Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Automaailma, osa 6

Mikä on turhin liikennemerkki?
Automaailma, osa 6

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 44 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -82 (352 ääntä)
   Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?

   Lainaa

  2. ...ääliö 23.12.2021 0:20
   Tulos: +43 (107 ääntä)
   Liian moni oman elämänsä rallikuski luulee pikemminkin että tunnelissa voi ajella miten lystää ja kiihdyttelevät ja koettavat ohitella...

   Lainaa

  3. ...ääliö 23.12.2021 0:21
   Tulos: +140 (184 ääntä)
   Pate itse mennyt teippelemään jonkun vuokraamaan ruutuun rahanhimossa "invamerkin"

   Lainaa

  4. Tulos: +207 (293 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Jumankauta on tylsiä ihmisiä olemassa. Aina jos joku yrittää vitsailla jollain asialla, niin tulee joku tosikko pätemään ja haukkumaan. Kuinka helvetin vaikeaa silloin on nauttia elämästä?

   Lainaa

  5. Pilkukas riikinkukko 23.12.2021 1:04
   Tulos: +168 (178 ääntä)
   Tiedän miten muistaa autopaikkanaapuria tänä vuonna kiitokseksi kaikista auton kyljen kolhuista! 🤗🪧♿️

   Lainaa

  6. Vallaton vuohi 23.12.2021 1:13
   Tulos: -24 (108 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Tunnelin päättymisestä ilmoittaminen on kuitenkin erityisen järjetöntä, sillä se päättyy niin selkeästi ilmoittamattakin. Ja jos tätä perustellaan sillä, että joskus saattaa peräkkäin olla useampi tunneli, niin silloin olisi järkevämpää laittaa "tunnelialue jatkuu" -kyltti. Siihen saattaisi jopa kiinnittää huomiota. 
   Mutta ei, terve järki puuttuu aina näistä päätöksistä, sillä niistä ilmeisesti päättävät kaltaisesi ihmiset. 

   Lainaa

  7. Tulos: +131 (151 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Aika lyhyeen näyttävät monet lopettavan ajattelun. Paitsi että tunnelin päättymismerkki kertoo milloin tunnelia koskevat tieliikennelain erikoissäännöt eivät enää ole voimassa, se kertoo sen täysin aukottomasti ja oikeuskelpoisesti myös esim. mahdollisen liikenneturman jälkipuinneissa. Lentokonemerkkiä taas ei ole tarkoitettu varoittamaan lento-onnettomuuksista, vaan lähinnä kaverillisena huomautuksena "ethän sitten hätiköi ja aja ojaan, täällä katsos saattaa jumbojetti tulla takavasemmalta matalalla ylitsesi millä tahansa hetkellä". Avannon portaita koskeva merkkikin voi olla varsin hyödyllinen, harmi että siitä on unohtunut pois sana "muita" (tai Kari on unohtanut sen kirjoittaa).

   Lainaa

  8. Isä viiden, joka olet töissä. 23.12.2021 7:27
   Tulos: +126 (136 ääntä)
   Vallaton vuohi: Tunnelin päättymisestä ilmoittaminen on kuitenkin erityisen järjetöntä, sillä se päättyy niin selkeästi ilmoittamattakin. Ja jos tätä perustellaan sillä, että joskus saattaa peräkkäin olla useampi tunneli, niin silloin olisi järkevämpää laittaa "tunnelialue jatkuu" -kyltti. Siihen saattaisi jopa [...]
   Oikeusasiat eivät toimi päättelemällä. Asiosta on joko ilmoitettu tai sitten ei, ja ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita. Parempi ilmoittaa "turhatkin" asiat.

   Lainaa

  9. Hankaloittava mandariini 23.12.2021 7:45
   Tulos: +4 (70 ääntä)
   Heljä on rento ja hauska keski-ikäinen nainen, joka ei epäröi kiekaista kovaan ääneen kommenttia suoraan 1990-luvun työpaikan kahvihuoneesta. Siellä oli hauskaa ja jokainen vitsi navan alta. N51

   Lainaa

  10. Itseasiassa 23.12.2021 8:09
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Jyrki perusteli sen hyvin.

   Lainaa

  11. Itseasiassa 23.12.2021 8:16
   Tulos: +64 (68 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Oikeusasiat eivät toimi päättelemällä. Asiosta on joko ilmoitettu tai sitten ei, ja ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita. Parempi ilmoittaa "turhatkin" asiat.
   Hyvin sanottu Vallaton vuohi ei nähtävästi ole joutunut selvittelemään asioita itse lain puitteissa tai keskustelemaan riitatilanteesta juristin kanssa. Silloin voi heittää kaiken "terveen" ja "maalaisjärjen" romukoppaan.

   Lainaa

  12. Itseasiassa 23.12.2021 8:19
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Yhdellä campingalueen saunalla oli kyltti ja nuoli uimarannalle. En kyllä ikinä löytänyt sitä rantaa, toisaalta reissatessa aikataulu oli sen verran tiukka, ettei pitkälle lenkkeilylle ollut aikaa. Ehkä olisi voitu etäisyyskin ilmoittaa, tunnin saunavuorolla ei tule lähdettyä vaeltamaan puolta kilometriä ihan vaan pulahtaakseen.

   Lainaa

  13. Urhea Pussieläin 23.12.2021 8:51
   Tulos: +78 (96 ääntä)
   Hankaloittava mandariini: Heljä on rento ja hauska keski-ikäinen nainen, joka ei epäröi kiekaista kovaan ääneen kommenttia suoraan 1990-luvun työpaikan kahvihuoneesta. Siellä oli hauskaa ja jokainen vitsi navan alta. N51
   Meillä on vieläkin kahvihuone täynnä näitä hauskoja ihmisiä. Paras vitsi on se, joka kerotaan kovimpaan ääneen ja joka sisältää eniten hauskoja ilmaisuja navanalusosille. Kertojina parhaimmillaan 20-50v+ ihmiset. Joka päivä. Samat "aiheet". Näin reilu nelikymppisenä alkaa jo raskaasti tympiä tämä huumorin laji, kun itse eli sen ajan joskus ala-asteen kolmannella luokalla että nämä vielä jaksoivat hihityttää. Alapäähuumorissa ei ole sinällään mitään vikaa, mutta pelkkien härskien sanojen huutaminen mahdollisimman kovalla volyymillä ei kyllä enää meikäläisen kategorioissa putoa minkään huumorin alle.

   Lainaa

  14. Jymäkkä orja 23.12.2021 9:34
   Tulos: -8 (26 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Katsos kun ihmiset saavat ajokortteja muropaketeista eivätkä edes tiedä, että tunnelissa ei esimerkiksi saa pysäköidä.

   Lainaa

  15. Vallaton vuohi 23.12.2021 9:46
   Tulos: -43 (87 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Oikeusasiat eivät toimi päättelemällä. Asiosta on joko ilmoitettu tai sitten ei, ja ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita. Parempi ilmoittaa "turhatkin" asiat.
   Ei se näin toimi. Todellakaan. Vai onko jokaisessa risteyksessä myös kyltti "risteys alkaa", "risteys päättyy", "käytä vilkkua" jne. 
   Laeista ei tarvitse ilmoittaa joka paikassa erikseen, eikä se, että ei tiedä jostain laista todellakaan siirrä vastuuta mihinkään. Uskomatonta, että olet saanut plussaa. "Oikeusasiat eivät toimi päättelemällä" "Parempi ilmoittaa turhatkin asiat". En halua enää koskaan kuulla narinaa Sääntö-Suomesta tai EU-direktiiveistä teiltä plussaajilta. Te olette se syy.

   Lainaa

  16. Vallaton vuohi 23.12.2021 9:57
   Tulos: -52 (86 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Oikeusasiat eivät toimi päättelemällä. Asiosta on joko ilmoitettu tai sitten ei, ja ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita. Parempi ilmoittaa "turhatkin" asiat.
   Toivottavasti talosi ovessa on kyltti "sisäänpääsy asiattomilta kielletty", sillä muuten sinne voi tulla kuka vain, koska "oikeusasiat eivät toimi päättelemällä" ja "parempi ilmoittaa turhatkin asiat". Jos kyltin puuttuessa tulen hakemaan telkkarisi, niin voi voi, "ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita". Vai miten oli? 

   Lainaa

  17. Tulos: +73 (79 ääntä)
   Ei noilta mittarimikoilta vaadita edes lukutaitoa että työpaikan saisivat. Parkkipate laputti firman auton joka parkkeerattu firmalle varattuun ruutuun, auton joka kylkeä koristaa sama nimi joka lukee parkkiruudun kyltissä.

   Lainaa

  18. Iäkäs pähkinä 23.12.2021 10:37
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Tuo kyltti "avanto on rannassa" on tarkoitettu Parkki-Paten lappuliisoille. Ne kun on niin neroja, että laputtaa auton, vaikka se olis pysäköitynä sille vuokratussa ruudussa.

   Lainaa

  19. Isä viiden, joka olet töissä. 23.12.2021 11:04
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Vallaton vuohi: Toivottavasti talosi ovessa on kyltti "sisäänpääsy asiattomilta kielletty", sillä muuten sinne voi tulla kuka vain, koska "oikeusasiat eivät toimi päättelemällä" ja "parempi ilmoittaa turhatkin asiat". Jos kyltin puuttuessa tulen hakemaan telkkarisi, niin voi voi, "ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita". Vai miten oli? 
   Elämässä pääsee huomattavasti helpommalla, jos ei puske asioita ääripäihin ihan vain siksi, kun haluaa olla hankala ihminen. Kannattaa kokeilla.

   Lainaa

  20. Vallaton vuohi 23.12.2021 11:40
   Tulos: -40 (58 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Elämässä pääsee huomattavasti helpommalla, jos ei puske asioita ääripäihin ihan vain siksi, kun haluaa olla hankala ihminen. Kannattaa kokeilla.
   En ole vetämässä mitään ääripäähän, vaan yritän juuri havainnollistaa, miten ääripäähän tämä kylttien lätkiminen on viety. 
   Tunneli päättyy – no shit, Sherlock. 

   Lainaa

  21. Tulos: +28 (42 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Oikeusasiat eivät toimi päättelemällä. Asiosta on joko ilmoitettu tai sitten ei, ja ilmoittamatta jättäminen siirtää vastuita. Parempi ilmoittaa "turhatkin" asiat.
   Eipä se merkin puuttuminen olisi todellisuudessa mikään ongelma oikeudessa. Tilanne on hyvin samanlainen kuin esim. nopeuslätkien kanssa, joiden vaikutusalue loppuu seuraavaan risteykseen ihan ilman erillisiä ilmoituksia. Se on todettavissa hyvin yksiselitteisesti onko mahdollinen liikennerikkomus tai onnettomuus tapahtunut tunnelialueella vai ei ilmankin päättymismerkkiä.

   Lainaa

  22. Huikea kala 23.12.2021 12:49
   Tulos: +17 (27 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Nopeusrajoituksen päättymisestä ei ilmoiteta. Erikseen merkillä osoitettu rajoitus päättyy seuraavaan risteykseen. Pätee aluemerkkejä lukuunottamatta kaikkiin liikennemerkkeihin.

   Lainaa

  23. Vallaton vuohi 23.12.2021 12:52
   Tulos: +8 (28 ääntä)
   Toj Karin: Eipä se merkin puuttuminen olisi todellisuudessa mikään ongelma oikeudessa. Tilanne on hyvin samanlainen kuin esim. nopeuslätkien kanssa, joiden vaikutusalue loppuu seuraavaan risteykseen ihan ilman erillisiä ilmoituksia. Se on todettavissa hyvin yksiselitteisesti onko mahdollinen liikennerikkomus [...]
   Joku muukin ymmärsi, kiitos. Olin menettää uskoni ihmiskuntaan. 
   Kun meillä tosiaan on autokoulu sitä varten, että ne säännöt opitaan. Ja jos niitä sääntöjä ei opi sielläkään, niin eipä se kyltti paljon auta, kun ei siinä mitään ohjeita lue.

   Lainaa

  24. Tulos: +24 (34 ääntä)
   Vallaton vuohi: Tunnelin päättymisestä ilmoittaminen on kuitenkin erityisen järjetöntä, sillä se päättyy niin selkeästi ilmoittamattakin. Ja jos tätä perustellaan sillä, että joskus saattaa peräkkäin olla useampi tunneli, niin silloin olisi järkevämpää laittaa "tunnelialue jatkuu" -kyltti. Siihen saattaisi jopa [...]
   Tuolla logiikalla voisi ihan yhtä hyvin jättää myös tunnelin alkamisesta kertovan merkin pois. Kait sen nyt jokainen muutenkin huomaa, että nyt muuten tultiin tunneliin...

   Lainaa

  25. Vallaton vuohi 23.12.2021 13:18
   Tulos: +10 (30 ääntä)
   Topi: Tuolla logiikalla voisi ihan yhtä hyvin jättää myös tunnelin alkamisesta kertovan merkin pois. Kait sen nyt jokainen muutenkin huomaa, että nyt muuten tultiin tunneliin...
   Tavallaan, mutta ymmärrän, jos tunnelista ilmoitetaan hieman etukäteen, että siihen osaa varautua asianmukaisella tavalla.
   Jos tunneleita on useampi peräkkäin, kyltti voisi ilmoittaa tunnelialueen alkamisesta kuvalla, jossa on useampi tunneli peräkkäin, ja sitten tietysti kyltti alueen päättymisestä. Yksittäisen tunnelin päättymisestä ilmoittaminen on yhtä turhaa kuin risteyksen päättymisestä ilmoittaminen olisi.

   Lainaa

  26. Tulos: +37 (45 ääntä)
   Oli hauska lukea itse juttu ja ajatella mielessään jo valmiiksi millasta vänkkäämistä kommentit on täynnä kun kaikki haluaa päteä kilpaa :D

   Lainaa

  27. Setä Tiramisu 23.12.2021 17:41
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   No. Täällähän on ollut huumorintajuista porukkaa liikkeellä näin joulun alla. Huomenna on aatto ja sitten saunotaan, niin eiköhän se pahin stressi helpota.

   Lainaa

  28. Tulos: -14 (16 ääntä)
   Ville: Jumankauta että on yksinkertaisia ihmisiä olemassa. Aina jos on jokin rajoitus tieliikenteessä, niin samoin sen rajoituksen päättymisestä ilmoitetaan liikennemerkillä. Kuinka helvetin vaikeaa se on ymmärtää?
   Mikäs rajoitus se tunneli on? Sinulla on ainakin valot omastas pois päältä.

   Lainaa

  29. Tulos: +5 (19 ääntä)
   Huikea kala: Nopeusrajoituksen päättymisestä ei ilmoiteta. Erikseen merkillä osoitettu rajoitus päättyy seuraavaan risteykseen. Pätee aluemerkkejä lukuunottamatta kaikkiin liikennemerkkeihin.
   Toj Karin: Eipä se merkin puuttuminen olisi todellisuudessa mikään ongelma oikeudessa. Tilanne on hyvin samanlainen kuin esim. nopeuslätkien kanssa, joiden vaikutusalue loppuu seuraavaan risteykseen ihan ilman erillisiä ilmoituksia. Se on todettavissa hyvin yksiselitteisesti onko mahdollinen liikennerikkomus [...]
   Samalla tiellä pysyttäessä nopeusrajoitus ei pääty risteykseen. Varsinkin taajama-alueella nopeusrajoitus toki ilmoitetaan uudella merkillä kääntyviä varten lähes aina, mutta sen edellisen liikennemerkin voimassa olo ei lopu risteyksen takia.

   Lainaa

  30. Tulos: +32 (32 ääntä)
   Vallaton vuohi: Ei se näin toimi. Todellakaan. Vai onko jokaisessa risteyksessä myös kyltti "risteys alkaa", "risteys päättyy", "käytä vilkkua" jne.  Laeista ei tarvitse ilmoittaa joka paikassa erikseen, eikä se, että ei tiedä jostain laista todellakaan siirrä vastuuta mihinkään. Uskomatonta, että olet saanut [...]
   Tunnelin alkamisesta ja päättymisestä kertovat merkit kuuluvat eu:n liikennemerkki direktiiviin. Monissa paikoissa (harvemmin suomessa) varsinainen tunneli voi päättyä, mutta tie jatkuu pitkään kallioiden reunustamana ilman pientareita. Tällöin tunnelimerkin säännöt on syytä pitää voimassa. Olen ajanut myös teillä joilla tunnelin merkki (joka tuo tunneleiden liikennesäännöt voimaan) on satoja metrejä ennen varsinaista tunnelia. Suomessa tunnelisäännöt voivat tuntua turhilta, koska lähes kaikki tunnelit ovat teillä joilla ajosuunnat on erotettu toisistaan, ja tunnelit ovat leveitä.

   Lainaa

  31. Tulos: +19 (19 ääntä)
   Topi: Tuolla logiikalla voisi ihan yhtä hyvin jättää myös tunnelin alkamisesta kertovan merkin pois. Kait sen nyt jokainen muutenkin huomaa, että nyt muuten tultiin tunneliin...
   Toj Karin: Eipä se merkin puuttuminen olisi todellisuudessa mikään ongelma oikeudessa. Tilanne on hyvin samanlainen kuin esim. nopeuslätkien kanssa, joiden vaikutusalue loppuu seuraavaan risteykseen ihan ilman erillisiä ilmoituksia. Se on todettavissa hyvin yksiselitteisesti onko mahdollinen liikennerikkomus [...]
   Koko tunneliliikennemerkin pointti on siinä, että "tunnelissa" ja "liikennemerkillä merkityssä tunnelissa" on eri liikennesäännöt. Joitakin sääntöjä on voimassa myös merkitsemättömässä tunnelissa. Kuten Specialin kommentista käy ilmi, voi tunnelin rakenne ja päättymisen kohta olla hyvin erilainen. Päättymispaikan voi yrittää määrittää lainsäädännössä jollakin todella monimutkaisella tavalla tai jättää sen tulkinnanvaraiseksi, tai sitten sen voi hoitaa yksinkertaisella ja yksitulkintaisella tavalla laittamalla tunnelin päättymisestä kertovan liikennemerkin.

   Lainaa

  32. Multainen varhaisperuna 24.12.2021 8:19
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Saivartelijoille tiedoksi, kyllä jokainen käsittää myös että moottoritie päättyy kun alkaa tulla autoja vadtaan, silti sen päättyminen osoitetaan aina merkillä jolloin moottoritien erityismääräykset eivät ole voimassa.

   Lainaa

  33. Multainen varhaisperuna 24.12.2021 8:27
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Vallaton vuohi: Tunnelin päättymisestä ilmoittaminen on kuitenkin erityisen järjetöntä, sillä se päättyy niin selkeästi ilmoittamattakin. Ja jos tätä perustellaan sillä, että joskus saattaa peräkkäin olla useampi tunneli, niin silloin olisi järkevämpää laittaa "tunnelialue jatkuu" -kyltti. Siihen saattaisi jopa [...]
   Eipä muuten pääty. On olemassa kalliotunneleita jotka jatkuvat betonitunneleina joissa on seinissä jopa viiden metrin huoltoaukkoja ulkoilmaan. Entäs Hämeenlinnan Goodman kauppakeskuksen siltakansi, se on teknisesti vain leveä silta, juridisesti tunneli. Sama juttu Itäväulällä Redin kauppakeskuksessa Helsingissä, tien yli on rakennettu lyhyt siltakansi ja silti sen on kyltitetty tunneliksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Mjv: Samalla tiellä pysyttäessä nopeusrajoitus ei pääty risteykseen. Varsinkin taajama-alueella nopeusrajoitus toki ilmoitetaan uudella merkillä kääntyviä varten lähes aina, mutta sen edellisen liikennemerkin voimassa olo ei lopu risteyksen takia.
   I stand corrected.

   Lainaa

  35. Liekehtivä roska 24.12.2021 14:45
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Toj Karin: I stand corrected.
   Mitä silmäni näkevätkään? Joku feissarimokissa myöntää olleensa väärässä? Tämä on sitä oikeaa joulun taikaa!

   Lainaa

  36. Päätön mansikka 24.12.2021 17:48
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Vallaton vuohi: Tunnelin päättymisestä ilmoittaminen on kuitenkin erityisen järjetöntä, sillä se päättyy niin selkeästi ilmoittamattakin. Ja jos tätä perustellaan sillä, että joskus saattaa peräkkäin olla useampi tunneli, niin silloin olisi järkevämpää laittaa "tunnelialue jatkuu" -kyltti. Siihen saattaisi jopa [...]
   Niin että jos on vaikka 4 tunnelia peräkkäin, olisi järkevämpi lyödä 3 "tunnelialue jatkuu" -kylttiä joka väliin?

   Lainaa

  37. Vallaton vuohi 24.12.2021 21:31
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Päätön mansikka: Niin että jos on vaikka 4 tunnelia peräkkäin, olisi järkevämpi lyödä 3 "tunnelialue jatkuu" -kylttiä joka väliin?
   Silti kylttejä olisi yhteensä vähemmän kuin nyt. 
   Mutta myöhemmin ehdotin jo ratkaisua, että olisi vain yksi "tunnelialue alkaa" ja yksi "tunnelialue päättyy" -kyltti.

   Lainaa

  38. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Topi: Tuolla logiikalla voisi ihan yhtä hyvin jättää myös tunnelin alkamisesta kertovan merkin pois. Kait sen nyt jokainen muutenkin huomaa, että nyt muuten tultiin tunneliin...
   Samalla logiikalla vois jättää melkein kaikki muutkin merkit pois, kyllähän sen näkee jos tulee taajama-alueelle, kyllähän nyt suojatien huomaa muutenkin, kyllähän ohtuskiellon näkee kun on se sulkuviiva ym, kyllähän koulut on niin isoja, että näkeehän ne, hiivattiako lapsista erikseen varoittamaan, näkeehän ne nekin. Mä oon sitä paitsi ajatellut ton tunneli päättyy -merkin tärkeimmäksi funktioksi sen, mikä varsinkin Norjassa ajellessa on isohko juttu. Eli kun ajaa sellaista 8-24 km pitkää tunnelia, niin jos ei mitenkään älyä varautua yhtäkkiseen auringonpaisteeseen siirtymiseen, niin saatta ekat pari sataa metriä tunnelin jälkeen mennä jossain rotkon reunalla ihan sokkona siristellen. Itse oon inakin hyvin kiitollinen juuri tuon merkin olemassa olosta. Samalla se tietysti kertoo myös sen, että tästä eteenpäin saattaa taas olla joku valokuvaajaturisti pysäyttänyt autonsa tien laitaan, eli kyllä sekin tarkoitus on ihan oikeasti aika oleellinen.

   Lainaa

  39. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Liekehtivä roska: Mitä silmäni näkevätkään? Joku feissarimokissa myöntää olleensa väärässä? Tämä on sitä oikeaa joulun taikaa!
   Samaa ihmettelen aina itsekin ja siksi pyrin tekemään sen sina kun se on aiheellista. Tää ei ole minun ensimmäinen rodeo.

   Lainaa

  40. Sitkas karjalanpiirakka 25.12.2021 15:34
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   bob: Samalla logiikalla vois jättää melkein kaikki muutkin merkit pois, kyllähän sen näkee jos tulee taajama-alueelle, kyllähän nyt suojatien huomaa muutenkin, kyllähän ohtuskiellon näkee kun on se sulkuviiva ym, kyllähän koulut on niin isoja, että näkeehän ne, hiivattiako lapsista erikseen varoittamaan, [...]
   Norjassa en oo ajellut mutta tuo kuulostaa ihan hyvältä syyltä laitta kyltti. Tosin ainakaan Suomessa ne kyltit ei kyllä ole sijoitettu tarpeeksi aikaisin että ehtis varoittamaan ennen kuin arska paistaa päin näköä.

   Lainaa

  41. Tunteeton Sitruuna 26.12.2021 13:14
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Taisi olla viimeinen kerta kun poika suostuu kuskiksi äitille... Ei kainsiinä muuten, mutta George Michaelia... Hyi helvetti!

   Lainaa

  42. Pelkäämätön soturi 26.12.2021 17:06
   Tulos: -6 (14 ääntä)
   Liekehtivä roska: Mitä silmäni näkevätkään? Joku feissarimokissa myöntää olleensa väärässä? Tämä on sitä oikeaa joulun taikaa!
   Ja vieläpä palstan pahimmalta inttäjältä, joka yleensä jatkaa valheensa inttämistä keksimällä uutta valhetta päälle päiväkausia eteenpäin.
   Tai sitten nimimerkillä on nykyään eri käyttäjä.

   Lainaa

  43. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Ja vieläpä palstan pahimmalta inttäjältä, joka yleensä jatkaa valheensa inttämistä keksimällä uutta valhetta päälle päiväkausia eteenpäin. Tai sitten nimimerkillä on nykyään eri käyttäjä.
   Täällä on näköjään yksi apina joka ei osaa lukea. Kerro yksikin valhe jonka olen esittänyt? Sen jälkeen kun et sitä löydä, voisit myöntää olleesi väärässä ihan kuten itsekin teen aina sen ollessa aiheellista.

   Lainaa

  44. Letittämätön banaani 30.12.2021 11:38
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Pelkäämätön soturi: Ja vieläpä palstan pahimmalta inttäjältä, joka yleensä jatkaa valheensa inttämistä keksimällä uutta valhetta päälle päiväkausia eteenpäin. Tai sitten nimimerkillä on nykyään eri käyttäjä.
   Minäkin haluan nyt esimerkin. Ei tule mitään mieleen. Sekoitatko nyt johonkin muuhun nimimerkkiin?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avanto, invapaikka, kuva, kyltti, liikennemerkit, liikennemerkki, parkkipaikka, sakko, tunneli päättyy, valvontamaksu