Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 184

Mitä eroa on kolmiolla ja neliöllä?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 184

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 37 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tornipöllö 4.11.2021 0:21
      Tulos: +428 (434 ääntä)
      "Toki tiedän että totuus sattuu, mutta mitä sulle jää käteen ilman totuutta?" Yrittääkö Pia selvittää "bänninsä" syytä vai kirjoittaa jotain ylimelankolista Suomipop-biisiä epäonnistuneesta parisuhteesta?

      Lainaa

    2. Sammutettu luovuttaja 4.11.2021 0:30
      Tulos: +358 (360 ääntä)
      Seurasin Pian keskustelua. Hän oli kertonut totuuksia tai oikeammin ”totuuksia” koronasta. Arveli saaneensa bannit ja vänkäsi joka asiassa vastaan. Keskustelu oli todellisuudessa hyvin pitkä.

      Lainaa

    3. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 4.11.2021 0:32
      Tulos: -183 (215 ääntä)
      Hm, musta Pia vaikutti vaan hämmentyneeltä, inttämistä ja aggressiivisuutta havaitsin vasta Sarin kommentissa. Vai viittasiko Sari johonkin aikaisempaan kommunikointiin? Hämmentävä moka. Yksiö voisi tuolla logiikalla olla yhden huoneen kämppä, jossa ei ole erillistä keittiötä, vaan integroitu keitto-osasto.

      Lainaa

    4. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 4.11.2021 0:47
      Tulos: +132 (136 ääntä)
      Sammutettu luovuttaja: Seurasin Pian keskustelua. Hän oli kertonut totuuksia tai oikeammin ”totuuksia” koronasta. Arveli saaneensa bannit ja vänkäsi joka asiassa vastaan. Keskustelu oli todellisuudessa hyvin pitkä.
      Jahas, tämä loi valoa pimeyteen. Kiitos!

      Lainaa

    5. Kykenemätön peura 4.11.2021 1:06
      Tulos: +220 (238 ääntä)
      Ei kerrota Jennalle vieraskielisestä tavasta sanoa two bedroom apartment, joka meille on tutummin kolmio ja Jennalle ilmeisesti neliö. Missä ihmeen kiven alla voi kasvaa ilman, että oppii asuntojen huonemäärää kuvaavat sanat. Luulisi, että 2 h + keittiö kertoisi ihan tarpeeksi lasketaanko keittiö huoneisiin vai ei.

      Lainaa

    6. Katsottava norppa 4.11.2021 1:49
      Tulos: -35 (263 ääntä)
      Pitäisköhän Jennan jättää ne muksut tekemättä jos ei oo varaa omaa asumista maksaa. Tai sit voi muuttaa pois pääkaupunkiseudulta. Mikään ei siellä pakota asumaan.

      Lainaa

    7. Kahen kilon kalori 4.11.2021 7:36
      Tulos: +134 (140 ääntä)
      Ehkä Jenna puhuikin asunnon muodosta. En kyllä muista koskaan kolmionmuotoista asuntoa nähneeni ja melko epäkäytännölloiseltä semmoinen vaikuttaisikin. Ei siis ihme, jos haluaa sieltä pois.

      Lainaa

    8. Verifioitava herkkuruoka 4.11.2021 7:41
      Tulos: -52 (96 ääntä)
      Olisikohan Jennalla sekoittunut neliö eli neliömetri, eli asunnon pinta-ala ja sanat yksiö, kaksio, kolmio ja neliö. Neliömäärä ratkaisee sen, kuinka paljon esim. asumistukea saa, vai saako lainkaan.

      Lainaa

    9. Säädytön lehmä 4.11.2021 7:53
      Tulos: +96 (98 ääntä)
      Verifioitava herkkuruoka: Olisikohan Jennalla sekoittunut neliö eli neliömetri, eli asunnon pinta-ala ja sanat yksiö, kaksio, kolmio ja neliö. Neliömäärä ratkaisee sen, kuinka paljon esim. asumistukea saa, vai saako lainkaan.
      Neliömäärä poistunut jo vuosia sitten asumistuesta. Enää ratkaisee pelkät tulot ja menot.

      Lainaa

    10. Tää selittää 4.11.2021 9:17
      Tulos: -36 (76 ääntä)
      Toi kämppämoka voi oikeesti olla ihan looginen, nimittäin olen itse asunut kahdessa samanlaisessa asunnossa, jossa oli makuuhuone erikseen ja sen lisäksi keittiö ja olohuone samassa. Toinen asunto oli "kaksio keittonurkkauksella" (mh+oh=2 huonetta ja lisäksi se keittonurkkaus) ja toinen "yksiö tupakeittiöllä" (mh=1 huone ja lisäksi vielä tupakeittiö). Käytännössä kuitenkin sama asia.

      Lainaa

    11. totuuden_torvi 4.11.2021 9:36
      Tulos: -35 (199 ääntä)
      Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja taas asunnot kallistuvat. Työssäkäyvät kärsivät nousevista asumiskuluista ja tuilla ilmaiseksi eläviin asia ei vaikuta. Ei kovin reilua etenkin, kun Suomessa on monia muita maita tasapuolisempi mahdollisuus kouluttautua alalle, josta työllistyy. Ei yli tonni tukirahaa jo pelkkään vuokraan ole mitenkään kohtuullista ja kaikki muu Jennan elättämiskulut tuohon päälle. Vaikka hän puhuisi tuossa jo jostakin Keravasta tai Malmista niin muuttakoon edes vähintään Kirkkonumelle ja etsiköön itse tai puoliso töitä. Samalla tavalla se on typerää, jos joku haluaa väkisin asua jossakin todella syrjässä, missä ei ole töitä ja elää siksi tuilla. Toisaalta siellä syrjässä se tukirahan tarve on todennäköisesti vähemmän kuin 00100 alueella eli sekin parempi ja olisi tärkeää pitää koko Suomi asuttuna. Kyllä tässä on saanut itse kukanenkin muuttaa pitkin poikin töiden ja opintojen perässä. Tietysti muuttomahdollisuuksiin vaikuttaa mahdollisen muun perheen tilanne jne, mutta lähtökohtaisesti jokaisen tulisi myös Suomessa elättää itsensä ja jälkeläisensä. Erilaisissa tuissa on hyvä idea, mutta ne eivät toimi enää nykyisin tarkoitetulla tavalla, koska liian monelle on OK elää ilman häpeää vaikka läpi elämäänsä muiden elättinä. Sitten, kun samat tuet koskevat vielä niitäkin, joilla ei ole koskaan ollut edes sukulaisia maksamassa Suomeen veroja. Koko tukijärjestelmä tulisi ajaa alas ja miettiä täysin uusiksi. Tämä ei ole provo vaan totuus ja valtaosa tämänkin sivuston lukijoista varmasti miinustaa, koska kirjoittamani koskee juuri heitä. Vaikeistakin asioista pitäisi voida puhua ja pohtia ratkaisuja ilman, että aina joku joltakin puolelta kimpaantuu ja sitten heitellään peliin kaikki kortit niin someraivosta kuin rasismista ja ties mistä muusta paikkansapitämättömyydestä, kun ei muuten keksitä argumentteja.

      Lainaa

    12. Tulos: +48 (52 ääntä)
      Sammutettu luovuttaja: Seurasin Pian keskustelua. Hän oli kertonut totuuksia tai oikeammin ”totuuksia” koronasta. Arveli saaneensa bannit ja vänkäsi joka asiassa vastaan. Keskustelu oli todellisuudessa hyvin pitkä.
      Ai tää on se. Itse ainakin ilmiannoin yhden kommentin, kun oli kommentoinut keskusteluun, joka koski tyyliin kädessä olevaa veritulppaa tms, linkin, jossa kerrottiin kotona olevan kusetusta ja nyt tämä huippuasianajaja, joka on vienyt onnistuneesti monia isoja yrityksiä oikeuteen, haastaa koko maailman oikeuteen rikoksesta ihmisyyttä vastaan ja muuta liibalaabaa

      Lainaa

    13. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 4.11.2021 10:07
      Tulos: +111 (125 ääntä)
      totuuden_torvi: Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja [...]
      Sulla on vähän yksioikoinen käsitys työelämästä. Työtä saa monilla aloilla vain pätkissä, osa-aikaisena tai nollatuntisoppareilla. Välissä voi olla kausia, jolloin tukea tarvitsee, vaikka kuinka haluaisi työllistyä. Töiden perässä voi muuttaa, jos esim. hoitotasapaino ja perhe-elämäntilanne sen sallii, mutta varsin usein työnantaja palkkaa sen hakijan, joka jo valmiiksi majailee esim. siellä Helsingissä. Tai jos toinen vanhempi on jo vakaissa töissä, ei sitäkään katsota hyvällä, jos toinen, vaikkapa äiti, päättää lähteä maalta Helsinkiin elättääkseen lapsensa tilisiirroilla ja viikonloppuvisiiteillä.

      Lainaa

    14. Räyhäkkä kiivi 4.11.2021 11:39
      Tulos: -10 (40 ääntä)
      Ymmärrän osan tuosta epätietoisuudesta. Yksiöiden ja kaksioiden termit on aika löyhät. Mutta sitten kun puhutaan kolmioista ja neliöistä ne asuntojen pohjapiirustukset alkaa olla jo hieman selvemmät niin ei pitäisi tuottaa niin paljon päänvaivaa, vaikka olisikin avokeittiö. Asuin ennen yksiössä jossa oli erillinen makuuhuone ja avokeittiö olohuoneen yhteydessä. Nykyään asun kaksiossa jossa on yksi makuuhuone ja avonainen keittokomero olohuoneen vieressä. Nykyisessä asunnossa on 15 neliötä enemmän tilaa kuin vanhassa, eli ero ei ole kovin suuri ja avokeittiö pistää tosiaan miettimään onko asunto 1h+k vai 2h+kk. Mutta vuokrasopimukseen oli vanha merkitty yksiöksi ja nykyinen on merkitty kaksioksi joten niin se on. Olen myös asunut yksiössä jossa ei ollut erikseen makuuhuonetta tai olohuonetta, vaan sänky oli käytännössä "olotilan" (tv-pistokkeen) ja avokeittiön välissä. Sellanen tulee ensimmäisenä mieleen kun puhutaan yksiöstä mutta termi on aika laaja.

      Lainaa

    15. Päähineetön kantojuhta 4.11.2021 12:50
      Tulos: -30 (46 ääntä)
      Kyllä kannattaisi ihmisten välillä laittaa telkkari kiinni ja lakata katsomasta kun tatuoidut kuminaamat dokaa japanee ja keskittyä vähän tähän päivään. Meillä ei ole tulevaisuutta kun katselee näitä juttuja.

      Lainaa

    16. Harmaa kivi 4.11.2021 14:05
      Tulos: +50 (78 ääntä)
      totuuden_torvi: Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja [...]
        Kiva kun uhriudut ja ilmoitat että tämä sitten ei ole rasismia vaan totuus, ennen kuin kukaan on edes ehtinyt miinustaa tai väittää vastaan? Ei esim. minulla ole sitä ongelmaa että ihmiset useinkin sanoisivat rasistiksi, ehkä kannattaisi katsoa mistä sellainen voisi johtua?
        Ihmettelen, mistä Helsingin kodittomat tulevat, kun varsinkin korona-aikana uutisoitiin paljonkin porukasta, joka nukkuu vihreissä vessoissa tai kokonaan ulkona, ja miten heikoilla he olivat kun yökahvilat ja muut suljettiin. Jos Kela jakaisi ilmaisia asuntoja, niin boheemiuttaanko he haluaisivat olla ilman lämmintä vuodetta? Ainoat tuet joita itse olen saanut ovat olleet opintotuki ja vanhempainrahat, eikä niillä ole minkäänlaista edellytystä elää missään, Helsingissä tai muualla. Opiskelija tarvitsee vanhemmat tai työpaikan, tai mieluiten sekä että, enkä mitenkään jaksa käsittää, mitä ne vanhemmat, joilla ei ole puolisoa vakituisissa töissä ja omaa asuntoa, edes pysyvät hengissä. Selittää toki ne vauvanvaunuja työntävät leipäjonoissa. Siinä olet kyllä oikeassa, että systeemi on rikki, mutta se on rikki koska se syrjäyttää ja tunkee yhteiskunnan ulkopuolelle. Sellaista asiaa kuin köyhyys, saati lapsiperheköyhyys tai monisukupolvinen köyhyys, tai kodittomuus, ei pitäisi sivistysvaltiossa olla ollenkaan. 
        Normaali ihminen ei halua elää tuilla, ei vaikka se olisi mahdollistakin, sosiaalinen stigma on liian suuri. Ainoastaan jo valmiiksi pahasti syrjäytetyt eivät enää jaksa välittää. Jos tukisysteemin viimeisetkin rippeet poistettaisiin, niin ne, jotka tosiaan ovat yhteiskunnan ulkopuolella ajattelussaan, kuolisivat mielestäsi kiltisti nälkään systeemin hyväksi, Pohjois-Korean tyyliin? Enpä usko, veikkaan että poliisille menisi meni sosiaalitoimi säästi, eikä riittäisi alkuunkaan. 

      Lainaa

    17. Tulos: -14 (52 ääntä)
      totuuden_torvi: Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja [...]
      Toivottavasti sinä olet omavarainen etkä "muiden elättinä" ruokasi ja jopa rahojesi suhteen, siis pomosi rahoillasihan sinäkin oletettavasti elät. Ja ruokasi kasvattaa, valmistaa ja kauppaan toimittaa joku muu, varsinainen itsensä elättäjä siinä, toivottavasti edes pureskelet ruokasi itse. Niin kauan kun yhteiskuntasopimus sitoo jokaista tähän maahan syntynyttä henkilöä, niin yhteiskunnan tehtävä on elättää jokainen tämän sopimuksen alainen henkilö. Meitä on myös kiellletty valtaamasta itsellemme elinalue "valtion mailta", eikä sinne voi rakentaa omaa torppaansa ja elää omin luvin, joten yhteiskunta on sitten vastuussa siitä, että jokaiselle löytyy se torppa muualta. Jokainen tukea maksava muuten maksaa myös veroja, siitä tukirahastakin miinustetaan verot. Samoin hän maksaa veroa jokaisesta ostoksestaan, oli rahat siihen sitten Kelalta tai vaikka pätkätöistä tai perinnöstä. 
      Et millään tavalla avannut miten tukijärjestelmää tulisi muuttaa (muuta kuin alaa ajas, lol), mutta itse kannatan kyllä sen muuttamista vastikkeellisesti siten, että jokainen voitaisiin velvoittaa jonkin sortin yhdyskuntaplavelukseen yhteiskunnan tukitoimia vastaan, jos vain kykenee (poislukien vammautuneet ja muuten kykenemättömät henkilöt). Ei olisi keneltäkään pois, että kerättäisiin vaikka yhdessä roskia tai mentäisiin pitämään seuraa vanhuksille vanhainkotiin tukirahoja vastaan. 

      Lainaa

    18. Tulos: +32 (36 ääntä)
      Synnytys on kyllä mitä vähimmässä määrin vetämistä, sanoisin, että paljon enemmänkin se on työntämistä.

      Lainaa

    19. Vissi hyttynen 4.11.2021 17:37
      Tulos: +44 (64 ääntä)
      totuuden_torvi: Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja [...]
      Lukijat miinustavat koska kommenttisi on huono. Huono provo. Eikä sen ymmärtämiseen tarvitse elellä tuilla tms. vaan ihan tavallinen omillaan toimeen tulevakin ihminen sen ymmärtää.

      Lainaa

    20. Hedelmällinen roska 4.11.2021 18:56
      Tulos: +14 (14 ääntä)
      Harmi ettei tossa synnytys ja korona-päivityksessä ollut muita kommentteja, oli meinaan aika helmiä letkautuksia siinä 😁

      Lainaa

    21. Tulos: -3 (19 ääntä)
      En näe Pian kommunikointityylissä aggressiivisuutta. Sen voi toki halutessaan lukea sillä tavalla, kaiken kirjoitetun voi tulkita omalla tavallaan ja yleensä ne kuullaan jostain syystä mahdollisimman negatiivisena. Tämänkin voi lukea jollain tietynlaisella äänenpainolla ja syyttää mua vittuilemisesta. Ja sehän on sitten niin. Huom. En tiedä, josko tuosta on poistettu jotain aggressiivisia kommentteja välistä, mutta luulen, että sellaiset just nimenomaan ois jätetty.

      Lainaa

    22. Tulos: -14 (50 ääntä)
      Harmaa kivi:   Kiva kun uhriudut ja ilmoitat että tämä sitten ei ole rasismia vaan totuus, ennen kuin kukaan on edes ehtinyt miinustaa tai väittää vastaan? Ei esim. minulla ole sitä ongelmaa että ihmiset useinkin sanoisivat rasistiksi, ehkä kannattaisi katsoa mistä sellainen voisi johtua?   Ihmettelen, mistä [...]
      Et ole tosissasi!
      Suomessa on paljon ideologisesti työttömiä ja ihmisiä jotka eivät vain yksinkertaisesti halua mennä töihin koska valtio maksaa kotona olosta.

      Lainaa

    23. Itseasiassa 4.11.2021 22:19
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Tää selittää: Toi kämppämoka voi oikeesti olla ihan looginen, nimittäin olen itse asunut kahdessa samanlaisessa asunnossa, jossa oli makuuhuone erikseen ja sen lisäksi keittiö ja olohuone samassa. Toinen asunto oli "kaksio keittonurkkauksella" (mh+oh=2 huonetta ja lisäksi se keittonurkkaus) ja toinen "yksiö [...]
      Meidän kämppä on merkattu myös 2h+tupakeittiö, naapurin vastaavanlainen ja kokoinen on 3h+keittiö. No, eipä se asumiskokemukseen tai hintoihin vaikuta, mutta mielenkiintoinen listaus oli.

      Lainaa

    24. Itseasiassa 4.11.2021 22:30
      Tulos: +41 (53 ääntä)
      Kake: Et ole tosissasi!Suomessa on paljon ideologisesti työttömiä ja ihmisiä jotka eivät vain yksinkertaisesti halua mennä töihin koska valtio maksaa kotona olosta.
      Nähtävästi et ole koskaan ollut työtön. Ei se todella mitään herkkua ollut pk-seudun ulkopuolellakaan, lähinnä sai seurata, kun kaikki omat säästöt hupenivat elämiseen ja toivoa, että tuet tulee ajallaan. Näitä ideologisesti työttömiä on todella vähän, se on illuusio jota halutaan aika ajoin ottaa lehdistössä esille, jotta saadaan taas tunteita herättäviä klikkiotsikoita.

      Lainaa

    25. Tulos: +25 (29 ääntä)
      Kake: Et ole tosissasi!Suomessa on paljon ideologisesti työttömiä ja ihmisiä jotka eivät vain yksinkertaisesti halua mennä töihin koska valtio maksaa kotona olosta.
      Varmaan onkin "paljon" mutta suhteessa niihin ketkä yrittävät löytää töitä tai päästä kouluun opiskelemaan ammatin he ovat kyllä vähemmistö. Oikeasti toivon ettei sulle tule elämässä niin suuria vastoinkäymisiä että joudut tarkastelemaan asiaa henk. Koht. toiselta puolelta ja huomaamaan kuinka vaikeaa se saattaa olla. Siihen ei vaadita välttämättä kummoisia kun putoat kelkasta, joku pidempi saikku tai yt-neuvottelut firmassa ja hupsista keikkaa tervetuloa pätkätyöläisen ah niin ihanaan kelan tuilla makoiluun. Sit kaikki olisi sulle kateellisia kun vaan pötkööt himassa ja sossu maksaa kaiken eiks jeh?

      Lainaa

    26. Osallistava hedelmä 5.11.2021 14:52
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Yhyy en pääse lukemaan kahta vikaa mokaa, tulee internal server error

      Lainaa

    27. Kaksoiskovera monni 5.11.2021 17:03
      Tulos: +13 (25 ääntä)
      Kake: Et ole tosissasi!Suomessa on paljon ideologisesti työttömiä ja ihmisiä jotka eivät vain yksinkertaisesti halua mennä töihin koska valtio maksaa kotona olosta.
      Sulla on varmaan lähde tälle väitteellesi. Muussa tapauksessahan osoittaisit olevasi idiootti, ja sehän olisi tosi noloa, vai mitä?

      Lainaa

    28. Rasvaton kettu 5.11.2021 17:14
      Tulos: +13 (23 ääntä)
      Katsottava norppa: Pitäisköhän Jennan jättää ne muksut tekemättä jos ei oo varaa omaa asumista maksaa. Tai sit voi muuttaa pois pääkaupunkiseudulta. Mikään ei siellä pakota asumaan.
      Pitäisköhän sun jättää ne kommentit kirjoittamatta, jos ei ole kapasiteettia muuhun kuin ilkeilyyn.

      Lainaa

    29. Rasvaton kettu 5.11.2021 17:15
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Höpö: Varmaan onkin "paljon" mutta suhteessa niihin ketkä yrittävät löytää töitä tai päästä kouluun opiskelemaan ammatin he ovat kyllä vähemmistö. Oikeasti toivon ettei sulle tule elämässä niin suuria vastoinkäymisiä että joudut tarkastelemaan asiaa henk. Koht. toiselta puolelta ja huomaamaan kuinka [...]
      Toisaalta sittenpähän saattaisi vaikka oppiakin.

      Lainaa

    30. Rasvaton kettu 5.11.2021 17:17
      Tulos: +25 (35 ääntä)
      Kake: Et ole tosissasi!Suomessa on paljon ideologisesti työttömiä ja ihmisiä jotka eivät vain yksinkertaisesti halua mennä töihin koska valtio maksaa kotona olosta.
      "Koska valtio maksaa kotona olosta..." Juu, ihan hirveitä summia maksaakin, kyllä sillä eletään sellaista luksuselämää että työssä käyvillä ei ole varaa vaan voi vain haaveilla...
      Kuule kokeilepa itse vaikkapa pitkäaikaistyöttömyyttä. Et taatusti selviäisi hengissä vuotta.

      Lainaa

    31. Rasvaton kettu 5.11.2021 17:19
      Tulos: +20 (26 ääntä)
      totuuden_torvi: Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja [...]
      Joo totuuspa hyvinkin. Kokoomuskuplassa elävän "totuus". Ja sä et kenenkään asuinpaikkaa määrää.
      Ja jos töitä riittäisi kaikille niin TYÖTTÖMIÄ EI JUURIKAAN OLISI.

      Lainaa

    32. Harmaa kivi 6.11.2021 13:37
      Tulos: +15 (21 ääntä)
      Kake: Et ole tosissasi!Suomessa on paljon ideologisesti työttömiä ja ihmisiä jotka eivät vain yksinkertaisesti halua mennä töihin koska valtio maksaa kotona olosta.
        Olen tasan tarkkaan tosissani. Jos "valtio maksaa kotona olosta", siis sellaisia rahoja että niillä viitsisi elää, niin miksi yömajoissa, yökahviloissa, ja niissä mainitsemissani vihreissä vessoissa riittää jengiä? Huvikseenko he kylmässä hortoilevat, kieltäytyen valtion tarjoamasta, ilmaisesta luukusta, mielellään kivalla asuinalueella, jos sellaisia olisi jaossa? Miksi porukka on leipäjonoissa, joista saa kassillisen jotain eilispäivän leipää. (Shoppailen paljon hävikkiruokamyymälöissä, ja voin kertoa, että vaikka jotkut tuotteet ovat hyviä tai erinomaisia päiväyksen kohdilla, eilispäivän tuore leipä on esine josta ei ole kuin hyökkäysaseeksi tai korppujauhoksi. En osta toista kertaa. Silti jonolaisille tuntuu kelpaavan, joten ehkäpä sossusta ei saanutkaan tuoretta ja vastaleivottua). 
        Sivumennen sanoen, tunnen yhden "ideologisen tuilla elävän". En ajatellut asiasta kummempia vaikka hänellä näyttikin olevan korkea elintaso (mitä nyt veronmaksajana ärsyynnyin freeloaderista, mutta en jaksa ottaa sellaisesta verenpaineita -maailmassa jossa turveteollisuus saa massia ja Suomen Akatemia ei, varaan suuttumukseni isompiin summiin); oletin, että häntä sponssasivat varakkaat sukulaisensa. Myöhemmin kävi ilmi, että hän olikin tehnyt mittavan kavalluksen eikä ollut hetkeen jäänyt kiinni. Joten joo, on ihmisiä jotka eivät käy töissä ja silti näyttävät elävän mukavasti, mutta siinä on jotain muuta kuin tuet taustalla. Omasta mielestäni parempi olisi, jos rehellisten tuilla elävien ei tarvitsisi olla rutiköyhiä.

      Lainaa

    33. Sitkas karjalanpiirakka 6.11.2021 17:17
      Tulos: +17 (17 ääntä)
      Rasvaton kettu: Joo totuuspa hyvinkin. Kokoomuskuplassa elävän "totuus". Ja sä et kenenkään asuinpaikkaa määrää.Ja jos töitä riittäisi kaikille niin TYÖTTÖMIÄ EI JUURIKAAN OLISI.
      Niin. Väkisinhän niitä työttömiä tulee kun ihmisiä on enemmän kuin töitä. Tilanne, joka ei kyllä tule tulevaisuudessakaan paranemaan. Päinvastoin, kehittyvä automaatio korvaa ihmistyötä yhä enemmän ja yhä useammalla alalla.

      Lainaa

    34. Rietas sarvikuono 6.11.2021 18:41
      Tulos: +19 (19 ääntä)
      Tornipöllö: "Toki tiedän että totuus sattuu, mutta mitä sulle jää käteen ilman totuutta?" Yrittääkö Pia selvittää "bänninsä" syytä vai kirjoittaa jotain ylimelankolista Suomipop-biisiä epäonnistuneesta parisuhteesta?
      Onhan näitä itsestään ylpeitä "totuudenpuhujia". Yleensä haukkuvat muut keskustelijat rumaksi/läskiksi/laiskaksi/tyhmäksi jne, ja sitten tuohtuvat kun toiset eivät arvostakaan heidän "rehellistä" ulosantiaan. Tämmöisten ihmisten ego ei monesti kuitenkaan kestä sitä, että joku toinen on yhtä rehti ja rehellinen heitä kohtaan. Ja jos tulee bänniä, niin sehän on valtava loukkaus.

      Lainaa

    35. Tulos: -12 (16 ääntä)
      Surullista että tosta noin voi hakee kelasta yli tonnin kämpän... Tiesittekö että valtio maksaa jo nyt 60% vuokralaisista asumisen

      Lainaa

    36. Arvaamaton arkkitehti 9.11.2021 8:05
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Jellu55: Surullista että tosta noin voi hakee kelasta yli tonnin kämpän... Tiesittekö että valtio maksaa jo nyt 60% vuokralaisista asumisen
      No nyt faktat kuntoon, tai sitten jotain muuta lähdettä väitteellesi. Itse löysin sangen pikaisesti tämän: https://www.kiinteistolehti.fi/asumistuen-korkea-taso-vaivaa-asuntomarkkinaa/ (mainittuun Kauppalehden juttuun en päässyt maksumuurin takia käsiksi). Onhan tuo 33 % arvio (huom! Arvio) tietysti aika korkea, mutta aika kaukana se on vielä mainitsemastasi 60 prosentista. Ja muistithan huomioida sen, että vain kolmasosa (https://www.hs.fi/koti/art-2000006413382.html Pahoittelen lähteen maksumuuria) suomalaisista asuu vuokralla? Tästäkin määrästä toki 33 % on sangen paljon, mutta määrä pitää sisällään hurjan joukon esim. opiskelijoita, jotka varmasti tekevät työtä sen eteen, että voisivat joskus tulevaisuudessa itse maksaa asumisensa (anteeksi, tämä on mutuilua, joten ei lähdettä. Mutta olettaisin, että valtaosalla opiskelijoista opiskelu tähtää ammattiin ja työpaikkaan!). :)

      Lainaa

    37. Tulos: +10 (10 ääntä)
      totuuden_torvi: Jos välttämättä haluaa asua Suomen kalleimmalla alueella niin silloin ei pitäisi saada mitään asumistukia tai takuuvuokria. Pks:lla kyllä riittää töitäkin siihen asunnon maksamiseen. Tukirahoilla maksetut vuokrat nostavat jatkuvasti kaikkien asuntojen hintoja ja sitten taas nostetaan tukien rajoja ja [...]
      Ei tekstisi täyttä soopaa ole (esimerkiksi vaikutus vuokrien hintoihin) mutta koska olet vain sulkemassa koko systeemin ilman yhtään järkevää ehdotusta niin sait miinuksen. Ole hyvä. Samoin miinukseen vaikutti oletus siitä ettei keskustella samalla kun itse kerrot "totuuden" ja lyttäät muut jo etukäteen työttömiksi tai jotain :D Muutenkin jätät aika paljon asioita huomiotta mutta onneksi useampi kirjoittaja oli niistä sinulle jo huomauttanut.
      Nimi: itse kannatan kyllä sen muuttamista vastikkeellisesti siten, että jokainen voitaisiin velvoittaa jonkin sortin yhdyskuntaplavelukseen yhteiskunnan tukitoimia vastaan, jos vain kykenee (poislukien vammautuneet ja muuten kykenemättömät henkilöt). Ei olisi keneltäkään pois, että kerättäisiin vaikka yhdessä roskia tai mentäisiin pitämään seuraa vanhuksille vanhainkotiin tukirahoja vastaan. 
      Tekstisi sisälsi asiaakin mutta sitten siellä on taas tätä "risujen keräystä". Kannattaa käydä vaikka työkkärin turhilla kursseilla kokeilemassa repiä kirjoista sivut kierrätykseen ja miettiä onko se kahden tutkinnon arvoista työtä, jossa tuntee itsensä arvokkaaksi. Olen itse kokenut suunnilleen vastaavaa kun olin "työkykyä nostamassa" monta kuukautta. En jaksa edes selittää miksi tällainen on ihmisarvoa, itsetuntoa ja ties mitä loukkaavaa eikä aiheuta muuta kuin masennusta ja lisää syrjäytymistä kun yhteiskunta ikään kuin viestittää että tämä on se mihin sinusta on. Onneksi en alentunut tuohon ja valitin valittamistani kunnes pääsin asiallisempiin hommiin ja nyt olen ihan ok tilanteessa, jossa saan tehdä kykyjäni & opintojani vastaavaa työtä ja saan siitä järkevän korvauksen. Välillä kävi mielessä että pitäisikö luovuttaa mutta onneksi en luovuttanut. En ihmettele jos moni muu luovuttaa vastaavassa tilanteessa eikä jaksa vängätä vastaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: asunto, bannattu, bannit, esto, kaksio, kolmio, korona, neliö, synnytys, vuokra, yksiö