Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kissaihmiset, osa 42

Kissanruoissa ei ole sitä mitä luvataan.
Suurenna näkymä
Kissaihmiset, osa 42

Kelpaako julkaisu etusivulle?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 74 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ovaali satuhahmo 12.10.2021 0:16
   Tulos: +621 (639 ääntä)
   On se ok syödä sitä, mutta kunhan saa tarpeeks sitä tauriinii muualta, eihä se myrkkyy oo, jos puuttuu joku vitamiini sieltä ruuasta.

   Lainaa

  2. Julma ihminen 12.10.2021 0:43
   Tulos: +543 (561 ääntä)
   Harvemmin koira tai kissa siihen kuolee, jos syö toisen ruokaa. Naurattaa vaan ylireagointi ja vertaaminen siihen että melkein sama asia kun syöttäis toiselle myrkkyä

   Lainaa

  3. Tulos: -530 (730 ääntä)
   Mä en kyllä ihan vähästä hätkähdä, mutta nyt sai Arjan viesti minut kyllä tosi pahalle mielelle. Jos sun on ihan pakko ottaa luonnonvarainen eläin sulle sinne kotiin sirkuseläimeksi, niin et sä ainakaan mitään myrkkyä sille syötä! Toisen ruokavalioon kuuluu normaalisti mm. talitintti, varpunen, harakka, talitiainen, undulaatti, hiiri ja varis, ja talvella sitten vaikka tähteitä mitä ihmiset jättää rappusille, niin sä syötät tälläiselle eläimelle koiranruokaa?! On vähän eri eläin koira ja kissa, mutta eihän se näillä cityhipeille mene jakeluun millään. Itsekin tekisin eläinsuojeluilmoituksen tästä. Olen toki tehtaillut niitä myös ihmisistä jotka kissoja kotieläiminä pitää, mutta myös eläinsuojeluviranomaset on luonnosta vieraantuneita cityhippejä nekin! Anna kissalle kala, se pärjää viikon sillä ulkona. Opeta kissa kalastamaan, se pärjää loppuelämänsä.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 12.10.2021 0:46
   Tulos: +340 (354 ääntä)
   Meilläkin kissa tykkää käydä napsimassa raksuja koiran ruokakupista, vastavuoroisesti kissalta joskus tipahtelee syödessä vahingossa nappuloita, joita koira innoissaan syö. Molemmat elukat ovat yhä hengissä. Älkää kuitenkaan kertoko Eevalle ettei se tee minusta eläinsuojelusyytettä!

   Lainaa

  5. Hoikka mehiläinen 12.10.2021 0:46
   Tulos: +250 (258 ääntä)
   Ei saa varmistaakaan enää mitään kissaryhmissä, kaikki pitää tietää etukäteen!

   Lainaa

  6. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 12.10.2021 0:48
   Tulos: +183 (195 ääntä)
   Voi Anjaa! Kannattaa nuolijalla kaaputtaa viimeistä pisaraa myöten ja tarkistaa, että vaaka on tarkka. Mutta voihan se olla, että kissanruokatehtailijat myhäilevät viiksissään tuohet taskuissaan, kun käärivät sievoiset summat myydessään aina gramman alle. Myh-myh-myh!

   Lainaa

  7. Tulos: +110 (134 ääntä)
   Mistä idea lähteä punnitsemaan sitä kissanruokaa? Ei ole ikinä tullut mieleen moinen muuten kuin huumeiden kohdalla ja niiden kilohinta on ihan eri kaliberia. No joo mutta tosiaan onko vaan niin epäileväinen luonne vai onko niin tarkka käsi et joskus kissa ruokkiessa huomannut sen olevan gramman vajaa. Häiritsee vietävästi kun ei tiedä mistä moinen kuningas idea on saanut alkunsa.

   Lainaa

  8. Tulos: -10 (80 ääntä)
   Eikös koirille juuri ole tärkeää saada enemmän tauriinia kuin esim ihmisten? Kissanruoassa sitä on kyllä paljon enemmän, mutta ei kumpikaan eläin kuole, vaikka syökin vastalajin aterioita. En kutsuisi aminohappoa myrkyksi, joten en usko että Eeva edes tietää mistä puhuu :D

   Lainaa

  9. Tulos: +80 (108 ääntä)
   Missään ei mainita että tauriini olisi koiralle vaarallista, päinvastoin, koiralle voi syntyä tauriininpuutos. Myöskään markettien moskissa (ainakaan kissanruuassa) ei tauriinia ole ollenkaan, ja monet syöttää niitä kissalle pelkästään.

   Lainaa

  10. Vikuri joutsen 12.10.2021 1:31
   Tulos: -111 (143 ääntä)
   Kissa voi sokeutua, jos ei saa tarpeeksi tauriinia. Perkele opetelkaa edes perusasiat ennen kuin otatte eläimiä.

   Lainaa

  11. Tulos: +235 (245 ääntä)
   Vikuri joutsen: Kissa voi sokeutua, jos ei saa ruoasta riittävästi tauriinia. Älkää ottako lemmikkejä, jos ei viitsi ottaa edes perusasioista selvää!
   No ei oteta ei kun kerran niin sanot. Tiesetkös muuten että ihmiset on yleensä paljon vastaanottavaisempia jos asioista puhuu asiallisesti ja raivoamatta. Tuollaisen räyhäämisen jälkeen ihmiset menee vaan defenssi moodiin ja ainut mitä saat aikaiseksi on kinastelua. Vaikka joku aihe nostattaa tunteet pintaan kannattaa pysyä rauhallisena ja perustella kantansa kunnolla ja muita syyllistämättä niin ehkä joku kuunteleekin. Ihan vaan noin tulevaisuuden varalta jos tahdot muita opastaa.

   Lainaa

  12. Riemukas stalkkeri 12.10.2021 2:01
   Tulos: +115 (131 ääntä)
   Kissakala: Missään ei mainita että tauriini olisi koiralle vaarallista, päinvastoin, koiralle voi syntyä tauriininpuutos. Myöskään markettien moskissa (ainakaan kissanruuassa) ei tauriinia ole ollenkaan, ja monet syöttää niitä kissalle pelkästään.
   Ei pidä paikkaansa. Suomessa ei saa lainkaan markkinoida kissan täysravintona rehua, josta puuttuu tauriini. Markettiruokien vastainen ristiretkesi menee ihan harakoille kun otat astaloksi tämmöstä hihasta vedettyä mutua.

   Lainaa

  13. Tulos: +20 (46 ääntä)
   Hellanjestas, kissa syö koiraruokaa :D No okei, ei ihan ookoo juttu jos kyseinen kissa asuu siellä monta vuotta mutta ei se tähän kuole lähiaikoina. Jäitä hattuun vaan

   Lainaa

  14. Vikuri joutsen 12.10.2021 2:35
   Tulos: -241 (247 ääntä)
   Höpö: No ei oteta ei kun kerran niin sanot. Tiesetkös muuten että ihmiset on yleensä paljon vastaanottavaisempia jos asioista puhuu asiallisesti ja raivoamatta. Tuollaisen räyhäämisen jälkeen ihmiset menee vaan defenssi moodiin ja ainut mitä saat aikaiseksi on kinastelua. Vaikka joku aihe nostattaa [...]
   Vedä vähän lisää ripulia henkeen, ruokkuperse.

   Lainaa

  15. Istuva banaani 12.10.2021 2:37
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   No ei se mitään myrkkyä oo. Meillä kissa kans käyny pari koiran nsppulaa syömässä ja oon antanu koiralle kissanherkkuja ja ruokaa jotka ei oo niille kelvanneet

   Lainaa

  16. Apinaattori 12.10.2021 4:42
   Tulos: -58 (60 ääntä)
   Ei myrkyn syönti ole haitallista, jos vaan muistaa syyvä sitä kevyt myrkkyä. Tai sit edesmennyt laatu lehteä Myrkky.

   Lainaa

  17. Mäskä kotka 12.10.2021 5:42
   Tulos: +9 (33 ääntä)
   Meidän koira syö kissan ruuat tuoreeltaan ja kissan läpi menneenä suoraan hiekkalaatikosta. Ei näytä kärsivän. :D

   Lainaa

  18. Tulos: -48 (120 ääntä)
   No johan on mennyt tarkaksi kisankin syöttäminen nykyään. Lapsuuskodissa oli kymmenkunta kissaa. Aamusin ne soi kaurapuuroa ja loppupäivän päästäisiä, hiiriä, lintuja, jne.. mitä vaan luonnosto löysivät ja ei niistä kyllä yksikään sokeeksi tullut. Asuttiin maalla, missä saivat rauhassa mennä ja melskata.

   Lainaa

  19. Tulos: +66 (72 ääntä)
   Sam: No johan on mennyt tarkaksi kisankin syöttäminen nykyään. Lapsuuskodissa oli kymmenkunta kissaa. Aamusin ne soi kaurapuuroa ja loppupäivän päästäisiä, hiiriä, lintuja, jne.. mitä vaan luonnosto löysivät ja ei niistä kyllä yksikään sokeeksi tullut. Asuttiin maalla, missä saivat rauhassa mennä ja melskata.
   Kyllä. Niissä hiirissä ja päästäisissä on sitä peräänkuulutettua tauriinia. En tiedä, kuinka nopeasti tauriininpuute alkaa vaikuttaa, mutta ehkä ei viikossa.

   Lainaa

  20. Väistämätön sitruuna 12.10.2021 7:14
   Tulos: +145 (147 ääntä)
   Kylläpä nyt porukka vaahtoaa. Arjahan nimenomaan on vastuullinen kun kysyy mikä ruoka sopii kissalle ja mikä ei. En kyllä itse uskalla kysyä somesta yhtään mitään.

   Lainaa

  21. Pohjaanpalanut papaija 12.10.2021 7:30
   Tulos: +142 (156 ääntä)
   Olenko kauhean niuho, kun sanon että ihmiset voisi jättää pytyllä otetut alastonkuvat julkaisematta?

   Lainaa

  22. Tulos: -40 (122 ääntä)
   traumcity: Mä en kyllä ihan vähästä hätkähdä, mutta nyt sai Arjan viesti minut kyllä tosi pahalle mielelle. Jos sun on ihan pakko ottaa luonnonvarainen eläin sulle sinne kotiin sirkuseläimeksi, niin et sä ainakaan mitään myrkkyä sille syötä! Toisen ruokavalioon kuuluu normaalisti mm. talitintti, varpunen, [...]
   Eikö ihmiset tajua sarkasmia, vai miksi traumcityn huumori ottaa miinusta? Ei sillä aina hyviä juttuja ole, mutta tää oli kyllä hauska.

   Lainaa

  23. Tulos: +135 (151 ääntä)
   Kilokalori: Eikö ihmiset tajua sarkasmia, vai miksi traumcityn huumori ottaa miinusta? Ei sillä aina hyviä juttuja ole, mutta tää oli kyllä hauska.
   Tajuaa, mutta jos kommentti kerää enemmän negatiivisia arvioita kuin positiivisia, niin ongelma ei lienee ihmisten sarkasmitutkan toimimattomuus, vaan huonosti ulostuotu sarkasmi...

   Lainaa

  24. Tulos: +13 (27 ääntä)
   Riemukas stalkkeri: Ei pidä paikkaansa. Suomessa ei saa lainkaan markkinoida kissan täysravintona rehua, josta puuttuu tauriini. Markettiruokien vastainen ristiretkesi menee ihan harakoille kun otat astaloksi tämmöstä hihasta vedettyä mutua.
   Mielellään näkisin sen säädöksen joka kieltää markkinoimasta tauriinitonta kisasnruokaa. Isoimpia lemmikkitarvikekauppoja selailemalla löytää lukuisia kuivaruokia joiden tuoteselosteessa ei mainita tauriinia.

   Lainaa

  25. Pittoreski kultakala 12.10.2021 8:56
   Tulos: -39 (77 ääntä)
   Ei se kissanpito mitään rakettitiedettä ole. Mulla on ollut useita kissoja ja olen etsinyt villipennuille koteja, enkä ole ikinä kuullut tauriinista tai nähnyt sokeaa kissaa. Kamalaa hössötystä joutavasta!

   Lainaa

  26. Moderni mustikka 12.10.2021 9:29
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Paikalla: Eikös koirille juuri ole tärkeää saada enemmän tauriinia kuin esim ihmisten? Kissanruoassa sitä on kyllä paljon enemmän, mutta ei kumpikaan eläin kuole, vaikka syökin vastalajin aterioita. En kutsuisi aminohappoa myrkyksi, joten en usko että Eeva edes tietää mistä puhuu :D
   En mäkään kutsuisi esim. vettä myrkyksi, mutta jos sitä juot tarpeeksi paljon ja tarpeeksi lyhyellä aikavälillä, niin kuolet.

   Lainaa

  27. totuuden_torvi 12.10.2021 10:05
   Tulos: +13 (31 ääntä)
   traumcity: Mä en kyllä ihan vähästä hätkähdä, mutta nyt sai Arjan viesti minut kyllä tosi pahalle mielelle. Jos sun on ihan pakko ottaa luonnonvarainen eläin sulle sinne kotiin sirkuseläimeksi, niin et sä ainakaan mitään myrkkyä sille syötä! Toisen ruokavalioon kuuluu normaalisti mm. talitintti, varpunen, [...]
   Onko sullakin jääny tauriinin saanti vähälle? Oonkin ihmetelly, kun meillä päin ei näy luonnonvaraisia undulaatteja enää nykyisin, mutta ne onkin vissiin syöty.

   Lainaa

  28. Tulos: +70 (82 ääntä)
   Kilokalori: Eikö ihmiset tajua sarkasmia, vai miksi traumcityn huumori ottaa miinusta? Ei sillä aina hyviä juttuja ole, mutta tää oli kyllä hauska.

   Tää nimenomainen läppä on myöskin väsynyttä. Aina, kun mokissa puhutaan lemmikeistä, tietää, että traumcityn kommentin voi ohittaa.

   Lainaa

  29. Hieno konna 12.10.2021 10:58
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Pitää näemmä tehdä elsu naapurista, jonka kissanpentu söi 1kk koiran ruuat ja koira kissan🤔 Kunnes naapuri alkoi ruokkia erihuoneissa lemmikkinsä märkäruuat. Hyvin voivat molemmat.

   Lainaa

  30. Mäntylahti-Piiras 12.10.2021 11:13
   Tulos: -11 (29 ääntä)
   kun kerran kaikki mitä kissa tekee omin päin on omistajan vika, niin miten nämä raivoajat sitten itse estävät kissojansa syömästä myrkyllisiä asioita ja/tai livahtamasta ulos heti kun joku raottaa ovea? joskus herää epäilys että näiden kaikesta malttinsa menettävien eläisuojeluilmoitustehtailijoiden pitäisi itse joutua ilmoituksen kohteeksi että joku käy katsomassa millaisissa oloissa näiden kissat oikein elävät.

   Lainaa

  31. Pikku karhu 12.10.2021 11:15
   Tulos: -59 (79 ääntä)
   Kukaan muu ei ihmettele miksi tuolla kissan kanssa vessassa istuvalla on aikuisen vauvan vartalo? Karvoja lukuunottamatta voisi luulla vartalon olevan vauva joka on istutettu mini-vessaan.

   Lainaa

  32. Mäntylahti-Piiras 12.10.2021 11:30
   Tulos: +46 (58 ääntä)
   Pikku karhu: Kukaan muu ei ihmettele miksi tuolla kissan kanssa vessassa istuvalla on aikuisen vauvan vartalo? Karvoja lukuunottamatta voisi luulla vartalon olevan vauva joka on istutettu mini-vessaan.
   jokainen miesvartalo on kaunis!

   Lainaa

  33. Puuton ankka 12.10.2021 11:42
   Tulos: +113 (117 ääntä)
   Pikku karhu: Kukaan muu ei ihmettele miksi tuolla kissan kanssa vessassa istuvalla on aikuisen vauvan vartalo? Karvoja lukuunottamatta voisi luulla vartalon olevan vauva joka on istutettu mini-vessaan.
   Ihmettelen vain sitä, että miksi sulla on tarve kommentoida toisen vartaloa? Oli minkä näköinen tahansa, niin toisen ihmisen ulkonäön pilkkaaminen ei ole ok eikä edes hauskaa.

   Lainaa

  34. Tulos: +25 (37 ääntä)
   Enpä taas ihmettele miksi valvontaeläinlääkärit ovat ylityöllistettyjä.

   Lainaa

  35. Vasen jänis 12.10.2021 12:33
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   etunimi: Mielellään näkisin sen säädöksen joka kieltää markkinoimasta tauriinitonta kisasnruokaa. Isoimpia lemmikkitarvikekauppoja selailemalla löytää lukuisia kuivaruokia joiden tuoteselosteessa ei mainita tauriinia.
   Liha sisältää tauriinia. Lihan sisältämää tauriinia ei erikseen ilmoiteta tuoteselosteessa.

   Lainaa

  36. Tulos: +34 (46 ääntä)
   Kilokalori: Eikö ihmiset tajua sarkasmia, vai miksi traumcityn huumori ottaa miinusta? Ei sillä aina hyviä juttuja ole, mutta tää oli kyllä hauska.
   Ilmeisesti enemmistön mielestä ei ole hauska. Sarkasmi kun on taitolaji.

   Lainaa

  37. Tulos: +6 (16 ääntä)
   Vasen jänis: Liha sisältää tauriinia. Lihan sisältämää tauriinia ei erikseen ilmoiteta tuoteselosteessa.
   Samalla tavalla kuin lihan sisältämää proteiinia tai muita ainesosia ei ilmoiteta? Lihan sisältämä tauriini tuhoutuu kypsennettäessä joten jos kuivaruokaan ei tauriinia lisätä, sitä ei ruoassa välttämättä ainakaan merkityksellisessä määrin ole. 
   Se säädös olisi kiva nähdä, mikä määrää kissanruoan tauriinipitoisuuden, kun sellainen kuulemma on.

   Lainaa

  38. Asiaton pomelo 12.10.2021 13:01
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Hieno konna: Pitää näemmä tehdä elsu naapurista, jonka kissanpentu söi 1kk koiran ruuat ja koira kissan🤔 Kunnes naapuri alkoi ruokkia erihuoneissa lemmikkinsä märkäruuat. Hyvin voivat molemmat.
   Miten kissa voi voida hyvin, jos koira kerran söi sen?

   Lainaa

  39. Ongelman ratkaisu 12.10.2021 13:20
   Tulos: +62 (70 ääntä)
   Toi on ihan totta, että kissat tarvitsevat tauriinia. Itse ratkaisin ongelman laittamalla kissan juomakulhoon redbullia, mikä sisältää tarvittavan määrän tauriinia. Nyt ei tarvitse sitä ruoasta saada. Samalla kissani on helpompi saalistaa lintuja.

   Lainaa

  40. Tuntematon ananas 12.10.2021 13:29
   Tulos: +32 (38 ääntä)
   Ongelman ratkaisu: Toi on ihan totta, että kissat tarvitsevat tauriinia. Itse ratkaisin ongelman laittamalla kissan juomakulhoon redbullia, mikä sisältää tarvittavan määrän tauriinia. Nyt ei tarvitse sitä ruoasta saada. Samalla kissani on helpompi saalistaa lintuja.
   Kuinka paljon Redbullia pitää laittaa, että tulee oikea määrä?

   Lainaa

  41. Tulos: +8 (14 ääntä)
   Viikko myrkkyä: Eevan tekstit lautasella.

   Lainaa

  42. Höyrystetty noita 12.10.2021 16:14
   Tulos: +4 (18 ääntä)
   No eihän niissä olekaan, eläinproteiineja joku 4-6% & loput mitälie kasvis/vehnä/sokerimössöä jotka kaikki kissalle täyttä..

   Lainaa

  43. Höyrystetty noita 12.10.2021 16:15
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   etunimi: Samalla tavalla kuin lihan sisältämää proteiinia tai muita ainesosia ei ilmoiteta? Lihan sisältämä tauriini tuhoutuu kypsennettäessä joten jos kuivaruokaan ei tauriinia lisätä, sitä ei ruoassa välttämättä ainakaan merkityksellisessä määrin ole.  Se säädös olisi kiva nähdä, mikä määrää kissanruoan tauriinipitoisuuden, kun sellainen kuulemma on.
   Raaka liha onkin tuon takia kissalle parasta ravintoa, varsinkin sydän.

   Lainaa

  44. Kannattamaton ahma 12.10.2021 17:17
   Tulos: +25 (35 ääntä)
   Jos markettien kissanruoissa ei ole tauriinia ja ilman tauriinia kissa kuilee, niin miten helvetissä mun pelkällä markettiruoalla eläny kissa eli 21 vuotta?

   Lainaa

  45. Ihailtava laama 12.10.2021 17:31
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Mikä Eevoja vaivaa? Ihminen miettii onko joku omassa toiminnassaan väärin, asiallisesti kysyy sitä. Luulisi, että normaali henkilö vastaa asiallisesti takaisin, että nyt menee vikaan, syystä x, kannattaa jatkossa tehdä näin. Varsinkin, kun ei ole mistään hengenhädästä kyse. Kissa pärjäilee varmasti vaikka puurolla viikon, eikä se koiran ruoka nyt niin erilaista ole, varsinkin kun kissa on sitä ilolla syönyt. Eikä edes selvinnyt onko kyse esimerkiksi koiran raakaruuasta, joka varmasti on ihan ok kissalle.

   Lainaa

  46. Pehmeä jänis 12.10.2021 17:31
   Tulos: +46 (50 ääntä)
   traumcity: Mä en kyllä ihan vähästä hätkähdä, mutta nyt sai Arjan viesti minut kyllä tosi pahalle mielelle. Jos sun on ihan pakko ottaa luonnonvarainen eläin sulle sinne kotiin sirkuseläimeksi, niin et sä ainakaan mitään myrkkyä sille syötä! Toisen ruokavalioon kuuluu normaalisti mm. talitintti, varpunen, [...]
    😅 Opeta ihminen tekee tuli ja hänellä on hetken aikaa lämmin, sytytä hänet tuleen ja hänellä on lämmin koko loppuelämä

   Lainaa

  47. Riemukas stalkkeri 12.10.2021 17:35
   Tulos: +11 (27 ääntä)
   Kilokalori: Eikö ihmiset tajua sarkasmia, vai miksi traumcityn huumori ottaa miinusta? Ei sillä aina hyviä juttuja ole, mutta tää oli kyllä hauska.
   Koska ne ei ole hauskoja, tryhard overit.

   Lainaa

  48. Punerva puuma 12.10.2021 17:57
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Hoikka mehiläinen: Ei saa varmistaakaan enää mitään kissaryhmissä, kaikki pitää tietää etukäteen!
   Alkaa olla melkein kaikissa ryhmissä sama, harvoja poikkeuksia. Edellä näimme turvaistuinryhmän, jonka säännöt oli vedetty äärimmilleen juuri tästä syystä. Ehkä nämä eläinryhmät on kuitenkin pahimmistoa sekopäisiksi muuttuvien määrässä laskettuna.

   Lainaa

  49. Tuntematon ananas 12.10.2021 18:03
   Tulos: +18 (18 ääntä)
   Kannattamaton ahma: Jos markettien kissanruoissa ei ole tauriinia ja ilman tauriinia kissa kuilee, niin miten helvetissä mun pelkällä markettiruoalla eläny kissa eli 21 vuotta?
   On niissä tauriinia. Ei välttämättä lisättynä, mutta lihassa, kanassa, maksassa yms. on luontaisesti tauriinia, muuten kissalle kävisi kyllä köpelösti.

   Lainaa

  50. Sitkas karjalanpiirakka 12.10.2021 20:05
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Voi Anjaa! Kannattaa nuolijalla kaaputtaa viimeistä pisaraa myöten ja tarkistaa, että vaaka on tarkka. Mutta voihan se olla, että kissanruokatehtailijat myhäilevät viiksissään tuohet taskuissaan, kun käärivät sievoiset summat myydessään aina gramman alle. Myh-myh-myh!
   Myhäileehän ne, tosin eivät gramman heiton vuoksi vaan koska se 85g oli ennen 100g. Samaan aikaan kun pussit pienennettiin, hinta nousi.

   Lainaa

  51. Riemukas stalkkeri 12.10.2021 21:07
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   etunimi: Mielellään näkisin sen säädöksen joka kieltää markkinoimasta tauriinitonta kisasnruokaa. Isoimpia lemmikkitarvikekauppoja selailemalla löytää lukuisia kuivaruokia joiden tuoteselosteessa ei mainita tauriinia.
   Pakkausmerkintöjä ja itse rehua koskeva lainsäädäntö ovat aivan erillisiä kokonaisuuksia. Tauriinin määrää ei ole pakko merkitä pakkaukseen. Siihen on tietyt vaatimukset, kuten erikseen säädetty vähimmäis- tai enimmäismäärä. Sen saa toki merkitä, kunhan se silloin on todenmukainen, mutta harva niin haluaa tehdä. Tämä johtuu mm. siitä, että pakkaukseen merkityn pitoisuuden täytyy päteä (pienin heitoin) ilmoitetun säilyvyysajan loppuun. Tauriini kuten moni muukin lisäaine hajoaa ja vähenee ajan myötä. Et tule löytämään mitään yksittäistä säädöstä, jossa asia olisi saatu yksinkertaistettua lauseeseen "ei saa myydä kissoille tauriinitonta ruokaa". Jos asia oikeasti kiinnostaa, niin Suomessa noudatetaan pääosin Euroopan komission asetuksia, joihin perustuva kansallistettu versio Suomen oma säädöskokonaisuus on. Suomessa sekä kansallisen että EU-tason lainsäädännön toteutumista valvoo Ruokavirasto (ent. Evira), ja niiden sivuilta löytyy tietoa mm. eläinrehun pakkausmerkinnöistä. EUR-lexistä löytyy kokonaisuudessaan kaikki aiheeseen liittyvä lainsäädäntö, kuten rehujen lisäainerekisteri. FEDIAF on Euroopassa lemmikkiruokateollisuuden toimijoiden oma järjestö. Se käytännössä tuottaa laadulliset ja ravitsemukselliset suositukset, joihin alan toimijat sitten sitoutuvat (vrt. AAFCO). FEDIAF tekee yhteistyötä lainsäätäjien kanssa ja sen tuottamiin julkaisuihin viitataan EU:n virallisissa säädöskokoelmissa. FEDIAF Nutritional Guidelines For Complete and Complementary Pet Food for Cats and Dogs- julkaisussa on koottu yhteen ravinteisiin liittyvä nippelitieto ja em. suositukset. Niiden sivuilta löytyy muutenkin hyvää tietoa, mm. kuluttajille suunnattu opas aiemmin noista pakkausmerkinnöistä. Ruokaviraston julkaisu on suunnattu alan toimijoille, joten eroaa vähän ja FEDIAFin versio kannattaa lukaista.

   Lainaa

  52. Riemukas stalkkeri 12.10.2021 21:10
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Höyrystetty noita: No eihän niissä olekaan, eläinproteiineja joku 4-6% & loput mitälie kasvis/vehnä/sokerimössöä jotka kaikki kissalle täyttä..
   Höyrystetty noitakin hyötyisi aiemman kommentin tiedoista. Myös tämä "markettiruoissa on vain 4-6% lihaa/eläinproteiineja" on höpöjuttuja.

   Lainaa

  53. Siveä juhta 12.10.2021 23:48
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Ei koiranruoka ainakaan mitään järin tehokasta myrkkyä ole. Meidän 16-vee kissapappa vetää sitä innoissaan aina kun saa tilaisuuden ja näyttää olevan edelleen varsin terve.

   Lainaa

  54. Harmaa kivi 12.10.2021 23:49
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Riemukas stalkkeri: Höyrystetty noitakin hyötyisi aiemman kommentin tiedoista. Myös tämä "markettiruoissa on vain 4-6% lihaa/eläinproteiineja" on höpöjuttuja.
    Riippuu vähän markettiruoista, kyllä niissä on kaikenlaista omituista joista ainakin herkkävatsainen kissa saa ongelmia. Kissan tosiaan ei ole tarkoitus syödä viljaa, ei sellaisissa määrin. Ei-niin-herkkävatsainen kissa kyllä elää vaikka miten kauan kunhan ruoassa on suunnilleen oikeat ravintoaineet, vaikka sitten lisättyinä, vähän samaan tapaan kuin ihmiset eivät tipu kuin ammutut linnut, vaikka ottaisivatkin pitsaa ja kaljaa enemmän kuin lääkäri suosittelee. Mutta oma kissani, sitä herkkävatsaista sorttia, tuhosi puoli asuntoa oksentamalla kaikelle, kunnes kävi ilmi että on pakko hankkia sitä viljatonta, kallista, vain eläinkaupasta, täyttä lihaa tyyppistä ruokaa. (Koiranruokaa en toki yrittänyt syöttää, vain keskinkertaista purkkimuonaa). Kun otin lusikan kauniiseen käteen ja hankin ne paremmat ruoat, kissan terveys parani kohisemalla. (Silti, en syyllistäisi ketään siitä, että kissanpidossakin on harjoittelujakso. Eivät ne nyt *niin* rikki meneviä ole. Kunhan tekee parhaansa niin kyllä se siitä).

   Lainaa

  55. Riemukas stalkkeri 13.10.2021 1:22
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Harmaa kivi:  Riippuu vähän markettiruoista, kyllä niissä on kaikenlaista omituista joista ainakin herkkävatsainen kissa saa ongelmia. Kissan tosiaan ei ole tarkoitus syödä viljaa, ei sellaisissa määrin. Ei-niin-herkkävatsainen kissa kyllä elää vaikka miten kauan kunhan ruoassa on suunnilleen oikeat [...]
   Viittasin höpöjutuilla näihin "markettiruoissa ei ole tauriinia" ja "markettiruoissa on vain 4-6% lihaa"- heittoihin. Nuo prosentit on minimejä joiden tarkoitus on täyttää pakkausmerkintöjen lainmukaiset vaatimukset. Ruokaa ei saa esimerkiksi markkinoida lohiruokana ellei siitä todistetusti löydy vähintään 4% lohta. Varsinkin halvassa ruoassa ainesten suhde vaihtelee erittäin, sitä lohta voi olla jopa 20%, mutta paketissa lukee edelleen 4 sillä turhaa painaa joka erälle uusia pakkauksia. FEDIAFilla on näistä merkinnöistä tosiaan kattava layman's guide. Ja kun nyt yhtäkään omaa mielipidettä ei ole vielä tullut sanottua niin reiluuden nimissä; itsekin olen sen kannalla että laadukkaampi parempi, ei kai näitä muuten olisi aikanaan niin tarkasti tutkinutkaan. Onhan se järjevästi ostettuna kaiken lisäksi halvempaakin, kilohinta vähän nousee mutta menekki jopa puolittuu.

   Lainaa

  56. Pyörimätön alpakka 13.10.2021 10:04
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Hieno konna: Pitää näemmä tehdä elsu naapurista, jonka kissanpentu söi 1kk koiran ruuat ja koira kissan🤔 Kunnes naapuri alkoi ruokkia erihuoneissa lemmikkinsä märkäruuat. Hyvin voivat molemmat.
   Miten voit sanoa, että hyvin voi molemmat, jos koira söi kissan?

   Lainaa

  57. Säädytön lehmä 13.10.2021 11:36
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Höpö: Mistä idea lähteä punnitsemaan sitä kissanruokaa? Ei ole ikinä tullut mieleen moinen muuten kuin huumeiden kohdalla ja niiden kilohinta on ihan eri kaliberia. No joo mutta tosiaan onko vaan niin epäileväinen luonne vai onko niin tarkka käsi et joskus kissa ruokkiessa huomannut sen olevan gramman [...]
   Itse tulee punnittua sen vuoksi, että saa isommasta purkista (200-400g) annettua optimaalisen ja tasakokoisen suuruisia annoksia, joiden mukaan sitten erinäiset lisäravinteet yms. määräytyy.
   Lähipiiri kettuilee mulle (hyväntahtoisesti) kissani ruokintaan ja -tapoihin liittyvien, kutsumalla kissaa "fitness-kissaksi", viitaten hyvin tarkkaan ja grammalleen mitattuun ruokavalioon. :D Kissalla tosiaan useita eri ruoka-aineallergioita, atopia jne. jonka takia joutuu ruokinnan suhteen olla pirun tarkka, ja kissa tomellakin syö laadukkaammin ja paremmin kuin me omistajat :P
   Ehkä Anjalla jotain vastaavanlaista...

   Lainaa

  58. Harmittava hamsteri 13.10.2021 13:35
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Hieno konna: Pitää näemmä tehdä elsu naapurista, jonka kissanpentu söi 1kk koiran ruuat ja koira kissan🤔 Kunnes naapuri alkoi ruokkia erihuoneissa lemmikkinsä märkäruuat. Hyvin voivat molemmat.
   Koira söi kissan, molemmat voi hyvin. 😯

   Lainaa

  59. Arvostettu järvisieni 13.10.2021 15:43
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Ovaali satuhahmo: On se ok syödä sitä, mutta kunhan saa tarpeeks sitä tauriinii muualta, eihä se myrkkyy oo, jos puuttuu joku vitamiini sieltä ruuasta.
   No ei ole OK 100% lihansyöjän syödä koiranruokaa, nyt valoja päälle. Koiranruoassa on myös ihan liikaa a-vitamiinia kissalle.

   Lainaa

  60. Arvostettu järvisieni 13.10.2021 15:46
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   Pittoreski kultakala: Ei se kissanpito mitään rakettitiedettä ole. Mulla on ollut useita kissoja ja olen etsinyt villipennuille koteja, enkä ole ikinä kuullut tauriinista tai nähnyt sokeaa kissaa. Kamalaa hössötystä joutavasta!
   Toivon todella, että et ole tosissasi. Voi kissaraukkojen silmiä jos näin todellakin on.

   Lainaa

  61. Harmaa kivi 13.10.2021 15:48
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Riemukas stalkkeri: Viittasin höpöjutuilla näihin "markettiruoissa ei ole tauriinia" ja "markettiruoissa on vain 4-6% lihaa"- heittoihin. Nuo prosentit on minimejä joiden tarkoitus on täyttää pakkausmerkintöjen lainmukaiset vaatimukset. Ruokaa ei saa esimerkiksi markkinoida lohiruokana ellei siitä todistetusti löydy [...]
     Joo, siinä olet toki oikeassa, että on höpöä sanoa ettei markettiruoissa olisi tauriinia -samaan tapaan jotkut väittävät, että ei-luomuappelsiineissa ei ole c-vitamiinia ollenkaan (ja siksi pitää ostaa kalliita lisäravinteita). Tottakai sitä on. Mutta oikeassa varsinkin siinä, että omistaja, joka ei rakasta siivoamista, ostaa sitä parempaa: loppui oksentelu kun vaihdoin hypoallergeenisiin boutique-safkoihin, mutta myös hiekkalaatikon siivoamisesta tuli huomattavasti vähemmän haasteellinen tehtävä. :)

   Lainaa

  62. Arvostettu järvisieni 13.10.2021 15:48
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Riemukas stalkkeri: Höyrystetty noitakin hyötyisi aiemman kommentin tiedoista. Myös tämä "markettiruoissa on vain 4-6% lihaa/eläinproteiineja" on höpöjuttuja.
   Mitenniin on? Mene tutkimaan mitä niissä lukee, suurin osa sisältää juutrikin tuon määrän eläinproteiineja, kissa kuolee ilman niitä. Ei se ole vegaani tai hyönteissyöjä vaikka niitä välillä napsiikin.

   Lainaa

  63. Riemukas stalkkeri 13.10.2021 18:49
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Arvostettu järvisieni: Mitenniin on? Mene tutkimaan mitä niissä lukee, suurin osa sisältää juutrikin tuon määrän eläinproteiineja, kissa kuolee ilman niitä. Ei se ole vegaani tai hyönteissyöjä vaikka niitä välillä napsiikin.
   Vastasin tähän tuolla ylempänä. Ennen kuin neuvot muita tutkimaan, kannattaa tutkia itse ensin mitä ne pakkausmerkinnät oikeasti tarkoittaa, miten laki niitä säätelee ja mitä niistä on edes mahdollista saada selville. Fediaf layman's guide googleen, ensimmäinen hakutulos. Jos englanti ei taitu ja Ruokaviraston jutut on liian kapulakieltä, niin Yleltä löytyy artikkeli otsikolla "Kissan- ja koiranrehujen tuoteselosteet monitulkinnallisia", jossa asiaa avataan edes vähän. Lyhyesti - ainesosalistaan ei ole lähtökohtaisesti -pakko- merkitä mitään prosentteja, pelkät ainesosat. Vasta sitten jos tuotetta markkinoidaan jollain ainesosalla, tuotteesta täytyy löytyä ennalta päätetty min% kutakin ainesosaa ja tämä -minimi- täytyy merkitä pakkaukseen. Tällöinkään pakkauksessa -ei tarvitse- lukea tarkkaa prosenttiosuutta. % riippuu siitä miten mainostetaan, eli kananmakuinen ruoka ja kanaruoka vaativat eri min. määrän sitä kanaa. Otetaan esimerkki "lihaa ja eläinperäisiä ainesosia (kanaa 4%)". Ainoa mistä voit olla varma on se, että tuotteessa kanaa on vähintään 4%. Lihan, eläinperäisen ja kanankin tarkka määrä on edelleen arvoitus. Mistä nämä sitten saa tietoon? Helpointa on soittaa valmistajalle. Joka pakkauksesta on lain mukaan pakko löytyä maksuton numero, josta tarkat koostumustiedot on kysyttäessä annettava. Pakkauksesta nämä eivät selviä eikä laki sitä vaadi. Arvioida toki voi: tarkistaa ettei tuote sisällä mitään kasviperäisiä proteiineja tai valkuaistiivisteitä, huomioida kosteus%, katsoa raakaproteiinin määrä ja edetä siitä. Tai verrata raakaproteiinin määrää sellaiseen ruokaan, jossa lihan tarkka määrä on ilmoitettu (yleensä täydennysravinnot). Jos taas kasviproteiineja on käytetty, pakkauksesta ei selviä juuri mitään, sillä laki ei vaadi erittelemään proteiinilähteiden määriä.

   Lainaa

  64. Itseasiassa 13.10.2021 19:17
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Pohjaanpalanut papaija: Olenko kauhean niuho, kun sanon että ihmiset voisi jättää pytyllä otetut alastonkuvat julkaisematta?
   Et ole.

   Lainaa

  65. Tulos: -10 (12 ääntä)
   Riemukas stalkkeri: Pakkausmerkintöjä ja itse rehua koskeva lainsäädäntö ovat aivan erillisiä kokonaisuuksia. Tauriinin määrää ei ole pakko merkitä pakkaukseen. Siihen on tietyt vaatimukset, kuten erikseen säädetty vähimmäis- tai enimmäismäärä. Sen saa toki merkitä, kunhan se silloin on todenmukainen, mutta harva niin [...]
   Kiitos perusteellisesta kommentista, joka käsitteli kaikkea muuta kun sitä väitettyä määräystä missä kielletään myymästä tauriinitonta ruokaa kissojen täysravintona.

   Lainaa

  66. Tilattava tuhatjalkainen 13.10.2021 23:19
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Hieno konna: Pitää näemmä tehdä elsu naapurista, jonka kissanpentu söi 1kk koiran ruuat ja koira kissan🤔 Kunnes naapuri alkoi ruokkia erihuoneissa lemmikkinsä märkäruuat. Hyvin voivat molemmat.
   Eikö se koira syönytkään kissaa? Hyvä vain jos voivat molemmat hyvin.

   Lainaa

  67. Kernas haisunäätä 14.10.2021 10:08
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Kun minä menen paskalle, olen siellä yksin ja laitan oven lukkoon. Siellä ei silloin pyöri eläimiä eikä lapsia, eikä varsinkaan vaimo kameran kanssa.

   Lainaa

  68. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Olisin tuohon kissa juttuun vastannut että "lopetutin kissan ettei sen tarvi kärsiä myrkyllisen ruuan aiheuttamasta myrkytyksestä. Hommasin samalla kolme koiraa koska ne ei myrkyty niin helpolla."

   Lainaa

  69. Tulos: -6 (8 ääntä)
   Harmaa kivi:   Joo, siinä olet toki oikeassa, että on höpöä sanoa ettei markettiruoissa olisi tauriinia -samaan tapaan jotkut väittävät, että ei-luomuappelsiineissa ei ole c-vitamiinia ollenkaan (ja siksi pitää ostaa kalliita lisäravinteita). Tottakai sitä on. Mutta oikeassa varsinkin siinä, että omistaja, joka [...]
   Meilläkin väheni koiriemme kakkojen koko kun siirryttiin nappuloista koko-liharuokaan samalla on naapurien kuseskelevien kissojenkin määrä vähentynyt loukutuksella, oikein hyvin on niidenkin liha koirille maistunut. Oravista eivät niinkään tykkää mutta fasaani on herkkua.

   Lainaa

  70. Letittämätön kyyhky 14.10.2021 19:18
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Meidän koiran suurinta herkkua on kissojen märkäruoka, merkillä tai laadulla ei ole väliä. Muuten on melko nirso ruuan suhteen. Ylivoimaisesti helpoin tapa antaa lääkkeet on sekoittaa ne kissanruokaan. Hotkii siihen tahtiin, ettei ehdi huomata mitään "outoa" joukossa. Elsua odotellessa...

   Lainaa

  71. Jerry Cotton ja Sininen Lavuaari 15.10.2021 12:33
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tää on kyl semmone aihe tää eläinten pitäminen ja ruokkiminen, etten uskaltaisi IKINÄ postata mitään Facebookkiin. Oman elämänsä PETA-sankarit on aina HYÖKKÄÄMÄSSÄ ihmisten kimppuun välittömästi. Jos se oma kissa tai koira on lemmikki, eikä jumalolento, joka on ihmisiä ja lapsia tärkeämpi, niin välittömästi elsu, lasu ja pommiuhkausilmoitus. Jännä, miten absoluuttisen perhanan tarkkaa toi ruokkiminen on. Jos saa mikrogramman liikaa tauriinia NIIN SEHÄ KUOLEE HETI... tai jos sitä saa mikrogramman liian vähän NIIN SEHÄ SOKEUTUU HETI! Mut luonnonvaraiset versiot kummastakin eläimestä syö mitä pystyy kun pystyy ja voi ihan hyvin :D

   Lainaa

  72. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Feissarimokista oppii asioita! Ehkä koirat ja kisut on yksilöitä niinkuin me ihmisetkin. Meillä on maailman suloisin sekarotuinen koira jossa puolet labbista (ne syö nälissään vaikka bussin) ja tyhmänä annoimme sille kaappiin jääneet hoitokisun ruuat. Oksensi ne matolle. En koskaan tajunnut miksi. Luulin, että rasisti kissoja kohtaan. Kun noita eläinmössöjä katsoo, ei voi tajuta ihan heti että tarkemmin suunniteltu kun astronauttien ruuat. Mietin vaan että miten noi kissat ja koirat ovat selvinneét tuhansia vuosia hengissä ihmisen rinnalla ennen näitä grammalleen mitattuja ja NASA:n suunnittelemia ruokia?

   Lainaa

  73. Tyytyväinen vesinokkaeläin 26.4.2022 10:50
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Sam: No johan on mennyt tarkaksi kisankin syöttäminen nykyään. Lapsuuskodissa oli kymmenkunta kissaa. Aamusin ne soi kaurapuuroa ja loppupäivän päästäisiä, hiiriä, lintuja, jne.. mitä vaan luonnosto löysivät ja ei niistä kyllä yksikään sokeeksi tullut. Asuttiin maalla, missä saivat rauhassa mennä ja melskata.
   Kaurapuurosta kissa ei kyllä saa ravintoa, vanhempasi olivat pihejä.
    Koiralle voi antaa kaura-, ohra-, tattari- tai riisipuuroa _lihan_ tai _sisäelimien_ _kanssa_  mutta kissalle annetaan pelkkää lihaa, keuhkoa, maksaa, munuaista, sydäntä tms., joskus juustoa. 
   (siis jos ei halua ostaa lemmikille valmisruokia)

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Eeva pois sivulta, tein mielisairaalailmoituksen. T. kissallinen, jonka ensimmäinen kissa eli 17-vuotiaaksi ja nykyinen on jo 12. Eikä nykyinen kissa suostu syömään mitään muuta kuin yhtä ainoaa kuivamuonamerkkiä (ei siis syö edes märkäruokaa, herkkuja tai raakaruokaa).

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kissanruoka, kissat, koirat, kuva, myrkky, paino, ruoka, tauriini, vessa, wc