Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 68

Mysteeri: Postiluukusta putosi peruna.
Rakkaat naapurit, osa 68

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 50 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sisin maahinen 23.12.2021 0:20
   Tulos: +505 (519 ääntä)
   Älkää kommentoiko tähän ketjuun. T: Entinen rikollinen.

   Lainaa

  2. Ajattelematon mäyrä 23.12.2021 0:26
   Tulos: +170 (178 ääntä)
   Sisin maahinen: Älkää kommentoiko tähän ketjuun. T: Entinen rikollinen.
   Hups

   Lainaa

  3. Kamala kirjohylje 23.12.2021 0:30
   Tulos: +180 (186 ääntä)
   Hangessa lukee "rakastan sinua". Kuka rakastaa ketä?

   Lainaa

  4. Tulos: +70 (166 ääntä)
   Ihmisviha: Ryssä onkin "entinen" rikollinen. Kukapa olisi arvannut.
   Ryssä? Minusta Arsi on ihan täkäläinen nimi.

   Lainaa

  5. Tulos: +257 (257 ääntä)
   Kamala kirjohylje: Hangessa lukee "rakastan sinua". Kuka rakastaa ketä?
   Metsäjänikset lemmikkikania

   Lainaa

  6. Mieletön viinirypäle 23.12.2021 2:38
   Tulos: -169 (231 ääntä)
   Oikeassahan tuo on, ettei kannata itse poliisille vinkata. Nimi vuotaa kuitenkin kohteelle ja pahimmassa tapauksessa tulee sitten pleksiin. Parempi laittaa isännöitsijälle vihjettä ja antaa tämän ilmoittaa sitten tarvittaessa poliisille. Tuolla metodilla aikoinaan yläkerran kauppiaastakin päästiin eroon.

   Lainaa

  7. Apinaattori 23.12.2021 3:02
   Tulos: +154 (172 ääntä)
   Kusista heinää kylvää yhtää mihinkään, biojätteeseen hiton hemmentti.

   Lainaa

  8. Tulos: -116 (268 ääntä)
   Jos ainut haitta tästä höpöheinän kasvattajasta on väärään paikkaan eksyvä tuoksu. Ja näin kai on kun ei osaa yksilöidä kenen kämpästä haju tulee, niin itse miettisin vähän sellaista josko sanoisi viherpeukalon alulle että hoitaa ilmanvaihdon kuntoon. Jos vaan onnistuu saamaan selville kenestä kyse tietty. Ja tiedän jo seuraavaksi putoilevan kommenttia sarjatulella ettei nistejä tai muita epämäärisiä tyyppejä tarvitse puolustella tai auttaa vaan heittää vankilaan jne. Mutta luulen pitkällä tähtäimellä olevan kaikille parempi aloittaa pehmeillä metodeilla. Jos tyypistä on enemmänkin päänvaivaa niin sitten ainakin kannattaa noudattaa mielettömän viinirypäleen ohjetta ja antaa isännöitsijän hoitaa homma. Mutta jos kundi muutamaa hassua heinää kasvattaa niin ei viranomaisten tarvitse liittyä siihen että rapun saa taas hajuttomaksi.

   Lainaa

  9. Uusiutuva kärpänen 23.12.2021 3:08
   Tulos: +96 (106 ääntä)
   Mieletön viinirypäle: Oikeassahan tuo on, ettei kannata itse poliisille vinkata. Nimi vuotaa kuitenkin kohteelle ja pahimmassa tapauksessa tulee sitten pleksiin. Parempi laittaa isännöitsijälle vihjettä ja antaa tämän ilmoittaa sitten tarvittaessa poliisille. Tuolla metodilla aikoinaan yläkerran kauppiaastakin päästiin eroon.
   Toisekseen, jos ilmoitat vain poliisille niin isännöitsijä ei välttämättä tule edes saamaan tietoon asiaa. Ei siitä poliisit huutele siihen suuntaan. Helpottaa melko paljon häätötilanteissa kun talon isännöintikin on hommassa mukana. :)

   Lainaa

  10. Tulos: +92 (196 ääntä)
   Höpö: Jos ainut haitta tästä höpöheinän kasvattajasta on väärään paikkaan eksyvä tuoksu. Ja näin kai on kun ei osaa yksilöidä kenen kämpästä haju tulee, niin itse miettisin vähän sellaista josko sanoisi viherpeukalon alulle että hoitaa ilmanvaihdon kuntoon. Jos vaan onnistuu saamaan selville kenestä kyse [...]
   Joo, ja pitää ymmärtää jos jokunen pyörä katoaa, "pojat on poikia".

   Lainaa

  11. Young, willing & fully vaccinated 23.12.2021 6:34
   Tulos: -194 (252 ääntä)
   Väsynyt: Joo, ja pitää ymmärtää jos jokunen pyörä katoaa, "pojat on poikia".
   Ei yrtin kasvatuksessa tarvitse pyörää mihinkään, yrtti oli jo kauan ennen pyörän keksimistä. Yrtti käy muuten myös hameväelle, helpottaa mm. puolukkapäiviin liittyvää skitsoilua.

   Lainaa

  12. Lorvaileva kilpikonna 23.12.2021 6:42
   Tulos: +207 (223 ääntä)
   Höpö: Jos ainut haitta tästä höpöheinän kasvattajasta on väärään paikkaan eksyvä tuoksu. Ja näin kai on kun ei osaa yksilöidä kenen kämpästä haju tulee, niin itse miettisin vähän sellaista josko sanoisi viherpeukalon alulle että hoitaa ilmanvaihdon kuntoon. Jos vaan onnistuu saamaan selville kenestä kyse [...]
   Jos haluaa pitää hommansa salaisena, niin ei ehkä kerrostalossa kannattaisi lähtä tuollaista tekemään. Sanoisin että ihan oma vika.

   Lainaa

  13. Hajupuskako 23.12.2021 6:48
   Tulos: -45 (153 ääntä)
   Väsynyt: Joo, ja pitää ymmärtää jos jokunen pyörä katoaa, "pojat on poikia".
   Arveletko hänen käyttävän niitä lannoitteeksi tai tukirakenteeksi, vai miksi pyörät kiinnostaisivat kasvattajaa?

   Lainaa

  14. Auraamaton haisunäätä 23.12.2021 7:10
   Tulos: -43 (141 ääntä)
   Hajupuskako: Arveletko hänen käyttävän niitä lannoitteeksi tai tukirakenteeksi, vai miksi pyörät kiinnostaisivat kasvattajaa?
   Awww.... Ihanan naiivi ajatusmaailma.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 23.12.2021 7:46
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Onko Sannalla ja Helin perunoiden antajalla ollut sama ajatus, että kaikki pitää käyttää loppuun? Sannan kusisten heinien lahjoittelua on jo ihan toisessa potenssissa. Ehkä kirjoitustaito kertoo, millä tasolla ajattelu kulkee.

   Lainaa

  16. Tulos: +39 (159 ääntä)
   Auraamaton haisunäätä: Awww.... Ihanan naiivi ajatusmaailma.
   Kannabiksen käyttäjien ei yleisesti tarvitse varastella, koska se ei aiheuta fyysisiä riippuvuusoireita. Yleensä ne on ne subun/bentson/tms käyttäjät, jotka varastelevat, jotta saisivat päivittäisen annoksensa. Suosittelisin ottamaan selvää asioista, ennenkuin alkaa huutelemaan :D

   Lainaa

  17. Kiinnostumaton persikka 23.12.2021 9:07
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Kamala kirjohylje: Hangessa lukee "rakastan sinua". Kuka rakastaa ketä?
   Pihapuput ja rotat rakastaa kusista heinää.

   Lainaa

  18. Estävä hampurilainen 23.12.2021 9:07
   Tulos: +68 (122 ääntä)
   Auraamaton haisunäätä: Awww.... Ihanan naiivi ajatusmaailma.
   Awww.... Ihanan stereotyyppinen ajatusmaailma.

   Lainaa

  19. Jymäkkä orja 23.12.2021 9:27
   Tulos: +60 (102 ääntä)
   Mieletön viinirypäle: Oikeassahan tuo on, ettei kannata itse poliisille vinkata. Nimi vuotaa kuitenkin kohteelle ja pahimmassa tapauksessa tulee sitten pleksiin. Parempi laittaa isännöitsijälle vihjettä ja antaa tämän ilmoittaa sitten tarvittaessa poliisille. Tuolla metodilla aikoinaan yläkerran kauppiaastakin päästiin eroon.
   Poliisille voi nimettömänäkin vinkata. https://poliisi.fi/vihjeyhteystiedot
   Huumeiden käyttö ja hallussapito ovat rikoksia eikä taloyhtiön huoneistoissa saa rikollisuutta harjoittaa, joten se on nopea lähtö pössyttelijälle asiakkaineen kun vinkkaa sekä poliisille että isännöitsijälle.

   Lainaa

  20. Tuoksuva susi 23.12.2021 9:33
   Tulos: +136 (138 ääntä)
   Ehkä Helille annetut perunat on kusisia perunoita, joita naapuri ei itse ole suostunu syömään mutta halusi kokeilla josko Heli söis.

   Lainaa

  21. Takkuinen hilleri 23.12.2021 10:12
   Tulos: +50 (64 ääntä)
   Höpö: Jos ainut haitta tästä höpöheinän kasvattajasta on väärään paikkaan eksyvä tuoksu. Ja näin kai on kun ei osaa yksilöidä kenen kämpästä haju tulee, niin itse miettisin vähän sellaista josko sanoisi viherpeukalon alulle että hoitaa ilmanvaihdon kuntoon. Jos vaan onnistuu saamaan selville kenestä kyse [...]
   Itsekin pääsin ongelmanaapureista lopulta eroon, olivat onneksi itse aiheuttaneet muuallakin harmia, ettei yöunieni häirintä ja häädöllä tai tapolla uhkailu olleet ainoita rikkeitä. Yritin alkuun pehmeillä metodeilla, mutta jotenkin ne sovitut jutut eivät jääneet humalaisten mieleen, tai joku kylässä ollut halusi luukuttaa musaa kellon ajasta viis. Jos olisin heti ollut kovasti räyhäämässä, olis voinu terveys olla vaarassa.

   Lainaa

  22. Tulos: +28 (44 ääntä)
   Uusiutuva kärpänen: Toisekseen, jos ilmoitat vain poliisille niin isännöitsijä ei välttämättä tule edes saamaan tietoon asiaa. Ei siitä poliisit huutele siihen suuntaan. Helpottaa melko paljon häätötilanteissa kun talon isännöintikin on hommassa mukana. :)
   Jos poliisit ovat tekemässä kiireetöntä kotietsintää lukittuun kämppään, kyllä he ensisijaisesti pyytävät isännöitsijää avaamaan oven ettei tarvitse murtautua. Poliisi ei voi myöskään toimeenpanna häätöä, vaan siihen tarvitaan asunnon omistaja tai kaiketi joissain tapauksissa isännöitsijäkin riittää. Häädon tapauksessa isännöitsijällä on siis varmasti tieto tilanteesta.

   Lainaa

  23. Tulos: +34 (106 ääntä)
   Kannabiksen käyttäjäthän on niitä tunnettuja super rikollisia. Istuu kotona kattoen Netflixiä samalla kun vähän savuttelee.

   Lainaa

  24. Keitetty kala 23.12.2021 13:44
   Tulos: +32 (66 ääntä)
   asd: Kannabiksen käyttäjien ei yleisesti tarvitse varastella, koska se ei aiheuta fyysisiä riippuvuusoireita. Yleensä ne on ne subun/bentson/tms käyttäjät, jotka varastelevat, jotta saisivat päivittäisen annoksensa. Suosittelisin ottamaan selvää asioista, ennenkuin alkaa huutelemaan :D
   Ja se porukkahan ei koskaan polta pilvee!

   Lainaa

  25. Tulos: +53 (77 ääntä)
   Mallu: Kannabiksen käyttäjäthän on niitä tunnettuja super rikollisia. Istuu kotona kattoen Netflixiä samalla kun vähän savuttelee.
   Sepä. Liian usein lukee uutisia missä on hakattu joku kannabispöllyissä nakkikioskilla tai puukotettu kaveri savunhuuruisen illan päätteeksi.

   Lainaa

  26. Tulos: +64 (74 ääntä)
   Välillä tuntuu ettei noita höpöheinän kasvattajia edes kiinnosta, jos jäävät kiinni. Naapuri heilui neonvihreät kannabislehti-kuvioiset goahousut jalassa pihassa silmät pinkkinä, ja asunnon ikkunat oli vuorattu pahvilaatikoilla ja jätesäkeillä. Ei siinä kovin Sherlock tarvinnut olla keksiäkseen, mistä asunnosta haju tulee. Melubileitä myös piti harva se ilta, ja lopultahan sinne sitten poliisit meni bileitä hiljentämään. En tiedä ovatko tyhmiä vai välinpitämättömiä. Ps. Poliisi ei saa enää nykyisin kertoa taloyhtiön tai isännöitsijän suuntaan, vaikka jäisi kasvattaja tai muu rikollinen kiinni. Oikeuden ennakkotapaus tästä, rikosepäilystä ei saa kertoa "ulkopuolisille" koska rikollisellakin on oikeus yksityisyyden-ja tietosuojaan. Toki jotkut poliisit edelleen kertoo.

   Lainaa

  27. Kudottu vadelma 23.12.2021 16:41
   Tulos: +28 (62 ääntä)
   Keitetty kala: Ja se porukkahan ei koskaan polta pilvee!
   Aika moni nisti myös vetää alkoholia muiden aineiden ohella, mutta emme oleta jokaisen kiliseviä ostoskasseja kantavan vastaantulijan olevan Nacci Tranbergin tuttavapiiriä, emme edes silloin jos sama henkilö asioi Alkossa ihan liian usein ja haisee vanhalle viinalle. Ja tämä on pelkkää mutuilua, mutta kuvittelisin ettei kannabiksen sekakäyttö opioidien ja/tai pirin kanssa ole kovin yleistä, kun kuuleman mukaan nämä kovat aineet pistää pöntön sen verran sekaisin että joku höpöheinä tuskin tuntuu enää miltään.

   Lainaa

  28. Vuolas hamsteri 23.12.2021 21:37
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Jymäkkä orja: Poliisille voi nimettömänäkin vinkata. poliisi.fi/vihjeyhteystiedot Huumeiden käyttö ja hallussapito ovat rikoksia eikä taloyhtiön huoneistoissa saa rikollisuutta harjoittaa, joten se on nopea lähtö pössyttelijälle asiakkaineen kun vinkkaa sekä poliisille että isännöitsijälle.
   Valitettavasti ei. Poliisi ei tee kotietsintöjä pelkkien nimettömien vinkkien takia. Häätää ei voi Suomessa edes huumekasvattelijaa ilman erittäin vahvoja perusteita. Kannabiksen haju ei sellainen ole. Pitää olla esim. Vuokrat rästissä.

   Lainaa

  29. Kalvoton kavioeläin 23.12.2021 21:50
   Tulos: +26 (38 ääntä)
   Ne on nuo pössyttelijät tunnetusti pahemman luokan jengirikollisia!

   Lainaa

  30. Monitoroimaton kirsikka 23.12.2021 22:25
   Tulos: +18 (44 ääntä)
   Auraamaton haisunäätä: Awww.... Ihanan naiivi ajatusmaailma.
   Meinaatko että edes puolet kasvattajista tekee jotain muitakin rikoksia.. varainkaan mitään mistä ois jotenkin muille maapallon kanssaeläjille haittaa? Eiköhän nuo kotikasvattajat oo vaan systeemille parempi vaihtoehto koska niiden ei tarvii olla diilereihin yhteyksissä ja näin välttyvät porttiteorian mahdollisuudelta.

   Lainaa

  31. Samea kuormaeläin 23.12.2021 22:26
   Tulos: +8 (56 ääntä)
   Höpö: Jos ainut haitta tästä höpöheinän kasvattajasta on väärään paikkaan eksyvä tuoksu. Ja näin kai on kun ei osaa yksilöidä kenen kämpästä haju tulee, niin itse miettisin vähän sellaista josko sanoisi viherpeukalon alulle että hoitaa ilmanvaihdon kuntoon. Jos vaan onnistuu saamaan selville kenestä kyse [...]
     En tieda miksi tata on niin miinustettu, tottahan se on. Kylla, osa pilven polttajista on todella nisteja jotka varastavat pyoria, ja heidat olisi hyva naapurustosta poistaa, jo oman pyoran turvallisuuden takia. Mutta nistit vetavat myos kaljaa (tai mita tahansa milla saa paan sekaisin), ja silti useimmat oluthyllylla vierailijat ovat ihan kunnollista vakea. OP ei maininnut mitaan varkauksista, meluisesta juhlinnasta, epamaaraisista "asiakkaista" tai sensellaisesta, mika olisi ihan eri asia -pelkan hajuhaitan hoitaisin heippalapulla, on vahan rankkaa hankkia toiselle vaikeuksia virkavallan kanssa pelkasta huolimattomuusvirheesta.

   Lainaa

  32. Tulos: +11 (37 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Itsekin pääsin ongelmanaapureista lopulta eroon, olivat onneksi itse aiheuttaneet muuallakin harmia, ettei yöunieni häirintä ja häädöllä tai tapolla uhkailu olleet ainoita rikkeitä. Yritin alkuun pehmeillä metodeilla, mutta jotenkin ne sovitut jutut eivät jääneet humalaisten mieleen, tai joku [...]
   Kyllä juurikin näin mutta kuten mainitsin niin jos, hyvin iso jos kylläkin, muuta kuin hajua ei syynä ole lähteä teilaamaan kyseisen naapurin elämää niin pienestä on mielestäni kiinni. En puolusta pyörävarkaita tai lapsille huumeita myyviä ihmisiä mutta saattavat olla kohtuuttoman kovat seuraukset sekä tälle naapurin sankarille että yhteiskunnalle jos ainut rikos tosiaan on se heinä. Ei se ainakaan ammattilainen ole jos noin huonosti hoitaa viljelmäänsä mutta paha sanoa näillä tiedoilla. Sitä vain meinasin kuinka rankasti joudut järjestelmän rattaisiin pienestä ja helposti eikä sillä monen kohdalla ole toivottua rehabilitoivaa vaikutusta. Kodittomuus, työttömyys, rikosrekisteri ja pahimmillaan vankila vain syrjäyttää ja ajaa kierteeseen jolle ei loppua näy. Ei pidä pumpulissa pitää mutta pelkän pilven takia aika helposti ihmiset ovat valmiita sulkemaan ulos yhteiskunnasta muita. Sinun naapuri varmaan ansaitsi saada häädön, sitä en epäile hetkeäkään. No näistä on aina vaikeaa keskustella kun tuntuu herättävän niin vahvoja tunteita ettei järki pysy perässä. Edellinen lause ei ole osoitettu sinua vastaan vaan muissakin asioissa kuten nyt ekana mieleen tulevassa maahanmuutto kirjoittelussa vaan huomaan näin käyvän. Toivottavasti tämä huonosti kirjoitettu vastaus edes vähän avaa miksei mielestäni siis heti pidä kampittaa muutenkin vaikealla polulla kulkevia kanssa eläjiä.  
   Hyvää joulua kaikille vielä näin lopuksi ja muistakaa että joululahjaksi kelpaa monelle myös aineettomat lahjat. Itse olen pukille kirjoittanut kuinka kiva olisi jos jengi pitäisi silmänsä auki somessa ja lähettäisi fm-tiimille enemmän mokia niin ei tarttis lukee niin usein kuinka huonot mokat taas. Ei pukki varmaan osaa auttaa kyllä? 

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (31 ääntä)
   Kirjoitin pitkähkön vastauksen varsinkin takkuiselle hillerille mutta se taisi kadota bittiavaruuteen. Oli miten oli niin aika rankkoja asioita tuntuvat toivovan muille ihmisille monet. Ei asiat sillä parane että pikkujutuista lähtee kämppä, duuni ja tulee rekisteriä. Alkaa sellainen kierre mikä ei parane ja äkkiä ollaan linnassa ja sinne myös palataan uudestaan ja uudestaan. Naapurin paskaa käytöstä ei tarvitse sietää vaikka se olisi harras muslimi tai alkkis tai pilvipää? Ihmisiä pitäisi yrittää auttaa ja sietää asioita jotka eivät satuta muita, kuten vaikka aikuisten päihdevalinnat tai haluaako suhteen miehen vai naisen tai lyhtypylvään kanssa. Nyt joku sanoo että kun lapsille myydään huumeita Hyi hyi. No miten hyvin se on toiminut se laki sitä vastaan ja niin myydään viinaakin. Kukaan, minä vähiten, halua lapsille ganjaa tarjota mutta tervetuloa kesällä helsingin puistoihin katsomaan kuinka lapset polttavat sitä pilveä avoimesti. Nyt kun se haluttaisiin sääntelyn alle siitä on ongelma tulossa, se ongelma on jo eikä se rangaistuksilla parane. Ja halpaa ei ole syrjäyttää kansalaisia vain koska itse ei tykkää jostain mitä muut tekevät yksinään. Hillerin naapuri varmaan ansaitsi häätönsä mutta eiköhän se olisi ilman pilveäkin onnistunut siinä. Ei tarvitse sietää pyörävarkaita tai muita kusipäitä mutta maailma ei ole mustavalkoinen vielä ja yritetään pitää se niin. Nyt tuli sellainen tekstin oksennus tähän että itseänikin ottaa aivoon mutta pakko oli jotain vastata sen kadonneen tilalle että vähän saisi kiinni miksen itse noilla lähtötiedoilla poliisia soittaisi. Ja taas uudestaan hyvää joulua kaikille. Ja muistakaa että aineettomat lahjat yhteisön hyväksi, kuten silmien auki pitäminen somessa ja fm-tiimille mokien lähettäminen lämmittää monen monta sydäntä pitkään.

   Lainaa

  34. Sitoutumaton aasi 24.12.2021 5:08
   Tulos: +27 (53 ääntä)
   Kudottu vadelma: Aika moni nisti myös vetää alkoholia muiden aineiden ohella, mutta emme oleta jokaisen kiliseviä ostoskasseja kantavan vastaantulijan olevan Nacci Tranbergin tuttavapiiriä, emme edes silloin jos sama henkilö asioi Alkossa ihan liian usein ja haisee vanhalle viinalle. Ja tämä on pelkkää mutuilua, [...]
   Aika paljon on tosiaan mutuilua, väärää tietoa ja ikäviä  ennakkoluuloja käyttäjiä kohtaan täällä kommenteissa.
   Oikeastihan ihan kohtuu iso osa hiisaajista käyttää todella vain sitä. Jotkut heistä varmasti myös kasvattavat omiin tarpeisiin, mikä todellakin on sikäli parempi vaihtoehto, ettei tartte pyöriä kaupoilla ties minkälaisen porukan kanssa, ja voi pysyä etäällä niistä porukoista ylipäätään, missä sitä muuta rikollisuutta sitten saatetaan harrastaa.  
   Ja sitten tuohon sun mutuiluun: sanoisin, että todella iso prosentti niin kutsuttujen ”kovien” käyttäjistä myös hiisaa. Harvassa on ne jotka ei. 
   Ja siis saan tästä tietysti pelkkiä miinuksia, mutta kerrottakoon nyt ilman mitään mutuja: fakta oikeastaan on, että melkeinpä mikään laiton päihde ei pistä pönttöä niin pahasti sekaisin kuin se laillinen kuningas alkoholi. Erikseen sitten tietty jotkut erilaiset psykedeelit, mutta niissä vaikutus niin eri alkoholiin verrattuna, että vertaaminen on kaiken kaikkiaan vähän tyhmää. 
   Joka tapauksessa melkeinpä mikään laiton, ”kovakaan” päihde ei alenna impulssikontrollia ja laita vinttiä niin pimeäksi kuin alkoholi. Ihan myös tutkitusti alkoholi on oikeastaan, jos ei vaarallisin, niin top 3:ssa vaarallisimpia päihteitä terveydelle yleisesti, kun verrataan sitä yleisimpiin laittomiin päihteisiin. Ainoa syy sille, miksi alkoholi on laillista ja muut päihteet ei, liittyy oikeastaan geopoliittiseen historiaan; alkoholi on kautta historian ollut se ”salonkikelpoinen” valkoisten päihde. Jos pelkkään tieteelliseen tutkimustietoon nojaa, ei ole oikeastaan mitään järkevää argumenttia olemassa sille, että juuri alkoholi on laillinen ja vaikkapa se (verrattain hyvin vähäisiä) haittoja aiheuttava kannabis ei. 
   (Tähän väliin vielä sanottakoon, että vaikka kommenttini saattaa siltä kuulostaa, niin en itse edes hiisaa. Tämä kun ilmeisesti aina pitää tehdä selväksi, jos haluaa että oma uskottavuus ei mene ihan nollaan, oli argumentit millaisia hyvänsä.)
   Vielä sanottakoon, että käyttäjiä on monenlaisia. Ikävää on, että katukuvasta helposti aina erottuu ne, jotka on tosi pahassa jamassa, tai muuten urpoja, kovaäänisiä ja häiriötä aiheuttavia. Tämä luo niille ”kunnollisille kansalaisille” väärän käsityksen ja ennakkoluulon siitä, että kaikki käyttäjät olisivat jotain varastelevia, örveltäviä vatipäitä. Näin ei kuitenkaan ole. Moni niiden ”kovienkin” huumeiden käyttäjistä on tavallisia työssä tai opiskelemassa käyviä, veronsa maksavia kansalaisia, joilla joko sattuu olemaan addiktio, tai jotka viihdekäyttävät viikonloppuisin, vaikka sen alkoholin kittaamisen sijaan.
    
   Hyvin todennäköistä on, että jokaisella teistä on lähipiirissä tai naapurissa käyttäjä, josta ette koskaan arvaisi hänen käyttävän. 
   Ps. Eivät ne pirit ja opioidit oikeastaan todellakaan laita ”pönttöä niin sekaisin että siinä ei joku kannabis tunnu enää missään.” Sanoisin jopa helposti toisin päin: kannabiksen vaikutukset saattavat helposti jopa peittää jossain määrin alleen noiden mainitsemiesi päihteiden vaikutukset. Nimittäin eihän normaali amfetamiinisulfaatti tee ihmisestä kuin piristyneemmän, puheliaisemman ja jaksavaisemman, ajatukset juoksee nopeasti ja silleen. Opioidit taas useimpia rauhoittavat, (toisia taas jännästi energisoivat), euforisoivat toki kuten pirikin, ja rentouttavat. Isommilla annoksilla saattavat aiheuttaa valveunia. Pitkään käyttäneille ei usein mitään merkittäviä vaikutuksia edes tule. Erilaiset sekakäytöt ovat sitten asia erikseen, ja semmoinen saattaa olla oikeasti myös todella vaarallista. Jos laittomien päihteiden vaikutukset oikeasti kiinnostavat, suosittelen tutustumaan suomalaiseen psyvault-foorumiin, sekä englanninkieliseen erowidiin. Näistä löytyy paitsi käyttökokemuksia, myös esim ohjeita turvallisiin annoskokoihin, sekä tietoa vaarallisista sekakäyttökomboista. 

   Lainaa

  35. Päätön mansikka 24.12.2021 21:25
   Tulos: +6 (26 ääntä)
   Onko lasten huoneet yleensä jotenkin erityisen hyvin eristettyjä tai jotain kun haisee JOPA 2-vuotiaan huoneessa?

   Lainaa

  36. Päätön mansikka 25.12.2021 2:06
   Tulos: +12 (36 ääntä)
   Keitetty kala: Ja se porukkahan ei koskaan polta pilvee!
   Kannattaa varoa jos asuu jonkun vettä juovan ihmisen naapurissa, aika moni sarjamurhaaja on juonut vettä!

   Lainaa

  37. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 25.12.2021 14:26
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Keitetty kala: Ja se porukkahan ei koskaan polta pilvee!
   Jos ne hakevat tuotteen suoraa kasvattamosta on melko todennäköistä että kasvattamon pihapiirissä ei hölmöillä ettei kasvattamo pala ja voi hakea lisää jatkossa. Eli väittäisin että kun rapussa on kasvattaja niin pyörät pysyvät paremmin telineissään. Ei kaikki nistit tyhmiä ole ja heilläkin on ns. säännöt joita pyritään noudattamaan. En tiedä mutta luulisin tämän olevan porukoissa normi että ei ohjata kyttiä kauppapaikoille.

   Lainaa

  38. Tulos: +20 (54 ääntä)
   On tämä asenneilmasto aika naurettava. Siis jossain tuoksuu kannabis, ja porukka on valmista vetämään tähän pyörävarkaudet ja gangsterien koston? Kyse voi olla jopa vain käytöstä. Kolmi-nelikymppisistä suomalaisista 40 % on käyttänyt kannabista. Jotain puukottavia nistejäkö luulette heidän kaikkien olevan? Mitä tulee kasvattamiseen, niin tunnen kolme ihmistä, jotka ovat kasvattaneet kannabista ja/tai taikasieniä kotona. Yksi on diplomi-insinööri, yksi floristi ja lapsiperheen äiti (silloin kun ei lapsia vielä ollut), yksi taas ohjelmoija. He ovat tavallisia, työssäkäyviä, kotona viihtyviä ihmisiä, joilta viherpeukalohommat sujuvat sen verran, että onnistuvat näitä päihteitä kasvattamaan itselleen ja ehkä jollekin kaverille. Sitten he käyttävät niitä omana vapaa-aikanaan omassa kodissaan tai mökillä, ja seuraavana työpäivänä menevät töihin. He eivät tule ryöväämään polkupyöräänne eivätkä kostamaan psykoosissa viidakkoveitsen kanssa. Heidän elämänsä ei järjen mukaan pitäisi kiinnostaa teitä millään tavalla. Se, että jokin kämppään tulee katkua, on tietysti ikävää.

   Lainaa

  39. Arvostettu järvisieni 26.12.2021 10:52
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Mieletön viinirypäle: Oikeassahan tuo on, ettei kannata itse poliisille vinkata. Nimi vuotaa kuitenkin kohteelle ja pahimmassa tapauksessa tulee sitten pleksiin. Parempi laittaa isännöitsijälle vihjettä ja antaa tämän ilmoittaa sitten tarvittaessa poliisille. Tuolla metodilla aikoinaan yläkerran kauppiaastakin päästiin eroon.
   Ja samalla pääsee eroon myös isännöitsijästä..:P
   Ja joopa joo, kusinen heinä, tuo rottien herkku..

   Lainaa

  40. Tulos: -15 (23 ääntä)
   Kaikki huumeet ja viina pitää kieltää ja käyttäjät häpäistä julkisesti. Paha vaan että 95% suomalaista ei mahdu minnekään pilkattaviksi.

   Lainaa

  41. laimentamaton soijamaito 26.12.2021 13:41
   Tulos: +4 (20 ääntä)
   Höpö: Jos ainut haitta tästä höpöheinän kasvattajasta on väärään paikkaan eksyvä tuoksu. Ja näin kai on kun ei osaa yksilöidä kenen kämpästä haju tulee, niin itse miettisin vähän sellaista josko sanoisi viherpeukalon alulle että hoitaa ilmanvaihdon kuntoon. Jos vaan onnistuu saamaan selville kenestä kyse [...]
   Jos ei osaa huolehtia edes ilmanvaihdosta niin voi olla että aiheuttaa muutakin haittaa

   Lainaa

  42. paskapuhetta 28.12.2021 7:51
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Jymäkkä orja: Poliisille voi nimettömänäkin vinkata. poliisi.fi/vihjeyhteystiedot Huumeiden käyttö ja hallussapito ovat rikoksia eikä taloyhtiön huoneistoissa saa rikollisuutta harjoittaa, joten se on nopea lähtö pössyttelijälle asiakkaineen kun vinkkaa sekä poliisille että isännöitsijälle.
   Joopajoo. Voin kokemuksella sanoa että m2 koteja ei kiinnosta. Minun kodissani oli alkuvuodesta sama ongelma - jäätävä kannabiksen haju. Rappukäytävässä haju haisi nimenomaan minun oveni kohdalla, vaikken mitää kannabista taatusti ole käyttänyt. Ei siis ollut tiedossa mistä haju tulee vaikka kävin ylä- ja alakerrassa ovien luona haistelemassa.
   Soitin m2 kodeille. Ei kiinnosta koska en tiedä mistä haju tulee. Eivät tee asialle mitään. Jos saan selville mistä haju tulee niin sitten voivat tulla katsomaan tilannetta. Poliisia ei myöskään kiinnostanut vaan sama homma - kun ei syytä tiedossa ei tehdä mitään. 

   Lainaa

  43. Kesyttämätön lipputanko 28.12.2021 9:45
   Tulos: +29 (37 ääntä)
   Young, willing & fully vaccinated: Ei yrtin kasvatuksessa tarvitse pyörää mihinkään, yrtti oli jo kauan ennen pyörän keksimistä. Yrtti käy muuten myös hameväelle, helpottaa mm. puolukkapäiviin liittyvää skitsoilua.
   Itse "hameväkeen" kuuluvana poltan silloin tällöin joten ajatus kommenttisi takana ei haittaa mutta jumaliste oli pakko antaa alapeukku sanavalintojen takia. Älä enää ikinä kutsu ketään "hameväeksi", kuukautisia "puolukkapäiviksi" 🤢 tai varsinkaan ihmistä jota v*ituttaa koska hän vuotaa verta ja on kivuissa, varsinkaan käyttämällä sanaa joka tekee vakavasta sairaudesta vitsikkään ilmaisun naisten tunteille. Häpeä.

   Lainaa

  44. Pehmusteeton sakaali 29.12.2021 11:08
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   On se haissut meidänkin kämppään, vielä kertakin niin saavat kytät oven taakse, prkl vuokralaiset.

   Lainaa

  45. Pehmusteeton sakaali 29.12.2021 11:10
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Kyöpeli: On tämä asenneilmasto aika naurettava. Siis jossain tuoksuu kannabis, ja porukka on valmista vetämään tähän pyörävarkaudet ja gangsterien koston? Kyse voi olla jopa vain käytöstä. Kolmi-nelikymppisistä suomalaisista 40 % on käyttänyt kannabista. Jotain puukottavia nistejäkö luulette heidän kaikkien [...]
   Noh, kyllä ne meidän talossa muutakin vetävät, näkee olemuksesta/riehumisesta/jatkuvasta tappelemisesta.

   Lainaa

  46. Putketon Pihti 29.12.2021 11:38
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Jymäkkä orja: Poliisille voi nimettömänäkin vinkata. poliisi.fi/vihjeyhteystiedot Huumeiden käyttö ja hallussapito ovat rikoksia eikä taloyhtiön huoneistoissa saa rikollisuutta harjoittaa, joten se on nopea lähtö pössyttelijälle asiakkaineen kun vinkkaa sekä poliisille että isännöitsijälle.
   No jaa. Ilmoitettiin kaupungin asunnossa asuessamme naapurin pössyttäjästä, niin huoltomiehen suulla ilmoitettiin suurin piirtein että EVVK, ilmoittakaa poliisille.

   Lainaa

  47. Näppärä kantojuhta 2.1.2022 11:28
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Putketon Pihti: No jaa. Ilmoitettiin kaupungin asunnossa asuessamme naapurin pössyttäjästä, niin huoltomiehen suulla ilmoitettiin suurin piirtein että EVVK, ilmoittakaa poliisille.
   Niin. Mitäs siinä lainaamassasi kommentissa taas lukikaan? Ja mihin siinä oli se linkki?

   Lainaa

  48. Mietteetön ahven 2.1.2022 11:31
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   paskapuhetta: Joopajoo. Voin kokemuksella sanoa että m2 koteja ei kiinnosta. Minun kodissani oli alkuvuodesta sama ongelma - jäätävä kannabiksen haju. Rappukäytävässä haju haisi nimenomaan minun oveni kohdalla, vaikken mitää kannabista taatusti ole käyttänyt. Ei siis ollut tiedossa mistä haju tulee vaikka kävin [...]
   Ja mitäs oletit heidän tekevän kun joku kaltaisesi sanoo että "täällä haisee mummiälest semmottis huume!!" Pitäisikö ratsata kaikki asunnot? Kieltää haiseminen? Nuuskia ovien takana ja kajauttaa lasien läpi paikalle, jos haisee vahvimmin?

   Lainaa

  49. Bakteeriton puuma 3.1.2022 21:58
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Keitetty kala: Ja se porukkahan ei koskaan polta pilvee!
   Se porukka juo myös vettä. Juotko säkin? Huhhuh.

   Lainaa

  50. Kannustava järvisieni 11.1.2022 15:00
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kudottu vadelma: Aika moni nisti myös vetää alkoholia muiden aineiden ohella, mutta emme oleta jokaisen kiliseviä ostoskasseja kantavan vastaantulijan olevan Nacci Tranbergin tuttavapiiriä, emme edes silloin jos sama henkilö asioi Alkossa ihan liian usein ja haisee vanhalle viinalle. Ja tämä on pelkkää mutuilua, [...]
   Nimenomaan mutuilua ja kaukana todellisuudesta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: haju, heinä, jänikset, kuva, naapurit, perunat, postilaatikko, postiluukku, puput, rikolliset, ruoka