Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 24

Maksaisitko 200 tuhatta tästä kopista?
Suurenna näkymä
Johan on asuntomarkkinat! Osa 24

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 37 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +355 (367 ääntä)
   Ei kyllä mullakaan ole kovin paljon kokemusta aiheesta, mutta en kuvittelisi, että ostaja maksaisi kämpästä 230k...

   Lainaa

  2. Lempeä kissanpentunen 7.12.2021 0:51
   Tulos: +149 (163 ääntä)
   Anun vuokranantajana ottaisin kämpän omaan käyttööni.

   Lainaa

  3. Ymmärretty kenguru 7.12.2021 1:08
   Tulos: +382 (388 ääntä)
   Itsehän suorastaan haaveilen just tommosesta kopista ihan vain päästäkseni seinänaapureista ilman hukkaneliöitä, mutta tuolla hinnalla pitäis olla aikamoiset tilukset kyllä ympärillä eikä tuommoinen ankee kurakaistale.

   Lainaa

  4. Hieno konna 7.12.2021 2:44
   Tulos: +209 (215 ääntä)
   No siis voihan Anu jättää vuokran maksamatta, mutta ei kannata itkeä asunnosta tulevaa häätöä.

   Lainaa

  5. Tulos: +158 (178 ääntä)
   Merjan olisi kyllä kannattanut ottaa välittäjä ja vaikka pyytää muutama tuhat enemmän asunnostaan. Noissa asuntokauppa hommissa saattaa tulla jälkikäteen ilmi kaiken näköistä mitä ei kaipaa jos ei ole kärryillä, kuten vaikuttaisi. Jos vaikka jotain remonttia tehty niin ettei ole noudatettu pykäliä niistä voi joutua vastuuseen pitkänkin ajan jälkeen. En uskaltaisi myydä itse kämppää, jos edes olisi mitä myydä, ilman asiantuntevaa apua. Ei tarvitse tietysti ammattilainen olla jos on muuten perillä asioista tai jaksaa ottaa selvää mutta noin lungisti en joo itse pystyisi hoitaa sitä. Ps ihan oikein meni summa jonka tililleen sai.

   Lainaa

  6. Päätön mansikka 7.12.2021 6:37
   Tulos: +257 (269 ääntä)
   Tuollainen vuokraan kuuluva netti ei yleensä mikään kummoinen ole, heitetään vaikka että sen normihinta olisi 10€/kk, joka sekin on luultavasti yläkanttiin. Netti ei ole toiminut moneen tuntiin ja koko ilta on pilalla niin sanotaan vaikka että netti on ollut poikki 6 tuntia. 10€/kk, siitä 6 tuntia on about 0.08333... Ihan vaan vittuillakseni voisin antaa Anulle tuon 8 senttiä vuokranalennusta, nauttikoon rikkauksistaan.

   Lainaa

  7. Luisteleva sika 7.12.2021 8:40
   Tulos: +48 (88 ääntä)
   Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)

   Lainaa

  8. Tahmainen hilleri 7.12.2021 8:54
   Tulos: +71 (81 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   Kyllä on.

   Lainaa

  9. Tulos: +169 (169 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   On niitä, mutta niitä kyllä yleensä kutsutaan nimellä erillistalo eikä omakotitalo.

   Lainaa

  10. Jorma Ralli-Kukkula 7.12.2021 9:18
   Tulos: +52 (78 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   Ei ole olemassa - paitsi myynti-ilmoituksissa jos halutaan saada erillistalot vaikuttamaan hieman paremmilta/arvokkaammilta.

   Lainaa

  11. Onnistunut paimen 7.12.2021 9:18
   Tulos: +24 (80 ääntä)
   Hinnoitteluun en ota kantaa, kun en tiedä alueen yleistä hintatasoa enkä ole tutustunut kyseisen sijainnin kulkuyhteyksiin, mutta onhan tuo talo aivan upea. Lämmityskustannukset tosin saattaa yllättää, kun puolet seinistä on ikkunaa.

   Lainaa

  12. Eksakti vesinokkaeläin 7.12.2021 9:23
   Tulos: +134 (140 ääntä)
   Jos netti kuuluu vuokraan ja siitä vuokran yhteydessä maksetaan, niin onhan se oletettavaa, että se myös toimii. Siinä mielessä tuo Anun kysymys vuokranalennuksesta ei ole täysin metsässä. Toki parin tunnin operaattorista johtuva vika nyt ei oikeuta vielä mihinkään, mutta jos nyt viikkotolkulla alkaa olla netti poikki, niin kyllä siinä mahdollisesti oikeus jonkinnäköiseen alennukseen alkaa tulla kyseeseen.

   Lainaa

  13. Tulos: +79 (79 ääntä)
   Tuollainen mini omakotitalo kelpaisi kyllä muuten itselle, mutta ei kyllä tuollaisiin hintoihin ole varaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +23 (39 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   Ja siis se auto ei ole taloyhtiön omistama vaan jonkun uuden tyyppisen vuokraamon. Se on siis vuokra auto mutta kun kutsutaan nimellä yhteiskäyttö auto se on paljon modernimpaa ja some seksikkäämpää. Ainakin kaverin taloyhtiössä näin että ovat tehneet sopparin firman x kanssa ja se auto on koko ajan omalla parkkiksellaan ja kännykällä saa vuokrattua. Eiku anteeksi siis yhteiskäytettyä. Miten järkevää Tuusulassa jonkun pienen taloyhtiön on tuollainen soppari tehdä en tiedä mutta epäilen siitä olevan mitään kummoista iloa kummallekaan. Yhtiö jossa kaveri täällä Helsingissä asuu käsittää kolme isoa kerrostaloa joten asukkaita on ja kaikilla ei todellakaan ole omaa autoa. Mutta Tuusulassa omakotitaloalueella tuskin löytyy samaa määriä autottomia ihmisiä ketkä tarpeeksi usein vuok siis yhteiskäyttävät autoa.

   Lainaa

  15. Katkaistu hevonen 7.12.2021 10:30
   Tulos: +103 (107 ääntä)
   Netti poikki pari tuntia = Ei tarvitse maksaa vuokraa. On taas logiikat kohdillaan.

   Lainaa

  16. Valittu mestari 7.12.2021 11:14
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Tuusulan tönön hinta on kuin se olisi Helsingissä melko hyvällä sijainnilla. Silloin kyllä menisi kaupaksi etätyöhuoneeksi. Onkohan vieressä vielä tie. Noista ikkunoista näkee koko asuntoon.

   Lainaa

  17. Lämmin karpalo 7.12.2021 11:22
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   15 minitaloa samalla vuokratontilla ei kyllä vastaa käsitystäni omakotitalosta.

   Lainaa

  18. Tulos: +72 (74 ääntä)
   Höpö: Ja siis se auto ei ole taloyhtiön omistama vaan jonkun uuden tyyppisen vuokraamon. Se on siis vuokra auto mutta kun kutsutaan nimellä yhteiskäyttö auto se on paljon modernimpaa ja some seksikkäämpää. Ainakin kaverin taloyhtiössä näin että ovat tehneet sopparin firman x kanssa ja se auto on koko ajan [...]
   Joutuuko siitä vuokraamisesta maksamaan? Se olisi minusta vuokraamisen ja yhteiskäytön perustava ero. Esim. taloyhtiössä pesutupa on yleensä yhteiskäytössä, koska se vain varataan omaan käyttöön, mutta jos auto pitää ihan perinteiseen tapaan maksua vastaan vuokratakin, niin on joo tosiaan mediaseksikäs tapa ilmoittaa se.

   Lainaa

  19. Tulos: +13 (19 ääntä)
   Taloyhtiön netin arvo taitaa olla huimat 0e/kk, jos sillä perus 10MB liittymällä menee. Se asukkaille yleensä automaattisesti tulee kun talossa on joku taloyhtiönetti. Sitten jos nopeutta on enemmän, niin sen liittymän sitten yleensä omistaa se vuokralainen omissa nimissään, ja maksaa siitä itse sen 9,90e/kk tai 19,90e/kk. Toki kiva vuokranantajakin tuon on voinut maksaa asuntoonsa. Kuukaudessa on tunteja 30x24=720, joten 3h nettikatkon arvo on vähän alle 3 senttiä tuolla kalliimmallakin kuukausihinnalla. Kovin pitkää puhelua asian tiimoilta ei kannata soitella, tai menee omat kulut mahdollisen saatavan alennuksen ohi.

   Lainaa

  20. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Kilokalori: Taloyhtiön netin arvo taitaa olla huimat 0e/kk, jos sillä perus 10MB liittymällä menee. Se asukkaille yleensä automaattisesti tulee kun talossa on joku taloyhtiönetti. Sitten jos nopeutta on enemmän, niin sen liittymän sitten yleensä omistaa se vuokralainen omissa nimissään, ja maksaa siitä itse [...]
   Niin, sen hinta on asukkaalle 0e/kk, joka huomioidaan yleensä vastikkeessa tai vuokrassa. Ei se perusnopeus taloyhtiölle / kiinteistö Oy:lle ilmainen ole. Eli sikäli pitkässä juoksussa voisi saada joitain euroja hyvitystä, jos voidaan näyttää selkeästi sen olevan osa maksettavaa vuokraa tai vastiketta. Samoin kuin taloyhtiö voisi saada kompensaatiota operasttorilta. Vuokrassa voi joissain tapauksissa olla vesimaksu sisällytettynä, joten joku voisi verrata pitkään veden käyttökatkoon ja siitä haettavaan hyvitykseen vuokrassa, mikäli vesimaksu on sidottuna siihen kiinteästi. Noh jokainen voi arvottaa itse veden ja netin tarpeen, mutta teoriassa näin.

   Lainaa

  21. Ihailtava laama 7.12.2021 13:55
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   Erillistaloiksi niitä usein sanotaan, mutta jos rakennetaan tiiviisti taloja, jotka käytännössä voisivat olla rivitaloja, mutta sattuvat olemaan irti toisistaan, niin usein on fiksumpaa tehdä siitä vaan taloyhtiö, kuten rivi- tai kerrostalossa. Koska talojen tontit eivät olisi mitenkään tarpeeksi isoja omakotitalo tonteiksi. Näitä voi helposti löytää hakemalla Helsingissä yli 1400 neliön tontteja ja hetken ihmettelemällä miksi osa on noin paljon halvempia, kunnes tajuat että samalla tontilla on kuusi taloa.

   Lainaa

  22. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Jeesus: Niin, sen hinta on asukkaalle 0e/kk, joka huomioidaan yleensä vastikkeessa tai vuokrassa. Ei se perusnopeus taloyhtiölle / kiinteistö Oy:lle ilmainen ole. Eli sikäli pitkässä juoksussa voisi saada joitain euroja hyvitystä, jos voidaan näyttää selkeästi sen olevan osa maksettavaa vuokraa tai [...]
   Netti on lähes ilmainen taloyhtiöllekin, maksu on käytännössä ihan nimellinen (jotain 200e/vuosi 10 talon yhtiölle). Koska sille taloyhtiöön perusnetin tarjoavalle firmalle on todella hyvä bisnes, kun kaikki talon asukkaan joutuvat ostamaan lisänopeuden juuri heiltä, eivätkä pääse kyselemään muilta tarjouksia netistään. Ns. sisäänheittotuote, joka kannattaa myydä taloyhtiölle ihan nollakatteella.

   Lainaa

  23. Rakennuspiirtäjä 7.12.2021 17:15
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   On olemassa taloyhtiöitä, joissa talojen seinät eivät ole kiinni toisissaan ja tonteillakin on selvät rajat, Nämä ovat asunto-osakeyhtiöitä ja tosiaan kutsutaan erillistaloiksi. Olen tänä vuonna juuri piirrellyt sellaiseen jotain, muutaman talon uusi yhtiö. Autotallit ja huoltorakennus, roskikset  on yhteisessä rakennuksessa, mutta pihat on jokaisen omassa hallinnassa. En tiedä miten tien hoito järjestetään, eikä toimialueeseeni enää kuulukaan sitä tietää.
   Katsetiin miehen kanssa syksyllä jopa kesämökkiä, joka kuului osakeyhtiöön, mutta ihan erillinen rakennus oli. Ei katseltu sen pitemmälle, etten tiedä mitä muuta siitä yhtiössä oli ja sitä ei ilmoituksessa selvästi kerrottu. Epäilemme, että perikunta oli muodostanut yhtiön. 

   Lainaa

  24. Kypsynyt kana 7.12.2021 21:19
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Itseasiassa Tuusulan hintaluokka on aika karu https://www.etuovi.com/kohde/r44899?haku=M1766250462 Nuo voivat siis hyvinkin olla alueella markkinahintaisia...

   Lainaa

  25. Mäntylahti-Piiras 7.12.2021 21:20
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   veikkaan että taloyhtiö omistaa tontin jota talon omistaja sitten vuokraa & se vuokra pitää sisällään sitä sun tätä pientä mikä saattaa olla vuokramaalla omistustalossa asumisen arvoista, tai sitten ei ole, itse en lähtisi koska kohta täälläkin on sama v***n sirkus kuin jenkeissä talonomistajayhdistysten kanssa jotka sakottaa kun takapihalla on yksi puutarhatonttu liikaa...

   Lainaa

  26. Tiedoton monni 8.12.2021 4:38
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Anun vuokranantajana ottaisin kämpän omaan käyttööni.
   Anuna käyttäisin moobiilinettiä ja tekisin luurista hotspotin siksi aikaa, että laajakaista nousee.

   Lainaa

  27. Jyrkkä kyyhky 8.12.2021 7:03
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Valittu mestari: Tuusulan tönön hinta on kuin se olisi Helsingissä melko hyvällä sijainnilla. Silloin kyllä menisi kaupaksi etätyöhuoneeksi. Onkohan vieressä vielä tie. Noista ikkunoista näkee koko asuntoon.
   onnea, jos meinasit löytää stadista hyvältä sijannilta yhtään mitään tuolla hinnalla. 60 neliötä espoosta rivari, rakennusvuosi 80-90 maksaa tuon. 3 500 euroa / neliö on huopea pk-seutu hinta, ellei muuta slummiin 70-luvun bunkkeriin.

   Lainaa

  28. Niinsanottu raadonsyöjä 8.12.2021 7:12
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Voi voi voi... Milloinkohan ihmiset oppivat, että omakotitalo EI OLE taloyhtiössä? -_- Sitä kutsutaan erillistaloksi ja itse olen sellaisen osakas.

   Lainaa

  29. Rytmikäs vihannes 8.12.2021 12:59
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Entä jos koko taloyhtiö sijaitsee yhden omakotitalon sisällä? Onko se silloinkin sen sijaan erillistalo?

   Lainaa

  30. Tulos: +3 (5 ääntä)
   Eksakti vesinokkaeläin: Jos netti kuuluu vuokraan ja siitä vuokran yhteydessä maksetaan, niin onhan se oletettavaa, että se myös toimii. Siinä mielessä tuo Anun kysymys vuokranalennuksesta ei ole täysin metsässä. Toki parin tunnin operaattorista johtuva vika nyt ei oikeuta vielä mihinkään, mutta jos nyt viikkotolkulla [...]
   Paitsi että Anu maksaa vain vuokraa ja vuokranantaja antaa ilmaisen netin. Netin maksua ei siis ole sisällytetty vuokramaksuun, joten alennustakaan ei silloin saa. Nuo johtuvat lähinnä monopoleista ja yhteistyösopimuksista. Itsellä tuollainen lukee myös vuokrasopparissa, mutta eihän sieltä pistokkeesta edes tule sitä nettiä ellei itse operaattorilta sitä pyydä ja tee sopimusta 0e/kk hinnalla. Näin ainakin niissä asunnoissa missä olen asunut.

   Lainaa

  31. Upouuni pöllö 9.12.2021 9:19
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Köyhälle kaikki on kallista. Muille kaikille saman hintaista. Kyllä nuo kopit taisi aika pikaiseen mennä.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 9.12.2021 13:39
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Päätön mansikka: Tuollainen vuokraan kuuluva netti ei yleensä mikään kummoinen ole, heitetään vaikka että sen normihinta olisi 10€/kk, joka sekin on luultavasti yläkanttiin. Netti ei ole toiminut moneen tuntiin ja koko ilta on pilalla niin sanotaan vaikka että netti on ollut poikki 6 tuntia. 10€/kk, siitä 6 tuntia [...]
   Meillä kuuluu vuokraan ja just testasin, sisään tulee 97,5 M ja ulos 25,6 M. Vastaavat luvut Elisan sivuilla 81,0 ja 25,6. Kyllä tuo ihan kivasti toimii.

   Lainaa

  33. Haudankaivaja 9.12.2021 18:27
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Nuo Tuusulan Lahelanpellon 42 neliön minitalot on näköjään kaikki myyty. Eli kyllä niille työmaakopeille ostajat löytyi. Itse en ihan ymmärrä miten joku laittaa parisataa tonnia pieneen hassunmalliseen talonkopperoon jossa ei ole omaa tonttia eikä autotallia, mutta näköjään tuollaisillekin on tarvetta. Hinta kuulostaa kovalta mutta kyllähän moni maksaa tuon verran yksiöstä Helsingin betonikolhoosissa :D

   Lainaa

  34. Muodikas sakaali 9.12.2021 21:07
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Jos anulla menee ilta noin pilalle nettiongelman takia niin kannattaa hankkia kaksi eri operaattorin nettiyhteyttä varmuuden vuoksi

   Lainaa

  35. Letittämätön kyyhky 10.12.2021 12:06
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Minusta tuo hinta oli "työmaakopperoista" ihan edullinen, Lahela kun taitaa olla Tuusulan vähän hintavampaa aluetta. Täällä kantakaupungissa missä asun, ei saisi edes samankokoista pommikuntoista kerrostaloasuntoa tuohon hintaan. Eikä ne neliöt aina autuaaksi tee, pohjalla on enemmän merkitystä ja hyvillä säilytysratkaisuilla

   Lainaa

  36. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Hauska ajatus tuo pieni omakotitalo, monesti ajatellut, että sellanen voisi olla vaihtoehto ja jos tuossa on vielä taloyhtiön tukikin niin ai että (eli on osakeyhtiö). Yhteiskäytössä oleva auto myöskin ihana ajatus, mutta voin vain kuvitella mikä tappelu siitäkin saadaan aikaiseksi, milloin ketäkin harmittaa jos sillä kuskataan koiria tai lapsia tai ajellaan kuraisilla/hiekkaisilla teillä, milloin kukakin jättää tankkaamatta jne. apua. Kaunis ajatus, mutta en usko että ilman tappeluita onnistuu, sen verran on kokemusta esim. yhteisen pyykkituvankin käytöstä. Ja sitten tuo hinta, apua, toki uusi rakennus jne. ja pihakin varmasti ajanmyötä tuosta kehittyy nätimmäksi (tietenkään se ei heti rakentamisen jälkeen ole mikään paratiisi), mutta ehkä joku 100 000e olisi kohtuullisempi summa, toki en tuon alueen hintatasosta mitään tiedä, mutta täällä en ainakaan tuosta enempää maksaisi (ja tuonkin verran vain, koska on uusi).

   Lainaa

  37. Jäävi kotieläin 16.12.2021 20:41
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Luisteleva sika: Nyt on kyllä pakko paljastaa oma tyhmyys, mutta jäi hämmentämään, että miten omakotitalon asukkaisiin liittyy nyt tuo taloyhtiön asukkaiden auton käyttö? Onko siis jossain päin omakotitalojakin, jotka jonkun taloyhtiön alla? (Asun aika syrjässä, joten pahoittelut, jos tämä on joillekin ihan päivänselvä juttu)
   Lienee yhtiömuotoinen erillistalo. Miksi muuten edes mainittaisiin montako niitä taloja on.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunto, hinta, ilmoitus, internet, myyntihinta, netti, talo, velaton, vuokra