Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kuvakooste, osa 340

Onko nyt jo se aika kuusta?
Kuvakooste, osa 340

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 49 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Istuva banaani 7.9.2021 0:19
   Tulos: +201 (231 ääntä)
   Käyttäisin tommosta hupparia

   Lainaa

  2. Tulos: +16 (132 ääntä)
   Raukka Jonna kuullut noita vanhanajan kasvien hoitovinkkejä ja halunnut varmistuksen ja toiset vaan vittuilee xD Toinen tuollainen vanha juttu on, että varastettu pistokas kasvaa parhaiten, mikä yllättäen ei myöskään pidä paikkaansa.

   Lainaa

  3. Simpsakka ananas 7.9.2021 0:59
   Tulos: -39 (69 ääntä)
   En ymmärrä viimistä 🤔

   Lainaa

  4. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 7.9.2021 2:13
   Tulos: +153 (161 ääntä)
   Simpsakka ananas: En ymmärrä viimistä 🤔
   Kollega ei saanutkaan yhteistilauksessa firman logolla varustettua hupparia, vaan hupparin, jossa on lainaus Britney Spearsin kappaleesta I'm Not a Girl, Not Yet a Woman.

   Lainaa

  5. Ilmielävä leopardi 7.9.2021 2:43
   Tulos: -24 (30 ääntä)
   Juu, ei todellakaan sovi!

   Lainaa

  6. Pysäyttävä peto 7.9.2021 3:38
   Tulos: +22 (134 ääntä)
   Uudessa kuussa yms. "uskomuksissa" on viherkasveissa perää kun istuttaa, vaihtaa multia, jakaa kasveja tai kitkee kukkapenkkiä ja ihan ilman että tarvitsee tietää horoskooppia, joka ei liity aiheeseen mitenkään.

   Lainaa

  7. Tulos: -207 (243 ääntä)
   Istuva banaani: Käyttäisin tommosta hupparia
   Itse en kyllä käyttäisi, vaikka nainen olenkin. Tollaset mielipide- tai suosikkibiisipaidat/-hupparit/-housut ym. on niin hölmöjä. Jos on esimerkiksi jostain asiasta jotain mieltä, niin eiköhän sen vaan voisi sanoa, ei sitä tarvi paitaan (tai herranjumala vielä tatuoimalla ihoon) kirjoittaa. Tai tosiaan jonkin lempparibiisin sanat.

   Lainaa

  8. Epäkurantti kurkku 7.9.2021 5:17
   Tulos: +174 (212 ääntä)
   riesa: Itse en kyllä käyttäisi, vaikka nainen olenkin. Tollaset mielipide- tai suosikkibiisipaidat/-hupparit/-housut ym. on niin hölmöjä. Jos on esimerkiksi jostain asiasta jotain mieltä, niin eiköhän sen vaan voisi sanoa, ei sitä tarvi paitaan (tai herranjumala vielä tatuoimalla ihoon) kirjoittaa. Tai tosiaan jonkin lempparibiisin sanat.
   Tähän kastiin kuuluu sitten samaten kaikki Peakin, Adidaksen, Leviksen, Louis Vuittonin, Guccin ja ym. brändien logopaitojen käyttö. Mielestäni, jos on jotakin mieltä vaatemeekistä, niin ei sitä tarvi paitaan kirjottaa. On niin hölmöjä. En itse käyttäisi.

   Lainaa

  9. Silminnähtävä robotti 7.9.2021 6:39
   Tulos: +44 (52 ääntä)
   riesa: Itse en kyllä käyttäisi, vaikka nainen olenkin. Tollaset mielipide- tai suosikkibiisipaidat/-hupparit/-housut ym. on niin hölmöjä. Jos on esimerkiksi jostain asiasta jotain mieltä, niin eiköhän sen vaan voisi sanoa, ei sitä tarvi paitaan (tai herranjumala vielä tatuoimalla ihoon) kirjoittaa. Tai tosiaan jonkin lempparibiisin sanat.
   Niin. Koska meillä on oikeus sanoa, kysyttiin tai ei.

   Lainaa

  10. Tulos: +66 (104 ääntä)
   Toi kuun mukainen viljely on aika yleistä, se on osa biodynaamiata viljelyä. Biodynaaminen viljely luetaan samaan valtiontuen piiriin kuin tavallinen luonnonmukainen viljelykin. Mitään merkitystä sillä kuun asennolla ei tietenkään siihen kasvin kasvamiseen ole.

   Lainaa

  11. Tulos: +129 (141 ääntä)
   Britney-lainaus on oppikirjaesimerkki asiayhteyden kadottamisesta.

   Lainaa

  12. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Keijotar: Toi kuun mukainen viljely on aika yleistä, se on osa biodynaamiata viljelyä. Biodynaaminen viljely luetaan samaan valtiontuen piiriin kuin tavallinen luonnonmukainen viljelykin. Mitään merkitystä sillä kuun asennolla ei tietenkään siihen kasvin kasvamiseen ole.
   Paitsi kun kasveja siirtää ruukusta toiseen niin ei kannata tehdä siirtoa täysin väärään vuodenaikaan. Omenapuutkin leikataan keväisin tai syksyisin kun hallayöt ovat ohi ja syksyllä taas kasvukausi ohi, huonekasvitkin vaatii energiaa ruukkusiirron tuhojen korjaamiseen joten kyllä sen pystyy siinä hommassa tuhoamaan...

   Lainaa

  13. Luodinkestävä lihapiirakka 7.9.2021 7:54
   Tulos: +176 (182 ääntä)
   Toivottavasti Sari on kysynyt myrkytystietokeskuksesta, miten myrkyllistä kylmäkallen aine on nautittuna. Vaikkei siihen kuolisi, voi liuos silti tehdä tuhoja elimistössä.

   Lainaa

  14. Toj Karin 7.9.2021 7:57
   Tulos: +33 (49 ääntä)
   Keijotar: Toi kuun mukainen viljely on aika yleistä, se on osa biodynaamiata viljelyä. Biodynaaminen viljely luetaan samaan valtiontuen piiriin kuin tavallinen luonnonmukainen viljelykin. Mitään merkitystä sillä kuun asennolla ei tietenkään siihen kasvin kasvamiseen ole.
   Oletetteavasti se on täysin samanlaista kuin normaalikin viljely pois lukien ylimääräinen työ tähtikartan tulkitsemisessa, joten miksipäs sitä ei tuettaisi samalla tavalla.. Toisaalta se voi ikävästi antaa vaikutelman kyseisille viljelijöille että valtio myöntää kuunasentojen vaikuttavan viljasatoon jollain tavalla.

   Lainaa

  15. Siirrettävä kobra 7.9.2021 8:19
   Tulos: +24 (64 ääntä)
   riesa: Itse en kyllä käyttäisi, vaikka nainen olenkin. Tollaset mielipide- tai suosikkibiisipaidat/-hupparit/-housut ym. on niin hölmöjä. Jos on esimerkiksi jostain asiasta jotain mieltä, niin eiköhän sen vaan voisi sanoa, ei sitä tarvi paitaan (tai herranjumala vielä tatuoimalla ihoon) kirjoittaa. Tai tosiaan jonkin lempparibiisin sanat.
   Itselläni on huppari missä teksti people = shit, sattuu olemaan lempibändin huppari ja niiden biisi. Käytän ylpeydellä, koska teksti pitää enemmän kuin paikkansa, nykyään etenkin. Vähän ehkä puolueellista, kun sattuu olemaan lempibändi, mutta biisi muutenkin on pelkkää priimaa

   Lainaa

  16. Tulos: +92 (150 ääntä)
   Keijotar: Toi kuun mukainen viljely on aika yleistä, se on osa biodynaamiata viljelyä. Biodynaaminen viljely luetaan samaan valtiontuen piiriin kuin tavallinen luonnonmukainen viljelykin. Mitään merkitystä sillä kuun asennolla ei tietenkään siihen kasvin kasvamiseen ole.
   Vanhan kansan viisaudet kuunkierron vaikutuksesta ammatinharjoittamiseen ei liity tähtikarttaan. Kyse on siitä että kuun vaihe vaikuttaa pohjaveden korkeuteen, kuten vuorovesi-ilmiöön muuallakin kuin turnipsipellolla. Ja pohjaveden korkeus vaikuttaa maapohjan ominaisuuksiin ja sitä kautta itämiseen. Väitteesi ettei kuun asennolla ole merkitystä kasvin kasvamiseen on oikeansuuntainen olettaen että viljelyssä käytetään tekniikoita joilla kuunkierron vaikutus neutralisoidaan. Bioviljelyssä ei käytetä niitä tekniikoita joten kuunkierrolla on vaikutus. Ruukkukasvien osalta ei kyseessä ole vanhan kansan viisaus vaan uuden sukupolven kyvyttömyys ymmärtää vanhan kansan viisautta.

   Lainaa

  17. totuuden_torvi 7.9.2021 8:54
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Sarilla viimeisen päälle fiksu perillinen. Miksei samantien leikannut tuolta keskeltä "jääpalaa". Kulmasta olisi voinut olla vähän helpompi ja siistimpi.

   Lainaa

  18. Tulos: +38 (48 ääntä)
   Se sanotaan uudenkuun, ei uusikuun.

   Lainaa

  19. Kouluttamaton muurahainen 7.9.2021 10:17
   Tulos: +99 (101 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Toivottavasti Sari on kysynyt myrkytystietokeskuksesta, miten myrkyllistä kylmäkallen aine on nautittuna. Vaikkei siihen kuolisi, voi liuos silti tehdä tuhoja elimistössä.
   Ainakin meidän kylmäkalleissa lukee, että sisältö on myrkytöntä. Oletan niin olevan aina, koska se on kuitenkin tarkoitettu olevan yhteydessä elintarvikkeisiin, joten esimerkiksi pussin rikkoutumistapauksessa sulanut neste saattaa päästä kosketuksiin ruokien kanssa. Tuskin siis on vaarallista.

   Lainaa

  20. Hempeä koira 7.9.2021 10:29
   Tulos: +29 (57 ääntä)
   Tylsimys: Vanhan kansan viisaudet kuunkierron vaikutuksesta ammatinharjoittamiseen ei liity tähtikarttaan. Kyse on siitä että kuun vaihe vaikuttaa pohjaveden korkeuteen, kuten vuorovesi-ilmiöön muuallakin kuin turnipsipellolla. Ja pohjaveden korkeus vaikuttaa maapohjan ominaisuuksiin ja sitä kautta [...]
   Itse olen lisäksi pohtinut (ei siis perustu mihinkään tieteelliseen näyttöön), että miksei kuu voisi yhtälailla vaikuttaa myös nestevirtauksiin kasvin sisällä, onko nesteet(/ravinteet) pakkautuneet enemmän juuriin tai lehtiin.

   Lainaa

  21. Tulos: +30 (48 ääntä)
   Epäkurantti kurkku: Tähän kastiin kuuluu sitten samaten kaikki Peakin, Adidaksen, Leviksen, Louis Vuittonin, Guccin ja ym. brändien logopaitojen käyttö. Mielestäni, jos on jotakin mieltä vaatemeekistä, niin ei sitä tarvi paitaan kirjottaa. On niin hölmöjä. En itse käyttäisi.
   Olen täysin samaa mieltä. Ilman sarkasmia (tai sen yritystä). En ole kävelevä mainostaulu enkä varsinkaan maksaisi siitä ilosta. Merkkivaatteet noin muuten ovat ihan ok jos ovat eettisiä ja laadukkaita, tälläkin hetkellä päällä on kotimainen PaaPiin huppari (johon ei ole painettu logoa).

   Lainaa

  22. Avaamaton manaatti 7.9.2021 12:06
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Oliko se työntekijä halunnut tuollaisen Britney-paidan, vai onko tässä sattunut äärimmäisen outo sekaannus..? Että pitäis lukea joku "If vakuuttaa sinutkin" tai "Valitse Hesburger" tai mitä ikinä, joku firman slogan, mutta on tullut random Britneyn biisistä pätkä? :D

   Lainaa

  23. Tulos: -42 (50 ääntä)
   Miten ihmeessä tuo ei muka ole jääpalapussi?

   Lainaa

  24. Arkkienkeli 7.9.2021 13:41
   Tulos: +1 (19 ääntä)
   Kirsikka: Raukka Jonna kuullut noita vanhanajan kasvien hoitovinkkejä ja halunnut varmistuksen ja toiset vaan vittuilee xD Toinen tuollainen vanha juttu on, että varastettu pistokas kasvaa parhaiten, mikä yllättäen ei myöskään pidä paikkaansa.
   Tottakai pitää! Varastetusta pistokkaasta ei ole tarvinnut maksaa...

   Lainaa

  25. Reseptivapaa dinosaurus 7.9.2021 14:23
   Tulos: +16 (30 ääntä)
   Tylsimys: Vanhan kansan viisaudet kuunkierron vaikutuksesta ammatinharjoittamiseen ei liity tähtikarttaan. Kyse on siitä että kuun vaihe vaikuttaa pohjaveden korkeuteen, kuten vuorovesi-ilmiöön muuallakin kuin turnipsipellolla. Ja pohjaveden korkeus vaikuttaa maapohjan ominaisuuksiin ja sitä kautta [...]
   Erittäin hyvin summattu sieltä!

   Lainaa

  26. Sitkas karjalanpiirakka 7.9.2021 14:45
   Tulos: -11 (27 ääntä)
   Epäkurantti kurkku: Tähän kastiin kuuluu sitten samaten kaikki Peakin, Adidaksen, Leviksen, Louis Vuittonin, Guccin ja ym. brändien logopaitojen käyttö. Mielestäni, jos on jotakin mieltä vaatemeekistä, niin ei sitä tarvi paitaan kirjottaa. On niin hölmöjä. En itse käyttäisi.
   Ei tuotteen valmistajan nimi ole mikään mielipide, vaan tosiasia. Paitsi tietenkin jos kyseessä on väärennös.

   Lainaa

  27. Tulos: +39 (51 ääntä)
   riesa: Itse en kyllä käyttäisi, vaikka nainen olenkin. Tollaset mielipide- tai suosikkibiisipaidat/-hupparit/-housut ym. on niin hölmöjä. Jos on esimerkiksi jostain asiasta jotain mieltä, niin eiköhän sen vaan voisi sanoa, ei sitä tarvi paitaan (tai herranjumala vielä tatuoimalla ihoon) kirjoittaa. Tai tosiaan jonkin lempparibiisin sanat.
   Itse taas ostan mieluusti esim bändipaitoja. Sillä tavoin tuen bändiä rahallisesti, saan uuden hienon paidan ja joskus jopa voi tutustua toiseen samanmieliseen jos joku tulee kehumaan paitaa/juttelemaan bändistä.
   Mutta tietty kukin tavallaan, voithan sä kulkea harmaassa, kotona ommellussa kaavussa ettei vain vahingossa anna mitään mielipidettä mistään asiasta/bändistä/brändistä. 

   Lainaa

  28. Tulos: +9 (19 ääntä)
   Siirrettävä kobra: Itselläni on huppari missä teksti people = shit, sattuu olemaan lempibändin huppari ja niiden biisi. Käytän ylpeydellä, koska teksti pitää enemmän kuin paikkansa, nykyään etenkin. Vähän ehkä puolueellista, kun sattuu olemaan lempibändi, mutta biisi muutenkin on pelkkää priimaa
   On kyl hyvä biisi. Slipknotin kaksi ekaa levyä oli ihan priimaa :)

   Lainaa

  29. Tulos: +93 (97 ääntä)
   Avaamaton manaatti: Oliko se työntekijä halunnut tuollaisen Britney-paidan, vai onko tässä sattunut äärimmäisen outo sekaannus..? Että pitäis lukea joku "If vakuuttaa sinutkin" tai "Valitse Hesburger" tai mitä ikinä, joku firman slogan, mutta on tullut random Britneyn biisistä pätkä? :D
   Hiljainen hetki sille raukalle joka on tilannut Britney paidan ja saakin jonku If vakuutus-paidan :D

   Lainaa

  30. Rakas raadonsyöjä 7.9.2021 15:33
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Toivottavasti Sari on kysynyt myrkytystietokeskuksesta, miten myrkyllistä kylmäkallen aine on nautittuna. Vaikkei siihen kuolisi, voi liuos silti tehdä tuhoja elimistössä.
   Niissä lukee yleensä "myrkytön", ainakin omissa kovakuorisissa. Onkohan tämä säädetty lailla, nehän voivat koska tahansa huomaamatta vuotaa johonkin ruokaan.

   Lainaa

  31. Lakaistu kultakala 7.9.2021 18:12
   Tulos: +23 (35 ääntä)
   ZZTop: Paitsi kun kasveja siirtää ruukusta toiseen niin ei kannata tehdä siirtoa täysin väärään vuodenaikaan. Omenapuutkin leikataan keväisin tai syksyisin kun hallayöt ovat ohi ja syksyllä taas kasvukausi ohi, huonekasvitkin vaatii energiaa ruukkusiirron tuhojen korjaamiseen joten kyllä sen pystyy siinä hommassa tuhoamaan...
   kyllä, mutta tällä ei ole kuunkierron kanssa yhtään mitään tekemistä.

   Lainaa

  32. Aivoton sitruuna 7.9.2021 18:48
   Tulos: +21 (51 ääntä)
   Tylsimys: Vanhan kansan viisaudet kuunkierron vaikutuksesta ammatinharjoittamiseen ei liity tähtikarttaan. Kyse on siitä että kuun vaihe vaikuttaa pohjaveden korkeuteen, kuten vuorovesi-ilmiöön muuallakin kuin turnipsipellolla. Ja pohjaveden korkeus vaikuttaa maapohjan ominaisuuksiin ja sitä kautta [...]
   Miten ajattelit Kuun vaiheen vaikuttavan mihinkään muuhun kuin sen Maan suuntaan heijastaman valon määrään?
   Vuorovesi-ilmiö johtuu Kuun painovoimasta. Vaikka Kuusta olisi näkyvillä vain pieni sirppi, kyllä se koko pallo siellä taivaalla silti on ja näinollen sen gravitaatio vaikuttaa Maahan täsmälleen samalla tavalla riippumatta Kuun vaiheesta.

   Lainaa

  33. Aivoton sitruuna 7.9.2021 18:58
   Tulos: +7 (33 ääntä)
   Hempeä koira: Itse olen lisäksi pohtinut (ei siis perustu mihinkään tieteelliseen näyttöön), että miksei kuu voisi yhtälailla vaikuttaa myös nestevirtauksiin kasvin sisällä, onko nesteet(/ravinteet) pakkautuneet enemmän juuriin tai lehtiin.
   Miten Kuun valo voisi vaikuttaa kasvin sisällä mihinkään?
   Tosin sikäli olet oikeilla jäljillä, että kuun vaihe vaikuttaa yhtälailla vuoroveteen ja pohjaveden korkeuteen kuin kasvin sisäisiin nestevirtauksiin. Eli siis ei vaikuta lainkaan.

   Lainaa

  34. Tämä tai tuo delfiini 7.9.2021 19:06
   Tulos: +20 (56 ääntä)
   Tylsimys: Vanhan kansan viisaudet kuunkierron vaikutuksesta ammatinharjoittamiseen ei liity tähtikarttaan. Kyse on siitä että kuun vaihe vaikuttaa pohjaveden korkeuteen, kuten vuorovesi-ilmiöön muuallakin kuin turnipsipellolla. Ja pohjaveden korkeus vaikuttaa maapohjan ominaisuuksiin ja sitä kautta [...]
   Miten ihmeessä tämä kommentti on voinut saada enemmän plussaa kuin miinusta? Ettekö te ihmiset yhtään kyseenalaista lukemaanne tekstiä?
   Kuun vaiheet eivät liity mitenkään vuorovesi-ilmiöön. Vuorovesi johtuu painovoimasta, ei valaisusta.

   Lainaa

  35. Ruostunut valas 7.9.2021 21:13
   Tulos: +8 (30 ääntä)
   Tämä tai tuo delfiini: Miten ihmeessä tämä kommentti on voinut saada enemmän plussaa kuin miinusta? Ettekö te ihmiset yhtään kyseenalaista lukemaanne tekstiä? Kuun vaiheet eivät liity mitenkään vuorovesi-ilmiöön. Vuorovesi johtuu painovoimasta, ei valaisusta.
   En ollut kyseenalaistamistuulella (vaan nopea kommenttien selaus-tuulella) ja hän vaikutti niin asiantuntevalta 😂 Kävin vaihtamassa yläpeukkuni alapeukuksi.

   Lainaa

  36. Tulos: -26 (40 ääntä)
   Tämä tai tuo delfiini: Miten ihmeessä tämä kommentti on voinut saada enemmän plussaa kuin miinusta? Ettekö te ihmiset yhtään kyseenalaista lukemaanne tekstiä? Kuun vaiheet eivät liity mitenkään vuorovesi-ilmiöön. Vuorovesi johtuu painovoimasta, ei valaisusta.
   Auringolla ei ole painovoimaa ollenkaan? Mielenkiintoista, kerro toki lisää.

   Lainaa

  37. Massaton seepra 8.9.2021 5:16
   Tulos: -2 (22 ääntä)
   Aivoton sitruuna: Miten ajattelit Kuun vaiheen vaikuttavan mihinkään muuhun kuin sen Maan suuntaan heijastaman valon määrään? Vuorovesi-ilmiö johtuu Kuun painovoimasta. Vaikka Kuusta olisi näkyvillä vain pieni sirppi, kyllä se koko pallo siellä taivaalla silti on ja näinollen sen gravitaatio vaikuttaa Maahan täsmälleen samalla tavalla riippumatta Kuun vaiheesta.
   Ainakin meillä päin vanhat ihmiset puhuu yläkuusta ja alakuusta, eikä siis täydestä kuusta ja uudesta kuusta. Alakuulla kuun vetovoima suuntautuu aalaspäin ja kasvien nestevirtaus heikkenee. 

   Lainaa

  38. Kilokalori 8.9.2021 8:04
   Tulos: -3 (35 ääntä)
   Muita uskontoja ja muiden uskontojen kannattajia tulee kunnioittaa ja arvostaa. Paitsi jos se on alkuperäinen suomalainen pakanauskonto ja sen esiintymät (kuten vaikkapa kasvien kasvattaminen kuun vaiheiden mukaan), silloin uskomuksiin saa suhtautua kuin vieraaseen sikaan, haukkua netissä ja solvata "väärin" uskovia sydämensä kyllyydestä.

   Lainaa

  39. Tahraton järvisieni 8.9.2021 10:51
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Toivottavasti Sari on kysynyt myrkytystietokeskuksesta, miten myrkyllistä kylmäkallen aine on nautittuna. Vaikkei siihen kuolisi, voi liuos silti tehdä tuhoja elimistössä.
   Ei tee. Kylmäkallen kyljessä lukee isolla ja selvästi :SISÄLTÖ ON MYRKYTÖN. Ainakin siinä mikä on merkiktään Kylmäkalle.

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Täyden ja uuden kuun aikaan aurinko ja kuu vahvistavat vuorovesivaikutusta, eli on suurimmillaan. Tosin ihan tällanen pika-arvaus, että vaikutus pottupeltoon on vielä pienempi kuin Pohjanlahdella tai Itämerellä. Eli olematon.

   Lainaa

  41. Tarkoitukseton varis 8.9.2021 19:59
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Tämä tai tuo delfiini: Miten ihmeessä tämä kommentti on voinut saada enemmän plussaa kuin miinusta? Ettekö te ihmiset yhtään kyseenalaista lukemaanne tekstiä? Kuun vaiheet eivät liity mitenkään vuorovesi-ilmiöön. Vuorovesi johtuu painovoimasta, ei valaisusta.
   Eihän kukaan ole väittänyt, että kuun valo on se vaikuttaja. Kuun vaiheista näkee missä kohtaa maapallo on kuun ja auringon painovoimakentissä.
   Etkö yhtään kyseenalaista omia ajatuksiasi?

   Lainaa

  42. Tarkoitukseton varis 8.9.2021 20:01
   Tulos: +10 (20 ääntä)
   Aivoton sitruuna: Miten ajattelit Kuun vaiheen vaikuttavan mihinkään muuhun kuin sen Maan suuntaan heijastaman valon määrään? Vuorovesi-ilmiö johtuu Kuun painovoimasta. Vaikka Kuusta olisi näkyvillä vain pieni sirppi, kyllä se koko pallo siellä taivaalla silti on ja näinollen sen gravitaatio vaikuttaa Maahan täsmälleen samalla tavalla riippumatta Kuun vaiheesta.
   Ei, ei vaikuta samalla tavalla. Mietipä vielä uudestaan.

   Lainaa

  43. Syömätön satuhahmo 8.9.2021 21:55
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Hempeä koira: Itse olen lisäksi pohtinut (ei siis perustu mihinkään tieteelliseen näyttöön), että miksei kuu voisi yhtälailla vaikuttaa myös nestevirtauksiin kasvin sisällä, onko nesteet(/ravinteet) pakkautuneet enemmän juuriin tai lehtiin.
   Samoin ihmisen sisällä. Että onko virtsa pakkautunut enemmän ylä- vai alapäähän.

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (5 ääntä)
   ZZTop: Paitsi kun kasveja siirtää ruukusta toiseen niin ei kannata tehdä siirtoa täysin väärään vuodenaikaan. Omenapuutkin leikataan keväisin tai syksyisin kun hallayöt ovat ohi ja syksyllä taas kasvukausi ohi, huonekasvitkin vaatii energiaa ruukkusiirron tuhojen korjaamiseen joten kyllä sen pystyy siinä hommassa tuhoamaan...
   Vuodenajat johtuvat kahdesta asiasta. Ensinnäkin maapallo kiertää Aurinkoa. Yksin tämä ei vuodenaikoja kuitenkaan aiheuttaisi. Tarvitaan lisäksi maapallon hieman vino asento. Yhdessä nuo kaksi seikkaa saavat aikaan vuodenajat. 
   Kuun kierto Maan ympäri kestää noin kuukauden. 

   Lainaa

  45. Vinha seppä 9.9.2021 7:30
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   En voi tajuta logiikkaa tuossa "jääpalapussin" leikkaamisessa. Miksi ei leikata kulmasta, vaan keskeltä riviä?? Todella häiritsevää.

   Lainaa

  46. Lajiteltu jänis 16.9.2021 0:35
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Kaikki jotka epäilette ettei kuulla ole vaikutusta kasvien nestekierrolle, niin miettikääpä miten ihmisellä... En lähtisi kaikkia muitakaan juuttuja ihan täysin tyrmäämään, mutta luuletteko että naisen kuukautiskierron pituus on sattumaa?

   Lainaa

  47. Aistikas manaatti 10.10.2021 8:10
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Toivottavasti Sari on kysynyt myrkytystietokeskuksesta, miten myrkyllistä kylmäkallen aine on nautittuna. Vaikkei siihen kuolisi, voi liuos silti tehdä tuhoja elimistössä.
   Sulla ei taida olla teini-ikäisiä lapsia?

   Lainaa

  48. Astmaton lammas 5.11.2021 21:01
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Lajiteltu jänis: Kaikki jotka epäilette ettei kuulla ole vaikutusta kasvien nestekierrolle, niin miettikääpä miten ihmisellä... En lähtisi kaikkia muitakaan juuttuja ihan täysin tyrmäämään, mutta luuletteko että naisen kuukautiskierron pituus on sattumaa?
   Niin... Paitsi niillä naisilla, joilla kuukautiskierron pituus ei ole 28 päivää. Varmaan 50% naisista menee tähän kategoriaan, mukaan lukien naiset, joilla on normaalia pidempi kuukautiskierto, normaalia lyhyempi tai peräti aivan epäsäännöllinen. Naisen kuukautiskierto johtuu hormoneista ja niiden määrän muutoksista elimistössä. Ei nesteen virtaamisesta.
   Ja palatakseni vuoroveteen ja kasveihin: vuorovesisykli tapahtuu vuorokauden sisään, ei kuukauden. Jos vuorovedellä on jotain tekemistä kasveissa tapahtuvan kapillaari-ilmiön kanssa, se virtauksen vaihtelu tapahtuisi jo vuorokauden sisällä. Siinä ajassa kasvi tuskin ehtii edes huomaamaan, että joku muuttui (ottaen siis huomioon, että kasvista voi jopa leikata pistokkaita eivätkä ne kuole vaikka ne leikkaisi silloin, kun on vuoksi. Tai luode, en ihan ymmärrä että kumpi sitten olisi parempi.)
   Kuun vaiheilla ei ole mitään tekemistä vuoroveden kanssa. Se johtuu auringon ja kuun aseman vaihtelusta maan suhteen, eikä uusi kuu tarkoita että kuu olisi kauempana maasta tai toisin päin.

   Lainaa

  49. Syvä norsu 22.2.2024 22:35
   Tulos: +1 (1 ääni)
   "Parmesaani sopii popkorniin." Kiitos vinkistä! 😀

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: britney spears, huppari, jääpalat, kasvit, kuukalenteri, kuukartta, kuva, kylmäkalle, logo, parmesaani sopii popkorniin, teksti