Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 59

Tämä lastenkirja kehittää aivan uusia taitoja.
Vanhempainilta, osa 59

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 77 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -553 (701 ääntä)
   Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.

   Lainaa

  2. Kimurantti kameli 4.11.2021 0:16
   Tulos: +303 (307 ääntä)
   Hei sentään sydämellisesti meni oikein yhdellä m:llä!

   Lainaa

  3. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 4.11.2021 0:24
   Tulos: +375 (379 ääntä)
   Ihan kuin olisin jossain hiljattain puhunut jotain ammattimaisista kielipalveluista. Ehkä eniten pistää vihaksi, kun edes kirjoja ja lehtiartikkeleita ei viitsitä oikolukea tai oikoluettaa. Onhan se yksi työvaihe lisää, mutta sillä on ehkä jotain tekemistä uskottavuuden ja luotettavana julkaisijana esiintymisen kanssa.

   Lainaa

  4. Ylläoleva papaija 4.11.2021 0:29
   Tulos: +160 (164 ääntä)
   Kiitos Robert ❤️😂 Just mietin samaa lappua tutkiessa, mutten olisi noin hyvin osannut kommata

   Lainaa

  5. Kuitti maksamakkara 4.11.2021 0:31
   Tulos: +236 (276 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Koska se ei oo sisäsiisti? Ei monikaan ala ennen kahta vuotta edes treenata lapsen kanssa potalla käyntiä.

   Lainaa

  6. Tulos: +291 (297 ääntä)
   Kiitos, mutta taidan alloittaa lapsenin sivistämisen ja koorinaation kehittämisen jollakin toisella tarroja sisvältävällä kirjalla.

   Lainaa

  7. Kykenemätön peura 4.11.2021 0:58
   Tulos: +210 (214 ääntä)
   Onneksi tehtäväkirjan kohderyhmä ei ole lukutaitoista.

   Lainaa

  8. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 4.11.2021 1:04
   Tulos: -189 (251 ääntä)
   Kykenemätön peura: Onneksi tehtäväkirjan kohderyhmä ei ole lukutaitoista.
   Kyllä moni yli kolmevuotias alkaa olla.

   Lainaa

  9. Jyrkkä kyyhky 4.11.2021 1:08
   Tulos: +182 (236 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Lapsuudenkodissas oli tavallista laskee pitkin lattioita? No, ihan tiedoksi, niin ei toimita normaaleissa perheissä.

   Lainaa

  10. Prefabricated persoona 4.11.2021 1:15
   Tulos: +131 (161 ääntä)
   Itseäni jäi mietityttämään, olisiko lapsen veljen saanut kuitenkin ottaa mukaan? Aikuinen sisar ei möskään ilmeisesti voi olla saattajana, kun siskot ilmeisen yksiselitteisesti on kielletty.

   Lainaa

  11. Prefabricated persoona 4.11.2021 1:18
   Tulos: +114 (122 ääntä)
   Prefabricated persoona: Itseäni jäi mietityttämään, olisiko lapsen veljen saanut kuitenkin ottaa mukaan? Aikuinen sisar ei möskään ilmeisesti voi olla saattajana, kun siskot ilmeisen yksiselitteisesti on kielletty.
   Kirjoitustaidostani päätellen voisin myös työskennellä Tampereen Paperikonttorilla...

   Lainaa

  12. Hallitsijaton persikka 4.11.2021 1:39
   Tulos: +95 (113 ääntä)
   Sieluni silmin nään sen tilanteen ku tota tekstiä on kirjoitettu, sit tullu jäätävä paskahätä kesken kaiken ja menny vessaan,toinen luullu että se on oikoluettu ja fine ja lähettäny sen vaan eteenpäin. Oisko mitä?

   Lainaa

  13. King Arthur 4.11.2021 1:56
   Tulos: +124 (138 ääntä)
   Joku tekee noita tekstejä pienemmällä palkalla kuin Erno vaipanvaihtoja, niin hyvin voin kuvitella että muutamat daquirit iltapalaksi ja työtehtävä liukkaammin läpi kuin numero dos.

   Lainaa

  14. Tulos: +247 (251 ääntä)
   Taysin lapussa lukee, että vain yksi terve aikuinen saa tulla, mutta sairaiden aikuisten määräähän siinä ei ole rajoitettu ollenkaan. Eli jos ovat sairaita, niin he kai sitten saavat mennä molemmat. 🙂

   Lainaa

  15. Muodoton kala 4.11.2021 3:58
   Tulos: -252 (286 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Samaa mietin heti ensimmäisenä et eipä paljon lapsen kasvatus kiinnosta jos 2 vuotiaana kulkee vielä vaipoissa. Antaskoha joku näille vanhemmille palkkaa, että opettais lapsensa käveleen ja puhumaan? Lapsi kuitenkin varmaan jo syö itse, kun ei maksa palkkaa vanhemmilleen ruokinnasta vai onkoha vielä rintaruokinnassa kun vaipatkin tarvii? On olemassa vanhempia ja sit on olemassa vastuuttomia aikuisia jotka panee paljaalla miten sattuu ja ei ota vastuuta seurauksista. Hyi

   Lainaa

  16. Tulos: -134 (194 ääntä)
   Prefabricated persoona: Itseäni jäi mietityttämään, olisiko lapsen veljen saanut kuitenkin ottaa mukaan? Aikuinen sisar ei möskään ilmeisesti voi olla saattajana, kun siskot ilmeisen yksiselitteisesti on kielletty.
   Veli on sisar siinä missä siskokin.

   Lainaa

  17. Hapanimelä mango 4.11.2021 4:51
   Tulos: +146 (168 ääntä)
   Kaapo: Veli on sisar siinä missä siskokin.
   Yleensä puhutaan sisaruksista. Tuo pelkkä sisar jotenkin johdattaa feminiiniin suuntaan, esim 'sisar hento valkoinen'.

   Lainaa

  18. Luha salaatti 4.11.2021 5:44
   Tulos: +147 (203 ääntä)
   Hohhoijaa, täällä näköjään lapsettomat ammattilaiset huutelee vaippakäytännöistä. Me aloittelimme vaipattomuuteen melko aikaisin, mutta kokonaan pääsimme vaipoista eroon vasta kolmen vuoden jälkeen. Se oli tasapainoilua siihen, miten jaksaa vahinkoja siivoilla, ja koska vaippa nyt vain oli parempi ratkaisu. Ei kamalasti kiinnostanut ostella uusia patjoja kylään sen takia, että täällä huudellaan, miten 2-vuotiaan jo pitäisi osata olla ilman vaippaa. Ainiin, eihän alle kouluikäisen kanssa saa liikkua missään, ettei aikuiset häiriinny :D Ei huolta, kyllä se lapsi oppii elämään ilman vaippaa jossain vaiheessa, viimeistään siinä kohtaa, kun sen käyttö alkaa häiritsemään lasta itseään.

   Lainaa

  19. Äiti ja mummo 4.11.2021 5:44
   Tulos: -16 (78 ääntä)
   Kuitti maksamakkara: Koska se ei oo sisäsiisti? Ei monikaan ala ennen kahta vuotta edes treenata lapsen kanssa potalla käyntiä.
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Se on kyllä ollut vuosikymmenet se ikä, missä  jotkut niitä ei enää tarvitse ja jotkut tarvitsee. Suurin osa terveistä lapsista oppii sisäsiistiksi kolmeen vuoteen mennessä, mutta jotkut paljonkin aiemmin kuin kaksivuotiaana. Kaikki lapset eivät kuitenkaan ole terveitä. Itse olen kuulemma ollut sisäsiisti 1 v 3 kk iässä, mitä on pidetty harvinaisena tuolloin 60- luvullakin.

   Lainaa

  20. Koskeva flamingo 4.11.2021 6:08
   Tulos: +194 (204 ääntä)
   Kaapo: Veli on sisar siinä missä siskokin.
   Mitä ihmettä? Veli on sisarus, ei sisar. Sisko taas on sisar-sanan tuttavallisempi muoto.

   Lainaa

  21. Korvamerkitty orja 4.11.2021 6:40
   Tulos: -107 (137 ääntä)
   Kuitti maksamakkara: Koska se ei oo sisäsiisti? Ei monikaan ala ennen kahta vuotta edes treenata lapsen kanssa potalla käyntiä.
   7kk konttasi itse vessaan potalle,  kiireesti perään ja tarpeensa teki pottaan. Vaipat jäi kokonaan pois 2v 3kk. Päivävaipat jäi pois huomattavasti aikaisemmin. Seuraava kokonaan vaipatta ennen kuin täytti 2. Kyllä muuten harmitti, oltiin kuitenkin ostettu kestovaippoja huomattavasti vanhemmille lapsille asti. No ei oikeasti harmittanut. #HYMIÖ 
   ps. Kyllä jokainen järkevä vanhempi rupeaa tekemään pottatreenejä heti kun lasta saa istuttaa.  Treenit kannattaa ajoittaa ruokailun perään. 

   Lainaa

  22. Nimekäs salaatti 4.11.2021 6:43
   Tulos: -56 (86 ääntä)
   Luha salaatti: Hohhoijaa, täällä näköjään lapsettomat ammattilaiset huutelee vaippakäytännöistä. Me aloittelimme vaipattomuuteen melko aikaisin, mutta kokonaan pääsimme vaipoista eroon vasta kolmen vuoden jälkeen. Se oli tasapainoilua siihen, miten jaksaa vahinkoja siivoilla, ja koska vaippa nyt vain oli parempi [...]
   Mitä ne siellä oikein huutelevat ja miksi? Entä miksi kuvittelet että tämä on oikea hetki ja paikka kertoa vaipattomuudestasi tai että se olisi kiinnostava asia? Ymmärtääkseni kukaan ei ole kommentoinut sinun vaippojen käyttöä, vaan Alexin.

   Lainaa

  23. Kannattamaton sakaali 4.11.2021 6:58
   Tulos: +170 (174 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Kakan ja pissan takia. 
   Tässä tapauksessa ilmeisesti myös rahan takii.

   Lainaa

  24. Uhkea kavioeläin 4.11.2021 7:01
   Tulos: -86 (124 ääntä)
   Kaapo: Veli on sisar siinä missä siskokin.
   Nykypäivänähän tuokin lienee kunkin itse päätettävissä, mutta silloin kun poika oli vielä poika ja tyttö oli tyttö, niin veli EI ollut sisar. SisarUS kylläkin. Mutta tosiaan nykyäänhän nuo kai saavat olla vaikka polkuautoja, jos siltä tuntuu.

   Lainaa

  25. Huomattava mandariini 4.11.2021 7:06
   Tulos: +145 (153 ääntä)
   Ah kyllä, kaikki lapset ovat täysin samanlaisia ja kaikki heistä oppivat kaiken täysin samaan aikaan. Jos eivät, niin syy on paskoissa vanhemmissa. Kyllä kaksivuotiaan pitää osata jo käydä pöntöllä, lukea sujuvasti kirjallisuuden klassikoita ja lausua runoja. Kolmevuotiaana pitää osata jo kirjoittaa feissarimokien kommenttikentässä: "kyllä minä kaksivuotiaana olin jo täysin sisäsiisti, koska vanhempani välittivät minusta".

   Lainaa

  26. Tulos: -98 (120 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Samaa mietin. Nykyvanhemmat on kujalla.

   Lainaa

  27. Tulos: +135 (143 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Itseäni ihmetyttää miten (oletettavasti) aikuinen ihminen ei tiedä mihin vaippoja käytetään.

   Lainaa

  28. Pollea papukaija 4.11.2021 8:26
   Tulos: +152 (164 ääntä)
   Ai että nää lapsijutut on aina ihan parhaita kun vanhemmat pääsee nokittelemaan kuinka just heidän pilttinsä luki ja puhui jo 3kk iässä sujuvaa hepreaa ja selvitti kolme uutta avaruuden ilmiötä. Ei oo elämässä muuta päässyt saavuttamaan, niin on edes sitten se oma pikkupiltti millä voi pönkittää omaa egoaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +89 (93 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   OIisko siksi, että jokainen lapsi kehittyy eri tahtia?

   Lainaa

  30. Moitittava metsämarja 4.11.2021 8:48
   Tulos: +151 (161 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Terveisiä Mannerheimin lastensuojeluliitolta:
   "Lapset oppivat kuiviksi eri-ikäisinä, yksi aikaisemmin, toinen myöhemmin. Viisas vanhempi ei ota asiasta paineita eikä vaadi lasta kypsymään liian aikaisin. Jotkut lapset oppivat päiväkuiviksi kolmen vuoden ikään mennessä, osa 3–4-vuotiaina. Tämänkin jälkeen voi sattua silloin tällöin vahinkoja. Lapsi ei voi hallita suoltaan ja virtsarakkoaan ennen kuin hänen hermostonsa on kehittynyt riittävästi."
   Mutta ihan ymmärrettävää, että jos ei oo ollut lähikontaktissa vaippoihin oman vaippaikänsä jälkeen ja yhdistää mielikuvissaan vaipat vauvoihin, ei voi tietää että vaikka osa lapsista oppisi kuivaksi jo 1-vuotiaana, suurin osa ei opi.

   Lainaa

  31. Tulos: +107 (107 ääntä)
   Harmi ettei saanu kahta euroa puhtaana käteen

   Lainaa

  32. Tulos: +75 (85 ääntä)
   Tuuu: Samaa mietin. Nykyvanhemmat on kujalla.
   Ikävä sanoa, mutta itse olet kujalla. Lapset oppivat hyvin yksilöllistä tahtia nämä asiat ja niissä voi tulla myös taantumisvaiheita.

   Lainaa

  33. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Nimekäs salaatti: Mitä ne siellä oikein huutelevat ja miksi? Entä miksi kuvittelet että tämä on oikea hetki ja paikka kertoa vaipattomuudestasi tai että se olisi kiinnostava asia? Ymmärtääkseni kukaan ei ole kommentoinut sinun vaippojen käyttöä, vaan Alexin.
   Oletkos lukenut kommentteja? Kyllä niissä moni väittää että lapsen pitäisi olla vaipaton kahteen ikävuoteen mennessä. Ei puhuta mistään Alexista.
   Ja jos yllä mainittuja idioottimaisuuksia laukoo, niin kyllä niitä voi korjata, vaikka sitten omilla kokemuksilla.

   Lainaa

  34. Tulos: +55 (57 ääntä)
   R3TU: OIisko siksi, että jokainen lapsi kehittyy eri tahtia?
   Ja vieläpä niin, että ehdottomasti suurin osa oppii kuivaksi vasta 2v täytettyään.

   Lainaa

  35. Kaiteeton kotieläin 4.11.2021 10:18
   Tulos: +57 (69 ääntä)
   Korvamerkitty orja: 7kk konttasi itse vessaan potalle,  kiireesti perään ja tarpeensa teki pottaan. Vaipat jäi kokonaan pois 2v 3kk. Päivävaipat jäi pois huomattavasti aikaisemmin. Seuraava kokonaan vaipatta ennen kuin täytti 2. Kyllä muuten harmitti, oltiin kuitenkin ostettu kestovaippoja huomattavasti vanhemmille [...]
   ....voi hyvä luoja, etkö ymmärrä miten yksilöllistä potan aloitus on? Nykyään ei ole mitään ohjesääntöä että missä iässä pitäisi lopettaa vaippojen käyttö. Se loppuu sitten kun lapsi on valmis. Harjoittelut yms. ovat melko turhia, jos lapsi ei yksinkertaisesti ole valmis potalle. Kyllä me tässä ollaan vuoden verran kaikkia ohjeistuksia tehty, mutta ei 2,5v tyttö vieläkään potalle saa mitään. Ei ole valmis. Kyllä se pissa ja kakka sieltä tulee sitten.
   Tahallinen pakottaminen olemaan esim. märissä vaipoissa ei edistä potalle siirtymistä mitenkään. Se vaan luo ahdistusta lapselle.
   Tilanne on vähän samanlainen kuin lukemaan oppiminen. Jotkut oppivat itsenäisesti jo ennen esikoulua ja jotkut oppivat vasta ensimmäisellä luokalla. Kuitenkin on tutkitusti todistettu, että varhaisin lukemaan oppiminen ei edistä lukutaitoa tai muita oppimisen taitoja. Tilanne on tasaantunut kolmannella luokalla. Eli kakara ei ole nero, jos se osaa 4-vuotiaana lukea.

   Lainaa

  36. Periytyvä haukka 4.11.2021 10:32
   Tulos: +65 (71 ääntä)
   Korvamerkitty orja: 7kk konttasi itse vessaan potalle,  kiireesti perään ja tarpeensa teki pottaan. Vaipat jäi kokonaan pois 2v 3kk. Päivävaipat jäi pois huomattavasti aikaisemmin. Seuraava kokonaan vaipatta ennen kuin täytti 2. Kyllä muuten harmitti, oltiin kuitenkin ostettu kestovaippoja huomattavasti vanhemmille [...]
   Kyllä meillä toisen lapsen kohdalla pottatreenejä heti puolivuotiaasta alkaen oli, kun oppi istumaan, aina ruokailun jälkeen. Kaikki hämmästeli miten hienosti aina tulee pottaan tavaraa, mut sit tuli stoppi. Enää ei suostunut potalle, enkä nähnyt järkeä pakottaa. Nyt kaksivuotiaana opettelee uudelleen ja ihan kivasti menee. Itsekin kuvittelin että kun aloittaa aikaisin, homma käy kuin itsestään, mutta väärässä olin.

   Lainaa

  37. Edeltävä hyttynen 4.11.2021 12:43
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Kaksivuotiaat voivat hyvinkin käyttää vaippoja

   Lainaa

  38. Edeltävä hyttynen 4.11.2021 12:45
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Korvamerkitty orja: 7kk konttasi itse vessaan potalle,  kiireesti perään ja tarpeensa teki pottaan. Vaipat jäi kokonaan pois 2v 3kk. Päivävaipat jäi pois huomattavasti aikaisemmin. Seuraava kokonaan vaipatta ennen kuin täytti 2. Kyllä muuten harmitti, oltiin kuitenkin ostettu kestovaippoja huomattavasti vanhemmille [...]
   Oma poikani kävi puolivuotiaana rakennuksilla töissä. Timpurin hommat kannattaa aloittaa heti kun oppii konttaamaan.

   Lainaa

  39. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Kimurantti kameli: Hei sentään sydämellisesti meni oikein yhdellä m:llä!
   Jep, eikä ollu n-kirjainta siellä myöskään!

   Lainaa

  40. Tulos: -39 (43 ääntä)
   Jyrkkä kyyhky: Lapsuudenkodissas oli tavallista laskee pitkin lattioita? No, ihan tiedoksi, niin ei toimita normaaleissa perheissä.
   Lapsuudenkodissani oli tapana opettaa taaperoikäiset potalle.

   Lainaa

  41. Arkkienkeli 4.11.2021 13:51
   Tulos: -9 (23 ääntä)
   Olen edelleenkin sitä mieltä, että lapsien tekemiseen pitäisi saada älykkyystestin kautta lupa. Muuten kotimaamme täyttyy erään aivotoimintansa vajailla öyhöttäjillä.

   Lainaa

  42. Sitkas karjalanpiirakka 4.11.2021 14:21
   Tulos: -35 (39 ääntä)
   Kirjoitusvirhejutut ovat hauskoja, jos virhe muuttaa lauseen tarkoitusta ymmärrettävällä tavalla (esim "kakanmakuinen nuudeli"). Ilman väärinymmärrystä virheistä nipotus on lähinnä tylsää.

   Lainaa

  43. Harmaa kivi 4.11.2021 14:31
   Tulos: +26 (42 ääntä)
   Muodoton kala: Samaa mietin heti ensimmäisenä et eipä paljon lapsen kasvatus kiinnosta jos 2 vuotiaana kulkee vielä vaipoissa. Antaskoha joku näille vanhemmille palkkaa, että opettais lapsensa käveleen ja puhumaan? Lapsi kuitenkin varmaan jo syö itse, kun ei maksa palkkaa vanhemmilleen ruokinnasta vai onkoha vielä [...]
     Ei ole mitään tavatonta siinäkään, että 2-vuotias on rintaruokinnassa (osittain tietysti, kiinteät siihen päälle) Lapset kehittyvät kovin eri tahtia, oma puolitoistavuotiaani ottaa vielä mielellään äidinmaitohuikan iltaisin, omasta vieroittamisestani en tiedä, mutta sisarukseni lopetti äidinmaidon nauttimisen omasta tahdostaan kolmikuisena (jos yritti tarjota, hän puri ja kovaa, joten muuta ei juuri voinut). Lukemaan oppimisessa olimme kuin yö ja päivä (toinen äärivarhain, toinen äärimyöhään) vaikka molemmat vanhemmat ovat samat, (sisarukseni, joka jätti lukemaan oppimisen myöhemmäksi, luki vuotta myöhemmin Platonia ja aikuiseksi tultuaan julkaisi runokirjan. Minä en). 
     Paras tapa saada lapsi olemaan oppimatta sisäsiistiksi on pakottaa; asia järjestyy kyllä kun aika on oikea. Ette ole koskaan nähneet tervettä koululasta vaipoissa, ei niitäkään joiden vanhemmat eivät soittaneet heille Mozartia jo kohdussa. 

   Lainaa

  44. Tulos: -22 (30 ääntä)
   Ei varmaan kirjan tekijöitä voi syyttää jos suomennoksessa on virheitä. Ja "taapero" on juuri kävelemään oppinut lapsi jonka liikkuminen on vähän hataraa vielä, eli taapertamista. Jos on yli 3- vuotias taapero niin on ollut kehityksessä parin vuoden viive.

   Lainaa

  45. Vaatimaton kookos 4.11.2021 15:26
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Kirjoitusvirhejutut ovat hauskoja, jos virhe muuttaa lauseen tarkoitusta ymmärrettävällä tavalla (esim "kakanmakuinen nuudeli"). Ilman väärinymmärrystä virheistä nipotus on lähinnä tylsää.
   Tuossa kirjan tekstissä on niin paljon virheitä, että sitä ei ole oikolukenut kukaan. Kyse ei enää ole mielestäni "nipotuksesta". Usein kuulee, että "netissä ei virheillä ole niin väliä", nytkö se koskee jo myös kirjoja? Itse löysin seuraavat virheet: - alloittaa - pikkulapsienner - Kirjammem - sisvältävä - aculla - varittäminen - koorinaatiota Ja kaikki nämä takakannessa. En ostaisi.

   Lainaa

  46. Tarkkaileva tuhatjalkainen 4.11.2021 16:25
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Neljä lasta olen kasvattanut ja kaikki oppivat pois vaipoista jossain vaiheessa ennen kouluikää. Onnittelen itseäni että näinkin hyvin meni, ja odotan mielenkiinnolla, josko piankin joudun/pääsen itse vaippakansalaiseksi vanhainkotiin.

   Lainaa

  47. Sitkas karjalanpiirakka 4.11.2021 16:33
   Tulos: -35 (37 ääntä)
   Vaatimaton kookos: Tuossa kirjan tekstissä on niin paljon virheitä, että sitä ei ole oikolukenut kukaan. Kyse ei enää ole mielestäni "nipotuksesta". Usein kuulee, että "netissä ei virheillä ole niin väliä", nytkö se koskee jo myös kirjoja? Itse löysin seuraavat virheet: - alloittaa - pikkulapsienner - Kirjammem - [...]
   Ei 7 tylsää virhettä ole yhtään sen kiinnostavampaa kuin yksi.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 4.11.2021 16:39
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Kirjoitusvirhejutut ovat hauskoja, jos virhe muuttaa lauseen tarkoitusta ymmärrettävällä tavalla (esim "kakanmakuinen nuudeli"). Ilman väärinymmärrystä virheistä nipotus on lähinnä tylsää.
   Joo saa palkkansa kirjoittamisesta, niin olisi jonkun verran syytä yrittää edes tehdä se oikein.

   Lainaa

  49. Tulos: -35 (35 ääntä)
   Jaaha oon mun - lähes ilmiselvällä - provollani päässyt taas tännä. T Anton

   Lainaa

  50. Paheksuttava jääkarhu 4.11.2021 16:55
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Anton: Jaaha oon mun - lähes ilmiselvällä - provollani päässyt taas tännä. T Anton
   Taisit itse lähettää ja pettyä, kun keskustelu keskittyikin kokonaan noihin kahteen muuhun.

   Lainaa

  51. Kompakti guava 4.11.2021 17:20
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Varhaiskasvatuksessa työskentelevänä pakko tulla jakamaan omat kokemukseni. Viisi vuotta alle kolmevuotiaiden ryhmässä opetti, että siellä kaikilla on vaipat. Suurin osa onnistuu tekemään tarpeensa potalle/pikkupytylle, mutta ilman vaippaa vahinkoja sattuu ulkona, nukkuessa ja leikin viedessä mennessään. Ne, jotka sitten alkavat lähestyä 2,5-3 vuotta alkavat olevaan jo vaipattomia, yksilöllisesti tosin. Nyt 3-4 -vuotiaiden ryhmässä pienimmillä on vielä vaipat käytössä. Mutta hyvällä tahdilla niitä jää jatkuvasti pois. Nykyisessä ryhmässä on myös päällisin puolin tavan lapsen oloisia lapsia, joilla onkin kehitysvammaa tai muita tuentarpeita/diagnoosiepäilyjä. Tulee taantumia, osa ei osaa puhua, yksi ei osaa kävellä. Ikä ei kerro yhtikäs mitään. Nämäkin lapset ovat saattaneet pissata pottaan ensimmäistä kertaa puolivuotiaana, kun vanhemmat ovat olleet tomeria ja herkkyyksiä haistelevia. Asioita tapahtuu ja kukin meistä kehittyy omaa tahtiaan. On myös valtava ero taitotasoissa 2v1kk ikäisen ja 2v10kk ikäisen välillä. Kaksivuotiaita silti molemmat.

   Lainaa

  52. Varpaaton taistelija 4.11.2021 20:46
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Anton: Jaaha oon mun - lähes ilmiselvällä - provollani päässyt taas tännä. T Anton
   Kuvittelin että tuo Tays-juttu oli lähetetty tänne tuon Robertin hauskan vastauksen takia, tuo sun juttu itsessäänhän oli tylsää valitusta.

   Lainaa

  53. Jytky herne 4.11.2021 21:05
   Tulos: -28 (28 ääntä)
   Kuinka tyhmä on ihminen, joka ei tajua kontekstia kahdesta ekasta mokasta kirjoitusvirheistä huolimatta. Kirjoitusvirhe julkisella paikalla... Ihhihhii

   Lainaa

  54. Mukava Norppa 4.11.2021 22:00
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Muodoton kala: Samaa mietin heti ensimmäisenä et eipä paljon lapsen kasvatus kiinnosta jos 2 vuotiaana kulkee vielä vaipoissa. Antaskoha joku näille vanhemmille palkkaa, että opettais lapsensa käveleen ja puhumaan? Lapsi kuitenkin varmaan jo syö itse, kun ei maksa palkkaa vanhemmilleen ruokinnasta vai onkoha vielä [...]
   No oli provo, mut näyttäisitkö mulle, miten lapsi _opetetaan_ puhumaan ja kävelemään? Ei sitä lasta yhtään sen enempää voi opettaa myöskään tunnistaa vessahätää. Tukea voi, mut ei varsinaisesti opettaa. Jos tän vertaa ei tiedä lapsen kehityksestä, nii paree olla ees provoilemati.

   Lainaa

  55. Tulos: +1 (1 ääni)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Kyllä moni yli kolmevuotias alkaa olla.
   Tää oli paras :D

   Lainaa

  56. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Muodoton kala: Samaa mietin heti ensimmäisenä et eipä paljon lapsen kasvatus kiinnosta jos 2 vuotiaana kulkee vielä vaipoissa. Antaskoha joku näille vanhemmille palkkaa, että opettais lapsensa käveleen ja puhumaan? Lapsi kuitenkin varmaan jo syö itse, kun ei maksa palkkaa vanhemmilleen ruokinnasta vai onkoha vielä [...]
   Aika tylsiä provoja. Menkää pois.

   Lainaa

  57. Tuomionvoipa juhta 4.11.2021 23:05
   Tulos: +7 (13 ääntä)
   Muodoton kala: Samaa mietin heti ensimmäisenä et eipä paljon lapsen kasvatus kiinnosta jos 2 vuotiaana kulkee vielä vaipoissa. Antaskoha joku näille vanhemmille palkkaa, että opettais lapsensa käveleen ja puhumaan? Lapsi kuitenkin varmaan jo syö itse, kun ei maksa palkkaa vanhemmilleen ruokinnasta vai onkoha vielä [...]
   Poistu Internetistä

   Lainaa

  58. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Onko siistiä olla idiootti?

   Lainaa

  59. Väärä flamingo 5.11.2021 8:09
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Kysy äidiltäsi. Pojilla vie jopa nelivuotiaaksi oppia kuivaksi, eikä kaikki osaa aikuisenakaan.

   Lainaa

  60. Rasvaton kettu 5.11.2021 16:49
   Tulos: -10 (14 ääntä)
   Aikuiset jotka näkee LASTEN tekeleissä jotain kaksimielistä on kyllä aika sairaita. Ei se kaksimielisyys sinänsä mitään (ok liika on liikaa ihan kaikesta ei tarvi vääntää) mutta tuollainen on lähinnä ällöttävää ja typerää.

   Lainaa

  61. Rasvaton kettu 5.11.2021 16:59
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Tuuu: Samaa mietin. Nykyvanhemmat on kujalla.
   Lähinnä itse olet kujalla kun et edes tiedä että kaikki lapset ei kehity pilkulleen samaan tahtiin JA SE ON NORMAALIA.

   Lainaa

  62. Ehtymätön paprika 5.11.2021 17:02
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Rasvaton kettu: Aikuiset jotka näkee LASTEN tekeleissä jotain kaksimielistä on kyllä aika sairaita. Ei se kaksimielisyys sinänsä mitään (ok liika on liikaa ihan kaikesta ei tarvi vääntää) mutta tuollainen on lähinnä ällöttävää ja typerää.
   Kuvitteletko että kaksimielisyyksien näkeminen on jotenkin harkittua? Sitä en lähde analysoimaan että mitä se kertoo ihmisestä, mutta kyllä se vaan niin on, että joku ihminen näkee niitä falloksia ja ties mitä muutakin, ihan vaan vilkaisemalla mitä tahansa sen kaltaista.

   Lainaa

  63. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Älkää pienten lasten vanhemmat provosoituko trollaajista. Eiköhän me kaikki tunneta omat lapsemme parhaiten

   Lainaa

  64. Vahaamaton riikinkukko 6.11.2021 16:17
   Tulos: -3 (13 ääntä)
   Aanskuu: Älkää pienten lasten vanhemmat provosoituko trollaajista. Eiköhän me kaikki tunneta omat lapsemme parhaiten
   Pääsääntöisesti ette tunne. Poikkeuksiakin on, mutta he ovat todella harvinaisia. Terveisin lapsianne kasvattava ammatti-ihminen.

   Lainaa

  65. Pakastettu herne 6.11.2021 18:15
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Kimurantti kameli: Hei sentään sydämellisesti meni oikein yhdellä m:llä!
   Todennäköisesti se piti olla kahdella mutta siihen tuli kirjoitusvirhe.

   Lainaa

  66. Uneton meduusa 6.11.2021 18:57
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Vaatimaton kookos: Tuossa kirjan tekstissä on niin paljon virheitä, että sitä ei ole oikolukenut kukaan. Kyse ei enää ole mielestäni "nipotuksesta". Usein kuulee, että "netissä ei virheillä ole niin väliä", nytkö se koskee jo myös kirjoja? Itse löysin seuraavat virheet: - alloittaa - pikkulapsienner - Kirjammem - [...]
   Entä mistähän on tempaistu tuo supervanhahtava "on oleva"? Ja oliko "sivistäminen" tosiaan sana, jota haettiin? Jotenkin kökkö vaikutelma tuosta tekstistä tulee kaikella tapaa, oli sitten "sivistävä" kirja tai ei...

   Lainaa

  67. Tulos: -22 (22 ääntä)
   Hapanimelä mango: Yleensä puhutaan sisaruksista. Tuo pelkkä sisar jotenkin johdattaa feminiiniin suuntaan, esim 'sisar hento valkoinen'.
   Okei boomer.
   Mutta me normaalit ihmiset ei ajatella asiaa jonkun kaksi sataa vuotta vanhan kansantanhun kautta. Meillä katsos on oms järki ja osataan ajatella itse.

   Lainaa

  68. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 7.11.2021 9:48
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Keketsutsu: Tää oli paras :D
   En tajua :D lähipiirissä lähes kaikki, joiden kanssa asia on tullut puheeksi, on oppinut lukemaan 4-vuotiaana, loput 5-vuotiaana.  Oon tän perusteella luullut, että se on ihan yleinen ikä alkaa lukea. Miinuksista päätellen ei kuitenkaan. Silti kommentin sanoma pätee: jo ihan mun empiirisellä kokemuksella moni nelivuotias on osannut jo lukea.

   Lainaa

  69. Koherenssi pelikaani 7.11.2021 12:15
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Sain syövän tuosta kirjsn tekstistä

   Lainaa

  70. Tulos: -11 (11 ääntä)
   Mäsä: Ikävä sanoa, mutta itse olet kujalla. Lapset oppivat hyvin yksilöllistä tahtia nämä asiat ja niissä voi tulla myös taantumisvaiheita.
   En oo kauheesti kiinnostunut sun omakohtaisista taantumistas.

   Lainaa

  71. Tueton kotka 8.11.2021 7:31
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Tuuu: En oo kauheesti kiinnostunut sun omakohtaisista taantumistas.
   Tuskin sulla riittää kapasiteettia kiinnostumiseen.

   Lainaa

  72. Tulos: -4 (14 ääntä)
   Kommenttiosio täynnä äityleiden ja isyleiden paskavaippatarinoita. Hyi helvetti. Ettekö te muusta osaa puhua?

   Lainaa

  73. Maaton roska 11.11.2021 23:30
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Tunnetko montakin 2-vuotiasta vaipatonta? Juu, omasi voi olla oikein kehittynyt ja oppinut kuivaksi keskivertoa aikaisemmin mutta kyllä, useimmilla 2-vuotiailla on vielä vaippa.

   Lainaa

  74. Natu appelsiini 28.1.2022 18:36
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Korvamerkitty orja: 7kk konttasi itse vessaan potalle,  kiireesti perään ja tarpeensa teki pottaan. Vaipat jäi kokonaan pois 2v 3kk. Päivävaipat jäi pois huomattavasti aikaisemmin. Seuraava kokonaan vaipatta ennen kuin täytti 2. Kyllä muuten harmitti, oltiin kuitenkin ostettu kestovaippoja huomattavasti vanhemmille [...]
   Aloin pottatreenata 1v jos minua huvitti ja silti poikalapsi päiväkuiva 2v ja yökuiva 2,5v. Tämä on ollut jokaisen instanssin mielestä nopeaa toimintaa ja meillä ei todellakaan istuttu potalla joka välissä. Miksei lapset saa olla lapsia ja oppia omassa tahdissaan, en ole koskaan kuullut kouluikäisestä neuronormaalista vaipoissa olevasta?

   Lainaa

  75. Uupunut ahma 10.2.2022 10:28
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kalle: Harmi ettei saanu kahta euroa puhtaana käteen
   Kröhöm. Neljää euroa.

   Lainaa

  76. Kiteetön vadelma 10.8.2022 10:26
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Lantsi: Lähinnä mietityttää miksi 2-vuotiaalla on vaippa.
   Ihmisellä on kehittynyt rakko ns.vaipattomaksi vasta noin 3-vuotiaana. Näin niinkuin tieteellisesti. Toki monilla vanhemmilla on kilpajuoksu siitä kenen lapsi on vaipaton ensin. Ja sitten kauhistellaan jos joku tekee lapsensa rakon kehityksen mukaan. Ja oravanpyörään/päiväkotiinhan ne pitää toisilla heti saada. Luonnollisesti lapsi myös olisi rintamaidolla 3-vuotiaaksi, mutta eihän sellaiseen nykyään pystytä. Aika on rahaa.

   Lainaa

  77. Syvä norsu 29.2.2024 21:43
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mä en ymmärtänyt Ernon juttua. Siis oliko siellä vaipassa oikeasti kaksi kahden euron kolikkoa? Jos, niin miksi ja miten ihmeessä?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kolikko, kuva, lapset, majakka, päivystys, taide, tays, terve aikuinen, vaippa