea tai pleikkaria.

   Lainaa

  27. Suljettu eläin 16.12.2021 9:44
   Tulos: -25 (43 ääntä)
   Itseasiassa: Pastori voisi antaa parempaa isänmallia tyttärelle. Ja hyvä että vanhempainvapaita jaetaan nyt isällekin isolla kädellä, niin voi opetella tekemään niitä kotiaskareita, kun äiti on töissä. Pari ystävääni ovat kertoneet, että se todella auttoi isää ymmärtämään paljonko hommia siellä kotona on ja sen jälkeen kotityöt ovat jakautuneet tasaisemmin.
   Miksi oletat, että pastori on lapsen isä?

   Lainaa

  28. Notkumaton ahven 16.12.2021 10:13
   Tulos: +74 (82 ääntä)
   Suljettu eläin: Miksi oletat, että pastori on lapsen isä?
   Ei kai kukaan muu sanoisi "7-vuotias tyttäreni" kuin lapsen vanhempi?

   Lainaa

  29. Päätön mansikka 16.12.2021 10:31
   Tulos: +68 (74 ääntä)
   Jos tarkoitus olisi oikeasti palkita ja kiittää, olisikohan vähän helpompi kysyä siltä tytöltä itseltään mitä haluaa lahjaksi?

   Lainaa

  30. Kekseliäs viikuna 16.12.2021 10:31
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Notkumaton ahven: Ei kai kukaan muu sanoisi "7-vuotias tyttäreni" kuin lapsen vanhempi?
   Kai tuossa tarkoitettiin, että Pastori voi ei ole miehen nimi, niin voi olla äitikin. On kuitenkin Feissarimokien mieskuvake, eli todennäköisesti kyseessä on isä.

   Lainaa

  31. Isä viiden, joka olet töissä. 16.12.2021 11:31
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Loistokas vesimeloni: Joulupukki vie yhden lahjan kaikille maailman lapsille, loput antavat sukulaiset ja ystävät. Sillä lailla lapsilleni on opetettu, miten muuten perustella kavereiden eri kokoisia lahjakasoja? Epäreilulla pukilla? Ja lapsille pitää myös opettaa joululahjojen antaminen, eikö niin? 9-vuotias tuskin uskoo joulupukkiin enää.
   Ehei. Rikkaiden lapset vaan on kiltimpiä kuin köyhien.

   Lainaa

  32. Melko mango 16.12.2021 11:57
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   Nopeasti zalandolta katoin 3 ekaa laukkua kaikilta mainituilta, Tommy Hilfigerillä ja Guessilla kaikki kolme olivat tekonahkaa, Korssilta 2/3 olivat oikeaa nahkaa ja Ralph Laurenilta kaikki olivat nahkaa. Hinnat pyöri siellä 100-200 euroon. Jos nyt välttisti merkkilaukun haluaa, niin aitoa nahkaa kannattaa ottaa. Eipä se tekonahka sen kauempaa kestä oli henkkamaukka tai Hilfiger.

   Lainaa

  33. Viraali mandariini 16.12.2021 12:12
   Tulos: +29 (39 ääntä)
   "Vain 300e/lapsi".. Alle kymmenvuotiaille.. Ihan mielenkiinnosta haluaisin kyllä tietää minkälaisia lahjoja noi yleensä saa. Meinaan sitä että itse ja sisarukset kans saatiin lähinnä legoja tai muita leluja joululahjaksi, ja onhan toki jotkut legot hyvinkin kalliita mutta niissäkin tuppaa ne suositusikärajat olemaan 12-16v+. Ei tuon ikäinen lapsi osaa vielä arvostaa sitä summaa joten en oikein näe järkeväksi ostella mitään merkkikamoja kuudella sadalla eurolla per nuppi tai edes erikseen.

   Lainaa

  34. Tulos: +26 (32 ääntä)
   heimosenkeimo: onhan noiden luksus laukkujen hinnassa ilmaa ja tyhmä se on joka sitä ei tajua. jos haluaa kestävä laukun nii ostaa armeijan ylijäämästä tetsarin itelleen.
   Mä  luulen että ostoskassikin on parempi laukkuna kuin taisteluvyö tai -liivi. Tetsari on kuitenkin vain kantolaite jossa on kiinnityspisteitä taskuille. Toki joissain vanhoissa voi olla joitain taskuja kiinteänä, mutta niissä on silti henkselit tai vastaavat mukana, joten nekään ei oikein laukusta mene.

   Lainaa

  35. Siivekäs ampiainen 16.12.2021 13:02
   Tulos: +44 (50 ääntä)
   Loistokas vesimeloni: Joulupukki vie yhden lahjan kaikille maailman lapsille, loput antavat sukulaiset ja ystävät. Sillä lailla lapsilleni on opetettu, miten muuten perustella kavereiden eri kokoisia lahjakasoja? Epäreilulla pukilla? Ja lapsille pitää myös opettaa joululahjojen antaminen, eikö niin? 9-vuotias tuskin uskoo joulupukkiin enää.
   Jos minä en lapsena saanut toivomaani lahjaa niin vanhempani kertoivat minulle, että tosi moni muukin lapsi oli toivonut sitä samaa lelua ja Joulupukilla ei ollut niitä niin paljon, että kaikille olisi riittänyt ja siksi sain jotain muuta lahjaksi. Vika ei siis ollut minussa eikä Joulupukki tahallaan ollut antamatta sitä tiettyä kallista lelua. Maailmassa on vain tosi paljon lapsia, ja jos kaikki haluaa saman lelun, niin Joulupukin on mahdotonta toteuttaa jokaisen toive. Yritin sitten välillä tehdä kirjeen Joulupukille aivan joulukuun alussa, että varmasti ehtisin "varaamaan" itselleni sen uuden, kalliin lelun, mutta melkein aina jotkut muut lapset kerkesivät minua ennen!

   Lainaa

  36. Taitokseton manaatti 16.12.2021 13:15
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Viiksetön kesyhanhi: Millaisia tai kuinka paljon lahjoja 300 eurolla saa? Mikä ihmisillä Keskimääräinen budjetti per lapsi? Lopetin joulun vietin kokonaan 20 vuotta sitten ja ainoat lahjat ostan kummilapsille heidän omien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti, niiden arvo toiveista riippuen 5-50e. Yhtenä jouluna kummilapsi 8v halua lahjansa paikallisten vähävaraisten keräykseen.
   300 e / lapsi kuulostaa todella isolta summalta. Itse olemme puolisoni kanssa hyvätuloisia, mutta emme silti laita kahden lapsemme lahjoihin noin paljon rahaa. Meillä budjetti n. 100 e /lapsi ja koen että se on hyvin riittävästi ja jopa vähän liikaa. Ei ne lapset lahjavuorta tarvitse.

   Lainaa

  37. Upouuni pöllö 16.12.2021 13:30
   Tulos: -8 (52 ääntä)
   Tarkistamaton sitruuna: Oon aikuistumisen jälkeen tajunnut kuinka paljon vanhemmat tuhlasivat mun lahjoihin, kun olin penska. Ja kuitenkin olin paljon iloisempi langoista ja helmistä, joista sain värkättyä ranne- ja hiuskoruja, kuin uudesta puhelimesta. Ei se hinta merkitse tuon ikäisille. Tai sitten en ymmärrä nykyaikaa.
   Nykyajasta puhuu henkilö, jonka lapsuudessa on annettu puhelimia joululahjaksi?

   Lainaa

  38. Siivekäs ampiainen 16.12.2021 14:00
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Upouuni pöllö: Nykyajasta puhuu henkilö, jonka lapsuudessa on annettu puhelimia joululahjaksi?
   Itse aloitin peruskoulun vuonna 1999 ja minulla oli ala-asteella joitakin luokkatovereita, joilla oli omat kännykät, ja he olivat saaneet ne joko jouluna tai syntymäpäivänä lahjaksi. Eivät kuitenkaan sentään joka joulu saaneet uutta puhelinta, sillä samalla mentiin niin kauan, kun puhelin toimi tai kun myyntiin tuli joku uusi puhelin, jossa oli uutena hienona ominaisuutena värinäyttö tai jopa kamera.

   Lainaa

  39. Mietteliäs kilpikonna 16.12.2021 15:04
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Viiksetön kesyhanhi: Millaisia tai kuinka paljon lahjoja 300 eurolla saa?
   Tässä on nyt just tullut pyörittyä lelukaupoissa kun oon siskojen muksuille lahjoja hakenut, ja en siis ollenkaan epäile etteikö 300€ saa helpostikin lelukauppaan hukattua, jos ostelee pelkästään sitä ns ylähyllykamaa. Kalleimmat Legot esimerkiksi on hyvinkin sitä 100-200€. Eikä tartte olla edes niitä, muukin ylähyllytavara on helposti sitä satasen pintaa. Ja siis nykyään kun puolet leluista on jotain helkkarin interaktiivisia robottitsydeemejä joihin on omat älyluuriäpit, niin tuleehan sitä hintaa. Ja tietysti niistä kalliimmista leluista tehdään lapselle houkuttelevia sillä, että niissä on aina jotain lapsen mielestä siistiä extraa. Esim että 20€ maksava robottilisko kyllä liikkuu ja ääntelee, mutta 50€ maksava tämän lisäksi vielä ampuu jotain nuolia tai jotain. 
   Mutta siis kaiken tämän jälkeen, niin kyllä aika hullulta tuntuu 7- ja 9-vuotiaille ostaa tavaraa yli 600€:lla nuppi. Tuolla tavalla tulee aika varmasti kasvattaneeksi aika vaativia teinejä, pahimmassa tapauksessa aika vaativia aikuisia myös. 

   Lainaa

  40. Tulos: +47 (49 ääntä)
   "Tilannetta pahentaa se, että ex panostaa suuremman summan" Eikö sen pitäisi päinvastoin helpottaa tilannetta?! Nythän siis tilanne on se, että molemmat lapset saavat joululahjoja yli 600 euron edestä. Ja jos ex vaikka panostaisi 500 €/lapsi, niin summa nousisi jo 800 euroon. Ei kai ne lapset tuplamäärää lahjoja tarvitse, vaikka erottu onkin?

   Lainaa

  41. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Ne kersat on vaan ilosia kun saa kivoja lahjoja jouluna, ei ne ajattele mitään raha-asioita :DD

   Lainaa

  42. Huippuälykäs valas 16.12.2021 17:26
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Upouuni pöllö: Nykyajasta puhuu henkilö, jonka lapsuudessa on annettu puhelimia joululahjaksi?
   Lapseton kolmikymppinen voi ihan hyvin olla pihalla nykyajasta kun kyse on nykyisten kouluikäisten lahjaodotuksista.

   Lainaa

  43. Ikivihreä eläin 16.12.2021 17:26
   Tulos: -19 (27 ääntä)
   Hipsutella???

   Lainaa

  44. Tunteeton sitruuna 16.12.2021 20:28
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Q: No en kyllä malta uskoa että nuo luksustuotteet välttämättä hirveän laadukkaita on. Ei sillä että halpistuotteetkaan olis, mutta eiköhän tossa kuitenkin tärkein ole se tietty merkki ostajalle.
   Totta. Pauliina on oikeassa. Paras näkemäni lienee Yves Saint Laurent kasettimankka. Kyseessä siis GPO merkilläkin myytävä kiinalainen halpis muovimankka, jota myydän alunperinkin todella ylihintaisena (250$) Yves Saint Laurent logolla hinta 1385 dollaria...

   Lainaa

  45. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Tornipöllö: "ex panostaa suuremman summan enkä halua antaa lapsille mielikuvaa, että hän välittää heistä enemmän" Jos lasten ajatusmaailmaan oikeasti kuuluu, että lahjat ja raha ovat rakkauden mitta, niin silloin joululahjabudjetin suuruus on kyllä ongelmista vähäisin.
   Eikä liene tässä tapauksessa kauhean epäselvää sekään, että mistä tuo ajatusmaailma on peräisin.

   Lainaa

  46. Pilkkottu satuhahmo 16.12.2021 22:11
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Tyly karhu: Herranjumala. On 300€ melkoisesti lahjoista :D
   Eihän tolla saa ees uutta pleikkaa :/

   Lainaa

  47. Pilkkottu satuhahmo 16.12.2021 22:16
   Tulos: -15 (27 ääntä)
   Lindalle vinkki: Pissaa muovipussiin ja laita se pakstimeen.Tytär yllättyy jouluna varmasti kusisesta lahjasta.

   Lainaa

  48. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 16.12.2021 22:21
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Ymmärrän laatutuotteen ostamisen jos tietää pitävänsä siitä aina. Itseä usein harmittaa kun suosikkiasiat olivat ne mitä tahansa menevät rikki ennen kuin olisin valmis vaihtamaan. Ostan harvoin ns. merkkituotteita koska ne maksavat paljon ja samalla rahalla saa ns. paskaa joiden yhteenlaskettu elinikä on pidempi kuin merkkituotteen jonka lisäksi saa vaihtelua. Moni ns. halpa tuote saattaa olla jopa kestävämpi kuin oikea merkkilaukku. Terveisin turistiolkalaukku 10v ja ainoa vika on oman tupakan polttama jälki. Hinta 15e ja käyttö viikottain illan vietossa joka ei aina ole rauhallista.

   Lainaa

  49. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 17.12.2021 0:21
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Taitokseton manaatti: 300 e / lapsi kuulostaa todella isolta summalta. Itse olemme puolisoni kanssa hyvätuloisia, mutta emme silti laita kahden lapsemme lahjoihin noin paljon rahaa. Meillä budjetti n. 100 e /lapsi ja koen että se on hyvin riittävästi ja jopa vähän liikaa. Ei ne lapset lahjavuorta tarvitse.
   Meillä sukujuhlissa "tunnelma latistui", kun veli& puoliso ostivat aina monia mitä kalliimpia lahjoja, joita ei haluttu tuoda mummolaan omille lapsilleen jaettaviksi. Nämä lapsoset sitten oppivat, että ne parhaat lahjat odottavat kotona ja hirveä kiire aina kotiin. Samoten lahjojen osto oli ankeaa, kun lapset oppivat nopeasti lahjojen arvon "tää lego maksaa kaupassa 250€), ja veljenvaimon hyvätuloisen veljen perheen lahjat oli aina iphone tms arvokas vekotin. Ostapa siinä sitten jotain pientä kivaa, kun valmiiksi tietää aiheuttavansa pettymyksen. (Meillä siis on aina ollut suvussa tapana, että lahjat jaetaan mummon luona eikä kukaan ei laske että saiko kaikki just saman määrän paketteja.) Ymmärrän silti että ne omat lahjat haluaa jakaa kotona, mutta jotenkin yltiöpröystäilyä ostaa tonnilla lahjoja lapsilleen, varsinkin kun varsin keskiluokkainen perhe kyseessä.

   Lainaa

  50. Pikimusta kettu 17.12.2021 6:45
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Tarkistamaton sitruuna: Oon aikuistumisen jälkeen tajunnut kuinka paljon vanhemmat tuhlasivat mun lahjoihin, kun olin penska. Ja kuitenkin olin paljon iloisempi langoista ja helmistä, joista sain värkättyä ranne- ja hiuskoruja, kuin uudesta puhelimesta. Ei se hinta merkitse tuon ikäisille. Tai sitten en ymmärrä nykyaikaa.
   Oon aikuisena tajunnut kuinka paljon vanhemmat koittaa lahjoilla paikkailla omaa poissaoloaan ja lahjoa sanomaan et se toinen vanhempi ois huonompi kun se joka lahjoo. Mitäs sit ku lapsi kasvaa ja tajuu tilanteen? Lapsi arvostaa enemmän läsnäoloa kun lahjoja, mutta eihän sitä aikuinen ihminen voi käsittää.

   Lainaa

  51. Tulos: +21 (27 ääntä)
   Itsellä menee heittämällä tuo 300€ vaikka ei ole edes omia lapsia. Miksikö? Kun kummilasten vanhemmat ovat sitä mieltä että 50€ on sopiva lahjaraha isommalle lapselle ja pienemmille sitten pitää saada just se kallis lego tai muotilelu. Kyse on kuitenkin useammasta eri perheestä, joten olin ajatellut että tämä on normi. Halvemmasta ollaan sitten naama nutturalla - ei niinkään ne lapset mutta niiden vanhemmat. Tosin teinit jo osaavat odottaa sitä ruskeaa seteliä sinisen sijaan. Yhdessä perheessä odotetaan myös että ostan saman hintaisen asian myös kummilapsen sisarukselle koska jos lapsilla on aattona eri määrä paketteja, syttyy sota. Ja jostain syystä se tasaaminen ei kuulu niille vanhemmille vaan sille lahjan ostajalle.

   Lainaa

  52. Pikku karhu 17.12.2021 11:24
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Mainituista laukkumerkeistä ei yksikään ole luksusmerkki. Ei-nahkalaukkuja saa noilta alle satasella, ja nahkaisiakin viimeistään alesta 100-200 eurolla. Eivät ole mitään luksusta nähneetkään + luksuslaukkujen hinta liikkuu tuhansissa. Satanen tai kaksi nahkaisesta, mieluisesta laukusta ei ole mitään, ja sellainen kestää parhaimmillaan vuosikymmeniä. Toisin kuin HMn kahden kympin tekonahkaviritys.

   Lainaa

  53. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Tunteeton sitruuna: Totta. Pauliina on oikeassa. Paras näkemäni lienee Yves Saint Laurent kasettimankka. Kyseessä siis GPO merkilläkin myytävä kiinalainen halpis muovimankka, jota myydän alunperinkin todella ylihintaisena (250$) Yves Saint Laurent logolla hinta 1385 dollaria...
   Oi oi, tulee mieleen se surullisen kuuluisa Chanellin joulukalenteri. Ihmiset maksanu yli puoli tonnia kalenterista, jossa on ollut esim Chanel - tarroja. 😂

   Lainaa

  54. Kouluttamaton muurahainen 17.12.2021 12:32
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Miu: Yhdessä perheessä odotetaan myös että ostan saman hintaisen asian myös kummilapsen sisarukselle koska jos lapsilla on aattona eri määrä paketteja, syttyy sota. Ja jostain syystä se tasaaminen ei kuulu niille vanhemmille vaan sille lahjan ostajalle. [...]
   Kai niille kummilasten sisaruksillakin on omat kumminsa? Jos kummin velvollisuuksiin kuuluu ostaa kummilapselle lahja, niin kai se riittää, että jokainen lahjoo omaa kummilastaan? Veeralle tiedoksi, että jos haluat näyttää lastesi silmissä pienemmällä budjetilla enemmän välittävämmältä vanhemmalta kuin se toinen, niin kannattaa ostaa 300 eurolla paljon pientä rihkamaa. Kun ostat sillä tarroja ja helmiä, tai mistä he nyt tykkäävätkään, niin lapset saavat ison kasan kaikkea ja ilahtuvat siitä enemmän kuin parista "tylsästä" kalliista lahjasta.

   Lainaa

  55. Tuleentunut lisko 18.12.2021 13:05
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Pitkäaikaistyöttömänä mietin, mistä saisin 20-30 euroa, jotta saisin lapselle edes jonkun joululahjan. En ole vielä keksinyt. Jouluaatto ensi viikolla.

   Lainaa

  56. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tuleentunut lisko: Pitkäaikaistyöttömänä mietin, mistä saisin 20-30 euroa, jotta saisin lapselle edes jonkun joululahjan. En ole vielä keksinyt. Jouluaatto ensi viikolla.
   Arvomme Facebookissa 40 € joka viikko. Viime viikolla arvontaan osallistui vain 64 henkilöä, joten voittomahdollisuudet ovat hyvät. Muista osallistua!  https://www.facebook.com/feissarimokat

   Lainaa

  57. Viimi eläin 19.12.2021 21:53
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Sain 9-vuotiaana pääjoululahjaksi lumilapion ja sivulahjaksi Tiktakin levyn. Seuraavana vuonna sain pölynimurin ja Gimmelin levyn. Levyjen pariin en ole palanut pitkiin aikoihin, mutta lumilapio ja pölynimuri ovat näin kaksikymmentä vuotta myöhemmin edelleen molemmat käytössä. Aina tulee jotenkin hellät vibat joka kerta, kun niihin tartun. En kyllä tiedä miksi muistan lapsuuden joululahjat tällä tarkkuudella.

   Lainaa

  58. Puolisuppea kivi 20.12.2021 11:42
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Loistokas vesimeloni: Joulupukki vie yhden lahjan kaikille maailman lapsille, loput antavat sukulaiset ja ystävät. Sillä lailla lapsilleni on opetettu, miten muuten perustella kavereiden eri kokoisia lahjakasoja? Epäreilulla pukilla? Ja lapsille pitää myös opettaa joululahjojen antaminen, eikö niin? 9-vuotias tuskin uskoo joulupukkiin enää.
   Asun 50+ vuotiaan naisen kanssa, joka vähintään leikillään uskoo vielä pukkiin.

   Lainaa

  59. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tuskinpa ne 7 ja 9 vee lapset edes tajuaa kaivella esiin saamiensa lahjojen hintoja ja alkaa laskea niitä yhteen. Muutenkin lasten lahjomiseen en itse viitsisi kamalasti panostaa, voi olla että ostat satojen eurojen arvoisen lahjan ja kuitenkin lapsen mielestä se 4 euron muovidino oli se kaikkein parhain lahja :D Surullista muutenkin, jos vanhemmat kokee tarvetta taistella lastensa suosiosta, jotakin jo ihan alkuunsa pielessä tuossa kuviossa.

   Lainaa

  60. Tulos: +18 (18 ääntä)
   Näitä kommentteja lukiessa iskee kyllä ihmetys, että mikä vanhempia oikein vaivaa? Siis mistä lähtien on lahjansaajan huoltajat määränneet, että minkä hintaisia lahjoja muiden pitää ostaa ja että kenelle muiden pitää lahjoja ostaa? Mitä ihmettä? Itse ostin 10 eurolla lahjat sukulaislapsille, ihan siksi, että jouluna he saa muiltakin lahjoja, eivätkä edes tiedä, että keneltä ne lahjat ovat, joten mitä väliä?

   Lainaa

  61. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Veeralta puuttu perästä @vainkokoomusjutut

   Lainaa

  62. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Taitokseton manaatti: 300 e / lapsi kuulostaa todella isolta summalta. Itse olemme puolisoni kanssa hyvätuloisia, mutta emme silti laita kahden lapsemme lahjoihin noin paljon rahaa. Meillä budjetti n. 100 e /lapsi ja koen että se on hyvin riittävästi ja jopa vähän liikaa. Ei ne lapset lahjavuorta tarvitse.
   Toki 100 e / lapsi on hyvinkin riittävä, mutta itse en koe sen olevan liikaa, ja ymmärrän hyvin jos joku käyttää enemmänkin mikäli siis on varaa. Silläkin on merkitystä, millaisia lahjoja ostaa. Eihän ne välttämättä pelkkiä leluja ole, vaan esimerkiksi talvitakki, koulureppu, kerrasto tai muuta ns. hyödyllistäkinhän sieltä paketeista voi löytyä. Sellaisista helposti kertyy isompikin summa. En siis väitä, että jokaisen vanhemman pitäisi käyttää lahjoihin paljon rahaa, mutta ei kai siinäkään mitään väärää ole, jos haluaa niin tehdä. Eikä parilla sadallakaan välttämättä mitään lahjavuorta edes saa, kyllähän yksittäinen lelu tai pelikin maksaa helposti monta kymppiä, samoin vaatteet.

   Lainaa

  63. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Itseasiassa: Maistuu sitä, että Linda halusi jo etukäteen mainostaa ostavansa vähän parempaa teinilleen. Pauliina on silti oikeassa, todella kestävissä laukuissa on ihan muut logot. Esim. Globe hopen turvavöistä tehty laukku kestää varmasti.
   En nyt tiedä paljo Globe hope maksaa, mutta jotkut merkkilaukut maksaa esim 2000e. Jos HM laukku maksaa 30e ja kestää vuoden, niin 2000e laukun pitää kestää 66 vuotta.

   Lainaa

  64. Samea kuormaeläin 20.12.2021 18:58
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Henna: Toki 100 e / lapsi on hyvinkin riittävä, mutta itse en koe sen olevan liikaa, ja ymmärrän hyvin jos joku käyttää enemmänkin mikäli siis on varaa. Silläkin on merkitystä, millaisia lahjoja ostaa. Eihän ne välttämättä pelkkiä leluja ole, vaan esimerkiksi talvitakki, koulureppu, kerrasto tai muuta ns. [...]
     Ei kai ollut siita kyse, paljonko pitaisi kayttaa, vaan se, etta jo noin pienia opetetaan ajattelemaan etta raha = rakkaus. Se kaytetaan mika on kunkin perheen budjetilla jarkevaa, eika muilla ole siihen koputtamista, mutta kylla aiti jolla on budjetti tiukalla rakastaa lastaan ihan yhta paljon.

   Lainaa

  65. Arvaamaton arkkitehti 21.12.2021 6:20
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: "ex panostaa suuremman summan...". Eiköhän tuon ikäisille lapsille ne lahjat tule vielä joulupukilta. Ette kai te nyt oikeasti niihin kirjoita, että keneltä ne on?
   Siis enemmän ihmetyttää, jos tuon ikäiset vielä uskoo joulupukkiin?
   Itse olen tiennyt, keneltä mikäkin lahja on tullut niin kauan, kuin muistan. Eli paöjon ennnen 7 vuoden ikää.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (6 ääntä)
   Siivekäs ampiainen: Itse aloitin peruskoulun vuonna 1999 ja minulla oli ala-asteella joitakin luokkatovereita, joilla oli omat kännykät, ja he olivat saaneet ne joko jouluna tai syntymäpäivänä lahjaksi. Eivät kuitenkaan sentään joka joulu saaneet uutta puhelinta, sillä samalla mentiin niin kauan, kun puhelin toimi tai [...]
   Siinä vastauksessa kai ihmeteltiin enemmän sitä että joku, joka on saanut lapsuudessa puhelimen ylipäänsä, puhuu "nykyajasta". Minä olin päässyt 1999 jo peruskoulusta eikä minulla ollut mitään kännykkää tai muutakaan puhelinta. Minun "nykyajasta puhuminen" on siis perustellumpaa koska siinä on isompi ero kuin sillä, joka kuitenkin sai puhelimen lahjaksi. Puhelimen, joka mielletään kalliiksi ostokseksi ja mitä se varsinkin "nykyaikana" voi usein ollakin. Mutta toki alkuperäinen kirjoittajakin voi yhtä lailla ihmetellä nykyaikaa jos kokee että nykyään annetaan entistä kalliimpia lahjoja. Minä en tiedä miten on (lahjojen hintojen suhteen) mutta toki ajoittain ihmettelen että miten nykyään on kaikki "pelit ja pensselit" kun itsellä oli ehkä lähempänä mielessä ne käpylehmät kuin että jotain kädessä pidettäviä, langattomia puhelimia ikinä olisi edes olemassa. Samoin ajattelin vielä lukioaikoina ettei ikinä olisi varaa sellaiseen luksukseen kuin kannettavaa tietokoneeseen. Nykyään niitä pyörii nurkissa puolen kymmentä ja osan olen kieltämättä hamstrannut varmaan jo sen vuoksi että mielikuva niiden arvokkuudesta on yhä jossain alitajunnassa. Pitäisi heittää ainakin ne romut jo mäkeen ja miettiä onko edes kaikille ehjillekään tarvetta.

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Haluan vielä kommentoida itse mokaa sekä joululahja-asiaa: 300 euroa on jo yksinään todella iso budjetti alle kymmenvuotiaan lahjoihin. Tarkoittaen toki niitä lapsen toivomia lahjoja, sillä kaikki vaatteet, harrastusvälineet ja muut on ihan ymmärrettäviä budjetin nostajia. Harvemmin kuitenkaan lapsi itse toivoo niin kalliita kamoja että olisi syytä pitää vähintään 300 euron budjettia oletuksena. Sanoisin että 100 euroakin on paljon. Ostin itse hieman yli 50 euron legopakkauksen pojalleni, joka on 6-vuotias. Innoistuin ostamaan siihen päälle vielä varmaan yli tuplalla lisäpaketteja ja hänelle on nyt varmaan jo vajaalla 150 eurolla lahjoja pelkästään minun ostamanani. Eikä kyse ole siitä että haluan lahjoa tai kompensoida vaan ajattelin koko ajan niitä leikkejä mitä me voidaan niillä leikkiä. Plus varmasti mukana on sitäkin kun itsekin pidin lapsena legoista ja ikinä niitä ei voinut olla liikaa. Suoraan sanottuna lähti käsistä. Puoliso oli samaa mieltä ja mietittiin jo että laitetaanko osa synttärilahjoiksi mutta kun tarkasteltiin ostoksia niin huomattiin että lahjat vain ovat kalliita eikä niissä lopulta ole niin paljoa sisältöä (ovat siis Legoja), joten ihan fine laittaa kaikki tarjolle. Ideana kuitenkin olisi ettei lähdetä totuttamaan liikaa siihen että tulee järkyttävät määrät lahjoja tai että kaikki toiveet toteutuu. Erityisesti kun ei tiedä mikä on rahatilanne milloinkin. Todella loistava muuten tuo "pukki tuo yhden paketin ja loput muualta"-setti. Ollaan itsekin mietitty että miten tuotakin asiaa lapselle selittää. Ja 6-vuotias nyt varmasti uskoo vielä vuosia pukkiin... Eikö? Me tosin ollaan sanottu lapselle että pukki tuo osan lahjoista, jotka kokee hyväksi saajalle ja muut antavat sitten myös jotain omia lahjoja, miettien että mikä saajalle olisi sopivaa ja/tai mieluisaa. Mutta toisaalta kun miettii että jos on rahaa niin onko väärin ostaa 300 tai 600 eurolla lahjoja? Jos kyse ei ole mistään läsnäolon kompensoimisesta ja jos lahjat ovat edes jollain tapaa kestäviä eikä ylikulutusta, niin kyllähän ainakin 300 euroa voi mennä helposti jo teinin puhelimeen, saati jos puhutaan läppäreistä, konsoleista ja muista. Mutta jopa niille 7- ja 9-vuotiaille löytynee niin kalliita toiveita että voi mennä ainakin tuo 300 euroa. Eli pitkältihän se on tapauskohtaista että onko se budjetti järkevä vai ihan ok vaikka puhuttaisiin satasista. Meillä olisi varmasti riittänyt vähempikin, ottaen huomioon että niitä lahjoa tulee vielä muualtakin. Ollaan kyllä sanottu että ainakin kaikki pakko-ostokset voisi jättää väliin, terveisin jonkin lelun lisäosa, jonka pääosaa meillä ei edes ole sekä halpa kaukoputki meille vanhemmille, jotka eivät mitenkään ole ikinä olleet kiinnostuneet "kaukoputkailusta". Sellaisen tavan tai pakon vuoksi ostamisen voisi jättää pois. Sen, sekä kiireiden jne, vuoksi sovittiin puolison kanssa että tänä vuonna ei osteta toisille mitään. Minullakin se on usein ollut sitä että 23. päivä kauppaan ja ostaa korin täyteen jotain että on jotain sen sijaan että tietäisi mitä toinen tarvitsee tai haluaa. Olen itse sanonut etten oikeastaan tarvitse mitään ja puoliso haluaa taas sen saman, minkä olen ostanut ainakin kahtena jouluna mutta sanoi että ostetaan sekin alesta joulun jälkeen sekä muina lahjoina vaikkapa käydään ravintolasta hakemassa hyvät ruuat :) Lisäksi hyväntekeväisyyteen vähävaraisille pieni lahja meni myös ja ensi vuonna ajateltiin varautua ajoissa ja ostaa sinne useampi niitä.

   Lainaa

  68. Pelkäämätön Soturi 22.12.2021 7:26
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Itse en saanut isältä kuin risuja. Kostoksi olen nyt lepakko suhteessa ruman ja lihavan naisen kanssa.

   Lainaa

  69. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Vanha opettajani kertoi joskus että hänen isoäitinsä suosikki joululahja oli omena. Se oli siihen aikaan iso juttu, ja silti rakastettiin läheisiä. Lopettakaa säälittävät kisat eksien kanssa ja nauttikaa siitä että on läheisiä ihmisiä tänäkin jouluna.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: budjetti, joulu, joululahjat, lahjat, lapset, laukku, laukut, merkki, raha, vanhemmat