Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 427

Asteikolla 0 - 1000 €, kuinka paljon maksaisit feikistä?
Suurenna näkymä
Kirpputorin löytöjä, osa 427

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 30 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tornipöllö 18.11.2021 0:16
   Tulos: +618 (620 ääntä)
   "Feikki-Heikki ja tonnin käsilaukku" kuulostaa joltain Risto Räppääjä -kirjalta.

   Lainaa

  2. Tulos: +373 (377 ääntä)
   Haluaisin uskoa, että Eemelin vaihtajatoverilla on joku side quest menossa, missä pitää vaihtaa tavaroita hiuspinnistä alkaen parempaan ja kesti on suoritettu, kun kädessä on Nissan Primeran 16" pölykapseli. Niin lähellä, mutta ei silti vielä se oikea kapseli.

   Lainaa

  3. Sisin maahinen 18.11.2021 1:23
   Tulos: +105 (127 ääntä)
   Myyjä on siis Heikki, ja laukku "Yevs saint laurt". Äkkiseltään voisi luulla, että myyjä on Daniela, mutta hän onkin ilmeisesti vain varoittamassa Heikin juonesta. Mutta miten Mari tietää myyjän esittäytyneen Heikiksi. En kässää.

   Lainaa

  4. Tulos: +85 (85 ääntä)
   Joillain ei vain mene kaaliin.

   Lainaa

  5. Tulos: +71 (111 ääntä)
   Sisin maahinen: Myyjä on siis Heikki, ja laukku "Yevs saint laurt". Äkkiseltään voisi luulla, että myyjä on Daniela, mutta hän onkin ilmeisesti vain varoittamassa Heikin juonesta. Mutta miten Mari tietää myyjän esittäytyneen Heikiksi. En kässää.
   "...myyjä on jo sanonut että on Heikki." viitannee siihen, että on yrittänyt kirjoittaa "feikki" ja autocorrect on tulkinnut sen olevan "Heikki".
   Feikkilaukusta kuitenkin on kyse.

   Lainaa

  6. Apinaattori 18.11.2021 4:00
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Juuh eli: Joillain ei vain mene kaaliin.
   Vaihdatsä mielipidettä?

   Lainaa

  7. Tulos: +94 (94 ääntä)
   Heikistä ei makseta, kyllä se näin on.

   Lainaa

  8. Karkea albatrossi 18.11.2021 6:22
   Tulos: +159 (159 ääntä)
   Mä olisin jo estänyt/jättänyt vastaamatta tolle pölykapseliheebolle. Ois aivot naksahtanut tollasen kans.

   Lainaa

  9. Tulos: +106 (108 ääntä)
   C'mon Eemeli, vaihtakaa nyt vähän pölykapseleita

   Lainaa

  10. Tulos: +25 (45 ääntä)
   Yksityishenkilö saa kyllä pyytää väärennetyistä tuotteista vaikka mitä. Laki niitä vastaan koskee vain liiketoimintaa.

   Lainaa

  11. Simpsakka flamingo 18.11.2021 13:01
   Tulos: +120 (132 ääntä)
   "lienee alan harrastajat tietää" Hhnnggghhh niin paljon rasauttelee "lienee" sanan väärinkäyttö...

   Lainaa

  12. Viallinen kärpänen 18.11.2021 14:08
   Tulos: +8 (38 ääntä)
   Simpsakka flamingo: "lienee alan harrastajat tietää" Hhnnggghhh niin paljon rasauttelee "lienee" sanan väärinkäyttö...
   Mutta pitääkö olla "alan harrastajat tietänevät" vai "alan harrastajat tiennevät"?

   Lainaa

  13. Lentävä undulaatti 18.11.2021 14:17
   Tulos: +93 (99 ääntä)
   Simpsakka flamingo: "lienee alan harrastajat tietää" Hhnnggghhh niin paljon rasauttelee "lienee" sanan väärinkäyttö...
   Samaa tulin kiukkuamaan. :p 
    Se on joko: alan harrastajat tietänevät,
     tai: lienee alan harrastajien tiedossa.
    Moni ei hiffaa, että 'lie' = yksi olla-verbin taivutusmuoto, eikä mikään tuplaverbi joka tilanteeseen. 

   Lainaa

  14. Haudankaivaja 18.11.2021 15:37
   Tulos: +37 (55 ääntä)
   Pari tonnia laukusta, kolme tonnia takista, kymppitonni kellosta... Toi on sellainen maailma mistä en itse ymmärrä mitään ja koko touhun sais kieltää lailla. Valtava teollisuus tuottamassa tarpeettomia tekeleitä ihmisille jotka käyttää niitä kerran ja sitten roskiin. Kuvastaa samaa touhua kuin se että ilmastokokoukseen matkustaa päättäjät yksityiskoneilla ja polttaa aivan perkeleesti polttoainetta päästäkseen jeesustelemaan ja kertomaan köyhille että te kulutatte liikaa...

   Lainaa

  15. heimosenkeimo 18.11.2021 15:37
   Tulos: -83 (107 ääntä)
   Jos ei olis tyhmiä naisia niin ei olis luksustuotteita. tosin on niitä tyhmiä miehiäkin mitkä ostaa jollekki sugar huoralleen luksusta ja akka on ihan pähkinöinä siitä. ihmiset on vitun sekasin ja tyhmiä.

   Lainaa

  16. Pienennettävä hämähäkki 18.11.2021 16:20
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Juuh eli: Joillain ei vain mene kaaliin.
   Vaihdatko?

   Lainaa

  17. Tulos: +58 (60 ääntä)
   Voiko meillä oikeasti olla ihmisryhmä jotka vakavissaan keräilee jotakin nissanien ja klonkswagenien muovisia perusmallin pölykapseleita? Tuntuu kuin olisi kaveri ihan vakavissaan ja joka koossa pitää tietysti golffin muovilerppu löytyä kokoelmasta. Mikä minä olen tuomitsemaan kun omatkin harrastukset ovat pähkähulluja mutta oli pitkästä aikaa sellainen fb moka että sai kelata alaleuan lattialta sen luettuaan.

   Lainaa

  18. Pehmeä jänis 18.11.2021 17:26
   Tulos: +1 (17 ääntä)
   Tornipöllö: "Feikki-Heikki ja tonnin käsilaukku" kuulostaa joltain Risto Räppääjä -kirjalta.
   Risto räplääjä

   Lainaa

  19. Harmaa Soturi 18.11.2021 18:07
   Tulos: -39 (65 ääntä)
   heimosenkeimo: Jos ei olis tyhmiä naisia niin ei olis luksustuotteita. tosin on niitä tyhmiä miehiäkin mitkä ostaa jollekki sugar huoralleen luksusta ja akka on ihan pähkinöinä siitä. ihmiset on vitun sekasin ja tyhmiä.
   Pakko naisena yhtyä mielipiteeseesi. Tyhmät naiset pilaavat monta asiaa ja erityisesti järkevien naisten mainetta.

   Lainaa

  20. Lohduton kotieläin 18.11.2021 18:50
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   heimosenkeimo: Jos ei olis tyhmiä naisia niin ei olis luksustuotteita. tosin on niitä tyhmiä miehiäkin mitkä ostaa jollekki sugar huoralleen luksusta ja akka on ihan pähkinöinä siitä. ihmiset on vitun sekasin ja tyhmiä.
   Mites toi Cheek..

   Lainaa

  21. Pehmyt lehmä 18.11.2021 21:04
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Lohduton kotieläin: Mites toi Cheek..
   Cheekhän on nero. Se tekee p*skaa josta ihmiset maksaa musiikkina.

   Lainaa

  22. Harmaa kivi 18.11.2021 21:46
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Haudankaivaja: Pari tonnia laukusta, kolme tonnia takista, kymppitonni kellosta... Toi on sellainen maailma mistä en itse ymmärrä mitään ja koko touhun sais kieltää lailla. Valtava teollisuus tuottamassa tarpeettomia tekeleitä ihmisille jotka käyttää niitä kerran ja sitten roskiin. Kuvastaa samaa touhua kuin se [...]
     Mikä siinä jos ostaa kallista, sillä teorialla, että sitten on vielä lapsenlapsillakin laukku. Oman merkkireppuni olen omistanut 14-vuotiaasta (lahja vanhemmilta, riparille), ja se on nyt tarpeeksi vanha saadakseen palvelua Alkossa, luultavasti papereita kysymättä. Käytän sitä edelleen päivittäin -hiukan kulunut, mutta perusrakenne selviäisi vaikka ydinsodasta. Ihan eri asia kuin nykyviritykset, jotka leviävät kuuden kuukauden jälkeen lattialle. Joskus on täytynyt korjauttaa vetoketju, muita reppuja ei ole koskaan tarvinnut hankkia. Vuosikymmeniä vanhat vaatteet kestävät tuunattuna paremmin kuin uudet. 
     Toki olen niitä dinosauruksia, joiden aikana "ei köyhän kannattanut ostaa halpaa". Osta laatutuote kerran ja se on siinä. Ostaa kallista muotiroinaa -no, vanha kansa sanoi myös, että "a fool and his money are soon parted".

   Lainaa

  23. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 19.11.2021 0:48
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Varmaan ärsyttävä tilanne, mutta sulin vähän tuolle "vaihdetaan nyt vähän pölykapseleita" -maanittelulle. :')

   Lainaa

  24. Tulos: +26 (34 ääntä)
   Mari. Jos et osaa käyttää sanaa "lienee", älä käytä sitä. Tartteeko yrittää puhua ja kirjoittaa hienommin kuin osaa? Please stop.

   Lainaa

  25. Sitkas karjalanpiirakka 19.11.2021 13:27
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Harmaa kivi:   Mikä siinä jos ostaa kallista, sillä teorialla, että sitten on vielä lapsenlapsillakin laukku. Oman merkkireppuni olen omistanut 14-vuotiaasta (lahja vanhemmilta, riparille), ja se on nyt tarpeeksi vanha saadakseen palvelua Alkossa, luultavasti papereita kysymättä. Käytän sitä edelleen päivittäin [...]
   Niin, aikanaan tavarat tehtiin kestämään. Se oli ennen kertakäyttöyhteiskuntaa. Nykyään kalliit merkkivaatteet tulevat ihan samoista aasialaisista hikipajoista kuin markettirytkytkin.

   Lainaa

  26. Tervetullut undulaatti 19.11.2021 18:54
   Tulos: -15 (19 ääntä)
   Haudankaivaja: Pari tonnia laukusta, kolme tonnia takista, kymppitonni kellosta... Toi on sellainen maailma mistä en itse ymmärrä mitään ja koko touhun sais kieltää lailla. Valtava teollisuus tuottamassa tarpeettomia tekeleitä ihmisille jotka käyttää niitä kerran ja sitten roskiin. Kuvastaa samaa touhua kuin se [...]
   Ne piirtää joilla on liitua. Köyhät ei ymmärrä.

   Lainaa

  27. Tulos: -4 (12 ääntä)
   Toj Karin: Yksityishenkilö saa kyllä pyytää väärennetyistä tuotteista vaikka mitä. Laki niitä vastaan koskee vain liiketoimintaa.
   Ei saa. Jos ostat feikin omaan käyttöön ja tuot sen lomaltasi Suomeen, se ei liene rikos. Jos tuot myydäksesi, se on rikos. Jos myyntisi on niin vähäistä, ettei se ole elinkeino, kenties se on pelkkä rike/rikkomus, eikä siitä viitsitä rangaista, mutta ei se nyt hitto vie laillista ole.

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Kyöpeli: Ei saa. Jos ostat feikin omaan käyttöön ja tuot sen lomaltasi Suomeen, se ei liene rikos. Jos tuot myydäksesi, se on rikos. Jos myyntisi on niin vähäistä, ettei se ole elinkeino, kenties se on pelkkä rike/rikkomus, eikä siitä viitsitä rangaista, mutta ei se nyt hitto vie laillista ole.
   Onko sulla jossain lähteitä tuolle? Tullin mukaan yksityinen maahantuonti on sallittua. Joskus vuosituhannen alussa miettivät yksityistä maahantuontia ja myymistä, mutta en löydä mistään mitään relevanttia lainsäädäntöä tai muuta. Teknisesti ottaen kettukarkin ketulla koristeltujen villasukkien myynti ja valmistaminen on kiellettyä tekijänoikeuslain nojalla, mutta käytännössä siitä ei nosteta syytteitä vaikka suorittaisit myyntitapahtuman oikeustalon aulassa. Vasta siinä vaiheessa kun toiminta laajenee niin että sitä voidaan pitää kaupallisena toimintana, asiasta voi tulla seurauksia.  Yllä olevaan asiaan vedoten olen edelleen sitä mieltä että yksittäisten tuotteiden myynti on sallittua lain edessä. Tässä tullin näkemys maahantuonnista: https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijalle/tuotevaarennokset

   Lainaa

  29. Itseasiassa 21.11.2021 8:11
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Niin, aikanaan tavarat tehtiin kestämään. Se oli ennen kertakäyttöyhteiskuntaa. Nykyään kalliit merkkivaatteet tulevat ihan samoista aasialaisista hikipajoista kuin markettirytkytkin.
   Onneksi nykyään saa taas esim. Suomessa tai lähellä valmistettuja vaatteita, jotka kestävät. Oon ollut iloinen, kun on taas löytänyt sellaisten vaateiden pariin, joita voi käyttää vuosia ja niitä pystyy korjaamaan itse tai viemällä ompelijalle, parhailla merkeillä on jopa oma korjauspalvelu. Kaapista löytyy tätä nykyään eri merkkejä ainakin Varustelekalta, Noukia, Nokian neulomoa, Alpa Finlandia, Uhana Designia sekä Sievin ja Jalaksen kenkiä.

   Lainaa

  30. Nenäliinaton orja 21.11.2021 19:11
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Itseasiassa: Onneksi nykyään saa taas esim. Suomessa tai lähellä valmistettuja vaatteita, jotka kestävät. Oon ollut iloinen, kun on taas löytänyt sellaisten vaateiden pariin, joita voi käyttää vuosia ja niitä pystyy korjaamaan itse tai viemällä ompelijalle, parhailla merkeillä on jopa oma korjauspalvelu. [...]
   Hei, kiitos tuhannesti merkkivinkeistä!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: autot, feikki, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, laukku, pölykapselit, tori, vaihtaa, yv, yves saint laurent