Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 34

Foodora-tilaus etsii omistajaansa – saako toisen ruoat syödä?
Mitä tänään syötäisiin? Osa 34

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 88 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Aineeton paimen 18.11.2021 0:28
   Tulos: +638 (672 ääntä)
   Luulisi sen olevan aika itsestään selvää, että väärään osoitteeseen toimitetuista ruoista ilmoitetaan Foodoralle tai Woltille, eikä johonkin random Facebook-ryhmään, jossa ruokien tilaaja hyvin luultavasti ei ole. Vastauksena Foodora/Wolt kiittää ilmoituksesta, jotta tilaajalle voidaan noutaa uudet ruoat ravintolasta, ja pahoittelee ilmoittajalle aiheutunutta vaivaa. Ilmoittaja saa joka tapauksessa pitää ruoat, koska tietenkään epämääräisen ajan sivullisten käpälöitävänä olleita aterioita ei lähdetä toimittamaan enää oikeaan osoitteeseen.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 18.11.2021 0:43
   Tulos: -88 (208 ääntä)
   Timon mielestä on oikein syödä toisen ihmisen maksamat ruoat, koska... se on Foodora-kuskin syytä? Eli alkuperäistä tilaajaa kuuluu rangaista ruokalähetin mokan takia? Jotenkin ei tämä logiikka nyt ihan avaudu.

   Lainaa

  3. Hikoileva majava 18.11.2021 1:15
   Tulos: -81 (137 ääntä)
   Oman kokemuksen mukaan Foodora tai Wolt eivät kyllä ota vastuuta tällaisesta tilanteesta, eivätkä korvaa mitään. Pitää aina tehdä kaikki itse, kun yrittää selvitellä niiden mokia :/

   Lainaa

  4. Tulos: -20 (72 ääntä)
   Mulle foodora väitti että ruoka on vieläkin tulossa, kun makoilin jo maha täynnä tuotua ruokaa..

   Lainaa

  5. Tulos: +203 (207 ääntä)
   Aineeton paimen: Luulisi sen olevan aika itsestään selvää, että väärään osoitteeseen toimitetuista ruoista ilmoitetaan Foodoralle tai Woltille, eikä johonkin random Facebook-ryhmään, jossa ruokien tilaaja hyvin luultavasti ei ole. Vastauksena Foodora/Wolt kiittää ilmoituksesta, jotta tilaajalle voidaan noutaa uudet [...]
   Onko tietoa korvaako Wolt/Foodora myös korvaavan annoksen ravintolalle? Mielestäni kuuluisi korvata.

   Lainaa

  6. Tulos: +74 (80 ääntä)
   Hikoileva majava: Oman kokemuksen mukaan Foodora tai Wolt eivät kyllä ota vastuuta tällaisesta tilanteesta, eivätkä korvaa mitään. Pitää aina tehdä kaikki itse, kun yrittää selvitellä niiden mokia :/
   Omasta kokemuksesta taas olen saanut välillä turhankin hyvin kompensointia ainakin tilauksen puuttuvista asioista.

   Lainaa

  7. Maho sitruuna 18.11.2021 2:39
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Hikoileva majava: Oman kokemuksen mukaan Foodora tai Wolt eivät kyllä ota vastuuta tällaisesta tilanteesta, eivätkä korvaa mitään. Pitää aina tehdä kaikki itse, kun yrittää selvitellä niiden mokia :/
   Karoliina: Onko tietoa korvaako Wolt/Foodora myös korvaavan annoksen ravintolalle? Mielestäni kuuluisi korvata.
   Lainasin kommentin asiakaspalvelusta päättelyn avuksi.

   Lainaa

  8. Puoliväljä kameli 18.11.2021 3:23
   Tulos: +129 (131 ääntä)
   Karoliina: Onko tietoa korvaako Wolt/Foodora myös korvaavan annoksen ravintolalle? Mielestäni kuuluisi korvata.
   Korvaa ja kyllä ainakin meillä wolt ilmoittaa jos on tilaus mennyt väärään osoitteeseen että "hei  teettekö uuden?"

   Lainaa

  9. Letittämätön krokotiili 18.11.2021 3:47
   Tulos: +69 (71 ääntä)
   Hikoileva majava: Oman kokemuksen mukaan Foodora tai Wolt eivät kyllä ota vastuuta tällaisesta tilanteesta, eivätkä korvaa mitään. Pitää aina tehdä kaikki itse, kun yrittää selvitellä niiden mokia :/
   Käytän Foodoraa joten Woltista en tiedä, mutta ainakin Foodora on aina korvannut ihan mukisematta.

   Lainaa

  10. Apinaattori 18.11.2021 3:52
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Hikoileva majava: Oman kokemuksen mukaan Foodora tai Wolt eivät kyllä ota vastuuta tällaisesta tilanteesta, eivätkä korvaa mitään. Pitää aina tehdä kaikki itse, kun yrittää selvitellä niiden mokia :/
   Ai että maksat eväästä jota et saa. En usko.

   Lainaa

  11. Tulos: -25 (53 ääntä)
   Jos en ole tilannut mitään, ja lähetti tuo pizzan. Sanon että en ole kyllä tilannut. Mutta jos esim saan väärän annoksen tai annoksessa on muuta vikaa, niin en yleensä viitsi käydä selvittämään.

   Lainaa

  12. Epäpätevä lintu 18.11.2021 4:48
   Tulos: +91 (95 ääntä)
   Karoliina: Onko tietoa korvaako Wolt/Foodora myös korvaavan annoksen ravintolalle? Mielestäni kuuluisi korvata.
   Olen siinä käsityksessä että Wolt ikään kuin ostaa tuon ruoan ravintolalta toimitettavaksi. Rahathan menevät Woltille, joka välittää komissionsa jälkeisen osan ravintolalle. Todennäköisimmin menee niin että Wolt ostaa uuden annoksen ravintolalta, joka saa tilanteessa kaksi myytyä annosta.

   Lainaa

  13. Kesy viikuna 18.11.2021 6:14
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Vara lokki: Mulle foodora väitti että ruoka on vieläkin tulossa, kun makoilin jo maha täynnä tuotua ruokaa..
   Osa ravintoloista ei jostain syystä tunnu kuittaavan tilauksia toimitetuiksi jos käyttävät omia kuskeja. Monesti huomannut että tietyn ravintolan tilaus on tulossa vielä tunteja ruokailun jälkeen kun on vahingossa jäänyt tilausseurannan välilehti auki.

   Lainaa

  14. Ajovaloton vesimeloni 18.11.2021 6:48
   Tulos: -36 (72 ääntä)
   Aineeton paimen: Luulisi sen olevan aika itsestään selvää, että väärään osoitteeseen toimitetuista ruoista ilmoitetaan Foodoralle tai Woltille, eikä johonkin random Facebook-ryhmään, jossa ruokien tilaaja hyvin luultavasti ei ole. Vastauksena Foodora/Wolt kiittää ilmoituksesta, jotta tilaajalle voidaan noutaa uudet [...]
   Sitten ollaan me, joilla on oma elämä ja oikeasti muutakin tekemistä kuin selvitellä toisten mokia.

   Lainaa

  15. Peeaa herkkuruoka 18.11.2021 6:54
   Tulos: -70 (156 ääntä)
   Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron kakkupalaakin haukutaan somessa kalliiksi, koska eihän katetta yrittäjälle saa jäädä. En pärjäisi yksin mitenkään jos haluan myös nukkua, koska pitäähän kahvilan olla auki aamusta iltaan palvellakseen mahdollisimman monipuolisesti kaikkia, joten pitäisi palkata lisää kotikokkeja - jes, työllisyys nousuun, että sinänsä ihan hyvä idea. Lopputulemaksi päätin kuitenkin lopettaa haaveilun, koska vaatii aivan valtavasti aikaa ja vauvaa rahalliseen hyötyyn nähden jotta pystyy tarjoamaan kaikille jotain, että eipä kannata vielä päivätyötä lopettaa. Välillä silti mietin, että kukas sen estää, jos haluan tarjota ihan tuiki tavallista presidenttiä ja perus sämpylää tai porkkanakakkupalaa? Onko joka paikassa siis pakko tarjoilla ruokarajotteisille tai erilaisille ruokavalioille, jos ei tahdo? Esim. juuri VR:n tapauksessa. Vegaanius ei ole sairaus kuten gluteeniton, vaan elämäntapa, mutta toisaalta miksi tarjota gluteenitontakaan, jos 99%:sti gluteenittomat menee lopulta päivän päätteeksi ostamattomina roskiin ja esim. pyörätuolia käyttävä joutuu maksamaan sairaudesta huolimatta ihan normi lipun hinnan. Lisäksi kauppojen -30% osastolla on aina pelkkää vegaani- ja erikoisruokaa, kertoohan se nyt jostain - siitä, että menekki ei ole isoa. Joten ymmärrän kyllä miksi VR tarjoaa vain vegaaniappelsiinimehua, toki sen hinta ei voi olla 12e joka on jo melko ryöstöä.

   Lainaa

  16. Horjahtava satuhahmo 18.11.2021 7:06
   Tulos: +97 (125 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   Voi kun olisikin noita -30% lappusilla varustettuja vegaanisafkoja tarjolla, eipä juuri ole näkynyt.

   Lainaa

  17. Punerva puuma 18.11.2021 7:12
   Tulos: +19 (101 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   Kaiken kahvilan tarjottavanhan voi tehdä vegaanisena, gluteenittomana, pähkinättömänä jne. Kukaan ei kiellä asiakasta, joka sietää gluteenia, ostamasta gluteenitonta kakkua. 
   Runsaasti kahviloissa aikaa viettäneenä uskallan yleistää että jos yli 65-vuotiaita naisia päästettäisiin vähemmän sisälle niin kaikilla olisi parempi mieli. Tietysti joka ihmisryhmässä on hintojen ja tarjonnan arvostelijoita eivätkä ihan kaikki iäkkäät naiset supata hieman liian isoon ääneen kuinka kahvikupin hinnalla saisi paketin Presidenttiä...

   Lainaa

  18. Vanhurskas lihapiirakka 18.11.2021 7:35
   Tulos: -9 (61 ääntä)
   Horjahtava satuhahmo: Voi kun olisikin noita -30% lappusilla varustettuja vegaanisafkoja tarjolla, eipä juuri ole näkynyt.
   No ainakin P-Savossa joka kauppa täynnä noita vegaaniruokia alennuksilla päivittäin.

   Lainaa

  19. Pehmyt lehmä 18.11.2021 7:35
   Tulos: -64 (88 ääntä)
   Kun syö oikeata ruokaa, niin ei tartte vinkua...

   Lainaa

  20. Ovela marja 18.11.2021 7:37
   Tulos: +19 (57 ääntä)
   Punerva puuma: Kaiken kahvilan tarjottavanhan voi tehdä vegaanisena, gluteenittomana, pähkinättömänä jne. Kukaan ei kiellä asiakasta, joka sietää gluteenia, ostamasta gluteenitonta kakkua.  Runsaasti kahviloissa aikaa viettäneenä uskallan yleistää että jos yli 65-vuotiaita naisia päästettäisiin vähemmän sisälle [...]
   Kyllä se vegaanisesti kaikki rajoitteet huomioon ottaen tehty ruoka on huomattavasti kalliimpaa kuin perushöttö. Isommissa kaupungeissa varmasti nykypäivää, mutta kannattaako esim pienellä paikkakunnalla tarjota, jossa asiakaskunta on sitä eläkeläistä, on toinen juttu.

   Lainaa

  21. Kukkahattuneiti 18.11.2021 7:58
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   Nimenomaan pitää odottaa sinne punalappuaikaan, kun kaikki erikoislinjan ruuat on niin kalliita vielä.

   Lainaa

  22. Tulos: +112 (150 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   Ainakin sulla on tommonen ei-menestyvän yrittäjän valituslaulu jo valmiiksi mietittynä. Pistät vielä mukaan valituksen ALVin epäreiluudesta ja YELlistä, niin oletkin valmis perustamaan sen kahvilan, joka myy vaan asioita joita sinä haluat tehdä, eikä sitä mitä asiakkaat etsii. Sitten pari vuotta valitetaan rahanpuutetta ja lopuksi konkurssi on vegaanien vika, kun nirsoilivat eivätkä kinkkusämpylää kelpuuttaneet.

   Lainaa

  23. Myrskyisä pähkinä 18.11.2021 9:04
   Tulos: -34 (62 ääntä)
   Kilokalori: Ainakin sulla on tommonen ei-menestyvän yrittäjän valituslaulu jo valmiiksi mietittynä. Pistät vielä mukaan valituksen ALVin epäreiluudesta ja YELlistä, niin oletkin valmis perustamaan sen kahvilan, joka myy vaan asioita joita sinä haluat tehdä, eikä sitä mitä asiakkaat etsii. Sitten pari vuotta [...]
   ehkä, voi olla, perusyrittäjä valituksineen, mut eikai kukaan persettään ilmasekskaan myy.

   Lainaa

  24. Tulos: +96 (112 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   Jos perustaa oman pikku kahvilan, niin saa toki päättää aivan vapaasti mitä siellä tarjoaa ja asiakaskunta päättää sitten haluaako särpiä sitä pelkkää särkikukkoa kahvinsa kanssa. 
   On sitten hiukan eri asia, kun VR valtion monopolina ajaa junia. Tällaisen toimijan pitäisi ottaa yleisimmät ruokavaliot huomioon, koska esim yöjuna Kolariin (noita brunsseja tarjoillaan vain yöjunissa) on melko pitkä matka mennä syömättä mitään. 
   Matti voi toki lohduttautua sillä, että tuo brunssi on ihan naurettavan ylihintainen vaikka sen söisi kokonaan, eli ei meitä sekasyöjiäkään palvella kovin hyvin...

   Lainaa

  25. Töttöröö 18.11.2021 9:15
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Tyly karhu: Jos en ole tilannut mitään, ja lähetti tuo pizzan. Sanon että en ole kyllä tilannut. Mutta jos esim saan väärän annoksen tai annoksessa on muuta vikaa, niin en yleensä viitsi käydä selvittämään.
   Se lähetti jättää näin korona-aikana sen pyydettäessä oven taakse, koputtaa, ja poistuu paikalta. Erittäin kätevää, varsinkin kun toimitusajat vaihtelevat puolesta tunnista kahteen tuntiin, ja saatat olla juuri puhelimessa/palaverissa kun ruokasi saapuu. Ongelma tässä tietysti on, että sitä on aika helkkarin vaikea alkaa juttelemaan lähetille, kun se on jo todennäköisesti poistunut rapusta ennen kuin olet edes reagoinut siihen että joku koputtelee randomisti oveesi. Mutta jos se annos on sinun ovesi taakse laitettu, eikä sitä olla siitä toviin haettu pois, niin itse otan ruoat rapusta kotiini ja syön ne - muutenhan ne päätyvät roskikseen. Tällaisessa tapauksessa alkuperäinen asiakas, joka tilauksen on tehnyt, on jo saanut ilmoituksen että ruokasi on perillä, katsoo oven taakse, ei näy mitään, ja tekee reklamaation lähetille (Wolt, Foodora, yms). Tästä hän saa sitten joko hyvityksen tilaukselleen, koska sitä ei ole tälle asiakkaalle toimitettu, tai hänelle toimitetaan uusi annos.
   Henkilö jonka oven taakse random ruoka on jätetty, ei ole millään tavalla velvollinen tekemään yhtikäs mitään, kun ei sitä kuitenkaan pysty enää kenellekään antamaan vaan se päätyy roskikseen se sapuska. Itse seurailen aina tilauksen saapuessa, että onko se lähetti tässä "meidän talossa" vai jossain aivan muualla, ja jos hän on jossain 500 metrin päässä aivan muualla, ja yht'äkkiä toimitus on mukamas "toimitettu", niin tällöin tiedän tasan tarkkaan että lähetti on vienyt sen jonnekin aivan väärään osoitteeseen ja voinkin alkaa latelemaan reklamaatio-viestiä lähetin firmalle.

   Lainaa

  26. Ystävätön haukka 18.11.2021 9:16
   Tulos: -28 (70 ääntä)
   Eihän tässä kukaan yritä myydä ateriaa vegaanina, luulis nyt että tämäkin nähdään kuitenkin edistyksenä, että ruokiin alkaa tulla pakkomainintana se vegan. Ymmärrän kyllä, että VR on ollut asian suhteen niin täyskämmi, että tekee mieli tarttua kaikkeen, mutta ei tässä lopulta ole kyseessä muuta kuin siitä tarvittavasta merkinnästä ihan joka tuotteen kohdalla. Se määräys tulee kyllä jostain paljon ylempää kuin VR:n poppoolta. Eli mitään vegeruokia ei ole vieläkään tullut VR:lle, mutta kyllähän heidänkin täytyy samoja sääntöjä noudattaa kuin muiden, ja nyt päästään siihen että vegaanimerkintä alkaa tulla normaalimmaksi ja yleisemmäksi, eli miten tän voi joku nähdä huonona asiana?

   Lainaa

  27. Ystävätön haukka 18.11.2021 9:20
   Tulos: +52 (72 ääntä)
   Ovela marja: Kyllä se vegaanisesti kaikki rajoitteet huomioon ottaen tehty ruoka on huomattavasti kalliimpaa kuin perushöttö. Isommissa kaupungeissa varmasti nykypäivää, mutta kannattaako esim pienellä paikkakunnalla tarjota, jossa asiakaskunta on sitä eläkeläistä, on toinen juttu.
   Kaikki eläkeläiset ei elä puurovellillä, lopetetaanko tollanen tosi tylsä yleistäminen. Myös eläkeläinen voi olla vegaani. Myös sekasyöjä eläkeläinen voi ostaa "kalliita" vegaanijuttuja. Kaikki eläkeläiset ei ole köyhiä.

   Lainaa

  28. Räkäpää 18.11.2021 9:21
   Tulos: +23 (37 ääntä)
   Kyllä se ainakin puolustusvoimien lohikeitto taisi olla vegaania kenttäruokailussa. Ei aikanaan kyllä sieltä kalaa löytänyt, vaikka hakemalla haki.

   Lainaa

  29. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Kesy viikuna: Osa ravintoloista ei jostain syystä tunnu kuittaavan tilauksia toimitetuiksi jos käyttävät omia kuskeja. Monesti huomannut että tietyn ravintolan tilaus on tulossa vielä tunteja ruokailun jälkeen kun on vahingossa jäänyt tilausseurannan välilehti auki.
   Monesti myöskään auki jääneet välilehdet eivät päivitä sisältöä automaattisesti, joten pelkällä uudelleen latauksella saatat huomata merkinnän muuttuvan. Paitsi tietenkin jos ravintola teki mokan.

   Lainaa

  30. Sotaisa vihannes 18.11.2021 9:28
   Tulos: +52 (62 ääntä)
   Vanhurskas lihapiirakka: No ainakin P-Savossa joka kauppa täynnä noita vegaaniruokia alennuksilla päivittäin.
   No mutta eikö tuosta kannattaisi olla mielissään kun on edullista ruokaa tarjolla? Itse sekasyöjänä ainakin käytän punalapputarjouksia hyväkseni, jos ne ovat oikeasti edullisia, ja joskus ihan kokeilunhalustakin

   Lainaa

  31. Päätön liitu 18.11.2021 9:32
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Aineeton paimen: Luulisi sen olevan aika itsestään selvää, että väärään osoitteeseen toimitetuista ruoista ilmoitetaan Foodoralle tai Woltille, eikä johonkin random Facebook-ryhmään, jossa ruokien tilaaja hyvin luultavasti ei ole. Vastauksena Foodora/Wolt kiittää ilmoituksesta, jotta tilaajalle voidaan noutaa uudet [...]
   Kuopiossa eräs ulkomaalaistaustainen pizzeria toimitti ruuat, osa tilauksesta oli mennyt sekaisin toisen ruokien kanssa. Kerkesimme avaamaan ruuat ja osan syömään kunnes huomasimme ettei täsmää meidän tilaukseen. No kohtapa soi ovikello ja ravintolankuski tuli noutamaan osin syödyt ruuat ja antoi meidän safkat. Toivottavasti ei toimittanut näitä enää seuraavalle xD

   Lainaa

  32. Paidaton hyeena 18.11.2021 9:39
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Itselleni on käynyt tilanne, että ruoka on vahingossa toimitettu toiseen taloon samassa korttelissa. Meillä on kaksi taloyhtiötä, joilla on jaettu sisäpiha. Olin jo yhteydessä asiakaspalveluun, kun seurannan mukaan tilaukseni olisi pitänyt olla toimitettu, mutta minä en ollut sitä saanut. Silloin naapuri toisesta talosta tuli ovelle kysymään, oliko heille toimitettu tilaus minun. Meillä oli sama rappu ja asunnon numero, talo oli vain väärä.

   Lainaa

  33. Tahmainen vesimeloni 18.11.2021 10:08
   Tulos: -25 (51 ääntä)
   -x-x-: Jos perustaa oman pikku kahvilan, niin saa toki päättää aivan vapaasti mitä siellä tarjoaa ja asiakaskunta päättää sitten haluaako särpiä sitä pelkkää särkikukkoa kahvinsa kanssa.  On sitten hiukan eri asia, kun VR valtion monopolina ajaa junia. Tällaisen toimijan pitäisi ottaa yleisimmät [...]
   Totta. Mutta epäilen, että VR:n ei ole tarkoitus ns. tienata tarjoamallaan brunssilla (se pääasiallinen tulonlähde tulee lippuhinnoista, ei siis brunssista, kuten esim. kahvilassa pääasiallinen tulonlähde on se ruokapuoli, jolloin siihen kannattaakin panostaa ja sitten kylkeen esim. matkamuistot lisänä houkuttelemassa kahvin juojiakin), vaan brunssi tarjotaan lähinnä pakollisena pahana. Silloin tarjotaan vain se minimi mahdollinen mahdollisimman korkeaan hintaan ja tavallaan ymmärrän, ettei silloin oteta kaikkia ruokavalioita tai niitä allergioitakan huomioon.

   Lainaa

  34. Tulos: +63 (75 ääntä)
   Ilonpilaajana huomautan, että toi "munanlämpöinen" tarkoittaa sitä, että nesteen lämpötila määräytyy sen mukaan, onko taikinaan käytettävää munaa säilytetty jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Siis kananmunaa. Toki jos taikinaan tulisi hiivaa, Jarmon pöksyissä säilytetyn munan lämpö olisi aika sopiva. Oman tai kanan.

   Lainaa

  35. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Horjahtava satuhahmo: Voi kun olisikin noita -30% lappusilla varustettuja vegaanisafkoja tarjolla, eipä juuri ole näkynyt.
   Tämä riippuu varmasti myös kaupan sijainnista, tällaisen maaseutumaisen persukunnan kaupan vegeosastolla on lähestulkoon aina jotain -30%. :D ja eihän kaikki kasvistuotteet toki vegaanisia ole

   Lainaa

  36. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Vara lokki: Mulle foodora väitti että ruoka on vieläkin tulossa, kun makoilin jo maha täynnä tuotua ruokaa..
   Itellä kävi sama, ja ne viel toiki samanlaisen setin safkaa. Soitin foodoralle josta kehotettiin soittaa raflaan. Soitin raflaan jossa luulivat etten ole saanut ruakiani vieläkään ja meinas lähettää kolmannen annoksen. Pienen väännön jälkeen tajusivat tilanteen ja antoivat luvan syödä toisenkin safkan.

   Lainaa

  37. Kravatiton mustikka 18.11.2021 12:16
   Tulos: +32 (52 ääntä)
   Ystävätön haukka: Eihän tässä kukaan yritä myydä ateriaa vegaanina, luulis nyt että tämäkin nähdään kuitenkin edistyksenä, että ruokiin alkaa tulla pakkomainintana se vegan. Ymmärrän kyllä, että VR on ollut asian suhteen niin täyskämmi, että tekee mieli tarttua kaikkeen, mutta ei tässä lopulta ole kyseessä muuta kuin [...]
   Mitä oikein selität? Tietenkin se on huono asia jos vegaaniruoaksi merkitty ruoka ei olekaan vegaanista 🤦 vegaanimerkintä kuuluu laittaa vain vegaanisiin ruokiin, ei mihinkään random liharuokiin.

   Lainaa

  38. Tulos: +60 (64 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   No siitä vaan perustamaan sitten. Nuo on ihan tavallisia yrittäjyyteen liittyviä ongelmia, joihin kyllä löytyy ratkaisu jos on valmis tekemään pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti töitä sen eteen. (ja on varautunut siihen että eka vuosi vähintään tulee menemään miinukselle, ja voi mennä useampikin vuosi varsinkin jos kilpailua on paljon) Tai voit myös luovuttaa ihan yrittämättä ja pysyä ns "normi työssä" sekin on erittäin fiksua.
    Mutta toi ajatus että yrittäjyyden pitäisi olla jokin stressitön ja nopea tie menestykseen on kyllä hemmetin mielenkiintoinen. Varsinkin jos aikoo tarjota asiakkaille tavallista Reissumiestä ja Presidenttiä. 

   Lainaa

  39. Tulos: +39 (51 ääntä)
   Tahmainen vesimeloni: Totta. Mutta epäilen, että VR:n ei ole tarkoitus ns. tienata tarjoamallaan brunssilla (se pääasiallinen tulonlähde tulee lippuhinnoista, ei siis brunssista, kuten esim. kahvilassa pääasiallinen tulonlähde on se ruokapuoli, jolloin siihen kannattaakin panostaa ja sitten kylkeen esim. matkamuistot [...]
   Jos brunssi on "pakollinen paha", koska matka on niin pitkä, että ruokaa on pakko tarjoilla, niin miksi sitä ei pitäisi tarjoilla niin, että edes kaikista yleisimmät erikoisruokavaliot katettaisiin?

   Lainaa

  40. Tulos: +50 (60 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Olen harkinnut usein pienen kahvilan perustamista. Kun seuraa näitä vallalla olevia ruokarajoitteia ja -valioita, niin pitäisi olla sen sata sorttia tarjolla ja kahvit sekä teet itsejauhettua luomua korruptiovapaasta maasta. Kahvi tietenkään ei saisi silti maksaa edes kahta euroa ja neljän euron [...]
   Myös moni muna- ja maitoallergikko valitsee sen vegaanisen vaihtoehdon. Yllättävän monelle maidoton ja laktoositon ovat synonyymejä, vaikka kyseessä on kaksi aivan eri asiaa. Jos itse perustaisin kahvilan, harkitsisin vakavasti tekeväni kaiken gluteenittomana, pähkinättömänä ja vegaanisena. Näin yleisimmät ruokarajoitteet olisi automaattisesti huomioitu ja ristikontaminaation riski olisi samalla eliminoitu. Pannuun reilun kaupan teetä ja kahvia niin kelpaisivat nekin kaikille.

   Lainaa

  41. Työtätekevä papukaija 18.11.2021 13:22
   Tulos: +1 (63 ääntä)
   Munamaito: Jos itse perustaisin kahvilan, harkitsisin vakavasti tekeväni kaiken gluteenittomana, pähkinättömänä ja vegaanisena. Näin yleisimmät ruokarajoitteet olisi automaattisesti huomioitu ja ristikontaminaation riski olisi samalla eliminoitu. Pannuun reilun kaupan teetä ja kahvia niin kelpaisivat nekin kaikille.
   Vaikka tämä on ajatuksena hieno, niin totuus on se, että pelkkä gluteeniton vegaaniruoka rajaa vaihtoehtoja hyvin paljon, ja asiakkaat käyvät mieluummin sitten siinä viereisessä kahvilassa, josta saa niitä halpoja, hyviä ja ihanan rasvaisia munkkeja ja keksejä.

   Lainaa

  42. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Ihan hyvin ne toisen maksamat ruuat voi syödä, koska muuten ne menisi roskiin. Ei kertaalleen väärään osoitteeseen toimitettuja laiteta enää oikeaan osoitteeseen, vaan tilaaja saa ihan uudet ruuat.

   Lainaa

  43. Kaupan kassa 18.11.2021 13:44
   Tulos: -15 (29 ääntä)
   Sotaisa vihannes: No mutta eikö tuosta kannattaisi olla mielissään kun on edullista ruokaa tarjolla? Itse sekasyöjänä ainakin käytän punalapputarjouksia hyväkseni, jos ne ovat oikeasti edullisia, ja joskus ihan kokeilunhalustakin
   Näkisit paljonko niitä menee päivän päätteeksi roskiin, koska ei kelpaa kellekään...

   Lainaa

  44. Astmaton meduusa 18.11.2021 14:13
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Tilasin kerran sushia, Wolt-kuski toi ovelle jonkun muun ruoat. Laitoin tietysti viestiä asiakaspalveluun. Lopputulema oli se, että kuski toi meidän oikean tilauksen ja saatiin syödä myös ne väärät safkat. Olisin myös saanut rahat takaisin, jos olisin halunnut, mutta sushin nälkä oli. Syötiin ne toiset ruoat sitten seuraavana päivänä, ihan hyviä oli nekin. Toivon mukaan se toinen sai myös tilaamansa ruoat kuitenkin. Meillä oli molemmilla H:lla alkavat etunimet, niin meni siinä varmaan sitten sekaisin. Eli oman kokemuksen mukaan ihan hyvin korvaavat sekoilut. Aina korvattu myös puuttuvat tai väärät tuotteet. Siitä en ole pyytänyt hyvitystä, että välillä meidän ruoat löytyy alakerran naapurin ovelta.

   Lainaa

  45. Tulos: -18 (28 ääntä)
   -x-x-: Jos brunssi on "pakollinen paha", koska matka on niin pitkä, että ruokaa on pakko tarjoilla, niin miksi sitä ei pitäisi tarjoilla niin, että edes kaikista yleisimmät erikoisruokavaliot katettaisiin?
   Ja jos ei ole tarkoitus ns tienata, niin mikseivät tarjoilut ole sitten ilmaisia?

   Lainaa

  46. Pienennettävä hämähäkki 18.11.2021 16:13
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Vara lokki: Mulle foodora väitti että ruoka on vieläkin tulossa, kun makoilin jo maha täynnä tuotua ruokaa..
   Sama. Kaikissa rafloissa ei osata/jakseta käyttää sovellusta.

   Lainaa

  47. Tulos: -21 (59 ääntä)
   -x-x-: Jos brunssi on "pakollinen paha", koska matka on niin pitkä, että ruokaa on pakko tarjoilla, niin miksi sitä ei pitäisi tarjoilla niin, että edes kaikista yleisimmät erikoisruokavaliot katettaisiin?
   Koska ne ovat erikoisruokavalioita juuri siksi että ovat kaikkea muuta kuin yleisiä. Helppo ratkaisu siinä kohtaa ottaa omat eväät mukaan niin saa juuri niin vegaanista tai sekaanista kuin haluaa eikä tarvitse itkeä internetissä miten se on VR:n vika että sinä olet päättänyt omasta vapaasta tahdostasi alkaa nirsoilemaan ruokasi suhteen.

   Lainaa

  48. Sumea lokki 18.11.2021 17:12
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Laura: Ja jos ei ole tarkoitus ns tienata, niin mikseivät tarjoilut ole sitten ilmaisia?
   Koska tarkoitus ei ole myöskään joutua maksumieheksi.

   Lainaa

  49. Tervattu tuhatjalkainen 18.11.2021 17:18
   Tulos: +5 (45 ääntä)
   Punerva puuma: Kaiken kahvilan tarjottavanhan voi tehdä vegaanisena, gluteenittomana, pähkinättömänä jne. Kukaan ei kiellä asiakasta, joka sietää gluteenia, ostamasta gluteenitonta kakkua. 
   Kukaan täysjärkinen ei maksa huvikseen kalliimpaa hintaa huonompilaatuisesta tuotteesta. Harvassa on ne leivonnaiset ja muut kahvilan peruskahvipullat, jotka gluteenittomina pystyvät kilpailemaan vehnäpullien kanssa sen enempää maun kuin koostumuksenkaan kanssa. Se hyvä puoli on, kun itselle tuli eteen se, että vehnäpullat piti jättää, niin eipä tule kahviloissa paljoa pullia ymv. syötyä. Satunnaisesti kokeilee kahvin kanssa jotain gluteenitonta "herkkua", niin taas alkaa entistä pullahiirtä vaan v*tuttamaan koko tilanne.

   Lainaa

  50. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Mun tilauksen mukana tuli kerran pussi missä luki "Tauno". En ole Tauno. Mukana oli kuitenkin kaikki mun tilaamat ruuat. Ilmoitin Woltille että Taunon ruuat on mulla. Oli toki ravintolan moka kun olivat pakanneet sen mun ruokien joukkoon. Lähettivät Taunolle uudet ruuat ja mä sain pitää ne mitkä tuli mulle.

   Lainaa

  51. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Vanhurskas lihapiirakka: No ainakin P-Savossa joka kauppa täynnä noita vegaaniruokia alennuksilla päivittäin.
   E-Savossa ei.

   Lainaa

  52. Järvetön mestari 18.11.2021 20:26
   Tulos: +11 (15 ääntä)
   Horjahtava satuhahmo: Voi kun olisikin noita -30% lappusilla varustettuja vegaanisafkoja tarjolla, eipä juuri ole näkynyt.
   Just eilen illalla kattelin että oli vaikka kuinka paljon erilaisia vegaani ruokia. Lähes kaikki "normaalit" oli jo viety. Kello oli jo 21.30 Ne tuntuvat aina jäävän hyllyyn, ainakin meillä päin. Niin, ja alennushan on -60% klo 21 jälkeen.

   Lainaa

  53. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Ajovaloton vesimeloni: Sitten ollaan me, joilla on oma elämä ja oikeasti muutakin tekemistä kuin selvitellä toisten mokia.
   Ehei, minä kysyisin, että onko heillä muita ongelmia muutaman kilsan säteellä, mä kun niin tykkään auttaa ihan ilimatteeks. Kun heidän bisnesmalli jossa ravintolayrittäjä rokotetaan, vaikka maksavat työntekijöilleen sunnuntailisät, kärsii ja teidän työn.. anteeksi, "partnerit" ei niitä saa.

   Lainaa

  54. Tulos: -10 (14 ääntä)
   Letittämätön krokotiili: Käytän Foodoraa joten Woltista en tiedä, mutta ainakin Foodora on aina korvannut ihan mukisematta.
   Täyden hinnan ravintolalle? "Rohkenen eppäillä", että korvaavat vain sen -3€ ja -30%.

   Lainaa

  55. Tulos: -29 (57 ääntä)
   Munamaito: [...] Jos itse perustaisin kahvilan, harkitsisin vakavasti tekeväni kaiken gluteenittomana, pähkinättömänä ja vegaanisena. Näin yleisimmät ruokarajoitteet olisi automaattisesti huomioitu ja ristikontaminaation riski olisi samalla eliminoitu. Pannuun reilun kaupan teetä ja kahvia niin kelpaisivat nekin kaikille.
   Väärin. M.m. minä en kävisi k.o. paikassa, en vaikka kaikki muut porukasta menisi sinne. En missään tapauksessa suostu syömään vegaanista vaihtoehtoa kermavaahdolle, juustokakulle, jne.

   Lainaa

  56. Tulos: -15 (27 ääntä)
   Päätön liitu: Kuopiossa eräs ulkomaalaistaustainen pizzeria toimitti ruuat, osa tilauksesta oli mennyt sekaisin toisen ruokien kanssa. Kerkesimme avaamaan ruuat ja osan syömään kunnes huomasimme ettei täsmää meidän tilaukseen. No kohtapa soi ovikello ja ravintolankuski tuli noutamaan osin syödyt ruuat ja antoi [...]
   Mulle annettiin, kun hain "ekstrasuuren" pitsan ensin vittuilua "sun takaronkki ei oo tyhjä, pitäs olla ku tällasen tilaa", kaks sekuntia ja se laatikko mahtu (kas kummaa). Sitten tuli kommentti "joo, se aito ekstrasuuri on isompi, tää tarjous ekstrasuuri on vähän pienempi". Se siitä karvakäsipitseriasta. Ei ollut olemassa pitkään.

   Lainaa

  57. Harmaa kivi 18.11.2021 22:11
   Tulos: +43 (53 ääntä)
   Väsynyt: Väärin. M.m. minä en kävisi k.o. paikassa, en vaikka kaikki muut porukasta menisi sinne. En missään tapauksessa suostu syömään vegaanista vaihtoehtoa kermavaahdolle, juustokakulle, jne.
     Kuka sanoi, että täytyy? Esim. gazpacholle saa tehdä jotain tosi outoa, ettei se olisi vegaanista. Monet ruoat ovat vegaanisia täysin luonnostaan, gluteenittomia myös -olen osittain samaa mieltä siitä, että jos yrittää tehdä jotain ruoka-ainetta muotoon johon se ei sovi, niin lopputulos saattaa jättää toivomisen varaa. Mutta kuka laittaisi hummukseen jauhelihaa ja kaataisi vihreän salaatin päälle sianrasvaa ja korppujauhoa, noin ihan vain uhmamielisyyttään? Lopputulos olisi oksettavaa.
     Enkä todella ymmärrä mitä "peeaa herkkuruoka" valittaa: maailma on täynnä ruokapaikkoja jotka tarjoilevat vain leivoksia kahvin kera, tai vain pihvejä kaljan kera, tai vain teetä teen ja teestä kohkaavien luentojen kera, ja joko ne löytävät asiakaskuntansa tai ei. Ei mikään paikka tarjoile kaikkea, ja yrittäjä saa itse valita, mitä. 

   Lainaa

  58. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.11.2021 0:19
   Tulos: +28 (38 ääntä)
   Ovela marja: Kyllä se vegaanisesti kaikki rajoitteet huomioon ottaen tehty ruoka on huomattavasti kalliimpaa kuin perushöttö. Isommissa kaupungeissa varmasti nykypäivää, mutta kannattaako esim pienellä paikkakunnalla tarjota, jossa asiakaskunta on sitä eläkeläistä, on toinen juttu.
   Harhaa, harhaa vain. Moni leipä, esim. ruispuikula on vegaanista. Sinne väliin margariinia (esim. sininen Keiju), tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa tms yms. Halapaa! Tää on jo erittäin hyvä olla olemassa. Halutessaan sinne voi kehitellä vaikka valkosipulikastiketta (öljyä ja etikkaa blenderiin), mutta ei oo pakko. Pullassakin lopputulema on aika +-0, jos tekee satsin voin ja lehmänmaidon sijaan margariinilla kauramaitoon. Ja hyvvöö tulloo.
   Eikä niitä vegaanisia ja gluteenittomia tarvii kylmiön täydeltä tehdä. Kyllä siihen tulee tatsia paljonko menee. Gluteenittoman sämpylän voi vaikka kyhäillä asiakkaan tilauksesta, ei mee päivän päätteeks ne täytetyt sämpylät roskiin. 
   Eihän se pakko oo vegaaneja ja gluteenittomia palvella, mutta eipä niistä ja heidän seurueistaan oikein asiakkaitakaan saa, jos tarjolla ei oo mitään mikä heille sopisi tai maittaisi. Kahvilaan tullaan syömään ja juomaan maksua vastaan, ei miellyttämään kahviloitsijaa.

   Lainaa

  59. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tornipöllö: Timon mielestä on oikein syödä toisen ihmisen maksamat ruoat, koska... se on Foodora-kuskin syytä? Eli alkuperäistä tilaajaa kuuluu rangaista ruokalähetin mokan takia? Jotenkin ei tämä logiikka nyt ihan avaudu.
   Et ilmeisesti tiedä ollenkaan kuinka tuo systeemi toimii.
   Kyllä, ne ruoat voi syödä. Kukaan viaton ei kärsi, tilaaja saa uudet murkinat eikä kukaan häviä mitään.
   Kuskin moka.

   Lainaa

  60. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Hikoileva majava: Oman kokemuksen mukaan Foodora tai Wolt eivät kyllä ota vastuuta tällaisesta tilanteesta, eivätkä korvaa mitään. Pitää aina tehdä kaikki itse, kun yrittää selvitellä niiden mokia :/
   Oman kokemuksen mukaan nämä korvataan 100%. Kuuluu kummankin puljun toimintaperiaatteisiin.

   Lainaa

  61. Sitkas karjalanpiirakka 19.11.2021 12:27
   Tulos: -4 (26 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Harhaa, harhaa vain. Moni leipä, esim. ruispuikula on vegaanista. Sinne väliin margariinia (esim. sininen Keiju), tomaattia, kurkkua, salaattia, paprikaa tms yms. Halapaa! Tää on jo erittäin hyvä olla olemassa. Halutessaan sinne voi kehitellä vaikka valkosipulikastiketta (öljyä ja etikkaa [...]
   Tottakai kaikkea kannattaa tarjota, mille on kysyntää. Ja vaihtoehtoja on aina hyvä olla, eihän kaikki halua aina samaa kinkkujuustosämpylää vaikka ei ruokavalion rajoituksia olisikaan. Mutta aiheena tässä oli eräiden kommentoijien väitteet että kaiken voisi tai pitäisi tehdä vegaaniseksi, gluteenittomaksi, jne jotta ne "kelpaisi kaikille." Paitsi niille, jotka haluavat sen kinkkujuustosämpylän...eli siis ei.

   Lainaa

  62. Miehittämätön ananas 19.11.2021 12:31
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Tyly karhu: E-Savossa ei.
   Ompahan, riittää kun käy Mikkelin Graanissa, puhumattakaan pienistä kunnista :D

   Lainaa

  63. Harteikas konna 19.11.2021 13:47
   Tulos: -24 (38 ääntä)
   Vegaanit jaksavat aina marista joka asiasta, hiljaa.

   Lainaa

  64. Harteikas konna 19.11.2021 13:48
   Tulos: -15 (31 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Tottakai kaikkea kannattaa tarjota, mille on kysyntää. Ja vaihtoehtoja on aina hyvä olla, eihän kaikki halua aina samaa kinkkujuustosämpylää vaikka ei ruokavalion rajoituksia olisikaan. Mutta aiheena tässä oli eräiden kommentoijien väitteet että kaiken voisi tai pitäisi tehdä vegaaniseksi, [...]
   Jos ei löydy gluteenitonta niin sitten ei löydy, en uhriudu toisin kuin eräät.

   Lainaa

  65. Harteikas konna 19.11.2021 13:49
   Tulos: -22 (32 ääntä)
   Väsynyt: Väärin. M.m. minä en kävisi k.o. paikassa, en vaikka kaikki muut porukasta menisi sinne. En missään tapauksessa suostu syömään vegaanista vaihtoehtoa kermavaahdolle, juustokakulle, jne.
   Ei kannatakaan, kasvirasva on myrkkyä.

   Lainaa

  66. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.11.2021 16:43
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Tottakai kaikkea kannattaa tarjota, mille on kysyntää. Ja vaihtoehtoja on aina hyvä olla, eihän kaikki halua aina samaa kinkkujuustosämpylää vaikka ei ruokavalion rajoituksia olisikaan. Mutta aiheena tässä oli eräiden kommentoijien väitteet että kaiken voisi tai pitäisi tehdä vegaaniseksi, [...]
   Ei ollut, vaan kahvilasta haaveilija (peeaa herkkuruoka), joka ei haluaisi kuitenkaan kahvilassaan huomioida erityisruokavalioita ollenkaan.

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Kravatiton mustikka: Mitä oikein selität? Tietenkin se on huono asia jos vegaaniruoaksi merkitty ruoka ei olekaan vegaanista 🤦 vegaanimerkintä kuuluu laittaa vain vegaanisiin ruokiin, ei mihinkään random liharuokiin.
   Mutta sitä ei ole laitettu mihinkään liharuokiin. Kuvastahan tuon näet. Vegan-merkintä on appelsiinimehun kohdalla, ja muissa tuotteissa on muut merkinnät. Ja oletettavasti merkintä on totuudenmukainen.
   Kuvan jakaja kommentoi vain sitä, kuinka absurdia hänestä on tuollainen merkintä tuotteeseen laittaa tässä yhteydessä, kun ei kukaan vegaani kuitenkaan tätä brunssia osta. Mikä lienee myös totta ja varmaan ärsyttää, jos samalla kertaa mitään vegaaneille sopivaa ostettavaa ei löydy.
   Silti minustakin on loogista, että jos merkinnät joka tuotteeseen laitetaan, niin sitten laitetaan. (Kahvista/teestä ne tosin puuttuvat.) Kun ne siinä on, niin ainakin näkee heti, mitkä tuotteet eivät vegaanisia ole. Voisihan potentiaalisesti olla vaikka tilanne, jossa minä sekaani tuon brunssin ostan ja haluaisin tietää, voiko vieressä istuva vegaanikaveri närkkiä siitä jotakin. Vastaus tällä kertaa: ei voi, paitsi mehua. Joskus voi olla toisin. Itse olen esim. erään muna-allergisen ystävän kanssa syönyt niin, että hän antaa minulle annoksestaan majoneesisalaatin/vanukkaan/muun mikä ei käy, ja minä annan tilalle jotain omastani.

   Lainaa

  68. Harmaa kivi 19.11.2021 18:13
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Kyöpeli: Mutta sitä ei ole laitettu mihinkään liharuokiin. Kuvastahan tuon näet. Vegan-merkintä on appelsiinimehun kohdalla, ja muissa tuotteissa on muut merkinnät. Ja oletettavasti merkintä on totuudenmukainen. Kuvan jakaja kommentoi vain sitä, kuinka absurdia hänestä on tuollainen merkintä tuotteeseen [...]
    Valitus oli siitä, että lohikeitto oli merkitty vegaaniseksi jossain muussa yhteydessä, ei siitä brunssista, joka oli lähinnä "meh".
    Jotkut ruoat, esim. leivonnaiset voivat näyttää ja maistuakin jotakuinkin samalta vegaanisena tai ei, ja esim. työkaverini aina varmistelee että onhan nyt varmasti, varmasti kasvismaitopohjainen vaihtoehto kyseessä. Hän ei ole vegaani, vaan pahemman kerran allerginen maidolle ja kaikelle siihen pohjautuvalle. Mieheni on allerginen kalalle ja mereneläville, ja saattaisi uskoa "vegaanisen lohikeiton" (ja sairastua) koska onhan sitä vegaanikorvikkeita kaikelle -omassakin kaapissani on purkkeja "vegan calamaria" ja merilevä "mätiä" koska niitä hän voi syödä. Jos paikka typeryyttään tai piittaamattomuuttaan merkitsee tavallisen lohikeittonsa vegaaniseksi, siinä vaarantuu ruokaturvallisuus. Ei minkään ravintolan tarvitse tarjoilla mitä ei halua -kuvittelisin, että vaikkapa uhmakkaan "puolen kilon pihvi ja iso kalja" tyyppisen paikan ei kannattaisikaan tarjoilla vegaanisafkaa, ei sopisi imagoon ja karkottaisi ydinasiakkaat. Mutta ruoan pitäisi ehdottomasti olla sitä, mitä sen sanotaan olevan, muuten on vain ajan kysymys, että joku sairastuu. 

   Lainaa

  69. Leikattu kirsikka 19.11.2021 21:56
   Tulos: +7 (17 ääntä)
   VR:n ruokalistassa lukee jotakuinkin seuraavasti: LOHIKEITTO (L), LEIPÄ (L) JA LEVITE (VEGAN) Missään ei väitetä sen lohikeiton olevan vegaanista. Opettele Hanna lukemaan luetteloa, jossa on pilkut erotusmerkkeinä. Kuten yllä on jo todettu, kun ne merkinnät kaikkien "ainesten" kohdalle laitetaan niin ne sitten myös laitetaan. Aivan turha vinkua.

   Lainaa

  70. Sitkas karjalanpiirakka 20.11.2021 2:55
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Harmaa kivi:  Valitus oli siitä, että lohikeitto oli merkitty vegaaniseksi jossain muussa yhteydessä, ei siitä brunssista, joka oli lähinnä "meh".  Jotkut ruoat, esim. leivonnaiset voivat näyttää ja maistuakin jotakuinkin samalta vegaanisena tai ei, ja esim. työkaverini aina varmistelee että onhan nyt varmasti, [...]
   Tässä palataan taas kysymykseen korviketuotteiden nimeämisestä. Itselleni ajatus vegaanisesta lohikeitosta kuulostaa jo lähtökohtaisesti joko virheeltä tai huijaukselta, koska ruokahan voi olla vegaanista tai sisältää lohta, mutta ei molempia samaan aikaa. Mutta joidenkin mielestä vaatimukset tuotteiden todenmukaisesta nimeämisesä jotenkin sortavat korvikevalmistajia. Ruokaa pitäisi saada myydä lohikeittona, jos se on lohikeiton kaltaiseksi tarkoitettu, oli siinä lohta tai ei. Eikö kuitenkin olisi kaikille helpompaa jos sana "lohikeitto" tarkoittaisi yksiselitteisesti että siinä on lohta, jolloin sen vegaanisuutta ei tarvitsisi sen enempää tutkia?

   Lainaa

  71. Pliisu etana 20.11.2021 6:44
   Tulos: +5 (15 ääntä)
   Olenko ainut joka jäi ihmettelemään kuplatonta kivennäisvettä? Mitä se on? Vettä?

   Lainaa

  72. Ompeleeton kultakala 20.11.2021 12:48
   Tulos: +15 (29 ääntä)
   Ajovaloton vesimeloni: Sitten ollaan me, joilla on oma elämä ja oikeasti muutakin tekemistä kuin selvitellä toisten mokia.
   "Mä oon niin kiireinen, että mulla ei oo aikaa mihinkään ylimääräiseen!" *käyttää aikansa Feissarimokien kommentointiin*

   Lainaa

  73. Tulos: -23 (27 ääntä)
   Tervattu tuhatjalkainen: Kukaan täysjärkinen ei maksa huvikseen kalliimpaa hintaa huonompilaatuisesta tuotteesta. Harvassa on ne leivonnaiset ja muut kahvilan peruskahvipullat, jotka gluteenittomina pystyvät kilpailemaan vehnäpullien kanssa sen enempää maun kuin koostumuksenkaan kanssa. Se hyvä puoli on, kun itselle tuli [...]
   Sinä unohdat nyt feissarimokien säännön #1: vegaaninen ja sokeriton marenki on parempaa kuin kermavaahto. Muun ajattelemenenkin on väärin.

   Lainaa

  74. Sitkas karjalanpiirakka 20.11.2021 22:52
   Tulos: -1 (13 ääntä)
   Ompeleeton kultakala: "Mä oon niin kiireinen, että mulla ei oo aikaa mihinkään ylimääräiseen!" *käyttää aikansa Feissarimokien kommentointiin*
   Feissarimokien kommentointi on hauskaa. Tuntemattomien hukkaamista tilauksista soittelu Foodoran aspaan ei.

   Lainaa

  75. Hunnuton ananas 21.11.2021 15:44
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Pliisu etana: Olenko ainut joka jäi ihmettelemään kuplatonta kivennäisvettä? Mitä se on? Vettä?
   Eihän se ole vettä, vaan kivennäisvettä. Kivennäiset ovat ihmiselle välttämättömiä ja niitä ovat esimerkiksi magnesium, natrium, sinkki... Nämä lisätään kivennäisveteen erikseen. Yleensä kivennäisvedet sisältävät kuplia, mutta ei se mikään välttämättömyys ole. Eikä kuplattomuus muuta kivennäisvettä vedeksi.

   Lainaa

  76. Harmittava hamsteri 21.11.2021 23:53
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Ovela marja: Kyllä se vegaanisesti kaikki rajoitteet huomioon ottaen tehty ruoka on huomattavasti kalliimpaa kuin perushöttö. Isommissa kaupungeissa varmasti nykypäivää, mutta kannattaako esim pienellä paikkakunnalla tarjota, jossa asiakaskunta on sitä eläkeläistä, on toinen juttu.
   Naapurikunnassa, keskisuuri maalaispitäjä, on kahvila, missä kaikki tarjottava on gluteenitonta ja laktoositonta. Hyvin tuntuu kauppa käyvän.

   Lainaa

  77. Laakeriton pelikaani 22.11.2021 7:38
   Tulos: -7 (17 ääntä)
   Harmittava hamsteri: Naapurikunnassa, keskisuuri maalaispitäjä, on kahvila, missä kaikki tarjottava on gluteenitonta ja laktoositonta. Hyvin tuntuu kauppa käyvän.
   Maalaispitäjissä (jopa Satumaan maalaispitäjissä) pääsääntöisesti on vaihtoehdot siinä että joko otat sitä mitä on tarjolla tai sitten olet ilman. Kaupungeissa kilpailu on asteen kovempaa, eikä täällä kahvilalla ole varaa "isotella" tai on hyvin pian entinen kahvila.

   Lainaa

  78. Nuhteeton mäyrä 22.11.2021 7:41
   Tulos: -9 (15 ääntä)
   Ompeleeton kultakala: "Mä oon niin kiireinen, että mulla ei oo aikaa mihinkään ylimääräiseen!" *käyttää aikansa Feissarimokien kommentointiin*
   Missä luki ettei ole aikaa mihinkään ylimääräiseen? En tiedä kuinka haastavaa sinulle näiden sivujen selaaminen ja tänne kirjoittaminen on, mutta meillä normaaleilla tämän mittaisen kommentin kirjoittamiseen kulunut aika mitataan sekunneissa. Ei minuuteissa eikä tunneissa. Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä.

   Lainaa

  79. Letittämätön banaani 23.11.2021 11:33
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Tervattu tuhatjalkainen: Kukaan täysjärkinen ei maksa huvikseen kalliimpaa hintaa huonompilaatuisesta tuotteesta. Harvassa on ne leivonnaiset ja muut kahvilan peruskahvipullat, jotka gluteenittomina pystyvät kilpailemaan vehnäpullien kanssa sen enempää maun kuin koostumuksenkaan kanssa. Se hyvä puoli on, kun itselle tuli [...]
   Onkohan kaikki miinusta tälle kommentille laittaneet maistaneet gluteenittomia leipomuksia? 
   Todella harvassa on hyvät gluteenittomat leivonnaiset! Ja ne harvat yleensä murustuu käsiin.

   Lainaa

  80. Letittämätön banaani 23.11.2021 11:40
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Hunnuton ananas: Eihän se ole vettä, vaan kivennäisvettä. Kivennäiset ovat ihmiselle välttämättömiä ja niitä ovat esimerkiksi magnesium, natrium, sinkki... Nämä lisätään kivennäisveteen erikseen. Yleensä kivennäisvedet sisältävät kuplia, mutta ei se mikään välttämättömyys ole. Eikä kuplattomuus muuta kivennäisvettä vedeksi.
   Kannattaa muuten katsoa kaupassa niiden "kivennäisvesien" kivennäispitoisuudet. Suuressa osassa on nollarivi. Monelle ne kuplat tekevät siitä kivennäisveden, mutta silloin menettää ne kivennäisten hyödyt, kuplatontakin löytyy, mutta huomattavasti vähemmän, valitettavasti.
   Yleensä kivennäisiä sisältävät ovat jostain tietystä lähteestä, jossa ihan oikeasti on valmiiksi ne kivennäiset mukana. Toki voi olla, että löytyy myös vesiä johon ne on lisätty.

   Lainaa

  81. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Peeaa herkkuruoka: Lopputulemaksi päätin kuitenkin lopettaa haaveilun, koska vaatii aivan valtavasti aikaa ja vauvaa rahalliseen hyötyyn nähden jotta pystyy tarjoamaan kaikille jotain, että eipä kannata vielä päivätyötä lopettaa.
   Vauvaa? Eli aikoisit siis käyttää alaikäistä työvoimaa kaiken muun yrittäjyyteen liittyvien harmien lisäksi? Hyi hyi!

   Lainaa

  82. Kesy viikuna 23.11.2021 20:59
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Toj Karin: Monesti myöskään auki jääneet välilehdet eivät päivitä sisältöä automaattisesti, joten pelkällä uudelleen latauksella saatat huomata merkinnän muuttuvan. Paitsi tietenkin jos ravintola teki mokan.
   Paitsi nimenomaan lähetystä seuraavat sivut päivittyvät automaattisesti. Kuuluu tavallaan perustoimintoihin.

   Lainaa

  83. Päheä undulaatti 25.11.2021 19:02
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Letittämätön banaani: Onkohan kaikki miinusta tälle kommentille laittaneet maistaneet gluteenittomia leipomuksia? Todella harvassa on hyvät gluteenittomat leivonnaiset! Ja ne harvat yleensä murustuu käsiin.
   Ikävä kyllä tämä pitää paikkansa. En ole vegaani enkä edes kasvissyöjä, mutta tykkään käydä paikoissa, joista saa vegaanisia leivonnaisia (tänäänkin kävin, oli muuten tosi hyvä hillosilmäpulla, joka ei millään tavalla erottunut ei-vegaanisesta), koska ne ovat minulle automaattisesti allergiaturvallisia. Sen sijaan gluteenittomia leivonnaisia en syö vapaaehtoisesti, joten en vierailisi pelkästään sellaisia myyvässä kahvilassakaan. "Kaiketon" ruoka (ei viljoja, ei eläinkunnan tuotteita, ei sokeria, ei mausteita, ei pähkinää, ei hedelmiä tai marjoja, ei...) on periaatteessa ihan looginen idea, mutta käytännössä siitä on vaikeaa saada rakenteeltaan, ulkonäöltään ja maultaan sellaista, että kukaan sitä söisi saati siitä maksaisi. Ja kaikesta yrittämisestä huolimatta aina olisi joku, joka on allerginen sille yhdelle raaka-aineelle, jonka piti olla ultraturvallinen kaikille. Onneksi vaihtoehdot eivät ole oikeasti pelkästään nuo "tarjoan vain kaiketonta ruokaa" tai "en huomioi mitään erikoisruokavalioita". :)

   Lainaa

  84. Bakteeriton puuma 6.1.2022 0:23
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Vanhurskas lihapiirakka: No ainakin P-Savossa joka kauppa täynnä noita vegaaniruokia alennuksilla päivittäin.
   Ehkä se kertoo p-savolaisista.

   Lainaa

  85. Bakteeriton puuma 6.1.2022 0:26
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Ovela marja: Kyllä se vegaanisesti kaikki rajoitteet huomioon ottaen tehty ruoka on huomattavasti kalliimpaa kuin perushöttö. Isommissa kaupungeissa varmasti nykypäivää, mutta kannattaako esim pienellä paikkakunnalla tarjota, jossa asiakaskunta on sitä eläkeläistä, on toinen juttu.
   Kannattaako pienelle paikkakunnalle perustaa kahvilaa lainkaan, on kolmas juttu.

   Lainaa

  86. Bakteeriton puuma 6.1.2022 0:39
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Kaupan kassa: Näkisit paljonko niitä menee päivän päätteeksi roskiin, koska ei kelpaa kellekään...
   Pitäiskö tilausmäärät suhteuttaa edes vähän lähemmäs menekkiä, kelvon ruuan jatkuva ja runsas roskiinheittäminen kun on aika mulkkua toimintaa? Täällä peltojen keskellä vegaanituotteiden hyllypaikat on ekana tyhjiä.

   Lainaa

  87. Bakteeriton puuma 6.1.2022 0:53
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Tässä palataan taas kysymykseen korviketuotteiden nimeämisestä. Itselleni ajatus vegaanisesta lohikeitosta kuulostaa jo lähtökohtaisesti joko virheeltä tai huijaukselta, koska ruokahan voi olla vegaanista tai sisältää lohta, mutta ei molempia samaan aikaa. Mutta joidenkin mielestä vaatimukset [...]
   Tai sitten siitä lohikeitosta voi vaan jättää sen vegan-merkinnän pois. Tadaa.

   Lainaa

  88. Bakteeriton puuma 6.1.2022 0:57
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Nuhteeton mäyrä: Missä luki ettei ole aikaa mihinkään ylimääräiseen? En tiedä kuinka haastavaa sinulle näiden sivujen selaaminen ja tänne kirjoittaminen on, mutta meillä normaaleilla tämän mittaisen kommentin kirjoittamiseen kulunut aika mitataan sekunneissa. Ei minuuteissa eikä tunneissa. Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä.
   Jos näkisit statseja siitä, paljonko yksi käyttäjä viettää aikaansa feissarimokissa per sessio, niin saattaisit yllättyä. Tuskin puhutaan sekunneista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: appelsiinimehu, foodora, kuva, maito, ravintolavaunu, resepti, ruoka, tilaus, toimitus, vegaanit, vr, väärä osoite, wolt