Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Avuton autoilija, osa 48

Ennen oli kaikki paremmin, jopa naisilla.
Suurenna näkymä
Avuton autoilija, osa 48

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 60 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 7.12.2021 0:17
   Tulos: +400 (410 ääntä)
   Nämä jutut osoittavat todeksi sen mitä joutuu todistamaan päivittäin liikenteessä. Paljon kun ajaa niin näkee paljon. Joskus jopa liikaa. Kaikki tekee virheitä mutta laittomilla valoilla ajelija joka keuhkoaa siitä että häntä huomautetaan vaarallisesta touhusta vetää jo vertojaan.

   Lainaa

  2. Tulos: -82 (110 ääntä)
   Matti koska jos ei ole tarpeeksi heilannut helluntaina, niin sitten on Kankaanpäässä natseja koko talvi.

   Lainaa

  3. Lempeä kissanpentunen 7.12.2021 0:39
   Tulos: +386 (400 ääntä)
   Hanna on hyvä ja vaihtaa itse ne renkaansa. Ihan ilmaiseksi vieläpä.

   Lainaa

  4. Lempeä kissanpentunen 7.12.2021 0:40
   Tulos: +78 (88 ääntä)
   traumcity: Matti koska jos ei ole tarpeeksi heilannut helluntaina, niin sitten on Kankaanpäässä natseja koko talvi.
   Kryptiset viestit ovatkin parhaita. Tämä oli varmaan Helille, jonka koodinimi on Matti.

   Lainaa

  5. Liila Laiskiainen 7.12.2021 0:44
   Tulos: +404 (410 ääntä)
   Hannalla on hieno käsitys tasa-arvosta, jos hänen mielestään miesten kuuluu vaihtaa hänen renkaansa ilmaiseksi 🤔

   Lainaa

  6. Tulos: -43 (79 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Kryptiset viestit ovatkin parhaita. Tämä oli varmaan Helille, jonka koodinimi on Matti.
   Jeep kryptinen viesti oli tämä, tarkoituksella laitoin tähän mokaan ihmeteltäväksi kun seuraavassa mokassa se olisi liian on the nose.

   Lainaa

  7. Klooraamaton leopardi 7.12.2021 1:16
   Tulos: +341 (351 ääntä)
   Olen parikin kertaa kysynyt apua bensatankin avaamiseen, kun ajoin vieraalla autolla enkä hokannut että se aukeaa kojelaudasta nappia painamalla. En tuntenut oloani tyhmäksi - tunsin oloni normaaliksi aikuiseksi, joka ei osaa kaikkea, mutta osaa pyytää neuvoja jos tarvitsee. T. Blondi

   Lainaa

  8. Päätön mansikka 7.12.2021 1:33
   Tulos: +212 (212 ääntä)
   Onneksi Hanna voi ihan vapaasti jättää äänestämättä, siihen ei kukaan pakota. Ikävä kyllä ne renkaat on silti vaihdettava, oli se sitten ilmaista tai ei.

   Lainaa

  9. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 7.12.2021 1:55
   Tulos: +110 (136 ääntä)
   Mulla tulee renkaanvaihdosta just vapautunut olo, ihanaa kun ei tartte kinuta mitään random häiskiä vaihtamaan pyöriä alle tai pulittaa itteesä kipiäksi, vaan saa ite vääntää oman auton kumit kuntoon. Joskus tätäkään ei varmaan olis saanut tai päässyt tekemään.

   Lainaa

  10. Hissitön sotilas 7.12.2021 2:05
   Tulos: -14 (48 ääntä)
   Tuohon sivupaneelin kyselyyn liittyen, en ole käynyt koronan aikana kirjastossa. Sitä ennen melko usein.

   Lainaa

  11. Tulos: +83 (87 ääntä)
   Vuosia sitten ajoin helsingin keskustassa yksisuuntaista katua yöllä about tähän aikaan vuodesta kun vastaan tuli auto ilman valoja ja ikkunaan skrapattu noin naaman kokoinen aukko, ei muuten putsattu yhtään. No väläytin pitkiä kerran josko kaveri tajuaisi edes vähän enemmän yrittää ajaa lakien ja asetusten mukaan mutta ainoa reaktio oli näyttää keskisormea minulle siitä pienen pienestä tähystys aukosta jolloin ei varmaan hetkeen nähnyt mitään. Jos en olisi ollut niin väsynyt olisi ehkå tullut mieleen soittaa poliisit. Jos kyseinen sankari ei kännissä ollut niin tuskinpa muutenkaan kovin turvallinen kuski muille autoilijoille ja ympäristölle. Että joo kyllä näitä näkee kun tarpeeksi ajaa kuten joku jo totesi ja pistää miettimään minkälainen autoilu kulttuuri esim jenkeissä on kun kortin saa nuorempana ja huomattavasti helpommin.

   Lainaa

  12. Elävä taistelija 7.12.2021 4:51
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   Eipä taida katsastuksesta korjauskehotuksella selvitä, jos ajovalot eivät toimi ollenkaan.

   Lainaa

  13. Pehmeä jänis 7.12.2021 5:37
   Tulos: -146 (172 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Mulla tulee renkaanvaihdosta just vapautunut olo, ihanaa kun ei tartte kinuta mitään random häiskiä vaihtamaan pyöriä alle tai pulittaa itteesä kipiäksi, vaan saa ite vääntää oman auton kumit kuntoon. Joskus tätäkään ei varmaan olis saanut tai päässyt tekemään.
   Ilmankos niitä yksittäisiä renkaita löytyy kehä-3 varrelta ku kaikki oman elämänsä vappusataset vaihtaa omat renkaansa vaihtelevalla menestyksellä

   Lainaa

  14. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 7.12.2021 8:14
   Tulos: +128 (132 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ilmankos niitä yksittäisiä renkaita löytyy kehä-3 varrelta ku kaikki oman elämänsä vappusataset vaihtaa omat renkaansa vaihtelevalla menestyksellä
   No, mä en vaihtais omia renkaita jos en ois varma että saan ne hyvin alle (alkupään ajon kireystsekkauksia unohtamatta). Tätä on pienestä pitäen isän kans harjoteltu, ei tartte tehä huonosti tai kalliilla kun voi tehä halvalla hyvin.

   Lainaa

  15. Aatteeton vihannes 7.12.2021 8:24
   Tulos: +146 (156 ääntä)
   Ai että ottaa päähän nuo Hannat, jotka tulee pilaamaan feministien ja oikeastaan jo nykyään ihan kenen tahansa tasa-arvoa kannattavan maineen. En minäkään erityisesti renkaiden vaihdosta nauti, mutta elämässä nyt vaan joutuu tekemään ikäviäkin asioita. Ja mistä edes on tullut sellainen mielikuva, että kaikki miehetkään siitä erityisesti nauttisi, joten miksi sen pitäisi miesten hommaa edes olla sen kummemmin? Ei kuitenkaan vaadi kovin paljon voimaakaan, että voisi fysiikkaa käyttää tekosyynä.

   Lainaa

  16. Lenko monni 7.12.2021 8:25
   Tulos: -27 (105 ääntä)
   Taas näitä tasa-arvon ylistäjiä, jotka on sitä mieltä, että miehen pitää vaihtaa naiselle talvirenkaat ilmaiseksi ja pyydettäessä. Hieman mennyt hulluksi tämä tasa-arvosta huutaminen kun ei tajuta, että myös miehellä on oikeus kieltäytyä tekemästä ilmaita työtä.

   Lainaa

  17. Juoruava järvisieni 7.12.2021 9:04
   Tulos: +117 (117 ääntä)
   Niin, että Hannaa ärsyttää, kun palvelusta joutuu maksamaan? Jos ei jotain osaa tehdä itse, on se ihan sama, mitä sukupuolta olet, silloin hankit sen asian ostopalveluna (jos kukaan ei halua ilmaiseksi tehdä). Samalla logiikalla vissiin pitäisi vetää herneet nenään, että itse jouduin tilaamaan huollon paikalle, kun vessanpönttö meni rikki, ja itse vaihtamalla olisin varmaan vaan aiheuttanut enempi vahinkoa. Tai koska mulla ei ole ajokorttia, niin joudun maksamaan bussikuskeille/yhtiölle siitä, että ne ajaa mun puolesta. Kamalaa, enkä ees saa valita, mitä sukupuolta kuski on, koska tasa-arvon nimissä pitäisi päästä tasapuolisesti eri sukupuolien kyytiin.

   Lainaa

  18. Pelättävä mehiläinen 7.12.2021 9:42
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Elävä taistelija: Eipä taida katsastuksesta korjauskehotuksella selvitä, jos ajovalot eivät toimi ollenkaan.
   Eihän hän korjauskehotusta saanutkaan vaan -määräyksen.
   Ero on siinä, joutuuko korjauksen jälkeen tulemaan uudelleen katsastukseen vai ei.
   Kyllä molemmissa annetaan kuukausi aikaa hoitaa korjaus, koska olisi aika kohtuutonta vaatia, että auto korjataan siinä katsastusaseman parkkipaikalla ennen kotiinlähtöä. Lain henki on se, että sillä saa ajaa katsastuksesta kotiin, kotoa huoltamolle, huoltamolta kotiin ja kotoa katsastusasemalle. (Tai suoraan huoltamon ja katsastuksen väliä jos siltä tuntuu.)
   Lakiin tuota vain on kovin vaikea kirjoittaa niin, että se olisi kohtuullisesti noudatettavissa mutta vailla porsaanreikiä, joten käytännössä on hyvin hankala estää Helin kaltaisia idiootteja riskeeraamasta omaa ja muiden turvallisuutta liikennekelvottomalla autolla 30 päivän ajan.

   Lainaa

  19. Tulos: -9 (33 ääntä)
   traumcity: Jeep kryptinen viesti oli tämä, tarkoituksella laitoin tähän mokaan ihmeteltäväksi kun seuraavassa mokassa se olisi liian on the nose.
   Vaikka kuinka yrität, niin ei susta fiksua saa. Antasit olla, nenällä tai ilman.

   Lainaa

  20. Tulos: +70 (70 ääntä)
   Minä ainakin aion äänestää naisehdokasta renkaanvaihtajaksi seuraavissa vaaleissa.

   Lainaa

  21. Tulos: +124 (130 ääntä)
   Btw, tuo koko herrasmies-haikailu on sellaista romantisointia jolla ei ole lähes mitään pohjaa. Juu, ennen vanhaan mies teki naisen hyväksi paljon asioita, joita ei enää nykyään. Toisaalta maailma oli fyysisempi paikka ja apua ehkä tarvittiinkin enemmän miehiltä, mutta toisaalta tavat nyt vain olivat erilaiset. Mutta kun siinä tapakulttuurissa oli se toinenkin puoli; sellaisia pikkuseikkoja, kuten, että mies päätti vaimon asioista, naisten kokemuksia hyssyteltiin järjestelmällisesti hysteriana, naiseen ei luotettu tärkeissä tehtävissä samoin kuin miehiin, naiset ansaitsivat vähemmän (niin kuin siis selvästi vähemmän), naiselta odotettiin aivan eri tavalla kodin- ja lapsenhoidollista panosta verrattuna mieheen. Ennen vanhaan nainen piti siinä kohtaa turvan kiinni kun miehelle riitti. ja mitä näitä nyt oli. Ihan kauhean monen en usko oikeasti haluavan elää 40-luvun ”herrasmiesten” yhteiskunnassa. Ei nuo asiat ihan muuten vain ole muuttuneet tässä vuosikymmenten saatossa.

   Lainaa

  22. Painettu sirkka 7.12.2021 10:45
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Enpä nyt oikein ymmärtänyt Hannan valituksen aihetta. Joko hän valitti sitä että koska nainen niin ei voi osata vaihtaa itse renkaita, sitä että koska nainen niin ei saa ilmaiseksi renkaiden vaihtoa ammattilaisilla tai sitten jotenkin ihmeellisesti kiertoilmaisuina sitä että hänen käyttämässään liikkeissä ei ole naispuolisia mekaanikkoja ja se johtuu tasa-arvon puutteesta. Harvinaisen sekavaa tekstiä. Heli taas.. Pistää toivomaan että poliisilla olisi resursseja valvoa yksittäisten autoilijoiden menemisiä vähän paremmin. 30 päivää aikaa korjata auto _ajokuntoon_, ja jotenkin hänen mielestään se tarkoittaa sitä että sillä autolla saa ajella ihan normaalisti sen 30 päivän ajan.. Kortti hyllylle vähäksi aikaa tästä typeryydestä.

   Lainaa

  23. Tulos: +62 (72 ääntä)
   Olen nainen ja onneksi isäni opetti, että myös naiset voi tehdä miesten töitä ja päinvastoin vaihtaa renkaat ja lapsesta asti vaihdoin sen autoon renkaat, eikä se muuten maksanut mitään. Sitten ku oli oma auto, niin vaihdoin ite siihen renkaat. Kiitos isä, että opetit hyödyllisiä taitoja! Ja sen jälkeen kun isä jäi sairaseläkkeelle, hänestä tuli kotiäiti, kun äiti lähti tienaamaan elantoa perheelle.

   Lainaa

  24. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Hanna, toi nimenomaan olisi tasa-arvoa että jokainen opettelee itse hoitamaan omat asiansa, eikä ainakaan oleta jonkun tekevän asioita sulle ilmaiseksi vain koska hän on jotain tiettyä sukupuolta. Toisin sanoen: joko opettelet itse vaihtamaan renkaat tai sitten maksat kiltisti ammattilaiselle joka tekee työn sun puolesta. Ja by the way, äänestämättä jättäminen ei kyllä ratkaise tätä huolta mihinkään suuntaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Banaani: Btw, tuo koko herrasmies-haikailu on sellaista romantisointia jolla ei ole lähes mitään pohjaa. Juu, ennen vanhaan mies teki naisen hyväksi paljon asioita, joita ei enää nykyään. Toisaalta maailma oli fyysisempi paikka ja apua ehkä tarvittiinkin enemmän miehiltä, mutta toisaalta tavat nyt vain [...]
   Juu, nainenhan ei saanut avata edes omaa pankkitiliä vaan kaikki valta ja raha oli miehellä.

   Lainaa

  26. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Mitä ihmettä Hanna?! Valitat epätasa-arvosta (palkka) samaan aikaan kun haluat epätasa-arvoa, ettei sinun tarvitsisi liata sormiasi renkaan vaihdossa. Äly hoi, älä jätä...

   Lainaa

  27. Tulos: +57 (61 ääntä)
   Joo-o, itse kullekin on isä opettanut renkaiden vaihdon, ja miksi vanhemmat eivät sitä lapsilleen opettaisi sukupuolesta riippumatta? Kyllä minäkin sen tyttärilleni voisin opettaa, jos isänsä ei ehdi/halua/pysty. Olen myös usein pitänyt ovea auki perässäni kulkevalle henkilölle. Siis minä, nainen, pitänyt ovea auki myös, gulp, miehille. Tällähän ei ole mitään tekemistä herrasmiesten kanssa, vaan kyse on huomaavaisuudesta kanssaihmistä kohtaan. Sukupuolesta viis.

   Lainaa

  28. Kanneton raparperi 7.12.2021 13:11
   Tulos: -52 (64 ääntä)
   Klooraamaton leopardi: Olen parikin kertaa kysynyt apua bensatankin avaamiseen, kun ajoin vieraalla autolla enkä hokannut että se aukeaa kojelaudasta nappia painamalla. En tuntenut oloani tyhmäksi - tunsin oloni normaaliksi aikuiseksi, joka ei osaa kaikkea, mutta osaa pyytää neuvoja jos tarvitsee. T. Blondi
   Vähän kuitenkin saa olla tyhmä, ettei tutki laina-autosta kaikkia tarpeellisia ominaisuuksia ennen kun lähtee liikkeelle. Kyllä sen pitäs olla ihan perus juttuja tarkastaa miten auton valot ja muut ohjainlaitteet toimii, kummalla puolella bensaluukku (jos sellanen on) ja miten se aukastaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Kyllä minä uskon, että Hanna saisi neuvoteltua itselleen ilmaisen renkaanvaihdon joltakulta mieheltä, jos hän sitten itse vastavuoroisesti siivoaa miehen kämpän ja leipoo tälle pullaa. Ei kai se "sukupuolen mukainen työvelvoite" vain miehiä koske. Itse olen aika tuore kuski enkä ole vielä opetellut vaihtamaan renkaita. Mies osaisi, mutta käytiin silti liikkeessä viimeksi. Ei tuo 30 € niin iso summa ole, että sen takia viitsisi näppejä jäädyttää ulkona, jos ei huvita. (Autotalliton talous.) Ei sen edestä ehkä kannattaisi Hannan polttaa hermojaankaan.

   Lainaa

  30. Sitkas karjalanpiirakka 7.12.2021 13:56
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Pelättävä mehiläinen: Eihän hän korjauskehotusta saanutkaan vaan -määräyksen.Ero on siinä, joutuuko korjauksen jälkeen tulemaan uudelleen katsastukseen vai ei. Kyllä molemmissa annetaan kuukausi aikaa hoitaa korjaus, koska olisi aika kohtuutonta vaatia, että auto korjataan siinä katsastusaseman parkkipaikalla ennen [...]
   Kyllä se lakiin on kirjoitettu, mutta valvontaresursseja ei juuri ole. Poliisi tyytyy ylinopeuskameroiden pystyttämiseen, kun niillä saa enempi voittoa sijoitukselle.

   Lainaa

  31. Tulos: -21 (43 ääntä)
   Olisipa kiva, kun kaikki rikolliset aina jättäisivät yhteystietonsa rikospaikalle. Jostain syystä en ole kuullut kenenkään raivoavan siitä, että polkupyörän vienyt narkkari ei jättänyt yhteystietojaan pyöräkatokseen. Myöskään poliisi ei nuhtele julkisesti rikollisia, jotka eivät ole jättäneet yhteystietojaan moran viereen verilammikkoon. Mutta pyhät lehmät eli autot. Auton kiiltävää maalikuorta kun raapaiset, niin puoli Suomea on teroittelemassa heinähankojaan ja huutamassa, että syyllisen pitää itse ilmoittautua tai saunan takana on tilaa. Kyse ilmeisesti siitä, että autoa naarmuttaneeksi aina oletetaan joku itseä heiveröisempi (=nainen), jolle pääsisi huutamaan raivoaan auton naarmusta. Toisaalta, mitähän nämä tekisivät, jos joku jättäisikin yhteystietonsa. "Ryttäsin vähän autoosi terkuin Leevi Liivinen, moottoripyöräkerhon paikallisosaston varapuheenjohtaha. Munkin autoon tuli lovi, joten ymmärrät varmaan ettei sotketa kyttiä tähän. Jos muka haluut keskustella vakuutuksesta niin tuu käymään kerhotalolla lauantaina klo kasin jälkeen. Olis parempi että tuut yksin."

   Lainaa

  32. Harmaa kivi 7.12.2021 16:30
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Laura: Juu, nainenhan ei saanut avata edes omaa pankkitiliä vaan kaikki valta ja raha oli miehellä.
     Nainen ei saanut päättää yhtään mistään, edes raiskaus avioliitossa ei ollut rikos ennen ysäriä. Ainut, mikä on viimeisen  sadan, parinsadan vuoden aikana muuttunut, että Hannalla on nyt mahdollisuus a/ edes omistaa auto b/ ansaita rahaa, jolla voi maksaa sen renkaiden vaihdosta c/ katsella vapaasti, jos jostain löytyisi mies, joka haluaa vaihtaa siihen renkaat (joskin tasapuolisuuden nimissä saisi sitten kyllä leipoa sille miehelle pullaa). Vanhoina hyvinä aikoina avoliittoja ei ollut, ja eroja ei tuosta vain otettu, jos Hannan mies olisi todennut "minä en vittu vaihda mitään, minä juon nyt kaljaa, akka hiljaa", siihen ei olisi ollut nokkaa koputtaminen. Olihan sitä onnellisiakin liittoja, varmaan jopa enemmistö, mutta jos mies sai päähänsä että pikkurouva ei aja lainkaan, piste, niin se siitä sitten. On mieletöntä, miten historiatonta porukka on, ettei tajuta, miten haavoittuva naisen asema oli. Jos sattui kohdalle kunnon mies, niin ei sitten mitään. Jos ei... 
     Mutta Hanna on niin kujalla ettei löydy edes googlemapsilla. Enemmän ärsyttää tuo Naistenhuoneen sisäistetty, arkipäivän seksismi: itsekin naisena, joka saattaisi unohtaa missä tankin korkki on, kysyisin lähimmältä *henkilöltä* joka näyttää olevan vähemmän pihalla, mistä sen tietää. En lähimmältä mieheltä (joka luultavasti olisi puolisoni, joka ymmärtää autoista yhtä vähän kuin minäkin). Miksi pitäisi kysyä nimenomaan mieheltä?

   Lainaa

  33. Köytetty sirkka 7.12.2021 16:38
   Tulos: +55 (57 ääntä)
   Kanneton raparperi: Vähän kuitenkin saa olla tyhmä, ettei tutki laina-autosta kaikkia tarpeellisia ominaisuuksia ennen kun lähtee liikkeelle. Kyllä sen pitäs olla ihan perus juttuja tarkastaa miten auton valot ja muut ohjainlaitteet toimii, kummalla puolella bensaluukku (jos sellanen on) ja miten se aukastaan.
   Kyllä tyhmempää on tällainen päteminen jollekin siitä, että avasi suunsa ja kysyi apua kun sitä tarvitsi. Kuulostat ihan exältäni joka vaikka asia olisi saatu hoidettua niin silti oli pätemässä et olisit tehny näin heti alunperin.

   Lainaa

  34. Tulos: +49 (49 ääntä)
   Kanneton raparperi: Vähän kuitenkin saa olla tyhmä, ettei tutki laina-autosta kaikkia tarpeellisia ominaisuuksia ennen kun lähtee liikkeelle. Kyllä sen pitäs olla ihan perus juttuja tarkastaa miten auton valot ja muut ohjainlaitteet toimii, kummalla puolella bensaluukku (jos sellanen on) ja miten se aukastaan.
   Ja kaikki lukee aina kaikki sopimusehdot netissä ennen kuin klikkaa hyväksy.

   Lainaa

  35. Sisin maahinen 7.12.2021 23:59
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Banaani: Btw, tuo koko herrasmies-haikailu on sellaista romantisointia jolla ei ole lähes mitään pohjaa. Juu, ennen vanhaan mies teki naisen hyväksi paljon asioita, joita ei enää nykyään. Toisaalta maailma oli fyysisempi paikka ja apua ehkä tarvittiinkin enemmän miehiltä, mutta toisaalta tavat nyt vain [...]
   Mitenkään nyt Hannaa puolustelematta tämä oli ainoa kommentti, jossa se vuodatus tulkittiin oikein. Eihän se nyt olettanutkaan, että liikkeessä tai jonkun ventovieraan toimesta ilmaiseksi vaihdettaisiin. Hän nimenomaan haikaili entisaikojen perään, jolloin naapuri tai joku muu tuttu (mies) tuollaisen askareen tarjoutuu tekemään ja saa siitä vaikka ne pullakahvit palkaksi.
   Lainatussa kommentissa tuodaan esiin myös tämän vanhentuneen huonoja puolia ihan ansiokkaasti. En kuitenkaan nyt rapaa liikaa syytäisi Hannan suoraan, kun tietyissä asioissa kaipaa paluuta menneisyyteen. Mä en tulkitse tuota yritykseksi poimia rusinat tasa-arvon pullasta, vaan juuri kaipuuksi tietyllä lailla yksinkertaisempaan maailmaan.

   Lainaa

  36. Tiedoton monni 8.12.2021 4:27
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Liila Laiskiainen: Hannalla on hieno käsitys tasa-arvosta, jos hänen mielestään miesten kuuluu vaihtaa hänen renkaansa ilmaiseksi 🤔
   Taitaa rinnastua siihen joidenkin miesten käsitykseen, että on miesten työt erikseen ja kaikki loput naisten töitä.
   Ihanaa, että on sentään yksi työ miehellekin.

   Lainaa

  37. Tiedoton monni 8.12.2021 4:44
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Elävä taistelija: Eipä taida katsastuksesta korjauskehotuksella selvitä, jos ajovalot eivät toimi ollenkaan.
   Ei niin. Tulee ajokielto.

   Lainaa

  38. Tiedoton monni 8.12.2021 4:45
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Kyllä se lakiin on kirjoitettu, mutta valvontaresursseja ei juuri ole. Poliisi tyytyy ylinopeuskameroiden pystyttämiseen, kun niillä saa enempi voittoa sijoitukselle.
   Nykyään on poliisiautoissa rekisterinumeroskannerit. Ajokiellossa oleva jää heti kiinni.

   Lainaa

  39. Kuuskajaskari 8.12.2021 4:49
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ilmankos niitä yksittäisiä renkaita löytyy kehä-3 varrelta ku kaikki oman elämänsä vappusataset vaihtaa omat renkaansa vaihtelevalla menestyksellä
   Näin oli exällä tapana ja kuinka ollakaan, uudesta autosta irtosi rengas kesken ajon. Oli vaihtanut kesärenkaat alle ja pannut väärät pultit.

   Lainaa

  40. Jyrkkä kyyhky 8.12.2021 6:25
   Tulos: -25 (29 ääntä)
   Klooraamaton leopardi: Olen parikin kertaa kysynyt apua bensatankin avaamiseen, kun ajoin vieraalla autolla enkä hokannut että se aukeaa kojelaudasta nappia painamalla. En tuntenut oloani tyhmäksi - tunsin oloni normaaliksi aikuiseksi, joka ei osaa kaikkea, mutta osaa pyytää neuvoja jos tarvitsee. T. Blondi
   Jos et sitä huomannut, niin toivottavasti sentään edes muistit perehtyä muihin hallintoihin. Vieras auto tai ei, niin olisi ensiksi syytä katsoa läpi, miten ja mistä mikäkin toimii. Hätätilanteessa on melko turhaa vikistä, että vieras ajoneuvo.

   Lainaa

  41. Jyrkkä kyyhky 8.12.2021 6:40
   Tulos: -34 (38 ääntä)
   Kanneton raparperi: Vähän kuitenkin saa olla tyhmä, ettei tutki laina-autosta kaikkia tarpeellisia ominaisuuksia ennen kun lähtee liikkeelle. Kyllä sen pitäs olla ihan perus juttuja tarkastaa miten auton valot ja muut ohjainlaitteet toimii, kummalla puolella bensaluukku (jos sellanen on) ja miten se aukastaan.
   Alapeukkujen määrästä voi päätellä näköjään, että palstalla isompi osa hälläväliä nuorisoa (tai jos yhtään enemmän ikää, niin jätä se auto kotiin, et osaa sitä kuljettaa). Kolarissa itkettää, vaan vastapuolta tuskin, jos teidän typeryyden ja välinpitämättömyyden takia sattuu pahemmin.

   Lainaa

  42. Vihanta soturi 8.12.2021 8:56
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   traumcity: Matti koska jos ei ole tarpeeksi heilannut helluntaina, niin sitten on Kankaanpäässä natseja koko talvi.
   Jos ei heilaa helluntaina, niin ei natsaa koko kesänä.

   Lainaa

  43. Harmaa kivi 8.12.2021 9:19
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Jyrkkä kyyhky: Alapeukkujen määrästä voi päätellä näköjään, että palstalla isompi osa hälläväliä nuorisoa (tai jos yhtään enemmän ikää, niin jätä se auto kotiin, et osaa sitä kuljettaa). Kolarissa itkettää, vaan vastapuolta tuskin, jos teidän typeryyden ja välinpitämättömyyden takia sattuu pahemmin.
     Tä? Täällähän vallitsee täydellinen yksimielisyys siitä, että sekä autolla että auton kuljettajalla pitäisi olla valot päällä. Mitä tankin korkkien puoleisuuteen tulee, tankkaatko sinä liikkuvia autoja, vai ajat kolareita paikallaan olevilla? Toki se olisi hyvä katsoa etukäteen, mutta jos jää katsomatta eikä koelaudassa lue, niin ei aiheuta liikenneonnettomuutta laittaa auto ensin parkkiin ja vilkaista.

   Lainaa

  44. Jyrkkä kyyhky 8.12.2021 11:13
   Tulos: -34 (34 ääntä)
   Harmaa kivi:   Tä? Täällähän vallitsee täydellinen yksimielisyys siitä, että sekä autolla että auton kuljettajalla pitäisi olla valot päällä. Mitä tankin korkkien puoleisuuteen tulee, tankkaatko sinä liikkuvia autoja, vai ajat kolareita paikallaan olevilla? Toki se olisi hyvä katsoa etukäteen, mutta jos jää [...]
   Tarkoitin, että jos sen bensaluukun kanssa menee arpomiseksi, niin et ole varmasti perehtynyt autoon. Siellä autossa, kun on paljon muutakin oleellista kuin ratti ja polkimet.

   Lainaa

  45. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Jyrkkä kyyhky: Tarkoitin, että jos sen bensaluukun kanssa menee arpomiseksi, niin et ole varmasti perehtynyt autoon. Siellä autossa, kun on paljon muutakin oleellista kuin ratti ja polkimet.
   Ratti ja polkimet ovat kuitenkin ne olennaisimmat kolarin estäjät. Niiden sijainti on on onneksi jokaisessa ajamassani autossa löytynyt melko helposti ilman ohjekirjaa. 🤷‍♀️
   Luonne-eroja, toinen on jännittäjä ja varmistelija, toinen positiivinen ja luottavainen. 
   Itse kuulun jälkimmäiseen. Lisäksi ajan säännöllisesti noin kymmenellä eri autolla. Kertaakaan en ole bensatankin puolta tai korkin avausmekanismia etukäteen tarkastellut. Kertaakaan en ole myöskään ajanut kolaria, vaikka kilometrejä tulee vuositasolla melko kiitettävä määrä.
   Elämä kantaa, rohkeasti vain eteenpäin. Kyllä se tankin puoli viimeistään mittarilla selviää. 👍

   Lainaa

  46. Sitkas karjalanpiirakka 8.12.2021 17:01
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tiedoton monni: Nykyään on poliisiautoissa rekisterinumeroskannerit. Ajokiellossa oleva jää heti kiinni.
   Niin olen kuullut. Varmaan ihan kiva suuressa cityssä, mutta syrjäkylillä poliisiauto on harvinainen nähtävyys. Eikä tällä valottomalla autolla ainakaan ainakaan omistajan sanoman mukaan ollut ajokieltoa.

   Lainaa

  47. Itseasiassa 8.12.2021 21:55
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Lempeä kissanpentunen: Hanna on hyvä ja vaihtaa itse ne renkaansa. Ihan ilmaiseksi vieläpä.
   Vaihtoehto siirtyä takaisin 40-luvulle, silloin välttyisi työltä kun Hannalla tuskin olisi autoa.

   Lainaa

  48. Viitseliäs siili 8.12.2021 23:01
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Saaga: Ratti ja polkimet ovat kuitenkin ne olennaisimmat kolarin estäjät. Niiden sijainti on on onneksi jokaisessa ajamassani autossa löytynyt melko helposti ilman ohjekirjaa. 🤷‍♀️ Luonne-eroja, toinen on jännittäjä ja varmistelija, toinen positiivinen ja luottavainen.  Itse kuulun jälkimmäiseen. Lisäksi [...]
   Tätä edeltävä "tarkista aina hallintalaitteet" on kyllä aikamoista jeesustelua. Kuka niin muka tekee? Yleensä säädetään penkit ja peilit, ja eikun menoks.
   Samaa mieltä Saagan kanssa. Olen ollut parikymmentä vuotta autoalalla, enkä koskaan ihmettele mitään tankin avausmekanismeja etukäteen, vaan luotan siihen että asia selviää sitten tankilla. Joskus se johtaa siihen että joutuu vaihtamaan puolta, joskus taas virhepainalluksen johdosta aukeaakin takaluukku eikä tankin luukku 🤷

   Lainaa

  49. Itseasiassa 9.12.2021 7:14
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Tips: Joo-o, itse kullekin on isä opettanut renkaiden vaihdon, ja miksi vanhemmat eivät sitä lapsilleen opettaisi sukupuolesta riippumatta? Kyllä minäkin sen tyttärilleni voisin opettaa, jos isänsä ei ehdi/halua/pysty. Olen myös usein pitänyt ovea auki perässäni kulkevalle henkilölle. Siis minä, nainen, [...]
   Mulle ei ole opetettu kotona renkaanvaihtoa, isä ei opettanut miesten hommia, koska "naiset eivät niihin pysty". Kyllä sitä kiukutti, kun luin itselleni korkeakoulussa teknisen alan tutkinnon. Onneksi järkeviä vanhempia on jo ollut kauan, itse opettelen renkaanvaihdon jos ostan auton.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 9.12.2021 7:30
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Harmaa kivi:   Nainen ei saanut päättää yhtään mistään, edes raiskaus avioliitossa ei ollut rikos ennen ysäriä. Ainut, mikä on viimeisen  sadan, parinsadan vuoden aikana muuttunut, että Hannalla on nyt mahdollisuus a/ edes omistaa auto b/ ansaita rahaa, jolla voi maksaa sen renkaiden vaihdosta c/ katsella [...]
   THL:n sivuilta löytyy hyvä listaus tasa-arvo edistyksestä Suomessa. Otteita listalta:
   1919 – Naimisissa oleville naisille oikeus ansiotyöhön ilman aviomiehen suostumusta
   1930 – Uusi avioliittolaki voimaan: aviovaimo vapautuu miehensä holhouksesta
   1950 – Raskauden keskeyttäminen sallitaan lääketieteellisin perustein 
   1970 – Työsopimuslaki kieltää syrjinnän 
   1986 – Nimilaki, jonka perusteella avioituva nainen saa säilyttää sukunimensä ja lapselle voidaan antaa kumman tahansa vanhemman sukunimi 
   1987 – Laki naisten ja miesten tasa-arvosta (tasa-arvolaki)
   1994 – Avioliitossa tapahtuva raiskaus kriminalisoidaan 
   1995 – Sukupuoleen perustuva syrjintä kielletään uudistetussa perustuslaissa 
   Maailma on muuttunut aika vauhdilla. Koko lista täällä 
   https://thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/lait-ja-politiikka/tasa-arvon-edistysaskeleita?fbclid=IwAR3A_eFbFfOBvAj5r0H1LeaqteWRr5fOVnw9hBHVwm3T-mFkowKyRVp8k94

   Lainaa

  51. Kivikova soturi 9.12.2021 8:00
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Niin olen kuullut. Varmaan ihan kiva suuressa cityssä, mutta syrjäkylillä poliisiauto on harvinainen nähtävyys. Eikä tällä valottomalla autolla ainakaan ainakaan omistajan sanoman mukaan ollut ajokieltoa.
   Maanteillä niitä käytetään. Skannereita

   Lainaa

  52. Addiktoiva delfiini 9.12.2021 8:28
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   Jyrkkä kyyhky: Tarkoitin, että jos sen bensaluukun kanssa menee arpomiseksi, niin et ole varmasti perehtynyt autoon. Siellä autossa, kun on paljon muutakin oleellista kuin ratti ja polkimet.
   Sen, millä puolella autoa bensaluukku on, näkee kyllä ihan autossa istuessa: bensamittarin vieressä on se tankin symboli, sen vieressä pieni nuoli joka osoittaa tankin puolen. Olkaa hyvät. Ei tarvii enää stressata.

   Lainaa

  53. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 9.12.2021 9:26
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Viitseliäs siili: Tätä edeltävä "tarkista aina hallintalaitteet" on kyllä aikamoista jeesustelua. Kuka niin muka tekee? Yleensä säädetään penkit ja peilit, ja eikun menoks. Samaa mieltä Saagan kanssa. Olen ollut parikymmentä vuotta autoalalla, enkä koskaan ihmettele mitään tankin avausmekanismeja etukäteen, vaan [...]
   Tästä muistuu mieleen kuumottava kokemus kun aikoinaan olin saanut ajokortin. Mies soitti, että meidän auto oli hirmupakkasilla hyytynyt tien poskeen. Otin lainaan siskon auton, ja tietysti tarkistin hallintalaitteet asianmukaisesti. Vaihdekepinkin tsekkasin: viisi vaihdetta ja pakki. Ajo sujuikin sulavasti, kunnes juutuin hankalaan risteykseen odottamaan että pääsen kääntymään vasemmalle. Valot ehti vaihtua punaiseksi, vanhoilla vihreilläkään ei enää ehtinyt tieltä pois ja keula oli siinä vasemmalta tulevien kaistalla. Takana ei ketään, joten ei muuta kuin pakki päälle. Mutta miten? Vaikka kuinka painoin ja nytkytin eri tekniikoilla niin en saanut pakkia päälle. Posket punaisena noloudesta, itku kurkussa, sitten törötin risteyksessä, mistä rekat meni 10cm päästä etupuskurista kuuttakymppiä.
    Mies sitten näytti, että vaihdekepin varresta olisi pitänyt nostaa sellaista rengasta ylöspäin, että pakitusvaihde menee päälle! En ikinä ollut kuullutkaan että pakin käyttöönkin on useampia kuin kolme tapaa, mutta tämä olkoot esimerkki että jonkinlainen tutustuminen autoon tosiaan olisi hyvä tehdä ennen ajoa. Bensatankin sijainti ei kuulu niihin.

   Lainaa

  54. Muodikas sakaali 9.12.2021 20:58
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Hannalle tiedoksi ettei me miehet niitä renkaita meidän sukupuolielimillä tai -hormoneilla niitä renkaita vaihdeta. Eli onnistuu naisilta yhtä lailla.

   Lainaa

  55. Tilattava tuhatjalkainen 11.12.2021 21:52
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Minä väläytän joskus pitkiä valoja, jos vastaantuleva ajaa pitkillä, eikä vaihda niitä pois ,(häikäisee aika pahasti) sen jälkeen suurin osa tajuaa vaihtaa pois pitkiltä. Kaikki ei tajuu vielä siitäkään.

   Lainaa

  56. Tulos: -5 (9 ääntä)
   No eihän ne vastaantulevat autot tiedä että mikä lupa sulla vai onko vain unohtunut. Inhoan kaikkea feministi paskaa. Mun mielestä on ihana ajatus että mies käy töissä ja tekee ns miehen työt ja nainen on kotona ja hoitaa lapset ym ns naisen työt. Tykkään myös puhua itsestäni että olen mieheni oma. Hc feministejä vois ärsyttää mun vanhoillinen asenne mut minkäs teet 🤔

   Lainaa

  57. Pehmusteeton sakaali 16.12.2021 15:15
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Volvokuskit..

   Lainaa

  58. Pehmusteeton sakaali 16.12.2021 15:16
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Kiskurihintoja rengasliikkeelle? Niin, ilmaiseksihan nekin pitäisi neidille vaihtaa. Että mua raivostuttaa nämä nillittäjät.

   Lainaa

  59. Jäävi kotieläin 16.12.2021 20:07
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Liila Laiskiainen: Hannalla on hieno käsitys tasa-arvosta, jos hänen mielestään miesten kuuluu vaihtaa hänen renkaansa ilmaiseksi 🤔
   Hannan mielestä tasa-arvo on liian pitkällä kun mies saa päättää auttaako vai ei.

   Lainaa

  60. Jäävi kotieläin 16.12.2021 20:13
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Kalaaab: No eihän ne vastaantulevat autot tiedä että mikä lupa sulla vai onko vain unohtunut. Inhoan kaikkea feministi paskaa. Mun mielestä on ihana ajatus että mies käy töissä ja tekee ns miehen työt ja nainen on kotona ja hoitaa lapset ym ns naisen työt. Tykkään myös puhua itsestäni että olen mieheni [...]
   Sitkas karjalanpiirakka: Niin olen kuullut. Varmaan ihan kiva suuressa cityssä, mutta syrjäkylillä poliisiauto on harvinainen nähtävyys. Eikä tällä valottomalla autolla ainakaan ainakaan omistajan sanoman mukaan ollut ajokieltoa.
   Ei katsastuskonttori voi antaa lupaa ajaa valottomalla autolla. Voihan siinä olla toimivat päivänvalot, jolloin päivällä hyvässä säässä voisi olla laillistakin ajaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ajovalot, autot, bensa-asema, huoltoasema, isä, katsastus, kolhu, kuva, pitkät, renkaiden vaihto, talvirenkaat, tankata, tasa-arvo, tytär, valot