Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 9

Mainosten jakaja kutsuu itse itsensä kylään.
Puskaradio suhisee, osa 9

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 77 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: -425 (753 ääntä)
      Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli suihkussa ja poika katseli pelokkaana, niin ei kerrostaloissa mennä toisen sisään. Oli roskapostia, ja fake news, jos ovi on auki, niin silloin jätetään posti rappukäytävään, ei eteiseen sikin sokin viskota lehtiä. Kuria näille pikku, kullanmuruille, niin oppivat olemaan mutta työpaikkaa ei huomenna ole ja hyvä että henki säilyi.

      Lainaa

    2. Tulos: +319 (331 ääntä)
      Pelottavinta on, että nuoret haluavat hieman taskurahaa. Niillä tuskin ostetaan aseita, ehkä karkkia ja videopelejä. Hurjaa!

      Lainaa

    3. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 11.11.2021 0:43
      Tulos: +664 (678 ääntä)
      Mika siis tuli paikalle juuri kun ovi naksahti kiinni. Olisko sitten kuitenkin käynyt niin, että se olikin postiluukku mikä "naksahti kiinni" ja se lehdenjakajalapsen pelokas ilme kertoi vain raivokkaan setämiehen vainoharhan kohteeksi joutumisesta?

      Lainaa

    4. Tulos: +386 (390 ääntä)
      Mikalla on melkoinen mielikuvitus. Ei hänestä tarinan kertojaksi ole, mutta itteänsä varmaan viihdyttää.

      Lainaa

    5. Tulos: +272 (276 ääntä)
      "Eiköhän se oo Joke parempi että lähet omalle pihalle huutelemmaan. Ne on varmaan huolissaan taas"

      Lainaa

    6. Tulos: +97 (121 ääntä)
      Alkaa tulla jo sen verran kylmät ilmat että voisi nyt vaikka poliisit soittaa paikalle(jos ei uskalla mennä kysymään miksi huutelee jotain Markkua) ettei oletettavasti humalainen joudu jäämään ulos yöksi.

      Lainaa

    7. Uljas mansikka 11.11.2021 1:54
      Tulos: +39 (191 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Moi Mika! Tai ainakin pilkutat tekstisi samalla tavalla pieleen kuin Mika, enkä usko, että on sattumaa.

      Lainaa

    8. Akvamariini varis 11.11.2021 2:07
      Tulos: +335 (337 ääntä)
      Siis tapahtumien kulku: mainostenjakajat ovat menneet sisälle rappukäytävään, Mika perässä. Toinen jakajista on ehtinyt Mikan ovelle ennen Mikaa, Mika itse saapuu näköetäisyydelle sillä hetkellä, kun mainokset on juuri jaettu. Mika kuulee naksahduksen ja olettaa, että ääni kuului hänen ovensa sulkeutumisesta. Näinkö? Luulin aluksi, että jakelija olisi mennyt sisälle Mikan asuntoon, ja Mika olisi tullut heti hänen perässään, kohdaten jakajan eteisessään. Tällöin kyse olisi luultavasti ollut vain auki unohtuneesta ovesta, jolloin mainosten jakaja olisi ihmetellyt tai huolestunut, ja kurkannut sisälle, että onhan asunnossa kaikki hyvin. Mutta jos Mika oli oikeasti vain kuullut naksahduksen, niin sehän olisi voinut tulla mistä vain. Ehkä mainokset eivät meinanneet menna luukusta alas ensi työnnöllä. Tai ehkä jakaja kaasutti erikoisesti soivan pierun, ja "pelokas katse" oli kiusaantuneisuutta siitä, kun hän huomasikin Mikan kuulleen sen.

      Lainaa

    9. Tulos: -90 (154 ääntä)
      Suomen väestömäärästä päätellen, kyllä kerrostaloalueillakin mennään toisen sisään. Oletettavasti niillä muillakin alueilla. Hehe.

      Lainaa

    10. King Arthur 11.11.2021 3:18
      Tulos: +221 (227 ääntä)
      Mikalla ollut elämänsä jännittävin hetki.

      Lainaa

    11. Ärsyttävä lihapiirakka 11.11.2021 4:19
      Tulos: -86 (178 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Olet yhtä tampio persu kuin tuo alkuperäinenkin.

      Lainaa

    12. Säästeliäs kärpänen 11.11.2021 4:38
      Tulos: +79 (101 ääntä)
      että,

      Lainaa

    13. Raajaton piikkisika 11.11.2021 4:50
      Tulos: +48 (138 ääntä)
      Ärsyttävä lihapiirakka: Olet yhtä tampio persu kuin tuo alkuperäinenkin.
      Ulosanniltaan veikkaisin että Mikahan se siellä huutelee

      Lainaa

    14. Kannattamaton ahma 11.11.2021 5:51
      Tulos: +21 (39 ääntä)
      King Arthur: Mikalla ollut elämänsä jännittävin hetki.
      Jotenkin surullista jos toi oli se.

      Lainaa

    15. Kihara muurahainen 11.11.2021 5:58
      Tulos: +152 (180 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Se vaan ihmetyttää, että kuka niille tenaville on sen yleisavaimen antanut. Aina ei edes huoltoyhtiöllä ole yleisavainta ja vielä vähemmän postin jakajilla. Huoltoavaimia kyllä on monella, mutta ne käy ulko-oveen ja osa myös huoltotiloihin.

      Lainaa

    16. Tulos: -12 (246 ääntä)
      Niko on kuvottava. Ei väliä miten humalassa ihminen on, ei siitä puhuta niin kuin jostain esineestä. "onpa nätti, eiköhän se jollekin kelpaa". Tuollaista äijää sietäisi vetää turpaan ja lujaa.

      Lainaa

    17. Tulos: +27 (137 ääntä)
      Kirjahylly: Niko on kuvottava. Ei väliä miten humalassa ihminen on, ei siitä puhuta niin kuin jostain esineestä. "onpa nätti, eiköhän se jollekin kelpaa". Tuollaista äijää sietäisi vetää turpaan ja lujaa.
      Pidä Markku parempaa huolta muijastasi.

      Lainaa

    18. Radikaali metso 11.11.2021 6:24
      Tulos: +242 (244 ääntä)
      Tais ainoa naksahdus kuulua Mikan omasta päästä.

      Lainaa

    19. Opiskeleva oppilas 11.11.2021 6:38
      Tulos: +313 (319 ääntä)
      Mainosten jakajilla ei tosiaan ole yleisavaimia vaan avaimet joilla pääsevät alaovista sisään. Yleisavaimilla pääsee kaikkialle talossa ja niitä ei tosiaan jaella kelle sattuu. Miten joku voi edes ajatella että random mainostenjakelijalle annettais yleisavain.

      Lainaa

    20. Hännällinen hylje 11.11.2021 6:40
      Tulos: -91 (95 ääntä)
      Hay: Pelottavinta on, että nuoret haluavat hieman taskurahaa. Niillä tuskin ostetaan aseita, ehkä karkkia ja videopelejä. Hurjaa!
      Surkein olkiukko vähään aikaan.

      Lainaa

    21. Väkivaltainen humppasilli 11.11.2021 6:41
      Tulos: +185 (195 ääntä)
      Mikan tarinoiden selkeys oli sitä luokkaa, että saa olla tyytyväinen kun ei sentään lehdenjakaja osoitellut häntä ladatulla karjalanpiirakalla.

      Lainaa

    22. Tulos: -22 (66 ääntä)
      Jos asuntoihin ei ole vaihdettu lukkoja vuosikymmeniin (tai ikinä), eli avaimena Abloy Classic, se yleisavain voi käydä myös asuntojen oviin. Joskus 80-luvulla ihmiset vielä ajatteli ettei kukaan menisi toisen asuntoon, eikä yleisavainsarjoja tehty ulko-oville erikseen. Yleisavain avasi kaikki lukot. Ja talkkarilla ja parilla asukkaalla yleensä oli kerrostalossa yleisavaimet. Availivat sitten ovia avaimensa unohtaneille lapsille. Tarpeeksi pieni paikkakunta, niin joku myöhemmn ottanut kopioita yleisavaimesta ja hyvää hyvyyttään antanut jakelijoille ettei tarvitse jättää töitä tekemättä lukitun oven takia. Näin siis VOISI olla tapahtunut. Mutta tuskinpa silti.

      Lainaa

    23. Tulos: +209 (213 ääntä)
      Siis voiko joku oikeasti olettaa, että roskapostin jakelijoilla on oman jakelu alueen, jokaisen taloyhtiön yleisavain, eli nämä muutama mainostenjakelija pääsisi koska vaan tuhansien ihmisten koteihin :D

      Lainaa

    24. Rasvaton hyeena 11.11.2021 6:52
      Tulos: +90 (92 ääntä)
      Opiskeleva oppilas: Mainosten jakajilla ei tosiaan ole yleisavaimia vaan avaimet joilla pääsevät alaovista sisään. Yleisavaimilla pääsee kaikkialle talossa ja niitä ei tosiaan jaella kelle sattuu. Miten joku voi edes ajatella että random mainostenjakelijalle annettais yleisavain.
      Tästä nyt on puolen elämää, mutta itse kun jaoin, ei ollut minkäännäköisiä avaimia. Summeria joutui soittelemaan, joten aika äkkiä opin ulkoa asunnot, joissa mainoskielto oli. Varsinkin ne joiden asukkaat tulivat ovelle murisemaan jos kelloaan soitin.

      Lainaa

    25. Säädytön lehmä 11.11.2021 7:32
      Tulos: -69 (97 ääntä)
      Kirsikka: Alkaa tulla jo sen verran kylmät ilmat että voisi nyt vaikka poliisit soittaa paikalle(jos ei uskalla mennä kysymään miksi huutelee jotain Markkua) ettei oletettavasti humalainen joudu jäämään ulos yöksi.
      Tai sit humalainen itse voisi ennen humaltumistaan miettiä, että onko humaltuminen hyvä asia jos ei kykene huolehtimaan itsestään tai vähintään pukea lämpimästi.

      Lainaa

    26. Rajoitettu panda 11.11.2021 8:05
      Tulos: +79 (89 ääntä)
      Ainakin meillä mainostenjakajat usein painavat summeria, että pääsevät sisään kerrostaloon eli ei ainakaan kaikilla ole yleis/huoltoavainta. Mielummin soisin heille huoltoavaimen, kun sen että summeri yhtäkkiä soi ja säikäyttää (olen herkkä äänille ja säikähdän helposti).

      Lainaa

    27. Itsekäs marsu 11.11.2021 8:07
      Tulos: +91 (91 ääntä)
      Tietääkö kukaan saiko Henri oikeat renkaansa takaisin?

      Lainaa

    28. Kahen kilon kalori 11.11.2021 8:12
      Tulos: +135 (141 ääntä)
      Olin aikoinaan mainoksia jakava nuorisokriminaali. Olisinpa tajunnut, että minulla oli silloin pääsy satoihin koteihin. Luulin, että niillä avaimilla sai vain sen kerrostalon alaoven auki. Pienet lisätienestit suoraan ihmisten kodeista noudettuina olisi tehnyt hyvää niillä palkoilla.

      Lainaa

    29. Tulos: +66 (78 ääntä)
      Ihan vinkiksi kun en usko että Mikalla on kovin jännittävä elämä ja paljon puuhaa kun tuollainen tapahtumasarja on noin hätkähdyttävä, kannattaa käyttää vapaa-aika hyödyksi esim. opiskelemalla pilkkusääntöjä. Alkutesti: Minä toivon, että oppisit suomea. Minä toivon että, oppisit suomea. a) ensimmäinen on oikein b) toinen on oikein c) molemmat voi olla oikein, ihan fiiliksen mukaan kuten Mikalla.

      Lainaa

    30. Urhea pussieläin 11.11.2021 8:17
      Tulos: +86 (86 ääntä)
      Sam: Siis voiko joku oikeasti olettaa, että roskapostin jakelijoilla on oman jakelu alueen, jokaisen taloyhtiön yleisavain, eli nämä muutama mainostenjakelija pääsisi koska vaan tuhansien ihmisten koteihin :D
      No ei meillä ainakaan ollut 90-luvun alussa mitään avaimia :D Siellä sitä aina randomeiden ovisummereita nolosti soiteltiin, että "mainoksia tulossa, voisitko ystävällisesti avata". En ikinä muuttaisi kerrostaloon, jossa on ovisummeri... Useimmissa taloissa ei summereita edes ollut, joten jaot oli tehtävä sellaiseen aikaan, että alaovet oli auki. Ja vinkkinä kaikille, jos ette halua mainoksia, niin liimatkaa ystävällisesti se lappu johonkin selkeästi näkyville.Ei ole reilua jakajia kohtaan piilottaa sitä jonnekin postilaatikon päälikannen alapuolelle (saati sen sisäkannen alapuolelle) ja sitten soitella ja valittaa, kun saitte kuitenkin mainoksia.

      Lainaa

    31. Kouluttamaton muurahainen 11.11.2021 8:20
      Tulos: +109 (111 ääntä)
      Toivottavasti Mika on selittänyt jakajan työnantajalle, että jakaja on mennyt yleisavaimella sisään, jolloin työnantajan on helppoa ymmärtää, ettei jakaja ole voinut tehdä mitään väärää. Itse lapsena jaoin mainoksia ja silloin tällöin jokin ovi saattoi olla auki. Tällöin heitin aina mainokset eteisen lattialle siihen kohtaan, mihin ne olisi pudonnut luukusta, jos ovi olisi ollut kiinni. Koskaan en sulkenut ovea, koska oletukseni oli, että se on tarkoituksella jätetty auki, talonväki on esimerkiksi pikaisesti käymässä naapurissa eikä heillä välttämättä ole avaimia mukana. Tietysti joku lapsi saattaisi ajatella, että se on vahingossa jäänyt auki ja sulkea sen. Tässä tapauksessa kuitenkin Mika ei ilmeisesti nähnyt oven sulkemista, vaan päätteli sen äänestä. Niinpä pidän todennäköisimpänä, että se ääni tuli postiluukusta ja ovi on ollut koko ajan kiinni. Oven avaaminen avaimella ei tietenkään ole mahdollista, mutta jos leikitään ajatuksella, että lapsella olisi yleisavain, niin ei kukaan jakaja viitsisi käyttää sitä oven avaamiseen ja postin heittämiseen lattialle, kun se vie moninkertaisesti aikaa luukusta pudottamiseen verrattuna. Muutenkin se on todella alipalkattua hommaa, eikä suinkaan niin nautinto, että siihen viitsisi huvikseen käyttää enempää aikaa kuin on pakko. Miten tulikin nyt sellainen olo, että olisipa kiva pitkästä aikaa juoksennella porraskäytävissä jakamassa mainoksia... Pitäisiköhän katsella, löytyisikö harrastukseksi jostain jakopiiri?

      Lainaa

    32. King Arthur 11.11.2021 8:40
      Tulos: +39 (43 ääntä)
      Kahen kilon kalori: Olin aikoinaan mainoksia jakava nuorisokriminaali. Olisinpa tajunnut, että minulla oli silloin pääsy satoihin koteihin. Luulin, että niillä avaimilla sai vain sen kerrostalon alaoven auki. Pienet lisätienestit suoraan ihmisten kodeista noudettuina olisi tehnyt hyvää niillä palkoilla.
      Mä kans! Joissain taloyhtiöissä piti jopa soittaa ovisummeria random asukkaiden kohdalla ja ilmoittaa olevansa ilmaisjakeluja toimittava tunkeutuja. Päästivät sisäänkin vielä! Oliskohan tullut poliisijuttu heidänkin kohdalla? Niillä orjapalkoilla ei silti tullut mieleenkään että olispa avain jolla rosvota jakelupiirin asukkaita. Mutta pelkonsa kullakin.

      Lainaa

    33. Puhelimeton mango 11.11.2021 9:07
      Tulos: -33 (49 ääntä)
      Mika on kyllä varsinainen tarinaniskijä, ei yhtään jää epäselväksi että, mitä yrittää kertoa. Ja siellä se Mika ensimmäisenä kommentoimassa julkaisua, säälittävää kuin vihreän poliitikon umpipersun puolison ulostulo sekä julkaisuun selittely.

      Lainaa

    34. Maksuunpantu maahinen 11.11.2021 9:19
      Tulos: -1 (113 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Tämän peukutustilannetta katsoessa kyllä huomaa, millaista porukkaa tätä komenttiosaa aina lueskelee, kun sarkasmi on niin tuntematon konsepti

      Lainaa

    35. Pehmeä jänis 11.11.2021 9:47
      Tulos: -32 (34 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Eiku se moka oli se henri sano tulevansa lapsukaiseen takaa

      Lainaa

    36. Arkkienkeli 11.11.2021 9:56
      Tulos: -17 (31 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Minä olen mennyt useastikin toisen sisään. Niin kerrostalossa, omakotitalossa tai vaikkapa rivitaloasunnossa.

      Lainaa

    37. Kirjautuminen epäonnistui 11.11.2021 9:57
      Tulos: +86 (88 ääntä)
      ”Jos ovi on auki, jätetään sitten posti jakamatta.” No oletetaan, että mainostenjakaja olisi toiminut näin (vaikka tietenkään tällaista ohjeistusta ei ole, jakelufirmahan haluaa mainokset perille). Mika tai vaimo olisi kaivannut ilmaisjakelulehden tekstaripalstaa tai Tokmannin synttäritarjouksia (Mika puhuu roskapostista, mutta ei ole laittanut mainoskieltoa, joten hän haluaa ainakin joitakin mainoksia). Mika soittaa jakelufirmaan, että ei olla saatu mainoksia. Jakelufirma vastaa, että ovenne oli auki, joten jakaja kunnioitti yksityisyyttänne eikä siis voinut heittää mainoksia eteiseen. Miten minusta tuntuu, että ei olisi kuitenkaan tullut kehuja ja päänsilityksiä hyvästä toiminnasta?

      Lainaa

    38. Arkkienkeli 11.11.2021 9:58
      Tulos: -26 (40 ääntä)
      Kun menee toisen sisään, niin vaihtoehtoina on joko A-rappu tai B-rappu.

      Lainaa

    39. Kirjautuminen epäonnistui 11.11.2021 9:58
      Tulos: +85 (115 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Tämän peukutustilannetta katsoessa kyllä huomaa, millaista porukkaa tätä komenttiosaa aina lueskelee, kun sarkasmi on niin tuntematon konsepti
      Kyllä Traumcity tunnetaan, mutta sarkasmi ja trollaus on niin huonoa, että alapeukut tulevat siitä😌

      Lainaa

    40. Tulos: +104 (114 ääntä)
      Inhoan tuollaisia ihmisiä, jotka ovat valmiita hyökkäämään lapsen kimppuun ilman mitään järkevää syytä. Se, että olettaa automaattisesti lehtiä jakavan lapsen haluavan itselle jotain pahaa, viittaa aika kamalaan asenteeseen ihmisiä ja elämää kohtaan.

      Lainaa

    41. Tulos: +10 (48 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Tämän peukutustilannetta katsoessa kyllä huomaa, millaista porukkaa tätä komenttiosaa aina lueskelee, kun sarkasmi on niin tuntematon konsepti
      Jos olisit jättänyt lukematta kirjoittajan nimen, niin todennäköisesti et olisi itsekään tajunnut sarkasmiksi. Niin huonosti tehty ”läppä” se oli. 🤷‍♀️

      Lainaa

    42. Kuuro karpalo 11.11.2021 10:49
      Tulos: +51 (53 ääntä)
      Täällä kanssa yksi mainosten jakaja jolla ei koskaan ollu kyllä mitään avaimia mihinkään muualle kun omaan/vanhempien kotiin... En ole kyllä nähny muillakaan jakajilla. Mistä ne edes saisi ne ja millä perusteilla? Ei kuulosta uskottavalta

      Lainaa

    43. Muurattu minkki 11.11.2021 11:20
      Tulos: +21 (41 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Mainoksenjakajilla EI ole yleisavainta asuntoihon, ainoastaan alaoveen. Niinpä jakajalla ei ole ollut mitään mahdollisuutta itse avata ovea. Joten setämies on ihan turhaan tälle lapselle raivoissaan. Lisäksi, mikäli postit tunkasee voimakkaasti postiluukusta sisään asti, ne leviävät lattialle (ja pistiluukku kolahtaa kovasti). Luonnollinen selitys siis ja ihan turhaan taas nostatettu verenpainetta.

      Lainaa

    44. Tulos: +54 (58 ääntä)
      Hännällinen hylje: Surkein olkiukko vähään aikaan.
      Sä et taida tietä mitä olkiukko oikein tarkoittaa.

      Lainaa

    45. Tekninenisännöinti 11.11.2021 11:31
      Tulos: +72 (76 ääntä)
      Jotta kellekään ei jää pelko, että jakajilla olisi yleisavaimet asuntoihin, niin haluan valaista asiaa: - yleisavain on avain, joka löytyy yleensä huoltomieheltä, talonmieheltä tai vartiointifirmalta. Tämä avain käy kaikkiin asuntoihin sekä yleisiin tiloihin jos ja kun asukkaan avain hukkuu, päästään hänelle ovi aukaisemaan. Tai viranomaisen pyynnöstä avaamaan asukkaan asunnon ovi. - reittiavain on mm. postinjakajille ja palokunnille tehty avain ja sopii vain tiettyihin oviin - esimerkiksi ulko-oveen, ei mihinkään muuhun. Näitä reittiavaimia voi olla montaa eri sorttia ja osa voi olla myös rapussa sisällä, jolloin omalla reittiavaimella pääsee ulko-ovesta siihen tilaan, että voi hakea toisen reittiavaimen, jolla pääsee taas seuraavaan tilaan. - huoltoavain on huoltomiesten käytössä ja toimii kaikkialle muualle, paitsi asukkaiden oviin. - tekninen avain toimii vain tekniseen tilaan tai sähkökaappiin Kyseisellä mainostenjakajalla on aika varmasti ollut tuo reittiavain käytössä, jolla rappukäytävään pääsee sisälle. T. Tyyppi joka pyöritteli noita työkseen

      Lainaa

    46. Harmaa kivi 11.11.2021 12:21
      Tulos: +42 (58 ääntä)
      Säädytön lehmä: Tai sit humalainen itse voisi ennen humaltumistaan miettiä, että onko humaltuminen hyvä asia jos ei kykene huolehtimaan itsestään tai vähintään pukea lämpimästi.
        En ole uskonnollinen, mutta on olemassa sanonta ensimmäisen kiven heittämisestä. Eli kerrohan meille, miten et ole koskaan elämässäsi tehnyt mitään typerää, et edes kerran, et edes tosi huonona päivänä, ja miksi siitä syystä kaikkien, jotka ovat tehneet jotain typerää, pitää jäätyä kuoliaaksi. Ei ihmisiä jätetä ulos marraskuussa, hoidetaan lämpimään ensin ja tutkitaan sitten, ja hutkitaan jos on tarvis.
        (Kuka tahansa tunnistaa Traumcityn sarkasmin tyylin, se vain ei tunnu olevan kovin suosittua. Omasta mielestäni kissoista meuhkaaminen on jo todella väsynyttä -jos vitsi ei uponnut ensimmäisellä kerralla niin ei se uppoa kymmenennellä -joten propsit siitä että vaihteeksi raiskaa pilkkusääntöjä, kai). 

      Lainaa

    47. Itseasiassa 11.11.2021 14:05
      Tulos: +23 (27 ääntä)
      Rasvaton hyeena: Tästä nyt on puolen elämää, mutta itse kun jaoin, ei ollut minkäännäköisiä avaimia. Summeria joutui soittelemaan, joten aika äkkiä opin ulkoa asunnot, joissa mainoskielto oli. Varsinkin ne joiden asukkaat tulivat ovelle murisemaan jos kelloaan soitin.
      Joo, oon mäkin seissyt mainokset kainalossa kerrostalon ulko-ovella odottamassa, jospa joku asukas kulkisi ovesta ja päästi samalla sisään. Meillä päin ei ollut summereita ja harva rappu oli lukossa päivällä, mutta joskus mainokset tulivat niin myöhään, että niitä piti sitten iltamyöhällä jakaa, jotta ovat oikeana päivänä perillä.

      Lainaa

    48. Hikoileva ananas 11.11.2021 14:28
      Tulos: +48 (50 ääntä)
      Miten kellään voi käydä edes mielessä, että joka random ilmaislehtien jakelijalle annettaisiin avaimet joilla pääsee ihmisten asuntoihin sisään?!

      Lainaa

    49. Tulos: +5 (11 ääntä)
      Kyllä se niin on että mainosten jakajilla on huoltoavain, jolla pääsee jakelualueen talojen rappukäytäviin, mutta ei itse asuntoihin.

      Lainaa

    50. Tulos: -20 (38 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      Mika? Minäkin aina kun lapset ovelle niin pihalle koska on aika kamalaa kun eivät ymmärrä ovet auki kun sisään tullaan lehdet lattialla. Aika ymmärrettävää tekstiä eikö :D

      Lainaa

    51. Itseasiassa 11.11.2021 14:39
      Tulos: +32 (38 ääntä)
      Niko, jäätymässä oleva ihminen kannattaa pelastaa, mutta tutkisin myös muita vaihtoehtoja. Jos Markku on ollut jossain luvattomilla teillä, eikä vastaa puhelimeen, niin vaimo voi kuvitella hänen olevan juuri teidän talossanne. Tiedän tapauksen, jossa vaimo oli lähtenyt miehenä perään ja tiesi missä mahdollinen toinen nainen asuu. Aavistus osui oikeaan, miehen auto löytyi oikean osoitteen edestä, seuraavaksi myös miehen vaatteet auton päältä.

      Lainaa

    52. Kyvytön haukka 11.11.2021 14:58
      Tulos: -2 (34 ääntä)
      Ärsyttävä lihapiirakka: Olet yhtä tampio persu kuin tuo alkuperäinenkin.
      Ovatko persut huoneessasi tällähetkellä? Kuulevatko muut heitä?

      Lainaa

    53. Pisteetön kani 11.11.2021 15:24
      Tulos: +32 (34 ääntä)
      Ei yhdellekään mainostenjakajalle makseta niin paljon palkkaa, että ne jaksaisi käydä ihmisten ovia availemassa ja heittämässä postit lattialle. Järki päähän nyt.

      Lainaa

    54. Tulos: +12 (34 ääntä)
      En nyt ollenkaan ymmärrä; mikäli mainostenjakajalla oli yleisavain, niin miksi ei mennyt sisään ja ottanut Mikan vaimoa siellä suihkussa? Kysymys kuitenkin paatuneesta kriminaalista ja vieläpä "kerrostalo alueella", joten jokin tuossa sepitelmässä ei nyt täsmää.

      Lainaa

    55. Kiltti tyttö 11.11.2021 16:02
      Tulos: +12 (62 ääntä)
      traumcity: Olipa yllätys, että facebook on heti täynnä vääräleukoja, no ei se mitään, kun näihinkin tottuu. Minä ainakin ymmärsin kirjoitusta, ja moka on tässä nämä pikku kriminaalit, eikö olekin? Jos yleisavaimilla, toisen asuntoon sisään mennään, mutta ei sitten mennäkään vaan ovi on auki mutta vaimo oli [...]
      "Kyllä Traumcity tunnetaan", sanoi joku tässä ketjussa. No ei tunneta, kun useampi luulee Mikaksi. Tämä teksti ei ole myöskään trollausta tai sarkasmia tai yritelmä kummastakaan, vaan parodiaa. Ja sellaisena onnistunutta, kirjoitustyyliä myöten, kaikista näistä kommenteista päätellen.

      Lainaa

    56. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 11.11.2021 17:40
      Tulos: +17 (39 ääntä)
      Uljas mansikka: Moi Mika! Tai ainakin pilkutat tekstisi samalla tavalla pieleen kuin Mika, enkä usko, että on sattumaa.
      Tämä traumcity tekee jonkin sortin satiiria jossa yhdistyy trollaaminen. Eräs kommentoija tuota avasi ja totesin kaverin olevan ihan omaa luokkaansa mutta ehkä aikaansa edellä. Tai vaihtoehtoisesti väliinputoaja joka ärsyttää kuin trolli mutta huumori on ymmärtäjienkin mielestä liian outoa. Olen ymmärtänyt että Kaveri ei tarkoita pätkääkään mitä kirjoittaa vaan kirjoittaa aiheeseen liittyen tuota "trollisatiiria". Itseänikin tuo tyyppi ärsytti aluksi mutta nykyään mielipide alkaa muuttua kuin ällön kanssa konsanaan. Uusille tiedoksi niin ällö oli kaveri joka kirjoitti aikanaan jokaiseen kommenttiin jotain rivoa, sairasta tai sairaan rivoa paskaa. Pikkuhiljaa yhä jatkaessaan hän nousi feissarimokakommentoijien legendaksi. Perhana... pitäisi järjestää joku miittinki kaikille pitkän linjan kommentoijille tai muuten vaan halukkaille kommentoijille. Olisi mielenkiintoista nähdä minkälaisia sankareita nimimerkkien takaa paljastuu.

      Lainaa

    57. Varjostimeton koala 11.11.2021 18:07
      Tulos: +6 (36 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Tämän peukutustilannetta katsoessa kyllä huomaa, millaista porukkaa tätä komenttiosaa aina lueskelee, kun sarkasmi on niin tuntematon konsepti
      Sarkasmi ei ole konsepti. Sarkasmi ei myöskään ole huumorin synonyymi. Lainaamassasi kommentissa ei ole sarkasmia. Jos se on huumorin yritystä, niin todella heikkoa sellaistakin. Se että joku luulee olevansa hauska, ei vielä tarkoita että hän olisi hauska.

      Lainaa

    58. Turtunut hirvi 11.11.2021 18:09
      Tulos: -11 (23 ääntä)
      Kyvytön haukka: Ovatko persut huoneessasi tällähetkellä? Kuulevatko muut heitä?
      Sinun huoneessasi on. Kaikki kuulevat sinut, mutta kukaan ei kuuntele. Kukaan ei välitä.

      Lainaa

    59. Soinnikas sarvikuono 11.11.2021 23:14
      Tulos: +18 (30 ääntä)
      Uljas mansikka: Moi Mika! Tai ainakin pilkutat tekstisi samalla tavalla pieleen kuin Mika, enkä usko, että on sattumaa.
      No halojaa urpo! Mikaa hän tuossa parodioikin. Että mua itkettää aina kun tajuan että joukossamme vaeltaa tämmösiä tampioita.

      Lainaa

    60. Pomminvarma vesinokkaeläin 12.11.2021 1:38
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Niko, kiitos, oikeasti nauroin ääneen!

      Lainaa

    61. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tämä traumcity tekee jonkin sortin satiiria jossa yhdistyy trollaaminen. Eräs kommentoija tuota avasi ja totesin kaverin olevan ihan omaa luokkaansa mutta ehkä aikaansa edellä. Tai vaihtoehtoisesti väliinputoaja joka ärsyttää kuin trolli mutta huumori on ymmärtäjienkin mielestä liian outoa. Olen [...]
      Et usko kuinka monta kertaa olen miettinyt ihmisiä nimimerkkien takana. Miltä he näyttävät, mitä kukakin tekee työkseen tai opiskelee jne. Mutta toisaalta mitä enemmän asiaa olen pyöritellyt mielessäni olen aina tullut siihen tulokseen että se veisi enemmän kuin antaisi jos tapaisin kaikki teidät. Mieluummin antaa taian säilyä koska kaikki ovat kuitenkin paljon tylsempiä tyyppejä kuin kuvitelmissani ja ihan normi kansalaisia. Ei kannata tavata sankareitaan, petyt vaan. Mutta jos nyt koranasta kun päästään joku järjestää risteilyn teemana fm kommentoijat saatan tulla väijymään minkälaista hiihtäjää siellä pyörii mutten kyllä itse paljasta oikeaa minääni muille.

      Lainaa

    62. Tulos: +9 (29 ääntä)
      Kirjautuminen epäonnistui: Kyllä Traumcity tunnetaan, mutta sarkasmi ja trollaus on niin huonoa, että alapeukut tulevat siitä😌
      Oli tuolla muutama, jotka selvästi eivät tunne tai tajua. Huojentavaa nähdä, että osa tajuaa kuitenkin.
      Traumcity on ihan jees. Olen Traumcityn puolella! :)

      Lainaa

    63. Tulos: +13 (25 ääntä)
      Uljas mansikka: Moi Mika! Tai ainakin pilkutat tekstisi samalla tavalla pieleen kuin Mika, enkä usko, että on sattumaa.
      Oikeastiko sulle ei ole päivänselvää, että tuo teksti oli ironiaa?
      Hae takkisi ja poistu. Nyt.

      Lainaa

    64. Itsestäänselvä taistelija 12.11.2021 9:06
      Tulos: -2 (2 ääntä)
      Aaaaaw

      Lainaa

    65. Itsestäänselvä taistelija 12.11.2021 9:08
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Itsestäänselvä taistelija: Aaaaaw
      No hitto.  Puolet tekstistä hävisi. Mutta siis 
      Järvenpää kartalle!!  Jihuu :) 
      <3

      Lainaa

    66. Harmaa kivi 12.11.2021 14:03
      Tulos: +26 (34 ääntä)
      Kyöpeli: Oli tuolla muutama, jotka selvästi eivät tunne tai tajua. Huojentavaa nähdä, että osa tajuaa kuitenkin. Traumcity on ihan jees. Olen Traumcityn puolella! :)
        Traumcity: Uusi Mr. Ällö? Kaikkea sitä saa pitkän elämän aikana nähdä...
        (Jos joku järjestää sen FM-kommentoijien risteilyn, niin tulen. Olen itsekin ihmetellyt, miten pitkäaikaisista kommentoijista syntyneet mielikuvat natsaisivat todellisuuteen -King Arthurin kohdalla näen nuoren, koulutetun naisen, joka saattaa harrastaa anarkistimarttailua tai kutomista, vaikkei hän ole ikinä sanonut mitään, millä tätä mielikuvaa voisi perustella. Muitakin on, jotka ovat alkaneet vaikuttaa kivoilta tyypeiltä, on vahinko, että Kalasta kuullaan nykyään vähän. On myönnettävä, etten välttämättä halua tavata Mr. Ällöä, legenda tai ei, en ainakaan yksinäni). 

      Lainaa

    67. Tulos: +6 (8 ääntä)
      En tiedä miten se kerrostalossa on ja voiko verrata keskenään, mutta on meillä omakotitalossa ihmiset astellut ovesta sisään koputtelemaan sisäkuistin oveen, kun kesähelteellä ulommainen ovi on ollut auki.

      Lainaa

    68. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Miksi ihmeessä jollekin mainosten jakajalle annettaisiin avaimet kaikkiin asuntoihin, mutta poliisit, ensihoitajat ja palomiehet joutuu murtamaan ovia hätätilanteessa? 😂 Prioriteetit

      Lainaa

    69. Kiikkerä taikuri 12.11.2021 16:10
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Niko asunee Jampassa.

      Lainaa

    70. Kädetön lehmä 12.11.2021 18:26
      Tulos: -15 (17 ääntä)
      Kaipa tiesit sitten, että renkaita ei saa esim. asukkaiden yleisvarastossa säilyttää??

      Lainaa

    71. Vajoava hämähäkki 12.11.2021 21:24
      Tulos: 0 (10 ääntä)
      Harmaa kivi:   Traumcity: Uusi Mr. Ällö? Kaikkea sitä saa pitkän elämän aikana nähdä...   (Jos joku järjestää sen FM-kommentoijien risteilyn, niin tulen. Olen itsekin ihmetellyt, miten pitkäaikaisista kommentoijista syntyneet mielikuvat natsaisivat todellisuuteen -King Arthurin kohdalla näen nuoren, koulutetun [...]
      Harmi kun Kalaa ei ole näkynyt.
      Omassa mielikuvassani taas King Arthur on ainakin kolmen kympin hujakoilla.
      Eikäpä sitä nyt niin erilainen ole, oli 25 tai 45 v. Esim. Entinen heilani, jotain 15 vuotta mua vanhempi, ei ollut kyllä henkisesti yhtään sen edistyneempi 😅 nykyinen oman ikäiseni taas huomattavasti kypsempi ja helpompi kumppani.

      Lainaa

    72. Tulos: -2 (14 ääntä)
      Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Tämä traumcity tekee jonkin sortin satiiria jossa yhdistyy trollaaminen. Eräs kommentoija tuota avasi ja totesin kaverin olevan ihan omaa luokkaansa mutta ehkä aikaansa edellä. Tai vaihtoehtoisesti väliinputoaja joka ärsyttää kuin trolli mutta huumori on ymmärtäjienkin mielestä liian outoa. Olen [...]
      Traumcity on kuten Mr Ällö. Kirjoittaa niin turhaa ja kehnoa tekstiä, että kaikki toivovat hänen lopettavan kokonaan ja pysyvästi. Siitä alamiinukset.

      Lainaa

    73. Äänetön henkilö 13.11.2021 10:32
      Tulos: -21 (23 ääntä)
      Vajoava hämähäkki: Harmi kun Kalaa ei ole näkynyt.
      Kala on kommentoinut viimeisimmissäkin takasivun mokissa kolmeen viidestä. Miten paljon oikein haluat kuulla siitä haisevasta, vanhasta raadosta, jolla ei kuitenkaan koskaan ole mitään arvokasta sanottavaa?
      Harmaa kivi:   Traumcity: Uusi Mr. Ällö? Kaikkea sitä saa pitkän elämän aikana nähdä...   (Jos joku järjestää sen FM-kommentoijien risteilyn, niin tulen. Olen itsekin ihmetellyt, miten pitkäaikaisista kommentoijista syntyneet mielikuvat natsaisivat todellisuuteen - - Muitakin on, jotka ovat alkaneet vaikuttaa kivoilta tyypeiltä, on vahinko, että Kalasta kuullaan nykyään vähän.
      Joo eivät natsaa kovin hyvin. Minuakin arvelitte "nelikymppiseksi, ikuiseksi yliopisto-opiskelijaksi" silloin 10 v sitten ollessani normaalin kylälukion 1. luokalla. Ja mikä Traumcityyn ja Mr. Saastaan tulee, niin ensimmäisen huumori oli tällä kertaa ainakin ihan osuvaa, kun jälkimmäisen sen sijaan toivon joutuneen murhatuksi.

      Lainaa

    74. Harmaa kivi 13.11.2021 11:45
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Vajoava hämähäkki: Harmi kun Kalaa ei ole näkynyt. Omassa mielikuvassani taas King Arthur on ainakin kolmen kympin hujakoilla. Eikäpä sitä nyt niin erilainen ole, oli 25 tai 45 v. Esim. Entinen heilani, jotain 15 vuotta mua vanhempi, ei ollut kyllä henkisesti yhtään sen edistyneempi 😅 nykyinen oman ikäiseni taas huomattavasti kypsempi ja helpompi kumppani.
        Iän suhteellisuudesta: kolmen kympin hujakoilla *on* mielestäni aika nuori :D (ainakin koulutetuksi, jotkut juoksevat opintoputkensa ja valmistuvat herratiesmiksi vuodessa, mutta siitä kirjoitetaankin sitten Hesarissa, koska useimmat eivät).

      Lainaa

    75. Vakavarainen kenguru 15.11.2021 16:37
      Tulos: +6 (8 ääntä)
      Kuuro karpalo: Täällä kanssa yksi mainosten jakaja jolla ei koskaan ollu kyllä mitään avaimia mihinkään muualle kun omaan/vanhempien kotiin... En ole kyllä nähny muillakaan jakajilla. Mistä ne edes saisi ne ja millä perusteilla? Ei kuulosta uskottavalta
      Avainhallintaa tehneenä. Jakelufirma voi simppelisti pyytää taloyhtiön isännöitsijältä, että saisivat talon lehdenjakajan avaimen tai ovikoodin ja isännöitsijän luvalla se heille luovutetaan. Ehkä kaikki firmat eivät niitä sitten pyydä tai isännöitsijät lupia myönnä, mutta meillä tämä oli täysin normaalia. Samanlainen lehdenjakajan avain luovutetaan myös postin käyttöön. Yleensä kyseinen avain käy kaikkien rappujen alaoviin (erotuksena sille, että asukkaat tavallisesti pääsevät vain omaan rappuunsa).
      Kommenteissa on iloisesti sekoitettu huoltoavain samaan soppaan, joten lisättäköön, että huoltoavain on eri asia kuin lehdenjakajan avain. Huoltoavaimia ei luovuteta millekään jakelijoille, eikä heillä ole niille tarvettakaan. 

      Lainaa

    76. Sähköpostiton kurkku 15.11.2021 17:16
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Tämän peukutustilannetta katsoessa kyllä huomaa, millaista porukkaa tätä komenttiosaa aina lueskelee, kun sarkasmi on niin tuntematon konsepti
      Satiiri, ei sarkasmi

      Lainaa

    77. Rottanpää 24.11.2021 18:37
      Tulos: 0 (6 ääntä)
      Maksuunpantu maahinen: Tämän peukutustilannetta katsoessa kyllä huomaa, millaista porukkaa tätä komenttiosaa aina lueskelee, kun sarkasmi on niin tuntematon konsepti
      Kyllä se vika nyt tällä kertaa on sarkasmissa. Se täytyy liioitella niin, ettei jää epäselväksi, onko kirjoittaja sarkastinen vai sama henkilö kuin mokassakin. Kommentti on nimittäin kirjoitettu niin pilkulleen samalla tavalla kuin Mikankin päivitys, että joko kommentoija ON Mika tai sitten todella hyvä matkimaan, mutta huono liioittelemaan.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: kerrostalo, kuva, mainokset, mainosten jakaja, markku, ovi, posti, postinjakaja, rappu, renkaat, väärinkäsitys, yleisavain