Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 345

Naapurin varasto palaa.
Kuvakooste, osa 345

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 41 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +607 (623 ääntä)
      Onks Viljoo näkynyt?

      Lainaa

    2. Tulos: +327 (337 ääntä)
      Sinne meni Viljo.

      Lainaa

    3. Tornipöllö 14.10.2021 0:27
      Tulos: +322 (338 ääntä)
      Tiinalla ei nyt ole muuta vaihtoehtoa, kuin alkaa kiertää lähitienoota ja kysellä kaikilta, että onks Viljoo näkynyt.

      Lainaa

    4. Tulos: +93 (127 ääntä)
      "Onks Viljoo näkynyt?"

      Lainaa

    5. Halaistu gerbiili 14.10.2021 1:21
      Tulos: +51 (89 ääntä)
      Onks viljoo näkyny?!

      Lainaa

    6. Särkemätön hyönteinen 14.10.2021 1:49
      Tulos: -9 (67 ääntä)
      En ymmärrä ekaa…

      Lainaa

    7. Punerva puuma 14.10.2021 3:04
      Tulos: +304 (308 ääntä)
      Särkemätön hyönteinen: En ymmärrä ekaa…
      Ihmiset luulevat (varsin ymmärrettävästi) että Aimolla on tulipalo. Aimollapa onkin sisältä lämmitettävä savusauna, jossa siis ei ole katolla näkyvää piippua josta savu pääsisi ulos. Aimona laittaisin pihalle jonkin kyltin että herkeisivät ihmiset suotta huolestumasta ja mahdollisesti kuormittamasta häkeä.

      Lainaa

    8. Tulos: +82 (90 ääntä)
      Koitin etsiä Viljoa - ei taida olla tuo oikean alakulman huutava demoni 🙂

      Lainaa

    9. Tulos: +106 (122 ääntä)
      Punerva puuma: Ihmiset luulevat (varsin ymmärrettävästi) että Aimolla on tulipalo. Aimollapa onkin sisältä lämmitettävä savusauna, jossa siis ei ole katolla näkyvää piippua josta savu pääsisi ulos. Aimona laittaisin pihalle jonkin kyltin että herkeisivät ihmiset suotta huolestumasta ja mahdollisesti kuormittamasta häkeä.
      Ai siis siinä ei tarvitse edes olla piippua? Wtf. En ole kyllä ikinä savusaunassa käynyt, niin mahdollinen vitsi saattoi mennä ohi

      Lainaa

    10. Mäntylahti-Piiras 14.10.2021 5:53
      Tulos: +40 (50 ääntä)
      Egg: Sinne meni Viljo.
      Aha. Lycka till!

      Lainaa

    11. Mäntylahti-Piiras 14.10.2021 5:58
      Tulos: +128 (138 ääntä)
      Kommentoin: Ai siis siinä ei tarvitse edes olla piippua? Wtf. En ole kyllä ikinä savusaunassa käynyt, niin mahdollinen vitsi saattoi mennä ohi
      savusaunassa ei tosiaan ole piippua vaan aivan helvetillinen määrä kiviä kiukaalla, saunaa lämmitetään tuntitolkulla kunnes kivet on varanneet riittävästi lämpöä jolloin tulen annetaan sammua, heitetään parit löylyt että enimmät noet valuu seiniltä ja lauteilta pois, suljetaan ovi ja annetaan kiukaan lämmittää sauna.

      Lainaa

    12. Tulos: +73 (137 ääntä)
      En voi tietää, mutta olen melko varma että Suvin lukemissa ohjeissa puhuttiin pehmeistä säilykesienistä eikä suinkaan tuoreista. Sit herää kysymys että kuinka pirun kovaa sitä munaleikkuria pitää painaa ennen kuin tulee mieleen että ehkäpä tämä ei toimikaan.

      Lainaa

    13. heimosenkeimo 14.10.2021 6:11
      Tulos: -16 (24 ääntä)
      herkkusienihän ei oikeesti kannata leikata kuin puoliks koska ne menettää makua kun paistuu. tosin saavat myös makua kun paistuu ja on syötäviä ihan vaikka sellasenaan. oon vähä meinaa laskeskellu tossa että puolikas on paras, baarissaki ku tilaa puolikkaa nii se on silti aina kokonainen, täys tai sillai.

      Lainaa

    14. Tulos: +117 (117 ääntä)
      Punerva puuma: Ihmiset luulevat (varsin ymmärrettävästi) että Aimolla on tulipalo. Aimollapa onkin sisältä lämmitettävä savusauna, jossa siis ei ole katolla näkyvää piippua josta savu pääsisi ulos. Aimona laittaisin pihalle jonkin kyltin että herkeisivät ihmiset suotta huolestumasta ja mahdollisesti kuormittamasta häkeä.
      Tästä tulee vaan mieleen eräs moka, joka alkoi samalla tavalla, mutta päättyi sitten niin, että se sauna todellakin paloi maan tasalle

      Lainaa

    15. Tulos: +6 (38 ääntä)
      Noi langalliset leikkurit on ihan turhia, jossain vaiheessa katkera tai vääntyy vaikka käyttäisi vaan kananmuniin. Meillä on leikkurissa lankojen tilalla ihan kovat leikkurit, elämä on taas vähän helpompaa

      Lainaa

    16. Noheva hamsteri 14.10.2021 8:00
      Tulos: +55 (57 ääntä)
      Toj Karin: En voi tietää, mutta olen melko varma että Suvin lukemissa ohjeissa puhuttiin pehmeistä säilykesienistä eikä suinkaan tuoreista. Sit herää kysymys että kuinka pirun kovaa sitä munaleikkuria pitää painaa ennen kuin tulee mieleen että ehkäpä tämä ei toimikaan.
      Kyllä ne niksipirkkavideoissa on ihan tuoreita käyttänyt.

      Lainaa

    17. Tottunut peruna 14.10.2021 9:32
      Tulos: +66 (76 ääntä)
      Mäntylahti-Piiras: savusaunassa ei tosiaan ole piippua vaan aivan helvetillinen määrä kiviä kiukaalla, saunaa lämmitetään tuntitolkulla kunnes kivet on varanneet riittävästi lämpöä jolloin tulen annetaan sammua, heitetään parit löylyt että enimmät noet valuu seiniltä ja lauteilta pois, suljetaan ovi ja annetaan kiukaan lämmittää sauna.
      Käsittääkseni alkuun heitetään ns. häkälöylyt siksi, että saadaan saunaan muodostunut häkä pois eikä sinne tukehdu.

      Lainaa

    18. Mallikas lihapiirakka 14.10.2021 9:33
      Tulos: +82 (94 ääntä)
      Vaakku: Tästä tulee vaan mieleen eräs moka, joka alkoi samalla tavalla, mutta päättyi sitten niin, että se sauna todellakin paloi maan tasalle
      Savusauna ei ole savusauna, jos se ei ole ikinä palanut. Se on semmonen aikuistumisriitti.

      Lainaa

    19. Tottunut peruna 14.10.2021 9:34
      Tulos: +75 (77 ääntä)
      Paitsi että kun kommentin jälkeen asiaa googlettaa (totta kai näin päin), huomaan että ei sillä hään kanssa ole tekemistä, vaan häkälöylyt puhdistaa kivet puutuhkasta (jotta hiukkaset eivät jäisi hengitysilmaan).

      Lainaa

    20. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 14.10.2021 12:44
      Tulos: +54 (54 ääntä)
      Joskus työskentelin pizzeriassa ja kananmunaleikkuri oli verraton tuoreiden herkkusienien siivuttaja. Vissiin kaikki kananmunaleikkurit eivät vain pure niihin yhtä hyvin.

      Lainaa

    21. Tulos: +74 (76 ääntä)
      Tottunut peruna: Käsittääkseni alkuun heitetään ns. häkälöylyt siksi, että saadaan saunaan muodostunut häkä pois eikä sinne tukehdu.
      Vau, kuulostaa semmoselta hommalta ettei ihan kenen tahansa kannata edes alkaa omin päin tekemään.
      Itse varmaan onnistuisin joko a) tukehtumaan vahingossa, b) polttamaan saunan maan tasalle tai c) sekä että 😅

      Lainaa

    22. Tulos: +71 (75 ääntä)
      Jos ei Viljoa löydy, kannattaa etsiä Väinöä. Löytyy sieltä omenapuun alta.

      Lainaa

    23. Tulos: +11 (11 ääntä)
      Vaakku: Noi langalliset leikkurit on ihan turhia, jossain vaiheessa katkera tai vääntyy vaikka käyttäisi vaan kananmuniin. Meillä on leikkurissa lankojen tilalla ihan kovat leikkurit, elämä on taas vähän helpompaa
      Mistä sellaisen saa? Oliko kalliskin?

      Lainaa

    24. Jonninjoutava puuma 14.10.2021 17:08
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      Laura: Vau, kuulostaa semmoselta hommalta ettei ihan kenen tahansa kannata edes alkaa omin päin tekemään. Itse varmaan onnistuisin joko a) tukehtumaan vahingossa, b) polttamaan saunan maan tasalle tai c) sekä että 😅
      Jos vaihtoehto a) tapahtuu, niin eipä sillä henkilökohtaisella tasolla ole enää väliä vaikka palais maan tasalle koko roska.

      Lainaa

    25. Kamala mansikka 14.10.2021 17:22
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Tylsimys: Jos ei Viljoa löydy, kannattaa etsiä Väinöä. Löytyy sieltä omenapuun alta.
      Tietääkö se Väinö sitten missä se Viljo on?
      Mun paappa muuten oli Väinö ja se löytyy nykyään hautakiven alta.

      Lainaa

    26. Sitkas karjalanpiirakka 14.10.2021 18:31
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Pingviini (ent. Soinniton ananas): Joskus työskentelin pizzeriassa ja kananmunaleikkuri oli verraton tuoreiden herkkusienien siivuttaja. Vissiin kaikki kananmunaleikkurit eivät vain pure niihin yhtä hyvin.
      Heppoisimmat mallit hajoavat nopeasti jo kanamunistakin, ja juuri mokassa kuvatulla tavalla. Jos lankojen vetolujuus ei riitä ne venyvät ja tulevat pois paikaltaan.

      Lainaa

    27. Korrekti sitruuna 14.10.2021 20:59
      Tulos: +9 (13 ääntä)
      Kommentoin: Ai siis siinä ei tarvitse edes olla piippua? Wtf. En ole kyllä ikinä savusaunassa käynyt, niin mahdollinen vitsi saattoi mennä ohi
      No en ole minäkään mutta peruskoulussa kerrottiin tämäkin merkillinen asia: savupirtissä ja savusaunassa ei ole savupiippua.

      Lainaa

    28. Tulos: -13 (21 ääntä)
      Tottunut peruna: Käsittääkseni alkuun heitetään ns. häkälöylyt siksi, että saadaan saunaan muodostunut häkä pois eikä sinne tukehdu.
      Häkä pysyy alhaalla, löylyt ei ... no joo, ne savusaunat missä olen käynyt on aina olleet hajuiltaan, löylyiltään, paleltuuko-nilkat, onko perse musta, lähtikö hiki, jne täysin ala-arvosia normi saunoihin verrattuna. Ja näitä savusaunoja on monta, ja joka ikinen vaan huono.

      Lainaa

    29. Neutraali tuhatjalkainen 15.10.2021 1:09
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Väsynyt: Häkä pysyy alhaalla, löylyt ei ... no joo, ne savusaunat missä olen käynyt on aina olleet hajuiltaan, löylyiltään, paleltuuko-nilkat, onko perse musta, lähtikö hiki, jne täysin ala-arvosia normi saunoihin verrattuna. Ja näitä savusaunoja on monta, ja joka ikinen vaan huono.
      Harmillista, että sulle on sattunut vain huonoja kokemuksia. Parhaimmillaan savusaunalle ei löydy vertaista. Kun löylytila on tarpeeksi korkea ja kiuas suhteessa sopivan kokoinen, ei noesta ole lauteilla ongelmaa ja varpaatkin lämpiää. Toki savusaunan luonteeseen kuuluu, että nokea jonkun verran irtoaa. Lisäksi, hyvin tehty sauna ja selvinpäin lämmitetty kiuas ei pala.
      Vastaampa samalla myös häkälöylyasiaan. Kyllä siellä on jonkin verran sekä häkää että hiukkasia ja lämmittäjä on vastuussa niitten poistosta. Häkälöylyt heitetään, jotta loputkin kiukaaseen ja löylytilaan jääneet palokaasut/häkä liikahtaa ovesta ja ikkunoista ulos. Lisäksi kivistä irtoaa niihin jäänyt tuhka ja noki eikä ensimmäisten löylyttelijöiden tarvitse yskiä sitä kurkustaan pois.
      Savusaunan lämmityksessä on omat niksinsä, mutta kun niistä huolehtii oikein, niin kokemus on mitä miellyttävin ja äärimmäisen rentouttava pitkine sekä pehmeine löylyineen :)

      Lainaa

    30. Tulos: +20 (20 ääntä)
      Toj Karin: En voi tietää, mutta olen melko varma että Suvin lukemissa ohjeissa puhuttiin pehmeistä säilykesienistä eikä suinkaan tuoreista. Sit herää kysymys että kuinka pirun kovaa sitä munaleikkuria pitää painaa ennen kuin tulee mieleen että ehkäpä tämä ei toimikaan.
      Kyllä se toimii siis ihan tuoreisiinkin, mutta sieni pitää asettaa leikkuriin niin, että langat osuvat ensimmäisenä kantaan. Sieni lähtee siitä sitten hyvin halkeamaan viipaleiksi.
      Säilykesienet ne vasta sitkeitä ovatkin muuten. Niitä ei tolla leikkaa.

      Lainaa

    31. Itseasiassa 15.10.2021 8:56
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Tottunut peruna: Käsittääkseni alkuun heitetään ns. häkälöylyt siksi, että saadaan saunaan muodostunut häkä pois eikä sinne tukehdu.
      Ja sen jälkeen onkin renginlöylyjen vuoro, jolloin sauna on niin kuuma, että lauteilla palaa pakarat ankarasta vedellä valelusta huolimatta. 
      Laura: Vau, kuulostaa semmoselta hommalta ettei ihan kenen tahansa kannata edes alkaa omin päin tekemään. Itse varmaan onnistuisin joko a) tukehtumaan vahingossa, b) polttamaan saunan maan tasalle tai c) sekä että 😅
      Tuossa löylyvaiheessa puut ovat jo palaneet, löylyjen ja oven availun ansiosta siellä ei ole enää häkää.
      Oma tunnelmansa savusaunassa on. Noen vuoksi siellä on yleensä niin pimeää, ettei siellä hahmota kuin pääasiat. Tapana ei olelaittaa kirkkaita valoja niihin ja valo kun ei edes heijasta mistään. Ellei sitten käy jossain Saunaseuralla, jossa on vähä eri puitteet. 

      Lainaa

    32. Mäntylahti-Piiras 15.10.2021 9:17
      Tulos: -11 (15 ääntä)
      Tottunut peruna: Käsittääkseni alkuun heitetään ns. häkälöylyt siksi, että saadaan saunaan muodostunut häkä pois eikä sinne tukehdu.
      miten helvetissä savusaunaan pääsisi muodostumaan häkää kun lämmitysvaiheessa ovi pidetään auki että ilma pääsee vaihtumaan & normaalisti jollakin seinällä on vieläpä lähellä katon rajaa tuuletusräppänä että saunaan saadaan läpiveto?

      Lainaa

    33. Riehakas vadelma 16.10.2021 7:44
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Mua mietityttää et onko kukaan tietoinen et onko tuota muksua enää löydetty tuon jälkeen?

      Lainaa

    34. Harmittava hamsteri 16.10.2021 12:15
      Tulos: +16 (16 ääntä)
      Korrekti sitruuna: No en ole minäkään mutta peruskoulussa kerrottiin tämäkin merkillinen asia: savupirtissä ja savusaunassa ei ole savupiippua.
      Kannattaa myös lukea Mauri Kunnaksen Koiramäki -kirjoja. Niistä oppii kaikkea jännää.

      Lainaa

    35. Tulos: +7 (7 ääntä)
      Toj Karin: En voi tietää, mutta olen melko varma että Suvin lukemissa ohjeissa puhuttiin pehmeistä säilykesienistä eikä suinkaan tuoreista. Sit herää kysymys että kuinka pirun kovaa sitä munaleikkuria pitää painaa ennen kuin tulee mieleen että ehkäpä tämä ei toimikaan.
      Tossa paketissa muistaakseni itsessään on toi vinkki. Kokeilin itekin joskus ja kuta kuinkin sama lopputulos. Tosin sain vaan yhden kielen poikki.

      Lainaa

    36. Käyrä vesimeloni 16.10.2021 13:19
      Tulos: +10 (14 ääntä)
      heimosenkeimo: herkkusienihän ei oikeesti kannata leikata kuin puoliks koska ne menettää makua kun paistuu. tosin saavat myös makua kun paistuu ja on syötäviä ihan vaikka sellasenaan. oon vähä meinaa laskeskellu tossa että puolikas on paras, baarissaki ku tilaa puolikkaa nii se on silti aina kokonainen, täys tai sillai.
      Menettää makua mutta toisaalta saavat makua. Asia kunnossa..

      Lainaa

    37. Tulos: -3 (7 ääntä)
      Tottunut peruna: Käsittääkseni alkuun heitetään ns. häkälöylyt siksi, että saadaan saunaan muodostunut häkä pois eikä sinne tukehdu.
      Olen aina miettinyt miksi se vesihöyry sen hään veisi pois. Ehkä niin on, en tiedä.
      Savusauna on kyllä ihmeellinen tapa sotkea itsensä vaikeasti puhdistettavaan nokeen.

      Lainaa

    38. Tulos: -2 (12 ääntä)
      Neutraali tuhatjalkainen: Harmillista, että sulle on sattunut vain huonoja kokemuksia. Parhaimmillaan savusaunalle ei löydy vertaista. Kun löylytila on tarpeeksi korkea ja kiuas suhteessa sopivan kokoinen, ei noesta ole lauteilla ongelmaa ja varpaatkin lämpiää. Toki savusaunan luonteeseen kuuluu, että nokea jonkun verran [...]
      Minä en ymmärrä miksi laite joka vie palojätteet ulos eikä oleskelutilaan on paha asia (ja vielä polttaa puun paremmin). Minusta hyvässä jatkuvalämmitteisessä on tasaisimmat löylyt, paras ilmanvaihto ja siten raikkain ilma ja tasaisin lämpö. Ehkäpä se on joillekkin se "tunnelma" se tärkein, mutta ei puusaunan tarvi olla liian valaistu.

      Lainaa

    39. Tuottamaton kivi 17.10.2021 22:39
      Tulos: +6 (10 ääntä)
      Vaakku: Noi langalliset leikkurit on ihan turhia, jossain vaiheessa katkera tai vääntyy vaikka käyttäisi vaan kananmuniin. Meillä on leikkurissa lankojen tilalla ihan kovat leikkurit, elämä on taas vähän helpompaa
      Kuoret pois

      Lainaa

    40. Hermostumaton laama 18.10.2021 22:24
      Tulos: -21 (21 ääntä)
      Riehakas vadelma: Mua mietityttää et onko kukaan tietoinen et onko tuota muksua enää löydetty tuon jälkeen?
      Onko sillä edes väliä, maastokuosiperheen tenavalla. Varmaan leijonariipuskin kaulassa.

      Lainaa

    41. Tulos: +2 (2 ääntä)
      Toj Karin: En voi tietää, mutta olen melko varma että Suvin lukemissa ohjeissa puhuttiin pehmeistä säilykesienistä eikä suinkaan tuoreista. Sit herää kysymys että kuinka pirun kovaa sitä munaleikkuria pitää painaa ennen kuin tulee mieleen että ehkäpä tämä ei toimikaan.
      Olisko ehkä toi valmiiks kuollut munsleikkurinpuolikas se syy. Ehjällä leikkurilla menee tuoreetkin nätisti.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: haalari, herkkusienet, kuva, lapsi, maastopuku, metsä, munaleikkuri, sauna, savu, savusauna, vauva